Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all 5527 articles
Browse latest View live

מתי בכלל צריך מנהל כספים בסטארטאפ?

$
0
0
shutterstock money

shutterstock money

מאת ערן בן חורין, מנהל כספים בסטארטאפ, בעברו יועץ ומרצה להערכת שווי חברות.

ישבתי לא מזמן עם חבר, גם הוא רואה חשבון, שעומד להקים מיזם עם שני חברים. הוא טיפה חשש מ"ניהול כספים" של החברה שתקום, וביקש כמה טיפים. זה מאוד הפתיע אותי כי בכלל לא היה ברור לי שהולך להיות להם צורך במנהל כספים בשנה הקרובה. התפתח ביננו דיון לגבי מתי בכלל צריך פונקציה של מנהל כספים בחברה, וחשבתי לשתף אתכם במחשבות שלי על הנושא.

לדעתי, התשובה קודם כל תלויה במיקומה של החברה במחזור החיים הסטנדרטי.

שלב ה-Seed

בשלב הראשון של חברה עיקר המאמץ הוא העמדת מוצר, או לפחות גרסה ראשונית שלו שמוכיחה שהדבר אפשרי (POC – Proof Of Concept). לפעמים זה נעשה עם גיוס קטן ראשוני (מה שנקרא סבב Friends & Family) ולפעמים לא. בשלב הזה הצורך הוא לרוב במישהו שיבנה את המודל העסקי, גם כהכנה לקראת גיוס רציני וגם למיקוד מאמצי הפיתוח לכיוונים רווחיים יותר. כאן נשאלת השאלה האם לגייס את אותו אדם כמייסד (Co-Founder) או לשכור חברת ייעוץ חיצונית. זה תלוי בסיטואציה, אבל מיזם שלוקח את עצמו ברצינות גם ככה יצטרך מישהו שיתעסק בביזנס, ולכן ייתכן שכדאי לגייס מישהו מתאים כבר בשלב הזה. התיאור "מתאים" הוא די חמקמק. אותו אדם צריך לדעת למדל (מלשון מודל – model), כאשר רצוי גם ידע במימון, יכולת חשיבה עסקית ויכולת ניהול מו"מ ברמה סבירה. גם ידע בסיסי במשפטים לא יזיק אם וכאשר תוקם חברה. זהו לא גיוס פשוט. בכל אופן, העבודה השוטפת מבחינת כספים בכזה מצב היא או לא קיימת (אם עדיין אין חברה), או קיימת במידה מינורית (3 משכורות ו-5 חשבוניות מאופיס דיפו). לא משהו שמשרד ראיית חשבון חיצוני אמור להתקשות בו. שורה תחתונה: עדיין אין צורך במנהל כספים מקצועי, אבל אם יש אפשרות לגייס מישהו עם פוטנציאל, אפשר לשקול זאת.

שלב ה-Series A

נגיד שעברנו בהצלחה את המשוכה של מוצר ראשוני. כעת אנחנו לפני גיוס קצת יותר גדול, של חצי מיליון עד 4 מיליון דולר (נקרא לעיתים Series A. לפעמים יש עוד גיוס לפני. זה פחות חשוב כרגע). עורכי הדין שלנו מן הסתם טיפה יותר מעורבים, אבל המשקיעים יכולים לדרוש הגנות שגם מישהו מתוך החברה מבין מה הן אומרות. מניות בכורה, הגנת אנטי דילול, יחס המרה ועוד כמה מינוחים סיניים הם לא תמיד הלחם והחמאה של יזמים, בטח לא צעירים. זה כבר השלב שצריך לגייס מישהו שייקח על עצמו את כל המנהלות הללו. כעת, רף הדרישות עולה כי האדם שיגוייס עתיד לקחת על עצמו עוד תחומים שאגע בהם בהמשך. רגע, אמרתי לגייס? אולי לשכור? בשנים האחרונות קמו מספר חברות ייעוץ של מנהלי כספים בעברם, לרוב אנשי ביקורת מהמשרדים הגדולים, שמספקים שירותי ניהול כספים במיקור-חוץ לסטארט אפים (אני שמעתי על NextStage, ERB וגוברמן שעושים את הנהלת החשבונות וחשבות השכר של הסניף הישראלי של גוגל). זה יכול להיות פיתרון לא רע לגיוס עצמו, וייתכן מאוד שגם לאחריו. לדעתי, אם עושים זאת, חשוב לקחת בחשבון שתי נקודות:

  • האחת, מהם השירותים שחברת הייעוץ יודעת לספק? לא מה היא טוענת שהיא יודעת, אלא מה באמת הקבלות שלה. האם היא מספקת שירותי אנליזה? האם היא כבר הייתה מעורבת בגיוסים?
  • מה העתיד צופן לחברה? מהו היקף המשרה שיידרש בעתיד הקרוב? אולי עדיף לגייס אדם שיהווה את הפונקציה הפיננסית וגם התפעולית כבר מעכשיו, in-house, בשיתוף עם משרד ראיית חשבון שיטפל בהנהלת החשבונות.

ממה שיצא לי לראות, רוב החברות עדיין לא מגייסות מנהל כספים בשלב הזה, אלא אחד המייסדים (לרוב המנכ"ל) לוקח על עצמו את ניהול סבב הגיוס, תוך התייעצות עם אנשי מקצוע או האנג'לים הקיימים. בדרך כלל הוא גם יהיה זה שיעמוד על קשר עם משרד ראיית החשבון שעושה את הנהלת החשבונות של החברה. שורה תחתונה: עדיין לא, אבל נפח העבודה שלא קשור לפיתוח המוצר מתחיל לגדול, ואיתו תשומת הלב הניהולית.

startup PD

 

שלב הצמיחה המאסיבית

גייסנו, פיתחנו, כעת יש ניצנים ראשונים של לקוחות / משתמשים. זה קודם כל אומר שיש צורך באנליזה, וכאן לרוב מגייסים מישהו שיתעסק בזה. הוא לא חייב לבוא מתחום הכספים, וייתכן שיתנו לו אחריות בתחומים נוספים, אבל מה שבטוח הוא שקיים צורך בפונקציה הזו. אם המוניטיזציה של המוצר שלנו מיידית, כלומר הלקוחות גם משלמים, 1 הנהלת החשבונות צריכה לקפוץ מדרגה. לדעתי, זה כבר המקום להכניס איש כספים מקצועי, גם אם לא במשרה מלאה, שיקים מערכת פיננסית כלשהי. אני אומר כלשהי כי זה לאו דווקא אומר שהנהלת החשבונות צריכה לעבור אל תוך החברה, יש מספיק חברות חיצוניות שמתמחות במתן שירותי הנהלת חשבונות לסטארט אפ שמוכר, אבל כן צריך להקים מנגנון מסודר שישמור על הסדר בספרים ויציף את המידע הפיננסי הרלוונטי לצורכי ניתוח. הקמה נכונה של המנגנון הזה יכולה לחסוך הרבה כאב ראש בהמשך הדרך. אם גויס הרבה כסף והצפי הוא לצמיחה מסיבית, אפשר לחפש טאלנט (מצחיק להשתמש במילה הזו עבור מנהלי כספים), שמצד אחד יודע מספיק על חשבות והנהלת חשבונות בשביל להקים את המערך, אבל מצד שני גם מספיק מוכשר בשביל ללמוד נושאים חדשים שיידרשו בעתיד (תפעול, מיסוי בינלאומי, אסטרטגיה ועוד כיד הדמיון). שורה תחתונה: צריך, גם אם לא במשרה מלאה.

אז מתי בכלל צריך מישהו במשרה מלאה? או.

לטעמי, הצורך בגיוס מנהל כספים במשרה מלאה קורה באחד או יותר מהמצבים הבאים:

  • הפעילות תופסת נפח כזה שכבר אי אפשר להסתדר עם מישהו בחצי משרה והנהלת חשבונות חיצונית. זה לרוב קורה ברף הכנסות של בערך 2 מיליון דולר, אבל תלוי בעוד גורמים כמו כמות הלקוחות, מספר הטריטוריות, כמות העובדים, כמות המשקיעים ורמת המעורבות שלהם ועוד. זה המצב השכיח ביותר לגיוס מנהל כספים במשרה מלאה.
  • קרן הון הסיכון שהשקיעה דורשת זאת.
  • יש כסף בחברה, וליתר ביטחון רצוי שיהיה מישהו.

סיכום

לכל שלב במחזור חיים של חברה יש את הצרכים שלו. בהתחלה הכל סובב סביב הפיתוח; אח"כ סביב גיוס משתמשים ופיתוח עסקי; לאחר מכן, לעיתים במקביל לשלב הקודם, מגיע הצורך לגייס כסף, ורק לאחר כל אלה מגיע השלב שבו קם הצורך להקים מערכת פיננסית מסודרת. having said that, זה לא אומר שצריך להזניח את התחום הפיננסי לחלוטין. גם אם אתם לא צריכים CFO במשרה מלאה, מספיק שתשקיעו טיפה מחשבה בלבנות את הדברים בצורה נכונה כבר בשלב מוקדם, אני מבטיח שתקצרו את הפירות בבוא הזמן. בלאגן ב"מאחורה" הוא בדרך כלל חבית נפץ שיכולה ממש להעיב על צמיחת החברה וחבל ליפול במוקש הזה. מה דעתכם? מתי צריך להכניס פונקציה פיננסית לחברת סטראטאפ?

הפוסט פורסם לראשונה בבלוג CFO Desk Israel.

קרדיט תמונה: money via shutterstock


פריון רוכשת את Undertone תמורת 180 מיליון דולר

$
0
0
TMUNA
מתוך הקמפיין של Undertone ל-Ford. מקור: Perion

מתוך הקמפיין של Undertone ל-Ford. מקור: Perion

חברת Perion (פריון) הישראלית הנסחרת בנאסד"ק מודיעה היום (ג׳) על רכישת Undertone, חברה אמריקאית שמפתחת טכנולוגיות פרסום High Impact, תמורת 180 מיליון דולר. בעזרת הרכישה תשפר Perion את סל השירותים שהיא מציעה ללקוחותיה ותרחיב את שיתוף הפעולה שלה עם גופי תוכן בינלאומיים. זו הרכישה השנייה של פריון השנה, שכבר הספיקה לרכוש ביוני את MakeMeReach הצרפתית. לפני מספר שבועות פרסמה Perion את תוצאות הרבעון השלישי שלה עם הכנסות של מעל ל-52 מיליון דולר – כ-13 אחוזים מעל לתחזיות השוק.

תהפוך לענקית עם נוכחות בינלאומית

Undertone מפתחת טכנולוגיות פרסום שמאפשרות למותגים להגיע ללקוחות על ידי שילוב של קריאייטיב ופורמטים טכנולוגיים מתקדמים, שמיועדים לשילוב באתרי התוכן השונים. החברה הנרכשת כוללת 3 חטיבות: VIRTUOSO, שאחראית על רכש מדיה פרוגרמטי לפורמטים; PIXL STUDIOS ו-FUTURE PROOF LABS, שמפתחת מה שמוגדר ככלים חדשניים לפרסום דיגיטלי". החברה האמריקאית שהוקמה ב-2001 פועלת מניו יורק, אולם מחזיקה מרכזי פיתוח בסן פרנסיסקו, בואנוס איירס ורמת גן. לחברה 275 עובדים ובין לקוחותיה מספר תאגידים בינלאומיים ענקיים כמו מיקרוסופט, קוקה קולה, סמסונג, BMW ומאסטרקארד; החברה כבר משתפת פעולה עם מספר אתרי פרימיום כמו פורבס, NBC, טיים אאוט, USA TODAY, The Washington Post ועוד. על פי התחזית של Undertone, היא צפויה להכניס ב-2015 כ-145 מיליון דולר, עם רווח תפעולי של 23 מיליון דולר. לאחר הרכישה, תחזיק החברה המאוחדת כ-660 עובדים ב-8 מדינות והיא תשתף פעולה עם כ-780 מותגים בינלאומיים שונים ו-570 אתרי תוכן מובילים.

כאמור, תמורת הרכישה תשלם ענקית הפרסום הישראלית 180 מיליון דולר. הסכום יורכב מ-91 מיליון דולר שישולמו כמזומן עם הרכישה והשאר בתשלומים דחויים ובתשלום חוב קיים.

מנכ"ל פריון, ג'וזף מנדלבאום, מסר בתגובה לעסקה: "ב-Undertone זיהינו חברה צומחת ורווחית, עם מיצוב ייחודי ובר קיימא בשוק וניסיון בעבודה עם מותגי פרימיום בעולם. יחד, אנחנו מבססים עצמנו כחברה המובילה בעולם בפתרונות פרסום High Quality למותגים ולמפרסמים. בנוסף לשמירה על תזרים מזומנים חזק וגיוון מקורות ההכנסה של החברה – רכישה זו מעניקה לחברה שלנו רבדים נוספים של כישרון וניסיון. בכוונתנו להפוך את החברה לשם נרדף עבור פתרונות פרסום בעלי השפעה, המייצרים מעורבות וגולשים ומניעים אותם לפעולה."

מנכ"ל Undertone, קורי פרנגול מסר בתגובה: "אנחנו שמחים מאוד להצטרף לפריון. אני נרגש שההצלחה של Undertone בתחום פורמטים של High Impact, ומערכות היחסים שבנינו עם מותגים וסוכנויות, הובילו אותנו לנקודה זו בשלב התפתחות החברה. לא לעיתים קרובות ניתן למצוא שתי חברות שכל כך משלימות זו את זו כמו פריון ו-Undertone. אנחנו שותפים לראייה לפיה לתעשייה שלנו נדרשים פתרונות מגוונים המתמקדים באיכות. אני משוכנע שהשילוב בין שתי החברות יניב למותגים ולסוכנויות היצע עשיר בהגעה לקהלי היעד שלהם, ול-publishers את הכלים הטובים ביותר לייצר הכנסות מהתוכן שלהם״.

גיוס: Cellwize הישראלית מגייסת 24.5 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Cellwize

cellwize

חברת Cellwize הישראלית, המספקת פתרונות לאופטמיזציה של רשתות סלולריות, הודיעה היום (ד׳) על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 24.5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו כרמל ונצ׳רס ו-Vintage, כאשר מתוכם 10 מיליון דולר יסופקו על ידי קרן ההלוואות ויולה קרדיט כקו אשראי. הסכום שגויס יסייע לחברה להתמקד בהאצת פיתוח מוצרי החברה, לפריסה רחבה יותר והגדלת הנוכחות בשווקים הגלובליים, תוך כדי הגדלת מספר העובדים בארגון.

ניצול מקסימלי של הרשת

פתרונות האופטמיזציה של Cellwize מותקנים בקרב מפעילות סלולר מובילות בעולם המשרתות למעלה מ-300 מיליון מנויים (לפני כשנה חתמה החברה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת סלקום). הפתרון שפיתחה, המכונה elastic-SON, מאפשר למצות בצורה מיטבית את תשתית הרשת, להציג שיפור מתמשך בקצבי הגלישה ובשירותי העברת מידע ושיחות. כמו כן, הפתרון מאפשר לאזן עומסים בתוך הרשת בצורה אוטומטית. בסופו של דבר, SON נועד לשפר באופן משמעותי את חוויית המשתמש, להפחית את הוצאות התפעול תוך כדי שמשפר את הרווחיות הכוללת של הלקוחות. הפלטפורמה החדשה של החברה, Value-Driven SON, מאפשרת ללקוחותיה לתעדף משימות ושירותים בהתבסס על הרגלי הגולשים ומאפייני הרשת.

כאמור, אותם שיפורים בביצועי הרשת נעשים באמצעים אוטומטיים מבוססי טכנולוגיה המתממשקים למערכת הניהול של הרשתות הסלולריות. בעזרת שימוש ביכולות ביג דאטה, המערכת שפיתחה החברה יכולה לנטר את חווית המשתמש ואת הרשת בצורה שוטפת ואוטומטית, לבנות מודל מתמטי של התנהגות הרשת, ולבחון באמצעות אלגוריתמים כיצד ניתן לשפר את ביצועי הרשת ולבצע שינויים באופן אוטומטי במטרה לשפר אותם.

ששי גבע ודניאל דריבינסקי, היזמים והמקימים של Cellwize, שניהם בעלי רקע עשיר בתקשורת סלולרית ופתרונות אופטימיזציה ידניים (דריבינסקי הגיע מאורנג׳ ישראל, סכמה ומוטורלה, גבע הגיע מאורנג׳ ישראל, מוטורולה ואלואריון). השנים זיהו כבר לפני למעלה מ-4 שנים את הצורך בשוק בכלי אוטומטי מרכזי שיבצע פעולות תיקון ושיפור הרשת. הם החלו בפיתוח המוצר ובהשקעה עצמית, מה שבסופו של דבר הפך ל-CellWize. החברה הוקמה באופן רשמי רק לאחר שהפתרון הטכנולוגי והמוצר עצמו הוכחו ונבדקו ברשתות חיות, והפלטפורמה המסחרית של החברה הושקה בשנת 2012, ופועלת עד כה באירופה, אסיה ובאמריקה.

אופיר זמר, מנכ״ל Cellwize התייחס לגיוס ואמר: ״אנו משקיעים ללא הפסקה בחדשנות טכנולוגית וכעת נוכל להתקדם ב׳מפת הדרכים׳ של הפתרונות הייחודים שלנו במטרה להרחיב את האחיזה בשוק לאור ההזדמנויות החדשות בשוק ה-SON. הגדילה המשמעותית האחרונה שלנו מראה שהבטחת שירות איכותי למנויים ומקסום הרווחיות של המפעילים הסלולריים הם פרמטרים הכרחיים בשוק המאוד תחרותי של ימינו״.

איך תהפכו ישיבות משעממות ליצירתיות ו-15 רעיונות לכיף משרדי

$
0
0
shutterstock office fun

 

shutterstock office fun

בטקיפי, פעם בשבועיים ניהלנו פגישה בפורום של כל העובדים בישראל לעידכונים שוטפים – התכנונים לשבועות הקרובים, חדשות מהצוותים השונים והחלטות עיסקיות. במשך תקופה ארוכה דחיתי את הפגישות האלה מתוך הרגשה שכל עוד הצוות קטן יחסית כולם מעודכנים בהכל. היום אני חושבת שפגישות מסוג זה קריטיות אפילו בצוות קטן. זו הזדמנות מעולה ליישר קו, לנסח את המטרות באופן בהיר ולוודא שכולם מסונכרנים. הבעיה שהתמודדתי איתה היתה כמעט שיטחית – פגישות החברה הרגישו כמו שיעור בתיכון בו מעבירים מידע באופן די יבש וכולם מקשיבים. האופן שרציתי לראות פגישות חברה היה פגישות דינמיות בהן האוירה יותר משוחררת ופתוחה, לא לוקחים דברים כמובנים מאליהם ושואלים שאלות (ואפילו מקשים לפעמים) על החלטות, לו"זים וכיוונים חדשים. כלומר פחות הרצאה והרבה יותר שיחה פתוחה.

את ההשראה לשינוי לקחתי דווקא ממקומות אחרים. אירוע אחד לדוגמא שהשפיע על דרך המחשבה שלי הוא "כנרנט" – אירוע שקורה פעם בשנה ונמשך לאורך סוף שבוע שעורך יוסי ורדי לבערך 200 יזמים, אומנים, מוזיקאים ושאר אנשים יצרתיים. אני די בטוחה שזו לא ההגדרה הרישמית, אבל אני רואה את זה כאירוע שבו מותר וכדאי פשוט לעשות שטויות. ממלחמת אקדחי מים, קפיצה מהקומה השניה למזרון מתנפח ותחרות תחפושות. מה שמעניין הוא שבסופו של דבר זה כן כנס עיסקי ונוצר בו נטוורק מאד חזק. מסתבר שלירות על מישהו באקדח מים או לשחק בארבע לפנות בוקר זה בסיס נטוורקינג הרבה יותר מוצלח מאשר סתם פגישה בכנס. הסיבה היא שנמצאים ב-state משוחרר ופתוח שמוביל לאינטרקציה שונה. אירוע שני שגרם לי לחשוב הרבה על State הוא סמינרים של טוני רובינס. למי שלא מכיר, טוני רובינס הוא אחד הקואצ'רים הידועים בעולם ומעביר סדנאות לאלפי אנשים ברחבי העולם. טוני עוסק רבות בהשפעה של ה-state הפסיכולוגי וכמה קל לשנות אותו. תחשבו לרגע איך צחוק ספונטני או פעילות פיסית יכולים להוציא אותכם פתאום ממצב רוח פסימי או איך אחרי שהעזתם להתנסות במשהו חדש קיבלתם הרגשה שאתם יכולים לשנות את העולם.

אז איך זה קשור לפגישות חברה? השינוי שעשינו בפגישות לא היה בתוכן אלא ב-state בו מגיעים לפגישת חברה. החלטנו שהשעה לפני פגישת חברה מוקדשת לפעילות כיפית ומשחררת. אולי ההגדרה הטובה ביותר לסוג הפעילות היא משהו שגם ילדים היו נהנים לעשות. הפעילות אף פעם לא תהיה סטטית כמו הרצאה לדוגמא אלא משחק, ציור, בניה וכו'. רשימה מלאה של רעיונות למטה. כל שבועיים מישהו אחר בחברה אחראי על העברת הפעילות.

