![bigmoney]()
![money]()
לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש אוגוסט.
אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.
<<< הגיוסים של חודש אוקטובר
יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il
יתר לחץ דם ריאתי הוא מחלה די נדירה, שמשפיעה על כ-15 מיליון אנשים בעולם. אנשים שחולים במחלה זו סובלים מפגיעה בכלי הדם העורקיים שבריאה, מה שגורם לעליה דרמטית בלחץ של עורקי הריאה ולסכנה ממשית לחיי החולה. חברת הביומד הישראלית SoniVie (סוניוי) שמפתחת צנתר טיפולי ליתר לחץ דם ריאתי, הודיעה החודש על גיוס 2.5 מיליון דולר.
SoniVie החלה לפעול במקור תחת השם CardioSonic בתמיכת חברת Abott; אולם לאחר שהחברה נתקלה בקשיים, רכשה אותה ב-2014 קרן ההשקעות Accelmed של ד"ר אורי גייגר ומורי ארקין, שמשקיעה רק בחברות שמפתחות ציוד רפואי. לאחר הרכישה, מיתגה אותה מחדש הקרן תחת השם SoniVie, כש-15 אחוזים מהבעלות עליה נמצאים בידי העובדים. הגיוס הנוכחי בגובה 2.5 מיליון דולר נועד כדי לקדם את שלב הניסוי הראשון בבני-אדם, לאחר קבלת האישורים.
חברת פולוג׳ן הישראלית, המפתחת, מייצרת ומשווקת מכשור רפואי קוסמטי, נרכשה על ידי Lumenis הישראלית גם כן, המתמחה בפיתוח מערכות מבוססות אנרגיה לשווקי הכירורגיה, רפואת העיניים והרפואה האסתטית. סכום הרכישה לא פורסם.
המוצרים של פולוג׳ן בנויים במיוחד כך שיתאימו למכוני קוסמטיקה מקצועיים, המציעים טיפולים המבוססים על טכנולוגית אנטי אייג׳ינג לפנים ולגוף. כיום, החברה מספקת פתרונות עבור חברות קוסמטיקה מקצועיות בלמעלה מ-60 מדינות ברחבי העולם. מוצרי החברה מבוססים על טכנולוגיה מתקדמת, מה שנקרא הדור השלישי של טכנולוגית ה-RF (גלי רדיו). הטכנולוגיה עובדת כך שמעבירה אנרגית RF אופטימאלית וממוקדמת לשכבות הדרמיס והשומן התת עורי, דרך שלוש אלקטרודות או יותר, זאת בניגוד ליתר המכשירים בשוק המתבססים על גלי רדיו המועברים רק בין אלקטרודה אחת או שתיים
האפליקציה החינמית לניווט בתחבורה הציבורית, Moovit, הודיעה החודש על גיוס הון ממשקיע חדש בחברה – סאונד ונצ׳רס, קרן הון סיכון של השחקן האמריקאי אשטון קוצ׳ר (המוכר בעיקר בתור ׳קלסו׳ משנות השבעים) והמשקיע הסדרתי גיא עוזרי. לפי ההערכות, הסכום שגויס נאמד במיליוני דולרים בודדים וצפוי לסייע לחברה לקדם את הצמיחה בשווקים חדשים כמו הודו וסין.
האפליקציה הישראלית נחשבת לאחת מאפליקציות הניווט בתחבורה הציבורית המצליחות ביותר בעולם, עם תמיכה בלמעלה מ-700 ערים מסביב לגלובוס ו-30 מיליון משתמשים.
Intel Capital, זרוע ההשקעות העולמית של חברת אינטל, הודיעה החודש כי השקיעה ב-2 חברות ישראליות: Sckipio ו-Parallel Machines. החברה לא חשפה את סכום ההשקעה, אולם על פי ההערכות הוא נע בין מיליון דולר לשלושה מיליון דולר השקעה בכל חברה.
חברת Sckipio (סקיפיו) מרמת-גן מפתחת מערכי שבבים בתקן G.fast שמאפשרים מהירות העברת נתונים של עד 2 ג'יגה-ביט לשנייה על גבי כבלי הנחושת הקיימים. היתרון שיכולות למצוא בתקן ה-G.fast חברות תשתית כמו הוט, בזק או חברת IBC, שבבעלותה מותג הסיבים האופטיים אנלימיטד, הוא שהן יכולות לפרוס תשתית של סיבים אופטיים עד לבית הלקוח, מבלי להחליף את התשתית של כל דירה ודירה בנפרד. ההשקעה החדשה מאינטל מתווספת ל-27 מיליון הדולרים שכבר גייסה החברה מאז הוקמה ב-2012.
חברת Parallel Machines (פאראלל משינס), פועלת עדיין במצב Stealth ולכן אין עליה יותר מדי פרטים. מה שכן ידוע הוא שהחברה מפתחת סביבות מותאמות לאנליטיקה פרדיקטיבית מתקדמת ולמידת מכונה. לחברה משרדים בתל אביב, בוסטון, קליפורניה וסיאטל והיא הוקמה ב-2014 על ידי מספר יזמים, ביניהם אהוד (אודי) וינשטיין שהיה אחד מהיזמים שהקימו את Anobit שנמכרה לאפל ב-2012 ואחראי על עוד 4 אקזיטים אחרים.
