Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all 5527 articles
Browse latest View live

גיוס: LabStyle Innovations מגייסת 2.5 מיליון דולר, כדי לנטר את הסוכר בדם בעזרת הסמארטפון

$
0
0
SMALL
מקור: LabStyle

מקור: LabStyle

חולי סכרת נאלצים לדקור את עצמם עשרות פעמים בשבוע, כדי לנטר את רמות הסוכר בדם. עד לאחרונה היו מכשירי הניטור והבקרה פשוטים למדי ולא סיפקו יותר מדי מידע לסוכרתיים. בשנים האחרונות פיתחה חברת LabStyle Innovations (או דריו, כפי שהיא מוכרת בישראל) מערכת לבדיקות שמתחברת לסמארטפון ומספקת מידע ותובנות למשתמשים. עתה מודיעה החברה על השלמת סבב גיוס בגובה 2.5 מיליון דולר.

האפליקציה גם מנטרת וגם ממליצה

המערכת שפיתחה LabStyle Innovations כוללת מד סוכר קטן ומעוצב שמתחבר לסמארטפון, אפליקציית מובייל ייעודית ואתר אינטרנט מותאם אישית לכל משתמש. הן האפליקציה והן האתר מאפשרים לחולים, לרופאים ולמטפלים גישה, בחינה ועיבוד של נתונים בזמן אמת. כך יכולה האפליקציה להתריע בפני משתמש כלשהו על מצב של היפוגליקמה, ולהמליץ על בדיקה של כמות האינסולין שעליו להזריק; בנוסף, האפליקציה יכולה להסתנכרן אם אפליקציות כושר ובריאות שמותקנות למשתמש על הסמארטפון וכך לנטר את השפעת הפעילות הגופנית שלו על רמת הסוכר.

סבב הגיוס הנוכחי הוא השביעי במספר של החברה, שמאז הקמתה הספיקה לגייס כ-29.5 מיליון דולר. סבב הגיוס הובל ע"י איל ההון שמואל פרחי, יזם ואיש עסקים יהודי הנחשב לאחד המשקיעים הקנדים הבולטים. עוד השתתפו בסבב משקיעים פרטיים, מנהלים בחברה ובעלי המניות הנוכחיים. ההון שגוייס יופנה לצורך המשך ההתרחבות הגלובלית של החברה ולצורך חדירתה הצפויה לשוק האמריקאי עם קבלת אישור ה-FDA בחודשים הקרובים.

ארז רפאל, נשיא ומנכ"ל LabStyle Innovations מסר בתגובה לגיוס: "גיוס ההשקעה מהווה משנה תוקף ליכולותיה המתקדמות של דריו בפתרון טכנולוגי פורץ דרך לניהול מחלת הסוכרת שהיא בבחינת מגיפה עולמית". רפאל הוסיף: "דריו עומדת בפני צומת חשובה עם צמיחתה וחדירתה המאסיבית לשווקים חדשים בעולם, וההשקעה תשמש עבורה מנוף להמשך פיתוח יכולותיה הטכנולוגיות ותתמוך בהקמת המערך הלוגיסטי הדרוש להמשך התרחבותה".

המשקיע שמואל פרחי מסר: "לדריו הישראלית יש את היכולת לשנות את אופן הטיפול במחלת הסוכרת באמצעות פתרונות מובייל מתקדמים. שוק פתרונות ה-Mobile Health בכלל, ובתחום הסוכרת בפרט, הוא תעשייה של מיליארדי דולרים, והוא צפוי להמשיך ולגדול בכל העולם. אני מאמין שלחברת דריו יש את הטכנולוגיה המתאימה, לצד הנהלה חזקה, על מנת להוביל את השוק ולממש את הפוטנציאל הגלום בו".

ההכנסות: ממכשירי המדידה ומקלוני הבדיקה

LabStyle Innovations פועלת בשוק צפוף שבו קיימים כבר מספר שחקנים דוגמת iBGStar של חברת התרופות Sanofi, שכבר זכה לאישור של ה-FDA, ו-Wireless Smart Gluco-Monitoring System של iHealth שמסתנכרן עם הסמארטפון בצורה אלחוטית. בנוסף קיימות גם אפליקציות רבות שמנטרות ובודקות את רמות הסוכר בדם כמו Diabetes Logbook, Diabetes Pilot Pro או Diabetik, אם כי הללו דורשות הקלדה ידנית של הנתונים. ההכנסות של LabStyle Innovations צפויות להגיע ממכירה של מכשירי הדיקור עצמם ללקוחות פרטיים, לקופות חולים או לחברות הביטוח, וכמובן ממכירה של מקלוני הבדיקה, אותם המשתמשים צריכים לרכוש באופן קבוע.

וידאו: לנטר את רמות הסוכר עם Dario


׳המדגרה׳ היא תוכנית סטארטאפים בקיבוץ שכוללת מגורים ומחייה

$
0
0
madgera מדגרה

המדגרה

תוכנית האצה מסוג Startup Bootcamp בשם "המדגרה" תפתח בקרוב ברביבים, קיבוץ שיתופי ברמת הנגב. בכוונת הקיבוץ גם לקחת חלק בהשקעות המשך של מיזמים שיצאו מהתכנית.

המחזור הראשון ייפתח כבר בנובמבר הקרוב, והיזמים שיבחרו לקחת בו חלק יגורו בקיבוץ במשך שלושה חודשים (רחוק מכל הרעשים, טרדות היום-יום והפיתויים של העיר). במדגרה היזמים יקבלו לווי צמוד של מנטורים עסקיים וטכנולוגיים, שירותי פיתוח, שירותי UI/UX וכן מגוון שירותים נוספים שיסייעו להם לפתח את הסטארטאפ שלהם. כמו כן, המשתתפים יהנו מכלל שירותי הקיבוץ באופן חופשי, ללא תשלום.

בישראל קמו בשנים האחרונות מספר גדול של תוכניות יזמות ואקסלרטורים, אולם זוהי הפעם הראשונה שבה מושקת פעילות מסוג זה בקיבוץ שיתופי. בנוסף, עוד לא קיימת בארץ תכנית הכוללת מגורים ומחייה ללא עלות ליזמים ושירותי פיתוח הכוללים גם UI/UX.

דרושים: מיזמים מתחום ה-Web והמובייל

במחזור הראשון של התכנית, שייפתח ב-1 בנובמבר, תתמקד ועדת הקבלה במיזמים צעירים מתחומי ה-ווב והמובייל, במטרה להגיע לשלב של הוכחת התכנות או גרסת בטא בתום שלושת החודשים.

במהלך חודשי השהייה בתוכנית, יקבלו היזמים שירותי עיצוב, פיתוח ותכנון UI\UX ללא עלות; בניית תוכנית עסקית החל משלב פיתוח הקונספט ועד התווית אסטרטגיה שיווקית ובניית מודל עסקי; סדנאות מעשיות בנושא שיווק, פרסום והרחבת מעגל משתמשים; גישה למנטורים ובכירים בתעשיית ההון סיכון הישראלית; חשיפה בסיום התוכנית בפני קרנות השקעה וסיוע בגיוס סיד וכמובן: סביבה תומכת וקהילתית.

המנטורים: אנשי התעשייה יורדים לנגב

במדגרה גייסו לצורך התוכנית מנטורים מכל קצוות התעשייה – החל מאנשי טכנולוגיה, פרסום ומובייל ועד לאנשי פיתוח עסקי והון סיכון. בין השמות שיחנכו את הסטארטאפיסטים הצעירים: ינון לנדנברג מייסד sFBI, ממובילי המייזם spaceIL, נשיא פובליסיס ישראל לשעבר; אורי ויינהבר – מנכ"ל חממת דה טיים; יוסי אלקריף וליאוניד אולבסקי – Google Developer Group; יורי נלקן – OURCROWD first; ניר שמעוני- מנכ"ל TechForGood; עמרי ארגמן – מייסד ושותף MOBLIN; גיל אבנימלך – מומחה אקדמי ליזמות והון סיכון, ועוד.

שותפי התוכנית

בין השותפים האסטרטגיים שכבר הודיעו על תמיכתם בתוכנית, ניתן למצוא את מיקרוסופט אשר תעניק ליזמים חבילת שירותים בשווי אלפי דולרים לכל צוות; גוגל אשר תאפשר ליזמי התוכנית השתתפות ב-google launchpad; וויקס אשר ילוו את המיזמים כמנטורים; Deloitte אשר מקצה ליזמי התכנית שירותי ליווי פיננסי; Shenhavlaw אשר יספקו ייעוץ משפטי; Amazon אשר מספקת חבילת שימוש בענן; משרד הפרסום לסלולר Moblin אשר יקצה מנטורים ויספק חבילת שיווק במובייל עבור הוכחת התכנות של המיזמים; Fogel IP יספקו ייעוץ בנושא רישום פטנטים; WeWork שתעניק ליזמים חבילה מיוחדת שתאפשר להם להשתמש במתקני החברה לאחר סיום המדגרה והיציאה מהקיבוץ; SOSA אשר תספק גישה וחשיפה לקהילת היזמות שלה; Activetrail שתיתן ליזמים 6 חודשי שימוש ללא עלות בשירותי מערכת הדיוור וסטודיו WILD המתמחה ב-UI\UX ופיתוח טכנולוגי חדשני לתחומי ה-Web & Mobile – ופועל ברביבים ייקח חלק בפיתוח ועיצוב האפליקציות.

לפרטים נוספים ולהגשת מועמדות

שיווק סטארטאפ: 4 נקודות שיחזירו אתכם לפוקוס

$
0
0
focus shutterstock

shutterstock focus

בכל רגע נתון עובדים על אותו רעיון קרוב ל-70 יזמים מרחבי העולם. הסיכוי שדווקא הסטארטאפ שלכם יזכה לחשיפה, לכמות נכבדת של משתמשים ויהפוך למוצר פופולארי – נעוץ בין היתר בשיווק. הנה 4 נקודות חשובות למחשבה:

1. מה הופך את שיווק הסטארטאפ לתהליך הכרחי כיום?

ההבנה שחלק גדול ביותר מהכשלונות או חוסר ההצלחה של מרבית חברות הסטארטאפ נובעת בשל היעדר שיווק מקצועי מחלחלת יותר ויותר בעיקר במהלך השנתיים האחרונות. בארה״ב, בעולם וגם כאן בישראל.

בין אם אתם לפני גיוס השקעה ומתלבטים איך לשכנע את המשקיעים שיש שוק ואיזה “Go To Market” להציג, ובין אם אתם לפני יציאה לשוק או כבר נמצאים בשוק ומחפשים מהיכן תגיע פריצת הדרך: שיווק ומכירות הם אולי האתגר והנעלם הגדול ביותר (גם מפני שרוב הסטארטאפיסטים לא באים מהתנסות עם שיווק בינלאומי ומכירות). כשאתם מובילים את הסטארטאפ שלכם צריך לדעת שכמו בפיתוח, ב-HR או בניהול פיננסי, גם בשיווק יש שלבים שונים, חלקם שלבים שדורשים ניסיון והתמחות מקצועית וחלקם שלבים שתוכלו לפתח וליצור בעצמכם בדרך האופטימלית.

בשיחה שקיים J.D. Harrison מהוושינגטון פוסט עם Tim Westergren היזם שמאחורי הסטארטאפ Pandora (כיום חברה עם מחזור של למעלה מ-900 מיליון דולר וערך של 3.6 מיליארד דולר) הוא סיפר על תחילת דרכם. היתרון הגדול של Pandora היה זיהוי מדוייק מאוד של הצורך וההזדמנות. החברה פעלה ופועלת בתחום של מוסיקה אונליין בזמן אמת. טים לא היה סטארטאפיסט שחיפש הזדמנות אלא מוסיקאי שהבין את הצורך של אנשים לשמוע מוסיקה מהסגנונות האהובים עליהם ויצר עם שותפיו את החברה שלומדת את טעמו המוסיקלי של המאזין ומציעה לו אפשרויות נוספות של מוסיקה. קהל היעד הסופי והגדרת המוצר היו ברורים.

החברה התחילה לפני התפוצצות בועת הדוט קום ובמהלך ארבע שנות פיתוח המוצר עד שגיבשו את תפיסת הלקוח (B2C ולא B2B) הזמן שיחק לטובתם. הפס הרחב הפך נפוץ מאז וב-2004 עשו את המעבר לרדיו אונליין מותאם אישית לטעמו של כל לקוח.

Infographic: Apple Aims to Shake Up the Crowded Streaming Market | Statista

כיום לטענת אנליסטים אנו נמצאים במצב שעל כל רעיון עובדים 70 יזמים שונים בעולם. המשחק הופך להיות הרבה מעבר למי יעמיד את המוצר הנכון בזמן הנכון אלא למי יחשוב חכם יותר מהמתחרים הפוטנציאלים, מי שיבין נכון את נקודת המוצא של הלקוחות ויחשוב שיווק הוא זה שירוויח את השוק החדש ואת הלקוחות. האתגר הגדול ביותר של מרבית הסטארטאפים הוא יצירת המודעות ותפיסת התועלת של המוצר או השירות החדש שיניעו את המכירה והשימוש.

השאלות רבות:

  • איך להגיע לאנשים שלא מחפשים את הפתרון שלנו במנוע החיפוש?
  • מאיפה מתחילים לשווק ולמכור את המוצר שלנו?
  • איך לבלוט מעל כל הרעש?
  • על מי "להמר ראשון", איך יודעים מי הלקוחות שיהיו הראשונים להשתמש במוצר או שרות שלא קיים?
  • איך משיגים נוכחות מסיבית בתקציבים קטנים?

היום כשהמהפכה הטכנולוגית (הגדולה בכל המהפכות שעברה האנושות) בהתהוותה וכל רגע נזרק לחלל האוויר מוצר או שירות חדש, אנחנו צריכים למצוא את הדרך להשיג כמה שיותר נוכחות בשוק ובמכירות, בכמה שפחות זמן והוצאה כספית. אני מאמינה שכדי להצליח לעשות זאת צריך להבין ממה מורכב השיווק ומה הדרך הטובה ביותר להשיג פריצת דרך.

2. ממה מתחילים ומה השלבים שיש לעבור?

כל מהותו של השיווק מתמקד בשלוש שכבות:

הבסיס: אסטרטגית השוק שמגדירה לאן לכוון – מה ההזדמנות הגדולה והמדויקת ביותר עבור החברה והמוצר או השרות.

תהליך מתמשך: מכלול הפעילות השיווקית התקשורת עם הלקוחות הפוטנציאלים והקיימים.

והתוצאה: מכירות ומכירה חוזרת (או הורדת האפליקציה \ שימוש \ הרשמה כמנוי).

כשגוזרים את שכבות היסוד לסך הפעולות המובילות לתוצאות העסקיות מתקבל סדר פעילות ברור. מהצעד הראשון של קביעת שוק היעד המדויק וגיבוש אסטרטגית ה-Go To Market האחת הנכונה לסטארטאפ שלך, דרך חלוקה נכונה לבניית צוות השיווק הפנימי ובחירת הספקים המקצועיים החיצוניים ועד למכירות איכותיות ותהליך שוטף של קבלה וטיפול בלידים, הזדמנויות ומכירות.

3. מתי להעזר באנשי מקצוע חיצוניים ומתי לגייס עובדים או להכשיר בתוך החברה?

העיקרון המנחה כאן הוא ההפרדה בין הצעדים החד פעמיים ואלה הדורשים התמחות ספציפית לבין הפעולות החוזרות על עצמן ושייכות לניהול השוטף של האינטרקציה עם הלקוחות.

עם מי נכון לעבוד על בניית האסטרטגיה: שלב האסטרטגיה הוא הבסיסי והיסוד הקריטי ביותר למיקוד נכון והצלחה של השיווק והמכירות. והוא שלב קצר יחסית וחד פעמי. זה שלב שדורש התמחות רבה אך במהלך ההתנהלות השיווקית של הסטארטאפ הוא ייחודי. המחקר, ראיונות העומק ומיפוי מעמיק של השוק צריך להיעשות על ידי גורם שמתמחה בכך. קביעת האסטרטגיה והנחות היסוד בבסיס הפעילות השיווקית של הסטארטאפ, הם החלטה של היזמים ו\או הנהלת הסטארטאפ. את ההנחיה וההובלה המקצועית של התהליך המתבסס על המחקר ומיפוי השוק, צריך לעשות גורם מקצועי חיצוני, רצוי הגוף שניהל את המחקר.

מי יבצע את הפעילות השיווקית: אני מאמינה שהחברה צריכה להיערך בכוחות פנימיים ולהפעיל בעצמה את עיקר התהליך המתמשך של הפעילות השיווקית. החל בהגדרת המטרות והיעדים המשך בבניית התכנית השיווקית וכלה במכירות. יחד עם זאת גם בתוך התהליך הזה ישנם תהליכים חד פעמיים או התמחויות שבהם נכון להיעזר בגורמים חיצוניים מומחים. כך אני מתייחסת לעיצוב הלוגו, בניית האתר ולפעולות ספציפיות בהן יש צורך במומחיות שחסרה בחברה כגון PR או קידום ממומן.

מכירות: גם את פעילות המכירות אני מאמינה שנכון לפתח בתוך החברה. יחד עם זאת בחלק מהמקרים יהיו לנו מפיצים או סוכנים בחו"ל אותם נצטרך לאתר ולנהל. לפעמים כדאי להיעזר במומחה מכירות חיצוני לתקופה קצרה לגיוס האנשים המתאימים ולהכשרת אנשי המכירות.

4. מתי מתחילים עם שיווק החברה או המוצר?

התשובה חד משמעית. יש להתחיל בתהליך שיווק מקצועי מוקדם ככל האפשר בחיי המוצר והרעיון. יחד עם זאת תהליכי השיווק נחלקים בין אסטרטגיה ותוכנית לבין ביצוע בפועל ותלויים בשלבים השונים בהם נמצאת החברה. את אסטרטגית השוק יש להתחיל כמה שיותר מוקדם. שכן היא תשפיע רבות הן על גיוס ההשקעה והן על ממשקי המשתמש והפיצ'רים במוצר. כך גם התכנית השיווקית שתקבע את ה “Go To Market".