  • אני לא בטוחה שפעילויות מסוג זה צריכות לבוא בהכרח בסמוך לפגישות חברה אבל הן עושות פלאים ליום העבודה. התפיסה היא שמשחקיות והשתטות זה חלק מהפתיחות והיצרתיות בעבודה ולא משהו הפוך. אני מאד ממליצה לעשות פעילויות כאלה בתחילת היום ובתחילת/אמצע השבוע. מעולם לא הבנתי למה שמים happy hour ביום חמישי בערב. לדעתי happy hour צריכה להיות בראשון בבוקר או באמצע השבוע.
  • כאשר משחקים או יוצרים משהו האוירה משתנה לחלוטין. אחת ההשפעות שאני הכי אוהבת היא 'שבירת היררכיה'. לא שיש היררכיה חזקה בחברות סטארטאפ אבל כמה דקות אחרי שבנית עם המנכ"ל מתקן לזריקת ביצה מהקומה השלישית הרבה יותר קל גם לשאול שאלות לגבי הכיוון העסקי של החברה.
  • דרך הפעילויות האלה למדתי שלא צריך אירועי חברה מפוארים לגיבוש. אני לא אומרת שחברה שיכולה להרשות זאת לעצמה לא צריכה לעשות אירועים, אבל מדהים לראות לכמה כיף ופתיחות מגיעים עם פעילויות סופר פשוטות ולא יקרות. הפעילויות האלה הפכו עוגן מאד משמעותי בתרבות של החברה.
  • כיף, צחוק והשתטות הם נושאים רציניים. זה חלק חשוב מבניית קשר חזק בין חברי הצוות ובעל תרומה עצומה לעבודה.

רעיונות לפעילויות חברה ולשבירת המתח והרצינות באמצע היום. כל הפעילויות מתאימות לשעה ואפשר לעשות אותן במשרד או באזור המשרד.

תודה לכל הצוות הנפלא של טקיפי על המצאת כל הפעיליות המיוחדות האלה ובעיקר לסיון שמעודדת את כולם להוציא את הרעיונות שלהם לפועל.

משחקי קופסא

box games

(ותודה לג'רמי קלצקין על ההכרות עם רובן):

Warewolf – עד 25 איש, אפשר גם בלי הקלפים המיוחדים. תבררו עם המתכנתים, בטוח חלקם מכירים את המשחק. קצת בסגנון של מה שהיה פעם ‘הרוצח'.

Resistance – מתאים לעד 10 אנשים (אפשר כמובן לשחק כמה קבוצות במקביל).

Mascarade – מתאים לעד 13 איש, מאד כיף.

פעילויות אקטיביות

trx

חפש את המטמון בורסיות השונות שלו בשכונה של המשרד – תתפלאו כמה טוב עושה לכולם לרוץ קצת.
משחק צילומים בקבוצות – מתחלקים לקבוצות של 3-5 אנשים. מישהו מכין דף עם מקומות או מצבים שצריך להצטלם בהם כקבוצה (בגן שעשועים, כל הקבוצה עם כובעים, באוטובוס, בבריכה). לכל מקום/ מצב יש ניקוד שונה בהתאם לקושי.

"פתקים" – כל אחד כותב פתק אחד או יותר עם דמות מוכרת (למשל הומר סימפסון, ג'ון סנאו, ביבי), מינימום 20 פתקים גם אם יש פחות שחקנים. מתחלקים לקבוצות של 3-4. בכל סיבוב מישהו מהקבוצה פותח פתק וצריך שחברי הקבוצה שלו ינחשו מי הדמות, יש סה"כ 5 דקות. כל קבוצה שומרת את הפתקים שניחשו נכון וזה הניקוד. סיבוב 1: צריך לתאר את הדמות בלי להגיד את השם, למשל הומר סימפסון: "אבא בסדרת אנימציה עם משפחה צהובה". אחרי שמסיימים את כל הפתקים, רושמים את הניקוד, מחזירים את כל הפתקים לקערה ומתחילים את הסיבוב הבא. סיבוב 2: לתאר את הדמות במילה אחת, למשל: דונאטס. משלימים את כל הפתקים, מחזירים וממשיכים לסיבוב 3: לתאר את הדמויות בפנטומימה.

ניחוש תמונות – מתחלקים לקבוצות של 3-4. מראים פרט מאד קטן מתמונה של משהו מוכר (סופרמן, חתול, עגלת סופר למשל). אם אף קבוצה לא מצליחה לנחש נכון מראים חלק קצת יותר גדול מהתמונה, ככה ב 4-5 שלבים עד שקל לנחש.

אתגר רד בול בקטנה – תכנון מתקן שיצליח לשמור על ביצה לא להשבר שזורקים אותה מהקומה השלישית. מביאים כל מיני חומרים כמו שיפודים, שקיות, קרטונים, קשים מפלסטיק – כל קבוצה צריכה ב 45 דקות לבנות מבנה שישמור על ביצה מהתרסקות בזריקה מגובה. אח"כ כמובן כל קבוצה זורקת את המתקן שלה מהגובה ובודקים את התוצאות.

יצירה – כל מה שמערב ציור, הדבקה, גזירה וכו' עשה ממש טוב. הפתיע אותי לראות כמה אנשים משתפים פעולה על הפעיליות האלה. כמה רעיונות : אוריגמי, בובות גרב, חרוזי גיהוץ (כן, כאלה של האייטיז), ציור.

הכרות טובה יותר בין כולם – כמה פעיליות מוצלחות שעשינו: 1) כל אחד כתב סיפור מצחיק מהילדות, מישהו הקריא את כל הסיפורים והיה צריך לנחש של מי הסיפור. 2) שמים הרבה פתקים בקערה עם שאלות מעניינות על נושאים שבדרך כלל לא יוצא לדבר עליהם – סיפור על בן המשפחה הכי מוזר שלך, סיפור על משהו מופרע שעשית בתיכון, סיפור מצחיק על דייט ראשון וכו'.

קישוט קאפקייקס (צריך כמובן מישהו עם ניסיון שיעביר ויביא חומרים).

בניית מכוניות מקרטון – מתחלקים לקבוצות קטנות, כל קבוצה מקבלת מנוע קטן של מכונית צעצוע וחומרים (קרטונים, קשים, פקקים, בדים). צריך לבנות את המכונית הכי מהירה. אנחנו השתמשנו במנוע V5 שנקנה פה.

פעילויות עם מפעילים חיצוניים

puppets

סדנאת אימפרוביזציה – לא רציתי להביך יותר מדי את החברה השקטים אז עשינו רק פנטומימות והיה מאד מוצלח.

סדנאת בובות (לוקח 3 שעות).

סדנא מצחיקה לגבי תובנות עם טל מנקס.

אשמח כמובן לשמוע עוד רעיונות לפעיליות שאפשר לעשות במשרד.

הפוסט פורסם לראשונה בבלוג סטארטאפיקו.

קרדיט תמונה ראשית: office fun via shutterstock

הצצה לצלחת של עובדי TabTale [תמונות]

$
0
0
Tabtale

Tabtale

ברוכים הבאים למדור שיגרום לכם לרייר על המקלדת ולספור קלוריות. במסגרת ״קולינריה 2.0״ נבין מה קורה בצלחות של חברות ההיי-טק והסטארטאפים בארץ: החל ממה מוגש בחדר האוכל של החברה, דרך Happy Hours ועד למסעדות והמנות האהובות עליהם והכל כמובן בצירוף של תיעוד ויזואלי, למקרה והתיאור המילולי לא הספיק.

הפעם נחקור את הצלחת של מטה חברת TabTale, המפתחת אפליקציות של משחקים חדשניים, ספרים אינטרקטיביים ואפליקציות חינוכיות. החברה נוסדה בשנת 2010 על ידי שגיא שלייסר, אורן קושניר וניר בז'רנו. החברה מחזיקה ב-250 עובדים הפרוסים על פני שבע מדינות: ישראל, ארה"ב, סין, מקדוניה, בולגריה, סרביה ואוקראינה.

tabtale

דמי כיס

כל עובד חברה מקבל כרטיס תן ביס הפעיל בכל ימות השבוע. מאחר ומשרדי המטה ממוקמים באזור רמת החייל יש לעובדים מבחר עצום לארוחת הצהריים- כך שהוסבר לנו שאין תלונות.

Tabtale

מי צריך לאכול בחוץ?

3 מנות שהוגשו השבוע

שפטה כדורי בשר סלק

שפטה כדורי בשר סלק

סלט עצבני - עגבניה מלפפון, כרובית מטוגנת, יוגורט וצ'ילי

סלט עצבני – עגבניה מלפפון, כרובית מטוגנת, יוגורט וצ'ילי

תבשיל קדירה של קציצות וירקות שורש

תבשיל קדירה של קציצות וירקות שורש

צא בחוץ (המקומות החביבים על עובדי החברה)

  1. טייגר לילי
  2. הטאבון
  3. ליב

כשהילדים באים לשחק ולעזור ב-QA הם לרב זורמים איתם על מקדונלדס.

חג חמישי שמח (או כמו שהאח האמריקאי קורא לו: TGIF)

Tabtale

נשנושים, בקטנה

Tabtale

חמישי שמח ומשביע

tabtale

משהו מתוק, מישהו?

הנהלת החברה החליטה שבכל יום חמישי כל עובדי החברה אוכלים יחדיו כאשר כל שבוע בוחרים סגנון אוכל שונה המוזמן ישירות למשרד. לפני האוכל מסכמים את הפעילות השבועית: משתפים חוויות, מראים את המשחקים החדשים שהועלו לחנויות המובייל השונות, צוחקים המון ומברכים את העובדים החדשים, העובדים שחגגו יום הולדת באותו השבוע, שהתחתנו, שהציעו נישואין, שאימצו כלב חדש וכו'.
המסעדות איתן החברה משתפת פעולה נכון להיום הינן: ג'ירף, המזנון, ג'ויה, בכור ושושי, אבו חסן, פלאפל בריבוע, טוקו וכו'.

tabtale

חומוס טיים

גיוס: Umake הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר עם פיתוח מבריק לאייפד פרו

$
0
0
13RoTqkuwcihCrlZJdTYRRQ

 

מקור: UMake

מקור: UMake

תוכנות תלת המימד לא השתנו משמעותית בשנים האחרונות. רובן כוללות עדיין עבודה עם שרטוטים בדו-מימד, לרוב על מחשב דסקטופ ואז מעבר לתצוגה מקדימה בתלת-מימד, חזרה לתיקונים בדו-מימד וכך הלאה. UMake היא אפליקציה חדשה לאייפד שמאפשרת למשתמשים ליצור ולשתף את הרעיונות והמחשבות שלהם – פשוט על ידי שרטוט חופשי בתלת מימד על גבי האייפד פרו החדש. היום (ה') הודיעה UMake על גיוס של 5 מיליון דולר.

שרטוט מודל תלת מימדי עם הסטיילוס

בניגוד לתוכנות העיצוב המסורתיות (CAD) שמתבססות על שרטוט בדו-מימד וכוללות שימוש בתוכנות שולחניות עם המוני כפתורים, פונקציות ותפריטים, UMake מאפשרת למשתמש לשרטט בעזרת הסטיילוס (או 'עפרון' כפי שמכנה אותו אפל) על גבי האייפד שלו את המודל אותו הוא רוצה ליצור. תוך דקות יוכל המשתמש ליהנות ממודל תלת-מימד לכל עניין אותו הוא יוכל לשתף, להדפיס בתלת-מימד, לרנדר או לייצא לתוכנות אחרות. האפליקציה פועלת במודל ה-Freemium, כך שההורדה והפיצ'רים הבסיסיים שלה ניתנים בחינם, כשמינוי פרימיום עולה כ-15 דולר בחודש או 150 דולר בשנה.

את UMake הקימו ב-2014 אביתר מאיר ואריק ספיר, יוצאי ענקית התוכנה Autodesk. בשיחה עם גיקטיים מספר ספיר כי הרעיון להקמת UMake עלה לאחר שהשניים עזבו את החברה. לדבריו, מהשיחות שהם ניהלו עלה כי הכלי שהמעצבים רצו יותר מהכל היה האפשרות למדל תלת מימד בעזרת שרטוט ידני, כפי שהם משרטטים על נייר.

Umake הספיקה להשתתף ב-UpWest Labs, תוכנית ההאצה האמריקאית-ישראלית, שמתמקדת בשוק האמריקאי ולגייס משקיעים נחשבים מאוד ביניהם בריאן מקלנדון, אחראי על טכנולוגיות מתקדמות ב-UBER ובעברו אחראי בגוגל על תחום המיפוי ו-Google Earth ומי שהיה אחראי על רכישת Sketchup, אחת מתוכנות ה-CAD הפופולאריות ביותר בעולם; משקיע נוסף הוא ג'ושוע שכטר, המייסד של del.icio.us ואחד המשקיעים הראשונים ביצרנית מדפסות תלת-המימד Makerbot ואתר Etsy; ונועם ברדין, מנכ"ל Waze לשעבר וכיום בכיר בגוגל. סבב הגיוס הנוכחי הובל על ידי קרן BlueRun Ventures, שהשקיעה בעבר ב-PayPal וב-Waze. בנוסף, השתתפו בסבב האחרון גם המשקיעים הקיימים בחברה.

עם עזרה קטנה מאפל

פיל שילר מאפל מציג את UMake. מקור: צילום מסך

האפליקציה זכתה לחשיפה תקשורתית ולהתעניינות מהקהל הרחב פעמיים בשבועות האחרונים, כשבשני המקרים מי שאחראית על כך היא חברת אפל עצמה: גם כאשר חשפה אפל את האייפד פרו והדגימה בלייב את יכולות UMake וגם כאשר השיקה אותו אפל וכינתה את הסטארטאפ כ'מפתח דור הבא'.

בשיחה עם גיקטיים, שפך קצת אור אביתר מאיר על UMake והתוכניות לאחר השלמת סבב הגיוס האחרון.

הצלחתם לגייס סיד וסבב A בגובה 5 מיליון דולר, תוך זמן קצר. מה אתם מתכננים לעשות עם ההון שגוייס? "עיקר הפוקוס שלנו יהיה בגיוס אנשים מוכשרים שיעזרו לנו לקדם את החברה מבחינה טכנולוגית ועסקית". לדבריו הגיוס יתמקד באנשים מתחום הפיתוח, ה-QA, השיווק והעיצוב.

עד כמה עזרה התמיכה מאפל – גם בהכרזה על ה-iPad Pro וגם בהשקה שלו? "אפל היא חברה שחדשנות היא ערך עליון עבורה ובגלל זה היה קל לשתף איתה פעולה. הם מאד אוהבים את מה שהצלחנו ליצור בכוחות עצמנו, ללא מימון, במשך שנה וחצי. אני חושב שהגענו בתזמון טוב, כדי להראות מה ניתן לפתח על גבי האייפד פרו. אנחנו מקווים שעוד מפתחים ילכו בדרך של חדשנות ויצירת חוויות חדשות במובייל עבור משתמשים מקצועיים".

האם אתם חושבים לפתח גם לפלטפורמות אחרות דוגמת ה-Surface של מיקרוסופט או סמסונג? "כרגע אנחנו מתרכזים בפלטפורמת iOS בלבד מאחר והיא מעניקה לנו כמפתחים חופש ליצירת חוויות ייחודיות עבור ממשקי מגע, מבלי להתפשר על החוויה עצמה, יחד עם חומרה חזקה. קהל היעד שלנו ברובו נמצא גם בפלטפורמה הזאת. יחד עם זאת, אנחנו תמיד מקשיבים ללקוחות שלנו ולצורכי השוק".

ומה האתגר הכי גדול עכשיו שעומד בפניכם? "כמו כל סטארטאפ בתחילת דרכו – לצמוח בצורה טבעית, לשמור על היכולת להגיב מהר ולהיות מקוריים. את הערך של המוצר אנחנו כבר רואים על ידי השימוש של המשתמשים שלנו והאתגר הוא תמיד להגדיל את הערך עבור המשתמש, מבלי לפגוע בחוויה שלו".

וידאו: כך פועלת UMake

טאבולה לפני אאוטבריין, הפכה לחברת ההמלצות הגדולה בעולם

$
0
0
TABOOLA
מקור: Taboola

מקור: Taboola

מאת מאיר אורבך, כלכליסט.

טאבולה היא חברת המלצות התוכן המקוון הגדולה בעולם כיום – כך קובע דו"ח של חברת המחקר קומסקור שהציגה היום (ה') החברה הישראלית. לפי המחקר 640 מיליון גולשים נחשפים להמלצות של טאבולה. לשתי הדולקות אחריה, ShareThis ואאוטבריין הישראלית, 600 מיליון ו-540 מיליון משתמשים בהתאמה.

טאבולה, לפי קומסקור, רשמה כ-1.15 מיליארד הקלקות על המלצות תוכן במהלך חודש אוקטובר האחרון. מדובר בעלייה של כמעט פי 4 לעומת כ-300 מיליון הקלקות שהיו לחברה בחודש המקביל ב-2014.

בשיחה עם מייסד טאבולה, אדם סינגולדה, טוען האחרון שהחברה שמה לה למטרה להתרחב במדינות רבות יותר: "הגענו בהצלחה ליפן, סין, קוריאה, גרמניה, בריטניה, צרפת, ברזיל ועוד".

"מתוך 120 מיליון דולר שגייסנו, השתמשנו רק ב-20 מיליון דולר, כששאר הכסף משמש אותנו להון חוזר ולמחשבות עתידיות על רכישות שיחזקו את החברה", הוסיף סינגולדה. בין העסקאות הבינלאומיות שעליהן חתמה טאבולה ניתן לציין את יאהו יפן, באידו הסינית ואחרות.

שווה 360 מיליון דולר

לאחרונה העריכה אחת ממשקיעות טאבולה, קרן ההשקעות פידליטי, כי שווי החברה נחתך מ-700 מיליון דולר ל-360 מיליון בלבד. לדברי סינגולדה, הדבר אינו מדאיג אותו: "מה שחשוב זה השווי שלנו ביום שבו ננפיק או נמכור. שני הדברים לא על הפרק כרגע".

טאבולה הוקמה ב-2007 על ידי אדם סינגולדה ומספקת למעלה מ-200 מיליארד המלצות תכנים ליותר מ-600 מיליון משתמשים ייחודיים, מידי חודש. בין לקוחות החברה בארצות הברית ניתן לציין את TODAY, Business Insider, Chicago Tribune, ו-The Weather Channel.

הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט.

לקריאה נוספת

הסטארטאפ Kidoz מגייס 3.5 מיליון דולר כדי להמליץ על תוכן לילדים

$
0
0
640640640
מקור: Kidoz

מקור: Kidoz

חברת הסטארטאפ הישראלית Kidoz החלה את דרכה ב-2009 ופיתחה מאז פלטפורמת תוכן מוגנת לילדים. מאז, עברה החברה לא מעט שינויים וכעת היא משיקה פלטפורמה להמלצות על תוכן ואפליקציות לילדים. היום (ג') הודיעה החברה על גיוס של 3.5 מיליון דולר בין היתר מקרן Millhouse Capital של המיליארדר רומן אברומביץ'.

כמו טאבולה ואאוטבריין – רק לילדים

המוצר החדש של החברה הוא מערכת המלצת תוכן ייעודי לילדים, שמאפשר למעשה למפתחים ולמנהלי מותגים לקדם את המוצרים שלהם בפני הקהל הרלוונטי, מבלי לשלב פרסומות באפליקציות שלהם. כך הם יגדילו את האטרקטיביות שלהם ועדיין יוכלו ליהנות מקידום של הפניות ממומנות כמו אלו של Taboola ו-Outbrain הישראליות. בין הלקוחות של Kidoz ניתן למנות חברות ומותגים נחשבים כמו Acer, Hisense, Polaroid, US Cellular, Deutsche Telekom, ו-KURIO.

Kidoz הוקמה ב-2009 על ידי גיא חבקין שהיה באותו הזמן בעלים של חברת פיתוח תוכנה. חבקין, שהיה אז הורה צעיר, חיפש אחר מוצר מתאים לילדיו שמצד אחד יוכל להציע להם אפשרות לגלוש באתרים שונים ברשת ולהציע להם סביבת משחקים והנאה המתאימה עבורם, אך באותו הזמן לשמור עליהם מפני אתרים מזיקים ופוגעניים. לאחר שלא הצליח למצוא בשוק מוצר העונה על צרכיו, החל לפתח את המוצר שהחל כתוכנה למחשב והפך לבסוף ללאונצ'ר בסמארטפון ובטאבלט.

סבב הגיוס הנוכחי הובל על ידי קרן Millhouse Capital של המיליארדר רומן אברמוביץ' וקרן CIG Capital, והוא מביא את סך גיוסיה של החברה מאז הקמתה ל-5 מיליון דולר, לאחר שזכתה כבר להשקעות בגובה מיליון וחצי דולר מקרן Lool Ventures ואנג'לים כמו דב מורן, אריה מרגי. החברה מתכננת להשתמש בהון שגוייס כדי לגייס עוד כוח אדם, שיצטרפו ל-15 העובדים שלה כיום ולפתוח משרדים בניו יורק ובסין בשנה הקרובה.

