![מקור: Flickr, cc-by-tracy_olson]()
אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.
<<< הגיוסים של חודש יולי
יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il
![מקור: Flickr, cc-by 401(K) 2013]()
מקור: Flickr, cc-by 401(K) 2013
חברת הסטארטאפ הישראלית טאבולה (Taboola), המפתחת פלטפורמה להמלצות תכנים, הודיעה על כך שרכשה את חברת Perfect Market, המציעה פתרונות תוכנה לפרסום דיגיטלי להגדלת הטראפיק, המעורבות וההכנסות של החברה.
בעוד שסכום העסקה לא פורסם, הוא מוערך בכמה עשרות מיליוני דולרים ולצד ההודעה על הרכישה, הודיעה הישראלית על השקת המוצר החדש שלה: Taboola-X. המוצר החדש עליו הכריזה החברה מיועד לעזור להרחיב את היצע שירותיה למפרסמים.
חברת הסטארטאפ הישראלית Vidmind, המאפשרת לחברות תקשורת להפוך למפעילות כבלים ווירטואליות ולהשיק שירות טלוויזיה משלהן, מודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 30 מיליון דולרים. במקביל להודעה על הגיוס, הודיעה הישראלית על ההשקה המסחרית של פלטפורמת TVzor למשתמשיה ברחבי רוסיה.
הפלטפורמה אותה פיתחה החברה מציעה שירות מקצה לקצה עבור ספקי תוכן טלוויזיוני OTT, כלומר, המסוגלים להציע תכנים שונים באמצעות רשת האינטרנט. הטכנולוגיה היא הבסיס לשירות הטלוויזיוני החדש, TVzor, שהושק ברוסיה.
חברת הסטארטאפ הישראלית WikiWand הודיעה על גיוס של 600 אלף דולר מהמשקיע סער וילף, שישמש כיו"ר החברה. WikiWand, שממוקמת בתל אביב ומעסיקה 4 עובדים, פיתחה פלטפורמה שמשדרגת את חוויית הקריאה והשיטוט באתר ויקיפדיה בזכות עיצוב מעודכן בסגנון Flipboard. מהחברה נמסר כי הכסף שגוייס ישמש הן להמשך פיתוח המוצר והן לפיתוח של אפליקציית מובייל.
כרגע, WikiWand לא גובה כסף או משלבת פרסומות במוצריה, אולם בעתיד, הכוונה היא להפוך למעין מנוע המלצות תוכן חינוכי משלים, דוגמת אתרי מכירות ספרים, אתרי קורסים ותוכן ממומן. בחברה מתחייבים שכאשר היא תתחיל לייצר הנכסות, 30% מההכנסות שלהם יועברו ל-Wikimedia Foundation, הקרן המפעילה את Wikipedia.
ברת הסטארטאפ הישראלית Seraphim Sense, העומדת מאחורי צמיד הניטור החכםAngel, מודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 1.1 מיליון דולרים. צד ההודעה על ההשקעה מכריזה החברה כי כעת היא מציעה את צמיד ה-Angel לרכישה מוקדמת לכלל המשתמשים, כאשר הצמידים צפויים להגיע אל המשתמשים במהלך הקיץ הבא.
צמיד Angel, שנחשף במסגרת פרוייקט אינדיגוגו באוקטובר האחרון והוצג לראשונה ב-Geektime Conference 2013 , מסוגל לנטר 4 אלמנטים עיקריים אצל המשתמש: טמפרטורת הגוף, דופק, רמת החמצן בדם ותנועה. כלומר, בניגוד לשאר המוצרים הקיימים בשוק המציעים כלי עזר לפעילויות ספורטיביות, החברה הישראלית מרחיבה משמעותית את קהל היעד שלה ומכניסה אל המעגל גם אנשי מקצוע, משתמשים בעלי בעיות בריאותיות ואפילו ילדים.