Change הוא סטארטאפ ישראלי חדש שרוצה לשנות את ההתנהלות הכלכלית של כולנו, על ידי כך שיעקוב אחר הפעולות שלכם, יתריע, יבקר ויעיר במידת הצורך. החודש הודיע הסטארטאפ על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף של 800 אלף דולר בהובלת Nielsen Innovate, אינקובטור המתמקד בסטארטאפים טכנולוגים הנמצאים בשלב מוקדם. הפתרון של Change יעזור לכם להישאר כל הזמן עם היד על הדופק בכל הקשור למצב הכלכלי שלכם, בעזרת רובוט שינדנד לכם ויעקוב אחר ההתנהלות הכספית שלכם, ויעשה את מה שאתם אולי שוכחים (במודע או לא במודע) לעשות.
Change מציע למשתמשים שירות שיפעל ברקע כדי לסייע להם בצמצום ההוצאות החודשיות, תוך כדי התמקדות בהגדלת החסכונות. השירות פועל על ידי עיבוד טרנזקציות בחשבון הבנק וכרטיסי האשראי, זיהוי סימפטומים המעידים על התנהלות כלכלית לקויה והפעלת טיפולים התנהגותיים בהתאם, תוך שימוש במכונה לומדת.
אפליקציית התשלומים החברתית PayBox שפותחה על ידי סטודנטים מהמכללה למנהל במסגרת חממת היזמות של ביה"ס למנהל עסקים, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס סיד של כמיליון דולר בהובלת קרן Moneta Seeds ושותפותיה האסטרטגיות. בעקבות ההשקעה יצטרף לדירקטוריון החברה אדורם געש, מטעם Moneta Seeds. סבב הגיוס נועד לאפשר לחברה לשפר את המוצר ואת חווית הלקוח, העמקת השוק הישראלי והשקתו בשוק האנגלי. המוצר שפיתחה החברה מאפשר איסוף וניהול כסף עם קבוצות או חברים באמצעות הסמארטפון, תוך כדי שמירה מלאה על סטנדרטים מחמירים של אבטחת מידע.
PayBox מאפשרת העברת כספים פשוטה בין חברים בזמן שכל האינפורמציה בין המשתתפים שקופה וגלויה, כך שניתן לראות מי שילם ומי לא, מבלי שהאדם שחייבים לו את הכסף יצטרך להרגיש לא נעים לגבות את הסכום מחבריו. כמו כן קיימות תזכורות אוטומטיות לביצוע תשלום, צילום קבלות ועוד.
הסטארטאפ הישראלי WakingApp, שפיתח פלטפורמה שמאפשרת לכל אחד ליצור בקלות תוכן של מציאות רבודה או וירטואלית, הודיע על השלמת סבב גיוס C בהיקף 4.3 מיליון דולר, בהובלת Youzo Interactive הסינית ואחת מחברות האינטרנט הגדולות בסין. לצד שתי החברות הסיניות, השתתפו בסבב הגיוס הנוכחי גם המשקיעים הקיימים – Inmiti VC ו-Globis Capital. הסכום שגויס ישמש להרחבת היצע פלטפורמת ה-AR ו-VR של החברה, EnTiTi, ולהרחבת המכירות, השיווק והפיתוח העסקי בארה״ב ובסין. מהקמתה של WakingApp בשנת 2013 על ידי אלון מלכנר, גייסה החברה למעלה מ-5 מיליון דולר.
הטכנולוגיה שעומדת מאחורי Waking App מובטחת להיות פשוטה לשימוש, ולאפשר לכל אחד ליצור תוכן אינטראקטיבי המשלב בתוכו את סביבתו ״האמיתית״ של המשתמש יחד עם אלמנטים ווירטואלים, ההופכים את החוויה למהנה ודינאמית. הפלטפורמה מאפשרת ׳להחיות׳ כל תוכן על ידי הפיכתו לאינטראקטיבי, על ידי הוספת הדמיה בתלת מימד, אנימציה, משחקים, סאונד ועוד.
חברת הסטארטאפ Gbooking מחיפה, המפתחת פלטפורמה לרישום הזמנות תורים לעסקים קטנים ובינוניים, גייסה 500 אלף דולר בסבב גיוס שני. בגיוס השתתפו המשקיעים הקיימים, בהם קרן ההון סיכון AltaIR, VESTOR.IN והיי-סנטר. לסבב הגיוס הנוכחי הצטרף כמשקיע אסטרטגי, אחד הלקוחות הגדולים של החברה – רשת מכוני היופי המובילה במזרח אירופה, “Lena Lenina”.
החברה פיתחה מערכת לזימון תורים למגוון שירותים בהם תורים למרפאות, אימוני כושר או שיעורים פרטיים, וכעת ההתמקדות המרכזית שלה היא בתעשיית היופי ובכל הקשור לקביעת תורים אצל הקוסמטיקאית או הספר. (לכן לא מפתיע שאחת המשקיעות בסבב הגיוס הנוכחי, היא רשת מכוני יופי). המערכת מבטיחה לסייע לבעלי עסקים לא לפספס לקוחות פוטנציאלים, רק כי לא הצליחו לתאם מועד לתור פנוי, הן בגלל ששכחו והן בגלל שלא הצליחו לתפוס את נותן השירות או בעל העסק בזמן. כדי לעשות זאת, המערכת לומדת את שעות העומס במקום, מייצרת באופן אוטומטי הנחות לשעות ׳המתות׳, ומקדמת את השירותים המוצעים ברשתות החברתיות, מנועי החיפוש ואתרי דירוג למיניהם כמו זאפ, כך שהעסק יהיה פעיל וזמין לקביעת תורים 24 שעות ביממה.