גיא חבקין, מנכ"ל ומייסד Kidoz, מסר בתגובה לגיוס: "הפלטפורמה שלנו מספקת חוויה יותר אישית עם יותר מעורבות מאשר שירותים רגילים, שמתבססים בעיקר על גיל ומגדר ולכן הם מוגבלים ביכולת שלהם להמליץ על תוכן רלוונטי". לדבריו, "הפתיחה של הפלטפורמה שלנו למוצרים אחרים, תעזור לנו להביא את היכולות הללו למפתחי אפליקציות לילדים ותעזור להם לייצר מודל עסקי בר-קיימא מבלי להתפשר על החווייה והערכים של המותגים שלהם".

 


צמד הישראלים שמאחורי אפליקציית Beepi ששווה 2 מיליארד דולר

$
0
0

 

beepi_logo_transp_2

מאת אסף גלעד, כלכליסט.

בקליפורניה חייבים מכונית. עומר סביר גילה את זה ב־2011, כשהתחיל ללמוד בסטנפורד ועבר עם אשתו לחוף המערבי. "שנינו אנשי ערים, גרנו בתל אביב ובניו יורק", הוא מספר "אבל כשעברנו מערבה חשבנו שאם כבר גרים בפרברים, שיהיה רכב עם גג נפתח". כמי שבכל שנותיו בארצות הברית עד אז התבסס על תחבורה ציבורית יעילה, סביר לא ידע מה עומד לקרות לו כשיטבול לראשונה בשוק המכוניות המשומשות של אמריקה, עולם מקביל של דילרים וקומבינות, חאפרים ושקרים, פנצ'רים ותקלות, נטול כל פיקוח ולא באמת כפוף לשום חוק. המערב הפרוע, גרסת ההגה.

בתמימותו, סביר פנה לקרייגסליסט, הלוח האינטרנטי הגדול בארצות הברית, ומצא את המזדה שחיפש. במפגש עם המוכר הראשון התברר שהוא הבטיח גג נפתח מסוג אחד אבל מכר גג אחר. במפגש עם מוכר שני התברר שהבטיח מערכת ניווט שלא קיימת. למוכר השלישי לא היו מסמכי הבעלות על הרכב, והוא הציע שעד שיקבל אותם יסתפק רק בחצי מהתשלום. "זה היה נראה פישי, אולי הוא בכלל גנב את הרכב?", משחזר סביר. "בסוף ויתרנו על רכב משומש וקנינו חדש".

שנתיים אחר כך סביר הכיר את אלחנדרו רזניק – ושמע סיפור מטריד עוד יותר. רזניק דילג על קרייגסליסט, פנה ישירות לסוחר של מכוניות משומשות וקנה ג'יפ שבתוך כמה ימים נתקע, פלט עשן מהמנוע – והחל לעלות באש. רזניק ואשתו גררו את המכונית הפגועה לסוחר, שתיקן אותה על חשבונו. אלא שכעבור כמה ימים שוב עלה עשן, רזניק החזיר את המכונית לדילר ודרש את הכסף. הסוחר סירב, ורזניק תבע וזכה. זה לא היה ניצחון מתוק, הוא עדיין הרגיש פראייר.

סביר ורזניק החליפו חוויות, ודבר אחד היה להם ברור: זה שוק דפוק. "השוק הכי מקולקל בעולם", הם קראו לו, וזיהו הזדמנות עסקית: אם זה מקולקל, נתקן את זה. זו לא מחשבה מובנת מאליה לשני יזמי הייטק צעירים בעמק הסיליקון. מה לעולם הזה ולמגרשי המכוניות המשומשות, עם השלטים הצעקניים והסוחרים הממולחים, או להצפת המודעות בקרייגסליסט עם אי־הוודאות שמאחוריהן? אבל זו בדיוק היתה ההברקה שנצנצה להם בראש: לקחת את הכלים, הידע הטכנולוגי וההבנה של העולם החדש, וליישם אותם בעולם הישן. להשתמש באפליקציות וביישומי המסחר הדיגיטלי ולהפוך גם את עסקאות היד השנייה להייטק.

כך נולד Beepi, סטארט־אפ שמשלב עובדי מוסך עם גריז על הידיים עם אפליקציה נקייה ויעילה, וכבר שנתיים ממציא מחדש את שוק המכוניות המשומשות בארצות הברית. עשרות מכוניות נמכרות דרכו בכל יום בעשר מדינות בארצות הברית, ולפי סביר "אנחנו מכסים 40% עד 65% מהשוק האמריקאי, תלוי לאיזה מחקר מאמינים". לפני שנה גייסה ביפי 72 מיליון דולר, כולל מהמשקיעים הראשונים באפליקציית ההסעות אובר, וכעת היא מגייסת עוד 300 מיליון דולר; לפי "וול סטריט ג'ורנל", כשהגיוס יושלם יגיע שווי החברה ליותר מ־2 מיליארד דולר. והכל בזכות זיהוי נכון של צורך אמיתי, ובניית מנגנון שמפגיש את הווירטואלי עם המציאותי. הרי מה יש כאן, בסופו של דבר? חברה שמוכנה לעשות בשביל הלקוחות שלה את רוב העבודה המלוכלכת, להוריד מהם את רוב הסיכונים והחששות, ולהשאיר אותם עם אפליקציה חמודה שמאפשרת לקנות מכונית מהספה. סביר ורזניק הבינו שכדי לתקן את השוק הכי מקולקל בעולם, הם צריכים לגרום לדור שקונה הכל באינטרנט לקנות ככה גם את הרכב הבא שלו.

כשניסיון לקנות רכב מסתיים בשוד

תמונה: כלכליסט

תמונה: כלכליסט

בארצות הברית לא מסתדרים עם השם הפרטי של עומר סביר (34); שם הוא פשוט אואן (Owen) או רק O. הוא גדל בתל אביב, שירת בחיל הנדסה, ובצעירותו קנה בכמה אלפי שקלים את הרכב הראשון שלו; בתוך שנה הוא נדרש להשקיע עוד כמה אלפים בתיקונים. תואר ראשון השלים במרכז הבינתחומי הרצליה, במחשבים ומינהל עסקים, וב־2010 עבר לניו יורק ואז המשיך ל־MBA בסטנפורד. גם אלחנדרו רזניק (33), יהודי שגדל בארגנטינה ובאמריקה פשוט קוראים לו Ale, הגיע לארצות הברית כדי ללמוד, והתקבל למסלול ליזמות ב־MIT.

את סביר הכיר דרך חבר בסטנפורד, ועכשיו הם חולקים משרדים בלוס אלטוס, פרבר מנומנם בעמק הסיליקון, ומשמשים הנשיא והמנכ"ל של ביפי (שנקראת כך "בגלל צליל הצופר של מכונית, וגם בגלל הרוד־ראנר, שמנצח כנגד כל הסיכויים — ועושה זאת עם חיוך").

אני פוגש את סביר במשרדים שצבועים תכלת־לבן, צבעי הלוגו של ביפי (וכן, גם צבעי דגל ישראל ודגל ארגנטינה). הם נראים כמו משרדים סטנדרטיים, צנועים יחסית, של חברה קטנה בעמק הסיליקון, אבל להבדיל מחברות הייטק אחרות, חלק מהפעילות של ביפי מתנהל בכלל בחניון, בהכשרת מכונאים או בבדיקות למכוניות שלעתים מגיעות למשרדי החברה.

זה עיקרון הבסיס של ביפי: ממשק נוח שמקשר בין קונים למוכרים, עם תיווך הכרחי של החברה עצמה. בעצם ביפי מחליפה את מכוני הבדיקה, שפועלים בישראל אבל לא קיימים בשוק האמריקאי — ומציעה חבילה כוללת הרבה יותר. היא בודקת את המכוניות, כדי לוודא שהפרטים נכונים ושאף אחד לא מנסה למכור דרכה מכונית גנובה או מקולקלת, אבל גם דואגת להעברת הבעלות, מסייעת למימון, מתקנת, מביאה את המכונית מהמוכר לקונה ומעניקה אחריות לשלושה חודשים (ובתשלום נוסף, לעשר שנים). על הדרך היא לוקחת אליה את הסיכון הגדול שמלווה עסקאות כאלה — המוכרים והקונים כמעט לא חשופים לו, ואם יש בעיות, ביפי היא האחראית. בעוד אפליקציות בולטות אחרות דוגלות בקשר ישיר בין המשתמשים (אפרופו אובר), ביפי דוגלת בהתערבות פעילה כדי להגן על הלקוחות. היא בעצם חברת תיווך רכב מבוססת טכנולוגיה.

"זה הרי מוזר שב־2015 קונים מכוניות כמו ב־1915. לא הבנו למה זו צריכה להיות חוויה שונה מקנייה באמזון או באיביי, למה צריך משא ומתן של שעות ותהליך מגעיל שבסופו אתה מרגיש שכולם עובדים עליך", אומר סביר. "אחד הרעיונות הראשונים שלנו היה לפתח אתר בסיסי שיחבר בין מוכרי רכב משומש לקונים, תוך שאנחנו מוודאים שהם בודקים את הרכב ומשלמים זה לזה. אבל בסוף החלטנו כבר לעשות הכל בעצמנו ולהציע שירות מקצה לקצה. בהמשך נציע אפילו יותר; הרי גם כשיהיו רכבים אוטונומיים או שירותים של שיתוף בנסיעות אנשים יזדקקו למכונית פרטית. יש לנו ולאובר בעלי מניות משותפים אבל התפיסה שלנו הפוכה: גם בעולם של אובר רכב פרטי שחונה ליד הבית שלך, עם הכיסא לילד שלך והציוד שלך, עדיין יהיה הכי נוח. אבל אפשר להוזיל את הבעלות על הרכב, ונעשה את זה עם מוצרים עתידיים כמו ליסינג חודשי לרכב משומש ושירות תחזוקה מוזל עד הבית".

עד שזה יקרה, הם מתמקדים בשלב המכירה, עם דגש על הורדת הסיכון. "אם אתה רוצה לקנות רכב משומש בארצות הברית אתה מוגבל מאוד. דרך קרייגסליסט אתה עלול לפגוש טיפוסים מפוקפקים, יש מקרי שוד ואפילו רצח במפגשים בין קונים ומוכרים שנקבעו דרך האתר. היום הרבה מהמפגשים נקבעים מראש בתחנת המשטרה".

עצם המפגש הוא רק אלמנט אחד של הסיכון. מצב הרכב הוא אלמנט נוסף. בלי מכוני בדיקה שמספקים דו"ח מפורט על מצב המכונית, המוכרים נוטים להסתיר תאונות ישנות ופגיעות אחרות שעלולות להוביל לביטול העסקה או להורדה במחיר, והקונה מוצא את עצמו משלם על חתול בשק. וגם כשכבר קנה, העברת הבעלות אינה מתבצעת על המקום, כמו בארץ, והתהליך מסובך ואיטי, מה שמייצר מרחב סיכון נוסף.

"אם אתה רוצה בדיקה של הרכב אתה צריך מוסכניק שאתה יכול לסמוך עליו, וגם לשכנע את המוכר שילווה אותך לשם. אין בעיה עם זה ברמה העקרונית אבל זה פשוט לא מובנה בתהליך ולא קורה כאן", אומר סביר. "אנשים לא ממש מכירים מוסכניקים אמינים, ואלה עושים מה שבא להם בלי שהקונים יודעים מה הם עושים". את החסר הזה כבר היו מי שניסו למלא, בדמות חברות שמספקות לקונה מידע על המכונית; אבל הן רק מבררות אם עברה תאונות שדווחו לחברות הביטוח או לרשויות, לא בודקות את המכונית ולא יכולות להציע מידע מקיף שמסייע לתמחר את המכונית כראוי.

הבעיה הזאת תקפה לא רק למכירה מאדם לאדם, אלא גם לקניית רכב באחד ממגרשי המכוניות המשומשות — שבפועל מחזיקים חצי מהשוק. קונים (וגם מוכרים) פרטיים מתקשים להאמין לדילרים; סקרים שבודקים את מידת האמון של הציבור האמריקאי בבעלי מקצועות שונים מגלים שוב ושוב שסוחרי המכוניות נמצאים בתחתית הרשימה, רק מעל חברי קונגרס. זה משבר אמון מובן לנוכח העובדה שהדילרים לוקחים לכיסם כ־50% מהתשלום שהם מקבלים תמורת רכב משומש, ויש להם אינטרס מובהק להסתיר את מצבו האמיתי של הרכב.

המון בעיות יש בשוק הזה, וביפי מתיימרת להציע פתרון לכולן. 50% לדילר? אצלנו זה רק 6% עד 9% (שמכסים את כל עלויות התפעול). מוכרים בעייתיים או מסמכים מזויפים? אנחנו בודקים אותם מראש. אין בדיקות לרכב ויש רמאויות או הסתרת מידע? אנחנו נברר ונספר לקונה הכל. המחיר לא תואם את מצב המוצר? לנו יש פרמטרים ברורים לתמחור.

כך זה עובד: כשאדם מעוניין למכור מכונית ונרשם לאפליקציה, ביפי בודקת אם הרכב עומד בקריטריונים שלה (בן פחות משש שנים, ללא תאונות קשות ועם קילומטרז' מוגבל), ואז שולחת לבית או למשרד של המוכר מכונאי שעורך לרכב בחינה מקיפה. החברה הגדירה 185 פרמטרים לבדיקה, כולל פגיעות שלדה, שריטות שהוסתרו או בעיות מנוע, ופיתחה אלגוריתמים שמשקללים את מצב הרכב לפי כל הפרמטרים. נוסף לבדיקה שהוא עצמו עושה, המכונאי גם מצלם את המכונית מכל כיוון, כולל חלקי פנים באמצעות מצלמת נחש, ושולח את התמונות לטכנאים במרכז הבקרה שמשתתפים בתהליך ההערכה של הרכב. מעבר לכך שהמידע המפורט הזה נמסר לקונה, הבדיקה מאפשרת להצמיד למכונית את תג המחיר המדויק ביותר, בעזרת כלי חישוב שנבנו במיוחד לשם כך. אנשי ביפי מציגים למוכר את הצעת המחיר שגיבשו; אם הוא מסכים לה, הרכב עולה לאפליקציה ועומד למכירה, וביפי מתחייבת למכור אותו בתוך חודש (אם לא הצליחה, היא תקנה אותו מהמוכר ותמכור אותו בהמשך בעצמה).

מייסדי החברה: עומר סביר ואלחנדרו רזניק

מייסדי החברה: עומר סביר ואלחנדרו רזניק

ברגע שנמצא קונה לרכב, נהג מטעם ביפי מגיע לאסוף את המכונית מהמוכר, לוקח אותה לרחיצה ולמקצה תיקונים קטנים, אם נדרשים, ואז מוביל אותה לקונה, גם אם הוא במדינה אחרת בארצות הברית. ביפי מטפלת בכל הכרוך בהעברת הבעלות, וכאמור מעניקה אחריות לשלושה חודשים — כך שאם בכל זאת, למרות כל הבדיקות, המכונית פגומה, החברה סופגת את התיקונים. לקונה בעצם מוצע טיפול כולל. במקום לשבת על קרייגסליסט ולפתוח בשיחות עם אינספור בעלי מכוניות, או לכתת רגליים בין מגרשי המשומשות ואז להתעסק בכל הביורוקרטיות — הוא יכול לבחור כל מכונית מתוך האפליקציה, שמציגה תמונות ואת ההיסטוריה הטכנית של הרכב, לדעת שהמחיר תואם את מצב המכונית ולשלם בלחיצת כפתור (אפילו בביטקוין), ואם צריך גם בעזרת הלוואה מביפי בתוכנית מימון מיוחדת. בסוף התהליך הקונה מקבל את המכונית הביתה, עטופה בסרט כמו מתנה. מקסימום חבילה באפס התעסקות, ואפילו עם אפשרות להחזיר את הרכב בתוך עשרה ימים.

זה נשמע טוב, אפילו טוב מדי. האם חברה אחת באמת יכולה להבטיח, בכזאת רמה, את איכות המוצר שהיא מתווכת, ולספוג את הסיכונים הכרוכים בכך? האם 6%-9%

יכולים לממן תפעול של כזה מנגנון וגידור של כל הסיכונים הכרוכים בו? האם למודל העסקי, עם עמלות כאלה, יש בכלל תוקף? סביר מתעקש שהחישובים מבוססים והמודל חזק: "יכולנו לקחת יותר, אבל לא צריך. זה מספיק, ומבחינת הלקוח זה הרבה יותר טוב מהמרווחים המופרכים שלוקחים הדילרים". הדילרים, אם כן, הם הנמסיס; לא פלא שזמן קצר אחרי הקמת החברה רזניק שלח מייל לדילר שמכר לו את הרכב המעשן, צירף לינק לאתר ביפי, וכתב: "תראה מה גרמת לי לעשות".

כמו להקים שש חברות בבת אחת

לסביר כבר היה ניסיון קודם ביזמות. כסטודנט הוא פיתח מערכת שמיידעת מורים והורים על מצב הנוכחות של התלמידים והישגיהם בבתי הספר, והפך אותה למוצר המרכזי של חברת iContact, שהופץ בשיתוף משרד החינוך הישראלי. ב־2012, אחרי שעזב את החברה, נמכרה iContact לרשת החינוך ברנקו וייס.

אבל כשביפי נולדה, היה ברור שהיא לא עוד סטארט־אפ שגרתי, עם רעיון טוב או טכנולוגיה ייחודית שפשוט צריך למכור נכון. "הרעיון שעליו חשבנו היה בהגדרה גדול על כל סטארט־אפ", משחזר סביר. "הוא החל בחיבור בין קונים למוכרים תוך הבטחה לבצע בדיקה אובייקטיבית של הרכב המשומש, אבל מהר מאוד הוא התגלגל לכל אחד מחלקי התהליך: אנחנו עושים את בדיקות הרכב, קובעים את התמחור, התשלום מתבצע דרכנו, הטיפול בהעברת בעלות, ולסיום אנחנו גם אלה שמסיעים את הרכב אל בית הלקוח. זה כאילו הכנסת שש חברות לתוך סטארט־אפ אחד".

אלחנדרו רזניק, מייסד-שותף

אלחנדרו רזניק, מייסד-שותף ומנכ״ל החברה

וכדי להכניס שש חברות לסטארט־אפ אחד, צריך הרבה כסף, צריך הרבה עובדים, צריך חברה שמסוגלת לספוג את הסיכונים, גוף עסקי שמסוגל להפוך את עצמו לשחקן ממשי בשוק זר לו ומנגנון מורכב שמספק שלל שירותים שונים. וצריך לבנות הכל בבת אחת ולא בהדרגה, עם מערך ארגוני שלם ועשיר בכוח אדם — לא רק מתכנתים מעמק הסיליקון אלא מכונאים ונהגים במדינות שונות — ובמקביל לפתח טכנולוגיה שמאפשרת בדיקה מהירה ויעילה. זו באמת משימה אדירה.

ואם לא די בכך, צריך גם לחנך את השוק. "כולם אמרו לנו שאנשים לא ירצו לקנות רכב באינטרנט, וגם יתקשו לקנות ללא נסיעת מבחן. אנחנו חושבים שנסיעת מבחן, שהשתרשה כמדד של איכות לרכב משומש לפני הקנייה, היא עניין מגוחך: הרי רובנו לא מומחים ברכב, ואין לנו דרך לדעת לפי נסיעה ברכב משומש שבעוד חודש המנוע שלו לא יעלה באש".

המשימה הכמעט בלתי אפשרית הזאת בכל זאת הלהיבה כמה אנשים, וביפי הצליחה לגייס כמשקיעים ראשונים שני אנג'לים שנעזרו בעבר בשירותיו של רזניק כדי לבחור השקעות. האחד הוא חוזה מרין, גם הוא ארגנטינאי, שחווה בעצמו מפגש טראומטי עם דילר של מכוניות. אליו הצטרף פבריס גרינדה, צרפתי יהודי שכבר השקיע בכמה סטארט־אפים ישראליים (כולל לאבפיקסיז שנמכרה לגוגל). השניים השקיעו 1.3 מיליון דולר, וסביר ורזניק יצאו לדרך.

עומר סביר, מייסד-שותף

עומר סביר, מייסד-שותף

הם הקימו אתר, התמקדו בלמחשב תהליכים שנעשו קודם לכן ידנית (הבדיקות, התשלומים, שירות מימון, העברת בעלות שמתמודדת עם חוקים שונים ומיסוי שונה במדינות שונות), ואז רצו מכוניות. מאה מכוניות, למעשה, כדי שיהיה להם מה למכור עוד לפני שהמוכרים יגיעו בהמוניהם, וכדי להתחיל לגלגל את העסק. הם פנו לקרנות שונות, אבל "השאלה הראשונה שהתעוררה לאחר הפיץ' תמיד היתה: אוקיי, אבל כמה מכוניות מכרתם עד היום? אמרנו: עוד לא מכרנו. אז התשובה היתה: תחזרו בעוד כמה חודשים".
רק רד פוינט, קרן עם פרופיל נמוך מעמק הסיליקון, אמרה כן, בזכות החיבה העזה למכוניות של אחד מראשיה, ג'ף ברודי. היא השקיעה 5 מיליון דולר, ואליה הצטרפו ריץ' בויל, שותף בקרן קושלה; בריאן שארפלס, מייסד חברת Homeaway; טינה שארקי מקרן שרפה; וגם קרן ההון סיכון של סטנפורד.

