![heart]()
![640-NEW]()
בעוד רבבות של לבבות מכסים את חלונות הראווה, האוויר הופך דביק וקופידון נכנס להיכון, יש כאלו שעדיין לא זכו לשידוך ראוי. לכן החלטנו לסלול את מקומנו לגן עדן 2.0 ובחרנו חמישה יזמים וחמש יזמיות שווים ושוות שייתכן ובשנה הבאה כבר יככבו ברשימה אחרת. אז אם גם אתם מחפשים מישהו לחלוק איתו iRobot או לגלות מחדש את השיחות הקוליות בוואטאסאפ. אל תהססו לשלוח להם YO.
לירון סלונימסקי, 29, מייסדת ומנכ"ל Awear Solutions
כשאומרים על יזמים שהם הכניסו רגל בדלת, במקרה של לירון מדובר בתיק. את כניסתה לעולם היזמות היא חייבת לחברה שלה, שראתה על בחורה אחרת תיק שהיא רצתה כל החיים, התביישה לשאול ושלחה את לירון. כחובבת מדע בדיוני, לירון החלה לפנטז על הטכנולוגיה שמאפשרת לעשות זיהוי מדוייק לפריט וכשנדלקה לה הנורה, החליטה לעזוב את הכל, גייסה את אורן השותף והחלה לעבוד על הרעיון, "בכל זאת חיים פעם אחת, ככל שידוע לי", היא צוחקת. כדור השלג יצר את חברת Awear Solutions, פלטפורמת IoT המאפשרת זיהוי פרטי אופנה במרחב הציבורי ומאפשרת לרכוש את הפריט. במסגרת תפקידה לירון היא אשת השיווק והמכירות, מה שמסביר את העובדה שלרוב תמצאו אותה באוויר במקום ביבשה, מנקה, מבשלת ומה שצריך.
ההורים של לירון בכלל רצו שהילדה תהיה מהנדסת בעוד היא חשבה להיות תסריטאית, ואפילו זכתה בפסטיבל חיפה. אז היא עשתה פיבוט ללימודים לתואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב ובמקביל עבדה בחברת 888. אחרי שנה עלה הרעיון לסטארטאפ והשאר היסטוריה.
כשהיא לא צוברת נקודות של הנוסע המתמיד לירון תעדיף לקרוא ספר טוב בטבע או לבקר במוזיאון. אם תשאלו את החברים שלה הם יעידו שהיא ״בחורה ישירה עם פלפל ונרדמת בכל מיני מקומות בלתי אפשריים לשינה״.
אז מה את מחפשת? "בחור חכם שמספיק בטוח בעצמו ועם זאת רואה את האחר, ושאוהב את החיים".
ושאלת הבונוס: כמה מביך אותך להיות חלק מהרשימה הזאת? "השאלה האמיתית היא כמה מביך את סבתא שלי שהנכדה שלה בת 29 ורווקה". כנראה שאת הכתבה הזאת היא לא תתלה על המקרר.
אורית מוסינזון, 39, Founder & CEO ב-GetYou
![קרדיט: רותם רייצ׳ל חן]()
קרדיט: רותם רייצ׳ל חן
"נראה לי שנולדים עם החיידק הזה, לא?", אומרת אורית על כניסתה לתעשיית הסטארטאפים. מוסינזון החלה את הקריירה שלה בחברה שלימים קודמה לתפקיד המנכ"ל ומשם הפכה ליזמית במקביל להשקעות בתחום. הסטארטאפ הנוכחי שלה, GetYou, החל מרעיון ששורטט על מפית באמצע הופעה של ה-Blue Man Group באורלנדו. מדובר בפלטפורמה החברתית הראשונה המבוססת על פידבק שמאפשר למשתמשים לראות כיצד אנשים תופסים אותם במבט ראשון. הפעם הראשונה שקמה בבוקר וראתה מיליון משתמשים לפלטפורמה בזמן שישנה, היה רגע מכונן בחייה.