יחד עם זאת הפעילות השיווקית עצמה צריכה להתחיל כשלושה חודשים לפני היציאה לשוק. בין אם זו השקת בטא פתוחה או השקה נרחבת. זה גם המועד בו צריך להקים את מערך המכירות ולבנות את התמחור הסופי וההצעות המדויקות ללקוחות השונים.

אם אתם נמצאים כבר לקראת היציאה לשוק או בשוק עצמו, צריך לתרגם את ההבנה האסטרטגית על סמך מחקר השוק לתכנית היישום. היתרון המשמח בעולם השיווק החדש כיום הוא שהתקשורת עם הלקוחות הפכה קרובה וזולה מתמיד.

קרדיט תמונה: focus via shutterstock

אקזיט ענק: Valtech Cardio הישראלית נרכשת על ידי Heartware תמורת כמיליארד דולר

$
0
0
valtech
מקור: valtechcardio

מקור: valtech cardio

חברת המכשור הרפואי Valtech Cardio הישראלית נמכרת לחברת Heartware האמריקאית. בהודעה שפרסמה החברה הרוכשת היא מציינת כי העסקה תתבצע במניות בלבד, מה שמשווה לעסקה שווי של כמיליארד דולר. Valtech Cardio, החברה הנרכשת, פיתחה טכנולוגיה מיניאטורית ולא פולשנית, שנועדה לתמוך ולטפל במחלת לב מסתמית. הפתרון שהחברה הציגה עשוי לחסוך ניתוחי לב פתוח במקרים של דליפה במסתם המיטרלי, ולסכם את כל הפרוצדורה הרפואית בצינתור בלבד. כאמור הסכם הרכישה הינו עסקת מניות שתימשך בשלבים ולאורך שנים, ומותנית בעמידה ביעדים, אישורים רגולוטרים והוכחת היעילות של הפיתוחים בניסויים בבני האדם.

מפשטת הליכים ניתוחיים

מקור: Valtech cardio

מקור: Valtech cardio

הטכנולוגיה שפיתחה Valtech Cardio הישראלית מתמקדת בטיפול במצבים בהם המסתם הליטרלי (דו צניפי) לא נסגר כראוי, מה שמוביל לזרימה חוזרת של דם מהחדר השמאלי לעלייה השמאלית בזמן התכווצות הלב. במקרים חמורים, מצב זה יכול להוביל להידרדרות משמעותית בתפקודו של הלב עד כדי מוות, כאשר כ-4.2 מיליון חולים במחלה זו בארה״ב. לטענת החברה הנרכשת, השוק אליו פונה מוערך בכמיליארד דולר.

Valtech נוסדה בשנת 2006 על ידי יוסי גרוס ומבוססת באור יהודה. עד כה הציגה ויישמה למעלה מ-130 פטנטים, והשלימה סבב גיוס אחרון שני בסך 17.8 מיליון דולר בשנת 2010 מקרן NGN. החברה הרוכשת, Heartware נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר.

אמיר גרוס, מייסד ומנכ״ל החברה אמר כי ״Valtech Cardio הרוויחה בצורה משמעותית מההשקעה הראשונית של Heartware בה. מאז אותה ההשקעה פיתחנו יחסי עבודה חזקים המבוססים משימה אחת משותפת והיא לספק פתרונות לחולים הסובלים מכשלים בלב. השילוב של החברות יאפשר לנו לממש את הפוטנציאל הרב שיש לקו המוצרים שלנו. הניסיון והטכנולגיה של Heartware בשווקים תאפשר להשיק את המוצרים שלנו ברחבי העולם, ולסייע לאותם חולים״.

גיוס: Crosswise הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר, מציגה פרסום מדויק יותר

$
0
0
crosswise
מקור: צילום מסך, Crosswise

מקור: צילום מסך, Crosswise

חברת Crosswise הישראלית, אשר עוזרת לחברות מדיה לזהות את המשתמשים שלהן בין ההמון, במטרה להציע להם את הפרסום הרלוונטי ביותר, הודיעה היום (ד׳) על השלמת סבב גיוס A בסך 3 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה Pereg Ventures לצד ZhenFund, Emerge והמשקיעים הקיימים בהם Giza Venture Capital, OurCrowd ו-Horizons Ventures. הסכום שגוייס יסיע לחברה להרחיב את נוכחותה הבינלאומית, תוך כדי הגדלת מאמצי השיווק והמכירות.

חוצת פלטפורמות

לפי נתונים של נילסן, אמריקאי ממוצע הוא בעל 4 מכשירים דיגיטליים שונים באמצעותם הוא צורך מדיה במשך יותר מ-60 שעות בשבוע; לפי גוגל, 90% מהצרכנים מבצעים פעולות מקוונות כגון מחקר וקניות באינטרנט, בעודם מזגזגים בין מכשירים שונים; לפי Forrester, כ-71% מהצרכנים לא רואים בעין טובה מודעות פרסום לא אחידות מאותו המותג, במכשירים השונים שלהם. ממצאים אלו תומכים בחשיבות של הצלבת נתונים אודות המשתמשים, גם אם אלו גולשים באמצעות מגוון מכשירים.

הטכנולוגיה שפיתחה Crosswise מאפשרת לזהות את קבוצת המכשירים השייכים למשתמש מסוים (בהם טאבלט, סמארטפון או מחשב נייד), מבלי לסכן את פרטיותו או להשתמש בסממנים אישיים אודותיו. כך, בעוד שהמשתמש יכול להיות רגוע שאינו נחשף לחברות צד שלישי יתר על המידה, חברות המדיה יכולות להיות גם הן רגועות, שכן הקמפיינים שלהן מגיעים ליעד המתאים בצורה ממוקדת ביותר. הטכנולוגיה בעצם מסוגלת לקשר בין המשתמשים למכשירים בהתאם למידע רב, הכולל בין היתר את מיקום המכשיר, סוגי האפליקציות המותקנות בו, דפוסי השימוש, האתרים בהם ביקרו המשתמשים ואפילו עוצמת הלחץ שנוצרה על המסך בעת לחיצה.

פועלת כמתווך וללא ניגוד אינטרסים

Crosswise אינה עובדת עם המפרסמים בצורה ישירה, אלא מציעה את שירותיה לחברות הפרסום השונות כגון DSP, DMP, ReTargeters, פלטפורמות Affiliates ונציגויות נוספות, כשהן אלה המעניקות את השירות למפרסמים בקצה. לדברי החברה, הבידול העיקרי שלה ממתחרותיה בשוק הוא בכך שמעדיפה להשאר ניטרלית בשוק הפרסום. היא מאמינה שאינה צריכה להתחרות עם חברות הפרסום, כך שאינה רוכשת מדיה, אינה מספקת שירותי אנליטיקות ואינה יוצרת מגזרי קהל. אלא, החברה מתמקדת בייצור ה-Device Graph המדוייק ביותר שאפשר.

כלומר, השירות שלה מוצע לנותני הפרסום ולא למשתמשי הקצה והמפרסמים, כך שהיא יכולה להציע את המידע הרלוונטי ביותר ללקוחותיה ללא ניגוד אינטרסים. בנוסף, הודות לשותפותיה החברה יכולה לאמן ולוודא את המודלים הסטטיסטיים שלה, מה שלדבריה יכול להבטיח ללקוחותיה שמקבלים גישה לפתרון המדוייק ביותר בתעשייה.

Crosswise נוסדה באוגוסט 2013 על ידי סטיב גלנץ, יונתן זיידנר ורון רייטר, בעלת משרדים בתל אביב ובינואר 2014 השלימה סבב גיוס בסך 2 מיליון דולרים בהובלת Ajay Shah ו-Giza Venture Capital, מה שמעמיד את סך גיוסיה עד כה על 5 מיליון דולר.

״זוהי תקופה מאוד מרגשת באבולוציה של שיווק וניתוח דיגיטלי, ואנו מצפים לעזור למפרסמים ובעלי אתרים רבים יותר לשפר את מערכות היחסים שלהם עם לקוחות, ולהגדיל את ההחזר שמקבלים על ההשקעות שמבצעים באינטנרט״, אמר סטיבן גלנץ׳, מייסד ומנכ״ל Crosswive. חברת Crosswise לקחה חלק בתחרות ה-Startup Arena בכנס Geektime Conference 2014 בו התחרו כעשרה סטארטאפים צעירים ומבטיחים.

Geektime Conference 2014 – Startup Arena – Crosswise

גיוס: TrenDemon הישראלית משלימה סבב גיוס ראשון בסך 800,000 דולר

$
0
0
trendd
המערכת מנתחת את מסלולי הגלישה באתר, ומזהה אילו נתיבים מובילים להמרה. באמצעות מערכת הנעות לפעולה מותאמות אישית, המערכת יכולה לבצע אופטימיזציה בצורה אוטומטית ולנתב יותר גולשים באתר למסלול הרלוונטי עבורם. (מקור: TrenDemon)

המערכת מנתחת את מסלולי הגלישה באתר, ומזהה אילו נתיבים מובילים להמרה. באמצעות מערכת הנעות לפעולה מותאמות אישית, המערכת יכולה לבצע אופטימיזציה בצורה אוטומטית ולנתב יותר גולשים באתר למסלול הרלוונטי עבורם. (מקור: TrenDemon)

הסטארטאפ הישראלי TrenDemon המפתח מערכת בינה עסקית ואופטימיזציה לשיווק מבוסס תוכן, הודיע היום (ה׳) על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 800,000 דולר. החברה מסייעת למותגים לנתח ולשפר את ביצועי התוכן באתר בצורה אוטומטית. בסבב הגיוס השתתפו קרן Blue Ocean מדרום אמריקה, קבוצת משקיעים פרטיים בהובלת רפי דנן, וחברת מדיה שייקרס. הסכום שגוייס ישמש להאצת פעילות המכירות והשיווק בחו״ל, תוך כדי המשך פיתוח המוצר.

עד פי 4 יותר לידים ומכירות מהאתר

מותגים רבים פונים היום לשיווק מבוסס תוכן (content marketing) כדי להגיע ולהניע את קהלי היעד שלהם. מעבר להשקעה ביצירת התוכן עצמו (פוסטים, בלוגים, מאמרים, סרטונים וכו') מותגים משקיעים רבות גם בהבאת גולשים ורכישת טראפיק (תנועה) מרשתות מדיה כמו פייסבוק, טאבולה ואאוטבריין לתכנים שהם מייצרים. הבעיה היא שמרבית המותגים והמפרסמים סובלים ממנה היא שלא מוצגת בפניהם תמונה ברורה לגבי האפקטיביות האמיתית של הפעולות שלהם, והחזר ההשקעה (ROI) של אותו שיווק מבוסס תוכן.

הטכנולוגיה של TrenDemon מנתחת את מקורות הטראפיק ופעילות הגולשים באתר, וכך בעצם יכולה לספק למשווק מידע לגבי אפקטיביות הערוצים השונים, התכנים ומסלולי ההמרה באתר. באמצעות המידע שמספקת המערכת, המשווק יכול לבצע רכש מדיה בצורה חכמה יותר ולייצר תכנים שיניעו את הגולשים לפעולה. המערכת שפיתחה החברה יכולה גם להוביל לשיפור באופן אוטומטי בביצועי האתר, זאת באמצעות הנעות לפעולה והמלצות תוכן מותאמות אישית בזמן אמת. כמו כן, TrenDemon מתממשקת באמצעות API למערכות שיווק שונות בהן Silverpop ו-MailChimp, וכך מאפשרת למנף את אותן תובנות ומסקנות גם במערכות אלו.

מייסדי החברה: לנה ברנר ואבישי שרון

מייסדי החברה: לנה ברנר ואבישי שרון

בשונה ממערכות אנליטיות אחרות כגון גוגל אנליטיקס, TrenDemon מתמקדת בניתוח אפקטיביות התוכן, מספקת המלצות ברורות ליצירה והפצת התוכן, ובנוסף, כוללת גם רכיבי אופטימיזציה ולא רק בינה עסקית. אבישי שרון, מנכ"ל טרנדימון אמר כי ״באתרים שבהם פועלת המערכת שלנו הצלחנו להביא בתוך שבועות בודדים לשיפור של בין 40% ל-380% במספר הלידים והמכירות מאזור התוכן, וזאת ללא הגדלה של היקף הטראפיק והתוכן הקיימים באתר״.

פיבוט משתלם

TrenDemon הוקמה בשנת 2013 על ידי אבישי שרון ולנה ברנר, ובמשרדיה הממוקמים בנתניה ואוקראינה מועסקים סה״כ כ-11 עובדים. בדצמבר 2013 השלימה החברה סבב גיוס סיד בסך 200 אלף, מה שמעמיד את סך גיוסיה עד כה על מיליון דולר. בין החברות שעושות שימוש במוצרי החברה נמנות מיקרוסופט, Payoneer וטאבולה.

המוצר הנוכחי נוצר לאחר פיבוט שביצעה החברה לפני כשנה וחצי מהפתרון הקודם שפיתחה, PLAY, אשר סייע לגופי תוכן להגדיל את מספר השיתופים מהאתר באמצעות גיימיפיקציה. ״הרעיון היה להפוך את הקהל לערוץ הפצה חברתי, מדיד ואפקטיבי יותר. כששאלתי את אחד הלקוחות שלנו (מותג מוביל בתחום הגיימיניג), איזה תוכן הוא היה רוצה שהקהילה שלו תפיץ, הוא הודה שאין לו מושג איזה תוכן עובד ביחס ליעד ההמרה שלו (במקרה הזה, הרשמות לאתר). כדי לנסות לענות על השאלה הזו, התחלנו לבדוק את מסלולי הגלישה של גולשים שנרשמו ולנסות לראות אם יש תבנית או דפוס אופייני שנוכל לזהות. לנה, ה-CTO שלנו, ניתחה את הנתונים, וראתה שקיימים מסלולים "חמים" באתר, כלומר, תבניות גלישה שכאשר גולשים עוברים בהן, גדל משמעותית הסיכוי שהם ישלימו את יעד ההמרה״.

הבנו שיש כאן הזדמנות כפולה – פעם אחת הבנו שקיים פער מידע אצל content marketers לגבי אילו תכנים ומסלולים באתר הם האפקטיביים ביותר. הדבר השני שראינו הוא שכאשר אנחנו משלבים רכיבי המלצות תוכן והנעות לפעולה על בסיס התובנות שנאספו בחלק האנליטי, אנחנו מסוגלים להביא יותר גולשים למסלולים החמים באתר, ולשפר בעשרות ואף מאות אחוזים את יחסי ההמרה באתר. כצוות, כשראינו שאנחנו מסוגלים לפתח פתרון אוטומטי, אפקטיבי, שניתן להטמעה פשוטה ושעונה על צורך רחב, ההחלטה לביצוע הפיבוט הייתה מתבקשת״. הסביר לגיקטיים מייסד ומנכ״ל החברה אבישי שרון.

חברה אמריקאית: ווייז גנבה לנו את הנתונים, הצליחה בזכותנו

$
0
0
waze
מקור: Waze

מקור: Waze

מאת נמרוד צוק, כלכליסט

חברה אמריקאית בשם PhantomAlert, מתחרה כושלת למדי של ווייז בתחום הניווט, תובעת עתה את החברה המצליחה בטענה שגנבה לה מסד נתונים ושילבה אותו באפליקציה הפופולרית. החברה דורשת מבית המשפט להורות לגוגל, המחזיקה בווייז מאז 2013, לסגור את השירות ולשלם לה פיצויים בסכום שטרם הוגדר.

לא לעניין

בדומה לווייז, גם PhantomAlert מחזיקה במסד נתונים של "נקודות עניין" קבועות ומשתנות – מצלמות מהירות, ניידות משטרה, אתרי עבודות בכביש, תאונות ומטרדים אחרים. על פי הנטען במסמכי התביעה, שהוגשה ביום שלישי לבית המשפט המחוזי של צפון קליפורניה, ביולי 2010 פנה נועם ברדין, מנכ"ל ווייז, למנכ"ל PhantomAlert ג'וזף סאיום והציע לו כי שתי החברות ישתפו פעולה ויחלקו זו עם זו את מסדי הנתונים שלהן.

סאיום, לטענת התביעה, סירב להצעה. גם המידע של PhantomAlert נאסף מדיווחי גולשים, אבל בניגוד לווייז שמתמקדת יותר בהתרעות על מפגעים זמניים כמו תאונות, המתחרה מוושינגטון הבירה שמה דגש גדול יותר על 400 אלף מטרדים קבועים – בעיקר סוגים שונים של אמצעי אכיפה משטרתיים.

לאחר הסירוב, נטען בתביעה, בחרה ווייז להעתיק ללא רשות את בסיס הנתונים של PhantomAlert ולשלב את המידע בשירותיה. החברה לא הסבירה כיצד בוצעה ההעתקה, טענה משונה מעט מאחר והמידע אמנם נגיש למשתמשי האפליקציה על גבי המסך, בהתאם למיקום שלהם, אבל לא זמין לשאיבה אוטומטית בהיקף סיטונאי מבחוץ. החברה אף סירבה לענות לשאלת אתר Arstechnica כיצד בוצעה ההעתקה. לדבריה, ההוכחה כי המידע הועתק מצויה בשורה של נקודות עניין מזויפות, שהיא שתלה בכוונה בבסיס הנתונים שלה כדי לעקוב אחר העתקות, נקודות שעתה ניתן למצוא אותן גם במפות ווייז.

הסיבה להגשת התביעה רק עכשיו, כך נראה, היא העובדה שבסיס הנתונים לא היה מוגן עד כה כקניין רוחני – למרות שהחברה פועלת כבר שבע שנים, רק ב-20 באוגוסט האחרון אישר משרד זכויות היוצרים האמריקאי את בקשת החברה לזכויות יוצרים על המידע הכלול בו.

לטענת סאיום, המידע שווייז העתיקה לכאורה מ-PhantomAlert תרם לכך שהיא הצליחה לקבל מגוגל סכום של 1.03 מיליארד דולר כאשר ענקית החיפוש רכשה אותה ב-2013. ״הקמתי את החברה לפני שבע שנים כיזם עם חלום, ועתה החלום שלי רוסק על ידי חברות שמרוויחות משנים של דם, יזע ודמעות שהצוות שלנו השקיע במוצר", טען סאיום. גוגל טרם הגיבה לפרסום.

הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט

לקריאה נוספת

לשינוי החוק לחץ כאן: הכירו את הסטארטאפ שיעזור לכם לשנות את פני המדינה

$
0
0
BIG
מקור: ePart

מקור: ePart

כמה פעמים קראתם ידיעות באתרי החדשות השונים או ראיתם כתבות במהדורות החדשות והתעצבנתם, קיללתם ובעיקר התבאסתם שאתם לא יכולים לעשות דבר בנידון? סביר להניח שזה קרה לא מעט פעמים. אבל תארו לכם שהייתם מקבלים התראה מראש על כל חוק חדש שעומד לעבור בנושא שמעניין אתכם או דיון חשוב באחת מועדות הכנסת בנושא שקרוב לליבכם? זה בדיוק מה שמנסה לעשות ePart, סטארטאפ ישראלי צעיר.

ממחיר הקוטג' ועד ניצולי שואה

לאחר הרשמה הקצרה ל-ePart תתבקשו לבחור את הנושאים שמעניינים אתכם. בין השאר תוכלו לבחור נושאים כמו צרכנות, חינוך, תחבורה ובטיחות בדרכים, דת ומדינה, ניצולי שואה, שילוב מיעוטים, היי-טק, בריאות, אנרגיה, פריפריה ועוד רבים.

מהרגע שתסמנו את הנושאים הרלוונטיים עבורכם, תתחיל המערכת לעקוב עבורכם אחרי לוחות הזמנים השונים בכנסת, כדי לאתר הצעות חוק, דיונים בועדות ובמליאה, בנושאים הללו. כשהמערכת תאתר תכנים כאלו, היא תדאג לעדכן אתכם עם מייל מתומצת וענייני שכולל תקציר של הדיון או ההצעה ומתי הם אמורים להתרחש. מכאן הכל כבר תלוי בכם: תוכלו לפנות ישירות לנבחרי הציבור, לעורר מחאות פייסבוק או אפילו לעזוב את המזגן וממש לצאת להפגין.

גרסת הבטא של ePart עלתה כאמור לאוויר בתחילת חודש אוגוסט וכבר נרשמו אליה כאלף משתמשים. כרגע מתמקדת הפלטפורמה בעיקר בוועדות הכנסת, אך בעתיד הקרוב היא תתרחב גם לממשלה ולרשויות המקומיות. ההשקה הרשמית תתרחש באוקטובר, מיד אחרי החגים, אבל אפשר להירשם כבר עכשיו ולהתחיל להתעדכן ולהשפיע.

גם נשיא Wix התלהב והצטרף למיזם

הצוות שמאחורי ePart. מקור: ePart

הצוות שמאחורי ePart. מקור: ePart

את ePart הקים יוסי חיות שמכהן כמנכ"ל ואליו הצטרף ניר זוהר, נשיא ענקית האינטרנט הישראלית Wix, שמכהן גם כיו"ר הדירקטוריון של ePart. אל חיות וזוהר הצטרפו אמנון הררי, סמנכ"ל התוכן והעורך הראשי ועמליה שרייר, סמנכ"לית פיתוח, מחקר ואסטרטגיה, שביחד מקדמים את המיזם.

בשיחה עם גיקטיים מספר חיות שהרעיון עלה במסגרת העבודה הקודמת שלו כעורך דין בקליניקות המשפטיות של אוניברסיטת תל אביב: "גיליתי שאפשר להשפיע על נושאים שאכפת לך מהם דרך השתתפות בדיונים בוועדות הכנסת. הסטודנטים ואני היינו מאוד מעורבים בחקיקה שקשורה לניצולי שואה, הבאנו לשולחן את מאות המקרים של ניצולים שעזרנו להם מול הרשויות השונות, והצלחנו באמת להשפיע דרך הדיונים. ובכל זאת, לנו לקח הרבה זמן ומאמץ להגיע למעמד הזה. הגעתי למסקנה שצריך לפתח כלי שיאפשר לכל אחד להבין מה קורה בדיונים האלה בכנסת, איך הם משפיעים על החיים שלו, ולתת לו אפשרות מהירה ונוחה להשפיע עליהם, בלי בהכרח ממש להגיע פיזית למשכן בירושלים".

מי קהל היעד שלכם? "כל מי שמחפש להיות מעורב ולהשפיע. אנחנו עושים מאמץ לפנות לאוכלוסיה רחבה ככל האפשר – לכל הקשת הישראלית, לא משנה איפה הם נמצאים על המפה הפוליטית, או לאיזו קבוצה הם רואים את עצמם שייכים. אנחנו מנסים לגרום לכמה שיותר אנשים להרגיש שהם במגרש, ויכולים לשחק בו ולהשפיע על מה שחשוב להם".

אז במה שונה ePart ממיזמים אחרים כמו 'כנסת פתוחה' למשל? "כנסת פתוחה" הוא מיזם גדול וחשוב מאוד, וכמוהו יש עוד כמה בשטח. מה שמייחד אותנו משאר היוזמות הוא שאנחנו מעדכנים לפני הדיונים ולא בדיעבד, מה שנותן להם את האפשרות להשפיע על המהלכים שחשובים להם לפני שיהפכו לעובדה מוגמרת. הצד המשלים של זה, היא העובדה שאנחנו גם מעניקים אפשרות זמינה, נוחה ופשוטה להשפיע – לפנות ישירות אל נבחרי הציבור שלהם, ולהעביר דעה/עמדה/מידע רלבנטי אל הנבחרים, כדי לסייע להם לקבל החלטה אחרת – לפני שיקבלו אותה. אלמנט נוסף שבולט אצלנו הוא היכולת לקבל את העדכונים ישירות אלייך למייל, בשפה פשוטה ובגובה העיניים, ורק בנושאים שהגדרת מראש שחשובים לך, במקום שתטבע בכל העשייה האדירה שמתקיימת בכנסת".

דוגמה לעדכון בנושא שנבחר. מקור: ePart

דוגמה לעדכון בנושא שנבחר. מקור: ePart

אם נשים רגע את הרעיון היפה והאידיאלים בצד, מה לגבי הכנסות? יש לכם מודל עסקי? "אנחנו כרגע מאוד מרוכזים בבניית המוצר ובשיפור אותו. זה ההיגיון העסקי שלנו – להתמקד בהרחבת העשייה ובהתאם גם את בסיס המשתמשים שלנו, ואולי גם את תחומי העיסוק. בהמשך, כמובן, לייצר הכנסות מפרסום, כמו אתרי תוכן גדולים אחרים"

כיצד אתם רואים את האתר עוד כשנה מהיום? "שנה מהיום אנחנו רואים את ePart ככלי שמשרת עשרות ומאות אלפי ישראלים, ועוזר להם להתעדכן בכל מה שקורה כאן, ולהשפיע בלחיצת כפתור. בין אם זה מה שקורה בכנסת, בממשלה, ברשות המקומית שלהם. לעדכן אותם על נושאים שהם מחליטים שמעניינים אותם, בלשון ברורה, ולתת להם את האפשרות להשפיע".


לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו באוגוסט 2015

$
0
0
bigmoney

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש אוגוסט.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש יולי

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

אקזיט: InfiApps הישראלית נמכרת ל-Stride Gaming תמורת 39.2 מיליון דולר

חברת הגיימינג הישראלית InfiApps נמכרת לחברת הגיימינג הבריטית Stride Gaming. החברה הבריטית שנסחרת בבורסת המשנה בלונדון (AIM) תשלם עבור החברה הישראלית 21.2 מיליון דולר במזומן ועוד 18 מיליון דולר בהנחה שהחברה תעמוד ביעדים העסקיים שלה.

שני המשחקים הראשונים שפיתחה החברה היו בסגנון ה-Tiny Wings ועסקו בפינגווינים מעופפים. המשחקים, שזכו ליותר משלושה מיליון הורדות, אף הופיעו במקומות הראשונים באפסטור במספר מדינות. אחר-כך עשתה החברה פיבוט ועברה לפתח משחקים בתחום הסושייאל גיימינג. משחק הדגל של החברה, Slot Bonanza, הורד יותר מ-5 מיליון פעמים, והוא נהנה מיותר מ-500 אלף שחקנים פעילים, מה שהפך אותו לאחד ממשחקי הסושייאל קזינו המובילים בעולם.

Driveway מגייסת 10 מיליון דולר, תעזור לנו לחסוך בביטוח הרכב

אפליקציית Driveway היא מעין "קופסה שחורה" של הנהיגה שלנו, שנועדה לעזור לנו לנהוג בצורה זהירה יותר ולהעניק לנו תגמול בצורת תשלומי ביטוח מופחתים. החודש הודיעה החברה על גיוס של 10 מיליון דולר מ- Ervington Investments של המיליארדר הרוסי רומן אברומביץ'.

האפליקציה מנטרת מספר פרמטרים שמחולקים ל-3 קבוצות: נהיגה אגרסיבית – האצה, בלימות, פניות ונהיגה במהירות מעל המותרת; זמן הנהיגה – שעות לילה או יום וכן שעות עומס או שעות פנויות ומספר הקילומטרים שעושה הרכב מדי שנה. המערכת משקללת את הנתונים ומעניקה לנהג ציון בין 0 ל-100, על בסיסו יכולה חברת הביטוח להעניק לו הנחה של עד 30 אחוזים במחיר הפרמיה. ב-Driveway גם מציינים כי המערכת יכולה גם לחסוך בעלויות הדלק.

נייס מוכרת את חטיבת ה-Physical Security שלה תמורת 100 מיליון דולר

חברת ההשקעות הטכנולוגית Battery Ventures רוכשת את היחידה הביטחונית של נייס (PSBU) תמורת סכום של 100 מיליון דולר. הרכישה בוצעה תמורת 85 מיליון דולר שינתנו במזומן, בעוד ש-15 מיליון הדולר הנוספים יינתנו בהתאם לביצועים עתידיים. במסגרת העסקה, החטיבה אשר מספקת טכנולוגיות לניהול וניתוח וידאו בארגוני בטחון, תהפוך לגוף עצמאי בפני עצמו.

הפתרונות לניהול וניתוח הוידאו של חטיבת PSBU של נייס מנוצלים על ידי ארגונים ברחבי העולם ומסייעים לאלו לנטר, לנתח ולצפות בנתונים המסייעים להקטין הסיכונים למחדלי אבטחה, לייעל עבודתם והמשיך ׳בעסקים כרגיל׳. בין הלקוחות של החטיבה נמנים בנקים, שדות תעופה, נמלי ים לצד מקומות המארחים אירועי ספורט גדולים ואטרקציות תיירותיות.

AtHoc הישראלית נמכרת לבלקברי

בלקברי הודיעה על רכישת AdHoc של היזמים הישראליים גיא מיאסניק ואביב זיגל, שמפתחת פלטפורמה לתקשורת ארגונית מאובטחת גם במצבי חירום. AtHoc הוקמה ב-1999 על ידי היזמים הישראליים, שלשניהם רקע דומה של שירות בחיל המודיעין ולימודים בטכניון. הטכנולוגיה שפיתחה החברה נועדה לשמש לצורך תקשורת בין-ארגונית מאובטחת בכל נקודה שבה נמצאים חברי הארגון בעולם. הטכנולוגיה גם מאפשרת לחברי הארגון לקבל התראות ולנהל תקשורת בעת מצבי חירום, כמו אסונות טבע ופיגועים בקנה מידה גדול. לחברה יש כ-200 עובדים שרובם ממוקמים במטה החברה בסן-מטאו, קליפורניה.

VideoStir מגייסת 700 אלף דולר, תעניק פן אנושי לאתר שלכם

חברת VideoStir הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 770,000 דולר בהובלת חממת TheTime. הפיתוח של הישראלית מעוניין לעזור לבעלי אתרים ליצור קשר אישי יותר עם המשתמשים. מדובר בפלטפורמה שמאפשרת לעסקים קטנים ליצור קטעי וידאו ׳צפים׳ ואינטראקטיבים, במקום פתרונות סטטיים ומרובעים, ומבטיחה כי שדרוג זה צפוי להכפיל את שיעור ההמרה של משתמשים ללקוחות.

בימינו, כשהצרכנים הפכו נבונים יותר והבינו את נפלאות הקניות באינטרנט, ניכר היעדר המגע האנושי באינטראקציה מקוונת. הפתרון של VideoStir מאפשר לכל בעל אתר להקליט סרטון הדרכה באמצעות הסמארטפון ולקבל תוצאה קצת יותר מקצועית.

LifeBond הישראלית מגייסת 27 מיליון דולר, ייצרה ׳דבק׳ שמאחה רקמות

LifeBond הישראלית מפתחת ומייצרת מכשור רפואי לניתוח ותיקון רקמות בגוף, שבין היתר נועד לצמצם את הסיבוכים שעשויים להתרחש לאחר ניתוח. החודש הודיעה החברה כי השלימה סבב גיוס רביעי בסך 27 מיליון דולר. בסבב השתתפו Adams Street Partners, הקרן הסינית Sino Biopharmaceutical Ltd והמשקיעים הקיימים בהם ג׳ונסון אנד ג׳ונסון, קרן פיטנגו ומשקיעים קיימים נוספים. סכום הגיוס יסייע לחברה להמשיך בניסויים ולהביא את המוצרים שלה לשוק בהקדם האפשרי.

המוצר הראשון שהציגה החברה מכונה LifeSeal, כשמו כן הוא, נועד למזער סיבוכים שלאחר ניתוח כגון דליפה מאזורים שאוחו. דליפה שכזו לאחר כריתת מעי גס למשל עשויה להוביל לתחלואה משמעותית בשל זיהומים וסיבוכים עד כדי מוות, כאשר בין 15-19% מהחולים סובלים מתופעה שכזו (מאות אלפים מידי שנה). המוצר שפיתחה החברה בעצם נועד לצמצם את הפגיעה בחיי אדם, לאטום את האיזור וכך לספק שכבת הגנה נוספת.

InLoop הישראלית מגייסת 2.1 מיליון דולר, מפתחת ניוזפיד ארגוני

חברת InLoop הישראלית, המציעה פלטפורמת חדשות עסקיות לתעשיות B2B, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 2.1 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים. החברה, שבעברה נקראה ExpoBee, שינתה בשנת 2013 כיוון הן בשירות שמציעה והן בשוק בו מתמקדת. סבב הגיוס הנוכחי יסייע לה להרחיב את הפלטפורמה שפיתחה בשוק האמריקאי.

מרבית הלקוחות של InLoop הם איגודים אמריקאים, עבורם יוצרת החברה פלטפורמה חדשותית, מעין ניוז פיד מקצועי וייחודי לתעשייה בה עוסקים. אלגוריתמים שפותחו סורקים את הרשת כולה ואוספים חדשות רלוונטיות לתחום המבוקש, לאחר מכן מלקטים אותם לפני נושאים ומדרגים אותם לפני רמת החשיבות והרלוונטיות מבחינת מהות התוכן והפופולאריות שלהם ברשת.

חברת הסייבר הישראלית Cronus מגייסת 2.2 מיליון דולר

חברת הסייבר Cronus השלימה סבב גיוס בסך 8.5 מיליון שקלים מקרן Janvest ומקבוצת משקיעים פרטיים. כמו כן קיבלה החברה מימון כספי מהמדען הראשי במסגרת תכנית הסייבר הדו שנתית. המוצר שפיתחה החברה הוא האקר וירטואלי אשר מחקה במדויק את קו מחשבתו של ההאקר, ומאפשר לקבל מידע ולהגיב בזמן אמת לכל מצב של פריצה. ביכולתו לסרוק באופן אוטומטי ומהיר את כלל מערכות המחשוב של החברה, כולל מערכות דוגמת: VoIP, SAP, WEB Portal, Storage, Cellular, AS-400, Cloud, בקרים תעשייתיים ועוד.

הפתרון שמציגה החברה, ה-CyBot, מאתר אוטומטית תרחישי תקיפה הכוללים מספר מערכות מחשוב, בודק ומאמת את התרחיש. לאחר מכן, הפתרון ממשיך ומנחה באופן אוטומטי את כל מערך האבטחה הרלוונטי בכדי למנוע את הפרצה, תוך כדי שמעדכן את הצוות המקצועי החברה לגבי התקיפה שנמנעה. לטענת החברה, הייחוד של הפתרון שמציעים טמון בכך שבודק כל מוצר בעל כתובת IP, כלומר לא רק מחשבים ושרתים, אלא גם שעוני נוכחות, בקרים ומצלמות, וכך נותן מענה לתרחישים מורכבים גם בתחום האינטרנט של הדברים.

VATBox הישראלית מגייסת 24 מיליון דולר, מציעה החזרי מס אוטומטיים

חברת VATBox, המספקת פתרון טכנולוגי מבוסס ענן להחזרי מע״מ בינלאומי ובקרת תאימות עבור חברות גלובליות, הודיעה על השלמת סבב גיוס שני בסך 24 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה ויולה פרייבט אקוויטי (Viola private equity) ביחד עם משקיעים פרטיים קיימים. המימון ישמש את החברה להאצת צמיחתה, הכפלת מצב העובדים והתרחבות בשווקים בהם היא פועלת.

הטכנולוגיה שפיתחה VATBox מציעה דרך ׳חדישה׳ יותר לבצע הליכים בירוקרטיים שמתבצעים באופן ידני. באמצעותה ניתן לוודא כי כל תשלום שנעשה מחוץ לגבולות המדינה וכולל מע״מ, יאותר, ייבחן, יוחזר ויוצג במערכת מרכזית. הפתרונות האוטומטיים שפיתחה יכולים למקס את החזרי המע״מ, תוך כדי שמציגים שקיפות ועמידה בדרישות הרגולטוריות. השירות לא דורש התקנה מיוחדת של חומרה, תוכנה או צוות מקצועי. מערכת הזיהוי האוטומטית בעצם מזהה בזמן אמת את התקפות (Validation) של כל הוצאה עסקית, וכי הקבלות והחיובים מכילים את כל האינפורמציה הרלוונטית בכדי לוודא שהחזר המס שיתקבל יהיה מקסימלי.

