Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all 5527 articles
Browse latest View live

מחפשים מתכנתים? Elevation Academy תקיים אירוע ב-9 ביוני

$
0
0
jobs startup PD

jobs startup PD

אנשי הגיוס בתחום ההיי-טק יספרו לכם שיש מחסור גבוה במתכנתים, לדברי אור עופר מייסד SimilarWeb יש חוסר של 10,000 מתכנתים בישראל, ההיצע גדול מן הביקוש וקשה לסגור את הפער שנוצר. הפיתרון לסגירת הפער טמון בגיוס מתכנתים שרק סיימו את הלימודים לתפקידי ג’ונייר, מאות מתכנתים צעירים שסיימו את הלימודים מחכים להוכיח את עצמם בעולם ההיי-טק.

ב-9 ביוני תקיים Elevation academy את ארוע ה-Talent Expo של ה-Coding Bootcamp בו בוגרים מ-8 מדינות שונות יציגו את עבודות הגמר שלהם על מנת שאנשי המקצוע, בעלי החברות והמגייסים יוכלו להתרשם מהכישרון והידע שלהם. במשך 12 שבועות הבוגרים למדו תיכנות. הבוטקמפ כלל 2 האקתונים, עבודה אישית וקבוצתית מתמשכת, הרצאות אורח ממיטב החברות בתעשייה וליווי של מנטורים.

התרבות הארגונית שהבוגרים ספגו באלבשיין אקדמי במשך התקופה נותנת ערך מוסף וגוון אחר עבור החברות אשר יגייסו את אותם בוגרים. במשך הבוטקמפ הבוגרים למדו לחיות בסביבת עבודה אמיתית תוך כדי עבודת צוות ועבודה עצמאית ולמדו את רזי התיכנות מהאנשים בתוך התעשייה עצמה ולא מספרי הלימוד האקדמאיים.

למה דווקא מתכנתים ללא ניסיון?

יש יותר מסיבה אחת מדוע כדאי לקחת מתכנתים חדשים ולהעסיק אותם בתפקידי ג’ונייר בחברה שלכם:

פתיחות מחשבתית: המתכנתים הצעירים לא סוחבים על הגב אלפי שעות של תכנות וקיבעון מחשבתי כיצד דברים צריכים להעשות. הם פתוחים ורעבים ללמוד וצמאים לידע חדש שהארגון שלכם יכול לספק להם, הם ישתו את הידע הזה בשמחה ויהפכו לעובדים מעולים.

רעל בעיניים: החבר’ה האלו לקחו סיכון ועשו הפסקה מהחיים לשלושה חודשים אינטנסיביים בכדי להתחיל קריירה שהם באמת רוצים, שהם יבואו אליה עם תשוקה ורצון להמשיך ללמוד כל הזמן. כשמגייס מאמין במתכנת צעיר ונותן לו את ההזדמנות, המתכנת יגיע עם מוטיבציה גבוהה להוכיח את עצמו וזה יתבטא במסירות ובעבודה קשה.

היכולת ללמוד וללמוד מהר: תחשבו על זה, האנשים שסיימו את המסלול הצליחו להפוך למתכנתים מעולים במספר חודשים בלבד, הם עבדו קשה ולמדו המון. אנשים עם יכולת למידה כזו אתם צריכים אצלכם בחברה. יכולת למידה היא תכונה חשובה מאוד, בייחוד בימים שהטכנולוגיה משתנה כל הזמן וצריך ללמוד שפות חדשות. אנשים עם יכולת למידה גבוהה הם נכס לכל חברה.

ניסיון קודם בתחומים אחרים: דווקא אנשים שעשו שינוי בקריירה שלהם ובאו עם ידע קודם במכירות, עולם מדעי החברה או ניהול אנשים מביאים עמם יתרונות נוספים לעולם החדש של התכנות. הניסיון הקודם שלהם בתחומים השונים מביא עימו ערך מוסף לעבודה ועוזר להם להבין את הצרכים של המחלקות האחרות בחברה. הניסון הקודם הוא יתרון עצום לעומת סטודנט שחווה רק תחום ידע אחד בחייו.

הסיבות שציינו יכולות לעזור לעולם ההיי-טק המתפתח במהירות מסחחרת לסגור את החוסר במתכנתים.
בישראל, אומת הסטארטאפ, יש מעל ל-90 אקסלרטורים שעוזרים להאיץ את קצב הצמיחה ועשרות סטארטפים שלוקחים בהם חלק ישמחו לקחת מתכנתים צעירים ומעולים לחברה שלהם. גם מגייסים בחברות גדולות מתחילים להבין את היתרון הגדול בלקחת בוגר ללא ניסיון ולהכשיר אותו בדרך שהם רוצים ולהנות מהרעב, המוטיבציה הגבוהה ויכולת הלמידה שלהם.

אלביישן אקדמי מזמינה אותכם להתרשם מאותם בוגרים, להכיר ביכולות שלהם ואולי להיות אלו שיזכו לקבל עובד חדש מוכשר ומלא מוטיבציה להצלחה.

לפרטים נוספים ולהרשמה לאירוע


הסטארטאפ הישראלי Unomy מגייס 2.4 מיליון עבור פלטפורמה ידידותית למודיעין עסקי

$
0
0
מקור: Unomy
מקור: Unomy

מקור: Unomy

האינטרנט מוצף במידע שעל מנת להגיע אליו נדרשת עבודת מידענות לא פשוטה. אנשי שיווק, מכירות, פיתוח עסקי ומשקיעים מבזבזים זמן ומשאבים רבים בחיפוש אחר חברות רלוונטיות כמו לקוחות או שותפים פוטנציאליים ואחר מידע על אותן החברות במאגרי מידע שונים לתחומים שונים וברשתות החברתיות. הסטארטאפ הישראלי Unomy פיתח טכנולוגיה שמנגישה את כל המידע הזה בקלות ובמהירות. היום (ה’) הודיעה החברה על גיוס של 2.4 מיליון דולרים מהקרנות JanVest Technologies, Altair Capital ו-Leta Capital.

מידע רלוונטי ממספר רב של מקורות מידע

הפתרון של Unomy (יונומי) מבוסס על סריקה בזמן אמת ממאגרי מידע המצויים באינטרנט אודות חברות והעובדים בהן. המידע מגיע מאתרי חדשות, גוגל, מאגרי מידע, רשתות חברתיות, שיתופי פעולה עם ספקי מידע רלוונטים אחרים ועוד, כשבעצם כל האינפורמציה נאגרת בדאטה בייס אחד. המידע מנותח אז באמצעות טכנולוגיית Machine learning ו-NLP, עיבוד שפה טבעית, כדי לבנות פרופילים מקיפים ומעודכנים של אותן חברות. בסופו של דבר, הפרופילים מונגשים למשתמשי הקצה על גבי ממשק די ידידותי למשתמש, או באמצעות תוסף לדפדפן. לטענת החברה, מאגר הנתונים שלה כיום מורכב משבעה מיליון חברות ו-80 מיליון אנשים, כולל מיילים ומספרי טלפון של 65 אחוזים מהם. השימושים העיקריים במערכת הם לבניית רשימות של לידים; Lead Enrichment, כלומר ייבוא של רשימות קיימות, כשהמערכת משלימה את הפרטים החסרים ולבסוף, On the Fly Research בעזרת התוסף לדפדפן שמציג מידע על כל חברה בלחיצת כפתור. על פי החברה, המוצר שלה נמצא בשימוש של אלפי לקוחות כשביניהם Citrix, צ’ק-פוינט ו-Salesforce.

מקור: Unomy

מקור: Unomy

Unomy נוסדה בסוף שנת 2013 על ידי גל הר צבי, יובל אמיר ודימה קוצ’ין. עתה כאמור משלימה החברה גיוס Seed בגובה 2.4 מיליון דולר מהקרנות Janvest Technologies של ראש המוסד לשעבר, דני יתום, Altair Capital, Leta Capital. במשרדי החברה, הממוקמים בשדרות רוטשילד בתל אביב, מועסקים כרגע 20 עובדים. בהתייחסו לגיוס, אמר יובל אמיר, סגן נשיא מוצר בחברה אמר: “עם Unomy הלקוחות שלנו יכולים לטרגט את הלידים שלהם בצורה חכמה ולקבל מידע רלוונטי בדרך המהירה ביותר”.

בשיחה עם גיקטיים סיפר הר צבי כי הרעיון הגיע לאחר שצוות המייסדים שם לב שצוותי מכירות ושיווק השקיעו שעות בחיפוש אחר חברות ואנשי קשר, רק כדי לגלות שהחברות אינן מתאימות ואנשי הקשר אינם רלוונטיים.

יש לא מעט מתחרים שפעילים בתחומים דומים או משיקים כמו למשל Avention, Insideview. מה היתרון של Unomy?

הר צבי: “ההבדל העיקרי הוא בגישה. בעוד שהמתחרים בונים מאגרי מידע על חברות ואנשים כדי לאפשר בניית רשימות של לקוחות פוטנציאלים, Unomy היא כלי עבודה שמיועד לשימוש יום יומי.
המידע עצמו הוא ה”דלק” של הפלטפורמה אבל יש עוד המון ערך מוסף מהאופן החדשני שבו Unomy מנגישה את המידע בזמן הנכון ובמקום הנכון כדי לאפשר לאנשי שיווק ומכירות להיות יותר חכמים ויעילים בכל אינטראקציה שיש להם עם חברות ואנשים”.

מה אתם מתכננים לעשות עם ההון שגייסתם?

הר צבי: “אנחנו מתכננים להמשיך את פיתוח המוצר מבחינת הוספת מקורות מידע, הוספת פיצ’רים והתממשקות למוצרים אחרים (CRM ו-MA). בנוסף הכסף ישמש להגדלת צוות המכירות ולחיזוק הנוכחות בארצות הברית”.

ומה אחר-כך?

הר צבי: “בשנה הקרובה אנחנו מתכנננים להכפיל את מספר העובדים ל-40, ליצור עוד שותפויות אסטרטגיות ולחדור באגרסיביות לשוק בארה”ב. Unomy תמשיך להניע חדשנות בשוק ה-Sales Intelligence ולהציע ללקוחותיה פתרונות מתקדמים שעוזרים להם למצוא לקוחות רלוונטים בקלות ובמהירות”.

צפו בהדגמה קצרה של המערכת שפיתחה Unomy:

לקריאה נוספת:

הסטארטאפ הישראלי Unomy יאסוף מידע על חברות, לקוחות ומתחרים בקלות

טדי שגיא פותח את הארנק: playtech רוכשת את Funtactix הישראלית

$
0
0
Creed, שמבוסס על דמותו של המתאגרף האגדי רוקי בלבואה, אחד מהמותגים של החברהץ מקור: Funtactix
Creed, שמבוסס על דמותו של המתאגרף האגדי רוקי בלבואה, אחד מהמותגים של החברהץ מקור: Funtactix

Creed, שמבוסס על דמותו של המתאגרף האגדי רוקי בלבואה, אחד מהמותגים של החברהץ מקור: Funtactix

חברת הגיימינג הישראלית playtech (פלייטק) של המיליארדר טדי שגיא פותחת את הארנק בפעם השנייה בשבוע האחרון ורוכשת שוב חברת משחקים. הפעם רוכשת החברה את חברת פיתוח המשחקים הישראלית Funtactix. הרכישה מגיעה לאחר החלטה אסטרטגית שקיבלה playtech על הקמת משחקי מובייל, שאינם קשורים להימורים.

מחזיקה בהסכמים עם האולפנים הגדולים בהוליווד

Funtactix (פנטקטיקס) הוקמה בשנת 2006 על ידי ירון לייפנברג, סמנכ”ל הטכנולוגיות של החברה, שעבד לפני הקמתה במיקרוסופט ואילן גרייצר המעצב הראשי שלה, שעבד בעבר ב-Warner Bros, ועזב בינתיים את החברה. היתרון הגדול ביותר של החברה הוא ההסכמים שהיא חתמה עם אולפני הסרטים הגדולים בהוליווד וחברות הפקה שונות ובמסגרתם היא מחזיקה בזיכיון לפיתוח משחקים של מספר מותגים חזקים ביניהם: “פאוור ריינג’רס”, “משחקי הרעב” ו-Creed, המבוסס על דמותו של המתאגרף האגדי מסדרת סרטי ‘רוקי’ ועוד. החברה החלה את דרכה בפיתוח משחקים למחשב האישי וכמובן עם עלייתם של הסמארטפונים היא העבירה את המיקוד שלה לפיתוח משחקים למובייל.

playtech תשלב את Funtactix בחטיבת ה-FTX Games שלה, שפועלת כמותג נבדל ונפרד מפעילות ההימורים שלה. היעד של playtech הוא דריסת רגל בשוק משחקי המובייל שמוערך ב-36.8 מיליארד דולר, כשרכישות מהסוג הזה יאפשרו לה כניסה ללא ההשקעה העצומה ברכישת שחקנים. למרות זאת חשוב לזכור שמדובר בשוק רווי מאוד ותחרותי מאוד עם מתחרות קשוחות כמו Supercell שאחראית על מותגים כמו Clash of Clans ו-Clash Royale ו-King, שאחראית בין השאר על אחד ממשחקי המובייל המצליחים בכל הזמנים: קנדי קראש. 20 עובדי Funtactix יצטרפו ל-4,500 העובדים של playtech, שערכה כיום נאמד ב-3.6 מיליארד דולר. למרות שסכום העסקה לא פורסם, הרי שממידע שהגיע אלינו הוא עומד על כ-8.5 מיליון דולר, שחלקו מותנה בהישגים. כלומר מדובר למעשה בהפסד לקרנות שהשקיעו בחברה – JVP ו-Benchmark.

שמעון עקד, מנהל התפעול של playtech, מסר בתגובה לעסקה: “הרכישה של Funtactix, בנוסף לרכישה של Plamee ו-YoYo Games, מאפשרת לנו להציע חבילת תוכן ותוכנה לשחקנים, למעצבים ולגופים נוספים כולל האולפנים והמותגים הגדולים בעולם”.

וידאו: הטריילר הרשמי למשחקי הרעב של Funtactix

לקריאה נוספת:

פלייטק של טדי שגיא רוכשת את Quickspin השוודית ב-55 מיליון דולר

לאן הלך הכסף? הנה כל הסטארטאפים שגייסו ונרכשו במאי 2016

$
0
0
money

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש פברואר.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג’לים ואפילו מהמדינה.

<<<הגיוסים של חודש אפריל

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

אקזיט: will.i.am רוכש את Sensiya הישראלית

Sensiya הישראלית הודיעה על רכישתה בידי חברת i.am של המוזיקאי האמריקאי ווילאם אדמס המוכר יותר בכינויו will.i.am. הפיתוח של הסטארטאפ הישראלי הוא החלק האחרון בפאזל לו זקוק היוצר האמריקאי שמפתח סדרה של מוצרים לבישים מבוססי אינטילגנציה מלאכותית. אם החזון של will.i.am יתממש, הרי שכולנו נחזיק בעתיד הלא רחוק מעיין ג׳רוויס אישי (מחשב העל המתוחכם של איירון מן) כפריט לבוש שינהל לנו את הזמן ויהיה קשוב לפניותנו.

הפיתוח של סנסייה יודע לנתח ולאסוף נתונים מכלל החיישנים המצויים בסמארטפון באופן שיכול לעזור ולקבוע בכל רגע נתון אם אדם נמצא בהליכה, בנסיעה, מה המגדר שלו, ועוד אינסוף נתונים שמונפקים כתוצאה מניתוח והצלבה של מידע שנאסף במכשיר הסמארטפון באופן תדיר.

פלטפורמת התשלומים הישראלית Zooz מגייסת 24 מיליון דולר

פלטפורמת התשלומים Zooz הודיעה על השלמת סבב גיוס C בגובה 24 מיליון דולר בהובלת המשקיעים החדשים Target Global ובהשתתפות Fang Fund iAngels ו-Kreos Capital. כמו כן השתתפו בסבב גם המשקיעים הקיימים Blumberg Capital lool Ventures, Rhodium, Claltech, XSeed Capital, CampOne Ventures והאנג׳ל אילן תירוש.

החברה מתמחה באופטימיזציה של מערכות תשלומים קיימות בארגונים גדולים, תוך מתן אפשרות ליהנות מקבלת תשלומים באופן יעיל וגמיש ובתעריפים מוזלים, הן בנקודת המכירה והן בפלטפורמות מקוונות. הפתרון של Zooz מחבר קמעונאים למגוון שיטות תשלום וכל זאת בפלטפורמה אחת נוחה לשימוש המאפשרת יעילות מירבית לכל הצדדים – הקמעונאי, שרשרת האספקה והצרכן הסופי.

eyeSight הישראלית מגייסת 20 מיליון דולר

eyeSight הישראלית, מומחית בפיתוח טכנולוגיות המבוססות על מחוות גוף למיניהן, השלימה סבב גיוס בסך 20 מיליון דולר. את ההון גייסה החברה מקרן Kuang-Chi הסינית, קרן חדשה שהוקמה ממש לאחרונה ותכליתה היא להשקיע בסטארטאפים ישראלים. ההשקעה הנוכחית היא הראשונה שמבצעת הקרן שהונה הראשוני עומד על 50 מיליון דולר, סכום שצפוי לגדול ל-300 מיליון דולר במהלך שלוש השנים הקרובות.

eyeSight מפתחת טכנולוגיה לזיהוי תנועה וראייה ממוחשבת המאפשרת שליטה ללא מגע במגוון מכשירים דיגיטליים שברשותנו החל מטלפון סלולרי, טאבלט, מחשבים ניידים ועד לטלוויזיות. הטכנולוגיה, שמשתמשת במצלמה המובנית במכשיר או במצלמה פשוטה (2D), מאפשרת למשתמש להפעיל פונקציות מרכזיות במכשיר בהינף יד, ללא צורך בגורם מקשר (שלט, מקלדת, עכבר).

Woo.io משלים גיוס של 4.35 מיליון דולר

שלושה חודשים לאחר הגיוס הקודם מודיע Woo.io (לשעבר Highr) על גיוס של 2 מיליון דולר נוספים, שחותמים את סבב ה-Seed של החברה על 4.35 מיליון דולר. הסטארטאפ הישראלי מפתח פלטפורמה שמאפשרת למועמד להגדיר מהן דרישותיו ממקום העבודה העתידי, תוך כדי שמירה על אנונימיות כשרק במידה ונמצא ׳שידוך׳ לתנאים שהוא מחפש – הוא יקבל התראה ויחליט האם להיחשף בפני מקום העבודה הפוטנציאלי ולהמשיך את התהליך.

בניגוד לאתרי משרות ודרושים רבים, שדורשים חיפוש אקטיבי, סינון ופניות לחברות, השיטה של Woo.io שונה ומתבססת על הפסיביות של המשתמש. כל שעל המשתמש לעשות הוא להזין למערכת את הנתונים שלו, כולל פרטים חשובים כמו ציפיות שכר ותנאים וזהו. עתה הוא יכול לחזור למשימותיו היומיומיות ולשכוח מהשירות. ברגע שחברה מסויימת מציעה משרה, שעונה על כל הדרישות שלו, כולל תנאים למשל, הוא יקבל התראה ויינתנו לו מספר ימים להחליט האם לחשוף את עצמו בפני החברה או לוותר על ההצעה. כלומר, אם מסיבה כלשהי הוא יחליט שאינו רוצה במשרה, הוא לא ייחשף וכך לא יפגע במקום עבודתו הנוכחי. אם יחליט להשיב בחיוב על הפנייה, תחבר המערכת בינו לבין החברה. בכך Woo.io מציעה משהו חדש, מכיוון שהיא נותנת את השליטה בתהליך למועמד ולא להיפך.

ויה הישראלית מגייסת 100 מיליון דולר

החודש הודיע הסטארטאפ על השלמת סבב גיוס מרשים בגובה 100 מיליון דולר בהובלת קרן החברות בצמיחה של Pitango. סבב זה מציב את סך גיוסי החברה על 137 מיליון דולר.

Via פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לנוסעים להגיע מנקודה לנקודה בעיר בצורה מהירה ומשתלמת יחסית. כדי להשתמש בשירות, יש להזמין נסיעה באמצעות האפליקציה, כשהמערכת מתאמת בזמן אמת בין אנשים הנוסעים באותו כיוון כללי ומאפשרת להם לחלוק נסיעה ברכבי הסעות נוחים ומרווחים. זמני האיסוף הממוצעים קצרים מ-10 דקות ומשך הנסיעה דומה למשך הנסיעה במונית. האלגוריתם הייחודי שפיתחה החברה פותר בעיות מתמטיות, חישוביות ותפעוליות מורכבות, כדי להתאים את מסלוליהם של כלי הרכב באופן מיטבי לצרכי הנוסעים, תוך התחשבות במצב התנועה ומהווה מעין הכלאה בין מונית ל’מונית שירות’. כרגע, פועלת החברה בניו יורק ובשיקגו, אם כי היא עדיין לא פועלת בכל האיזורים בערים הללו וגם לא בכל השעות.