חברת הסייבר Perception Point הוקמה רק השנה, אולם אם נסתכל על זהות מקימיה נראה עשרות שנות ניסיון מצטבר בתחום הסייבר. החודש נודע כי החברה, שעדיין פועלת מתחת לרדאר (מצב Stealth), גייסה 2 מיליון דולר מקרן הון הסיכון החדשה State Of Mind Ventures, של פנחס בוכריס ויובל בהרב לצד משקיע נוסף.
החברה פועלת בתחום ה-Deception, כלומר, תחום הטעייה של תוקפים פוטנציאליים, שכולל בין השאר פתרונות כמו 'מלכודות דבש'. בניגוד לפתרונות אחרים, הטכנולוגיה של החברה דוגלת בשיטה אקטיבית יותר, ומרגע שהמערכת מזהה ניסיון תקיפה, היא מנסה למעשה 'לצוד את התוקף', לדלות פרטים על אופי התקיפה ולגלות מהן מטרותיו.
ענקית תוכנת הטלקום הישראלית-אמריקאית Amdocs נמצאת בשלבים הסופיים של חתימת העסקה לרכישת הסטארטאפ הישראלי הוותיק cVidya (סיווידיה) תמורת סכום המוערך ב-30 מיליון דולר.
cVidya הוקמה בשנת 2000 על ידי היזם אלון אגינסקי והתמקדה בפיתוח של מוצרי אבטחה ואימות נתונים לחברות תקשורת דוגמת מפעילות סלולר. בין היתר יכולים מוצרי החברה לזהות רמאויות והונאה של חברות טלקום, ניטור ובקרה של מערכות בילינג (גביית תשלומים) ועוד. ליבת הפעילות שלה משיקה לזו של החברה הרוכשת, אמדוקס, ושתי החברות שיתפו פעולה בעבר.
העסקה הנוכחית אינה מבשרת חדשות טובות למשקיעים של cVidya. מאז הקמתה גייסה החברה כ-46 מיליון דולר, כש-12 מיליון דולר מתוכם גוייסו בסבב האחרון ב-2008. שבין הקרנות המשקיעות בה ניתן למנות את Battery Ventures, Carmel Ventures, Hyperion Israel Venture Partners, StageOne Ventures ו-Star Ventures. בנוסף, לוותה החברה מספר פעמים כספים מקרן Viola Credit (ששייכת חברת האם שמאחורי קרן Carmel). לכן, מכירה בסכום נמוך כל-כך היא למעשה מכירת חיסול וניסיון למזער נזקים של המשקיעים.
חברת השבבים הישראלית Altair (אלטייר) השלימה סבב גיוס בגובה 50 מיליון דולר בהובלת ענקית השבבים הסינית, Infotmic. הגיוס נעשה על פי ערך של 250 מיליון דולר לחברה.
Altair מעסיקה מהנדסים ואנשי תוכנה שמפתחים יותר מעשרים רכיבים מוכללים בלמעלה מששה תקני אלחוט מתקדמים, כשהשבבים שפותחו בחברה נחשבים לקטנים ביותר עם צריכת אנרגיה שנחשבת לאחת מהנמוכות בתעשייה. השבבים שפיתחה החברה מעניקים יכולות תקשורת סלולריות למכשירים רבים כמו גם למערכות IoT (האינטרנט של הדברים) עם פרוטוקולי תקשורת דוגמת WiMAX, LTE, XG-PHS. כיום עושים שימוש בשבבים של Altair יותר מ-30 יצרנים בינלאומיים במיליוני מכשירי קצה המחוברים לרשתות 4G LTE ברחבי העולם.
4 חודשים בלבד לאחר שגייסה מיליון וחצי דולר במסגרת סבב Seed, הודיעה חברת הסייבר הישראלית Cymmetria על השלמת סבב גיוס A בגובה 9 מיליון דולר.
החברה משתייכת למספר הולך וגובר של חברות אבטחת המידע, שמפתחות טכנולוגיית הטעייה (Deception), שמטרתה להטעות את התוקפים, לגרום להם לתקוף מטרות סרק ולקבל מידע מזויף. המערכת של החברה למעשה יוצרת בפני התוקף אשליה שהוא הצליח לחדור למערכות של הארגון, כשלמעשה הוא פועל בסביבה וירטואלית שאינה יכולה כמובן לפגוע בשרתים של החברה. המערכת של החברה יכולה לפעול הן על השרתים של החברה והן על תשתיות הענן שלה. על פי מחקר של גרטנר, תוך כשנתיים, כ-10 אחוזים מכלל הארגונים והחברות ישתמשו בשירותי הטעייה דוגמת זו שמפתחת Cymmetria, כך שמדובר בשוק בעל פוטנציאל עצום.
חברת AppDome הישראלית השלימה סבב גיוס משמעותי בסך 13 מיליון דולר מקרן ההון סיכון האמריקאית Menlo Ventures. בסבב הגיוס הנוכחי השתתפה גם קרן דרייפר נקסוס של דרייפר פישר והמשקיעים הקיימים בחברה – קרן ההון סיכון הירושלמית JVP ו־OurCrowd. הפתרון של החברה הוא מעין ׳כיפת ברזל׳ לאפליקציות, שעוד בטרם עלייתן לחנויות האפליקציות השונות, נעטפות בשכבת הגנה שנועדה להגן על המשתמש העסקי והפרטי.
