Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all 5527 articles
Browse latest View live

גוגל מכריזה על מלחמה במפיצי פרסומות מישראל

$
0
0
google shutterstock

shutterstock google

מאת אסף גלעד, כלכליסט.

גוגל יוצאת למלחמה בחברות שמשתילות תוכנות במחשבי המשתמשים כדי להפיץ פרסומות, וחושפת את השליטה הישראלית בתחום.

בחודשים האחרונים היא מגבירה את מאבקה בתוכנות שמסיטות את תשומת הלב של הגולשים מהפרסומות שלה לטובת באנרים של חברות אחרות, שאינם בשליטתה. הקמפיין שלה נגד תוכנות ההשתלה הגיע לשיא בשבוע שעבר, עם פרסום מחקר שערכה בשיתוף אוניברסיטת קליפורניה בברקלי ובסנטה ברברה. המחקר ממפה לראשונה את הענף וחושף את החברות הישראליות ששולטות בו, אשר כל אחת מהן מכניסה ככל הנראה עשרות מיליוני דולרים. כמעט מחצית מצמרת הטבלה של תוכנות ההשתלה משויכת לחברות ישראליות, שרושמות הכנסות של מיליוני ואף עשרות מיליוני דולרים בשנה מהפצה והשתלה של פרסומות.

המחקר מסמן את סופרפיש (Superfish) של תמיר פישמן DFJ וחממת קסניה, את דילפליי של איירון סורס ואת ג'וליוולט (Jollywallet) של יהודה ורועי זיסאפל כתוכנות ההשתלה הדומיננטיות ביותר. קרוסריידר של טדי שגיא נמצאה כאחת ממפיצות ההשתלה הדומיננטיות ביותר.

מתחקיר שערכנו בהתבסס על הדומיינים שפורסמו במחקר עולה כי בצמרת התוכנות המשתילות עוד שורה ארוכה של חברות ישראליות. אפילו טאבולה, ענקית פרסום התוכן, אוזכרה במחקר. מהחברה נמסר: "לפני שנה אחד השותפים שלנו עשה שימוש בקוד של טאבולה לתקופה קצרה בניגוד למדיניות, תוך שהוא מזריק פרסומות. תפסנו את זה והורדנו אותו מיד".

פוטנציאל לנזק אבטחה

גוגל פרסמה את המחקר לאחר שקיבלה לטענתה לא פחות מ־100 אלף תלונות על תוכנות השתלה ממשתמשי דפדפן הכרום מאז תחילת השנה – מספר גדול יותר ממספר התלונות על כל נושא אחר שהחברה מטפלת בו. כמות התלונות הזאת מייצגת ככל הנראה מיליונים של משתמשים שלא טרחו להתלונן. "תוכנות של פרסומות בלתי רצויות אינן רק מעצבנות, הן גם יכולות לגרום נזק אבטחה חמור למשתמשים", מסבירים בגוגל.

כדי לגלות את הגורמים העיקריים שמניעים את התעשייה הציבה גוגל גלאים וירטואליים מיוחדים באתריה והתחקתה אחר תנועת הגולשים ממנה והלאה. כך הצליחה לאתר פעילות שמשפיעה על כ־5.5% מתנועת הגולשים בגוגל, שנחשפים לפרסומות המושתלות באתריה. המחקר מעריך את מספר המשתמשים בכ־14 מיליון איש במישרין ובעוד עשרות מיליונים בעקיפין. על פי הערכה, עד כה הותקנו תוכנות השתלה ב־103 מיליון דפדפים.

"תוכנות ההשתלה מנטרות לעתים קרובות את כל הפעילות של המשתמש בדפדפן, בכלל זה התנהגות על גבי הדף ושימוש במנועי חיפוש, ומדווחות על כך לגופים נוספים ולחברות שאוספות מידע לצורכי פרסום", נכתב במחקר. "התהליך הזה מאט את הגלישה באתר, ותוכנות ההשתלה עסוקות בתקשורת עם גופים מחוצה לו. הן חושפות את המשתמש לתכנים לא רלבנטיים לו ועלולות לחשוף אותו לספאם ונוזקות".

כלכליסט

גוגל מדווחת כי הסירה לאחרונה 192 תוספים, ובהם כאלה של חברות ישראליות, לאחר שלטענתה הם הטעו את המשתמשים. החברה גם החמירה את התקנות לתוספים המוצעים בחנות שלה ומתכוונת להסיר מהחנות עוד תוספים רבים. כמו כן, גוגל תעדכן ותיידע מפרסמים על התופעה, כך שאלה יפסיקו לעבוד עם חברות שמשתילות פרסומות.

מסיטים את התנועה

4% מהגולשים שנבדקו הופנו לאתרים מסחריים באמצעות סופרפיש, פלטפורמת הזרקת הפרסומות הגדולה בעולם, על פי תוצאות המחקר, ובפער ניכר מהשאר.

סופרפיש, שהוקמה בידי עדי פנחס ומיכאל צ'רטוק ומומנה בידי קרנות כמו תמיר פישמן DFJ, קסניה ווינטג', היא חברת תוכנה שאוחזת באלגוריתם מדויק לאיתור תמונות זהות או דומות ברשת בתוך מילי־שניות. החברה מציעה למזריקי פרסומות ולמפרסמים שירות לאיתור תמונות של מוצרים, אך ככל הידוע היא לא מפתחת בעצמה טכנולוגיה להשתלת פרסומות.

סופרפיש סייעה לתוספים לזהות תמונות של מוצרים באתרי מסחר אלקטרוני ולהשתיל עליהם או לצדם פרסומות לאותם המוצרים רק במחירים נמוכים יותר ובאתרים אחרים. בין לקוחותיה אתר פינטרסט, שמשתמש בסופרפיש כדי לאתר תמונות דומות ולהציע מוצרים למכירה.

פלטפומת השתלות נוספת שהתגלתה במחקר של גוגל היא ג'וליוולט, תוסף שפיתחה חברת Radyoos Media, שבבעלות חברת רדוור (91%) של יהודה זיסאפל ובנו רועי, המנכ"ל, ושל עמיעד סולומון (9%), שותף לשעבר בקרן סקויה ישראל.

ג'וליוולט הפכה לשחקן מרכזי בזירת תוספי החזרי הכסף (קאשבק) בשנתיים האחרונות, תחום שבו הלקוח יכול לקבל חלק מהכסף ששילם בחזרה כהנחה לאחר מעשה. על פי המחקר של גוגל, ג'וליוולט היא פלטפורמת ההשתלות השנייה בהיקפה, וברשותה 2.4% מכלל הצפיות בדפי גוגל. התוסף שלה להורדה מאפשר לקבל הנחות על קניות בכ־3,000 אתרי מסחר אלקטרוני, ובהם וולמארט, גאפ ואקספדיה. ג'וליוולט גם מאפשרת לבתי העסק להציע קופוני הנחות רגילים. כדי להשתמש בקופון נדרשים המשתמשים להוריד את התוכנה למחשב ולפתוח חשבון אישי או לחלופין להתחבר אליו דרך פייסבוק. במהלך הגלישה יופיעו הקופונים או הצעות ההחזר בראש אתרי הקניות שיציעו ללקוחות להוריד את התוסף או לבצע רכישה במחיר מופחת.

הלקוח נפגע או מרוויח?

אחת הבעיות במחקר היא העובדה ששחקנים שפועלים בשקיפות יחסית נפגעים יותר. מרבית חברות ההשתלה מסתתרות מאחורי כמה דומיינים בעלי שמות אקזוטיים וללא עקבות, ואילו סופרפיש, ג'וליוולט ו־No Problem הישראלית מזדהות בשמן במרבית הפעילות שלהן ברשת, וכך מטפסות למקום גבוה בטבלה. No Problem מזריקה מעין טופס שאלות ותשובות למשתמש כדי להנחותו כיצד לדבר עם בעל מקצוע ומפיצים אותה מדריכי עסקים בעולם, דוגמתYellow Pages. גוגל מקבלת תגמול מבית העסק עבור כל הקלקה על פרסומת שהובילה לאתר הבית שלו, ואילו No Problem מקבלת תשלום רק על עסקה שנסגרה בין נותן השירות לבין הלקוח ורק לאחר השיחה הטלפונית.

"זה לא הוגן ששמים בכפיפה אחת חברה כמונו, שמסייעת למשתמשים למצוא את בעל העסק המתאים ואפילו מדריכה אותם אילו שאלות לשאול שרברב או מוסכניק, וחברות שמחליפות באנרים או משתילות באנרים בחללים לבנים", אומר דניאל שקד, מייסד ומנכ"ל החברה. "אנחנו רק עוזרים לעסקים קטנים לאתר לקוחות חדשים. אני לא מתחבא מאחורי שמות אחרים, אלא שם הכל על השולחן".

גם מקורבי סופרפיש טוענים כי החברה רק מציעה למשתמש שירות שמוזיל לו את הקניות, וג'וליוולט הוא סך הכל תוסף שמספק דילים ומבצעים למשתמש. מה גם שסופרפיש היא פלטפורמה שמייצרת הכנסות למפתחי אפליקציות, ואת פעולת ההשתלה מבצעות התוכנות, שהן לקוחותיה. אם תרצו, סופרפיש היא מנוע חיפוש התמונות עבור תוכנות ההשתלה. המתנגדים טוענים כי סופרפיש מסיטה טראפיק מאתרי מסחר אלקטרוני ללא ידיעתם באמצעות השתלטות על הדפדפן.

מתחקיר "כלכליסט" עולה כי חברות ישראליות נוספות מצויות מאחורי כמה דומיינים שמופיעים בצמרת הטבלה: חברת Imonomy, שפיתחה את תוסף הקניות Visadd ומצויה במקום השלישי בטבלת המשתילים הגדולים; Dealply מקבוצת איירון סורס, שפיתחה גם היא תוסף להשוואת מחירים; תוסף התרומות Donation Tools של חברת iRobinHood הישראלית; Clkmon של ענקית האינטרנט הישראלית RevenueHits ושל ibario; תוסף אבטחת המידע Datafastguru של First Offer; וחברת Amonetize הישראלית.

"אנחנו עומדים בתקנים"

בשלב הבא תוכנות ההשתלה חוברות למפיצים המוגדרים בענף האינטרנט כ־Affiliates, שתפקידם לייצר לתוכנות תנועת גולשים כמה שיותר גדולה ואת מספר ההתקנות הרב ביותר במגוון דרכים: פרסום האפליקציות ברשת או ברשתות החברתיות ושילובן בהורדה של אפליקציות פופולריות. בתמורה המפיצים זוכים לעמלה בכל פעם שהמשתמש מקליק על באנר מושתל או קונה מוצר בזכות החשיפה למודעה. המחקר איתר כאלף מפיצים, הבולטים שבהם הם קרוסריידר של טדי שגיא, Shopper Pro ו־Netcrawl.

גם אתרי מסחר אלקטרוני רבים מרוויחים מעסקי ההשתלה, ככל הנראה שלא ביודעין. תעשיית השתלות הפרסומות מרוויחה מכ־3,000 מפרסמים, ובהם חברות ענק כמו סירס, וולמארט, טארגט ו־ebay שמשלמות כסף רב עבור תנועת הגולשים. משום שהן יכולות לאתר רק את התנועה שמגיעה אליהן, הן לא תמיד מודעות לדרך שבה הגיע המשתמש עד אליהן, גם אם מנוזקה.

הנזק הגדול ביותר, על פי המחקר, נגרם לא רק לגוגל עצמה, אלא גם לוולמארט ואמזון, שתיהן לקוחות ענק של גוגל. המחקר איתר 115 אלף תוכנות שהעבירו רווחים מפרסומות המושתלות באתרי גוגל, וולמארט ואמזון על ידי 400 תוספי דפדפן.

מסופרפיש, דילפליי וג'וליוולט לא נמסרה תגובה. מקרוסריידר נמסר כי החברה "מציעה למפתחי אינטרנט פלטפורמת פיתוח חינמית התומכת בכל הדפדפנים הגדולים, שנותנת ערך רב להם ולמשתמש הסופי. כל הכלים שהחברה ושותפיה מציעים עומדים בתקנים מחמירים שכוללים, בין היתר, דרישת אישור מפורט של המשתמש, הצגה של שם האפליקציה ליד כל פרסומת והענקת יכולת להסרה קלה ופשוטה".

תגובת RevenueHits ו־ibario: "רווניוהיטס היא רשת פרסום גלובלית בעלת טכנולוגיית אופטימיזציה ייחודית. אנחנו מספקים פרסומות ללקוחות שיש להם תנועה על גבי האינטרנט, בדומה לרשתות פרסום אחרות בעולם".

המדיניות התהפכה

גוגל נקטה שיטות שעכשיו היא אוסרת

המחקר שפרסמה גוגל הוא אמנם מסמך אקדמי במעורבות חוקרים מחמש אוניברסיטאות בארה"ב ובספרד, אך הוא מהווה חלק בלתי נפרד ממפת האינטרסים של ענקית הרשת. גוגל, שהפיצה את דפדפן כרום באמצעות סרגלי כלים שהשתלטו על דפדפן אקספלורר של מיקרוסופט, נוקטת כעת מדיניות הפוכה ונלחמת בכל הכוח בתוספים שלא עומדים בכל הדרישות שלה.

לדבריה, היא הסירה 192 תוספים שהוצעו בחנות של כרום לאחר שאלה הטעו את הגולשים והותקנו על מחשבים של 14 מיליון משתמשים, והחמירה את התקנות לתוספים המוצעים בחנות שלה. בנוסף, גוגל מונעת מהחברות המפיצות את התוספים לפרסם ב־AdWords, מערכת הפרסום המרכזית של גוגל המבוססת על חיפוש מילים, וכן דוחקת אותם החוצה מרשת הפרסום שלה, דאבלקליק.

כי אם יש דבר אחד שמרתיח את גוגל, אלה הם תוספי הזרקת הפרסומות. בתוכם, מכעיסים אותה יותר מכל תוספי השוואת המחירים והקניות, שפוגעים בכיס של גוגל ממש ומשנים את כללי המשחק שלפיהם היא עובדת. לכן קל להבין מדוע המחקר התמקד כמעט אך ורק בתוספי קניות, אף שזירת תוכנות ההזרקות כוללת עוד סוגים רבים של מיני משתילים ורמאי רשת.

גוגל השיקה לאחרונה גם כלי חדש להסרת תוכנות מזיקות. גם מיקרוסופט מנהלת תקן חדש לאישור תוכנות להורדה בשיתוף עם חברות ההורדות החינמיות הישראליות הגדולות דוגמת איירון סורס, פריון, קרוסריידר וריבייזר.

הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט.

לקריאה נוספת

קרדיט תמונה: l i g h t p o e t / Shutterstock.com


מה לימדה אותנו זוגיות כושלת על הדרך בה כדאי לפנות למשתמשים?

$
0
0
cups shutterstock

shutterstock cups

הפוסט נכתב על ידי צוף בן אליעזר, מנהלת לקוחות בחברת Powerlink.