Earny הישראלית מגייסת מיליון דולר

אפליקצית Earny הישראלית אשר מחזירה למשתמשים כסף באופן אוטומטי במידה ומוצרים שהם רכשו ירדו במחיר, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה Sweet Capital, הקרן של המייסדים של King & Candy Crush ואנג׳לים אמריקאים ביניהם אדם נש (מנכ״ל Wealthfront) וג׳ף בונפורטה (סגן מנהל בכיר ביאהו).

Earny מחזיר למשתמש כסף בצורה אוטומטית על רכישות שביצע ברשת, כאשר מחיר המוצר יורד לאחר הרכישה או כאשר נמצא מחיר זול יותר עבור אותו המוצר בחנות אחרת. המוצר מבוסס על הטבת ה-Price Protection המוצעת על ידי חברות האשראי ואתרי המסחר האלקטרוני בארה״ב. הטבה זו נועדה לספק הגנה צרכנית ולהעניק לצרכן את הביטחון לרכוש כל מוצר מבלי לתת לשיקולים כגון מחיר, הטבות, קופונים, או סוף עונה להשפיע על החלטתו.

Sidekix מגייסת מיליון דולר

אנחנו רגילים לנווט ב-Waze לפי המסלול הקצר ביותר או המהיר ביותר, אבל מה לגבי ניווט על פי הדרך המעניינת ביותר? זה בדיוק מה שמאפשרת אפליקציית Sidekix. עתה מודיע הסטארטאפ הישראלי שעומד מאחורי הפיתוח שלה על גיוס של מיליון דולר.

אפליקצית Sidekix (סיידקיקס) הישראלית מבצעת אופטימיזציה של המסלול שלכם על סמך מה שאתם רוצים לראות או לעשות לאורך הדרך. זה יכול להיות מסלול המותאם לחובבי אוכל, קניות, אמנות, חיי לילה או כל דבר אחר. לצד סינון המסלולים לפי תחומי העניין השונים, ניתן לבחור באפשרות ״Trending״, אופציה שתציג בפני המשתמש מסלול הכולל שילוב של עסקים פופולאריים בעלי דירוג גבוה לאורך הדרך. האפליקציה כוללת גם תכונות נוספות כמו מציאת שירותים שימושיים כגון כספומטים לאורך הדרך, שיתוף המסלול הנבחר עם חברים, והתאמה בזמן אמת של המסלול עם היעד אליו אתם מעוניינים להגיע, בהתאם לצרכים שלכם. פיצ׳ר שימושי נוסף של היישום אפילו יציג בפניכם דרך נעימה יותר לחזור דרכה למלון בשעת לילה מאוחרת. פיצ’ר נחמד שיעניין נשים בעיקר הוא האפשרות לבחור את הנעליים אותן הן נועלות, וכך להימנע ממצב של שיטוט ארוך עם נעליים לא נוחות.

חברת הפינטק הישראלית Pagaya מגייסת 1.25 מיליון דולר

חברת הפינטק הישראלית Pagaya (פאגאיה), ספקית ביג דאטה לניהול אקטיבי של השקעות בעולם ההלוואות המקוונות, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בגובה 1.25 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה כרמל ונצ׳רס מקבוצת ויולה.

הטכנולוגיה של Pagaya מספקת פתרונות ניהול השקעות למשקיעים מוסדיים, בתחום המסחר בהלוואות מקוונות. הטכנולוגיה ניזונה מנתונים של מליוני הלוואות היסטוריות ומאגרי מידע רבים נוספים בכדי לבחור בצורה מושכלת ובפרקי זמן של מילי שניות את ההלוואות עם כדאיות ההשקעה הגבוהה ביותר. ההון שגייסה יאפשר לחברה להמשיך ולפתח את היכולות הטכנולוגיות שלה, תוך כדי הגברת קצב ההתרחבות הגלובלי שלה.

Global-e מגייסת 20 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי Global-e, שמאפשר לחברות קמעונאיות בינלאומיות לספק ללקוחות שלהן חוויית קנייה מקומית, הודיע על גיוס של 20 מיליון דולר בהובלת קרן הצמיחה Red Dot Capital Partners.

המערכת שפיתחה Global-e (גלובל-אי) מאפשרת לאתרי סחר בינלאומיים לפנות לקהלים בכל העולם, זאת על ידי התאמה של המערכות השונות שלהם – לכל קהל בכל מדינה. בין היתר המערכת מבצעת התאמה של השיטוט והחיפוש באתר; התאמה למערכת ‘סל הקניות’ ואפשרויות התשלום והסליקה המקומיות בכל מדינה; חישוב שערי החליפין ושיעורי המכס והמיסים האחרים, כדי לקבל מחיר סופי; מערכת הלוגיסטיקה והשילוח של המוצרים; הגנה מפני זיופים והתחזויות ועוד.

הסטארטאפ E8 Storage מגייס 12 מיליון דולר בהובלת Accel

חברת E8 Storage ,סטארטאפ ישראלי בתחום טכנולוגית אחסון פלאש, אשר הוקם בשנת 2014 ע”י המנכ”ל זיוון עורי וסמנכ”ל הפיתוח אלכס פרידמן, הכריז על השלמת סבב גיוס B בגובה 12 מיליון דולר בהובלת קרן ההון סיכון Accel ,ובהשתתפות המשקיעים הקיימים, קרנות ההון סיכון הישראליות מאגמה וורטקס.

E8 Storage הינו הפתרון הראשון מסוגו לשימוש משותף ב-NVMe ,המאפשר לבנות ארונות ציוד ובהם מגירות NVMe המשותפות לכל השרתים בארון (Flash Scale Rack). הפתרון של E8 Storage מהיר פי 10 מפתרונות Array Flash All קיימים.

בבדיקות עם לקוחות, קופסת האחסון של E8 Storage הגיעה למספרי ביצועים חסרי תקדים של 10 מיליון פעולות בשנייה וזמני תגובה כמעט שווים ל-NVMe בשימוש מקומי בשרת – 100 מיקרו-שניה לקריאה ו- 50 מיקרו-שניה לכתיבה.

Salesforce רוכשת את Implisit הישראלית תמורת עשרות מיליוני דולרים

חברות בכל העולם מחפשות דרכים כיצד לשפר את היעילות של צוותי המכירה שלהן, כשרבות מהדרכים קשורות לתוכנת ה-CRM שלהן. עתה נודע, כי ענקית התוכנה הארגונית Salesforce רכשה את חברת Implisit (אימפליסיט) הישראלית, שמפתחת טכנולוגיה לחיזוי של עסקאות פוטנציאליות על ידי ניתוח תכתובות וחומרים קיימים של צוותי מכירה ולקוחות.

Implisit פיתחה מוצר אשר מהווה בעצם שכבת אנליזה נוספת למערכות ה-CRM (ניהול קשרי לקוחות) הארגונית. הטכנולוגיה של Implisit משלבת אוטומציה מלאה ואלגוריתמי כריית נתונים והזנת נתונים אינטיליגנטית בכדי להניב תובנות חשובות לצוותי המכירות של לקוחותיה. המערכת של Implisit למעשה יודעת לנתח טקסט של אנשי מכירות ולעזור להם בכל מה שקשור לפעילות שלהם ב-CRM. היא עושה שימוש בהודעות הדואר האלקטרוני ובתכתובות השונות של אנשי המכירות עם הלקוחות, ומתבססת על אותו המידע בכדי לחזות עסקאות פוטנציאליות ולנתח נתונים.

Simplee מגייסת 20 מיליון דולר

Simplee, המתמחה בטכנולוגיה פיננסית (פינטק) לשירותי בריאות ועוזרת לחולים להחזיר את השליטה על ההוצאות הרפואיות שלהם, הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של 20 מיליון דולר. את הסבב הובילה הקרן האמריקאית Social Capital, והשתתפו בו המשקיעים הקיימים בהם 83North ו-Heritage Group, ביחד עם משקיע חדש – American Express Ventures.

החברה מעוניינת לשנות את החוויה הפיננסית של המטופלים; פלטפורמת התוכנה Simplee Financial Engagement מרכזת תחת גג אחד אינטראקציה עם המטופל, הפקת חשבונות, הערכות מחיר, ביצוע תשלומים, נקודות מכירה, ומימון, כדי להפוך את התהליך לקצת יותר ידידותי וברור.

חברת HP מקימה זרוע השקעות חדשה שתפעל מתל אביב ופאלו אלטו

למרות סימנים לא-מעודדים שמגיעים אלינו מארצות הברית שמצביעים על האטה, זה הרבעון השני ברציפות, נדמה שמעמדו של ההייטק הישראלי נשאר יציב. החודש הודיעה ענקית הטכנולוגיה האמריקאית HP על השקת HP Tech Ventures, זרוע השקעות תאגידית חדשה, שתשקיע בכל העולם עם דגש בישראל ובארצות הברית. הקרן תפעל הן מפאלו-אלטו בקליפורניה, ארה”ב והן מתל אביב.

HP Tech Ventures תתמקד בביצוע השקעות אסטרטגיות ויצירת שיתופי פעולה בתחומים טכנולוגיים שהחברה מגדירה כ’פורצי דרך’, כשבין השאר היא מזכירה תחומים כמו 3D, מציאות מדומה, ניידות (hyper-mobility), אינטרנט של הדברים (IoT) בינה מלאכותית ומכונות חכמות. HP Tech Ventures מציעה ליזמים ברחבי העולם ניסיון של למעלה מ-75 שנות ופורטפוליו פטנטים של יותר מ-18,000 פטנטים עולמיים, כשבחברה מבטיחים ערך מוסף לסטארט-אפים שבהם תשקיע – באמצעות מינוף התשתית ורשת השותפים שלה בתחומי הפיתוח, הייצור וערוצי ההפצה. הקרן החדשה תונהג על ידי אנדרו בולוול, האחראי בחברה על טכנולוגיות חדשניות.

אאוטבריין משלימה סבב גיוס שביעי, מגייסת 45 מיליון דולר

פלטפורמת המלצת התכנים הישראלית אאוטבריין (Outbrain) השלימה סבב גיוס נוסף בגובה 45 מיליון דולר, זאת לפי פוסט שפורסם על ידי המייסד והמנכ״ל ירון גלאי, באתר החברה. פרט לעובדה שגלאי עצמו השתתף בסבב הגיוס האחרון (כמו בשאר הסבבים) לא פורסמו שמות המשקיעים הנוספים. בנוסף להודעה על הגיוס מסכמת החברה את הרבעון האחרון בפן הכלכלי ומעידה כי בעוד שלרוב מדובר ברבעון החלש עבור חברות בז׳אנר שלה, היא מסכמת את החודשים האחרונים דווקא כרווחיים. ההשקעה האחרונה תאפשר לחברה להמשיך ולפתח את מוצריה, בין אם באמצעות פיתוח עצמאי ובין אם באמצעות רכישת טכנולוגיות של חברות אחרות.

CellWize רוכשת את CrowdX הישראלית

היזמים גיל פרידלנדר, עמית לובובסקי ואורי גושן הודיעו על רכישתה של חברת CrowdX על ידי חברת CellWize. החברה הישראלית גייסה עד היום למעלה מ-4 מיליון דולר מקרנות ומשקיעים בולטים כגון Janvest, PixVC, The Time , TASC, האנג’ל דון פרין שהשקיע גם ב-Zipcar, הקרן Maxfield ו-Altair.VC. בנוסף, גייסה החברה מהמדען הראשי במסגרת קרן המו”פ.

לאחר עבודה בת 3 שנים, החברה הבינה שהמידע שיש לה ויכולות ה-BI והבנת הרשתות הסלולריות שפיתחה יכולים להוות מוצר מאוד רלוונטי לשוק חברות הסלולר. הם התחילו לאסוף בצורה אנונימית מידע מטלפונים סלולריים על חווית המשתמש ברשתות (QOS) ואפשרו לחברות הסלולר להבין בדיוק מה חווה המשתמש בזמן אמיתי מבחינת איכות הקליטה, קצב הגלישה, ניתוקי שיחות וכו’.

ברודקום רוכשת את MagnaCom תמורת 50 מיליון דולר

חברת MagnaCom (מגנהקום) הישראלית, שמפתחת טכנולוגיית איפנון שעשויה להיות הבסיס לרשתות הסלולר בעתיד, נמכרה לענקית השבבים הסינגפורית ברודקום תמורת 50 מיליון דולר.

הטכנולוגיה העיקרית אותה מפתחת MagnaCom היא טכנולוגיה בשם WAM, שמציעה דרך חלופית לאפנון או Modulation, כלומר העברה של מידע על גבי גל נושא. הפיתוח של החברה מאפשר למעשה לספקיות הסלולר ליהנות מטווחי תדרים טובים יותר, פס רחב יותר וצריכת הספק נמוכה יותר – הכל על התשתיות הקיימות, ללא צורך בהצבה של אנטנות חדשות. טכנולוגיית ה-WAM עשויה לשמש כבסיס לרשתות הדור החמישי, שנמצאות כרגע בשלבי איפיון ותקינה מתקדמים ובמקביל גם לשמש לצורך פיתוח מוצרי WiFi, תקשורת לוויינים, טלוויזיה בכבלים, מודמים ועוד. לדברי החברה, שימוש ב-WAM יאפשר לחברות סלולר לחסוך מיליארדי דולרים על רכישת רישיונות לתדרים חדשים ויעזור להן בחיסכון באנרגיה. הטכנולוגיה של החברה מתבססת על יותר מ-15 פטנטים מאושרים ועוד כ-50 בשלבי אישור ואם הפיתוח אכן יצליח הוא יהווה אלטרנטיבה לטכנולוגיית ה-QAM או Quadrature Amplitude Modulation, שנמצאת בשימוש כבר מספר עשורים.

MinuteLab הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר

עיצוב וכתיבת קוד זה דבר אחד, אבל לוודא שהקוד באמת עובד כשורה – זה כבר סיפור אחר לגמרי שעשוי להיות מתסכל במיוחד, בעיקר אם מדובר בסביבה מורכבת הכוללת המון שירותים הקשורים האחד בשני. חברת MinuteLab הישראלית יצרה סביבת מעבדת פיתוח תוכנה אינטראקטיבית שמטרתה לדמות סביבה תפעולית. החודש היא הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 2 מיליון דולר מקרן Glilot Capital Partners.

החברה מציעה למפתחים מעבדות וירטואליות מבוססות קונטיינרים המאפשרות מתודלוגיות ׳Agile Development׳ באופן מלא, כדי שניתן יהיה לפשט את תהליך פיתוח הקוד בסביבה חיה. ההון שגייסה יאפשר לה לשפר את המוצר הקיים שלה ולהתמקד במאמצים להרחבת מכירותיה.

Avanan הישראלית מגייסת 14.9 מיליון דולר כדי להגן על הענן הארגוני

חברת עב-ענן (Avanan), שפיתחה דרך חדשה לאבטח שירותי ענן באמצעות פלטפורמה המאפשרת ללקוח לבחור את השירות המתאים ביותר עבורו מתוך כלל הטכנולוגיות הקיימות, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 14.9 מיליון דולר. קרן Greenfield Cities Holdings הובילה את סבב ההשקעה והשתתפו בו גם המשקיעים הקיימים בחברה – קרן מגמה ו-StageOne. הסבב הנוכחי מציב את סך ההון שהושקע בחברה על 16.4 מיליון דולר, והוא נועד לאפשר לה לתמוך ולהרחיב את בסיס לקוחותיה.

באמצעות הפלטפורמה של עב-ענן, ארגונים יכולים להגן על שרותים דוגמת Office 365, Box, Google, Amazon AWS ועוד באמצעות טכנולוגיות אבטחת המידע של למעלה מ-60 חברות מהמובילות בתחום. רשימת החברות שנכללת בפלטפורמה של הישראלית כוללת את צ’ק פוינט, סימנטק, מק’אפי, פאלו אלטו נטוורקס, סופוס, וקספרסקי. אמצעי האבטחה כוללים הגנה מנוזקות (Malware), הגנה מזליגת מידע רגיש (Data Leakage Prevention), הצפנה ועוד. באמצעות מטריצה בוחר הלקוח בלחיצת כפתור איזה מוצרים ואיזה שכבות אבטחה להפעיל על כל אחד משרותי הענן. הלקוח מקבל את ההתראות מכלל המוצרים שבחר במסך אחד, ומאותו מרכז בקרה יכול לבצע פעולות באופן ידני או אוטומטי כדי לטפל בבעיות האבטחה שמתגלות.

אילוסיב מגייסת 3 מיליון דולר

illusive networks הצעירה שהוקמה רק השנה, הודיעה על הרחבת סבב הגיוס האחרון שלה מ-22 מיליון דולר ל-25 מיליון דולר. במיני סבב האחרון הסתבבו כל המשקיעים מהסבב המקורי – קרן NEA, קרן Bessemer, סיסקו השקעות, Marker, סיטי ונצ׳רס ו-Innovation Endeavors.

טכנולוגיית ה-Deception Everywhere של illusive networks מונעת התקפות מתמשכות וממוקדות (APT) באמצעות שלל מלכודות וטכניקות הונאה (Deception) ברבדים שונים של רשת ה-IT בארגון, שמוצגות לתוקף ומפתות אותו לפעול על בסיסן. כאשר התוקפים נופלים ברשת ומתחילים לפעול על סמך המידע הכוזב, המערכת של illusive מזהה זאת ומדווחת באופן מיידי על ההתקפה, מה שמאפשר למנהלי האבטחה לזהות ולעצור את ההתקפה בשלביה הראשונים. היתרונות במערכת שפיתחה החברה הוא שהיא אוספת ומציגה מידע בזמן אמת, עוד לפני שהתוקפים מספיקים לטשטש את העקבות שלהם. בנוסף, הטכנולוגיה שפיתחה מתיימרת לפתור את אחת הבעיות הקשות ביותר שעומדות בפני מנהלי אבטחת מידע, והיא מיליוני התראות השווא (false positives) שמציפות אותם. המערכת תתריע בפני המנהלים בארגון ותציג בפניהם ד”וח התקפה וודאי, רק כאשר מזוהים בוודאות תוקפים עם כוונות זדון.

Big Panda מגייסת 5 מיליון דולר

Big Panda הודיעה על גיוס 5 מיליון דולר נוספים מהמשקיעים הקיימים – קרן סקויה, Battery Ventures ו-Mayfield ביחד עם המשקיעה החדשה – Pelion Venture Partners. סכום זה מתווסף ל-16 מיליון דולר שגייסה באוקטובר 2015.

הפתרון של BigPanda מסייע לחברות ממגוון תחומים, החל מהשוק הקמעונאי לתחום הטכנולוגי ולתקשורת, להניב רווחים ולשמור על לקוחות מרוצים על ידי מזעור שיבושים בשירות ה-IT או על ידי מניעתם מלכתחילה. זאת היא עושה בעזרת מערכת לניהול תקלות (Incident Management) שמאפשרת לחברות לזהות בעיות אפשריות, לטפל בתקלות ולהקצות אנשי צוות לטיפול במשימות השונות.

dapulse מגייסת 5 מיליון דולר

הפיתוח שמציגה dapulse הישראלית הוא כלי שיתופי בין חברי צוות במקומות עבודה, שנועד להוביל להשלמת משימות בצורה קלה ופשוטה יותר, על ידי ייצוג חזותי של ההליך והתקדמות העבודה של כל משתמש. החודש הודיעה החברה על גיוס של 5 מיליון דולר נוספים, סכום שמתווסף לסבב הגיוס האחרון שהתקיים באוגוסט 2015, במסגרתו גייסה כ-2.6 מיליון דולר. בגיוס האחרון השתתפו המשקיעים הקיימים –  Genesis Partners ו-Entree Capital.

dapulse מציעה פלטפורמה חברתית לתקשורת בתוך חברה או ארגון, המחברת באמצעות כלי אחד את כל עובדי החברה, בין אם הם יושבים במשרד בתל אביב או מפוזרים ברחבי העולם. הפלטפורמה שמה את הנושאים (התכלס) במרכז, בניגוד לפרופילים או משתמשים, ומציעה שקיפות פנימית, יעילות ושיתוף פעולה בין כלל העובדים. כך, בדומה לשלל הרשתות החברתיות הקיימות כיום, יכולים העובדים והמנהלים לשתף עדכונים משמעותיים, מידע רלוונטי או אפילו לשוחח בינהם, בצורה קלה וזמינה לשלל המשתמשים הרשומים לרשת.

