Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all 5527 articles
Browse latest View live

הצצה לצלחת של עובדי COMO [תמונות]

$
0
0
COMO
צילום: גיקטיים

מתוך הצצה למשרדים. צילום: גיקטיים

ברוכים הבאים למדור חדש שיגרום לכם לרייר על המקלדת ולספור קלוריות. במסגרת הצצה לצלחת נבדוק מה מסתתר בחדרי האוכל של עובדי ההייטק בישראל: החל ממה מוגש בחדר האוכל של החברה, דרך Happy Hours ועד למסעדות והמנות האהובות עליהם והכל כמובן בצירוף של תיעוד ויזואלי, למקרה והתיאור המילולי לא הספיק.

הפעם אנחנו מכניסים אתכם לקיבתם של עובדי COMO, המספקת פתרונות LOYALTY לעסקים קטנים ובינוניים הכוללים גם פלטפורמה לבניית אפליקציות מובייל. החברה פועלת מנס ציונה וניו יורק ומעסיקה מעל 100 עובדים.

צילום: גיקטיים

מבט לקפיטריה, מתוך הצצה למשרדים. צילום: גיקטיים

דמי כיס

בחברה עובדים עם חברת תן ביס ומאפשרים לעובדים לסעוד במגוון המסעדות שנמצאות בפארק המדע ברחובות. כמו כן, החברה מחזיקה בחדר אוכל עם שף פרטי המכין מנות טריות מדי יום לצד אפיית לחמים וקינוחים. המסעדה, המופעלת על ידי צוות המטבח, אורן גז ואוריאנה אליה, פועלת באופן גמיש ומתאימה את הארוחות למצבים שונים ומשתנים. לדוגמא, בחג אהבה הוכנו קישים אישיים בצורת לב ובחג שבועות חיכתה לעובדים ארוחת בוקר ישראלית עשירה וטעימה. בנוסף יש ימים קבועים המאופיינים במאכל מסויים. אם תגיעו ביום שלישי תתכבדו בחומוס ביתי וביום רביעי את הקוסקוס של אוריאנה (קוסקוס אורגינל עם המרק וחריף בצד). גם סועדים צמחונים או כאלה עם רגישויות שונות מקבלים מענה מצוין כך שאף אחד לא נשאר רעב. כל חומרי הגלם הם באיכות הגבוהה ביותר כולל דגים וירקות מובחרים.

חג אהבה שמח

חג אהבה שמח

בר הסלטים

בר הסלטים

3 מנות שהוגשו השבוע

לביבות  "בריאות" קינואה עם טחינה גולמית, ירקות וקוואקר מוגש עם רוטב יוגורט מעל.

COMO

מנת חומוס בייתית עם כל הותספות כולל פול, פלאפל, ביצה קשה, בצל, וחמוצים.

חומוס הבית
המבורגר צמחוני\טבעוני מוגש בלחמניית בריאות עם חסה, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ.

COMO

צא בחוץ

רוב העובדים סועדים בקפיטריה החלבית אבל עובדים שמעוניינים לגוון מזמינים בעיקר מהסושיות באזור וכן מהמסעדות הבשריות.

COMO

חג חמישי שמח (או כמו שהאח האמריקאי קורא לו: TGIF)

כל יום חמישי יש HAPPY HOUR על מנת לקבל את הסוף שבוע בצורה הטובה ביותר. לפעמים הכיבוד הוא לפי נושא מסויים ולפעמים מתפנקים עם מגוון עוגות, גלידות, פיצוחים ובירות. למשל, בחודש יולי גילו בחברה שיחסית לחודשים אחרים להרבה מהעובדים יש יום הולדת ולכן הוחלט להפוך את ה-HAPPY HOUR למסיבת יומולדת אחת גדולה לכל החוגגים שכללה כמובן עוגה גדולה, במבה, ביסלי ושקיות הפתעה.

שקיות הפתעה ביציאה מהחניון

שקיות הפתעה ביציאה מהחניון


שיאומי הקימה בחשאי מרכז פיתוח קטן ברחובות

$
0
0
Xiaomi

xiaomi

מאת אסף גלעד, כלכליסט.

ענקית המובייל הסינית שיאומי, אחת מיצרניות הסמארטפונים הפופולריות בסין, הקימה במעטה סודיות מרכז פיתוח ברחובות שבו היא מעסיקה 11 עובדים. המרכז עוסק בפיתוח אלגוריתמים מתמטיים שנועדו לספק למצלמות של ענקית הסלולר יכולת ראייה ממוחשבת לזיהוי פנים ועצמים שונים, בעיקר לשימושים ביתיים כמו זיהוי פורצים הנכנסים לבית או מחוות ותנועות גוף שנועדו להפעיל מוצרי חשמל.

שיאומי פעילה בישראל באמצעות חברת הבת שלה ״שיוהיי״, שהוקמה כחברת סטארט־אפ ישראלית תחת השם שיוהיי מולטימדיה ישראל בע"מ, המייצרת מצלמות רשת עם תוכנה לזיהוי תנועה.

שיאומי מתכוונת לגייס עוד עשרות עובדים למרכז הפיתוח ובתוך כשנתיים צפויה להעסיק בו עד 50 עובדים. מרבית העובדים הם מהנדסים ובעלי תארים מתקדמים במתמטיקה, מדעי המחשב ובהתמחות בעיבוד תמונה ובראייה מחשובית.

הענקיות הסיניות מגלות עניין גובר בתעשייה הישראלית

מנהל מרכז הפיתוח הוא רון פרידנטל, לשעבר מנכ"ל חברת השבבים סייטיק שנמכרה לענקית השבבים ברודקום ב־2010 תמורת כ־20 מיליון דולר. סייטיק פיתחה תוכנה וחומרה לשיפור הצילום במצלמות סלולריות. בשנה שעברה סגרה ברודקום את הפעילות ו־12 עובדי סייטיק נשכרו על ידי אמזון בישראל לצורך פיתוח רכיבים למצלמות. פרידנטל לא הצטרף לאמזון ונשכר על ידי שיאומי להקים את מרכז הפיתוח.

שיאומי היא אחת מיצרנית הסמארטפונים הפופולריות בסין, ונחשבת לאחת מחברות הטכנולוגיה הפרטיות בעלות השווי הגבוה ביותר בעולם. היא גייסה עד כה קרוב ל־1.5 מיליארד דולר ושווייה הוערך בגיוס האחרון ב־45 מיליארד דולר. שיאומי השקיעה גם בחברת המציאות המדומה הישראלית פבלס, שנמכרה לחטיבת אוקולוס של פייסבוק.

מרכז הפיתוח הסיני מצטרף לענקיות אחרות שכבר מפעילות בישראל מרכזים בני עשרות עובדים כל אחת. וואווי פועלת בישראל באמצעות הסטארט־אפ מהוד השרון טוגה נטוורקס (Toga Networks) שמפתח מערכות משולבות חומרה ותוכנה למוצרי תקשורת לרשתות. עליבאבא מחזיקה בעלות חלקית על הסטארט־אפ Visualead מהרצליה, שמספק לה תוכנה ליצירת קוד סריקה (QR) צבעוני ומעוצב אישית, וייתכן שבעתיד תרחיב את פעילותה לתחומים נוספים בקמעונאות רשת.

חברת הטכנולוגיה הסינית הפעילה ביותר בישראל היא פוסון שמפעילה מרכז פיתוח מ־2013, עם רכישת חברת הציוד הרפואי האסתטי אלמה לייזרס ב־240 מיליון דולר.

הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט.

לקריאה נוספת

לא רק שאנחנו בבועה, היא לקראת פיצוץ

$
0
0
Bubble

Bubble

אם אתם קשורים באיזשהי צורה לעולם הסטארטאפים, היה קשה לכם לעבור שיחה שלמה בחודשים האחרונים מבלי לגעת בצורה כזו או אחרת בעוד סטארטאפ שגייס מיליארד דולר או בווליואציות המטורפות שסטארטאפים, נדמה שבעיקר בוואלי, מגיעים אליהם.

אז יש בועה? אין בועה? אובר שווה 50 מיליארד דולר או שלא?

אז לפני שנתחיל להסביר מה בדיוק קורה עכשיו בעולם הסטארטאפים, בואו נתעכב לרגע על מה היא בכלל ״בועה״ בהקשר הפיננסי.

ה״בועה״, כפי שנקראת על-ידי כלכלנים היא מצב שבו הערך של נכס מסוים (נניח חברת סטארטאפ) או קבוצת נכסים (נניח חברות בתחום הטכנולוגיה או האינטרנט) עולה בצורה שאינה מוצדקת על-ידי כוחות ההיצע והביקוש הקיימים בשוק עבור אותו הנכס באופן משמעותי. כל עוד אותה ״בועה״ קיימת, המחירים של אותם נכסים נשארים שונים (גבוהים או נמוכים) משמעותית משאר השוק.

כיצד נוצרת בועה?

הכלכלן היימן מינסקי פרסם ב-1996 את תיאורית אי היציבות בשווקים המגדירה את 5 השלבים במחזור החיים של הבועה:

1. העברה (Displacement)

מצב שבו המשקיעים ״מוקסמים״ משינוי בתפיסת המחשבה כגון טכנולוגיה חדשה, שינוי משמעותי בשיעור הריבית במשק או שינוי יחסי בין סוגי הנכסים הקיימים בשוק. הדוגמה הקלאסית לשלב ההעברה היה ההתפתחות של האינטרנט לקראת שנות ה-2000 או עליית ערכו.

2. הבום (Boom)

לאחר שלב ההעברה, מחירי הנכסים עולים לאט לאט, אך צוברים מומנטום שגורם לעוד ועוד משתתפים להיכנס לשוק. במהלך השלב הנוכחי, סוגי הנכס המדוברים מקבלים חשיפה משמעותית באמצעי התקשורת השונים והפחד לפספס את הרכבת גורם לעוד ספקולציות המושכות מספר גדול יותר של משקיעים להיכנס לשוק.

Trader

3. האופוריה (Euphoria)

זהו השלב שבו הווליואציות (הערכות השווי) של הנכסים המדוברים מגיעות לשיא ומתחילות להיזרק לאוויר האזהרות הראשונות על-כך שמדובר בבועה וכי המחירים של השוק אינם מוצדקים. לדוגמה, אי שם בשיא בועת הדוט-קום של שנות ה-2000, הערך הכולל של כל מניות הטכנולוגיה בנאסדק היה גבוה יותר מהתל״ג של רוב מדינות העולם. שלב האופוריה הוא גם השלב שבו מתחילות להופיע תיאוריות שונות ואמצעי מדידה המנסים להצדיק את השווי המנופח של הנכסים.

4. גריפת הרווחים (Profit Taking)

עד השלב הזה הכסף החכם שכבר ראה מזמן את סימני האזהרה כבר מוכר את הנכסים ומממש את הרווחים. זהו עדיין לא השלב שבו הבועה מתפוצצת והפרש הזמנים בין השלב הזה לשלב הבא יכול להמשך ימים אך גם מספר שנים. אף על פי כן, דרוש בסך הכל אירוע קטן יחסית על-מנת לנפץ את הבועה, אך ברגע שזאת התפוצצה, היא כבר לא תחזור להתנפח.

בבועת הדוטקום, היה זה מאמר שפורסם תחת הכותרת Burning Up שפורסם בשבועון הכלכלי Barron's וחשף את הבועה בדמותן של 207 חברות אינטרנט הזקוקות באופן נואש למזומנים.

5. פאניקה (Panic)

בשלב הפאניקה מחירי הנכסים נופלים באותה המהירות שבה הם עלו מלכתחילה ולעיתים אף בקצב גבוה יותר. זהו השלב שבו כל ציבור הספקולנטים רוצה לממש את אחזקותיו בכל מחיר, מה שגורם להיצעים בהפרש עצום מהביקושים ולירידה חדה עוד יותר במחירי הנכסים.

בשנת 2000, איבד מדד הנאסדק (שהיה מורכב באותו זמן בעיקר ממניות חברות אינטרנט וטכנולוגיה) קרוב ל-40%, ב-2001 עוד כ-21% נוספים ועוד כ-31.5% ב-2002.

Panic

בועת הסטארטאפים של 2015

אחרי שהבנו מהי בועה וכיצד היא נוצרת, בואו ננסה להשליך את המודל של מינסקי על המצב בשוק של היום.

1. ההעברה 2015

האמת שקרו בשנים האחרונות מספר גדול של שינויים בשוק, אז יהיה קשה להצביע על האחד הספציפי, אבל במבט לאחור היו אלו שני שינויים משמעותיים בתפיסת העולם של המשקיעים:

המעבר לענן – ההתפתחות הטכנולוגית של האינטרנט הולידה את הענן כפתרון זול לפיתוח, אחסון ותפעול שירותי טכנולוגיה שונים ובכך איפשרה להרבה פתרונות שבעבר היו דורשים הון גדול להקמה, לקום ולהתחיל לפעול באופן מהיר יחסית.

עליית השווקים הפרטיים – ביוני 2011 עשתה פידליטי (Fidelity) את ההשקעה הראשונה שלה בפייסבוק. זאת הייתה ההשקעה המשמעותית הראשונה של אחת מהקרנות הגדולות בעולם כחלק מתפיסה חדשה שאומרת שהשוק הציבורי (הבורסות) לא יכול להניב תשואות גבוהות כבעבר ולכן חיפשו המשקיעים אפיקי השקעה בעלי תשואה גבוהה יותר, מה שהוביל אותם להשקעות בחברות טכנולוגיה פרטיות בשלבים המאוחרים. ראוי לציין כי השקעה בחברות פרטיות אינה דבר חדש עבור קרנות גידור כמו פידליטי, אך ההשקעה בפייסבוק הייתה סמן ימני עבור השוק ששינה את התפיסה של רבים מהמשקיעים שלא היו מעורבים בשווקים הפרטיים בעבר וגרם להם להתחיל להשקיע גם בחברות פרטיות.