המהמורה הראשונה שצריך לחצות כשמקימים סטארטאפ או כשמוציאים אפליקציה לאוויר העולם היא הכניסה ללב המשתמשים. להפוך לחלק מהשגרה, למשהו שהם באמת אוהבים ושמחים שנכנס לחיים שלהם. הרחבת מאגר משתמשים היא משימה לא פשוטה, כמעט כמו למצוא אהבה. כן, זו מערכת יחסים לכל דבר, וכמו שפוגשים את החבר הכי טוב דרך חברה משותפת של הבת דודה של האישה, משתמשים הם אלו שמביאים משתמשים אחרים, אם בונים איתם מערכת יחסים נכונה.

גם אם אתם גרושים, בדרך לחופה או עדיין מחפשים, תגלו שמערכת היחסים עם המשתמשים היא פשוטה יותר, חסרת דרמות, סצנות וסינונים. משתמשים לא יאהבו את זה שלא תתקשרו אליהם אם הבטחתם שתעשו את זה, אבל חוץ מזה, הם פשוט רוצים ליהנות. מערכת יחסים קלילה, חסרת מחויבויות או מעצורים. מתאים לכם?

מבטים מצטלבים, דייט ראשון, חתונה

הכל מתחיל כשהמשתמש עדיין לא קשור אליכם באופן ישיר. הוא משתמש פוטנציאלי: נמצא בקבוצת הגיל המתאימה, בעל תחומי עניין המתאימים לתחום. הוא ראה אתכם לראשונה באפסטור והניצוצות עפו באוויר, מה שגרם לו לעשות את הצעד הראשון בקשר שלכם ולהוריד את האפליקציה. עכשיו הוא הפך ממשתמש פוטנציאלי למתעניין השוקל את מיסוד הקשר. אולי האפליקציה תמחק מיד, אולי הוא ישדרג לגרסה בתשלום. אם הוא יחליט להפוך את הקשר לרציני, הוא יהפוך ללקוח, ואתם תצטרכו לקנות טבעת. זהו, אתם ביחד. עכשיו צריך לבנות מערכת יחסים תקינה, מה שאומר שאין יותר פלייסטיישן. טוב אפשר לפעמים בערבים, אבל זה יותר אומר שנדרש מכם להשקיע זמן ואנרגיה בקשר הזה. אם תכתבו שאתם זמינים לכל שאלה אבל מאחורי מספר הטלפון תעמוד מזכירה אלקטרונית זה לא יעבוד. עכשיו כשאתם ביחד הקשר צריך להיות אישי. השקיעו זמן בלהכיר את המשתמש ולהבין: מה הוא אוהב? מה הוא ישמח לקבל? מה ישמח אותו?

גם כשכבר יש כמה כאלה, למצוא משתמשים חדשים זו עבודה בפני עצמה. נכון, קידום מחושב בגוגל ואתר מרשים יכולים לעזור, אבל אסור לשבת רגל על רגל בציפייה שהמשתמשים יגיעו מעצמם. משתמשים חדשים יכולים להגיע מכל מיני מקורות, אבל אתם צריכים להתגבר על כל הכישלונות הקודמים ולגשת אליהם, להראות נכונות, לחזר אחריהם. מצאו אותם בקבוצות עניין בפייסבוק, באירועים רלוונטים ובבתי עסק קשורים. תהיו בכל מקום, כדי שלא תהיה להם הזדמנות להתעלם מכם.

חברים חדשים

המקום הנכון להתחיל להגדיל את מאגר המשתמשים – הוא במאגר המשתמשים. איפה עוד יהיה לכם מדגם כל כך מייצג של מי שעשוי להשתמש באפליקציה שלכם? עודדו לקוחות מרוצים להמליץ עליכם, והגיעו דרכם למשתמשים פוטנציאלים שיכולים להתעניין בשירות. זו לא בגידה, זו הרחבת אופקים. תוכלו להשתמש במידע הקיים על הלקוחות הקיימים כמו גיל, איזור מגורים ותחומי עניין נוספים כדי לבנות את פרופיל המשתמש הרלוונטי וכך תדעו לאן לכוון מבחינה שיווקית על מנת לנחות במקום הנכון ביותר, שיניב את מירב הלקוחות. אם תגלו שרוב המשתמשים הם בסביבות גיל 50, אולי הקמפיינים המאוד מגניבים שלכם בפייסבוק לא עושים את העבודה. חשבו על אמצעי השיווק המתאימים לקהל היעד שלכם.

מפלפלים את הקשר

אם אחרי זמן מסוים הקסם והריגוש נעלמים ממערכת היחסים זה הזמן להוסיף אליה את התיבול הנכון ולפלפל את הקשר. הסתדרתם בלי, אבל יהיה טוב יותר עם. חפשו מוצרים שמספקים פתרונות משלימים לשירות שלכם, אשר פונים לקהל יעד דומה. מעבר לכך שהלקוח ייהנה ממוצר מוגמר ברמה גבוהה, יש פה מסר מאוד חשוב: העסק מתפתח, אתם פתוחים לשינויים ושיפורים, ותעשו הכל כדי שלמשתמש יהיה טוב יותר. שיתופי פעולה יכולים לבוא גם ממקומות לא צפויים, אז תפתחו עיניים לכל הכיוונים ואל תפסלו אף הזדמנות.

רק שניכם… ועוד משהו קטן

כדי לתת אמינות לקשר, שני הצדדים מחפשים את הוודאות, את המחויבות. יש כאלה שמאמצים כלב, יש כאלה שמדברים על ילדים. לקוחות שלא מכירים אתכם או את השירות שאתם מציעים, לא יזדרזו להוציא את כרטיס האשראי. כדי לעודד ולחזק את הקשר, תנו להצעה ערך מוסף. לא צריך הריון או פרוות כלבים על השטיח. זו יכולה להיות מתנה קטנה, ייעוץ אישי או תקופת ניסיון חינמית. זה גם יכול להיות תוכן שיכול לעניין את הלקוחות ויגרום להם לסמוך על הסמכות המקצועית שלך. מה שלא תבחר להעניק, ייתן ללקוח הרגשה טובה של בית, שיש מישהו שדואג לו מהצד השני.

אהבה מגיעה לפעמים מכיוונים לא צפויים. לפעמים זה דווקא הדבר הברור ביותר. אותו דבר קורה עם משתמשים: חפשו במקומות הברורים, ואז נדדו למחוזות רחוקים.

קרדיט תמונה: cups in love via shutterstock

פיתוח ישראלי שאומץ על ידי עליבאבא מציג את הדור הבא של קוד ה-QR

$
0
0
KTANA
התפתחות ה-QR Code. מקור: יח"צ

התפתחות ה-QR Code. מקור: יח"צ

לפני מספר חודשים סיפרנו לכם על ההשקעה הראשונה בישראל שביצעה ענקית הקמעונאות הסינית עליבאבא. עתה אנחנו עדים לפירות הראשונים של שיתוף הפעולה הזה, עם השקת מוצר חדש, שנועד לעזור לצרכנים לגלות האם המוצר שרכשו הוא מקורי או מזויף.

הקוד יבחין בין מוצר אמיתי למוצר מזוייף

היום (ב') הודיעה Visualead על השקת Dotless Visual Codes, או קודים חזותיים מעוטי נקודות – מערכת קודים חדשה שצפויים לקשר בין העולם הפיזי לדיגיטלי בצורה חלקה יותר. מדובר בטכנולוגיה דמויית קודי ה-QR המוכרים והוותיקים, אולם, הקודים החדשים הם צבעוניים, משלבים תמונה או לוגו על גבי 90 אחוז משטח הקוד ומשתמשים בטכנולוגיות אבטחה מתקדמות כדי להצפין מידע ולאבטח את תהליך הסריקה.

קבוצת עליבאבא שילבה את הטכנולוגיה של Visualead במערכת שפיתחה וזכתה לשם "כוכבים כחולים". המערכת של עליבאבא מאפשרת ליצרני מוצרי צריכה המפיצים את מוצריהם בסין לצרף תוויות ייחודיות למוצריהן, כאשר לכל אריזת מוצר מצורפת תווית עם קוד ייחודי. כאשר הצרכן הסיני יסרוק את הקוד שהופיע על גבי האריזה עם אפליקציית Mobile Taobao של עליבאבא, הוא יקבל מידע על המוצר והאריזה הספציפית אותה הוא אוחז, למשל חיווי האם המוצר אמיתי או מזויף, או המלצות לרכישת מוצרים נוספים באפליקציה בהסתמך על המוצר שרכש. בין החברות שכבר עושות שימוש בקודים החדשים של Visualead ניתן למנות את יצרנית הקוסמטיקה L’Oréal וחברת השוקולדים Ferrero, שייצרו כל אחת מיליוני קודים לאריזות של המוצרים שלהן הנמכרות בסין.

ראיון וידאו שקיימנו עם עודד ישראלי מ-Visualead

מנכ"ל Visualead: הטכנולוגיה הגיעה ממרכז הפיתוח הישראלי של החברה

נבו עלוה, מייסד משותף ומנכ"ל Visualead, שגם עבר לשנגחאי, כדי לנהל את פעילות החברה בסין, מסר בתגובה להשקה: "חבילת ה-Secure O2O שלנו מספקת פתרון יעיל ובטוח לחברות גדולות שמעוניינות לאפשר ללקוחותיהן לבצע פעולות בעולם הפיזי על גבי הטלפון הנייד. הסטנדרט החדש שהשקנו היום – Dotless Visual Codes (קודים חזותיים מעוטי-נקודות) – פותח על ידי מרכז הפיתוח הישראלי של החברה, שהינו בעל מומחיות עולמית בראייה ממוחשבת, מערכות לומדות וחווית משתמש בתחום ה-O2O."

ג'אנג קוו, דירקטור בחטיבת המובייל בקבוצת עליבאבא, אמר: "אנו בקבוצת עליבאבא מחוייבים לקהילת המוכרים שלנו ולאספקת פתרונות חדשניים שיסייעו להם בצמיחה בתקופת ה-Mobile בה אנו מצויים. אנו שמחים לשתף פעולה עם Visualead ולהציע את קודי ה-Dotless החדשים שלה לקהילת המוכרים שלנו כחלק חשוב מהמערכת החדשה שהשקנו".

וידאו: כך פועלת הטכנולוגיה של Visualead

חברה שרכשה אפל עשויה להקפיץ את שירות המפות שלה קדימה

$
0
0
apple2
מקור: Apple

מקור: Apple

אפל אישרה אמש (א׳) כי רכשה סטארטאפ אמריקאי בשם Coherent Navigation, המציע שירותי ניווט מתקדמים (האתר הרשמי של החברה הנרכשת כבר הספיק לרדת מהאוויר). המהלך הנוכחי הינו חלק מאסטרטגיה מתוכננת היטב, אשר מטרתה לשדרג את שירותי המפות של החברה, ובכך להגביר את התחרות מול החזית הלא פשוטה מול גוגל.

ניווט מדויק וקוהרנטי

בשנת 2012 אפל הציגה את שירות המיפוי החדש והעצמאי שלה, שנועד לבטל את תלותה והסתמכותה בשירות המפות של גוגל. השירות מבוסס הן על יישומים פרי פיתוחה, והן על ידי פיתוחים של החברות אותן רכשה כדוגמת Placebase, Hopstop, Locationary ו-TomTom, חברת מיפוי הולנדית.

Coherent הנרכשת, נוסדה בשנת 2008 בסן פרנסיסקו על ידי זוג מהנדסים מאוניברסיטת סטנפורד וקורנל. החברה מתמחה ומציגה פתרונות מתקדמים בניווט ממוקד – Integrity GPS-  iGPS; מדובר במערכת המשלבת הן אותות שמתקבלים מלוויני GPS מסורתיים יחד עם אותות נוספים כך שמציעה תוצאות מדויקות ביותר לאיכון ממוקד במיוחד. לטענתה של החברה הנרכשת, המערכת שפיתחה מדויקת הרבה יותר ממערכות GPS ״סטנדרטיות״, ובין היתר נעשה שימוש בפיתוחיה עד כה בפרויקטים של משרד ההגנה בארה״ב והיא עבדה גם על פרויקטים בתחום הניווט האוטונומי והרובוטיקה.

עדיין לא ברור האם הסיבה לרכישה היא רק בשביל להוסיף לשורותיה של אפל מוחות נוספים, או שאלו נועדו לעבוד על טכנולוגיה ספציפית שמעוניינת לפתח. ספקולציה העולה בעקבות הרכישה נוגעת לכך שיתכן והסיבה לפיה אפל מעוניינת בשירות ניווט כה מתקדם וממוקד, היא לצורך הטמעתו ברכב האוטונומי שלה. רכב שכזה אשר מופעל ללא נהג דורש טכנולוגיה מתקדמת ביותר, כזו המגיעה עד לפרטים הקטנים ביותר על מנת למנוע התנגשויות ותאונות למיניהן. אפל הגיבה לרכישה בתשובה בנאלית למדי, לפיה ״אפל רוכשת חברות טכנולוגיות קטנות מידי כמה זמן, ואינה נוהגת לדון במטרה או התוכניות של אותה רכישה״.

באידו הסינית מצטרפת לסבב השקעה בסך 117 בטאבולה הישראלית [גיוס]

$
0
0
taboola

 

מקור: Taboola

מקור: Taboola

ענקית החיפוש הסינית (Baidu) הודיעה היום (ב׳) על השקעה אסטרטגית שביצעה בחברת המלצות התוכן הישראלית Taboola. מדובר בהשקעתה השלישית של ענקית החיפוש הסינית בחברות ישראליות, אשר השקיעה עד כה באפליקציה המוזיקלית Tonara ו-Pixellot, שפיתחה מערכת צילום וידאו ברזולוציה גבוהה ושדה ראיה רחב.

שתי החברות סרבו לציין את סכום העיסקה שמוערך בעשרות מיליוני דולרים. הסיבה להתעקשותה של באידו להצטרף לסבב הגיוס ככל הנראה נובעת מהפוטנציאל האסטרטגי הטמון בשיתוף פעולה בין ענקית חיפוש לרשת פרסום מבוססת תוכן. ״גוגל הסינית״ צפויה להטמיע את טכנולוגיות המלצות התוכן של טאבולה, מה שיאפשר החדרתו של המוצר לשוק הסיני.

לא רצתה לפספס את הרכבת

באידו החליטה להצטרף לסבב הגיוס שהשלימה החברה בחודש פברואר האחרון בהיקף של 117 מיליון דולרים בהובלת Fidelity Management ו-Research Company. עוד השתתפו בגיוס המשקיעים הקיימים Marker LLC ו-Steadfast Capital ומשקיעים אסטרטגיים חדשים בהם Advance Publications, Comcast Ventures, מר קרלו דה בנדטי, יו״ר Gruppo Editoriale L'Espresso, יאהו יפן, Groupe Arnault ועוד.

