Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all 5527 articles
Browse latest View live

ironSource משלימה סבב גיוס של 105 מיליון דולר [גיוס]

$
0
0
iron
הפוקוס עובר למובייל. מקור: ironSource

הפוקוס עובר למובייל. מקור: ironSource

חברת ironSource, המתמחה בהפצת תוכנות על ידי דפדפנים, סרגלי חיפוש ומנועי חיפוש, גייסה לפני פחות מחצי שנה כ-85 מיליון דולר. עתה, מודיעה החברה על השלמת הסבב עם גיוס נוסף של עוד 20 מיליון דולר מקבוצת משקיעים בהובלת חברת Access Industries האמריקאית.

חברת מיליארד הדולר הישראלית הבאה?

הגיוס שמתפרסם היום (ד') מתווסף לכ-85 מיליון דולר שגויסו על ידי ironSource בספטמבר 2014, וסוגר את הגיוס באופן רשמי על 105 מיליון דולר. על פי ההערכות, משקף הגיוס האחרון לחברה שווי שוק של יותר ממיליארד דולר, והחברה צפויה לצאת להנפקה (IPO) במהלך השנה הקרובה. הגיוס האחרון הובל על ידי כללטק, זרוע ההשקעות הטכנולוגיות של Access Industries, חברת אחזקות אמריקאית, שמשקיעה במשאבי טבע, טכנולוגיה, מדיה ונדל"ן. בעקבות ההשקעה יצטרף מנכ"ל כללטק, דניאל שנער, כמשקיף לדירקטוריון ironSource.

בתגובה לגיוס מסר תומר בר-זאב, מנכ"ל ואחד המייסדים של ironSource: "הגיוס החדש יאפשר לנו לחזק את הדומיננטיות שלנו בשוק כדי באמת להשפיע על התעשייה ולחולל מהפכה בדרך בה כולנו מורידים אפליקציות ומשתמשים בהן". בר-זאב הוסיף: "אנו מאוד גאים לצרף את Access כשותפה אסטרטגית של ironSource , וכבר רואים ערך עצום משיתוף הפעולה ההדוק".

הפוקוס עובר למובייל

מוצר הדגל של החברה הוא Installer בשם installCore, שבנוסף להתקנה של תוכנה מסויימת, ממליץ גם על תוכנות נוספות להתקנה, בהתאם למאפיינים האישיים של כל גולש, התוכנות המותקנות אצלו, ובדומה להמלצות שאנחנו מכירים מאתרי סחר אלקטרוניים. על כל התקנה של תוכנה, שנעשית דרך ה-Installer של ironSource, מקבלת החברה תשלום ממפתחי התוכנה המותקנת. installCore, מוצר הדגל של החברה, אחראי לבדו על יותר מ-7 מיליון התקנות מדי יום, כשבחברה טוענים ש-1 מכל 3 התקנות בעולם נעשות דרכם. בזמן האחרון העבירה החברה את הפוקוס שלה מהתקנות בדסקטופ להתקנות במובייל עם מוצרים דוגמת mobileCore.

יותר מ-7 מיליון התקנות ביום אחד

תומר בר-זאב, מנכ"ל ironSource. מקור: צילום מסך מתוך סרטון וידאו

תומר בר-זאב, מנכ"ל ironSource. מקור: צילום מסך מתוך סרטון וידאו

ב-Download Valley שהתפתח בישראל בולטות 3 חברות ענק ישראליות שמתחרות על שוק הפצה והמלצה של תוכנות באמצעות דפדפנים, סרגלים ומנועי חיפוש. 2 מהחברות הללו הן ציבוריות: Babylon, שנסחרת בבורסה באחד העם ו-Perion שנסחרת ב-Nasdaq. לפני כשנה וחצי עמדה ironSource בפני מיזוג עם חברת Babylon, אולם המגעים לא הבשילו לכדי מיזוג, בין היתר משום שגוגל ביטלה את החוזה עם Babylon.

ironSource הוקמה ב-2010 על ידי רועי, איתי, ואייל מילרד ותומר בר-זאב והיא נהנית מאז מצמיחה מהירה. החברה אחראית היום על למעלה מ-7 מיליון התקנות ביום, כשמעל ל-70 אלף אפליקציות מובייל הטמיעו את כבר את ה-SDK שלה. על פי ההערכות, הכניסה החברה ב-2013 כ-200 מיליון דולר, כשמתוכם, הרווח הגולמי עמד על כ-50 מיליון דולר. ל-ironSource כ-500 עובדים במשרדי החברה בתל אביב, בייג'ינג, סן פרנסיסקו וניו יורק.

זה מה שעושה ironSource:


הצטלבות מסוכנת: קוד לבוש בדרום תל אביב

$
0
0
reut

dress-code-reut-blur

כיף כשיש מדור עם מגוון של סגנונות, מקומות ואנשים שמבטאים את הסגנון שלהם עם בד. הייתי ממשיכה להשתפך אבל יש לנו שמונה מועמדים, לא פחות, לעבור ולבקר.

AmrKhalaily

צילום: גיקטיים

עמר ח'לאילה, מנהל שיווק ויחסי ציבור

ספינת האם: Myndlift, חברה המציעה פתרון חכם, נגיש ובטיחותי במחיר נגיש להפרעות קשב וריכוז, בעזרת Wearable Technology תוך שימוש בטכנולוגיית ה-Neurofeedback.

תאג מי:  #מוזיקה #חדר_כושר #געגועים_לחתול_שלי #מתי_חופשה? #אני_אהיה_ריאליסטי_כסף

מה לבשתי לפגישת משקיעים האחרונה שלי: "נעלי טימברלנד אלגנטיות בצבע קאמל, מכנסיים אלגנטיות אוף-וייט מ-H&M, חולצה מכופתרת כחול כהה מרנואר וסריג אפור קשור על הצוואר" (ביג לייק!- ר.ש)

מתאים לי קפה עם: ביל גייטס, "תרכוש אותנו ואנחנו נתמקח הרבה".

אם היית אפליקציה – איזו אפליקציה היית: Ginger Keyboard.

קוד פתוח:
נעליים – פלדיום
ג'ינס ומעיל – Pull and Bear
חולצה – רנואר
שעון – אלדו

QA: הלוק המחוספס של עמר די נדיר בנוף הסטארטפיסטי, מה שהופך אותו למיוחד ושווה אימוץ. המפתיע הוא שאם הוא היה מוריד את הג'קט והנעליים היה לנו לוק בנאלי אך שני פריטים מנערים את הלוק ומוסיפים לו אדג'. הייתי משדרגת על ידי החלפת הג'קט בוסט פוף – יותר אורבני ופחות אופנובייקרי.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

לירון סמדג'ה, Corporate Marketing

ספינת האם: Fiverr, זירת המסחר הגדולה בעולם לשירותים מקצועיים וקריאטיביים, החל מ-5$.

תאג מי: #CreativeJunkie #Oleh #LoveMyJob #Cinephile #GetShitDone

מה לבשתי לפגישת משקיעים האחרונה שלי: "מה שזה לא היה זה בטוח כלל ג'ינס וסניקרס".

מתאים לי קפה עם: פארל וויליאמס, "הוא אמן יצירתי ובנה סביבו מותג חזק. הוא גם מייעץ למגוון רחב של מותגים החל מ-Uniqlo ועד פרסי האקדמיה".

אם היית אפליקציה – איזו אפליקציה היית: Stitcher, "אני מכור לפודקאסטים, אז זו התאמה טבעית".

קוד פתוח:
חולצה – Uniqlo, הקולקציה של Michael Bastia
ג'ינס – All Saints
נעליים – Zara

QA: כיף גדול לפגוש סטארטאפיסטים שמעיזים ולירון לוקח את זה לאקסטרים תודות לחולצת ציפורים ונעליים צבעוניות. הג'ינס קצת בנאלי, אבל אם היית הולך על דנים בצבע זה כבר היה ציון 100.

JimiGecelter

צילום: גיקטיים

ג'ימי גצלטר, CEO

ספינת האם: zensplit, עוצבה לתת פתרון מותאם עבור חברים, משפחות וקהילות לאסוף כסף לכל מטרה ולגרום למשהו באמת לקרות.

תאג מי: #אשתי#בעלי חיים#חדשנות#חברים#zensplit

מה לבשתי לפגישת משקיעים האחרונה שלי: ג'ינס של Lee-cooper וחולצה מכופתרת של Zara

מתאים לי קפה עם: פול גראם, מייסד Y combinator.

אם היית אפליקציה – איזו אפליקציה היית: mailbox, "כי פשטות היא התחכום האולטמטיבי".

קוד פתוח:
נעליים – "לא יודע, אשתי קנתה"
חולצה – אמריקן איגל
ג'ינס – קסטרו
שעון -TOMMY

QA: אני מתלבטת מאיפה להתחיל. תראו, כלוק לעבודה אני יכולה לבלוע את הצפרדע ולהגיד שזה עובר תודות לג'קט, נעליים והשעון. הצבעים בסיסיים מדי, או שאולי התרגלתי לסטארטאפיסטים בפסטל, אבל מספיק שהיית מתנתק מ-50 גוונים של אפור לטובת משהו יותר חי כמו צבעי רמזור (אדום, צהוב / כתום וירוק). גם תראה פחות עייף. אגב, הג'ינס מאוד יפה, רק במידה אחת פחות.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אלעד מלל, מנהל פיתוח

ספינת האם: Billgurad, בונים את אפליקציית הכסף שכל אמריקאי צריך. האפליקציה עוזרת לנהל את ההוצאות ולהימנע מחיובים לא רצויים.

תאג מי: #music #burningman #bigsmile #science #hopetomaketheworldbetter

מה לבשתי לפגישת החשובה האחרונה שלי: "לבשתי בלייזר שחור, חולצה מכופתרת בצבע טורקיז, מכנס ג׳ינס כחול כהה skinny ונעלי עור כהות". (טורקיז? וואו- ר.ש)

מתאים לי קפה עם: "אאלץ להיות נדוש ולהגיד אילן מאסק כמובן. הייתי רוצה הרבה יותר מכוס קפה אם אפשר (בקטע אפלטוני)".

אם היית אפליקציה – איזו אפליקציה היית: SoundCloud, "זה חיבור מעולה בין האנשים שיוצרים מוזיקה לאנשים שמעריכים את העבודה שלהם. נשמע לי כיף וסיפוק אדיר להעניק את החוויה הזו לשני הצדדים".

קוד פתוח:
חולצה וקפוצ'ון – Marine Layer, לוס אנג'לס
מכנסיים – Top Man
נעליים – Inkkas, מ-Kickstarter

QA: קנית את הנעליים מ-Kickstarter? אני מיד מחליפה את עמוד הבית שלי מ-Asos לאתר הגיקי בעולם. מי היה מאמין. אם להיות כנים, כשפגשתי את אלעד הוא ישב ומכאן שהלבוש היה נראה כמו אחד מיני רבים אבל אז חלה תפנית בעלילה והנעליים הציצו להן בזמן תזוזה ושינו את העלילה. במשרד צוחקים עליו שמדובר בשטיח, אבל זה רק כי הם לא מבינים את האומנות שבדבר- צבעוניות נכונה שמשמחת לבב אנוש. גם אם יש שיחשבו שמדובר בבדיחה – זו הבדיחה הכי שיקית ששמעתי לאחרונה.

alexanddoron

צילום: גיקטיים

אלכס פבטולוב (שמאלי), CEO

ספינת האם: introMi, "אנחנו בונים טכנולוגיה לזיהוי ומדידת קרבה בין סמארטפונים עבור מפתחי אפליקציות בתחומים שונים (נטוורקינג עסקי, דייטינג, כנסים, טיולים ועוד)".

תאג מי: #גאדג׳טים #VR #סנובורד #צלילה #נטוורקינג

מה לבשתי לפגישת משקיעים האחרונה שלי: "חולצה מכופתרת, אלא מה?" (תשובה נכונה- ר.ש)

מתאים לי קפה עם: גיגי לוי.

אם היית אפליקציה- איזו אפליקציה היית: whatsapp, "פשוט ולעניין".

קוד פתוח:
נעליים וחולצה – רנואר
מכנסיים – VANS
חגורה – פולו
שעון – Tissot

דורון פואה (ימני), CTO and Co-Founder

ספינת האם: introMi, "אנחנו בונים טכנולוגיה לזיהוי ומדידת קרבה בין סמרטפונים עבור מפתחי אפליקציות בתחומים שונים (נטוורקינג עסקי, דייטינג, כנסים, טיולים ועוד)".

תאג מי: #גאדג׳טים #בעלי חיים #כדורסל# #שינה

מה לבשתי לפגישת משקיעים האחרונה שלי: פולו וג'ינס.

מתאים לי קפה עם: יוסי ורדי.

אם היית אפליקציה – איזו אפליקציה היית: TeamViewer, "תמיד בשליטה".

קוד פתוח:
נעליים – אלדו
ג'ינס- דיזל
חולצת פולו- פקטורי 54
סווצ'ר- קסטרו
חגורה- רנואר

QA: מי שמעז להצטלם אצלי בשניים חוטף כפליים. טוב לא באמת, אני רק מאחדת את הביקורת אבל זה נשמע פחות מאיים. בצד השמאלי של הזירה יש לנו את אלכס ששילב צבעים (אפילו בנעליים), דאג לשעון של הביוקר, והכל גם במידה והגזרה הנכונה. בבקשה תגיד לי שיש לך גם בלייזר מוחבא במשרד. בצד הימני של הזירה קבלו את דורון, וכאן המקום לגילוי נאות, רגע לפני הצילומים דורון הוריד את הכובע של הקפוצ'ון -ככה הוא הסתובב ברחוב. אולי דורון נחבא אל הכלים, אולי הוא חובב בגדים נוחים – בכל מקרה זו לא סיבה שלא ליישר קו עם אלכס. הלוק בגווני תכלת-אפור משרה אווירה מלנכולית ודורון דווקא טיפוס משעשע. פריט בצבע אדום היה מעלה אותך על דרך המלך.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

דויד שומן, ‎Head of French Content

ספינת האם90min, פלטפורמה לאוהדי כדורגל מכל העולם, שבה הם יכולים לצרוך ולייצר תוכן עשיר ומגוון על כדורגל בכלל, והקבוצה אותה הם אוהדים בפרט.

תאג מי: #friendly #teamwork #football #piano #good_food

מה לבשתי לפגישת החשובה האחרונה שלי: חולצה כחולה, ג'ינס וסניקרס.

מתאים לי קפה עם: אמיל זולא,  סופר ופובליציסט צרפתי.

אם היית אפליקציה – איזו אפליקציה היית: QuizUp.

קוד פתוח:
סריג: Eleven Paris
חולצה: Fruit of the Loom
מכנסיים: Zara
נעליים: Call it Spring

QA: לא סתם אומרים שהאירופאים יודעים להתלבש. שימו לב לסריג היפיפייה שמתיישב בול עם הצווארון המתקפל. מה שכן, הלוק סובל מחיוורות וכמעט נבלע בקיר. מכנסיים בצבע ירוק-זית היו השילוב הנכון ומשקפי שמש עגולים.

MichaelMahlerKelter

צילום: גיקטיים

מיכאל קלטר, יזם

ספינת האם: VIBE, אנחנו מאפשרים לקהל להשפיע על המוזיקה באירועים

תאג מי:  #מוזיקה #מסיבות #דיג׳יי #ים #ספורט

מה לבשתי לפגישת משקיעים האחרונה שלי: ג׳ינס וחולצה מכופתרת

מתאים לי קפה עם: Tiesto

אם היית אפליקציה- איזו אפליקציה היית: שזאם.

קוד פתוח:
נעליים – Nike
ג׳ינס – דיזל
שעון – טיסוט
חולצה וג'קט – ראלף לורן

QA: לא נעים לי לבאס את מיכאל שנראה די מבסוט בתמונה, אבל הלוק בעייתי לי. מיכאל מגיע ממיזם מוזיקלי ומכאן שאני מצפה שהוא יתלבש, מצטערת על המילה המיושנת – מגניב. טי-שרט מקורית מ-Threadless, מכנסי ג'ינס בגוון קאמל ומוכנה להתפשר איתך על נעלי בלנסטון (מה שאני לא מרשה בהכרח לאחרים) כי אני רואה שאתה מחפש נוחות. את החיוך הגדול אגב, תשמור.

השירות הזה יעשה הכל במקומכם, רק תשלחו הודעה

$
0
0
big
ככה פשוט. מקור: Magic, עיבוד תמונה

ככה פשוט. מקור: Magic, עיבוד תמונה

לאנשים עשירים מאוד יש באטלר או משרת אישי; לאנשים בכירים מאוד יש עוזר או עוזרת אישית, ובמלונות יוקרה יש את הקונסיירז', שמברר, מזמין ודואג לכל הצרכים של האורחים. שירות חדש מאפשר לכל אחד ליהנות מעוזר אישי, פשוט על ידי משלוח הודעת טקסט. אז אם אתם עסוקים מדי, או סתם עצלנים מדי, השירות הזה בשבילכם.

גורמים לדברים לקרות

נכון, קיימים כבר אינסוף שירותי משלוחים של פרחים, מוצרים מהסופר-מרקט, אבל Magic שונה. הוא שונה במובן שאתם יכולים לבקש כל דבר, כל עוד הוא חוקי, והשירות יגרום לבקשות שלכם לקרות. גם דברים הזויים ביותר (ותיכף נגיע אליהם). השירות חוסך לכם את החיפוש, את שלבי ההרשמה לאתרים השונים וכל תהליך ההזמנה. כדי להשתמש בשירות כל שעליכם לעשות הוא לסמס את הבקשה שלכם למספר 217-1721(408). בפעם הראשונה שתשתמשו בשירות תקבלו הודעת טקסט עם קישור מאובטח להכנסת פרטי התשלום והכתובת, אולם השירות לא שומר את פרטי הכרטיס האשראי שלכם והסליקה נעשית בעזרת שירות Stripe. לאחר מכן, לא תצטרכו שוב להתעסק עם כרטיסי אשראי, תשלום או כניסה לאתרים השונים.

אז אילו בקשות תוכלו לשלוח? למשל: "אני צריך טיסה לסן פרנסיסקו ביום רביעי הבא"; בתגובה תקבלו שאלה בהודעה "הטיסה הכי מהירה או הכי זולה?"; לאחר שתענו "הכי זולה", תקבלו הודעה: "מצאתי לכם טיסה ב-1 בבוקר, כך שתגיעו ליעד ב-13:00 זמן מקומי. אוקיי?"; לאחר שתאשרו בהודעה, תקבלו הודעה אחרונה שמסבירה שהטיסה הוזמנה והכרטיסים נשלחו לכתובת המייל שלכם. בקשות נוספות יכולות להיות רשימת קניות, הזמנת פיצה, צעצוע מיוחד או כל דבר שעולה על דעתכם. על פי מייק צ'ן, מי שעומד מאחורי השירות הזה, כבר התקבלו בקשות הזויות למדי כמו מברג מיוחד לאופניים ואפילו טיגריס. השירות אגב מגלם בהצעת המחיר שתקבלו את כל העלויות כולל משלוח ואפילו טיפ.

אבל בניגוד להרבה מאוד סטארטאפים היום, מה שעומד מאחורי Magic זה לא מערכת אלגוריתמים מתוחכמים או שירות ענן מתקדם, אלא פשוט צבא של "קוסמים", כמו שמכנה אותם צ'ן, כלומר, נציגי שירות בשר ודם שאחראים על כל הבירורים, ההזמנות והתקשורת וזמינים 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע. אותם קוסמים מאתרים את החנויות או האתרים הרלוונטיים ואז, כדי להביא את הסחורה אל המשתמש, הם עושים שימוש באתרי "משלוח-המונים" דוגמת Postmates, Instacart או DoorDash, שמאפשרים לכל אחד להפוך לשליח וליהנות מהכנסה צדדית נאה.

