Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all 5527 articles
Browse latest View live

רכישה: HIL הישראלית רוכשת את Nanolabz האמריקאית

$
0
0
מקור: HIL Applied Medical
מקור: HIL Applied Medical

מקור: HIL Applied Medical

חברת HIL Applied Medical הישראלית המפתחת מתקן נגיש, פשוט וזול להקרנת פרוטונים, הודיעה היום (ה׳) על רכישת Nanolabz האמריקאית העוסקת בנאנו מטרות ממוקדת, כדי לפתח מערכת הקרנה מתקדמת לטיפול בסרטן. הקרנה באמצעות פרוטונים גורמת נזק לדנ”א של התאים הסרטניים ומובילה להרס של תאים אלה באופן ממוקד ומדויק, ומנגישה את שיטת הטיפול שעד כה נחשבת למצומצמת לכמה עשרות בודדות של מרכזי טיפולים ברחבי בעולם. לדברי מנכ״ל HIL שגיא ברינק-דנן, הרכישה התבצעה באמצעות הסכם עצמי לפיו בעלי המניות של Nanbolabz יקבלו בעלות של 5% מהמניות של החברה הישראלית.

טיפול אגרסיבי ממוקד

HIL Applied Medical מפתחת סוג חדש של הקרנות פרוטונים שהן קומפקטיות ויעילות במיוחד. החברה נעזרת בטכנולוגיה פטנטבילית, לייזרים בעוצמה גבוה ומגנטים מהירים ביותר – ובכך מאפשרת לפלס את הדרך לפתרונות משתלמים, שניתן לשדרג במידת הצורך, שנכנסים בחדר אחד. הפוטנציאל של הטכנולוגיה הוא אדיר; טיפול בגידולים סרטניים באמצעות קרן פרוטונים נחשב ׳לדבר הבא בעולם ההקרנות׳. הסיבה לכך היא שחלקיקים אחרים שמשמשים להקרנות עוברים דרך כל הגוף, בעוד שפרוטון נעצר במקום הגידול, ושם הוא עושה את רוב הנזק. בצורה זו באותה ׳מנת קרינה׳ לגידול, גורמים בערך לשישית מהנזק שהקרנה רגילה גורמת לכל הגוף, ולצמצום משמעותי של תופעות לוואי הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך.

טיפול באמצעות פרוטונים יכולים לעזור מידי שנה ל-300,000 חולי סרטן בארה״ב בלבד, יחד עם זאת בשנה שעברה רק 10,000 מהחולים (4%) קיבלו את אותו טיפול שנחשב למתקדם ביותר בתחום ההקרנות. כיום יש כ-19 מרכזי טיפול פרוטונים בארה״ב, ולצורך השוואה למעלה מ-2,700 מרכזי הקרנות מסורתיים המבוססים על X-ray. המכשול העיקרי בדרך לאימוץ נרחב של הטיפול החדשני נובע מכך שמדובר במתקן בגודל של אצטדיון כדורגל, ועלותו הגבוהה שמסתכמת בכמה מאות מיליוני דולרים טובים (150-250 מיליון דולר). לכן, הפיכתם של פרוטונים לזמינים עבור כל מטופל בבית חולים בכל גודל היא בהחלט פריצת דרך שעשויה לחולל מהפכה של ממש בתחום.

מבטלים את החסמים

ברינק-דנן הסביר לגיקטיים כי הטיפולים הנהוגים כיום מתבססים על טכנולוגיה משנות ה-30-40, ובעצם מדובר במאיץ חלקיקים שמשקלו זהה לשל מטוס בואינג 747. HIL Applied Medical מציגה גישה חדשה לחלוטין באמצעות לייזר, כאשר הלייזר נורה על המטרה והמטרה קולטת פרוטונים. תהליך האצתם של הפרוטונים הוא הרבה יותר מתקדם, ולכן המאיץ עצמו הוא גם הרבה יותר קטן ושוקל 200 ק״ג בלבד. כיום נמצא אביטפוס של המתקן באוניברסיטה העברית בו כבר האיצו פרוטונים לקבוצות טיפול, והחברה עובדת כל הזמן על מנת לשפר את הביצועים. בחברה מקווים שהמערכות יהיו זמינות בעוד 5-6 שנים.