המערכת שפיתחה טאבולה מפענחת את מעורבות הגולש, תוך כדי שצופה בסרטונים וקורא ותכנים על גבי הרשת. כך ניתן למשל לנתח את הסרטונים הרלוונטים ביותר עבור כל גולש במהירות, ולהציע לו לא רק תכנים נוספים המתאימים לו, אלא גם תכנים המתאימים לאתרים השונים בהם גולש. על מנת לעשות זאת, בנתה החברה מדד הנקרא EngageRank, שמכיל את הפרמטרים השונים הנדרשים על מנת להציע את התכנים למשתמשיה. בעוד שבתחילת דרכה החברה התמקדה בהמלצת תכני וידאו, בשנתיים האחרונות החלה להציג גם המלצות תוכן טקסטואלי וכך בעצם מתחרה ראש בראש בחברה ישראלית המציעה שירות דומה – Outbrain.

בריאיון עם גיקטיים שנערך בחודש פברואר שאלנו את אדם סינגולדה, מייסד ומנכ״ל החברה, מדוע גייסה סכום גדול כל כך, בהתחשב בכך שרווחיה השנתיים מסתכמים בלמעלה מ-200 מיליון דולר. סינגולדה השיב וענה כי ״החברה רושמת רווחים כבר 6 רבעונים רצופים. החברה היא חברה טכנולוגית מאוד והגיוס הקרוב אמור לשמש אותנו להמשיך ולשפר את הטכנולוגיה, בין אם באמצעות הגדלת מרכז הפיתוח שלנו בתל-אביב שמוביל את הצד הטכנולוגי של החברה ובין אם באמצעות רכישות של חברות וטכנולוגיות משלימות שיכולות לספק לנו ערך מוסף. כמו כן, הכסף אמור לשמש גם להמשך ההתרחבות הגלובלית של החברה ולכניסה לשווקים נוספים״.

מדובר בסבב הגיוס החמישי של טאבולה מאז נוסדה ב-2007. כבר בשנה הראשונה גייסה החברה 1.5 מיליון דולרים מ-Evergreen בסבב הסיד, בנובמבר 2008 גייסה 4.5 מיליון דולרים בהובלת Evergreen ובהשתתפות משקיעים נוספים במסגרת סבב הגיוס הראשון, באוגוסט 2011 גייסה 9 מיליון דולרים בהובלת Crescent Point ו-Evergreen במסגרת סבב הגיוסים השני בשנת 2012 גייסה 10 מיליון דולרים נוספים בהובלת קרן Marker LLC ובהשתתפות Evergreen ו-WGI Group במסגרת סבב הגיוסים השלישי. בפברואר 2013 השלימה טאבולה סבב גיוס הון בהיקף של 15 מיליון דולרים בהובלת קרן ההון סיכון Pitango Venture Capital. סך גיוסיה של החברה עד כה מסתכמים בכ-157 מיליון דולר.

נכון לעכשיו הפלטפורמה של טאבולה משרתת מעל ל-200 מיליארד המלצות ליותר מ-550 מיליון מבקרים יחודיים (Unique users) מידי חודש וביניהם אתרים פופולארים כדוגמת USA Today, Fox Sports ו-NBC News. מטה החברה ממוקם בניו יורק ומשרדיה פרוסים בתל אביב, לונדון, בנגקוק ופסדינה.

Zeek מגייסת 3 מיליון דולר כדי לפתח את זירת המסחר בזיכויים שלה [גיוס]

$
0
0
BIG
מקור: Zeek, עיבוד תמונה

מקור: Zeek, עיבוד תמונה

זיכויים יכולים להיות צרה; לפעמים, אנחנו תקועים עם זיכוי לחנות, בלי שום מוצר שמוצא חן בעינינו, לפעמים הוא דוהה עם הזמן או שפג התוקף שלו, ולפעמים, הזיכוי פשוט הולך לאיבוד או מוצא את מותו בטביעה טראגית במכונת הכביסה. הסטארטאפ הישראלי Zeek השיק לפני כשנה זירת מסחר, או מרקטפלייס אם תרצו, למסחר בזיכויים. עתה, מודיע הסטארטאפ על גיוס של 3 מיליון דולר.

להרוויח כסף על הזיכויים

הרעיון העומד מאחורי האפליקציה של Zeek פשוט למדי: אתם סורקים את ספח הזיכוי שקיבלתם, בוחרים מחיר בו תרצו למכור את הזיכוי, שמשקף הנחה כלשהי, ממלאים את הפרטים המתאימים ומחכים שמשתמש מהצד השני ירכוש את הזיכוי. תוך 7 ימי עסקים מהרכישה, יגיע אליכם שליח, שיעביר את הזיכוי המקורי לקונה המאושר. לאחר שהשליח יבוא לאסוף את הנייר מכם, יועבר אליכם הכסף בניכוי עמלה שעומדת כיום על 15 ש"ח. כלומר אם מכרתם נייר זיכוי בשווי 250 שקלים ב-200 שקלים, תקבלו 185 שקלים לחשבון הפייפאל שלכם, בהעברה בנקאית או בצ׳ק שיישלח אליכם בדואר. ועל זה נאמר Win Win.

כספי הגיוס ישמשו את החברה לצורך התרחבות השירות לאירופה; הסנונית הראשונה להתרחבות היא בריטניה, שם החלה לפעול לאחרונה Zeek. את סבב הגיוס הנוכחי הובילו במשותף Qualcomm Ventures (זרוע ההשקעות של יצרנית המעבדים), Blumberg Capital ומייסד Waze, אורי לוין, שכבר השקיע בחברה. ההשקעה ב-Zeek, היא טבעית עבור לוין, שמתמחה בחברות שמבינות היטב את הצרכים של הצרכן וחוסכות לו כסף רב, מבלי שיצטרך לשלם על כך. נזכיר כי מלבד Zeek, נמצא בפורטפוליו של לוין גם חברות כמו Feex, שמאפשרת למשתמשים להשוות את דמי הניהול בקרנות הפנסיה שלהם; Engie, שמפתחת רכיב לניטור מצב הרכב והשוואת מחירי טיפולים וחברת FairFly, שמאתרת כרטיסי טיסה מוזלים, לאחר הזמנה וכירטוס של קיימים.

1.5 מיליארד דולר הולכים לפח בבריטניה לבדה

בריאיון לגיקטיים, סיפר בזמנו דניאל זלקינד, מנכ״ל ואחד ממייסדי החברה את הצורך העומד מאחורי האפליקציה: "בתקופת החגים בעיקר, נוצר שוק שלם של זיכויים שמוכרים את הניירות שלהם ביד 2. מדובר בתהליך מסובך למדי – העלאת מודעה, מענה לאנשים, נסיעה למקומות רחוקים בכדי להיפגש עם האנשים… התהליך מסובך בעיקר מכיוון שבארץ כל הנושא של כרטיסי המתנה והזיכויים הוא פיזי ולא דיגיטלי. אנחנו באים בכדי לפתור את הבעיה של המוכרים, ולעזור להם להיפטר מהזיכויים הללו בצורה פשוטה יותר".

בהתייחסו לגיוס הנוכחי, מסר זלקינד: "Zeek הפכה לסיפור הצלחה בישראל ואנחנו באמת נרגשים להגיע לבריטניה. כ-20 אחוז מהזיכויים שמונפקים בבריטניה לא ממומשים. מדובר בהפסד של 1.5 מיליארד דולר לצרכנים, וגם לקמעונאים שלא יכולים לממש את 40 אחוזי המכירה-העודפת מהם הם נהנים כשלקוחות מממשים זיכויים – ולכן אנחנו רואים פוטנציאל רב בבריטניה". זלקינד הוסיף: "הרעיון שלנו מחלחל אל הצרכנים, ואנחנו רואים מאות משתמשים חדשים מדי יום. ההתרחבות שלנו לאירופה תתרחש ב-12 החודשים הקרובים, כך שאנחנו מצפים לראות אנשים מפורטוגל עד פולין שמתשמשים ב-Zeek, כדי לחסוך בקניות שלהם מידי יום".

מול Zeek, ניצבים מתחרים כמו Raise Marketplace, שמאפשרת מסחר בגיפט קארדים ביותר מ-3,000 חנויות ורשתות שונות בארצות הברית.

על גג העולם: הצצה למשרדים של WIX [תמונות]

$
0
0
wix
צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אם עשיתם דגל ועוד דגל, כבר הבנתם לאן הגעתי חמושה במצלמה ויותר מדי אנרגיות – לחברת Wix. אבל לפני שנתחיל בחגיגה, אם יש דגלים חייבת להיות מסיבה, תציצו רגע בנוף מגג הבניין של החברה, הממוקם בנמל תל אביב וקחו נשימה עמוקה של בריזה. עכשיו אתם מוכנים.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אם נחקור את ההיסטוריה של החברה נגלה כי נוסדה בשנת 2006 על ידי גיורא קפלן והאחים נדב ואבישי אברהמי. מדובר בפלטפורמה לפיתוח נוכחות מקצועית באינטרנט, עם למעלה מ-64 מיליון משתמשים רשומים ברחבי העולם. באמצעות שירותים חינמיים ושירותים נוספים למנויי פרימיום, מאפשרת החברה למיליוני עסקים, ארגונים, אנשי מקצוע ואנשים פרטיים ליצור ולנהל נוכחות מקצועית ודינמית ברשת. מטה החברה ממוקם בתל-אביב והיא מחזיקה גם משרדים בבאר שבע, סן פרנסיסקו, ניו יורק, וילנה ודנייפרופטרובסק. בחברה עובדים כיום כאלף עובדים.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

ל-Wix מספר מבנים בנמל תל אביב כאשר היום תזכו להצצה למבנה החדש ביותר וכן לבניין הראשי. על העיצוב אחראים דביר דייטש ללוטן אדריכלים כשהחזון של החברה אופיין בפתיחות ומשפחתיות. המטרה היתה ליצור חלל שישקף את החברה לצד עובדיה וליצור "בית" שהוא קיבוץ הייטקי. ובקיצור, השאיפה ליצור מקום צעיר, פתוח, בלתי פורמלי ובעיקר כזה שכיף להגיע אליו מדי בוקר.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

כפי שהבנתם מתחילת הפוסט הפינה השווה היא הגג ותודה לנוף הפתוח לים והאוויר הטוב. זו גם הפינה בה תמצאו את העובדים נרגעים אחרי יום עמוס של עבודה או נהנים מארוחת בוקר.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

מקרר הארטיקים שהופך למוקד עלייה לרגל בחום יולי-אוגוסט

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

דק, סקייטבורד ונוף לים. שילוב מנצח

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

הפינה הפופולארית, תתפלאו לגלות, היא חדר הישיבות. למה? "אין מספיק כאלה", מספרים בחברה. לפחות יש מספיק פינות אינטימיות לניהול שיחות.

נתפסה מנהלת שיחת סקייפ, דניאלה גרין, 26, מפתחת אוטומציה.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

המבנה החדש של החברה, בו יושבת מחלקת השיווק. בכניסה שולחנות פיקניק מקבלים את פניי הבאים ואדניות לאורך הקירות השקופים.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אם הסלון הוא מרכז הבית, המטבח הוא לב חברות הסטארטאפ וההיי-טק. המטבח במבנה החדש קיבל מרצפות מעוטרות ושולחנות הבר בשילוב של מתכת ועץ.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

וינטאג' זה השחור החדש

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

ארים ראשי

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

בחדרים המוארים עד מאוד מצאתי לא מעט פיצ'יפקס שווים שמוסיפים לאווירה הכיפית.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

כל קשר בין הפריטים מקרי לחלוטין

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

מטען זה ממש כמו חבל הצלה

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

גם בבניין הראשי המטבח זכה לעיצוב צבעוני תודות לגרפיטי עצום. פלא שאנשים באים לאכול ונשארים לשיחות עבודה?

איריס פוטרוך (ימנית), 33, מנהלת מוצר ופיתוח עסקי ונטליה שקלובסקי (שמאלית), 34, כתבת ברוסית.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

לא שמעו על שחור ולבן

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

סיבוב מישהו?

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

תראו מה מצאנו בחדר של המנכ"ל, אבישי אברהמי

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

זה השלב בכתבה שאני מביאה את הפנים שמאחוריי. קבלו אותם, דה צ'וזן וואנס.

מיה ויינשטוק (ימנית), 26, מנהלת שיווק מוצר, שי לביא (שמאלי), 30, שיווק ומכירות והכלב החתיך גדי

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

ורד אברהמי, 42, ראש תחום תקשורת ומדיה חברתית

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

איתן הלמן, 36, מנהל תחום

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אלינור קלינה, 32, מנהלת שיווק מוצר (ימנית), ואורלי גונן, 36, מנהלת שיווק מוצר (שמאלית)

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

עומר שי, 38, סמנכ"ל שיווק

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

וזה האוסף שלו

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

רונה דייויס צור, 34, מנהלת יחסי ציבור ישראל

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אביטל אברמזון, 27, מנהלת פרויקטים והכלבה לייקה

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אם חיכיתם להפתעה בסוף, תמצאו אותה בגזרת ה"מה חסר" במשרדים. "קצת יותר צמחים, פרחים ואדניות שהן צמחי תבלין לשימוש העובדים", הם מבקשים. ואם כבר אני על תקן הג'יני הם גם רוצים מתקני אופניים עיליים שניתן לתלות מהתקרה וימנעו מהכלי להפריע לאנשים לעבור.

כמובן שלא נסיים בלי פרגון, החבר'ה בחרו חלל עבודה והזוכה הוא: MindSpace. ברכות.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

>> למשרדים נוספים

סוד ההצלחה של מועדון מיליארד הדולר - דנ׳׳א ברור

$
0
0
dna shutterstock

shutterstock dna

מאת אמה בוטין, תרגום מאנגלית ע"י ג'סיקה רוקיטר.

ב-8 השנים האחרונות התמזל מזלנו להיות חלק מעידן חדש של צמיחה עסקית – עידן שבו יכולות חברות לצמוח באופן מהיר ואקספוננציאלי, כפי שמעולם לא התאפשר להן.

מאז 2007, למעלה מ-40 חברות חצו בתוך שנים ספורות את רף המיליארד דולר במונחי שווי שוק. כמה מהן אף עשו זאת בתוך פחות משנה. שווי השוק של חברות אלו צמח הודות ליכולתן "להניח" בתוך זמן קצר את מוצריהן בידי ההמון. יכולת זו להגיע להמוני לקוחות מהר כל כך טמונה בדרך פעולה ברורה שהוגדרה מראש, קרי, מבנה תפעולי שאפשר צמיחה מהירה. מבנה זה שונה לגמרי משיטות לצמיחה עסקית שלמדנו בלימודי העסקים.

גישת הדור החדש

הדור הצעיר של מועדון מיליארד הדולר מאמץ שיטה ״מודוס אופרנדי״ שונה המבוססת על צמיחה ספירלית הנובעת מתוך החברה. בניגוד לביסוסה של חברה על מבנה של עליות ומורדות, כמקובל כיום, בסיס של מבנה אינהרנטי הוא המפתח לצמיחה מהירה.

צמיחה ספיראלית היא הצמיחה המהירה ביותר והיא מתרחשת כאשר משאבי החברה ממוקדים בנקודת משען אחת, שממנו נוצרת מערבולת הדוחפת אנרגיה כלפי חוץ, בדיוק כמו כנפי תחנת רוח. מתוך כך, צמיחה ספיראלית נוצרת מתוך נקודת בסיס יציבה. עבור חברות עסקיות, נקודת משען זו היא הדנ"א של החברה. אני מגדירה את הדנ"א כערך הליבה האחד והיחיד של החברה, השונה מזו של מתחרותיה והוא זה המקודד את פעילותה העסקית. ערך זה נשאר תמידי והוא משרת את התודעה שהחברה מביאה לעולם.