חברת איירון סורס המתמחה בהפצת תוכנות על ידי דפדפנים, סרגלי חיפוש ומנועי חיפוש, סיימה לאחרונה סבב גיוס ממשקיעים פרטיים, שעומד על 80 מיליון דולר. לפני כשנה עמדה איירון סורס בפני מיזוג עם חברת Babylon, אולם המגעים לא הבשילו לכדי מיזוג, בין היתר משום שגוגל ביטלה את החוזה עם Babylon, מה שקרב את איירון סורס להחלטה על הנפקה.
לא מן הנמנע שהחברה תשתמש בהון שגוייס, כדי לרכוש חברות בתחום הפרסום המקוון או ההתקנות (איירון סורס כבר מחזיקה 2 חברות בת: ClickMeIn ו-Dealply שלהן עשרות מיליוני משתמשים) כיוון נוסף להשקעה הוא התפתחות לשווקים נוספים. החברה כבר סימנה את אסיה כיעד, כאשר פתחה משרדים בבייג'ינג.
חברת הסטארטאפ הישראלית Fiverr, שמאפשרת למשתמשים להציע או לרכוש שירותים (Gigs בשפת האתר) במחיר קבוע של חמישה דולרים או יותר, מודיעה על השלמת סבב גיוס שלישי בסך 30 מיליון דולר.
כעת, החברה מרחיבה עוד יותר את סל שירותיה ולצד ההודעה על הגיוס, הכריזה על השקת Fiverr 3.0. השדרוג יאפשר לרוכשים להתאים את החיפושים השונים שלהם, במטרה למצוא בדיוק את מה שהם צריכים. כך לדוגמה, במידה ועסק קטן מעוניין לרכוש Voiceover עבור סרטון וידאו של אחד ממוצריו החדשים, הוא יוכל לחפש ולמיין את התוצאות בהתאם לפרמטרים הרלוונטים לו, כגון מבטא, איזור בעולם ממנו מגיע המוכר ואפילו את מין המוכר.
חברת הסטארטאפ הישראלית JoyTunes, המפתחת פתרון חינוכי ללימוד נגינה באמצעות אפליקציות, השלימה סבב גיוס בסך 5 מיליון דולרים. האפליקציה של החברה מסוגלת להאזין למשתמשים ולנגינתם, ולהעניק את הפידבק המתאים בהתאם לאופן נגינתם והתקדמותם. מאחורי הקלעים, האלגוריתמים של החברה מסוגלים לזהות ולנתח את הצלילים, וכך מסוגלים להדריך את המשתמשים כיצד לנגן בכלי הנגינה האמיתי העומד מולם.
לצד ההודעה על ההשקעה הכריזה החברה על השקת תוכנית מיוחדת המיועדת לעזור למורים למוזיקה להעשיר את יכולות הלימוד שלהם, בעזרתה של האפליקציה שתוצע להם בחינם. גם תלמידיהם של המורים יוכלו להוריד את האפליקציה בחינם, כך שיוכלו להעשיר את יכולותיהם ולהתאמן על נגינתם גם מחוץ לשעות הלימודים.
חברת הסטארטאפ הישראלית ביזאבו (Bizzabo), העומדת מאחורי אפליקציה שמטרתה לעזור למשתמשים לבצע נטוורקינג בצורה חכמה, מודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 2.5 מיליון דולרים. הפלטפורמה אותה מציעה החברה מיועדת לעזור למארגנים, משתתפים ושאר המשתמשים לשפר את החוויה באירוע, באמצעות העשרת יכולות הנטוורקינג שלהם בכנסים ובאירועים השונים אליהם הם מגיעים.
החברה מתכננת להשתמש בסכום הגיוס הנוכחי על מנת להמשיך לפתח ולהציע מוצרים חדשים, שלדבריה יהוו קפיצת דרך משמעותית בתעשייה ויציעו פונקציונליות חדשה לא רק למארגני האירועים, אלא גם לספונסרים, הדוברים, המציגים וכמובן למשתתפים עצמם. הפלטפורמה החדשה עליה עובדת בימים אלה החברה, היא למעשה הרחבה של המוצר הנוכחי שלה שתושק במהלך החודשים הקרובים.