מבחינת עלות, מערכת כזו אמורה לעלות בסביבות ה-15 מיליון דולר, מחיר נמוך משמעותית מעלותן של המערכות הקיימות כיום בבתי החולים, שלא לדבר על המימדים הפיזיים שהופכים את השימוש במערכת להרבה יותר ריאלי. בצורה זו כמעט כל בית חולים יכול להרשות לעצמו את השימוש במערכת הן מבחינה כספית והן פיזית, וזה גם מהר מאוד הופך למקור הכנסה שכן תוך 3-3 וחצי שנים ניתן לכסות את העלות.

במובן מסוים החברה הישראלית רכשה את המתחרה שלה; כעת היא יכולה להיעזר בכוח האדם ובפורטפוליו הפטנטים שלה על מנת לקדם את המטרה, ולהביא לעולם את ׳הבשורה׳ שכן לשתיים אינטרסים משותפים. כמו כן התכנון הוא להקים בארה״ב מרכז R&D כדי להאיץ את תהליכי הפיתוח, שהם כאמור גם ככה ארוכים.

HIL Applied Medical נוסדה ב-2010 על ידי פרופסור ארי זיגלר וד״ר שמואל איזנמן, ומעסיקה סה״כ כ-9 עובדים במשרדים בירושלים. מאז הקמתה חצי מהמימון הגיע ממשקיעים פרטיים – קרנות הון סיכון בארץ ובחו״ל והחצי השני מהמדען הראשי.

 


הישראלית שהגיעה לגמר מתוך 3,000 מתמודדות, הכירו את EyeControl

$
0
0
מקור: EyeControl
מקור: EyeControl

מקור: EyeControl

כל שעה וחצי אדם אחד מאובחן ואחר נפטר ממחלת ה-ALS בעולם, מחלה נדירה וחשוכת מרפא אשר פוגעת בתאי העצב המוטוריים ההיקפיים שבאמצעותם מפקח המוח על הפעלתם של מרבית השרירים הרצוניים בגוף. EyeControl הישראלית מעוניינת לשפר ולו במעט את החיים של אלו, באמצעות מוצר תקשורת המיועד לחולי ALS וחולים נוספים ׳הכלואים׳ בגופם.

הרעיון למוצר עלה כאשר סבתו של אור רצקין, ג׳ולי קפלן ז״ל נפטרה ממחלת ה-ALS. באותה התקופה אור הבין את השלכות המחלה, ואת העובדה שהיא מונעת מסבתו את היכולת לתקשר עם סובביה, שכן כל שאלה בסיסית כגון ״מה שלומך?״ ו״איך את מרגישה״? הסתכמה בשניים-שלושה משפטים קצרים, שיחה שבסופה נמשכה משהו כמו 20 דקות. לפני כשנתיים חבר רצקין אל איתי קורנברג, מהנדס תוכנה במקצועו שגם הוא איבד לא מעט אנשים קרובים כתוצאה ממחלת ניוון שרירים ו-ALS, והשניים נרתמו לטובת פיתוח מכשיר שיאפשר לחולים לתקשר בקלות עם הסובבים אותם. כפי שניתן להבין צוות המייסדים מכיר את המחלה מקרבה ראשונה, ולכן הם עומלים ימים כלילות במטרה לפתח מוצר תקשורת אמין, נייד ולא יקר למען המטרה המקודשת.

זול משמעותית ממוצרים קיימים

בעזרת המוצר שפיתחה EyeControl ניתן לתרגם את תנועות המבט של החולים לכדי דיבור וכתיבה. המכשיר מאפשר למשתמש לקרוא לעזרה במצבי מצוקה ברמת התקשורת הבסיסית ביותר, ועד לדיבור חופשי של החולה ושימוש במשפטים קיימים. בנוסף, המכשיר מתממשק לאפליקציה ייעודית שפותחה עבורו. נכון לעכשיו המכשיר לא כולל מסך ועלויות החומרה שלו נמוכות, זאת מתוך מטרה לאפשר לכל חולה, בכל מדינה ובכל מעמד סוציו-אקונומי לרכוש את המוצר ולתקשר עם הסביבה באופן כמה שיותר רגיל.

