Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all 5527 articles
Browse latest View live

בואו לעבוד איתנו: שתי חברות מספרות למה שווה לעבוד דווקא אצלן

$
0
0
dapulse

dapulse

Dapulse

Dapulse הוא סטארטאפ כמו שסטארטאפ אמור להיות: בצמיחה. רק לפני שנה וחצי היינו שלושה אנשים בשני חדרים מעופשים. עכשיו אנחנו 20 אנשים מלאי אנרגיה בקומת גג בלב תל אביב. בשנה וחצי האחרונות צמחנו משישה לקוחות משלמים ליותר מ-1,700, ועברנו את רף מיליון הדולר בשנה. התחלנו בתוך Wix, ואז גייסנו כסף משתי קרנות מובילות, והפכנו לסטארטאפ עצמאי עם לקוחות כמו Uber, Viber, AOLon ועוד.

אז מה Dapulse עושה? משנה את הדרך שבה אנשים עובדים. המוצר -SaaS שכולל גם ניהול פרויקטים וגם תקשורת צוותית – לא דומה לאף מוצר בשוק. עם עיצוב יפיפה וחוויית משתמש שגורמת ליוזרים לכתוב לנו שירי אהבה בטוויטר, אנחנו מתכוונים לכבוש את העולם.

לכל אחת ואחד ב-Dapulse יש השפעה ישירה על העיצוב של המוצר ועל הצמיחה של החברה. מי שמצטרף/ת, הופך לחלק מצוות סופר-מקצועי שכל הזמן לומד ומתפתח יחד. צוות המרקטינג שלנו ממציא מודלים חדשים בשיווק B2B וצוות הפיתוח נותן בראש עם סבבי פיתוח קצרים ומהירים, ב-Ruby וב-Coffeescript. אנחנו אוהבים להיות יחד, בעבודה, במסיבות (גם בבוקר) והימים שלנו כוללים עבודה עם הפסקות לטורנירים במכונת ה-Street fighter שלנו, גולף מאולתר וג'ם סשנים.

אם בא לכם להצטרף לחללית שלנו שנייה לפני שהיא פורצת לחלל החיצון, אל תהססו לשלוח קו"ח.

רוצים לעבוד ב-Dapulse? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

Online Marketing Expert
Android developer
Full Stack web developer

elbit
אלביט מערכות

אצלנו באלביט מערכות מכוונים רחוק, עם הטכנולוגיה הכי מתקדמת והאנשים הכי טובים, יצירתיים וחדשניים שיש – אנחנו מפתחים מגוון כלים ופתרונות לתעשייה הביטחונית בארץ ובעולם. בין התחומים שבליבת עשייתנו: פיתוח מערכות מוטסות, מל"ט, אלקטרואופטיקה, מערכות שליטה ובקרה, תקשורת, חלל, מודיעין ומחשב. בנוסף, עוסקת אלביט בהשבחת פלטפורמות צבאיות קיימות ופיתוח טכנולוגיות ויישומים מתקדמים לתחומים צבאיים, ביטחון פנים ותעופה אזרחית. כל זאת, יחד עם מתן שירותים משלימים ותמיכה לוגיסטית ללקוחותינו העסקיים.

אז אם אתם מחפשים לעשות את הקפיצה שלכם בתחום התעסוקה, ולפגוש אנשים מדהימים, חושבים וחולמים שיוצרים ביחד את העתיד – מקומכם איתנו.

בואו לגדול, להתפתח ולהיות חלק מהמשפחה שלנו, עם הרבה עניין ואתגר, קורסים והדרכות, עתודה ניהולית, קידום וניוד, תנאי רווחה וחיי תרבות מצוינים.

רוצים לעבוד באלביט מערכות? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

מהנדס/ת תוכנה C++
מפתח/ת C#/.NET
חוקר/ת חולשות- CYBERBIR


סטטיסטית: מה גורם לסטארטאפ להצליח או להכשל? [הרצאת השבוע]

$
0
0
מקור: צילום מסך, Youtube
מקור: צילום מסך, Youtube

מקור: צילום מסך, Youtube

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


צפיה בהרצאות ברשת הפכה לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.

אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.

אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.

התשובה שרבים מחפשים נמצאה?

האם זה הרעיון, הצוות, המודל העסקי, המימון או פשוט התזמון שהופך סטארטאפ למצליח? ביל גרוס, יזם מנוסה, החליט לבדוק למה חלק מהסטארטאפים מצליחים בעוד שאחרים נכשלים. הוא אסף מידע ממאות חברות שלו ושל אחרים, ודירג כל חברה לפי חמשת המשתנים הללו ומידת תרומתם להצלחת החברה. אז איזה גורם בלט מכולם ובמה מומלץ לכם להתחשב בפעם הבאה שעולה לכם רעיון לסטארטאפ?

לצפייה בהרצאה – Bill Gross: The single biggest reason why startups succeed

במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:

  • כשגוף ונפש נפגשים: צילום X-Ray ללב האדם – החוקר היפני שונג׳י מיצויושי, המגיע מתחום הרפואה והביו רובוטיקה ובעל תואר באומנות, מספר על המחקר הנוכחי שלו העוסק בחקר רגשות ואבחון מחלות בבני אדם על סמך ניתוח הקול שלהם בלבד.
  • עד כמה המציאות שלנו אמיתית? – המדען הקוגניטיבי דונלד הופמן מנסה לענות על שאלה פילוסופית מעניינת: האם אנחנו חווים ותופסים את העולם כפי שהוא באמת, או כפי שאנחנו צריכים שהוא יהיה ובדרך שהמוח שלנו בוחר לפרש אותו עבורנו.
  • על ציוץ אחד שהשתבש והסתיים בשיימינג חריף במיוחד – אנו חיים בעולם בו ציוץ בטוויטר או סטטוס אחד בפייסבוק עלולים להוביל לפגיעה משמעותית בחייו של מי שפרסם אותו. הבעיה היא שפעמים רבות טקסט לא נקרא כפי שהתכוון המשורר ולפני שמספיק להגיב כבר נהיה מאוחר מידי.
  • מחשבה מאדם בהודו הועברה בטלפתיה לאדם אחר בצרפת – בפעם הראשונה הצליחו חוקרים לשלוח מידע ממוחו של אדם אחד לאחר, כאשר מפרידים ביניהם אלפי קילומטרים. האם נמצאה דרך תקשורת חדשה?
  • כשהמחשב או הסמארטפון יגיבו לחיוך או לכעס שלכם – טכנולוגיה היא דבר מדהים, אין עוררין על כך, אבל היא עדיין מאופיינת ׳בקרירות׳ מסוימת בכל הקשור לאי יכולתה לנתח את הרגשות שלנו, ובאיזשהי מידה להיות ׳אנושית׳ יותר. המדענית רנה אל קאליובי (Rana el Kaliouby) החליטה לחקור את הנושא, ולנסות ולפתח טכנולוגיה שתוכל לנתח את הרגשות שלנו בצורה מדויקת ולהגיב בהתאם.

להשכיר ולשכור כל דבר: הכירו את Rentitb הישראלית

$
0
0
מקור: Rentitb
מקור: Rentitb

מקור: Rentitb

Rent­it­b מבקשת לחולל שינוי בכלכלה הפרטית דרך פלטפורמה המאפשרת לכל אדם לשכור ולהשכיר כל דבר ­וכך להרוויח או לחסוך כסף. מכיוון ופריטים רבים שרכשנו משמשים אותנו לזמן קצר בלבד כדוגמת ספרים, ציוד צלילה, שמלת כלה, או אפילו מקדחה, אלו נוטים להיאגר ולהיתקע בבוידעם זמן רב ולצבור אבק, במקום שבזמן הזה מישהו ינצל אותם ויעשה בהם שימוש.

הסטארטאפ הישראלי מעוניין להפוך את ישראל לבית גלובאלי של כלכלה שיתופית, תוך מתן אפשרות לכל אדם לשכור כל דבר הנדרש לו ולהשכיר את הדברים שבבעלותו וכך להרוויח כסף, לחסוך זמן ולהיטיב כמובן עם הסביבה. בין השירותים שניתן להשכיר באמצעות Rentitb ניתן למנות למשל אופניים או קורקינטים חשמליים (רלוונטי במיוחד לפקקי התנועה הצפויים להתווסף בתל אביב והסביבה בקרוב), השכרת ספרי לימוד, ציוד לתינוקות וילדים (עגלות, סל קל) ובקיצור להשכיר כל דבר ולהתנסות בו תחילה, במקום לא לקנות סתם דברים שהשימוש בהם הוא חד פעמי.

כלכלה חדשה ושיתופית

Rentitb נוסדה בשנת 2014 ע"י אדיר טרבלסי ומנוהלת על ידו לצד יניב שמעוני, האחראי על בחירת הטכנולוגיות המתאימות ותכנון הארכיטקטורה. בחברה מועסקים סה״כ כ-8 עובדים, כאשר שבעה יושבים בתל אביב ועובד נוסף בארה״ב. עד היום הושקע בה הון עצמי של 1.5 מיליון ש"ח.

האתר עצמו הזכיר לנו לא מעט את airbnb, כאשר עמודי המוצרים השונים בנויים גם הם בפורמט דומה, ומכילים תמונות ומידע על המוצר, קצת אינפורמציה על המשכיר, מגבלות, תנאים ולוח שנה המכיל את המועדים בהם המוצר זמין להשכרה. מערכת התשלומים שכמובן אמורה להיות מאובטחת, תומכת במספר דרכים להעברת הכסף כגון שיקים, כרטיסי אשראי ופייפאל.

דוגמאות למוצרים מעניינים שניתן להשכיר הם למשל אופניים חשמליים, שניתן להשכיר תמורת 30 שקלים לשעה, 220 שקלים ליום או 900 שקלים למשך חודש. תמורת 120 שקלים לשעה ניתן להשכיר וספה חדשה עם סירה, אך שימו לב כי זמן ההשכרה המינימלי הוא שעתיים, ואם תחזירו אותה באיחור, תיאלצו להיפרד מ-25% נוספים מהעלות הכוללת. מצאנו גם ג׳קט אלגנטי לגבר המוצע תמורת 10 שקלים לשעה או תחפושת של המיניונים, תמורת 240 שקלים ליום.

כל נותן שירות השכרה שכזה מחליט מה יהיה הסכום שישולם במידה ומוצר יחזור פגום או לא יחזור בכלל, מחיר שכמובן יכול להגיע לאלפי שקלים (ויותר), תלוי בשווי המוצר עצמו.

מקור: Rentitb

מקור: Rentitb

איפה החידוש?

ממחקר שביצעו בחברה, מצאו כי בארץ לא קיימים מתחרים ישירים. ממחקר שאני ביצעתי לעומת זאת, נתקלתי באתר בשם ״המפקיד״, המאפשר להשכיר או לשכור ציוד שלא משתמשים בו באופן שוטף תמורת כסף (פקדון) או אתר Style-For-Rent הממוקד יותר, המאפשר השכרת בגדי מעצבים, תכשיטים או אקססוריז. מעבר לים ההיצע גדול אף יותר, וקיימים לא מעט אתרים כמו rentythingpeerrenters או Zilok שמציגים פלטפורמה שמאפשרת לעשות בדיוק את אותו הדבר – להשכיר או לשכור ציוד מכל סוג ומכל אחד.

לטענת Rentitb, הבידול שלהם מתבטא בכך שאינם מתעסקים בהשכרת ציוד נישתי, אלא מרכזים הכל במקום אחד, מעין איביי של עולם הכלכלה השיתופית. ״לאחרונה לדוגמא עלתה קטגוריה של ספרים – עם תתי קטגוריות נהדרות. המטרה היא לייצר את הספרייה הגדולה בעולם ולספק את האפשרות להשכיר ספר בעלות סמלית וללא צורך לרכוש אותו. יתרה מכך, ניתן אף למצוא חבר לשיחה בנושא עניין משותף, וכך בעצם נוצרת כלכלה חברתית שיתופית. שכנים שמשתפים ביניהם פריטים באים באינטרקציה שקודם פשוט לא הייתה להם״. אמר לגיקטיים אדר דמרי, סמנכ״לית הפיתוח העסקי בחברה.

האם יש מחשבה להתרחב גם אל מעבר לים? "המערכת היא גלובאלית. האתר מוצג בעברית ובאנגלית, כרגע המיקוד הוא בשוק הישראלי ובהמשך התוכנית היא להתרחב לשוק האמריקאי. יש לנו עובד חברה בארה"ב בדיוק למטרה זו״.

ליהנות מכל העולמות. מקור: Rentitb

ליהנות מכל העולמות. מקור: Rentitb

האותיות הקטנות

Rentitb, על אף שמציגה את עצמה כפלטפורמה חינמית, גובה עמלת שירות ואף עשויה לגבות מסים (דוגמת מע״מ). כמו כן עשויה להוסיף עמלת שער חליפין על כל העברה שהיא מבצעת לחבר כאשר הסכום המתבקש להעברה הינו במטבע השונה משקל חדש.

האם מדינת ישראל תוכל להפוך מסטארטאפ ניישן ל-Sharing Economy Nation? זה מאוד תלוי, בעיקר במנגנון האכיפה של השירות. סעיף מתוך תנאי השימוש של השירות אומר כך:

בעלים יכולים לבקש ששוכר ישאיר דמי פיקדון כנגד שכירת מוצריהם ככל וידרש פיקדון, הדבר יצוין מפורשות במודעה. במידה ופיקדון ידרש, Rentitb תעשה כל מאמץ סביר, ומבלי שהיא אחראית לדבר, על מנת לקבל מחברת האשראי של השוכר זכות לקבלת סכום הפיקדון או הבטחה מצידה להעביר את סכום הפיקדון וזאת קרוב ככל הניתן למועד תחילת השכירות.

נשאלת השאלה מה בעצם מונע ממישהו להשכיר פריט מסוים ולהרוס או לשבור אותו, שלא לדבר על לגנוב אותו לצמיתות? אז ככה. ״אנחנו עושים זאת באמצעות מספר כלים; ראשית, מערכת מאובטחת. Rentitb משקיעה רבות באבטחת המערכת על מנת שהשימוש בה יהיה בטוח לשימוש; אימות זהות – כל חבר בפלטפורמה נדרש לאמת את זהותו דרך מגוון ערוצים, דוגמת חשבונותיו ברשתות החברתיות השונות, מספר הטלפון הנייד שלו, תעודת הזהות שלו, פרטי התשלום שלו ולרבות אפשרות גישה לביקורות החברים השונים האחד על השני; ממשק הודעות – אנו מאמינים כי תקשורת מעולה היא תנאי חיוני לשביעות רצון משתמשיה. לכן, חברי הקהילה יכולים לתקשר באופן פשוט דרך פלטפורמת ההודעות שלה וכך להכיר האחד את השני ולדון בכל נושא רלוונטי.

מבחינת שמירה על בטיחות הכסף של המשתמש – בין אם אתה משכיר או שוכר, Rentitb עושה את מיטב מאמציה כדי להגן על כספך. כמשכיר, עליך לדעת כי אנו מוודאים כי לשוכר יש מספיק כסף לטובת ביצוע השכירות טרם העברת בקשת השכירות אליך (כלומר – ההזמנה נעשית רק אחרי שכרטיס האשראי אומת כבעל יכולת – קודם משלמים ורק אח"כ מתקבל אישור עבור העיסקה). כשוכר, עליך לדעת ש-Rentitb לא מעבירה את הכסף למשכיר אלא עד לאחר תחילת ההזמנה.