חברת הסטארטאפ הישראלית ClarityRay מתל אביב נרכשה על ידי יאהו, תמורת סכום המוערך ב-15 מיליון דולר. בתחילת דרכה, פיתחה ClarityRay מנגנון שעוזר לאתרי תוכן להתמודד עם חוסמי הפרסומות. על פי מחקר שערכה אז החברה, חוסמי פרסומות מותקנים אצל כ-10% מהגולשים, אולם היא צפתה שהמספר יכפיל את עצמו תוך כשנתיים. אז, עשתה החברה פיבוט והתמקדות מחודשת באבטחה של פרסומות ומניעת זיופים ורמאויות.
בהודעה שמסרה החברה היא מציינת: "החזון שלנו היה תמיד להפוך את האקו-סיסטם לבטוח, מותאם ובר-קיימא לצרכנים, לאתרי תוכן ולמפרסמים. עזרנו לתעשיית הפרסום המקוון לעשות צעד גדול לקראת זה, על ידי זיהוי, מדידה והתגברות על משוכות בלתי נראות. הבאנו לשקיפות בטראפיק לרשימה מדהימה של לקוחות, כשהממצאים שלנו הופכים לסטנדרט בתעשייה. החבירה ליאהו תאפשר לנו להשתמש במומנטום הזה ולעשות את הצעדים, או יותר נכון, הקפיצות הבאות לקראת הגשמת החזון שלנו ואנחנו נרגשים מאוד לקראת זה".
תחום הסייבר ממשיך להוביל עם גיוסי הון מוצלחים, והפעם חברת הסטארטאפ הישראלית גארדיקור מודיעה על השלמת סבב גיוס של 11 מיליון דולר, שישמשו להמשך הפיתוח של מוצרי החברה. גארדיקור מספקת פתרונות אבטחה פנימיים למרכזי מחשוב, אשר מגלים ומונעים התקפות סייבר מתוחכמות (APT), התפשטות של malware (רוגלה) והתקפות מבפנים. בהתבסס על טכניקות של רשתות וירטואליות (SDN).
הגישה הייחודית של גארדיקור לאבטחת רשתות מסוגלת לעבוד בקצבים של טרה-ביטים לשניה בתוך מרכזי מחשוב, ולשבור את "שרשרת התקיפה" (Kill Chain) בשלב מוקדם.
יזמים, מפתחים וכל מי שנמנה על סצנת הסטארטאפים בישראל, תתחילו לעדכן את אנשי הקשר שלכם. היזם מתי כוכבי, שבבעלותו בין השאר חברת האבטחה הבינלאומית AGT, הודיע על השקתה של קרן הון סיכון פרטית חדשה בהיקף של 120 מיליון דולר, שתקרא Moonscape Ventures. בד בבד עם ההשקה, מודיעה הקרן על השקעתה הראשונה בסטארטאפ ישראלי.
הקרן מתוכננת להתמקד בסטארטאפים בשלבים מוקדמים, שברשותם מוצר או טכנולוגיה חדשניים, כשסכום ההשקעה הראשוני צפוי לנוע בין חצי מיליון דולר לחמישה מיליון דולר. הקרן תתמקד בעיקר ב"אינטרנט של הדברים", ערים חכמות, ביג דאטה, טכנולוגיות, חדשות וניו מדיה, למרות שמהקרן נמסר כי לא תגביל את עצמה לתחומי השקעות ספציפיים אלו בלבד.
FeeX, אתר השוואת העמלות הפיננסיות (וזוכה בתואר הסטארטאפ הישראלי החדש הטוב ביותר לשנת 2013 ב-GeekAwards), הודיע על סיום סבב גיוס B מוצלח בהיקף של 6.5 מיליון דולר. האתר מסייע לצרכנים להפחית את דמי הניהול והעמלות שהם משלמים לגופים הפיננסיים השונים על ידי השוואת העמלות והדרכה כיצד לנהל משא ומתן, כדי להפחית אותן.