בצבא שירתה כמש"קית ת"ש בקורס טייס ואז החלה במירוץ לדוקטורט במנהל עסקים. במהלך שהותה באקדמיה לא נשארה בצד הסטודנט אלא גם לימדה במשך 6 שנים והקימה תוכנית ללימוד Due Diligence טכנולוגי לסטודנטים מצטיינים בפקולטה להנדסה של מכללת אפקה.
בן הזוג של אורית ייאלץ לוותר עליה לפחות פעם בשבוע לטובת התנדבות באונקולוגית ילדים אבל אל דאגה היא תפצה אותו בדרינק בבר פולי ברוטשילד, בו היא שותפה עם חברים. וכן, אתה לגמרי תצטרך לקבל את האישור שלהם, כי הם "המתנה" של אורית והם שומרים עליה בכל מצב.
אומנם באפליקציית GetYou חשבו שהיא מאמנת כושר שאוכלת בריא, אבל בעצם היא "אוכלת רק ג'אנק פוד של סטארטאפים וכמויות של שוקולד כדי להתעורר ולא מתאמנת אף פעם". אנחנו בטח לא היחידים שסיננו קללה שהסתיימה במילה גנים.
אז מה את מחפשת? "100 מיליון משתמשים פעילים. ובאהבה? לא מחפשת. כשזה בא זה בא, בדיוק כמו בסטארטאפ".
ושאלת הבונוס: כמה מביך אותך להיות חלק מהרשימה הזאת? "כל כך נקרעתי מצחוק מזה, שעוד לא הגעתי עדיין לשלב המבוכה. לא הפסקתי לצחוק מהרגע שסיפרתם לי על זה". לפחות לא בכית.
שרונה קרני כהן, 26, CEO ב-Dreame
הכניסה של שרונה לעולם היזמות החלה כשפגשה את המייסדים של WSC על ספסל. הם הפכו לחברים טובים וידה ידה ידה הם היוו לה השראה להפיח חיים ברעיון שהיה בראשה. השלב הבא היה כמובן גיוס הכסף להקמת Dreame, פלטפורמה שהופכת את הדימיון לאומנות מודרנית ונגישה. אחרי שגייסה ומצאה את הפרטנר הנכון, החלה שרונה למכור את המוצר ללקוחות מעניינים וקיבלה פידבקים מרגשים. כיום החברה מרחיבה את מוצריה במקביל לגיוס כוח אדם.
בין התרגשות מהעבודה על הסטארטאפ לארגון האקתון מוצלח, תוכלו למצוא אותה בקפה סוניה, קפה תמר או פורט סעיד. כמובן שהיא לא מוותרת על לרקוד בבר הרדיו והבוקסה עם החברים. מלבד לפזז על הרחבה, שרונה נהנית גם לבשל ולעבוד על פרוייקטים שונים. כנראה שהיא הוסיפה שעה ליממה.
החברים שלה מספרים שהיא יצירתית וחרוצה, שיכולה להפוך דימיון למציאות ורק נכין אתכם מראש שהיא מחזיקה במבטא בריטי מרשים, תודות למגורים בבריטניה עד גיל 22. אפשר להזמין אותך לתה?
אז מה את מחפשת? "מישהו שיוכל ללמד אותי משהו כל יום".
ושאלת הבונוס: כמה מביך אותך להיות חלק מהרשימה הזאת? "אולי, בעיקר כי אני חולקת דברים אישיים אודותיי. כנראה שהמבוכה העיקרית תהייה כשאקרא את זה עוד 10 שנים". אבל היי, אז כבר לא תהיי רווקה.
מורן שקד, 34, Founder & CEO ב-Miss Bitcoin
מה סוד הקסם של הביטקוין שגרם לבחורה מתחום הפרסום לבצע הסבת מקצוע? אם תשאלו את מורן היא תסביר שמדובר בדבר הגדול הבא. "זה התחיל מכתבה קטנה שקראתי על זה. לא בהכרח ידעתי להסביר את זה במילים, אבל הבנתי את הקונספט והרגשתי את הפוטנציאל האדיר שיש כאן".