Magic הושק לפני שבועיים בלבד, אולם כבר זכה ליותר מ-18 אלף בקשות שונות, ולכן, כל מי ששולח עכשיו בקשה יקבל בתגובה את מספרו בתור. לא ממש פרקטי אם אתם רוצים להזמין תריסר ורדים ליומולדת של החבר או החברה, אבל בהתחשב בכך שהחברה כבר מגייסת עשרות עובדים נוספים, נראה שהמצב זמני. מכיוון שהשירות זמין רק לתושבי ארצות הברית, נותר לנו לתהות מי ירים את הכפפה ויקים שירות כזה בישראל? אנחנו היינו מרימים את הכפפה, אבל כנראה שאנחנו עצלנים מדי.

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו בפברואר 2015

$
0
0
money

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש ינואר

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

מקור: Flickr, cc-by 401(K) 2013

מקור: Flickr, cc-by 401(K) 2013

משקפי המציאות הרבודה של Meta הישראלית זוכים לגיוס 23 מיליון דולר

META נוסדה ב-2012 על ידי גריבץ במסגרת פרוייקט קיקסטארטר, שמטרתו הייתה פיתוח ערכת AR לבישה, המאפשרת הצגת מציאות רבודה על גבי משקפיים, המתווספת כשכבה נוספת על גבי הראייה שלו בעולם האמיתי. ערכת המשקפיים מסוגלת לבצע אינטראקציות עם ערכות נוספות, במטרה להציע למשתמשים לשחק יחדיו ולהזיז חפצים ואובייקטים תלת מימדים באמצעות מחוות ותנועות ידיים. כך לדוגמה תוכלו לשחק שח על גבי שולחן פיזי, או למקם חפצים וירטואליים על גבי החלל האמיתי, כדי לראות את התאמתם.

בין המשקיעים בחברה נכללים כמה שמות מוכרים כמו ענקית הקמעונאות Zappos, הקרן הנחשבת Y Combinator, קרן Horizons של המשקיע הסיני לי קה שינג וקרן סינגולריטים הישראלית של משה חוגג. בסבב האחרון הצטרפו גם משקיעים פרטיים כמו אלכסיס אוהניאן, גארי טאן, טים דרייפר.

שדרוג מצלמת הסמארטפון: Corephotonics הישראלית מגייסת 17.8 מיליון דולר 

חברת Corephotonics הישראלית אשר פיתחה מצלמה קומקפטית וייחודית לשיפור איכות הצילום בסמארטפונים הודיעה על גיוס שני בסך 17.8 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה קרן אמיתי ונצ׳רס (Amiti Ventures) ביחד עם המשקיעים הקיימים בחברה ביניהם Magma Venture Partners, Horizons Ventures וקרן BetaAngels. כמו כן הצטרפו לסבב הגיוס משקיעים חדשים ובהם חברת Sandisk ושתי יצרניות מכשירים ותוכן סלולרי סיניות. סבב הגיוס הנוכחי מציב את סך ההשקעות בחברה שהוקמה בשנת 2012, על 28.3 מיליון דולר.

פיתוחה של החברה מבוסס על מצלמה בעלת שתי עדשות כאשר אחת עם שדה ראייה צר ורחוק ואילו השנייה בעלת שדה ראייה רחב וקרוב. על ידי חיבור המידע משתי עדשות אלו ניתן לעשות שימוש בזוג אופטי, ׳אמיתי׳, מה שתורם רבות לאיכותה של התמונה.

ניהול מדיה חברתית באופן חכם: Tracx הישראלית מגייסת 18 מיליון דולר 

חברת הסטארטאפ הישראלי Tracx המאפשרת למותגים לנהל, להפיק רווחים, ולייעל את העסק שלהם, הודיעה על השלמת סבב גיוס C בסך 18 מיליון דולר בהובלת Edison Partners. סבב הגיוס הנוכחי מציב את סך גיוסיה של החברה מאז הקמתה על 28 מיליון דולר, כאשר בגיוס הנוכחי השתתפו משקיעים קיימים ובהם Flybridge Capital, Mousse Partners Klingenstein, and Fields & Co.

חבילת כלי התוכנה של Tracx, הפועלת כשירות SaaS, מאפשרת לכל ארגון אשר משתמש במוצרי החברה לעקוב אחר מגמות ברשתות החברתיות בזמן אמת, לקבל תמונת מצב עדכנית על מעורבות גולשים, בשיחות, פוסטים ואזכורים, על פני כל הרשתות החברתיות הגדולות. מערכת זו יודעת לאתר מובילי דעה ולבחון את השפעותיהם על המותג ועל הקהל שלהם.

Taboola הישראלית מודיעה על גיוס 117 מיליון דולר

חברת טבולה (Taboola) הישראלית, המפתחת פלטפורמה להמלצות תכנים באינטרנט, הודיעה על השלמת סבב גיוס בהיקף של 117 מיליון דולרים בהובלת Fidelity Management ו-Research Company. עוד השתתפו בגיוס המשקיעים הקיימים Marker LLC ו-Steadfast Capital ומשקיעים אסטרטגיים חדשים נוספים.

המערכת שפיתחה החברה מפענחת את מעורבות הגולש, תוך כדי שצופה בסרטונים וקורא ותכנים על גבי הרשת. כך ניתן למשל לנתח את הסרטונים הרלוונטים ביותר עבור כל גולש במהירות, ולהציע לו לא רק תכנים נוספים המתאימים לו, אלא גם תכנים המתאימים לאתרים השונים בהם גולש. הפלטפורמה של טבולה משרתת מעל ל-200 מיליארד המלצות ליותר מ-550 מיליון מבקרים יחודיים (Unique users) מידי חודש וביניהם אתרים פופולארים כדוגמת USA Today, Fox Sports ו-NBC News. מטה החברה ממוקם בניו יורק ומשרדיה פרוסים בתל אביב, לונדון, בנגקוק ופסדינה.

פורטיקור הישראלית נרכשה על ידי אינטואיט תמורת יותר מ-10 מיליון דולר 

חברת אינטואיט האמריקאית הודיעה כי תרכוש את חברת פוריטקור הישראלית, המפתחת טכנולוגיות הצפנה וגישה מאובטחת למגוון יישומים בענן. היקף העסקה לא פורסם, אך לפי הערכות מדובר בלמעלה מעשרה מיליון דולר. מאז הוקמה החברה בשנת 2010 גייסה כ-3.5 מיליון דולר, כאשר סבב הגיוס השני והאחרון בהובלת קרן Lazzarus האמריקאית וגלילות קפיטל הישראלית עמד על כ-2 מיליון דולר.

ייעודה של החברה הוא לספק פתרונות אבטחת מידע לענן בצורה הבטוחה ביותר, תוך כדי שמירה על יעילות, מהירות, חסכוניות וביצועים מצוינים. פורטיקור מציעה ללקוחותיה פתרונות אבטחה עבור המידע הארגוני המועבר לענן, הניתנים להתאמה בהתאם להגדלתו או הקטנתו של הענן המכיל את המידע של הארגון.

יהלום-טק: חברת Segoma נמכרה ל-R2net תמורת 18 מיליון דולר 

"יהלומים הם החברים הטובים ביותר של האישה" שרה פעם מרילין מונרו, אולם מסתבר שהם חברים לא רעים בכלל גם של 3 יזמים ישראלים, שהקימו את חברת Segoma. החברה המתמחה בטכנולוגיות צילום לשוק היהלומים נרכשה על ידי חברת R2NET, המפעילה מספר אתרי מכירות תכשיטים ברשת. סכום העסקה לא פורסם באופן רשמי, אולם על פי ההערכות מדובר ב-18 מיליון דולר.

חברת Segoma הוקמה בשנת 2012 על-ידי ליתן יהב, המשמש כמנכ"ל החברה ותומר שלוי, המשמש כסמנכ"ל תפעול, בוגרי תוכנית Zell של המרכז הבינתחומי הרצליה, וכן, גלעד קפולשניק, בוגר הטכניון שמשמש כסמנכ"ל טכנולוגיות. החברה מתמחה בפיתוח טכנולוגיה לצילום והצגה של אבני חן, אבנים מלוטשות ותכשיטים בתלת מימד.

מפעלים חכמים יותר: חברת Njoin הישראלית מגייסת מיליון דולר 

חברת הסטארטאפ Njoin הישראלית, אשר דואגת שהמילקי של כולנו יצא בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, הודיעה על גיוס בסך מיליון דולר בהובלת קרן ההון סיכון TerraLab Ventures. המערכת של Njoin מביאה את "האינטרנט של הדברים" לתוך עולם התעשייה המסורתית, כך שמאפשרת לכל מפעל להפוך ל "מפעל חכם" על ידי ייעול תהליכי הייצור והבקרה, הגדלת התפוקות וצמצום פליטת המזהמים וצריכת האנרגיה. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מבוססת על ניתוח של big data ו-machine learning, וביכולה להציג מידע רלוונטי ובזמן אמת ללא שינויים בחומרה.

מדובר בגיוסה הראשון של החברה מיקענם אשר נוסדה בשנת 2013 על ידי היזמים חיים פירייטינסקי, אלקנה פורג ואור בירן, וסך העובדים בה עומד כרגע על חמישה.בשיחה עם גיקטיים מסר פיירטינסקי כי בתוך חצי שנה תצא החברה עם מוצר סופי (כרגע מדובר בגרסת בטא) שתשולב ב-3 עד 5 מפעלים נוספים, כאשר כרגע ההתקדמות היא בארץ לקראת יציאה לחו״ל בשלב מאוחר יותר.

סטארטאפ הסייבר הישראלי Wandera מגייס 15 מיליון דולר 

חברת Wandera הישראלית הודיעה על גיוס של 15 מיליון דולר. החברה, שמפתחת חיבור מאובטח לסלולר, גייסה את ההשקעות מקרן 83North, לשעבר Greylock ישראל, וכן מקרן Bessemer, שכבר השקיעה בחברה בסיבוב קודם.

החברה מפתחת פלטפורמה מאובטחת עבור מכשירי סלולר, על מנת להגן על המידע והארגון מפני פשעי סייבר. יתרון נוסף לפלטפורמה שפיתחה החברה הוא אופטימיזציה של המידע ומתובנות בזמן אמת, המאפשרות שליטה מדוייקת יותר על השימוש בתוכן, ובכך יצירת החזר מידי על ההשקעה. החברה נוסדה ב-2012 על ידי אלדר ורוי טובי, פעילה כבר ב-60 מדינות ומנהלת מידי יום למעלה מ-350 מיליון בקשות תוכן של לקוחות על גבי הענן.

Team8, מיזם סייבר חדש ומסקרן של מפקד 8200 לשעבר הודיע על גיוס 18 מיליון דולר

אחרי יותר משנה מתחת לרדאר חושפים בכירים לשעבר ב-8200, בראשות נדב צפריר, מפקד היחידה את Team8, פלטפורמה ייחודית להקמת מיזמי סייבר. המיזם כבר גייס 18 מיליון דולר ממשקיעים נחשבים ביניהם יו׳׳ר גוגל.  במקום לפעול במודל רגיל של קרן הון סיכון, במסגרתו עולים לרגל סטאראטפים לאנשי ההון סיכון ומציגים את מיזמיהם, בתקווה לנתח השקעה, הקימו צפריר, ישראל וגרימברג ולירן גרינברג את Team8, שמתמחה בסייבר, כמו לא מעט מיזמים של יוצאי 8200, אולם מציגה דרך פעולה שונה לגמרי.

ב-Team8 קיימת מחלקת מחקר ואנליזה שכוללת אנשי מקצוע מתחומים שונים כמו טכנולוגיה, פיננסים ואקדמיה, ותפקידה לאתר טריטוריות פעולה בתחום הסייבר ("וקטורים"). החוקרים מנסים לאתר טריטוריות בהן כמות המאמץ והמשאבים שמשקיעים הארגונים, כדי להגן על עצמם, עולה בהתמדה, בזמן שרמת המאמץ הנדרשת מצידו של התוקף יורדת. ברגע שנמצא תחום שכזה, עם פוטנציאל גדול, בוחרים מנהלי Team8 את היזמים שיוכלו להוביל את המיזם ועוזרים לו לאייש את אנשי הצוות שלו. הכוונה היא לבחור לכל מיזם את האנשים המתאימים ביותר לאותו תחום פעילות; כך שאם למשל מדובר בפתרון לתחום הארגוני, תבחר הקרן יזמים עם ניסיון בעולם ה-Enterperise.

Eat24 של נדב שרון וחיים ארז נמכרת ל-Yelp תמורת כ-134 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי Eat24 שמפעיל שירות משלוחי אוכל ממסעדות מקומיות נרכש על ידי אתר ביקורות הגולשים Yelp תמורת 134 מיליון דולר, מתוכם 75 מיליון דולר במזומן והשאר ב-1.4 מיליון מניות של Yelp.

Eat24 הוא שירות משלוחי אוכל מבוסס רשת ומובייל שמספק משלוחים ממסעדות מקומיות שהוקם ב-2008. השירות מספק משלוחי מזון מ-25 אלף מסעדות ביותר מ-1,500 ערים בהן הוא פעיל, כשכל יום נוספות לו עוד ועוד מסעדות ובתי עסק. השירות פעיל בעזרת אפליקציות ייעודיות לאייפון, אייפד, אנדרואיד, קינדל של אמזון ותוסף כרום. השירות מציע תמיכה 24 שעות ביממה בטלפון, בצ'אט ברשת ובמייל.

Appsfire הישראלית נרכשת תמורת 30 מיליון דולר 

חברת Appsfire הישראלית הכריזה כי יוצאת ׳לדרך חדשה׳ לאור רכישתה על ידי Mobile Network Group, תאגיד פרסום צרפתי במובייל, תמורת כ-30 מיליון דולר. האקזיט הנוכחי מגיע שנה לאחר שהחברה ביצעה ׳פיבוט׳ ושינתה את המוצר שלה לחלוטין, מה שהתברר כאחת ההחלטות הנבונות שקיבלה.

המוצר החדש שפיתחה התמקד בהפיכת המודעות הפרסומיות לאטרקטיביות הרבה יותר, שכן לטענתם הגיע זמנם של הבאנרים לעזוב את העולם ולעבור לפרסום בצורה יותר סולידית. סוג הפרסום שהציגו מתאים ומשלים את העיצוב באתר בו מתפרסם ונראה פחות ׳בוטה׳ מזה שהורגלנו אליו, מה שיועיל הן למפרסמים והן למשתמשים. 

מיקרוסופט רוכשת את N-Trig הישראלית 

N-Trig, המפתחת מסכי מגע ועטי סטיילוס נרכשה על ידי מיקרוסופט בסכום שלא פורסם, אך מוערך בכ-200 מיליון דולרים. החברה עומדת מאחורי פיתוח וייצור עטי סטיילוס משלימים עבור מסכי מגע. את הטכנולוגיה אותה פיתחה החברה ניתן למצוא במגוון מכשירי סמארטפון, טאבלטים ואולטרה בוקים, כאשר לחברה מספר שותפות גדולות במיוחד הכוללות את HP, דל, אסוס, לנובו,HTC, טושיבה ואחרות.

למרות תג מחיר שנראה לכאורה אטרקטיבי, צריך לזכור שמאז שהוקמה החברה ב-1999, היא הספיקה לגייס כ-160 מיליון דולר ב-10 סבבי גיוס. כך שמכירה ב-200 מיליון דולר לא מצביעה בהכרח על אקזיט משמעותי לקרנות ולמשקיעים הפרטיים. החברה מעסיקה כ-200 עובדים, כשמרביתם במרכז הפיתוח שלה שנמצא בכפר סבא, אולם עדיין לא ידוע כמה מהם ישולבו במרכז הפיתוח של מיקרוסופט. בראש החברה עומדים אילן גלר, נשיא החברה ודן ענבר שמשמש כמנכ"ל.

ליצור לוגו בקליק: Tailor Brands הישראלית מגייסת 1.1 מיליון דולר 

Tailor Brands, פלטפורמה מקוונת המתפקדת כמעין משרד מיתוג אישי, הודיעה על גיוס ראשון בסך 1.1 מיליון דולר בהובלת קרן Disruptive של טל ברנוח. השירות שמציעה מאפשר לכל בעל עסק קטן כגדול, ליצור גרפיקות ייחודיות תוך כדי שמירה על מחירים נוחים ונמוכים בהרבה מאלו המקובלים בשוק.

תמורת עשרות דולרים בודדים הטכנולוגיה של החברה תספק לכל עסק בעולם שירותי מיתוג נרחבים, הכוללים עיצוב לוגו, עיצוב כרטיסי ביקור, עיצוב עמודי פייסבוק ועוד. החברה משתמשת בטכנולוגית Machine Learning שפותחה במטרה לקצץ בעלויות העיצוב ולאפשר לכל יזם ועסק קטן ליהנות משירותיה של סוכנות מיתוג גדולה ובמחירי עלות.

הסטארטאפ הישראלי Panaya נמכר תמורת 200 מיליון דולר

Panaya נמכרה ל-Infosys ההודית תמורת 200 מיליון דולר. בין המרוויחים בעסקה: יוסי כהן, המייסד ששימש גם כמנכ"ל, והקרנות שהשקיעו בחברה: קרן Benchmark, קרן Gemini, קרן Battery, קרן Hasso Plattner של מייסד SAP, חברת האחזקות Tamares והמצטרפת האחרונה, קרן IGP.

הפתרון של החברה עוסק בשדרוגים של מערכות לניהול המשאבים הארגוניים, ה-ERP שהינו אחד מהתחומים הבעייתים ביותר בעולם המיחשוב הארגוני. שדרוג והטמעה של מערכות SAP  או ORACLE כרוכים בהשקעה של זמן ומשאבים רבים. הפתרון שמציגה Panaya מאפשר להפחית את העלויות של השינויים והשדרוג על-ידי הצגת ההשפעה הצפויה במערכות המחשוב בארגון. הפתרון של החברה מוצע כ-SaaS ולכן גם יכול להיות מיושם ומוטמע בארגון תוך שעות. יותר מ-1,000 חברות בינלאומיות כבר עושות שימוש בשירותים השונים של Panaya, ביניהן קוקה קולה, דיזל, GM, פג'ו-סיטרואן, GSK, נובארטיס טויוטה, סוני וולמארט ועוד.

קרן Rainbow Medical הישראלית מגייסת 25 מיליון דולר 

חברת המחקר, הפיתוח וההשקעות Rainbow Medical, המתמחה בהקמה ופיתוח של חברות ומוצרים בתחום המכשור הרפואי, פתחה שלוחה בסין והודיעה על גיוס 25 מיליון דולרים. בסבב הגיוס הנוכחי השתתפו בין היתר: קונצרן הביטוח הגדול בסין – PingAn, חברת ההשקעות והניהול הפיננסי YONGJIN, ענקית הסלולר הסינית ZTE וקרנות הון סיכון סיניות המתמחות בהשקעות בשוק המדיקל והציוד הרפואי.