כדי לעזור למשתמשים לקצץ בעמלות שהם משלמים לגופים פיננסים שונים, אתר FeeX מבקש מהמשתמשים לסרוק את הדוחות שקיבלו מהגופים הפיננסיים, כמו קרנות פנסיה או קרנות השתלמות. לאחר מכן, בעזרת מנגנון OCR, המערכת שולפת את הנתונים הרלוונטיים, משווה מול משתמשים אחרים בעלי מאפיינים פיננסיים דומים, ומספקת למשתמש מידע מעשי על מצבו וכיצד הוא ניתן לשיפור.
הסטארטאפ הישראלי Zao, העומד מאחורי פלטפורמה אוטומטית למודל ההעסקה "חבר מביא חבר", הודיע במהלך סוף השבוע כי נרכש על ידי Amris. בעוד שסכום העסקה לא פורסם, הוא מוערך במיליוני דולרים בודדים.
הפלטפורמה אותה פיתחה החברה הישראלית מבוססת על הרעיון שהעובדים הטובים ביותר בחברה, מגיעים מהעובדים הקיימים בה. לכן, התמקדה Zao בפיתוח פתרון שיאפשר לעובדים לקחת חלק פעיל יותר בתהליך ההשמה, באמצעות הרשתות החברתיות אליהן הם רשומים וכמובן, מבלי לגזול יותר מידי מזמנם.
קביעת מחירים באתרי סחר אלקטרוניים כמו אמזון ואיביי יכולה להיות תורה שלמה. למרבה המזל, הסוחרים יכולים לגייס את האלגוריתמיקה לטובתם. חברת הסטארטאפ הישראלית FeedVisor המפתחת אלגוריתם תמחור אוטומטי לקמעונאי אונליין, הודיעה היום (ג׳) על גיוס בגובה 6 מיליון דולר.
FeedVisor מנהלת כיום עבור לקוחותיה מלאי מוצרים בשוויי המוערך בלמעלה ממיליארד דולר, כשהכנסות החברה מגיעות מגביית עמלה של אחוזים בודדים מלקוחותיה. כיום, יותר ממחצית מכלל המכירות באמזון נעשות על ידי סוחרי צד ג', נתון שצפוי לצמוח עוד יותר.
חברת ReWalk מיקנעם, המפתחת טכנולוגיות לסיוע למשותקים בגופם ללכת באופן עצמאי, פרסמהתשקיף לקראת הנפקה בנאסד"ק. ReWalk תגייס 54 מיליון דולר על ידי מכירת 3.35 מיליון מניות במחיר של 16 דולר למניה, מה שמשקף לה שווי של 184 מיליון דולר.
ReWalk (בעבר, ארגו מדיקל) הוקמה בשנת 2001 על ידי ד"ר עמית גופר (בעצמו מרותק לכסא גלגלים לאחר תאונה שעבר ב-1997), והיא מפתחת מתקן שמאפשר למרותקים לכסא גלגלים לעמוד על רגליהם ולהתנייד. המערכת מורכבת משלד רובוטי המתלבש על פלג הגוף התחתון של המשתמש, במטרה להעצים את תנועות האגן שלו.
חברת סאגונה נטוורקס מיקנעם הודיעה היום על השלמת סבב גיוס מצלח של כ-2 מיליון דולר ממספר משקיעים. החברה מפתחת מערכות להורדת עומס גלישה מרשתות סלולריות ושיפור ביצועים בצד המשתמש.
סאגונה מפתחת ומשווקת מערכות שמשפרות ומייעלות באופן משמעותי העברה של תוכן עשיר על גבי רשתות סלולריות בטכנולוגיית 3G ו-4G, תוכן שכולל בין השאר: וידאו, מוזיקה ומשחקים. המערכות של סאגונה מאפשרות למפעילים הסלולריים, כמו גם לספקי תוכן, להעביר תוכן עשיר לקהל רחב, תוך כדי צמצום העלויות הנדרשות מהם.