![money]()
![money]()
לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש אוגוסט.
אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.
<<< הגיוסים של חודש נובמבר
יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il
חברת Perion (פריון) הישראלית הנסחרת בנאסד"ק הודיעה על רכישת Undertone, חברה אמריקאית שמפתחת טכנולוגיות פרסום High Impact, תמורת 180 מיליון דולר. בעזרת הרכישה תשפר Perion את סל השירותים שהיא מציעה ללקוחותיה ותרחיב את שיתוף הפעולה שלה עם גופי תוכן בינלאומיים. זו הרכישה השנייה של פריון השנה, שכבר הספיקה לרכוש ביוני את MakeMeReach הצרפתית.
על פי התחזית של Undertone, היא צפויה להכניס ב-2015 כ-145 מיליון דולר, עם רווח תפעולי של 23 מיליון דולר. לאחר הרכישה, תחזיק החברה המאוחדת כ-660 עובדים ב-8 מדינות והיא תשתף פעולה עם כ-780 מותגים בינלאומיים שונים ו-570 אתרי תוכן מובילים.
חברת Cellwize הישראלית, המספקת פתרונות לאופטמיזציה של רשתות סלולריות, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 24.5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו כרמל ונצ׳רס ו-Vintage, כאשר מתוכם 10 מיליון דולר יסופקו על ידי קרן ההלוואות ויולה קרדיט כקו אשראי. הסכום שגויס יסייע לחברה להתמקד בהאצת פיתוח מוצרי החברה, לפריסה רחבה יותר והגדלת הנוכחות בשווקים הגלובליים, תוך כדי הגדלת מספר העובדים בארגון.
פתרונות האופטמיזציה של Cellwize מותקנים בקרב מפעילות סלולר מובילות בעולם המשרתות למעלה מ-300 מיליון מנויים (לפני כשנה חתמה החברה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת סלקום). הפתרון שפיתחה, המכונה elastic-SON, מאפשר למצות בצורה מיטבית את תשתית הרשת, להציג שיפור מתמשך בקצבי הגלישה ובשירותי העברת מידע ושיחות
הסטארטאפ הצעיר מפתח אפליקציה שמאפשרת לעצב ולשרטט בתלת-מימד בעזרת ציור חופשי על האייפד. תוכנות תלת המימד לא השתנו משמעותית בשנים האחרונות. רובן כוללות עדיין עבודה עם שרטוטים בדו-מימד, לרוב על מחשב דסקטופ ואז מעבר לתצוגה מקדימה בתלת-מימד, חזרה לתיקונים בדו-מימד וכך הלאה. UMake היא אפליקציה חדשה לאייפד שמאפשרת למשתמשים ליצור ולשתף את הרעיונות והמחשבות שלהם – פשוט על ידי שרטוט חופשי בתלת מימד על גבי האייפד פרו החדש. החודש הודיעה UMake על גיוס של 5 מיליון דולר.
בניגוד לתוכנות העיצוב המסורתיות (CAD) שמתבססות על שרטוט בדו-מימד וכוללות שימוש בתוכנות שולחניות עם המוני כפתורים, פונקציות ותפריטים, UMake מאפשרת למשתמש לשרטט בעזרת הסטיילוס (או 'עפרון' כפי שמכנה אותו אפל) על גבי האייפד שלו את המודל אותו הוא רוצה ליצור. תוך דקות יוכל המשתמש ליהנות ממודל תלת-מימד לכל עניין אותו הוא יוכל לשתף, להדפיס בתלת-מימד, לרנדר או לייצא לתוכנות אחרות
חברת הסטארטאפ הישראלית Kidoz החלה את דרכה ב-2009 ופיתחה מאז פלטפורמת תוכן מוגנת לילדים. מאז, עברה החברה לא מעט שינויים וכעת היא משיקה פלטפורמה להמלצות על תוכן ואפליקציות לילדים. החודש הודיעה החברה על גיוס של 3.5 מיליון דולר בין היתר מקרן Millhouse Capital של המיליארדר רומן אברומביץ'.
המוצר החדש של החברה הוא מערכת המלצת תוכן ייעודי לילדים, שמאפשר למעשה למפתחים ולמנהלי מותגים לקדם את המוצרים שלהם בפני הקהל הרלוונטי, מבלי לשלב פרסומות באפליקציות שלהם. כך הם יגדילו את האטרקטיביות שלהם ועדיין יוכלו ליהנות מקידום של הפניות ממומנות כמו אלו של Taboola ו-Outbrain הישראליות. בין הלקוחות של Kidoz ניתן למנות חברות ומותגים נחשבים כמו Acer, Hisense, Polaroid, US Cellular, Deutsche Telekom, ו-KURIO.
חברת dvtel הישראלית, המציעה פתרונות אבטחה משולבים על גבי רשתות IP, נרכשה על ידי חברת Flir האמריקאית תמורת 92 מיליון דולר במזומן. dvtel נחשבת לשחקנית עולמית מובילה ביצירה, פיתוח ואספקה של מערכות מודיעין מרובות מקורות (Multi Source Intelligence Systems) על גבי רשתות IP. החברה מפתחת ומפיצה תוכנה משולבת במערכת לניהול וידאו (VMS), כמו גם תוכנה מתקדמת לניתוח אנליטי של וידאו, מצלמות ביטחון גלויות ותרמיות ושרתים ומצפינים.