2. הבום 2015

מאז 2011 אנחנו רואים עלייה משמעותית בשווי חברות הטכנולוגיה והאינטרנט. בשנת 2013 הייתה זאת איילין לי, שותפה בקרן הון סיכון שהטביעה את המושג חד-קרן (Unicorn) במאמר המפורסם בטקראנץ׳ (מונח המתאר חברות טכנולוגיה פרטיות השוות מעל למיליארד דולרים). בעת כתיבת המאמר, מנתה לי 39 חברות העונות לקריטריון של חברה בעלת שווי של מעל למיליארד דולר. נכון לכתיבת שורות אלה, CBInsights עוקבים אחרי 143 חברות המוגדרות כ״חדי-קרן״, בעלי שווי של למעלה ממיליארד דולרים.

Unicorn

3. האופוריה 2015

באפריל 2015 עבר הנאסדק את נקודת השיא הקודמת שנקבעה בשיא של בועת הדוטקום בשנת 2000. ב-20 ביולי 2015 הגיע שוב הנאסד״ק לשיא חדש של 5218.85. בשנה האחרונה כבר מתחילים לשמוע שוב את המילה ״בועה״ שנזרקת יותר ויותר לחלל האוויר, בעיקר בהקשר של מה שקורה בשווקים הפרטיים, שם היכולת להעריך את השווי האמיתי של החברות הוא קשה יותר משמעותית. ביוני 2015 מפרסם בנדיקט אוונס, שותף בקרן ההון סיכון אנדריסן-הורוביץ (Andreesen-Horowitz), מצגת המנתחת את ״המצב הנוכחי בשוק״ לעומת המצב בשוק בזמן בועת הדוטקום ומסביר מדוע אין בועה. מיגל הלפט, הכתב הטכנולוגיה הבכיר של פורבס בסן-פרנסיסקו מפרט מספר סיבות לכך שהבועה לא באמת קיימת וזהו רק תחילת ״עידן חדי-הקרן״.

4. גריפת הרווחים – הסימנים הראשונים לשברירות של המצב מופיעים בדמות הדו״חות הרבעוניים של פידליטי (אותה קרן שסימנה את תחילת המגמה) ובלאקסטון (Blackstone), עוד אחת מהקרנות הגדולות בעולם, אשר השקיעו בשנים האחרונות בחברות פרטיות. לפי הדוחות הללו, חלק גדול מהערכות המעודכנות, המבוצעות על-ידי הקרנות פעם ברבעון, הציגו ירידה של 20-60% בשווי של חברות פרטיות גדולות ומוכרות כגון דרופבוקס (Dropbox), סנאפצ׳ט (Snapchat) ועוד רבות אחרות. חשוב לציין שזוהי הפעם הראשונה בהיסטוריה שבה הציבור באמת מקבל שיקוף אמיתי של ״ירידת ערך״ של חברות פרטיות. במקביל, סימנים ראשונים של מימוש רווחים מתחילים להופיע כשמשקיעים דוגמת מארק אנדריסן (השותף המייסד של אנדריסן הורוביץ, אותה הקרן שטענה ש״אין בועה״) ממהרים להיפטר ממניות של חברות טכנולוגיה.

מארק אנדריסן. קרדיט תמונה: Kevin Maloney/Fortune Brainstorm Tech. cc-by-nd-2.0

מארק אנדריסן. קרדיט תמונה: Kevin Maloney/Fortune Brainstorm Tech. cc-by-nd-2.0

5. הפאניקה – לפי המודל של מינסקי, בועת הסטארטאפים של 2015 עדיין לא הגיעה לשלב הפאניקה וההיסטריה. כפי שנכתב במודל המקורי, הזמן בין שלב גריפת הרווחים לבין שלב הפאניקה אינו מוגדר ויכול להיות שיהיו אלה אותם הדו״חות הרבעוניים שיגרמו לנפילה ויכול להיות שיהיה זה דווקא אירוע אחר.

לשלב הזה עדיין לא הגענו, אך אם אנחנו מצליחים לקרוא את הסימנים נכון, אנחנו לא רחוקים משם. איך זה בדיוק יראה ומתי זה יקרה, אף אחד לא באמת יודע, אבל אם אתם רוצים וגם אם לא, כנראה שהפאניקה ממש לא רחוקה.

קרדיט תמונה: Bubble, Trader, Panic, Unicorn / Shutterstock

לראשונה בישראל - תחרות הסטארטאפים הבועטת Get in the Ring

$
0
0
get in the ring
Get in the Ring Final 2014

Get in the Ring Final 2014

תחרות הסטארטאפים העולמית ‘"Get in the Ring”, תיערך לראשונה בישראל ביום שלישי, ה-17 בנובמבר, ביקב כרמל בראשון לציון. התחרות מהווה פלטפורמה משמעותית לקידום סטארטאפים ויצירת הזדמנות למפגש עם רשת עולמית רחבה של יזמים, תומכים ומשקיעים. התחרות הייחודית, שמשלבת בין תחרות אגרוף לעולם הסטארטאפ, ממשיכה לצמוח בקצב אדיר מאז התקיימה לראשונה ב-2009. כיום משתתפים ברחבי העולם בתחרויות השונות של Get in the Ring אלפי סטארטאפים מ-80 מדינות. התחרות מתקיימת במסגרת "שבוע היזמות העולמי".

משקל נוצה לצד משקל כבד

8 החברות שנבחרו להתמודד בגמר מתוך עשרות הגשות יתמודדו אחת נגד השנייה בזירה, במקצים שונים: "משקל נוצה" (סטודנטים), "משקל קל" (חברות בשווי עד מיליון יורו), "משקל בינוני" (חברות בשווי של עד 10 מיליון יורו), ו-"משקל כבד" (חברות בשווי של עד 50 מיליון יורו). החברה המנצחת בכל מקצה תזכה לייצג את ישראל בגמר התחרות האזורית באירופה, במטרה להעפיל לגמר התחרות העולמית בקולומביה.

במהלך האירוע ישולבו גם הרצאות של בכירים בתעשייה, ביניהם תושב ראשון לציון מיכאל שמילוב (Viber נמכרה לחברה יפנית ב-900 מ' ד' בשנה שעברה), עופר וילנסקי (יזם סדרתי: ג'נגו נמכרה ל-NDS ב-107 מ' ד'), אלכס קומן (יזם ויועץ, "לילה כלכלי") ויודה דורון (סופר אנג'ל). את הכינוס תנחה אלה מטלון, יו"ר שבוע היזמות העולמי ומרצה באקדמיה בהתמחות יזמות הייטק.

Let's get ready to rumble – המקצים השונים

משקל נוצה – Dynamo vs. Sensority

Dynamo – טעינת סמארטפון באמצעות אנרגיה מרכיבת אופניים
Sensority – ניטור פרמטרים פנימיים באמצעות צילום תמונת פנים

משקל קל (שווי 0-1 מיליון יורו) – Enolog Technologies vs. SpeakEZ

Enolog Technologies- ניטור רציף של תהליך תסיסת יין בתוך מיכל התסיסה
SpeakEZ- תרגום סימולטני בשיחות טלפון ווידאו

משקל בינוני (שווי 1-10 מיליון יורו) – Aquanos vs. Scanovate

Aquanos – טיהור מי שפכים תוך חסכון של עד 90% מהאנרגיה
Scanovate – מערכת חכמה לתשלום חשבונות מהנייד ללא הקלדת נתונים

משקל כבד (שווי 10-50 מיליון יורו) – Memeni vs. FireLayers

FireLayers – אבטחת אפליקציות ענן
Memeni – עוזרת למותגים להפוך את הקהל שלהם לקהילות אינטרנטיות פעילות

השופטים יתחלפו בין המקצים השונים ביניהם: אירית רפפורט (Gryphonet) וד"ר רון עדני (Pricence), נגה קפ (משקיעה ואנליסטית) היזם והמשקיע עמירם לוינברג (JAL Ventures), רן אחיטוב (Magma VC) ודמויות מפתח נוספות.

עלות הרישום היא 100 ₪ ברישום מראש באתר "פורום MIT ליזמות". לתושבי ראשון לציון – כניסה ללא תשלום, מותנה בהרשמה מוקדמת דרך עמוד הפייסבוק של עיריית ראשון לציון. הרישום פתוח עד יום שני, ה-16 בנובמבר, בשעה 18:00.

לפרטים נוספים ולהרשמה

וידאו: כך זה עובד

מטומי הישראלית רוכשת את Optimatic תמורת 25 מיליון דולר

$
0
0
SMALL
מקור: דף הפייסבוק של Optimatic

מקור: דף הפייסבוק של Optimatic

Matomy, חברת הפרסום הדיגיטלי הישראלית, שהונפקה לפני כשנה וחצי בבורסה בלונדון, הודיעה כי רכשה את חברת Optimatic האמריקאית, שפיתחה פלטפורמת פרסום בוידאו. תמורת Optimatic שילמה החברה הישראלית כ-25 מיליון דולר.

הגדלת ההכנסות של אתרי התוכן בוידאו

Optimatic Media מפתחת פלטפורמה למוניטיזציה ולתכנון של פרסומות וידאו. הפלטפורמה של החברה מציעה בין השאר אופטימיזציה של פרסומות הוידאו ומערכת בידינג בזמן אמת (RTB) שמאפשרת מיקסום הרווח ליצרני תוכן הוידאו. הפלטפורמה של החברה זמינה הן במחשבי דסקטופ, מובייל, טאבלט וברשתות החברתיות. החברה הוקמה בשנת 2011 על ידי שלושה יזמים: כריס פלוגר, שמשמש כמנכ"ל החברה; תום ימאדה, שמשמש כסגן נשיא לפיתוח עסקי ואנת'וני מהאלה שמשמש כסגן נשיא מוצר בחברה. במטה החברה שנמצא בניו יורק עובדים כ-40 איש. לאחרונה נכללה החברה ברשימת 5,000 החברות הצומחות ביותר בעולם של Inc. והגיעה למקום ה-184 המכובד עם צמיחה של 2254 אחוזים ב-3 השנים האחרונות ורווח של כ-1.5 מיליון דולר מתחילת 2015.

תמורת הרכישה יקבלו המייסדים והמשקיעים של Optimatic Media סכום של 25 מיליון דולר, כשסכום נוסף יועבר לידיהם בכפוף לעמידה במספר יעדים שהוצבו. לאחר הרכישה, תצטרף החברה לקבוצת Matomy אולם תמשיך לפעול עצמאית ותחת אותו צוות ניהול. ההכנסות המשותפות של החברות צפויות לעמוד ב-2015 על כ-315 מיליון דולר.

העסקה האחרונה נועדה לבסס את מעמדה של Matomy כשחקן חזק בתחום הפרסום מבוסס התוצאות, תחום רווחי שנמצא בצמיחה. Matomy נמצאת היום בשליטתה של ענקית הפרסום הצרפתית פובליסיס, שרכשה מניות ממשקיעים קודמים ב-Matomy ביניהם אילן שילוח, ניר טרלובסקי, קרן ההשקעות Viola, שלמה דברת ויונתן קולבר.

בתגובה לרכישה, מסר עופר דרוקר, מייסד ומנכ"ל Matomy: "חברת Optimatic מתאימה למנועי הצמיחה העיקריים של Matomy ותחזק מאוד את הצמיחה שלנו בתחום הפרסום הפרוגרמטי במובייל. בשנים הקרובות יהווה הוידאו גורם חשוב בהכנסות שיצמחו מפרסום במובייל".

 

גיוס: ElMindA הישראלית מגייסת 28 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Elminda
מקור: ElMindA

מקור: ElMindA

ElMindA הישראלית, אשר פיתחה טכנולוגיה המזהה פגיעות במוח בצורה לא פולשנית, הודיעה היום (ב׳) על השלמת סבב גיוס C בסך 28 מיליון דולר. בין המשקיעים שלקחו חלק בסיבוב הנוכחי הם Shanda Group, קבוצת Kraft, הבעלים של קבוצת הפוטבול New England Patriots, הקרן Wexford Capital, בית ההשקעות WR Hambrecht & Co, Palisade Capital Management ו-OurCrowd.

הסכום שגויס ישמש את החברה להמשך קידום המערכת שפיתחה – BNA, אשר מאפשרת לרופאים למפות את פעילות הרשתות המוחיות של המטופלים, ולהשוות את הממצאים לפעילות הנמדדת במוחות בריאים. כמו כן, הגיוס הנוכחי יאפשר להאיץ את השימוש בטכנולוגיה שפיתחה החברה הן לשימוש מסחרי והן לשימוש קליני.

שוק פוטנציאלי של 2 מיליארד איש

הטכנולוגיה שפיתחה ElMindA, ה-BNA, היא טכנולוגיה לא פולשנית למדידה וניתוח תפקודי המוח. המערכת מאפשרת לרופאים להבין טוב יותר את תהליכי עיבוד המידע במוח, האופן שבו המוח מבצע את תפקידיו (כמו זיכרון או מתן תשומת לב), מה שעשוי לתרום לבריאות המוח ולשיפור הטיפול במחלות. ביכולתה של המערכת לספק מידע אובייקטיבי לבדיקות סובייקטיביות הנוגעות לתסמינים קליניים, ובכך היא מעניקה לרופאים תמונה מקיפה של מצבו הבריאותי של המוח, ומאפשרת להם לקבל החלטה אבחונית וטיפולית מדויקת יותר.

לפני קצת יותר משנה (אוגוסט 2014) החברה קיבלה מרשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA), אור ירוק לשווק את מערכת ה-BNA. לטכנולוגיה יש את הפוטנציאל להשפיע על שני מיליארד אנשים ברחבי העולם הסובלים מהפרעות נוירולוגיות ופסיכיאטריות שונות, כגון אלצהיימר, פרקינסון, דיכאון, הפרעות קשב וריכוז וכאלו שספגו פגיעות מוח טראומטיות, כמו זעזוע מוח.

ElMindA הוקמה בשנת 2006 על ידי פרופסור אמיר גבע ורונן גדות. הטכנולוגיה שפיתחה נמצאת כבר בשימוש ב-15 מרכזים רפואיים בארה״ב. סה״כ מעסיקה החברה כ-15 עובדים בישראל, ממשרדיה בהרצליה ובשיקגו. סבב הגיוס הנוכחי מציב את סך גיוסיה של החברה מאז הקמתה על 43 מיליון דולר.