מהרגע שהדנ"א של החברה הוגדר: כל מוצר עתידי, כל מאפיין של מוצר, ואפילו תהליך הפיתוח העסקי שלו חייבים לשרת את הדנ"א על מנת להשיג צמיחה ספיראלית.

חברות מועדון המיליארד דולר, או בכינויו האחר "מועדון החד קרן", הצליחו לחצות את רף מיליארד הדולר בתוך זמן קצר ביותר הודות לעובדה כי הן התמקדו לחלוטין בערך ליבה ספציפי ויחיד, כזה השונה בתכלית השוני מזה של המתחרות.

להלן כמה דוגמאות:

כמעט מתחילת הדרך השיקה טוויטר (Twitter) מוצר שבאמצעותו יכלו המשתמשים לענות על השאלה: "מה אתה עושה עכשיו?" בשלב מוקדם מאד הבינה החברה כי מהות ה "עכשיו" – או במילים אחרות עדכונים ותגובות בזמן-אמת (Real Time) – הם הדנ"א שלה. מתוך הבנה זו, כל מאפיין שפיתחה החברה מרגע זה יועד לתמוך בדנ"א.

מנהל המוצר של טוויטר בזמנו, ג'וש אלמן, סיפר כיצד עקבה החברה אחר המשתמשים, אחר ה"ציוצים" שלהם ואחר האופן שבו התייחסה התקשורת לכל העניין. אחד מהאירועים במדיה שאחריו עקבה מקרוב טוויטר היה ציוץ כי הכרטיסים למופע של קונן אובריאן אזלו תוך חצי שעה מפתיחת הקופות. אלמן אמר שהחברה רצתה ליצור תפיסה שונה: כיצד יכולת להיות אחד מהראשונים לרכוש כרטיס אם בדקת את חשבון הטוויטר שלך, דהיינו לשרת תודעת "עכשיו" עדכנית ככל האפשר ולא עדכוני "פוסט מוראטום". ההרצאה של אלמן מרתקת. תוכלו לשמוע אותה כאן.

טוויטר המשיכה להדגיש את מאפיין הדנ""א שלה באמצעות מיצובם של ה"ציוצים" כחדשות ובאמצעות רכישתן של חברות מתחום הטלוויזיה, מידע ווידאו אשר עוסקות ב-Real Time.

וכך, בתוך 4 שנים בלבד מתחילת פעילותה ב-2010, הגיע שווי השוק של טוויטר ל-3.7 מיליארד דולר. לאחר 4 שנים נוספות, חצתה טוויטר את רף ה-30 מיליארד דולר.

טוויטר, הכל סובב סביב הדנ״א הברור של החברה

טוויטר, הכל סובב סביב הדנ״א הברור של החברה

דוגמא נוספת היא Airbnb – אתר המאפשר לאנשים פרטיים לפרסם מגורים לטווח קצר. הדנ"א של החברה הוא הצילום המקצועי שלה. כאשר עשתה החברה את צעדיה הראשונים, בדקו המייסדים דרכים שונות לגרום משתמשים לבחור בשירות. הם גילו שצילום מקצועי של הבתים גרם ליותר משתמשים לשכור בתים או חדרים שפורסמו באתר. כך הפכה החברה את הצילום המקצועי של הבתים והחדרים המוצעים להשכרה לערך ליבה של החברה. במצגת מרהיבה בת 68 שקפים, מסביר הצוות כיצד צמחה במהירות פעילותם בכל מיקום גיאוגרפי שבו פעלו, וזאת על-ידי שימוש בשירותיהם של צלמים מקצועים. זה היה המאפיין שהבדיל את החברה ממתחרותיה ואשר סיפק לה ערך ליבה. כיום Airbnb עדיין שולחת צלמים מקצועיים לצלם בחינם את המקומות שמשתמשיה מציעים להשכרה. החברה, שנוסדה ב-2008, עברה לאחרונה את רף 10 מיליארד דולר שווי השוק שלה.

ערך ליבה אחד "קטן" לעולם ימשיך לשאוף ל"שלמות" ולהתפתח. זאת מכיוון שחברה אשר פועלת להרחבת הדנ"א שלה, תתפקס בהכרח על מציאת רעיונות אשר מפתחים את הדנ"א קדימה. השמת רעיונות אלו הם הגורם המרכזי לצמיחתה המהירה של החברה.

airbnb, הציעה שירות שתרם לנראות מעולה של המוצר, ומשם לפופולאריות שצברה

airbnb, הציעה שירות שתרם לנראות מעולה של המוצר, ומשם לפופולאריות שצברה

דוגמא שלא מהעולם הדיגיטלי, היא סטארבקס (Starbucks). הדנ"א של ענקית הקפה, כפי שהוא מופיע במסריה, הוא לשרת אנשים באמצעות קפה -
 "in the people business, serving coffee". החברה התמקדה בערך ליבה זה שאפשר לה לבנות עסק שמטרתו לשרת אנשים סביב הקפה. העובדים עוברים הכשרה שבה הם לומדים להעניק תשומת לב ללקוחות, כמו להכריז את שם הלקוח באופן הולם. אפילו חדרי הנוחיות בחנויות זמינים לשימוש גם לאלו שלא מבקשים לרכוש כוס קפה. בנוסף, בימים שבהם רשת WiFi הייתה מצרך יקר, סטארבקס הייתה מהראשונות לספק גישה חינם לרשת אלחוטית, אפילו למשתמשים שלא היו לקוחותיה. העיקרון המנחה של החברה היה לשרת אנשים. זהו הדנ"א שלה וזה מה שמושך אליה לקוחות. בשנה שבה הציגה החברה "דוקטורינה" חדשה זו, הרקיעו מכירותיה שחקים.

ניתן לראות דוגמאות נוספות במצגת שבניתי כאן.

גישת ה"אסכולה הישנה" לצמיחה

להבדיל מאסכולת הדנ"א, בשיעורי הכלכלה ומנהל העסקים בעבר למדנו שעלינו למקד את מאמצינו העסקיים בהבסת המתחרים. בבסיסה אומרת גישה זו שמהרגע שרעיון חדשני מתורגם למוצר או שירות המגיעים לידי הלקוח, עלינו תמיד להקדים את המתחרים תוך שימוש בכלים ובאמצעים שונים, כאשר הדגש הוא על "תמיד". אחד מהכלים שניתנו בידינו לשם כך נקרא "הצעת מכירה ייחודית" Unique Sales) (Proposition או USP.

USP הינה אסטרטגיית בידול היכולה לבוא לידי ביטוי בין היתר במחיר נמוך יותר, בטכנולוגיה חדשה, בעיצוב פשוט וחכם וכן הלאה. אולם היא גם נוטה להיות תנודתית יותר בטווח הארוך וזאת משום שברגע שהמתחרות מצליחות לעמוד ב-USP שלנו, אין לנו ברירה אלא להמציא USP חדש כדי לשמור על מקומנו בראש.

לדוגמא, חברה A מפתחת מוצר חדשני הנקרא "אנטי-וירוס". המוצר זוכה להצלחה אדירה, עד לרגע שחברה מתחרה משיקה מוצר דומה או טוב יותר. בנקודה זו מכירותיה של חברה A צונחות ועל מנת לחזור לרמת המכירות הגבוהה שממנה נהנתה, עליה להגיב בהורדת המחיר על המוצר או בהשקה של מוצר חדש כגון גרסה משופרת של תוכנת האנטי-וירוס.

שיטה אחרת שלמדנו נקראת "מיצוב" (Positioning). שיטה זו מוגדרת לרוב כאסטרטגיה שמטרתה לבדל מוצר ממתחריו. היות שבמהותה שיטת ה"מיצוב" מתמקדת בשוני במשמעותו של המוצר ולא במוצר עצמו, היא מאפשרת לנו לשווק מוצרים שהם שונים מהאחרים אולם בהכרח טובים יותר.

היכן שמנגנון זה טוב ביסודו, הרי שלרוב מיושם המיצוב באופן פרטני, כלומר שהוא בא לידי ביטוי בפן השיווקי ומבנה של חברה אינו כזה הנועד לתמוך כל כולו במיצוב.

דוגמא טובה היא יאהו: מנוע החיפוש שבתחילה אימץ אל חיקו את גוגל אולם אחר כך הפך ליריבו המושבע באמצעות מיצוב שוק שונה. לפני למעלה מעשור עמדה יאהו בראש הלהקה בכל הנוגע לעדכוני חדשות וגישה למידע ברשת באופן פשוט וישיר. מנוע החיפוש תמך במוצרים שהחברה הציעה.

בתקופה זו הייתה יאהו ברירת המחדל לכל מי שביקש להשתמש במנוע חיפוש. אולם במהלך הזמן הדביקו חברות אחרות את הפער. אך במקום לנסות ולהעצים את המסר הנוכחי שלה – שהוא מנוע החיפוש המוביל, החליטה יאהו על שינוי אסטרטגיה מוחלט וזנחה את הניסיון להדגיש את ייחודה בהנגשת חדשות ותוכן ואת מערך התמיכה התפעולית הנלווה למאמץ זה. לראיה: רק במהלך השנתיים האחרונות ערכה יאהו מסע רכישות של חברות מתחומים שונים החל מאתר ניהול נקודות נוסע מתמיד, בלוגים, משחקי רשת, צילום וידאו, שיחות ועידה בווידיאו, אתרי שיתוף סרטונים, מוזיקה בסטרימינג, גיוס טכנולוגי, והרשימה עוד ארוכה.

כך באמצעות אסטרטגיות מגוונות ניסתה יאהו לשמור על מקומה בצמרת, על אף שלא היה במהות פעילותה גורם מבדל ספציפי שבאמצעותו ניתן היה להבין מה יש ביאהו שכה שונה מאתרי חדשות אחרים.


הפגם המהותי בשיטת ניתוח תחרותי לשיטת האסכולה הישנה הוא עיסוקה המתמיד של חברה בשאלה עד כמה עליה להיות תחרותית מול יריבותיה – הישג שמטבעו לא יכול להחזיק מעמד לנצח משום שראשית, הביטוי "טוב יותר" הוא לחלוטין יחסי, ושנית, גם במקרים אובייקטיביים לכאורה, מתחרות לעולם יסגרו את הפער.

באסכולה החדשה, ככל שחברה תגדיר מהו הדנ"א, הגורם המבדל שלה מהר יותר ותמקד את כלל פעילות בהרחבתו, כך גם תוכל לשלוט מהר יותר בנישת השוק שלה.

מציאת הדנ"א שלכם – חברות מתפתחות בעלות מוצר יחיד

העיקרון המנחה למציאת הדנ"א של החברה שלכם הוא לעשות את הצעד הנוסף בצורת החשיבה, וזאת בשלב מוקדם ככל האפשר. מניסיוני, הצעדים הבאים יכול לסייע לכם להגדיר ולבסס את הדנ"א של החברה שלכם:

מצאתי כי עבור חברות מבוססות, שלהן מספר מוצרים בשוק, השיטה הבאה יכולה לסייע:

ערכו סקר תמציתי בקרב לקוחותיכם, שיכלול את השאלות הבאות:

  1. "תארו במילה אחת מדוע בחרתם במוצר/שירות זה".
  2. "תארו במילה אחת מהו היתרון המרכזי שממנו אתם נהנים בשימוש במוצר/שירות".
  3. "תארו במילה אחת מהו הדבר שאתם הכי אוהבים במוצר/שירות".

לאחר ניתוח תוצאות הסקר שלעיל, יש להניח כי תמצאו דפוס מסוים בתשובות. דפוס זה עשוי לעזור לכם להגדיר מהו המאפיין המבדיל את המוצר שלכם ממוצרים דומים אחרים בשוק ולהוביל אותכם לערך היחיד השונה שלכם – לדנ״א של החברה.

סטארטאפים בתחילת הדרך

1. הגדירו את המוצר שלכם במונחים של שיעור ההכרה בקרב המשתמשים. 

לדוגמא, נניח שפיתחתי שיטה חדשנית ומהפכנית המלמדת מתחילים לבשל, ולבשל היטב (הלוואי!). לשם כך אני מפתחת מוצר דיגיטלי חדש המסייע למתחילים בצעדיהם הראשונים במטבח. נישת השוק שלי, אם כן, היא "בישול למתחילים."

2. פרקו את "בישול למתחילים" לנישות קטנות ככל האפשר:

לדוגמא:

  • מתחילים המבקשים ללמוד לבשל אך החוששים לעשות כן.
  • מתחילים המבקשים ללמוד לבשל אולם אין להם די זמן לעשות כן.
  • מתחילים המבקשים לעורר רושם באמצעות יכולות הבישול שלהם.

וכן הלאה. ככל שהנישות יהיו מפורקות יותר לגורמים, ניתן יהיה להבחין בערכים מסויימים. כל ערך, קטן כגדול, המתלווה לנישת השוק יהיה בעצם האינדוקטור לייחודייות המוצר ויסלול את הדרך לדנ"א.

בצעו ניתוח שוק עבור כל אחד מהקטגוריות לעיל במונחים של שיעור ההיכרות בקרב קהל היעד וזאת על מנת למצוא כמה מוצרים, או פתרונות קיימים עבור כל פלח.

לדוגמא, באמצעות ניתוח שוק מצאתי כי הקטגוריה הראשונה, "מתחילים המבקשים ללמוד לבשל אך החוששים לעשות כן", פחות צפוף מהנישות האחרות, ורוב המוצרים המוצעים לנישה זו הם מתכונים קלים או ספרי לימוד בלבד. אם השיטה שלי מבוססת על לימוד סוד הבישול הטוב באמצעות מצרכים בודדים בלבד, הערך היחודי יהיה "פשטות מקסימלית." באפשרותי לפתח מוצר פשוט ששמו: "תראו מה אפשר לעשות עם מים, ביצים וקמח". ייתכן שבעתיד, אפתח את המוצר שלי כדי שיכלול מוצרים, מתכונים או שיטות מתקדמים יותר, אך אלו לעולם יתבססו על הדנ"א המקורי: מים, ביצים וקמח. כל פיתוח עתידי יעמוד על בסיס שלושת אלו. 

לחלופין, באפשרותי לבחור דנ"א אחר: "כיצד להכין ארוחה נהדרת בעזרת 3 מרכיבים". וכך, כל פיתוח עתידי של המוצר תמיד יתבסס על 3 מרכיבים.

בשורה התחתונה: אין "נכון" או "לא נכון" בגישה שבה אתם בוחרים. צעדים אלו נועדו לעזור לכם לבדל את הגישה שלכם ולהציע מוצר השונה עד כמה שניתן ממוצרים אחרים הקיימים בשוק.