החברה מייצרת מצלמות, תוכנות לניהול מערכות, מרכזי שליטה ובקרה ותוכנות חכמות לזיהוי תנועות של חשודים וזיהוי פנים. מערכותיה של החברה רלוונטיות בעיקר לאתרים הומים, כגון שדות תעופה, תחנות רכבת ובתי כלא. לפי דיווחים, המערכות של dvtel אף סייעו לחוקרי ה-FBI לזהות את החשודים בפיגוע במרתון בבוסטון לפני כשנתיים.
כיום, כדי לבצע צילום רשתית איכותי, נדרשים מטופלים להיעזר במכונים יעודיים, המשתמשים במצלמות גדולות ויקרות. מכונים אלו קיימים רק במרכזים רפואיים גדולים ומתקדמים ואינם זמינים לאוכלוסיות רחבות ובוודאי לא בשעות הכי נוחות ומתאימות להם. את המצב הזה רוצה לשנות הסטארטאפ הישראלי Camereyes (קמראייז), שהודיע על גיוס של 650 אלף דולר.
הפתרון הטכנולוגי שפיתחה Camereyes מאפשר לבצע בקלות ובמהירות בדיקות הדמיית רשתית באיכות גבוהה ולהנגיש את הטכנולוגיה לכ-300 מיליון איש ברחבי העולם שנמצאים בקבוצת הסיכון לאיבוד הראייה. מדובר במצלמת רשתית זעירה מבוססת סמארטפון, שמאפשרת לראשונה הדמיה מקיפה של רשתית העין ללא צורך בהרחבת אישונים.
הסטארטאפ הישראלי Lemonade, שרוצה לחולל מהפכה בעולם הביטוח, הודיע על השלמת סבב גיוס סיד מרשים בסך 13 מיליון דולר בהובלת הקרנות Aleph ו-Sequoia. המוצר של החברה הוא פלטפורמת P2P שנועדה להפוך את תחום הביטוח לקצת פחות מאיים ובירוקרטי, ולכזה שישים דגש על שקיפות, מיידיות, וירתום לחיקו את ׳טרנד׳ הכלכלה השיתופית.
לפי ההערכות, שוק ביטוחי הרכוש והבריאות מסתכם ברווח של טריליון דולר ברוטו מידי שנה. הרעיון מאחורי Lemonade הוא להציג פלטפורמת ביטוח מבוססת P2P, ולהכניס קצת חידושים לתחום הביטוח, לאחר שזה לא עבר כל שינוי במשך מאות שנים. במילים אחרות, כמו שחברת הסטארטאפ הישראלית Blender פיתחה פלטפורמה להלוואת P2P שמקשרת בין מי שמעוניין להלוות כסף. Lemonade הוקמה על ידי שני יזמי הייטק ותיקים – דניאל שרייבר, נשיא Powermat לשעבר וסגן נשיא בכיר בחברת Sandisk, לצד שי וינינגר, אחד ממייסדי פלטפורמת Fiverr.
חברת Marketyze הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמת איסוף וניתוח מידע תחרותי לקמעונאים, נרכשת על ידי Revionics האמריקאית. סכום הרכישה לא פורסם, אך לפי הערכות מדובר בעסקה בהיקף של עשרות מיליוני דולרים. לאור הרכישה, Revionics האמריקאית תקים מרכז פיתוח ברעננה שם מועסקים כיום כ-6 עובדים, אליו תגייס עשרות עובדים במהלך 2016. Revionics הרוכשת נחשבת למובילה עולמית בתחום פתרונות התמחור לקמעונאים גדולים ומנהלת כיום את מחירם של למעלה מ-18 מיליון מוצרים במעל ל-40,000 חנויות ברחבי העולם.
״הפתרון של Marketyze עוזר לקמעונאים להבין בצורה טובה יותר את הסביבה התחרותית שלהם. כפי שצרכן כיום יכול להשוות מחירים ברשת בצורה קלה וברורה כך יכולים גם הקמעונאים לקבל את אותה תמונה לגבי עשרות ומאות אלפי פריטים. Marketyze היא ה-׳שופינג דוט קום של הקמעונאים׳״. הסביר לגיקטיים און מנזלון, אחד ממייסדי Marketyze ומנכ״ל החברה.
אולפני הסרטים הגדולים של הוליווד כמו MGM אינם בדיוק השם הראשון שעולה לנו לראש כאשר אנחנו מדברים על חדשנות. אמנם האולפנים מצטיינים בהפקות עתירות כוכבים, איתור תסריטים מבריקים וצילום ברמה הגבוהה ביותר, אבל בכל מה שנוגע לטכנולוגיות חדשות שמערבות את הצופים, הן נמצאות הרחק מאחור. MGM רוצה לשנות את המצב ולכן היא מובילה השקעה של 18.2 מיליון דולר בסטארטאפ הישראלי Interlude של המוסיקאי-יזם יוני בלוך.
Interlude (אינטרלוד) מפתחת פלטפורמה המאפשרת ללקוחות ליצור סרטוני וידאו אינטראקטיביים. בין השאר יכולים יוצרים להפיק וידאו קליפ לשיר, שבו הצופים בוחרים את הזמר שישיר או הכלי שינוגן – הכל, תוך כדי השיר המתנגן, מבלי להמתין לטעינה נוספת. בין היתר הופקו קליפים לקולדפליי, סיילו גרין, קארלי ריי ג'ספן והמפורסם מכולם, בוב דילן, קליפ שזכה בפרסים רבים.