כמו כן, קיים מרכז פתרון המחלוקות – מדובר בזירה בה השוכר והמשכיר יכולים ללבן את בעיותיהם והמחלוקות ביניהם בצורה מסודרת ופשוטה. ככל והצדדים לא יצליחו לעשות כן, Rentitb עשויה, לבקשת אחד הצדדים, לנהל את הסכסוך ולהכריע במחלוקת כאשר המילה הסופית תהיה בידיה והצדדים יהיו מחויבים לה״ (כפי שקיים באיביי למשל) אמרה דמרי.

מקור: צילום מסך, Rentitb

מקור: צילום מסך, Rentitb

יש לזה סיכוי?

הרעיון נחמד ואידילי, אין ספק, אבל לא בטוח שישראל לפחות כרגע, היא קהל היעד המושלם עבור הפלפטורמה. קיימים מוצרים שהשכרתם מרגישה לגמרי לגיטימית כמו ספרים, מכונת סוכר (שערות סבתא) או אפילו מצלמת גו פרו, אבל השאלה היא עד כמה החברה מעורבת ולוקחת אחריות על נזקים או גניבות של מוצרים יקרי ערך. אם אכן עומדת מאחורי המילים שלה, יתכן ויש עתיד לכלכלה שיתופית וקצת יותר חכמה בישראל ובאחלה דרך להרוויח קצת כסף. ואיך אומרים? "הזבל של האחד – הוא האוצר של האחר״. בהצלחה.

אתם קובעים: למי המשרדים הכי שווים בהייטק הישראלי?

$
0
0
צילום: גיקטיים

reut
בחודשים האחרונים נסענו לבקר בלא מעט משרדים של סטארטאפים וחברות הייטק מצליחות בישראל כדי להעניק לכם הצצה מבפנים למשרדים השווים שלהם. כל החברות עברו סינון ראשוני ובחרנו את אלו שהמשרדים שלהם היו מרשימים קצת מעל לממוצע. עכשיו הגיע הזמן להכריע, המשרדים של איזו חברה הכי שווים? אתם קובעים.

מה עדיף: קיקסטארטר ואינדיגוגו או קמפיין מימון המונים עצמאי? [אורח]

$
0
0
pebble

ouya

מאת יניב טרוס, מנכ"ל Tross Creative.

מימון המונים מתבגר. לא עוד נער עם חלומות גדולים ושפם פלומתי, אלא בחור צעיר שמנסה את מזלו בעיר הגדולה. ההבטחה המקורית של הפיכת רעיונות למציאות באמצעות כסף מההמון התפוגגה וציבור היזמים הפנים שרק דבר אחד חסר במימון המונים – המימון. בואו נקרא לילד בשמו – ecommerce. מימון המונים הוא פשוט גרסת ההזמנה המוקדמת של אמאזון ואיביי והוא מימן מעט מאוד דברים בחייו הקצרים. קניות, לעומת זאת, הוא סיפק בשפע.

קיקסטארטר ואינדיגוגו עזרו לחנך את הציבור להזמין דברים הרבה (המון!) זמן מראש. הפלטפורמות עשו את שלהן, עכשיו הפלטפורמות יכולות ללכת. טוב, זה קצת מוקדם להספיד את שתי ממציאות מימון ההמון, אבל בהחלט מסתמן טרנד של עשה זאת בעצמך. יותר ויותר חברות עוברות למודל של self-crowdfunding – מימון המונים עצמאי.

עבור רוב הסטארטאפים מימון המונים משרת שלוש מטרות עיקריות: השקה יעילה וזולה באופן יחסי, בניית בסיס משתמשים ובטא סייט ראשוניים, ובעיקר הוכחת התאמת פרודקט/מרקט כדי לגייס את הסיבוב הבא.

ויש גם את האלמנט החשוב בחיי הסטארטאפ – הזמן. השקה מוקדמת היא דרך לחתוך 6-12 חודשים מהמסלול הארוך של הקמת חברה, פשוט כי מתחילים למכור במקביל לסיום הפיתוח. גם קמפיינים בפלטפורמות וגם קמפיינים עצמאיים משרתים את המטרות הללו, אבל יש הבדלים רבים בסיכויים והסיכונים שחברה לוקחת כשהיא בוחרת באיזו דרך ללכת.

חברות רבות עדיין צריכות לבחור בפלטפורמות הגדולות, אבל זה כבר לא ברור כמו שזה היה. אז להלן רשימת עזר טכנית למדי של עשרת היתרונות בכל צד.

מה נותן קמפיין self-crowdfunding שלא נותנת הפלטפורמה?

1. שליטה מוחלטת בחוויית הקנייה – אתרי ecommerce מוצלחים מספקים חוויה ייחודית, ואם הם עשויים טוב, אז גם אחוזי המרה נאים. עם קצת חשיבה קריאטיבית תוכלו לייצר חוויה שיכולה להיות האקס פקטור של הקמפיין. המגרש הוא כבר לא רק הסרטון. חוץ מזה, אתם בכל מקרה תעשו את זה – אם עשיתם קמפיין מוצלח על פלטפורמה, לא תרצו להפסיק למכור ביום הסיום שלו. יש זנב ארוך של הזמנות מיד אחריו ותרצו להקים אתר בזריזות. אז למה לא להיות ecommerce ready כבר מהיום הראשון?

2. מיתוג – חלק מהקהל כבר לא סומך על קמפיינים בפלטפורמות. אתר משלכם משדר רצינות ויציבות ומאפשר לבנות את הברנד. אתם גם תהיו פחות חשופים לתחרות קוגניטיבית – באתר משלכם אתם לא מתחרים במליון מוצרים אחרים באופן ישיר. היוזר עדיין יצטרך לקבל החלטת רכישה, אבל היא תהיה בסגנון האולד-פאשן של כן או לא. הרבה מאוד מהקונים בקיקסטארטר משווים בין פרויקטים שהם אוהבים ובוחרים אחד.

3. אין סיכון פומבי – במימון המונים על פלטפורמה כולם יודעים איך הולך לכם, ובאתר שלכם לא. במילים אחרות: אתם יכולים לרמות. "מכרנו 5,000 יחידות ב-24 השעות הראשונות" היא הודעה לגיטימית לגמרי לעיתונות גם אם מכרתם 10. נכון, אם אתם חברה ממומנת היטב אתם יכולים לשמן את הקמפיין באינדיגוגו ב-100 אלף דולר מכיסכם, אבל זה יעלה לכם 8% מהכסף ובעיקר יעשה לכם טעם של בצל בפה.

4. טכנולוגיות מרקטינג ומדיה – כשאתר שלכם, תוכלו להטמיע A/B testing, retargeting, conversion tracking ועוד כלים שלא נשמעים טוב בעברית שיעזרו לשפר את יחס ההמרה ומאמצי קניית המדיה שלכם.

5. פחות עמלות – בלי מאבק בבנקים ובלי רגולטור, תוכלו לקבל 5% יותר מההכנסות שלכם. אינדיגוגו יישרה קו עם קיקסטארטר ושתיהן גובות עכשיו דולר אחד מכל 20 שאתם מכניסים. את עמלות הסליקה (~3%) עדיין תאלצו לשלם, אבל זה מאבק ליום אחר. בנוסף, תלוי באיזה גייטווי תבחרו, אתם יכולים לקבל כל דולר שנכנס תוך ימים בודדים ולא לחכות חודשיים.

6. תנאי תשלום גמישים – כשאתם בוחרים את מערכת הסליקה, אתם יכולים לבצע כל מנובר כלכלי שמוחכם הקודח מעלה, לרבות תשלומים, שלם חצי עכשיו וחצי אח"כ, התחלק בתשלום עם חבר, שלח כמתנה, שלם בביטקוין, שלם בגמלים ועוד.

7. אין מגבלות – אתם לא כפופים לקווים מנחים של מישהו אחר. רוצים לחלק מוצרים חינם למי ששולח תמונת סלפי בים? רוצים למכור מוצר נלווה של חברה אחרת? רוצים למכור אמצעי לחימה? הכל הולך. זה האינטרנט ואין לכם אח גדול. חוץ מה-NSA כמובן.

8. גמישות למוצרים שלא מתאימים לפלטפורמות – מסיבות שונות, יש מוצרים רבים שלא מתאימים למימון המונים קלאסי. במוצרי SaaS למשל מוכרים מנוי לשנה לפני שהמוצר מושק ויוזרים בפלטפורמות הצביעו ברגליים ולא נתנו כסף לפרויקטים כאלה (בחלק מהאתרים זה גם מנוגד לכללים). דווקא באתרים עצמאיים נרשמו הצלחות מרשימות. מוצרי B2B, הורות ויוקרה הן דוגמאות נוספות למוצרים שעדיף להם ללכת לבד.

9. פחות תחרות על PR – בלוגים ואתרי חדשות ידווחו עליכם יותר בקלות. לא רק בגלל שלעיתים תתפסו כמשהו רציני יותר, אלא פשוט כי אתם לא מתחרים על הסלוט (הצפוף) של מימון המונים. אף בלוג טכנולוגי לא יעלה 10 כתבות ביום שהמילה Kickstarter מופיעה בהן. שתיים ביום, אגב, כן.

10. אין לחץ – אפשר לעשות בדיקות, לעשות beta run עם 500 קליקים ולבצע אופטימיזציה. יום ההשקה הרשמי הוא מתי שתחליטו שאתם מוכנים ואף אחד לא עומד מעליכם עם סטופר. חוץ מהמשקיעים, בני הזוג והפסיכולוג כמובן.

שלושת הפרוייקטים המצליחים ביותר בקיקסטארטר - משמאל לימין

שלושת הפרוייקטים המצליחים ביותר בקיקסטארטר – משמאל לימין. הרוב לא ממש מתרוממים

למה לא ללכת לבד?

1. טראפיק, טראפיק, טראפיק – אחד האלמנטים היקרים והחמקמקים בכל הסיפור הזה הוא קונים. ולא סתם קונים, אלא הקונים הנכונים. לפלטפורמות מאגר עצום של קהל מסוגמנט היטב. Early adopters ואוהבי טק כבר נמצאים שם. אם תגדילו לעשות ותגיעו לרשימת הפרויקטים הפופולריים או הניוזלטר – תקבלו בונוס עצום.

2. זה הרבה יותר מורכב שיווקית – לא עוד טמפלט וורדפרס ב-40$ כעמוד נחיתה ויאללה לקיקסטארטר, מי שהולך על אתר משלו צריך להציג ברנד עשוי בקפידה, אתר מהפנט ויצירתי ומערכת תשלום אמינה. מתכנון המשפך ועד הצדדים הטכניים – יש הרבה יותר מקומות לטעות בהם.

3. תפעול מסובך – כמות האנשים שנדרשים כדי להנות מיתרונותיו המלאים של קמפיין עצמאי מוצלח היא גדולה. ברור שהנייר יספוג את התכנית שלכם למעקב צמוד אחרי אנליטיקס ו-a/b testing, אבל במציאות זה דורש המון זמן גם לאדם מנוסה ב-ecommerce, ורוב הסיכויים שאין לכם אחד כזה בצוות. שלא לדבר על כמה כאלה.

4. SEO קשוח – הקידום של הפלטפורמות הוא מעולה ומבטיח שתופיעו גבוה כשיחפשו אתכם כבר מהיום הראשון וגם אחרי שנה. אם האתר שלכם עלה אתמול, תצטרכו לעבוד הרבה יותר קשה בשביל שחברת הבת של Alphabet תאמין שאתם הדבר האמיתי ותדרג אתכם גבוה.

5. קשה לגלות דברים על המוצר – הפלטפורמות בנויות כדי שאנשים ידברו אתכם על המוצר ויגידו לכם איך הם היו משתמשים בו, למה הם משווים אותו, מה הם אוהבים ולא אוהבים ומה צריך להוסיף. גם מבחינת קהל גלובלי והטרוגני תקבלו הרבה יותר מידע לגבי סוגים שונים של קהלים שלא חשבתם עליהם. באתר משלכם הדברים האלה יקרו הרבה הרבה פחות.

6. אין לחץ – ואתם עובדים הכי טוב תחת לחץ. כשכל העולם יודע כמה כסף עבר במסלקה בכל רגע נתון – זה מכניס את הצוות לטירוף ואף אחד לא ישן בלילות. יש תאריך השקה, יש תאריך סיום ויש פוקוס. כשאין שעון מתקתק, דברים מתנהלים בעצלתיים. גם יזמים חדורי מוטיבציה צריכים קהל כדי להכנס להילוך חמישי. כמאמר המשורר, תרקוד כאילו אף אחד לא מסתכל ותשיק כאילו כולם בוהים בך.

7. פחות עזרה מחברים – אלמנט השעון המתקתק והמטרה הפומבית גורמים לאנשים להיות מחויבים למטרה. המטרה של פרויקט בקיקסטארטר נתפסת כ"עזרו לי להביא מוצר לשוק" בעוד אתר עצמאי משדר יותר "עזרו לי לעשות כסף". המעגלים החברתיים שלכם שווים המון, יותר מכל כתבה שתקבלו, וכשהמטרה נראית להם לגיטימית הם ממצים את הפוטנציאל.

8. פחות עזרה מהרשתות החברתיות – האלמנט החברתי הוא אינהרנטי לפלטפורמות. ההזדהות עם משהו בקיקסטארטר ואינדיגוגו היא מוחלטת. מעל 70% מהקונים (התומכים) משתפים מיד את התמיכה שלהם גם ברשתות בטוויטר ופייסבוק. ההטמעה שלהן ברשתות חכמה והן יודעות לדחוף משתמשים לשתף. בנוסף, לאתרים עצמם יש מערכת שמיידעת יוזרים מקושרים על פעילות באופן אוטומטי. באתר משלכם תצטרכו לעבוד הרבה יותר קשה כדי שאנשים יקנו ויספרו.

9. אין תמיכה – לפלטפורמות יש אינטרס שתצליחו. לא פעם אינדיגוגו שמים את מערך ה-PR (המוצלח) שלהם מאחורי קמפיין. הם רוצים שתצליחו כי הם עושים מזה כסף, אבל הם בעיקר רוצים שתגידו ליעד שלכם כי זו שורת הסטטיסטיקה שמביאה להם את הלקוחות הבאים. בקיקסטארטר עוזרים גם לקצר שלב בפאנל עבור חלק מהלקוחות. הם עובדים עם stripe ושומרים כרטיסי אשראי של משתמשים, כך שהקנייה היא במרחק קליק.

10. זה הרבה יותר יקר – כמה יותר יקר? בעוד העלות הכוללת לקמפיין בפלטפורמה מתחילה באפס שקלים ומגיעה ל-50-60 אלף דולר לחברות ממומנות היטב, העלות של קמפיין עצמאי רציני מתחילה בסביבה שהנ"ל נגמר בה ומטפסת הרבה יותר גבוהה כתלות ביכולת ובמטרות של החברה.

אז במה לבחור?