AppDome הישראלית מעוניינת לספק מערך הגנה חיוני שנועד לאבטח יישומים עסקיים בארגונים ויישומים בשימושי פרטי מאיומי סייבר מתקדמים, כמו הונאות למיניהן ודליפת מידע והגעתו לידיים הלא נכונות. הפתרון של החברה בעצם ׳עוטף׳ את היישום, מוסיף לו שכבת אבטחה, מיד עם סיום הפיתוח של האפליקציה ולפני פריסתה בפני הקהל הרחב (Deployment). רק כשתהליך העיטוף מסתיים (תוך שבע דקות בלבד), היישום המאובטח עולה לחנות האפליקציות של גוגל או אפל. כמו כן, הטכנולוגיה שפותחה לא דורשת מהמפתח לבצע שינויים בקוד המקור או לשלב SDK בתהליך.
פייבר, זירת המסחר הגדולה בעולם לשירותים מקצועיים וקריאטיביים, שעוזרת לאנשים מוכשרים להתפרנס מכישוריהם, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 60 מיליון דולר בהובלת Square Peg Capital. הסבב הנוכחי מציב את סך גיוסיה של החברה עד כה על 110 מיליון דולר. בסבב הגיוס (החמישי במספר) השתתפו גם המשקיעים הקיימים בהם Accel, Qumra Capital ו-Bessemer Venture Partners.
לצד ההודעה על הגיוס השיקה החברה גם שירות חדש בשם Gig Packages, שירות שיאפשר למוכרים בפלטפורמה להציע את שירותיהם בשלוש דרגות מחיר, ולאו דווקא תמורת 5 דולר ומעלה.
פייבר מציעה שוק מקוון, Marketplace, המאפשר למשתמשים למכור את היכולות והכשרונות השונים שלהם כמוצרים עבור משתמשים אחרים מרחבי העולם. המודל, המכונה על ידי החברה Services-as-a-Product או SaaP, עוזר למשתמשים ברחבי העולם להפוך לעצמאיים ולהתפרנס בכבוד, זאת מבלי לצאת מהבית. בתחילת דרכה של הפלטפורמה אי שם בשנת 2010, מוכרים יכלו להציע את שירותיהם תמורת סכום קבוע של 5 דולר בלבד (מתוכם דולר אחד הועבר לפייבר), ומשם גם שמה של הפלטפורמה.
חברת האבטחה הצ'כית AVG מוכרת בעיקר בשל היותה מפתחת של אחת מתוכנות האנטי וירוס הפופולאריות ביותר בעולם. החודש, הודיעה החברה כי היא רוכשת את הסטארטאפ הישראלי Flayvr מדיה שמפתח אפליקציות לניהול חכם של תמונות. ככל הנראה, מדובר בעסקת-העסקה או Acqhire, במסגרתה משלמת החברה הרוכשת בעיקר עבור כוח האדם של החברה הנרכשת ופחות עבור נכסים כמו קניין רוחני או המשתמשים. החברות לא פרסמו את סכום הרכישה אך על פי ההערכות מדובר במספר מיליוני דולרים.
Flayvr נוסדה ב-2012 על ידי רון לוי ועדי אשכנזי ופיתחה אפליקציה שמסוגלת לארגן את אוסף המדיה במכשיריהם של המשתמשים בהתבסס על נתונים שונים, כגון המיקום בו צולמו, התאריך ואפילו האירוע המדובר – במידה וקיים בלוח השנה במכשיר. ב-2014 מיתגה החברה מחדש את האפליקציה שלה תחת השם MyRoll וכן פיתחה אפליקציה נוספת בשם Gallery Doctor, שעושה סדר בגלריה ומזהה אוטומטית תמונות כפולות או תמונות גרועות (חשוכות, מטושטשות או באיכות לא טובה), וכך יכולה לפנות למשתמש עד כ-35 אחוזים מנפח האיחסון שלו.
Orca הישראלית, שמכנה את עצמה ׳הרדאר של חיי הקמפוס׳, מפתחת אפליקציה למיפוי ושיתוף מגוון פעילויות ואירועים חברתיים. החודש הודיע הסטארטאפ על השלמת סבב גיוס בסך חצי מיליון דולר מ-VLX Ventures. הגיוס ישמש את החברה להמשך פיתוח ולהשקת גרסת בטא של האפליקציה בינואר 2016.
אפליקצית Orca מייצרת מפה חיה ואינטראקטיבית למיפוי החיים החברתיים בקמפוסים בארה״ב (בשלב הראשון), אך מיועדת לשימוש גם בארגונים ובקהילות חברתיות מחוץ לאוניברסיטאות. האפליקציה מציעה רשת חברתית מבוססת מיקום מזן חדש, המאפשרת לאנשים הנמצאים באיזור מסוים לשתף מידע על פעילויות שונות עם משתמשים בסביבתם הקרובה. בעוד שרשתות חברתיות ׳קלאסיות׳, מחברות חברים ומכרים, Orca מחברת אנשים החולקים מיקום גיאוגרפי זהה ונמצאים בסמיכות אחד לשני, גם אם אינם מכירים זה את זה.
חברת פנורמיק פאוור (Panoramic Power) הישראלית נרכשה על-ידי חברת Centrica ההולנדית, חברת האם של Direct Energy. במסגרת העסקה שנחתמה, תרכוש Centrica את Panoramic Power תמורת כ-60 מיליון דולרים ובכך תיצור את דריסת הרגל הראשונה של Direct Energy בישראל.