חברת Anodot הישראלית, אשר מפתחת מערכת לניתוח אנליטי וקבלת תובנות לארגונים הפועלים בסביבת ביג דאטה, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בהיקף של 3 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן ההון סיכון האמריקאית – ישראלית Disrupt-ive Partners. בעזרת ההון שגויס, תמשיך החברה בהאצת תהליכי הפיתוח והרחבת פעילות המכירות בארה״ב ואירופה, בדגש על תחומי Ad-tech, מסחר אלקטרוני ו-IoT תעשייתי. סבב הגיוס הנוכחי מביא את היקף ההשקעות בחברה מאז הקמתה ביוני 2014 לסך כולל של 4.5 מיליון דולר.
Anodot מעוניינת לחולל שינוי באופן הסטטי של המידע המתקבל ממערכות ה-BI המסורתיות בשוק. הפיתוח שמציגה מבוסס על אלגוריתמים המאפשרים לנתח ולזהות באופן אוטומטי ובזמן אמת אנומליות ותובנות עסקיות במערכות ביג דאטה. בעזרת הפתרון, ניתן לבודד מקרים של זיהוי חריגות תוך ביצוע קורלציות וחיתוכים של כמויות המידע האדירות המתקבלות בארגון על פי פרמטרים שונים. אותן תובנות מועברות בזמן אמת בצורת התראות למקבלי ההחלטות, וכך ארגונים יכולים להגדיל את רווחיהם, ולשפר את היעילות התפעולית שלהם. כמו כן, מספקת החברה ניבוי אירועים עוד בטרם התרחשותם.
ארגון של טיולים ונסיעות של יחידים אינו משימה פשוטה; על אחת כמה וכמה כשמדובר בנסיעה של קבוצות. חברת Manage Your Trip הישראלית, שמפתחת פלטפורמה לניהול תיירות קבוצות, הודיעה החודש על גיוס של 650 אלף דולר.
הפלטפורמה שפיתחה Manage Your Trip מציעה פתרון לכל ההיבטים הלוגיסטיים והשיווקיים בתחום תיירות הקבוצות. בין היתר מציעה הפלטפורמה כלי לתכנון המסלול, ניהול ותקצוב טיולים, מערכת לניהול קשרי לקוחות, מערכת פרסום ושיווק ובנוסף אפליקציות לניטור בזמן אמת אחר הנעשה בשטח בזמן הטיולים, מה שמאפשר לנהל משברים ולתת שירות טוב יותר.
חברת הסטארטאפ הישראלית CloudEndure, המספקת פתרונות של ניוד ו-Disaster Recovery של אפליקציות לענן, הודיעה על השלמת סבב גיוס שני בסך 7 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילו חברת שירות ה-IT ההודית Infosys ביחד עם קרן מאגמה, שהובילה גם את סבב הגיוס הקודם. הגיוס יאפשר לחברה הישראלית להגדיל את פעילות השיווק והמכירות, זאת על מנת לעמוד בביקוש לפתרונות ה-Disaster Recovery שהיא מספקת לחברות גדולות, ולגדול עוד יותר.
CloudEndure מאפשרת לחברות לנייד יישומים שלמים ביחד עם כל הנתונים שלהם לענן ובין עננים, זאת ללא אובדן זמן וללא אובדן מידע. זאת היא עושה על ידי שכפול בזמן אמת, תוך שימוש בטכנולגיית Continuous Data Protection. בעזרת הפתרון שפיתחה, מאפשרת החברה להעתיק שרתים שלמים לענן בלחיצת כפתור ותוך דקות בודדות. המוצר תומך בשרתים פיזיים, וירטואלים או מבוססי ענן, ובשירותי הענן של אמזון, מיקרוסופט, פלטפורמת הענן של גוגל ו-OpenStack כיעד.
חברת Curve הישראלית, אשר מעוניינת להציג את הדור הבא של התשלומים, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 2 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו מספר משקיעים פרטיים ביניהם Taavet Hinrikus, המייסדים של TransferWise, ריקי נוקס מ-challenger bank Tandem, אד וורי (Ed Wray) מ-Betfair וחברים מצוות Google Wallet לשעבר. כמו כן השתתפו בגיוס הקרנות Speedinvest, Seedcamp והקרן של ראש העיר לונדון, London Co-Investment Fund.
המוצר של Curve יושב בצומת שבין מערכות תשלום ניידות כגון ה-Apple Pay, וזו המסורתית יותר של כרטיס האשראי, על ידי שילוב היתרונות של שני העולמות אל תוך פתרון יחיד. בחברה מאמינים שביכולתם להתגבר על הבעיות שמעכבות כרגע את אימוץ התשלומים הניידים. מטרתם היא לשמש כנקודת הממשק היחידה בין המשתמש לבין העולם הפיננסי, ולהשיב את השליטה של המשתמשים בכסף שלהם. המייסדים מאמינים כי תשלומים צריכים להתבצע באופן פשוט יותר, שהם צריכים להיות מאובטחים ונגישים מכל ממשק ומכשיר ושיש לאפשר ללקוחות לשלם בעזרת כל חשבון בנק או כרטיס אשראי בכל עת ובכל מקום.
מפתחי אפליקציות יעשו הכל, כדי לדעת כמה שיותר על המשתמשים שלהם, ולא פחות חשוב – על האנשים שלא משתמשים באפליקציות שלהם. חברת SimilarWeb הישראלית כבר מפתחת כלי מודיעין ואנליטיקה לתחום המובייל, אולם עתה, כדי להרחיב את סל השירותים שהיא מציעה, היא רוכשת את הסטארטאפ Quettra מעמק הסיליקון.