הקרנות קיינן ישראל ו-First Time מגייסות כל אחת כ-60 מיליון דולר

בשורות טובות לחברות סטארטאפ ישראליות; לאחר פחות משנה מאז הוקמה, קרן ההשקעות First Time, המתמקדת בהשקעות בחברות בתחום האינטרנט והמדיה, משלימה גיוס הון בהיקף של כ-60 מיליון דולר. בנוסף, יזהר שי גייס לקרן קיינן ישראל המתמקדת בחברות בתחום המובייל, הרשתות החברתיות והאינטרנט בכלל גם הוא כ-60 מיליון דולר.

Sol Chip הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר, פיתחה סוללה סולארית

חברת Sol Chip הישראלית, אשר פיתחה סוללה סולארית שעשויה לחולל מהפכה של ממש, הודיעה על השלמת חלקו הראשון של סבב גיוס נרחב בסך 5 מיליון דולר. סבב הגיוס התבצע בהובלת קרן ההון Dowell Propery Holdings Limited מהונג קונג. סכום הגיוס יסייע לחברה להרחיב את פעילותה, וכבר בימים הקרובים תחל בגיוס עובדים נוספים, בהם מהנדסי מערכות ומומחי תקשורת ואינטרנט של הדברים (IoT).

החברה הישראלית נחשבת למובילה בתחום המרת אנרגיה מהסביבה ומציעה פלטפורמה המבוססת על הסוללה הסולארית שפיתחה ותקשורת אוטונומית לאינטרנט של הדברים (IoT), שביכולתה להפחית את עלויות התפעול הכוללות של ההתקן בלמעלה מ-60% בהשוואה לאלטרנטיבות אחרות בשוק.

XACT Robotics הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר

חברת XACT Robotics הישראלית, העוסקת בתחום הרובוטיקה הזעירה לצרכים רפואיים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 5 מיליון דולר. את הגיוס הובילה MEDX Ventures Group עם השקעה של 2 מיליון דולר, לצד משקיעים פרטיים מארה"ב ומאירופה. כמו כן לאחרונה קיבלה החברה שנה שניה של מימון מהמדען הראשי.

החברה מפתחת רובוט המשמש כפלפטורמה המאפשרת לרופאים לבצע מגוון פעולות רפואיות ברמת דיוק גבוהה ביותר כגון ביופסיה, כריתה, ניקוזים ומתן תרופות באיזורים ספציפיים בגוף. המוצר הראשון שלה, ה-RS2, מאפשר לנווט מחטים בכדי שיבצעו פעולות מדויקות ברקמה רכה תחת הדמיה.

CYBERTINEL הישראלית נרכשת על ידי CyberArk

חברת CYBERTINEL הישראלית, המגינה על ארגונים מפני איומים ומתקפות סייבר, נרכשת על ידי חברת CyberArk הישראלית גם היא, אשר הופנקה בבורסה בשנה שעברה. תנאי הרכישה טרם פורסמו, אך לפי פרסום באתר כלכליסט סכום הרכישה עומד על כ-20 מיליון דולר. CYBERTINEL המתמחה בטכנולוגיה המזהה איומי סייבר, תסייע לחברה הרוכשת לשפר את יכולותיה בכל הקשור לזיהוי איומים בתחילת דרכם.

הטכנולוגיה שפיתחה CYBERTINEL חושפת התקפות סייבר מתוחכמות ככל שיהיו באופן אוטומטי, על ידי שילוב של איסוף נתונים וניתוח עמוק של נקודות קצה. באמצעות חמישה מנועי ניתוח, אשר מנטרים ומזהים איומים בזמן אמת, אלו חושפים את המקור, ההתנהגות, האסטרטגיה ו׳היסטורית ההתקפות׳ של העומד מאחורי התקיפה, וכך המערכת בעצם מספקת פתרונות להתמודדות עם התקיפה בזמן אמת. כמו כן יכולה המערכת לזהות בתוך שעות ספורות האם הארגון היה נתון בעברו או נמצא כעת תחת מתקפה, ולספק לאחראי האבטחה כלים להתמודד עם האיום באופן מיידי.

Reactful מגייסת מיליון דולר, השקעה ראשונה ל-Inspiration Ventures בישראל

הסטארטאפ הישראלי Reactful, שעוזר לעסקים להגיב לשפת הגוף הדיגיטלית של המשתמשים שלהם בזמן אמת, הודיע על השלמת סבב גיוס ראשון בסך מיליון דולר. החברה אשר פועלת בתכנית ליווי הסטארטאפים של AOL – נוטילוס, גייסה את הסכום בהובלת Shaked Ventures, קרן ההשקעות של אבי שקד, AOL וקרן Inspiration Ventures מהסיליקון ואלי, שביצעה השקעה ראשונה בחברה ישראלית.

הטכנולוגיה של Reactful מזהה את התנהגות הגולשים באתר בצורה אוטומטית, ובהתאם לזו מתריעה בפני מנהלי השיווק על הפעולות שלהם, ומציעה דרכים להגיב בכדי לשפר את התוצאות באתר. בצורה זו בעלי עסקים וחברות יוכלו לעקוב ולהגיב למשתמשים המבקרים באתר שלהם בזמן אמת, ולא לאבד לקוחות יקרים, תרתי משמע.

Lightricks הישראלית מגייסת 10 מיליון דולר, תשדרג לכם את הסלפי

חברת Lightricks, הנחשבת למובילה בתחום התוכנות לעיבוד תמונה במכשירים ניידים, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 10 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה כרמל ונצ'רס, מקבוצת ויולה. ד"ר זאב פרבמן, מנכ"ל ומייסד משותף של Lightricks אמר לגיקטיים כי סכום הגיוס יסייע לחברה להמשיך בתהליך הפיתוח של מוצרים חדשים, ועל מנת לעשות זאת מעוניינים להכפיל את מספר העובדים בשנה הקרובה, ולכך יוקצה רוב הכסף שגויס בסבב זה. כמו כן, המטרה היא להכפיל גם את הכנסותיה של החברה ולחצות את רף ה-10 מיליון דולר עליו עומדת כיום.

Lightricks עומדת מאחורי שתי האפליקציות המובילות לעיבוד תמונה – Facetune, המיועדת לעיבוד תמונות פורטריט ו-Enlight, שרוצה להפוך כל תמונה ליצירת אומנות. סה״כ, שתי האפליקציות הללו נמכרו בלמעלה מ-5 מיליון עותקים ברחבי העולם, כאשר כל אחת מהן עולה כ-5 דולר. במשרדי החברה הממוקמים בקמפוס גבעת רם שבירושלים מועסקים כרגע למעלה מ-30 עובדים.

Payoneer הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית פיוניר (Payoneer), העוסקת בתחום התשלומים המקוונים, השלימה סבב גיוס נוסף (שמיני) בסך 50 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הובילה ענקית ההשקעות האמריקאית וולינגטון (Wellington) ביחד עם המשקיעים הקיימים בהם Susquehanna Growth Equity, כרמל, גריילוק, Nyca Partners ו-Ping An. עד היום גייסה החברה כ-90 מיליון דולרים.

חברת פיוניר נכנסה לתחום התשלומים בשנת 2005 במטרה להעניק לחברות גדולות אפשרות להעביר תשלומים בצורה נוחה, פשוטה ומאובטחת, לעובדים ברחבי העולם. לשם כך, פיתחה החברה פלטפורמה המאפשרת העברת תשלומים מקוונים במספר דרכים שונות, מהחברות אל נותני השירות הרלוונטיים. מטרתה העיקרית היא להעצים את המסחר הגלובלי בשווקים מגוונים, כאשר חברה מארצות הברית תוכל להעסיק נותני שירות מהודו, בריטניה ואפילו מישראל – ולשלם להם בדרך הנוחה ביותר עבורם.

Eco Wave Power הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר, הופכת גלי ים לחשמל

חברת Eco Wave Power הישראלית, העוסקת בייצור חשמל מגלי הים, הודיעה כי השלימה סבב גיוס ראשון בסך 2 מיליון דולר בהובלת Pirveli Ventures. החדשות בדבר הגיוס מלוות את ההודעה של החברה לפיה בחודש שעבר, פרסה בהצלחה תחנת כוח ׳דור שני׳ שלה בנמל יפו בישראל. הטכנולוגיה שמציגה נועדה להתחרות ראש בראש בשוק האנרגיה העולמי.

החברה המגייסת לא רק מבטיחה, אלא גם עומדת במילותיה; EWP הוכיחה שיכולה לייצר חשמל בהיקף מסחרי בניסוי שקיימה בנמל יפו. כמו כן, עד כה עומדת מאחורי פרויקטים מוצלחים להפקת חשמל בהיקף של 111 מגה וואט, ביניהם מכירת חשמל בהיקף של 5 מגה וואט לממשלת גיבלרטר. כרגע התוכניות לעתיד של החברה הן הקמת חווה להפקת אנרגיה חשמלית עד סוף שנת 2015, להתחיל למכור תחילה חשמל במתח נמוך, ולהתרחב עד כדי כך שתהיה אחראית לייצור 15% מהחשמל שצורכת גיבלרטר.

חברת Verint הישראלית רוכשת את Telligent האמריקאית

Verint מערכות הודיעה כי מרחיבה את תחום שירות הלקוחות שלה ורוכשת את חברת Telligentהאמריקאית, המאפשרת ניתוח והפקת תובנות ממידע המגיע מקהילת לקוחות באמצעות צ׳אטים באתרים, התכתבויות בדואר אלקטרוני וקהילות באינטרנט. בעוד שסכום הרכישה לא פורסם, עד כה השלימה החברה הנרכשת מהקמתה בשנת 2004 חמישה סבבי גיוס בסך כולל של 36.3 מיליון דולר.

בשל הרכישה, לקוחות Verint ו-Telligent יוכלו לעשות שימוש בפלטפורמת המודיעין, שיכולה לסייע בהשגת יעדים אסטרטגיים, כולל היכולת ללמוד על יעילות שירות הלקוחות ולהוסיף חווית שימוש חברתית יותר ברשת.

StoreDot מגייסת 18 מיליון דולר כדי להטעין רכב חשמלי ב-5 דקות

החברה הישראלית, שהציגה בעבר סוללה לסמארטפון שנטענת במלואה תוך 30 שניות, עובדת על המיזם החדש שלה – סוללה לרכב חשמלי שתטען תוך 5 דקות. סבב הגיוס הנוכחי יתמקד בפיתוח וקידום תהליך המסחור של ה-Bussiness Unit לרכב החשמלי. אחת המטרות המיידיות של החברה היא לבנות אב-טיפוס ראשון של רכב חשמלי הנטען בתוך חמש דקות. בנוסף, מתכוונת החברה להגדיל את מצבת כוח האדם שלה ב-50% עד סוף השנה הנוכחית.

ההתמקדות הנוכחית של StoreDot היא כאמור בטכנולוגיית הטעינה האולטרה-מהירה שלה, שתאפשר טעינה מלאה של סוללה של רכב חשמלי ב-5 דקות בלבד. לצורך זה, פיתחה החברה מערכת שמורכבת מ-7,000 תאים, שניתנים לטעינה מהירה. לשם השוואה, 5 דקות טעינה כיום יספיקו לכם ל-8 ק"מ נסיעה בלבד ב-Tesla, המכונית החשמלית של אילון מאסק. החברה הציגה את המיזם האחרון שלה בחודש מאי האחרון, אז הכריזה כי תוך שנה הטכנולוגיה תהיה רלוונטית ותאפשר הטענה מהירה של רכבים חשמליים (לפחות במסגרת ניסויים בינתיים).

Siklu הישראלית מגייסת 18 מיליון דולר לשיפור הקליטה הסלולרית

חברת Siklu הישראלית, המספקת תשתיות תמסורת אלחוטית בגלים מילימטריים, הודיעה על השלמת סבב גיוס שלישי בסך 18 מיליון דולר. לסבב הגיוס הנוכחי הצטרף משקיע חדש – Sercomm Corporation לצד המשקיעים הקיימים – Amiti Ventures, Argonaut Private Equity, תמיר פישמן ונצ׳רס, Evergreen Venture Partners, Qualcomm Ventures ו-Tamares. הסכום שגוייס יסייע לחברה להמשיך ולהאיץ את צמיחתה בעולם.

החברה מפתחת ציוד להעברת תקשורת בין אנטנות סלולריות לליבת הרשת (Backhaul). אחת הבעיות המרכזיות בהעברת תקשורת אלחוטית בפס רחב היא בגישה לתחנות הקצה – האנטנות. Siklu פותרת סוגיה זו על ידי שימוש בטכנולוגיה של גלי מיקרו ושימוש בתדרים גבוהים, וכך משפרת את קיבולת הרשתות הסלולריות.

AppInside הישראלית מגייסת 2.3 מיליון דולר

חברת AppInside הישראלית, אשר פיתחה טכנולוגיה המזהה בזמן אמת פרצות אבטחה באפליקציות מובייל, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 2.3 מיליון דולר מקרן הון הסיכון האמריקאית Accomplice (לשעבר Atlas Ventures) וממשקיעים פרטיים. פלטפורמת ה-SaaS שפיתחה החברה מבוססת על ניתוח ביג דאטה, המעניק זיהוי יעיל ובזמן אמת של פירצות אבטחה, זאת בעזרת אלגוריתמים אשר בודקים את האפליקציות באופן אקטיבי.

הטכנולוגיה של AppInside מאפשרת סריקת אפליקציות מובייל באופן אוטומטי וללא אינטגרציה לסביבת הפיתוח. בצורה זו, מתריעה בזמן אמת על פירצות אבטחה הקיימות באפליקציה ומספקת הוראות לבעלים או המפתחים המפרטות כיצד ניתן להתגבר עליהן. בנוסף, הטכנולוגיה מאפשרת גם זיהוי אפליקציות שהועתקו (Clones) על ידי גורמים זרים שלא קיבלו את האישור הדרוש לכך, ומיידעת את בעלי האפליקציה המקורית בזמן אמת על כך, תוך כדי שמפרטת בפניהם כיצד ניתן להסיר את האפליקציה המועתקת.

dapulse, המתחרה הישראלית לסלאק, מגייסת 2.6 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי dapulse, המספק פתרונות SaaS לניהול פרויקטים בארגונים, הודיע על גיוס של 2.6 מיליון דולר מהמשקיעים הקיימים – Genesis Partners ו-Entree Capital. הפיתוח שמציג הוא כלי שיתופי בין חברי צוות במקומות עבודה, שנועד להוביל להשלמת משימות בצורה קלה ופשוטה יותר, על ידי ייצוג חזותי של ההליך והתקדמות העבודה של כל משתמש. הסכום שגויס הוא חלקו הראשון של סבב הגיוס הנוכחי. המימון יסייע לחברה להמשיך בצמיחה המהירה שלה, לשפר את המוצר והאינטגרציה לצד פיתוח תכונות חדשות שייטיבו עם הלקוחות.

פתרון ה-SaaS שמציעה dapulse מתיימר לא להיות עוד תוכנה קלאסית לניהול פרוייקטים, בעלת תצוגת נפרדת של משימות ומטלות של כל עובד בחברה, שסופה להיכשל. במקום, המוצר שמציגה יוצר תמונה גדולה של התהליך הכולל שיש לבצע הפתוח בפני כלל העובדים המעורבים, כך שצוותים יכולים להתאחד ולעזור אחד לשני לבצע משימות בצורה מהירה וטובה יותר. באמצעות התוכנה העובדים יכולים לראות בדיוק מי עובד על מה ובאיזה שלב נמצא (למשל אם המשימה הושלמה או מתעכבת). בעצם מדובר בתצוגה קצת יותר ידידותית וויזואלית של פרויקטים, אותם ניתן למיין לפי קטגוריות או מחלקות ספציפיות.

Velostrata הישראלית עולה מעל לרדאר ומגייסת 14 מיליון דולר

אחד הנושאים המעניינים כיום בכל תחום הענן הוא תחום הענן ההיברידי, כלומר חיבור בין מיחשוב הענן שמתבססת על ציוד פרטי של הארגון לסביבת הענן המסחרית. הענן ההיברידי מאפשר לחברות ליהנות גם מהתשתית שהן כבר רכשו לעצמן וגם להשתמש בסביבת המיחשוב הרחבה של הענן הציבורי. חברת Velostrata (וולוסטרטה) הישראלית, שפעלה עד עתה מתחת לרדאר, מפתחת פתרון ענן היברידי שפועל לראשונה גם בזמן אמת. החודש הודיעה החברה כי השלימה סבב גיוס בגובה 14 מיליון דולר בהובלת Norwest Venture Partners ו-83North (לשעבר Greylock IL).

הטכנולוגיה שפיתחה Velostrata מאפשרת לארגונים להזרים משימות חישוב מאתר החברות אל הענן ובחזרה תוך דקות, בלי להעתיק את הנתונים או את התוכנות עצמן לענן, וכך לשמור על ביצועים אופטימליים. המוצר של החברה, שנמצא כרגע בגרסת בטא, כבר נוסה בהצלחה במספר חברות גדולות בארצות הברית

Docady הישראלית מגייסת 1.5 מיליון דולר, שומרת את כל המסמכים במקום אחד

הסטארטאפ הישראלי Docady, אשר פיתח אפליקציית iOS לאחסון וניהול מסמכים חשובים, הודיע על השלמת סבב גיוס סיד בסך 1.5 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו Pitango Ventures וקרן Disruptive של טל ברנוח, אילון תירוש ובכירים לשעבר ב-AOL. המימון יסייע לחברה להתרחב לפלטפורמות נוספות מעבר ל-iOS (אנדרואיד ודסקטופ), כמו גם עבור פיתוח תכונות מתקדמות נוספות ליישום. הטכנולוגיה שמציעה החברה מאפשרת סריקה של מסמכים אישיים חשובים, אחסונם בצורה מאובטחת וגישה אליהם בכל רגע נתון.

הפתרון של Docady נועד לסייע לנו לצמצם ולו במקצת את התסכול הנובע מתקריות ורגעים לא צפויים על ידי כך שמציל אותנו מתרחישים ביורוקרטים שדורשים מאיתנו להציג תעודה מזהה או טופס רשמי כלשהו.