קרן State Of Mind משלימה גיוס 75 מיליון דולר לקרן הראשונה שלה

State of Mind Ventures של פנחס בוכריס, יובל בהרב וניר אדלר הודיעה על השלמת הגיוס של הקרן הראשונה בהיקף 75 מיליון דולר וסגירתה להצטרפות משקיעים חדשים. הקרן מתמקדת בהשקעות בחברות החל משלבים מוקדמים בתחומי תשתיות טכנולוגיה כגון אלגוריתמיקה מתוחכמת ובינה מלאכותית, סייבר, תקשורת, מוליכים למחצה וחלל. State of Mind Ventures עומדת ביעד הגיוס העליון שהציבה לעצמה, כאשר בין המשקיעים גופים מוסדיים וגופי השקעה ישראלים שהשקיעו יותר מ-50 אחוז מהסכום וכן משקיעי הון סיכון פרטיים מובילים מארה”ב ומאירופה לצד משקיעים פרטיים ישראלים.

מאז הקמתה, הספיקה כבר הקרן לבצע 4 השקעות, ביניהן בסטארטאפ Twiggle, שהוקם על ידי שני יוצאי גוגל ומפתח מנוע חיפוש חכם במיוחד לאתרי קניות ברשת; חברת הסייבר הישראלית Perception Point, שמפתחת טכנולוגיות Deception מתקדמות, ש’צדות’ את התוקף; חברת SpacePharma שצפויה לשגר לחלל ננו-לוויין ראשון ובו מעבדה כימית לביצוע ניסויים במיקרו גרביטציה; ו-Cabara, שמגנה על אתרי סחר אלקטרוני מגניבת טראפיק והכנסות.

Nucleix מגייסת 3 מיליון דולר

Nucleix הישראלית, אשר פיתחה בדיקת שתן לאבחון ומעקב אחר סרטן שלפוחית השתן, הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף 3 מיליון דולר. את הסבב הובילה חברת ההשקעות Aurum Ventures MKI LTD, זרוע השקעות הטכנולוגיה של איש העסקים והיזם מוריס קאהן. כמו כן השתתף בסבב גם המשקיע הקיים זוהר זיסאפל.

מוצר הדגל של החברה הוא ה-Bladder EpiCheck היא בדיקת שתן לגילוי סרטן שלפוחית השתן המתבססת של שינויים אפיגנטיים, כלומר, שינויים קלים ב-DNA של התא שנוצרים בעקבות מחלה או מצב נפשי. שינויים אלו יכולים להצביע על המצאותם של תאים סרטניים בשלפוחית השתן, ויכולים להתגלות עוד לפני הופעתם של התסמינים הרפואיים. מכאן גם חשיבותו העצומה של האבחון, שפיתחה החברה. הבדיקה מציעה רגישות של 90%, ספציפיות של 83% וערך ניבוי שלילי של 97%. זו צפויה להיות זמינה באירופה כבר ברבעון השלישי של 2016, עם קבלת אישור CE.

יישום מגייסת 1.3 מיליון דולר

יישום, החברה לפיתוח המחקר של האוניברסיטה העברית, הודיעה כי חתמה על הסכם מחקר עם Aurum Ventures MKI, זרוע ההשקעה בטכנולוגיות של מוריס קאהן. תכליתו של המחקר היא לפתח גישה דיאגנוסטית חדשה לזיהוי מוקדם של מגוון מחלות על ידי בדיקת דנ”א שהשתחרר מתאים מתים ונישא בזרם הדם. לפי תנאי ההסכם, קרן Aurum צפויה לממן את המחקר בסכום של כ-1.3 מיליון דולר. נזכיר כי לפני מספר שעות קרן Aurum השקיעה גם ב-Nucliexהישראלית אשר פיתחה בדיקת שתן לאבחון ומעקב אחר סרטן שלפוחית השתן.

בסדרת ניסויים שנערכו על מאות חולים ונבדקי ביקורת, החוקרים פיתחו בדיקת דם שיכולה לזהות מספר מחלות בהן סוכרת, סרטן, פציעה טראומטית וניוון עצבי, בצורה רגישה מאד ובאופן ספציפי. שיטה זו מצליחה לזהות מוות של תאים ברקמות ספציפיות על סמך דגם המתילציה (שינוי כימי) בדנ”א הנישא בזרם הדם ושהשתחרר מתאים מתים.

ContinUse Biometrics הישראלית מגייסת סכום המוערך בכמיליון דולר

זרוע החדשנות של תאגיד האבטחה, הביטחון וכיבוי האש העולמי Tyco Innovation הודיעה על השקעה אסטרטגית ראשונה בישראל, בחברת הסטארטאפ ContinUse Biometrics שפיתחה חיישן ביומטרי לזיהוי וניטור רציף של פרמטרים ביו-רפואיים מרחוק וללא צורך במגע. לפי הערכות בשוק, מדובר בהשקעה בגובה של מיליון דולר. ההשקעה תאפשר את המשך הפיתוח המשותף של הטכנולוגיה של החברה והטמעתה במגוון פתרונות בסביבת הבניין והבית החכם, בקרב אלפי לקוחותיה של Tyco ברחבי העולם.

החיישן הביומטרי של ContinUse, מבוסס על טכנולוגיה המאפשרת מדידה רציפה ממרחק של פרמטרים ביו-רפואיים לפי תנודות על פני גופו של המשתמש. הנתונים משמשים לאימות זהותו של המשתמש ומספקים מידע על כושרו וכשירותו. החיישן מהווה קפיצת מדרגה בתחום הזיהוי האנושי לצורכי אבטחה וניהול סביבות חכמות בבניינים ובבתים. כך למשל, באמצעות החיישן ניתן לוודא, ללא מגע ומרחוק, זהות ונתונים פיזיולוגים של מספר רב של אנשים בו זמנית בכניסה למקומות עבודה או מתקנים רגישים (למטרות בקרת כניסה ותפעול) ועוד.

סאגונה מגייסת 5 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית סאגונה (Saguna), המפתחת פתרונות תוכנה שנועדו להאיץ העברה של תכנים כמו וידאו וטקסט על גבי רשתות סלולריות הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בגובה 5 מיליון דולר. הגיוס הושלם בהובלת CE Ventures ובהשתתפות המשקיעים הקיימים. הסכום שגויס יאפשר לחברה להאיץ את הביצועים של המוצר שפיתחה, וליצור שיתופי פעולה נוספים. (ליאור פייט, מייסד ומנכ״ל החברה ציין כי בשנתיים האחרונות סאגונה חברה לחברות מובילות בשוק בהן Akamai, CloudFlare ו-AMD).

אפשר לומר שסאגונה ׳מקרבת את האינטרנט אל משתמשי המובייל ואל ׳האינטרנט של הדברים׳, ומאפשרת לאלו ליהנות מחיבור רציף ואיכותי ממש כמו זה המושג באמצעות חיבור קווי. הטכנולוגיה שמציעה סאגונה מאפשרת לספקיות הסלולר ליהנות משיפור דרמטי במהירות ההעברה של תוכני וידאו כבדים תוך הוזלה משמעותית של העלויות. בין השאר עושה זאת החברה בעזרת מנגנון Caching כמו זה המוכר לנו מהדפדפנים, כך שאם משתמש מסויים בעיר מסויימת צפה בסרטון וידאו ששוקל 500 מגה בייט, המערכת תוריד אותו לרמה המקומית. עתה, כל משתמש באותו איזור שירצה לראות את הסרט יוכל ליהנות מגישה מקומית מהירה והרשת תיהנה מהקלה בעומסים. החברה פונה לספקי תשתית דוגמת אריקסון, סימנס ונוקיה.

אורבימד ישראל מגייסת קרן שניה בהיקף 307 מיליון דולר

חברת ההשקעות אורבימד (OrbiMed) ישראל המתמקדת בתחום הבריאותי, הודיעה על השלמת גיוס של קרן שניה בהיקף של 307 מיליון דולר. בין המשקיעים בקרן החדשה נמנים משקיעים מוסדיים, חברות מדעי החיים, קרנות ומשקיעים פרטיים. בדומה לאורבימד 1, גם קרן זו תשקיע בחברות בכל השלבים והתחומים במדעי החיים עם התמקדות בפרמה, בריאות דיגיטלית, ציוד רפואי וחברות דיאגנוסטיקה. הקרן מתעדת להשקיע בכ-20 חברות והיא עשויה לבצע השקעות נוספות יחד עם אורבימד העולמית שפלטפורמת ההשקעות שלה עומדת היום על כ-15 מיליארד דולר.

אורבימד ישראל הממוקמת בהרצליה הוקמה בשנת 2010. הקרן הראשונה שלה גייסה כ-222 מיליון דולר והיא השקיעה עד היום ב-17 חברות במגוון תחומים של תעשיית מדעי החיים.

hoop מגייסת 2 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי מפתח רשת חברתית מבוססת וידאו בלבד, שמציעה למשתמשים לייצר שירשורי וידאו לסרטונים שהם יוצרים. hoop הוקמה ב-2015 על ידי יונה קולינס, מנכ”ל החברה; ירדן מדיצ’י, מנהל התפעול הראשי שלה ואסף קאשי, מנהל הקריאייטיב וכיום מועסקים בה 12 עובדים. את הגיוס הובילה הקרן האמריקאית The Sovereign Group והשתתפו בו גם משקיעים פרטיים ישראליים ואמריקאיים. בשיחה עם גיקטיים מספר קולינס כי הרעיון עלה כאשר השלושה התרשמו מה-ice bucket challenge וכיצד כל כך הרבה אנשים מסביב לעולם מתאגדים, יוצרים ביחד תוכן וידאו למען מטרה משותפת ועוד מזמינים חברים להצטרף.

Zebra Medical Vision של אייל גורה מגייסת 12 מיליון דולר

Zebra Medical Vision עושה שימוש בביג דאטה כדי לספק פלטפורמות ניתוח נתונים קליניים ושירותי ניתוח ותוצאות בדיקות דימות לספקיות שירותים רפואיים ברחבי העולם. יכולות ניתוח התמונה שלה מאפשרים לספקיות שירותי בריאות לזהות חולים בסיכון למחלות מסויימות, להציע להם טיפול מניעתי, ובכך לשפר את הטיפול בהם. הפלטפורמה הפתוחה מספקת לחוקרים מסד נתונים גדול (לטענת החברה הגדול ביותר בעולם) לתוצאות בדיקות דימות.

Gett משלימה מגה-גיוס של 300 מיליון דולר מפולקסווגן

Gett שוברת את שיא הסכום לסבב גיוס אחד עבור חברה ישראלית עם מגה גיוס בגובה 300 מיליון דולר מיצרנית הרכב הגדולה בעולם, קבוצת פולקסווגן. Gett נחשבת לאחת מאפליקציות הנסיעה המובילות בעולם – אם כי עיקר הפעילות שלה הוא באירופה. בסך הכל, פעילה החברה ביותר מ-60 ערים בעולם ביניהן ניו יורק, מוסקבה ולונדון והיא חולשת על צי של יותר מ-50 אלף כלי רכב. לאחרונה, אף רכשה Gett את חברת המוניות השחורות הגדולה בלונדון והפכה כך לספקית המוניות השחורות הגדולה בבריטניה. ב-2015 הכניסה Gett ברחבי העולם סכום שיא של חצי מיליארד דולר, סכום שמהווה זינוק של 300 אחוזים. החברה הוקמה בשנת 2010 על ידי רועי מור ושחר וייסר ומאז הקמתה היא גייסה כ-520 מיליון דולר.

Sensifree מגייסת 5 מיליון דולר

Sensifree מעוניינת להציג פריצת דרך טכנולוגית של ממש בשוק ה-Wearable והבריאות הדיגיטלית; המוצר הראשון של החברה הינו חיישן קצב לב ללא מגע עשוי סיליקון, המיועד עבור מכשירים לבישים כגון שעונים, מנטרי כושר למיניהם, נעליים ובגדים חכמים. צריכת החשמל של החיישן חסכונית פי 10 מצריכתם של חיישנים אופטיים הקיימים כיום בשוק, מה שמאפשר למדוד באופן רציף ומתמשך את הפעילות של המשתמש. סוגיה זו הינה משמעותית למדי שכן אחת הסיבות העיקריות בגינן משתמשים זונחים את אותם שעונים חכמים ומוניטורים היא עקב חיי הסוללה הקצרים.

Invest.com של משה חוגג מגייסת 20 מיליון דולר

פלטפורמת הסחר החדשה מגדירה את עצמה כ’קרן גידור להמונים’, רק שבניגוד לקרנות מסורתיות שדורשות מהמשקיעים סכומי השקעה גבוהים מאוד כרף כניסה, הרי שב-Invest.com יוכלו המשקיעים גם להפקיד סכום התחלתי של 500 פאונד. ניהול הפורטפוליו של פלטפורמת הסחר מתבסס על 7 אסטרטגיות השקעה שונות, בדומה לקרנות גידור מסורתיות, כדי לנסות להשיג תשואה גם בשוק בירידה. בין היתר מדובר על השקעה במטבעות זרים, סחורות עתידיות, אגרות חוב, מניות ועוד. הפלטפורמה נעזרת באלגו-טריידינג, כלומר מסחר אוטומטי בעזרת אלגוריתמים, שמאפשר תגובה מהירה לשוק שמשתנה בצורה דינמית כל הזמן ומתבססת על ההעדפות האישיות של כל משקיע. Invest.com הוקמה בדצמבר 2014 על ידי אופיר גרטנר, יזם שהקים כבר מנוע חיפוש ופורטל לנדל”ן באירופה ולפני כן שימש כסגן נשיא לפיתוח עסקי ב-iFOREX.

דמיסטו מגייסת 6 מיליון דולר ומשיקה את צ’אט-בוט הסייבר הראשון

הטכנולוגיה שמפתחת Demisto מסייעת לאינטגרציה בין מוצרי אבטחה שונים, אוטומציה של תהליך התגובה לאירועי אבטחה, והפחתה ניכרת בהיקפן של פעולות החקירה והתיעוד הידניות. חוץ מהגיוס, הודיעה החברה על Demisto Enterprise, המערכת הראשונה שמושתתת על צ’אט בוט אבטחה. מערכת זו מאפשרת אוטומציה וייעול של ההתמודדות עם אירועי אבטחה, והיא מעודדת שיתוף פעולה תוך-ארגוני בניהול שלהם.

Glide מגייסת 8 מיליון דולר, אבל מפטרת רבע מהעובדים

הסטארטאפ הירושלמי Glide שפיתח אפליקציית מסרי וידאו, הודיע על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 8 מיליון דולר בצורה של מימון באמצעות Convertible Debt. ההשקעה התבצעה בהשתתפותם של משקיעים אסטרטגיים חדשים, ביחד עם כל המשקיעים הקיימים בסבב ה-B של החברה בהם Menlo Ventures, Marker LLC ו-Two Sigma Ventures. לצד הגיוס הודיעה החברה גם על בשורות מעט פחות משמחות עבור 25% מעובדיה שפוטרו, זאת במטרה לאפשר לה להתמקד במוצר החדש שלה שמיועד לשעונים חכמים. כוח העבודה הכולל של החברה ברחבי העולם מסתכם כעת ב-55 עובדים.

Votiro מגייסת 4 מיליון דולר

הטכנולוגיה של החברה מגנה על המיילים שמקבלים העובדים בארגון בעזרת ניתוח מורכב של כל קובץ שמתקבל. כל קובץ שכזה מפורק לגורמים, מנותח ברמה הבסיסית ביותר שלו כולל חתימות, ואם הוא אכן אמיתי ובטוח, הוא מגיע אל היעד שלו בארגון. כל התהליך המורכב אורך פחות משנייה והוא מגן גם בפני מתקפות 0Day.

Votiro הוקמה על ידי איתי גליק, שמכהן כמנכ”ל החברה ואביב גראפי, שמכהן כסמנכ”ל הטכנולוגיות הראשי שלה, שניהם קצינים יוצאי יחידת מודיעין. החברה הוקמה ב-2009 תחת השם MobileTick, אולם ב-2010 שינתה את שמה ל-Votiro.

Metadata מגייסת 2 מיליון דולר כדי למצוא לכם את הלידים הטובים ביותר

כיום, חברות רבות נעזרות בשיווק מבוסס תוכן שכולל פרסום מדריכים, מאמרים ומחקרים, כדי למשוך את קהל היעד שלהן, לגרום לו להתעניין במוצריהן ולעודד אותם לבצע רכישה. האתגר של החברות הללו הוא כפול: ראשית, לייצר מספיק ביקוש לתוכן ושנית, לייצר קהל איכותי שעתיד להפוך ללקוח משלם. המערכת שפיתחה Metadata יודעת להתחבר למערכות ה-CRM ו-Marketing Automation של הלקוחות שלה, למשוך את הלידים שהפכו ללקוחות, בחיתוכים שונים כמו נפח מכירות מסוים למשל, ולעשות להם reverse engineering – כלומר ללמוד הכל על האנשים והחברות שבהם הם עובדים. Metadata נוסדה ב-2015 על ידי גיל אלוש, יאן מנביץ ואסף שילת והיא מעסיקה 7 עובדים במשרדים בתל אביב, סן פרנסיסקו וויסקונסין.

אקזיט: Parko, ה’ווייז’ של החניה נרכשה על ידי EasyPark השוודית

החברה הישראלית השיקה בתחילת דרכה אפליקציה שנועדה לעזור לקהל הנוהגים למצוא חניה. האפליקציה, שעדיין זמינה למשתמשי אנדרואיד ו-iOS, עוזרת לקשר בין משתמשים היוצאים ממקום החניה שלהם למשתמשים המחפשים אחת. עם קבלת הנתונים אודות הרגלי החניה של המשתמשים השונים, החלה לפתח החברה שלושה אלמנטים עיקריים שיעזרו לכלל המשתמשים בדרך: ParkoData, המסוגל להעריך אילו איזורים או אילו מקומות חניה יהיו פנויים בזמנים מסויימים, ParkoAnalytics, המסוגל לנתח איזורים שונים על מנת לקבל את האנליטיקות והתובנות הקשורות במטרה למצוא חניה ו-ParkoLastMile, שמיועד לעזור לנהגים לנווט ישירות אל מקום החניה שהתפנה, מבלי לפספס אותו. בנוסף, החברה שחררה API, שיועד למפתחי אפליקציות תחבורה. Parko הוקמה ב-2011 על ידי תומר נוי-נר, שמשמש כמנכ”ל החברה, איתי דויד ומורן ברדה.

WalkMe הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר

WalkMe (ווקמי) מספקת פלטפורמה מבוססת ענן שמכוונת ומובילה משתמשים לביצוע פעולות בזמן שימוש בתוכנה או באתר אינטרנט. הטכנולוגיה הייחודית שפיתחה החברה מספקת הכוונה והנעה לפעולה בשיטת צעד-אחר-צעד באמצעות שימוש בבלוני עצות, מבלי שהמשתמש צריך לעזוב את המסך בו הוא נמצא בכדי לצפות במדריכי וידאו או כדי לקרוא מדריכי משתמש ועמודי FAQ מעייפים. האלגוריתם של WalkMe מדמה התנהגות אנושית, כדי לספק הכוונה שמבוססת על הקשר, כדי לוודא שהאדם הנכון מקבל את ההכוונה המתאימה – והיא מיוחדת לכל תפקיד, מטלה, פעולה והתקנים של העובדים בארגון. השירות מתאים את עצמו במדויק לכל גודל ורזולוציית מסך, וכל זאת מבלי להוריד תוכנה מסויימת. WalkMe הוקמה ב-2011 על ידי דן עדיקא, המכהן כמנכ”ל החברה, רפי סווירי, שמשמש כנשיא החברה ואייל כהן, ה-COO של החברה.

חודשיים בלבד אחרי הגיוס הקודם: Twiggle מגייסת 5 מיליון דולר מ-Alibaba

לא מעט אתרי סחר אלקטרוניים, גם המובילים שבהם, סובלים ממנועי חיפוש מוגבלים שמתבססים על מילות מפתח בודדות ולא על סמך הקונטקסט המלא. כך למשל אם תחפשו באמזון “הסמארטפון עם המצלמה הטובה ביותר” תקבלו תוצאות שכוללות מצלמות אקסטרים, שעונים חכמים שבהחלט לא ראויים לתואר של הסמארטפונים עם המצלמות הטובות ביותר. מכיוון שהאתרים לא מצליחים למצוא את המוצרים שהמשתמש מחפש, הוא עלול לנטוש את האתר ולבצע את הרכישה באתר אחר. אלגוריתם החיפוש שמפתחת Twiggle מצליח לפענח מה בדיוק רוצה הצרכן שכותב בשפה טבעית ומוצא לו את המוצרים הרלוונטיים ביותר תוך שימוש בעיבוד שפה טבעית (NLP), מדע נתונים ובינה מלאכותית.

עתה, הודיע סטארטאפ על גיוס השקעה מענקית הקמעונאות הסינית, Alibaba, שמצטרפת כמשקיעה אסטרטגית. אמנם החברה לא נקבה בסכום, אך על פי ההערכות מדובר ב-5 מיליון דולר.