קרדיט תמונה: dna via shutterstock

 


מסחר פשוט ונגיש למניות לכולם: Stox מגייסת 8 מיליון דולר [גיוס]

$
0
0
STOX-BIG
מקור: עיבוד תמונה

מקור: עיבוד תמונה

מסחר עצמאי במניות אינו הליך פשוט; הסטארטאפ הישראלי Stox מעוניין לשנות את המצב ולהפוך את כל הליכי הקנייה, המכירה והמעקב אחרי מניות לתהליך פשוט ונגיש עם טוויסט חברתי. היום (ג') הודיעה החברה על גיוס של 8 מיליון דולר.

לראות ולשכפל את המשקיעים המצליחים

זירת המסחר של Stox רוצה לשנות את המצב הקיים כיום בשוק המסחר המקוון במניות. על פי החברה, כל הממשק שלה בנוי סביב צורכי המשתמש וחוויית השימוש שלו. בדומה למספר זירות מסחר קיימות, כמו eToro הישראלית או ZuluTrade, גם Stox תאפשר שילוב של "השקעות חברתיות", כלומר, המשקיעים יוכלו לעקוב ולשכפל את תיקי ההשקעות של משתמשים אחרים ולדעת בזמן אמת על כל עסקה שמתבצעת.

את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן Singulariteam הישראלית, שבראשה עומד משה חוגג, מנכ״ל ומייסד Mobli, ביחד עם איש העסקים הקזחסטני קינס רקישב. חוגג מסר בתגובה לגיוס: "אנחנו תמיד מחפשים חברות שיכולות לעשות מהפכה בתחומים מסורתיים, ול-Stox יש את הפוטנציאל להפוך את המסחר המקוון במניות לתהליך יעיל, נגיש והוגן, מבלי לגרום למשתמשים להקריב את האיכות או הלגיטימיות של סביבת המסחר". חוגג הוסיף: "מכיוון שאנחנו יכולים להגיע עם המוצר ליותר אנשים, ובמקביל לשפר את החווייה של משקיעים, שכבר עושים שימוש במוצרים דומים, הפוטנציאל הוא עצום".

רועי שחם, מנכ"ל Stox, מסר בתגובה לגיוס: "אנחנו רוצים להפוך את מסחר המניות המקוון לזמין וממוקד במשתמש, כדי להנגיש את המשאב הפיננסי הזה לכמה שיותר אנשים". שחם הוסיף: "בעזרת שילוב של כלים חברתיים, שמאפשרים לכל אחד לראות ואפילו לשכפל את הפעולות של משקיעים מצליחים אחרים, ובעזרת הפיכת תהליך המסחר לפשוט יותר, אנחנו גורמים לאנשים, שעד עכשיו היססו לפני השקעה במניות, לראות כמה קל זה יכול להיות. Stox מביאה מוצר פרימיום להמונים, כדי שהם יוכלו לקחת שליטה על מצבם הכלכלי בהווה ובעתיד". שחם, שמכהן כמנכ"ל Stox, החליף את אור ארבל, לאחר שהאחרון עבר לכהן כמנכ"ל Yo, חברת פורטפוליו אחרת של Singulariteam.

"בונים על השקעות לטווח ארוך"

בראיון לגיקטיים, מסר אליוט הול, סמנכ"ל שיווק ב-Stox: "אנחנו בונים על השקעות לטווח רחוק. ל-10-15 ו-20 שנים, ואנחנו מספקים את הפלפורמה לכך. זה לא משחק. אנחנו פלטפורמת מסחר, אבל כזו שמתאימה לתקופה, כלומר, אתם אף פעם לא בחשיכה. אתם יכולים לעקוב אחרי ההשקעות שלכם מדי יום, אתם יכולים לעקוב אחר אחרים. אנחנו פשוט מביאים את הסחר במניות אל האור. זה ממש לא הימורים, זה השקעה.

אל מי אתם פונים? משקיעים חדשים לגמרי?

כן, אנחנו חושבים שהרבה אנשים היו רוצים להתעסק עם שוק ההון, הם יודעים שזה המקום שבו אנשים עושים כסף, אבל הם נרתעים מהעובדה שהם לא מבינים מה הם עושים. בפלטפורמה שלנו, משקיעים משקיעים כסף ואתם משכפלים אותם.

האם יש גבול לסכום ההשקעה?

לא, אתם יכולים להשקיע, גם מיליונים אם אתם רוצים.

כיצד אתם מרוויחים?

אנחנו גובים עמלת עסקה. אין לנו עמלות סמויות ואנחנו לא מוכרים את כל הנתונים שלכם.

סייעה בהכנת הכתבה, סימונה וויינגלאס

השקעה ראשונה לוורן באפט בישראל: eVolution Networks שמגייסת 22.5 מיליון דולר [גיוס]

$
0
0
evolution networks

evolution networks

eVolution Networks הישראלית, אשר פיתחה מוצר שנועד לחסוך לא מעט אנרגיה למפעילות סלולריות, הודיעה היום (ג') כי השלימה סבב גיוס בסך 22.5 מיליון דולר מ-Berkshire Hathaway של וורן באפט, וקרן ההשקעות GE. מדובר בסבב הגיוס הראשון של החברה, אשר באמצעותו מתכננת להגדיל את נוכחותה בעולם, תוך כדי דחיפת פתרונותיה לתעשיות חדשות.

גם לרשתות סלולר יש הוצאות

eVolution Networks היא החברה הראשונה בעולם אשר דואגת גם לצד השני של המתרס ומספקת למפעילי רשתות סלולריות פתרון שנועד לקצץ להן בהוצאות. מדובר בפתרון שברובו מבוסס תוכנה, וביכולתו לחתוך בצריכת האנרגיה בשיעור של עד 35% בשנה. קיצוץ זה תקף גם עבור מפעלים שכבר עושים שימוש בפתרונות קירור יעילים, בהם משולבים תוכנות חיסכון באנרגיה. באמצעות הפתרון שמציגה החברה, היא נחשבת למובילת דרך בתחום שנחשב לחוליה חלשה בקרב ספקיות סלולר.

לפי דיווחים, תעשיית התקשורת אחראית ל-3 אחוזים מצריכת האנרגיה העולמית, מה שמתורגם להוצאות של 20 מיליארד דולר בשנה. הפתרון של החברה מבוסס תוכנה שמנתחת את צריכת האנרגיה של הרשת הסלולרית, תוך כדי שלומדת את דפוסי השימוש של המנויים. הרעיון הוא לנתח את האינפורמציה, ועל פיה לצפות עומסים וכך לנהל את הרשת בהתאם. כך, ניתן לצורך העניין לכבות אנטנות סלולריות שאין בהן צורך, ולהדליקן בשנית כאשר תהיה להן דרישה.

רועי מורד, מנכ״ל החברה ציין כי ״הוצאות החשמל הן אחת מהוצאות התפעול הגדולות ביותר עבור חברות סלולר בעולם. החברות הסלולריות נדרשות להרחיב בכל עת את פרישת האנטנות שלהן, בעקבות הגידול בביקוש. מצד שני, אותן רשתות לא מתוכננות באופן שמאפשר להן לנהל את משאבי הרשת בצורה חכמה, מה שעשוי לחסוך להן מיליוני דולרים״.

eVolution Networks נוסדה בשנת 2011 על ידי רועי מורד ועידן כהן. כיום מעסיקה במשרדיה שברמת גן כ-50 עובדים, ומתכננת להכפיל את מצבת העובדים בשנה הקרובה. נכון לעכשיו פתרונותיה של החברה הניבו סיפורים הצלחה מוכחים, ואלו פרוסים על ידי Tier-1 ומפעילים כדוגמת קבוצת טלפוניקה. החברה מחזיקה משרדים גם בניו יורק ובפנמה.

בדרך למיזוג עוצרים בגיוס: Spondoolies הישראלית מגייסת 1.5 מיליון דולר [גיוס]

$
0
0
BIG
עובדי Spondoolies. מקור: Spondoolies

עובדי Spondoolies. מקור: Spondoolies

מטבע הביטקוין ידע לא מעט תנודות בשנה האחרונה, עם שער שצונח ויותר ויותר מיזמים וחברות שמנסים לקחת חלק בכספים הגדולים שמסתובבים בתחום. חברת הסטארטאפ הישראלית Spondoolies, שמייצרת יחידות כרייה, הודיעה כבר בסוף אפריל על כוונותיה להתמזג עם חברת BTCS. עתה מודיעות השתיים על השקעה של 1.5 מיליון דולר, בדרך למיזוג.

שירותי ביטקוין שמשלימים זה את זה

Spondoolies פועלת בתחום של בניית יחידות כרייה של מטבעות קריפטוגרפיים, תוך כדי צריכת אנרגיה נמוכה. נישה זו הינה רווחית ומשתלמת יותר לכורים, בייחוד לאחר הצניחה בשער המטבע ועליית הקושי בכרייה שלו. החברה, שממוקמת בקריית-גת, הוקמה בשנת 2013, והספיקה כבר לזכות במענק של 3 מיליון ש"ח מהמדען הראשי במשרד הכלכלה. לאחר מענק זה הספיקה החברה לגייס כ-4 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים, ואחר-כך עוד 5 מיליון דולר ממשקיעים כמו Agile Wings, קבוצת BRM ו-Genesis Partners, וכן, קבוצת אנג'לים בראשות אדן שוחט, מקרן Aleph. החברה מציעה למכירה מספר מוצרים שמתבססים על ה-ASIC שלה, ביניהם SP20 JACKSON, SP35 YUKON ובנוסף, היא מציעה גם פתרונות איחסון לחודש אחד או שלושה. חלק מהמוצרים אינם נמצאים במלאי ונשלחים על בסיס "כל הקודם זוכה" כשהמשלוח יתבצע רק בחודש הבא. אגב, כרגע, פחות מ-20% ממכירות החברה מתבצעות ישירות לצרכנים, מה שמלמד על העלייה בהשפעה של כרייה תעשייתית על השוק.

עכשיו הודיעה חברת Bitcoin Shop, שמספקת שירות של אימות עסקאות ביטקוין, על השקעה של 1.5 מיליון דולר בחברת Spondoolies. חברת Bitcoin Shop מפעילה 4 מותגים: Bitcoin Shop, חנות מקוונת; BTCS Wallet, שפועלת בתחום איחסון מאובטח של מטבעות; BTCS Mining, שירות כרייה של מטבעות קריפטוגרפיים ו-BTCS ATM, שירות מכשירים למשיכה והמרה אוטומטית של ביטקוין.

החברה הממוזגת תהיה חברת ייצור יחידות הכרייה ואימות העסקאות הראשונה בעולם, שהיא גם ציבורית. גיא כורם, מנכ"ל Spondoolies, שצפוי להתמנות לדירקטור בחברה החדשה, מסר בתגובה: "אנחנו מאמינים שמערכת היחסים הזו תבטיח את היכולת שלנו להמשיך לפתח ולייצר מוצרים חדשניים ובאיכות גבוהה, שמיועדים בעיקר לשימוש פנימי של החברה, אבל במקביל לספק את ציוד כריית הביטקוין הטוב ביותר לצורכי אימות עסקאות". בראש החברה הממוזגת יעמוד מנכ"ל BTCS צ'ארלס אלן, שישמש כמנכ"ל וכנשיא; יובל רוזן מ-Spondoolies, ישמש כסמנכ"ל הכספים של החברה החדשה. כנהוג, המיזוג מותנה בבדיקת נאותות וצפוי להתרחש בשנה הקרובה.

 

 

קרן triVentures מגייסת 70 מיליון דולר [גיוס]

$
0
0
triventures
מקור: triVentures

מקור: triVentures

קרן triVentures, המורכבת מצוות מומחים בתחומי רפואה, הנדסה והשקעות הון סיכון שמטרתה להשקיע בחברות מכשור רפואיים בשלבים מוקדמים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 70 מיליון דולר. נכון להיום בידה של הקרן למעלה מ-100 מיליון דולר אותם מעוניינת להשקיע במיזמים בארץ ובארה״ב. בין המשקעים בקרן גם Medtronic, ג׳ונסון אנד ג׳ונסון, Abbott, Boston Scientific, Cradinal Health, סמסונג וניקון.

מתמקדת בתחום הרפואה

ייעודה של הקרן הוא שיתוף פעולה עם יזמים, המעוניינים לבנות מוצרים וטכנולוגיות בתחום הבריאות והמכשור הרפואי. הדבר נעשה באמצעות השקעה כספית ופעולה יד ביד עם שותפים אסטרטגיים ורלוונטים כדוגמת ארגונים ותאגידים המתמחים במכשור רפואי אלקטרוני, מערכת בריאות גדולה ומבוססת בארה״ב ומגוון משקיעים ויזמים מארה״ב, ישראל, אירופה, הודו ועוד.

את הסכום שגוייס מתכננת הקרן להשקיע במיכשור רפואי קלאסי וברפואה דיגיטלית. כמו כן, בעוד שעד כה השקעותיה התמקדו בחברות המצויות בשלבים יחסית מוקדמים, כעת תשתתף ותשקיע גם בחברות הנמצאות בשלבים מתקדמים יותר.

עד כה השקיעה קרן triVentures בחברות ישראליות ביניהן חברת MediSafe שמפתחת אפליקציה למעקב ותזכורות לנטילת תרופות, BioGaming שפיתחה מערכת פיזותרפיה המבוססת על משחקי קינקט והשקעתה האחרונה בחברת EyeYon אשר פיתחה עדשה ייחודית לטיפול בבצקת בקרנית העין. בין ההשקעות המשתלמות יותר שביצעה הקרן עד כה מצויה זו בחברת Apica, אשר פיתחה שתל ללב ונרכשה בחודש יולי 2014 תמורת 80 מיליון דולר, מה ששלשל לכיסה של triVentures כ-24 מיליון דולר.

הקרן נוסדה בשנת 2009 על ידי מיכל גבע, ד״ר פיטר פיצג׳רלד מאוניברסיטת סטנפורד ופרופספור מרטי ליאון מאוניברסיטת קולומוביה, ותחילה פעלה כקרן יחסית קטנה עם תקציב של 30 מיליון דולר.

השילוב בין טכנולוגיה לרפואה הוא מבורך ומתבקש, וחברות ישראליות רבות כבר החלו להציע לא מעט פתרונות בתחום. קרן ישראלית בולטת נוספת המתמחה בהקמה, פיתוח והשקעה במוצרים וחברות בתחום המכשור הרפואי היא Rainbow Medical שלפני כשלושה חודשים הודיעה על גיוס כ-25 מיליון דולר, שייסעו לה להשקיע בחברות צעירות העוסקות בטכנולוגיה רפואית. נכון לעכשיו בפורטפוליו שלה מצויות כ-12 חברות, בהן Vescular Dynamics, המפתחת שתל זעיר לטיפול ביתר לחץ דם, שגייסה כ-17 מיליון דולר. ואיך אומרים? כן ירבו.