אם יש לכם מימון (וצוות) רציני, אתם סגורים על קהל היעד ויש לכם מסוגלות נפשית (וטכנית) להכנס לעולם ה-ecommerce – כנראה שעדיף שתלכו לבד. זה מורכב, אבל אם זה עשוי טוב, זה משתלם. אם זו גרסה ראשונית מאוד של מוצר ואתם רוצים טסט דרייב, אם אתם מוגבלים במזומנים וכוח אדם או אם יש לכם קהילה קיימת באחת הפלטפורמות, כנראה שזה המקום שלכם להשיק.

נפגש כאן בקרוב כשגם equity crowdfunding יהפוך למיינסטרים. בינתיים ד"ש לרגולטור.

כך תגיעו חכמים יותר לפגישה עם הסוכן בנוגע לפנסיה שלכם

$
0
0
piggy bank shutterstock

shutterstock piggy bank

מאת נדב טסלר, משווק פנסיוני, מנהל המוצר באגף השיווק במנורה מבטחים.

תכירו את ליאור. ליאור עובד בחברת הייטק גדולה ומוכרת שיושבת במרכז הארץ. בפעם האחרונה שנפגשנו, הוא קיבל מייל מסוכנת ההסדר במקום העבודה שלו שמזמינה אותו לפגישה אישית. ליאור התאכזב כשראה את המייל ואמר לי שהוא מרגיש שבכל פגישה עם הסוכנת היא רק מנסה למכור לו מוצרי ביטוח שהוא לא חושב שהוא צריך. לטובת ליאור וכל מי שמתבאס לדבר על פנסיה, קבלו 4 כללים שיגרמו לכם להגיע מוכנים לפגישה הבאה.

1. דע בפני מי אתה עומד – סוכן, משווק או אולי יועץ. מי יושב מולי?

הדבר הראשון שחשוב לדעת הוא מי יושב מולכם. או במילים אחרות מה האינטרס שלו. כדי לתת מידע וייעוץ בנושא פנסיה חייבים ברישיון של משרד האוצר. בעולם החיסכון הפנסיוני קיימים שלושה סוגי רישיונות:

  • יועץ פנסיוני
  • משווק פנסיוני
  • סוכן ביטוח פנסיוני

חשוב לדעת: כדי לקבל את הרישיון עוברים היועץ, המשווק והסוכן את אותה הכשרה ואותן בחינות של משרד האוצר בדיוק. סוג הרישיון נקבע לפי העיסוק שבחר העובד. הרישיון קובע כי על העובד לבחור עבורך את המוצר המתאים ביותר עבורך מתוך כלל המוצרים אותם הוא משווק.

יועץ פנסיוני הוא יועץ אובייקטיבי, שמקבל שכר על הייעוץ שייתן לך. את השכר הוא יכול לקבל ממך או מהמעסיק. לאחר בחינת הצרכים שלך, היועץ הפנסיוני יכול להמליץ לך על כל אחד מהמוצרים הפנסיונים הקיימים בשוק.

משווק פנסיוני, בניגוד ליועץ מקבל את שכרו מגוף מוסדי. גוף מוסדי הוא חברה שמנהלת מוצרים פנסיונים ו/או ביטוחיים (לדוגמה יכול להיות מנורה מבטחים או מגדל). המשווק הפנסיוני ימליץ לך רק על מוצרים של הגוף המוסדי בו הוא עובד.

סוכן ביטוח פנסיוני עובד עם גוף מוסדי אחד או יותר, ומוכר את המוצרים שלהם, כלומר הוא יכול לשווק לך מוצרים של מספר גופים לדוגמה מוצרים של מנורה מבטחים וגם של מגדל ובעבור שיווק המוצרים מקבל סוכן הביטוח עמלות.

על סוכן הביטוח להציג בפניך את השיקולים מדוע בחר להמליץ בפניך על גוף מסוים ולא אחר. גם סוכן ההסדר שנמצא במרבית מקומות העבודה הוא סוכן ביטוח פנסיוני שמקבל עמלות מהגוף המוסדי על המוצרים אותם הוא משווק.

2. כמה דמי ניהול אני משלם?

האם אתם יודעים כמה דמי ניהול אתם משלמים היום? לאחרונה משרד האוצר פישט את הדו"ח השנתי אותו אתם מקבלים מקרן הפנסיה ומחברת הביטוח כך שקל יותר לעקוב אחרי דמי הניהול שאתם משלמים.

תנועות בקרן

בקרן פנסיה, דמי הניהול המרביים אותם ניתן לגבות ע"פ החוק הם 6% מכל הפקדה ו-0.5% מהצבירה. בדוגמה שלפנינו דמי הניהול שמשלם החוסך הם 2% מהפקדה ו-0.25% מהצבירה.

g3

החוסך יכול לראות שדמי הניהול אותם הוא משלם נמוכים מממוצע דמי הניהול של יתר החוסכים בקרן הפנסיה.

האם מגיע לי יותר?

מצבו של החוסך בדוגמה שלנו טוב, הוא משלם פחות דמי ניהול מרוב החוסכים בקרן. כדי לבדוק האם הוא יכול לשפר עוד יותר את מצבו, כדאי שיבדוק כמה משלמים חוסכים הדומים לו. חוסכים המרוויחים שכר דומה ויש להם סכום צבור בחיסכון שדומה לשלו.

בדיקה כזאת ניתן לבצע באמצעות אתר FEEX. האתר שמתבסס על חכמת ההמונים מאפשר לכם להזין את פרטיכם האישים או להעלות את הדו"ח השנתי מקרן הפנסיה ולפי הנתונים הקיימים בדו"ח יראה לכם הסימולטור איפה אתם נמצאים ביחס לשאר החוסכים ואם אתם יכולים לשפר את החיסכון שלכם.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

דרך נוספת להורדת דמי הניהול היא באמצעות חבירה לארגונים גדולים, לדוגמה בקרן הפנסיה מבטחים החדשה קיימות הטבות בדמי ניהול לחברי ארגון המהנדסים או תכנית מיוחדת בשם מבטחים הייטק שמתאימה לעובדי ההייטק.

3. האם אני חוסך מספיק לפנסיה?

כעת אתה כבר יודע מי יושב מולך, האם הוא סוכן ביטוח או משווק פנסיוני. אתה יודע מהם דמי הניהול שאתה משלם לקרן הפנסיה והאם הם מספיק טובים. כעת הגיע הזמן לשאול את השאלה הקשה האמת. האם אני חוסך מספיק לפנסיה? בדו"ח השנתי, אפשר לראות כמה צברתי עד כה לפנסיה ומה הסכום הצפוי שישולם לי כקצבה חודשית בפנסיה.

במקרה שלפנינו החוסך צבר סכום שיאפשר לו לקבל קצבה של 680 שקלים בחודש לאחר היציאה לפנסיה.

תשלומי צפויים

סכום זה מתבסס על החיסכון שקיים לנו היום בקרן הפנסיה. כדי להצליח לחשב את הסכום אותו נקבל בעתיד מומלץ להיעזר במחשבון פנסיה. במחשבון נזין את השכר החודשי, שנת הלידה והסכום הקיים לנו היום בתכנית הפנסיה ונקבל את הפנסיה הצפויה לנו בגיל פרישה.

כמובן חשוב לזכור כי מדובר בסימולציה ובעתיד אם השכר שלנו יעלה או ירד נתונים אלו עשויים להשתנות.

4. האם אני צריך כיסוי ביטוחי נוסף?

בסקרים שאותם ביצענו, חוסכים רבים העלו את החשש מהפגישה עם המשווק הפנסיוני. במקרים רבים הם הרגישו שהוא מנסה למכור להם ביטוחים נוספים שהם לא צריכים.

בקרן הפנסיה קיימים שני כיסויים ביטוחים כברירת מחדל, ביטוח אובדן כושר עבודה וביטוח למקרה של מוות. בעבר פורטו בדו"חות השנתיים שמות מסלולי הביטוח (משפחה, כללי, עתיר חיסכון) ובכדי להקל על החוסכים מציגים כעת רק את גובה הפיצוי אותו תקבל (או תקבל משפחתך במקרה של מוות).

במקרה המוצג החוסך יקבל קצבה חודשית של 2,513 שקלים במקרה של אובדן כושר עבודה ואשתו של החוסך תקבל קצבה של 2,010 שקלים במקרה של מוות.

תשלומים קרן פנסיה

במסגרת קרן הפנסיה ניתן לקבל כיסוי של עד 100% מהשכר למקרה של מוות ועד 75% מהשכר למקרה של אבדן כושר עבודה. עליך לבדוק האם אתה מקבל זאת היום. במידה ואתם זקוקים לכיסויים נוספים בדקו עם המשווק איזה פתרונות נוספים קיימים.

שאל את עצמך

  1. האם יש חלקים בשכר שלא מבוטחים בקרן הפנסיה? האם יש הבחנה בין שכר בסיס לרכיבים נוספים?
  2. האם אתה (או את) תומכים בבני משפחה נוספים מלבד בן הזוג והילדים?
  3. האם יש לכם הלוואות או התחייבויות שאינן מבוטחות?
  4. האם יש לך תחביבים שעשויים לגרום לך לפציעה?

אם ענית כן על אחת או יותר מהשאלות, קיים סיכוי שעליך לשקול לרכוש כיסויים ביטוחיים נוספים מעבר לברירת המחדל שקיימת בקרן הפנסיה.

רווקים או אולי גרושים?

כפי שכתבנו בקרן הפנסיה קיים ביטוח למקרה של מוות. במידה ואינכם זקוקים (רווקים וגרושים לא זקוקים) לביטוח זה יש לוותר עליו. הוויתור על הכיסוי יחסוך לכם כספים שיופנו להגדלת הפנסיה שלכם בעתיד.

האמור אינו מהווה ייעוץ או שיווק פנסיוני, המלצה או חוות דעת ואין בו כדי להוות תחליף ליעוץ או שיווק פנסיוני כאמור הניתן על ידי בעל רישיון כדין, המתחשב בצרכים ובנתונים המיוחדים של כל אדם.

קרדיט תמונה: piggy bank via shutterstock

זו GanBook: האינסטגרם+פייסבוק+ווטסאפ של הגננות [סטארטאפ]

$
0
0
BIG
מקור: GanBook, עיבוד תמונה

מקור: GanBook, עיבוד תמונה

כיום נראות יותר ויותר מסיבות סיום/חנוכה/פורים בגני ילדים כמו הופעה של ביונסה: הטאלנטים הצעירים עומדים במרכז, כשגדודי הורים-צלמים מצויידים בסמארטפונים ומצלמות מתעדים כל שנייה מהאירוע. אולם לא רק באירועים. ההורים של היום דורשים להיות מעורבים גם ביום יום ולדעת בדיוק מה קורה בגן, להשמיע את דעתם, וכמובן, לקבל ישירות לסמארטפונים תמונות וקטעי וידאו שמתעדים את האוצר שלהם. אז כיצד יכולה גננת גם לחנך יותר מ-30 ילדים, גם לדאוג לתעד אותם כאילו היו במחוברים פלוס וגם לעדכן את ההורים בתכנים שהיא מעבירה? לשם כך פותחה GanBook.

ארבעה יזמים, ארבעה הורים

GanBook נוסדה ב-2014 על ידי ארבעה: אודי הירש, שמכהן כמנכ"ל החברה; מארק טולצינסקי, שמשמש כמנהל הטכנולוגיות הראשי של החברה; נועה טולצינסקי ושרוני הירש. באופן לא מפתיע, כולם הורים לילדים בגילאים שונים. מה שכן מפתיע הוא שהארבעה קרובי משפחה בדרגות שונות: אודי ושרוני הם אחים ונועה היא בת-דודתם, שהצטרפה למיזם יחד עם בעלה, מארק. הרעיון להקמת החברה הגיע כחלק מצורך אישי של הארבעה לקבל מידע ותמונות מהגננת בצורה יותר נוחה. עד אז נהגה הגננת לשלוח להורים תמונות במיילים, הודעות בסמס, אולם הם רצו שכל העדכונים יהיו במקום אחד ומרכזי, שיהיה נגיש ונוח לחיפוש.

האפליקציה שפיתחה החברה היא, אם תרצו, שילוב של אינסטגרם, ווטסאפ ופייסבוק. לאחר התנסות של כחודש בגנים שבהם לומדים ילדיהם, הם זכו לתגובות חמות הן מההורים והן מהגננות והחליטו להמשיך בפיתוח.

כאשר הורה נכנס לאפליקציה הוא יכול להיכנס ל-3 לשוניות. באיזור התמונות, הוא ימצא אלבומי תמונות מסודרים על פי שם ותאריך, עם כל התמונות שצולמו על ידי צוות הגן. הוא יכול לדפדף באלבומים כמו "קיץ", "שבועות", "הצגה", לבחור תמונה ואז לשמור אותה במכשיר שלו או לשתף אותה בווטסאפ או במייל; באיזור ההודעות יופיעו לו כל ההודעות המנהלתיות ששלחה הגננת לכלל ההורים; והאיזור האחרון, איזור אנשי הקשר, מאפשר להורים לראות את פרטיהם של שאר ההורים בגן, כמו גם את פרטיהם של אנשי הצוות, כך שהם יוכלו ליצור קשר בכל דרך שבה יבחרו – ווטסאפ, מייל או טלפון. מטבע הדברים, סוגיית הפרטיות הטרידה לא מעט את מנוחתם של המפתחים ולכן כל הורה מצורף לקבוצת הגן, רק לאחר שהגננת מאשרת אותו באופן פרטני.

בשיחה עם גיקטיים מסביר לנו אודי הירש, כי האפליקציה אומצה במהירות על ידי הן הגננות והן ההורים שהיו צמאים לשירות החדש. לדבריו, מאז שהושקה GanBook נרשמו אליה כ-2,000 גנים שונים וכ-50 אלף איש התקינו את האפליקציה. ב-10 חודשים של פעילות הועלו לשרתי האפליקציה מעל ל-700 אלף תמונות שונות ונרשמו בה כ-17 מיליון צפיות, כשמדי יום קיימות בין 50 אלף ל-70 אלף צפיות בתמונות. השיא אגב נשבר ביום העצמאות האחרון, כשנרשמו באפליקציה מעל ל-110 אלף צפיות בתמונות השונות.

מקור: GanBook, עיבוד תמונה

מקור: GanBook, עיבוד תמונה

הבנו מדוע ההורים עושים בה שימוש. מה מושך את הגננות להשתמש באפליקציה?

הירש מונה מספר יתרונות שהגננות מצאו באפליקציה: להורים אין יכולת תגובה (מדוע זה חשוב? כדאי שתעיפו מבט במדור הסטירי של "הארץ" על "גן פשוש המהמם"); כל אפשרויות התקשורת נמצאות במקום אחד, האלבומים מסודרים לפי נושאים, כשאין הגבלה על כמות התמונות או מספר האלבומים, ניתן להוסיף גם וידאו; אין פרסומות, ניתן ליידע את ההורים בחדשות ובבקשות בזריזות היישר מתוך הסמארטפון ובעיקר פשטות הפעלה לגננות. למעשה, מסביר הירש, הגננות שמשתמשות ב-GanBook משתפות את חברותיהן והן מורידות את האפליקציה נרשמות ומתחילות לעבוד.

קהל היעד של האפליקציה כולל עיריות, גני ילדים, בתי ספר וצהרונים, אולם המודל העסקי של החברה מתבסס על ההורים. אמנם האפליקציה והשימוש בה חינמיים לגמרי והיא לא כוללת פרסומות, אולם החברה מתכננת להרוויח משוק המוצרים המשלימים. הכוונה למוצרים כמו אלבומים וכו. הירש: "עשינו פיילוט בו אפשרנו להורים להזמין תמונות ולקבלן הביתה והיתה היענות של 30 אחוז בהזמנות".