עוד לפני שנמכרו, מאה המכוניות הראשונות אפשרו לביפי לשייף את תהליך בדיקת הרכב כך שהמוכרים לא יצליחו להסתיר מידע. באפריל 2014, עם אותן מאה מכוניות, האתר נפתח לקונים, והראשון הגיע כבר ביום הראשון, במקרה. "הגיע לאתר בחור בן 72 מסקרמנטו, לא ממש הלקוח הטיפוסי. מאוד התרגשתי, וכשפניתי להודות לו על כך שהיה הלקוח הראשון הייתי יכול לשמוע אותו מושך בכתפיו: 'אני קונה הכל אונליין', הוא אמר. הבטחנו לו אוטו אוטומטי, ובטעות סיפקנו לו ידני, אבל הלקוח אמר: עזבו, זה בסדר. אז אמרנו שאם נמכור רכב בשבוע — דיינו. אחר כך אמרנו שאם נמכור שלושה בשבוע דיינו, אחר כך אחד ביום, אחר כך עשרה ביום. באוגוסט מכרנו 20 רכבים ביום, המספר הזה גדל בכ־20% בממוצע בחודש, ואנחנו עדיין לא מרוצים".

המוסכניקים בחזית, עם אופציות

חלק גדול מתשומת הלב בבניית החברה הוקדש לאנשי השטח, למכונאים שבודקים את המכוניות ולנהגים שמובילים אותן. "האתר יפהפה, ויש לנו אנשי שירות לקוחות, וכתבות בעיתונים, אבל האנשים היחידים שהמוכר והקונה רואים הם המכונאי והשליח. לכן חשוב לנו לבחור את האנשים הטובים ביותר, שרוצים לעשות משהו משמעותי לעצמם ולקהילה. רובם בוגרים של קולג'ים טכניים עם הסמכות מתאימות, חלקם שירתו כמכונאים בצבא, ואצלנו הם עוברים הכשרה של שלושה שבועות. מי שמתקבל עובד כשכיר, לא כקבלן חיצוני, והם מקבלים גם אופציות. וכל פעם מחדש הסיפורים שלהם מפתיעים אותי, איך הם נדרשו 'ללכת ללקוח ולהוציא ממנו 2,500 דולר', לא משנה באיזו אמתלה. אצלנו הם אסירי תודה שהם לא צריכים לשקר, ונהנים מהתחושה שעשו משהו משמעותי שהם גאים בו, בלי קומבינות".

כך גויס גם דיי יו, כיום המכונאי הראשי של החברה. "הוא היה הראשון שהגיע לראיון, אחרי שעבד בב.מ.וו. הוא אמר: 'אתם יודעים, כל יום אני בועט בעצמי בתחת על זה שלא הלכתי לקולג'. אני רוצה לעשות יותר', ואמרנו לעצמנו שזה בדיוק מה שאנחנו מחפשים".

במקביל לביסוס השירות בשטח, מן הצד השני היה צריך להמשיך לחזר אחר המשקיעים. שנה אחרי שהחברה הוקמה הושלם סבב גיוס של 72 מיליון דולר בהובלת שרווין פישאוור, מהמשקיעים הראשונים באובר, ובהשתתפות יורי מילנר, מייסד קרן הענק הרוסית DST שהשקיעה בעבר בענקיות דוגמת פייסבוק ושיאומי. עכשיו, לפי "וול סטריט ג'ורנל", מתנהל גיוס של עוד 300 מיליון, שאמור לאפשר לחברה לצמוח מ־150 עובדים ל־500 ולהרחיב את פעילותה בארצות הברית ובעולם. כיום היא פועלת בקליפורניה — זהו השוק הגדול בארצות הברית, וביפי היא מתווכת המכוניות הגדולה בו — וגם בסיאטל, פלורידה, נבאדה, אריזונה ואפילו ניו יורק. לפי הדיווח של העיתון — בביפי מסרבים בתוקף להתייחס למספרים — החברה עתידה לגלגל השנה 350 מיליון דולר, מתוכם תכניס לקופתה כ־30 מיליון.

"שוק המכוניות המשומשות בארצות הברית הוא שוק של יותר מ־600 מיליארד דולר בשנה, והנתח הרלבנטי לביפי מתוכו, לפי גיל המכונית ומספר הבעלים וכדומה, הוא של כ־400 מיליארד", אומר סביר, "בהחלט יש לנו לאן לשאוף". לא רק ביפי מאמינה ביכולתה לתפוס חלק משמעותי מנתח השוק הזה, וענקיות בתחומים שונים כבר הצטרפו לחברה: בנק צ'ייס מנהטן הוא שותף מרכזי בכל הנוגע לתוכניות המימון שביפי מציעה, וג'נרל מוטורוס וב.מ.וו שותפות במימון קניית מכוניות שלהן.

השוק, מדגיש סביר, לא נגמר בארצות הברית. אף שביפי צמחה מתוך החוליים הייחודיים של שוק הרכב האמריקאי, הוא מאמין שיש לה מקום גם במדינות אחרות ומבטיח להגיע אליהן ב־2017. "זו אמת אוניברסלית שסוחרי רכב, ברובם, הם לא חוויה מהנה. בהרבה מקומות בעולם לקנות רכב משומש זה מלחיץ ולא נעים, ואין לכך שום סיבה". גם ישראל על הכוונת, אך בשלב ראשון הדגש אינו על כניסה לשוק כאן. "אנחנו רוצים להקים מרכז פיתוח בישראל, ואנחנו מחפשים עכשיו מנהל פיתוח מקומי שיקים אותו. אם אתה מכיר מישהו מתאים, אשמח לחיבור", מחייך סביר.

ביפי לא לבד

כשמנהלת מגוגל מוכרת מכוניות

Beepi היא החברה הגדולה ביותר שמציעה שירותים חדשניים בתחום הקנייה והמכירה של מכוניות משומשות, והיא גם הראשונה שהצליחה להתבסס בתחום, אבל היא אינה היחידה. כך, היא מתמודדת מצד אחד עם מתחרים מהעולם הישן — סוחרי מכוניות בערים שבהן היא פועלת מנסים לעתים לחבל באופן ישיר בעבודתה, והיא כבר ספגה קמפיין גדול נגדה שהגיע עד כתבה ב־NBC שיזם איגוד סוחרי הרכב של קליפורניה — ומן הצד השני עם מתחרים במודלים דומים לשלה.

מתחרה בולטת אחת היא Shift, שהוקמה בידי מיני אינגרסול, לשעבר מנהלת מוצר בגוגל, ושגייסה עד כה 74 מיליון דולר מקרנות גדולות ומגולדמן זקס. המודל שלה דומה לזה של ביפי, אלא שהיא מציעה גם נסיעת מבחן, לא מבצעת העברת בעלות וגם לוקחת מהמוכר את הרכב מיד לאחר הבדיקה. שיפט זוכה לפרופיל גבוה, אבל כרגע פועלת רק בקליפורניה.

בחוף המזרחי המתחרה הבולטת היא Vroom, שנוסדה רק חודש לאחר ביפי בידי ישראלי אחר — אלון בלוך, לשעבר מנכ"ל משותף ב־Wix ומנכ"ל שירות השוואות המחירים הישראלי MySupermarket. יו"ר החברה הוא אלי וורטמן, לשעבר שותף בבנצ'מרק ישראל. ורום גייסה עד כה 108 מיליון דולר ממשקיעי צמרת כגון ג'נרל קטליסט וקרן הפרייבט אקוויטי T Rowe, ודיווחה ביולי האחרון על מחזור בקצב של 20 מיליון דולר בחודש ובקצב שמגיע לכ־300 מיליון דולר בשנה. גם היא מציעה שירות מכירה וקנייה של רכבים משומשים אונליין, אך אינה מערבת מכונאי שמגיע עד לבית הלקוח; בהתאם, המחירים של המכוניות אצלה נמוכים יותר.

שחקנית נוספת היא Carvana, שגייסה 140 מיליון דולר ומתמקדת בפלטפורמה לעסקאות ובתוכניות מימון ללא שירות מכונאי וללא הבאת המכונית לקונה.

הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט.

לקריאה נוספת

מי תקנה את יאהו?

סמסונג עושה ריסטרט

 

מה תעשו כשתהיו גדולים? [הרצאת השבוע, TED]

$
0
0
ted1
מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

צפיה בהרצאות ברשת הפכה לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.

אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.

אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.

מולטי פוטנציאליים

בדירוג השאלות המעצבנות ביותר, ביחד עם ״בקרוב אצלכם״ כמובן, נמצאת השאלה: ״מה תרצה לעשות כשתהיה גדול״, שאלה שמלווה אותנו בערך מגיל אפס. בעוד שכשהיינו ילדים קטנים זה היה נחמד ששאלו אותנו את השאלה הזו, מכיוון שיכולנו לתת לדימיון שלנו לפרוח, אחרי גיל 25 השאלה הופכת לקצת פחות משעשעת, ולעיתים אפילו למלחיצה. אם אתם נמנים על אלו שכבר מזמן עברו את גיל 20, ואתם עדיין לא יודעים מה הוא בדיוק הכיוון שלכם בחיים, אתם לא לבד. אתם מוזמנים לצפות בהרצאה משעשעת ומעוררת הזדהות של אמילי וופניק, יועצת קריירה במקצועה, שגם היא טרם מצאה את הייעוד היחיד שלה, ומגדירה את עצמה כ-׳מולטי פוטנציאלית׳. בואו לגלות האם גם אתם כאלה, ומה עושים עם זה.

לצפייה בהרצאה

במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:

  • מה באמת בעלי חיים חושבים ומרגישים? האקולוג והסופר קארל סאפינה, צולל אל תוך מוחם של בעלי החיים ומנסה להבין מה בדיוק קורה שם.
  • פריצת דרך: חיבור לאינטרנט באמצעות נורות לד ותאים סולארים – קונספט חדש ומעניין מוכיח שאפשר להפוך נורות לד מסחריות ותא סולארי למערכות תמסורת אלחוטיות בפס רחב, וכך בעצם להנגיש את האינטרנט למיליארדי אנשים ברחבי העולם, תוך כדי שמירה על איכות הסביבה.
  • האמת מאחורי תוצאות החיפוש בגוגלגוגל הוא דף הבית של רבים שעושים בו שימוש באופן תדיר כדי לקבל תשובות לשאלות יומיומיות. הבעיה היא, שלא לכל שאלה יש תשובה אחת, ומי אמר שאותן תוצאות לא מוטות בצורה כלשהי? הסופר והעיתונאי השוודי אנדראס אקסטרום, מסביר.
  • האישה שהניחה את הסמארטפון בצד, למשך שנה – מחקר מראה ש-80% מאיתנו מחסירים נשימה עם הישמע קולה של נוטיפיקציה בסמארטפון. הרצאת השבוע עוסקת באישה שהעבירה שנה שלמה בלי הטלפון שלה, ונשארה בחיים.
  • איך מחשבים מנתחים תמונות? – ממש כמו שמלמדים ילדים קטנים להסתכל על תמונה ולזהות את האלמנטים שבה, כך ניתן ללמד היום מחשבים אשר הפכו למספיק חכמים, כיצד לעשות זאת. השאלה היא, מה השלב הבא? בהרצאה המעניינת, החוקרת פייפיי לי משתפת במסקנות ותובנות שהיא והצוות שלה הגיע אליהם, העוסקות בעתיד הלא מאוד רחוק של אינטליגנציה מלאכותית.

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו בנובמבר 2015

$
0
0
bigmoney

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש אוגוסט.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש אוקטובר

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

SoniVie מגייסת 2.5 מיליון דולר

יתר לחץ דם ריאתי הוא מחלה די נדירה, שמשפיעה על כ-15 מיליון אנשים בעולם. אנשים שחולים במחלה זו סובלים מפגיעה בכלי הדם העורקיים שבריאה, מה שגורם לעליה דרמטית בלחץ של עורקי הריאה ולסכנה ממשית לחיי החולה. חברת הביומד הישראלית SoniVie (סוניוי) שמפתחת צנתר טיפולי ליתר לחץ דם ריאתי, הודיעה החודש על גיוס 2.5 מיליון דולר.

SoniVie החלה לפעול במקור תחת השם CardioSonic בתמיכת חברת Abott; אולם לאחר שהחברה נתקלה בקשיים, רכשה אותה ב-2014 קרן ההשקעות Accelmed של ד"ר אורי גייגר ומורי ארקין, שמשקיעה רק בחברות שמפתחות ציוד רפואי. לאחר הרכישה, מיתגה אותה מחדש הקרן תחת השם SoniVie, כש-15 אחוזים מהבעלות עליה נמצאים בידי העובדים. הגיוס הנוכחי בגובה 2.5 מיליון דולר נועד כדי לקדם את שלב הניסוי הראשון בבני-אדם, לאחר קבלת האישורים.

חברת המכשור הרפואי Pollogen נרכשת על ידי Lumenis

חברת פולוג׳ן הישראלית, המפתחת, מייצרת ומשווקת מכשור רפואי קוסמטי, נרכשה על ידי Lumenis הישראלית גם כן, המתמחה בפיתוח מערכות מבוססות אנרגיה לשווקי הכירורגיה, רפואת העיניים והרפואה האסתטית. סכום הרכישה לא פורסם.

המוצרים של פולוג׳ן בנויים במיוחד כך שיתאימו למכוני קוסמטיקה מקצועיים, המציעים טיפולים המבוססים על טכנולוגית אנטי אייג׳ינג לפנים ולגוף. כיום, החברה מספקת פתרונות עבור חברות קוסמטיקה מקצועיות בלמעלה מ-60 מדינות ברחבי העולם. מוצרי החברה מבוססים על טכנולוגיה מתקדמת, מה שנקרא הדור השלישי של טכנולוגית ה-RF (גלי רדיו). הטכנולוגיה עובדת כך שמעבירה אנרגית RF אופטימאלית וממוקדמת לשכבות הדרמיס והשומן התת עורי, דרך שלוש אלקטרודות או יותר, זאת בניגוד ליתר המכשירים בשוק המתבססים על גלי רדיו המועברים רק בין אלקטרודה אחת או שתיים

Moovit מודיעה על גיוס מאשטון קוצ׳ר וגיא עוזרי

האפליקציה החינמית לניווט בתחבורה הציבורית, Moovit, הודיעה החודש על גיוס הון ממשקיע חדש בחברה – סאונד ונצ׳רס, קרן הון סיכון של השחקן האמריקאי אשטון קוצ׳ר (המוכר בעיקר בתור ׳קלסו׳ משנות השבעים) והמשקיע הסדרתי גיא עוזרי. לפי ההערכות, הסכום שגויס נאמד במיליוני דולרים בודדים וצפוי לסייע לחברה לקדם את הצמיחה בשווקים חדשים כמו הודו וסין.

האפליקציה הישראלית נחשבת לאחת מאפליקציות הניווט בתחבורה הציבורית המצליחות ביותר בעולם, עם תמיכה בלמעלה מ-700 ערים מסביב לגלובוס ו-30 מיליון משתמשים.

אינטל קפיטל משקיעה בשתי חברות ישראליות: Sckipio ו-Parallel Machines

Intel Capital, זרוע ההשקעות העולמית של חברת אינטל, הודיעה החודש כי השקיעה ב-2 חברות ישראליות: Sckipio ו-Parallel Machines. החברה לא חשפה את סכום ההשקעה, אולם על פי ההערכות הוא נע בין מיליון דולר לשלושה מיליון דולר השקעה בכל חברה.

חברת Sckipio (סקיפיו) מרמת-גן מפתחת מערכי שבבים בתקן G.fast שמאפשרים מהירות העברת נתונים של עד 2 ג'יגה-ביט לשנייה על גבי כבלי הנחושת הקיימים. היתרון שיכולות למצוא בתקן ה-G.fast חברות תשתית כמו הוט, בזק או חברת IBC, שבבעלותה מותג הסיבים האופטיים אנלימיטד, הוא שהן יכולות לפרוס תשתית של סיבים אופטיים עד לבית הלקוח, מבלי להחליף את התשתית של כל דירה ודירה בנפרד. ההשקעה החדשה מאינטל מתווספת ל-27 מיליון הדולרים שכבר גייסה החברה מאז הוקמה ב-2012.

חברת Parallel Machines (פאראלל משינס), פועלת עדיין במצב Stealth ולכן אין עליה יותר מדי פרטים. מה שכן ידוע הוא שהחברה מפתחת סביבות מותאמות לאנליטיקה פרדיקטיבית מתקדמת ולמידת מכונה. לחברה משרדים בתל אביב, בוסטון, קליפורניה וסיאטל והיא הוקמה ב-2014 על ידי מספר יזמים, ביניהם אהוד (אודי) וינשטיין שהיה אחד מהיזמים שהקימו את Anobit שנמכרה לאפל ב-2012 ואחראי על עוד 4 אקזיטים אחרים.

Change הישראלית מגייסת 800 אלף דולר, תעזור לכם לחסוך

Change הוא סטארטאפ ישראלי חדש שרוצה לשנות את ההתנהלות הכלכלית של כולנו, על ידי כך שיעקוב אחר הפעולות שלכם, יתריע, יבקר ויעיר במידת הצורך. החודש הודיע הסטארטאפ על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף של 800 אלף דולר בהובלת Nielsen Innovate, אינקובטור המתמקד בסטארטאפים טכנולוגים הנמצאים בשלב מוקדם. הפתרון של Change יעזור לכם להישאר כל הזמן עם היד על הדופק בכל הקשור למצב הכלכלי שלכם, בעזרת רובוט שינדנד לכם ויעקוב אחר ההתנהלות הכספית שלכם, ויעשה את מה שאתם אולי שוכחים (במודע או לא במודע) לעשות.

Change מציע למשתמשים שירות שיפעל ברקע כדי לסייע להם בצמצום ההוצאות החודשיות, תוך כדי התמקדות בהגדלת החסכונות. השירות פועל על ידי עיבוד טרנזקציות בחשבון הבנק וכרטיסי האשראי, זיהוי סימפטומים המעידים על התנהלות כלכלית לקויה והפעלת טיפולים התנהגותיים בהתאם, תוך שימוש במכונה לומדת.

PayBox הישראלית מגייסת מיליון דולר כדי שתוכלו לאסוף כסף מחברים בקלות

אפליקציית התשלומים החברתית PayBox שפותחה על ידי סטודנטים מהמכללה למנהל במסגרת חממת היזמות של ביה"ס למנהל עסקים, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס סיד של כמיליון דולר בהובלת קרן Moneta Seeds ושותפותיה האסטרטגיות. בעקבות ההשקעה יצטרף לדירקטוריון החברה אדורם געש, מטעם Moneta Seeds. סבב הגיוס נועד לאפשר לחברה לשפר את המוצר ואת חווית הלקוח, העמקת השוק הישראלי והשקתו בשוק האנגלי. המוצר שפיתחה החברה מאפשר איסוף וניהול כסף עם קבוצות או חברים באמצעות הסמארטפון, תוך כדי שמירה מלאה על סטנדרטים מחמירים של אבטחת מידע.

PayBox מאפשרת העברת כספים פשוטה בין חברים בזמן שכל האינפורמציה בין המשתתפים שקופה וגלויה, כך שניתן לראות מי שילם ומי לא, מבלי שהאדם שחייבים לו את הכסף יצטרך להרגיש לא נעים לגבות את הסכום מחבריו. כמו כן קיימות תזכורות אוטומטיות לביצוע תשלום, צילום קבלות ועוד.

WakingApp הישראלית מגייסת 4.3 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי WakingApp, שפיתח פלטפורמה שמאפשרת לכל אחד ליצור בקלות תוכן של מציאות רבודה או וירטואלית, הודיע על השלמת סבב גיוס C בהיקף 4.3 מיליון דולר, בהובלת Youzo Interactive הסינית ואחת מחברות האינטרנט הגדולות בסין. לצד שתי החברות הסיניות, השתתפו בסבב הגיוס הנוכחי גם המשקיעים הקיימים – Inmiti VC ו-Globis Capital. הסכום שגויס ישמש להרחבת היצע פלטפורמת ה-AR ו-VR של החברה, EnTiTi, ולהרחבת המכירות, השיווק והפיתוח העסקי בארה״ב ובסין. מהקמתה של WakingApp בשנת 2013 על ידי אלון מלכנר, גייסה החברה למעלה מ-5 מיליון דולר.