ניהול יעיל יותר: Samange הישראלית מגייסת 16 מיליון דולר [גיוס]

$
0
0
samange1
מקור: Samange

מקור: Samange

חברת Samanage, ספקית תוכנה לניהול שירות בארגונים, הודיעה היום (ד') על השלמת סבב גיוס בהיקף של 16 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו הקרנות Marker Vintage, והשתתפו בו גם בעלי המניות הקיימים בהם כרמל ונצ׳רס, Gemini ו-Sillicon Valley Bank. מטרת המימון היא לתמוך בקצב הגידול המואץ ובהתרחבותה של החברה, בין היתר על ידי הגדלת צוותי המפתחים ואלו העוסקים במכירות וטיפול בלקוחות בצפון אמריקה ובאירופה.

כל מה שצריך בשביל לספק שירות טוב

Samanage פיתחה תוכנה לניהול השירות בארגונים, שביכולתה לסייע לעבודה בין מחלקות הארגון השונות, להתנהל בצורה יעילה יותר, תוך כדי הצגת חווית משתמש נוחה. החברה מפתחת תוכנה שמנהלת את כל הבקשות שמגיעות ללשכת השירות, מפנה אותן אל האנשים המתאימים ומנהלת את כל הטיפול בבקשה. בנוסף, הפלטפורמה של החברה יודעת לעזור לארגון לנהל את כל הציוד במחלקת המיחשוב של הארגון, אם מדובר במחשבים ניידים, שרתים, מכונות וירטואליות, סמארטפונים, טאבלטים וכו' – מי משתמש בציוד, מה הקונפיגורציה של הציוד, מתי הוא התחיל להשתמש בו, וקישור, אם צריך, לתקלות רלוונטיות בציוד.

צמיחתה של החברה לא נובעת רק מגידול במצבת העובדים ומשרדיה; מוקדם יותר השנה, השיקה הרחבות לתוכנה שמטרתן לאשר ללקוחות להשתמש במוצר בכל מחלקה קיימת בארגון, וכך לייעל את העבודה הארגונית. כמו כן השיקה החברה פתרון המאפשר לבחון ביצועים בזמן אמת, מה שמאפשר לארגונים נותני שירות למדוד את הביצועים שלהם לעומת ארגונים דומים, ולזהות הזדמנויות שיאפשרו לשפר את רמות השירות.

חברת Samanage הוקמה על ידי דורון גורדון בשנת 2008. תחילת דרכה של החברה בתוך החממה הציבורית קסניה, שסיפקה לה את השקעת הסיד. כעת פועלת ממטה ההנהלה בצפון קרוליינה וממרכז פיתוח בנתניה. זהו סבב הגיוס השלישי של החברה לאחר שבשני סבבי סיד גייסה כ-8 מיליון דולר, ובשנת 2013 גייסה כ-5 מיליון דולר, מה שמציב את סך גיוסיה עד כה על 26 מיליון דולר. המימון הנוכחי גויס סמוך לסגירת שנה שלישית של גידול תלת ספרתי בכמות הלקוחות של החברה, אשר כמעט והוכפלה בשנת 2014 עם פרישה ב-52 מדינות.

ממשק נוח וקל לשימוש

דורון גורדון, מייסד ומנכ"ל החברה אמר כי "אנו מתכוננים לשלב הגידול הבא של Samanage במסגרת המהלך המתמשך שלנו למינוף ההזדמנות במגזר העסקים הבינוניים והגדולים בתעשיית ניהול השירות (Management Services). המימון הנוכחי הוא הכרה בעבודה הקשה והנחישות המדהימה של הצוות הפועל לספק חווית תוכנה חדשה לגמרי, כזו שממוקדת לחלוטין בהצלחת הלקוחות ע"י יצירת תוכנה שהם אוהבים להשתמש בה".

"בתחילת דרכה של החברה, רצינו ליצור תוכנה יפה וקלה לשימוש, כזו שאנשים יאהבו להשתמש בה. Samanage תוכננה במקור לאיש ה-IT העסוק, שזקוק לדרך מתקדמת שתסייע לו בהתנהלות מול צרכני השירות" אמר גורדון. "ממשק המשתמש המעולה והתצורה הקלה להתאמה, הביאו לכך שהתוכנה מתאימה לאגפים רבים בתוך הארגון – כגון משאבי אנוש, כספים, שיווק ועוד. אנו הופכים להיות הפתרון הנבחר בכל האמור בשירות ותהליכים עסקיים בתוך הארגון".

גלילות קפיטל מודיעה על גיוס 77 מיליון דולר [גיוס]

$
0
0
Screen Shot 2015-05-21 at 11.05.44 AM
מקור: גלילות קפיטל

מקור: גלילות קפיטל

קרן הון הסיכון גלילות קפיטל, שמשקיעה בחברות הזנק בשלבים המוקדמים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 77 מיליון דולר, לקרן ההשקעות השנייה שמנהלת הקרויה גלילות 2. כמו הקרן הראשונה (גלילות 1), גם זו תשקיע בחברות תוכנה ישראליות המצויות בשלבים המוקדמים, עם דגש על חברות המתמחות בתחום הסייבר והתוכנה הארגונית.

התמקדות בחברות סייבר ותוכנה ארגונית

גלילות קפיטל פרטנרס מתמקדת בחברות הזנק המצויות בשלבים מוקדמים, כולל השקעות סיד, ומציעה תמיכה, הדרכה ונטוורקינג, על בסיס ניסיונם של העומדים בראשה. הגיוס הנוכחי הובל על ידי משקיעים מוסדיים, ביחד עם משקיעים פרטיים מארה״ב, אירופה, אסיה פאסיפיק, ישראל, דרום אפריקה ומשקיעים חוזרים. בין המשקיעים שהצטרפו נמצאים גם משקיעים אסטרטגיים כדוגמת בנק הפועלים.

בבסיס ההשקעות של הקרן עומדים כמה עקרונות מובילים. הראשון הוא להשקיע אך ורק בחברות עליהן המשקיעים סבורים שיוכלו להשפיע. שנית, מאמינה הקרן בהשקעות בחברות בעלות מבנה רזה ומודל עסקי יציב, ולמעשה, חברות המסוגלות להגיע לרווחים ראשוניים לאחר תקופת זמן קצרה יחסית.

גלילות 1, אשר נוסדה על ידי קובי סמבורסקי, אשר בעברו מכר את ״למדה רשתות״ לנייס מערכות, ואריק קליינשטין, סמנכ״ל כספים מנוסה ואיש ״ג׳רוזלם גלובל׳ בעברו. בראשית דרכה גייסה החברה כ-30 מיליון דולר, אשר הושקעו סה״כ ב-8 חברות. בין השקעותיה – Aorato  (שנרכשה על-ידי מיקרוסופט), Insightera (שנרכשה על-ידי חברת התוכנה האמריקאית Marketo), ו- Porticor (שנרכשה על-ידי Intuit). חברות נוספות בפורטפוליו של הקרן הן CyberX , LightCyber, Blazemeter, YouAppi , ו-Solebit. מאז הקמת הקרן לפני כארבע שנים, 4 חברות בהן השקיעה ביצעו אקזיטים והניבו רווחים משמעותיים למשקיעים בה.

"בארבע השנים האחרונות גלילות הציגה מודל השקעות אפקטיבי מאוד, הן עבור יזמים והן עבור משקיעים, ואנו מקווים להמשיך באותה דרך בשנים הקרובות", אמר קובי סמבורסקי. לדבריו, "הקרן ממוקדת מאוד בחברות סייבר ותוכנה ארגונית, שמציגות חדשנות טכנולוגית ייחודית ופורצת דרך ומתאפיינות במבנה הוצאות רזה והגעה מהירה לשוק".

"הגעה מהירה לשווקים הבין-לאומיים, תוך השגת הכרה ויצירת הכנסות בלוח זמנים קצר, היא חיונית להצלחת חברות הזנק ישראליות וקרן גלילות מחוייבת לסייע לחברות הפורטפוליו שלה להשיג מטרות אלה. אנו מאמינים שעם הסיוע הנכון, יזמים ישראלים יכולים לבנות חברות מובילות בתחומן", הוסיף קלינשטיין.

Wibbitz הישראלית משלימה סבב גיוס בסך 8 מיליון דולר [גיוס]

$
0
0
wibbitz

wibbitz

Wibbitz הישראלית, אשר פיתחה טכנולוגיה המאפשרת הפיכת קטעי טקסט ממקורות שונים לסרטונים, הודיעה היום (ה׳) כי השלימה סבב גיוס שני בסך 8 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה NantMobile של המיליארדר האמריקאי פטריק סון שיונג, ביחד עם המשקיעים הקיימים ביניהם Horison Ventures, Lool Ventures, Inital Capital ו-Kima Ventures.

סרטון וידאו אינפורמטיבי בתוך שניות

השירות שמציעה החברה מאפשר לכל אתר או מפרסם, לקחת טקסט ולהמירו לסרטון וידאו קצבי ומעניין בתוך שניות. הסרטון הסופי מורכב מתמונות, קטעי וידאו וקריינות אוטומטית באמצעות Text – to – speech, המורכבים יחדיו בזמן אמת. האלגוריתם שפיתחה החברה מסוגל לנתח את הטקסט המוצע לו, למצוא את הנקודות החשובות בו ולתרגם אותם למידע ויזואלי, ללא מגע אדם ובצורה אוטומטית ומיידית.

את הפתגם ׳תמונה שווה אלף מילים׳ אתם בוודאי מכירים, אז אתם רק יכולים להבין כמה מילים שווה סרטון וידאו אחד, בעיקר בעידן בו אנשים הפכו עצלנים ומאסו מלקרוא טקסטים ארוכים ומייגעים.

הסכום שגויס ישמש את החברה להקמת מטה בניו יורק, תוך כדי התמקדות בשוק האמריקאי והרחבת ההתפתחות העסקית של החברה שם. לאחר שבנתה בסיס לקוחות בינלאומי די מכובד, Wibbitz מעוניינת לכבוש את היעד הבא. כמו כן, התכנון הוא להעסיק כ-20 עובדים חדשים כבר בחודשים הקרובים, כאשר צוות המחקר, הפיתוח והמהנדסים ישאר בישראל.

זוהר דיין, מייסד ומנכ״ל החברה אמר כי ״תכני וידאו איכותיים הם כבר לא בגדר מותרות – זה הכרח. רוב תכני הווידאו הינם יקרים לייצור ושמירה, ובדיוק את זה הטכנולוגיה שלנו פותרת. Wibbitz בעצם חוסכת לעורכי הוידאו זמן לא מועט ומאפשרת להם להתמקד ביצירת תוכן איכותי״.

Wibbitz נוסדה ב-2011 על ידי זוהר דיין ויותם כהן, וגייסה עד היום כ-10.4 מיליון דולרים משמות מוכרים בשוק, כגון Horizons Ventures, זרוע ההשקעות של לי קא-שינג, Initial Capital, Lool Ventures ו-Kima Ventures. כמו כן, השיקה לאחרונה החברה פלטפורמת B2B תוך כדי התמקדות בתכונות ופיצ׳רים חדשים על מנת להרחיב את שירותיה.

אם אתם מאלו שלא מסוגלים לקרוא עיתון או כתבות באמצעות הסמארטפון בזמן נסיעה, אתם עשויים ליהנות מאפליקצי Wibbitz, אשר תדאג להציג בפניכם את התוכן בצורה קלילה ומעניינת הרבה יותר.


האלגוריתם שיעזור לכל יזם לגייס השקעה לסטארטאפ

$
0
0
BIG
מקור: 401(K) 2012

מקור: 401(K) 2012

מאת: ליאו פולווטץ שותף בקרן Susa Ventures, אנג'ל ומהנדס תוכנה

כמהנדס תוכנה, אני תמיד מנסה לפתור בעיות בעזרת אלגוריתמיקה. כלומר, לאחר שאני מקבל קצת נתונים, אני בודק אילו הליכים אני יכול להריץ בצורה אמינה, כדי להשיג את התוצאה הרצויה. למשל, לקבל רשימת מספרים (נתונים) לבחור מהו ההליך הרצוי (אלגוריתם) כדי למיין אותם במהירות וביעילות בסדר עולה (תוצאה רצויה)?

לפי דעתי, ניתן להתייחס באותה צורה גם לגיוס הון בשלב ה-Seed. לסטארטפ מסויים, בהינתן הסכום הדרוש (הנתונים), אילו הליכים (מפת דרכים למוצר או לשיווק) ניתן להריץ, כדי לייצר את התוצאה הרצויה (הערכת שווי גבוהה יותר של סבב A או רווח).

פעמים רבות, יזמים חושבים על הנתונים: כמה אני יכול לגייס? כמה דילול אני יכול לספוג, כדי לגייס את הסכומים הללו? (תראו למשל את אלגוריתם להערכות שווי של סבבי Seed). הם גם משקיעים הרבה מחשבה באלגוריתם: את מי הייתי מעסיק, אם הייתי מגייס את סבב החלומות שלי? אילו פיצ'רים הייתי מוסיף? מתי אני צריך להגביר את המכירות?

הדבר היחיד שלא מקבל מספיק תשומת לב הוא מה התוצאה הרצויה. כלומר, אם תגייסו את הסכום שרציתם, ותבצעו את תוכנית 18-החודשים שלכם, לאן זה יוביל את החברה שלכם בהכנות לקראת סבב הגיוס הבא.

אני מאמין, שיותר טוב לחשוב על התוצאה הרצויה, ואז לתכנן את מפת הדרכים שלכם סביבה; ולא לחשוב על מפת דרכים הגיונית ואחר-כך לתכנן את היעד.

יזמים שמגייסים כסף צריכים תמיד לזכור שמה שמוביל את המשקיעים הוא הכסף (הרווחים האפשריים) ופחד (פחד מהסיכונים + פחד מלפספס את ההזדמנות). יחס הסיכון-רווח הוא הכל, וקרן הון טיפוסית תעדיף ללכת על סיכויי הצלחה של 50 אחוז תמורת מכפיל רווח של X5, מאשר 95 אחוז סיכויי הצלחה עם מכפיל X1.5., למרות שהתסריט הראשון גורם להפסדים בחצי מהמקרים. לקרן הון יש גם מה שנקרא "עלויות הזדמנות", והיא מכוונת להחזר השקעה של X3 או X4 לפחות על חברות הפורטפוליו שלה. חוסר הבנה של דינמיקת הסיכון-רווח הזו הוא הגורם שמכשיל סטארטאפים רבים בגיוס כסף מקרנות הון סיכון.

הנה 2 תסריטים אפשריים:

תסריט #1

יזם: "אנחנו רוצה לגייס מיליון דולר, בהערכת שווי של 5 מיליון דולר (לפני הכסף), כדי לגייס עוד 3 מהנדסים ולהגיע להכנסה חודשית קבועה (MRR) של 25 אלף דולר תוך 15 חודשים". רוצה להגיד: התוכנית שלנו שמרנית ואנחנו מאמינים שנצליח, אבל לא בגדול.

תגובת המשקיע: הממ… 25 אלף דולר הכנסה חודשית קבועה, בטח תגדיל את השווי שלכם ל-7 מיליון דולר. אני מעדיף להשקיע כשתהיו שווים 7 מיליון דולר ומיצרים הכנסות של 25 אלף דולר בחודש, מאשר להשקיע כשאתם שווים 5 מיליון דולר ויש לכם 0 דולר בהכנסות חודשיות קבועות".