פלטפורמת הניתוח של Quettra מאפשרת אנליזה מעמיקה הכוללת זיקות בין מותגים, מאפיינים דמוגרפיים משוערים ואפילו הסבר על סיבת התקנה או אי-התקנה של האפליקציה – מידע הכרחי למפתחים המתמודדים עם אתגרי retention או שימור משתמשים. במילים אחרות, אם למשל המערכת של Quettra מזהה שמשתמש מסויים נכנס לאינסטגרם שלו כל 10 דקות, היא תקיש מכך שהוא נמצא בגילאי 13-17, שם דפוס השימוש הזה נפוץ ביותר. מידע כזה הוא חיוני ביותר למפתחים והם יכולים להיעזר בו רבות בהחלטות שיווקיות, פרסומיות או בפיתוח וביישום של פיצ'רים שונים במוצר.
עתה, לאחר הרכישה, תוטמע טכנולוגיית האנליטיקה והתובנות של Quettra לתוך הפלטפורמה של SimilarWeb. מה שיאפשר למפתחי אפליקציות לא רק להבין את המשתמשים שלהם אלא למדוד את עצמם מול השוק בו הם פועלים. SimilarWeb כבר מנטרת ומנתחת נתונים מיותר מ-80 מיליון אתרים ברשת וכ-3 מיליון אפליקציות מובייל ב-190 מדינות. בין הלקוחות שלה ניתן למצוא גם ענקיות כמו eBay, גוגל ונייק.
חברת Factual הישראלית מספקת פרופילים מפורטים של משתמשי מובייל על סמך התנהגותם, כדי לאפשר למפרסמים לדעת אילו מודעות להציג בפניהם. הדבר נעשה בעזרת נתונים הקשורים למיקום, המסופקים בעזרת עשרות אפליקציות מולן החברה עובדת. החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס B בהיקף של 35 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לחברה להרחיב ולשפר את יכולות הליבה שלה, להתמקד במכירות ושיווק, ולהרחיב את שליטתה בשוק הגלובאלי.
הפיתוח של Factual מאפשר לבנות נתונים באיכות גבוהה, אשר יהיו מונעים מהרשת המתרחבת של המעורבים בשיתוף, ולשמש כמעין ׳מחסנית׳ נתונים שהופכת מיליארדים של פיסות מידע, לנתונים נקיים, מובנים ועובדתיים. פתרונות מוכרים כגון שירות המפות של אפל, פייסבוק ומנוע החיפוש של מיקרוסופט בינג, כולם תלויים בנתונים שמניבים הפתרונות של Factual. באמצעותם, מוצגים נתונים הקשורים למיפוי, ניווט, חיפוש מקומי, הודעות, תמונות ועוד.
חברת CellMining הישראלית, המספקת פתרונות לאיתור ותיקון בעיות תקשורת ברשת הסלולרית, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 5 מיליון דולר. החברה מציעה פתרונות לאופטימיזצית רשתות סלולאריות המבוססים על ניתוח חויית שימוש המנויים, בעזרת פתרון ה-SON – Self Organzing Networks שלה. סבב הגיוס, אשר התבצע בהובלת קרן לאזארוס ישראל, יסייע לחברה להתרחב לשווקים חדשים תוך המשך פיתוח הטכנולוגיה המתמקדת בהתנהגות המנויים.
שני הפתרונות העיקריים של החברה – SON מבוסס התנהגות (Behavior based SON) ומרכז חויית המנויים (Subscriber Experience Hub), מבוססים על טכנולוגיה אחודה לניתוח התנהגות מנויים על גבי הרשת. פתרון ה-SON של CellMining מנתח מידע הנוגע לחווית המנויים ומזהה דפוסי התנהגות. SON נועד לשפר באופן משמעותי את חוויית המשתמש, להפחית את הוצאות התפעול תוך כדי שהוא משפר את הרווחיות הכוללת של הלקוחות. מידע זה מתווסף למקורות נוספים, כך שהניתוח המשולב מאפשר טיוב אוטומטי (שיפור איכות הנתונים האגורים בבסיסי נתונים) של הרשת הסלולארית, מונחה איכות שירות ואיכות חוויה.
חברת הסטארטאפ החיפאית דנסביטס (Densbits), שעמדה בסכנת סגירה בחודש האחרון, נמכרה לענקית השבבים האמריקאית־סינגפורית אוואגו (Avago) תמורת 10–20 מיליון דולר. בכך תהפוך דנסביטס למרכז הפיתוח הראשון של ענקית השבבים בישראל ותעסיק יותר מ־30 עובדים – כל עובדי דנסביטס.
דנסביטס פיתחה בקר תקשורת המבוסס על עיבוד אותות (DSP) שמשפר את היעילות של זיכרונות פלאש. היא נחשבה מבטיחה בעבר, אך שוק שבבי הפלאש, שנחשב תזזיתי מאוד, סבל מנפילת מחירים בשנה האחרונה, ולפני כחודשיים הודיעה דנסביטס לעובדיה כי אם לא יימצא לה קונה, היא עשויה להיסגר. במקביל החליטו משקיעיה שלא להזרים עוד כספים להמשך פעילותה.