פנורמיק פאוור הוקמה מתוך הרצון להעניק פתרון כולל לניהול האנרגיה במבנים מסחריים, החל מבניין משרדים, גורדי שחקים וכלה בסופרמרקט, מרכזים מסחריים מסעדות ורשתות קמעונאיות. בראיון קודם, הסביר יניב ורדי, מנכ"ל החברה את החזון שעמד מאחורי הפעילות של החברה: "פנורמיק פאוור הוקמה לטובת הענקת ניהול נכון יותר של אנרגיה. המערכות שלה מעניקות מידע אודות כל יחידה ויחידה בבניין או המרכז המסחרי, בין אם מדובר במכשור, מיזוג או בתאורה". הפתרון לניהול אנרגיה מבוסס חיישנים, שכל חשמלאי מוסמך יכול להתקין, בממוצע זמן ההתקנה הינו של כ-30 דקות. לאחר ההתקנה, המידע נשלח לענן וניתן לקבל קריאה ופענוח במיידי. הפתרון מסייע למנהלים לראות תובנות מעשיות בזמן אמת, לייעל ולזהות מראש כישלון של ציוד, ומסייע במניעת בזבוז אנרגיה.
הסטארטאפ הישראלי Yallo, שמעוניין לשדרג או פשוט להתאים את השיחות הקוליות למאה ה-21, הודיע על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 2.5 מיליון דולר. הגיוס התנהל בהובלת ענקית הטלקום הגרמנית דויטשה טלקום ביחד עם כרמל ונצ׳רס. החדשות היותר מעניינות מהגיוס הן השקת גרסה ייעודית ל-iOS, שמעבר לכך שמאפשרת לנהל שיחות קוליות בחינם עם משתמשים אחרים (גם אם אין ברשותם את האפליקציה), גם הצליחה לחצות מגבלות טכנולוגיות משמעותיות על ידי כך שפותחת בפני משתמשי אייפון את האופציה להקליט שיחות קוליות.
לצד הפיצ׳ר של הקלטת שיחה בקלות, Yallo מאפשרת גם לבצע חיפוש אחר שיחות שהתנהלו (לפי מילות מפתח), להאזין להן או לתייג אותן לפי נושאים. כך למשל, אם דיברתם עם טכנאי, והוא הבטיח להגיע בשעה מסוימת אבל לא עמד בהבטחה, תוכלו לקרוא לקובץ בשם ׳טכנאי – איחור׳. מה שנחמד באפליקציה הוא שגם אם לנמען אליו אתם מתקשרים אין את היישום מותקן במכשיר, עדיין תוכלו להתקשר אליו בקלות, ולהקליט את השיחה מבלי שידע. כמו כן, גם אם לנמען אין את מספר הטלפון שלכם שמור במכשיר, המספר שלכם יופיע בתצורה סטנדרטית לחלוטין, ולא מלווה בקידומות מוזרות או חשודות, שיגרמו לו לסנן אתכם.
Matomy, חברת הפרסום הדיגיטלי הישראלית, שהונפקה לפני כשנה וחצי בבורסה בלונדון, הודיעה כי רכשה את חברת Optimatic האמריקאית, שפיתחה פלטפורמת פרסום בוידאו. תמורת Optimatic שילמה החברה הישראלית כ-25 מיליון דולר. Optimatic Media מפתחת פלטפורמה למוניטיזציה ולתכנון של פרסומות וידאו. הפלטפורמה של החברה מציעה בין השאר אופטימיזציה של פרסומות הוידאו ומערכת בידינג בזמן אמת (RTB) שמאפשרת מיקסום הרווח ליצרני תוכן הוידאו. הפלטפורמה של החברה זמינה הן במחשבי דסקטופ, מובייל, טאבלט וברשתות החברתיות.
החברה הוקמה בשנת 2011 על ידי שלושה יזמים: כריס פלוגר, שמשמש כמנכ"ל החברה; תום ימאדה, שמשמש כסגן נשיא לפיתוח עסקי ואנת'וני מהאלה שמשמש כסגן נשיא מוצר בחברה. במטה החברה שנמצא בניו יורק עובדים כ-40 איש. לאחרונה נכללה החברה ברשימת 5,000 החברות הצומחות ביותר בעולם של Inc. והגיעה למקום ה-184 המכובד עם צמיחה של 2254 אחוזים ב-3 השנים האחרונות ורווח של כ-1.5 מיליון דולר מתחילת 2015.
ElMindA הישראלית, אשר פיתחה טכנולוגיה המזהה פגיעות במוח בצורה לא פולשנית, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס C בסך 28 מיליון דולר. בין המשקיעים שלקחו חלק בסיבוב הנוכחי הם Shanda Group, קבוצת Kraft, הבעלים של קבוצת הפוטבול New England Patriots, הקרן Wexford Capital, בית ההשקעות WR Hambrecht & Co, Palisade Capital Management ו-OurCrowd.
הטכנולוגיה שפיתחה ElMindA, ה-BNA, היא טכנולוגיה לא פולשנית למדידה וניתוח תפקודי המוח. המערכת מאפשרת לרופאים להבין טוב יותר את תהליכי עיבוד המידע במוח, האופן שבו המוח מבצע את תפקידיו (כמו זיכרון או מתן תשומת לב), מה שעשוי לתרום לבריאות המוח ולשיפור הטיפול במחלות. ביכולתה של המערכת לספק מידע אובייקטיבי לבדיקות סובייקטיביות הנוגעות לתסמינים קליניים, ובכך היא מעניקה לרופאים תמונה מקיפה של מצבו הבריאותי של המוח, ומאפשרת להם לקבל החלטה אבחונית וטיפולית מדויקת יותר.
הסכום שגויס ישמש את החברה להמשך קידום המערכת שפיתחה – BNA, אשר מאפשרת לרופאים למפות את פעילות הרשתות המוחיות של המטופלים, ולהשוות את הממצאים לפעילות הנמדדת במוחות בריאים. כמו כן, הגיוס הנוכחי יאפשר להאיץ את השימוש בטכנולוגיה שפיתחה החברה הן לשימוש מסחרי והן לשימוש קליני.