הטכנולוגיה שעומדת מאחורי Waking App מובטחת להיות פשוטה לשימוש, ולאפשר לכל אחד ליצור תוכן אינטראקטיבי המשלב בתוכו את סביבתו ״האמיתית״ של המשתמש יחד עם אלמנטים ווירטואלים, ההופכים את החוויה למהנה ודינאמית. הפלטפורמה מאפשרת ׳להחיות׳ כל תוכן על ידי הפיכתו לאינטראקטיבי, על ידי הוספת הדמיה בתלת מימד, אנימציה, משחקים, סאונד ועוד.

Gbooking הישראלית מגייסת חצי מיליון דולר כדי לחסוך לך זמן

חברת הסטארטאפ Gbooking מחיפה, המפתחת פלטפורמה לרישום הזמנות תורים לעסקים קטנים ובינוניים, גייסה 500 אלף דולר בסבב גיוס שני. בגיוס השתתפו המשקיעים הקיימים, בהם קרן ההון סיכון AltaIR, VESTOR.IN והיי-סנטר. לסבב הגיוס הנוכחי הצטרף כמשקיע אסטרטגי, אחד הלקוחות הגדולים של החברה – רשת מכוני היופי המובילה במזרח אירופה, “Lena Lenina”.

החברה פיתחה מערכת לזימון תורים למגוון שירותים בהם תורים למרפאות, אימוני כושר או שיעורים פרטיים, וכעת ההתמקדות המרכזית שלה היא בתעשיית היופי ובכל הקשור לקביעת תורים אצל הקוסמטיקאית או הספר. (לכן לא מפתיע שאחת המשקיעות בסבב הגיוס הנוכחי, היא רשת מכוני יופי). המערכת מבטיחה לסייע לבעלי עסקים לא לפספס לקוחות פוטנציאלים, רק כי לא הצליחו לתאם מועד לתור פנוי, הן בגלל ששכחו והן בגלל שלא הצליחו לתפוס את נותן השירות או בעל העסק בזמן. כדי לעשות זאת, המערכת לומדת את שעות העומס במקום, מייצרת באופן אוטומטי הנחות לשעות ׳המתות׳, ומקדמת את השירותים המוצעים ברשתות החברתיות, מנועי החיפוש ואתרי דירוג למיניהם כמו זאפ, כך שהעסק יהיה פעיל וזמין לקביעת תורים 24 שעות ביממה.

Perception Point משלימה גיוס של 2 מיליון דולר

חברת הסייבר Perception Point הוקמה רק השנה, אולם אם נסתכל על זהות מקימיה נראה עשרות שנות ניסיון מצטבר בתחום הסייבר. החודש נודע כי החברה, שעדיין פועלת מתחת לרדאר (מצב Stealth), גייסה 2 מיליון דולר מקרן הון הסיכון החדשה State Of Mind Ventures, של פנחס בוכריס ויובל בהרב לצד משקיע נוסף.

החברה פועלת בתחום ה-Deception, כלומר, תחום הטעייה של תוקפים פוטנציאליים, שכולל בין השאר פתרונות כמו 'מלכודות דבש'. בניגוד לפתרונות אחרים, הטכנולוגיה של החברה דוגלת בשיטה אקטיבית יותר, ומרגע שהמערכת מזהה ניסיון תקיפה, היא מנסה למעשה 'לצוד את התוקף', לדלות פרטים על אופי התקיפה ולגלות מהן מטרותיו.

אמדוקס רוכשת את cVidya ב-30 מיליון דולר

ענקית תוכנת הטלקום הישראלית-אמריקאית Amdocs נמצאת בשלבים הסופיים של חתימת העסקה לרכישת הסטארטאפ הישראלי הוותיק cVidya (סיווידיה) תמורת סכום המוערך ב-30 מיליון דולר.

cVidya הוקמה בשנת 2000 על ידי היזם אלון אגינסקי והתמקדה בפיתוח של מוצרי אבטחה ואימות נתונים לחברות תקשורת דוגמת מפעילות סלולר. בין היתר יכולים מוצרי החברה לזהות רמאויות והונאה של חברות טלקום, ניטור ובקרה של מערכות בילינג (גביית תשלומים) ועוד. ליבת הפעילות שלה משיקה לזו של החברה הרוכשת, אמדוקס, ושתי החברות שיתפו פעולה בעבר.

העסקה הנוכחית אינה מבשרת חדשות טובות למשקיעים של cVidya. מאז הקמתה גייסה החברה כ-46 מיליון דולר, כש-12 מיליון דולר מתוכם גוייסו בסבב האחרון ב-2008. שבין הקרנות המשקיעות בה ניתן למנות את Battery Ventures, Carmel Ventures, Hyperion Israel Venture Partners, StageOne Ventures ו-Star Ventures. בנוסף, לוותה החברה מספר פעמים כספים מקרן Viola Credit (ששייכת חברת האם שמאחורי קרן Carmel). לכן, מכירה בסכום נמוך כל-כך היא למעשה מכירת חיסול וניסיון למזער נזקים של המשקיעים.

Altair הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר מענקית השבבים הסינית Infotmic

חברת השבבים הישראלית Altair (אלטייר) השלימה סבב גיוס בגובה 50 מיליון דולר בהובלת ענקית השבבים הסינית, Infotmic. הגיוס נעשה על פי ערך של 250 מיליון דולר לחברה.

Altair מעסיקה מהנדסים ואנשי תוכנה שמפתחים יותר מעשרים רכיבים מוכללים בלמעלה מששה תקני אלחוט מתקדמים, כשהשבבים שפותחו בחברה נחשבים לקטנים ביותר עם צריכת אנרגיה שנחשבת לאחת מהנמוכות בתעשייה. השבבים שפיתחה החברה מעניקים יכולות תקשורת סלולריות למכשירים רבים כמו גם למערכות IoT (האינטרנט של הדברים) עם פרוטוקולי תקשורת דוגמת WiMAX, LTE, XG-PHS. כיום עושים שימוש בשבבים של Altair יותר מ-30 יצרנים בינלאומיים במיליוני מכשירי קצה המחוברים לרשתות 4G LTE ברחבי העולם.

Cymmetria משלימה גיוס בגובה 9 מיליון דולר

4 חודשים בלבד לאחר שגייסה מיליון וחצי דולר במסגרת סבב Seed, הודיעה חברת הסייבר הישראלית Cymmetria על השלמת סבב גיוס A בגובה 9 מיליון דולר.

החברה משתייכת למספר הולך וגובר של חברות אבטחת המידע, שמפתחות טכנולוגיית הטעייה (Deception), שמטרתה להטעות את התוקפים, לגרום להם לתקוף מטרות סרק ולקבל מידע מזויף. המערכת של החברה למעשה יוצרת בפני התוקף אשליה שהוא הצליח לחדור למערכות של הארגון, כשלמעשה הוא פועל בסביבה וירטואלית שאינה יכולה כמובן לפגוע בשרתים של החברה. המערכת של החברה יכולה לפעול הן על השרתים של החברה והן על תשתיות הענן שלה. על פי מחקר של גרטנר, תוך כשנתיים, כ-10 אחוזים מכלל הארגונים והחברות ישתמשו בשירותי הטעייה דוגמת זו שמפתחת Cymmetria, כך שמדובר בשוק בעל פוטנציאל עצום.

חברת הסייבר הישראלית AppDome מגייסת 13 מיליון דולר

חברת AppDome הישראלית השלימה סבב גיוס משמעותי בסך 13 מיליון דולר מקרן ההון סיכון האמריקאית Menlo Ventures. בסבב הגיוס הנוכחי השתתפה גם קרן דרייפר נקסוס של דרייפר פישר והמשקיעים הקיימים בחברה – קרן ההון סיכון הירושלמית JVP ו־OurCrowd. הפתרון של החברה הוא מעין ׳כיפת ברזל׳ לאפליקציות, שעוד בטרם עלייתן לחנויות האפליקציות השונות, נעטפות בשכבת הגנה שנועדה להגן על המשתמש העסקי והפרטי.

AppDome הישראלית מעוניינת לספק מערך הגנה חיוני שנועד לאבטח יישומים עסקיים בארגונים ויישומים בשימושי פרטי מאיומי סייבר מתקדמים, כמו הונאות למיניהן ודליפת מידע והגעתו לידיים הלא נכונות. הפתרון של החברה בעצם ׳עוטף׳ את היישום, מוסיף לו שכבת אבטחה, מיד עם סיום הפיתוח של האפליקציה ולפני פריסתה בפני הקהל הרחב (Deployment). רק כשתהליך העיטוף מסתיים (תוך שבע דקות בלבד), היישום המאובטח עולה לחנות האפליקציות של גוגל או אפל. כמו כן, הטכנולוגיה שפותחה לא דורשת מהמפתח לבצע שינויים בקוד המקור או לשלב SDK בתהליך.

פייבר הישראלית מגייסת 60 מיליון דולר כדי להשתלט על עולם הפרילנס

פייבר, זירת המסחר הגדולה בעולם לשירותים מקצועיים וקריאטיביים, שעוזרת לאנשים מוכשרים להתפרנס מכישוריהם, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 60 מיליון דולר בהובלת Square Peg Capital. הסבב הנוכחי מציב את סך גיוסיה של החברה עד כה על 110 מיליון דולר. בסבב הגיוס (החמישי במספר) השתתפו גם המשקיעים הקיימים בהם Accel, Qumra Capital ו-Bessemer Venture Partners.

לצד ההודעה על הגיוס השיקה החברה גם שירות חדש בשם Gig Packages, שירות שיאפשר למוכרים בפלטפורמה להציע את שירותיהם בשלוש דרגות מחיר, ולאו דווקא תמורת 5 דולר ומעלה.

פייבר מציעה שוק מקוון, Marketplace, המאפשר למשתמשים למכור את היכולות והכשרונות השונים שלהם כמוצרים עבור משתמשים אחרים מרחבי העולם. המודל, המכונה על ידי החברה Services-as-a-Product או SaaP, עוזר למשתמשים ברחבי העולם להפוך לעצמאיים ולהתפרנס בכבוד, זאת מבלי לצאת מהבית. בתחילת דרכה של הפלטפורמה אי שם בשנת 2010, מוכרים יכלו להציע את שירותיהם תמורת סכום קבוע של 5 דולר בלבד (מתוכם דולר אחד הועבר לפייבר), ומשם גם שמה של הפלטפורמה.

AVG רוכשת את Flayvr הישראלית

חברת האבטחה הצ'כית AVG מוכרת בעיקר בשל היותה מפתחת של אחת מתוכנות האנטי וירוס הפופולאריות ביותר בעולם. החודש, הודיעה החברה כי היא רוכשת את הסטארטאפ הישראלי Flayvr מדיה שמפתח אפליקציות לניהול חכם של תמונות. ככל הנראה, מדובר בעסקת-העסקה או Acqhire, במסגרתה משלמת החברה הרוכשת בעיקר עבור כוח האדם של החברה הנרכשת ופחות עבור נכסים כמו קניין רוחני או המשתמשים. החברות לא פרסמו את סכום הרכישה אך על פי ההערכות מדובר במספר מיליוני דולרים.

Flayvr נוסדה ב-2012 על ידי רון לוי ועדי אשכנזי ופיתחה אפליקציה שמסוגלת לארגן את אוסף המדיה במכשיריהם של המשתמשים בהתבסס על נתונים שונים, כגון המיקום בו צולמו, התאריך ואפילו האירוע המדובר – במידה וקיים בלוח השנה במכשיר. ב-2014 מיתגה החברה מחדש את האפליקציה שלה תחת השם MyRoll וכן פיתחה אפליקציה נוספת בשם Gallery Doctor, שעושה סדר בגלריה ומזהה אוטומטית תמונות כפולות או תמונות גרועות (חשוכות, מטושטשות או באיכות לא טובה), וכך יכולה לפנות למשתמש עד כ-35 אחוזים מנפח האיחסון שלו.

Orca הישראלית מגייסת חצי מיליון דולר

Orca הישראלית, שמכנה את עצמה ׳הרדאר של חיי הקמפוס׳, מפתחת אפליקציה למיפוי ושיתוף מגוון פעילויות ואירועים חברתיים. החודש הודיע הסטארטאפ על השלמת סבב גיוס בסך חצי מיליון דולר מ-VLX Ventures. הגיוס ישמש את החברה להמשך פיתוח ולהשקת גרסת בטא של האפליקציה בינואר 2016.

אפליקצית Orca מייצרת מפה חיה ואינטראקטיבית למיפוי החיים החברתיים בקמפוסים בארה״ב (בשלב הראשון), אך מיועדת לשימוש גם בארגונים ובקהילות חברתיות מחוץ לאוניברסיטאות. האפליקציה מציעה רשת חברתית מבוססת מיקום מזן חדש, המאפשרת לאנשים הנמצאים באיזור מסוים לשתף מידע על פעילויות שונות עם משתמשים בסביבתם הקרובה. בעוד שרשתות חברתיות ׳קלאסיות׳, מחברות חברים ומכרים, Orca מחברת אנשים החולקים מיקום גיאוגרפי זהה ונמצאים בסמיכות אחד לשני, גם אם אינם מכירים זה את זה.

Direct Energy רוכשת את Panoramic Power הישראלית ב-60 מיליון דולר

חברת פנורמיק פאוור (Panoramic Power) הישראלית נרכשה על-ידי חברת Centrica ההולנדית, חברת האם של Direct Energy. במסגרת העסקה שנחתמה, תרכוש Centrica את Panoramic Power תמורת כ-60 מיליון דולרים ובכך תיצור את דריסת הרגל הראשונה של Direct Energy בישראל.

פנורמיק פאוור הוקמה מתוך הרצון להעניק פתרון כולל לניהול האנרגיה במבנים מסחריים, החל מבניין משרדים, גורדי שחקים וכלה בסופרמרקט, מרכזים מסחריים מסעדות ורשתות קמעונאיות. בראיון קודם, הסביר יניב ורדי, מנכ"ל החברה את החזון שעמד מאחורי הפעילות של החברה: "פנורמיק פאוור הוקמה לטובת הענקת ניהול נכון יותר של אנרגיה. המערכות שלה מעניקות מידע אודות כל יחידה ויחידה בבניין או המרכז המסחרי, בין אם מדובר במכשור, מיזוג או בתאורה". הפתרון לניהול אנרגיה מבוסס חיישנים, שכל חשמלאי מוסמך יכול להתקין, בממוצע זמן ההתקנה הינו של כ-30 דקות. לאחר ההתקנה, המידע נשלח לענן וניתן לקבל קריאה ופענוח במיידי. הפתרון מסייע למנהלים לראות תובנות מעשיות בזמן אמת, לייעל ולזהות מראש כישלון של ציוד, ומסייע במניעת בזבוז אנרגיה.

Yallo הישראלית מגייסת 2.5 מיליון דולר, תשדרג לכם את השיחות בסמארטפון

הסטארטאפ הישראלי Yallo, שמעוניין לשדרג או פשוט להתאים את השיחות הקוליות למאה ה-21, הודיע על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 2.5 מיליון דולר. הגיוס התנהל בהובלת ענקית הטלקום הגרמנית דויטשה טלקום ביחד עם כרמל ונצ׳רס. החדשות היותר מעניינות מהגיוס הן השקת גרסה ייעודית ל-iOS, שמעבר לכך שמאפשרת לנהל שיחות קוליות בחינם עם משתמשים אחרים (גם אם אין ברשותם את האפליקציה), גם הצליחה לחצות מגבלות טכנולוגיות משמעותיות על ידי כך שפותחת בפני משתמשי אייפון את האופציה להקליט שיחות קוליות.

לצד הפיצ׳ר של הקלטת שיחה בקלות, Yallo מאפשרת גם לבצע חיפוש אחר שיחות שהתנהלו (לפי מילות מפתח), להאזין להן או לתייג אותן לפי נושאים. כך למשל, אם דיברתם עם טכנאי, והוא הבטיח להגיע בשעה מסוימת אבל לא עמד בהבטחה, תוכלו לקרוא לקובץ בשם ׳טכנאי – איחור׳. מה שנחמד באפליקציה הוא שגם אם לנמען אליו אתם מתקשרים אין את היישום מותקן במכשיר, עדיין תוכלו להתקשר אליו בקלות, ולהקליט את השיחה מבלי שידע. כמו כן, גם אם לנמען אין את מספר הטלפון שלכם שמור במכשיר, המספר שלכם יופיע בתצורה סטנדרטית לחלוטין, ולא מלווה בקידומות מוזרות או חשודות, שיגרמו לו לסנן אתכם.

מטומי הישראלית רוכשת את Optimatic תמורת 25 מיליון דולר

Matomy, חברת הפרסום הדיגיטלי הישראלית, שהונפקה לפני כשנה וחצי בבורסה בלונדון, הודיעה כי רכשה את חברת Optimatic האמריקאית, שפיתחה פלטפורמת פרסום בוידאו. תמורת Optimatic שילמה החברה הישראלית כ-25 מיליון דולר. Optimatic Media מפתחת פלטפורמה למוניטיזציה ולתכנון של פרסומות וידאו. הפלטפורמה של החברה מציעה בין השאר אופטימיזציה של פרסומות הוידאו ומערכת בידינג בזמן אמת (RTB) שמאפשרת מיקסום הרווח ליצרני תוכן הוידאו. הפלטפורמה של החברה זמינה הן במחשבי דסקטופ, מובייל, טאבלט וברשתות החברתיות.

החברה הוקמה בשנת 2011 על ידי שלושה יזמים: כריס פלוגר, שמשמש כמנכ"ל החברה; תום ימאדה, שמשמש כסגן נשיא לפיתוח עסקי ואנת'וני מהאלה שמשמש כסגן נשיא מוצר בחברה. במטה החברה שנמצא בניו יורק עובדים כ-40 איש. לאחרונה נכללה החברה ברשימת 5,000 החברות הצומחות ביותר בעולם של Inc. והגיעה למקום ה-184 המכובד עם צמיחה של 2254 אחוזים ב-3 השנים האחרונות ורווח של כ-1.5 מיליון דולר מתחילת 2015.

ElMindA הישראלית מגייסת 28 מיליון דולר

ElMindA הישראלית, אשר פיתחה טכנולוגיה המזהה פגיעות במוח בצורה לא פולשנית, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס C בסך 28 מיליון דולר. בין המשקיעים שלקחו חלק בסיבוב הנוכחי הם Shanda Group, קבוצת Kraft, הבעלים של קבוצת הפוטבול New England Patriots, הקרן Wexford Capital, בית ההשקעות WR Hambrecht & Co, Palisade Capital Management ו-OurCrowd.

הטכנולוגיה שפיתחה ElMindA, ה-BNA, היא טכנולוגיה לא פולשנית למדידה וניתוח תפקודי המוח. המערכת מאפשרת לרופאים להבין טוב יותר את תהליכי עיבוד המידע במוח, האופן שבו המוח מבצע את תפקידיו (כמו זיכרון או מתן תשומת לב), מה שעשוי לתרום לבריאות המוח ולשיפור הטיפול במחלות. ביכולתה של המערכת לספק מידע אובייקטיבי לבדיקות סובייקטיביות הנוגעות לתסמינים קליניים, ובכך היא מעניקה לרופאים תמונה מקיפה של מצבו הבריאותי של המוח, ומאפשרת להם לקבל החלטה אבחונית וטיפולית מדויקת יותר.

הסכום שגויס ישמש את החברה להמשך קידום המערכת שפיתחה – BNA, אשר מאפשרת לרופאים למפות את פעילות הרשתות המוחיות של המטופלים, ולהשוות את הממצאים לפעילות הנמדדת במוחות בריאים. כמו כן, הגיוס הנוכחי יאפשר להאיץ את השימוש בטכנולוגיה שפיתחה החברה הן לשימוש מסחרי והן לשימוש קליני.

Missbeez הישראלית מגייסת 1.2 מיליון דולר

Missbeez, העומדת מאחורי אפליקצית יופי המספקת פלטפורמה להזמנת שירותים בתחום הטיפוח, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס בסך 1.2 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו המשקיעים OurCrowd, 500 Startups, iAngels גיגי לוי ועוד. הפלטפורמה מתוכננת לפעול בשלב ראשון באופן מוגבל בישראל (באזור המרכז בלבד ורק ב-iOS) ולהתרחב למדינות שונות ברחבי העולם, בראשן לונדון כבר בשנת 2016. הגיוס נועד לממן את פעילותה של החברה בכל הקשור לבניית מאגר מידע, פיתוח, תפעול ושיווק.

אפליקצית Missbeez תאפשר הזמנת שירותי טיפוח מקצועיים ישירות לבית או למשרד, כולל מניקור, פדיקור, איפור, פן ועוד. קהל היעד העיקרי של האפליקציה הן נשים עסוקות, אמהות או נשות קריירה, שכן בעזרת האפליקציה יוכלו להתמודד עם ׳משאב הזמן הנעלם׳, והנטייה להזניח את כל נושא הטיפוח למועד אחר, בתירוץ ׳כי יש דברים יותר חשובים לעשות׳. בשלב הראשון תתמקד האפליקציה בתחומי הטיפוח, ובהמשך צפויה להתרחב לתחומים נוספים כגון סטיילינג, תזונה, טיפולים משלימים, ואפילו סיוע בבית ולילדים.