אתם לא משלבים פרסומות. האם אתם מעבירים מידע לגורם אחר?

אנו לא מעבירים שום מידע לצד ג׳.

אתם מתעסקים רק עם גנים? מה עם בתי-ספר? 

קבלנו המון פניות מהורים ומורות בבתי ספר שרוצים להשתמש באפליקציה אך יעדיפו עם שם אחר. מכיוון שזה בית ספר והשקנו עכשיו אפליקציה נוספת עם אותו ממשק ועיצוב בשם Apparent שנותנת מענה לכך.

יש לכם מתחרים?

מתחרים ישירים אין, אך מן הסתם יש קבוצות מייל, ווטסאפ, פייסבוק וכד'. בעולם ישנן מספר אפליקציות להודעות, מאוד מצליחות, שפונות בעיקר לבתי ספר ולסטודנטים

מה לגבי האבטחה? 

השרתים והנתונים מאובטחים. לאחרונה עברנו בדיקות מקיפות ע״י מחלקת טכנולוגיה במשרד החינוך, תהליך שלקח מספר חודשים ובסופו קיבלנו את אישור משרד החינוך להפיץ את האפליקציה בגני הילדים ובתי הספר.

נעבור למימון. באיזה מימון אתם פועלים כרגע? 

גייסנו 230 אלף דולר ממשקיעים פרטיים ועכשיו אנחנו נערכים לגיוס נוסף של כמיליון דולר. ויש להירש מה לעשות עם הכסף שיגוייס. "אנו רואים את עצמנו בעוד שנה מעכשיו עם פיצ'רים נוספים באפליקציה, יותר שימושיות וכ-4,000 מגני הילדים בישראל שעובדים עם GanBook, וכמובן לשכפל את המודל המוצלח שלנו עם Apparent בחו"ל".

וידאו: כך פועלת GanBook

 

הגיע הזמן שתפרדו מהמייל, מייסד Slack בראיון קצר

$
0
0
סטיוארט באטרפילד (תמונה: מדע פופולארי)
סטיוארט באטרפילד (תמונה: מדע פופולארי)

סטיוארט באטרפילד (תמונה: מדע פופולארי)

הכתבה פורסמה לראשונה במגזין Popular Science ישראל בגיליון 255 שראה אור ביולי 2015 ונכתבה במקור על ידי מייקל נונייז.

עד כמה שהוא היה פעם דבר שימושי, האי-מייל הפך לערבוביה של שיחות לא מאורגנות. הוסיפו לכך כלים אחרים – טוויטר, Hangout של גוגל – שמברדקים את המסך שלנו. Slack, אפליקציה שכובשת משרדים ברחבי העולם, מרכזת כמעט את כל צורות התקשורת שלכם במקום אחד. אתם יכולים לשתף קבצים, לנהל שיחות צ'ט ישירות, ולחפש בהיסטוריה המלאה של פרויקט. אז לאן כל התקשורת הזאת הולכת? שאלנו את המייסד השותף של Slack, סטיוארט באטרפילד.

האם אי-מיילים עומדים לחלוף מן העולם?

אי-מייל לא הולך לשום מקום, אבל הוא המכנה המשותף הנמוך ביותר של התקשורת. כל אי-מייל זוכה לאותו יחס: משפחה, עבודה, חברים, דפי חשבון בנקאיים וניוזלטרים, וקשה למיין אותם. יש לכם גם רק חלון קטנטן אל תוך שיחה. עם Slack, אתם יכולים להסתכל על רצף שיחה מלא – אפילו לפני שהצטרפתם אליה. פירוש הדבר שיש עלייה אדירה בשקיפות.

אז אתם מנסים להרוג אפליקציות תקשורת אחרות?

לא. המטרה של החברה היא להקל על חיי העבודה של אנשים ולהפוך אותם לפרודוקטיביים יותר. דרך אחת לעשות זאת היא להפחית את העבודה הנוספת שכרוכה בלעבור כל הזמן בין תכנות. עכשיו יש מקום אחד שבו הן כולן מאוחדות. כך שזה לא שאנחנו רוצים לבטל את השימוש של אנשים בשירותים האלה – ממש לא. אנחנו רוצים להקל עליהם להשתמש בהם. ואחת הדרכים לעשות זאת היא על ידי איחוד כולם ב-Slack.

אנשים לא מתמרמרים על החיבור הבלתי פוסק הזה עם העבודה?

זה בהחלט משהו שאנחנו חושבים עליו לא מעט. לאחרונה, משתמש מאירופה צייץ ש-Slack מייצא את האספקטים הגרועים ביותר של התרבות האמריקאית, שבה אנשים עובדים כל הזמן. אבל הוא למעשה ביקש מאפיין שיקל על אנשים לנהל את הזמן שלהם טוב יותר, וזה משהו שאנחנו עובדים עליו.

איך?

למשל, אנחנו עובדים על מצב "נא לא להפריע" שנכנס לפעולה כברירת מחדל ומותאם לאזור הזמן של המשתמש. אם ישלחו לכם מסרון בזמן הזה, הם יקבלו תשובה שאתם במצב "נא לא להפריע". אם זה דחוף, הם יכולים בכל זאת להגיע אליכם. אנחנו מנסים לבנות אל תוך התוכנה כלים שברירת המחדל שלהם היא לכבד את זמנם של האנשים. אנשים יכולים להתרכז במה שהם עושים כשהם רוצים. הם יכולים לשים את ההתרעות שלהם במצב שינה למשך חצי שעה כשהם באמצע מחשבה עמוקה על משהו או כשהם בפגישה.

מה קורה אם אתה רוצה להתעלם ממישהו ללא הגבלת זמן?

זו מין בעיה חברתית שצריך לפתור אותה בין עובדים. אף על פי שאני חושב שהרבה יותר קל לדלג מעל המסרון של מישהו כשאתם רואים שהוא ממנו – לדלג עליו עם עיניכם – מאשר ולקרוא אותו – ובאותו זמן להפסיק להקשיב לאלה שמדברים אליכם. כך שזה אמור להיות שיפור.

למה אפליקציות מסרונים הפכו לחיוניות כל כך לחברות גדולות?

שליחת מסרונים היא פעילות חברתית בסיסית. אם אתם לא משתמשים באפליקציה כדי לשלוח מסרון, אתם ממלמלים משהו בדיבור. ומישהו אמור להקשיב לכם. וכשאתם מפסיקים לדבר, המסר מסתיים. זה אותו סוג השיח שקיים מאז שחר השפה. זה מה ששני בני אדם או יותר עושים זה עם זה. אם יש ביניכם איזשהו סוג של אינטראקציה, זה למעשה שליחת מסרונים.


אוהבים מדע ולא מקבלים מספיק ממנו בגיקטיים? Popular Science ישראל וגיקטיים יוצאים בשיתוף פעולה במיוחד במסגרתו יוכלו 100 הגולשים הראשונים להנות מגיליון חינם של Popular Science מתנה, ללא כל התחייבות.  לפרטים נוספים


הכן פרופילך לראיון העבודה: Rep'nUp סורקת ומתקנת פרופילים במדיה החברתית

$
0
0
BIG
מקור: RepN'Up

מקור: RepN'Up

דמיינו שאתם צריכים לקבל מועמד כלשהו לעבודה. יש לו את כל הכישורים הטכניים וההשכלה הרלוונטית ואתם רוצים לזמן אותו לראיון. ממש במקרה אתם עוברים על פרופיל הפייסבוק שלו ומגלים כי הפרופיל שלו מלא בהשמצות על מקומות עבודה קודמים, כולל האשמות אישיות. אתם ממשיכים לגלול ומגלים כי הוא עושה לייקים ומזדהה עם קבוצות בעלות אידיאולוגיה קיצונית שהוצאו מהחוק. האם גם אז הייתם מזמינים אותו לראיון?

Rep'nUp הוא סטארטאפ ישראלי שפיתח מערכת שמאפשרת למשתמשים ברשתות חברתיות לנקות ולעצב את הפרופיל החברתי שלהם.

93 אחוזים מהמעסיקים בוחנים את פרופיל הפייסבוק של המועמד

על פי סקר שנערך לאחרונה, 93 אחוזים מהמעסיקים בארצות הברית סורקים את פרופיל המדיה החברתית של המועמדים לפני קבלה לעבודה. בעקבות הסריקה של הפרופיל, עוברים כמחצית מהמועמדים לבחינה-מחדש שבסופה יותר מ-60 אחוזים מהם נפסלים לתפקיד.

"אוקיי" – אתם חושבים לעצמכם – "אני פשוט אעבור על הפרופיל ואנקה את כל הפעולות הבעייתיות". אבל למשתמש ממוצע יש כאלף פעולות בשנה כולל סטטוסים, תגובות, לייקים ותמונות שהוא העלה. מעסיקים רבים מגדילים לעשות וסורקים את הפעילות של המועמד עד שלוש שנים לאחור, מה שגורם למעבר ידני לארוך זמן רב. גם אז, יכול להיות שמה שהוא מחשיב כסטטוס שנון, נתפס על ידי מעסיקים פוטנציאליים כסטטוס פוגעני. אפשרות נוספת היא כמובן הפיכת הפרופיל והתכנים לחסויים, אולם גם אז, תכנים רבים זמינים דרך חברים וכמובן שמעסיק פוטנציאלי יכול לחשוב שיש לכם מה להסתיר.

שירות Rep’nUp סורק את פרופיל המשתמש ומאתר תכנים טקסטואליים וויזואליים שעלולים לפגוע בתדמיתו. תוך כ-60 שניות מקבל המשתמש דוח מפורט ויכול להתחיל בתיקון הבעיות. החברה פיתחה אלגוריתמים מתקדמים לעיבוד תמונה וקבצי וידאו (Deep Neural Networks), לניתוח תכנים ולאפיון משתמשים. האלגוריתמים בהם המערכת עושה שימוש הם אלגוריתמים לומדים שניתן לאמן כדי לאתר תמונות הקשורות לנושאים בעייתיים שמעסיקים פוטנציאלים לא רוצים לראות בפרופילים של מועמדים ועובדים. בין השאר תזהה המערכת תכנים שכוללים גסויות וסלנג, תוכן הקשור לאלכוהול כמו אנשים שנראים שיכורים, אלימות (שימוש באקדחים, סכינים, רובים), תוכן חושפני – מחשופים, ביקיני, בגדי ים ועירום כמובן, עישון (מכל הסוגים) ושגיאות כתיב ותחביר.

בזמן שאלגוריתמים פשוטים יכולים לזהות תמונות בהן מופיעים אנשים בעירום, האלגוריתמים שפיתחה החברה מסוגלים לזהות תוכן מיני גם בתמונות בהן אנשים לבושים באופן חלקי. כך שגם אם אדם כלשהו לבוש, אבל מבצע תנועות בעלות אופי מיני כמו הנחת ידיים על חזה של אישה לבושה, המערכת תתריע בפניו. האלגוריתמים גם מסוגלים להבדיל ברמה גבוהה של דיוק בין משקאות אלכוהוליים ולא אלכוהוליים גם בתמונות חשוכות וגם כשהתמונות חתוכות וכן, לאתר תכנים עם חשיפה חלקית (מחשוף, בקיני וכדומה) שמערכות ישנות לאיתור תמונות עירום לא יכולות לאתר. בקרוב, יתווסף פיצ'ר חדש לשירות שיאפשר, בנוסף לניקוי ההיסטוריה של המשתמש, גם ניטור קבוע של פעולותיו בהווה.

מאז שהושק השירות בתחילת 2015 הצטרפו אליו כבר אלפי משתמשים שרובם מארצות הברית, מבריטניה ומקנדה. חלק מהמשתמשים מגיע בזכות הסכם שיתוף פעולה שחתמה החברה עם אתר הדרושים האמריקאי iHire.com. האתר, שנהנה ממעל למיליון מבקרים בחודש, מפנה את משתמשיו לשירותי Rep’nUp.

הרעיון הגיע מוועדות הקבלה באוניברסיטאות האמריקאיות

Rep’nUp נוסדה לפני כשנה על ידי מספר ימים ביניהם: ליאור טל, שהיה ממקימי Guardium שנמכרה ל-IBM תמורת 225 מיליון דולר ו-Insightix שנמכרה למק'אפי; וד"ר ערן בורנשטיין ממכון ויצמן, שנחשב לאחד המתמטיקאים המובילים בעולם בתחום עיבוד תמונה. השניים גייסו אליהם כיועצים גם את פרופסור יונתן אומן מאוניברסיטת בר אילן, מומחה בעל שם עולמי לתחום עיבוד טקסט וכריית נתונים ודרור שקד, סמנכ"ל הפיתוח העסקי של Wix.

בראיון לגיקטיים הסביר טל כי הרעיון להקמת החברה הגיע ממספר כתבות שקרא ותיארו את האופן שבו ועדות קבלה לאוניברסיטאות בארה"ב מסננות מועמדים על פי התכנים בפרופילים שלהם בפייסבוק. לדבריו, לאחר חשיבה נוספת והתייעצויות עם קולגות בארצות הברית, הם החליטו להקים שירות שייאתר תכנים בעייתיים עם התמקדות בשווקים גדולים יותר, כלומר, שוק התעסוקה ושוק הדייטינג. על פי טל, בשני המקרים מדובר בצד אחד שבודק את השני ברשתות חברתיות לפני יצירת הקשר.

מה לגבי הפרטיות? אנשים לא חוששים לתת לכם גישה לחשבון הפייסבוק או הטוויטר שלהם?

"המידע של המשתמשים אינו נשמר בשרתי החברה, והחברה אינה חולקת אותו עם אף חברה או מפרסם. מעבר לכך, החברה עובדת עם משתמשי קצה בלבד ולא עם מעסיקים, מפרסמים וכדומה".

שירות חינמי עם תוספות בתשלום

מבחינת המודל העסקי של Rep’nUp, החברה מציעה כרגע את השירות שלה כשירות freemium, שבמסגרתו מוענק השירות הבסיסי חינם ותמורת שירותים מתקדמים כמו מידע וניתוח עמוקים יותר הוא נדרש לשלם כ-10 דולרים.

החברה גייסה הון ראשוני בינואר 2015 מקרן JVP בירושלים, כשאורי אדוני וחיים קופנס, השותפים בקרן, הובילו את ההשקעה. במשרדי החברה, שנמצאים בחממת המדיה של JVP, מועסקים עשרה עובדים.

במה אתם עדיפים על שירותים מתחרים? 

"יש מתחרים שמציגים ניתוח בסיסי של טקסטים ללא יכולת לנתח תמונות או להתחשב בפרופיל הכולל של משתמש. בנוסף, ישנן חברות שירותים רבות המציעות שירות ידני ויקר (החל ממאות דולרים בחודש), שמתמחות בעזרה למנהלים וידוענים (סלבס) בעיקר להתמודד עם תוצאות חיפוש שליליות בגוגל ובינג. השירות מתבסס על יצירת תכנים חיוביים רבים וקידומם ברשת כדי ל"הוריד" את התוצאות השליליות לעמודים אחוריים אליהם מחפשים לא מגיעים".