חברת PointGrab הישראלית, אשר מציעה פתרונות שהופכים כל בניין לחכם, הודיעה על השלמת סבב גיוס בהיקף של 5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו הקרן השויצרית ABB Technology Ventures, קרן ההון סיכון EcoMachines Ventures הבריטית ו-Flex Lab האמריקאית. סער וילף, יושב ראש החברה והמשקיע הראשון, השתתף גם הוא בסבב. הסכום שגויס ישמש את החברה לטובת פעילותה בתחום הבניינים החכמים והאינטרנט של הדברים, ובהיערכותה לחדירה לשוק האוטומציה של בניינים, שוק שגדל ומוערך בכ-30 מיליארד דולר.
המוצר של PointGrab מאפשר איסוף אינפורמציה עשירה אודות הפעילות המתרחשת בתוך בניינים לטובת חסכון באנרגיה, ניהול הבניין, נוחות ובטחון הנוכחים בו ועבור מידע עסקי. כך למשל, המערכת שפיתחה יודעת לזהות בעזרת חיישנים (מפות חום) לאן אנשים הולכים. כך, אם וולמארט ממפה את החנות בחיישנים של PointGrab, היא תוכל לדעת איפה הריכוז הגבוה ביותר של האנשים נמצא, על אילו מוצרים מסתכלים ומה מעניין אותם, איפה מתעכבים יותר, איך לנהל טוב יותר את התורים וכו׳.
נדמה שככל שעולה התלות של הארגונים כיום במיחשוב הענן, כך יותר קשה להם לעקוב ולנטר אחר השימושים וההוצאות שלהם בתחום. Cloudyn (קלאודין) מפתחת טכנולוגיה לאופטימיזציה של שירותי ענן שונים בשירות הארגונים, כדי לעזור להם לייעל את תהליכי העבודה ולחסוך לא מעט כסף. החודש הודיעה חברת הסטארטאפ הישראלית על השלמת סבב גיוס בגובה 11 מיליון דולר.
כלי ה-SaaS שפיתחה Cloudyn מסייעים לארגונים לשנות סביבות עבודה ולאמץ שירותי ענן היברידיים ועבודה עם מספר עננים במקביל. הניתוחים שהיא מספקת מאפשרים ללקוחות לזהות באופן יזום הוצאות מיותרות, משאבים שאינם בשימוש, סימולציה של הרצת שירותים בין עננים שונים וכן מספקת מידע אודות הקצאת יתר של משאבים על פני עננים ציבוריים, פרטיים, והיברידיים. החברה תומכת היום בין היתר ב-AWS, Microsoft Azure של אמזון, GCE של גוגל ו-OpenStack, כשלדברי החברה היא מנטרת כ-8 אחוזים מפלטפורמת הענן של אמזון.
חברת Vayyar Imaging הישראלית, המפתחת חיישני הדמיה תלת מימדיים, הודיעה על השלמת סבב גיוס B בהיקף של 22 מיליון דולר בהובלת Walden Riverwood. כמו כן השתתפו בגיוס המשקיעים הקיימים – Battery Ventures, מובילת סבב הגיוס הראשון של החברה, Bessemer Venture Partners, Israel Cleantech Ventures ו-Amiti Ventures. סך גיוסיה של החברה עד כה מסתכמים ב-34 מיליון דולר. בעזרת המוצר שפיתחה החברה ניתן להפוך כל אובייקט סטטי למדיד. כך למשל ניתן למדוד את מהירות זריקת הכדור, אחוז השומן בחלב וטיב היסודות שבקיר הבית שלכם. ההון שגויס יאפשר לחברה למנף את פתרונותיה ברחבי העולם.
בשיחה עם גיקטיים, רביב מלמד, אחד משלושת מייסדי החברה הסביר כי היתרון הבולט של החיישן הוא בנגישותו לקהל הרחב, והעובדה שכל אחד יכול להשתמש בו באמצעות הסמארטפון או הלפטופ האישי שלו למשל. יחד עם זאת, הסביר כי המוצר מוגבל בראייתו אל תוך מתכת, ומציג רזולוציה קצת פחות עמוקה מ-Xray למשל.
לא מעט חברות ביומד מנסות לפתח תרופות ביולוגיות לטיפול בסוגי הסרטן השונים. החודש הודיעה חברת KAHR Medical הירושלמית, שמפתחת טיפול לסרטן הלימפומה ומחלות אוטואימוניות, כי גייסה 12 מיליון דולר להמשך הפיתוח והרחבת הניסויים.
הטיפול שמפתחת KAHR Medical (כאהר מדיקל) נעשה בעזרת חלבון כימרי המכיל שני אזורי פעולה באותה מולקולה. הודעת הגיוס מגיעה בד בבד עם הודעה של החברה על קבלת אישור ועדת הלסינקי לניסוי הקליני ובדיקת יעילות הטיפול בבני-אדם. הניסוי הקליני יעשה בקרב חולי לימפומה ויורכב משני שלבים, כשבשלב הראשון, יקבלו המטופלים מינונים שונים של התרופה, זאת על מנת לקבוע את בטיחות התרופה, הפרמקוקינטיקה, והמינון המקסימלי של התרופה אותו ניתן לתת במסגרת הטיפול; ובשלב השני, יינתן למטופלים המינון המקסימאלי ויאספו בשנית נתוני הבטיחות, הפרמקוקינטיקה והיעילות.
לאופן שבו מסודרים מדפים בסופר או בחנות יש השפעה מכרעת על התנהגותו של הצרכן ועל המוצר שבסופו של דבר יחליט לרכוש. ידוע כי המדפים הבולטים ביותר בכל חנות הם אלו שנמצאים בגובה העיניים של הצרכן, ולכן מותגים מוכנים לשלם לא מעט כדי להציג את המוצרים שלהם על מדף זה. הסטארטאפ הישראלי Mabaya מביא את האופציה הזו למרחב המסחר האלקטרוני, על ידי כך שמאפשר לקמעונאים מקוונים קטנים כגדולים להציג את המוצרים הספציפיים שלהם לקונים רלוונטים, במיקומים הבולטים ביותר באתר.