Twiggle הוקם ב-2013 על ידי אמיר קוניגסברג, שמכהן כמנכ”ל החברה והיה אחד מהעובדים הראשונים של מרכז הפיתוח הישראלי של גוגל ומנכ”ל אתר השוואות המחירים MySupermarket; ועדי אבידור, שגם הוא הגיע מגוגל ישראל ושימש שם כמהנדס תוכנה בכיר בצוות שפיתח את Google Now.

ביוביט מגייסת מיליון דולר, כדי לנטר את הבריאות שלנו

BioBeat, שפונה לשוק הרפואי, פיתחה חיישן זעיר, המבצע מדידה רציפה של מספר מדדים פיזיולוגיים מכל אזור בגוף האדם. המערכת לומדת עם הזמן את מדדי הבסיס של הנבדק ומתריעה במקרים של חריגות כמו למשל במקרה של עליה בלחץ הדם, ירידה בתפוקת הלב, אוטם בשריר הלב, שבץ מוחי, התייבשות בזמן פעילות גופנית או מתח נפשי. החיישנים מבצעים מדידה רציפה ומשדרים את הנתונים למערכת, שמשווה את הנתונים למדדים האינדיבידואליים והנורמליים של הנבדק ומתריעה אוטומטית לגבי חריגות או מצבים מסכני חיים. לצורך פעילותה משלבת החברה בין טכנולוגיית גל DPG נקי ואלגוריתמיקה חכמה. BioBeat הוקמה ב-2014 על ידי אריק בן ישי, יוחנן מאי וישראל סרוסי. הגיוס הנוכחי הוא הראשון של החברה מאז הוקמה והוא נעשה בהשתתפות מספר משקיעים פרטיים מישראל. החברה מעסיקה כיום 6 עובדים והיא פועלת במתחם המשרדים המשותף פאוורבול, פארק המדע נס ציונה.

מנוע השוואת טיסות חדש יורד לפרטים הממש קטנים

$
0
0
flight.jpg1
flight.jpg1

מקור: צילום מסך, Xplorer

עולם התעופה השתנה באופן משמעותי בשנים האחרונות הן בשל מהפכת הטיסות המוזלות (לואו קוסט) שמאפשרות לצרכן להרכיב את השירותים בהם הוא מעוניין בטיסה, והן בשל רפורמת ׳השמיים הפתוחים׳ שפתחה בפני כולנו מגוון רחב של יעדים חדשים ובמחירים זולים מאי פעם. יחד עם זאת, מי שלא עברו את השינוי הנדרש הם מנועי הטיסות באינטרנט; רוב המנועים הותיקים לא מציגים למשתמש את המגוון השלם של אפשרויות הטיסה שעומדות בפניו, מגבילים אותו ביכולות החיפוש, הגמישות בתאריכים ואף מספקים מידע חלקי ולעיתים אף מטעה לגבי השירותים הכלולים בטיסה.

הרשת מוצפת באתרי השוואת מחירים לטיסות וחבילות נופש לחו״ל, אבל לטענת היזמים מאחורי הסטארטאפ הישראלי Xplorer, הם מציגים מנוע חיפוש טיסות קצת אחר, מנוע חיפוש ששם דגש גם על האותיות הקטנות שרובנו לא שמים לב אליהן בעת הזמנת כרטיסי טיסה.

כדי שלא יהיו הפתעות

מנוע הטיסות שפיתחה החברה הישראלית מעוניין לאפשר למשתמש לחפש טיסות לכל יעד או שילוב של מספר יעדים בעולם, בכל חברות התעופה (סדיר, צ’ארטר ולואו קוסט) וברמת גמישות שמותאמת לדרישות המדויקות. המנוע מציג בכל החיפושים מידע מפורט לגבי מה כלול במחיר כרטיס הטיסה (כמו מזוודות, בחירת מושב וכו’) כמו גם מידע לגבי שירותים הניתנים בטיסה עצמה (אוכל, בידור, מרווח מושבים וכו’). כך ניתן להשוות בצורה פשוטה בין כרטיסי טיסה שנמכרים כחבילה כוללת לבין כרטיסים בסיסיים בהם צריך להוסיף ולשלם על שירותים נלווים, ולראות מה מבין השניים משתלם יותר.

מקור: Xplorer

מקור: Xplorer

אלגוריתם החיפוש של אקספלורר יציג את כל האפשרויות שקיימות בהתאם למאפייני החיפוש; המנוע מחפש על כל חברות התעופה בעולם וגם מבצע שילובים בין חברות תעופה שונות (גם אם מדובר בהשוואה של מאות אלפי קומבינציות).

המנוע מציג גם דירוג יחסי שמעניק ציון איכות יחסי לכל טיסה; ציון האיכות היחסי מדרג עד כמה הטיסה משתלמת בהשוואה לכלל האופציות הזמינות (ובהתאם למאפייני החיפוש של המשתמש). האלגוריתם משקלל את כל מאפייני הטיסה (לרבות מחיר, מס’ עצירות וזמני עצירה, שירותים כלולים במחיר וכו’) לציון יחסי ואף מציג בסיכום פשוט את כל היתרונות והחסרונות של הטיסה ביחס לשאר הטיסות שחזרו בחיפוש. את התוצאות ניתן לסדר לפי פילטרים שונים כגון המחיר הנמוך ביותר, הטיסה עם התמורה הכי גבוהה לכסף או הטיסה המהירה ביותר.

מקור: Xplorer

מקור: Xplorer

כאשר נכנסנו בפעם הראשונה לאתר לא ממש הצלחנו להבין במה הוא שונה מאתרים אחרים, שלא לדבר על הממשק והעיצוב שמרגיש עדיין מעט מיושן ועמוס (אנחנו מקווים שזה ישתנה בהמשך). יחד עם זאת, מנגנון החיפוש שאקספלורר מציע הוא אכן שונה ומציג את התמונה המלאה יותר של הטיסה, מה שטרם יצא לנו לראות במנועי חיפוש אחרים. אחרי שמבינים איך הממשק עובד ומה בדיוק צריך לעשות (בסופו של דבר אם מתעלמים מכל ׳הרעש׳ מסביב בצורה של ביקורות, כתבות וכו׳) ומתמקדים רק במנוע החיפוש מדובר בפלטפורמה די נוחה ובתצורה הסטנדרטית אליה התרגלנו מאתרים אחרים.

מה שכן, ההרגשה שלנו היא שהאתר עובד יחסית לאט בהשוואה לאתרים דומים, וזמן הטעינה של תוצאות החיפוש וכל עמוד עשויה להמשך זמן רב באופן יחסי. כמו כן, סוגיה נוספת שצריך לקחת בחשבון היא שדמי השימוש בפלטפורמה עומדים על 10 דולרים לכל הזמנה, בין אם אתם נוסעים לבד ובין אם מדובר במשפחה המורכבת מ-5 נפשות.

וידאו: אקספלורר – השוואת טיסות חכמה – Xplorer

הסטארטאפים הישראלים שמשנים את עולם הרכב [מפה מעודכנת]

$
0
0
טסלה מודל S P85D. קרדיט: Tesla Motors
פנים הרכב. טסלה מודל S P85D. קרדיט: Tesla Motors

פנים הרכב. טסלה מודל S P85D. קרדיט: Tesla Motors

מאת לירן חסון ועמנואל תימור, Vertex

עולם הרכב והתחבורה נמצאים בעיצומה של מהפכה או ליתר דיוק מספר מהפכות שחברו להן יחדיו. מעין סערה מושלמת.

המגמות המרכזיות שחברו יחדיו בעולם התחבורה הן: (1) רכב חשמלי; (2) מכוניות אוטונומיות ובשלב ראשון, מכוניות עם מערכות תומכות החלטה בנהג (ADAS); (3) המעבר למכונית ממוחשבת ומקושרת לרשת באופן קבוע (Connected Cars); (4) שירותים חדשים לתחבורה ציבורית ושיתופית. כל אלו עשויים לשנות לחלוטין את המכונית בה ננהג בעתיד, את זהות הנהג ואף האם בכלל נחזיק מכונית בבעלותנו, לבטח באזורים עירוניים. בסופו של תהליך ארוך שיושפע רבות גם מהחלטות רגולטוריות, אנו יכולים לצפות לעולם כמעט נטול תאונות דרכים.

לחברות כמו Google, Apple, Tesla ו-Uber יש תרומה חשובה ומשמעותית למהפכה זו. בהשראתן, עולם הרכב שהיה ידוע כאחת התעשיות השמרניות ביותר, החל לאמץ טכנולוגיות ושירותים חדשים בקצב מסחרר. GM רכשה לאחרונה את Cruise Automation, סטארטאפ אמריקני בן 40 עובדים בתחום המכונית האוטונומית בסכום המוערך בכמיליארד דולר. בנוסף, השקיעה GM כ-500 מיליון דולר בשירות הנסיעות Lyft. גם פולקסוואגן החליטה לקחת חלק במהפכה והשקיעה כ-300 מיליון דולר ב-Gett הישראלית במקביל להכרזה של טויוטה על השקעה ושיתוף פעולה עם Uber.

שינויים אלו מהווים הזדמנות אדירה עבור תעשיית ההיי-טק הישראלית, שלמעשה כבר הצטרפה למרוץ, ובגדול. בישראל פועלים כיום כ-150 סטארטאפים וקבוצות מחקר בתחום הרכב והתחבורה, גידול של כמעט 100% בתוך כארבע שנים. בנוסף, בשנתיים האחרונות, סטארטאפים ישראליים בתחום הרכב והתחבורה גייסו כ-820 מיליון דולר, כאשר בארבע השנים האחרונות היקף הגיוסים מסתכם בקרוב למיליארד דולר. חלק מהמיזמים הללו מוקמים על ידי יזמים סדרתיים וחלקם מסבים טכנולוגיות צבאיות לעולם הרכב. רבים מהמיזמים בתחום מצליחים לגייס את טובי המהנדסים בארץ בזכות השילוב של אתגר טכנולוגי ייחודי ופוטנציאל עסקי גבוה במיוחד. תחום הרכב כבר הניב שני חדי קרן (Unicorn) בארץ, Mobileye ו-Waze, ויש הטוענים ש-Gett הצטרפה גם היא למועדון יוקרתי זה בגיוסה האחרון מפולקסוואגן.

Israel Startups - Automotive 2.0 by Vertex Ventures - לחצו להגדלה

Israel Startups – Automotive 2.0 by Vertex Ventures – לחצו להגדלה

עולם הרכב צפוי להשתנות מקצה לקצה בשנים הקרובות

אחד התחומים המרכז פעילות ענפה במיוחד הוא טכנולוגיות למכוניות אוטונומיות ומערכות ה-ADAS. הצלחתה המדהימה של Mobileye ובסיס הידע העמוק שקיים בישראל בתחום עיבוד התמונה, ראדארים, אופטיקה ותכנון שבבים הוביל להקמתן של מספר חברות המנסות לפתח את העיניים והמוח עבור מכוניות העתיד. אנליסטים חוזים כי מכוניות עתידיות יכללו מספר חיישנים במגוון טכנולוגיות אשר יאפשרו למכונית להבין את הסביבה, לנווט ולזהות סכנות וכי פוטנציאל ההכנסות של תחום זה עשוי להגיע למיליארדי דולרים רבים בתוך מספר שנים קטן.

תחום נוסף המרכז פעילות משמעותית הוא עולם אבטחת המידע למכוניות. בהתחשב בעובדה שיש בישראל כ-400 סטארטאפים הפעילים בתחום אבטחת המידע, אין זה מפתיע כי רק בתחום הרכב פעילות כעשר חברות סטארטאפ. הבולטים שבמיזמים אלו הם TowerSec שנרכשה לאחרונה ע”י Harman וחברת Argus שגייסה 26 מיליון דולר, לרבות מחברת Magna International – אחת מספקיות הטכנולוגיה (tier1) המובילות בעולם הרכב.

תחום השירותים והתחבורה השיתופית הוא המוביל בישראל בהיקף גיוסי ההון – כ-750 מ”ד בחמש השנים האחרונות וכן במונחי חדירה לשוק, עם עשרות רבות של מיליוני משתמשים. Waze היא החלוצה בתחום. בעקבותיה הוקמו Moovit ואחריהן Gett ו-Via. שתי האחרונות מתמודדות על ההובלה בתחום התחבורה השיתופית ביחד עם ענקיות כמו Uber ו- Lyft. חברות הרכב המובילות בעולם כבר זיהו את הפוטנציאל הטמון בישראל. GM פתחה בארץ מרכז פיתוח גדול אשר מעורב במספר פרויקטים משמעותיים. המרכז גם משתף פעולה עם מספר מיזמים ישראלים וקרן הון הסיכון של GM אף השקיעה במספר חברות. חברת Harman רכשה בארץ שתי חברות, את RedBend ו-iOnRoad. ובשבוע האחרון התבשרנו על המהלך הגדול ביותר עד כה, כאשר פולקסוואגן השקיעה 300 מיליון דולר ב-Gett. המדינה תורמת אף היא באופן משמעותי לעידוד התעשייה והקהילה, בעיקר באמצעות ארגון Ecomotion לתחבורה חכמה.

החיים אחרי האקזיט: הצצה למשרדים של Panaya

$
0
0
צילום: גיקטיים
צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

חברת פאנאיה הוקמה ב-2006 על-ידי יוסי כהן. הפתרון של החברה עוסק בשדרוגים של מערכות לניהול המשאבים הארגוניים, ה-ERP שהינו אחד מהתחומים הבעייתים ביותר בעולם המיחשוב הארגוני. שדרוג והטמעה של מערכות SAP או ORACLE כרוכים בהשקעה של זמן ומשאבים רבים. הפתרון שמציגה Panaya מאפשר להפחית את העלויות של השינויים והשדרוג על-ידי הצגת ההשפעה הצפויה במערכות המחשוב בארגון. הפתרון של החברה מוצע כ-SaaS ולכן גם יכול להיות מיושם ומוטמע בארגון תוך שעות. בפברואר בשנה שעברה נמכרה החברה לענקית המיחשוב ההודית Infosys תמורת כ-230 מיליון דולר. כיום מועסקים בחברה יותר מ-200 עובדים שמשרתים יותר מ-1,200 לקוחות מסביב לעולם. לצערנו, לא יכלנו לבדוק את המשרדים של החברה באוסטרליה או ניו יורק, אז קפצנו לראות את המטה ומרכז הפיתוח של החברה בהוד השרון.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

מהרגע שנכנסים למשרדים של Panaya אי אפשר להתעלם מאווירת ה-Well-being, כלומר הבריאות והכושר שמשרים המשרדים. החל מהנוף הפנורמי הירוק שמשתקף מהחלונות בקומה ה-8, דרך הצמחיה ואביזרי הכושר הרבים, וכלה בגולת הכותרת – המטבח הבריא.

המשרדים עוצבו עם כמה דגשים, על פי החזון של מנכ”ל החברה, דורון גרסטל, עם דגשים על הנוף הישראלי, ערך ה’ביחד’ וכמבון ה-Well being. המשרדים עוצבו על ידי אורי אורבך אדריכלים, כשעל תמונות הנוף והפסלים אחראי ערן סרנה, סטודנט מבצלאל.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

ירוק מבחוץ, ירוק מבפנים. צילום: גיקטיים

יש קטע ב-Panaya עם מדרגות. כך שלא תוכלו למשל להגיע ישירות במעלית לקומות השונות של המשרדים. במקום זאת, תאלצו להיכנס בכניסה הראשית ואז לעלות או לרדת במדרגות. מצד אחד, טוענים בחברה, מדובר בפעילות גופנית מצויינת, ומצד שני, ככה פוגשים יותר אנשים בדרך. מגבש, לא?

צילום: גיקטיים

לירן, נחום, הודיה, אריק , יפה וכרמי מצוותי הפיתוח. צילום: גיקטיים

 

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

 

צילום: גיקטיים

ג’ני, QA Engineer. צילום: גיקטיים

 

צילום: גיקטיים

עומרי, שיר ואופיר מקבוצת ה-Omega. צילום: גיקטיים

קוביה הונגרית אנחנו מכירים, אבל לא כאלו

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

הדפסים של אחד מעובדי Panaya, חובב צילום. צילום: גיקטיים

הדפסים של אביחי, עובד Panaya, חובב צילום. צילום: גיקטיים

כמה אנשים חשובים בישיבה…

צילום: גיקטיים

מיה, HR, ואמיר, ר”צ פיתוח ועומרי, מפתח. צילום: גיקטיים

וכשהם לא בישיבה, הם בעמידה.

צילום: גיקטיים

אריק ועינת מצוות פיתוח. צילום: גיקטיים

 

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

מי שבעניין יכול לעלות על הסאפים שפזורים במשרד. מי שלא בעניין, יכול ליהנות מקבוצת הליכה, קבוצת ריצה ושיעורי TRX ופילאטיס חופשיים

צילום: גיקטיים

יפית, אחראית Well being. צילום: גיקטיים

שילוב של כושר, שיווי משקל וקונסולת משחק

צילום: גיקטיים

ארז, כרמי ולירן מצוותי פיתוח ו-Operation. צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

לברון יכול לישון בשקט

צילום: גיקטיים

טל ואיתי. צילום: גיקטיים

וכן, אחרי כל הפעילות הזו, מחכה לכם מקלחת מפנקת.

למנה העיקרית

12:29. הכל רגוע ושקט. זה הולך להשתנות תוך 60 שניות.

 צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

12:30. תנו לחגיגות להתחיל

כעבור דקה. צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

מאסטר-שף גרסת Panaya. החומוס והטחינה אגב טריים ומוכנים מדי יום עבור העובדים.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

בכל יום ב-12:30 נפתח בקפיטריה בר סלטים חופשי להרכבה עצמית. לפי כמות העובדים שראינו שם, האוכל הבריאותי נותן פייט יפה לכל האסייתיות וההמבורגריות באיזור.

ככה זה נראה לפני…

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

3

וככה זה נראה אחרי…

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

קינוחים בריאים, anyone?

צילום: גיקטיים

ולשעת הקפה… עוגיות בריאות מקמח מלא

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

לכל אורך היום עומד לרשות העובדים מבחר פירות עם לימונדה טריה

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אבל ב-Panaya השביעו אותי שאני לא אוציא אותם “בריאים” מדי והודו שגם הם צריכים את החטאים המתוקים שלהם. אז אם אתם סובלים מנפילת סוכר, כדאי שתקפצו רגע למדף 8-ב’ בקפיטריה.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

ואחרי החטא… בא עונשו.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

לריסה וקרן מה-Customer successes. צילום: גיקטיים

 

צילום: גיקטיים

שנהב ומורן ממשאבי אנוש עם אבי, טלי, נועה, עדי, רונן, אריאלה ורפי מה-Marketing. צילום: גיקטיים

ב-Panaya תמצאו כמה חדרים לשימושים שונים כמו לניהול שיחות ועידה חוצות אוקיינוס למשל. כל חדר כולל נקרא על שמה של אגדת ספורט אחרת וכולל ציטוט מעורר השראה שלה.

צילום: גיקטיים

חדר בוב בימון. צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

חדר מראדונה. צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

חדר ג’ורדן. צילום: גיקטיים

ביי ביי, Panaya

צילום: גיקטיים

מיה מה-HR והדובי מ-Panaya. צילום: גיקטיים

 

גיוס: bob הישראלית מגייסת 7.5 מיליון דולר כדי לדאוג לפנסיה שלכם

$
0
0
מקור: עמוד הפייסבוק, bob
מקור: bob

מקור: bob

bob הישראלית, שהוקמה בשנת 2015 ועבדה במהלך החודשים שחלפו מאז במצב Stealth, מודיעה היום (ג׳) על השלמת סבב גיוס סיד בגובה 7.5 מיליון דולר בהובלת בסמר פרטנרס (BVP) וקבוצת אנג׳לים בריטיים מעולם הפינטק. לצד ההודעה על הגיוס משיקה החברה פלטפורמת B2B מבוססת ענן לניהול משאבי אנוש (HR ואדמיניסטרציה) עבור חברות קטנות ובינוניות.

״פיתחנו פלטפורמת Saas מבוססת ענן שלמעשה מאפשרת לעסקים קטנים (בין 20 ל-400 עובדים) לנהל מערכת HR לניהול העובדים, משאבי אנוש, מערכת שמטפלת בכל ה-Life cycle של העובד; מהגעתו לחברה, פיטורין, ניהול חופשים, ניהול הזמן, חוזים, תוכניות אופציות. כל מה שמנוהל היום באמצעות עשרות דוחות אקסל שונים, אנחנו מקבצים אל פלטפורמה אחת שמאפשרת שקיפות וחוסכת בזמן״, הסביר לגיקטיים רוני זהבי, מייסד שותף ומנכ״ל bob.