החברה הוקמה במטרה להשקיע בחברות צעירות העוסקות בטכנולוגיה רפואית. המודל שלה מבוסס על כך שמרכזת בתוכה מספר חברות, להן יכולה לעזור להתקדם במהירות יחסית, תוך כדי שמעניקה שירותים כדוגמת רגולציה, ניהול כספים, וייעוץ משפטי. כיום מחזיקה Rainbow Medical בפורטפוליו של 12 חברות המפתחות מוצרים לטיפול במגוון אינדיקציות כרוניות, בהן מחלות לב, סוכרת, לחץ דם גבוה, השבת ראייה לעיוורים, מיומות סביב הרחם, כאב נוירופאטי כרוני ועוד.

חברת Logz.io הישראלית מגייסת 1.2 מיליון דולר 

 Logz.io הישראלית הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בהובלת איל ניב מקרן גיזה ומשקיעים בכירים מתעשיית ההייטק. החברה הצעירה מציעה פתרון אשר נועד לעזור לכולנו לגלוש באתרים בצורה חלקה יותר, ובין היתר לוודא כי בפעם הבאה שתיפתח מכירת הכרטיסים להופעה של ה״בקסטריט בויז״, תוכלו לשים ידיכם על אחד מבלי שהשרתים יקרסו.

הפתרון של Logz.io מאפשר למערכות להתמודד עם כמויות עצומות של מידע, לנתח אותו בזמן אמת ובכך להפיק תובנות שישמרו על השרתים באוויר. המוצר שפיתחה החברה מתבסס על ניתוח מידע שעלה באמצעות בינה מלאכותית וחכמת ההמונים, מה שמאפשר שמירה על יציבות השרתים. אותו ניתוח מאפשר לאתר תקלות המתהוות בשרתים, עוד בטרם נפילתם. כמו כן, המערכת מסוגלת להציע פתרונות לבעיה, אשר יכולים לסייע לחזור במהירות לפעילות רגילה.

Applicaster הישראלית מגייסת 10.5 מיליון דולר 

Applicaster המפתחת פלטפורמה לאפליקציות לטלוויזיה אינטראקטיבית שמעודדת מעורבות של הצופים גם מול המסך, הודיעה על גיוס של 10.5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן Pitango, שהצטרפה למשקיעה הנוכחית בחברה, קרן 83North (לשעבר גריילוק ישראל). מאז הקמתה ב-2009 הספיקה החברה לגייס כבר 8 מיליון דולר בסבבי גיוס קודמים, כך שסך ההון שגייסה החברה עד היום עומד על 18.5 מיליון דולר.

הפתרונות שמפתחת Applicaster מתמזגים עם תהליכי העבודה הקיימים של גופי השידור ומעודדים מעורבות גבוהה של הצופים בתוכן הטלוויזיוני ובחיבור למותגים המקודמים דרך פלטפורמות הצפייה השונות, טלוויזיה חברתית, מסך שני ופעילויות של "משחוק" (Gamification). בין השאר כוללים הפתרונות האלו טלוויזיה בשידור חי ולפי דרישה, פורמט דיגיטלי CrossMates,  מסך שני, חוויות טלוויזיה מסונכרנות וחברתיות, ואפליקציות התומכות בכל מודל עסקי.

SkyGiraffe הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר 

SkyGiraffe הודיעה על השלמת סבב גיוס A בגובה 3 מיליון דולרים בהובלת Trilogy Equity Partners ובהשתתפות 500 Startups. בסוף 2013 השלימה החברה סבב גיוס סיד בהובלת Microsoft Ventures שנעדרה מהסבב הנוכחי, מאחר והאחרונה הודיעה על הפסקת ההשקעות הישירות שלה בסטארטאפים. עד כה גייסה החברה 4.5 מיליון דולרים.

SkyGiraffe מציעה פלטפורמת ענן לניהול ארגונים באמצעות אפליקציות נייטיב עסקיות, המותקנות על מכשירי הסלולר של העובדים. המוצר אותו מציעה החברה, SkyGiraffe Studio, מאפשר ליצור אפליקציות המותאמות אישית לצרכיהם של עובדים בחטיבות שונות, בהתאם למידע ולגישה הרלוונטית עבורם באופן ספציפי. המוצר מאפשר למנהלי המידע בחברה ליצור אפליקציות בתוך פרק זמן קצר במיוחד, העומד על כ-15 דקות, כאשר התוצר הסופי אינו מאפשר רק גישה למידע, אלא גם שינוי וסנכרון מול משתמש הקצה.

Namogoo הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר

מידי יום בין 10-30 אחוזים מקרב המשתמשים באתרים השונים נשלטים על ידי תוכנות זדוניות שעוקבות אחריהם וחודרות לפרטיותם. הסטארטאפ הישראלי Namogoo שמנסה לשים לתופעה הזו קץ, מודיעה על גיוס של 5 מיליון דולר בהובלת קרן בלאמברג, הקרנות הישראליות 83North ואינימיטי, משרד הפרסום אדלר-חומסקי ו- Founders Guild.

השרתים של Namogoo עובדים ללא הפסקה וסורקים מיליוני דפים מידי יום על מנת לאתר תוכנות זדוניות בזמן אמת, ולחסום את גישתם לאתרים באמצעות הטמעה של שורת קוד אחת בלבד. כך בעצם בעלי אתרים יוכלו לוודא כי קהל המשתמשים שלהם נחשף לאתר בצורתו המקורית, כפי שהם תכננו ועיצבו אותו. בין המודעות שעשויות להופיע באתרים ניתן למצוא בין היתר כאלו של אתרים מתחרים, אשר מעבר לפגיעה במשתמשים, עשויה גם לפגוע באינטרסים וברווחים של בעלי האתר ולהוביל לכך שמשתמשים יעזבו אותו לטובת אתר מתחרה.

Spotinst הישראלית מגייסת 600 אלף דולר 

חברת Spotinst הישראלית אשר הוקמה במטרה להוזיל עלויות עבור משתמשי שירותי הענן השונים, בדגש על AWS ו-Google Cloud, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בגובה של 600 אלף דולרים. את הגיוס הוביל משקיע חיצוני, אדם פרטי העוסק ומתעניין בתחום הכימיה שבחר שלא להזדהות בשמו. לדברי עמירם שחר, מנכ״ל החברה, החברה כבר נמצאת במגעים עם מספר משקיעים נוספים לגיוס סכום של מיליוני דולרים נוספים.

החזון של החברה הוא לאפשר ללקוחותיה לעשות שימוש בשירותי הענן הזולים והמשתלמים ביותר תוך כדי נטילת סיכון מינימאלי על ידי ביצוע ניתוח סטטיסטי של מחיר השרתים באמזון, בצורה דומה למחירי מניות בשוק ההון. הסיכון המדובר בא לידי ביטוי בכך שהמשתמש יכול לבחור שרת, וזה תוך התרעה של שתי דקות ׳יעלם׳, ירכש על ידי מישהו אחר. מדובר בעצם במכירה פומבית, ׳כל הקודם זוכה׳, והמוצר שפיתחו מחשב זאת בזמן אמת, משערך את המחירים הטובים ביותר עבור לקוחותיה, ויודע להציע ולוודא כי זו ההצעה הטובה ביותר.

SolarEdge תגייס 125 מיליון דולר בנאסד"ק לפי שווי של חצי מיליארד

חברת הקלינטק (cleantech) הישראלית SolarEdge מהוד השרון עומדת להנפיק בנאסד"ק האמריקאית ולגייס כ-125 מיליון דולר. החברה מפתחת מערכות למעקב וניטור אחרי הפקה וצריכה של אנרגיה סולארית והגישה לאחרונה תשקיף לפני הנפקה.

החברה נחשבת לשחקנית מרכזית בשוק ולמפתחת מובילה של יחידות מיצוי הספק. יחידות אלו, הנקראות גם Power Optimizer, מיועדות לצורך הפקת מקסימום האנרגיה ממערכות סולאריות פוטו-וולטאיות באמצעות בקרה אלקטרונית לכל קולט. היחידות הללו מציגות נצילות מעולה (99.5%) ומאפשרות הפקה של עד 25% יותר אנרגיה בהשוואה לממירים רגילים. נכון לעכשיו סיפקה החברה יותר מ-4.5 מיליון יחידות מיצוי הספק ועוד 201 אלף ממירי מתח סולארי (Inverter). החברה מוכרת את מוצריה ב-38 מדינות, אולם הם מותקנים במספר כמעט כפול של מדינות – 73.

אולה! Allot רוכשת את החברה הספרדית Optenet ב-6.5 מיליון דולר

חברת התקשורת הישראלית Allot, המפתחת ומייצרת פתרונות לניהול ואופטימיזציה של רשתות פס רחב, הודיעה על רכישת הסטארטאפ Optenet תמורת 6.5 מיליון דולר. עם זאת, הסכום הסופי הוא תלוי ביצועים של הסטארטאפ הספרדי ועשוי לזנק פי חמישה. Optenet שפועלים ממדריד, מתמחים בשירותי אבטחת מידע לחברות תקשורת ולארגונים בינלאומיים גדולים.

Allot, שנסחרת גם בנאסד"ק וגם בתל אביב, הוקמה ב-1997. החברה מפתחת פתרונות מבוססי תוכנה וחומרה, המאפשרים למפעילי רשתות תקשורת, כגון סלולארי, קווי כבלים לנהל ולבקר בצורה אופטימאלית תעבורה ברשת ולהציע מגוון שירותים בצורה יעילה וחסכונית. הרכישה של Optenet תאפשר לה להרחיב את קו המוצרים ולהציע גם פתרונות אבטחה כנגד מתקפות DDoS ונוזקות שונות.

Knowmail מגייסת 1.2 מיליון דולר כדי לייעל את הדרך שבה אנחנו עובדים עם מייל

Knowmail, שרוצה רוצה לייעל את הדרך שבה אנחנו עובדים עם מייל כדי לחסוך לנו זמן, מודיעה על גיוס של 1.2 מיליון דולר מהקרנות INE Ventures, AfterDox, 2B Angels ו-PLUS Ventures, המתמחות בהשקעה בסטארטאפים בשלבים הראשונים שלהם.

Knowmail מפתחת שירות עוזר/ת אישי/ת שפעיל ב-SaaS ומיועד לייעל את ההתנהלות והעבודה במייל של עובדים בארגון. בין היתר מציעה Knowmail: תיבת אינבוקס שמארגנת את כל המיילים השונים על פי החשיבות שלהם לכל משתמש ועל פי הזמן שיש לו, כדי לקרוא אותם; סיכום חכם – כדי שהמשתמש יוכל למצוא את התכתובות והמיילים הרצויים, גם כשמדובר על מכותבים רבים וקבוצות; ניהול משימות שקשורות ספציפית בכל מייל כמו פגישה, מטלה וכו; מערכת שלומדת את המשתמש – ככל שהמשתמש עושה יותר שימוש במערכת של Knowmail, כך היא לומדת יותר על העדפותיו, ומתאימה את עצמה; קואצ'ר – המערכת של Knowmail תעבור ותגלה טעויות במיילים, לפני השליחה שלהם, ותשפר את הפרודוקטיביות של המשתמש על ידי ניתוב מחדש של מיילים לטלפון, SMS, צ'אט ועוד.

חברת הביו-מדיקל הישראלית Vectorious מגייסת 5 מיליון דולר 

חברת ווקטוריוס טכנולוגיות רפואיות (Vectorious Medical Technologies), המפתחת מערכת תוך-גופית מבוססת שבב המאפשרת ניהול אופטימלי של חולי אי-ספיקת לב, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בהיקף של חמישה מיליון דולר. בין המשקיעים: יהודה ונאווה זיסאפל, זוהר גילון והמרכז הגלובלי לחדשנות קרדיווסקולרית בארה"ב (GCIC).

ווקטוריוס פיתחה טכנולוגית חישה אלחוטית זעירה, שתל, באמצעותו ניתן לערוך ולעקוב אחר הניטור היום-יומי של לחץ המילוי בעליה השמאלית בלב, כאשר אותו יש לקבע לדופן העליה השמאלית בהליך פולשני. נתוני לחץ מהעליה השמאלית בלב מהווים את האינדיקציה הפיזיולוגית האוביקטיבית והמוקדמת ביותר עבור חולים הסובלים מאי-ספיקת לב כרונית (CHF – Congestive Heart Failure). כיום, מדידה מעין זו מחייבת הליך פולשני מורכב ולא ניתן לשדר מדדים מהעליה השמאלית לאורך זמן.

הסטארטאפים הישראלים שישנו את הטלויזיה שלכם - TechDate יתקיים ב-15.3 [5 כרטיסים חינם]

$
0
0
techdate

tvtechdate

עם כניסת הסמארטפונים בפרט והתפתחות הטכנולוגיה בכלל, ברור שגם אופן הצפייה שלנו בטלוויזיה השתנה. בסלון שלנו הטלוויזיה נותרה הפריט הכי בולט ומרכזי אבל היא כבר לא תמיד הכי מורגשת. הסמארטפון, הטאבלט והמחשבים הניידים לא פעם נמצאים שם במקביל לצפייה בטלוויזיה.

צפייה מוקלטת, צפייה נדחית, נטפליקס, binge, OTT, chromecast, ruko – כולם הם דוגמאות לשוני שאנחנו חייבים סביב עולם הטלוויזיה והמדיה שלנו, וברור לנו שזה לא הולך להיעצר.

רשתות הטלוויזיה וגופי התוכן מנסים להתמודד עם השינויים הקרבים ולהציע פתרונות חדשניים כדי להשאיר את המשתמשים אצלם.

הסטארטאפים הישראלים שיכנסו לכם לסלון

כדי להתמודד עם העתיד בצורה טובה יותר ולהיערך עם פתרונות כבר למחר בבוקר, סטארטאפים ישראליים יציגו את מגוון הטכנולוגיות שלהם וכיצד הם עתידים להדליק את עולם הטלוויזיה מחדש, במסגרת ה-TechDate שייערך ב-INTV, כנס לחדשנות בטלוויזיה של קשת.

TechDate הוא מיזם משותף של משרד הפרסום המוביל בארץ, מקאן תל אביב, ואתר הטכנולוגיה הגדול בישראל, גיקטיים. במסגרת TechDate, יציגו סטארטאפים נבחרים את הפתרונות שגובשו עבור האירוע שלהם לעולם הטלווויזיה והמדיה.

5 דקות לכל סטארטאפ

את האירוע תפתח אלאב הורביץ, מנהלת יחידת TechDate שתציג את הטרנדים הצפויים בשילוב בין טכנולוגיה לעולם הטלוויזיה ולאחר מכן יעלו הסטארטאפים.

לכל סטארטאפ יהיה 5 דקות להציג את הפיתרון ולאחר מכן יינתן זמן לשאלות ולתשובות.

באירוע, יהיו מומחים שייתנו את דעתם על הסטארטאפים ויציגו שאלות: ג'ייקוב שווירץ, ראש חטיבת הניו מדיה של Endemoll&Beyond, הבלוגר אוליבר פרנקלין מהמגזין WIRED, הבלוגרית ג'סקה ריס מהאתר Synopsis, אלדד ויינברגר, המשנה למנכ"ל במאקו ואתי לוצאטו, מומחית לפטנטים. את האירוע ינחה דרור גלוברמן.

הסטארטאפים יציגו מגוון פתרונות כדוגמת שליטה על מסכי הטלוויזיה שלנו רק באמצעות הידיים, פלטפורמות ליצירת תוכן אינטראקטיבי, טכנולוגיה להפיכת טקסט לוידאו במהירות, אפליקציה המאפשרת שילוב הצופים בתוך תוכן קיים, טכנולוגיות Second Screen מתקדמות באמצעות זיהוי סאונד ועוד.

לפרטים נוספים ולהרשמה

רוצים לזכות בכרטיס לאירוע?

ספרו לנו בתגובות איך תראה טלויזיית העתיד? – מה יהיה הפיצ׳ר הבודד הזה שיעשה סוף סוף את השינוי המיוחל? 5 התגובות שתבחרנה על ידי צוות אתר גיקטיים תזכנה את המגיבים בכרטיס כניסה לאירוע.

(שימו לב: תגובות פייסבוק לא תבדקנה, התחרות תסתיים ביום רביעי הקרוב (4.3.15) בשעה 12:00 בצהריים).

 

סמנו ביומן: 3 תחרויות הפתוחות בפני יזמים ישראלים ויערכו בקרוב

$
0
0
תמונה: flickr, cc-by, Davide Restivo

לא רק מעבר לים, אלא גם ממש פה מתחת לאף שלכם. תחרויות סטארטאפים הן קרקע נפלאה להכרות עם אנשי מפתח שעשויים לעזור לכם בהמשך הדרך וגם הזדמנות מצויינת לחשיפה רחבה. יש גם פרסים לרוב, וחלקם כוללים גם נסיעות לחו״ל או גיוס כספים שיעניק לכם אוויר לנשימה. אז הנה 3 תחרויות שיערכו בקרוב ותוכלו להצטרף אליהן כבר עכשיו.

citi

Citi Mobile Challenge

תאריכים: הרישום ייסגר ב-6 במרץ.

יוזמי התחרות: CITI.

לאחר אירוע קודם שהתקיים בארה"ב, סיטי מחפשת פתרונות חדשניים בתחום הפינטק גם באזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה. זאת במסגרת המאמץ להוביל להאצה דיגיטלית ועידוד חדשנות בתעשיית הבנקאות והפיננסים. מפתחים עצמאיים, צוותים ואף חברות יכולים להרשם לתחרות עד ה-6 במרץ ועם תום הצגת האפליקציות הנבחרות במספר ערים בעולם, בהן גם בירושלים, ייבחרו הזוכים.

המיזמים הנבחרים יקבלו הזדמנות יוצאת דופן לשיתוף פעולה עם סיטי, אחת מקבוצת הפיננסים הגדולות בעולם. סיטי תחשוף בפני אותם נרשמים APIs לפיתוח אפליקציות על בסיס הטכנולוגיה הקיימת של הקבוצה. כמו כן הם יקבלו הזדמנות לשיתוף פעולה עם סיטי, חלק מפרס כספי העומד על 100,000 דולר וחבילת מוצרים של שותפים גלובליים.

לפרטים נוספים ולהרשמה

kaspersky

Security Startup Challenge

תאריכים: מרץ עד אוגוסט (הגשת מועמדות עד ה-21 במרץ).

יוזמי התחרות: קספרסקי.

מעבדת קספרסקי מכריזה על Security Startup Challenge – יוזמה גלובלית חדשה שנועדה לזהות ולטפח כשרונות חדשים בתעשיית אבטחת המידע. ה-Security Startup Challenge) SSC) היא תוכנית אקסלרטור שפותחה והוטמעה על ידי Kaspersky Academy, בשותפות עם קרנות מובילות בתעשייה, Magrove Capital Partners ו-ABRT Venture Fund, כדי לספק לסטרטאפים גישה למומחים העומדים בחוד החנית של עולמות העסקים, אבטחת הסייבר ויכולות חוצות תעשיות, מסביב לעולם.

SSC תיערך במקביל במספר מקומות בעולם. בישראל היא תתקיים בשיתוף פעולה עם תוכנית Jnext של הרשות לפיתוח ירושלים, עיריית ירושלים והמשרד לירושלים והתפוצות, המעניקה מעטפת של שירותים, משאבים תמיכה וסיוע ליזמי סטארטאפ וחברות טכנולוגיות צעירות; עם האוניברסיטה העברית בירושלים, בה פועל בית הספר להנדסה ולמדעי המחשב מהמובילים בעולם ועם יישום, חברת מסחור הטכנולוגיות של האוניברסיטה העברית בירושלים.