האם אתם לא עוזרים למעשה לאנשים להחביא התנהגויות שהיה ראוי שייגלו? התנהגויות כמו הטרדות מיניות לכאורה? 

"אני לא חושב שנוכל לעזור לאדם שהוא פדופיל או אלכוהוליסט, שכן מעסיק פוטנציאלי עורך מספר בדיקות רקע על מועמד. יתכן (וקרה בעבר) שמועמד הצליח לזייף את כל העבר שלו אבל הדבר, כפי הנראה נדיר ביותר. אנחנו מכוונים לאנשים שעשו קצת "שטויות" בתקופת הלימודים ורוצים לשפר או לתקן"

אז מדוע למעשה אתם לא עובדים עם הארגונים עצמם ולעזור להם לסנן מועמדים? הרי שם הכסף הגדול. 

"יתכן ויכולנו להרוויח יותר על ידי מעבר לעבודה מול מעסיקים וחברות השמה אך החלטנו שיותר נכון לנו לעזור לאנשים ולכן אנחנו גם מתחייבים שלא להעביר שום מידע למעסיקים או למפרסמים".

 

 

אינטל פותחת את הרישום למחזור החדש במאיץ שלה, הנבחרים מהמחזור הקודם יציגו גם ב-DLD

$
0
0
startup PD

Startup Stock Photos

במטרה להפוך את שיתוף הפעולה עם סטארטאפים לפשוט יותר פתחה לאחרונה אינטל מאיץ סטארטאפים חדש שהחל את פעילותו במאי האחרון וכלל 8 חברות. רגע לפני שהמחזור הראשון מסתיים פתחה החברה את הרישום למחזור חדש כשהפעם עיקר המיקוד יהיה בתחומי תקשורת ניידת, טכנולוגיות אלחוטיות והתקנים מקושרים (IoT, מובייל, סייבר ומחשוב לביש).

היא מחפשת סטארטאפים ישראלים מהתחומים הבאים: טכנולוגיות אלחוטיות, התקנים מקושרים, מובייל, מחשוב (IT), האינטרנט של הדברים (IoT), מחשוב לביש, ניתוח ביג דאטה, מחשוב תפיסתי ורובוטיקה.

נפתח הרישום למחזור החדש

התוכנית החדשה מנסה להיות גמישה ולהתאים לכל חברה משתתפת פרופיל יעודי ובנוסף להשתתפות בתוכנית היא אינה מגבילה את החברה בשיתופי פעולה אחרים ואינה דורשת אחזקות או מניות בחברה ואפילו מעניקה מימון לחלק מהפרוייקטים.

התוכנית נבנתה כך שניתן דגש לערך המוסף שיווצר משיתוף הפעולה בין החברות. במסגרת התוכנית אינטל חושפת את החברות המשתתפות לטכנולגיות ושווקים חדשים ומעניקה לכל חברה מנטור מומחה שנבחר לפי התאמה לחברה ולטכנולגיות שבא היא משתמשת. המנטור מלווה את החברה ומסייע לחברה במהלך מחזור התוכנית. החברות המשתתפות זוכות להכרה רבה בתעשייה אשר מייצרת הזדמנויות עסקיות לחברות בתוכנית עם שותפים עסקים אחרים ולקוחות של אינטל הכוללים גם את החברות המובילות בשוק העולמי.

בתוכנית שהחלה במאי השנה משתתפות 8 חברות אשר נמצאות בשלבים מתקדמים של עבודה יחד עם אינטל. לאחר שסיימו את שלב הלימוד שכולל מפגשים עם מומחים באינטל והרצאות, הם עברו לשלב הביצוע בו החברות עובדות על הוכחת התכנות משותפת. חלק מהפרוייקטים שהגיעו לסיום יחשפו במסגרת כנס DLD בתל אביב 8-9 בספטמבר ויקחו חלק בביתן של אינטל.

היתרונות בתוכנית הם לא רק לחברות המשתתפות במסגרת התוכנית. אינטל מאפשרת לחברות מהתעשיה ויזמים להשתתף בכנסים יחודיים של התוכנית לדוגמא בתאריך ה-23 באוגוסט בשיתוף עם מועדון היזמות בבינתחומי תחת הנושא "The Future of Mobile and IOT". שבו יפגשו חברות עם מומחים מובילים באינטל ומהתעשיה בתחומי סייבר,IOT ותקשורת ניידת.

למידע נוסף ורישום לתוכנית

במסגרת האירוע ב-DLD יתאפשר ליזמים וחברות להפגש עם בכירים באינטל וגם יהיה ניתן לקבל מידע נוסף על התוכנית. תוכלו לשוחח בצורה ישירה עם האנשים המשפיעים. לרישום למפגשים.

intel

הכי לא טכני: קוד לבוש לומד מהיזמים של הטכניון [תמונות]

$
0
0
reut

reut

אחרי שנרגעתי מהנוף של הים בכביש 2 ובעיקר מהעובדה שרגליי לא טבולות באותם רגעים בחול, התפנתי לתעד את היזמים. למי מכם שלא ידע, מרכז ברוניצה ליזמות בטכניון הוא הכתובת ליזמים ולמי שרוצה להשתלב בעולם היזמות והסטארטאפים. "אנו מלווים את הקהל שלנו במסע שלהם כיזמים, החל ממתן כלים וידע לאלו שבתחילת הדרך, וכלה בסיוע לסטארטאפים הזקוקים לייעוץ, קשרים ומימון", מספר שי חיים, מנהל פעילויות.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

יונתן ספיץ, מייסד

ספינת האם: Genees, רובוטים קטנים ושובבים המחקים הליכה טבעית. "הם פותחו בשיטת rapid prototyping בהדפסה תלת-ממדית וניתן לשלוט עליהם באמצעות סמארטפון או טאבלט. הג'יניס משתלבים עם אלמנטים מדומים בתוך הסמארטפון (mixed reality) כדי ליצור חויית משחק שעוד לא הכרתם".

תאג מי: #רובוטים #ארדוינו #maker #טבע #אסאדו

לפגישת המשקיעים האחרונה שלי לבשתי: חולצה מכופתרת, ג'ינס ונעלי ספורט.

מתאים לי קפה עם: אלון מאסק או ריי קורצווייל.

אם הייתי אפליקציה, הייתי: 9GAG.

הגאדג'ט הכי מיותר שקניתי לאחרונה: "Jumping Sumo של חברת Parrot".

הדבר הראשון שאני עושה אחרי האקזיט: "לוקח חופשה לכתיבת ספר על חיי בישראל".

כשנגמרת לי הסוללה אני: "עושה לטלפון CPR רק שלא ימות".

משחק האסוציאציות:

פייסבוק – "פירסום חינמי".
ECOMMERCE – "קה-צ'ינג!".
סייבר – "skynet".

קוד פתוח:
חולצה – רנואר.
ג'ינס – H&M.
נעליים – Nike structure 16.

QA: לגזור – הג'ינס המשופשף.
לשמור – החולצה הקיצית.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אופיר צ'קון, מייסד שותף ומנהל פיתוח

ספינת האם: Squeeck, פלטפורמת Q&A מבוססת מיקום גאוגרפי ופרמטרים דמוגרפיים נוספים, המאפשרת לקבל עצות ותשובות מיידיות בכל נושא מקהילה מקומית ברחבי העולם.

תאג מי: #חדשנות #Meetups #אקסטרים #קייטסרף #סלסה

לפגישה משקיעים האחרונה שלי לבשתי: "ג'ינס כמו בתמונה וסריג V כהה".

מתאים לי קפה עם: אורי לוין (נשיא Waze לשעבר) ואיריס שור (Co-founder @ Takipi).

אם הייתי אפליקציה, הייתי: Lynda.

הגאדג'ט הכי מיותר שקנית לאחרונה: "מקרן סיני בגודל כף יד".

הדבר הראשון שאני עושה אחרי האקזיט: "מתחיל לחשוב על הרעיון הבא תוך כדי טיול בעולם".

כשנגמרת לי הסוללה אני: "מנצל את העובדה שאפשר להתנתק מהעולם לשעה-שעתיים".

משחק האסוציאציות:

פייסבוק – "משאבת מידע".
ECOMMERCE – "הכל נמדד על שירות".
סייבר – "Forter".

קוד פתוח:
חולצה – רנואר
ג'ינס – ZARA MAN
נעליים – מחנות בתל אביב.

QA: לגזור – מכנסיים, הגוון קצת חיוור עלייך. מומלץ ללכת על גוון כהה יותר, ממש בטיפה.
לשמור – החולצה והנעליים. גיק שיק במובן כי טוב של המילה.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

יפעת פלד, שותפה ומייסדת

ספינת האם: Funailz, "החברה עובדת על אפליקציה בה כל אחת תוכל לעצב מדבקות מעוצבות לציפורניים לעצמה או למכירה. ככל שעיצוב הוא איכותי יותר הוא זוכה לקידום ולאחוז גבוה יותר מההכנסות של החברה. ויהיו עוד הפתעות שעדיין לא ניתן לחשוף".

תאג מי: #funailzURday #tommorow_is_another_day #yoga #DOgoodFEELgood #where_is_my_coffee

לפגישת המשקיעים האחרונה שלי לבשתי: "היא התנהלה בסקייפ. חולצה בצבע אפרסק של אפרתה ושרשרת סגולה של שלי דהרי".

מתאים לי קפה עם: בן סילברמן, "יש לי כל כך הרבה רעיונות לחלוק איתו".

אם הייתי אפליקציה, הייתי: Whatsapp, "הרבה תעבורה, מידע ורעיונות בקצב מהיר שעוברים אצלי, ממני, אלי, ביני לבין עצמי".

הגאדג'ט הכי מיותר שקניתי לאחרונה: FitBit, "האמת שלא קניתי אלא קיבלתי מתנה. נפל לי אחרי חמישה ימים".

הדבר הראשון שאני עושה אחרי האקזיט: "מקימה חברה חדשה וגם משקיעה בנשים צעירות שרוצות לפתוח יזמות משל עצמן. תקרת הזכוכית עדיין משפיעה עלינו. מעטות אלו שמצליחות להתגבר עליה".

כשנגמרת לי הסוללה אני:" נגמרת לי הסוללה תמיד. בן-זוגי רכש לי סוללה נטענת אבל גם אותה אני לא מטעינה. אני חושבת שבסך הכל אני אוהבת להיות מנותקת לפרקים. יש לי עולם שלם בראש".

משחק האסוציאציות: 

פייסבוק – "עסקים".
ECOMMERCE – "שמיים פתוחים".
סייבר – "סקס".

קוד פתוח:
ג'ינס – טל בק.
חולצה – רזילי.
נעליים – Desigual, מהסו, שבוע האחרון בברצלונה.
ציפורניים – מדבקות מעוצבות של Funailz.

QA: לגזור – הסנדלים יפות אבל אני מדמיינת אותך בלוק הזה עם עקב עבה נמוך בצבע ירוק בקבוק.
לשמור – החולצה, ליטל מיס סאנשיין.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

דניאל מנקוביץ, מייסד

ספינת האם: Fitterli, חברת סטארטאפ שמטרתה לשחרר לעולם את הכוח של מצלמות התלת מימד.

תאג מי: טכנולוגיה תלת מימד # טיולים # כדורגל # דרום אפריקה # סינית

לפגישת המשקיעים האחרונה שלי לבשתי: "נעליים של ADIDAS, גי'נס כחול וחולצה שחורה עם כפתורים".

מתאים לי קפה עם: מארק צוקרברג.

אם הייתי אפליקציה, הייתי: אובונטו, "אין משהו יותר טוב מלינוקס".

הגאדג'ט הכי מיותר שקניתי לאחרונה: "עוד לא קניתי את זה, אבל בלי קשר אני מאוד רוצה לקנות מקבוק פרו".

הדבר הראשון שאני עושה אחרי האקזיט: "אסע לסין עם אשתי לשנה ואשפר את הסינית שלי".

כשנגמרת לי הסוללה אני: "הולך לשחק כדורגל ולרוץ".

משחק האסוציאציות:

פייסבוק – "וואטסאפ".
ECOMMERCE – "אמאזון".
סייבר – "בטחון סייבר".

קוד פתוח:

נעליים – ADIDAS.
חולצה – קסטרו.
ג'ינס – פוקס.

QA: לגזור – חולצה במידה אחת פחות, אתה לגמרי יכול להרשות לעצמך.
לשמור – השילוב של הצבעים, ונדיר שאני אוהבת כהים בסיסיים.

>> למדורים נוספים של קוד לבוש

גיוס: Eco Wave Power הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר, הופכת גלי ים לחשמל

$
0
0
מקור: Eco Wave Power
צילום מתוך בריכת הניסוי. מקור: Eco Wave Power

צילום מתוך בריכת הניסוי. מקור: Eco Wave Power

חברת Eco Wave Power הישראלית, העוסקת בייצור חשמל מגלי הים, הודיעה כי השלימה סבב גיוס ראשון בסך 2 מיליון דולר בהובלת Pirveli Ventures. החדשות בדבר הגיוס מלוות את ההודעה של החברה לפיה בחודש שעבר, פרסה בהצלחה תחנת כוח ׳דור שני׳ שלה בנמל יפו בישראל. הטכנולוגיה שמציגה נועדה להתחרות ראש בראש בשוק האנרגיה העולמי.

ניצול משאבים טבעיים

תחנות הכוח לייצור חשמל מגלי הים של Eco Wave Power נועדו להמיר את אנרגית הגלים לאנרגיה חשמלית באמצעות מצופים ייחודים, ה- ׳Wave Clapper׳ ו-׳Power Wing׳. אותם מצופים עולים ויורדים, מנצלים את כוח הציפה, את השינויים במפלס ובזרימת המים ואת אפקט נעילת האוויר התורמים לתהליך המרת האנרגיה.

המצופים הינם בעלי מערכת שליטה אוטומטית המאפשרת את העלאת המצופים מעל גובה פני הים, צלילתם אל מתחת לפני המים והוצאתם מן המים בתנאי מזג אוויר קשים. כמו כן, בניגוד לפתרונות קיימים אחרים להפקת אנרגיה חשמלית מגלי הים, EWP מתקינה את המצופים של תחנות הכוח שלה על מבנים קיימים כדוגמת שוברי גלים ומזחים, בכדי לחסוך עלויות וקשיים בחיבור אותם מצופים לקרקעית הים.

לאחרונה החברה השלימה בהצלחה ניסויים בבריכת גלים, לצד מחקר שארך כשלוש שנים לצורך בחינת פעילות תחנת הכוח בתנאי אמת, בכדי להוכיח את יכולתיה של המערכת ועמידותה. בחודש יולי שעבר, Eco Wave Power התקינה כאמור בהצלחה את המערכת המשודרגת שלה בנמל יפו. תחנת הכוח המשודרגת תופעל באמצעות שני מצופים; מצוף אחד מהגרסה הראשונה של המערכת, ואילו המצוף השני מהדור השני. הדור השני כולל מערכת בקרה המאפשרת איסוף נתונים בזמן אמת, שליטה מרחוק בתחנה ואספקת חשמל באופן יציב לרשת החשמל. 