Houzz הישראלית רוכשת את אתר Gardenweb של NBCUniversal

Houzz הישראלית, אשר נחשבת לפלטפורמה המובילה לשיפוץ ועיצוב הבית, מודיעה על רכישת GardenWeb, קהילה שעוסקת בהתייעצויות על נושאי גינון ושיפוץ הבית תמורת סכום שלא פורסם. בעזרת הרכישה Houzz תוכל להעשיר את התוכן שמציעה בעזרת דיונים ופורומים, תוך כדי שתחזק את מעמדה כקהילה הגדולה ביותר העוסקת בעיצוב הבית עם למעלה מ-35 מיליון משתמשים חודשיים (יוניקים). הקהילה הנרכשת, GardenWeb תעניק ל-Houzz גישה אל יותר מ-2.8 מיליון דיונים, מעל ל-14 מיליון הודעות בקבוצות דיון וקרוב ל-400 נושאים שונים שיעניינו כל חובב בית וגינון.

זוהי הרכישה הראשונה ש-Houzz מבצעת, לאחר שנוסדה בשנת 2009 בתור פרוייקט צדדי בכלל, בכדי לסייע למייסדים, עדי טטרקו ואלון כהן, ישראלים לשעבר, לקבל טיפים בכדי לשפץ את ביתם.

Augury הישראלית מגייסת 7 מיליון דולר עבור פיתוח מבריק למכונות

חברת Augury הישראלית, המפתחת טכנולגיה לאבחון וחיזוי תקלות במערכות הדורשות תחזוקה כמו מזגנים ותנורים, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בסך 7 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה קרן Formation 8 Hardware לצד Pritzker Group Venture Capital והמשקיעים הקיימים First Round Capital ו-Lerer Hippeau Ventures. הסכום שגוייס ישמש את החברה להאצת פיתוח המוצר, הרחבת היקף המכירות והשיווק ותמיכה בהמשך הצמיחה שלה.

טכנולוגיית האבחון של Augury בנויה סביב עיקרון די פשוט; ניתן לאפיין כל מערכת מכאנית על ידי הצליל שהיא עושה. כלומר, מכונות בעצם ׳מדברות׳, והטכנולוגיה שפיתחה החברה יודעת לפענח את מה שהן אומרות. הקולות נמדדים בעזרת שימוש בחיישני רטט ואולטראסאונד ומכשיר קטן ונייד בשם Auguscope, שמחליף ציוד ניטור יקר בשווי עשרות אלפי דולרים.

Commerce Sciences הישראלית מגייסת 4 מיליון דולר

חברת Commerce Sciences הישראלית, המפתחת פתרון שמנתח באופן אוטומטי התנהגות קונים במטרה לספק להם חווית קניה עשירה ואישית יותר, הודיעה על השלמת סבב גיוס שני בסך 4 מיליון דולר מהמשקיעים הקיימים – קרן Innovation Endeavors של אריק שמידט, דרור ברמן ויובל שחר ביחד עם קרן ג׳נסיס הישראלית, לצד משקיעים חדשים – אורן הופמן מייסד LiveRamp Auren וקרן KGC קפיטל.

אתרי מסחר הבינו כבר ממזמן כי כל משתמש, שהוא בסופו של דבר לקוח פוטנציאלי, הוא שונה לגמרי מהאחר, ולכן החוויה שמתאימה לאחד ומעודדת אותו להשלים רכישה, לאו דווקא תגרום גם לשכן שלו ממול לבצע רכישה באתר. בכדי לאפשר לכל אתר מסחר להפוך כמה שיותר מבקרים ללקוחות רוכשים, המוצר של Commerece Sciences הישראלית מאפשר לבצע התאמה אישית באתרי אינטרנט, כך שיתאימו ספציפית לכל משתמש המבקר בהם. המשתנים בהם ניתן להתחשב הם שווי העגלה ברגע נתון, מיקום גיאוגרפי, כיצד הגיע לאתר ומה בדיוק חיפש.

Farm Dog מגייסת 750 אלף דולר

הרבה לפני שישראל היתה ידועה כמעצמת היי-טק, היא היתה ידועה כמעצמת חקלאות עם מוצרים שמוכרים בכל העולם: החל מתפוזי Jaffa המפורסמים וכלה בטפטפות. לכן, נדמה שתחום ה-AgTech או טכנולוגיית החקלאות פשוט תפור על ישראל. אחד הסטארטאפים הפעילים בתחום הוא Farm Dog, שמייצר מערכת לניטור שדות חקלאיים, והודיע על גיוס של 750 אלף דולר בהובלת קרן Lool Ventures. הסטארטאפ הישראלי Farm Dog מפתח מערכות IoT שמנטרות את תנאי הקרקע והגידולים בחוות חקלאיות.

הטכנולוגיה שפיתחה החברה כוללת הצבה של מספר רב של חיישנים בחלקות השונות אותן מעבד החקלאי, כשבין השאר מודדים החיישנים את הלחות באדמה, הטמפרטורה שלה, הולכה חשמלית של הקרקע ומאפיינים של האקלים כמו טמפרטורה, לחות וחשיפה לשמש. כל המידע שנאגר ניתן לצפייה בזמן אמת על ידי החקלאי במחשב, בסמארטפון או בטאבלט. המידע הרבה שנאסף עוזר למעשה לחקלאי לבחור את ההחלטות הטובות ביותר עבור כל חלקה שלו, כשבמקרים של תנאים חריגים או בעיות, הוא יקבל התראות מהמערכת על כך שנחוצה התערבות שלו.

LabStyle Innovations מגייסת 2.5 מיליון דולר, כדי לנטר את הסוכר בדם בעזרת הסמארטפון

הסטארטאפ הישראלי LabStyle Innovations, המאפשר לחולי סוכרת לעקוב אחרי רמות הסוכר בדם ולקבל תובנות והמלצות לטיפול דרך הסמארטפון, הודיע על גיוס של 2.5 מיליון דולר.

המערכת שפיתחה LabStyle Innovations כוללת מד סוכר קטן ומעוצב שמתחבר לסמארטפון, אפליקציית מובייל ייעודית ואתר אינטרנט מותאם אישית לכל משתמש. הן האפליקציה והן האתר מאפשרים לחולים, לרופאים ולמטפלים גישה, בחינה ועיבוד של נתונים בזמן אמת. כך יכולה האפליקציה להתריע בפני משתמש כלשהו על מצב של היפוגליקמה, ולהמליץ על בדיקה של כמות האינסולין שעליו להזריק; בנוסף, האפליקציה יכולה להסתנכרן אם אפליקציות כושר ובריאות שמותקנות למשתמש על הסמארטפון וכך לנטר את השפעת הפעילות הגופנית שלו על רמת הסוכר.

מניחושים לוודאות: A/B Testing, נעים להכיר

$
0
0
ab testing shutterstock

shutterstock ab testing

האם מודעות הפרסום החדשות שלכם אכן גורמות לגולשים להתעניין במוצר? האם דף הנחיתה מצליח להפוך גולשים אקראיים ללקוחות פוטנציאליים? למה הגולשים לא משאירים פרטים בטופס הפנייה? ואיזה מהטקסטים השיווקיים מצליח לרגש את הלקוחות ולחזק את הקשר שלהם למותג?

סוד גלוי הוא שעולם השיווק מורכב מרצף של ניסויים וטעיות. יש רעיון? מנסחים אותו, מעצבים אותו, עוטפים אותו במסרים שיווקיים, משחררים אותו לאוויר העולם ומחכים לראות את תגובת הלקוחות – בתקווה שהיא תהיה חיובית, אחרת צריך להתחיל מחדש: לנסח, לעצב וכו'.

אך בשנים האחרונות, הודות לשיפור היכולות הדיגיטליות, הולך התהליך השיווקי ומשתנה לנגד עינינו, ואת שיטת העבודה המסורתית מחליפה שיטה חדשה – יעילה ומהירה יותר – הבוחנת בזמן אמת מה מניע את הגולשים לפעולה.

נעים מאוד, A/B Testing

A/B Testing היא שיטה מתקדמת ושימושית במיוחד ההופכת כל פלטפורמה דיגיטלית ל'מערכת בחירות אישית'. בעזרת ה-A/B Testing תוכלו לייצר גרסאות שונות של דף הבית שלכם, לפרסם לסירוגין שני באנרים שיווקיים כמעט זהים, להציג מספר טופסי פנייה המורכבים משדות שונים – ולגלות במהירות וללא השפעות חיצוניות מה משפיע יותר על הגולשים.

ניקח לדוגמה מודעה פרסומית המציעה נופש באילת. אם המודעה תופיע במהלך חודש אוגוסט, ולאחר מכן ננתח את תוצאות הקמפיין ונעלה בחודש ספטמבר מודעה מעט שונה, ההשוואה לא תהיה מדויקת – כי סביר להניח שגם מועד הפרסום ישפיע על התעניינותם של הגולשים, ולא רק שינוי הגרסה.

וכאן היתרון הגדול של ה-A/B Testing: שתי הגרסאות יוצגו לסירוגין באותה תקופת זמן, וההשוואה ביניהן תספק תוצאות מהימנות. ניתן יהיה לזהות את הגרסה שהגולשים העדיפו, קרי הגיבו באופן המצופה – וכך ניתן יהיה לדעת באיזו גרסה כדאי להשקיע.

מה לדוגמה ניתן לבדוק בעזרת ה-A/B Testing?

1. כפתורי הנעה לפעולה – באתרים, אפליקציות או דפי נחיתה יש לא מעט כפתורים המעודדים הנעה לפעולה – ומטרתם היא לגרום לגולשים לנקוט צעד כזה או אחר. למיקום הכפתור, לגודלו, לצבעים שבחרתם עבורו ולצורתו יש השפעה על הגולשים – ובעזרת ה-A/B Testing תגלו איזה סוג כפתור באמת עושה את העבודה.

2. כותרות ותיאורים – כדי לזכות בלבם של הגולשים חשוב שהשירותים או המוצרים שלכם יהיו חיוניים ואיכותיים, אך חשוב לא פחות הוא אופן ההצגה שלהם. הבדיקה תאפשר לכם לגלות עם איזה מהטקסטים הגולשים מזדהים יותר – ומה, בסופו של יום, גורם להם להתעניין בכם מעבר לקריאה הראשונית.

3. עיצוב ונראות – איזו תמונה מושכת יותר את העין? היכן למקם את הטיזרים השיווקיים והיכן את המפרט הטכני? אילו צבעים יוצרים אפקט חיובי יותר על הגולשים? שימוש ב-A/B Testing יאפשר לכם לגלות איזו גרסה עיצובית יותר משתלמת לכם.

4. הטבות ומבצעים – הודות ל-A/B Testing אפשר גם לבחון איזה סוג תמחור או איזו הטבה משפיעים יותר על הגולשים ומעודדים את השלמת העסקה, ולמעשה לספק מענה לשאלה הכי מעניינת – תכל'ס, מה מוכר יותר.

איך עושים את זה?

השלב הראשון ב-A/B Testing הוא הגדרת יעדי ההשוואה, קרי מה ברצוננו לבחון: את זמן השהייה באתר? את היחס בין הנכנסים לדף ללוחצים על כפתור ההנעה לפעולה? את שיעור הגולשים שמשאירים פרטים? רק אם נגדיר במדויק מהו המדד הנבדק נוכל להגדיר בהמשך מהו השינוי הנדרש.

בשלב השני יש ליצור שתי גרסאות דומות במרבית הפרמטרים אך שונות בפרמטר הרלוונטי שהגדרנו בהתחלה. למשל, שני טקסטים בעלי מסר זהה אך שיטת תמחור שונה. כך נוכל לדעת שהפער בין שיטות התמחור הוא שמשפיע על התוצאה, ולא פרמטרים אחרים שאינם נבדקים כרגע.

לסיום, לאחר שביצענו את בדיקת ה-A/B Testing וקיבלנו את תוצאות ההשוואה, יש לבחון את הממצאים, לנתח את התנהגות הגולשים ואת ההעדפות שלהם – ולבחור, כמובן, את הגרסה שהוכתרה בהצלחה.

ואגב, תופתעו לגלות כי פעמים רבות השינוי הנדרש אינו קיצוני: כותרת חדשה, מיקום חדש של הכפתור, הטבה מסוג אחר, גוון חדש ברקע או הבדלים פעוטים אחרים – אלו עשויים להשפיע משמעותית על הגולשים, לשנות את החלטתם ולעזור לכם לעמוד ביעדים הרצויים.

קרדיט תמונה: a/b testing via shutterstock

 

 

תשכחו מ-8200: ההודים משתלטים על הסיליקון ואלי

$
0
0
סאנדר פיצ'אי. מה הוא מסתיר בשרוול? מקור: Google
סאנדר פיצ'אי. מה הוא מסתיר בשרוול? מקור: Google

סאנדר פיצ'אי. מה הוא מסתיר בשרוול? מקור: Google

אסף גלעד, קליפורניה, כלכליסט

ב־1984, כשמנכ"ל גוגל הבא סונדאר פיצ'אי היה בן 12, הוריו קיבלו את קו הטלפון הראשון שלהם. על מחשב אפילו לא חלמו בדירת שני החדרים של משפחת פיצ'אי בצ'נאי, דרום הודו. זה הפרט הביוגרפי הראשון שעיתוני העולם חגגו בימים שאחרי חשיפת המנהיג החדש של חברת האינטרנט החשובה בעולם. הם עטו על שכונת ילדותו וגילו שהשכנים, וגם החברים ללימודים, בקושי זוכרים את הילד הביישן. הוא היה שקט מאוד, סיפרו, למד הרבה, והיו שמועות שיש לו זיכרון צילומי.

פיצ'אי קודם לפני כחודש, כמעט בהפתעה. מייסדי גוגל לארי פייג' וסרגיי ברין הודיעו כי יפצלו מגוגל את המיזמים הלא־אינטרנטיים שלה — מהגוגל גלאס עד המכונית העצמאית — ויהפכו אותם לחברות־בנות. פייג' וברין עצמם יפרשו מהניהול היומיומי של גוגל כדי להוביל את אלפבית, חברת המטרייה שהקימו מעל הקבוצה החדשה. פיצ'אי, שניהל בגוגל כמה מהמוצרים המצליחים ביותר שלה, מהמפות ושירות הגיבוי גוגל דרייב עד הדפדפן כרום, מונה כמנכ"ל של גוגל המוכרת, וכעת הממוקדת יותר: גוגל של החיפוש ושירותי האונליין.

הסיפור של פיצ'אי חשוב כי הוא אינו סיפור סינדרלה. בעמק הסיליקון כיום זהו סיפור שגרתי למדי: יש בו ילד מהמעמד הבינוני בהודו, משפחה שחוסכת רופי לרופי ושולחת אותו לאמריקה, מצויד רק בשאפתנות שמפתחים כשגדלים בדירה קטנה בלי טלפון.

הסיפור הזה נפוץ בקרב יותר מ־17 מיליון אמריקאים ממוצא אסייתי, ובהם כ־3 מיליון הודים שהיגרו לארצות הברית. לפי מכון המחקר הבינלאומי Pew, המהגרים הללו נהפכו לאחד המגזרים החזקים באמריקה: 70% מהמהגרים ההודים מעל גיל 25 הם אקדמאים, לעומת 28% בקרב כלל האוכלוסייה באותו גיל. ההכנסה הממוצעת למשק בית הודי־אמריקאי היא 88 אלף דולר בשנה לעומת כ־50 אלף דולר בכלל האוכלוסייה, וגם שיעור הנשואים, האנשים המרוצים מנישואיהם והאנשים המרוצים באופן כללי מחייהם גבוה משמעותית בקרב יוצאי הודו. זו אליטה חדשה.

עולם העסקים כבר התרגל לנציגי האליטה הזאת. מנכ"ל מאסטרקארד אַג'יפַּל סין־בּאנְגה, מנכ"לית פפסיקו אינדְרה נוּרי ומנכ"ל סיטיגרופ לשעבר ויקראם פאנדיט הם רק כמה דוגמאות בולטות. אך מתברר שיוצאי הודו תופסים את עמדות ההנהגה גם בזירה המדוברת מכולן: עולם ההייטק ועמק הסיליקון.

אלה לא רק מנכ"לי גוגל, מיקרוסופט, אדובי, סאנדיסק ונוקיה שנולדו בהודו. גם העתודות הניהוליות שמאחוריהם שופעות מהגרים מתת־היבשת: סגן נשיא גוגל אמית סִיגאל שמנהל את אלגוריתם החיפוש הנודע, ויק גוּנְדוּטְרה שנחטף ממיקרוסופט לגוגל כדי להציל את הרשת החברתית גוגל פלוס, רוּצִ'י סַאנְגְבִי ואַדיטיַה אַגֶרְוָאל, מראשוני המהנדסים בפייסבוק וכיום בכירי צמרת הניהול של דרופבוקס ששווה יותר מ־10 מיליארד דולר, ורבים נוספים.

וגם צמרות קרנות ההון־סיכון, מקור החמצן של ההייטק, שופעות הודים. הנודע בהם הוא וִינוֹד קוּשָלָה, יליד דלהי וממקימי ענקית המחשוב סאן מיקרוסיסטמס, שהשקיע בעשור החולף כ־3 מיליארד דולר בחברות סטארט־אפ, מאתר גיוס ההמונים אינדיגוגו ואפליקציית התקשורת Yammer שנמכרה למיקרוסופט ועד טיימפוּל של פרופ' דן אריאלי ואפליקציית המשלוחים הישראלית טפינגו. וישנם שֶרְבִין פִּישֶבַר, מראשוני המשקיעים באפליקציית הנסיעות Uber, פרוֹמוֹד האק, ממייסדי קרן נוֹרוֶוסט (NVP) שרשמה עד היום יותר מ־70 אקזיטים, אניל בושרי מקרן ההשקעות גריילוק, סליל דשפנד מענקית ההשקעות והייעוץ ביין קפיטל, נבאל רביקנט מאנג'ליסט וסמיר גנדי מקרן אקסל, מראשוני המשקיעים בפייסבוק. כל אלה שותפים בכירים בקרנות או מייסדיהן, כולם מחזיקים בעוצמה חסרת תקדים בעמק הסיליקון, וכולם טיפסו לצמרת ממורדות הדמוקרטיה הגדולה ביותר בעולם השלישי.