בסך הכל יתקבלו מישראל 25 יוזמות לתוכנית, המציעה הזדמנות למייסדי סטרטאפים – באבטחת הסייבר ובתחומים קשורים, כגון טכנולוגיות פיננסים, שירותי בריאות, מובייל, האינטרנט של הדברים והענן – לבנות את הידע שלהם ולהתחרות על פרסים בסך כולל של 80 אלף דולר והמשך תמיכה לאחר התוכנית.

החל מחודש מרץ ועד אוגוסט תפעיל מעבדת קספרסקי את תוכנית Security StartUP Challenge 2015 שתורכב מסדרה של סדנאות דו יומיות בירושלים, ברלין, סן פרנסיסקו, סינגפור ומוסקבה. לאחריהן תתקיים תוכנית אקסלרטור שתכלול עבודה מרחוק עם צוות מומחים תומך ושתי סדנאות בלוקסמבורג, ובסיום ייערך אירוע מסכם במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT).

קספרסקי ישראל מציעה לסטודנטים וליזמים בתחילת דרכם להרשם לתוכנית, להציג את רעיונותיהם בתחומי אבטחת סייבר ולהגיש את מועמדותם לסדנא הישראלית. הסדנא תתקיים ב-22-24 במרץ בבית הספר להנדסה ולמדעי המחשב ע"ש רחל וסלים בנין, קמפוס אדמונד י. ספרא, האוניברסיטה העברית בירושלים. פרויקטים מבטיחים אשר יוגשו על ידי סטודנטים מהאוניברסיטה העברית יזכו בליווי עסקי של חברת יישום. התאריך האחרון להגשת מועמדות הוא ה- 21 במרץ 2015. וועדה מיוחדת תטפל בתהליך הבחירה, ותזהה את היחידים והצוותים עם ההצעות המבטיחות, החדשניות או המרגשות ביותר.

לפרטים נוספים ולהרשמה

Screen Shot 2015-03-02 at 15.22.15

Disability Technology Solutions Conference

תאריכים: הגשת מועמדות עד ה-7.3.

יוזמי האירוע: PresenTense ו-Israel Ideas.

האם יש לכם מיזם שמציג פיתוח לאנשים בעלי מוגבלויות? בקיץ הקרוב יתקיים בוושינגטון כנס מיוחד שמטרתו להציג בפני חברי קונגרס אמריקאיים, משקיעים, אנשי עסקים בכירים ולקוחות אסטרטגיים, פיתוחים ישראלים לאנשים בעלי מוגבלויות.

האירוע זוכה גם לתמיכת הקונסוליה הישראלית ועלויות הנסיעה יכוסו למועמדים מתאימים.

לפרטים נוספים ולהרשמה

 

 

וואלי מול הואדי: מה האמריקאים חושבים על סצינת הסטארטאפים הישראלית?

$
0
0
בוגרי התוכנית האמריקאים. תמונה: אבישי פינקלשטיין
עיבוד תמונה: גיקטיים

מימין ויחד עם סיבוב השעון: אלכס כהן, בן גולהבר, ליסה וולנס ובריאנט וולף

סטארטאפים ישראלים רבים עוברים במסגרת אקסלרטורים וחממות, עסקאות או אקזיטים לארה"ב, כשהסיליקון וואלי הפך לבית השני של החברות. אבל איך זה נראה כשצעירים אמריקאים מתעשיית ההייטק של ארה״ב מגיעים לישראל לחוות את האווירה של הפלאפל לצד היזמות על הבר?

אלכס כהן (25), ברייאנט וולף (23), בן גולהבר (25) וליסה וולייס (23) הגיעו להתמחות בישראל במסגרת תוכנית Birthright Israel Excel. בניגוד לתגלית שכולנו מכירים (קרי, שבוע מצפון ועד דרום הארץ של צעירים יהודים מרחבי הגלובוס), התוכנית המדוברת מתקיימת לאורך חודשיים ובאה ליצור חוויה מעמיקה בקרב הצעירים ולהעניק להם ערך מוסף שנוגע גם לחווית התרבות המקומית. דרך התמחות קיץ משמעותית בחברות בתעשיית ההיי-טק, סטארטאפים והון-סיכון הישראלית, אותם נבחרים זוכים להזדמנות לראות מקרוב את הסצינה הישראלית וכן לליווי צמוד. בין החברות שהתגייסו לצורך התוכנית ניתן למצוא את EY ישראל, צ'ק פוינט, WIX, וקרנות הון סיכון בהן פיטנגו, כרמל ומגמה.

ישר ולעניין

כהן, שהגיע מוושינגטון והתמחה בקרן הון הסיכון גיזה, סיפר כי ההחלטה לקחת חלק בתוכנית היתה פשוטה. "כשניתנה לי ההזדמנות לעבוד עבור קרן הון הסיכון כסטודנט, לא יכולתי להגיד לא". וולף, שמגיע מקיימברידג', מסצ'וסטס התמחה כאנליסט מחקר בקרן כרמל וכיום עובד על הקמת פרוייקט, הסביר שהגיע לישראל "מאחר וחיפשתי הזדמנות לנסוע לחו"ל בזמן הלימודים ושיהיה לי קשר אליה". ליסה מגיעה מ-Palo Alto ועובדת כיום בסטארטאפ Qadium כאחראית על אסטרטגיה ופיתוח עסקי, התמחתה ב-BRM Group והגיעה לישראל דווקא מתוך סקרנות למסורת היהודית שלה בשילוב עם אהבתה לטכנולוגיה.

ארבעת הצעירים מציינים כי אחד הדברים הראשונים שתפסו אותם היתה הישירות הישראלית. "אני אוהב את ה'דוגריות'. שיחה ישירה היא דבר נדיר במקום ממנו אני מגיע והעובדה שהחברה הישראלית מעודדת את זה זה מצויין", אומר בן. "ישראלים לרוב מעריכים ישירות ויעילות לעומת העמדת הפנים החברתית של האמריקאים, שלפעמים מעריכים נימוס בצורה מוגזמת ומקריבים יעלות למען מטרה זו", מסביר כהן שכיום הינו מייסד שותף ומנהל פיתוח עסקי בחברת EventKloud. "ישראלים מעדיפים להסיר את הפלסטר יותר מהר ובהתחלה. יש דרך לייבא את זה לארה"ב?" הוא צוחק. "אני חושב שישראלים לא נוטים ללכת על בטוח בחיים, אם זה בקריירה או בבחירות אחרות. אמריקאים יעדיפו ללכת על העבודות הבטוחות עם מינימום סיכונים ואחריות", אומר וולף ומוסיף כי אהב את "הכנות והסקרנות של הישראלים. השילוב הזה מוביל לדברים נהדרים ולמאבקים בחשיבה קבוצתית".

תמונה: Silicon Valley, south bay, California, USA via flickr cc-by Wonderlane

תמונה: Silicon Valley, south bay, California, USA via flickr cc-by Wonderlane

כהן חושב שהחברות האמריקאיות יכולות להרוויח מקשרים בקהילות הישראליות ומחיקוי ההגינות והכנות שלהן. מאידך הוא מציין שגילוי הלב גם עלול להוביל לתהליך קבלת החלטות ארוך יותר, אפילו בדברים שגרתיים. כמובן שהוא לא היה מתנגד לקחת הביתה כמה שקיות שוקו ובמבה. ליסה הופתעה "כמה אנשים מוכנים לעזור אחד לשני ולקהילה, אפילו לאנשים שהם לא מכירים" וכמובן שלמדה לא לקחת ללב, תודות לישירות הישראלית.

אך אם לרגע כבר חשבתם שהכל מושלם אצלנו, אל תרתמו את העגלה לפני הסוסים עדיין. מסתבר שגם מהחוצפה הישראלית זכו המתמחים לטעום. כהן משתף כי בזמן ש"ישבתי בפגישה בחברה קטנה בישראל והמנכ"ל עמד ודיבר קצת לפני שנתן זמן לשאלות ופידבק. עם סיום דבריו, מספר אנשים נעמדו והתחילו לצעוק, לבקר ולשאול שאלות באופן סימולטני. זה לעולם לא היה קורה באמריקה".

האקזיטים לצה"ל

אלכס מספר כי אחד הדברים שזרים בסצינת הסטארטאפים האמריקאית אך שכיח בישראל הוא "שכל ישראלי היה בצבא וכתוצאה מכך יש בסיס של ידע משותף אז קל יותר ליצור קשרים עם אנשים. כך אתה יכול למצוא את עצמך מתקשר למישהו שהיה איתך במחלקה וזה גם משפיע על העבודה בתוך הסטארטאפ". ליסה מציינת שההבדל העיקרי טמון בניסיון הצבאי שהישראלים רוכשים ביחידות המודיעין והמחשוב בעוד וולף אהב את התרבות ה'מעורבבת'. "בסופו של יום, יצירתיות זה לקחת קונספט והשפעות שקיימים ולשלב אותם בדרכים מקוריות למשהו מיוחד", הוא מסביר.

בן, שעובד כיום כ-Operations Coordinator ב-Google והתמחה בקרן פיטנגו, הופתע במיוחד מהידע המעמיק שיש לסטארטאפים והתרשם כי מדובר בחלק גדול מהזהות הישראלית, "אני חושב שהיתרון בסצינת הסטארטאפים בישראל הוא הטבע של הקהילה – אווירת נאמנות גבוהה, שמאפשרת בקלות ליצור סטארטאפים מצויינים".

המשפט "הגודל לא קובע" אמור להוות יתרון לישראל שלמרות שאינה המדינה שמייצאת הכי הרבה סטארטאפים בעולם, אנחנו פשוט טובים בלעשות הרבה רעש, אך לפי המתמחים מדובר במהמורה לא קלה. רוב המתמחים הסבירו כי קיים קושי לסטארטאפים המקומיים לפרוץ את גבולות השוק. לפי כהן "מייסדי הסטארטאפים שוכחים את הפוקוס על קנה מידה של שוק גדול יותר כמו ארה"ב. ליסה חושבת ש"החיסרון הוא שיש פחות גישה להון מאשר בסיליקון וואלי למשל וכן גישה לשווקים ישירים כגון אנטרפרייז בתוך ישראל". מבחינת בן הבעייתיות הינה בקושי ליצור חברות גדולות במדינה קטנה. "סצינת הסטארטאפים היא מקום נהדר לבחון אם שוק המוצר שלך מתאים, אבל זה קשה לאמוד אותו. לכן חברות רבות מחפשות 'יציאות' מהירות רלוונטיות מה שמוביל ליותר מוצרים מאשר חברות בשלות. עם זאת, הם עובדים מהר מאוד ונוטים להיות בעלי גישה לכישרון", הוא אומר ומוסיף שהחברות הישראליות נמצאות בבעיה גדולה, והיא "לשמור על רמת ההצלחה הנוכחית. הרף שהם הציבו הוא די גבוה".

כמובן שהסתקרנו לגלות על אלו חברות ישראליות שמעו המתמחים בארה"ב ובתוך הניים דרופינג בו עשו שימוש מצאנו את Waze (ותודה לגוגל), Visual.ly, Viber, Medaware, Interlude, CyberReason ו-Houzz.

תמונה: Tel Aviv, flickr, cc-by  amira_a

תמונה: Tel Aviv, flickr, cc-by amira_a

זמן פוליטיקה

לצד ריח הבחירות שבאוויר התעניינו לשמוע האם המתמחים היו נשארים בישראל ואלו סטיגמות נשברו להם בעת שהותם. "הייתי שמח להשאר בישראל לכמה שנים. מאוד נהנתי מהזמן שם ואני בטוח אחזור בקרוב. בכל זאת, מה יש לא לאהוב? שמש, אנשים בעלי מוטיבציה וחוכמה, חופים. זה גן עדן", אומר אלכס ומוסיף כי "מהדורות החדשות בארה"ב עושות עבודה נוראית בלהסביר את השיגעון שהולך במערכת הפוליטיקה הישראלית וזה היה פותח עיניים לשמוע את ההבדלים בספקטרום הפוליטי. מבלי לבלות זמן משמעותי בישראל, קשה להבין באופן מלא את ההבדלים בין הדעות השונות״.

ליסה היתה נשארת אף היא אך בשל העובדה כי משפחתה בארה"ב היתה מוכנה להתפשר על חיים בשתי המדינות. מבחינה פוליטית, "הייתי מאוד נאיבית לגבי השקפת העולם שלי על איך ישראלים יהודים וישראלים ערבים חיים, למשל שהם חיים משני צדדים של גדר והם מעולם לא דיברו. הופתעתי לראות שיש הרבה ערבים, יהודים ונוצרים שחיים אחד לצד השני בשלום, כולל עשיית עסקים ביחד ובניית חיים משותפים. אומנם זה לא כולם אבל זה היה עמוק בשבילי לראות דברים שלא ראיתי בתמונות בחדשות בארה"ב". וולף מצידו מסביר ש"עכשיו קל לי יותר לראות את ישראל כגוף מפולג של אינטרסים מתחרים. בארה"ב אנחנו רואים את ישראל כחזית מאוחדת בלבד. אני חושב שזה מרחיק חלק מהאנשים שלא מסכימים עם חלק מהדברים שישראל עשתה אבל מרגיש שהם לא יקשיבו לקול האופוזיציה הישראלי".

בוגרי התוכנית האמריקאים

בוגרי התוכנית האמריקאים. תמונה: אבישי פינקלשטיין

LookAt תעשה את החיים פשוטים יותר ליוצרי וידאו ולעורכים

$
0
0
BIG
מקור: LookAt

מקור: LookAt

תארו לכם שאתם מקבלים מסמך לעיון וצריכים לתקן בו שגיאות, להוסיף הערות ולשנות נוסח. עכשיו, דמיינו שבמקום לעשות את התיקונים על גבי המסמך עצמו כפי שהיום אתם עושים, הייתם צריכים לפתוח מסמך חדש ולהתחיל לפרט את התיקונים וההערות בצורה הבאה: במשפט החמישי מלמעלה, למחוק את המילה השנייה מימין; בפסקה השלישית למחוק את המשפט השני והשלישי… טוב, הבנתם כבר. אין ממש הגיון בזה. למרבה הפליאה, ככה עובדים עד היום עורכי וידאו שעורכים סרטים באורך מלא (פיצ'רים), סרטונים, סרטוני תדמית, קליפים, פרסומות, ואת זה רוצה לשנות הסטארטאפ הישראלי LookAt.

עבודה קבוצתית על עריכת הוידאו

השירות של LookAt מאפשר לעורכי וידאו לקבל משוב, הערות ותיקונים על הסרטונים שהם סיימו לערוך בדרך פשוטה ושקופה: לאחר שהעורך מעלה לשירות את הסרטון המוכן, הוא בוחר את מי לשתף בצורה פרטנית או על ידי בחירת קבוצות. כל משתמש שיקבל את ההזמנה לצפות בסרטון יוכל לעצור בכל רגע, להוסיף הערות טקסטואליות או לצייר ולסמן על גבי הוידאו את האזורים הדורשים טיפול לדעתו, כשהמערכת שומרת כמובן את המיקום (מבחינת טיימליין). ההערות עצמן מוצגות בזמן אמת וניתנות לצפייה על ידי כל אחד מהמשתתפים, וניתן גם לענות להן, מאותו חלון מרכזי. בנוסף, השירות מקיים מעקב אחר הגרסאות השונות, כך שתוכלו לחזור ולהשוות בין הגרסאות השונות. השירות עצמו הוא SaaS, כך שאף צד לא נדרש להוריד או להתקין אפליקציה או תוכנות מסויימות. עד עכשיו, היה השירות פעיל במסגרת בטא סגורה, אולם החל מהיום הוא פותח את שעריו לכולם, כשבינתיים לפחות השירות ניתן ללא עלות מצד המשתמשים.

יתרון חשוב שמספקת העבודה ב-LookAt היא העבודה לפי קבוצות: החל מקבוצות פנימיות של יוצר הסרט, העורך או הבמאי; דרך קבוצות מקצועיות של אנשי סאונד, אנשי חברת הפקה וכלה בלקוח הסופי, שצריך לאשר את הסרט עצמו – נציגי הזכיינית, נציגי הלקוח של הפרסומת, נציגי חברת המוסיקה וכו.

בתגובה להשקה מסר יוני גור-זאב, מנכ"ל ומייסד-שותף LookAt: "כמי שעסק בעריכת וידאו בצורה מקצוענית, הבנו שמיילים, שיתוף של קבצים וכלים בסיסים לתיקונים מגבילים את היעילות והפוטנציאל של התעשייה". לדבריו: "יוצרי וידאו באמת זקוקים לשירות ענן שהוא שיתופי כמו Google Docs ומוכוון קבוצות כמו WhatsApp או המסנג'ר של פייסבוק".

 וידאו: כך עובד LookAt

גילוי נאות: LookAt הוא סטארטאפ היושב בחממת TheTime, בדומה לחברה המפעילה את אתר גיקטיים.

 


זימפריום הישראלית מגייסת 12 מיליון דולר [גיוס]

$
0
0
zim
מקור: Zimperium

מקור: Zimperium

חברת הסטארטאפ הישראלית זימפריום (Zimperium), העוסקת באבטחת מידע סלולרי לארגונים, הודיעה על השלמת סבב גיוס שני בתוך שנה וחצי בסך 12 מיליון דולרים בהובלת חברת התקשורת האוסטרלית טלסטרה (Telstra). בגיוס השתתפה גם חברת TOYO היפנית והמשקיעים הקיימים של החברה – הקרן האמריקאית סיירה ונצ'רס, קרן לזרוס וחברת סמסונג.

האקרים החוצה

הפתרון של החברה מאפשר הגנה במשך 24 שעות ביממה מפני איומים וחדירה למכשיר הסמארטפון. לטענת החברה היא הראשונה שמספקת מערכת אבטחה מקיפה שכזו באמצעות אפליקצית zAnti התואמת ל-iOS ואנדרואיד. ההתמקדות של החברה היא הגנה על המשתמשים מפני התקפות ונסיונות לעקוב אחר המידע הרגיש שלהם ושל החברות בהם מועסקים. באמצעות האפליקציה יוכלו המשתמשים לבדוק את הרשתות הסלולריות השונות אליהן מעוניינים להתחבר, במטרה לראות האם יש בהן חולשות או נסיונות תקיפה שעשויות לנצל את החיבור שלהם לצורך האזנה.

כיום יותר ויותר חברות מודעות לסכנה הטמונה בכך שעובדיהן יכולים לחשוף את פעילותן לגורמים לא מורשים באמצעות הטלפון הסלולארי, כך שהפתרון שהחברה מציעה הוא די מתבקש. מטרתה של החברה היא לשנות את צורת החשיבה לגבי האבטחה הסלולרית כיום, כך שלא רק תגן על הארגון, אלא תהפוך את תרבות הבאת מכשירי הסלולר והמחשבים האישיים של העובדים לסביבה הארגונית (BYOD) ליתרון המסוגל להגן עליה.

החברה נוסדה בשנת 2010 על ידי יצחק אברהם ואליה יהודה, ומעסיקה כיום כ-60 עובדים במשרדים בתל אביב, סן פרנסיסקו ודאלאס. הגיוס הנוכחי מצטרף לזה שהתקיים בחודש דצמבר 2013 בהובלת סיירה ונצ׳רס, בסך 8 מיליון דולר, מה שמציב את סך גיוסיה של החברה עד כה על 20 מיליון דולר. סכום הגיוס יאפשר הרחבת הפעילות של החברה ביחד עם קידום ומציאת פתרונות טכנולוגים חדשים במאבק נגד פרצות אבטחה באינטרנט.