המוצר שפיתחו הוא לא היחיד בשוק, שכן קיימים לא מעט מכשירים המציעים תקשורת באמצעות העיניים בלבד, אך עלותם נעה בין אלפי לעשרות אלפי שקלים למכשיר, מה שהופך אותם למוצר שמרבית האנשים לא יכולים להרשות לעצמם. הפיתוח הישראלי מתגבר על חסם המחיר, אך יתרה מכך מדובר ביכולת של חולי ALS לתקשר עם סביבתם בכל מצב, שכן המכשירים הקיימים דורשים סיוע בתפעול או נדרשים להיות בזווית מדויקת מול עיני החולה, דבר שאף עלול לסכן את חייהם במידה ויזדקקו לעזרה מידית.

eyecontrol2

מימין לשמאל: איתי קורנברג, שי ראשוני ואור רצקין

המערכת עצמה כוללת שילוב של מעבד עם יציאה לרמקול ולשמע פנימי באמצעות אוזניה, ביחד עם מצלמה הממוקמת מול עיני המשתמש שעוקבת אחר תנועות האישון ומהווה מעין ׳ג׳ויסטיק אינטואיטיבי׳. בצורה זו המשתמש למעשה שומע כל הזמן איפה הוא נמצא במרחב הפעולות במקום לראות זאת על גביי מסך.

“בשנתיים האחרונות ניסינו לעבור דרך הצרכים המרכזיים של חולי ה-ALS בתקשורת כדי לאפשר להם לתקשר בנוחות ובכל זמן ומצב עם סביבתם”, אומר רצקין, “השקענו המון מאמץ בפיתוח המכשיר כדי שיהיה נגיש, לא יקר, פשוט ולביש. החלפנו את המסך שמהווה את הפידבק הוויזואלי עבור החולה בפידבק קולי באמצעות אוזניה, כך שהמשתמש שומע את מה שהוא רוצה לומר במקום לראות אותו, כך בהיותו מכשיר לביש, המשתמש אינו תלוי במסך ואינו מוגבל לסיטואציות מסוימות במהלך היום כדי לתקשר.”

כדי להצליח לפתח את המכשיר לרמת נוחות וקלות מירבית, השתתפה החברה בתחרות המקומית של The Venture וזכתה לייצג את ישראל בגמר התחרות הבינלאומית, בה מתחרים 27 מיזמים, אחד מכל מדינה. בראשית התחרות אגב, התחרו קרוב ל-3,000 מיזמים. כחלק מתהליך ההכנה לתחרות השתתפו חברי הצוות במעין “מחנה אימונים” באוקספורד בו הם עברו הרצאות והכנות שונות בתחום המיזם והפיתוח. השלב הנוכחי בתחרות הוא שלב ההצבעות באינטרנט שבו בכל שבוע כל אחד יכול להצביע פעם אחת למיזם האהוב עליו, וכמובן שאתם מוזמנים להציץ בעמוד ההצבעה ולעזור להם לנצח.

החברה בוגרת “התכנית החברתית” של 8200 ובקרוב עתידה לקחת חלק באקסלרטור של Mass Challenge. כעת היא נמצאת בשלבים להשלמת סבב גיוס ראשון של משקיעים פרטיים ונתמכת על ידי המדען הראשי. בינתיים המוצר עדיין נמצא בפיתוח אבל כוונת המייסדים היא לשמור על מחיר נמוך לצרכן שיסתכם בכמה מאות דולרים (בין 400-500 דולר).

וידאו: Eye Control

 

סטארטאפ ישראלי שזכה ב'אוסקר'של עולם הפיתוח ינסה לשפר את לימודי המתמטיקה בארץ

$
0
0
מקור: Matific
צילום מסך

צילום מסך

בשבועות האחרונים שוב עולה לכותרות הדיון עתיק היומין בנוגע ללימודי 5 יחידות לימוד במתמטיקה. אך האם יכול להיות שממש כאן, מתחת לאף שלנו, כבר קיים פתרון שיכול לשפר את ההישגים של התלמידים הישראליים ולגרום להם פחות לשנוא ולחשוש מהמתמטיקה? סטארטאפ ישראלי בשם Slate Science, שמפתח משחקים ופעילויות אינטראקטיביות ללימוד מהנה של מתמטיקה, זכה עתה בפרס ה-Codie היוקרתי, הנחשב ל’אוסקר’ של התעשייה.

הופכים תרגילים במתמטיקה לקנדי קראש

Slate Science פיתחה מוצר המכונה Matific (או “עשר אצבעות” בישראל) שפונה לילדים מגיל גן עד כיתה ו’ ומציע להם מיני-משחקים אינטראקטיביים ופעילים הנקראים פרקים. יישומים אלו, המיועדים למשחק הן במחשב הביתי והן בטאבלטים, מבוססים על מערכת לימוד ספיראלית שהיא מודולרית ומבוססת התקדמות. בינתיים כולל הפורטפוליו של החברה מאות פעילויות ודפי עבודה שפותחו בהתאמה לספרי לימוד פופולריים ולתכניות סטנדרטיות ללימוד מתמטיקה.