אם נחזור רגע לאחור, שקד החלה את הקריירה שלה כקופירייטרית בשני משרדי פרסום גדולים ופיתוח ואסטרטגיה במספר פרוייקטים גדולים ואף ניהלה מותגים וקהילות במחלקת ניו מדיה במאקו. לפני כשנתיים לקחה צעד אמיץ וביצעה הסבה לעולם ההיי-טק והסטארטאפים. התחום שעניין אותה במיוחד היה הביטקוין, שנחשב לטרנד חם בתעשייה, כאשר במקום לקרוא עליו במאמר החליטה לבוא ללמוד מקרוב מהמומחים הטכנולוגיים. כך מצאה עצמה לראשונה בחייה בהאקתון ובמקרה הזה האקתון הביטקוין הראשון בישראל. הרעיון שלה, Miss Bitcoin, זכה בתחרות וביחד עם הצוות הפיחו בו חיים. מדובר בפלטפורמת תוכן ושירותים, טיילור מייד עבור נשים הרוצות לעשות את צעדיהן הראשונים בעולם הפיננסיים והטכנולוגיה.
אגב עד היום חבריה של מורן לא מבינים איך הטכנופובית שלא פתחה מדורי כלכלה מתעסקת בטכנולוגיה שהיא High end ופיננסיים. כנראה שלכולנו יש סיכוי.
בניגוד לשאר בוגרי היחידות הטכנולוגיות שתמצאו מלמטה ולמעלה, מורן שירתה כמדריכת חי"ר והיא בוגרת המגמה לתקשורת חזותית בשנקר ובית הספר לקריאטייב וקופירייטינג של תרצה גרנות ז"ל.
לראיון העבודה המשמעותי הראשון שלה הגיעה עם חולצה שהכינה ועליה מודעת דרושים לכישורים שלה. את העבודה אגב היא קיבלה. כשהיא לא מקבלת ברעל את המיזם תמצאו אותה מתחרה ראש בראש עם בלה, הכלבה שלה. בנוסף היא נהנית מהגיית דעות ואכילת שוקולד, לא בהכרחי בסדר הזה.
אז מה את מחפשת? "שיבין אותי, זה לא הרבה נכון?!".
ושאלת הבונוס: כמה מביך אותך להיות חלק מהרשימה הזאת? "כמו כוח החישוב של המחשבים המחזיקים את רשת הביטקוין".
לימור ירון, בת 39, CXO – Chief eXperience Officer ב-Lingua.ly
כבר במהלך לימודיה לתואר ראשון במדעי המחשב וכלכלה באוניברסיטת תל אביב החלה לימור לעבוד בחברת היי-טק גדולה. משם הדרך לעולם הסטארטאפים היתה סלולה. הרצון לקחת חלק דווקא בעיצוב המוצר וחווית המשתמש כנראה הגיע מהמקום שמדובר בתחום פונקציונאלי ויצירתי. כיום לימור היא CXO של חברת הסטארטאפ Lingua.ly, דרך חדשה לשיפור וללימוד שפות.
מעבר לתפקיד המעניין, כשתשבו לדרינק עם לימור, רצוי בחמישי בפיקוק, לא יהיה משעמם. על מה תדברו? ניתן לכם כמה נקודות להתחלה. לימור הקימה עסק עצמאי בעיצוב מוצר שכלל מכירה ל-MOMA בניו יורק ושהיא בעלת שני תארים ראשונים (השני הינו מ-HIT בעיצוב תעשייתי).
כשהיא לא מתווכחת עם טבעוניים ועושה שופינג ב-Uniqlo (אנחנו מניחים מזה שאת הרבה בחו"ל, יפה לך) היא אופה לחמי שאור. הרעב כמובן, עליכם.
החברים שלה טוענים שהיא עובדת קשה מדי ושהיא תמיד צודקת (זו לא רק את, אלא כל הנשים).
אז מה את מחפשת? "חושב כמו אריסטו, מצחיק כמו סיינפלד וחתיך כמו בראד פיט והעיקר שיהיה לו דופק".