מנכ״ל החברה שרידהר מיטאל אמר כי ״תקיפות שכאלה מגיעות מכל הגוונים ועסקים נפרצים ונפגעים בקצב הולך וגובר. אבטחה ״מסורתית״ באמצעות סיסמאות לא מסוגלת לעמוד בזן החדש של תקיפות אלו, ועם השימוש הגובר בשימוש בסמארטפונים, נדרש שינוי עצום בצורת חשיבתן של החברות והארגונים השונים אודות נושא האבטחה״.

החיפוש אחר הדומיין המושלם - הנה הטיפים שיעזרו לכם

$
0
0
domain shutterstock

domain shutterstock

מאת דניאל סקלוסוב, יזם אינטרנט סדרתי, מייסד חברת המדיה DMG ומשקיע אנג'ל בחברות JoyTunes, GameEffective, 90min.com, Webyclip וסטארטאפים נוספים.

אתם כנראה מכירים את ההרגשה – אתם מחפשים אחר שם לאתר החדש שלכם (דומיין), ולאחר שעות של חיפושים עדיין לא מצאתם שם שמוצא חן בעיניכם ואין אור בקצה המנהרה. הנה כמה טריקים למציאת דומיינים בהם אני משתמש.

ג'ואל גסקוין (Joel Gascoigne) מבאפר (Buffer) כתב לא מזמן בפוסט, שלדעתו דומיינים מוערכים יתר על המידה. למרות הערכתי אליו (הבחור בנה מותג מדהים) אני חושב שכל סטארטאפ צריך להשקיע זמן במציאת שם דומיין טוב – בעיקר מפני שהוא חיוני למיתוגם העתידי. אני מקווה שפוסט זה יגרום גם ל-ג'ואל להיות יצירתי יותר עם הדומיינים הבאים :-)

המרכיבים של דומיין טוב

  • קצר – (2-8 תווים).
  • 2 הברות – Google, Facebook, Twitter.
  • טרנדי – פעם זה היה: i,e או my ואחריו anyword.com. היום זה r (כמו בTumblr) ו- ly (כמו ב-Grammarly) או אותיות כפולות (כמו ב-Digg) וסיומות אקזוטיות במקום הדוטקום המסורתי (כמו ב-Youtu.be).

כלים ותהליך

הכלי המועדף עליי לחיפוש דומיינים הוא InstantDomainSearch. הוא מאפשר לי לחפש שמות חדשים בזמן אמיתי ללא הצורך בלחיצה על כפתור החיפוש – מה שמאיץ את תהליך סיעור המוחין שלי באופן משמעותי.

image1

בואו נכיר באמת – כמעט כל הדומיינים בעלי המילה האחת תפוסים. המשמעות בשבילכם היא שאתם יכולים לחפש מילים מומצאות (כמו kaboom, kululush ו-kawabanga) או לנסות וליצור מילים חדשות על ידי מיקום מילה אחת לאחר השנייה או מיזוגן יחדיו.

1. התחילו עם רשימה

הכינו רשימה של "מילות בסיס" שמתקשרות לרעיון המרכזי שלכם תוך שימוש ב-Thesuarus. הרשימה צריכה להכיל בין 20 ל-60 מילים.

2. הוסיפו קידומות וסיומות

נסו להוסיף סיומת או קידומת ובידקו האם שם הדומיין פנוי. להלן כמה דוגמאות שכבר תפוסות :)
רשימת קידומות: intercom, neopet.
רשימת סיומות: Spotify, bitly.

3. מיזוג מילים יחדיו – מדריך למשתמש

אם אינכם יכולים למצוא שם טוב עם קידומות או סיומות, זה אומר שהגיע הזמן להתחיל למזג. אני לא מתכוון שתשימו מילה אחת אחרי השנייה (כמו במקרה של פייסבוק – Face+Book – למרות שבמקרה שלהם זה ככל הנראה עבד טוב), אלא מציאת חיבור כלשהו בין האותיות בשתי מילים שונות.

לדוגמה: רציתי לנסות מוצר, בו הרעיון העיקרי היה לשלם למשתמשים על מנת לראות פרסומות (באנרים) באתרי אינטרנט. כמה מהמילים הרלוונטיות בתחום הזה היו User, Advertising, Clicks, Banners, Impressions, Reward, Look, Watch וכו'.

1. השתמשתי במילה User מהרשימה של מילות הבסיס ובדקתי האם ניתן למזג אותו עם מילה אחרת.

2. חיפשתי מילים שמתחילות עם האות האחרונה במילה User: האות R, תוך שימוש ב-scrabbleFinder (אתם יכולים להחליף את ה-R בכל אותו שתרצו).

3. המילים בדף החיפוש מסודרות על פי כמות האותיות הקיימות בכל אחת, כך שקל להתחיל עם המילים הקצרות ולעלות ברשימה עד אשר המילים נעשות ארוכות מדי. אנחנו מחפשים לצרף משמעות נוספת לרעיון המקורי (לפיו משתמשים – יוזרים – מקבלים תשלום על מנת לצפות בבאנרים). המילה "Rep", שהיא קיצור ל-"Representation", נראית רלוונטית. חזרתי ל-InstantDomainSearch, ובדקתי האם Userep.com פנוי. ובכן.

4. שם הדומיין פנוי! אני אוהב את השם בגלל שהוא קצר (6 תווים בלבד), יש הסתברות נמוכה לטעויות כתיב ומפני שהוא רלוונטי לרעיון המקורי.

כל התהליך לקח כמה שעות ומספר רב של חזרות, אבל בסוף מצאתי את הקומבינציה ש(לדעתי) נשמעת טוב.

מילים שמתחילות/נגמרות ב…

להלן קישורים לכמה אתרים המפרטים מילים שמתחילות/נגמרות באות מסוימת. שימו לב שאתם משנים את האות בכתובת ה-URL לאות האחרונה או הראשונה במילה שאתם משחקים איתה. שימו לב – אתם יכולים לציין אות אחת או קומבינציה של מספר אותיות, ואפילו למצוא מילים שלמות, כגון: מילים שמתחילות ב-big.

מילים שמתחילות ב….
מילים שמסתיימות ב….

אם אתם מחפשים רעיונות לשמות טרנדיים, בקרו כאן: 5,000 קידומות וסיומות לשמות הדומיין הנפוצות ביותר.

לסיכום

בפתיחה שלי הזכרתי את ההצלחה של Buffer. כשג'ואל, מייסד החברה רצה לרשום את הדומיין Buffer.com, הוא גילה שהוא כבר תפוס, אז הם רשמו את Bufferapp.com במקום. עם ההצלחה הגדולה שלה הם זכו, אני די בטוח שהבעלים של Buffer.com מקבל משתמשים רבים שמחפשים את האתר המקורי וג'ואל אולי מאבד לקוחות פוטנציאלים.

אם תרצו את רשימת המילים הגנריות שלי לחיפוש דומיינים, שילחו לי ציוץ.

קרדיט תמונה: domain via shutterstock.

 

5 קמפיינים פרסומים מבריקים שיעניקו לכם השראה

$
0
0
discount

knorr

מבצעים מהסיר

קנור (Knorr), המותג מבית Unilever, שמוכר בארץ בעיקר בזכות מרקי האינסטנט שלו, עשה שימוש מעניין בטכנולוגית ה-Beacon ויצא בקמפיין Offline Retargeting ראשון מסוגו בעולם שנערך בשבדיה בשת"פ עם אפליקציית החדשות המקומית Aftonbladet.

במהלך הקמפיין, משאיות מזון של המותג הסתובבו בערי המדינה וחילקו מרקים חמים. לקוחות שעל הטלפונים החכמים שלהם הותקנה אפליקציית Aftonbladet טורגטו באמצעות ה-Beacon וכאשר הפעילו אותה קיבלו קופון לרכישת מוצרי Knorr לשימוש בנקודת המכירה המועדפת עליהם.

קמפיין זה שעשה חיבור חכם בין האונליין לאופליין, הביא למעורבות צרכנים עם המותג, אפשר לו לפנות לקהל יעד שמתעניין במוצריו בהצעה רלוונטית וסייע למותג למצב עצמו כמתקדם וחדשני, כיאה לעידן הדיגיטלי.

הנחות קרות

העידן הדיגיטלי מאפשר למפרסמים להמציא מחדש את ערוצי המדיה המסורתיים ולשלבם עם כלי פרסום חדשים שמתפתחים בשנים האחרונות. דוגמא מצוינת לכך הוא קמפיין RealTime של מותג ההלבשה הגברי הקנדי Mark's, שהחליט לצ'פר את לקוחותיו בהנחות אטרקטיביות באופן מתוחכם למדי, שמתחבר לחורף הקשה שעובר על תושבי המדינה.

המותג יצא בשילוט חוצות אינטראקטיבי בתחנות אוטובוס שהציגו את הטמפרטורה הנוכחית במקום. הטמפרטורה היא שקבעה את גובה ההנחה שמקבלים הצרכנים; למשל, אם הטמפרטורה היא 15°C-, ההנחה תהיה 15% על מוצרי המותג. כך יוצא שככל שהטמפרטורה יורדת, ההנחה שמתקבלת היא גבוהה יותר.

קר לכם יותר? תשלמו פחות

קר לכם יותר? תשלמו פחות

במהירות שיא

מותג הרכב Honda הזמין את הצופים לבחון את יכולות הקריאה המהירה שלהם בסדרת סרטונים שהעלה לרשת. הסרטון מבקש מהצופים לעמוד בקצב הטקסט שמתחיל לרוץ על המסך בקצב ראשוני של 500 מילים לדקה. בתום הסרטון הראשון, לצופים ישנה אפשרות לעבור לסרטון הבא ולהגביר את קצב זרימת המילים.

הקמפיין שנועד לקדם את צי הרכבים החדש של המותג מעביר את האתוס של המותג Honda – לעמוד באתגרים בהתמדה, לדחוף את עצמם קדימה ולחדש. באותו האופן, הסרטונים מבקשים מהצופים לעמוד בקצב, להתמודד עם האתגר ולדחוף את עצמם עד קצה היכולת.

לחפור לעומק

בשנים האחרונות הפכו סדרות הטלוויזיה לתוכן איכותי שמרתק למרקע מיליוני צופים ברחבי העולם. סדרות איכות מושקעות זורמות ללא סוף מארה"ב ואירופה ומצליחות לתפוס את תשומת ליבם של הצופים בבית, שמחכים חסרי סבלנות לצאתו של הפרק הבא. וכאשר ההיצע הוא כה רב, משיכת תשומת ליבו של הצופה הופכת למשימה מאתגרת יותר ודורשת מחברות הטלוויזיה שמפיקות את הסדרות לקחת צעד אחד קדימה ולהציע חוויה מבדלת וייחודית שלא ניתן למצוא אצל המתחרים.

חברת הטלוויזיה האמריקנית USA יצאה במהלך Cross-Reality מרובה פלטפורמות במטרה לקדם מיני-סדרת מתח חדשה בשם "Dig". במסגרת הקמפיין הושקה אפליקציית מציאות רבודה שמאפשרת לצופים לגלות תוכן משלים ופרסים שחבויים בפרסומות ובתכנים הקשורים לסדרה באונליין ובאופליין. בנוסף, הושקה פלטפורמת משחוק אינטרנטית שמאפשרת לצופים לחקור את התעלומה בסדרה במקביל למתרחש בה ואולי לזכות בפרס הגדול – טיסה לאחת המדינות שבה מתרחשת הסדרה: ישראל, קרואטיה או נורבגיה.

dig

דרושה זוגיות

Binger היא אפליקציית היכרות ייחודית שפועלת על בסיס נתוני צפיית Netflix ומחברת בין אנשים בהתאם להעדפות הצפייה שלהם. אלא מה? האפליקציה איננה פעילה עדיין מכיוון שמדיניות הפרטיות של Netflix אינה מאפשרת לה לחלוק נתונים אודות לקוחותיה. לכן, יוצרי האפליקציה מבקשים את עזרת הצופים במשימה לשכנע את חברת הסטרימינג לאפשר את פעילות היישום באמצעות תיוג פוסטים בעד האפליקציה בהאשטג #BeAloneTogetgher.

אלו הם 4 הסטארטאפים שנבחרו להשתתף בתכנית TechPay

$
0
0
tech
מקור: עיבוד תמונה, אתרי החברות

מקור: עיבוד תמונה, אתרי החברות

ארבעת הסטארטאפים (הישראלים) שנבחרו לקחת חלק בתוכנית TechPay השנה הם: GetBus, SecuredTouc, PayBox ו-Shopic – כולם עדיין מצויים בשלבים מוקדמים (Seed ו-Pre-Seed).

4 הסטארטאפים שנבחרו:

GetBus

שירות המאפשר הזמנת הסעות אונליין, סוג של גרסת האוטובוסים של גט טקסי. באתר החברה ניתן להזמין אוטובוסים ומיניבוסים מכל הסוגים והגדלים ולכל מטרה – החל מקבוצות תיירים ותלמידים ועד להסעת חוגגים למסיבת בר או בת מצווה. תוך שניות ובלחיצת כפתור אחת האלגוריתם שפותח אמור למצוא ולחשב אחר הצעת המחיר המשתלמת ביותר, ובלחיצת כפתור נוספת ניתן להזמין ממגוון שירותי ההסעה הפרוסים ברחבי הארץ.

המיזם הוקם ב- 2014 עלי ידי ז'ק יולזרי, לשעבר מנהל פיתוח עסקי בחב' ההסעות יולז'רי, וישי בועזסון, בוגר MIT ומומחה בקנה מידה עולמי בנושא תחבורה וניהול לוגיסטי.

SecuredTouch

הוקמה על ידי יאיר פינזי ורן שוליקינד, מציעה פתרון לאימות והערכת סיכונים ליישומים ניידים, שביכולתה לזהות השתלטות על חשבון המשתמש על סמך ניתוח השימוש במכשיר. החברה עושה זאת באמצעות יצירת חתימה ייחודית לכל משתמש ובכך בעצם מאזנת את הפער שבין אבטחת מידע לבין חוויית המשתמש; זיהוי רציף ומאובטח מחד, ללא שימוש בסיסמאות ובפתרונות אחרים שמפריעים לחוויית המשתמש, מאידך.

PayBox

איסוף כסף לאירוע קבוצתי כמו מסיבת רווקות או מתנה למרצה האהוב הוא תהליך מייגע ומסורבל. חברת PayBox שהוקמה ע"י טל גרינברג, אודי ליברמן, אמרי הפנר ודוד רחמים באוגוסט 2014, מאפשרת העברת כספים פשוטה בין חברים. מדובר ברשת תשלומים חברתית שנוצרה בעיקר עבור דור ה-Y, באמצעותה ניתן לאסוף ולנהל כסף עם קבוצות וחברים באמצעות הסמארטפון, תוך כדי שמירה מלאה על סטנדרטים מחמירים של אבטחה מידע. בשל העובדה שכל האינפורמציה שקופה וגלויה בקרב המשתתפים, ניתן לראות מי שילם ומי לא, מבלי שהאדם שחייבים לו את הכסף יצטרך להרגיש לא נעים לגבות את הסכום מחבריו.

Shopic

הוקמה על ידי היזמים רז גולן, ערן קרביץ ודן בנדלר וברצונה לשנות את חווית הקניה בחנויות ולהפוך אותה למהירה וזמינה יותר. החברה מפתחת, כיום מתחת לרדאר, פתרון מסחר למובייל, שיוצר ערוץ מכירה חדשני לעולם הקמעונאי ומביא את חווית הקניה ברשת אל העולם הפיזי.

על התוכנית

תכנית TechPay של לאומי קארד, Plus Ventures ואוניברסיטת תל אביב, נמשכת כשישה שבועות וכוללת שילובם של מנטורים מטעם הגופים השותפים שילוו את החברות וישתפו מניסיונם האישי. בסיום התכנית ייערך אירוע "Pitch Day" שבו ייבחר המיזם המנצח, אשר יזכה להשקעה כספית של עד 500,000 דולר מטעם Plus Ventures ואפשרות לפיילוט מסחרי עם לאומי קארד.

8 טיפים של מגייסי כוח אדם לקראת ראיון העבודה הבא שלכם

$
0
0
shutterstock job interview

shutterstock job interview

מאת ג׳ון יהושאי.

ראיון עבודה הוא עניין מלחיץ, בכך אין ספק. במשך 20-30 דקות אנו נאלצים לשמור על ריכוז, לחשוב פעמיים לפני כל מילה, להצליח לדבוק לתכנית אשר הכנו מראש – ו"למכור" את עצמנו בצורה הטובה ביותר, בתקווה שנצליח לשכנע את המגייס מולו אנו יושבים שאין בן אדם מתאים לתפקיד יותר מאיתנו. אך מלבד אותו ריכוז מתמשך, ישנם לא מעט גורמים אשר כלל לא היינו מביאים בחשבון – ואשר יוכלו לשפר באופן משמעותי את סיכויי ההצלחה שלכם בראיון העבודה הבא אליו תיגשו.

אותם מנהלים ומגייסים אשר מנהלים את ראיונות העבודה מושפעים ממגוון רחב של גורמים. חלקם פועלים באופן גלוי וחשוף לכל, וחלקם פועלים באופן סמוי – כשאפילו המראיינים עצמם אינם מודעים להשפעתם עליהם. לאחר עשרות שיחות עם מנהלים בכירים ומגייסים שונים בעלי עשרות שנות ניסיון בתחום, ניסינו לברר מהם הגורמים אשר משפיעים ביותר על ראיונות העבודה השונים – וכיצד תוכלו גם אתם להתכונן אליהם בצורה הטובה ביותר.

1. תעשו מחקר מקדים אודות הרווחים שרשמה החברה, דו"חות שפרסמה וחידושים ששיחררה לשוק

כמעט כל המנהלים והמגייסים עמם שוחחנו הצהירו כי אחד הגורמים המרשימים ביותר בקרב מועמד היא שליטה בנתונים ובקיאות במצב החברה. כשאתם מוכיחים כי אתם בקיאים בנתונים העדכניים ביותר אתם מוכיחים ללא מילים את נכונותכם לעבוד קשה, את היותכם יסודיים, ואת הרצינות אשר אתם מייחסים לחברה ולתפקיד. לכן, חפשו אחר דו"חות שפרסמה החברה לאחרונה, תורו אחר נתונים שונים אודותיה, עקבו אחר הבלוג שלה (אם קיים) ובררו אחר החידושים האחרונים ביותר אשר הציגה.

2. תשתמשו במערכת ההתראות של גוגל

למי שלא מכיר את המערכת מבית ענקית החיפוש הגדולה עולם, כנראה שהגיע הזמן. מערכת ההתראות של גוגל ("Google Alerts") מאפשרת לכם לקבל בזמן אמת עדכון אודות כל פעם שמילה מסוימת או צירוף לבקשתכם מוזכר ברחבי האינטרנט. תוכלו להתעדכן בכל פעם ששם החברה מוזכר, או לצמצם את העדכונים רק לפעמים בהם שם החברה מוזכר בצירוף מילים דוגמת "חידוש", "פרסום", "מנהל", וכו'. כך, תישארו מעודכנים כל העת ותפגינו שליטה מלאה בחידושים החמים ביותר הנוגעים לפעילות החברה.

3. "נקו" את הרשתות החברתיות שלכם

לא מעט ביקורת הושמעה על המהלך, אך עדיין רבים מהמנהלים והמגייסים הודו כי הם נכנסים לפרופילים של מועמדים ברשתות החברתיות השונות, ומחפשים בהם רמזים אודות התנהלותם וחיי היום יום שלהם. ניתן להתווכח באשר למוסריות מהלך שכזה והשלכותיו, אך בינתיים, כדאי גם להיערך אליו. אז נכון, לא כדאי להגזים ולמחוק את התמונה מהחתונה כשהרמתם כוסית עם החבר'ה, אבל אם יש לכם ריבוי תמונות אשר עשויות ליצור תמונת מצב "בעייתית", כדאי לשקול למחוק כמה מהן. כך הדבר גם לגבי פוסטים וסטאטוסים שפרסמתם לאחרונה.