׳הילדים שלנו לא יפגשו סוכני ביטוח׳

פלטפורמת bob כוללת כאמור ריכוז של מסד הנתונים של העובדים, החוזים והמסמכים שלהם, אך לצד זה משיקה החברה רכיב נוסף שהוא חלק אינטגרלי מהמערכת, המשמש כסוכן ביטוח דיגיטלי (בדגש על ביטוחי פנסיה ו/או בריאות לעובדים). הרכיב הזה משולב מחד, במערכת ה-HR (עם יכולת לשקף את תמונת המצב הביטוחית בצורה מובנת ופשוטה גם לעובדים וגם למעסיקים), ובצד השני היא מתחברת ישירות למערכות המידע של חברות הביטוח, או של סוכני ביטוח גדולים. המידע מהמערכת יעזור לעובדים והמעבידים להתאים פוליסות ביטוח זולות יותר ומותאמות יותר. זה בעצם מה שמבדל את המוצר שפיתחו, שכן כך המערכת יודעת להגיד לחברות הביטוח בצורה אנונימית מה הוא פרופיל החברה, ה-DNA שלה;

״לעסקים קטנים, אלו שדוחפים את הכלכלה בכל מדינה, אין מערכת שנכתבה לצרכים שלהם. יש מערכות שנכתבו לארגונים גדולים, אבל לא לקטנים. כך גם היכולת שלהם להעניק ולקבל הטבות לעובדים נפגמת. באנגליה אנחנו מייצרים קולקטיב שמורכב מעסקים קטנים שאנחנו מנהלים ועבור אותו קולקטיב, לא רק שאנחנו מביאים מוצרי ביטוח או הטבות במחיר אטרקאטיבי, הם גם יותר מותאמים ללקוח. לדוגמא, אם אנחנו יודעים שבמערכת שלנו יש חברות שהגיל הממוצע הוא 30, אז אנחנו יודעים שאנשים בגיל 30 הם לרוב סביב הריונות, ילדים קטנים, ולמעשה הביטוח הרפואי שאנחנו מביאים לעובד הוא לא ביטוח כללי, אלא ביטוח שמותאם בדיוק לצרכים של אותם עובדים סביב אותו גיל. כלומר, יש הרחבות לכל מיני בדיקות הריון, רופא שבא באמצע הלילה וכו׳. היכולת לעשות ׳פרדיקטיב אנליטיקס׳, לפצח מה המכנה המשותף של ארגונים קטנים ולהתאים להם סוגי ביטוח מתאימים יותר, הופכת את זה ל-Win Win עבור כל הצדדים״, הוסיף זהבי״.

האם המערכת תבטל את הצורך בסוכני הביטוח או שגם הם יוכלו להשתמש בה?

״כעקרון הרעיון הוא כן לבטל את הצורך בהם. באנגליה יש 25,000 סוכני ביטוח פנסיונים, ואנחנו רוצים להיות סוכן הביטוח הכי גדול במדינה. אם הם (סוכני הביטוח) היו אוביקטיביים ולא מוטים ועושים את עבודתם נאמנה, אז אף אחד לא היה מחליף אותם. אבל אם הם מוטים ומה שמעניין אותם זה כסף, ואם שפוגשים אותך ואחרי חצי שעה אתה לא מבין מה דיברו אליך, מישהו מספר לך את זה בצורה לא ברורה, אתה צריך מישהו שיעזור לך״, וכאן כאמור בוב נכנסת לתמונה.

מאחורי bob עומדים 4 יזמים; רוני זהבי, לשעבר מנכ״ל ויזם משותף של קוטנדו שנמכרה בשנת 2012 לאקמאי בסכום של 300 מיליון דולר. כמו כן, זהבי הוא יזם משותף בחממת הסייבר Team8; ישראל דויד – מנהל הטכנולוגיות הראשי בחברה; עמית כנעני – מנהלת מוצר ראשית; ואנדי בלאס הבריטי, מנהל השיווק הראשי. כיום מועסקים בחברה סה״כ כ-35 עובדים, מתוכם 25 בישראל והשאר בלונדון. זהבי אמר לגיקטיים כי הגיוס האחרון ישמש את החברה בעיקר להתרחבות, והתכנון הוא לגייס בארץ עד סוף השנה לפחות עוד 15 עובדים. כמו כן, המימון יאפשר להם להמשיך ולפתח מוצרי ביטוח נוספים.

נכון לעכשיו הפוקוס העיקרי של bob הוא בבריטניה. הסיבה לכך היא גודל השוק, והעובדה ששוק הפנסיה שם עובר רפורמה משנת 2012, במסגרתה המדינה כופה על כל המעסיקים להעניק חסכון פנסיוני לכל העובדים. לטענת זהבי, סוכני הביטוח באנגליה מרוויחים מידי שנה כ-4 מיליארד דולר, והשאיפה שלהם היא להיות סוכן הביטוח הגדול במדינה. נכון לתחילת השנה (2016) ישנם כ-1.3 מיליון עסקים קטנים בבריטניה, המחויבים ב-12 החודשים הבאים לעלות על תוכנית פנסיה לעובדיהם. מיד לאחר החדירה לבריטניה, הכוונה היא להתרחב עם המוצר לעוד מדינות ובהן ישראל.


שיווק סטארטאפ למשקיע: במה צריך להתמקד בתהליך גיוס השקעה

$
0
0
getty images office

getty images office

במהלך שמונה השנים בהן אנו עובדים עם חברות סטארטאפ למדנו שכל חברה נמצאת בתהליך מתמיד של גיוס השקעה. אם זו השקעה בשלב הראשון פרה-סיד או סיד, אך גם מיד אחריה כשמדובר בהשקעות המשך בזו אחר זו. זמן קצר לאחר הגיוס כבר מתחילה החברה להיערך לגיוס הבא.

במדור החודשי שעולה בגיקטיים “לאן הלך הכסף” מובאת סקירה של הסטארטאפים שגייסו או נרכשו בכל חודש. בחודש אפריל 2016 דווח על 18 חברות שהודיעו כי השלימו סבב גיוס, בערך כולל של 128 מיליון דולר. 7 מהן גייסו סכום הנמוך מ-2.5 מיליון דולר.

מתוך המפגשים שלי עם עשרות סטארטאפים ויזמים מדי חודש אני יודעת שיש הרבה יותר חברות סטארטאפ שראוי להשקיע בהן. מנגד, אנו יודעים וזה גם זוכה לפרסום והתייחסות לא אחת, שיש הרבה כסף שמחפש השקעות פוטנציאליות. יתכן וניתן לעשות משהו אחר פרט ללכת פחות או יותר לאותה רשימת משקיעים עם אותו פורמט של One Pager שלעתים קשה להבחין שהוא מביא עימו משהו מעניין ופוטנציאלי.

תהליך גיוס השקעה דורש מספר מיומנויות. את רובן אני בטוחה שלמדתם בשיחות רבות עם חברות שגייסו, בקריאת מאמרים רבים בנושא ובשיחות עם משקיעים. יתכן שאתם עצמכם כבר גייסתם סבב ראשון או שני ועומדים כעת בפני גיוס נוסף. בפוסט שלהלן אני רוצה להתייחס לאספקט השיווקי בתהליך גיוס ההשקעה.

במסגרת השיווק למשקיעים אנו מתייחסים לשני דברים:
1. שיווק הסטארטאפ
2. הפנייה למשקיע

שיווק סטארטאפ

בנוגע לשיווק הסטארטאפ אני נוהגת לומר שישנם שני נושאים שחברות סטארטאפ רבות נופלות עליהם בפגישותיהם עם משקיעים. הראשון הוא הכרות עם השוק בו נכון לחברה לפעול והשני הוא ה-Go To Market, איך תגיע החברה אל הלקוחות הפוטנציאלים להנעת מכירות בקנה מידה רחב ואיך תצליח לבנות את המודעות ותפיסת המותג ליצירת הביקוש.

שני הנושאים האלה הם מהותו של שיווק הסטארטאפ.

לגבי השוק, הגדרת השוק בו נכון לחברה לשחק הינה אחד האתגרים הגדולים ביותר עבור כל סטארטאפ מאחר שברוב המקרים מדובר במוצר ותחום חדש כך שמדובר בשוק ש”לא קיים עדיין”. פעמים רבות המשקיעים מחליטים על השקעה בתחום זה או אחר על פי תחושות הבטן. כל סטארטאפ צריך לחקור ולמפות את השוק במטרה להבין את הרגלי השימוש ו\או הקניה הקיימים של הלקוחות הפוטנציאלים ולגבש אסטרטגית שוק ברורה שתסמן איפה נמצאת עבורו ההזדמנות הגדולה ביותר, מי הלקוחות הראשונים והמשניים בהם נכון לחברה להתמקד בשלב בו היא נמצאת, ואיך נכון להגדיר את המוצר כך שהלקוחות הרלוונטים יבינו שיש כאן משהו שהם צריכים.

ברגע שמול הידע הכללי והאינטואיציות האישיות של כל משקיע תדעו להציב תמונת שוק ברורה ממנה גיבשתם את המיקוד בשוק הנכון ביותר לשלב בו אתם נמצאים, מי הלקוחות שבשלים לאמץ (ולשלם) על המוצר כבר בשלבים הראשונים ובאיזה שוק חדש נכון לחברה לשחק ולהוביל – תוכלו לצייר למשקיע את הפוטנציאל בשוק כמו גם את המקצועיות והרצינות שלכם כסטאראפ.

באשר ל-Go To Market כל משקיע רוצה להבין איך תהפכו את הרעיון לביזנס, תייצרו תשואה פיננסית משמעותית ואת ערך החברה הגבוה ביותר. זו משימה קשה. ראשית משום שרוב המשקיעים ניזונים גם הם מהתפיסה הנפוצה שישראלים אינם יודעים לשווק ושנית, וזה האתגר הגדול ביותר, אתם צריכים להראות למשקיעים תכנית אמיתית וריאלית ליצירת Scale Up (התרחבות משמעותית) של המיזם. אצטט את מה שאמר לי מושיק רקח, מהישראלים המובילים היושבים בעמק הסיליקון ובין שאר עיסוקיו מסייע רבות לחברות סטארטאפ ישראליות: “הסטארטאפיסטים הישראלים לא מבינים שלא מעניין את קרנות ההון סיכון הגדולות בעמק הסיליקון איך הסטארטאפ יגיע ללקוחות שלו. מעניין אותם איך הסטארטאפ יגרום ללקוחות להגיע אליו”. זו ההגדרה של שיווק.

שני התהליכים; ניתוח והבנת השוק ובניית תכנית ה-Go To Market הינם תהליכים קצרים מבוססי מחקר שוק קצר אך מעמיק שכולל גם ראיונות עומק אוביקטיבים עם לקוחות פוטנציאלים שמאפשרים לקבל תשובות מוכחות לשתי השאלות אלו.

מניסיוננו עם חברות סטארטאפ רבות, גם כאלו שקודם לכן לא הצליחו לגייס השקעה זמן רב, גילינו שהבנה והצגה מעמיקה של שני התחומים מביאה עימה את ההשקעות. (כמו גם את ההתנהלות העסקית שתניב לחברה הכנסות וערך..).

תמונה: CC0 by Wilfred Iven

תמונה: CC0 by Wilfred Iven

הפנייה למשקיע

הפניה והשיווק למשקיע הוא נושא נפרד. אולם חברות סטארטאפ רבות לא מצליחות לעבור את המשוכה הזו ואני מדברת כאן בעיקר על שלבי ההשקעה הראשונים.

השקעה מצטיירת כנושא מאיים ומפחיד. ובצדק, גורל הסטארטאפ תלוי בכך אבל, וכאן בא אבל גדול: כל מה שעליכם למצוא זה אדם אחד (בעל אמצעים שמעוניין להשקיע בחדשנות) שידלק עליכם. זה הכל. אתם מסתובבים כבר זמן רב בשוק ומחוללים את הלא יאמן – יוצרים חברה יש מאין, גיוס השקעה פחות מורכב ממה שאתם עושים. נהפוך הוא. הוא קל יותר. מניסיוני למדתי כי בשלבים הראשונים כל יזם שהחליט שיצליח לגייס השקעה אכן יצליח לגייס אותה ללא קשר לפוטנציאל האמיתי של המיזם. כאמור – כל שאתם צריכים זה אדם אחד שייידלק על המיזם ועליכם. אם תהיו מוכנים כראוי – תצליחו בכך.

ולהצליח בכך פירושו לא רק להביא תוכנית והבנה מקסימלית של השוק ואיך תניבו למשקיע פירות, אלא גם לבחור נכון מי המשקיעים הפוטנציאלים ביותר להשקיע בכם. ומאחר שכרגע הבנו שהמשימה היא לא להביא למשקיע הוכחות או הבטחות שאין ביכולתכם להביא אלא לגרום למשקיע אחד להאמין בכם ובמיזם – כך אתם צריכים לאתר את רשימת המשקיעים אליהם תפנו. זה משנה דרמטית את הסיכוי לגיוס ההון שאתם צריכים בזמן קצר.

ויש גם אזהרה חשובה שנוגעת למפגשים עם משקיעים: מכל משקיע תצאו עם הארות, הערות והנחיות. התחושה שאם תלכו ותעשו כדבריו, הוא ישקיע, הוכחה כמוטעית. ואני מוצאת לא מעט חברות שרצות לכאן ולכאן וכל רגע משנות את מהות הסטארטאפ והסטטוס בהתאם לכל הערה של כל משקיע פוטנציאלי.

חשוב לי להדגיש: יש כמובן הערות נכונות וחשובות. יחד עם זאת ריצה אחרי כל הערה של משקיע בדרך כלל לא תקרב אתכם להשגת ההשקעה. תעשו מה שנכון ומקצועי להצגה וקידום הסטארטאפ שלכם. זה יעבוד.

בוט שיזמין לכם אוכל: הסטארטאפ AppFront מגייס 1.5 מיליון דולר

$
0
0
מקור: cc0-by-pixabay
מקור: AppFront

מקור: AppFront

אין ספק שהבוטים הם הטרנד הכי חם עכשיו בעולם הטכנולוגיה, כשפייסבוק עם פלטפורמת המסנג’ר שלה היא חוד החנית במאמצים להפוך אותם ל’אפליקציות’ החדשות. עכשיו, אחרי בוטים שמאשרים הזמנות מאתרי סחר או כאלו שמשווים טיסות, מודיע הסטארטאפ הישראלי AppFront על גיוס של 1.5 מיליון דולר ועל השקת בוט חדש בפלטפורמה של פייסבוק שישמש להזמנת אוכל ממסעדות.

הזמנות ישירות מהמסנג’ר

המערכת שפיתח AppFront (אפ-פרונט) מאפשרת למסעדות לייצר אפליקציית הזמנות מנות ממותגת תוך דקות, כשהמשתמשים יכולים לקבל מידע, להזמין ולשלם ישירות מתוך האפליקציה. בין הלקוחות הראשונים של המערכת ניתן למנות את רשת המסעדות האמריקאית b.good על 33 הסניפים שלה, שנהנתה מ-20 אלף הורדות בשבועות הראשונים. גם רשת ארומה תל-אביב, שנמנית על לקוחות החברה, מדווחת על הצלחה בהטמעה של האפליקציה, כשבסניפים מסויימים 20 אחוזים מההזמנות מבוצעות דרך האפליקציה.

עתה כאמור משיקה החברה בוט למסנג’ר, שיאפשר למשתמשים להזמין ממנו אוכל בשפה טבעית, ישירות מהפייסבוק מסנג’ר. החברה מציעה ללקוחותיה 3 תוכניות שמתומחרות על פי מספר ההזמנות שנעשות דרך המערכת, כשלדוגמה עד 1,000 הזמנות תשלם המסעדה 99 דולר לחודש.

AppFront הוקמה ב-2014 על ידי אורי ויסלר ויעל לדור והיא פועלת ממשרדיה בתל אביב. לפני כשנה קיבל הסטארטאפ הכרה ותמיכה בזכות השתתפות במיזם הפינטק של לאומיקארד, ביחד עם אפליקציות דוגמת Gett ו-Otonomic. סבב גיוס ה-Seed של החברה הובל על ידי קרן 500Startups ועוד מספר משקיעים פרטיים ישראליים. כזכור, צירפה קרן 500Startups לפני מספר חודשים 2 שותפים ישראליים, אדם בניון ודיאנה מולדבסקי והיא מתכננת להשקיע בכ-20 חברות סטארטאפ ישראליות מדי שנה, אחרי שהיא כבר השקיעה במספר חברות ביניהן MyPermissions, Soundbetter, MissBeez ו-BinPress.

AppFront מרכזת את הפיתוח של המוצרים שלה ממשרדיה בתל אביב, אולם יש לה גם משרד מכירות שפועל מבוסטון ואחראי על המכירות לשוק הצפון אמריקאי.

חברת Weka.IO הישראלית משלימה גיוס 32 מיליון דולר

$
0
0
weka

wekaWeka.io הישראלית פיתחה טכנולוגיה אשר משנה את האחסון בארגון ובענן על ידי פישוט רדיקלי של אופן ההתקנה של אחסון במרכז הנתונים. כתוצאה מכך, ניתן להגדיל אחסון למאות פטה-בייט, עשרות מיליוני פעולות ק/פ בשנייה, עם זמן אחזור של פחות מאלפיות שנייה בנתונים כלכליים של ענן. כעת, מודיעה החברה הישראלית שעד כה עבדה במצב Stealth, על סגירת סבב גיוס B בהובלת Walden Riverwood Ventures II ובהשתתפות Qualcomm Incorporated ביחד עם Gemini Israel, Norwest Venture Partners וכמה משקיעים פרטיים נוספים. הסכום שגויס בסבב האחרון לא פורסם, אך הוא מעמיד את סכום ההון הכולל שגייסה החברה מאז הקמתה על למעלה מ-32 מיליון דולר.

נשמע מבטיח

Weka.IO שהוקמה ב-2013 על ידי לירן צביבל ומאור בן דיין תיעזר במימון החדש במטרה להאיץ את אסטרטגיית הגעתה לשוק, עם תוכניות מיידיות להרחיב את המכירות והשיווק בארה״ב. כמו כן, החברה תשתמש בכסף כדי להמשיך ולבנות צוות תכנון בתל אביב ובארה״ב. סבב הגיוס הנוכחי מתווסף לסבב A שהשלימה החברה בשנת 2014 מ-Gemini Israel Ventures.  נכון לעכשיו לא הרבה מעבר ידוע על החברה, אך הטכנולוגיה שפיתחה נועדה לאפשר ללקוחות של Weka.IO להשיג רמות גבוהות יותר של יעילות בעלות כוללת שלדבריה לא הייתה אפשרית בטכנולוגיות האחסון הוותיקות.

“הזרמת ההון מאפשרת ל-Weka.IO להמשיך ולחדש באמצעות מוצרים מובדלים ולהביא לשוק את גרסאות הדור הבא של התוכנה כדי להרחיב את מקרי השימוש והשוק הפוטנציאלי”, אמר מיכאל רעם, נשיא ומנכ”ל Weka.IO.

“הפתרון המובדל של Weka.IO ישנה באופן רדיקלי את התחשיב הכלכלי של אחסון עתיר ביצועים. הטכנולוגיה המאוד חדשנית הזאת היא העבודה של צוות ברמה עולמית עם היסטוריה מוצלחת של בניית מערכות אחסון מאוד מובדלות”, אמר ליפ-בו טאן, יו”ר Walden International. “עם תיק מוצרים שיפנה להזדמנויות שוק בשווי עשרות מיליארדי דולרים, Weka.IO היא השקעה חזקה עבורנו”.

“אנחנו משקיעים בחברות שבונות טכנולוגיות חדשניות”, אמר שין לי, סגן נשיא ומנהל Qualcomm Ventures. “לאנשים של Weka.IO יש מומחיות רבה במערכות אחסון ואנחנו מצפים לתמוך בהם במשימתם להגדיר מחדש את האופן שבו מתקינים אחסון”.

זימפריום משלימה גיוס 25 מיליון דולר, כדי לאבטח את הסמארטפונים שלנו

$
0
0
ZIMPERIUM
מקור: Sirin Labs

סולארין, המכשיר היקר בעולם, שמתבסס על הטכנולוגיה של Zimperium. מקור: Sirin Labs

לפני כשבוע הציגה חברת Sirin Labs של משה חוגג את סולארין, הסמארטפון הראשון מתוצרתה. אמנם רוב הדיווחים והכותרות עסקו בתג המחיר הגבוה של המכשיר, אולם ביצרנית הישראלית התעקשו להדגיש את יכולות האבטחה הגבוהות של המכשיר. יכולות אלו התבססו על הטכנולוגיה שפיתחה חברת Zimperium שמתמחה באבטחת מובייל. עתה, מודיעה החברה הישראלית על גיוס של 25 מיליון דולר בהובלת קרן Warburg Pincus.