SafeDK הישראלית מגייסת 2.25 מיליון דולר, תסייע למפתחים

SafeDK הישראלית, המסייעת למפתחי אפליקציות לבנות יישומים בטוחים ואיכותיים יותר, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 2.25 מיליון דולר בהובלת קרן StageOne. עוד השתתפו בגיוס המשקיעים אדי שלו, מריוס נכט ו-Kaedan Capital. הפתרון של החברה מאפשר למפתחי אפליקציות לוודא כי היישום שבנו עובד בצורה הטובה ביותר ולא מסכן את משתמשיו. זאת עושה על ידי סריקה וניתוח של ערכות פיתוח התוכנה בהן נעשה שימוש, וסיפוק התראות למפתחים בזמן אמת במידה ויאותרו פעולות חשודות.

המערכת שפיתחה החברה היא שירות המתנהל בענן, בו ניתן לבדוק את רכיבי התוכנה מצד שלישי, לנטר את פעילותם, וגם לשלוט בהם. הפתרון של SafeDK מגן על אפליקציות מפני תוכנות צד שלישי אליהן הן מחוברות הן על ידי הגנה מפני פעילות זדונית, והן על ידי התראה בזמן אמת מפני פגיעה בביצועים של היישום, כמו למשל צריכת סוללה גבוהה מידי. על ידי שימוש במוצר, מפתחים יוכלו לכבות או לחסום את הרכיב הבעייתי מיד עם קבלת ההתראה.

Tarya מגייסת 2.6 מיליון דולר להלוואות ה-P2P שלה

אחד התחומים המסקרנים ביותר בשנים האחרונות בתחום הפיננסים הוא תחום הלוואות ה-P2P, כלומר, הלוואת עמיתים. פלטפורמות אלו 'משדכות' בין אנשים עם כסף פנוי להלוואה ובין אנשים הזקוקים לה. החודש הודיעה חברת Tarya (טריא) הישראלית, אחת החברות הגדולות בישראל בתחום, על גיוס של 2.6 מיליון דולר, כדי לפתח את הפלטפורמה שלה.

ב-Tarya מתגאים במערכת שלהם שמנטרת ואוספת מידע מרשתות חברתיות, אפליקציות ומאגרי מידע שונים, משקללת את הנתונים ויוצרת ציון אשראי מדויק, המאפשר לנבא טוב יותר ובצורה מדויקת יותר מאי פעם וללא אפליה את יכולת ההחזר של הלווה. ציון האשראי מאפשר לחברה לתת הלוואות בשיעורי ריבית ממוצעת של בין 5 אחוזים וחצי ל-6 אחוזים, זאת בניגוד לרמות הריבית בבנקים ובחברות האשראי שעומדות לעיתים על יותר מפי שניים. בחברה מתגאים גם באחוזי החזר גבוהים במיוחד ומוסרים כי אחוז הפיגורים (Default) בכלל תיק ההלוואות עומד היום על 0.6% בלבד.

ColorChip הישראלית מגייסת 25 מיליון דולר

חברת ColorChip הישראלית העוסקת בתחום טכנולוגיית התקשורת האופטית הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 25 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה IGP – Israel Growth Partners ביחד עם המשקיעים הקיימים – Gemini וקבוצת BRM, הנמצאת בבעלות משפחת ראש עיריית ירושלים ואחיו.

ColorChip מפיקה את הרכיבים הדרושים לייצור תקשורת אופטית המפעילה את ה-Data center של ספקי טכנולוגיה מובילים. הטרנסיוורים והמפצלים שהחברה מייצרת מאפשרים לשנע ביעילות את רוחב הפס הדרוש למידע הרב במרכזי מידע גדולים.

החברה פועלת סביב הנושא של יצירת ערוצי אור בזכוכית בהשמה יחודית. הטכנולוגיה מגובה בפטנטים שהגיעו מאוניברסיטאות בארץ ופטנטים שפותחו בחברה המבוססים על החלפת יונים בזכוכית על גבי פרוסות זכוכית (Ion-Exchange). היישומים לטכנולוגיה זו רבים וכוללים מפצלים אופטים בארונות תקשורת וראשים אופטים למשדרים-מקלטים בעלי קצבי תעבורת מידע מאד גבוהים המגיעים ל-Tbps ולטווחים של קילומטרים.

Spitball מגייסת 1.1 מיליון דולר לפלטפורמת הלימוד השיתופי שלה

המעבר מרעש של כתיבה עם עטים על דפים לרעש המקשים על המקלדת אינו השינוי היחיד שחל באוניברסיטאות ובמכללות בשנים האחרונות; הסטודנטים, שידועים בכל העולם כמאמצים מוקדמים של טכנולוגיה, עושים שימוש בכל כלי, שירות או אפליקציה טכנולוגיים שיבטיחו לעשות להם את החיים קלים יותר. חברת Spitball (ספיטבול) שפיתחה שירות חדש שאמור להקל על החיים של סטודנטים, הודיעה החודש על גיוס של 1.1 מיליון דולר.

שירות Spitball מאפשר לסטודנטים ליהנות מלמידה שיתופית. בין השאר יוכלו הסטודנטים לעבוד על מסמכים ביחד, לשאול שאלות, לקבל תשובות, לשתף מידע ולענות על חידונים. הסטודנטים יכולים להשתתף בדיונים קבוצתיים של כל הכיתה, לשוחח בצ'אטים, ליצור ולתרגל מבחנים אינטראקטיביים ואף לשתף חומרים באנונימיות, כשכל החומרים שהם בוחרים להעלות, זמינים לכל הסטודנטים אחרים. הסטודנטים גם ייהנו מגישה לחומרים מסמסטרים קודמים וכך יוכלו ליהנות ממאגר מידע גדול עוד יותר, שיעזור להם בלימודיהם.

מכשיר ההגנה על הרשת הביתית, Dojo מגייס 1.8 מיליון דולר

חברת Dojo Labs הישראלית הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בגובה 1.8 מיליון דולר בהובלת הקרן השנייה של Glilot Capital Partners ובהשתתפות משקיעים פרטיים.

Dojo Labs הינה חברת אבטחה מקוונת שנוסדה על ידי מומחים לפריצה וניתוח מערכות בסיס-נתונים גדול, כגון אלה המצויים בחברות וארגוני מודיעין. המייסדים יוסי אטיאס ושמוליק בכר הרכיבו צוות של מומחי אבטחה והאקרים הפועלים בישראל, ובילו את השנה האחרונה בבניית המערכת והמכשיר.

Dojo הוא גאדג'ט של Dojo-Labs הישראלית שמטרתו לשמור על הרשת הביתית שלנו מבלי שנצטרך איזשהו ידע קודם באבטחת מידע או בתפעול חומות אש. הגאדג'ט יתריע ויעצור כל פעילות שנראית לו חשודה, בין אם האקר מבחוץ מנסה לפרוץ לרשת הביתית ובין אם אחד המכשירים החכמים מנסה לשלוח החוצה מידע שלא אמור לעבור לגורם חיצוני.

Fortscale מגייסת כ-4 מיליון דולר, כדי לספק מודיעין לפני התקיפה

חברות רבות משקיעות משאבים רבים בהגנה על מערכות המיחשוב של הארגון ויישום טכנולוגיות של פיירוול או הטעייה (Deception). אבל מה אם מומחי האבטחה של הארגון היו מקבלים מודיעין מדוייק עוד לפני התקיפה? חברת האבטחה הישראלית Fortscale (פורטסקייל) מפתחת כלי מודיעין שיוצרים פרופילי משתמשים ויכולים להתריע מראש על סכנות קרובות. החודש הודיעה החברה שהשלימה גיוס בסך 4 מיליון דולר.

Fortscale פיתחה מערכת אנליטיקות המאפשרת לצוותי אבטחת מידע לאסוף בקלות וביעילות מודיעין אודות משתמשים, עובדים פנימיים או קבלנים חיצוניים, וזאת על ידי מיצוי מאגרי מידע (Big Data) הקיימים בארגון, לוגים הנאספים ונאגרים במערכות SIEM. המערכת ממקדת את תשומת הלב של צוותי אבטחת המידע במשתמשים חשודים או במשתמשים שזהותם נגנבה על ידי תוקפים מתוחכמים. תוך שימוש באלגוריתמים מתקדמים של Machine Learning מבוססי Hadoop המנתחים מידע היסטורי ומייצרים השוואה אוטומטית בין קבוצות משתמשים.

MikaMonu נמכרת ל-GSI Technology תמורת 7.5 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית MikaMonu נמכרה ליצרנית הזכרונות האמריקאית GSI Technology. הסטארטאפ הישראלי פיתח טכנולוגיה לאופטימיזציה של זיכרון ואיחסון למערכות ביג-דאטה ומיחשוב בענן.

MikaMonu נוסדה ב-2011 על ידי ד"ר אבידן עקריב, רות אורדע ואלי שרמן ומקפידה מאז לשמור על פרופיל נמוך. מאז רשמה החברה פטנטים רבים עם יישומים אפשריים בתחומים כמו ביג דאטה, ראייה ממוחשבת ואבטחת מידע. עקריב הוא יזם בעל ניסיון עשיר שהקים מספר חברות ביניהן Associative Computing ו-ZikBit וכיהן כמנכ"ל של NeoMagic ו-Or Yashir.

SphereUp מתמזגת עם הסטארטאפ הישראלי Zoomd

SphereUp הישראלית, אשר מעוניינת לשדרג את חווית החיפוש שלכם באתרים השונים, מתמזגת עם הסטארטאפ הישראלי Zoomd בעסקת מניות המוערכת בשווי של כ-7 מיליון דולרים. החברה הנרכשת, גייסה מאז הקמתה כ-3.7 מיליון דולר מקרן ההשקעות AJJS Holdings והמשקיע הפרטי עופר בן-שחר שייסד את חברת נט דיינמיקס ומכר אותה ל-Sun ב-1998.

SphereUp נוסדה בשנת 2012 על ידי יבגני ספוביץ׳ ורונן אברמוב במטרה לאפשר לבעלי האתרים להוסיף לאתרים שלהם יכולת "חיפוש פעיל", כזה שמניע את המשתמשים לפעולה, ולכן גם ביכולתו לתרום לארגונים להגיע אל יעדים עסקיים שהם מציבים, או במילים אחרות – להרוויח כסף. פתרון ה-SaaS שפיתחה החברה, הופך אתרים לכלי שיווק לכל דבר על ידי הגדלת המעורבות באתר ושיפור יעילות פעולת החיפוש. הפיתוח של Zoomd מנגד הוא למעשה מודל שיכול לחזות מה יהיה הצעד הבא של המשתמשים ואיזו פעולה ירצו לבצע על סמך ניתוח הסתברותי. הרעיון הוא לגרום למשתמש לרצות להישאר בעמוד בו הוא נמצא על ידי סיפוק מענה מיידי לכל פעולה שהוא עשוי לבצע.

Clarisite הישראלית מגייסת 5.5 מיליון דולר

חברת Clarisite הישראלית, אשר פיתחה תוכנה המקליטה את כל תהליך המכירה או השירות המקוון שניתן ללקוח, השלימה סבב גיוס A בסך 5.5 מיליון דולר, בהובלת קרן Lazarus Israel Opportunities. בנוסף לסכום שגויס, הצטרף לשורותיה של החברה ירון מורגנשטרן כמנכ״ל באופן מידי, בין היתר כדי להוביל את החברה להתרחבות ברחבי אירופה וצפון אמריקה.

הפתרון של Clarisite מתמקד בעיקרו במגזר השירותים הפיננסיים והביטוח, כדי לספק תובנות בזמן אמת אודות התהליך, לייעל את חווית הלקוח, לשפר את שירות הלקוחות, לוודא כי הנציגים ממלאים אחר כל תקנות הבטיחות ולהפחית חשיפתם של הלקוחות לסיכונים.

Iguaz.IO מגייסת 15 מיליון דולר, כדי לעשות מהפכה בניהול ואיחסון הנתונים שלנו

אנחנו שומעים הרבה על המושג ביג-דאטה, אבל עד כמה הוא ביג? ובכן על פי IDC, שוק הביג דאטה העולמי צפוי להגיע להיקף של 41 מליארד דולר עד 2018. לשם השוואה, מדובר בצמיחה מהירה פי 6 משוק ה-IT כולו. חברת הסטארטאפ הישראלית Iguaz.IO (איגוואזיו), המפתחת טכנולוגיה חדשה לניהול ואחסון נתונים ל-Big Data, IOT ויישומי ענן, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס ראשון בהיקף של 15 מליון דולר. הגיוס הובל על ידי הקרנות Magma ו-JVP ונעשה בהשתתפות משקיעים אסטרטגיים נוספים.

Iguaz.IO עדיין נמצאת בשלב ה-Stealth, ולכן היא עדיין לא חושפת את הפרטים המלאים על המוצרים שהיא מפתחת. עם זאת, בשיחה עם גיקטיים הסביר אסף סומך, מייסד-שותף ומנכ"ל iguaz.io, שהחברה פיתחה ארכיטקטורה חדשה לגמרי, שלדבריו מגיעה עד 'רמת הברזלים'. סומך הסביר שבמשך שנים צוואר הבקבוק היה טמון בתוכנה, ועתה, Iguaz.IO משנה את התחום מהיסוד. לדבריו, המוצר של החברה פותח בהתבסס על משוב שהחברה קיבלה מחברות וארגונים גדולים שהטמיעו פתרונות ביג דאטה ו-Predictive Analytics.

IOPtima מגייסת 7.2 מיליון דולר כדי לפשט את הטיפול בגלאוקומה

חברת iOptima הישראלית המשווקת מערכת מבוססת לייזר לניתוחי גלאוקומה, מגייסת 7.2 מיליון דולר בהובלת קרנות הון סיכון זרות מסין וטייוואן. בשל העסקה המשקפת לחברה שווי של כ-21 מיליון דולר לאחר ההשקעה, שתי הקרנות יקבלו להחזקתן 29% מהמניות של החברה.כמו כן, כחלק מסבב השקעה בחברה, צפויה גם חברת האם של iOptima – חברת ההשקעות BioLight להשקיע בחברה 1.2 מיליון דולר נוספים. עם השלמת ההשקעה צפויה BioLight להחזיק בכ-70% מהון המניות המונפק והנפרע של iOptima.

המערכת של iOptima מבוססת על טכנולוגיית לייזר CO2 ומאפשרת לבצע ניתוח לטיפול בגלאוקומה ללא חדירה אל החלק הפנימי של העין, ובעצם הופכת את ניתוח הגלאוקומה המורכב והמסוכן, להליך בטוח ומדויק בעזרת לייזר. המערכת, TMIOPtiMate, קיבלה אישורים לשיווק ומכירתה בטריטוריות שונות, לרבות באירופה, סין, ישראל, מקסיקו ופרו.

Econcrete הישראלית מגייסת מיליון דולר, מציגה בטון ידידותי לסביבה

חברת Econcrete Tech הישראלית, אשר פועלת במטרה לספק פתרונות אקולוגיים מבוססי בטון למבני תשתית ימיים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך מיליון דולר. סבב הגיוס הושלם בעזרת משקיעים פרטיים, ומטרתו לאפשר את הרחבת פעילות החברה בשנת 2016 באירופה ובארה״ב.

מוצריה של החברה, המבוססים על תערובת בטון מיוחדת, מאפשרים לדגים ולצמחייה להמשיך ולהתקיים ללא מפריע, זאת בזכות רמת חומציות נמוכה משמעותית מזו המצויה בתערובות בטון סטנדרטיות.

Econcrete Tech מפתחת, מייצרת ומיישמת סדרה של תערובות בטון ויחידות טרומיות לבניית תשתיות ימיות וחופיות המאפשרות תנאים סביבתיים מתאימים להתפתחות צמחיה ובעלי חיים ימיים, במבני תשתית כדוגמת מרינות, מזחים ושוברי גלים. בין מוצרי החברה יחידות להגנה חופית, בריכות גאות ושפל לביסוס חופי, לוחות קירוי לקירות ים ועוד.

אקזיט: dvtel הישראלית נרכשת על ידי Flir תמורת 92 מיליון דולר

$
0
0
dvtel
מקור: dvtel

מקור: dvtel

חברת dvtel הישראלית, המציעה פתרונות אבטחה משולבים על גבי רשתות IP, נרכשה על ידי חברת Flir האמריקאית תמורת 92 מיליון דולר במזומן. dvtel נחשבת לשחקנית עולמית מובילה ביצירה, פיתוח ואספקה של מערכות מודיעין מרובות מקורות (Multi Source Intelligence Systems) על גבי רשתות IP. החברה מפתחת ומפיצה תוכנה משולבת במערכת לניהול וידאו (VMS), כמו גם תוכנה מתקדמת לניתוח אנליטי של וידאו, מצלמות ביטחון גלויות ותרמיות ושרתים ומצפינים.

מערכות מעקב חכמות יותר

הפתרון של dvtel מסייע למעבר ממערכות אבטחה קנייניות וסגורות, לפלטפורמות פתוחות. בעזרת הפתרונות המאוחדים שמציעה החברה, ניתן למנף תשתיות רשת קיימות ובו זמנית לספק לדבריה גמישות ויחס עלות – תועלת משתלם.

החברה מייצרת מצלמות, תוכנות לניהול מערכות, מרכזי שליטה ובקרה ותוכנות חכמות לזיהוי תנועות של חשודים וזיהוי פנים. מערכותיה של החברה רלוונטיות בעיקר לאתרים הומים, כגון שדות תעופה, תחנות רכבת ובתי כלא. לפי דיווחים, המערכות של dvtel אף סייעו לחוקרי ה-FBI לזהות את החשודים בפיגוע במרתון בבוסטון לפני כשנתיים.

הרכישה תאפשר לחברת ציוד האבטחה האמריקאית FLIR, המייצרת מצלמות גלויות ותרמיות לשימוש צבאי ובקרב ארגוני ביטחון, להיות ספקית מערכות אבטחה מקצה לקצה, אשר תשרת את הצרכן הממוצע, עסקים קטנים ובינוניים, ארגונים גדולים ותשתיות.

על אף ש-dvtel יושבת בארה״ב, היא נוסדה בשנת 2000 על ידי ירון איתן, ומרכז הפיתוח שלה הממוקם בראש העין מנוהל על ידי הישראלי יואב שטרן. dvtel נמצאת בשליטת קרן הפרייבט אקוויטי SCP Partners, שבה שותף הישראלי ירון איתן, שמכהן גם כיו"ר החברה. במטה החברה שבניו ג׳רזי מועסקים כ-130 עובדים. כמו כן, מחזיקה החברה במשרדים ברחבי העולם – בהודו, בריטניה, אוסטרליה, סין וסינגפור.

בתגובה לרכישה, מסר אנדי טייך, נשיא ומנכ"ל FLIR: ״הפיתוחים של DVTEL כוללים שילוב של תוכנה וחומרת אבטחה ברמוה המקצועית והטובה ביותר, שמשלים את הפתרונות שאנו מציעים כיום, ומתאים לאסטרטגיה שלנו שמציעה פתרונות מקצה לקצה לתחום אבטחת התשתיות והאבטחה הארגונית״.


 

geektime_preset_001מי היו היזמים, המשקיעים, הסטארטאפים, קרנות ההון סיכון, האקזיטים וחברות ההייטק הישראליות שעשו את זה ובגדול השנה? הצביעו והשפיעו. טקס Geek Awards 2016 כבר ממש מעבר לפינה ואתם תקבעו מי יהיו הזוכים הגדולים השנה. להצבעה

בואו לעבוד איתנו: שתי חברות מספרות מדוע שווה לעבוד דווקא אצלן

$
0
0
Cybereason

Radware

Radware

Radware היא חברת סייבר ו-Networking גלובלית, המספקת הגנה לשרתים ולאפליקציות של יותר מ-10,000 חברות וארגונים. הלקוחות שלנו הם הגופים הגדולים בעולם – מהבנקים והבורסות שמנהלות את הכלכלה, דרך גופי התקשורת, חברות הטכנולוגיה וה-E-commerce ורשתות הקמעונאות הגדולות.

מה אנחנו עושים? אנחנו מגנים על הארגונים הכי רגישים ממתקפות סייבר. הפתרונות שלנו מותקנים אצל הלקוח, או מסופקים בענן, וכדי לנהל את המלחמה בהאקרים, הקמנו מרכז שליטה שפועל מסביב לשעון ונותן מענה "תחת אש". מה עוד אנחנו עושים? תחשבו על המחצית בסופרבול. חצי ארה"ב מורעבת ומזמינה באותו רגע פיצה. איך המערכת לא תקרוס? אנחנו אלה שדואגים לנתב עומס בין השרתים.

למרות שכיום החברה כוללת כבר למעלה מ-1,000 עובדים ברחבי העולם, אנחנו עדיין מתנהלים כמו סטארטאפ: דינאמיים, מוכווני לקוחות, ומאפשרים לכל אחד להפוך את הפטנט שלו לפתרון.
מרכז הפיתוח החדש שלנו נמצא ברמת החייל, בין מסעדות, פאבים ושוק גורמה שנפתח ממול. אם אתם מחפשים אתגרים טכנולוגיים ובא לכם לעבוד באחת החברות המרתקות בעולם, נשמח לשמוע מכם.