מכה גלים

החברה המגייסת לא רק מבטיחה, אלא גם עומדת במילותיה; EWP הוכיחה שיכולה לייצר חשמל בהיקף מסחרי בניסוי שקיימה בנמל יפו. כמו כן, עד כה עומדת מאחורי פרויקטים מוצלחים להפקת חשמל בהיקף של 111 מגה וואט, ביניהם מכירת חשמל בהיקף של 5 מגה וואט לממשלת גיבלרטר. כרגע התוכניות לעתיד של החברה הן הקמת חווה להפקת אנרגיה חשמלית עד סוף שנת 2015, להתחיל למכור תחילה חשמל במתח נמוך, ולהתרחב עד כדי כך שתהיה אחראית לייצור 15% מהחשמל שצורכת גיבלרטר.

הסיפור העומד מאחורי החברה די מעניין, שכן הרעיון למוצר עלה כאשר דיוויד לב, אחד המייסדים ומנכ״ל Eco Wave Power, ישב על חוף הים בפנמה וצפה בגולשי הגלים שמנצלים את אנרגיית גלי הים עבור ספורט. באותו הרגע, לב חשב כי חייבת להיות דרך נוספת לנצל את אנרגיית גלי הים. בעקבות המחשבה, התחיל לחקור לעומק את תחום החשמל מגלי הים ולבסוף הגיע למסקנה שתחום הפקת האנרגיה הזו טומן בתוכו פוטנציאל כלכלי עצום, תוך כדי שמספק מענה למחסור העולמי בחשמל, ופתרון ידידותי יותר לסביבה. כתוצאה מהמחשבה והמחקר שביצע, הוקמה החברה בשנת 2011 לצד אינה ברוורמן, דירקטורית השיווק הבינלאומי של החברה.

וידאו – Eco Wave Power's Conversion Technology Explained

רכישה: חברת Verint הישראלית רוכשת את Telligent האמריקאית

$
0
0
telligent
מקור: Telligent

מקור: Telligent

Verint מערכות הודיעה כי מרחיבה את תחום שירות הלקוחות שלה ורוכשת את חברת Telligent האמריקאית, המאפשרת ניתוח והפקת תובנות ממידע המגיע מקהילת לקוחות באמצעות צ׳אטים באתרים, התכתבויות בדואר אלקטרוני וקהילות באינטרנט. בעוד שסכום הרכישה לא פורסם, עד כה השלימה החברה הנרכשת מהקמתה בשנת 2004 חמישה סבבי גיוס בסך כולל של 36.3 מיליון דולר.

בשל הרכישה, לקוחות Verint ו-Telligent יוכלו לעשות שימוש בפלטפורמת המודיעין, שיכולה לסייע בהשגת יעדים אסטרטגיים, כולל היכולת ללמוד על יעילות שירות הלקוחות ולהוסיף חווית שימוש חברתית יותר ברשת.

שמה דגש על שירות לקוחות ומודיעין עסקי

Telligent נחשבת למובילה בתחום התוכנה לניהול ותמיכה בלקוחות וקהילות שיווק דיגיטליים. המוצר שפיתחה יוצר קהילה המורכבת מלקוחות החברה, מקום בו הם יכולים לשתף בחוויית השימוש שלהם במוצרי החברה, לפנות בבקשות וכמובן גם להגיש תלונות. חברות שעושות שימוש במוצר, יכולות ליהנות גם מפילוח ממוקד של הלקוחות, כך שיכולה לפנות לכל קבוצת לקוחות בהצעות שיווקיות ייעודיות לה. המערכת שפיתחה בעצם מנתחת את כל המידע שעובר באותן הקהילות, וממנו מפיקה לקחים ולומדת.

על ידי שילוב פלפטורמת קהילות לאסטרטגית שירות ותמיכה בלקוחות, ארגונים יכולים להפחית את העלויות שמשקיעים בשירות, ולהפנות את המשתמשים, חברי הקהילה, לשאילתות קיימות, ולאגפים המכילים תשובות לשאלות נפוצות (FAQ). מדובר בסוג של Win Win Situation, שכן גם המשתמש שצריך עזרה או מענה לבעיה מסוימת לא צריך להמתין שעות ארוכות על הקו ונהנה מפתרון בזמן אמת באופן עצמאי, וגם עבור שירות הלקוחות שבוודאי מקבלים לא מעט פניות זהות אודות סוגיות שניתן לפתור לבד.

החשיבות של קהילות חברתיות סביב מוצרים וארגונים היא ברורה וידועה, וכל חברה מעוניינת להגביר את ה-Engagment של קהל הלקוחות שלה, ולכן לצד פעולות השיווק הללו, מושקעים גם לא מעט משאבים בתפעול ומתן מענה ברשתות החברתיות השונות. כמו כן, באמצעות ניתוח המידע שמספקת Telligent החברות והארגונים יכולים להפיק ולקבל תובנות אודות הרגלי רכישה, טרנדים, לבצע הערכה של איזה תוכן שיווקי הצליח יותר ואיזה פחות ובסופו של דבר להגביר את הנאמנות ולשפר את היחס שכל לקוח מקבל.

גיוס: StoreDot מגייסת 18 מיליון דולר כדי להטעין רכב חשמלי ב-5 דקות

$
0
0
מקור: StoreDot
מקור: StoreDot

מקור: StoreDot

חברת StoreDot הישראלית, אשר עלתה לכותרות לפני כשנה וחצי כאשר הציגה טכנולוגיה המאפשרת לטעון את הסמארטפון במלואו תוך 30 שניות בלבד, הודיעה היום (ד׳) על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 18 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו Samsung Ventures, הקרן Norma Investments Limited של רומן אברמוביץ׳, וקרן Singulariteam.

סבב הגיוס הנוכחי יתמקד בפיתוח וקידום תהליך המסחור של ה-Bussiness Unit לרכב החשמלי. אחת המטרות המיידיות של החברה היא לבנות אב-טיפוס ראשון של רכב חשמלי הנטען בתוך חמש דקות. בנוסף, מתכוונת החברה להגדיל את מצבת כוח האדם שלה ב-50% עד סוף השנה הנוכחית.

מקצרת תהליכים

ההתמקדות הנוכחית של StoreDot היא כאמור בטכנולוגיית הטעינה האולטרה-מהירה שלה, שתאפשר טעינה מלאה של סוללה של רכב חשמלי ב-5 דקות בלבד. לצורך זה, פיתחה החברה מערכת שמורכבת מ-7,000 תאים, שניתנים לטעינה מהירה. לשם השוואה, 5 דקות טעינה כיום יספיקו לכם ל-8 ק"מ נסיעה בלבד ב-Tesla, המכונית החשמלית של אילון מאסק. החברה הציגה את המיזם האחרון שלה בחודש מאי האחרון, אז הכריזה כי תוך שנה הטכנולוגיה תהיה רלוונטית ותאפשר הטענה מהירה של רכבים חשמליים (לפחות במסגרת ניסויים בינתיים).

ומה לגבי הפיתוח של הסוללה המהירה שנועדה לשימוש בסמארטפונים? האם הנושא קצת נזנח לטובת סוללה שתשמש רכבים חשמליים? לטענת ד״ר דורון מאיירסדורף, מייסד ומנכ״ל החברה ממש לא. ״נהפוך הוא, גייסנו כסף על מנת לשמור על קצב הפעילות המהיר גם בעולם הטלפונים״׳.

האם נראה לכם שיש סיכוי שטסלה תרכוש את הפיתוח שלכם, או אולי יצרנית רכב אחרת?

ד״ר  מאיירסדורף שומר על עמימות ואמר לנו כי ״אנחנו עובדים על פיתוח טכנולוגיה ארוכת טווח. אין כרגע דיבורים על רכישה של טכנולוגיה אלא על שיתופי פעולה אסטרטגיים״. יחד עם זאת, נאמר לנו כי החברה נמצאת במגעים עם מספר יצרניות רכב לצורך שיתוף פעולה או השקעה בחברה, כולל יצרניות מובילות מאירופה וסין.

מאחורי הקלעים

בפועל, החברה עומדת מאחורי ייצור Nanodots, מיכלים בקנה מידה אטומי המסוגלים להחזיק מידע ולהתחבר ליצירת מבנים גדולים יותר, שהודות לגודלם הקטן יכולים להגדיל את יכולת הקיבול של האלקטרודה ואת ביצועי האלקטרולייט, הפועל כמוליך חשמלי. התוצאה הסופית היא הטענת הסוללה בתוך זמן קצר במיוחד.

מאחורי הקלעים, ה-Nanodots סונתזו למולקולות פפטיד ביו-אורגניות, המסוגלות לשנות את היכולות של המכשירים הסלולריים. ה-Nanodots עשויות מאותם פפטידים, שהינם שרשראות קצרות של חומצות אמינו, אבני הבניין של החלבונים ותהליך הייצור שלהן זמין בעלות נמוכה יחסית, שכן נוצרות ממקור טבעי ומנצלות את המנגנון הביולוגי הבסיסי שלהן, של הרכבה עצמית. למעשה, הן יכולות להיות עשויות ממגוון רחב של חומרי גלם ביו-אורגניים הזמינים לשימוש.

StoreDot נוסדה ב-2012 על ידי ד״ר דורון מאיירסדורף, מנכ״ל ומייסד החברה. בסך הכל גייסה החברה עד היום סכום כולל של 66 מיליון דולר, כאשר בסבב הגיוס האחרון שלה שהתקיים בחודש אוקטובר 2014, גייסה את מרבית הסכום בסך 42 מיליון דולר מקרן Singulariteam.

סוגיה מעניינת היא האם בזכות כך שיצטרפו יצרניות סוללות חשמליות נוספות לגזרה, ויציגו פיתוחים מעניינים ומרשימים מבחינת טכנולוגית, אולי ינגישו את הרכבים החשמליים לציבור הרחב. לדברי ד״ר מאיירסדורף, מחירה של הסוללה צפוי עדיין להוות מרכיב משמעותי ממחיר הרכב, אבל אכן צפויה להיות ירידה לאורך זמן וככל שיגדל מספר הרכבים על הכביש. מתי אנו צפויים לראות רכבים חשמליים מבית StoreDot בכבישי ישראל? ובכן, מכיוון וכל טכנולוגיה חדשה דורשת בין 5 ל-7 שנים עבודה ולפני יציאה לשוק, בחברה משערים כי שנת 2020 היא מועד משוער הגיוני.

ה-Waze של הטיולים: Trailze רוצה לעשות מהפכה בניווט השטח [סטארטאפ]

$
0
0
big
מקור: Trailze

מקור: Trailze

תחום הניווט חי לא מעט שנים בסטטוס קוו. אנחנו קונים מכשירים יקרים עם מפות לא מעודכנות, נדרשים לשלם סכומים גבוהים מדי שנה על עדכון המפה ומשתמשים במכשיר כדי להגיע מנקודה אחת לנקודה אחרת. ואז הגיעה Waze. רבות כבר נכתב על "האפליקציה של המדינה" ועל המהפכה שעשתה בתחום הניווט. אולם מה קורה ל-Waze המצוינת כאשר אנחנו מסיימים עם האספלט ומגיעים לשטח? זה יכול להיות פיקניק ביער אודם, סינגל מרהיב לאופניים בהרי יהודה או סתם שכשוך בנחל שם-מוזר-כלשהו אי שם בגליל המערבי. כאן, גם Waze הגדולה נדרשת לחשב מסלול מחדש. פה נכנסת לתמונה Trailze שמציעה ניווט בשטח המבוסס על חוכמת ההמונים.

הרעיון לסטארטאפ עלה ברכיבת אופניים בלב הנגב

בניגוד ללא מעט סטארטאפים, הרעיון ל-Trailze לא עלה בבניין משרדים ממוזג ברמת החייל או בחלל עבודה טרנדי ברוטשילד. בשיחה עם גיקטיים מספר לנו רונן ביתן, מייסד-משותף ומנכ"ל Trailze, כי הרעיון עלה לו באמצע טיול אופניים בלב הנגב החם. במשך שנים טייל ביתן בשטח וניסה כמעט כל פתרון אפשרי, אבל תמיד קיננה בראשו השאלה מדוע תוכנות הניווט לשטח הרבה פחות מוצלחות ממקבילותיהן העירוניות, ומדוע אין אפליקציה שנותנת פתרון מושלם כמו Waze למשל. דווקא שם באמצע רכיבת בדד ארוכה של מאות ק”מ ממודיעין לאילת התחברו לו כל החלקים לתובנה, שכדי להביא פתרון אמיתי, הוא יהיה חייב להתחיל משולחן חלק. אל ביתן, בעל ניסיון בחברות כמו דסטינייטור, איתוראן GPS ו-NDrive Navigation, הצטרף טל לביא, שעזב לצורך ההרפתקה משרה בכירה ב-TabTale ומשמש כסמנכ"ל הפיתוח של החברה מאז נוסדה באוקטובר 2014.

כמו Waze רק בשטח

מסלולי הטיול, כפי שסימנו המשתמשים. מקור: Trailze

מסלולי הטיול, כפי שסימנו המשתמשים. מקור: Trailze

בדקנו את Trailze. הבסיס של האפליקציה החינמית כולל מפות עם סימון שבילים. הכוונה לאותן מפות שטח עם סימונים טופוגרפיים שמציגות בין השאר גם גבהים שונים, ערוצי נחל וכדומה. במובן הזה, האפליקציה משמשת גם רק כ"מראה מקום" שמציגה את מיקום המשתמש על גבי השטח.

עם זאת, הפיצ'ר העיקרי של Trailze הוא מאגר שכולל מאות מסלולים ("טריילים") שמשותפים על ידי הקהילה ומיועדים לרוכבי אופניים, הולכי רגל ומטיילים ברכב, כשמדי שבוע נוספים עשרות מסלולים חדשים. את המסלולים ניתן לבחור מתוך התפריט הראשי שכולל חלוקה למסלולי הליכה (משפחתי, רגיל ומיטיבי לכת), רכיבה (מתחילים, קרוס-קאנטרי ומקצוענים) ונהיגה (רכב פרטי, ג'יפ עירוני ורכב שטח). אם תבחרו למשל במסלול הליכה משפחתי, יוצגו בפניכם כל הטריילים באזורכם או באיזור שתבחרו כולל מידע כמו האם המסלול מעגלי, אורכו, משך הזמן שלו ומידת העליות והירידות בו. לאחר הבחירה במסלול מסויים מקבלים תיאור קצר שרשם חבר הקהילה, כשלחיצה על "צא לדרך" מפעילה את Waze היישר לנקודת ההתחלה של המסלול. פיצ'ר מצוין.

ממשק הניווט בשטח מזכיר את ממשקי הניווט העירוניים המוכרים לנו ומציג את הניווט באופן ברור ונוח על מפת סימון השבילים. וכן, הניווט עובד גם באופליין. במקרה של סטייה מהשביל, קיימת התראה. כל אחד יכול ליצור מסלול ולהעלות אותו לשרתי החברה, כך שיהיה זמין לכל שאר חברי הקהילה, כך שאם אתם לא בטוחים אם יש שביל או אין, אתם יכולים להיות רגועים יותר משום שחברי קהילה אחרים כבר עברו וסימנו את השביל. האפליקציה הושקה בתחילת יוני לאנדרואיד ואייפון ומאז צברה יותר מעשרת אלפים משתמשים פעילים עם ציון גבוה למדי של 4.5 בגוגל פליי.