שיתוף פעולה עם סמסונג ועם דויטשה טלקום

הפתרון של Zimperium מאפשר הגנה במשך 24 שעות ביממה מפני איומים וחדירה למכשיר הסמארטפון. לטענת החברה היא הראשונה שמספקת מערכת אבטחה מקיפה שכזו באמצעות אפליקצית zAnti התואמת ל-iOS ואנדרואיד. ההתמקדות של החברה היא הגנה על המשתמשים מפני התקפות ונסיונות לעקוב אחר המידע הרגיש שלהם ושל החברות בהן מועסקים. באמצעות האפליקציה יוכלו המשתמשים לבדוק את הרשתות הסלולריות השונות אליהן מעוניינים להתחבר, במטרה לראות האם יש בהן חולשות או נסיונות תקיפה שעשויות לנצל את החיבור שלהם לצורך האזנה.

כיום יותר ויותר חברות מודעות לסכנה הטמונה בכך שעובדיהן יכולים לחשוף את פעילותן לגורמים לא מורשים באמצעות הטלפון הסלולארי, כך שהפתרון שהחברה מציעה הוא די מתבקש. מטרתה של החברה היא לשנות את צורת החשיבה לגבי האבטחה הסלולרית כיום, כך שלא רק תגן על הארגון, אלא תהפוך את תרבות הבאת מכשירי הסלולר והמחשבים האישיים של העובדים לסביבה הארגונית (BYOD) ליתרון המסוגל להגן עליה.

במהלך השנה האחרונה הכריזה Zimperium על מספר שיתופי פעולה אסטרטגיים ביניהם עם דויטשה טלקום, אחת מחברות הטלקום הגדולות בעולם, SmarTone, ספקית הסלולר הסינית וכאמור, Sirin Labs הישראלית, שאחראית על סולארין.

Zimperium הוקמה בשנת 2010 על ידי יצחק אברהם ואליה יהודה, ומעסיקה כיום כ-60 עובדים במשרדים בתל אביב, סן פרנסיסקו ודאלאס. הגיוס הנוכחי הובל על ידי קרן Warburg Pincus בהשתתפות המשקיעות הקיימות בחברה הקרנות Sierra Ventures, Telstra Ventures ו-Lazarus Israel Opportunities Fund LLLP. בין המשקיעות האסטרטגיות בחברה ניתן גם למנות את יצרנית הסלולר הגדולה בעולם, חברת סמסונג הקוריאנית. הגיוס הנוכחי מצטרף לגיוסים הקודמים של החברה ב-2015 וב-2013 ומציב את סך גיוסיה של החברה עד כה על 45 מיליון דולר. סכום הגיוס יאפשר הרחבת הפעילות של החברה ביחד עם קידום ומציאת פתרונות טכנולוגים חדשים במאבק נגד פרצות אבטחה באינטרנט.

מנכ"ל Zimperium. מקור: Zimperium

מאטל, מנכ”ל Zimperium. מקור: Zimperium

שרידר מאטל, מנכ”ל Zimperium, מסר בהתייחסו לגיוס: “2016 היתה שנה עם צמיחה יוצאת דופן לחברה שלנו. עם סבב הגיוס הנוכחי והאינטגרציות ושיתופי הפעולה האחרונים שלנו, Zimperium מוכנה לההתרחב לשווקים נוספים ולהאיץ את פיתוח המוצר. בניגוד לשיטות אבטחה רגילות, Zimperium מפתחת פלטפורמה מקיפה לניהול סיכונים במובייל. אנחנו עוצרים מתקפות סייבר ומחסלים את האיומים לפני שהם מסוגילים לפגוע בעסקים”.

 

קרן Accel העולמית מצרפת כשותף את ניר בלומברגר הישראלי

$
0
0
תמונה קבוצתית. מימין לשמאל: פיליפ בוטרי, פרד דסטין, סונאלי דה ריקר, ניר בלומברגר והרי נליס
תמונה קבוצתית. מימין לשמאל: פיליפ בוטרי, פרד דסטין, סונאלי דה ריקר, ניר בלומברגר והרי נליס

תמונה קבוצתית. מימין לשמאל: פיליפ בוטרי, פרד דסטין, סונאלי דה ריקר, ניר בלומברגר והארי נליס

סטארטאפים ישראלים, הקשיבו טוב; קרן Accel האמריקאית שברזומה שלה ניתן למצוא השקעות בחברות כגון פייסבוק, דרופבוקס וסלאק, מצרפת אל שורותיה שותף ישראלי במטרה להתמקד בפיתוחים וטכנולוגיות מבטיחות שמגיעות מישראל; ניר בלומברגר מצטרף אל הקרן לאחר שנתיים במהלכן עבד בפייסבוק כדי להוביל השקעות בסטארטאפים בעיקר בתחום הארגוני והצרכני שמגיעים מישראל.

ממוקדת מטרה

קרן אקסל פתחה את הסניף הבינלאומי הראשון שלה בלונדון בשנת 2000 במטרה ליצור שותפויות עם צוותים ברחבי אירופה וישראל. מאז, השקיעה הקרן בלמעלה מ-30 חברות ישראליות בהן פייבר שמציעה מרקטפלייס לנותני שירותים, ForeScout המהווה ספקית מובילה של פתרונות אבטחה לבקרת הרשת בזמן אמת ו-Qwilt אשר פיתחה טכנולוגיה להאצת הצפייה בשירותי סטרימינג. ההשקעה ׳הטרייה׳ ביותר של הקרן בחברה ישראלית התרחשה בחודש שעבר, אז הובילה הקרן סבב גיוס בגובה 12 מיליון דולר בסטארטאפ E8 Storage המציע פתרון מהיר פי 10 מפתרונות Array Flash All הקיימים היום בשוק.

בלומברגר שנולד וגדל בישראל מצטרף לקרן Accel לאחר שהיה מנהל פיתוח עסקי בפייסבוק. בעברו הרחוק יותר עבד ב-McKinsey&Company באירופה וישראל. מתישהו בין לבין הספיק גם להקים שני סטארטאפים (בהם Bizzabo המוכר, המציע פלטפורמה לארגון וניהול אירועים).

על השאלה באילו חברות ובאיזה תחומים מתכוונים להשקיע, השיב לנו בלומברגר כי ״אנחנו מתכוונים להשקיע בכלל הסקטורים, מאחסון ותשתיות – כמו ההשקעה הישראלית האחרונה שלנו E8 – ועד consumer, וכל מה שביניהם. מה שחשוב זה הצוות – אנחנו מחפשים יזמים מעולים שעובדים על רעיונות גדולים. מבחינת שלב ההשקעה, Accel היא קרן שמשקיעה בחברות בשלבים יחסית מוקדמים – בדרך כלל סבב א’ או ב’ – וזו גם הכוונה בארץ. מכיוון שהקרן יחסית גדולה, יש לנו את הגמישות והיכולת להשקיע סכומים גדולים בשלבי גדילה כאשר אנחנו מוצאים את ההזדמנות הנכונה״.

חלק מהרזומה של הקרן, מקור: צילום מסך

חלק מהרזומה של הקרן, מקור: צילום מסך

האם האמונה היא שגם מישראל יכולה לצמוח הפייסבוק הבאה? 

״בהחלט. העולם הופך יותר ויותר מחובר, וחברות מגדירות קטגוריה צצות בכל העולם. כמשקיעים גלובליים אנחנו מאמינים מאוד בכך. אנשים נוהגים להציב רף עליון לאקוסיסטמים השונים, אבל הרף הזה נחצה שוב ושוב. אף אחד לא האמין שאירופה או ישראל יכולות לייצר חברות של 5 מיליארד דולר ומעלה, אבל חברות כמו מובילאיי, Supercell, ו-Spotify, בין היתר, הוכיחו ומוכיחות אחרת. האם ישראל או אירופה יכולות לייצר חברה של מאה מיליארד דולר? לא יודע, אבל אני מאוד מקווה שכן, והמגמה בהחלט חיובית. מה שבטוח, בישראל יש כל כך הרבה כשרון, ועם הזמן גם יותר ויותר ניסיון גלובלי, שלדעתי עוזר מאוד בהקמת חברות בקנה מידה משמעותי״, הוסיף בלומברגר.

פיליפ בוטרי, שותף בקרן, הסביר על ההתמקדות דווקא בישראל; Accel תמיד האמינה ברעיונות, בטכנולוגיה, ובצוותים המעולים שיוצאים מישראל. מאז שפתחנו את המשרד הבינלאומי הראשון שלנו בלונדון לפני 16 שנה, השקענו בלמעלה מ-30 חברות ויזמים ישראלים, וזכינו לראות מקרוב את האקוסיסטם הישראלי מתפתח ומתבגר, עם מספר הולך וגדל של אנג’לים, משקיעי הון סיכון מקומיים מצויינים, יזמים מנוסים וחברות מלהיבות. ההתפתחות הזו, שעושה רושם שהקצב שלה רק הולך וגובר, גורמת לנו להאמין שעכשיו זה הזמן להגדיל את המחוייבות שלנו לישראל ולהחזיק שותף בארץ״.

למה דווקא מישהו מפייסבוק והאם זה אומר משהו על הסקטורים שאתם הולכים להתמקד בהם?

״ל-Accel ולפייסבוק היסטוריה ארוכה (Accel הובילה את סבב A בפייסבוק, ב-2005) וגם שיתוף פעולה ענף כיום, וזה בהחלט עזר. פייסבוק חברה מדהימה, כר פורה לכישרון, ובית ספר מעולה, אך עם זאת לא חיפשנו מישהו מפייסבוק באופן ספציפי. היה חשוב לנו למצוא מישהו עם ניסיון ושורשים בישראל, אך גם עם ניסיון משמעותי בארה”ב, משהו שלדעתנו מאוד חשוב ושלכולנו באקסל יש. הרקע היוצא מן הכלל של ניר, המשלב טכנולוגיה ועסקים, יחד עם העובדה שהוא בילה את 4 השנים האחרונות בעמק הסיליקון בתפקיד מאוד משמעותי ורלוונטי, התאימו לנו בדיוק, ואנחנו שמחים מאוד שניר בחר להצטרף אלינו״, אמר בוטרי.

רק לפני כחודשיים הודיעה קרן Accel על השקת קרן חדשה להשקעות בישראל ובאירופה; הקרן, המכונה Accel London V, תשקיע בסטארטאפים בשלבים המוקדמים ובשלבי צמיחה בכל התחומים, אם כי היא תתמקד בעיקר בתחומי זירות הסחר (מרקטפלייס), SaaS (תוכנה-כשירות), ביג דאטה ותוכנות ארגוניות. ביחד עם הקרן החדשה שהושקה, עומד סך ההשקעה של הקרנות השונות של Accel בישראל ובאירופה על 2.5 מיליארד דולר. ב-2015 רשמו הקרנות האירופאיות של Accel עשרות אקזיטים של חברות בשווי שוק מוערך של 15 מיליארד דולר.

גיוס: SundaySky הישראלית, המפתחת סרטוני וידאו חכמים, מגייסת 30 מיליון דולר

$
0
0
מקור: עמוד הפייסבוק, SundaySky
צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

SundaySky היא מי שעומדת מאחורי SmartVideo, סרטוני וידאו המיוצרים בזמן אמת ומותאמים לצופה. כיום המערכת של SundaySky אחראית לייצור של עשרות מיליוני סרטונים מדי שנה, כשלקוחותיה מעידים על כך שצופי הוידאו החכם מעורבים יותר, נאמנים יותר ומכאן שגם רווחיים יותר.

כדי להמשיך ולעסוק במלאכתה הודיעה היום (ד׳) החברה על השלמת סבב גיוס נוסף (רביעי) בגובה 30 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן הצמיחה ויולה פרייבט אקוויטי המשקיעה לראשונה בחברה, יחד עם המשקיעים הקיימים: כרמל ונצ’רס, גלובספאן קפיטל פרטנרס, Norwest Venture Partners, קומקסט ונצ’רס ואחרים. NTT DOCOMO Ventures, זרוע הון הסיכון של NTT DOCOMO , ספקית הסלולר המובילה ביפן, השתתפה גם היא בגיוס בתור משקיעה אסטרטגית.

הוידאו הוא המלך

מותגים מובילים בתחום התקשורת, מסחר אלקטרוני, ביטוח, בנקאות, שירותי בריאות ועוד, מסתמכים על טכנולוגיית ה-SmartVideo של החברה הישראלית על מנת ליצור חוויות וידאו מותאמות אישית המשנות התנהגות לקוחות לאורך כל תקופת ההתקשרות איתם, ובכך להשיג תשואה על ההשקעה הראשונית. השפעות מוכחות של ה-SmartVideo כוללות בין היתר גידול מצטבר בהכנסות של עד פי 22, צמצום בקצב התחלפות הלקוחות וצמצום בעלות הטיפול בלקוחות של עד 20% ועליה בשימוש דיגיטלי של עד 19%. החברה צופה שעד 2020 כל חברות ה-Fortune 500 המספקות שירותים לצרכנים, יאמצו שירותי וידאו מבוססי נתונים ומותאמים אישית על מנת לתקשר ולבסס את הקשר עם לקוחותיהם.

הסרטונים של SundaySky המוצגים למשתמשים כוללים מידע רלוונטי אודות החברה או המוצרים השונים בה, ומסוגלים לעזור לצופים למצוא תוכן רלוונטי, לצד ביצוע מטרות או פעולות שונות בהתאם להגדרתם של לקוחות החברה המיישמים את סרטוני הוידאו באתריהם.

צילום: גיקטיים

יניב אקסן, 40, CTO & Co-Founder (ימני) ושמוליק וולר, 42, CEO & Co-Founder (שמאלי) צילום: גיקטיים

SundaySky שנוסדה בשנת 2007 על ידי שמוליק וולר ויניב אקסן, עברה כאמור 4 סבבי גיוס סה״כ, מה שמביא את סך גיוסיה עד כה ל-67 מיליון דולר. המימון האחרון יתמוך בהמשך חדשנות המוצר ויגביר את קצב הצמיחה הגלובלית ואת הרחבת בסיס הלקוחות של החברה, מה שיאפשר חיזוק מעמדה של החברה כמובילה בשוק הווידיאו המותאם אישית.

שמוליק ולר, מנכ”ל וממייסדי SundaySky, ציין כי “מימון זה מדגיש את הבשלות של קטגוריות הוידיאו המותאם אישית, ומובילותה של סאנדיסקיי בשוק זה. חווינו גידול משמעותי ומהיר באימוץ ה- SmartVideo כאסטרטגיה של מותגים גלובליים מובילים, ובאמצעות ההשקעה של ויולה פרייבט אקוויטי, נמשיך להציע תקשורת ‘אחד-על-אחד’ דרך מדיום המספר סיפור המצליח להיות ממוקד, מדיד ובר הרחבה.

בואו להציץ למשרדה של SundaySky

סלפי עם הקוטג׳ שמייצר מודיעין עסקי: Trax מגייסת 40 מיליון דולר

$
0
0
מקור: cc0-by-Pixabay
מקור: cc0-by-Pixabay

מקור: cc0-by-Pixabay

בעולם השיווק התחרותי והרווי במתחרים כיום, יש חשיבות רבה לדרך שבה מוצרים נמצאים ומוצגים על המדפים ברשתות השיווק השונות. אולם איסוף של המידע הזה ומעקב אחריו בעזרת נציגים או תרשימים הם איטיים, יקרים ולא מעודכנים. הפיתוח של Trax מאפשר ליצרנים ולקמעונאיים לקבל את כל המידע בעזרת תמונות שצולמו בסמארטפון ואלגוריתמים מורכבים של ראייה ממוחשבת. עתה, מודיע הסטארטאפ על השלמת סבב גיוס שלישי בגובה 40 מיליון דולר.

שווי שוק של 220 מיליון דולר

נכון להיום כמעט כל הפעילויות הקמעונאיות הן ידניות, כאשר לעיתים המידע מגיע מאוחר מידי ובהפרש רב מידי עבור המפיצים השונים, ולעיתים מלווה בטעויות מה שהופך את התהליך ל-לא יעיל ולא אידיאלי עבור כל הצדדים המעורבים. בדיוק בנקודה זאת נכנסת הטכנולוגיה של Trax (טראקס), המבוססת על עיבוד תמונה בזמן אמת ומסוגלת לפענח את מצב המוצרים על מדפי החנות השונים. עובד החנות או נציג הספק יכול פשוט לצלם את המוצרים השונים בחנויות באמצעות כל סמארטפון או טאבלט ולהעלות את המידע אל שרתי החברה. מאחורי הקלעים, המערכת מפענחת את התמונות המגיעות אליה ומסוגלת לזהות את המוצרים עד לרמה של מיקומם המדוייק על המדף, וברקוד המוצר. המידע המעודכן נשלח למנהלים הבכירים או אפילו למפיצים עצמם, שיכולים לעקוב בזמן אמת אחר קצב המכירה, מלאי המוצרים וכדומה.

Trax נוסדה ב-2010 על ידי קבוצת יזמים בראשות יואל בר-אל, כאשר מטה החברה ממוקם בסינגפור ומרכז המחקר והפיתוח בישראל. הסבב הנוכחי, בהיקף של 40 מיליון דולר, גוייס מבעלי המניות הקיימים ומעמיד את סך הגיוסים של החברה על 78 מיליון דולר. הגיוס בוצע על פי הערכת שווי של 220 מיליון דולר (אחרי הכסף). בין המשקיעים בחברה ניתן למנות את קרן ההשקעות הסינגפורית Broad Peak Master Fund. נכון להיום מועסקים בחברה יותר מ-220 עובדים ברחבי העולם, כש-130 מתוכם מועסקים במרכז הפיתוח הישראלי של החברה, שאחראי על טכנולוגיית זיהוי התמונה והשאר במטה ובמשרדים השונים בדרום מזרח-אסיה, אירופה צפון אמריקה ודרום אמריקה. בין החברות שנמנות על לקוחות החברה נמצאים גם מותגים גלובליים כמו Coca-Cola, AB InBev, Heineken, Nestle ו-Henkel.

בר-אל ופלדהיים. מקור: יח"צ

בר-אל ופלדהיים. מקור: יח”צ

בהתייחסו לגיוס, מסר דרור פלדהיים, מייסד-משותף ומנהל מסחרי ראשי (CCO) ב-Trax: “אנו נרגשים מאוד להרחיב את נוכחותנו בצפון אמריקה ולשתף פעולה עם קמעונאים בארה”ב. נוכחנו לדעת כי השוק נלהב ביותר ומשתוקק למנף את טכנולוגיית ה-Machine Learning המתקדמת שלנו ופתרונות מדע נתונים (Data Science) לענף הקמעונאות”.

וידאו: כך פועלת הטכנולוגיה של Trax


גיוס: FORTVISION מגייסת 2.5 מיליון דולר כדי להשאיר את הגולשים באתר שלכם

$
0
0
מקור: FORTVISION
מקור: FORTVISION

מקור: FORTVISION

FORTVISION הישראלית פיתחה פלפטורמה המאפשרת לבעלי אתרי מובייל, בלוגרים, אתרי מכירות וגופי תוכן להגדיל את מעורבות הגולשים ולהביא את הרשת החברתית אליהם לאתר והאפליקציה. כעת, מודיעה החברה על השלמת סבב גיוס בגובה של 2.5 מיליון דולר מקבוצת משקיעים פרטיים מארה”ב. סכום זה מתווסף לסיבוב הסיד שהושקע בעבר בחברה ע”י אלעד ערן, סמנכ”ל לקוחות ב-Wix.

מפרסמים יוכלו ׳להתארח׳ באפליקציות אחרות

החברה הישראלית מציעה פלטפורמת פרסום חדשה המאפשרת לארח אתרי מפרסמים שלמים בתוך אתרי החדשות, הספורט והעיתונים הדיגיטלים הכלכליים. באמצעות לחיצה על כפתור מרחף ממותג ודי בולט על גבי אפליקציות החדשות, יפתח בתוך האפליקציה חלון בגודל של 80% מהמסך בו ניתן להציג במהירות וללא זמן טעינה את האתר המפרסם, ולחשוף את המשתמשים לתכנים השיווקים ואפילו לבצע רכישה מבלי לצאת מהאתר המארח.

במילים אחרות, FORTVISION מציעה לאתרי מובייל ואפליקציות להטמיע מעין ׳בועת׳ תוכן, המאפשרת לגולשים עצמם לעלות תכנים משלהם ולהציג אותם לשאר הגולשים – כל זאת במטרה לנצל את שטח המסך כמה שיותר. כך לדוגמא הגולשים יכולים לעלות סרטונים ממשחקי כדורגל, הופעות מוסיקה, או מדריכי בישול, ולשתף באלו את יתר הגולשים באתר ולצפות כמובן בתגובות. מטרת העל של המוצר הוא להציג פלטפורמה בה הגולשים יוכלו להעשיר את תכני הכתבות בהעלאת סרטונים, תמונות, פוסטים, סקרים וחידונים, ועל הדרך להגביר את האינטראקציה והמעורבות שלהם עם האתר, לקצת מעבר מכתיבת תגובה בתחתית הכתבה.