תסריט #2

יזם: "אנחנו רוצה לגייס מיליון דולר, בהערכת שווי של 5 מיליון דולר (לפני הכסף), כדי לגייס עוד 3 מהנדסים ולהגיע להכנסה חודשית קבועה (MRR) של 100 אלף דולר תוך 15 חודשים". רוצה להגיד: התוכנית שלנו שאפתנית, וסביר להניח שלא נצליח, אבל אם נצליח, זו תהיה הצלחה בגדול (למשל צמיחה משווי של 5 מיליון דולר לפני הכסף, ל-15 מיליון דולר לפני הכסף).

תגובת המשקיע: הממ… אני חושב שלחברה הזו יש 25 אחוז סיכוי להגיע ל-100 אלף דולר בהכנסות חודשיות קבועות תוך 15 חודשים. אני מעדיף להשקיע כשהחברה תהיה שווה X3 וברבע מהסיכון של השקעה עכשיו".

הבעיה עם התסריטים האלו, היא שהחזר השקעה שמותאם לסיכון לא מושך את המשקיעים. אני חושב שפיץ' טוב צריך לכוון להחזר השקעה של X2 או יותר בין סבבים. לדוגמה, "יש לנו כ-100 אחוז סיכוי בגיוס של X2 בהערכה הנוכחית בשנה הבאה". או, "יש לנו 30 אחוז סיכוי לגייס כסף בהערכת שווי X10 בשנה הבאה".

אם אתם עושים פיץ' של 50 אחוז סיכוי בהערכה של X2.5, אז רוב המשקיעים יחליטו לחכות, אפילו אם הם אוהבים את החברה שלכם. יש מספיק חברות עם החזר השקעה מותאם-סיכון גבוה יותר, שעלויות ההזדמנות של ההצעה שלכם היא גבוהה מדי.

אז הנה האלגוריתם שאני מציע לצורך תכנון גיוס הון:

1. תכננו מספר תסריטים אפשריים כמו: "אם אני לוקח X דולר השקעות בהערכת שווי של Y דולר, אני חושב שיש Z אחוז סיכוי שאגיע לציוני הדרך הנכונים, כדי לגייס בהערכת שווי P דולר, לפני שייגמר לי הכסף".

2.  חשבו את החזר ההשקעה מותאם הסיכון עבור המשקיעים – בכל מיני תסריטים אפשריים.

3. ביחרו את התסריט שהכי מתאים לכם ושמציע גם החזר השקעה מותאם סיכון חזק למשקיעים.

4. הציגו את התסריט הזה למשקיעים. תדגישו במיוחד את יחס הסיכון/רווח כדי לייצר את הרצון להרוויח, והפחד להחמיץ הזדמנות. "אם לא תשקיעו עכשיו, הפעם הבאה שנגייס תהיה ב-X6 עד X10 מההערכת השווי הנוכחית…"

אתם בטח חושבים לעצמכם: "אני לא קרן הון סיכון, איך אני יכול להעריך כמה זה X, Y, Z או P?". שאלה טובה. הדבר הכי טוב הוא פשוט לשאול קרן הון אחת. או אפילו יותר טוב, תשאלו כמה קרנות. הקרנות האלו יכולות להיות חברים שלכם, אנשים שויתרו על ההשקעה בכם (ולא אכפת להם לעזור למתחרים שלהם), או אפילו משקיעים שאתם עדיין במגעים איתם. במקרה האחרון, אם תקבלו מהם פידבק, סימן שהם כנים ונכונים לעזור.

אני מאמין ששימוש באלגוריתם הזה לצורך גיוס כספים יבטיח שאתם לא מבזבזים את הזמן שלכם בפיצ'ים למשקיעים, וגם יעזור לכם לראות את גיוס ה-Seed שלכם, בדרך שבה רוב המשקיעים רואים אותו.

הפוסט פורסם במקור באנגלית בבלוג CodingVC

 

 

Switch משלימה גיוס של 2 מיליון דולר כדי להיות הטינדר של חיפוש המשרות [גיוס]

$
0
0
BIG
מקור: Switch, עיבוד תמונה

מקור: Switch, עיבוד תמונה

כשחושבים על זה, חיפוש אחר משרת החלומות דומה לא מעט לחיפוש אחר דייט או בני זוג לחיים: יש לא מעט אפשרויות, רובן לא מתאימות, ובדרך כלל, התהליך כולל הרבה מאוד ניסיון ובזבוז זמן רב.

Switch, הסטארטאפ של היזם הישראלי יונתן תדמור, משלב את 2 התחומים ומאפשר לכל מי שמחפש עבודה למצוא את משרת החלומות שלו, או "סטוץ" הקריירה הבא שלו בעזרת ממשק דמוי אפליקציית הדייטים, טינדר. עתה, מודיע הסטארטאפ על השלמת סבב גיוס של 2 מיליון דולר.

סווייפ לימין אם ההצעה נראית לכם

הרעיון של אפליקציית Switch פשוט למדי: מחפש עבודה מתקין אותה, עובר בתנועות סווייפ בין ההצעות השונות שמתאימות לו: סווייפ לשמאל, אם ההצעה לא נראית לו, סווייפ לימין אם ההצעה נראית לו מעניינת. ברגע שנוצרת התאמה בין הרצון של המשתמש לדרישות של המגייס או מנהל ה-HR שפרסם את הפוסט, שני הצדדים יכולים להתחיל לתקשר ביניהם בצורה ישירה דרך האפליקציה. האפליקציה מאפשרת למשתמש לשתף את הפרופיל האישי שלו, או להישאר בעילום שם, כמו למשל במקרה של מישהו שמחפש עבודה בזמן שהוא עובד במקום אחר.

כרגע, רשומים בשירות כ-400 אלף משתמשים, כשבין החברות שרשומות כמחפשות עובדים רשמות מספר חברות טכנולוגיה מובילות ביניהן פייסבוק, יאהו, דרופבוקס, ויקיפדיה, גרטנר, SoundCloud, Crowdtap, MadisonLogic ועוד. השירות מוצע בשלב זה בחינם, אולם המודל העסקי של החברה יהיה מבוסס בהמשך על גביית תשלום מהמעסיקים שיעשו שימוש בשירות, ובכל מקרה להשאיר את השימוש חינמי עבור מחפשי עבודה.

ירדן תדמור, מנכ"ל ומייסד Switch, הסביר בעבר מדוע לדעתו Switch מתאימה לעולם של היום. לדבריו, "Switch היא הפתרון המושלם עבור חברות טכנולוגיות שמעוניינות לחפש עובדים בדרך שקטה ויעילה, ולתקשר עם המועמדים בצורה דיסקרטית". תדמור הוסיף: "זה יותר מסתם חיפוש עבודה; זה כלי גיוס חברתי שמסייע למגייסים באינטרנט לחסוך בכספים של חברות כוח אדם וליצור קשר עם מחפשי עבודה בדרך מהירה וישירה".

עכשיו, הודיעה החברה על השלמת סבב Seed בגובה 2 מיליון דולר, כשלמשקיעות הקיימות,  Metamorphic, Rhodium, BAM, SG והמשקיע מרסל לגראנד, הצטרפה עכשיו גם קרן Marker.

Switch פועלת בשוק תחרותי ביותר עם מתחרות חזקות החל משירותים כמו LinkedIn ולוחות כמו CraigsList ועוד אפליקציות ייעודיות לחיפוש עבודה כמו CampusJob ו-Jobr.

 

׳׳איך לא שמתי לב?׳׳ סימנים שהגיע הזמן להחליף עבודה

$
0
0
box job shutterstock

shutterstock leave job

מדורי הכלכלה מלאים בסיפורים על חברות סטארטאפ ש'עשו את זה', חברות היי-טק שהונפקו בבורסה ויזמים מחויכים שעברו מבית ההורים למשרדים מפוארים. אך על כל הצלחה יש לא מעט כישלונות – ובכל פעם שחברה עומדת על סף קריסה, יש עובדים רבים שמוצאים את עצמם עומדים על סיפונה של ספינה טובעת וכועסים על עצמם שלא זיהו מראש לאן הולכת החברה.

מתחילים לחשוד? אל תחכו לכיבוי האורות – הנה כמה סימנים שיעזרו לכם להבין מה מצבכם:

מצטערים, נגמר

כולם יודעים שעבודה בהיי-טק מלֻווה בפינוקים קטנים: בקבוקי קולה במקרר, גבינות שמנת, חטיפים ועוד. ולכן, אם המקרר במטבח מתרוקן מיום ליום, במקום קרואסונים יש ערגליות תות ואת בקבוקי הקולה מחליף מתקן למים מינרליים – זה הזמן להתחיל לחשוד: ייתכן שהתקציב של החברה הולך ומצטמצם.

גם הוא עוזב?!

כשעוד ועוד מנהלים או דמויות מפתח בארגון מודיעים על פרישה לטובת פרק חדש בקריירה שלהם, חייבת להידלק אצלכם נורת אזהרה: לרוב הם יודעים יותר מכולם מה מצב החברה ולאן פניה, ואם הם מצביעים ברגליים – אולי עליכם לשקול לעשות כמוהם.

אין מה לעשות

סיימתם פרויקט גדול, אתם ממתינים לפרויקטים נוספים, אך אלו מבוששים לבוא ובינתיים אין לכם מה לעשות? זה לא כיף כמו שזה נשמע… המשמעות של מצב כזה היא שאין לקוחות חדשים, אין פרויקטים על הפרק, ובהחלט ייתכן שבקרוב מאוד לבוסים שלכם לא יהיה כסף לשלם לכם משכורת.

הרעה בתנאים

הרעה בתנאים יכולה לבוא לידי ביטוי בכל מיני צורות. קיצוץ בסעיף הפינוקים, כזכור, עלול לבאס מאוד, אך המצב יכול להיות יותר גרוע: הפחתת ימי העבודה לארבעה ימים בשבוע (שוב – זה נשמע כיף עד שרואים את המשכורת…), החלפת הרכב לרכב זול יותר ועוד. זה קורה גם אצלכם? הקדימו תרופה למכה והתחילו לחפש עבודה חדשה.

כתבות לא אוהדות במדורי הכלכלה

אתם פותחים את מדורי הכלכלה ומגלים שאחד השותפים מכר את חלקו בחברה, שלקוח אסטרטגי ערק למתחרים או שיש סכסוך עסקי בין בעלי המניות? אמנם זה לא מצביע בוודאות על כך שהחברה קורסת – אך ללא ספק מדובר במצב המצריך בדיקה מעמיקה יותר מצדכם.

מה, איפה כולם?

החבר'ה הולכים ונעלמים לכם. בכל יום מפוטרים עוד ועוד עובדים. עמדות העבודה סביבכם אינן מאוישות. אתם חשים בני מזל שלא פוטרתם? כדאי שתחשבו שוב. יש מצב שהארגון שלכם נמצא בפרפורי גסיסה, מה שאומר שהמזל שלכם עלול להשתנות כל רגע.

אווירת סוף קורס

התחלתם (אלו מכם שנשארו) לפתח הומור שחור על פיטורים? התחביב החדש שלכם הוא להמר מי הבא בתור? אתם מנצלים את שעות העבודה כדי לחפש עבודה חדשה? האסימון מן הסתם כבר נפל לכם – עוד מעט מכבים את האורות.

בשורה התחתונה

כשימי הזוהר של החברה חולפים, כשאין לקוחות וכשהכסף מתחיל להיגמר, הסימנים מתחילים לצוץ בזה אחר זה. וכשזה קורה, אין מנוס מלקחת את הגורל בידיים ולהתחיל לחפש עבודה חדשה. בקיצור, אל תטמנו את הראש בחול – לא נעים להיות אלו שנשארים אחרונים כדי לכבות את האור…

קרדיט תמונה: leave work via shutterstock

 

גיוס בלייב: FlyOnWall הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר [גיוס]

$
0
0
SMALL
מתוך LiveLens, האפליקציה הקודמת של החברה. מקור: FlyOnWall

מתוך LiveLens, האפליקציה הקודמת של החברה. מקור: FlyOnWall

לאחר הקרבות המתוקשרים בין Meerkat הישראלית ו-Periscope של טוויטר, ואחרי ההצלחה של YouNow הישראלית, ואחרי שגם פייסבוק נכנעה לטרנד והוציאה אפליקציית וידאו משלה, אם מישהו עוד זקוק לאישור שתחום השידור החי מהנייד רותח, מגיע הגיוס האחרון של חברת הסטארטאפ הישראלית FlyOnWall. היום (ב') מודיעה החברה על גיוס של 3 מיליון דולר.

שידור חי מהנייד

FlyOnWall, לשעבר LiveLens, נמצאת כעת בשלבי בטא, אולם לאחר השקתה בחודש הבא, תאפשר האפליקציה למשתמשים לשדר תוכני וידאו בשידור חי ישירות מהנייד ולשתף אותם עם צופים אחרים בזמן אמת. כרגע, מציעה החברה למעוניינים להירשם להורדה מוקדמת של האפליקציה. מאז הקמתה ב-2013, הספיקה FlyOnWall לגייס 2.5 מיליון דולר בסבב A, ועכשיו כאמור עוד 3 מיליון דולר בסבב B. שני סבבי הגיוס הובלו על ידי משקיעים פרטיים, ללא קרנות הון.

בתגובה לגיוס מסר מקס בלובנד, יזם ומנכ"ל FlyOnWall: "שוק ה-Mobile Live Streaming צעיר ומתפתח במהירות". לדבריו: "אחרי יותר משנה בשוק עם LiveLens, השתמשנו בניסיון הרב שלנו ומנתוני שימוש שיש בידינו, ויצרנו מוצר מדהים ותחרותי בשוק שעדיין רחוק מלהגיע לשיא המיצוי שלו. אנו מאמינים ש-FlyOnWall, אותו אנו מתכוונים להשיק במהלך יוני הקרוב, יענה על הצרכים של משתמשי המובייל בכל הנוגע לשידור חי מהנייד". בהתייחסו לתחרות העזה בשוק אמר בלובנד: "השוק עתיד להמשיך ולצמוח בקצב מהיר מה שיוצר פוטנציאל רחב לאפליקציות Live Streaming בתחומים שונים, כגון שידורים חיים מאירועי ספורט, מוזיקה, פוליטיקה, חדשות ועוד". בלובנד הוסיף: "אנחנו מתמקדים בקהילות יעודיות אשר האפליקציה עונה לצריכהם, והשאיפה היא להביא למשתמשים ערך מוסף בחווית המשתמש מעבר לשיתוף ה-Live Video עצמו".

שוק צפוף

כדי לבחון את FlyOnWall מול האלטרנטיבות, נצטרך להמתין בסבלנות עד להשקת האפליקציה בחודש הבא. חשוב לזכור, שלמרות הגיוס הנאה והניסיון הרב שצברה החברה עם האפליקציה הקודמת שלה, LiveLens, הרי שלא יהיה לה קל במגרש של ענקיות כמו טוויטר, פייסבוק ואפליקציה שצברה כבר הרבה באז ומיליוני משתמשים כמו Meerkat הישראלית. כדי לנצח אותן, תהיה חייבת FlyOnWall להציג פיצ'ר חדש, הבטחה חדשה, או ממשק שיגרמו למשתמשים להעדיף דווקא אותה.