החודש הודיעה החברה הישראלית על השלמת סבב גיוס סיד בסך 2.25 מיליון דולר כדי להרחיב את שירותי המסחר שלה ברחבי העולם. את סבב הגיוס הובילה Lool Ventures (שכן Mabaya היא חברת פורטפוליו שלה) לצד משקיעי אנג׳ל אנונימיים.
מאז השקת המוצר של Mabaya בשנת 2014 הוא הוטמע כבר בקרב מספר אתרי מסחר אלקטרוניים כגון MercadolLibre, אתר המסחר האלקטרוני הגדול ביותר בדרום אמריקה ו-Shop Direct (שאחת החנויות המוכרות שלו היא Very.co.uk).
חברת Spikko הישראלית הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס בהיקף של מיליון דולר ממשקיעים פרטיים, כדי להביא לשוק פתרון שיתמוך בריבוי מספרים וירטואלים במכשיר הנייד, זאת ללא צורך בהחלפת כרטיס הסים, או רכישת מכשיר התומך ב-Dual Sim. סבב הגיוס הנוכחי מתווסף לסבב A שהשלימה החברה בעבר בסך 2.5 מיליון דולר.
עד היום, היה נהוג שטלפון נייד מחובר לכרטיס סים אחד או שניים (בהתאם לתמיכה שלו), ומכאן נבעה כמות מוגבלת של מספרי טלפון ׳וזהויות׳ שניתן לשייך לכל מכשיר. בעזרת הפתרון של Spikko, ניתן להסיר את אותן מגבלות, ולהשתמש בכמה מספרי טלפון במכשיר אחד ועם אותו כרטיס סים.
סבב הגיוס האחרון יקרב את Spikko במטרתה להביא לשוק העסקים הקטנים את הפתרון שלה (בצורת אפליקציית אנדרואיד ואייפון) לריבוי מספרים על המכשיר הנייד, פתרון שעונה על צורך בוער בשוק ומייתר את הצורך בשימוש במכשיר התומך בשני כרטיסי סים.
הסטארטאפ הישראלי-אמריקאי Vroom שנוסד בידי אלון בלוך ואלי וורטמן גייס 95 מיליון דולר למימון רכישת Texas Direct Auto חברה מטקסס שמפעילה אתר ושירות למכירת רכבים משומשים ברשת. את הגיוס תבצע החברה מהקרנות אלן אנד קומפני וקדג'ין פרטרנס ובהשתתפות המשקיעים הקיימים: ג'נרל קטליסט, קטרטון פרטנרס וטי רואו (T. Rowe), אחת מקרנות ההון הפרטיות הגדולות בארה"ב. הגיוס כולל רכיב של השקעת מזומן תמורת מניות בחברה וכן גיוס חוב בהלוואה.
Vroom הקימה שירות המאפשר למכור או לקנות רכב משומש ברשת מבלי לצאת למגרשים של דילרים ומבלי לנהל משא ומתן עם הקונה או המוכר. היא שייכת לסגמנט צומח של חברות סטארטאפ שמגייסות עשרות מיליוני דולרים בארה"ב להקמת אפליקיציות ושירותים למכירת רכבים משומשים, בהם Beepi של הישראלי עומר סביר, וכן אפליקציות נוספות דוגמת Shift ו-Carvana.
ארוחה במסעדה או אכילה באופן כללי הן פעולות אהובות ומועדפות על לא מעט אנשים. הבעיה היא שמרביתנו לא יכולים להרשות לעצמנו לאכול כמויות בלתי מוגבלות של ממתקים, סוכרים ושומנים ללא הגבלה, הן בשל סיבות הקשורות לעלייה במשקל, והן בגלל סיבות בריאותיות. Melcap הישראלית, אשר מציגה דרך חדשה שתאפשר לנו לשלוט בתחושת השובע או לחילופין הרעב שלנו, מגייסת 2 מיליון דולר מהמשקיע רומן אברמוביץ׳ כדי לטפל בהשמנת יתר ובמחלות מערכת העיכול, זאת על פי ידיעה שפורסמה לראשונה בגלובס.
בניגוד לפתרונות דומים הקיימים בשוק, הכמוסות של MelCap הן לא פולשניות, חד פעמיות, וזולות פי 10 ממכשירים שמקובל להשתיל באמצעות ניתוח. הכמוסה האלקטרונית, שמימדיה זהים לאלו של גלולות סטנדרטיות, מיועדת לשימוש בקרב מי שסובל מעודף משקל או מהשמנת יתר. עם הגיעה של הקפסולה אל בטן המטופל היא סופגת את נוזלי הקיבה. שאיבת נוזלים אלו מגדילה את מימדי הקפסולה ומאפשרת לה להישאר במקומה ולפעול ברציפות – 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, במשך 21 יום. אותו כדור משדר איתותים בצורת גירויים חשמלים שנותנים למטופל תחושת שובע, וכתוצאה מכך מפחית את הדחף לצרוך מזון.