רוצים לעבוד ב-Radware? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

Renewals and Training Sales Representative
Researcher
BI Developer
Cybereason

Cybereason​

ב-Cybereason, הדבר הראשון והכי חשוב זה האנשים – יש פה אנשים טובים שכיף לעבוד איתם, לכל אחד יש את השריטה המיוחדת שלו והרכב האנשים הטרוגני ומעניין. אנחנו סטארטאפ שהעובדים בו הם מקצוענים במגוון תחומים ואנחנו בצמיחה רצינית בכל הצוותים. את הבעיות אנחנו פותרים באמצעות טכנולוגיה ואנחנו מפתחים את המוצר שלנו כפתרון כולל, אנחנו לא מתווכים ולא מכוונים לנישה ספציפית.

לא משנה מה הנקודה שבה אתם נמצאים בקריירה, העבודה כאן תעיף אותה למעלה. אנחנו מאפשרים לעובדים לאתגר את עצמם ומעניקים להם את כל הכלים כדי להתקדם, ההיררכיה אינה דומה לעולם התאגידי והאווירה היא חופשית ומתבססת על אמון. האווירה במשרדים חשובה לנו מאד ומהווה חלק בלתי נפרד מההגדרה שלנו ל"תנאי עבודה" – זה מתחיל מהמיקום המשובח בקומה 19 במרכז תל אביב, וממשיך בפעילויות חברתיות שונות כמו ערבי אימפרוביזציה, ביליארד, קריוקי ספונטני במשרד עם ערכת הקריוקי שלנו ועוד. אז למה אתם מחכים? אם אתם ברמה המקצועית המתאימה, בעלי ראש גדול ומגניבים מספיק, הצטרפו אלינו.

רוצים לעבוד ב-Cybereason? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

Full Stack Developer
Front-End Developer
Senior C++ Developer / Mac/Linux Team Leader
C++ Developer
Java Developer

10 דברים שלא סיפרו לכם על Techstars [טור אורח]

$
0
0

techstars

מאת שי וולקומיר, מנכ"ל ומייסד Elasticode. 

בישראל לא חסרים אקסלרטורים. למען האמת, אם אתם מחפשים אחד כזה עבור הסטארטאפ שלכם, ייתכן ותחוו תחושת אינפלציה קלה בחיפוש הראשוני. ועדיין, אקסלרטורים איכותיים במיוחד מהווים מקפצה עבור סטארטאפים. הם מעניקים אפשרות ייחודית לצמוח בקצב מואץ בהחלט ולדחוס לתוך תקופה קצרה ידע שמיזמים רבים לא נחשפים אליו לאורך כל תקופת חייהם. מדובר בהזדמנות לפגוש מנטורים מהשורה הראשונה ולחבור למשקיעים הנכונים שיעזרו לך לממש את החזון.

כבוגר האקסלרטור Techstars, שמחתי לשמוע על הכוונה להקים שלוחה של התכנית בארץ. את שלל הכלים, התובנות והקשרים שרכשנו בפרק זמן משמעותי זה יהיה בלתי אפשרי למנות כאן. היות וההרשמה לתכנית מתרחשת בימים אלה ממש, מצאתי לנכון לשתף עם מי מכם שמתכנן להצטרף מספר עצות שהייתי שמח לקבל בעצמי לפני שיצאתי לדרך.

1. חשוב להתנתק

אחד היתרונות המרכזיים בהצטרפות לתכנית היה בהתמסרות לעשייה במאת האחוזים. נרצה או לא נרצה, החיים שמחוץ לסטארטאפ (כן, יש כזה דבר), על אף התרומה המשמעותית שלהם והחיזוקים שהם מעניקים, מסיטים את תשומת הלב מבניית החברה. אני משער כי אחד האתגרים שיוצבו בפני חברה ישראלית שתצטרף לשלוחת האקסלרטור בארץ, יהיה להצליח לייצר את אותם "תנאי פנימייה" בהם עובדים מסביב לשעון ואוכלים, נושמים וחולמים את המיזם. לא פשוט – אך בהחלט משתלם.

2. זו קהילה, לא תחרות

באקסלרטור כמעט ואין הדחות (למרות שזה רעיון לא רע לריאליטי) והיושבים לצדכם הם לא האויב. אנחנו כל-כך רגילים לפעול בתעשייה תחרותית וקשה, שנדמה כאילו זו הנחת היסוד של סטארטאפים רבים במפגש עם יזמים אחרים. אין ספק שבסיום התכנית, כאשר תציגו ב-Demo Day את התוצאה אליה הגעתם, תתחרו על הגיוס מול חברות אחרות. אבל אם לא תתחברו ותפעלו בשיתוף פעולה עם החברים לתכנית תפסידו את אחד היתרונות המשמעותיים ביותר שלה. ל-Techstars יש קהילת בוגרים מדהימה ותומכת ותוכלו למצוא בה קשרים רלוונטיים וגם אנשים שפשוט כיף להיות בסביבתם. הקשר עם מארגני התכנית ושאר הבוגרים נשמר גם הרבה לאחר התוכנית וחשוב לתרום לקהילה מנסיונכם.

3. כל פגישה חשובה

גם כשאתם עייפים, גם כשיש לכם עוד המון מטלות על הראש וגם כשנדמה כי האדם שאתם עומדים לפגוש כרגע הוא לא בדיוק רלוונטי לתכניות שלכם – התייחסו אל כל פגישה כאל הזדמנות להשקעה פוטנציאלית. במקומות אחרים זו עצה חביבה שתוציא מכם את המיטב, במקרה של Techstars זה באמת נכון. לאנשים שתפגשו יש את היכולת לרשום לכם צ'ק שמנמן או להכיר לכם את מי שיעשה זאת. אל תפספסו אף צ'אנס.

4. דברו במספרים

מרגע שכף רגלכם תדרוך בתכנית, תידרשו להציג מספרים ברורים וכתובים המייצגים את המטרות שהצבתם לעצמכם בכל שלב ושלב. KPI, חברים, זה שם המשחק. מה שחשוב להבין הוא שלא מדובר רק בחשיבות התוצאה הסופית, אלא בעיקר בצמיחה לאורך כל שלב בדרך. אם הצבתם לעצמכם מטרה לפתור מספר מסוים של באגים במוצר בשבוע הראשון – כדאי מאוד שבכל שבוע שלאחר מכן תציגו מטרה מתקדמת יותר ותעמדו בה. קחו בחשבון שאת התוצאות מציגים מול כולם ואת הביקורת עליהן מקבלים באותו הרכב פומבי. מפגשי ה-KPI תופסים מקום מאוד מרכזי בתכנית ואם תרצו להפסיד אחד מהם לטובת פגישה עסקית חשובה, לא יהיה פשוט להסביר לצוות המנהל את סדר העדיפויות שלכם. זו בעיה שעולה לעיתים בתכניות מסוג זה, כאשר השאיפות שלכם כאנשי עסקים מתנגשות עם נקודת המבט של התוכנית. מותר ולפעמים כדאי להתעקש, אבל בחרו את הקרבות שלכם בתבונה.

shai&Tomer

5. מותר לנשום

נכון, באתם לעבוד, אבל אם תשכחו שאתם בני אדם יהיו לכך השפעות שליליות ביותר גם על התפקוד המקצועי שלכם. חשוב לדבר עם הבית, להתעדכן בנעשה בחוץ וכמובן להשתתף בפעילויות שנראות, לכאורה, שטותיות. לא זו בלבד שהן אינן שטותיות (ובהמשך ארחיב יותר על אחת מהן), הן מסייעות בבניית הקהילה החשובה כל-כך בתכנית וגם נותנות למוח קצת זמן לעכל את מה שעבר עליו במהלך היום. אם כל משחק או פעילות חברתית גורמים לכם לחוש אשמה, פשוט תגידו לעצמכם שאתם עושים נטוורקינג והרגשתכם תשתפר מיד.

6. בואו בהרכב הנכון

לאקסלרטור טוב יש המון מה להציע, כך שאם תגיעו בהרכב מצומצם ואקסקלוסיבי תתקשו לנצל כל הזדמנות ולפגוש כל מנטור. תמיד קיימת האפשרות של ויתור על שעות שינה, אך הרשו לי לדבר מנסיון אישי ולומר שעדיף לצרף עובדים להרכב ולא להגיע לתכנית כזוג מייסדים חרוץ בלבד. על הדרך תזכו להעניק הזדמנות מבורכת גם לשאר החברים במיזם ולשמח אותם לא מעט, שני דברים שיתרמו לכם בהמשך.

7. חסר קצת גיוון

Techstars לא מתקיימת בוואקום ותוכלו לצפות לפגוש חלק מהבעיות של עולם ההייטק גם במיקרו-קוסמוס שיוצרת התוכנית. כך, למשל, במחזור בו השתתפתי הצטערתי לגלות כי רק אישה אחת התקבלה לתוכנית. ייאמר לזכות האחראים כי מדובר בבעיה שהוצפה ונמצאת בטיפול. ראשי התוכנית חתמו על התחייבות רשמית לעידוד שוויון בתחום והם פועלים לקידום נשים ואוכלוסיות מוחלשות בייצוג התוכנית דרך מספר יוזמות מבורכות.

8. Werewolf

לאחר שתתקבלו לתכנית, תזכו ודאי לשחק את המשחק המאתגר שהפך כבר מזמן למסורת. למי שלא מכיר לא אפרט יותר מדי, אלא רק אציין שיש למשחק השפעה עצומה על הדרך בה תראו את השותפים לתכנית ועל הרושם שתיצרו עליהם. ממש כפי שלומדים לא מעט על אנשים ממשחק פוקר סוער, כך גם במקרה הזה תוכלו לראות מי תחרותי במיוחד, מי מניפולטור מתוחכם ומי, איך לומר, ממש לא. קצת מוזר אולי להציע לכם להתייחס אל משחק חברתי באופן אסטרטגי, אבל מומלץ לשחק עם חשיבה לטווח ארוך ומתוך הבנה שישנם צדדים מסוימים באופייכם שאולי לא תרצו לחשוף, אפילו אם הם מסייעים לכם לנצח.

9. העולם סובב סביב Demo Day

היות ואינכם שולטים בלוח הזמנים, כדאי שתדעו מראש כי ההכנות לאירוע הסיום של התוכנית, בו תעלו לבמה ותציגו את המוצר, יתפסו נתח נכבד מזמנכם. תחושתי האישית היתה שמדובר ביציאה קלה מפרופורציות שאף פוגעת במידת מה באותנטיות התוכן המועבר. כמובן שליטוש המוצר בתוכנית גובר על ליטוש הפיץ', אך לו ניתנה לי הבחירה הייתי מעדיף להתמקד פחות בהכנות לקראת האירוע, חשוב ככל שיהיה.

10. הישארו עם רגליים על הקרקע

כשמתבוננים על נתוני הקבלה של התכנית ועל סטטיסטיקת ההצלחה של בוגריה, קל מאוד למי שהתקבל ל-Techstars להיסחף במחשבה שהנה, עשיתם זאת. זהו קו מחשבה מסוכן ביותר וטוב תעשה התכנית כשתנחית אתכם למציאות כמעט מיד. אין ספק שחשוב לחגוג גם את ההצלחות שבדרך, אבל אל תשכחו שיש עוד הרבה לפניכם. אל תתנו לקבלה לתכנית לעלות לכם לראש והישמרו מפני חטא ההיבריס שהכניע יזמים רבים לפניכם.

לא פשוט להתקבל לתכנית כמו Techstars ועוד פחות פשוט לעמוד בסדר היום שהיא מכתיבה. ועדיין, את השפעתה על תהליכי העבודה וקבלת ההחלטות בסטארטאפ אני מרגיש באופן מובהק מאוד. לפני סיום הרשו לי לתרום רק עוד טיפ אחד אחרון לדרך: אל תשכחו להנות. שיהיה בהצלחה!

למדריך האקסלרטורים המלא של גיקטיים

 

שיווק ממוקד לבני 15-35 (דור ה-Y) - כך בדיוק תגיעו אליהם

$
0
0
shutterstock teen

shutterstock teen

הפוסט נכתב על ידי דנה תור, מנהלת תוכן, אקטיב טרייל.

אתם אולי מכירים את הדור הזה בתור דור ה-"Y" אבל המונח השולט בשנים האחרונות ברשת ובעולם השיווק והתוכן לציון בני ה-15-35 (ילידי שנות 1980-2000) הוא "מילניאלז" (Millennials). בין אם אתם באמצע או באחד הקצוות של הטווח, אתם מילניאלז, מה שאומר שבילדותכם כבר שיחקתם במשחקי מחשב ובנערותכם – גם אם עוד לא היה לכם פייסבוק, ביליתם זמן רב באינטרנט, ב-ICQ ובצ'אטים.

המילניאלז הם חכמים, מתוחכמים, משתעממים בקלות, מזהים טכניקות מכירה ממרחק קילומטרים ומתעניינים בתוכן, תרתי משמע, במה שבאמת יש לכם להציע להם. המילניאלז אוהבים לצחוק, אוהבים שמבדרים אותם, אוהבים תרבות ואוהבים שנותנים להם את מה שהם רוצים. למילניאלז גם אין הרבה סבלנות לבולשיט – הם יצירתיים, חדשניים ומחפשים איך להמשיך להתפתח ולהתחדש כל הזמן. מחקרים משנת 2014 קבעו כי 93% מילידי 1981-2000 צורכים תוכן אינטרנטי, 90% מהם נמצאים ליד הטלפונים שלהם 24 שעות ביממה ויותר מארבע מתוך חמש מילניאלז הם בעלי חשבון פייסבוק. זה אומר שבין אם באמצעות המחשב או המובייל, בבלוגים, באתרים או ברשתות החברתיות – המילניאלז הם הצרכנים העיקריים של תוכן ברשת; הם אלו שיעשו לך שייר בפייס לכתבה שפרסמת, הם יעלו תמונה של האוכל של המסעדה שלך לאינסטוש, והם אלה שייקנו את המוצרים שלך בחנות המקוונת שלך.

אם כך, ברור כי הכוח של המילניאלז ברשת הוא עצום, אבל איך מגיעים אליהם?

1. אנחנו המילניאלז

באנגלית יש מבחר עצום של מושגים שהמילניאלז ממציאים כמעט מדי יום, כדי לתאר סיטואציה יומיומית כזאת או אחרת. ואם אתם לא, העסיקו את בן או בת הדור, על מנת להתחבר לעולמות התוכן של המילניאלז. איך עושים את זה? בדרך העתיקה והבסיסית ביותר שמחברת בין אנשים – השפה: למיניליאלז שפה משלנו ואם אתם רוצים לדבר איתנו, תשתמשו בה. כמו למשל Sorry not sorry- כשדורשים ממך להתנצל על משהו שאת לא מעוניינת להתנצל עליו, Bae- לציון בן/בת הזוג, 'Netflix and Chill ' ולאחרונה נולד 'Hulu and Hangout' ועוד ועוד… בעברית מבחר הביטויים יותר מצומצם אבל עדיין קיים , כמו למשל: אמ;לק, אני והיפות שלי, מוחכוורת וכו'. שמתם לב לתופעה של אנגלית בכתיב עברי? חשוב לזכור שלמילניאלז אין חוקים ואם המילניאלז חושבים שזה קול לכתוב ככה אז ככה הם יכתבו – המילינאלז הם הטרנד סטרס ואף אחד לא יכול עליהם. עם זאת, אל תתאמצו יותר מדי לדבר בשפה שהיא לא שלכם, כי אם יש משהו שמילניאלז לא אוהבים – זה שמתחנפים אליהם בגלוי (הם מעדיפים שתעשו את זה בטקט). בנוסף, וודאו שאתם מבינים באמת מה המושג אומר, כדי שלא תשתמשו בו בטעות בהקשר לא מתאים.

מגזין באזפיד האמריקאי והמילניאלי יצא לבדוק מה באמת אומר המושג הרווח נטפליקס אנד צ'יל:

מלבד שפה, היכנסו לעולמות התוכן של המילניאלז. הכירו את כוכבי האינסטגרם והיו טיוב של המילניאלז, הוסיפו האשטאגים ושווקו באמצעות פנייה לפלטפורמות שונות שהמילניאלז אוהבים, כמו סנאפצ'אט ואינסטגרם.

כך למשל, teenk magazine הישראלי מפרסם שיתוף פעולה עם H&M, משתמש בשפת המילניאלז ואף כולל קמפיין אינסטרגמי עם האשטג מיוחד לאירוע.

teenkmagazine

מקור: צילום מסך

האינסטגרם הפך לפלטפורמת פרסום כאשר כוכבים מפרסמים את המוצרים באמצעות תמונות שלהם עם המוצר. כמה פשוט – ככה מוכר, מדובר בכוכבי ריאליטי, שחקנים ודוגמנים, "מובילי דעת קהל" עם מאות אלפי עוקבים שמקבלים כסף עבור צילום שהם מעלים עם המוצר וככה מגיעים לקהל המילניאלז.

נסטיה ליסנסקי אושיית אינסטגרם מפרסמת את גולף:

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

2. תכבדו את הקהל שלכם

המילניאלז יודעים לזהות זבל והם רוצים ללמוד, להתפתח ולקבל תוכן שמעניין אותם. תהיו רלוונטיים עבור המילניאלז, תתעסקו בנושאים שיכולים לעניין אותם, תכתבו לקהל אינטילגנטי וחושב ואל תבזבזו את הזמן שלהם על תוכן לא מועיל, ארוך או משעמם – זה פשוט לא יעבוד. הרשת עמוסה בתוכן וככה המילניאלז לומדים היום על העולם, תנצלו את זה ותלמדו אותם גם אתם משהו חדש ומעניין. ככה הם גם ישתפו אותו עם החברים שלהם ותיווצר מודעות למותג שלכם.

כמעט כל חברה כיום שמכבדת את עצמה מנהלת בלוג שבו היא נותנת טיפים בנושאים שהיא מומחית בהם שבאמת עוזרים, כך גם חברת HubSpot האמריקאית:

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

מגזין באזפיד מפרסם מאמר של אוסף תמונות נדירות של אלברט איינשטיין, שמופיע לצד תוכן כמו אמרות של בנות משפחת קרדשיאן או לחילופין חידונים שבודקים כמה רשע החתול שלך וכולם חיים יחד בשלווה.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

* שימו לב גם לשפה המילניאלית שבה משתמש המגזין בקטיגוריות המאמרים שלו: LOL, WIN, OMG, Cute, fail ועוד.

3. תוכן ויראלי

טוב זה לא חדש, ויראלי זאת דרך השיווק הכי טובה וכולנו רוצים לעלות על העז הצועקת הבאה שתופץ בין כל החברים שלנו, השכנים שלהם, האחים שלהם והדודים שלהם. הדרך הכי טובה כדי להפוך את התוכן שלכן לוויראלי היא ממים או גיפים שיכולים להיות מאד מצחיקים אם עושים אותם נכון ואם יש משהו שמילניאלז אוהבים, זה לצחוק. סרטוני יוטיוב מצחיקים או לחילופין מרגשים ברמה שלא ניתן לעמוד בפניהם הם מתכון לויראליות וכך התוכן הויראלי ישווק את המוצר שלכם בצורה אורגנית- הצורה הטובה ביותר בשביל לשיווק למילניאלז.

חברת המצלמות גו-פרו מעלה סרטונים שהופכים לוויראליים מהר מאד ביוטיוב, ממצחיקים למסעירים וככה מפרסמת עצמה כמובן:

מילקי הוציא וידיאו בשיתוף כוכבי יוטיוב שהמילניאלז מכירים ואוהבים, הכולל פעילות אינטראקטיבית לצופים שמציעה פרס של 10,000 ₪. הוידיאו שבר את הרשת עם חצי מיליון צופים:


4. ניוזלטרים

אתם רוצים להשיג ברנד אוורנס? רוצים שיכירו אתכם, שיקראו אתכם ולבסוף – שיקנו אתכם? הדרך הכי טובה באמצעותה התוכן שלכם יגיע אל הקהל שלכם היא הניוזלטרים. כולם עושים את זה וזה עובד. שלבו גיפים בניוזלטרים, ספרו על מבצעים או פשוט הפיצו את התוכן המוצלח שלכם. כאמור, אם התוכן שלכם טוב, המילניאלז ירצו להיות מזוהים עם המוצר שלכם.

לנה דנהאם שהיא הקול של דור המילניאלז, או "קול כלשהו של דור כלשהו" (ציטוט של האנה, הדמות הראשית שמגלמת דנהאם בסדרת הטלוויזיה המצליחה שהיא יצרה "בנות") כותבת ניוזלטר בו היא מפיצה את התכנים שלה. במקרה של לנה, התכנים שלה הם המוצר שלה אבל אפילו היא משתמשת בניוזלטר כדי להגיע לקהל שלה:

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

דוגמה נוספת היא הניוזלטר של מגזין 'מדיום' האמריקאי, הפונה לקהל המילניאלז:

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

גיף בניוזלטר – לא מזיק להפוך את הניוזלטר לויראלי:

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

5. עצה אחרונה לשיווק למינליאלז היא להיות מישהו או משהו

אמצו עמותה, עמדה, דרך חיים, אמונה כלשהי. לא סתם דפני ליף הצליחה להביא כל כך הרבה אנשים לרחובות – למיליניליאז חשוב מתפישות חברתיות והם אוהבים מותגים שמביעים עמדה, לוקחים צד והולכים עם האמת שלהם עד הסוף. המילנילאז לא רוצים להיות מזוהים עם מותג מביך והם רוצים שהמותג שהם לובשים יהיה תואם לעמדה או לתפישה שהם עצמם מאמינים בה. הם לא רוצים שתדברו אל כולם, הם רוצים שתדברו אליהם וכדאי לכם לעשות את זה, כי בסופו של דבר הם יגררו אחריהם את כל השאר.