4. תקבעו את הראיון ליום ד' בשעה 10:30 בבוקר

כמה חוקרים בחנו את ה"מועד האידיאלי" לקביעת ראיון עבודה, והגיעו למסקנה שבכותרת. לאחר שסקרו מאות ראיונות שונים, הגיעו החוקרים למסקנה שהמרואיינים במועד זה יצאו בתחושה טובה בהרבה ביחס לאחרים, וגם אחוזי הקבלה לעבודה התיישרו בהתאם. אז מדוע זה קורה? ככל הנראה, הסיבה היא פשוט מאוד שמדובר באחת ממשבצות הזמנים בהן מפלס הלחץ הוא נמוך במיוחד: בראשית השבוע, המנהלים אשר מקיימים את הראיון חשים את עומס המטלות של השבוע הקרוב – ונוטים לקצר את זמן הראיון ולהפגין לחץ רב. בימי ה', אותם מנהלים חשים את סופו של השבוע מתקרב – ורוצים להספיק לעמוד במטלות האחרונות שנותרו להם. יום ד', כך נראה, הוא המועד האידיאלי – שכן הוא קרוב מספיק לסוף השבוע, אך עדיין לא מדובר ביום העבודה האחרון. ומדוע השעה 10:30? באופן מעט מצחיק, החוקרים סבורים כי גם הפעם מפלס הלחץ הוא שקובע – כשהאירוע ה"מלחיץ" את המנהלים הוא לא אחר מארוחת הצהריים. מכיוון שיש עוד מספיק זמן עד לאותה הפסקה המנהלים לא חשים בלחץ המטלות שהם חייבים להספיק, והם נוטים להיות נינוחים ורגועים יותר במהלך הראיון.

5. אל תסתפקו בתיאור עצמי, הקפידו לספר סיפור

רבים מראיונות העבודה נפתחים במשפט "בוא ספר לי על עצמך", אך עדיין מרבית המרואיינים מסתפקים בתיאור שבלוני ויבש של קורות חייהם, עבודתם הקודמת, לימודיהם וכו'. ראיונות כאלה, מעידים המנהלים, הם משעממים, שבלוניים, והופכים את המרואיין לחסר ייחוד. מנגד, אנשים זוכרים סיפורים: ספרו על חייכם, ספרו כיצד קיבלתם השראה לגשת לתחום זה, מה השפיע עליכם, מי קידם אותכם – וכיצד הגעתם לאן שהגעתם. אם תשמרו על עקרונות סיפור פשוטים, תוכלו להתחבר למראיין באופן עמוק ומשמעותי בהרבה מאשר אם תציינו את כל מה שבלאו הכי כתוב בקורות החיים שלכם.

6. השתמשו בלבוש שלכם כדי לקדם נושאי שיחה מעניינים

כל כך הרבה כבר נכתב ונאמר על הלבוש ה"נכון" לראיונות עבודה, אך מעטים התייחסו ללבוש אשר תבחרו כאמצעי לקידום שיחות בכיוון מסוים. כמובן שלהגיע עם חולצת קבוצת הכדורגל האהודה עליכם יהיה מעט מוגזם – אך מנהלים רבים נזכרו במועמדים אשר הגיעו עם צמיד מהטיול האחרון שלהם, עם עניבה בצבעי דגל המולדת שלהם, בתליון עם משמעות מסוימת ושאר פרטי לבוש מסקרנים אשר סייעו "לשבור את הקרח" – ואפשרו למועמדים, ממש כמו בסעיף הקודם, לספר סיפור מעניין אודות עצמם.

7. תפתרו בעיות בקול רם

לא מעט מנהלים העידו כי הם נותנים למועמדים השונים בעיות לוגיות שונות ומבקשים מהם לפתור אותן בזמן אמת (החל מניתוח מצבה הפיננסי של חברה מסוימת ועד לשאלות דוגמת "כמה כדורי פינג פונג נכנסים במטוס ג'מבו?"). אם גם בפניכם יציבו שאלה שכזו, זכרו כי מרבית הסיכויים שלא תצליחו לענות את התשובה המדויקת תחת מגבלת הזמנים והלחץ הגדול בו תשרו. וזה בסדר: מטרת השאלה, מסבירים אותם מנהלים, היא לבחון את סגנון החשיבה של המועמד ואת מידת עמידתו בלחץ. לכן שימרו על קור רוח, והסבירו בקול רם את כל תהליך המחשבה שלכם. גם אם תטעו לחלוטין, לפחות תספקו למראיין הצצה לאופן החשיבה שלכם.

8. חישבו מראש על שאלות משלכם

במרבית ראיונות העבודה, לאחר שתסיימו לענות על שאלות המראיין תגיע טבילת אש נוספת ומשמעותית במיוחד: החלק במהלכו אתם הופכים למראיין, ושואלים שאלות על אופי התפקיד והחברה. כמובן שכדאי לשאול שאלות בסוגיות אשר נראות לכם רלוונטיות במיוחד ואשר ישפיעו על יחסכם לתפקיד, אך זיכרו כי גם בעצם השאלות יש בכדי להעיד על אופיו של המועמד. לכן, תכננו מראש שאלות אשר תוכלו לשאול ואשר יספקו לכם מידע חשוב על אופי התפקיד – והן יציגו אתכם באור חיובי כמועמדים חושבים ועצמאיים. שאלות דוגמת "מותר להביא אלכוהול לעבודה" כדאי להשאיר בבית, אך שאלות כמו "אני מאוד מתעניין בשווקים מתפתחים, האם יצא לי לעבוד מולם במסגרת התפקיד" בהחלט כדאי להשמיע.

הכתבה פורסמה לראשונה בפורבס ישראל.

קרדיט תמונה: job interview via shutterstock.

 

שחקני נשמה: הצצה למשרדים של 90min [תמונות]

$
0
0
90min

90min

זוכרים את הסדרה "מסודרים"? ואת הוילה הענקית עם הבריכה? אז זהו, בכזאת לא יושבים 90min אבל הם יושבים באחת שווה לא פחות בתוך השכונה הנחשקת, נווה צדק.

אם בשבילכם המונדיאל הוא חגיגה ומסי זה לא ההוא מהפרסומת לחטיף, כדאי שתכירו את 90min. החברה, שנוסדה ב-2011, משמשת כפלטפורמה לאוהדי כדורגל מכל העולם, שבה הם יכולים לצרוך ולייצר תוכן עשיר ומגוון על כדורגל בכלל, והקבוצה אותה הם אוהדים בפרט. החברה שמעסיקה כ-70 איש מחזיקה במשרד בנווה צדק, שאחראי על המו"פ, במקביל למשרד בלונדון העוסק במכירות, פיתוח עסקי ושיווק ומשרד במנילה שבפיליפינים העוסק בתוכן למדינות באסיה בשפות שונות.

ה-Seed Money של החברה גוייס מאנשים פרטיים באמצעות היזמים, כאשר הסבב הראשון מקרנות גוייס מבטרי ונצ'ורס (קרן אמריקאית) ומג'ימיני (קרן ישראלית), והסבב האחרון גויס משני המשקיעים הנ"ל (בטרי וג'מיני), Dawn Capital (קרן מלונדון) ומשקיע אסטרטגי מאסיה.

כיום יש לחברה למעלה מ-2,000 כותבים ברחבי העולם המייצרים כ-400 כתבות ביום ב-10 שפות שונות, כשהתוכן נצרך על ידי קהל מכל העולם באמצעות פלטפורמות מבוססות Web ו-Mobile.

הוילה המדוברת עוצבה ביחד עם האדריכל גיל שמעוני מסטודיו Bright Umbrella, כשהמטרה היתה לשמר את המבנה המקורי וליצור בעיקר חללי עבודה פתוחים ומעט חדרים.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

הכניסה לוילה לא מסגירה את מה שהולך בפנים ושהופך את המבנה המדובר לשונה מאלו שסביבו.
כבר עם כניסתכם לחצר תוכלו להבחין בצד ימין בשולחן פינג-פונג שנחשב למקום בו "מתרעננים" העובדים.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

הקומה הראשונה כוללת משרדים בעלי לפחות שני חלונות כל אחד, מה שיוצר אווירת שקיפות ואופן ספייס עצום המכיל דגלים של כל קבוצה שרק יכולתם לחלום עליה. "הדגלים נתלו על ידי העובדים שחלקם גם אוהדי כדורגל מושבעים, כל אחד תלה את דגל הקבוצה אותה הוא אוהד", מסבירה ענת בוגנים, VP OPERATIONS. בחלל המדובר מצלמים את הוידאו היומי, בכל זאת עובר מסך.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

קרדיט: גיקטיים

קרדיט: גיקטיים

קרדיט: גיקטיים

קרדיט: גיקטיים

קרדיט: גיקטיים

קרדיט: גיקטיים

אם תחצו את הבית תזכו להגיע למרפסת רחבת ידיים כשבקצה אחד שולחן מעץ וכיסאות תכלת שישמשו היטב לארוחת צהריים וכמובן ל-Happy Hours. "אנו נוהגים מדי פעם בימי חמישי, בסוף יום העבודה, לקיים Happy Hour. מסיימים לעבוד לקראת 18:30, שמים מוסיקה בחצר, דרינקים וקצת אוכל ומציינים את השבוע שהסתיים והסופ"ש שבפתח", מספרת ענת.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

עד כאן הכל טוב ויפה אבל מה חסר לחבר'ה ב-90min? ובכן, חדר ישיבות מרווח ונוח ועוד מקום – לפחות 100 מטר אם להיות מדוייקים. בנתיים הם מסתפקים בחדר ישיבות במרתף.

הוילה כוללת שני מפלסים כשהמעבר לקומה העליונה נוצץ במיוחד תודות לנורות שמלוות את העולים והיורדים.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

עוד תמצאו במפלס העליון מרפסת קטנה ומתח למי שרוצה לעבוד על השרירים.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

וכעת לחלק האומנותי, תפסנו כמה מהעוסקים במלאכה.

ענת בוגנים, 52, סמנכ"ל תפעול VP OPERATIONS

קרדיט: גיקטיים

קרדיט: גיקטיים

איתי גלר, 41, סמנכ"ל מוצר VP PRODUCT

קרדיט: גיקטיים

קרדיט: גיקטיים

מימין: חגי לזר, 41, מנהל מחלקת וידאו
משמאל: מתן הר, 30, סמנכ"ל צמיחה ותוכן VP GROWTH & CONTENT

קרדיט: גיקטיים

קרדיט: גיקטיים

לסיום מקווים ב-90min להמשיך לשפר את הבית וכעת משהחליפו לוגו ושם (לשעבר FTBPRO) ירצו לתת לכך ביטוי גם בתוך המשרד. עד שזה יקרה הם מפרגנים למשרד יפה אחר לא הרחק משם: SOSA ומגייסים עובדים חדשים לחברה.

eXelate הישראלית נרכשת על ידי נילסן תמורת סכום המוערך בכ-200 מיליון דולר [אקזיט]

$
0
0
exe
מקור: Exelate

מקור: Exelate

חברת אקסלייט (eXelate) הישראלית, המפעילה מנוע חיפוש וניתוח מידע עבור מפרסמים בפלטפורמות דיגיטליות, הודיעה היום (ד׳) על רכישתה בידי חברת נילסן הבינלאומית, כאשר לפי ההערכות הסכום עומד על כ-200 מיליון דולרים. סך כל הגיוסים בחברה נאמדים עד כה בכ-32 מיליון דולר.

שיווק ממוקד

אקסלייט מפעילה מנוע חיפוש וניתוח לכמויות מידע עצומות, שירות הנמכר בעיקר למפרסמים בפלטפורמות השונות. בשנת 2008, השיקה החברה את eXelate eXchange, זירת המסחר שעם משתמשיה נמנים עשרות רשתות פרסום ומדיה מהמובילות בעולם. אקסלייט אוספת, מנתחת ומפיצה מידע אינטרנטי המכיל נתונים דמוגרפיים, תחומי עניין וכוונות קנייה אשר מתקבל מ-200 ספקי מידע שעוקבים אחר התנהגות גולשים באינטרנט ומחוץ לו (באופליין). מידע ותחזיות אלה מאפשרים למפרסמים גדולים ולסוכנויות פרסום המפרסמים בפלטפורמות דיגיטליות לבצע אופטימיזציה של החלטות שיווקיות.

באמצעות אלוגריתם ייחודי שפיתחה, מצליחה החברה להעניק למפרסמים פילוח טוב יותר של קהל היעד שלהם, ובכך לחדד את המסר השיווקי ולייעל את ההשקעה בפרסום הדיגיטלי. מאגר המידע מכיל ניתוח פעילות אינטרנטית של גולשים ומידע משותפים מחוץ לאינטרנט, ובסך הכל מידע על למעלה מ-5 מיליארד משתמשים בחודש.

גיוסה הראשון של החברה בסך 4 מיליון דולר בהובלת כרמל ונצ׳רס, בעלת המניות הגדולה בחברה היום, התקיים בשנת 2007, בשנת 2010 גייסה 16 מיליון דולר בהשתתפות כרמל ונצ׳רס, טרידנט קפיטל ומנלו ונצ׳רס. בחודש ספטמבר 2012 השלימה סבב גיוס שלישי בסך 12 מיליון דולר בהשתתפות המשקיעות הקיימות וניו ספרינג קפיטל שהצטרפה. כך שעד כה גייסה החברה 32 מיליון דולר בשלושה סבבי גיוס. כיום אקסלייט מעסיקה כ-100 עובדים במשרדיה בתל אביב, ניו יורק, שיקאגו, סן פרנסיסקו, לונדון ופריז.

מארק זגורסקי, מנכ"ל אקסלייט אמר כי "החזון של אקסלייט הוא להזין את כל תעשיית השיווק הדיגיטלי במידע ותובנות אשר ישפרו משמעותית מכירה וקנייה של פרסום. אנו נרגשים מההזדמנות להאיץ את צמיחת החברה ע"י מעבר לשלב הבא יחד עם שותפינו מזה זמן רב – חברת נילסן". באמצעות הטכנולוגיה שאקסלייט פיתחה, נילסן תאפשר ללקוחותיה לקבל בזמן אמת החלטות מהירות ומוצלחות יותר בנושאי שיווק ומדיה.


הנציגה הישראלית היחידה בקיקסטאטר מעניקה הצצה אל מאחורי הקלעים

$
0
0
kickstarter

kickstarter

מימון ההמונים הפך מזמן לבאז וורד בסצינת הסטארטאפים בעולם כולו כשמיזמים רבים מנסים את מזלם בגיוס כסף להתנעת פרוייקטים הזויים יותר או פחות. אבל איך נראה מאחורי הקלעים של הפלטפורמה המצליחה Kickstarter? דינה ניישטאט, הישראלית היחידה כיום שעובדת בחברה הפופולארית, הסכימה לספר לנו מה קורה במקום בו גיוס הוא שם המשחק.

ניישטאט (33), עברה לתפוח הגדול לפני שנה וחצי, בעקבות רילוקיישן במקביל להיכרות עם מי שלימים הפך לבעלה. היא אומנם בוגרת מדעי המחשב אך לאחר מספר התנסויות הן כעצמאית והן במסגרת חברות גדולות, החליטה לשנות כיוון וללמוד עיצוב מוצר (עיצוב תעשייתי). "הבנתי מהר מאוד, שלעצב ולפתח מוצר פיזי מאוד דומה לפיתוח מוצרי תוכנה", היא מסבירה. בעת לימודיה עבדה בחברת WIX כמנהלת מוצר בכירה ואז קיבלה הצעה מליעד אגמון לעבור לניו יורק. לאחר כחצי שנה נאלצה לעזוב לטובת פתיחת דף חדש בארה"ב. "כחלק מהעיסוק שלי בעיצוב תעשייתי התחלתי לחפש קהילות רלוונטיות בניו יורק ונתקלתי בקהילת בוגרי ITP", משתפת דינה, "אחד הבחורים בקהילה הזאת עובד בקיקסטארטר והוא זה שזרע את הרעיון בהתחלה, כי בכלל לא דמיינתי שהם יושבים איתי באותה עיר. עברה שנה מהיום שבו הרעיון עלה לתחילת עבודתי בחברה".

תמונה: Dina Neishtadt

תמונה: Dina Neishtadt

אחרי ששלחה קורות חיים דרך הבחור ולא הוזמנה לראיון, קיבלה דינה הזמנה לארוחת בוקר דרך מכר. חדורת מוטיבציה הלכה לארוחת הבוקר אך יצאה בידיים ריקות. "לא התייאשתי, ומצאתי את הבלוג של אלן, הבחורה שארגנה את ארוחת הבוקר. הבנתי שהיא מתעניינת בנושא חם בארה"ב – נשים בטכנולוגיה. ביקשתי ממנה להיפגש ולייעץ לי איך היא חושבת שכדאי לי לחפש עבודה ובתמורה הבטחתי לספר על המצב של הנשים בטכנולוגיה בארץ. היא הסכימה ונפגשנו לקפה". בעקבות המפגש עם אלן התאימה דינה את קורות החיים ושלחה אותם לקיקסטארטר שוב. לאחר חודשיים בהם לא שמעה מהחברה כבר החלה לגשש במקומות אחרים. חמישה חודשים אחריי זה קרה, והטלפון צלצל. מספטמבר האחרון עובדת דינה בחברה כ"מנהלת תהליכים, החל ממחקר מעמיק לבעיות ידועות, תוך איפיון ובחינת אפשרויות לפתרון, הערכת סיבוכיות, לוחות זמנים ועלויות, איפיון טכני, ופיקוח על ביצוע. העבודה שלי בסבב הנתון מסתיימת כשה-FEATURE עולה לאוויר, תוך ניטור ווידוא שלא עשינו יותר נזק מתועלת".

ברור לך שכולנו רוצים לדעת איך זה לעבוד בחברה כמו קיקסטארטר.

"אין ספק שיש הרבה HYPE טוב מסביב לחברה. אנחנו חברה טובה שהוסמכה לאחרונה כחברת B-CORP. זאת אומרת שאנחנו במוצהר חברה עם אחריות חברתית. זה מאוד כיף לעבוד במקום שמצהיר שרווחים זה לא העיקר. מצד שני לעיתים שוכחים שבסופו של דבר אנחנו אנשים וחברה, ולא איזה כוח על. אנחנו לא יודעים לפתור הכל ובלא מעט פעמים גם לא באמת יכולים".

מה אנשים לא יודעים על קיקסטארטר?

"שהחזון של החברה הוא שלאורך ההיסטוריה אנשים שיצרו אומנות וחדשנות לסוגיה, מומנו על ידי אלו שיכלו להרשות זאת לעצמם, אבל בעיקר כי רצו לראות את דברים האלה קמים לתחייה. מה שקיקסטארטר רצתה ועדיין רוצה לעשות, זה לחבר בין היוצרים לבין האנשים שרוצים לראות את הפרוייקטים האלה קורים, החל מסרטים דוקומנטריים וכלה במופעי מחול, בצורה גלובלית".