אופציות בחברת סטארטאפ - כל מה שצריך לדעת

$
0
0
stocks shutterstock

shutterstock stocks and money

הפוסט נכתב על ידי עודד רגב, הייטקיסט, יזם וכותב הבלוג ״המדריך להייטקיסט המתחיל״.

חלוקת אופציות במסגרת עבודה בחברות סטארטאפ הוא נושא שמעורר אינספור שאלות אצל אנשים רבים, בייחוד כאשר הם מנסים לשקול שינוי מקום עבודה או לבחון הצעת עבודה קונקרטית עם פירוט התנאים הכספיים והאופציות.

אנשים רבים פונים אלי בשאלות בנושא הזה, החל מסטודנטים ששואלים בקשר לעבודתם הראשונה, דרך מתכנתים עם שנים רבות בתעשיה וכלה בסמנכ״לים ששוקלים האם ההצעה שקיבלו היא הוגנת או כדאית מספיק עבורם. בפוסט הבא אנסה לתת לכם את כל הידע והכלים שאתם צריכים כדי להבין את הנושא הזה כראוי. נתחיל מהבסיס ונתקדם משם.

הבהרה: כל המידע המופיע בפוסט הזה הוא בגדר עצה בלבד ונכתב על סמך נסיוני האישי והידע המקצועי שצברתי במרוצת השנים. הטקסט הזה אינו מהווה ייעוץ מקצועי בשום צורה ובכלל יש לקחת את כל הכתוב במאמר זה בעירבון מוגבל.

מתי אופציות הופכות להיות כסף אמיתי?

בחברות סטארטאפ אופציות הופכות לכסף אמיתי באירוע ״אקזיט״ אשר יכול לקרות באחד משני המקרים:

1) מכירת הסטארטאפ לחברה גדולה יותר.
2) הנפקה.

אם קיבלתם אופציות בחברה מסויימת ולא קרה אף אחד מהאירועים הנ״ל – האופציות שלכם לא שוות כלום, ממש כלום.

הלקח הוא להפנים שבמקרים רבים אופציות לא מתממשות בסופו של דבר לכסף אמיתי. עובדים שהסכימו לוותר על חלק גדול בשכר החודשי שלהם לטובת אופציות צריכים להבין שהם למעשה לוקחים סיכון גדול ויכול להיות שהם יצאו בהפסד מכך.

מי באמת עושה כסף במצב של אקזיט?

״סכום כסף משמעותי״ לצורך הדיון שלנו = 250 אלף דולר.

ראשית חשוב להבין שאקזיטים של מליארד דולר או קרוב לכך כמו שהיו לחברות: Waze, WIX, מובייל איי וכו׳ – הם נדירים מאוד. בכל עשור יש פחות מ-10 חברות סטארטאפ שמגיעות לשווי שוק בסדר גודל הזה. במקרים הנדירים האלו, קיימים עובדים יחסית רבים (כמה עשרות) שהרוויחו כסף משמעותי מהמכירה.

הרוב הגדול של האקזיטים שקוראים עליהם בעיתון נעשים בשווי שוק נמוך בהרבה, ובמקרים האלו יש מעט מאוד אנשים שעושים סכום משמעותי מהמכירה. בדר״כ מדובר ביזמים של החברה ובהנהלה הבכירה (הנהלה בכירה = מנהל שכפוף ישירות למנכ״ל). כל מי שלא נמצא בקטגוריה הזו – לא עושה כסף משמעותי באקזיט ממוצע.

אתם מכירים את זה שחברה עושה אקזיט ואז מראים תמונה של כל העובדים בעיתון מצולמים ביחד עם בקבוקי שמפניה ומעל יש כותרת ״המסודרים החדשים״?

אז תדעו שזה אחד השקרים הכי גדולים שהתקשורת בארץ משדרת כל הזמן. מתוך כל האנשים שאתם רואים בתמונה הזאת, בדרך כלל יש 3-5 אנשים שבאמת התעשרו, עוד איזה 15-20 שעשו כמה עשרות אלפי דולרים כל אחד, והעובדים האחרים יצאו עם כמה עשרות אלפי שקלים במקרה הטוב.

כלל מספר 1 באופציות:

אם אתם לא מנהלים בכירים בחברה אז אל תצפו שהאופציות יעשו אתכם מליונרים – כי הם לא (״מנהלים בכירים״ – מנהל שכפוף ישירות למנכ״ל). עדיף לכם להתרכז בשכר החודשי ולוודא שהוא בגובה שהולם את ציפיותכם באותה נקודת זמן. אם יש גם אופציות בהסכם, העצה שלי היא להסתכל על האופציות כ״בונוס״ בלבד ולא משהו שאתם בונים עליו או מתחשבים בו ברצינות. אם גם תהיה מכירה אז סבבה, הרווחתם. אבל תוודאו שאת הכסף שמגיע לכם אתם מקבלים בלי קשר.

כלל מספר 2 באופציות:

אם כמות האופציות שהציעו לכם מופיעה במספרים שלמים ולא באחוזים (לדוגמה: קיבלתם 5720 אופציות) לא תהיה לכם דרך אפילו לנסות להעריך כמה האופציות שלכם שוות.

רק אם כמות האופציות מופיעה בחוזה כאחוז מכלל מניות החברה (לדוגמה 0.25%) אז תוכלו לקבל מושג כלשהו לגבי ערכן של האופציות שקיבלתם.

כל חברה יכולה להחליט באופן שרירותי מה תהיה כמות המניות שלה. כלומר, חברה בשווי מיליון דולר יכולה שיהיו לה 100 או 1000 או 100,000 מניות. אז לקבל 5720 אופציות (שיומרו למניות אם תהיה מכירה) זה לא אומר שום דבר אם לא תדעו כמה מניות יש בסה״כ לחברה באותה נקודת זמן.

איך אפשר לדעת מה השווי של האופציות שהציעו לי?

חברות פרטיות אף פעם לא מגלות את שוויים האמיתי כלפי חוץ (״שווי אמיתי״ הוא מושג חמקמק בפני עצמו, במקרה זה הכוונה היא לשווי החברה בגיוס הכספים האחרון). יש דרכים שאפשר לנסות להעריך את שווי החברה. תתחילו בכך שתחפשו את החברה שלכם באתר Crunch Base רוב החברות שגייסו כסף מופיעות בו, ושם תוכלו לגלו כמה כסף החברה גייסה עד היום.

הדרך שאני מנסה להעריך חברה היא לקחת את הסכום שהחברה גייסה עד היום ולהכפיל ב-4. זה נותן אומדן יחסית טוב לשווי החברה. חשוב להדגיש שהאומדן הזה בקלות יכול להחטיא את המטרה ב-20% לכאן או לכאן אבל הוא מספיק טוב בשביל לקבל הערכה גסה של שווי האופציות שלנו.

כאמור, אם קיבלתם אופציות מבלי לדעת איזה חלק הם מתוך השווי הכולל של החברה אז אין לכם דרך להעריך את שוויים. הדבר היחיד שכן אפשר לחשב הוא את הרף התחתון של שווי האופציות והוא ״מספר האופציות״ x ״מחיר המימוש״. אם אתם יודעים מהי הכמות באחוזים אז פשוט צריך להכפיל בשווי המשוערך של החברה ומכאן להגיע להערכה של שוויים.

לדוגמה, החברה גייסה עד היום 8.5 מליון דולר, מכאן לשיטתנו שווי החברה הוא 34 מליון דולר. אם יש לי 0.75% ממניות החברה – שווי האופציות שברשותי נכון להיום הוא 255 אלף דולר:
0.0075 כפול 34,000,000.

חשוב להדגיש שאחד המאפיינים של חברות סטארטאפ (כל עוד הן מצליחות) הוא ששווי החברה מטפס למעלה במהירות. חברות כאלו לרוב מכפילות את שוויין בין גיוס לגיוס ולכן חשוב לקחת בחשבון שאם החברה תמשיך להתקדם ולהצליח, שווי המניות יגדל בהתאם.

מצד שני, הסיבה שהחברה שלכם (אם נמשיך את הדוגמה) שווה היום 34 מליון דולר ולא 300 מליון דולר היא שיש עדין אי-וודאות בנוגע ליכולת של החברה להצליח (בכל חברה צעירה יש אלמנט של אי-ודאות). ״אי-וודאות״ בעסקים משמעו ״סיכון״. אז אם תרוויחו בסופו של דבר זה מעולה, אבל אם אתם בונים היום על אופציות שלא שוות הרבה נכון להיום אבל אולי יהיו שוות בעתיד, אתם לוקחים סיכון שכדאי שתהיו מודעים אליו.

דילולים

נושא חשוב ורלבנטי, התחלתי לכתוב עליו עד שמצאתי פוסט מעולה על אופציות, מניות ודילולים שמסביר על הנושא הזה בצורה טובה יותר ממני.

מה קורה אם תעזבו את החברה לפני האקזיט?

במידה ותעזבו את החברה לפני האקזיט תהיה לכם אפשרות (ברוב רובם של המקרים) לרכוש את החלק של האופציות שלכם שהוא כבר vested (ראו הסבר על vesting למטה) וזאת בתוך פרק זמן קצוב. אני אסביר:

ראשית בנוגע לחלק של ״הרכישה״ – אתם בוודאי מבולבלים קצת, אם האופציות הם כבר שלכם אז למה אתם צריכים לרכוש אותם? ההסבר הוא שהאופציות שקיבלתם הן בסך הכל אפשרות (אופציה) לקנות כמות מסויימת של מניות החברה במחיר fix שנקבע מראש (ונמוך בדר״כ ממחיר המניה היום).

לדוגמה, קיבלתם 4000 אופציות כשהצטרפתם לחברה עם vesting של 4 שנים, מחיר מימוש כל אופציה הוא 1.5$ (כלומר לא משנה מה יהיה מחיר המניה בעתיד, יש לכם זכות לקנות מניה ב-1.5$). עזבתם לאחר שנה וחצי, יש ברשותכם 1500 אופציות. בהנחה ששווי החברה על מאז שהצטרפתם מחיר המניה כנראה כבר גבוה בהרבה מ 1.5$. אם בחרתם לרכוש את האופציות (להמירם למעשה למניות) אזי תשלמו 1.5$ למניה, סה״כ תשלמו 2250$ שזה סכום כסף יחסית נכבד לעובד שמסיים לעבוד בחברה וקונה מניות שהן כרגע לא סחירות.

שימו לב שבמקרה של כזה עזיבה (מכל סיבה) יש לכם זמן קצוב (בדר״כ 3 חודשים) שבו עליכם להחליט, או שתרכשו את האופציות שברשותכם (אפשר גם לקנות רק חלק מהן) או שלא תעשו זאת ובמקרה הזה לאחר 3 חודשים תאבדו למעשה את כל האופציות שצברתם בחברה. קצת קשוח אבל ככה המשחק הזה עובד.

מושגים שכדאי להכיר

כליף (Cliff) – המועד שבו תקבלו את הקצאת האופציות הראשונה (המנה הראשונה), בדר״כ הכליף הוא לאחר שנה אחת של עבודה. משמע, אם עבדתם 10 חודשים בחברה ועזבתם מכל סיבה שהיא, למרות שהיה לכם הסכם אופציות, לא תהיו זכאים לקבל אפילו אופציה אחת. וזאת מכיוון שבהסכם יצוין שרק לאחר מועד הכליף תהיו זכאים לקבל את המנה הראשונה.

וסטינג (Vesting) – תקופת ההבשלה של האופציות שלכם. כאשר מקבלים אופציות במסגרת ״הסכם אופציות״ הן לא עוברות לרשותכם מייד. מגדירים תקופת זמן, בדר״כ בין שנתיים ל-4 שנים, שבה תקבלו את האופציות במנות שוות, בדר״כ אחת לרבעון. אז אם לדוגמה קיבלתם 4000 אופציות ל-4 שנים vesting – לאחר שנה (כליף) תקבלו את המנה הראשונה = 1000 אופציות, ומכאן והלאה תקבלו 250 אופציות בכל רבעון נוסף עד שיעברו 4 שנים ממועד כניסתכם לתפקיד. אם החלטתם לעזוב לאחר שנה וחצי יהיו ברשותכם רק 1,500 אופציות, או במילים אחרות רק 1,500 אופציות הם vested.

סעיף 102 לפקודת מס הכנסה – סעיף סופר משמעותי לנושא שלנו. לפני שנכתב סעיף 102, עובדי ההייטק חוייבו לשלם מס מלא עבור מימוש אופציות, כאילו האופציות היו חלק מהשכר החודשי שלהם. בגלל שבאירועי אקזיט כמעט תמיד מדובר בסכומים של עשרות אלפי ומאות אלפי שקלים (לא מליונים אבל עדין), מס הכנסה היה גובה מס מלא (כמעט 50%) כי באותה שנת מס העובדים היו מגיעים לרף ההכנסות המקסימלי לשכיר.

הסעיף הזה עשה מהפכה מכיוון שהוא מאפשר למכירות האופציות להיחשב כרווח הון ומכאן יחוייב ב״מס רווחי הון״ של 25% נכון למועד כתיבת שורות אלו. זה שיפור משמעותי כמובן מה50% שהיה בעבר. שימו לב שהחברה שלכם צריכה לעבור פרוצדורה מסויימת מול מס הכנסה על מנת להיות זכאית להטבה הזאת.

מחיר מימוש – אם יהיה אירוע ״אקזיט״ אז תוכלו להמיר כל יחידה של אופציה ביחידה של מניה תמורת ״מחיר המימוש״. משמע אם יש לכם 1000 אופציות, מחיר המניה באקזיט הוא 20$ ומחיר המימוש הוא 5$ – אז תרוויחו סה״כ 15$ למניה, כלומר 15 אלף דולר מסך כל האופציות.

אופציות בחברות גדולות (שכבר הנפיקו או נמכרו לחברה בורסאית):

חברות גדולות כמו אינטל, IBM, מלנוקס וכו׳ נותנים לעובדים שלהם אופציות מסוג אחר. החברות האלו נסחרות בבורסה כבר היום ככה שאין להן אפשרות לעשות אקזיט (הוא כבר קרה).

מה שכן החברות האלו עושות הוא לתת לעובדים שלהן אופציות לקניית מניות במחיר מוזל, בדר״כ 10-15 אחוז מתחת למחיר השוק. את האופציות האלו כדאי כמעט תמיד לקחת מכיוון שהם מתממשות מייד לכסף אמיתי (ניתן למכור את המניות מייד לאחר המימוש ולעשות את ה-10-15 אחוז). מצד שני בגלל שמדובר בחברה גדולה בדרך כלל שער המניה לא משתנה בצורה משמעותית ומכאן שהרווח מהאופציות הוא לא משמעותי אלא מתאים יותר להיקרא ״בונוס נחמד למשכורת״.

הפוסט פורסם לראשונה ב״מדריך המלא להייטקיסט״.

קרדיט תמונה: sotcks and money via shutterstock

 

Viewing all 5527 articles
Browse latest View live