המותג רייבן +לילי (Raven + Lili) המקדיש עצמו להעצמת נשים ברחבי העולם ובמדינות נחשלות מייצר מוצרים בעבודת יד ידידותיים לסביבה:

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

איקאה בפרויקט למען הקהילה מאמצת את עמותת "כנפיים של קרמבו" – תנועת נוער לילדים עם צרכים מיוחדים:

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

פרויקט גו'בילי – פרויקט תוכן של סרטים קצרים, דוקומנטרי ועוד למען שינוי חברתי, יצרו את הווידיאו הזה שזכה ללמעלה מ-21 מיליון צפיות. הוידיאו מתאר בחורה שהולכת ומתעוורת ומסתירה זאת מבן זוגה כדי שלא יהפוך למטפל שלה, אבל היא לא יודעת מה הוא עושה בשבילה שהיא לא רואה:

אם כך, אין ספק שהמילניאלז הם מובילי הדעה והמנהיגים של המחר, שכבר הולך והופך להיום. עוד לפני שהספקנו להבין ולהפנים את מאפייני דור המילניאלז, ברשת כבר מדברים על דור חדש- GEN Z- הפוסט מילינילאז בני ה15 ומטה, שעוד אין להם שם רשמי ושאת העדפותיהם המשווקים מפענחים בימים אלו ממש.

ראיתם קמפיינים מעניינים ברשת למילניאלז? יש לכם משהו להוסיף? מוזמנים לכתוב לנו בתגובות.

קרדיט תמונה ראשית: generation Y via shutterstock

 


להציל ראייה בעזרת הסמארטפון: Camereyes מגייסת 650 אלף דולר

$
0
0
מקור: cc-by-Courtney Rhodes
מקור: cc-by-PRORiccardo Cuppini

מקור: cc-by-PRORiccardo Cuppini

כיום, כדי לבצע צילום רשתית איכותי, נדרשים מטופלים להיעזר במכונים יעודיים, המשתמשים במצלמות גדולות ויקרות. מכונים אלו קיימים רק במרכזים רפואיים גדולים ומתקדמים ואינם זמינים לאוכלוסיות רחבות ובוודאי לא בשעות הכי נוחות ומתאימות להם. את המצב הזה רוצה לשנות הסטארטאפ הישראלי Camereyes (קמראייז). היום (ג') הודיע הסטארטאפ על גיוס של 650 אלף דולר.

בדיקה מהירה וזמינה בעזרת הסמארטפון

הפתרון הטכנולוגי שפיתחה Camereyes מאפשר לבצע בקלות ובמהירות בדיקות הדמיית רשתית באיכות גבוהה ולהנגיש את הטכנולוגיה לכ-300 מיליון איש ברחבי העולם שנמצאים בקבוצת הסיכון לאיבוד הראייה. מדובר במצלמת רשתית זעירה מבוססת סמארטפון, שמאפשרת לראשונה הדמיה מקיפה של רשתית העין ללא צורך בהרחבת אישונים.

Camereyes הוקמה בשנת על ידי רישרד וייץ, יזם סדרתי בתחום המכשור האופתלמולוגי, שהקים את Ophthalmic Technologies, שנרכשה ע"י OPKO Health; ד"ר ברק עצמון, רופא עיניים ומנכ"ל חברת Notal Vision המפתחת מכשור אופתלמי לשימוש ביתי; דוד רוזנבלט, יזם טכנולוגיה בעל ניסיון עשיר מאוד בפיתוח מוצרי הדמיה אופטיים, ואודי גורדון, שמכהן גם כמנכ"ל החברה ומילא בעבר שורה של תפקידי ניהול בתחומי הפיתוח, השיווק והפיתוח העסקי ומביא עמו ניסיון בפיתוח מערכות מולטי-דיסיפלינריות מורכבות ופעילות בשווקים גלובליים ותחרותיים.

בתגובה לגיוס מסר אודי גורדון, מנכ"ל Camereyes: "הצורך בטכנולוגיות חדשות לצילום גלגל העין עולה מאוד בשנים האחרונות, בשעה שהטכנולוגיות הקיימות יקרות מאוד וזמינות הרבה פחות. כדי לבדוק 300 מיליון מטופלים מדי שנה בטכנולוגיות הקיימות יש לערוך 1,000 בדיקות לצילום רשתית בכל דקה והפתרונות הקיימים פשוט לא מאפשרים ביצוע בהיקף כה גדול ובאיכות מספקת. הפתרון של Camereyes יאפשר לבצע צילום של רשתית העין בכל מקום ובכל זמן ובאיכות גבוהה, ובכך להציל את הראייה של מאות מיליוני אנשים ברחבי העולם".

אורי חושן, מנכ"ל VLX Ventures, החממה המשותפת ל-Xenia Venture Capital ול-Van Leer Ventures, מסר בתגובה: "VLX, המשקיעה הן בתחומי ה-IT והן בתחומי מדעי החיים, שמה לעצמה למטרה להשקיע גם בתחום ה-Mobile Health, תחום מתפתח, עם פוטנציאל עצום המשלב בתוכו אתגרים משני עולמות אלו. הצלחה של Camereyes, המשלבת בין עולם המכשור הרפואי ועולם המובייל, תביא בשורה בתחום צילום הרשתית, ותנגיש לראשונה את הטכנולוגיות הללו לאוכלוסייה גדולה כולל במדינות מתפתחות".


geektime_preset_001מי היו היזמים, המשקיעים, הסטארטאפים, קרנות ההון סיכון, האקזיטים וחברות ההייטק הישראליות שעשו את זה ובגדול השנה? הצביעו והשפיעו. טקס Geek Awards 2016 כבר ממש מעבר לפינה ואתם תקבעו מי יהיו הזוכים הגדולים השנה. להצבעה

מקור תמונה ראשית: cc-by-Courtney Rhodes

מייסד פייבר ונשיא פאוורמט לשעבר מציגים סטארטאפ חדש, מגייסים 13 מיליון בסיד

$
0
0
lemonade
אין פה מה לראות. מקור: צילום מסך, Lemonade

אין פה מה לראות. מקור: צילום מסך, Lemonade

הסטארטאפ הישראלי Lemonade, שרוצה לחולל מהפכה בעולם הביטוח, הודיע על השלמת סבב גיוס סיד מרשים בסך 13 מיליון דולר בהובלת הקרנות Aleph ו-Sequoia. המוצר של החברה הוא פלטפורמת P2P שנועדה להפוך את תחום הביטוח לקצת פחות מאיים ובירוקרטי, ולכזה שישים דגש על שקיפות, מיידיות, וירתום לחיקו את ׳טרנד׳ הכלכלה השיתופית.

כל אחד יכול להיות סוכן ביטוח?

לפי ההערכות, שוק ביטוחי הרכוש והבריאות מסתכם ברווח של טריליון דולר ברוטו מידי שנה. הרעיון מאחורי Lemonade הוא להציג פלטפורמת ביטוח מבוססת P2P, ולהכניס קצת חידושים לתחום הביטוח, לאחר שזה לא עבר כל שינוי במשך מאות שנים. במילים אחרות, כמו שחברת הסטארטאפ הישראלית Blender פיתחה פלטפורמה להלוואת P2P שמקשרת בין מי שמעוניין להלוות כסף.

Lemonade הוקמה על ידי שני יזמי הייטק ותיקים – דניאל שרייבר, נשיא Powermat לשעבר וסגן נשיא בכיר בחברת Sandisk, לצד שי וינינגר, אחד ממייסדי פלטפורמת Fiverr, שנזכיר כי מציעה Marketplace המאפשר למשתמשים למכור את היכולות והכשרונות השונים שלהם כמוצרים עבור משתמשים אחרים מרחבי העולם, ורק לאחרונה גייסה כ-60 מיליון דולר.

״אנחנו קוראים תיגר על הדרך בה חברות ביטוח עובדות בעזרת מודל עסקי Peer To Peer מבוסס טכנולוגיה ׳בשירות עצמי׳. ראינו כיצד שילוב שכזה מפיח חיים חדשים בתעשיות אחרות, ואנחנו נחושים לעשות את אותו הדבר גם לעולם הביטוח״, אמר שי וינינגר, מייסד, נשיא ו-CTO החברה.


 

geektime_preset_001מי היו היזמים, המשקיעים, הסטארטאפים, קרנות ההון סיכון, האקזיטים וחברות ההייטק הישראליות שעשו את זה ובגדול השנה? הצביעו והשפיעו. טקס Geek Awards 2016 כבר ממש מעבר לפינה ואתם תקבעו מי יהיו הזוכים הגדולים השנה. להצבעה

אקזיט: Marketyze הישראלית נרכשת על ידי Revionics האמריקאית

$
0
0
market

market

חברת Marketyze הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמת איסוף וניתוח מידע תחרותי לקמעונאים, נרכשת על ידי Revionics האמריקאית. סכום הרכישה לא פורסם, אך לפי הערכות מדובר בעסקה בהיקף של עשרות מיליוני דולרים. לאור הרכישה, Revionics האמריקאית תקים מרכז פיתוח ברעננה שם מועסקים כיום כ-6 עובדים, אליו תגייס עשרות עובדים במהלך 2016. Revionics הרוכשת נחשבת למובילה עולמית בתחום פתרונות התמחור לקמעונאים גדולים ומנהלת כיום את מחירם של למעלה מ-18 מיליון מוצרים במעל ל-40,000 חנויות ברחבי העולם.

״הפתרון של Marketyze עוזר לקמעונאים להבין בצורה טובה יותר את הסביבה התחרותית שלהם. כפי שצרכן כיום יכול להשוות מחירים ברשת בצורה קלה וברורה כך יכולים גם הקמעונאים לקבל את אותה תמונה לגבי עשרות ומאות אלפי פריטים. Marketyze היא ה-׳שופינג דוט קום של הקמעונאים׳״. הסביר לגיקטיים און מנזלון, אחד ממייסדי Marketyze ומנכ״ל החברה.

תמחור חכם יותר

הרכישה משלבת את יכולות שתי החברות בתחום התמחור בזמן אמת כאשר Marketyze תספק למערכות של Revionics את כל המידע בנוגע לשוק, לתחרות ולמחירים אשר ישמשו את מערכותיה לקביעת המחיר האופטימלי ליחידת מוצר בכל זמן. לאור המיזוג בין החברות, קמעונאים יוכלו לגבש וליישם תמחור תחרותי, לקדם את המוצרים שלהם ולקבל החלטות מושכלות יותר בנוגע לבחירת המוצרים שיוצעו ללקוחות בכל ערוצי המכירה.

שאלנו את מנלזון מה מייחד את הפתרון שלהם מאלו הקיימים בשוק. לדבריו, הייחוד בא לידי ביטוי ״באלגוריתם התאמת המוצרים שפיתחה החברה אשר מוביל לתוצאות המדויקות והמקיפות בשוק. בנוסף פתרון הביג-דאטה שפיתחה החברה מאפשר לה לעבד כמויות גדולות של מידע על גבי אלפי שרתים בעלויות מאוד נמוכות״.

אקזיט מרשים, לאחר גיוס של 2.1 מיליון דולר

Marketyze שהוקמה בשנת 2011 על ידי און מנלזון ונוה רונן היא בוגרת חממת איסנטיב שבבעלות קרן הון הסיכון Peregrine, ובין משקיעיה ניתן למצוא גם את קבוצת טראמפ ומשקיעים פרטיים. מהקמתה גייסה החברה 2.1 מיליון דולר.

ליאור שחורי, מנכ״ל חממת אינסנטיב שבבעלות קרן פרגרין, שמלווה את מרקטייז מהקמתה הגיב לעסקה: ״Marketyze היא דוגמא מעולה לחברות בהן אנחנו מחפשים להשקיע במסגרת אינסנטיב. מדובר בצוות יזמים חזק המשלב עוצמות בצד הטכנולוגי ובצד העסקי. היזמים הצליחו לפתח ולהציע מערכת אשר מצליחה לשקף לקמעונאים בזמן אמת ובדיוק של יותר מ-99% את מחיריהם ביחס למתחרים. בשלב זה, חברות קמעונאות שישלבו את המערכת הישראלית של מרקטייז יזכו ביתרון תחרותי קריטי מול מתחריהן ובשלב הבא היא תהפוך למערכת חובה עבור כל קמעונאי״.

גיוס מהסרטים: Interlude של יוני בלוך מגייסת 18.2 מיליון דולר מ-MGM

$
0
0
6400
בלוך. מקור: cc-by-Robert Scoble, flickr

בלוך. מקור: cc-by-Robert Scoble, flickr

אולפני הסרטים הגדולים של הוליווד כמו MGM אינם בדיוק השם הראשון שעולה לנו לראש כאשר אנחנו מדברים על חדשנות. אמנם האולפנים מצטיינים בהפקות עתירות כוכבים, איתור תסריטים מבריקים וצילום ברמה הגבוהה ביותר, אבל בכל מה שנוגע לטכנולוגיות חדשות שמערבות את הצופים, הן נמצאות הרחק מאחור. MGM רוצה לשנות את המצב ולכן היא מובילה השקעה של 18.2 מיליון דולר בסטארטאפ הישראלי Interlude של המוסיקאי-יזם יוני בלוך.

מפרסומות אינטראקטיביות עד סרטים אינטראקטיביים

Interlude (אינטרלוד) מפתחת פלטפורמה המאפשרת ללקוחות ליצור סרטוני וידאו אינטראקטיביים. בין השאר יכולים יוצרים להפיק וידאו קליפ לשיר, שבו הצופים בוחרים את הזמר שישיר או הכלי שינוגן – הכל, תוך כדי השיר המתנגן, מבלי להמתין לטעינה נוספת. בין היתר הופקו קליפים לקולדפליי, סיילו גרין, קארלי ריי ג'ספן והמפורסם מכולם, בוב דילן, קליפ שזכה בפרסים רבים. שימושים נוספים שהציגה החברה כוללים פרסומות אינטראקטיביות שבהן הצופה יכול לבחור ולשנות אלמנטים בסרט כמו לבוש, התנהגות גיבורים והעלילה. במסגרת זו הציגה החברה שיתופי פעולה עם קוקה קולה, רבלון ו-MAC. החברה גם הציגה תוכן אינטראקטיבי, שחלקו ממותג וחלקו מיועד לערוצים שונים כמו MTV ו-FOX. לאחרונה אפילו נכנסה החברה לתחום המשחקים כאשר הציעה מספר משחקונים שמתבססים על הטכנולוגיה שלה.

Interlude הוקמה בשנת 2009 על ידי המוסיקאיים יוני בלוך, ברק פלדמן וטל זובלסקי. לאחר הגיוס הנוכחי, עומדים סך הגיוסים של החברה על 36.5 מיליון דולר כשבין המשקיעות הקיימות ניתן למנות את קרן Innovation Endeavors של אריק שמידט, Intel Capital, קרן Marker, קרן Sequoia Capital וענקית המוסיקה הבינלאומית Warner Music Group. סבב ההשקעה הנוכחי של Intelude הובל על ידי MGM שאחראית על סרטים כמו "חלף עם הרוח", "איש הגשם", סדרת רוקי וסדרת ג'יימס בונד, ומדובר כמובן בהשקעה אסטרטגית, כשיו"ר ומנכ"ל החברה יצטרף לדירקטוריון של Interlude. חוץ מ-MGM לוקחות חלק בסבב גם משקיעות קיימות כמו Sequoia Capital, Warner Music Group ו-Intel Capital וגם משקיעה חדשה – Samsung.

בתגובה לגיוס מסר בלוך: "למרות שוידאו תמיד היה כלי חזק להעביר סיפור, הוא לא הצליח עד עכשיו להתאים את עצמו מצופה לצופה. אנחנו רוצים לאפשר ליוצרים ליצור קשר מיוחד עם כל צופה, מה שיכול לשנות את כל מערכת היחסים בין הסרטים לצופים".

זו לא הפעם הראשונה ש-Interlude ו-MGM משתפות פעולה ביניהן; לפני כחודשיים הודיעו החברות על שיתוף פעולה במסגרתו הן מפיקות סרט אינטראקטיבי קצר בהשפעת "משחקי מלחמה" (WarGames), המותחן שובר הקופות מ-1983, במסגרתו מצליח לפרוץ האקר צעיר למערכת הטילים הגרעיניים של ארצות הברית.


 

geektime_preset_001מי היו היזמים, המשקיעים, הסטארטאפים, קרנות ההון סיכון, האקזיטים וחברות ההייטק הישראליות שעשו את זה ובגדול השנה? הצביעו והשפיעו. טקס Geek Awards 2016 כבר ממש מעבר לפינה ואתם תקבעו מי יהיו הזוכים הגדולים השנה. להצבעה
;

למה עזבת את העבודה הקודמת? - לענות ולהישאר בחיים

$
0
0
shutterstock job interview

shutterstock job interview

השאלה הזו מגיעה כמעט תמיד ואף פעם לא באמת קל לענות עליה. בין אם עזבתם את מקום העבודה שלכם מסיבות 'טובות' ובאווירה חיובית ובין אם עזבתם בטונים צורמים, סביר להניח שתתקשו לענות למראיין שלכם כשישאל אתכם את השאלה הכל-כך מתבקשת: "מדוע עזבת את מקום העבודה הקודם שלך".

אבל האמת היא שלא משנה מהי הסיבה שבגללה עזבתם את מקום העבודה – מה שחשוב הוא לדעת מה לענות. בסופו של יום, הדרך שבה תציגו את העובדות יכולה להפיג חששות אצל המעסיק ולשפר את סיכוייכם לקבל את העבודה, ולכן חשוב לדעת איך עושים את זה.

אז אם אתם לפני ראיון עבודה, כדאי מאוד לקרוא ולהפנים – אל תיתנו למעסיק הפוטנציאלי לתפוס אתכם לא מוכנים:

בלי השמצות ונאצות

"הבוס שלי היה מעצבן", "המשכורת הייתה על הפנים", "לא יודעים להתייחס שם לעובדים", "האווירה שם לא נעימה" – כמה כיף לקטר, לא? ואף על פי כן, הימנעו ממשפטים כאלו. ראשית, משפטים כאלו לא יכולים לקדם אתכם לשום מקום, שנית: אתם עלולים להיתפס כאנשים מתוסכלים וקטנוניים, ושלישית: אתם עלולים להרתיע את המעסיק הפוטנציאלי. אולי אתם צודקים בדבריכם, אבל הוא עלול לחשוש מהיום שתאמרו אותו דבר עליו. רוצים כנות? אמרו שלא הסתדרתם עם הבוס הקודם או שהיחסים עלו על שרטון.

עם פרגונים ומחמאות

הצד השני של המטבע הוא להיות חיוביים ככל האפשר. פרגנו למקום העבודה שעזבתם, זרקו לחלל האוויר כמה מחמאות לבוס הקודם, ורק לאחר מכן ספקו הסבר לעזיבתכם. לדוגמה, אם עזבתם כי השתעממתם למוות, תוכלו לומר: "מדובר במקום עבודה מאוד פורה ומלמד, אבל החלטתי שאני רוצה להתמקצע בתחום מקצועי מעט שונה". גישה חיובית תיצור רושם של אנשים איכותיים, רציניים ובעלי בגרות אישית.

עם המבט קדימה

נצלו את השאלה הזו כדי להביא לידי ביטוי את השאיפות שלכם להמשך הדרך. הדגישו את הרצון שלכם ללמוד, להתפתח ולהתקדם. השאירו את העבר מאחור והתייחסו לעתיד. לדוגמה: "חשוב לי למצוא מקום שבו אוכל לקבל על עצמי יותר אחריות", או "אני מאמין ששינוי אווירה וסביבת עבודה תורם לאורך זמן להתפתחות האישית והמקצועית". מעסיקים מעדיפים עובדים שחושבים קדימה ורוצים להתפתח מקצועית על פני עובדים אנמיים שאכפת להם רק מהפרנסה.

עם הכנה מתאימה

השאלה הזו מעצם טבעה עלולה לעורר בכם רגשות שליליים ולהעלות בכם זיכרונות לא נעימים. דווקא משום כך כדאי להכין תשובות מראש כדי לא להיכשל בלשונכם- ותאמינו או לא, זה קורה לא מעט. אפשר גם לערוך סימולציה עם חברים או בני משפחה. ככל שתהיו מוכנים יותר, כך התשובות שתספקו יהיו רהוטות ומרשימות יותר.

בהצלחה!

קרדיט תמונה: job interview via shutterstock

Viewing all 5527 articles
Browse latest View live