הנה אנחנו והנה הם

וִיוֶוק וָדְוָה הוא חלומה של כל אם הודית. אביו היה דיפלומט, והוא זכה לגדול במדינות המערב. הוא עשה תואר ראשון במדעי המחשב באוסטרליה ותואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת ניו יורק. בארצות הברית הוא הקים ומכר שתי חברות תוכנה, חטף התקף לב והחליט לפרוש מעסקים. כיום הוא עמית מחקר במרכז לממשל תאגידי באוניברסיטת סטנפורד, והנשיא למחקר וחדשנות במכון לסינגולריות של הממציא והעתידן ריי קורצווייל.

אמריקה מכירה את ודוה בעיקר ממאמרים רבים ב"וושינגטון פוסט", "ביזנסוויק", "פורבס" ו"האפינגטון פוסט", שבהם הוא קורא לשלב בהייטק יותר נשים ומיעוטים, ומטיח ביקורת בחברות עם אוכלוסיית עובדים או מנהלים אחידה מדי. המינוי המפתיע של פיצ'אי הפך את ודוה בשבועות האחרונים לדובר לא־רשמי של קהילת "ההייטקיסטים ההודים" בעמק הסיליקון. בראיונות לבי.בי.סי ול"לוס אנג'לס טיימס" ודוה חזר על טענתו זה שנים: זו רק ההתחלה.

"בוא נשווה את זה לישראלים בעמק הסיליקון", ודוה אומר לנו בריאיון במשרדו באוניברסיטת סטנפורד ששוכנת בעמק הסיליקון. "בישראל ובהודו אנשים חיים תחת אילוצים שאין במדינות מערביות אחרות, אבל בשתיהן אתה מגיע מחברות שחיות בתנאי חירות. הן הודים והן ישראלים מכירים היטב את המערכת, ומסוגלים לפעול בתוכה ולחולל בה שינויים, ושני העמים חולקים אתוס של פתרון בעיות ויציאה מהקופסה".

צילום: Paul Sakuma, רויטרס

צילום: Paul Sakuma, רויטרס

ההבדל הוא הגודל, הוא מסביר. "ישראל קטנה. אם מיליון איש יהגרו ממנה זו תהיה מכה עבורכם. בהודו, מיליון איש מתוך 1.2 מיליארד כמעט לא מורגשים. ההודים שמגיעים לכאן הם לא פליטים עניים. הם באים מרקע טוב יחסית. אבל כדי לקבל מלגה לאוניברסיטה אמריקאית אתה צריך להיות מבריק, וכך מגיעה הנה אוכלוסייה גדולה, עם איכויות מעל לממוצע.

באמריקה הם מתחילים מתחתית הסולם החברתי, כמו שקרה אצלכם עם העולים מחבר העמים בשנות התשעים. אלה אנשים שהיו עובדים מבוקשים מאוד במדינות המקור שלהם, ובבת אחת צריכים לעבוד קשה הרבה יותר כדי שוב לטפס. וכך אתה מוצא המון הודים צעירים עם ויזה ותואר יוקרתי מתקדם עובדים במשך שנים בחברות גדולות".

"עם סינים זה לא קורה. מהגרים מסין מגיעים מתרבות סגורה וקומוניסטית. שם, מי ששובר את הכללים הולך לכלא. ומלבד התרבות הפוליטית והארגונית, השפה שלהם שונה מאוד, וזה מקשה. הרבה מהגרים מהודו מגיעים עם אנגלית מצוינת ועם ערכים משותפים של תרבות אזרחית דמוקרטית".

מהמחקר של Pew מ־2012 עולה שמספר המהגרים ההודים באמריקה עלה פי 150 מאז שנות השישים. כיום הם החלק הארי בקרב מקבלי ויזת ההגירה H1-B לעובדים במקצועות עתירי ידע. לפי המגזין "קומפיוטר וורלד" כמעט תשע מעשר ויזות H1-B במגזר ההייטק האמריקאי ב־2014 — ניתנו להודים. העשירית האחרונה נחלקה בין סינים – קבוצת המהגרים השלישית בגודלה בארצות הברית אחרי מקסיקנים והודים — לכל היתר, לרבות ישראלים.

מפעל הגאונים של הודו

"ההודים שמגיעים לאמריקה הם לא אנשים נורמליים. הם באמת האחוזון העליון של הודו", אומר לנו יזם־העל והפילנתרופ האמריקאי־הודי נאבין ג'יין. "כמו ש־MIT וסטנפורד מנפות 92% מהמועמדים. IIT, המקבילה ההודית של MIT, מנפה יותר מ־99%. ומאלה שמתקבלים רק קומץ ממשיך לתואר מתקדם בארצות הברית. ואנשים כאלה, האחוזון העליון של האחוזון העליון, תמיד יהיו חכמים יותר מהממוצע בכל מדינה, גם בארצות הברית, ולא משנה אם הם באו מהודו אפריקה או סין".

ג'יין הוא בעצמו המחשה טובה. הוא נולד דווקא למשפחה ענייה בהודו, הגיע לאמריקה ב־1983 במסגרת תוכנית חילופי סטודנטים, עבד בניו ג'רזי ובקליפורניה וב־1989 התקבל לעבודה בחברת מיקרוסופט, שזה אך שחררה לשוק את "חלונות גרסה 2". כשעזב את מיקרוסופט כעבור שבע שנים, עטור תהילה כאדריכל תוכנה מרכזי בחלונות 95 וכאחד מאבות אתר MSN העולמי, הוא הקים את InfoSpace, מן גרסה מקוונת לדפי זהב האמריקאים. בשלוש שנות בועת הדוט־קום אינפוספייס צמחה להיות אחת מחברות החיפוש הגדולות בעידן שלפני גוגל, עם שווי שוק של 45 מיליארד דולר ערב התפוצצות הבועה. כיום היא שווה כחצי מיליארד, ונקראת בְּלוּקוֹרַה. ג'יין עצמו הפך לגורו טכנולוגיה ומרצה מבוקש, הקים חברות מידענות שרשמו הכנסות של מאות מיליונים, ובאחרונה ייסד חברה מדוברת לכריית מחצבים על הירח.

"אני מבטיח לך שההודים שתפגוש בעמק הסיליקון לא חכמים או טובים יותר מהאמריקאים המוכשרים של עמק הסיליקון. זה פשוט הכוח של סלקציה".

אוניברסיטת IIT, ראשי תיבות של Indian Institutes of Technology, היא אכן מפעל לייצור גאוני הייטק. האוניברסיטה מפעילה 19 קמפוסים ברחבי המדינה, ואפשר לתארה כ"טכניון של ההודים", מוסד לימודים שמתעלה על מקביליו במדינה. אלא שבעוד הטכניון בישראל שאב השראה וידע מהאקדמיה הגרמנית של תחילת המאה ה־20, IIT שאבה את השראתה ישירות מ־MIT האמריקאית, בכירת האוניברסיטאות הטכנולוגיות בעולם.

היסטוריון ההייטק רוס באסט אף טוען שהיו אלה הודים בוגרי MIT שדחפו להקמת IIT, כבר בשנות השלושים של המאה שעברה. ראש ממשלת הודו הראשון ג'וורהלל נֶהרו סייע בהקמתה. הוא אף הזמין אליה עשרות חוקרים אמריקאים מ־MIT, ושכנע אותם לגור בקמפוסים ולייעץ לחוקרים המקומיים. הקשר התהדק במשך השנים, ובשנות השישים קמפוסי IIT בקנפור ובקרגפור קיבלו אוצר נדיר: שני מחשבי יבמ 1620, המתקדמים בעולם בשעתו, שהעניקו להם יתרון שלא היו אפילו לכמה אוניברסיטאות טכנולוגיות באמריקה. פיצ'אי הוא בוגר IIT קרגפור, דרך אגב.

והתוצאה? דמיינו ש־80% מבוגרי המחזור האחרון בטכניון היו ממשיכים מיד לאוניברסיטאות ליגת הקיסוס בארצות הברית או ישירות לשוק האמריקאי. ישראל היתה מפסידה קצת, עמק הסיליקון היה מרוויח הרבה. כעת דמיינו שזה היה קורה מדי שנה בשנה, כבר שני עשורים, ולא לטכניון אחד בחיפה אלא לעשרים טכניונים בהודו.

סִיטַנְשוּ ג'יין, מנהל אתר הפיתוח של אינטל בפולסום, קליפורניה, הוא בן למחזור של בוגרים־מהגרים כאלה. הוא עדיין זוכר איך התרגש ב־1993 כשהתקבל ל־IIT דלהי, אחד מאלפיים, שנבחרו מקרב 300 אלף מועמדים, ואחד ממאה היחידים שהתקבלו גם למדעי המחשב וגם להנדסת חשמל, המקצועות הרלוונטים בעמק הסיליקון אז. "היו הרבה שוויתרו מראש", הוא מספר לנו. בתום לימודיו ג'יין המשיך לאוניברסיטת מישיגן ומשם לאינטל, מקום עבודתו עד היום. "לדעתי מחצית מהמחזור שלי עדיין בארצות הברית, והרבה מהם בכירים בגוגל, מיקרוסופט ואמזון", הוא אומר.

גם דְהיראג' פַּנְדֶה, מייסד הסטארט־אפ המצליח Nutanix ששוויו הוערך ב־2 מיליארד דולר ושמתחרה בחברת SimpliVity של הישראלי סגן מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר דורון קמפל, הוא בוגר IIT קנפור שהמשיך לאוניברסיטת אוסטין בטקסס ולעמק הסיליקון, שם עבד באורקל ובשורת סטארט־אפים.

"הגעתי בגיל 22, בטיסה הראשונה שלקחתי בחיי", הוא מספר לנו. "את הכרטיס קניתי בעזרת הלוואה של 3,000 דולר מעמותה ששייכת לתאגידים הודים כגון טאטא ומהינדרה, ועוזרת לסטודנטים הודים ללמוד בחו"ל. נחתתי עם שתי מזוודות ואלף דולר בכיס. למזלי קיבלתי מלגה מלאה מהאוניברסיטה, כך שלא נדרשתי לעבוד מחוץ לקמפוס, ונשאר לי רק להילחם על הכל.

"ההודים רוחשים כבוד לאמריקאים ולאפשרות להגיע לכאן כדי ללמוד", הוא אומר. "בהודו גם אין הרבה הזדמנויות. זו מדינה של יותר ממיליארד איש, אבל הכלכלה מקרטעת, יש הרבה ביורוקרטיה ושחיתות, ומסביב יש מדינות סוציאליסטיות. קשה להקים עסקים, אבל זה מלמד אנשים להיות תחרותיים מאוד. אתה גם תראה שבהודו רוב הרופאים והמהנדסים מגיעים מהחציון הנמוך של סולם המעמדות. אנשים מהשכבות המבוססות לרוב יורשים עסקים משפחתיים או הולכים להיות עורכי דין. מי שמצליחים ממש הם אלה שמתחילים מכלום. במידת מה, זה גם ההבדל בין הודו לאמריקה. אם תסתובב פה בבתי ספר תראה מגרשי ספורט מכל הסוגים, בריכות שחייה, אפילו אולמות התעמלות ייעודיים לאמנויות לחימה. בהודו אין את התשתיות והמשאבים האלה. אין בכלל חינוך לספורט, מלבד קריקט. אז אנשים ממוקדים במה שזול ללמוד: מקצועות מופשטים כמו מתמטיקה, מדע ואנגלית", מסכם פנדה.

צילום: איי אף פי, גטי אימג'ס, בלומברג

צילום: איי אף פי, גטי אימג'ס, בלומברג

רשת חברתית שקטה

"חשוב לומר שסיפור ההצלחה קשור גם לפתיחות היחסית בעמק הסיליקון", אומר פרופ' ודוה. כיזם הייטק לשעבר הוא זוכר איך התקשה לגייס מימון לחברה הראשונה שלו, שפעלה בחוף המזרחי של ארצות הברית. "מנהל בקרן הון־סיכון אפילו אמר לי, 'אתם אולי טובים כעובדים אבל לא מתאימים לניהול', כך הם אמרו", הוא מספר. "שכרתי אדם לבן לתפקיד המנכ"ל, ופתאום כולם אהבו את הרעיונות שהוצגו להם. בעמק הסיליקון דבר כזה לא היה קורה".

מחקר של ודוה מראה שאמריקה למדה בינתיים להכיר את ההודים. ב־2012 הם היוו כ־6% מכוח העבודה בעמק הסיליקון וכמעט 16% מהיזמים שם. ומאחורי כל חברה שלישית ברחבי אמריקה שהוקמה בידי זרים עומד יזם יוצא הודו. מספר החברות האמריקאיות שנוסדו בידי הודים גבוה יותר ממספר החברות של מהגרים בריטים, סינים, טייוואנים ויפנים יחד.

"ההודים גם עוזרים זה לזה", אומר ודוה. "הם החליטו לשכוח מאיזה חלק בהודו כל אחד הגיע. כשהדור הראשון של ההודים הגיע לעמק הסיליקון ופרץ את תקרת הזכוכית, הם החליטו לעזור לבאים אחריהם. ותיקים עוזרים לחדשים להתחבר למשקיעים הודים, להקים עסקים ולהביא עובדים". כדאי ללמוד מזה, הוא אומר, כי עמק הסיליקון עדיין סובל מבעיית אפליה, שכיום מופנית בעיקר כלפי שחורים ונשים.

מחקר מ־2004 של אוניברסיטת סנט גאלן בשוויץ תרם עוד תובנה לגבי התושייה ההודית. לפיו, מנהלים הודים נוטים ליותר שיתוף של כפיפיהם, ויצירת מערכות יחסים משמעותיות איתם. סגנון הניהול ההודי, נכתב שם, נועד לחזק את ההרגשה שהארגון באמת דואג לעובדיו ויוצר אצלם קשר נאמנות שחזק יותר מהתמריצים הכלכליים.

בהקשר הזה מעניין האימייל שמנכ"ל מיקרוסופט נאדלה שלח לעובדי החברה ביום מינויו, ובו כתב ש"זהו יום מלא ענווה עבורי", משפט שבבואו מסטיב ג'ובס היה עשוי להיקרא כמס שפתיים בלבד, ובבואו ממנכ"ל הודי נתפס אחרת.

שיבת המוחות

התנועה בין הודו לארצות הברית אינה חד־כיוונית. לפי ודוה מדי שנה שבים למולדתם בין 50 אלף ל־75 אלף מהגרים הודים באמריקה. "ולא מבחירה", הוא אומר, "לעתים קרובות ויזת העבודה שלהם פשוט פגה ומסיבות ביורוקרטיות הם לא מצליחים להוציא גרין קארד בזמן. זו פשוט טיפשות ממשלתית. אז הם חוזרים להודו, ומגלים שזו ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות עבור מי שעזבו לאמריקה ואז חזרו. אז הם מקימים שם חברות ענק, ובשנים הקרובות יחזרו להודו עוד רבבות אנשי הייטק. לדעתי עד 2020 הודו תעבור מהפכה טכנולוגית שתשים את הדוט־קום האמריקאי בכיס הקטן. יצאו משם לפחות תריסר חברות של מיליארד דולר".

צילום: nutanix.com, איי אף פי, בלומברג

צילום: nutanix, איי אף פי, בלומברג

התהליך החל. העיר בנגלור בדרום מערב הודו כבר מכונה "עמק הסיליקון ההודי", בשל הסטארט־אפים שהקימו שם פורשי ההייטק האמריקאי ששבו הביתה. כך לדוגמה שני עובדים באמזון שבו ב־2007 להודו והקימו בבנגלור את Flipkart, תואמת־אמזון שמגלגלת כיום כמיליארד דולר בשנה, מעסיקה 33 אלף עובדים, מקשה את פעילות אמזון האמריקאית במדינה וכבר "חטפה" מעמק הסיליקון שלושה מנהלים בכירים בגוגל. מתחרתה המקומית Snapdeal, שמעסיקה 9,000 עובדים, נוסדה בידי יוצא מיקרוסופט וגייסה את מהנדס התוכנה הראשי של סימנטק. מייסד אתר הזמנות האוכל ההודי Zomato, שמשרת בכל חודש 19 מיליון גולשים ב־22 מדינות, עבד קודם לכן בביין האמריקאית ובאחרונה גייס לשורותיו את סגן נשיא דיסני בפאלו אלטו. היזמים והמגויסים הם כולם מהגרים הודים ששבו למולדתם, וכמעט ללא יוצא מהכלל בוגרי IIT.

"השאפתנות בהודו ובעמק הסיליקון דומה. אם אתה מדבר על פחות מהשתלטות על העולם אתה לא מספיק שאפתן", אמר באחרונה לעיתון "אינדיאה טיימס" טָנְמַאי סַקְסֶנה, בכיר דיסני שעבר לזומאטו. "גם בדיסני זה היה כך בדיוק. אני לא אוהב מטרות קטנות אלא לשלוט בעולם, וזה מה שהרגשתי כאן בזומאטו". ופּוּניט סוֹני, סגן נשיא בגוגל שעבר לפליפְּקארט, אמר באחרונה לעיתון "אינדיה טיימס": "יש כאן רמה חדשה לגמרי של אינטנסיביות. מעולם לא חשבתי שאומר זאת".

את בעיית "שיבת המוחות" ההודית ודוה תולה במדיניות ההגירה של נשיא ארצות הברית ברק אובמה. "הוא שם באותה הכף את המהגרים בעלי המקצועות עתירי הידע ואת אלה שאין להם כל מקצוע, ורוצה לתת לכולם אזרחות. אבל הרבה מהאנשים האלה לא רוצים להיות אמריקאים ולהצביע אלא רק לחיות ולעבוד כאן. ההתעקשות של אובמה ללכת על הכל בסוף מעכבת הכל".