Missbeez, העומדת מאחורי אפליקצית יופי המספקת פלטפורמה להזמנת שירותים בתחום הטיפוח, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס בסך 1.2 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו המשקיעים OurCrowd, 500 Startups, iAngels גיגי לוי ועוד. הפלטפורמה מתוכננת לפעול בשלב ראשון באופן מוגבל בישראל (באזור המרכז בלבד ורק ב-iOS) ולהתרחב למדינות שונות ברחבי העולם, בראשן לונדון כבר בשנת 2016. הגיוס נועד לממן את פעילותה של החברה בכל הקשור לבניית מאגר מידע, פיתוח, תפעול ושיווק.
אפליקצית Missbeez תאפשר הזמנת שירותי טיפוח מקצועיים ישירות לבית או למשרד, כולל מניקור, פדיקור, איפור, פן ועוד. קהל היעד העיקרי של האפליקציה הן נשים עסוקות, אמהות או נשות קריירה, שכן בעזרת האפליקציה יוכלו להתמודד עם ׳משאב הזמן הנעלם׳, והנטייה להזניח את כל נושא הטיפוח למועד אחר, בתירוץ ׳כי יש דברים יותר חשובים לעשות׳. בשלב הראשון תתמקד האפליקציה בתחומי הטיפוח, ובהמשך צפויה להתרחב לתחומים נוספים כגון סטיילינג, תזונה, טיפולים משלימים, ואפילו סיוע בבית ולילדים.
SafeDK הישראלית, המסייעת למפתחי אפליקציות לבנות יישומים בטוחים ואיכותיים יותר, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 2.25 מיליון דולר בהובלת קרן StageOne. עוד השתתפו בגיוס המשקיעים אדי שלו, מריוס נכט ו-Kaedan Capital. הפתרון של החברה מאפשר למפתחי אפליקציות לוודא כי היישום שבנו עובד בצורה הטובה ביותר ולא מסכן את משתמשיו. זאת עושה על ידי סריקה וניתוח של ערכות פיתוח התוכנה בהן נעשה שימוש, וסיפוק התראות למפתחים בזמן אמת במידה ויאותרו פעולות חשודות.
המערכת שפיתחה החברה היא שירות המתנהל בענן, בו ניתן לבדוק את רכיבי התוכנה מצד שלישי, לנטר את פעילותם, וגם לשלוט בהם. הפתרון של SafeDK מגן על אפליקציות מפני תוכנות צד שלישי אליהן הן מחוברות הן על ידי הגנה מפני פעילות זדונית, והן על ידי התראה בזמן אמת מפני פגיעה בביצועים של היישום, כמו למשל צריכת סוללה גבוהה מידי. על ידי שימוש במוצר, מפתחים יוכלו לכבות או לחסום את הרכיב הבעייתי מיד עם קבלת ההתראה.
אחד התחומים המסקרנים ביותר בשנים האחרונות בתחום הפיננסים הוא תחום הלוואות ה-P2P, כלומר, הלוואת עמיתים. פלטפורמות אלו 'משדכות' בין אנשים עם כסף פנוי להלוואה ובין אנשים הזקוקים לה. החודש הודיעה חברת Tarya (טריא) הישראלית, אחת החברות הגדולות בישראל בתחום, על גיוס של 2.6 מיליון דולר, כדי לפתח את הפלטפורמה שלה.
ב-Tarya מתגאים במערכת שלהם שמנטרת ואוספת מידע מרשתות חברתיות, אפליקציות ומאגרי מידע שונים, משקללת את הנתונים ויוצרת ציון אשראי מדויק, המאפשר לנבא טוב יותר ובצורה מדויקת יותר מאי פעם וללא אפליה את יכולת ההחזר של הלווה. ציון האשראי מאפשר לחברה לתת הלוואות בשיעורי ריבית ממוצעת של בין 5 אחוזים וחצי ל-6 אחוזים, זאת בניגוד לרמות הריבית בבנקים ובחברות האשראי שעומדות לעיתים על יותר מפי שניים. בחברה מתגאים גם באחוזי החזר גבוהים במיוחד ומוסרים כי אחוז הפיגורים (Default) בכלל תיק ההלוואות עומד היום על 0.6% בלבד.
חברת ColorChip הישראלית העוסקת בתחום טכנולוגיית התקשורת האופטית הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 25 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה IGP – Israel Growth Partners ביחד עם המשקיעים הקיימים – Gemini וקבוצת BRM, הנמצאת בבעלות משפחת ראש עיריית ירושלים ואחיו.
ColorChip מפיקה את הרכיבים הדרושים לייצור תקשורת אופטית המפעילה את ה-Data center של ספקי טכנולוגיה מובילים. הטרנסיוורים והמפצלים שהחברה מייצרת מאפשרים לשנע ביעילות את רוחב הפס הדרוש למידע הרב במרכזי מידע גדולים.
החברה פועלת סביב הנושא של יצירת ערוצי אור בזכוכית בהשמה יחודית. הטכנולוגיה מגובה בפטנטים שהגיעו מאוניברסיטאות בארץ ופטנטים שפותחו בחברה המבוססים על החלפת יונים בזכוכית על גבי פרוסות זכוכית (Ion-Exchange). היישומים לטכנולוגיה זו רבים וכוללים מפצלים אופטים בארונות תקשורת וראשים אופטים למשדרים-מקלטים בעלי קצבי תעבורת מידע מאד גבוהים המגיעים ל-Tbps ולטווחים של קילומטרים.