ושאלת הבונוס: כמה מביך אותך להיות חלק מהרשימה הזאת? "לא מביך, טוב אולי קצת".
שי ברומר, 34, Co-Founder & CTO ב-Vicomi
בעוד חלקנו התעסקנו בשטויות, שי התחיל לתכנת בגיל 16, מה שהוביל אותו לגיוס הלא מפתיע לממר"ם. אחרי השירות החל לעבוד כיועץ בכיר בחברת "מגן" אבל מהר מאוד הבין שהוא מעוניין לבנות חברה משל עצמו והתחיל לעבוד בסטארטאפים. אחרי שהתמקצע בתחום הקים ביחד עם עוד שני חברים את הסטארטאפ הראשון שלו: Mealway, שנסגר לאחר תקופה. לפני כשנתיים איחד כוחות עם שותפו אלי והשניים הקימו את Vicomi. החברה יוצרת את ״הביג דאטה לרגשות״ במטרה לאפשר לגולשים לבטא את כלל ספקטרום הרגשות בעת צריכת תוכן ברשת.
מלבד להתעסק עם רגשות שי גם צולל, חובב סנובורד ובדרך לרישיון צניחה חופשית. כשיוציא את הרישיון הוא יוכל למסגר אותו לצד התואר הראשון במדעי המחשב ממכללת תל אביב-יפו.
בחברה הוא מוביל את הצד הטכנולוגי ו"גם עושה כלים", וכשהוא לא במשרדים ב-We Work בדובנוב, תוכלי למצוא אותו בבר השכונתי או במסעדה טובה עם חברים. ואם כבר דיברנו על החברים, הם חושבים שהגיע הזמן שהוא יעשה אקזיט וייקח אותם ללאס וגאס.
לא שלשי חסר חו"ל. בגיל 27 הוא לקח הפסקה וטס לשנה לטייל מסביב לעולם, בין המדינות שהוא הספיק לתקוע בהן דגל: תאילנד, אוסטרליה, ניו-זילנד, צ'ילה, מקסיקו, קוסטה ריקה, ופנמה. והיד עוד נטויה כמובן.
אז מה הבחור שלנו מחפש? "מישהי שתגרום לי להתרגש".
ושאלת הבונוס: כמה מביך אותי להיות חלק מהרשימה הזאת? "מביך המון, יביך יותר כשזה יתפרסם". שמחים שאתה איתנו.
מתן ליביס, 26, מייסד שותף ב-Cloudents
טבילת האש הראשונה של מתן בתעשיית הסטארטאפים היתה במסגרת לימודי התואר הראשון במנהל עסקים ומחשבים במרכז הבינתחומי הרצליה כחלק מעבודה בקורס יזמות. העבודה עם שני החברים הפכה לימים לסטארטאפ לפיתוח משחקים שאומנם לא צלח אך הניסיון נצבר. לימים הכיר מתן את השותף שלו עידן אפלבאום והקים את Cloudents בשנת 2014. מדובר בפלטפורמת לימודים חברתית שנבנתה על ידי סטודנטים ועבור סטודנטים. הפלטפורמה מאפשרת למשתמשים לשתף סיכומים, לשאול שאלות וללמוד בצורה מקוונת עם חבריהם לספסל הלימודים. מתן מתפקד על תקן מנהל המוצר בחברה, אחראי על השיווק ודאגתו העיקרית ביומיום הינה שהמוצר עונה על צרכי המשתמשים.
בצבא שירת ליביס כלוחם נ"מ בחיל האוויר ובמהלך שירותו נפצע ברגל שמאל, מה שאילץ אותו לעבור שישה ניתוחים אורטופדיים אך אל דאגה "היום אני מרגיש מצוין והמנתח שלי אדם עשיר", הוא משתף. כדי להוכיח את העניין הוא עוסק בטניס ו-Crossfit ("סוג של חדר כושר על סטרואידים").