רונן גדות, מנכ״ל ElMindA התייחס לגיוס ואמר: ״אנו שמחים שמשכנו אלינו קבוצה חזקה של משקיעים חדשים וקיימים. תמיכה זו היא עדות לפוטנציאל העצום של טכנולוגית BNA לקידום ההבנה של כיצד פועל המוח שלנו, ולהשפיע לחיוב על חייהם של אנשים. אנחנו מתכננים להביא את BNA לחזית כמשאב משמעותי כדי לפקח ולנהל אחר בריאות המוח בכל מהלך החיים״.

וידאו: BNA Maps creations

׳אל תפריעו לי׳ - איך מתמודדים עם עובד שהוא טאלנט עצמאי?

$
0
0
shutterstock king

shutterstock king

אפשר למצוא אותו בכל חברה גדולה: הוא מבריק בתחומו, והוא יודע את זה. הוא אוהב לעבוד לבד, מתקשה לקבל הוראות מלמעלה, מתקתק עבודה אבל 'שוכח' לעדכן, מתעלם מנהלים שלא מתאימים לו – הוא גאון-מוזר, טאלנט שמרשים בהישגיו אך מרגיז בהתנהלותו. הארגון כמובן שמח להעסיק אותו – הוא נכס אנושי יקר ערך – ועליכם, המנהלים שלו, מוטלת המשימה להתמודד עם המצב ולדעת להסתדר אתו.

איך עושים את זה? איך מוודאים שעובד כזה, עובד מוכשר ועצמאי מדי, יביא לידי ביטוי את מלוא יכולותיו, אך בד בבד לא יפגע בסביבת העבודה, באווירה, בתפוקה וגם בשלווה שלכם? אם גם אתם זכיתם בעובד כזה, הנה כמה דגשים שחשוב להביא בחשבון:

לדבר על זה

תיאום ציפיות הוא הבסיס להצלחה של כל קשר, ובוודאי של קשר מקצועי. חשוב להביא לידיעת העובד ולהבהיר לו שאתם מודעים לתכונתו הייחודית, ולא פחות חשוב – להבין מדוע הוא פועל כך: האם הוא 'זאב בודד' באופיו? האם אינו סומך על אחרים? האם הוא ביישן? הבנת הנסיבות תסייע להיערך למצב בצורה טובה יותר.

להתוות את הדרך

צריך לזכור שהוא העובד ואתם המנהלים שלו, ואתם אלו שצריכים להגדיר לו איך זה יקרה בפועל בשגרת העבודה. חשוב להבין מה הוא צריך כדי להצליח ולפרוח, אך חשוב שגם הוא ישמע את דעתכם. אתם יכולים להעלות יחד אתו רעיונות, דרכים לעבודה משותפת וכיו"ב – אך בסופו של יום אתם נדרשים לקבוע קווים ברורים: על מה אתם מוכנים להתפשר, מה חשוב לכם ואתם מתעקשים עליו וכו'.

להכין את הארגון

תיאום ציפיות, זוכרים? כדי שזה יצליח חייב להיות תיאום ציפיות לא רק עם העובד, אלא גם עם גורמים נוספים בארגון. יש לבדוק את מסוגלותו של הארגון להתמודד עם עצמאותו היתרה של העובד ולהיערך בהתאם. תנאים מיוחדים הניתנים רק לעובד העצמאי עלולים לעורר גילויי קנאה, אנטגוניזם ותסכול בקרב שאר העובדים – ולפגוע במוטיבציה ובתפוקה שלהם. פתרון אפשרי, לדוגמה, הוא לסכם עם העובד תנאים ייחודיים שלא יבלטו ולא 'ינקרו עיניים'.

לוודא הצלחה

נכון, הרעיון ב'יחס מיוחד' לטאלנט העצמאי הוא שמרחב הפעולה שלו גדול ושרמת הפיקוח עליו נמוכה, אבל זכרו: אתם עדיין המנהלים שלו, והחובה לוודא את הצלחתו מוטלת עליכם. חשוב להישאר ערניים, להמשיך לפקח על העובד (גם אם זה לא פיקוח צמוד) ולוודא שהוא ממשיך להציג תוצאות ולא נכנס לשאננות. ואל תשכחו: לא רק התפוקה חשובה – גם לאווירה הכללית יש השפעה, ועל כן בדקו ללא הרף אם יש גילויי קנאה, מתחים וכיו"ב.

למנף את הכישרון

לצד האתגרים הרבים הכרוכים בהעסקת הטאלנט העצמאי יש לא מעט יתרונות. ראשית, כמובן, הכישורים המקצועיים שהוא מביא עמו לתפקיד. בנוסף, לא פעם יש לטאלנט העצמאי אופי יזמי ויכולת לפתח אפיקי תקשורת חדשים עם גורמים חיצוניים. בנוסף, לא פעם הוא עשוי להפתיע בהצגת המוצר לפני זמן ההשקה, בתיקון באגים שאיש לא הצליח לתקן או בגיבוש תהליכי עבודה יעילים יותר. סגנון העבודה שלו בהחלט עשוי לעורר השראה, ומנהל שלא יחשוש לחשוב מחוץ לקופסה יוכל לרתום את העובד ואת יכולותיו לטובת הארגון כולו ולהפוך אותו לארגון יעיל, מתפתח ו'לומד'.

להיות נאמנים לארגון

אחרי הכול, וזאת חשוב לזכור, אתם מנהלים בארגון ואתם מחויבים להצלחתו. יש לכם עובד יוצא דופן? אכן ראוי שתבחנו דרכי התנהלות ייחודיים לגביו, אך בסופו של יום יש לזכור שאתם מחויבים בראש ובראשונה לארגון. כל המאמצים, ההסדרים הייחודיים והפתרונות היצירתיים שווים רק אם הארגון מפיק מהם ערך – קרי התפוקה הכללית, הארגונית, אכן עולה. וזה, בשורה התחתונה, מה שצריך לעמוד לנגד עיניכם. בהצלחה!

קרדיט תמונה: king in the office via shutterstock

פיץ׳ ברכבת כבר נתתם? רכבת עמוסת משקיעים תאסוף יזמים מנהריה לבאר שבע

$
0
0
moneytrain

MoneyTrain

תתחילו לעבוד על פיץ׳ קצר וממוקד שלכם. ב-15 בדצמבר תצא רכבת מנהריה לבאר שבע ותאסוף יזמים מכל רחבי הארץ כשהיא עמוסה במשקיעים ובכירים ממספר חברות בינלאומיות. מטרת המיזם היא להפגיש בין בכירים בתעשיה ליזמים מכל רחבי הארץ, גם מישובי הפריפריה הפחות נגישים, להוריד את המתווכים שבדרך ולייצר גישה ישירה שיכולה לשאת פירות לבסוף לשני הצדדים. ההרשמה לנסיעה מוגבלת ל-150 סטארטאפים בלבד והיא תסגר באופן רשמי ב-26.11.

חשוב לציין: ההרשמה פתוחה לכל סטארטאפ ללא הגבלה לתחום ספציפי, כל עוד אתם חדורי מוטיבציה ובעלי רעיון ייחודי ובעל פוטנציאל. הזמן שינתן לכל סטארטאפ להציג עומד על 7 דקות וילווה בחלק של שאלות ותשובות מיד לאחר מכן. המודל בנוי בשיטת הספיד-דייטינג, מה שיאפשר לכל סטארטאפ לזכות למעשה להציג עצמו בפני 4 עד 8 בכירים שילוו את הנסיעה.

18 ערים מנהריה ועד באר שבע

מי שירשם לאיסוף על ידי הרכבת עשוי לזכות בשיחות של אחד על אחד עם 10 משקיעים ודמויות מפתח בחברות בינלאומיות בכירות בינהם טרה ונצ׳ר פרטנרס, בוש, טייקו אינטרנשיונל, ורטקס קפיטל, מוטורולה סולושן, פועלים הייטק, אינקוביט, דלוייט ו-Tel Aviv Stock Exchange. מדובר למעשה בספיד-פיצ׳יניג לאורך הנסיעה ברכבת.

את הרעיון יזמה קרן טרה במטרה לאפשר לסטארטאפים מכל הארץ לפגוש את המשקיעים ונציגי החברות המובילים בארץ ובעולם. בנוסף להזדמנות להכיר את המשקיעים, הקרן גם תעניק לזוכים בפרס הראשון כרטיסים לאחד מכנסי ההיי-טק המובילים בעולם.

השתתפות באירוע אינה כרוכה בתשלום אך דורשת הגשת בקשה ואישור השתתפות.

לפרטים נוספים ולהרשמה

moneytrain


גיוס: Missbeez הישראלית מגייסת 1.2 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Missbeez
מקור: עמוד הפייסבוק, Missbeez

מקור: עמוד הפייסבוק, Missbeez

Missbeez, העומדת מאחורי אפליקצית יופי המספקת פלטפורמה להזמנת שירותים בתחום הטיפוח, הודיעה היום (ג׳) על השלמת סבב גיוס בסך 1.2 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו המשקיעים OurCrowd, 500 Startups, iAngels גיגי לוי ועוד. הפלטפורמה מתוכננת לפעול בשלב ראשון באופן מוגבל בישראל (באזור המרכז בלבד ורק ב-iOS) ולהתרחב למדינות שונות ברחבי העולם, בראשן לונדון כבר בשנת 2016. הגיוס נועד לממן את פעילותה של החברה בכל הקשור לבניית מאגר מידע, פיתוח, תפעול ושיווק.

Beauty On Demand

אפליקצית Missbeez תאפשר הזמנת שירותי טיפוח מקצועיים ישירות לבית או למשרד, כולל מניקור, פדיקור, איפור, פן ועוד. קהל היעד העיקרי של האפליקציה הן נשים עסוקות, אמהות או נשות קריירה, שכן בעזרת האפליקציה יוכלו להתמודד עם ׳משאב הזמן הנעלם׳, והנטייה להזניח את כל נושא הטיפוח למועד אחר, בתירוץ ׳כי יש דברים יותר חשובים לעשות׳. בשלב הראשון תתמקד האפליקציה בתחומי הטיפוח, ובהמשך צפויה להתרחב לתחומים נוספים כגון סטיילינג, תזונה, טיפולים משלימים, ואפילו סיוע בבית ולילדים.

האפליקציה שמה לה למטרה לחבר בין 2 קהלים נשיים: מצד אחד, הלקוחות – נשים עסוקות מאוד הנמצאות במרוץ כל הזמן, וזקוקות לפתרון מהיר ונוח שיסייע להן להרגיש מטופחות מבלי לבזבז זמן, ומצד שני, בעלות מקצוע בתחומי הטיפוח –  Beauty Pro, השואפות להקים עסק עצמאי מצליח ולבסס עצמאות כלכלית, תוך ניהול זמן מיטבי והרחבת מקורות ההכנסה שלהן במסגרת גמישה. נותנות השירות הרלוונטיות יוצגו לפי מיקומן הגיאוגרפי, זמינות, והדירוג שקיבלו מלקוחות קודמות. (מה שנחמד באפליקציה הוא המחיר האחיד לו מחויבות כל נותנות השירות. כך, התחרות בין הקוסמטיקאיות השונות תתמקד בעיקר בזמינותן ובמיקום הגיאוגרפי בו הן נמצאות).

Missbeez פועלת במסגרת תכנית האקסלרטור של מיקרוסופט, ונוסדה על ידי מאיה גורה, יזמית סדרתית מצליחה, ממייסדי The Gift Project שנמכרה ל-eBay בשנת 2011 תמורת עשרות מיליוני דולרים, ומהוגי Picscout שנמכרה ל-Getty Images גם היא בשנת 2011, וגיל בוכניק, מומחה בהקמת פלטפורמות ואפליקציות מובייל, שבעברו ניהל צוותים בתחום הפיתוח וה-UX ושימש עד לאחרונה כ-VP Mobility בחברת Clicksoftware.

נכון לשלב זה האפליקציה נמצאת בבטא סגורה ופתוחה רק בפני ׳משתמשות VIP׳, אך מתעניינות יכולות להירשם ולהמתין למקום פנוי. (עניין של ימים עד שבועות בודדים).

רוצה לשנות את הרגלי הצריכה

מאיה גורה, מייסדת משותפת ומנכ"לית החברה התייחסה לגיוס ואמרה: ״שמנו לנו למטרה לשנות את הרגלי הצריכה של שירותי הטיפוח והיופי בכל העולם, הן בקרב צרכניות שירותים כאלה שהן קרייריסטיות, אמביציוזיות עסוקות, המבקשות לנצל טוב יותר את משאב הזמן הנעלם שלהן, והן בקרב נותנות השירותים. אפליקציית Missbeez תיצור את מאגר הנשים המקצועיות הגדול בעולם בתחום הטיפוח והיופי, ותספק להן הזדמנות להגיע לעצמאות כלכלית באמצעות פלטפורמה שתחבר אותן בקלות ללקוחות הצורכות שירותים אלה. באמצעות הצטרפות למאגר של האפליקציה, הן יקבלו הזדמנות לנהל את זמן העבודה שלהן באופן מיטבי ולשפר את מקורות ההכנסה שלהן תוך קבלת חופש מוחלט לבחור עם מי לעבוד, היכן, מתי ואיך״.

גיוס: SafeDK הישראלית מגייסת 2.25 מיליון דולר, תסייע למפתחים

$
0
0
safedk1
מקור: SafeDK

מקור: SafeDK

SafeDK הישראלית, המסייעת למפתחי אפליקציות לבנות יישומים בטוחים ואיכותיים יותר, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 2.25 מיליון דולר בהובלת קרן StageOne. עוד השתתפו בגיוס המשקיעים אדי שלו, מריוס נכט ו-Kaedan Capital. הפתרון של החברה מאפשר למפתחי אפליקציות לוודא כי היישום שבנו עובד בצורה הטובה ביותר ולא מסכן את משתמשיו. זאת עושה על ידי סריקה וניתוח של ערכות פיתוח התוכנה בהן נעשה שימוש, וסיפוק התראות למפתחים בזמן אמת במידה ויאותרו פעולות חשודות.