דינה מספרת כי היא עצמה מאוד הופתעה מהיעדר ההיררכיה הגיאוגרפית השוררת בחברה. כלומר, שכולם יושבים במשרד באופן שווה, כולל המנכ"ל עצמו. בנוסף, יש שקיפות גבוהה שבאה לידי ביטוי בפגישות של החברה המתקיימות פעם בשבועיים ובה העובדים מעודכנים בנעשה בחברה, כולל פרוטוקול שעובר למי שלא היה ואפשרות לצפות בפגישה במצלמה מרחוק. "לאחרונה יש גם מתמלל לבחור חירש שעובד אצלנו בתור מפתח", היא מוסיפה. "האנשים בחברה מאוד חדורי מוטיבציה, חברותיים ובעלי רצון להפוך את העולם לטוב יותר. יש לנו למשל קבוצת DIVERSITY שמדברת על איך לעשות את החברה למקום יותר מקבל ומאפשר לאנשים מרקעים שונים". דינה מדגישה כי האווירה בחברה מזכירה עבודה במלכ"ר ושהעובדים באמת מרגישים שהם עושים שינוי קטן לאנושות.

Startup Avenue

דינה יכולה לטפוח לעצמה על השכם כישראלית היחידה בחברה, "יש עוד אחת אך היא עברה לארה"ב בגיל חמש". כישראלית, דינה מאמינה כי היא מביאה נקודת מבט אחרת, שונה מזו של האמריקאים ושהיא מסוגלת לקבל החלטות בתנאי אי-וודאות. "אבל אני לא בטוחה שהם רואים את זה כיתרון בנתיים", היא צוחקת. מעבר לכך היא גם האישה היחידה בצוות מנהלי המוצר. "התחילו לגייס נשים בפיתוח אחרי שאני הגעתי, כשהתחלף מנהל שהתחיל לשים דגש על העניין".

אם חשבתם שהסטארטאפ ניישן היא שיחת היום בחברה, טעות בפיכם. אומנם השמות Fiverr ו-BillGuard נזרקו לחלל אך לדעתה של דינה הקולגות אפילו לא יודעים שמדובר בייצוא כחול-לבן. "לצערי אין התייחסות לישראל כ'מעצמת סטארטאפים', הם זוכרים במעומעם שהם שמעו משהו על זה שיש חברות תוכנה בישראל אבל כמדינה אנחנו הרבה פחות על הרדאר שלהם ממה שאנחנו חושבים".

כישראלית בדם וניו-יורקרית על המפה, דינה שמה לב כי ההבדל העיקרי בין הסצינה בישראל לזו שבתפוח הינה שהעובדים בניו יורק הרבה יותר צעירים מהממוצע שראתה בארץ. "בארץ מישהו בן 40 ילך בכיף לעבוד בסטארטאפ, פה אני רואה את זה פחות. בתפקידים ניהוליים כן, אבל כמפתח הרבה פחות". מעבר לכך היא מציינת כי "הניהול הרבה יותר שטוח. המשרדים בנויים משולחנות ללא מחיצות וללא חדרים, כאילו מילאו חדר ספורט בבית הספר באנשים. כולם יושבים עם אוזניות ויחסית שקט. כשרוצים לדבר עם יותר מבן אדם אחד, מזמינים חדר ישיבות מה שיוצר הרגשה פחות אינטימית ואנשים מרגישים פחות נגישים". ההפתעה העיקרית שלה היתה היעדר הנשים בתפקידים טכנולוגיים.

kickstarter

תני כמה טיפים טובים ליזם הישראלי שרוצה להצליח בסצינה המקומית.

"וואי וואי וואי…", היא משתהה. "ראשית, תלמד אנגלית. ולא, האנגלית שלכם מהארץ לא מספיקה. שנית, תלמדו את צורת התקשורת המקומית. כן, זה הזוי, אבל רצוי שלא לשאול מעבר לשאלה אחת-שתיים. זה לא אומר שלא צריך לשאול, אבל קחו בחשבון שהם לא ישאלו, גם אם לא הבינו כלום".

תרבות העבודה היא שלא אוהבים לקחת חופש ואם כבר לקחתם אז לא יותר משבועיים-שלושה ברצף.
קפצו למים ותזכרו שמה שמותר בארץ, פחות מקובל אצל האמריקאים. "יש ימים שבא לי לחבק איזה עובד אבל עברה חצי שנה ולא מצאתי מישהו שהיה יכול לפרש את החיבוק באופן שמתאים", היא משתפת. קרן האור אגב נמצאת ב"נראות וההטבות שמציעים משרדים בניו יורק שמזכירים בארץ את החברות הגדולות כמו מיקרוסופט וגוגל, אבל פה זה נורמה".

אומנם יש לנו מדור Geekstarter שמרכז פרוייקטים שווים במימון המונים אבל ברור לך שאת חייבת לספר לנו על כמה פרוייקטים שהלהיבו אותך בטירוף.

הבאתי חמישה פרוייקטים שאינם טכנולוגיים ומצאו חן בעיניי:

בובות של חיילים עושים תנוחות יוגה שונות

חוות גידול פטריות

ערכה אלקטרונית לילדים ליצירת דמויות קרקס

פרוייקט שמטרתו לתאר את חייו יוצאי הדופן של הסופר קורט וונגוט והחברות בת 25 השנים שלו עם יוצר הקולנוע שתיעד אותו

100 בלוני מים בדקה

ככה תצליחו בקיקסטארטר

קמפיין מימון המונים הוא דבר שדורש הרבה מחשבה, החל מהכנת סרט קליט ועד להפצה מאסיבית בתקווה שיהפוך לויראלי. דינה פרגנה בכמה טיפים לאלו שחשבו להשתמש בפלטפורמה, משתמשים בה בהווה או השתמשו בעבר ורוצים ללמוד לקחים.

  • יש כרגע מספר מדינות מוגבל בהן צריך סטטוס חוקי/חשבון בנק בכדי לעלות קמפיין. אפשר להשתמש בחברים ובני משפחה, כמו שפרוייקטים ישראלים רבים עשו, אך קחו זאת בחשבון. הרשימה כל הזמן מתעדכנת ומדינות נוספות הופכות אפשריות.
  • תעשו מחקר מעמיק על קמפיינים דומים.
  • חישבו על מה יהיו הרמות השונות של הפרסים.
  • חישבו על קיקסטארטר כמו על גני תערוכה שמאפשרים לכם לשים אצלם דוכן. כל מי שמכיר את התערוכה יראה אתכם, אבל יש מגוון אנשים שאת עדיין רוצים להיחשף אליהם בלי קשר ולכן כדאי לחשוב על תוכנית יחסי ציבור כשאתם מזניקים פרוייקט. תכינו ערכות מדיה לבלוגרים ועיתונים, כל פרסום עוזר.
  • כשאתם יוצרים את הפרוייקט בקיקסטארטר, בקשו REVIEW עליו. ה-REVIEWER יכול לתת לכם עצות יקרות מפז, אם תדאגו להראות לו את הפרוייקט בשלב מוקדם מספיק. אין שום בעיה עם זה הפרוייקט ישב כטיוטה לאורך כמה חודשים באתר.

זה הזמן לשיחת יחסנו לאן, איך את רואה את עתיד מימון ההמונים?

"אחד הספרים שמאיה אלוני, אחת המורות המדהימות שלימדה אותי במסלול לעיצוב המוצר בחולון, המליצה עליו היה: 'The New Industrial Revolution'. הספר מדבר על זה שהיום אתה לא חייב להיות קורפורציה, חברה או התאגדות בעלת אמצעים בכדי להמציא משהו ולהפוך אותו למוצר משווק שאתה המרוויח העיקרי ממנו. קיקסטארטר היא חלק מתנועה ענקית שהופכת מיזמים שפעם היו יכולים להיות רק בחלומותיהם של אנשים למציאות והיא עושה זאת על ידי פישוט תהליכים. למשל, לא צריך להסתבך עם הבנק או עם קרנות הון סיכון אם יש לך פרוייקט מגניב. אתה רוצה לבדוק עד כמה הפרוייקט שלך באמת מגניב? תעשה פרוייקט בקיקסטארטר, אם לא הצלחת לאסוף כסף, אולי זה אומר שאתה לא יודע לשווק וצריך לשפר את הפן הזה? אולי המוצר לא כזה מעניין כמו שחשבת? קיקסטארטר מאפשרת לאנשים בקהילות מרוחקות לקבל מימון. העתיד הוא פשוט מלא פרוייקטים מדהימים".

הצצה לפיתוחים הישראלים בתערוכת המובייל הגדולה בעולם [MWC 2015]

$
0
0
BIG
סואן ושוקק כל שעות הפעילות הביתן הישראלי של מכון היצוא. צילום: גיקטיים

סואן ושוקק כל שעות הפעילות הביתן הישראלי של מכון היצוא. צילום: גיקטיים

כ-90 אלף מבקרים הגיעו השנה לתערוכת הסלולר בברצלונה והם באו לראות אלפי חברות מציגות מכל העולם. מנתונים רשמיים של הנהלת התערוכה קיימת פה נציגות של יותר מ-200 מדינות וטריטוריות, כשהחברות הישראליות אחראיות לבדן על כ-5% מכלל המציגים בתערוכה. קשה להצביע על סקטור פעילות אחד של חברות ישראליות שבולט אל מול השאר וניתן למצוא כאן חברות תשתית, בילינג, חומרה, AdTech, וכמובן הרבה מפתחות אפליקציות. הסתובבנו בין הדוכנים והביתנים השונים כדי לנסות לאתר כמה מעניינות במיוחד.

סייבר, אלא מה?

הפתרון של SkyCure. צילום: גיקטיים

הפתרון של SkyCure. צילום: גיקטיים

SkyCure

כמובן שאמרתם ישראל, אמרתם סייבר, ופה בברצלונה ההתמקדות היא מן הסתם במובייל. החברה מציעה פתרון כנגד נוזקות שפועלות בלי ידיעת המשתמש. דניאל קנדל שמרכז את המחקר והפיתוח של החברה מספר לנו שכרבע מהמכשירים בעולם נגועים בצורה זו או אחרת. כמובן שבעולם שבו כולנו מחברים את הסמארטפונים לרשתות הארגוניות, מדובר בצרה של ממש. מה שעושה SkyCure היא סריקה של האפליקציות המותקנות והשוואתן למאגר שלה, כך יכולה לדעת החברה האם מישהו התעסק עם האפליקציה והזריק בה למשל קוד זדוני. במידה ומתגלה בעיה, מדווחת המערכת למנהלי ה-IT. בדמו שהציג לנו קנדל, הוא הדגים כיצד הוא לוקח את אחת מהאפליקציות הפופולאריות ביותר בגוגל פליי, מזריק לה קוד זדוני בצורה פשוטה ותוך שניות משחרר קובץ APK להורדה. קבצים מסוג זה נפוצים כמובן באתרי הורדות פיראטיים ועלולים ליצור בעיה של ממש – בעיקר בארגונים.

היזמים של MobiWol. צילום: גיקטיים

היזמים של Mobiwol. צילום: גיקטיים

Mobiwol

החברה מציגה בברצלונה את הפיירוול שלה שמיועד למכשירי אנדרואיד, פיירוול, שלפי טענתה, הוא היחיד בחנות של גוגל שלא דורש הרשאת ROOT. הפיירוול מנהל מעקב אחרי כל התקשורת היוצאת והנכנסת של האפליקציות שמותקנות במכשיר. למעשה, האפליקציה מאפשרת לכם לשלוט בכל תעבורת הנתונים שלכם ולוודא שאפליקציות שונות עושות שימוש בגלישה סלולארית רק כשהן פעילות ולא כשהן ברקע. כך, מעבר לעניין האבטחה, אתם חוסכים גם כסף על גלישה (למשל בחו"ל) וגם בזמן סוללה. בחברה מספרים לנו שעד עתה הותקנה האפליקציה כ-700 אלף פעם.

הפרסום במובייל עובד

ישראל, כך מסתבר נחשבת לכוח משמעותי גם ב-Ad Tech, תחום שכולל את כל הטכנולוגיות, השירותים והמוצרים שמשמשים לצורך פרסום אונליין, טירגוט צרכנים ומעקב אחר ביצועים. בין שמות מוכרים וגדולים כמו Outbrain, Taboola, Innovid ו-Matomy, קיימים שחקנים רבים אחרים. עו"ד טל יצחק רון שמתמחה בתחום מתלווה אלינו בסיור בין חברות ה-Ad Tech ומספר לנו שתעשיית האפליקציות גלגלה ב-2014 סכום בלתי-נתפש של 35 מיליארד דולר, כשהצפי הוא שהשנה הסכום כבר יגיע ל-45 מיליארד דולר וב-2017 הסכום צפוי להיות יותר מ-76 מיליארד דולר. אנחנו שואלים, אולי בתמימות, האם לא מספיק פשוט לפתח אפליקציה טובה ולתת לה להפוך ויראלית? רון מחייך ומסביר שהמפתחים יודעים לפתח אפליקציות טובות, אולם עדיין, הם צריכים להגיע למסת המשתמשים ולכן הם עושים שימוש בחברות Ad Tech. "גם אם אתה מייצר את השוקולד הכי טעים בעולם, אתה עדיין צריך שישמעו עליו, ואת זה עושות חברות ה-Ad Tech הישראליות בהצלחה" הוא מסכם.

חן לבנון, מנכ"לית ClicksMob. צילום: גיקטיים

חן לבנון, מנכ"לית ClicksMob. צילום: גיקטיים

ClicksMob

החברה מפעילה רשת הפרסום למפתחי אפליקציות, שנהנית מצמיחה מואצת במיוחד בשנה האחרונה. החברה עובדת במודל של CPI, כלומר, Cost per Install, במסגרתו המפרסם, כלומר מפתח המשחק או האפליקציה, משלם רק על התקנה בפועל ולא על חשיפה לפרסומת שלו. פגשנו בדוכן את חן לבנון, מנכ"לית החברה, שמספרת לנו כי רשת הפרסום של החברה גדלה פי עשרה ב-2014. הצמיחה של החברה לא נעלמה ממגזין פורבס האמריקאי, שבחר לאחרונה בחברה כאחת מ-100 החברות המבטיחות ל-2014. כרגע החברה פועלת מול כ-500 מפרסמים, שנהנים מכ-5,000 מקורות טראפיק שהחברה מספקת, אולם לבנון מספרת לנו כי השנה תפתח החברה נציגות בסן פרנסיסקו, כך שהם מצפים שהמספרים יעלו בהתאם.

המשלחת הגדולה מעידה על החשיבות של התערוכה. צילום: גיקטיים

המשלחת הגדולה מעידה על החשיבות של התערוכה. צילום: גיקטיים

AppNext

המערכת של החברה משמשת כמעין מרקט פלייס למפתחי אפליקציות. אבי הדס שאחראי על ה-BizDev בחברה מסביר לנו שהחברה מציעה למפתחים 2 אפשרויות: התקנות במודל CPI, וכך להשיג יותר התקנות; והאפשרות השנייה היא מכירת "הנדל"ן" שלהם באפליקציה. הדשבורד שמספקת הפלטפורמה מאפשר ללקוחות לקבל  מידע מקיף בצורה שקופה ולדעת מאיפה בדיוק הגיעו ההתקנות השונות של האפליקציה ולנהל את התקציב בהתאם. החברה, שכוללת 35 עובדים פעילה עם יותר מ-15 אלף מפתחים שונים ומגיעה ל-350 מיליון משתמשים שונים. ועל כמה הורדות אחראית המערכת? בחברה לא חשפו בפנינו מספר מדוייק, אולם מדובר בעשרות מיליוני התקנות בחודש אחד בלבד. מרשים.

SuperSonic: רכישות InApp באמצעות הורדות או צפייה בוידאו. צילום: גיקטיים

SuperSonic: רכישות InApp באמצעות הורדות או צפייה בוידאו. צילום: גיקטיים

SuperSonic

נדמה שאף אחד לא אוהב In-App Purchases, כלומר רכישות בתוך האפליקציה של שלבים חדשים, כלי נשק או שדרוגים שונים למשחק.  SuperSonic פונה למפתחי אפליקציות ומציעה להם מודל מוניטיזציה מעניין במקום. החברה פיתחה פלטפורמה שתאפשר למשתמשים לזכות בכל אותם בונוסים, מבלי להוציא שקל. במקום זאת, מוצעות לבחירתם 2 אפשרויות: צפייה בפרסומת וידאו או הורדה של משחק או אפליקציה אחרים מתוך רשימה. כמובן שגם המפתח עצמו נהנה משיתוף הפעולה כשהאפליקציה שלו מוצעת על ידי מפתחים אחרים ברשת.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

AppsFlyer

החברה מפחתת כלי למדידה ולניטור של הפרסום במובייל. השירות של החברה, שמוצע במסגרת SaaS, מספק ללקוח דשבורד אחד שמאחד את כל המקורות של הפרסום. כך הוא יכול ליהנות ממעקב אחרי היוזרים מהשלב של הפרסום עד לשלב של ההתקנה או הרכישה ולקבל כמובן אנליטיקס מפורט על אפקטיביות הפרסום.

הביתן הישראלי – יותר מ-3,000 פגישות

התעניינות רבה בדוכן של WinkApp. צילום: גיקטיים

התעניינות רבה בדוכן של WinkApp. צילום: גיקטיים

הביתן הישראלי של מכון היצוא ריכז מספר שיא של 140 חברות מתחומים שונים. במכון מתגאים ביותר מ-3,000 פגישות שנערכו בו בין החברות המציגות ובין נציגים של חברות רבות ביניהן ספקיות כמו דויטשה טלקום, ספרינט, קוריאה טלקום, צ'יינה טלקום, טלפוניקה, O2, טלקום איטליה, יצרניות רכב כמו ג'נרל מוטורס, BMW, פורד, שברולט וסיאט, חברת התעופה לופטהאנזה, בנקים, ואפילו ענקית הטכנולוגיה גוגל שבחנה מספר חברות שהציגו במתחם.

WinkApp

כולנו כבר נתקלנו ואפילו עשינו שימוש בקוד QR. אולם עדיין נדמה שהטכנולוגיה לא הצליחה לפרוץ ולהגיע למיינסטרים. אחת הבעיות היא שהטכנולוגיה דורשת ממי שרוצה להשתמש בה לייצר קוד ולהדפיס אותו על גבי המוצר או האריזה.  מה שמציעה WinkApp הוא לדלג על השלב הזה. כלומר, אתם רוצים לקבל קופון הנחה על מוצר כלשהו? פשוט צלמו אותו. אתם קוראים במגזין מודפס כתבה מעניינת? פשוט צלמו את הדף ותקבלו וידאו רלוונטי. כמובן שהשימושים הם רבים ומגוונים ותלויים ברצון של הלקוח. החברה מציעה SDK שניתן לשלב לתוך אפליקציות קיימות, למשל של רשתות שיווק. הדוכן של החברה אינו מרשים מבחינת שטחי התצוגה, אולם בכל זמן הביקור שלנו הוא המה מבקרים ומתעניינים.

למה מדריך משתמש מודפס כשאפשר במציאות רבודה? אנשי WakingApp מדגימים את הטכנולוגיה. צילום: גיקטיים

למה מדריך משתמש מודפס כשאפשר במציאות רבודה? אנשי WakingApp מדגימים את הטכנולוגיה. צילום: גיקטיים

WakingApp

מפרסמים וגופי תוכן רבים רואים שימושים מגניבים בטכנולוגיות כמו AR – מציאות רבודה ו-VR – מציאות מדומה. אולם התפישה היא שהמרחק בין המפרסם ליישום של טכנולוגיה כזו הוא רחוק בגלל משאבים כמו זמן וכסף. מה ש-WakingApp מציעה הוא כלי ליצירת AR ו-VR שמיועד למפרסם או לגוף התוכן, מבלי שיזדקק לתהליך פיתוח ארוך ויקר. כל שעליו לעשות הוא להשתמש בכלי היצירה של החברה, ה-Entiti Creator, וליצור את התוכן הרצוי. החברה אף היתה מועמדת לפרס בתחרות ה-Best Technolgy Enabler הרשמי של התערוכה.