פיצ׳ר נוסף של הפלטפורמה מאפשר “לארח” אתרי מובייל ולשתף את תנועת הגולשים ביניהם. לדוגמא, לחיצה על בועה בצורה של משולש פיצה תפתח את האתר של פיצה דומינוס, בו ניתן לנווט ולבצע הזמנה, כל זאת בלי להפנות את הגולש לאתר עצמו כמו הבאנרים הנהוגים כיום.

FORTVISION הוקמה ב-2015 על ידי רענן ערן, מנכ”ל החברה ומעסיקה 5 עובדים בנמל תל אביב.   התוכנה מסופקת כשירות בתשלום ובגרסה חינמית, וכיום יש לה עשרות לקוחות בארץ ובחו”ל והיא נמצאת בעלייה מתמדת. בשיחה עם גיקטיים אמר ערן כי סכום הגיוס האחרון יסייע בגיוס עובדים נוספים (יותר מעשרה אנשים, מרביתם בישראל), שיפור המוצר, וכמובן הרחבת קהל הלקוחות בעולם.

החברה הישראלית שמגלגלת 2 מיליארד דולר ולא שמעתם עליה: זו Tipalti

$
0
0
tipalti1
tipalto1

מקור: Tipalti

Tipalti הישראלית מתעסקת בתחום בירוקרטי שאולי נשמע קצת משעמם, אבל כל חברה קטנה כגדולה עשויה למצוא אותו רלוונטי; החברה מציעה פלטפורמה לאוטומציה של תהליכי העבודה של ניהול ותשלום לספקים מקצה לקצה. מדובר בפתרון מבוסס ענן המאופיין על ידי טכנלוגיה לאיסוף ואישור חשבוניות, המייעלת את תהליך הניהול של פעולות תשלום לספקים; מקליטת ספקים, לתאימות מס, עיבוד חשבוניות, ביצוע תשלומים מקומיים וגלובליים וניהול התאמות תשלומים, תוך חיבור למערכות החשבונאות והמערכות לתכנון משאבי הארגון. אותם תשלומים נחשבים לנטל מאוד כבד עבור כל חברה, ו-Tipalti ׳מטפלת׳ בבעיה באמצעות שורת קוד אחת.

נסביר: הבעיה שהחברה פותרת היא שלא מעט חברות עובדות עם המון ספקים במקביל, ולאו דווקא מאותה מדינה, ולכן הן צריכות לדעת כיצד לתמוך בכל אחד מהם, וכיצד לעשות זאת בצורה יעילה וחסכונית. כמו כן, כל החברות הללו צריכות לבדוק למי הן משלמות, כדי שחלילה לא יהיה מדובר בגורמי טרור או פושעים, מה שעשוי להוביל לקנסות גבוהים מאוד.

לצורך המחשה –  המנוע של Tipalti מאמת 26,000 כללי תשלום ורגולציה בינלאומיים כדי לנטרל טעויות ותקלות אפשריות בתשלום. הפלטפורמה מספקת אוטומציה מלאה לכל התהליך של ניהול ספקים ותשלומים מקצה לקצה, מה שמפחית, לפי החברה, ב-80 אחוזים את כמות הזמן הדרושה למחלקות הכספים לנהל פעולות של תשלומים לספקים.

אוטומציה לעבודה השחורה

הפלטפורמה של Tipalti המיועדת למחלקת החשבונאות (AP) מאופיינת על ידי טכנולוגיה לאוטומציית חשבוניות המקלה על עיבוד חשבוניות מהיר (straight through invoice processing). איסוף החשבוניות הינו אלקטרוני וכולל את האפשרות הפשוטה לפיה ספקים ישלחו חשבוניות בדוא”ל והן ייקלטו אוטומטית לעיבוד.

Tipalti מנתבת את החשבוניות לאישור הגורמים הפנימיים לפי חוקים שהמשתמש מגדיר. בנוסף, הטכנולוגיה הזאת משלבת בצורה חלקה את כל נתוני החשבוניות עם היכולות של Tipalti בקליטת ספקים, תאימות מס, ביצוע תשלומים, ודיווח כספי תוך כדי שילוב במערכות החשבונאות וה ERP (מערכת לתכנון משאבי ארגון) כגון NetSuite.

מקור: Tipalti

מקור: Tipalti

“עבור בתי עסק אשר רוצים לצמוח בלי להעסיק עוד כוח אדם, אוטומציית תשלומים לספקים היא קריטית. לא רק כדי לשפר יעילות אלא גם כדי לפעול לפי שיטות עבודה מומלצות של בקרה כספית כדי להפחית סיכון,” אמר חן עמית, מנכ”ל ומייסד משותף של Tipalti. “אני גאה בכך ש-Tipalti מציגה את הפלטפורמה הראשונה אשר מנהלת את התהליך מקצה לקצה כולל ביצוע התשלומים עצמם והחזרת המידע ל ERP. האוטומציה הזאת מאפשרת למנהלי כספים ראשיים (CFOs) ומנהיגים פיננסיים להיות בעמדה הטובה ביותר כדי לכוון את ארגונם הכספי ליוזמות יותר אסטרטגיות ולהוסיף ערך משמעותי לכל הארגון כולו.”

קשה שלא להשוות את הפתרון של Tiplalti לזה של Payoneer הישראלית גם כן, אך לדברי חן עמית, מנכ״ל ומייסד משותף של החברה, הפתרון שהם פיתחו שונה מזה של Payoneer בצורה משמעותית; לדבריו, הם לא מציעים פתרון לניהול תשלומים. כך שאם אתה צריך להעביר כסף בין מדינות Payoneer היא אחלה פתרון, אך יקר. העברת תשלומים בגובה של עד 500 דולר היא אידיאלית בפלטפורמה זו או בפייפאל לצורך העניין, אך עבור סכומים גבוהים יותר, הרלוונטיות של אלו פוחתת, וכאן נכנסת Tipalti לתמונה.

מחשבות על אקזיט?

החברה הוקמה בשנת 2010 על ידי חן עמית, אשר במשך שנה שלמה תפעל אותה לגמרי לבדו. כיום, מונה החברה כ-50 איש, מחציתם בקליפורניה שם מתמקדים בתחום הלקוחות והמכירות והחצי הנוסף בארץ המתעסק בפיתוח.

מה היא אסטרטגיית האקזיט שלהם? עמית מספר כי כרגע ההתמקדות היא להגיע לכמה שיותר לקוחות ולייצר הכנסות. מטרת העל של Tipalti היא שבעתיד אף אחד לא יחשוב אפילו להתעסק עם כל הנושא של תשלומים מול הספקים שלא באמצעות פלפטורמות כמו שהם פיתחו, רק שהם כמובן יהיו הבחירה הראשונה.

נכון לעכשיו החברה עדיין לא רווחית, אבל זה לא מונע ממנה לגדול ולצמוח. מבחינת לקוחות, חברות כמו GoPro, Zumba, GoDaddy ,Disqus, Vimeo ואחרות מנהלות את הספקים והתשלומים שלהן דרך הפלטפורמה הישראלית, שמידי שנה מעבדת תשלומים בגובה של למעלה מ-2 מיליארד דולר.

אז תכירו, זו Tipalti.

וידאו – Automate Global Supplier Payments

תפסיקו לרדוף אחר ה׳תשוקה׳ שלכם ותתחילו לחיות [הרצאת השבוע]

$
0
0
מקור: TED, Terri Trespicio
מקור: צילום מסך, Youtube

מקור: צילום מסך, Youtube

צפיה בהרצאות ברשת הפכה לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.

אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.

אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.

לא בכוח

השאלות ״מה מלהיב אותך?״ או ״מה התשוקה שלך בחיים האלו?״ הן שאלות שעשויות להעיק על לא מעט אנשים, ולגרום להם לדכדוך לאור העובדה שהם פשוט לא יודעים כרגע, בדיוק כמו השאלה החרושה ״במה תרצה לעסוק כשתהיה גדול?״. טרי טרספיסיו (Terri Trespicio), אשת מקצוע המתמחה באסטרטגיה ומיתוג עבור מומחים, יזמים ועסקים, נמנית עם אותם האנשים שאותן שאלות מעלות בה חלחלה, ולטענתה השאלה הזו היא ממש לא הדרך למציאת הקריירה החלומית שלכם.

הבעיה לדבריה, נובעת מכך שמדובר כביכול בתשוקת ׳על׳ אחת שבה עלינו לדבוק, ועד שלא נמצא אותה – אנחנו בעצם תקועים, ואם לא נמצא אותה בשום שלב בחיים – נכשלנו. ובכן, אם גם אתם נמצאים עכשיו באמצע התואר, בין עבודות או באמצע ׳חישוב מסלול מחדש׳, אולי כדאי שתצפו בהרצאה הזו ותבינו שאתם לא לבד.

במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:

  • שיטת האקינג חדשה ל-DNA היא חדשות נפלאות. ונוראות – שיטה חדשה לשינוי גנים והחלפתם באחרים פותחת פתח לעולם בלי מלריה והצלת מינים נכחדים; מצד שני היא יכולה גם להביא כמה קטסטרופות על העולם.
  • מייסד airbnb מסביר כיצד פתרו את אחד האתגרים הקשים ביותר – האם בעזרת עיצוב ניתן ליצור אמון? לטענת המייסד של airbnb, ג׳ו גביה, כנראה שכן. בהרצאה גביה מספר כיצד הוא הצליח להתגבר על המחשבה האוטומטית לפיה זר = סכנה, תוך כדי שמשכנע עוד רבים אחרים באמונתו.
  • ננו חלקיק הוא המפתח לטיפול בסרטן אגרסיבי – החוקרת פאולה האמונד מדמה את מחלת הסרטן ל׳נבל על׳ שכן אלו מאופיינים בהיותם פיקחים, סתגלנים וטובים מאוד בלהישאר בחיים. בהרצאה היא מספרת כיצד באמצעות הנדסה מולקולרית, אנחנו יכולים לעצב נשק-על שיכול לנסוע דרך מחזור הדם ולהתמודד עם אותם נבלים.
  • להותיר רושם ראשוני מוצלח באמצעות עיצוב – המעצב הגרפי צ׳יפ גריפ, שנראה כמו קריקטורה בעצמו, מסביר בהרצאה קלילה על מספר חוקים בעיצוב שביכולתם להשפיע על הרושם הראשוני שיתגבש בקרב המשתמשים והלקוחות הפוטנציאליים שלכם.
  • האם הטכנולוגיה הרגה את המקריות? – אנו חיים בעולם בו תנועת Swipe קובעת את מי נפגוש ואת מי לא וכשאינטליגנציה מלאכותית ואלגוריתמים הם אלו שקובעים לאיזה מידע בדיוק נחשף. האם איבדנו את יכולת המקריות של החיים?

2 גברים ורבע מיליארד דולר: כך הפכו אשטון קוצ'ר וגיא עוזרי לדבר החם ביותר בעמק הסיליקון

$
0
0
kutcher
מקור: חשבון האינסטגרם של אשטון קוצ׳ר

מקור: חשבון האינסטגרם של אשטון קוצ׳ר

מאת זאק או’מאלי גרינברג

אשטון קוצ’ר, אחד מהשחקנים המצליחים בעולם, יכול כמובן להרשות לעצמו את אחד המותרות הבסיסיים ביותר של סלבריטאי בלוס אנג’לס: מכונית עם נהג. אבל הוא מעדיף את אובר. “אנחנו נוסעים ל־Warner Bros”, הוא אומר בנחישות, כשאנחנו נכנסים לשברולט טאהו שחורה יחד עם השותף העסקי שלו, המנהל המוזיקלי גיא עוזרי, בבוורלי הילס. “ניסע דרך Moorpark ואז נעלה על כביש 101”.

אין צורך בהוראות. הנתיב הטוב ביותר להגיע מהמובלעת המגודרת, שבתוכה גרים קוצ’ר ועוזרי במרחק שלוש דלתות בלבד אחד מהשני, ועד למגרש בבורבנק, לוס אנג’לס, שבו מצלם השחקן את סדרת הנטפליקס החדשה שלו, כבר מתוכנת במכשיר הנייד של הנהג. אבל קוצ’ר, עם הביטחון העצמי הגבוה שלו, לא יכול שלא להתערב – במכונית הזו הוא הבוס. לפני חמש שנים הוא ועוזרי השקיעו 500 אלף דולר באובר, וההחלטה הזו שווה להם היום פי 100 מהסכום הזה.

“אתה למעשה לא מתחרה בחברות המוניות – אתה קורא תיגר על עצם הרעיון של בעלות על רכב”, אומר קוצ’ר על החברה שבה השקיע. “זה מטורף. ולכן יש לזה את התאוצה והפוטנציאל שיש לזה”.

הפכו 30 מיליון דולר ל־250 מיליון דולר

זה נשמע כמו הימור מוצלח, אך הוא ממש לא בודד. תיקי ההשקעות של קוצ’ר ועוזרי, שיש בהם יחד למעלה מ־70 השקעות, כוללים כמה מהחברות המשגשגות בעולם, עוד לפני אובר: Skype, Spotify, Pinterest, Shazam, Airbnb ו־Warby Parker. זאת לצד סטארט־אפים בעלי ערך, כמו Zenefits ו־Flexport, שנמצאים בתחילת דרכם.

יהיה קל להפחית מערכם של קוצ’ר (38) ועוזרי (43, המנהל של U2 ומדונה) ולצייר אותם כחובבנים שסוחרים ב”מגניבות” שלהם בשביל לקדם את עסקיהם. אבל חוץ מהעובדה שמספר רב של מיליארדרים שבנו את הונם בעצמם – לרבות רון בורקל, אריק שמידט, מארק קובן, דיוויד גפן ומארק בניוף – נתנו להם מיליונים מההון הפרטי שלהם כדי שיוכלו להשקיע אותם, ובעוד שכל החמישה האלה ידועים כמי שנהנים מחיי התהילה והזוהר, יש לציין כי גם משקיעה מתונה מהם בהרבה, חברת Liberty Media, זרקה לעברם 100 מיליון דולר לאחרונה כדי שיעבדו – וכדי שיעשו זאת בלי בורקל, שעד כה היה שותף פעיל שלהם.

כחברה פרטית, Liberty Media חייבת להרשים בנתונים. וזה בדיוק מה שהופך את קוצ’ר ועוזרי למשכנעים כל כך. הם פתחו את ספרי החשבונות שלהם בפני פורבס, והמספרים מרשימים הרבה יותר מאשר “אחי, איפה המכונית שלי?”, שבו כיכב קוצ’ר. במהלך שש שנים הם הפכו 30 מיליון דולר ל־250 מיליון דולר. הבחור שעד לאחרונה שיחק ב”שני גברים וחצי” הכפיל את הסכום בכמעט פי שמונה וחצי.

“אם בשגרה אתה מסוגל להחזיר עד פי שלושה מהסכום, אתה נחשב לאחד ממשקיעי הסיכון הטובים ביותר”, מסביר מארק אנדרסן, שמופיע בקביעות ברשימת המשקיעים של פורבס וגייס יותר מ־4 מיליארד דולר במהלך השנים עם חברת הון הסיכון שלו Andressen Horowitz. “אם אתה מחזיר פי חמישה מהסכום, זה נחשב ממש שיחוק. ישבתי בכיתה בשיעורי מתמטיקה: פי שמונה זה גבוה באופן משמעותי מפי חמישה”.

אנדרסן לא לבד בהערכה שהוא מגלה כלפי השניים. דברו בפרטיות עם התותחים של עמק הסיליקון, שהעבירו זמן עם קוצ’ר ועוזרי וצפו בהם בפעולה, ותשמעו את אותו הסיפור: הבחורים האלה הם פשוט חכמים, ללא הסתייגויות, נוסח “חכמים בשביל טיפוסים הוליוודיים”. ההצלחה המפתיעה שלהם מדגישה שתי אמיתות אוניברסליות: כמה פשוט לנהל כסף של אנשים אחרים, וכמה קשה לעשות זאת היטב.

כוכבים חדשים בעמק

הדרך המוזרה של קוצ’ר, משקיע הון סיכון, התחילה דווקא עם מי שהוא כעת הראפר פושט הרגל קרטיס “פיפטי סנט” ג’קסון. לפני עשור פיפטי סנט ביצע הימור ורכש את Vitaminwater Glaceau בתמורה לכך שהפך לפנים של המותג – והרוויח לפי ההערכות כ־100 מיליון דולר, כאשר קוקה קולה רכשה את החברה ב־2007.

“חתמתי על הסכם דומה עם ניקון באותו הזמן”, נזכר קוצ’ר בזמן ארוחת בוקר בביתו של עוזרי. “ואז אמרתי לעצמי, ‘רגע, אני חייב להבין איך נכנסים למשחקי ההון, משום שזה משחק כל כך הרבה יותר הגיוני'”.

כל המסע של קוצ’ר היה אינטואיטיבי. הוא נולד להורים מהמעמד הבינוני באייווה, וגדל ללא ידע עסקי או שיעורים בתחום מלבד הדבר החשוב ביותר: מוסר עבודה קשוח. הוא עבד בתחום הבנייה עם אביו מגיל 10, ובתיכון עבד בעבודות שונות, ביניהן – שרת, קצב ועובד במפעל של יצרנית ומשווקת מותגי המזון הבינלאומית General Mills.

השכל תמיד היה שם: כשנרשם לאוניברסיטת אייווה, תכנן ללמוד לתואר בהנדסה ביוכימית. כך עד שזכה בתחרות דוגמנות, נשר מהלימודים ועבר לניו יורק ואז ללוס אנג’לס.

הפריצה הגדולה שלו הגיעה ב־1998 עם הסדרה “מופע שנות ה־70”, שם כיכב כחתיך האידיוט מייקל קלסו, תפקיד שבעקבותיו קיבל רצף תפקידים דומים בסרטים נוספים. אבל בזמן שקוצ’ר תויג כטיפש, הוא החל לחדד את כישוריו: ב־2003 יצר והנחה את התוכנית הקומית Punk’d עם מצלמה נסתרת עבור MTV; בתקופה שבה קיבל השראה מ־Vitaminwater, הוא ייסד את Katalyst, כיום חברת הפקות משגשגת; המנהלת הדיגיטלית שלו שרה רוס, שאותה צד מפורטל הטכנולוגיה TechCrunch, התחילה להציג אותו בפני האליטות של עמק הסיליקון, כולל רון קונווי (אחד ממשקיעי האנג’ל הבולטים והמקושרים ביותר שם) ומייקל ארינגטון (מייסד TechCrunch ועורכו לשעבר). “90% מהזמן רק הקשבתי”, אומר קוצ’ר.

“היתה בהחלט תקופה שבה אנשים מעטים מאוד מחוץ לעמק הסיליקון לקחו משהו מזה ברצינות”, אומר אנדרסן. “הוא התחיל לעשות את זה, כשזה ממש לא היה מגניב”.

קוצ’ר עשה את שיעורי הבית שלו היטב. הוא בקיא בשפה של מיזמי ההייטק, ולא רק בסמלי הז’רגון. בארוחה פרטית בכנס Under 30 של פורבס בשנה שעברה, קוצ’ר העביר שעה וחצי בהובלת ויכוח נמרץ עם כמה מהתותחים הכבדים של עולם המדיה, על היחס הנכון באופטימיזציה של תנועת גולשים ברשת והכנסות מפרסום דיגיטלי. במובן מסוים הוא כמו ספורטאי בנבחרת פוטבול, שהתחיל לבלות עם המתמטיקאים החנונים ובסופו של דבר, הראה שהוא אחד מהם. “ברגע שלומדים כיצד לזהות נמר שלג”, מציין קוצ’ר, “קל מאוד לראות נמר שלג מתקרב”.

אנדרסן הזמין אותו ב־2009 להזרים מיליון דולר ל־Skype. כאשר מיקרוסופט קנתה את החברה 18 חודשים מאוחר יותר, ערכה של ההוצאה הכפיל עצמו פי ארבעה. אך חשוב מכך, קוצ’ר הרשים את חבריו החדשים בסן פרנסיסקו, שעדיין התאוששו מהמיתון הגדול.

עוזרי עבר גלגול דומה למדי. הוא נולד בישראל ועבר ללוס אנג’לס בגיל שמונה. כתלמיד בתיכון בוורלי הילס בעיר הוא התחיל לנהל הרכבי היפ הופ קטנים וליצור קשרים עם ילדיהם של המתווכים החזקים בהוליווד, כמו פרדי דה מאן. המנהל המוזיקלי של Maverick שכר את עוזרי הנער לעבוד בשבילו בלייבל שהקים יחד עם מדונה. במהלך שנות ה־90 עוזרי כבר התקדם והפך מצייד כישרונות ליושב ראש החברה, ופיקח על רשימת כוכבים, כמו מיוז ואלניס מוריסט.