חוק המספרים הגדולים

פַּוָואן דִיהנְגְרה, סוציולוג מאוניברסיטת טאפטס בארצות הברית שחוקר גם הוא את השתלבות המהגרים ההודים בחברה האמריקאית, סבור שמאחורי הדוגמאות לחלום ההודי־אמריקאי עומד הסבר יבשושי וטכני: פוליטיקה ונסיבות. "לא מדובר באיזו שאפתנות שטבועה בתרבות ההודית", אמר באחרונה בריאיון לרדיו הציבורי האמריקאי, "ריבוי ההודים שמצליחים בעמק הסיליקון הוא תוצאה טבעית של הגירה מאחת המדינות העניות בעולם. גם רוב בעלי מלונות הדרכים בארצות הברית, רוב מגדלי האפרסקים בקליפורניה ורוב נהגי המוניות הזרים הם הודים. אם תפתח באמריקה פחית מיץ אפרסקים, כמעט בטוח שמי ששתלו וקטפו את הפירות למיץ הם מהגרים הודים".

ואכן, לפי דיהנגרה, כ־40% מהמוטלים בארצות הברית נשלטים בידי מהגרים שהגיעו בשנות השישים והשבעים ממחוז גוג'ראט בצפון מערב הודו, כשתוכנית ממשלתית לעידוד הגירה הבטיחה הטבות למי שישקיע 10,000 דולר בעסק מקומי. כיום, לפי נתוני איגוד בעלי המלונות האסייתים־אמריקאים שמושבו באטלנטה, מהגרים הודים מחזיקים בכ־22 אלף מלונות באמריקה, ובסך הכל בכמיליון חדרי מלון, מתוך כ־3 מיליון במדינה.

"המהנדסים והמדענים התחילו להגיע בשנות התשעים, ועמק הסיליקון הפך לאזור הנחיתה המרכזי שלהם, גם הודות לדורות קודמים של מהגרים הודים שהגיעו למקום עוד לפני שהפך למֶכַּה העולמית" אמר דיהנגרה.

לקראת 2000 הזרם התגבר, גם בשל החששות בעולם ההייטק מקריסת מערכות עם התחלפות התאריך מ־1999 ל־2000. החששות התבדו, אבל עד אז הפוליטיקאים סייעו לחברות לגייס עובדים. תוכנית הוויזות H1-B לעובדי ידע החלה ב־1990. כיום היא עומדת בלב מחלוקת, בין חברות טכנולוגיה שמבקשות להרחיבה ובין מבקרים חיצוניים שטוענים כי התוכנית פוגעת בתעסוקה בארצות הברית: דיסני, לדוגמה, ספגה ביקורות כשהחליפה 250 עובדים אמריקאים בהודים.

"אז מצד אחד יש לך זרם של אלופי תחרויות איות ומצד שני בניו יורק זרם של הודים שבקושי מבינים אנגלית. זה נרטיב קצת מסובך יותר ממה שמקובל לראות", סיכם דיהנגרה, "אז זה בסדר לחגוג את סיפור ההצלחה של פיצ'אי, ושל כל יחיד שמצליח. אבל צריך להבין שמאחורי כל הישג מרשים יש הרבה פרטים קטנים ושגרתיים".

הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט.

לקריאה נוספת

תאגידים מאמצים במהירות את חלונות 10

גוגל במשא ומתן עם ממשלת סין על הקמת חנות אפליקציות

 

אקזיט: Big Blue Parrot הישראלית נמכרת ל-Playtika

$
0
0
SMALL
מקור: Big Blue Parrot

מקור: Big Blue Parrot

במה שהולכת ומסתמנת כמגמה החמה ביותר של 2015, שוב נרכש סטאראטפ ישראלי על ידי חברה ישראלית גדולה אחרת. הפעם מדובר בחברת המשחקים החברתיים הישראלית Big Blue Parrot שנמכרה לחברת Playtika הישראלית ששייכת לחברת Caesars מאז 2011.

רכישה לשם העסקה

חברת Big Blue Parrot הוקמה ב-2009 על ידי גלעד אלמוג, גל ווייזנברג ודניאל רכטר ומאחוריה 2 משחקים, כשהמוכר ביותר ביניהם הוא Poker Friends, משחק קזינו חברתי פופולארי שזכה למאות אלפי הורדות. העסקה הנוכחית היא הרכישה החמישית שביצעה Playtika, ו-Big Blue Parrot היא החברה הישראלית השנייה שהיא רוכשת לאחר שבשנה שעברה רכשה את Pacific Interactive.

על פי ההערכות תשלם Playtika עבור Big Blue Parrot כ-10 מיליון דולר, ומדובר בעסקת-העסקה או Acqhire, במסגרתה משלמת החברה הרוכשת בעיקר עבור כוח האדם של החברה הנרכשת ופחות עבור נכסים כמו קניין רוחני או המשתמשים. מיום הקמתה גייסה החברה כ-2.5 מיליון דולר מכמה משקיעים מובילים ביניהם גיגי לוי, ספי שפירא ועוד אנג'לים. כיום מונה החברה 9 עובדים, בעיקר מפתחים, שעברו כבר למשרדי Playtika בתל אביב והצטרפו ל-200 העובדים במשרד הישראלי של החברה.

צילום: יח"צ

עובדי Big Blue Parrot במשרד החדש שלהם. צילום: יח"צ

בתגובה לעסקה מסר גלעד אלמוג, הבעלים והמייסד של Big Blue Parrot: "אנחנו שמחים וגאים להצטרף לפלייטיקה, המובילה את התעשייה העולמית בתחומנו. אין לי ספק כי תחת כנפיה של פלייטיקה נצליח להביא את המשחק שלנו להישגים מרשימים בקנה מידה עולמי. חשוב לי להודות לצוות ולכל מי שליווה אותנו בשנים האחרונות״.

רוברט אנטוקול, מייסד ומנכ"ל Playtika, מסר: "רכישת Big Blue Parrot מצטרפת לשורת רכישות מוצלחות שפלייטיקה ביצעה בשנים האחרונות. גלעד אלמוג, היזם והבעלים של Big Blue Parrot, ביחד עם הצוות שלו, יאפשרו לנו להמשיך ולהרחיב את שליטתנו בשוק הגלובאלי, ובין היתר, לחזק את מעמדה של ישראל כמובילה בתחום המשחקים. כחברת האינטרנט הגדולה בישראל, פלייטיקה שמה לעצמה למטרה לתמוך בתעשייה המקומית ולתת הזדמנות ליזמים ישראלים מוכשרים ופורצי דרך בתחום"

מ-Playtika סירבו להתייחס לסכום העסקה.

 

 

גיוס: TVibes הישראלית מגייסת מיליון דולר, תעשה סדר בסרטוני הסמארטפון שלכם

$
0
0
MEDIUM
מקור: TVibes

מקור: TVibes

נדמה שכולנו מצלמים בלי הפסקה סרטוני וידאו עם הסמארטפון; אבל מה אחר-כך? חלק קטן מאוד אנחנו גם משתפים, אבל השאר מפוזרים להם במכשיר, לא פעם ללא גיבוי ובצורה לא מזמינה ולא נגישה. TVibes הוא סטאראטפ ישראלי, שיגבה בענן, יסדר ויאנדקס את הסרטונים שלכם, ויאפשר לכם בקליק לקבוע מי יצפה בהם על ידי ערוצים ממוקדים לבן הזוג, למשפחה ולחברים. עכשיו מודיע הסטארטאפ על גיוס של מיליון דולר ממשקיעים פרטיים.

כל סרטוני הוידאו זמינים ונגישים

TVibes מציעה חווית צפייה המדמה צפייה בטלוויזיה; הסרטונים הקיימים במכשיר מתאגדים לכדי ערוץ ומתנגנים באופן אוטומטי אחד אחרי השני לפי זמן, נושא, והמיקום בו צולמו. באמצעות האפליקציה הסרטונים מועלים לערוץ הפרטי בענן וכך מפנים מקום בסמארטפון. בנוסף, הסרטונים זמינים ונגישים מייד ולא מתחבאים בין מאות תמונות וקבצים נוספים בגלריה שבמכשיר.

ניתן לשתף כל אחד בלינק לאותו ערוץ ולהציע לו להירשם אליו, ממש כפי שקיימים ערוצים ביוטיוב להם עושים ׳Subscribe׳. מי שמצלם או מעלה את סרטון הוידאו יכול לבחור מראש באחד מארבעת מעגלי הפרטיות השונים: חברים, משפחה, ׳נפש תאומה׳ או כולם. כך לדוגמא אם בוחרים במעגל המשפחתי, אז רק מי שעוקב אחר הערוץ של המשתמש, ואכן הוגדר על ידו כקרוב משפחה ייחשף לוידאו.

בנוסף חוסכת גם האפליקציה את הצורך בשליחת סרטונים באמצעות הוואטסאפ באופן ידני לכל מכר או קבוצת חברים, באיכות וידאו ירודה, מוגבלת מבחינת זמן ובסופו של דבר תופסת נפח אחסון גם במכשיר הנמען. על ידי שימוש באפליקציה והרשמה לערוצים השונים, סרטונים שיועלו יופיעו באופן אוטומטי אצל ההורים, בן הזוג ושאר המשפחה. כרגע, האפליקציה זמינה רק למשתמשי ה-iOS אולם בעוד מספר חודשים צפויה החברה גם לשחרר גרסת אנדרואיד.

TVibes, שהוקמה ב-2015 על ידי אורי שניידר וגלעד קרני, גייסה את סבב ה-Seed ממספר משקיעים פרטיים ביניהם מפיק הטלוויזיה והסרטים האמריקאי דמיאן קולייר ואחרים. הפתרון של החברה נועד להציע חלופה למצב כיום בו האיחסון נעשה על המכשיר, ההצגה של התכנים נעשית בעזרת אפליקציות שונות שמוגדרות מראש, הגיבוי בעזרת שירותים כמו דרופבוקס ושיתוף נעשה בדרך כלל בעזרת ווטסאפ. המטרה של החברה היא להוות הפתרון היחיד שנצטרך לכל צורכי הוידאו שלנו, ובמובן הזה צפויה לה תחרות לא פשוטה מענקיות הטכנולוגיה שמחזיקות כל אחת בשירות ענן משלה וכן מאפליקציות מתמחות.

קרן 500Startups מוסיפה 2 שותפים ישראליים; תשקיע ב-20 חברות ישראליות בשנה

$
0
0
big
השותפים הישראלים החדשים. מקור: LinkedIn

השותפים הישראלים החדשים. מקור: LinkedIn

קרן 500Startups שבסיסה בעמק הסיליקון, מגיעה לישראל. הקרן, שכבר השקיעה במאות סטארטאפים הוקמה ב-2010 ומאז היא פעילה במספר מדינות בעולם. היום (ג') הודיעה הקרן על צירופם של 2 שותפים ישראליים, אדם בניון ודיאנה מולדבסקי שיהיו אחראיים על ההשקעות הקיימות של הקרן וכן השקעות חדשות.

עד 20 השקעות בשנה בישראל

ההשקעה הראשונה של 500Startups בסטארטאפ ישראלי התרחשה ב-2013, אז השקיעה הקרן בסטארטאפ MyPermissions. מאז השקיעה הקרן בעוד מספר חברות ביניהן Soundbetter, Appfront, MissBeez ו-BinPress, אותה הקים אדם בניון, השותף החדש. Binpress אף השתתפה באקסלרטור של הקרן בסן פרנסיסקו וגייסה מיליון דולר. מאז שהוקמה הקרן ב-2010 על ידי מספר שותפים בראשות דייב מקלור, הספיקה להשקיע ביותר מ-1,200 חברות ב-15 מדינות והיא מפעילה 4 מחזורים של אקסלרטורים מדי שנה בסן פרנסיסקו ובעמק הסיליקון. פילוסופיית ההשקעה של הקרן שונה מזו של רוב קרנות ההון הקיימות, שבוחרות סטארטאפים בודדים שזוכים להשקעות של מיליוני דולרים. 500Startups מאמינה בגישה (ועל כן שמה) של השקעה בשלבי סיד בכמה שיותר חברות, מתוך אמונה שההשקעה הקטנה יחסית תחזור, כאשר אלו יהפכו ל-Unicorn, יבצעו אקזיט או יונפקו.

הקרן מתכננת להשקיע כ-5 מיליון דולר בשנה בשוק הישראלי, כשהיקף ההשקעה הממוצע שלה עומד על בין 100 אלף דולר ל-250 אלף דולר. מכאן, שהקרן תבצע בין 10 ל-20 השקעות בשנה בשוק הישראלי. אדם בניון יהיה אחראי על תחום ה-B2B, כלי פיתוח, Fintech, SaaS וסטאראטפים שמפתחים מרקטפלייסים; דיאנה מולדבסקי, שעבדה לפני כן ב-Zeptolab (מפתחת Cut the Rope), יאנדקס וגוגל, תהיה אחראית על תחום הקונסיומר, אפליקציות חינוכיות ומשחקים, אפליקציות, כלכלה-שיתופית, תקשורת, פרסום ו-SaaS. מעבר להשקעות הכספיות, מציינים בקרן כי חברות ישראליות הצליחו לפרוץ בהצלחה לשווקים בוגרים כמו השוק האמריקאי, אולם, בהיות הקרן גלובלית, היא תוכל לעזור לחברות ישראליות לפרוץ גם לכל שאר השווקים המתפתחים שקיימים.

דייב מקלור, המייסד של 500Startups, אמר בתגובה לצירוף השותפים הישראליים: "ישראל היא אחת מזירות היזמות הפעילות בעולם. קצב החדשנות פה הוא מדהים ובהשוואה למספר התושבים הוא גם פעיל יותר מעמק הסיליקון". אדם בניון, השותף החדש, כתב בפוסט בבלוג האישי שלו: "אני מאמין ש-500Startups מוסיפה ערך לסטארטאפים שלה. אני חוויתי בעצמי כיצד 500Startups שינתה את הכיוון של הסטארטאפ שלנו, אחרי שהשתתפנו באקסלרטור שלה במאונטן-וויו. הם סיפקו לנו גישה לרשת גדולה של מנטורים ומשקיעים, עזרו לנו עם ההפצה וסיפקו לנו את כל התמיכה שהיינו צריכים".

בנוסף לשוק הישראלי, תצרף הקרן גם שותפים בטורקיה, מזרח אירופה ורוסיה, יפן וגרמניה. כ-25 אחוזים מהשקעות הקרן הן בחברות שאינן אמריקאיות והקרן מתרחבת לשווקים הבינלאומיים החדשים הללו, כדי למצוא את ה-Unicorn הבא שלה שיצטרף לשלושת הקיימים בפורטפוליו שלה: Credit Karma, Twilio ול-Grab Taxi.

 

 

אקזיט כחול לבן: AreaOne הישראלית נרכשת על ידי Marimedia

$
0
0
taptica
מקור: AreaOne

מקור: AreaOne

חברת Marimedia הישראלית (Taptica), המציעה פתרונות טכנולוגיים למודעות שיווק באינטרנט, הודיעה היום (ג׳) כי חתמה על הסכם לרכישת AreaOne הישראלית גם כן, המציעה פלטפורמה לניהול השיווק ברשת, בין היתר בפייסבוק. סכום הרכישה עשוי להגיע לעד 17 מיליון דולר, במזומן ובמניות בתוך שנתיים. לפי ההסכם שנחתם Marmedia צפויה לשלם תחילה כ-10 מיליון דולר במזומן, ו-2 מיליון דולר על ידי הקצאת 2.1 מיליון מניות חדשות, המבוססים על מחיר מניה של 61%. הרכישה תאפשר ל-Marmedia לכלול בפתרונותיה גם את מרחב המדיה החברתית המצוי בצמיחה מתמדת ומהירה, ולהציג פלטפורמת שיווק מקיפה יותר לתעשייה.

בת ברית של פייסבוק

AreaOne, בעברה SocialClicks, נוסדה בשנת 2011 על ידי אלון מיכאלי במטרה למנף את הטכנולוגיות הקיימות בתחום הפרסום ברשתות החברתיות. הפתרונות שמציעה עוזרת לחברות להגדיל את המכירות, להגיע אל יותר משתמשים ולהגדיר את החזר ההשקעה (ROI) באמצעות קמפיינים מדוייקים. בשנת 2011 חתמה החברה על הסכם שיתופי עם פייסבוק, המאפשר למפרסמים ברשת החברתית ליצור ולנהל קמפיינים אופטימאליים ולייעל את מסעות הפרסום בכל רגע נתון ובאופן אוטומטי. אחת הדרכים בהן המערכת מסייעת לניהול קמפיינים היא על ידי הצעת ׳בידים׳ באופן אוטומטי, בכדי ליצור קהל יעד מותאם אישית תוך כדי עמידה ביעדים המוגדרים.

העובדה שהחברה פועלת בשיתוף פעולה עם לא פחות מפייסבוק, ללא ספק הועילה לרכישה והפכה אותה אטרקטיבית יותר עבור Taptica הרוכשת. בחודש יולי האחרון AreaOne פתחה משרד בבייג׳ינג, בו משרתת לקוחות וגופים מוכרים בהם באידו, Cheetah Mobile ומפתחת משחקי הפוקר, Boyaa. למרות שפייסבוק לא פועלת בסין, עבור מפתחים מקומיים רבים פייסבוק מהווה כמקור הטראפיק העיקרי מחוץ לשוק המקומי במדינה.

שוק הפרסום וההוצאות על שיווק ברשתות החברתיות צפוי להמשיך ולגדול בשנים הקרובות (eMarketer, אפריל 2015) כאשר בשנת 2015 ההוצאות על פרסום שכזה צפויות להגיע ל-23.68 מיליארד דולר, מה שמייצג עליה של 33.5% לעומת שנת 2014. בארה״ב צפויות לגדול ההכנסות ממודעות ברשתות חברתיות מ-4.67 מיליארד דולר בשנת 2013, ל-9.59 מיליארד דולר בשנת 2015, ול-14.4 מיליארד דולר בשנת 2017.

״הרכישה עומדת בקנה אחד עם האסטרטגיה המוצהרת של החברה, לפיה מעוניינת להשקיע בשיווק במובייל ולספק פתרונות בתחום המדיה החברתית בכדי להישאר בחוד החנית של השוק״, אמרו ב-Marimedia, שצפויה לשנות את שמה בקרוב ל-Taptica. החברה נוסדה בשנת 2007 על ידי מאיה שירן ואריאל קבבי (Cababie). החברה הרוכשת עוסקת במתן פתרונות לאופטימיזציה של מכירת שטחי פרסום באתרי אינטרנט.