לאחרונה סיים מתן תואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר אילן אבל כנראה שכל ההכשרה האקדמית בעולם לא תעזור לו למצוא חנייה בתל אביב, "לרוב תמצאו אותי ברכב מנסה לאתר חנייה מתחת לבית". אם התמזל מזלו ונשאר לו זמן הוא מקדיש אותו ליצירת מוזיקה ו-Call of Duty. ולא, אל תנסו להתווכח איתו, כי לפי החברים שלו כנראה שתפסידו.
אז מה הבחור שלנו מחפש? "מישהי שתסבול אותי".
ושאלת הבונוס: כמה מביך אותי להיות חלק מהרשימה הזאת? "כמו ילד שמשחק בפעם הראשונה 7 דקות בגן עדן". ספר לנו אם היה שווה את זה.
אלדד אלנקוה, 39, Chief Medical Officer ב-Zebra Medical Vision
הסיפור של אלדד מתרחש על קו ארה"ב-ישראל כאשר את ילדותו העביר בקליפורניה ובגיל 17 הגיע לארץ כדי ללמוד עברית ולשרת בצבא. בשירות הצבאי שירת ביחידה קרבית כחייל בודד וכשסיים את חובתו חזר לארה"ב כדי ללמוד בבית הספר לרפואה Tufts בבוסטון (כל הרווקות עם הסבתות הפולניות – לא להתעלף עדיין). את ההתמחות שלו עשה ב-Einstein Medical שבפילדלפיה ואז, קרה מפגש משנה גורל.
אלדד העביר הרצאה רפואית בחברה בהרצליה בה נכח אייל גורה, מייסד-שותף בחברת Zebra (פלטפורמה למדעי Computer Vision שמאפשרת שיתוף פעולה בין רופאים במטרה להביא למהפכה בתחום ההדמייה אבחון רפואית). גורה סיפר לאלדד על הרעיון שמאחורי החברה ובמשך שנה תפקד אלנקוה כאחד מהיועצים עד שחזר לארץ והצטרף על תקן CTO. במסגרת תפקידו אחראי אלדד לוודא שהפיתוח של הפלטפורמה עומד בקנה אחד עם החזון הקליני וכן לתאם בין חוקרים קליניים לשירותים של החברה. בזמן הפנוי שאין לו הוא עובד בחצי משרה כהרדיולוג פולשני בבית חולים בילינסון (אוקיי, זה השלב שהנכדות של הפולניות יכולות לאבד את זה).
כשהוא לא בבית החולים או במשרדי החברה בקיבוץ שפיים, נהנה אלדד מהופעות ג'אז בבית העמודים בנחלת בנימין ומשתדל גם להקדיש זמן לתחביב התיפוף. כמובן שאף אחד לא מושלם, וחבריו של אלדד הלשינו כי הוא לא יודע לנווט, "אבל מה הם יודעים?", הוא מתגונן.
אז מה הבחור שלנו מחפש? "אם אני צריך לבחור דבר אחד, הייתי אומר שהיא תאהב לקרוא ספרים. הדבר החשוב ביותר באדם הוא תחושת הסקרנות והדרך שבו היא שואלת שאלות ומקשיבה".
ושאלת הבונוס: כמה מביך אותי להיות חלק מהרשימה הזאת? "לא מביך בכלל. מאד משעשע". אנחנו במרחק נגיעה מלצאת במופע סטאנדאפ.
דן בנימין, 27, מייסד שותף ומנהל פיתוח עסקי ב-eRated
דריכת הרגל של דן בעולם שכולו טכנולוגיה החלה בשירותו הצבאי כמהנדס תוכנה ביחידת 8200. לאחר השחרור "קפץ" על אחת ההזדמנויות שחיכו לו בחוץ ומאז הפך את העולם לביתו הקבוע. במסגרת התפקידים השונים זכה לבנות מוצר שעד היום משמש ארגונים גדולים בארה"ב מאפס ולחיות על קו ישראל-ארה"ב במשך 4 שנים. את השותפים שלו לסטארטאפ eRated הכיר במסגרת תוכנית Zell, של המרכז הבינתחומי הרצליה, בו סיים תואר במדעי המחשב. eRated, למי מכם שתהו, בונים דירוג אשראי בשביל מוכרים ולמעשה יודעים למדוד האם מוכר אונליין יהיו טוב או לא בהתאם להתנהגויות העבר שלו באתרים. במסגרת תפקידו בכוח דן אחראי על מציאת שותפויות עם פלטפורמות מסחר מתאימות ומנהל את הטמעת המוצר בהן, ומנהל את צוות הפיתוח.