בקרת איכות מתמדת

במהלך עבודת הפיתוח על אפליקצית מובייל חדשה, מפתחים עושים שימוש בערכות פיתוח תוכנה (SDK) צד שלישי למטרות שונות כגון פרסום, ניתוח התנהגות המשתמשים, התממשקות עם הרשתות החברתיות ועוד. הבעיה היא שמהלך זה טומן בתוכו לא מעט סיכונים הקשורים לאבטחה ולפרטיות. כדי למנוע מאותם סיכונים להתרחש, לפגום בחווית המשתמש באפליקציה, ולמזער את הסיכויים שהמשתמש ימהר למחוק את האפליקציה החדשה ממכשירו באופן מיידי, עלה הרעיון ל-SafeDK.

המערכת שפיתחה החברה היא שירות המתנהל בענן, בו ניתן לבדוק את רכיבי התוכנה מצד שלישי, לנטר את פעילותם, וגם לשלוט בהם. הפתרון של SafeDK מגן על אפליקציות מפני תוכנות צד שלישי אליהן הן מחוברות הן על ידי הגנה מפני פעילות זדונית, והן על ידי התראה בזמן אמת מפני פגיעה בביצועים של היישום, כמו למשל צריכת סוללה גבוהה מידי. על ידי שימוש במוצר, מפתחים יוכלו לכבות או לחסום את הרכיב הבעייתי מיד עם קבלת ההתראה.

כמו כן, באתר החברה ניתן למצוא מאגר רחב ל-SDKs (של אפליקציות חינמיות), המלווים בדירוג והמלצות מקהילת המפתחים, כדי לאפשר למפתחים השונים למצוא את ה-SDK המתאים לאפליקציה שלהם, להתקין אותו, וכמובן לקבל עדכונים במידה וטומן בחובו פיצ׳רים שלאו דווקא באים לתועלת המשתמש.

מאז שהוקמה החברה לפני כשנה (ספטמבר 2014) על ידי צמד המייסדות רוני שטרנברג ואורלי שואבי, הצטרפו לשורותיה 6 עובדים נוספים, מרביתם אנשי פיתוח העובדים ממשרדי החברה בהרצליה. לפני כחצי שנה הושק השירות בגרסת האנדרואיד, בעוד שגרסת ה-iOS עדיין נמצאת בתהליכי פיתוח.

וידאו – SafeDK – In App Protection

לכבוש את סין ב-7 דקות - אירוע נטוורקינג אינטימי יתקיים בשבוע הבא

$
0
0
bebear

bebear

אז יש לנו מוצר. בדם יזע ודמעות הגענו אליו, הבייבי שלנו מוכן לצאת אל העולם הגדול ויחד איתנו לכבוש אותו. בשלב זה (ולפעמים הרבה לפני) הרבה מאד חברות נעצרות ונתקעות בשאלה כיצד למקסם את גמר תהליך הפיתוח, הייצור, ההפצה והשיווק – כל הליך בנפרד או כולם ביחד. זה, פחות או יותר, מה שקורה בצד שלנו של הגלובוס, בצידו השני מאידך יש מעצמה תוססת עם כלים, כוח ועקב שינויים בכלכלת האיזור – גם עם צמא גדול לחדשנות ופיתוח.

מנקודת מוצא זו נולדה ביבר, חברה ישראלית-סינית המספקת מגוון עצום של פתרונות פיננסיים וטכנולוגים לשני צידי הגלובוס. בשנים האחרונות בסין נולד צורך מאד חזק לחדשנות תוך ההכרה כי יש לייבא ולהשקיע בטכנולוגיות מחו״ל, במקביל, בישראל קיים מאז ומתמיד הצורך בגב כלכלי חזק עם יכולות ייצור בלתי נדלות והפצה גלובלית – הצרכים הללו זוהו ונותחו על ידי אנשי ביבר – וכך נולדה פלטפורמה חדשה, דו כיוונית, המספקת פתרונות לכאן ולכאן, מתן מענה על צרכים לשני הצדדים וזאת תוך כדי גישור על פערים תרבותיים.

לפני כשנתיים החלו בביבר ליצור שיתופי פעולה בין חברות סיניות לסטארטאפים ישראליים – בינהם קניית סטארטאפים, השקעה בחברות מקומיות וקניית טכנולוגיות ישראליות בכל תחום אפשרי. ביולי השנה, הגיעה משלחת מכובדת של משקיעים סינים, אנשי הון ויצרנים גדולים לכנס בסימן ייצור שיתופי פעולה, בחסות ביבר, בו הוצגו להם חברות ישראליות, פיתוחים מקומיים וטכנולוגיות עתידיות בתחום ההיי-טק, הפיינטק והחקלאות. בעקבות ההצלחה של הכנס בחודש יולי ולבקשת משקיעים סינים נוספים החברה עורכת כנס נוסף שיתקיים ב-25 עד ה-26 בנובמבר במלון שרתון בתל אביב.

לפרטים נוספים ולהרשמה

כאן עובדים: הצצה למשרדים של WeWork דובנוב [תמונות]

$
0
0
צילום: גיקטיים
צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

רק לאחרונה נתבשרנו על פתיחת סניף שרונה וסניף באר שבע אבל זה לא הפריע לנו לחזור לסניף הראשון של WeWork שהוקם בארץ ולהביא לכם את התמונות מבפנים.

WeWork היא חברה אמריקנית שהקימו ב-2010 אדם נוימן ושותפו, מיגל מקלוי. החברה מספקת את החלל, הקהילה ואת כל השירותים שנדרשים לחברים על מנת ליצור את מפעל החיים שלהם.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

במשרדים תמצאו חללי עבודה רבים, חדרי ישיבות, מטבח ופינות קפה ושתייה. על העיצוב אחראי האדריכל כפיר שקד ביחד עם הילה טייס. הקונספט של החברה, הפועלת גם בשאר הערים בארץ ובחו"ל, מתכתב עם אווירה צעירה ואנרגטית לצד תחושה של בית. מאחר ומדובר במשרדים זמניים הם מנסים לדאוג לכל הצרכים שמסביב כשהמוטו שלהם הוא 'רק תגיע עם המחשב שלך, אנחנו נדאג לשאר'.

במבנה נעשה שימוש במוטיבים אורבניים ותעשייתיים כמו מערכות חשופות, תקרות גבוהות ואווירה של לופט.

מבט מלמעלה. צילום: גיקטיים

מבט מלמעלה. צילום: גיקטיים

עם הכניסה למקום ולאחר עלייה של כמה מדרגות תגיעו לקבלה רחבת הידיים לצידה מטבחון ולובי.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

מה מסתתר מאחוריי התריס? (חדר הדואר)

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אייס הכלב מסוג האסקי מלמוט של דניאל אזולאי מחברת Multitude מגיע כל בוקר לליטוף.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אייס מאוכזב שלא קיבל דואר.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

הפינה הכי שווה ב-WeWork היא הגג, המשקיף על רחוב שלמה המלך. לפי העובדים זה ה-מקום להירגע ולחשוב על הדבר הבא.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אם באים בחג הנכון אפשר למצוא סוכה.

מבצעות אושפיזין: יעל מלצקי (מימין), צוות ניהול קהילה / מנהלת אירועים ב-WeWork ומרגו סטלמן (משמאל), מנהלת המחלקה הבינלאומית בגלאי תקשורת.

 

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

על תקן הפינה הפופולארית תמצאו את ה-WeWork labs-open space, שם יש הטוענים שאנשים תמיד מחייכים בשל תחושת הביחד ששוררת במקום בזמן העבודה.

צילום: גיקטיים

משרדי We Work בדובנוב, תל אביב. צילום: גיקטיים

אם כבר שואלים על שדרוג החברים במקום היו שמחים להתפנק על ארוחת צהריים. כי כבר יש שולחנות לאכול, רק חסר תבשילים.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

חדרי ישיבות צבעוניים להשראה, וזו רק דוגמית קטנה.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

הידעתם? הבניין בו יושבים המשרדים הינו בניין לשימור שבעבר שימש כהנהלה הראשית של בני עקיבא ובית כנסת והאדריכלים החליטו לשמור על הסממנים. כך תוכלו לראות קיר גרפיקה במרתף, מיקום ספרי התורה בקומה השנייה וציור קיר בקומת הקרקע.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

בחברה רצו לפרגן לסיום ל"משרד של תומר מ-102TRUST, השטיחים הפרסים והאווירה מעלים את רמת המשחק".

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

>> למדורים נוספים של "הצצה למשרדים"

5 מנהלי פיתוח מובילים משתפים את הראיונות הטכניים שלהם

$
0
0
startup PD

startup PD

אחד הנושאים הכי מרתקים בעיני הוא ראיונות טכניים למפתחים. בכל חברות הסטארטאפ שאני מכירה זה אחד הנושאים הדינמיים ביותר. הראיונות הטכניים עוברים אינסוף שינויים על מנת להעריך באופן טוב את ההתאמה האישית/מקצועית לחברה בפרק זמן מוגבל של כמה שעות. בפוסט זה בחרתי להביא גישות שונות מחברות בעלות צוותי engineering מצויינים ואשר בילו זמן רב ב"אופטימיזציה" של התהליך.

כמה גישות מעניינות שמובאות בפוסט: סימולציה של פיתוח באופן הכי קרוב שניתן לעבודה עצמה, התמקדות רק ביכולות למידה של נושאים חדשים, שאלות להבנה מהירה של המניעים של המועמד ואיזה אזורים הוא הכי אוהב, התעלמות מרושם ראשוני וארוחת צהריים עם המועמד.

התהליך עצמו מבחינת סדר ומספר ראיונות דומה בין החברות השונות:

  • לרוב יהיה ראיון טלפוני קצר שיכול לכלול גם שאלות טכניות בסיסיות (דעות בעד ונגד שאלות טכניות בראיון הטלפוני מובאות בפוסט).
  • אחרי הראיון הטלפוני יקבעו מספר ראיונות טכניים עם לפחות 2-3 חברי צוות.
  • השלב המסכם יהיה לרוב ראיון HR. מכיוון שראיון ה HR לא נעשה לרוב ע"י הצוות הטכני בחרתי לא להרחיב עליו בפוסט זה.

רן תבורי

co-founder at Yodas, אקס גוגל ואאוטבריין

איך לא לשפוט מועמדים מהר, למה כדאי לקחת מועמד לארוחת צהריים והשאלה שתעזור לכם להבין איך מועמד חושב.

רן הוא אחד האנשים הבולטים בקהילת המפתחים בארץ ומי שנמצא מאחורי רברסים (הפודקאסט והכנס). אחת הסיבות העיקריות שרציתי להביא את הזוית של רן לכתבה זו היא שבשנה האחרונה הוא ייסד סטארטאפ בשם Yodas שמתמקד בתהליכי השמה של מתכנתים ועתיד לשפר אותו ולהקל על ההתאמה למועמדים. רן היה גם מפתח וראש צוות בגוגל ובאאוטבריין ומשתף בפוסט זה גם את תהליכי הגיוס הטכני בגוגל.

מי מראיין?

התהליך בגוגל כולל 4-5 ראיונות טכניים נפרדים, כל אחד ע"י חבר צוות אחר ובנושא שונה (למשל : אלגוריתמיקה, קידוד, התמודדות עם למידה של נושא חדש). מה שמעניין בתהליך הוא שעד סוף סבב הראיונות, המראיינים מתבקשים לא להחליף רשמים בינהם. הסיבה שעומדת מאחורי החלטה זו היא לאפשר לכל מראיין לבוא בראש נקי לראיון. אחרי שמסתיים תהליך הראיונות כל המראיינים מזינים את הציון של המועמד למערכת. רק אחרי שלב זה "מותר" לדבר על המועמד. יש צורך בציונים גבוהים מאד ע"י כל המראיינים כדי שמועמד יתקבל. כמו כן, חובה שיהיה ״צ'מפיון״ אחד לפחות – כלומר מישהו שמתעקש על קבלת המועמד. מנגד, אם יש אפילו אחד מחברי הצוות שמתנגד לקבלת המועמד – הוא נפסל, אפילו אם יש לו צ'מפיון. אחד הדברים שהכי אהבתי בתהליך הוא שאחד הראיונות הוא פשוט ארוחת צהריים משותפת של אחד מחברי הצוות עם המרואיין. לא ראיון על ארוחת צהריים, אלא פשוט ארוחת צהריים. זו דרך מצויינת להכיר טוב יותר את המועמד ולתת לו הזדמנות להכיר את הצוות ואת החברה.

ראיון טלפוני

גם בגוגל וגם בחברות אחרות רן התחיל את התהליך בראיון טלפוני קצר עם מספר שאלות אישיות וכמה שאלות טכניות בסיסיות. דוגמאות לשאלות טכניות לראיון טלפוני:

  • הסבר על סיבוכיות
  • מתי כדאי להשתמש ב-bubble sort

ראיונות טכניים

הראיון הטכני כולל בעיקר שיחה סביב פרוייקט משמעותי שהמועמד פיתח בשנים האחרונות. רן מנסה להבין איך המועמד חושב ובאיזה תחומים הוא חזק יותר ע"י שיחה על כל מרכיבי הפרוייקט, הבנה של בחירות מסויימות, התעכבות על הבעיות ומה גרם להן.

שאלה מעניינת שרן משתף היא לבקש מהמועמד לתאר מה קורה 'מאחורי הקלעים' כאשר יוזר מקליד google.com ב browser שלו. שאלה זו עוזרת להבין את תהליך המחשבה של אותו המועמד – האם ההתמקדות היא ב flow, ב backend, באלגוריתמיקה, אופטימיזציה.

עוד סוג של ראיון טכני שרן ממליץ עליו הוא להכניס את המועמד ישירות אל תוך הקוד של החברה ולתת לו לממש משהו 'אמיתי' – כלומר פתרון באג קטן או תוספת מסויימת ל front-end – בראיון מסוג זה אפשר לראות איך מועמד מתמודד עם למידת כמות מידע גדולה ולראות אותו 'בפעולה'. רן מציע אפילו לאפשר למועמד לעשות deploy לקוד הקיים. ראיון טכני זה מתבצע על גבי מחשב בניגוד לכתיבת קטעי קוד קצרים על נייר/ לוח כמו שנהוג בהרבה ראיונות. שני עקרונות שאני מאד מסכימה איתם פה : 1). מבחן הטכני הוא סביב בעיות "אמיתיות" מאפשר למראיין לבחון את המועמד טוב יותר וגם למועמד לדעת על איזה סוג בעיות הוא יעבוד בעתיד. 2). יש ערך גבוה בלראות מועמד כותב קוד ממשי, פעמים רבות זה משלים את התמונה על הידע המקצועי ומנפה מועמדים שיודעים לדבר טוב. זו גם כמובן דרך טובה 'למכור' את החברה ולאפשר למועמד להתרשם מאופן העבודה והקוד.