המעבר מרעש של כתיבה עם עטים על דפים לרעש המקשים על המקלדת אינו השינוי היחיד שחל באוניברסיטאות ובמכללות בשנים האחרונות; הסטודנטים, שידועים בכל העולם כמאמצים מוקדמים של טכנולוגיה, עושים שימוש בכל כלי, שירות או אפליקציה טכנולוגיים שיבטיחו לעשות להם את החיים קלים יותר. חברת Spitball (ספיטבול) שפיתחה שירות חדש שאמור להקל על החיים של סטודנטים, הודיעה החודש על גיוס של 1.1 מיליון דולר.
שירות Spitball מאפשר לסטודנטים ליהנות מלמידה שיתופית. בין השאר יוכלו הסטודנטים לעבוד על מסמכים ביחד, לשאול שאלות, לקבל תשובות, לשתף מידע ולענות על חידונים. הסטודנטים יכולים להשתתף בדיונים קבוצתיים של כל הכיתה, לשוחח בצ'אטים, ליצור ולתרגל מבחנים אינטראקטיביים ואף לשתף חומרים באנונימיות, כשכל החומרים שהם בוחרים להעלות, זמינים לכל הסטודנטים אחרים. הסטודנטים גם ייהנו מגישה לחומרים מסמסטרים קודמים וכך יוכלו ליהנות ממאגר מידע גדול עוד יותר, שיעזור להם בלימודיהם.
חברת Dojo Labs הישראלית הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בגובה 1.8 מיליון דולר בהובלת הקרן השנייה של Glilot Capital Partners ובהשתתפות משקיעים פרטיים.
Dojo Labs הינה חברת אבטחה מקוונת שנוסדה על ידי מומחים לפריצה וניתוח מערכות בסיס-נתונים גדול, כגון אלה המצויים בחברות וארגוני מודיעין. המייסדים יוסי אטיאס ושמוליק בכר הרכיבו צוות של מומחי אבטחה והאקרים הפועלים בישראל, ובילו את השנה האחרונה בבניית המערכת והמכשיר.
Dojo הוא גאדג'ט של Dojo-Labs הישראלית שמטרתו לשמור על הרשת הביתית שלנו מבלי שנצטרך איזשהו ידע קודם באבטחת מידע או בתפעול חומות אש. הגאדג'ט יתריע ויעצור כל פעילות שנראית לו חשודה, בין אם האקר מבחוץ מנסה לפרוץ לרשת הביתית ובין אם אחד המכשירים החכמים מנסה לשלוח החוצה מידע שלא אמור לעבור לגורם חיצוני.
חברות רבות משקיעות משאבים רבים בהגנה על מערכות המיחשוב של הארגון ויישום טכנולוגיות של פיירוול או הטעייה (Deception). אבל מה אם מומחי האבטחה של הארגון היו מקבלים מודיעין מדוייק עוד לפני התקיפה? חברת האבטחה הישראלית Fortscale (פורטסקייל) מפתחת כלי מודיעין שיוצרים פרופילי משתמשים ויכולים להתריע מראש על סכנות קרובות. החודש הודיעה החברה שהשלימה גיוס בסך 4 מיליון דולר.
Fortscale פיתחה מערכת אנליטיקות המאפשרת לצוותי אבטחת מידע לאסוף בקלות וביעילות מודיעין אודות משתמשים, עובדים פנימיים או קבלנים חיצוניים, וזאת על ידי מיצוי מאגרי מידע (Big Data) הקיימים בארגון, לוגים הנאספים ונאגרים במערכות SIEM. המערכת ממקדת את תשומת הלב של צוותי אבטחת המידע במשתמשים חשודים או במשתמשים שזהותם נגנבה על ידי תוקפים מתוחכמים. תוך שימוש באלגוריתמים מתקדמים של Machine Learning מבוססי Hadoop המנתחים מידע היסטורי ומייצרים השוואה אוטומטית בין קבוצות משתמשים.
חברת הסטארטאפ הישראלית MikaMonu נמכרה ליצרנית הזכרונות האמריקאית GSI Technology. הסטארטאפ הישראלי פיתח טכנולוגיה לאופטימיזציה של זיכרון ואיחסון למערכות ביג-דאטה ומיחשוב בענן.
MikaMonu נוסדה ב-2011 על ידי ד"ר אבידן עקריב, רות אורדע ואלי שרמן ומקפידה מאז לשמור על פרופיל נמוך. מאז רשמה החברה פטנטים רבים עם יישומים אפשריים בתחומים כמו ביג דאטה, ראייה ממוחשבת ואבטחת מידע. עקריב הוא יזם בעל ניסיון עשיר שהקים מספר חברות ביניהן Associative Computing ו-ZikBit וכיהן כמנכ"ל של NeoMagic ו-Or Yashir.
SphereUp הישראלית, אשר מעוניינת לשדרג את חווית החיפוש שלכם באתרים השונים, מתמזגת עם הסטארטאפ הישראלי Zoomd בעסקת מניות המוערכת בשווי של כ-7 מיליון דולרים. החברה הנרכשת, גייסה מאז הקמתה כ-3.7 מיליון דולר מקרן ההשקעות AJJS Holdings והמשקיע הפרטי עופר בן-שחר שייסד את חברת נט דיינמיקס ומכר אותה ל-Sun ב-1998.