ליאור פייט, מנכ"ל Saguna. צילום: גיקטיים

ליאור פייט, מנכ"ל Saguna. צילום: גיקטיים

Saguna

חברת Saguna מפתחת פתרונות תוכנה שנועדו להאיץ העברה של תכנים כמו וידאו וטקסט על גבי רשתות סלולריות מדור 3.5 ו-4. הטכנולוגיה שמציעה החברה מאפשרת לספקיות הסלולר ליהנות שיפור דרמטי במהירות ההעברה של תוכני וידאו כבדים תוך הוזלה משמעותית של העלויות. בין השאר עושה זאת החברה בעזרת מנגנון Caching כמו זה המוכר לנו מהדפדפנים, כך שאם משתמש מסויים בעיר מסויימת צפה בסרטון וידאו ששוקל 500 מגה בייט, המערכת תוריד אותו לרמה המקומית. עתה, כל משתמש באותו איזור שירצה לראות את הסרט יוכל ליהנות מגישה מקומית מהירה והרשת תיהנה מהקלה בעומסים.  החברה פונה לספקי תשתית דוגמת אריקסון, סימנס ונוקיה. במסגרת התערוכה בברצלונה, זכתה אתמול החברה בפרס Network Intelligence Award 2015 בשותפות עם Akamai.

חנות האפליקציות הישראלית

חנות האפליקציות הישראליות. צילום: גיקטיים

חנות האפליקציות הישראליות. צילום: גיקטיים

בביתן הישראלי של מכון היצוא נתקלנו בגימיק מעניין: מסך מגע ענק שהציג את חנות האפליקציות הישראליות. הכוונה היא לכל אותן עשרות חברות פיתוח אפליקציות שלא יכלו להרשות לעצמן את העלויות של הקמת ביתן והצגה בתערוכה. כל האפליקציות מקוטלגות בממשק דמוי חנות אפליקציות כשהמבקרים הרבים יכולים לעיין באפליקציות השונות על פי תחומים, לצפות בהדגמות ואף ליצור קשר ולקבוע פגישות עם המפתחים שנמצאים בארץ. ליטל פרנקל פורת, סגנית דוברת מכון היצוא, מסרה לנו כי התקבלו עשרות פניות לשיתופי פעולה דרך המערכת.

הכתב הינו אורח של משרד טל רון, דריהם ושות' בקונגרס המובייל בברצלונה.

מה הסוד של HoneyBook? חצי שנה אחרי הסבב הקודם, עוד גיוס של 22 מיליון דולר [גיוס]

$
0
0
BIG
מ-11 ל-40 תוך חצי שנה. ועוד עשרות בדרך - עובדי HoneyBook. מקור: HoneyBook

מ-11 ל-40 תוך חצי שנה. ועוד עשרות בדרך – עובדי HoneyBook. מקור: HoneyBook

לפני כחצי שנה דיווחנו על חברת הסטארטאפ הישראלית HoneyBook, שפעלה עד אז מתחת לרדאר, וגייסה 10 מיליון דולר. המייסדים, שזהו הניסיון הראשון שלהם בעולם היזמות, התעקשו שהם בונים חברה לטווח ארוך והצליחו להדביק בהתלהבות שלהם גם את המשקיעים. עתה, נראה שהם ממשיכים בדרך לממש את החזון עם השלמת סבב גיוס נוסף בגובה 22 מיליון דולר. במקביל לגיוס, הודיעה החברה כי השירות יהיה מעתה זמין גם למשתמשים בניו יורק ובלוס אנג'לס, זאת לאחר שעד עתה הוא היה זמין רק באיזור סן פרנסיסקו ורק לאחר קבלת הזמנה.

מאפשרים לבעלי המקצוע להתעסק רק עם התהליך היצירתי

HoneyBook מציעה לבעלי מקצוע הקשורים לעולם האירועים, פלטפורמה אחת שתנהל עבורם את כל התהליכים הבירוקרטיים והמתישים שכוללת העבודה: החל מהצעות מחיר, דרך חוזים, סליקה, הוצאת חשבוניות וכלה בניהול התקשורת בין בעל המקצוע והלקוחות. בין השאר החברה פונה למארגני אירועים, צלמים, די.ג'יי, מעצבי שיער, בעלי אולמות אירועים, אמני שזירת פרחים ועוד. על פי החברה, מדובר באנשים במקצועות "קריאיטיביים", והניירת והבירוקרטיה פוגעות בשטף העבודה שלהם.

בואו ניקח לדוגמה צלם, שמשתמש בפלטפורמה של החברה. מרגע שהוא נרשם לשירות, כל הניירת, המעקב והבירוקרטיה עוברים להתנהל במערכת. הצעת מחיר שמוציא הצלם ללקוח ומאושרת על ידי הלקוח הופכת בצורה אוטומטית על ידי המערכת לחוזה המוכן לחתימה. לאחר החתימה האלקטרונית, המערכת מאפשרת לצלם לגבות את התשלום דרכה (במקום למשל בפייפאל) וכך גם המעקב אחר התשלומים נעשה דרכה. כאמור, גם בקשות מיוחדות, שאלות או כל תקשורת אחרת בין הלקוחות לצלם נעשית דרך המערכת. המודל העסקי של HoneyBook מתבסס על עמלה בגובה 3% שגובה החברה מכל עסקה שתתבצע במערכת, כשאם לא מתבצעות עסקאות, אין כלל תשלום.

מאז הקמתה ב-2012, גייסה החברה סך כולל של 32 מיליון דולר מקרנות כמו Aleph, Hillsven Capital ו-Ooga Labs, תוכנית ההאצה UpWest Labs ומשקיעים פרטיים ביניהם איוון וויליאמס, מייסד-שותף של טוויטר. עתה כאמור מגייסת החברה עוד 22 מיליון דולר מ-Norwest Venture Partners. אגב, UpWest הם אלו שקישרו בין החברה למשקיעה החדשה, NVP.

בשיחה עם גיקטיים הסביר עוז אלון, מנכ"ל ומייסד-שותף, כי כספי הגיוס נועדו כדי להשלים את הפרישה של השירות שצפוי לכלול את כל הערים הגדולות בארצות הברית עד סוף השנה. בנוסף, ישמשו הכספים לצורך הקמת מערך שירות לקוחות יעיל ומהיר שיתמוך בלקוחות הרבים הצפויים להצטרף לקהילה של HoneyBook ויתן להם מענה של דקות על כל בעיה. מעבר לחשיבות המובנת של שירות לקוחות, בחברה מסבירים ששירות לקוחות יעיל יאפשר להם להעיז יותר ולהיות יצירתיים בפיצ'רים ובשירות, מבלי לחשוש כל הזמן לבאגים ולתלונות של לקוחות.

בחצי שנה: פי ארבעה יותר עובדים, פי עשרה יותר לקוחות

המספרים הבאים מלמדים על הקפיצה המרשימה שביצעה החברה בחצי שנה בלבד. מספר הלקוחות זינק פי עשרה ומספר העובדים זינק מ-11 עובדים ל-40, כשהחברה מתכננת לגייס עוד עשרות מפתחים למרכז הפיתוח שלה בתל אביב ולהגיע ל-100 עובדים. אנחנו מתעניינים במסקנות של HoneyBook מהמעבר המהיר שביצעה החברה מסבב A לסבב B. אלון מסביר לנו שבסבב A היה להם מוצר עם פיצ'רים שהלקוחות רוצים והסכימו גם לשלם עבורו. זהו השלב של התאמה בין מוצר לשוק (Product/market fit). עכשיו, לקראת גיוס סבב B, ההון שיוקדש לצמיחה, על החברה היה להוכיח מוכנות לצמיחה (Scale). את זה היא הצליחה להוכיח על ידי גיוס הטאלנטים הרבים, תוך כדי שמירה על התרבות הארגונית הייחודית שלה,

"ובכל זאת", אנחנו מקשים: "בטוח יש קשיים בדרך". אלון מסכים. לדבריו, הקושי הגדול ביותר בו נתקלה החברה הוא הצורך בחינוך שוק. שוק שעבד במזומן ובהמחאות צריך עתה לעבור לסליקה באשראי באונליין. בנוסף, הם התקשו לקבל את הרעיון של השותף החדש שגוזר עמלה. אבל, לדברי אלון, התוצאות העסקיות שלהם הם שעשו את עבודת השיכנוע הטובה ביותר. לדבריו, הם ראו שהם סוגרים יותר עסקאות ופשוט מרוויחים יותר כסף וכך ההתנגדויות נעלמו.

מה גודל השוק הפוטנציאלי? בחברה לא מוכנים להתייחס למספר הלקוחות המדוייק שלהם ומסתפקים רק בכך שהוא זינק פי עשרה בחצי שנה, אולם ההערכות הן שמדובר על מספר אלפים בודדים. אם יוצאים מנקודת הנחה ששוק בעלי המקצוע שעוסקים באירועים עומד בארצות הברית לבדה על כ-750 אלף איש, הרי שהפוטנציאל של החברה עצום. למרות זאת מדגיש לנו אלון בשיחה, כי הם לא מקבלים כל לקוח, וכל לקוח עובר בדיקת רקע ואם הם רואים שהוא אינו פעיל או אינו משקיע באתר ובשירות לקוחות, הם נמנעים מלצרפו לשירות.

"לא נהיה חברת מיליארד הדולר הבאה, נהיה חברת ה-8.6 מיליארד דולר הבאה"

בראיון לגיקטיים לאחר הגיוס הקודם, סיפר אלון כי החברה אינה מחפשת את הדרך המהירה לאקזיט. לדבריו, החזון שלהם הוא לבנות "חברה גדולה ויציבה", כשבצורה לא שכיחה גם העובדים וגם המשקיעים שותפים לחזון הזה. אנחנו מתעניינים האם גם NVP, המשקיעה החדשה בחברה, מעוניינת בהשקעה לטווח רחוק, ואלון מספר לנו שהשותף הבכיר שאחראי על HoneyBook ב-NVP, ומי שיישב מטעמה בדירקטוריון הוא ג'ף קרואו. לפני כשלושה חודשים הוביל קרואו את Lending Club, מרקטפלייס לאשראי, להנפקה ששיקפה לה שווי של 8.6 מיליארד דולר. לדברי אלון, הוא לא רוצה להיות חברת מיליארד הדולר הבאה שיוצאת מישראל, אלא חברה ששוווה 8.6 מיליארד דולר. ועוד דולר אחד.

וידאו: לקוחה מספרת מה כל כך מיוחד ב-HoneyBook?

 

CyActive הישראלית נרכשת על ידי PayPal [אקזיט]

$
0
0
cy
מקור: CyActive Facebook

מקור: CyActive Facebook

CyActive, חברת האבטחה הישראלית שמציעה חיזוי עתידי של התפתחות נוזקות עוד לפני ששוחררו על ידי ההאקרים, נרכשה על ידי ענקית התשלומים המקוונים פייפאל תמורת סכום המוערך בין 60 ל-80 מיליון דולר. נכון לרגע זה ידוע כי העסקה נחתמה וצפויה להיסגר סופית בקרוב, אם כי עדיין לא נתקבלה תגובה רשמית מהחברה הרוכשת או הנרכשת.

מקדימה תרופה למכה

הפתרון אותו פיתחה החברה מתבסס על הרצון להעביר את היתרון לידיהם של המגנים והפיכת יחסי הכוחות בין התוקפים למגנים. במקום לנסות ולעמוד בקצב המסחרר של ההאקרים, החברה מסוגלת לחזות מאות אלפי גרסאות עתידיות של התקפות סייבר מוכרות ״ולהריץ קדימה״ את האבולוציה של נוזקות המחשב. כך מסוגלת החברה להסיק בצורה חכמה כיצד תתפתח הנוזקה ולהציע את ההגנה לארגונים ולחברות עוד לפני שמגיעה אליהם. לטענתם, נכון להיום לא התגלתה התקפה אחת שלא הכילה אלמנטים ממוחזרים מתקיפות חוזרות, מה שעוזר לה לחזות את צעדיהן ואופן ההתפתחות שלהן בעתיד.

כך שבשונה משאר החברות שבדרך כלל מצליחות להדוף את ההתקפות הקיימות במקרה הטוב, או להתמודד איתן כבר לאחר שהצליחו לחדור ולהשיג חלק מהמידע של הארגון במקרה הפחות טוב, CyActive מעוניינת להקדים את העתיד ולמנוע את ההתקפות הללו עוד לפני שההאקרים מסיימים לכתוב אותן. בהתחשב בכך שפייפאל מהווה פלטפורמת תשלומים מקוונת פופולארית במיוחד בה מתגלגל לא מעט כסף, הצורך שלה בפתרון שכזה לא מאוד מפתיע. בשנת 2008 רכשה פייפאל את חברת Fraud Sciences הישראלית המתמחה במניעת הונאות תמורת 11 מיליון דולר.

בספטמבר 2014 CyActive השלימה סבב גיוס ראשון בסכום שלא הותר לפרסום בהובלת סימנס. החברה שייכת לחממת הסייבר של קרן ההון סיכון JVP בבאר שבע, שהוקמה לפני כשנה וחצי, ומדובר באקזיט הראשון עבור החממה המנוהלת במשותף על ידי יואב צרויה וד״ר נמרוד קוזלובסקי.

CyActive נוסדה ב-2013 על ידי לירן טנקמן ושלומי בוטנרו, כשהרעיון למוצר נולד לאחר שלירן יצר קשר בין האלגוריתמיקה ולמידת מכונה מתחום הביולוגיה אותו למד בתואר, לבין העבודה שלו בתחום הסייבר. לאחר שסיפר לחברו לצוות, שלומי, על הרעיון להכניס אלגוריתמיקה מעולם התוכן אל עולם הסייבר, השניים הבינו שיש להם מוצר מעניין ביד – מה שהוביל להקמת החברה.

סרטון – Geektime Conference 2014 – Startup Arena – CyActive

אקזיט הפוך: האם הפלטפורמה של REVERSEXIT תגדיל את הסיכוי להצלחה של סטארטאפים?

$
0
0
BIG
מקור: אתר REVERSEXIT

מקור: אתר REVERSEXIT

הדרך לסטאראטפ מצליח רצופה בכוונות טובות, אבל הסטטיסטיקה עגומה למדי. נתוני ההצלחה של סטארטאפים בישראל (על פי סקר של IVC ו-REVERSEXIT) מראים כי רק 4 מכל 100 סטארטאפים מצליחים. מיזם חדש בשם REVERSEXIT מבטיח לשפר את סיכויי ההצלחה של הסטאראטפים בעזרת שילוב של אנליטיקה, מנועי חיפוש, ביג דאטה וקישור לשותפים פוטנציאליים עבורו.

איבחון אוטומטי למציאת השותפים האסטרטגיים

הפלטפורמה של REVERSEXIT מבטיחה לסטארטאפים, שיעשו שימוש בשירות, איבחון אוטומטי ומקיף וקישור לשותפים אסטרטגיים מתאימים. בין היתר עושה המערכת של REVERSEXIT שימוש בכלים אנליטיים מתקדמים, מנועי חיפוש, אינדקסים טקסטואלים, ביג דאטה ומידע רב נוסף הנשאב מאתרים שונים. החברה גם תנסה לעזור בחיבור בפועל בין הסטארטאפ לשותפים עצמם.

מאחורי המיזם עומדים מספר שמות ותיקים בענף ההון סיכון ביניהם: יהודה רגב, לשעבר מנכ"ל ומייסד רשת תוכניות השותפים WeSell; אבי גפן, לשעבר סמנכ"ל פועלים שוקי הון, מנכ"ל Hapoalim Technology Fund ומנכ"ל קבוצת אקויטל-ישראמקו; ירון הורוביץ – לשעבר סגן נשיא לשירות לקוחות בסלקום, מירס והוט מובייל ומנכ"ל רשת החנויות דינמיקה; שרון קורן לשעבר מנכל"ית סוויפטנס וסמנכ"ל מכירות בנס טכנולוגיות; חן דורות – סמנכ"ל הכספים של הסטארט אפים CallmyName ו-Fixya ועופר עובד – לשעבר מנכ"ל מקאן אריקסון דיגיטל וסגן נשיא ב-AOL.

לדברי רגב, שמשמש גם כמנכ"ל החברה: "חברת REVERSEXIT פעלה בשנתיים האחרונות לייצר מתודולוגיה חדשה מגובה בטכנולוגיה מתקדמת שהולכת לשנות את כל מעגל החיים של הסטארטאפ באופן שיותר סטארטאפים יוכלו לשרוד ולהצליח. על פי הסטטיסטיקה, רק כ-10 אחוז מן הסטארטאפים בעולם ורק 6 אחוז מן הסטארטאפים בישראל מצליחים לשרוד ולהתקיים לאורך זמן, בעוד שהיתר נסגרים. הסיבה לכך היא בעיקר אי יכולת של הסטארטאפים לעבור את התקופה בה מתחיל הסטארטאפ לצבור תזרים מזומנים שלילי ועד השלב שבו הוא הופך למאוזן – תקופה אשר נקראת Valley of Death. הצלחת סטארטאפים לעבור את התקופה הזו תלויה במידה רבה במינוף ומקסום ההתאמה של האקוסיסטם הסובב את הסטארטאפ, הכולל מלבד היזמים גם את המשקיעים, המנטורים, חברות טכנולוגיה ותיקות, לקוחות מטרה וספקיות השירותים".

מתוך המחקר שפרסמו REVERSEXIT ו-IVC

מתוך המחקר שפרסמו REVERSEXIT ו-IVC

כיצד יכולה החברה שלו לעזור לסטארטאפים לצלוח את התקופה הקשה? רגב מסביר שהחברה "תעזור לסטארטאפים להתחבר עם השותפים האסטרטגיים הנכונים להם, ובכך תהפוך אותם לבולטים מבוקשים ומועדפים בעיני משקיעים ובעיני כל יתר השחקנים האחרים בתעשייה, שגם יוכלו דרך הפלטפורמה של REVERSEXIT, להתקשר עם הסטארטאפים ולבצע איתם עסקאות מבוססות אקוויטי ללא צורך בהשקעת מזומנים".

מה לגבי המודל העסקי של REVERSEXIT עצמה? ובכן, הם פועלים במודל של עמלות, אולם אך ורק מעסקאות שהצליחו. נגיד לדוגמה שסטארטאפ כלשהו עשה שימוש בפלטפורמה, והצליח להשיג השקעה מחברה גדולה תמורה 20 אחוז מהאחזקות. REVERSEXIT תגבה 10 אחוז עמלה מאותם 20 אחוז, כלומר, הוא יצטרך להעביר לחברה 2 אחוז אחזקות בחברה. המודל העסקי של החברה מעודד אחזקה של אחוזים בודדים במאות חברות סטארטאטפ ומכירתם, כך שלטענת המייסדים הם יצליחו להשיג ROI גבוה יותר מזה של קרנות הון מסורתיות.

עתה, נותר רק לקוות שהסטארטאפ REVERSEXIT עצמו ימריא ויצליח, ולא ייפול בעצמו לתוך הסטטיסטיקות הקשות של סיכויי ההצלחה בישראל.

סרטון ההשקה של REVERSEXIT

Viewing all 5527 articles
Browse latest View live