רושם ראשוני

אחד הנושאים המעניינים שעלו בשיחה עם רן הוא שברגע שמועמד מגיע לראיון – יש לתת לו את מלוא הקרדיט ולא להגיע עם דעה מוקדמת. דוגמא שרן מציין שקרתה גם לי מספר פעמים היא שמרואיין זומן לראיון איתו אחרי ראיון טלפוני, המראיין הטלפוני אמר "שהמועמד נשמע בעייתי" – מאותו רגע מאתגר מאד לחבב את המועמד או לתת לו צ'אנס אמיתי. רן אומר שידוע שהרושם הראשוני נקבע בחמש הדקות הראשונות – מבחינתו, כמראיין, הפוקוס ב 55 הדקות שנותרו לראיון הוא להפוך את הדעה שלו ולא לתת לרושם הראשוני להטות את ההחלטה. ההמשך של הניסיון להגיע בראש נקי לראיון הוא התהליך בגוגל בו לא משתפים מידע על המועמד עד לסיום הסבב. אני חושבת שהגיוני להעביר מידע פרקטי בין ראיונות (למשל – נראה שהוא קצת יותר חלש באלגוריתמיקה, אם תוכל לתת דעה על הנושא) אבל קביעות שליליות או חיוביות על המועמד גורמות לראיון להיות פחות אפקטיבי עבור החברה.

startup PD

חיים ידיד

Head of performance and application infrastructure, Outbrain

שאלות לראיונות טלפוניים, התעמקות בפרוייקט קיים והיתרונות והחסרונות במבחן בית.

מי מראיין?

חיים מצטרף לדעת הרוב שכדאי שמספר מתכנתים יקחו חלק בתהליך הראיון. בניגוד לגישה של גוגל שרן הציג, חיים מתאר רצף ראיונות שתלוי אחד בשני – כלומר אם המרואיין לא עבר את אחד המראיינים אין סיבה להמשיך לראיון הבא. אני מתחברת לגישה הזו יותר מאשר מספר ראיונות לא תלויים, הזמן של מתכנתים בסטארטאפ הוא סופר יקר, וגם חבל לזלזל בזמן של המועמדים. ברוב המוחלט של המקרים, אם מראיין מסויים נתן 'לא' וודאי כנראה שהמועמד לא יתקבל. באאוטבריין, בחלק מהמקרים, המראיינים יהיו משני צוותים שונים – גם כדי לתת פרספקטיבה רחבה וגם לראות לאיזה צוות המועמד יכול להתאים יותר.

ראיון טלפוני

ראיון של 15-20 דק' להכרה אישית וטכנית בסיסית של המועמד. ברמה האישית השאלה העיקרית היא לא מה המועמד יודע לעשות אלא מה הוא אוהב לעשות. הראיון הטלפוני כולל גם שאלה או שתיים טכניות ברמה די בסיסית. דוגמאות לשאלות בראיונות טלפוניים:

  • מה המשמעות של volatile ב-Java?
  • מה זה GC ואיך הוא עובד באופן בסיסי?
  • איך קוד רץ בתוך ה-JVM?

ראיונות טכניים

בדומה לגישה שרן הציג, רוב הראיון סובב סביב פרוייקט שהמועמד עבד עליו בעבר. בגלל אופי העבודה בקבוצת תשתיות, חיים שם דגש על התמודדות עם בחירות ארכיטקטוניות, התמודדות עם Multithreading ו – Concurrency וניסיון להבין מה המגבלות של המערכת ואיפה היא נכשלת.

מבחן בית

המטרה של מבחן הבית הוא לראות את הדרך שבה מועמד ניגש לבעיית פיתוח, בחירת הארכיטקטורה, באיזה תחומים המועמד מתמקד, חשיבה על מקרי קצה, יסודיות ואיכות הקוד. במבחן הבית ב Outbrain מבקשים מהמועמד לפתח "מיני מערכת". לרוב יהיה למועמד בערך שבוע להחזיר את מבחן בית שאמור לקחת חצי יום – יום.

מבחן בית נשמע רעיון מצויין לקבלת תמונה רחבה של היכולות של המועמד ובסטארטאפים שלי התלבטתי גם אם כדאי להוסיף מבחן בית לתהליך. הבעיה העיקרית לדעתי היא שמבחן בית מצריך זמן רב מהמתכנת. באקלים היום, שעל כל מתכנת מוכשר מתחרות עשרות חברות, מבחן בית יכול לגרום לחלק מהמועמדים לפרוש מהתהליך. לדעתי עדיף להביא את המועמד למשרד למבחן מעשי של שעתיים- שלוש על פני תרגיל בית. כמובן שככל שהחברה המגייסת 'מפורסמת' יותר, מבחן בית נהיה לגיטימי יותר. מעורבות בפרוייקטים של קוד פתוח יכולה לחסוך את מבחן הבית ולאפשר לחברה לראות כיצד המועמד כותב בלי צורך במבחן נוסף.

startup PD

עמית כהן ואבישי איש שלום

FewBytes

כישורי למידה של תחומים חדשים במרכז המבחן הטכני והשאלה שתעזור לכם לדעת כמה מועמד passionate לגבי DevOps.

FewBytes היא חברת ייעוץ בתחום ה-DevOps. יצא לי לפגוש את עמית, אבישי ושאר החברה דרך הרבה סטארטאפים שעבדתי איתם ונעזרו ב FewBytes לבעיות Ops/ Scale מורכבות. FewBytes הסכימו לשתף את המבחן המלא שהם מעבירים – מקור מדהים לכל מי שמראיין לתפקידי DevOps. התהליך המלא וכל השאלות הכלולות בו מצורף בתחתית הפוסט.

בשיחה שלנו, הפרמטר הראשון שעמית מעלה לבחירת מועמד הוא שיהיה עם הרבה תשוקה למקצוע. כבר בתהליך סינון המועמדים עמית נותן עדיפות לאלה אשר הובילו פרוייקטים אישיים המערבים הבנה מעמיקה הן בפיתוח והן בתשתיות. תהליך הראיונות בא לבדוק מעבר לידיעות טכניות האם המועמד אוהב את התחום, מעוניין ללמוד נושאים חדשים ולהתמודד עם בעיות מורכבות.

שאלה לדוגמא שעמית שואל היא : "איזה CPU יש לך במחשב האישי?" נשמע מאד בסיסי אבל מי שבעל תשוקה אמיתית ל Ops ידע בדיוק איזה מחשב הוא קנה.

ראיון טלפוני

ראיון קצר שבא לבדוק בעיקר מה המועמד מחפש ולבחון את מידת ההתאמה שלו לעבודה בחברת ייעוץ. כמו כן, הראיון כולל מספר שאלות טכניות וארגוניות.

שאלות לדוגמא:
הסבר איך DNS עובד?
למה עורכים פגישת post-mortem?

ראיון טכני

ראיון של שעה עם שני אנשים מהצוות. בדומה לגישה שרן וחיים הציגו, עמית גם מתחיל בשיחה על פרוייקטים בהם המועמד היה מעורב בעבר. בניגוד לשיחה כללית, עמית מתמקד בבעיות שהיו בפרוייקט זה וכיצד התמודדו איתן. פרמטר חשוב הוא הבנה שיש בעיות ושניתן לשפר כל פרוייקט. החלק השני בראיון כולל שאלה טכנית, לדוגמא: שרטוט של תרשים של רשת בחברה דמיונית, המועמד מתבקש להסביר מה יכול לגרום לכך שהאתר לא זמין. מטרת תרגיל זה היא בעיקר לראות כיצד המועמד חושב, איזה שאלות הוא שואל והיכן הוא מתעכב. עמית סיפר שבעבר הראיון הטכני נמשך מעל שעתיים, עם הזמן הם גילו שהם מגיעים לאותה הכרות עם המועמד ומספיק מידע כדי לקבל החלטה גם בשעה. עוד פרמטר חשוב עבור עמית הוא לבחון את תגובת המועמד כשהוא נתקל בשאלה בנושא שהוא לא יודע – ההעדפה היא שפשוט יגיד שאינו יודע או ינסה להקיש מנושאים אחרים בהם הוא מתמצא. שתי האפשרויות לגיטימיות, רק שלא ינסה להתחמק בתשובה מופרכת.

מבחן בית

מציגים כאן גישה שונה במבחן הבית – במקום לבחון ניסיון, הדגש הוא על למידה של נושא חדש לגמרי. המבחן בא לבדוק אם המועמד מסוגל להתמודד עם נושא חדש בפרק זמן של כמה שעות. לדוגמא, מועמד שלא מכיר Chef יכול לקבל כמבחן בית הקמת סביבת Chef וכתיבת Cookbook ייעודי. אני צריכה לציין שאישית אני מוצאת את המבחן הזה סופר מעניין – בניגוד לכל סוגי המבחנים האחרים שבוחנים ידע קיים, התפיסה פה היא שחלק גדול מהתפקיד יחייב למידה של נושאים חדשים והאספקט הכי חשוב הוא יכולת למידה ולא ניסיון קיים.

startup PD

עדי שחם שביט

R&D Manager, AppsFlyer

למה לא כדאי לשאול שאלות טכניות בראיון טלפוני ושלב נוסף של ראיון עם ה-co-founders והכרת המערכת אחרי הראיונות הטכניים.

AppsFlyer מפתחת מוצר בתחום המעקב וה attribution של אפליקציות מובייל ומאפשרת למפתחי אפליקציות לנתח את מקורות ההגעה אליהם ולהגדיל את מספר ההורדות.

אחת הסיבות שבגללן רציתי לראיין את AppsFlyer היא ששפת התכנות העיקרית שבה הם עובדים, Clojure, די נדירה בארץ (ובכלל) ולכן קשה לבחון מועמדים בתרגילים בשפה עצמה.

ראיון טלפוני

בניגוד לגישות הקודמות שהוצגו, AppsFlyer, לא מאמינים בשאלות טכניות בסיסיות במהלך הראיון הטלפוני. עדי מסבירה שהרבה פעמים קשה למועמד להתבטא כראוי בלחץ של שיחת טלפון קצרה או בלי אפשרות לשרטט דברים. הראיון הטלפוני אינו בא לבחון ידע טכני אלא לבחון התאמה אישית – באיזה תפקיד המועמד מעוניין, האם הוא ראש גדול, האם מרגישים ש AppsFlyer והתפקיד מתאימים למה שהוא מחפש.

ראיונות טכניים

הראיונות הטכניים משלבים מרכיב אישי עם מרכיב מקצועי. הראיון הראשון כולל הסבר על החברה, הצוות והתפקיד. עדי מספרת שמעניין אותם להבין לעומק על המועמד איזה סוג מתכנת הוא, מה הרקע שלו, מה מלהיב אותו והאם יתאים לרוח החברה. לדוגמא, אחד הפרמטרים שחשובים ל AppsFlyer הוא למידה של טכנולוגיות וכלים חדשים, גם לא במסגרת העבודה השוטפת. אחת השאלות תהיה לתת דוגמא למשהו מעניין שלמדת/ קראת לאחרונה. כמו בדוגמאות קודמות שהצגתי – גם כאן נכנסים לעומק פרוייקטים קודמים שהמועמד עבד עליהם. אחד הדברים שנבחנים הוא גמישות ומחשבה על שינוי פרוייקט קיים – למשל – כיצד היית משנה את הפרוייקט שעבדת עליו כדי שיתאים למיליון משתמשים, או כיצד היית מעביר פרוייקט מסויים למודל SAAS. דרך השאלות האלה ניתן גם לראות מהי הנטיה המיידית של המועמד ועל איזה אזורים הוא מתמקד.

מעבר לשאלות על פרוייקטים קיימים, עדי בוחרת גם לשאול שאלות כלליות שמטרתן לבחון אופן מחשבה ולא ידע קונקרטי. כמה דוגמאות:

למשרת Frontend – משתמשים בסין מדווחים על באג מסויים. איך היית ניגש לבעיה?
Backend – הצגת קוד קיים/ מערכת קיימת – המועמד מתבקש להציג פתרונות אופטימיזציה
בניית אלגוריתם לבעיה מסויימת

הראיון הטכני השני הוא השלמה של הראיון הראשון – מוקדש גם לשאלות טכניות ואישיות שלא הספיקו לכסות בראיון הראשון וגם להתמקדות בנושאים שנראו בעייתים או שהיתה לגביהם חוסר וודאות בראיון הראשון.

הכרות למועמד עם החברה

אחד השלבים שמצאתי מרתק בתהליך הראיונות של AppsFlyer הוא השלב הסופי שבו הפוקוס הוא לתת למועמד להכיר טוב את החברה ואת הפן הטכנולוגי שלה. שלב זה כולל ראיון עם שני ה co-founders של החברה. לדעתי זה מאד מרשים שגם שבגודל של 80 עובדים ובצמיחה מהירה עדיין שמים את הדגש שה co-founders יראיינו כל מועמד, זה גם נותן למועמד הבנה טובה יותר של מי מאחורי החברה ומה ה DNA. עוד שלב הוא הצגה לעומק למועמד של המערכת של AppsFlyer – זמן בו מראים למועמד את הארכיטקטורה, החלקים השונים של המערכת ואופן העבודה עליה.

יואב אברהמי

Chief architect, Wix

סימולציה מלאה של סביבת עבודה וכתיבה של פיצ'ר חדש

Wix מגייסת מתכנתים בהיקפים גדולים מאד ותהליכי ראיונות העבודה נמצאים בה בחשיבות עליונה. התהליך שיואב מספר עליו מסכם למעשה כמה שנים של איטרציות על סוגי ראיונות ותהליכים שונים.

ראיון טלפוני

דומה לראיונות שהוצגו כאן ע"י חברות אחרות. הראיון הטלפוני בא לעזור בתיאום ציפיות בסיסי, הכרת הרקע של המועמד וכולל שאלה טכנית קצרה. לדוגמא : איך מוצאים index של איבר במערך.