הפיתוח של Bringg מאפשר לעסקים קטנים ולחברות גדולות לעקוב באופן מדוייק יותר אחר משלוחים ולספק ללקוחות דיווח בזמן אמת על מיקום המשלוח באמצעות הסמארטפון. לקוחות יכולים כך לקבל התראות ולבדוק בכל זמן נתון את סטטוס ההזמנה או המשלוח שלהם, דבר שיפחית מן הסתם את הלחץ על מוקדי השירות של החברות, וישפר משמעותית את חווית השירות של הלקוח שמקבל מידע חשוב באופן נגיש במיוחד.
החודש הודיעה Bringg על השלמת סבב גיוס A בגובה 5 מיליון דולר שמצטרף לסבב הסיד הקודם של החברה העומד על 2.5 מיליון. סך כל גיוסי החברה עד כה: 7.5 מיליון דולר, שנועדו לאפשר לה להסתער כעת על החברות הגדולות.
כמעט כל החברות הבינוניות והגדולות במשק נתקלות באותה בעיה: כיצד לנייד מאות ואלפי עובדים בכל בוקר אל מקום העבודה ובחזרה – מבלי לבזבז כמובן זמן וכספים על רכבי הסעה ריקים ומסלולים ארוכים. Moovex הוא סטארטאפ ישראלי שפיתח מערכת שמייעלת את מערכת ההסעות הארגונית ויכולה להביא לחסכון של עד 25 אחוזים בהוצאות ההסעה – סעיף שמדורג במקום השני בהוצאות של לא מעט חברות וארגונים אחרי הוצאות השכר. החודש, הודיע הסטארטאפ על גיוס של 1.25 מיליון דולר.
המערכת שפיתחה Moovex (מובקס) מציעה למשתמשים את מסלולי הנסיעה הקצרים ביותר, בעלות הנמוכה ביותר, ובהתאמה לצרכים הספציפיים שלהם. כדי להשתמש בה, כל שעל האחראי מטעם הארגון לעשות הוא להזין למערכת את שמות העובדים ואת המשמרות. לאחר שקלול הנתונים תציע המערכת מסלולי הסעה אופטימליים, תשבץ את העובדים במסלולים המתאימים והקצרים ביותר, תזמין את ספק ההסעות המתאים והזול ביותר לביצוע הנסיעה, תבחר את גודל כלי הרכב ותתמחר את הנסיעה.
חברת הסטארטאפ CellSavers, המספקת שירות תיקוני סמארטפון לפי דרישה (on-demand), הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף 3 מיליון דולר בהובלת קרן הון הסיכון סקויה קפיטל ישראל. בנוסף השתתפו בסבב האנג'ל רוברט אנטוקול ומנכ"ל חברת Playtika. בעקבות סבב הגיוס, גילי רענן, שותף בסקויה, יצטרף למועצת המנהלים של החברה.
CellSavers מציעה מעין שירות הצלה לסמארטפון שלכם, שכן מעמידה לרשות לקוחותיה מערך של טכנאים עצמאיים שיתקנו עבורכם את המכשיר התקול בשעה ובמיקום המועדפים עליכם, בין אם מדובר בבית, במשרד בבית הקפה או בחדר הכושר.
ההון שגויס יסייע לחברה לקדם את הלוגיסטיקה מבוססת הטכנולוגיה שלה ולהתרחב לערים גדולות אחרות בארצות הברית. כמו כן, מלאי המכשירים אותם ניתן לתקן כרגע דרך השירות די מוגבל ומתמקד בנפוצים ביותר (מוצרי אפל וסמסונג), אך אייל רונן, מייסד משותף ומנכ״ל CellSavers אמר לגיקטיים כי חלק מהגיוס נועד בין השאר לצורך הרחבת מגוון המכשירים והתיקונים.
תמחור של מוצרים באמזון הוא משימה מורכבת למדי; לא רק שהסוחרים צריכים לראות מה עושים המתחרים שלהם, הרי שהם גם צריכים לראות שהם עדיין מרוויחים על המכירה. עדכון ידני יכול להיות מתיש למדי בייחוד כאשר מדובר במספר גדול של פריטים וגם תמחור על פי כללים לא תמיד פרקטי. הטכנולוגיה שפיתח הסטארטאפ הישראלי Feedvisor נעזרת באלגוריתמים לצורך תמחור של מוצרים בזמן אמת. החודש הודיעה החברה על גיוס של 5 מיליון דולר.
Feedvisor פיתחה אלגוריתמים רב שכבתיים, שיכולים לתמחר מוצרים שונים בזמן אמת. האלגוריתמים נעזרים לצורך כך באיסוף נתונים היסטוריים, ניתוח שלהם, חיזוי מהלכים וטרנדים והם לומדים ומשתנים "תוך כדי תנועה" ובכל רגע נתון בעזרת Big Data ולמידת מכונה. לחברה בסיס לקוחות שמונה מספר מאות קמעונאי רשת בעולם, והיא מנהלת כיום עבור לקוחותיה מלאי מוצרים בשוויי המוערך ביותר ממיליארד וחצי דולר.
הסטארטאפ הישראלי NowForce, אשר פיתח אפליקציה המקצרת באופן משמעותי את זמני הגעתם של כוחות החירום אל מוקדי האירוע, הודיע על השלמת סבב גיוס B בהיקף של 4.5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה חברת ורינט (Verint) הציבורית, ביחד עם המשקיעים הקיימים – Winnovation, Indigo Strategic Holding LP ו-Monet Venture Group Limited.