כנראה שדן והמזוודה שלו מאוד קשורים שכן מלבד מגורים בארה"ב הוא גם הספיק לטעום במשך חצי שנה מלונדון במסגרת השתתפות הסטארטאפ באקסלרטור TechStars. מלבד אריזה מהירה ויעילה דן מת על הים ולא יוותר על משחק מטקות על החוף. אם לא מצאתם אותו בים, כנראה שהוא יבלה ביום שמשי על איזו מרפסת עם לפטופ וערק אשכוליות.
מלבד הצד הגיקי, יש לדן גם צד של אמן מיוסר, הוא תמיד רצה להיות מוזיקאי אך אף פעם לא עשה צעד בנושא. מפתיע? לא כמו העובדה שהוא מקסיקני.
אז מה הבחור שלנו מחפש? "בחורה עם וייבים טובים, אופטימית. מישהי שתיתן לי השראה ושנחלום ביחד ונגשים ביחד. וחייכנית. מת על חייכניות".
ושאלת הבונוס: כמה מביך אותי להיות חלק מהרשימה הזאת? "מביך בערך כמו עלייה לתורה".
יואב הורנונג, 32, מייסד שותף ומנכ״ל ב-Veed.me
![קרדיט: חן מכלוף]()
קרדיט: חן מכלוף
בעוד חלקנו חיים בסרט, יש יזמים שיוצרים אותו. לאחר שלמד קולנוע באוניברסיטת תל אביב, יואב החל לעבוד על הסרטים הקצרים שלו והסתובב איתם בעשרות פסטיבלים מסביב לעולם. בזמן שיטוטיו הבין שיש מצוקה תעסוקתית בקרב בוגרי קולנוע ושהיא אוניברסלית, ולא רק בישראל. הצורך במקביל לעליית הוידאו באינטרנט הוביל לחבירה לשותפיו והקמת סטארטאפ Veed.me. הפלטפורמה מחברת בין עסקים שצריכים וידאו לבין קהילה של יוצרים מסביב לעולם ובכך פותרת את בעיית הוידאו לחברות שמעוניינות באחד בתקציב שפוי. "מה שמדהים זה שיש לנו יוצרים בכל העולם כך שאפשר להיות מאוד ספציפים בלוקיישן בו רוצים שהוידאו יצטלם", אומר יואב.
בצבא שירת כקצין בצנחנים ובין פעולה לפעולה כתב ספר "מעולה לשירותים" כהגדרתו בשם "מה הקטע". כשהוא מתפנה מקידום המיזם שלו הוא דואג לעלות על מגרשי הטניס השונים ברחבי תל אביב וכשהוא מתעייף הוא פורש לאיזה בר או בית קפה בשדרה.
החברים שלו יגידו עליו שהוא מדהים, מוכשר, עוזר וחבר טוב אבל זה "כי הם חברים שלי והם צריכים לדעת לשקר".
אז מה הבחור שלנו מחפש? "שיהיה לה חוש הומור, שתדע להיות צינית אבל גם רצינית. חשוב לי שיהיו לה שאיפות בחיים, ובשאיפות הכוונה היא לא לאקזיט או הנפקה או בכלל להיות מהתחום הזה, אלא שתדע מה היא רוצה לעשות בחיים, שתהיה פתוחה וכמובן, לפני הכל אין ברירה – צריכה להיות משיכה פיזית".
ושאלת הבונוס: כמה מביך אותי להיות חלק מהרשימה הזאת? "מביך לאללה".