ראיון טכני

שיחות design והכרות עם פרוייקטים קודמים. הראיון הטכני הראשון מתמקד בפרוייקטים שהמועמד כתב בעבר. יואב מספר שמעניין אותו להכנס כמה שיותר עמוק לפרוייקט ולבחון את ההבנה של המועמד. אחד הפרמטרים הנבחנים הוא הבנה של בחירות מסויימות – למה נבחר database מסויים, למה נבחרה ארכיקטורה מסויימת. יואב רואה חשיבות גם בהבנה של בחירות וקטעי קוד במערכת שלא היו תחת האחריות של המועמד. שאלה מעניינת לגבי המערכת היא איך היית בונה אותה היום מחדש.

לאחר השאלות על הניסיון הקודם של המועמד, עוברים ב Wix לשיחת design כללית יותר עם שאלות לדוגמא כמו:

"איך בונים מערכת צ'ט?" או "איך בונים מנוע חיפוש?" – שאלה מסוג זה מאפשרת לראות מה הנושאים הראשונים בהם המועמד נוגע, ע"פ מה הוא בוחר טכנולוגיות מסויימות ועל איזה מגבלות הוא חושב. יואב מציין שלאורך השיחה הוא משתף מידע ו"טיפים" – למשל, אם המועמד בחר ב database לא מתאים הוא יסביר לו מדוע זו בחירה פחות נכונה – בדרך זו גם ניתן לראות איך מועמד מתמודד עם למידה של נושאים חדשים והאם הוא גמיש מחשבתית. עוד פרמטר חשוב עבור Wix הוא "האם המועמד יכול להתנתק מההיסטוריה שלו" – כלומר האם המועמד יבחר תמיד בטכנולוגיות שעבד איתן בעבר וכמה קשה לו לפתוח דף נקי טכנולוגית.

ראיון טכני מעשי

אחד מסוגי הראיונות שאני מאד מתחברת אליהם ולדעתי יכולים לחזות באופן טוב האם מועמד יתאים לתפקיד. ב Wix פיתחו מערכת מלאה בקנה מידה קטן שמשמשת לראיונות עבודה. מערכת זו בעצם באה לתת סימולציה לכניסה ל code base של Wix אבל באופן שיאפשר השתלטות עליה תוך פרק זמן קצר. המערכת כוללת גם Unitests. המועמד מתבקש להוסיף פיצ'ר או מספר פיצ'רים קטנים בפרק זמן של בערך 3 שעות. פיצ'ר לדוגמא הוא הוספה של השוואה בין שני קבצים או מציאת הרצף שחוזר על עצמו הכי הרבה פעמים במערך. מבחן טכני זה מאפשר לבחון נושאים רבים כמו – מהירות כניסה לקוד קיים, חשיבה על מקרי קצה, איכות קוד, עמידה בבדיקות של המערכת.

יאיר עמית

Co-founder and CTO , Skycure

תרבות ארגונית נכונה כחלק מתהליך הראיונות.

הנושא הראשון שיאיר מעלה בהקשר של ראיונות עבודה הוא שמבחינתו תהליך הראיון עצמו הוא חלק מהתרבות הארגונית של החברה. זו נקודת המגע הראשונה של מועמד עם החברה וקריטי מבחינתו לייצג באופן נכון את החברה וליצור תהליך מכובד. ב Skycure מקפידים על מהירות התהליך ועל תקשורת מלאה של הסטטוס עם המועמד לאורך כל הדרך. החל ממענה שלילי על קו"ח לא מתאימים שמתקבלים (אני מכירה מעט מאד חברות שעושות את זה, לדעתי מועמדים תמיד שמחים לקבל פידבק גם אם הוא לא חיובי) ועד עידכון מהיר על הססטוס אחרי כל ראיון. אם מועמד לא עבר את אחד הראיונות משתדלים לתת תשובה כנה ומפורטת לגבי הסיבות שבגללן הוא נכשל.

ב-Skycure קיים דגש חזק על על התאמה של המועמד לחברה ולהיפך – האם המועמד יוכל לממש את הפוטניצאל שלו בתפקיד המוצע.

ראיונות טכניים

הראיונות הטכניים כוללים בעיקר שאלות לוגיקה וארכיטקטורה. יאיר מספר שפחות חשוב להם לבחון הבנה בסיסית (לדוגמא, לא ישאלו שאלה על מימוש Hash table) אלא מידול נכון של בעיות וצורת מחשבה. הראיון הראשון יכלול בחינת יכולות לוגיות ומימוש ההחלטות בקוד. השאלות הראשונות יהיו לרוב יותר פשוטות, גם על מנת להתרשם ממימוש קוד פשוט ולא פחות חשוב – להפחית את הלחץ בראיון ולהתחיל אותו ברגל ימין. אח"כ יהיה מעבר לשאלה מורכבת יותר שבאה לבחון איך המועמד חושב. תהליך הפתרון יהיה ביחד עם המראיין ויאיר מספר שהיו מועמדים שנזקקו למספר רמזים לפתרון השאלה ולמרות זאת עברו את המבחן הטכני. הראיון השני יתמקד בנקודות שנראו פחות חזקות בראיון הראשון.

הראיונות כוללים גם דיון בפרוייקט שהמועמד עבד עליו בעבר, קיימת חשיבות להבנה של מיקום הפרוייקט מבחינת החברה והבנת המניעים מאחורי הבחירות שנעשו בתהליך המימוש. חשובה לא פחות היא יכולתו של המועמד לשמור על פתיחות מחשבתית ולענות על שאלות כגון "מה היית מממש בצורה שונה אם היית מתחיל כיום את פיתוח הפרוייקט מאפס?" או "מה היית משנה בתכנון לו הדרישות היו משתנות באופן מסויים?”.

הכתבה פורסמה לראשונה בבלוג סטארטאפיקו.

 

הזהרו: 3 טעויות קריטיות של סטארטאפים ישראלים בשיווק

$
0
0
מקור: צילום מסך

shutterstock mistakes

הקמת סטארטאפ הינה אתגר עצום. להביא לעולם המשתנה במהירות רבה כל כך רעיון נכון ולהקים אותו לחיים נדמה לי לעתים כמשימה כמעט בלתי אפשרית. אולם מירב הסטארטאפים שפגשנו נופלים דווקא על אחת משלוש הפניות הקשורות לשיווק. למה? מההתבוננות שלי ב-8 השנים האחרונות נדמה לי שזה משום ששיווק לא נתפס כתהליך מקצועי עם תשובות ברורות אלא כתהליך של ניסוי-ותהיה-טעיה. כמה שהקונספציה הזו שגויה. ומסוכנת.

בשלושה צמתים קריטיים רבים מהסטארטאפים טועים:

1. איתור וזיהוי קהל היעד הנכון

מירב היזמים לא מודעים כלל לקלות בה ניתן לטעות באיתור וזיהוי קהל היעד הנכון ועוד פחות מכך למשמעות הכל כך גדולה של הטעות הזו.

דומה שהסיבה המרכזית לטעויות הרבות והמהותיות הנעשות בבחירה של קהלי המטרה יושבת על העובדה שהיזמים עצמם תופסים את המוצר\מיזם שלהם באופן מסוים. הם אינם מודעים לעובדה שמרבית העולם לא חושב כמוהם ושבמרבית המקרים לא רק שהם אינם קהל היעד וכל קשר בינם לבינו מקרי, אלא שאין להם את היכולת לזהות מי כן.

איך עושים זאת נכון? על ידי הבנה וניתוח אוביקטיבי ומעמיק עם היזמים (ושאר העובדים בחברה אם כבר הוקמה) והמוצר מחד – ועל ידי ניטור מעמיק של כל הקיים בשוק בהקשר הזה ומה עושים כיום מאידך.

התוצאה: מיקוד בלקוחות הפוטנציאלים אליהם פונים שעבורם הצורך והערך שבמוצר פשוט הרבה יותר להבנה.

לדוגמא: חברת WhiteSmoke בגלגולה הראשון המציאה, פיתחה ושיווקה כלי נדיר ביעילותו לשיפור הכתיבה באנגלית. החברה ניסתה לפנות לקהלים שונים אולם התוצאות לא השביעו רצון. בנסיונות הבלתי פוסקים להשיג את פריצת הדרך השיווקית החליטו בחברה למקסם את הפניה למחפשים בגוגל פתרון כזה, ועשו זאת בפרסום אינטנסיבי ובעבודה עם אפילייט.

זה הוליד תוצאות מצוינות בשלב הראשון והרג את החברה בשלב השני, משום שרוב רובם של הלקוחות הפוטנציאלים לא חיפשו עדיין פתרון לטיוב הכתיבה האנגלית והם לא היו מודעים לקיומו של פתרון כזה. המיקוד בלקוחות שמחפשים את המוצר הוביל את החברה למסקנות שגויות וכך לא הצליחה לייצר את פריצת הדרך שבהבאת ערך חדש לקהל היעד הנכון.

2. אופן הצגת המוצר והנעת השימוש בו

כפי שכתבתי יותר מפעם אחת: האופן שבו נציג את המוצר אמור לגרום ללקוחות הפוטנציאלים ביותר לזהות את הצורך (החבוי והלא מודע לעתים) שלהם ולהבין את היתרון במוצר החדש. אולם בהיעדר כלים שיווקיים נכונים, נכשלות מרבית חברות הסטארטאפ, להבין את אופן החשיבה מנקודת מבטם של הלקוחות הפוטנציאלים. הדרך היחידה לעשות זאת יושבת על הבנת תפישת הלקוחות הפוטנציאלים והצגת המוצר והערך מנקודת המבט שלהם.

איך עושים זאת נכון? על ידי למידה מקצועית מעמיקה של האם ומה עושים הלקוחות הפוטנציאלים כיום בתחום אליו אנחנו מכוונים. אילו טכנולוגיות הצליחו ואילו נכשלו בקרב על אותם קהלי יעד. עד כמה (והאם בכלל) קיים צורך למוצר כמו שלנו ועד כמה קיימת מודעות לצורך, איך בא הכאב לידי ביטוי, מה כותבים הבלוגרים בתחום ועוד.

מתוך תובנות אלו נקבל תמונה שתאפשר להבין את אופן החשיבה וההתנהגות של הלקוחות בתחום שלנו, לנסח נכון את הגדרת המוצר, להביע ולהגיע (בהגדרה, ב-Look&Feel בקמפיין וכד׳) אל קשת המחשבות הרציונלית והריגשית כדי להניע את המודעות למוצר ואת השימוש בו.

התוצאה: כפולה – הן הנעת המשתמשים לשימוש ו\או רכישת המוצר ובניית התוצאות העסקיות של החברה והן תחילת יצירת המודעות ובניית המותג במוחם של הלקוחות.

לדוגמא: אחת הדוגמאות האהובות עלי היא ICQ שפיתחה ושיווקה חברת מיראבליס הישראלית שגם עשתה אקזיט יוצא דופן במכירת החברה ל-AOL בלמעלה מ-400 מיליון דולר. הסכום הגבוה ביותר ששולם עד אז לחברה ישראלית.

icq logo

אני אוהבת את הגדרת המוצר ואינני מתכוונת להגדרה ה"רשמית" הכתובה בויקיפדיה של ״instant messaging computer program" אלא דוקא להגדרה השיווקית המגולמת בשם המוצר ICQ = I seek you שביטא למעשה את היכולת של כל אחד לחפש ולתקשר עם כל מי שהוא מכיר ורוצה. אין לי ספק שהגדרת המוצר יחד עם מהלכים נכונים נוספים, יצרה את ההתעניינות והנעת השימוש.

3. הפעילות השיווקית והכלים ליצירת המודעות והנעת השימוש

לכאורה אנו מדברים כאן לחלוטין על הצד הטקטי. פעילויות השיווק בהן יעשה הסטארטאפ שימוש כדי לדבר עם הלקוחות הפוטנציאלים ולעורר את המודעות, הצורך וההנעה לרכישת המוצר. אולם הרבה מאוד חברות נופלות בשלב זה. והן נופלות בו קודם כל מפני שהפעילויות השיווקיות שהן מבצעות אינן פועל יוצא של זיהוי נכון של הלקוחות הפוטנציאלים (סעיף 1) והבנת האופן בו נכון לתקשר את המסרים (2). אלא מבצעות פעולות בלתי נגמרות של ניסוי וטעיה לפי כל עצה, הערה, רעיון או תחושה. ובמקום שכל פעילות תתמוך בשניה מתקבל בליל גדול של מסרים מבולבלים ומבלבלים. זו ודאי לא התחושה שתיצור את האמון והבטחון שיניעו את הלקוח לשימוש ורכישה.

איך עושים זאת נכון? בסופו של דבר מה שיניע את ההצלחה יהיו מכלול הפעולות והמסרים שיגיעו ללקוח ממגוון של גורמי השפעה תוך שמירה על קונסיסטנטיות במסרים ובזיהוי המותג. מכלול הפעולות צריך לבוא מתוך זיהוי הלקוחות הנכונים והאופן בו נכון לחשוף ולהציג את המוצר ללקוח.

התוצאה: הגעה לקהל היעד הנכון עם התוכן הרלוונטי והמסר הנכון בכלי הנכון יביא לאפקטיביות גדולה של הפעילות השיווקית וכן יבטיח שהפניה תהיה מדויקת ולא תתפזר על פני קהל יעד לא רלוונטי.

לדוגמא: Mint.com הוא שירות ניהול פיננסי ללקוח הפרטי בארה"ב. השירות הושק ב-2006 ונמכר שנתיים לאחר מכן ל-InToIt תמורת 170 מיליון דולר. יש הרבה דברים שאני מאוד אוהבת באופן הבניה וההתפתחות של Mint. אין ספק שאופן הגדרת המוצר וקהל היעד וההפצה היו חכמים מאוד, אולם חכמה לא פחותה היתה מתודת השיווק.

mint

*מקור Mint Press Release

היזם והמנכ"ל Aaron Patzer, אמר שכתפיסה הם החליטו מראש להתמקד בכל הפעילות השיווקית שאפשר לעשות בחינם או בהשקעה נמוכה. כתוצאה ממהות המוצר כמו גם מההנחיה הנ"ל החליטו להשקיע מאוד בבלוג, הקימו צוות רציני והחלו לספק מידע חשוב ללקוחות באינספור צורות של תוכן: Video, Infographic, Automatic PR וכד'. אולם לא פחות ואולי אף יותר מכך היתה העובדה שהם איפשרו לאנשי כספים מקצועיים להקים במסגרת Mint את הבלוג המקצועי שלהם ואף תמכו בהם להעשרה והפצת הבלוג. כך שלמעלה מ-900 בלוגים נוספים הופצו והניעו את המודעות והשימוש ב-Mint.