אקוסיסטם, לא רק תוכנת ניווט

מסלולים לבחירה. מקור: צילום מסך

מסלולים לבחירה. מקור: צילום מסך

ב-Trailze מועסקים כרגע 6 עובדים והיא גייסה עד כה כחצי מיליון דולרים מחממת TheTime שם גם ממוקמים משרדיה (גילוי נאות: גם משרדי גיקטיים יושבים ב-The Time). לדברי ביתן, האתגר הגדול ביותר שעומד בפני החברה הצעירה הוא להסתדר עם משאבים מצומצמים מול החזון שלהם. לדבריו: "בכל רגע אנחנו עושים את הדבר החשוב ביותר והשאלה הגדולה היא כמובן מה הוא. ברור לנו שהטכנולוגיה שלנו תשנה את השוק לחלוטין בעוד זמן לא רב, השאלה היא איך מגיעים לשם במשאבי SEED". גם בניהול התכנים הרבים שמעלים חברי הקהילה, קיים אתגר לא פשוט. על פי ביתן, רק בסוף השבוע האחרון בוצעו למעלה מ-17,000 ק"מ עם Trailze, כשהאתגר של החברה הוא לסנן מתוכם את החומר הרלוונטי.

האם מכשירי ניווט יעודיים לשטח הם מתחרים?

"למכשירים היעודיים יתרון בנראות המסך בשמש, בזמן סוללה ממושך ובקשיחות. מחיריהם מתחילים ב-1,000 ש”ח ויכולים להגיע לאלפי שקלים. מתקן לסמארטפון לרכב או לאופניים ניתן למצוא במחיר נמוך בהרבה. להטענת המכשיר ניתן להשתמש בסוללה רזרבית הנפוצה מאוד בכל חנויות הסלולר ולמי שזקוק, יש גם דינמו לאופניים. המכשירים היעודיים דורשים העברת נתונים בכבל או ב-WIFI ופעולת העלאת המסלולים אורכת בדרך כלל זמן רב".

ומה עם אפליקציות ניווט שטח כמו ORUX, GPSies, OSMand ועמוד ענן הישראלית?

"האפליקציות מציעות פתרונות מגוונים. ORUX למשל מציעה מגוון אפשרויות נרחב מאוד למשתמש המתוחכם אך רבים ימצאו אותה קשה לתפעול. GPSies מביאה מבחר מסלולים אך דורשת חיפוש גרפי ואין בה מפה עם סימון שבילים בארץ. OSMand מציעה אפילו הכוונה קולית אך מנווטת מנקודה א’ לנקודה ב’ בעוד שרוב הטיולים שלנו מעגליים והתוכן שלהם הוא החשוב ביותר.

מה לגבי עמוד ענן הישראלית?

"בראש ובראשונה, זו אינה תוכנת ניווט אלא תוכנה להצגת מפה ומסלול. אין התראת סטיה, אין מידע על זמן, או טיפוס שנותרו או הצטברו. העברת מסלולים לתוכנה קשה ודורשת מיומנות. אוסף נקודות העניין בהחלט יפה אך הוא משאיר למשתמש את האתגר של להגיע לנקודה בעוד שבטריילז שהיא אפליקצית ניווט יש מסלול ברור, התרעות סטיה וחזרה למסלול, מידע כמו מרחק מצטבר ונשאר, טיפוס, מהירות ממוצעת וזמן משוער להגעה. מפת הרקע החינמית של OSM בעמוד ענן בת מספר שנים ואינה מתעדכנת. בנוסף, היא דורשת חיבור קבוע לאינטרנט. על מנת לקבל מפה עדכנית, הפועלת גם ללא כיסוי סלולרי, משתמש נדרש לרכוש מפות במחירים המתחילים ב-250 ש”ח. Trailze מציעה מפה עם סימון שבילים לכל הארץ, עדכנית, כולל האפשרות להוריד אותה למכשיר ולעבוד איתה אופליין בשטח ללא תשלום."

עשרות ''טריילים'' חדשים מתווספים כל שבוע. מקור: צילום מסך

עשרות "טריילים" חדשים מתווספים כל שבוע. מקור: צילום מסך

אז אם הניווט וההורדה בחינם, מה המודל העסקי שלכם? 

"ניווט, הורדת מסלולים ושיתופם ניתנים ללא תשלום. בעתיד יוצגו אפשרויות מתקדמות במודל in app purchase כמו חיבור למחשוב לביש, שמירת מפה גדולה בזכרון ויצירת קבוצות משתמשים פרטיות. ישנם מקורות הכנסה נוספים אך מטרת החברה היא ליצור קהילת משתמשים גדולה ומגוונת מכל תחומי הטיול"

ראינו שכבר מתגבשת קהילה די גדולה של משתמשים, מה אתם יכולים לספר עליה?

"בסוף השבוע הראשון להשקה הורידו את האפליקציה מעל ל-2,000 משתמשים שיצרו מעל ל-3,400 ק”מ של נסיעות, רכיבות וטיולים תוך 48 שעות. גם אפל קידמו את האפליקציה לקטגורית ה-Newly Released כשהבחינו בתנועה הערה של הורדות באפסטור". כיום, כאמור, יש יותר למעלה מ-20 אלף הורדות תוך פחות מחודשיים, מתוכם עשרת אלפים משתמשים פעילים וזה ללא כל השקעה כספית בשיווק".

פיצ'רים חדשים ב-Trailze כוללים את החיבור ל-Waze לצורך הגעה לנקודת ההתחלה של המסלול וקטגוריית תוכן חדשה "מעיינות" שמיועדת לעצלים כמונו שרוצים לרדת מהרכב ולזנק למים.

אנחנו מתעניינים אילו עוד תוכניות יש לחברה לעתיד הקרוב וביתן מסביר לנו: "Trailze היא לא תוכנת ניווט אלא אקוסיסטם לכל מה שקורה בשטח. כבר כעת השקנו את קטגורית ה"מיוחדים" שלנו ובה במיוחד לקיץ מעיינות ופינות שכשוך. בעתיד הקרוב יצטרפו כאן אפשרויות נוספות כמו פריחה, מסעדות ואף אירועים בשטח. משתמשים יוכלו להעלות אירוע כמו חתונה, מסיבה או סתם פגישה משפחתית ולחלוק אותו עם כל מי שירצו". ביתן גם חושף שהחברה פועלת בשיתוף פעולה עם חברות בינלאומיות בתחום המחשוב הלביש ומתכוונים לפתוח פעילות במדינות נוספות.

תחרות לא פשוטה

האם תצליח Trailze לנווט במסלול שקבעה Waze? אתם תחליטו. אחרי הכל, אפליקציות לניווט שטח קיימות גם בארץ וגם בעולם וכל פיצ'ר שמציגה אפליקציה אחת יכול להופיע בעדכון הבא של האפליקציות המתחרות. בדיוק כמו במקרה של החבר'ה מרעננה, הקהילה חשובה יותר מהקוד. אם תשכיל Trailze לפתח קהילה נאמנה ולא פחות חשוב, גדולה, היא בהחלט תהיה במסלול הנכון. לשם כך עליה להשקיע בתוכן, לייצר מעורבות של משתמשים, לשפר את ה-UX וה-UI, וכמובן לשמור על תג מחיר חינמי.

להורדה לאייפון   –   להורדה לאנדרואיד

וידאו: כך פועלת Trailze


גיוס: Siklu הישראלית מגייסת 18 מיליון דולר לשיפור הקליטה הסלולרית

$
0
0
siklu
מקור: Siklu

מקור: Siklu

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


חברת Siklu הישראלית, המספקת תשתיות תמסורת אלחוטית בגלים מילימטריים, הודיעה על השלמת סבב גיוס שלישי בסך 18 מיליון דולר. לסבב הגיוס הנוכחי הצטרף משקיע חדש – Sercomm Corporation לצד המשקיעים הקיימים – Amiti Ventures, Argonaut Private Equity, תמיר פישמן ונצ׳רס, Evergreen Venture Partners, Qualcomm Ventures ו-Tamares. הסכום שגוייס יסייע לחברה להמשיך ולהאיץ את צמיחתה בעולם.

החברה מפתחת ציוד להעברת תקשורת בין אנטנות סלולריות לליבת הרשת (Backhaul). אחת הבעיות המרכזיות בהעברת תקשורת אלחוטית בפס רחב היא בגישה לתחנות הקצה – האנטנות. Siklu פותרת סוגיה זו על ידי שימוש בטכנולוגיה של גלי מיקרו ושימוש בתדרים גבוהים, וכך משפרת את קיבולת הרשתות הסלולריות.

לקחה מילימטר והפכה אותו לענק

Siklu משווה את העולם הטכנולוגי בו עוסקת, תדרי גל מילימטר לפני שהגיחה לעולם, כאנטארטיקה של התקשורת; מעט מאוד הלכו לכיוון הזה, ומי שעשה זאת שילם הרבה מאוד כסף. בעזרת התשתית שהציגה, הצליחה לחתוך את המחירים ב-90 אחוזים, להוביל לכך שמכשירים יהיו קטנים הרבה יותר ולהציג ביצועים מרשימים. מכשירי הרדיו שלה העשויים סיליקון פרוסים ברחבי העולם, ועמידים גם בפני תנאי אקלים חריגים.

תשתיות התמסורת האלחוטיות של Siklu פועלות על גלים מילימטריים בתדרי 60GHz, 70GHz ו-80GHz, ונחשבות לבחירה מועדפת על אינטגרטורים ומפעילי רשתות (בעלת 30% נתח שוק). היתרונות של הטכנולוגיה באים לידי ביטוי בזמינותם המקסימלית, ונראותם המינימלית, ולכן נפרסו כבר אלפי יחידות מהם.

הדרישה הגוברת לנתונים ניידים בכל רגע נתון ומכל מקום מניעה את הצורך של המפעילות השונות לפרוס תשתיות לקיבולת גבוהה. על ידי פריסת אתרים סלולריים קטנים, היכולים לספק תפוקה וכיסוי גבוהות, ניתן לענות על הביקוש. אותם מכשירי רדיו, המסייעים להתגבר על העומס, ממוקמים על עמודי תאורה, פנסי רחוב, קירות ואיזורים נוספים המוגבלים מבחינת פריסת סיבים אופטיים.

סך הגיוסים בגובה 49 מיליון דולר

החברה נוסדה בשנת 2007 על ידי איציק בן בסט, יגאל ליבה, ברוך שוורץ ואלעד דיין, ומשרדיה ממוקמים בפתח תקווה. סבב הגיוס הנוכחי הינו כאמור השלישי במספר, כאשר בשנת 2008 השלימה החברה סבב גיוס ראשון בסך 12 מיליון דולר מ-Argonaut Partners, תמיר פישמן ונצ׳רס, Draper Fisher Jurvetson ו-Evergreen Venture Partners. בשנת 2011 השלימה סבב גיוס שני בסך 19 מיליון דולר בהובלת המשקיעים הקיימים ו-Amiti Ventures ו-Qualcomm. סך גיוסיה של החברה עד כה מסתכמים ב-49 מיליון דולר.

״המימון האחרון מצביע על כך כי קיים אמון רב בחזון והביצועים של Siklu. פתרונות הקישוריות יוצאי הדופן של החברה מאפשרים ללקוחות להאיץ במהירות את הגידול בקיבולת, תוך תמיכה במודלים עסקיים יעילים. אנו נשתמש במימון זה כדי לחזק את השליטה שלנו בשוק אפילו עוד יותר, וכדי להרחיב ולהציג את ההישגים שלנו בשווקים ואיזורים גיאוגרפיים חדשים״, אמר איציק קירשנבאום, מייסד, יו״ר ונשיא החברה.

פגישה אישית עם משקיעים: גיקטיים מזמין אתכם ל-Office Hours עם TLV Partners

$
0
0
tlv partners

geektime conference

במסגרת שיתוף הפעולה עם TLV Partners, נציגי הקרן יארחו יזמים ל-Office Hours ויאפשרו לכל אחד ואחת המעוניינים להציג להם את הסטארטאפ, לקבל פידבק ואולי אפילו השקעה.

מתי בפעם האחרונה הייתה לכם הזדמנות לשבת לשיחה על קפה עם המשקיעים המובילים בישראל ולקבל מהם פידבק על הסטארטאפ שלכם? בכנס Geektime Conference הקרוב, אחת מקרנות ההון סיכון המובילות בישראל מביאה את המשרד עד אליכם. במסגרת שיתוף הפעולה עם TLV Partners, נציגי הקרן יארחו יזמים ל-Office Hours ויאפשרו לכל אחד ואחת המעוניינים להציג להם את הסטארטאפ, לקבל פידבק ואולי אפילו השקעה, בלי הקדמות מיותרות.

ההרשמה ל-Office Hours של TLV Partners בכנס נפתחת כעת וכל שאתם צריכים לעשות הוא למלא את הטופס שתמצאו כאן. כל משתתף יקבל סלוט של 20 דקות עם אחד מהשותפים בקרן על-בסיס כל הקודם זוכה. שימו לב, מספר הפגישות מצומצם ומוגבל.

קצת על TLV Partners

TLV Partners היא קרן הון סיכון המתמקדת בהשקעה בחברות טכנולוגיה חדשניות בשלבי גיוס Round A. הקרן הוקמה בשנת 2015 על ידי רונה שגב ואיתן בק במטרה להקים גוף השקעות דינמי ומקצועי ששם את היזם במרכז. TLV Partners מתמחה בסיוע לחברות סטארטאפ בשלב היציאה מהשוק המקומי ובחדירה לשוק הגלובלי. הניסיון הרב של השותפים בבניית חברות, כמו גם רשת קשרים ענפה בעמק הסיליקון – עומדים לרשות היזמים בשלבים הקריטיים של הצמיחה והפריצה לשוק.


הודעה לזוכים תשלח לכתובת המייל שמילאו בטופס ורק במידה שזכו בפגישה. הפעילות תיערך כחלק מהכנס, רק משתתפים שרכשו כרטיס לאירוע זכאים להירשם לפעילות. המשתתפים יתבקשו לספק הוכחה לרכישת כרטיס כדי לשמור על מועד הפגישה. במידה ועדיין לא נרשמתם, תוכלו לעשות זאת כעת באתר האירוע. נותרו עוד מספר מצומצם של כרטיסים במסגרת המכירה המוקדמת.

לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים

tlv partners

 

לא רק מספר החדרים: ב-CTwiz תוכלו למצוא את הדירה שגם הכי משתלמת לכם

$
0
0
BIG
מקור: CTwiz

מקור: CTwiz

בעולם ובארץ לא חסרים לוחות נדל"ן, ולמרות שהם עדיין לא מחליפים את סוכני הנדל"ן, הרי שהם עושים עבודה טובה במיון של כלל הבתים, הדירות והנכסים המוצעים למכירה ולהשכרה. אולם מה אם נרצה למצוא דירה לא רק לפי מספר החדרים או הקומה, אלא לפי מידת האטרקטיביות של הדירה? ויותר מזה, מה אם משתמש מסויים ירצה לדעת עד כמה העסקה תהיה משתלמת ספציפית עבור יכולת הרכישה שלו? הסטארטאפ הישראלי החדש CTwiz (סיטיוויז) מפתח פלטפורמה שמאפשרת לחפש נדל"ן עם טוויסט של ביג דאטה.