SphereUp נוסדה בשנת 2012 על ידי יבגני ספוביץ׳ ורונן אברמוב במטרה לאפשר לבעלי האתרים להוסיף לאתרים שלהם יכולת "חיפוש פעיל", כזה שמניע את המשתמשים לפעולה, ולכן גם ביכולתו לתרום לארגונים להגיע אל יעדים עסקיים שהם מציבים, או במילים אחרות – להרוויח כסף. פתרון ה-SaaS שפיתחה החברה, הופך אתרים לכלי שיווק לכל דבר על ידי הגדלת המעורבות באתר ושיפור יעילות פעולת החיפוש. הפיתוח של Zoomd מנגד הוא למעשה מודל שיכול לחזות מה יהיה הצעד הבא של המשתמשים ואיזו פעולה ירצו לבצע על סמך ניתוח הסתברותי. הרעיון הוא לגרום למשתמש לרצות להישאר בעמוד בו הוא נמצא על ידי סיפוק מענה מיידי לכל פעולה שהוא עשוי לבצע.
חברת Clarisite הישראלית, אשר פיתחה תוכנה המקליטה את כל תהליך המכירה או השירות המקוון שניתן ללקוח, השלימה סבב גיוס A בסך 5.5 מיליון דולר, בהובלת קרן Lazarus Israel Opportunities. בנוסף לסכום שגויס, הצטרף לשורותיה של החברה ירון מורגנשטרן כמנכ״ל באופן מידי, בין היתר כדי להוביל את החברה להתרחבות ברחבי אירופה וצפון אמריקה.
הפתרון של Clarisite מתמקד בעיקרו במגזר השירותים הפיננסיים והביטוח, כדי לספק תובנות בזמן אמת אודות התהליך, לייעל את חווית הלקוח, לשפר את שירות הלקוחות, לוודא כי הנציגים ממלאים אחר כל תקנות הבטיחות ולהפחית חשיפתם של הלקוחות לסיכונים.
אנחנו שומעים הרבה על המושג ביג-דאטה, אבל עד כמה הוא ביג? ובכן על פי IDC, שוק הביג דאטה העולמי צפוי להגיע להיקף של 41 מליארד דולר עד 2018. לשם השוואה, מדובר בצמיחה מהירה פי 6 משוק ה-IT כולו. חברת הסטארטאפ הישראלית Iguaz.IO (איגוואזיו), המפתחת טכנולוגיה חדשה לניהול ואחסון נתונים ל-Big Data, IOT ויישומי ענן, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס ראשון בהיקף של 15 מליון דולר. הגיוס הובל על ידי הקרנות Magma ו-JVP ונעשה בהשתתפות משקיעים אסטרטגיים נוספים.
Iguaz.IO עדיין נמצאת בשלב ה-Stealth, ולכן היא עדיין לא חושפת את הפרטים המלאים על המוצרים שהיא מפתחת. עם זאת, בשיחה עם גיקטיים הסביר אסף סומך, מייסד-שותף ומנכ"ל iguaz.io, שהחברה פיתחה ארכיטקטורה חדשה לגמרי, שלדבריו מגיעה עד 'רמת הברזלים'. סומך הסביר שבמשך שנים צוואר הבקבוק היה טמון בתוכנה, ועתה, Iguaz.IO משנה את התחום מהיסוד. לדבריו, המוצר של החברה פותח בהתבסס על משוב שהחברה קיבלה מחברות וארגונים גדולים שהטמיעו פתרונות ביג דאטה ו-Predictive Analytics.
חברת iOptima הישראלית המשווקת מערכת מבוססת לייזר לניתוחי גלאוקומה, מגייסת 7.2 מיליון דולר בהובלת קרנות הון סיכון זרות מסין וטייוואן. בשל העסקה המשקפת לחברה שווי של כ-21 מיליון דולר לאחר ההשקעה, שתי הקרנות יקבלו להחזקתן 29% מהמניות של החברה.כמו כן, כחלק מסבב השקעה בחברה, צפויה גם חברת האם של iOptima – חברת ההשקעות BioLight להשקיע בחברה 1.2 מיליון דולר נוספים. עם השלמת ההשקעה צפויה BioLight להחזיק בכ-70% מהון המניות המונפק והנפרע של iOptima.
המערכת של iOptima מבוססת על טכנולוגיית לייזר CO2 ומאפשרת לבצע ניתוח לטיפול בגלאוקומה ללא חדירה אל החלק הפנימי של העין, ובעצם הופכת את ניתוח הגלאוקומה המורכב והמסוכן, להליך בטוח ומדויק בעזרת לייזר. המערכת, TMIOPtiMate, קיבלה אישורים לשיווק ומכירתה בטריטוריות שונות, לרבות באירופה, סין, ישראל, מקסיקו ופרו.
חברת Econcrete Tech הישראלית, אשר פועלת במטרה לספק פתרונות אקולוגיים מבוססי בטון למבני תשתית ימיים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך מיליון דולר. סבב הגיוס הושלם בעזרת משקיעים פרטיים, ומטרתו לאפשר את הרחבת פעילות החברה בשנת 2016 באירופה ובארה״ב.
מוצריה של החברה, המבוססים על תערובת בטון מיוחדת, מאפשרים לדגים ולצמחייה להמשיך ולהתקיים ללא מפריע, זאת בזכות רמת חומציות נמוכה משמעותית מזו המצויה בתערובות בטון סטנדרטיות.
Econcrete Tech מפתחת, מייצרת ומיישמת סדרה של תערובות בטון ויחידות טרומיות לבניית תשתיות ימיות וחופיות המאפשרות תנאים סביבתיים מתאימים להתפתחות צמחיה ובעלי חיים ימיים, במבני תשתית כדוגמת מרינות, מזחים ושוברי גלים. בין מוצרי החברה יחידות להגנה חופית, בריכות גאות ושפל לביסוס חופי, לוחות קירוי לקירות ים ועוד.