קרדיט תמונה: mistakes via shutterstock

בלעדי: זהר גילון מדבר על הבועה

$
0
0
gilon

gilon

אז אחרי שהסברנו קצת על הבועה, הלכנו לשאול את האנג׳ל הישראלי בעל כמות ההשקעות הגדולה וגם המשקיע שמחזיק את כמות חדי-הקרן הגדולה ביותר בפורטפוליו שלו, מה דעתו על המצב והאם הוא באמת מאמין שיש בועה.

״אמר פילוסוף גרמני שאנחנו לומדים מן ההיסטוריה – שאיננו לומדים מן ההיסטוריה״ מסביר גילון. ״הסיבות [למצב הנוכחי. י.פ] לדעתי הן רבות ומתחילות בכך שלתאוות הבצע זיכרון קצר וכי לא נוח להתמודד עם האמת. כיוון שבדרך כלל התופעות אינן חוזרות על עצמן בדיוק, אלא בשינויים מסויימים, זה נותן תירוץ נוח להתעלם.

מבועה אופקית לאנכית

הבועה של 1999 הייתה אופקית – הכל הלך מבתי שימוש לחתולים ועד לציוד מכני כבד. אם דוטקום הוצמד לשם החברה, המשקיעים עמדו בתור. כרגע אנחנו חווים כ-7-8 בועות אנכיות, מסביב לסיסמאות (buzz words ) כגון:

  1.  Cyber
  2.  Cloud
  3.  Big data
  4. Shared economy
  5. Internet of things
  6. Wisdom of the crowd
  7. wearables

בתחומים אלו יש המון ענין, וולואציות מרחיקות שחקים והמון חברות מיותרות שקיבלו מימון. הבועה של 1999 כללה מנגנון השמדה מאוחד – בבורסות הונפקו כ-200 חברות דוטקום וכאשר אזל הכסף לראשונות שבהן, החל תהליך של דומינו, התרסקות מהירה.

היום מעט מאוד חברות הונפקו. רובן הגדול נשארו חברות פרטיות – כך שהתהליך יהיה איטי ויתחיל כאשר מה שקרוי הסנטימנט יהפוך לשלילי (ואנחנו קרובים), והמשקיעים לא יעמדו עוד בתור בתחומים אלו.

ומה לגבי ה-Unicorns?

חישוב ערך החברה ב-20 השנים האחרונות היה לא נכון – מתמטית וכלכלית, אך גם אני נהנתי מכך.

החישוב, לפיו הכפלת מספר המניות על בסיס דילול מלא במחיר המניה בגיוס האחרון הוא שגוי. המניות האחרונות שבדרך כלל היו גם בעלות זכויות מיוחדות כמו liquidation preference ואנטי דילול חלקי לפחות, היו בעלות הערך הגדול יותר.

בתופעת ה-Unicorn, במקרים רבים המניות האחרונות קיבלו עד liquidation preference של פי 3, וביטוח למחיר מינימום בהנפקה – ולעתים ערכן האמיתי הינו פי 3-4 ממניות רגילות. כך שהחישוב מנפח בפועל את ערך החברה עד פי 2. הענקת x2 או x3 preference למשקיעים הורידה את רגישותם לווליואציות, שיחררה את ערכי החברות והולידה מספר רב של Unicorns.

לכשיאזל הכסף בקופות של חברות אלו, לא ניתן יהיה, בגלל מבנה ההון, לגייס כסף ממשקיעים חדשים וכך יווצר מצב בו המשקיעים הקיימים יצטרכו לשאת בעול עד אשר לא יוכלו או שימאס להם. אז יהיה צורך במהלכים כמו recapitalization, ו/או pay to play, שהן מתכון בטוח לסכסוך בין בעלי מניות מסוגים שונים (ואף באותו סוג), סכסוך שבהרבה מקרים מקרב את סופה של החברה.

תהליכים אלו יהיו הדרגתיים ועשויים להמשך עד שנתיים ובסופו של דבר תהיה כאן גם השפעה על תחומים נוספים שלא נהנו מן הבועתיות, או אולי רק בשוליים.

מלכודת מוות

בסופו של העניין, לדעתי מזה זמן, ה-Unicorns עלולים להפוך למלכודת מוות לבעליהן. אני בטוח שלא מעטים שותפים לדעותיי אך כל עוד נהנים מן המסיבה ואפילו מאדי האלכוהול, ומדברים מן הפוזיציה, קשה לומר זאת בפה מלא. מדיניות של בת יענה נעימה יותר בטווח הקצר.

השערוך שעשתה Fidelity הינו הסנונית הראשונה. אני מניח שעשו זאת כי אין דבר גרוע יותר ממשקיע מופתע – ומן הסתם רצו להתחיל להרגיל את המשקיעים בקרנות שלהם.

אף על פי כן, ראוי לציין כי בתוך קבוצת חדי הקרן של היום יש תת קבוצה, לא גדולה, של חברות מצויינות כמו Über, Airbnb ועוד, אשר מקלות על חיינו ולהן מודל עסקי ממשי, אך גם שווין יעמוד למבחן בשוק הציבורי, או של רוכשים פוטנציאלים, שהם שווקים משוכללים יותר.

 

 

לחצו להגדלה

לחצו להגדלה


כנס התוכן הגדול בישראל יתקיים בתחילת דצמבר [5 כרטיסים חינם]

$
0
0
content conference

 

ContentIsrael
התוכן הוא המלך את זה אנחנו כבר יודעים, אבל איך מפצחים את השימוש בו? ביום שלישי, ה-1.12, יתקיים במתחם הבימה בתל אביב כנס התוכן הגדול ביותר שנערך בישראל.

ישראל הצליחה לגדל חברות טכנולוגיות מדהימות בתחום הפצת התוכן דוגמת אאוטבריין וטאבולה ובכנס הקרוב יגיעו דוברים מחברות בינלאומיות שטרם הגיעו לארץ. לכל איש, פעילות, סטארטאפ וחברות גדולות ובינלאומיות יש סיפור ומסר, אך איך הן מעבירות אותו הלאה?

בעידן בו אנחנו יוצרים קשר עם הקהל בעולם הדיגיטלי יש חשיבות לסיפור אותו אנו מספרים הלאה. כנס Content Israel יעסוק בתהליך – החל מאסטרטגיה, ניהול התוכן והיישום שלו בפועל. הכנס יספק דיון מעמיק בתחום התוכן עם ניסיון אמיתי של חברות ענק בהתמודדות עם האתגר.

מרבית הדוברים בכנס מחזיקים בתפקידי ניהול תוכן בחברות ענק בחו״ל, וצפויים לשתף את הקהל בניסיון שצברו לאורך השנים. כמו כן, בכנס צפויים להתקיים גם פאנלים בנושאי ווידאו, יצירת תוכן שמזוהה עם המותג שלכם, איך מתאימים את התוכן לסטארטאפ או לחברות ענק ואיך משלבים את הכל בפעילות השיווקית שלכם.

הדוברים המרכזיים באירוע

בוורלי ג'קסון VP, Social Media and Content Strategy MGM resorts, ענקית התיירות בארה"ב.

דייב רובין , Rubin report בעל הבלוג הפופולרי בארה"ב תחום פוליטיקה.

מתיו ברבי, Global Head of Growth & SEO at HubSpot, פלטפורמת Inbound Marketing הגדולה בעולם.

ירון גלאי, מנכ"ל ומייסד Outbrain, חברת הענק הישראלית.

אלכס צ'סמן, אחראי מדיניות בינלאומית NewsCred, פלטפורמת תוכן ענקית בארה"ב שעובדת עם למעלה מ-5000 publishers.

חלק מהנושאים בהם יעסוק הכנס

  • איך מייצרים אסטרטגיה בתחום התוכן
  • מה החשיבות של תוכן ומיתוג
  • איך יוצרים ובנויים קשר נכון עם קהל היעד
  • בניית סיפור לאורך פעילות
  • משיכת תשומת לב
  • ניהול משברים
  • שימוש בטכנולוגיות חדשות
  • וידאו כמרכיב משמעותי בפעילות
  • מודלים עסקיים

לפרטים נוספים ולהרשמה

יש לנו 5 כרטיסים לחלק לכם

מחיר כרטיס לכנס עומד על 1,543 ש״ח אבל לנו יש 5 כרטיסים לחלק לכם. שתפו אותנו בתגובות עם הבלוג המקצועי המוצלח ביותר לטעמכם, העשירו את הידע של כולנו ונמקו בקצרה מדוע בחרתם דווקא בו. בין המגיבים, יבחר צוות גיקטיים חמישה שיזכו בכרטיס חינם לכנס.

שימו לב: הקפידו להגיב במערכת התגובות באתר. תגובות פייסבוק לא תבדקנה.

התחרות תסתיים ביום ראשון, ה-22.11 בשעה 12:00 בצהריים.

לא זכיתם? מעוניינים בהנחה? קוראי גיקטיים יכולים להשתמש בקוד fb400 ולקבל הנחה בגובה 400 ש״ח על כרטיס לכנס.

עליבאבא הסינית מחפשת השקעות בארץ, נפגשה עם עשרות חברות

$
0
0
alibaba
יו"ר AliBaba, ג'ק מה. מקור: AliBaba

יו"ר AliBaba, ג'ק מה. מקור: AliBaba

מאת מאיר אורבך, כלכליסט

ענקית המסחר הסינית עליבאבא מחפשת השקעות בישראל, כך נודע ל"כלכליסט". בשבוע האחרון שהתה בישראל משלחת של חטיבת ההשקעות של החברה וקיימה פגישות עם כ־50 חברות סטארטאפ מקומיות. על פי ההערכה, עליבאבא תכריז בקרוב על שורה של השקעות בחברות ישראליות.

בנוסף, ביום שלישי ערכו עליבאבא וקרן ההון סיכון JVP מפגש בתל אביב שאליו הגיעו נציגים של כ־150 סטארטאפיסטים. לעליבאבא ול־JVP קשרים עסקיים זה זמן, כאשר קרן 7 של JVP היא קרן ההון סיכון הראשונה שבה השקיעה עליבאבא מחוץ לסין. במרץ נודע שהענקית הסינית השקיעה עשרות מיליוני דולרים בקרן שהיקפה 160 מיליון דולר. בשנה שעברה היתה JVP קרן ההון סיכון הפעילה ביותר בישראל.

לא תהיה ההשקעה הראשונה בחברה ישראלית

במפגש בין משקיעי עליבאבא לנציגי החברות השתתפו השותפים ב־JVP – קובי רוזנגרטן, גדי תירוש, רפי קסטן, פיונה דרמון, חיים קופנס, יואב צרויה ואורי אדוני, וכן בכירים בנציגויות המקומיות של מיקרוסופט, דויטשה טלקום ולוקהיד מרטין. עוד הגיעו למפגש אניה אלדן מהמדען הראשי ונציגי קרנות הון סיכון ומשקיעים מצפון אמריקה, אוסטרליה, אירופה וישראל.

עד היום השקיעה ענקית המסחר הסינית בחברת סטארט־אפ ישראלית אחת – חברת טכנולוגיית הברקודים Visualead, שבה השקיעה כ־8 מיליון דולר, והיא נמצאת איתה בשיתוף פעולה עסקי.

עליבאבא היא ענקית המסחר הגדולה ביותר בסין, והיא שנייה בעולם רק לאמזון האמריקאית. עסקיה משתרעים על שורה ענקית של תחומים מלבד מסחר, וכוללים גם השקעות טכנולוגיות, בנקאות ופיתוח טכנולוגי של טלפונים ניידים ואינטרנט של הדברים.

החברה, שנוסדה על ידי ג’ק מא, נסחרת כיום בשווי של כ־200 מיליארד דולר. עם גדילת החברה, צרכיה הטכנולוגיים השתנו והיא נדרשת לחדשנות מחוץ לגבולות סין. בשנה האחרונה השקיעה עליבאבא בכ־50 חברות בעולם. בין ההשקעות ניתן למנות השקעה של כ־215 מיליון דולר בחברת טנגו של הישראלי אורי רז, והשקעה של כ־200 מיליון דולר באפליקציית שליחת התמונות סנאפצ'ט. לאחרונה השקיעה החברה כ־590 מיליון דולר בחברת הטלפונים הסלולריים מייזו.

היציאה לעמק הסיליקון מעט מסובכת עבור עליבאבא, מאחר שארה"ב אינה פתוחה מספיק להשקעות של חברות סיניות או לרכישת חברות אמריקאיות על ידי חברות סיניות. ישראל דווקא מעודדת כניסה של חברות משקיעים סינים, כאשר עבור שחקנים רבים בשוק, השקעה סינית אינה נחשבת לסיכון.

הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט.

לקריאה נוספת

מגייסים ומלווים: Tarya מגייסת 2.6 מיליון דולר להלוואות ה-P2P שלה

$
0
0
SMALL
מקור: אתר Tarya

מקור: אתר Tarya

אחד התחומים המסקרנים ביותר בשנים האחרונות בתחום הפיננסים הוא תחום הלוואות ה-P2P, כלומר, הלוואת עמיתים. פלטפורמות אלו 'משדכות' בין אנשים עם כסף פנוי להלוואה ובין אנשים הזקוקים לה. היום (א') הודיעה חברת Tarya (טריא) הישראלית, אחת החברות הגדולות בישראל בתחום, על גיוס של 2.6 מיליון דולר, כדי לפתח את הפלטפורמה שלה.