“הרבה ממה שאני עושה כעת דומה לכך מאוד”, הוא אומר, “שזה לנסות לזהות טאלנטים ואז לעזור להם לשווק את המוזיקה שלהם, את החזון שלהם”.

עוזרי נדבק בחיידק הסטארט־אפים, והחל לפתח קשרים עם ביל גרוס, אשר גייס מיליארד דולר לחממה שלו בפסדינה, Idealab, בסוף שנות ה־90. אבל כשהשוק נפל בשנת 2000 הוא מחק עימו רבות מחברות ההייטק המתפתחות, יחד עם תוכניות להנפקה ומיליונים שהזרים עוזרי, שהלך עד הסוף עם Idealab. אם לזרות מלח על הפצעים, כשסוכן ה־CAA לשעבר סת’ רודצקי הציע לו הזדמנות להשקיע בדיל של Vitaminwater, אותו דיל שהפך את פיפטי סנט לעשיר ושימש השראה עבור קוצ’ר, עוזרי סירב.

בערך באותו הזמן הוא התיידד עם בורקל, שאמר לו כי המפלה של Idealab היתה גם ברכה: הוא למד שיעור חשוב בגיל 27. עוזרי הפך למנהל של מדונה, והוביל אותה שוב ושוב לסיבובי הופעות בעולם שקצרו יחד כ־600 מיליון דולר. כאשר רודצקי הציע לו ב־2008 להשקיע ב־Vita Coco, עוזרי כתב צ’ק על סך 1.2 מיליון דולר. שווי החברה קפץ מ־28 מיליון דולר ל־664 מיליון דולר מאז 2007. אחרי כן הוא שוב הצליח בגדול, הפעם עם גרופון. ככל שהתעמק יותר בתחום מימון הסטארט־אפים, כך גילה שלעסקי הבידור אין כמעט ייצוג בעמק הסיליקון.

“היה בחור אחד בלבד מהקהילה שלנו, שלא רק עשה את זה, אלא הצליח להשיג את כל הדילים הנכונים”, נזכר עוזרי, “זה היה אשטון”. כאשר עוזרי הציע לשלב כוחות, קוצ’ר הסכים.

סומכים עליהם

קוצ’ר ועוזרי חברו לבורקל כדי להקים את A-Grade Investments ב־2010 (שלוש האותיות הראשונות מייצגות את השם הפרטי של כל מייסד). המיליארדר תרם לחברה כ־8 מיליון דולר ואת השימוש במשרדיו, ואילו קוצ’ר ועוזרי הוסיפו מיליון דולר כל אחד. כשהצ’קים הראשונים של A-Grade התחילו להגיע, הם נעו בטווח של 100־50 אלף דולר, ועם הזמן הופיעו בהם מספרים בני שבע ספרות. השלושה כיוונו לסטארט־אפים עם שלושה מאפיינים: מייסדים מושכים שעמם הם באמת ירצו לעבוד; חברות שבליבן תעמוד בעיה שיש לפתור, בעיה שעיקרה חיסכון בזמן, או העשרתו; ולבסוף, מודל עסקי שהתערבותם בו באמת תהווה תמריץ.

אחד מהם היה האתר Genius לפרשנות אישית של הגולשים על שירים ויצירות אחרות, שקודם לכן נודע כ־.Rap Genius A-Grade היתה המשקיעה העיקרית הראשונה בחברה לאחר שזו סיימה את חממת Y Combinator ב־2011. אילן זכורי, מייסד משותף ב־Genius, מציין כי “כל מי שאי פעם גייס כסף יודע עד כמה גדולה ההתמודדות הזו, ועד כמה משקיעים נוטים לחכות ולראות מה יעשו המשקיעים האחרים”.

קוצ’ר מינף את ההשפעה הגדולה שיש לו במדיה החברתית כדי להניע גולשים אל האתר – אחרי הכל, הוא מחזיק בתואר המשתמש הראשון בטוויטר, שמספר העוקבים אחריו הגיע למיליון. כאשר מספר המשתמשים של Genius הלך וגדל, Andressen Horowitz השקיעה באתר 15 מיליון דולר, ו־A-Grade טיפסה לשווי של 10 מיליון דולר, מספר שהוכפל מאז במונה דו־ספרתי.

הקריירה של קוצ’ר החלה למשוך תשומת לב, אם כי עדיין נחשב כשחקן טרי בשוק. בניו יורק טיימס כינו אותו “אדם פזור דעת ונאה, אשר התמקצע בשפה הזרה והאוטופית של עמק הסיליקון”. לעיתים קרובות הוא נכלל באותה נשימה יחד עם משקיעים סלבריטאים, כמו ג’סטין ביבר וליידי גאגא, אשר ידעו להקשיב היטב למנהלים שלהם, אבל לא הרבה מעבר לכך.

“יש הרבה סלבריטאים ‘תיירים’ בתעשייה שלנו היום”, אומר המשקיע המיליארדר כריס סאקה, שעיטר את שער רשימת המשקיעים של פורבס ארצות הברית בשנה שעברה. “אנשים מפורסמים אורבים בשטח ומנסים להשיג חתיכה מהעוגה בלי להביא ערך כלשהו לשולחן. עבור אשטון, היה מדובר במחויבות יומיומית להייטק במשך לפחות שמונה שנים”.

קוצ’ר מייצג במובן זה חלוץ: סלבריטאי שלא רק משקיע הון כתמיכה, או משתמש בשמו כדי לקבל גישה להסכמים, אלא מנהל למעשה כסף עבור אנשים אחרים. מה שאפשר לו לעשות זאת היו הישגי העבר של A-Grade: ב־2011 קוצ’ר, עוזרי ובורקל השקיעו 2.5 מיליון דולר ב־Airbnb, החלטה ששווה כעת כ־90 מיליון דולר. הם גם השקיעו 500 אלף דולר באובר בשני שלבים – נתח אחד דרך Lowercase Capital של סאקה, עוד בשלב הנביטה הראשונית של אובר, ונתח שני ישירות לחברה, במהלך סבבי הגיוס המאוחרים יותר. כעת אובר שווה יותר מ־60 מיליון דולר.

בדרך היו לא מעט צעדים שהתגלו כטעויות. קוצ’ר הזרים כסף לשירות המכשירים הניידים מבוסס הרשת Ooma, ואף הפך למנהל הקריאייטיב שלו, אך השירות נפל לאחר ההנפקה. הוא גם השקיע באפליקציית BlackJet, האובר של המטוסים. A-Grade השקיעה בחממת האופנה האינטרנטית Fab.com, ראתה את הערך שלה ממריא למיליארד דולר על הנייר, ואחר כך צונח למחיר מכירה שהוערך ב־15 מיליון דולר בלבד.

אך כמו הוליווד ומוזיקה, הון סיכון הוא עסק של להיטים. וגם אם שמים בצד את ההצלחות עם אובר ו־Airbnb, הביצועים של A-Grade נותרים ביחס של 3:3, הודות להצלחות אחרות, כולל השקעה בת 3 מיליון דולר ב־Spotify ב־2010 (שהוכפלה פי שלושה לפחות), השקעה של 300 אלף דולר ב־Warby Parker שנתיים לאחר מכן (שהוכפלה פי שבעה) והשקעה של 1.5 מיליון דולר ב־2014 ב־Houzz של המייסדים הישראלים עדי טטרקו ואלון כהן (שהכפילה עצמה פי שישה).

ב־2012 קוצ’ר, עוזרי ובורקל החליטו לגייס עוד כסף ל־A-Grade, ומצאו שורה של מיליארדרים ששמחו להניח את כספם אצלם. “לא תמיד אפשר לדעת מהו ערכם של סטארט־אפים בהייטק, ואני סומך על הבחורים האלה שיהיו להם עוד הצלחות”, אומר דיוויד גפן לפורבס. קובן מוסיף, “לשניהם יש תחושה טובה בנוגע למה שעובד בקרב הצרכנים”.
אף שאין ספק כי המגניבות שלהם היתה גורם משמעותי במשחק גיוס ההון, קוצ’ר ועוזרי יכלו להציע גם גישה מסוג שונה – את האפשרות להיכנס לסבבים עתידיים של אובר ו־Airbnb. “בין שהם הימרו עלינו ובין שעל תיק העבודות שלנו, היה לנו כבר צד חיובי שהיה צורך להכיר בו”, אומר קוצ’ר.

תהילה יכולה להפוך לכסף כשמשתמשים בה נכון. כשעיריית ניו־יורק ניסתה להגביל את הצמיחה של אובר דרך רגולציה חונקת, קוצ’ר השתמש בפופולריות שלו במדיה החברתית כדי למתוח ביקורת על ראש העיר ביל דה בלאזיו, שבמהרה חזר בו. לעוזרי היו הלקוחות שלו, כולל מדונה, שהשתמשה בפומבי באפליקציית המובייל Flipboard, השקעה נוספת של A-Grade. קוצ’ר אפילו “הרוויח” נזיפה מוועדת המסחר הפדרלית בארה”ב (FTC) ב-2011, לאחר שפרסם כמה מההחזקות של A-Grade בגיליון אינטרנטי של המגזין Details (שכבר לא פעיל), שבו שימש כעורך אורח.

הגישה הזו של מגע צמוד עם המדיה שומרת על זרם קבוע של הזדמנויות. “כשיש לך מוניטין של מישהו פרודוקטיבי ותורם”, מסביר אנדרסן, “אתה נוטה לקבל הזמנות לדברים רבים”.

kutcher

מקור: אשטון קוצ׳ר, פייסבוק

לשנות את העולם

את הפרק הבא במסע הון הסיכון של קוצ’ר ניתן למצוא בסן פרנסיסקו, בקצה רובע סומה הידידותי להייטק. שם, בלופט שטוף שמש שהתרוקן לאחרונה מאנשי האתר AngelList, נמצא ביתו החדש של Neighborly – סטארט־אפ מימון המונים לאגרות חוב עירוניות, שהתחדש ב־5.5 מיליון דולר בסבב הגיוסים ההתחלתי. צבע שהתקלף מברך אתכם בצאתכם מהמעלית – כש־AngelList עזבה ועברה למיקום חדש, היא תלשה מהקיר שלט בגודל של אופניים ולקחה אותו איתה. במקומו, מייסד Neighborly ג’ס ווילסון, בוגר MIT בן 33, רוצה לתלות ציטוט ממוסגר של קוצ’ר: “הפכו את אגרות החוב לסקסיות שוב”.

קוצ’ר ועוזרי ינהלו את 100 מיליון הדולר של Liberty תחת כלי חדש – Sound Ventures. הסטארט־אפ Neighborly הוא אחת מההשקעות הראשונות בו. “הם רואים דברים מנקודת מבט שבפשטות, אין לנו הרבה אנשים ששותפים לה”, אומר ווילסון על קוצ’ר ועוזרי. “זה לא רק בידור, זו לא רק מדיה. זה חיבור גלובלי בין אנשים”.

“כל אדם בפורטפוליו מחזיק במספרי הטלפון האישיים שלנו”, מציין קוצ’ר, “הם יכולים להתקשר אלינו מתי שהם רוצים, 24 שעות ביממה, על מה שזה לא יהיה”.

Sound Ventures הוא צעד ענק קדימה: יותר כסף, כסף של אנשים אחרים (Liberty דחתה באופן ספציפי את ההצעות של קוצ’ר ועוזרי להזרים פנימה כספים משלהם), ובלי “מבוגר אחראי”. בורקל מסביר לפורבס על הפרידה מהשניים באימייל. “אנחנו קרובים יותר מאי פעם, והצוותים שלנו ממשיכים לסגור הסכמים יחד”. קוצ’ר מוסיף על כך, “היות שאנחנו חברים כל כך טובים, אף פעם לא רצינו שתפיסות עולם שונות על השוק הפוטנציאלי יובילו לקונפליקט”.

סביר יותר להניח שבורקל, שלא היה לו בוס במשך שנים, לא רצה שיגידו לו מה לעשות. ל־Liberty יש כוח להטיל וטו על השקעות מרכזיות, והיא תספק תמיכה משרדית דרך ענקית ההופעות Live Nation, שבה היא בעלת המניות הגדולה ביותר. היה זה העומד בראש Live Nation, מייקל ראפינו, אשר הציג את קוצ’ר ועוזרי למנכ”ל Liberty גרג מאפיי.

קוצ’ר ועוזרי אישרו, כי הם לוקחים “עמלה טיפוסית” – 2% מההשקעה במזומן ו־20% מהרווחים, נוסף לבונוסים על ביצועים. אז מדוע Liberty שמה את הכסף הזה דווקא אצלם במקום אצל שחקנית מבוססת יותר, כמו Greylock או Sequoia? “הם לא הסכימו, אולי, לחלק מהתנאים”, אומר מאפיי. “אבל אני חושב בכנות שהסיבה החשובה ביותר היא שיש להם דרך שונה, עולם שונה מזה של חברות אחרות”.

Neighborly מייצגת את הדרך החדשה הזו. עם Sound Venture, קוצ’ר ועוזרי רוצים להתמקד בתחומים “משעממים” בהחלט. חוץ מחברת מימון ההמונים (“שהופכת את אגרות החוב לסקסיות שוב”), הם כבר משקיעים באוטומציה של משאבי אנוש (Zenefits), שקיפות פיננסית לממשלות מקומיות (OpenGov) ושירותי משק בית (Handy).

בסך הכל הם מצפים לממן בין 60 ל־70 חברות במהלך השנים הקרובות. כדי להקפיץ את הבסיס בן 100 מיליון הדולר שלהם, הם יצטרכו לבצע הימורים גדולים יותר בהמשך. “ארבע מהחברות, אם יהיה לנו מזל, הולכות להיות סופרנובות, ו־50% מהן יסיימו מאוזנות”, מתאר קוצ’ר. “25% הולכות להיזרק בצדי הדרך. לא היינו צריכים להסביר את זה ל־Liberty”.

ההסכם יוכל לגדול אף יותר. הם חברו לחברת TPG Capital, שתספק מזומנים נוספים אם הפורטפוליו של החברה ירצה לגדול. הארנק של Liberty נראה פתוח גם הוא. “הם תמיד יכולים לחזור ולבקש יותר”, אומר מאפיי.

אלו דברים מרגשים עבור קוצ’ר ועוזרי, שבמהלך הראיון ישבו בחדר ההלבשה של קוצ’ר בבורבנק, לוס אנג’לס, המלא במזכרות של קבוצת הפוטבול שיקגו ברס, וביצעו סיעור מוחות בנוגע לחממה שהם שוקלים לפתוח. בדיוק באותו רגע נכנס אל החדר עוזר במה ושאל אם קוצ’ר מוכן להתחיל לצלם. הוא הנהן. “אהיה שם תוך שתי דקות”.

ההפרעה הזו מציעה נקודת מבט שמסגירה את הכוונות שלהם. קוצ’ר הרוויח 20 מיליון דולר בעונה האחרונה של “שני גברים וחצי”. עוזרי, אחרי שסיבובי ההופעות האחרונים של U2 ומדונה הכניסו 152 מיליון דולר ו־305 מיליון דולר בהתאמה, ייקח בוודאי הביתה כ־15 מיליון דולר. עבור שני הבחורים האלה, מדובר בתשוקה, לא בעניין של חיים ומוות.

“אם לא נרוויח דולר, אבל נשנה את העולם בדרך משמעותית כי אנחנו פותרים בעיות אמיתיות, תומכים באנשים נהדרים ועושים כמיטב יכולתנו כדי לעזור, התשואות הולכות להיות רק הצד השולי”, הוא אומר – ממש כמו עובד ותיק ומנוסה בעמק הסיליקון.

הכתבה הופיעה לראשונה בפורבס

לקריאה נוספת

סייבר ניישן: אלה הן 10 חברות אבטחת הסייבר המבטיחות ביותר בישראל

שוברת את השוק: החברה הצעירה שהצליחה לגייס לקוחות ענק

חיפאים? האב לסטארטפיסטים נפתח בעיר התחתית, וכרגע הוא גם חינמי

$
0
0
מקור: In-Vent
מקור: In-Vent

מקור: In-Vent

לאחרונה נפתח האב עירוני ראשון מסוגו בחיפה, האב אשר פונה ליזמים טכנולוגים או טכנולוגים-חברתיים, המצויים בשלבי הפרה סיד או סיד (ההתמקדות היא ביזמים בתחילת דרכם, החל מהשלב הרעיוני, פיתוח מוצר ועד גיוס הון ראשוני) ההאב, המכונה In-Vent משמש כבית לעשרות יזמים צעירים המעוניינים לפתח את הסטארטפים שלהם בעיר, תוך ליווי אישי של בכירים מובילים בשוק העסקי בישראל.

מצפון תבוא הבשורה?

ההאב הינו יוזמה של רשות הצעירים בעיריית חיפה, האחראית על תחום היזמות בעיר. מתחם היזמות החדש מציע שירותי ליווי בתחומי השיווק, פיתוח עסקי, רישום פטנטים, סוגיות משפטיות וכן מפגשים עם משקיעים מהארץ והעולם במטרה להבטיח ליזמים החיפאיים קרקע פורייה לפיתוח מיזמים ורעיונות ייחודיים. רשות הצעירים גייסה למתחם החדש שותפים מעולם ההיי-טק והתעשייה הישראלית בהם בנק לאומי, פירמת רואי החשבון הבינלאומית PWC, קרן ההשקעות CCapital, חברת עו”ד הבינלאומית פרל כהן צדק לצר ועוד. מנטורים בכירים מאותן חברות יעניקו ליווי מקצועי ליזמים החדשים וחיבור לאנשי מפתח בתעשיית ההיי-טק הבינלאומית.

1-ZR4_6185

מקור: In-Vent

המקום אשר משתרע על פני שטח של 300 מ״ר מחולק לחדרים קטנים, חדרי ישיבות ושולחנות בודדים, והתעריף כולל בתוכו קפה, שירותי משרד וכמובן השירות החשוב ביותר – נטוורקינג. המתחם עצמו מציע מתחמי ישיבה ליזמים, החל ממושב בודד ועד משרד פרטי לחברות בתחילת דרכן, בעלות שמובטחת להיות סמלית; נאמר לנו כי המחירון ינוע בין 300 ש”ח לכסא בודד עד ל-500 ש”ח במשרד, אך לרגל הפתיחה יזמים יוכלו לשבת בתקופה הקרובה בחינם. בנוסף לליווי האישי והפרטני לכל יזם, יופעלו בהאב גם תחרויות מיזמים, אירועים בשיתוף משקיעים מהארץ ומהעולם וסדרת Meet-Up בתחומים שונים.

1-ZR4_6051

מקור: In-Vent

נכון לעכשיו מאוכלסים במתחם בסביבות ה-30 סטארטאפים, בהם:

Onysus: חברה המפתחת סביבת עבודה גרפית ואינטואיטיבית המאפשרת למשתמשים לבנות אפליקציות וחוויות שימוש תוך שימוש ביכולות של מציאות רבודה, מציאות מדומה, זיהוי תנועה ומחוות, וכל זה ללא ידע טכני קודם או ידע בתכנות.

TRIBE: סטארטאפ המציע ניהול דיוור אלקטרוני אקטיבי ובחינם. הסטארטאפ פיתח מוצר אשר מאחד יחד סוגי עסקים מתחומים זהים לכדי ׳שבט׳, קהילה. עבור כל ׳שבט׳ נבנים מערכי שיווק מקצועיים החל מתבניות ממותגות לפי סוג העסק, ועד לתוכן וקמפיינים שלמים. הרעיון הוא לחסוך לעסקים בזמן והתעסקות ולהניח בידיהם יכולות חינמיות שעד כה היו שמורות לעסקים גדולים בלבד. השאיפה של החברה היא לעשות לאימייל את מה ש-WIX עשתה לאתרי אינטרנט.

Distribyte: פלטפורמה אשר מגשרת על הפער בין הצורך ׳לצאת׳ לדיגיטל ולבין היכולת לממש בפועל. החברה מאפשרת לפתח קוד פשוט ולקבל שירות שתומך בכמות בלתי מוגבלת של משתמים, שירות שחי, מעודכן ומסונכרן תמיד וזמין גלובלית.

אם אתם מתגוררים בחיפה מאז ומתמיד, עברתם לשם לאחרונה בגלל התואר והתאהבתם בעיר ויש לכם רעיון לסטארטאפ שהולך להיות הדבר הבא, אתם כבר לא צריכים ׳להדרים׳ למרכז הארץ כדי להוציא את הרעיון לפועל.

Viewing all 5527 articles
Browse latest View live