מהיום בנתב׳׳ג: מכונה שתמיר מטבעות זרים לכסף בפייפאל, Google Play ואחרים

$
0
0
מקור: TravelersBox
מקור: TravelersBox

מקור: TravelersBox

הסטארטאפ הישראלי TravelersBox, אשר פיתח מכונת הפקדה בטכנולוגיה המאפשרת ביצוע הפקדה והמרה של כסף פיזי זר לידי כסף מקוון בחשבונות כמו: PayPal, Google Play, Skype, Starbucks ועוד, מגיע לישראל. מדובר במכונה אלקטרונית שבעצם חוסכת למטייל בשובו הביתה את הביקור בחלפן הכספים כדי להיפטר מעודפי הבאט מהטיול בתאילנד או הריאל מהטרק בדרום אמריקה. כעת ולאחר שהותקנו עמדות הפקדה שכאלו בטורקיה, איטליה, דרום אפריקה ובפיליפינים, הגיע הזמן שהפיתוח הישראלי יגיע למולדתו וימוקם באולם הכבודה בנמל התעופה בן גוריון.

הפתרון של החברה מספק מענה לבעיה מאוד שכיחה ומוכרת המאפיינת את כל מי שאי פעם טס לחו"ל: כסף מקומי שנשאר מהביקור בדרך כלל מוצא את עצמו נזרק למגירה ונשכח. בכל נסיעה נוספת נצבר עוד כסף מקומי לא מנוצל וכך לאט נאסף סכום כסף לא מבוטל ולא מנוצל, בייחוד כשמדובר במטבעות שאינם אירו או דולר, או מטבעות שלרוב לא זוכרים לקחת איתכם לנסיעה הבאה כי מדובר ׳בגרושים׳.

כבר לא הולך לאיבוד

עד כה מאות אלפי נוסעים (למעלה מ-300 אלף) עשו שימוש באותן מכונות. מנתונים שמפרסמת החברה, ממוצע הכסף שנשאר בידי נוסעים החוזרים מחו״ל עומד על כ-18 דולר. באופן לא מפתיע, עיקר ההפקדות בפער ניכר מבוצעות לחשבונות פייפאל (שכן כולנו יודעים שתמורת 3 יורו שנשארו לנו אפשר לקנות אחלה פריט באיביי) והיתר נמשך לחשבונות iTunes וסקייפ, כאשר אמריקאים, גרמנים ורוסים הם המשתמשים הרבים ביותר במכונה, אך נראה לנו שישראלים מהר מאוד יבינו ויתלהבו מהקטע.

האותיות הקטנות הן שהכסף הפיזי יועבר לחשבון הוירטואלי עד 48 שעות מרגע ההפקדה, בליווי קבלה במייל המאשרת שהפקדת הכספים הושלמה בהצלחה. כמובן שבדומה לחלפן כספים בשר ודם, תיאלצו לשלם עמלה בגובה של בין 3 ל-10 אחוז משווי ההפקדה על השימוש בשירות, אך נראה לנו שעדיין מדובר באלטרנטיבה משתלמת יותר מאשר לאגור את הכסף בקופסא ׳למקרה ש..׳. 

חברת Travelersbox הוקמה על ידי תומר זוסמן, עידן דשא ודרור בלומנטל, שפיתחו את המיזם במשך שנתיים והשקיעו מכספם, כדי לפתח אבטיפוס שכלל תוכנה וחומרה ייעודית. בחודש מאי האחרון גייסה החברה 4.5 מיליון דולר והשתתפו בו ענקית החזרי המס Global Blue, המשקיעים יובל טל, זוהר גילון, חגי טל, אהוד לוי והקרנות Pitango Venture Capital ו-iAngels.

אז בין אם אתם מתכננים בקרוב נסיעה לחו״ל, צריכים לאסוף מישהו מהשדה או סתם נזכרתם שנתקעתם עם מלא מטבעות של כסף זר במגירה כלשהי, אתם מוזמנים לעצור בכספומט החדש וליהנות מכמה דולרים לרכישות באינטרנט.

גיוס: FeeX, ׳הרובין הוד של העמלות׳, מגייסת 2.8 מיליון דולר

$
0
0
feex
מקור: צילום מסך, FeeX

מקור: צילום מסך, FeeX

FeeX, שירות השוואת העמלות הפיננסיות, הודיע היום (ד׳) על השלמת סבב גיוס בסך 2.8 מיליון דולר בהובלת Collaborative Fund. סבב הגיוס הנוכחי הינו השלישי במספר ומעמיד את סך גיוסיה של החברה עד כה על 12.3 מיליון דולר. מטרת השירות היא לסייע לצרכנים להפחית את דמי הניהול והעמלות שהם משלמים לגופים הפיננסיים השונים, על ידי השוואת העמלות והדרכה כיצד לנהל משא ומתן בכדי להתמקח ולהפחית אותן.

כולם בשביל אחד

עד כה הצליחה החברה הישראלית להגן על לא פחות מ-3,594,270,611 ש"ח בחסכונות פנסיוניים בעזרת חוכמת ההמונים. כדי לעזור למשתמשים לקצץ בעמלות שהם משלמים לגופים פיננסים שונים, הפלטפורמה של Feex מאפשרת למשתמשים לשלוח את המסמכים הפיננסיים שלהם בתצורת מסמך PDF או כל מסמך אחר המגיע מהחברה או מהבנק, כאשר ניתן גם לצלם תמונה של המסמך הרלוונטי ישירות מהסמארטפון ולשלוח לאתר, דוגמאת דו"ח רבעוני של חברת ביטוח, דו"ח שנתי של קופת גמל ועוד. Feex מנטרת את המסמכים הללו בעזרת מנוע עיבוד תמונה, מוציאה את הנתונים הרלוונטיים מהמסמך ומעבירה אותם למאגר נתונים סטטיסטי המקבל את המקורות שלו מנתונים של משתמשים אחרים בשירות ומאגרי נתונים שונים הזמינים ברשת.

לאחר מכן, בעזרת מנגנון OCR ובתום תהליך עיבוד הנתונים האורך מספר דקות, מתבצעת השוואה של נתוני המשתמש מול נתונים של משתמשים אחרים באותו סטטוס פיננסי ומונפק דו"ח תמונת מצב עדכני שנשלח למשתמש. בשלב הבא יוצגו הנתונים בצורה מאוד ברורה, בעזרת ה-׳Sucker Meter׳, המובא בצורת מד אדום-צהוב-ירוק, המעיד עד כמה פרייאר המשתמש בכל הקשור לתשלומים שמבצע. המד מראה למשתמש כמה הוא משלם, כמה הוא יכול לשלם באמצעות תהליך מיקוח וכמה הוא יכול לחסוך, כאשר לאחר מכן מוצגת בפני המשתמש תכנית פעולה להמשך שתעזור לו להמשיך ולחסוך כסף בעתיד.

המעניין הוא שבעוד ש-FeeX עוזרת לרבים לחסוך לא מעט כסף לעתיד הלא מאוד רחוק, השירות שמציעה ניתן בחינם למשתמשים פרטיים, בעוד שעסקים קטנים ובינוניים יידרשו לשלם במידה ויצטרכו עזרה בניהול עמלות העסק שלהם. החברה הוקמה באפריל 2012 על ידי אורי לוין, יו"ר החברה והמשקיע הראשון שלה שהוא בין היתר גם מייסד ונשיא Waze, לצד יואב צוראל, אייל הלחמי ודוד וייס. מאז הקמתה השלימה כאמור החברה 3 סבבי גיוס, כאשר באוגוסט 2013 גייסה כ-3 מיליון דולר מקרן בלאמברג ושנה לאחר מכן גייסה כ-6.5 מיליון דולר בהובלת קרן ההשקעות הורייזן ונצ'רס במטרה להתרחב לארה״ב. הפוטנציאל הטמון בשוק האמריקאי עצום, כשלדברי החברה, הצרכנים האמריקאיים משלמים מדי שנה כ-600 מיליארד דולר בעמלות ודמי ניהול שונים, כשמתוכם 250 מיליארד דולר לגופים הבנקאיים.

גיוס: BidFlyer מגייסת מיליון דולר כדי להוזיל את כרטיסי הטיסה שלכם

$
0
0
מקור: BidFlyer
מקור: BidFlyer

מקור: BidFlyer

תפוסת המטוסים היא עקב האכילס של חברות התעופה. על פי נתוני ארגון חברות התעופה הבינלאומי IATA, התפוסה של מטוסי הנוסעים עומדת על כ-80 אחוזים, מה שאומר מושבים ריקים ואובדן הכנסות של עשרות מיליוני דולרים לכל חברת תעופה. הסטארטאפ הישראלי BidFlyer מפתח מערכת למכירה פומבית של עודפי כרטיסי טיסה, כך שגם חברות התעופה יוכלו למכור את מלאי המושבים שלהן וגם הנוסעים ירוויחו כרטיסים מוזלים. היום (ד') מודיע הסטאראטפ על גיוס של מיליון דולר.

כולם יוצאים מרוצים

הפתרון שפיתחה BidFlyer מתממשק עם מערכת ההזמנות של חברות התעופה השונות ומשתמש בביג-דאטה, כדי לנתח את המידע הקיים ולזהות את העודפים, כלומר, אותם מושבים שחברת התעופה מעוניינת למכור ב'בידינג'. המערכת של BidFlyer מציעה את המושבים האלו למכירה פומבית במחירים נמוכים יותר, כשהגשת ההצעות לקניית כרטיסי הטיסה היא חינמית והתשלום נעשה רק עבור הצעות זוכות.

בשלב הראשון מנתחת BidFlyer את הנתונים שמגיעים מהמערכות של חברות התעופה, שכוללים את המלאי, התנועה והתנהגות הגולשים. על פי הכללים הנקבעים במערכת על ידי חברת התעופה, המערכת קובעת את התזמון המיטבי לפתיחה וסגירה של המכירה, המושבים המתאימים למכירה, המחיר ההתחלתי ועוד. כך מסוגלת המערכת לספק מחיר אטרקטיבי יחסית גם לנוסעים וגם לחברות התעופה.

הרעיון ל-BidFlyer עלה לפני כשנה, לאחר שגיא קפלן ביקש לרכוש כרטיסי טיסה לברלין לו ולחברתו; עד אז הוא האמין שכרטיסי טיסה הנמכרים ברגע האחרון יהיו זולים יותר, אולם לבסוף הוא שילם על זוג הכרטיסים כ-3,000 אירו, למרות שהמטוס היה ברובו ריק מנוסעים. קפלן, שעד אז עבד כסמנכ"ל הטכנולוגיות של חברת Kampyle, חבר לאסף גנדלר, יזם מנוסה, והשניים הקימו את BidFlyer. כיום, מעסיקה החברה במשרדיה שבתל אביב 7 עובדין. סבב הגיוס הנוכחי הובל על ידי הקרן החדשה שגייסה Singulariteam של משה חוגג.

BidFlyer, השתתפה ב-Cockpit, תוכנית ההאצה של אל-על. מנכ"ל אל-על, דוד מימון, מסר: "הפתרון של BidFlyer הוא צעד נוסף בעידן חדש בו טכנולוגיות "ביג דאטה" משפרות את השירות ללקוחות ומסייעות בייעול והגברת מכירות. אנו גאים בשותפות שלנו עימם ובשילוב מערכת חדשנית זו באתר אל על".

 

גיוס: Freightos מגייסת 14 מיליון דולר, כדי לייעל את התובלה בעולם

$
0
0
SMALL
מקור: Freightos

מקור: Freightos

כיום, כשבעל מפעל או יבואן רוצה לשלוח או לקבל מוצרים, אין לו את הכלים על מנת להבין את שוק ההובלה הגלובלי. מדובר בשוק מורכב עם גורמים רבים שמשפיעים על המחירים ולוחות הזמנים, כך שבעל המפעל אינו יכול לדעת האם העסקה שהוצעה לו היא אכן טובה, הוא אינו יכול לקבל מחיר סופי שכן זה תלוי במיסי נמל ומכס שמשתנים ולא תמיד הוא יכול לדעת מתי בדיוק המוצרים יגיעו אליו, לאור שינויים הנובעים ממזג האוויר או ממצב כלי התחבורה שמשנע אותם. כדי לעשות קצת סדר בבלאגן פיתח הסטארטאפ הישראלי Freightos פלטפורמת השוואה בין מחירים ומועדים של שירותי תובלה שונים בים, באוויר וביבשה. היום (ד') הודיעה החברה על גיוס של 14 מיליון דולר לשם כך.

תהליך השילוח נעשה שקוף יותר

המערכת שפיתחה Freightos משווה בין מחירי ההובלה והתובלה הבינלאומיים, כדי לאפשר למשתמשים לשלוח מטענים, מכולות ושאר מוצרים בצורה הזולה והמהירה ביותר. החברה עושה זאת באמצעות חישוב של כל הגורמים הרלוונטים, כך שהיא יכולה להציע ללקוחות תובנות בנוגע לנתיבים המהירים ביותר מהמקור ועד היעד, מי הן חברות השילוח עימן כדאי לעבוד וכמובן, מה היא הדרך העדיפה למשלוח עצמו. בשיחה עם גיקטיים, מסביר איתן בוכמן, מנהל השיווק של Freightos, שעד היום, תהליך של קבלת הצעת מחיר למשלוח הורכבה ממרכיבים רבים שמשתנים כל הזמן. כתוצאה מכך, היה צורך להמתין שלושה ימים להצעת המחיר ובנוסף לכל היא כללה גם חיובים סמויים, שרק לאחר מעשה התגלו ללקוח, כך שכל התהליך היה מתסכל עבורו.

Freightos נוסדה ב-2012 על ידי דוקטור צבי שרייבר, שראה כיצד עליו להמתין שבועות ארוכים לקבלת הצעת מחיר לשילוח קונטיינרים. לפני Freightos הקים שרייבר מספר סטאראטפים ביניהם Lightech, שנמכרה ל-GE, חברת Unicorn שנמכרה ל-IBM ו-Tradeum שנמכרה ל-Verticalnet תמורת כ-480 מיליון דולר.

סבב הגיוס הנוכחי (B) של החברה בגובה 14 מיליון דולר הובל על ידי Sadara Ventures ו-MSR Capital שהצטרפו למשקיעות הקיימות Aleph, Annox Capital, Our Crowd, ו-ICV. סך ההשקעות בחברה מיום הקמתה עומד על 23.3 מיליון דולר.

על פי ההערכות שוק התובלה הגלובלי נאמד בטריליון דולר, כשחברות ההובלה הגדולות מגלגלות כמיליארד דולר כל אחת. אחת המתחרות הבולטות של Freightos בתחום הזה היא חברת Flexport, אם כי, לדברי בוכמן, היא בעצמה משמשת כמשלח בינלאומי, בעוד ש-Freightos פועלת מול מספר משלחים בינלאומיים.

וידאו: כך פועלת Freightos

עזר בהכנת הכתבה: גבי אבנר

גיוס: Dronomy מגייסת 1.5 מיליון דולר, כדי לפתח את הרחפן האוטונומי

$
0
0
SMALL

dji

רחפנים ומכוניות אוטונומיות הם שניים מהתחומים הכי חמים בעולם הטכנולוגיה כיום. שוק הרחפנים (לשוק האזרחי) נאמד כיום ב-2.5 מיליארד דולר, אולם תוך 5 שנים הוא צפוי להגיע ל-11 מיליארד דולר. מכוניות אוטונומיות נמצאות בשלבי פיתוח מתקדמים על ידי גוגל וכמעט כל יצרני הרכב הגדולים. Dronomy הוא סטארטאפ שמשלב בין התחומים ומפתח את הרחפן האוטונומי הראשון, שיוכל לטוס ללא מגע יד אדם, תוך כדי הימנעות ממכשולים בדרך. היום (ה') הודיע הסטארטאפ, שפעל עד היום מתחת לרדאר, על גיוס של מיליון וחצי דולר.

מפתחים "מוח" לרחפנים

Dronomy מפתחת מה שהיא מכנה "מוח לרחפנים". כלומר, מערכת שתאפשר לרחפנים לטוס בכוחות עצמם, ללא כל שליטה או התערבות של המטיס, תוך כדי המנעות מהתנגשות בחפצים, מבנים או אנשים. את היכולות האלו משיגה המערכת בזכות אלגוריתמים מתקדמים של ראייה ממוחשבת אותם מפתחת Dronomy. החברה הוקמה ב-2014 על ידי אורי אפק, שמשמש גם כמנכ"ל החברה וגיא רז, שמשמש כסמנכ"ל מחקר ופיתוח. השניים שירתו בתפקידים שונים בחיל האוויר. בתגובה לגיוס, מסר אפק: "לרחפנים ולנתונים שהם אוספים יש פוטנציאל לעזור לעסקים רבים. כיום, רחפנים סובלים מתדמית של משהו מציק ולא תמיד מועיל, בגלל הפוטנציאל להתרסקויות ולשאר ההפרעות שהם גורמים. הגישה החדשנית שלנו להתגבר על מכשולים תעזור להפוך את הרחפנים לבטוחים ונוחים יותר לשימוש". חלק מהשימושים של רחפנים בשוק האזרחי כוללים שימושים הנדסיים כמו מדידות, משלוחים, חקלאות וצילום אווירי, למשל באירועי ספורט.

כאמור, עתה מודיעה החברה על גיוס של מיליון וחצי דולר בהובלת קרן Battery Ventures ובהשתתפות משקיעים נוספים ביניהם: קרנות Lool Ventures ו-Oryzn Capital ואנג'לים כמו טוייבו אנוס, לשעבר בכיר בסקייפ, סול קליין (לשעבר שותף ב-Index) וג'וש סילברמן, בכיר ב-American Express – שלושתם אגב בעלי עבר משותף בסקייפ. איציק פרנפס, שותף מנהל בשלוחה הישראלית של Battery Ventures, מסר בתגובה לגיוס: "מאוד התרשמנו מהניסיון של הצוות של Dronomy ברחפנים ובחיישנים". פרנפס הוסיף: "יש להם את הידע והיכולות לבנות תוכנה חדשה לרחפנים שתעזור להם לפרוץ לתחומים רבים נוספים".

וידאו: כך מתחמק הרחפן ממכשולים בדרך

Viewing all 5527 articles
Browse latest View live