תיק הלוואות של 40 מיליון ש"ח

הלב של פלטפורמות הלוואות ה-P2P הוא האלגוריתם שמעניק ציון אשראי לכל לווה ומנסה לנבא את יכולת ההחזר שלו. ב-Tarya מתגאים במערכת שלהם שמנטרת ואוספת מידע מרשתות חברתיות, אפליקציות ומאגרי מידע שונים, משקללת את הנתונים ויוצרת ציון אשראי מדויק, המאפשר לנבא טוב יותר ובצורה מדויקת יותר מאי פעם וללא אפליה את יכולת ההחזר של הלווה. ציון האשראי מאפשר לחברה לתת הלוואות בשיעורי ריבית ממוצעת של בין 5 אחוזים וחצי ל-6 אחוזים, זאת בניגוד לרמות הריבית בבנקים ובחברות האשראי שעומדות לעיתים על יותר מפי שניים. בחברה מתגאים גם באחוזי החזר גבוהים במיוחד ומוסרים כי אחוז הפיגורים (Default) בכלל תיק ההלוואות עומד היום על 0.6% בלבד.

Tarya, שהוקמה בשנת 2014, גייסה בסבב ה-Seed שלה כ-400 אלף דולר ומכריזה על עצמה כחברת ההלוואות החברתיות (P2P) הגדולה בישראל עם תיק הלוואות של כ-40 מיליון ש"ח וגידול ממוצע של כ-2 מיליון ש"ח בשבוע. החברה הוקמה על ידי אייל אלחייאני, ורדה לוסטהויז, לשעבר היועצת המשפטית של בנק ישראל ואסף שלוש, מומחה בתחומי סייבר ופיתוח מוצרים טכנולוגיים.

מי שהוביל את ההשקעה הנוכחית בחברה הוא המיליארדר היהודי-צרפתי, פייר בסנינו. בסנינו רכש בשנים האחרונות מספר עסקים בישראל בהם יקבי כרמל, קבוצת שפע בשותפות עם קבוצת סודקסו הצרפתית, הסטארט אפ Keeperz (שנמכר לקונדואיט), מעדניית פושון היוקרתית ואחרים. לדברי החברה, ההשקעה הגיעה לאחר שהחברה דחתה הצעות להשקעה מגופים מוסדיים ואנשי עסקים מהארץ ומהעולם.

בתגובה לגיוס מסר בסנינו: "לאחר שבדקתי את השוק ובחנתי היטב את הטכנולוגיה של Tarya, אני יכול להגיד שאני גאה להשקיע בחברה כמו Tarya". בסנינו הוסיף: "בחרתי להשקיע ב-Tarya בגלל הטכנולוגיה הייחודית, בזכות האנשים וכמובן בזכות הבשורה החדשה ש-Tarya מביאה לשוק האשראי הצרכני בישראל. היתרונות הטכנולוגיים כמו הידע הרחב והעשיר של הצוות של Tarya יאפשר להביא את הבשורה לכלל הציבור בישראל ויכניס קצת צדק לשוק שדורש זאת ולכן אני גאה על ההשקעה הזו".

אייל אלחייאני, מייסד ומנכ"ל Tarya מסר: "Tarya הוקמה כחלק מחזון לשינוי מהותי של מבנה האשראי הצרכני, עם טכנולוגיה מהפכנית ופורצת דרך ופלטפורמה רזה ומדויקת. המשקיעים מבטאים בצורה מדויקת את החזון של Tarya ויאפשרו לנו להוביל את שוק ההלוואות החברתיות בישראל ולפרוץ לשווקים חדשים נוספים בעתיד".

החברה המובילה בעולם כבר מגלגלת יותר מחצי מיליארד פאונד

במדינות רבות בעולם פעילות חברות הלוואות P2P כבר יותר מעשור, כשחברת Zopa הבריטית היא החלוצה עם הלוואות בהיקף של כחצי מיליארד פאונד ב-2013. בארצות הברית פועלות חברות רבות כשהפופולאריות ביותר הן PROSPER ו-Lending Club. גם בארץ התחום הפך לרווי עם מתחרות דוגמת Blender, שגייסה לאחרונה 5 מיליון דולר ו-eLoan. זאת כמובן חוץ מהחלופות הברורות יותר כמו בנקים וחברות כרטיסי אשראי, והחלופות הפחות-ברורות כמו פנייה לשוק האפור.

בשיחה עם גיקטיים הסביר נדב מנסדורף, סמנכ"ל Tarya מה מייחד את החברה לעומת המתחרות הקיימות. לדבריו, Tarya היא בראש ובראשונה חברה טכנולוגית. מנסדורף הוסיף: "מייסדי Tarya מגיעים מתחומי הסייבר, הביג דאטה וניטור הונאות ברשת. הידע הזה, שנצבר בעולמות הביון ובעולמות המסחריים, נכנס לאלגוריתם ייחודי המאפשר ל-Tarya ליצור עבור הלקוח חיתום דיגיטלי ייחודי, המספק ציון אשראי מדויק מאי פעם. ציון האשראי הזה מנבא בצורה טובה מאוד את יכולת ההחזר של הלווה מה שמאפשר לטריא לתת הלוואות בריבית שפויה מחד, ולאפשר למלווים לקבל ריבית טובה בהרבה מהריבית הבקאית מאידך, תוך יצירת סביבה בטוחה לכסף שלהם.

האם זה לא בעייתי שאתם לא כפופים לרגולציה של בנק ישראל או של רשות ניירות ערך? "Tarya כפופה לכל החוקים והתקנות הנוגעים לאיסור הלבנת הון וצרכנות בישראל. מעבר לזה, Tarya היא שותפה בכירה בעיצוב הרגולציה בתחום, לרבות בעבודה מול רשויות המס, לטובת לקוחות כלל התחום. בין מייסדי Tarya נמצאת עו"ד ורדה לוסטהויז, לשעבר היועצת המשפטית לבנק ישראל, האמונה על מענה לדרישות הרגולציה והפיקוח. Tarya לא רואה בפיקוח ושקיפות מכשול כי אם אמצעי, אשר יאפשר ליותר ישראלים לקחת חלק במהפכת ההלוואות החברתיות בבטחה".

מה אתם מתכננים לעשות עם ההון שגוייס? "החברה מתכננת להעמיק את היכולות הטכנולוגיות, להשקיע בבניית מנוע KYC מתקדם (הכר את הלקוח – Know your customer) ובבניית סביבת גיוס ל"אשראי המונים" ייחודית ומתקדמת".

 

 

 

גיוס: ColorChip הישראלית מגייסת 25 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Colorchip
מקור: ColorChip

מקור: ColorChip

חברת ColorChip הישראלית העוסקת בתחום טכנולוגיית התקשורת האופטית הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 25 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה IGP – Israel Growth Partners ביחד עם המשקיעים הקיימים – Gemini וקבוצת BRM, הנמצאת בבעלות משפחת ראש עיריית ירושלים ואחיו.

ColorChip מפיקה את הרכיבים הדרושים לייצור תקשורת אופטית המפעילה את ה-Data center של ספקי טכנולוגיה מובילים. הטרנסיוורים והמפצלים שהחברה מייצרת מאפשרים לשנע ביעילות את רוחב הפס הדרוש למידע הרב במרכזי מידע גדולים.

מתמודדת עם ׳צונאמי של מידע׳

בתקופה בה שירותי אינטרנט הופכים להיות יותר ויותר אינטנסיביים בשל הזרמת וידאו באיכות HD, מציאות וירטואלית, שירותי ענן והתקני ׳אינטרנט של הדברים׳ (IOT), יש צורך הולך וגובר בטכנולוגיות חדשות שיעזרו למרכזי נתונים להתמודד ולנהל את התנועה שגדלה באופן אקספוננציאלי. כאן בדיוק נכנסים לתמונות הפתרונות של ColorChip.

החברה פועלת סביב הנושא של יצירת ערוצי אור בזכוכית בהשמה יחודית. הטכנולוגיה מגובה בפטנטים שהגיעו מאוניברסיטאות בארץ ופטנטים שפותחו בחברה המבוססים על החלפת יונים בזכוכית על גבי פרוסות זכוכית (Ion-Exchange). היישומים לטכנולוגיה זו רבים וכוללים מפצלים אופטים בארונות תקשורת וראשים אופטים למשדרים-מקלטים בעלי קצבי תעבורת מידע מאד גבוהים המגיעים ל-Tbps ולטווחים של קילומטרים.

בשונה מעולם האלקטרוניקה שם ההתפתחויות נעשות לפי חוקי מור, בעולם האופטיקה כדי להגיע לקצבים גבוהים – יש צורך ב"ראשים אופטיים" קומפקטיים, ליבם של המשדרים-מקלטים המסוגלים להכפיל פי 4 את המהירות האופטית הגבוהה ביותר שהתעשייה פיתחה בזמן נתון. ColorChip פיתחה מערכת מסוג זה הקרויה SystemOnGlass™ שעונה על הצורך הזה באמצעים דומים לעולם האלקטרוניקה והצ'יפים המיוצרים על גבי פרוסות סיליקון במפעלים עם יכולות יצור המוניות ואינטגרציה של רכיבים אלקטרו-אופטיים בהשמה מהירה ומדוייקת.

החברה מציעה שני סוגי מוצרים: מפצלים אופטיים לארונות תקשורת של סיבים עד הבית (FTTH) ומוצר של משדר-מקלט שהוא מחבר אלקרו-אופטי קומפקטי בקצבים מאד גבוהים – 100Gbps המעביר מידע הנע במהירות האור על גבי סיבים אופטיים בין ארונות תקשורת במרכזי מיחשוב ענקיים המהווים את מיחשוב ה"ענן"

מנכ״ל החברה יגאל עזרא ציין כי החברה נמצאת כעת בקצב צמיחה מאוד גבוה, כאשר צפי הייצור עתיד לגדול פי 15 בשנתיים הקרובות. ״אנחנו כבר משרתים לקוחות מהשורה הראשונה בארה״ב ובסין, והמימון הנוכחי יתמוך במאמצים שלנו להתקדם הלאה ולעמוד בדרישות המואצות של השוק״.

מהקמתה בשנת 2001 גייסה החברה כ-60 מיליון דולר, כאשר את סבב הגיוס האחרון שהשלימה הובילו הקרנות Gemini ו-BRM. החברה הוקמה על ידי ד״ר שמעון אקהויז, ממייסדי לומניס וסינרון, ופרופ׳ שלמה רושין.

בואו לעבוד איתנו: שתי חברות מספרות מדוע שווה לעבוד דווקא אצלן

$
0
0

Forter

Forter

כמה פעמים יצא לך להיות superhero? כולם רוצים לתפוס את הרעים, ב-Forter אנחנו עושים את זה על בסיס יומי. ולא סתם יומי, אנחנו עושים את זה מיליוני פעם ביום. זה הקצב שבו לוקח למערכת האוטומטית של Forter לזהות הונאה בכרטיסי אשראי ולתת אישור/דחייה של עסקה. וזה לא פשוט. יש אלפי פריטי מידע שנאספים על כל עסקה, שמתוכם המערכת אמורה לצייר פרופיל שנותן אינדיקציה האם העסקה היא לגיטימית או לא. וזה מערב אנליסטים שיודעים לזהות תבניות של fraud.

וזה דורש data scientists שבונים מודלים הסתברותיים לקבלת החלטות על בסיס התובנות של אותם אנליסטים. וזה מצריך מפתחים מהמעלה הראשונה שיוכלו לתרגם את התובנות של האנליסטים לקוד ולייצר מערכת סקלבילית וחכמה שעובדת לפי המודל של ה-data scientists ולעמוד בדרישות של חברות enterprise מטורפות ששמות בידינו את מבטחן בכל הנוגע ל-Fraud prevention. ומכיון שה-Fraudsters רק נעשים יותר ויותר מתוחכמים, זה דורש מאיתנו להיות Superheroes.

ואנחנו סטארטאפ על סטרואידים, וצריכים עוד אנשים חכמים ויצירתיים שיעזרו לנו לבנות את המערכת המדהימה הזו שכבר היום מוכיחה את עצמה בשוק. אה, כן, וחוץ מלעשות דברים מטורפים אנחנו גם יודעים לעשות שמח את זה אפשר לראות בתמונות וגם בבלוג שלנו. ויש לנו משרד די מגניב ליד הרכבת של עזריאלי אז יש גישה נוחה. ולמרות שאנחנו עושים דברים מאד חשובים, אנחנו משתדלים שלא לקחת את עצמנו ברצינות מדי.

רוצים לעבוד ב-Forter? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

Super Office Manager
Research Engineer
Data Scientist
Senior Backend Developer
Fullstack (Product) Engineer

logon
Log-On

Log-On הינה בית תוכנה הקיים כ-30 שנה בשוק ומעסיק למעלה מ-300 מהנדסים. מדובר בחברה ותיקה ויציבה לאורך שנים אשר בין לקוחותיה נמנים חברות סטארטאפ בתחילת דרכן, חברות הייטק בינלאומיות, חברות אנטרפרייז במגוון תחומים, משרדי ממשלה וגופי ביטחון. כל מועמד אשר מתחיל תהליך ב-Log-On זוכה ליחס אישי מצוות הגיוס וליווי צמוד מצדם של מנהלי הלקוחות. בלוג-און נכין אותך לראיונות HR, נעזור לך להתכונן לראיונות מקצועיים ונלווה אותך בכל התהליך עד שתתקבל לתפקיד עליו חלמת. עברו כמה שנים? החלטת שהגיע הזמן להתקדם? נעשה את מירב המאמצים למצוא לך את התפקיד הנחשק הבא. ב-Log-On תרגיש כחלק ממשפחה אחת גדולה איתה תבלה לא מעט באירועים חברתיים, ימי כיף והעשרה, ערבי צוות ופעילויות גיבוש ביניהם מופעי מוזיקה, סדנאות בישול וסיורי רחוב.

אז אם נמאס לך לבזבז את זמנך בשליחת קורות חיים לאתרי דרושים, ללכת לראיונות ולהבין שהתפקיד לא מתאים לניסיון אשר צברת או לא מממש את הפוטנציאל שלך, שלח אלינו את קורות החיים שלך ואנחנו כבר נעשה עבורך את שאר העבודה.

רוצים לעבוד ב-Log-On? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

מפתח/ת .Net בסביבת WEB
מפתח/ת J2EE
מפתחי אוטומציה
אנשי QA

Viewing all 5527 articles
Browse latest View live