השוואה של נתוני דירות עם יכולות הרוכש

כדי למצוא את הדירה המשתלמת ביותר עבור המשתמשים, משווה האלגוריתם של CTwiz מחירים ומאפיינים של דירות ונכסים שונים ברחבי הארץ. בין היתר משוקללים פרמטרים שונים רלונטיים כמו גודל הנכס, מחירו, מהי הסביבה בה הוא ממוקם ועסקאות עבר שנעשו באיזור. בנוסף לפרמטרים הללו, משוקללים גם נתונים בנוגע ליכולת הרכישה של הגולש כמו למשל הון עצמי ויכולות החזר של משכנתא. כך יוצר האלגוריתם מפה של העסקאות המשתלמות והטובות ביותר עבור המשתמש.

אשף ההשקעה של CTwiz. מקור: CTwiz

אשף ההשקעה של CTwiz. מקור: CTwiz

הגרסה הראשונה של CTwiz עלתה לאוויר לפני שלושה חודשים והיא כוללת כמה אלפי דירות ונכסים בעיקר באיזורי הביקוש של ישראל, כשבכל יום מתווספים למאגר עוד ועוד נכסים חדשים. בדקנו את האתר והתרשמנו מהממשק (רספונסיבי ומעוצב יפה) והפיצ'רים, אם כי מספר הנכסים עדיין מוגבל מאוד לטעמנו. בחרנו לדוגמה בית פרטי ברעננה. לצד הפרטים הטריוויאליים כמו מספר חדרים או גודל השטח, מצאנו את אשף המשכנתא שכולל תמצית של כל העלויות הכרוכות ברכישת בית כולל מחיר מבוקש, מס רכישה, שכר-הטרחה של עורך הדין ועמלת מתווך. לתוך האשף הכנסנו פרטים כמו הון עצמי, מימון בנקאי ולכמה שנים אנו מעוניינים לפרוס את המשכנתא וקיבלנו את כל הפרטים הרלוונטיים. כל פרט שהמשתמש מקליד מתעדכן מייד ומופיע בצורה ויזואלית. אשף ההשקעה כולל ניתוח של תשואה מהשכרה של הנכס, שכר דירה משוער ותשואה משוערת לאחר מכירה בטווח שמעניין אותנו. שוב, גם כאן, אם נרצה נוכל לשנות פרמטר מסויים כמו מתי אנו מעוניינים למכור את הנכס וכל שאר הפרמטרים יתעדכנו בהתאם. Ctwiz מאפשר פרסום בחינם למשתמשים פרטיים ומספק API המאפשר ממשק אוטומטי לסוכנויות שיווק נדל”ן. באופן זה אנחנו מנגישים למשתמשים את כל הנכסים הרלוונטים הזמינים באותו רגע.

היזמים: הפנים נשואות לחו"ל

את CTwiz הקימו תם שקד ויונתן דורטהיימר בתחילת 2015. בראיון לגיקטיים מספרים השניים כי הרעיון עלה לאחר שניסו לרכוש דירה ונתקלו בלא מעט דיסאינפורמציה ופרטים חסרים. שקד הסביר: "נתקלנו בחומה בלתי עבירה של הטעיות, מסכי עשן ומחירים מופקעים. לכן החלטנו למנף את הניסיון האישי שלנו וליצור פלטפורמה שתעשה סדר בשוק הכאוטי, ותאפשר לגולשים להחזיק בידע וביכולות של מקצוענים". כרגע, נסמכת החברה על מימון עצמי של היזמים, כשכרגע נמצא המיזם בשלבי גיוס של השקעה ראשונית.

אתם נכנסים לשוק צפוף עם לא מעט מתחרים…

שקד: "CTwiz היא אמנם חברה ישראלית, אבל הפנים נשואות לעולם. המתחרים הישירים שלנו בישראל הם כיום לוח הנדל"ן יד2, כאשר בעתיד, עם הפריצה לחו"ל נרצה לנגוס בנתח השוק של Zillow ו-Zoopla".

אז מה עושה את הפתרון שלכם לטוב יותר?

"המערכת של Ctwiz משוכללת ופשוטה לתפעול ומשנה את השיטות המקובלות בתחום. לא מדובר בעוד אתר נדל”ן, אלא במהפכה צרכנית שמבוססת על הנגשה של כלים מקצועיים למשתמשים ומאפשרת לכל אחד להבין את הדברים החשובים ביותר עבורו". שקד מסביר כי "עבור קונים או משקיעים המחפשים נכס, האתר מבהיר מה מחיר הדירה הסופי, מה תוכל להיות השכירות שיקבלו עבור הנכס, התשואה על ההשקעה ובעיקר, האם העסקה המוצעת היא עסקה טובה או לא". יתרון נוסף, על פי שקד, הוא הזמינות ומערכת המסרים של CTwiz: "כאשר מדובר בשוכרים ומשכירים, אנו יודעים שרוב מחפשי הדירות פעילים בעיקר בשעות הערב והלילה ולא רוצים לפספס דירה טובה, אולם בעלי דירות לא יכולים לתת מענה 24 שעות. לכן, מערכת ההודעות שלנו, שמתאימה לדור הוואטסאפ, מאפשרת לשני הצדדים לתקשר בזמנם החופשי ולוודא רמת שירות גבוהה". עוד יתרון שמונה שקד טמון במערכת דירוג המתווכים שנבנתה במסורת של אתרים כמו yelp או tripadvisor: "במידה ומדובר במתווכים, אנחנו בודקים את זמן התגובה ורמת השירות שלהם, והם מוכנים שהגולשים יכתבו עליהם ביקורות. זה מוביל לכך שיופיעו באתר בעיקר בעלי מקצוע איכותיים שמעוניינים לשפר את רמת האמון והשירות הניתן לגולשים".

ממשק מעוצב, אם כי המבחר מצומצם יחסית. מקור: CTwiz

ממשק מעוצב, אם כי מבחר הנכסים מצומצם יחסית. מקור: CTwiz

אתם מקבלים פידבקים מהמשתמשים?

"בעל נכס פרטי פרסם דירה אטרקטיבית להשכרה בתל אביב ובבוקר חיכו לו 50 פניות באינבוקס. הוא סינן את הפונים ובירר עליהם פרטים נוספים. הם קבעו איתו פגישות און ליין ובסופו של דבר הוא השכיר את הדירה לשוכר הטוב ביותר. אם היו פונים אליו בטלפון הוא לא היה מצליח לענות לכולם, מאבד שליטה על התהליך ומתפשר על השוכר. מצד שני – כל אחד מהפונים קיבל מבעל הנכס מענה וחסך זמן יקר על תיאומים בעזרת מערכת קביעת הפגישות האוטומטית שלנו."

כיצד אתם מתכננים לעשות כסף? 

"המודל העסקי של CTwiz יהיה מבוסס על שירותי פרסום מקודם בתשלום".

ההתרשמות שלנו היא שליזמים יש עוד הרבה עבודה בגיוס של בעלי נכסים שיפרסמו את הצעותיהם בלוח, ומדובר בשלב שהוא קריטי. משתמש שמחפש נכס ומוצא מספר דירות בודדות בעיר גדולה עלול להתאכזב ולא להמשיך להשתמש באתר. ברגע שיצלחו את השלב הראשוני הזה, אין ספק כי ל-CTwiz יהיה ערך מוסף בהשוואה ללוחות הסטנדרטיים המוכרים לנו כיום. על פי היזמים הבשורה שהם מביאים תעזור לא רק למשתמשים לרכוש או לשכור נכסים רלוונטיים, אלא אף לעזור בשינוי גדול יותר במחירי הנדל"ן. או כפי שניסחו זאת היזמים: "בסופו של דבר, אנחנו מאמינים שהבנה מעמיקה וטובה יותר של השוק היא כלי להוזלת מחירי הנדל"ן".

 

בואו לעבוד איתנו: שתי חברות מספרות למה שווה לעבוד דווקא אצלן

$
0
0
Microsoft

Microsoft

מיקרוסופט

ספק אם יש בעולם חברה שהשפיעה על מילארדי משתמשים ברחבי העולם כמו מיקרוסופט – והיא ממשיכה להפתיע עם מוצרים כמו הולו-לנס, קורטנה, חלונות 10 והיי… שמעתם כבר על אופיס ל-iOS?
מרכז ה-R&D בישראל, הממוקם בהרצליה ובחיפה, מוגדר כמרכז פיתוח אסטרטגי ומשמש גם כעוגן לתעשיית הון סיכון וקהילת הסטארטאפים ומקדם שת"פים עם מוסדות אקדמיה. הפעילות נעשית בצוותי עבודה קטנים יחסית שעובדים בקצבים שמאפיינים חברות סטארטאפ ומתמחים בתחומים כמו Cyber Security, ביג דאטה, מערכות המלצה ובינה עסקית, המלצות לתכני בידור בהתאמה אישית ועוד. אחת לכמה חודשים נערכת תחרות האקת'ון ברמת הצוות או החברה כולה, שמאפשרת לכל עובד לנסות לממש רעיונות טכנולוגיים פרועים ופורצי דרך.

מיקרוסופט מציעה מגוון רחב של אפשרויות תעסוקה, עם גמישות במעבר בין קבוצות. זה כמעט כמו לעבור בין סטארטאפים בלי שבאמת תצטרכו לעבור מקום עבודה. וכמובן, הפינוקים: בית קפה, חנות עובדים, קפיטריה כיפית, פעילויות ספורט והעשרה, טיולים. בקיצור – למה אתם מחכים? היכנסו לאתר המשרות של מיקרוסופט לגלות את ההזדמנות הבאה שלכם.

רוצים לעבוד במיקרוסופט? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

SR. Software Engineer- Azure Cyber Security
Senior Client Software Engineering Lead
Sr. Security Developer
Verification Engineer
Senior Security Engineer

קרדיט: לירון סמואלס

קרדיט: לירון סמואלס

LivePerson

אם מעניין אתכם להשתלב בחברה טכנולוגית גלובלית מובילה, העוסקת באינטראקציה עם גולשים בזמן אמת וחשוב לכם להתפתח מקצועית מבלי לוותר על הקשר האישי והחברתי – LivePerson היא המקום בשבילכם. LivePerson הינה חברה גלובלית עם משרדים בניו-יורק, טוקיו, לונדון, מלבורן ועוד. מרכז הפיתוח ממוקם ברעננה ומועסקים בו כ-450 עובדים העוסקים בפיתוח, ניהול מאגרי מידע, אבטחת נתונים, Cloud, Mobile, eCommerce, Big-Data ועוד.

החברה עובדת עם הטכנולוגיות החדשות והמתקדמות ביותר כגון Hadoop, Cassandra, GitHub, Puppet, Chef, storm, Vertica, Couchbase וטכנולוגיות מתקדמות בעולם המובייל. LivePerson חורטת על דיגלה קידום עובדים ופיתוח קריירה והעובדים זוכים להכשרות והשתלמויות מקצועיות לצד סדנאות פיתוח אישי והרחבת אופקים. התרבות הארגונית מושתתת על חיבור בין אנשים, אחריות אישית ועזרה לזולת. ערכי החברה באים לידי ביטוי גם בעיצוב Open Space ייחודי המשקף שוויון וקשרים משמעותיים בין העובדים. החברה משקיעה רבות בפעיליות רווחה כגון אירועי חברה וימי כיף, פעילויות ספורט, הרצאות העשרה, תחרויות לעידוד עובדים מצטיינים ופעילויות בתחום המעורבות החברתית והתרומה לקהילה.

רוצים לעבוד ב-Liveperson? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

Net / Asp.Net Team Leader
Senior iOS Developer
Senior .NET web developer
Senior SQL Server DBA
Senior Web Front-end Developer

שלושה חודשים מיום היווסדה AppInside הישראלית מגייסת 2.3 מיליון דולר

$
0
0
מקור: AppInside
מקור: Pexels

׳75% מאפליקציות המובייל נכשלות במבחן אבטחה בסיסי׳. מקור: Pexels

חברת AppInside הישראלית, אשר פיתחה טכנולוגיה המזהה בזמן אמת פרצות אבטחה באפליקציות מובייל, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 2.3 מיליון דולר מקרן הון הסיכון האמריקאית Accomplice (לשעבר Atlas Ventures) וממשקיעים פרטיים. פלטפורמת ה-SaaS שפיתחה החברה מבוססת על ניתוח ביג דאטה, המעניק זיהוי יעיל ובזמן אמת של פירצות אבטחה, זאת בעזרת אלגוריתמים אשר בודקים את האפליקציות באופן אקטיבי.

הטכנולוגיה של AppInside מאפשרת סריקת אפליקציות מובייל באופן אוטומטי וללא אינטגרציה לסביבת הפיתוח. בצורה זו, מתריעה בזמן אמת על פירצות אבטחה הקיימות באפליקציה ומספקת הוראות לבעלים או המפתחים המפרטות כיצד ניתן להתגבר עליהן. בנוסף, הטכנולוגיה מאפשרת גם זיהוי אפליקציות שהועתקו (Clones) על ידי גורמים זרים שלא קיבלו את האישור הדרוש לכך, ומיידעת את בעלי האפליקציה המקורית בזמן אמת על כך, תוך כדי שמפרטת בפניהם כיצד ניתן להסיר את האפליקציה המועתקת.

מקדימה תרופה למכה

בשנה החולפת כמות ההורדות של אפליקציות מובייל הגיע ל-26 מיליארד. לפי דו״ח מחלקת המחקר של גרטנר 75% מאפליקציות המובייל נכשלות במבחן אבטחה בסיסי למדי. בממוצע, מתגלה לפחות חולשה חדשה אחת מדי יום אשר יכולה להוות איום ישיר על האפליקציה, זאת מבלי שמפתח האפליקציה כלל מודע לכך. בכדי לעשות קצת סדר בבלגאן, הטכנולוגיה של AppInside מבצעת סריקה מתמדת באפליקציה, ומיידעת את העומד מאחוריה בזמן אמת במידה ויתגלו חולשות חדשות, ובעצם תקדים תרופה למכה.

החברה הוקמה לפני כשלושה חודשים על ידי תום ליבנה ואילון אהוביה, מומחי אבטחה אשר שירתו ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין וצ׳ק פוינט, שניהם בעלי ניסיון של עשרות שנים בתחום. כיום שייכת החברה למאיץ Techstars המכובד, ובעזרת המימון תמשיך לפתח את המוצר ותקלוט לשורותיה עובדים חדשים אל משרדיה ברוטשילד, שם מועסקים כיום כ-6 עובדים. מייסדי החברה יבצעו רילוקשיין במטרה להקים את מטה החברה בבוסטון ולשווק את המוצר לשוק האמריקאי.

"אפליקציות מובייל נמצאות בסיכון גבוה ביותר מפני שלא קיים כיום שום סטנדרט לרמת האבטחה הנדרשת, כתוצאה מכך גם מפתחי האפלקציות וגם המשתמשים שלהם חשופים לניצול לרעה של המידע על ידי האקרים מתוחכמים. ברוב המקרים המשתמשים אינם מודעים לכך כלל". אמר תום ליבנה, מייסד שותף ב- AppInside. "השלמת סבב הגיוס מעניק לנו ולידציה לדרך שבה אנחנו מנסים לפתור את הבעיה הענקית הזאת. אנחנו שמחים על כך שהמשקיעים שלנו נתנו בנו את האמון והתמיכה בכדי לעזור למפתחי ובעלי אפליקציות לתקן את פרצות האבטחה שלהם לפני שגורמים עויינים יתקפו את האפליקציה".

Viewing all 5527 articles
Browse latest View live