
קרדיט תמונה: Getty Images Israel, Tom Merton
כל מי שעבד אי פעם בחברת היי-טק גדולה או סטארטאפ יודע שיום במשרד יכול להרגיש כמו ‘זריקת אנדרנלין’ מטורפת. מצד שני תמיד קיימת המחשבה של ״האם יש משהו שהוא יותר טוב עבורי?״ כל אחד מאתנו היה רוצה לשפר דברים שונים כמו עיסוק בטכנולוגיות חדשות, רילוקיישן, יותר כסף, קידום בתפקיד, עבודה בחברה עם שעות גמישות וכו׳.
נשמע מוכר? אם כן, אז תדעו שאתם לא לבד: על פי מחקרים שנערכו, שמונים אחוזים מהעובדים בתעשיית ההיי-טק רוצים לשדרג לעבודה טובה יותר בעוד שרק כ-20% מאיתנו עושים צעדים אקטיבים על מנת למצוא את אותה משרה. רובנו יושבים ומחכים שמשרת החלומות שלנו פשוט תקרה בדרכנו, עד שאין לנו ברירה ואז אנחנו נאלצים לחפש עבודה. זה לא אמור להיות ככה.
כל אחד מאיתנו צריך לעצור רגע ולשאול את עצמו: מתי הייתה הפעם האחרונה שבה שלחתם קורות חיים, פנית לחברה שתמיד רצית לעבוד בה או שאלתם חברים מהתחום שלכם אם הם שמעו על משרה מעניינת שטרם פורסמה? אם אתם חולמים בהקיץ על עבודה חדשה אבל לא עשיתם שום ניסון למצוא אחת במשך שלושה חודשים ויותר, כנראה שאתם מפחדים ליזום שינוי.
אז מה באמת מחזיק אותנו מאחור?
זמן – או יותר נכון, חוסר זמן
אחת הסיבות העיקריות שבגללן אנחנו דוחים שוב ושוב חיפוש של עבודה יותר טובה היא שזה דורש המון מאמץ – ריענון או כתיבת קורות חיים, פניה לחברים, ללוחות דרושים, וחברות השמה (מבלי לדעת להיכן יגיעו). אין לנו את הזמן לזה ואם יש לנו אז אנחנו מעדיפים לנצל אותו לדברים יותר כיפיים.
תיוג כמחפש עבודה
פחד הוא עוד סיבה לכך שאנשים שרוצים לחפש עבודה חדשה לא עושים את זה. ולא, אנחנו לא מדברים על הפחד מכישלון, המטריד את כולנו מפעם לפעם. הפחד שעוצר אותנו הוא הפחד להתגלות. אנחנו חיים בשוק קטן יחסית בו כולם מכירים את כולם והחשש שמישהו מכיר מישהו מהחברה בה אנו עובדים והרגע קיבל את קורות החיים שלנו הוא תמיד דבר מרתיע.
באותה מידה, אם המעסיק שלך מוצא את הפרופיל שלך באתר לחיפוש עבודה או רואה אותך “מתחבר” למנכ”ל של חברה אחרת בלינקדאין, הוא או היא עשוים לחשוד. ההשלכות של חוסר דיסקרטיות בחיפוש העבודה עלולות לפגוע במעמדך במקום העבודה הנוכחי.
חוסר ידיעה – מה יש בחוץ
מה אם הייתם יודעים שמשרת החלומות היא במאה אחוז ברת השגה? יש סיכוי לא רע שהייתם מחליטים שמשתלם לקחת סיכון. הבעיה היא שלרבים מאיתנו אין מושג האם הדברים אליהם אנו שואפים הם ברי השגה. אז אנחנו מאמצים את הצרה המוכרת לנו ואומרים לעצמנו שהעבודה שיש לנו היא העבודה הכי טובה שיכולנו לקבל. האמונה העיוורת הזאת יכולה למנוע מאיתנו לנוע קדימה בקריירה שלנו ולהשאיר אותנו בתפקיד הלא נכון במשך זמן רב מדי.
אז איך עושים את זה נכון?
ראשית מבינים שמקום העבודה זה לא משהו ששווה להתפשר עליו כמו על דברים אחרים בחיים כגון בריאות, זוגיות וכו׳.
שנית מכינים את רשימת ה”חייב להיות” במקום העבודה הבא. הרשימה צריכה לכלול את השכר אותו אתה מאמין שאת/ה צריכ/ה לקבל, פוזיציה בחברה, תחום אחריות, עבודה עם טכנולוגיות חדשות, מיקום, איזון בין עבודה לחיים וכמובן שמאוד חשוב גם לאיזה תרבות ארגונית אני רוצה להשתייך ולכוון שמקום העבודה הבא ייצג את אותה תפיסה.
אחרי שהבנת שאת/ה מוכנים לשינוי אז זה הזמן לפתוח אוזניים, לחפש כלים שיעזרו לך להתקדם עוד צעד לשדרוג הקריירה.
במילים אחרות, מסתבר כי שדרוג הקריירה שלנו לא חייב להיות רק חלום בהקיץ. כן, זה תהליך שלוקח זמן ואנרגיה, אבל הפרס לגמרי שווה את זה.
כמו שאמר סטיב ג’ובס: “אזור את האומץ ללכת בעקבות הלב והאינטואיציה שלך, הוא כבר יודע מה אתה באמת רוצה להיות…” בהצלחה!