המערכת של החברה מכונה SNAP והיא מורכבת משלושה חלקים: ה-Dispatcher (מערכת שליטה ובקרה למוקד החירום), ה-Mobile (אפליקציה למכשירי הטלפון של כוחות החירום) וה-SOS (אפליקציה למכשירי טלפון של משתמשים רגילים)
ה-Dispatcher פונה לנותני השירות – כבאים, חובשים, מאבטחים או טכנאים, ומאפשר להם לקבל את המקרה הרלוונטי ספציפית להם. אפליקצית ה-SOS פונה אל האדם הפרטי, ומאפשרת לכל אזרח המחובר למערכת להפעיל קריאת מצוקה במידת הצורך, וזו תשדר את המיקום שלו או תחייג באופן אוטומטי למספר טלפון רלוונטי. כמו כן, ניתן לשדר בלייב אודיו או וידאו מהזירה, ולהתריע עוד לפני שהאירוע עצמו מתרחש, ולהזהיר את הגופים הרלוונטים מבעוד מועד במידה ומבחינים בהתרחשות חשודה. הפתרון השלישי, ה-Mobile, מציע מערכת שיודעת לאתר באופן אוטומטי את כוחות החירום המתאימים שנמצאים קרוב למקום האירוע באמצעות ה-GPS שבסמארטפון
כיום מוכרים יותר מ-100 סוגים שונים של סרטן. אולם, אחד האתגרים הגדולים ביותר שעומדים בפני האונקולוגים הוא לבחור את הטיפול המתאים ביותר לכל חולה, ולבחור את הטיפול אליו יגיב בצורה הטובה ביותר. החודש הודיעה חברת הסטארטאפ הישראלית NovellusDx, שפיתחה טכנולוגיה למיפוי מוטציות בתאים סרטניים ואמידת מידת האגרסיביות שלהן, על השלמת סבב גיוס בגובה 10 מיליון דולר.
NovellusDx (נובלוס דיאקס) פיתחה טכנולוגיה שמספקת לאונקולוגים את כל המידע הרלוונטי, כדי שיוכלו לבחור את הטיפול המתאים לכל חולה. בין השאר מספקת החברה פרופיל גנטי מקיף של הגידולים בגופו של כל חולה, כולל מיפוי של המוטציות הידועות והלא-ידועות שגורמות להתקדמות הסרטן והתגובות שלהן לתרופות. בנוסף, מערכת ה-PCAS של החברה מסייעת לחברות ביופרמה לזהות קבוצות שונות של חולי סרטן שסביר שיגיבו לטיפולים קיימים, דבר המסייע לניסויים יעילים יותר ולזיהוי מוטציות חדשות בהן ניתן להתמקד.
אינוביד הישראלית (Innovid), אשר פיתחה פלטפורמה המאפשרת למשרדי פרסום לכלול מודעות וידאו אינטראקטיביות, הודיעה על השלמת סבב גיוס חמישי בהיקף 27.5 מיליון דולר בהובלת New Spring Captial. סבב הגיוס הנוכחי מגיע פחות משנה לאחר הסבב האחרוןשהושלם בחודש מרץ 2015, אז גייסה החברה כ-10 מיליון דולר. את הסבב הנוכחי המשיכו המשקיעות הותיקות בחברה: קרן סקויה ישראל, Genesis Partners, Cisco Ventures ו-T-Venture.
הפלטפורמה שמפתחת Innovid מאפשרת למשרדי פרסום שעובדים עבור מותגים ומשווקים לכלול מודעות וידאו אינטראקטיביות לטלוויזיות, מחשבים ניידים, סמארטפונים, טאבלטים, קונסולות משחקים ועוד. המודעות יכולות לכלול אלמנטים אינטראקטיביים כגון משחקים, תחרויות, אפליקציות חברתיות וחיבורים למסחר אלקטרוני.
כיום פתרונותיה של החברה משרתים למעלה מ-220 מפרסמים ומותגים ברשימת Fortune 1000, בהם Best Buy, Procter & Gamble ו-Walmart, ומאפשרים לאותן חברות ליצור, לטרגט ולמדוד את השפעות הפרסום שמבצעות דרך וידאו.
WiFi חינם היה מאז ומתמיד חלומו של כל מטייל, תייר או סתם כל מי שהסתיימה לו חבילת הגלישה; האם עכשיו החיבור החינמי לרשת יהיה גם כלי יעיל של משווקים? חברת הסטארטאפ Routier (ראוטיר) שמפתחת טכנולוגיה למיתוג של חיבור ה-WiFi, הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 2 מיליון דולר.
הפיתוח יאפשר לבתי עסק לתקשר עם הלקוחות שלהם באמצעות רשת ה-WiFi ולהציג להם פרסומות, שמסבסדות למעשה את עלות הגלישה וכן הצעות שיווקיות שנתפרו במיוחד עבורם. כך למשל מלון, שיתקין את המערכת, יוכל להציע ללקוחותיו טיפול בספא בהנחה ולדעת שהוא מגיע לקהל היעד המדויק ביותר שכבר נמצא בתחומי המלון; חברות תעופה, שיגלו כי אין תפוסה מלאה במחלקת העסקים בטיסה מסויימת, יוכלו להציע בזמן אמת לנוסעי מחלקת תיירים לשדרג את כרטיס הטיסה שלהם בהצעה מיוחדת ועוד. האתגר הגדול של החברה היה כיצד להתממשק עם כל יצרני ציוד התקשורת כמו הראוטרים למשל וכן כיצד לספקו ללא תלות באפליקציה מסוימת, ללא תלות בסוג המכשיר החכם וללא תלות בסוג הדפדפן.