המערכת מבוססת על התקדמות ממשימות מתמטיות בסיסיות ועד לפעילויות ברמת אתגר עולה והיא מעודדת את התלמידים להפנים תובנות וכללים מתמטיים בלמידה עצמית. בזכות למידה זו ההבנה הקוגנטיבית של התלמיד טובה יותר והוא נהנה מתחושה של הישג אישי. המערכת מיועדת הן לשילוב בבתי הספר והן לפעילות בבית. המורים נהנים מפעילות אינטראקטיבית משלימה לחומר הנלמד על הלוח, ויכולים במקביל לנהל מעקב אחר ההתקדמות של התלמידים הן ברמת הפרט והן ברמת הכיתה. הורים, לעומת זאת, יכולים עתה לתת לילדים לבלות מול המסך “בראש שקט”, מתוך ידיעה שבינתיים הם משפרים את ידיעותיהם במתמטיקה. בנוסף, יכולים ההורים להתאים את המשימות לפי צורכי הלמידה של כל ילד בנפרד. החברה מציעה מינויים בתשלום להורים (כ-140 ש”ח לשנה) ולמורים מוצע השירות בחינם. בסך הכל רשומים בשירות יותר מ-100 אלף מורים ומעל למיליון תלמידים ביותר מ-10 מדינות, בהן פועלת החברה. פרופסור אהרון צ’חנובר, זוכה פרס נובל, אמר על הכלי שפיתחה החברה כי הוא “כלי מצוין ללימוד אינטואיטיבי של מתמטיקה, הפותח בפני ילדים את עולם החשיבה המדעית”.

גברה על מייסד נטפליקס

תחרות ה-CODiE היא אחת מהתחרויות המסקרנות והנחשבות בתחום התוכנה והמיחשוב בארצות הברית וכוללת קטגוריות שונות של פיתוח תוכנה. מבין כל המתמודדים בתחום תוכנות חינוך למתמטיקה הגיעו לגמר 8 פיינליסטים, שמתוכם נבחרה למקום הראשון Matific של Slate Science. בין הפיינליסטים היו גם מתחרות קשות כמו DreamBox של ריד הייסטינגד, המנכ”ל והמייסד של נטפליקס ו-McGraw Hill, אחת מהוצאות הספרים הגדולות בארצות הברית, בעלת שווי שוק של למעלה מ-30 מיליארד דולר.

בשיחה עם גיקטיים, סיפר גיל אלמוג, סמנכ”ל התפעול של Slate Science שמדובר בכבוד גדול לחברה, שגייסה כבר 12 מיליון דולר. לדבריו: “השיפוט בתחרות מאוד יסודי ומעמיק, וכולל ראיונות עם היזמים, פגישות עם לקוחות והתנסות בתוכנות”. בין היתר ציינו השופטים לחיוב את העומק הפדגוגי של התוכנה, מה שיכול לתת לחברה רוח גבית גדולה במכירות לבתי ספר בארה״ב ובעולם.

אנחנו רואים את נפתלי בנט, סטארטאפיסט לשעבר, ששם דגש על לימודי המתמטיקה ב-5 יחידות לימוד. כיצד הפתרון שלכם יכול להשתלב במאמץ?

אלמוג: “מצד אחד, משרד החינוך שם את בחינת הבגרות במתמטיקה כמטרה, אבל מצד שני, מפספסים פה משהו מאד חשוב – הרבה מאד ילדים, כ-60 אחוזים, יוצאים מבית ספר יסודי ללא ידע בסיסי בחשבון וחמור מכך – מפחדים מהמקצוע ושונאים אותו. הפתרון שלנו מטפל בדיוק ב-2 הבעיות האלו”.

אז מדוע מערכת החינוך בישראל לא מאמצת עדיין את הפיתוח שלכם?

אלמוג: “בגלל הפוקוס על תלמידי התיכון וגם בגלל שיטת המכרזים של יחידות התוכן – כלומר, יש מחיר מקסימום שגורם לנו לפעול בישראל במחירי הפסד, יוצא שלא מנצלים בארץ מספיק את היכולות של המוצר. הורים ששמעו על התוכנה רוכשים אותה באופן פרטי לילדיהם אבל מערכת החינוך בארץ לא עושה מספיק כדי לאתר ולהטמיע טכנולוגיות שיכולות לסגור את הפערים שנפתחו בין מערכת החינוך בארץ ל-OECD. היינו מאד שמחים לקבל טלפון מנפתלי בנט שיברך אותנו על הזכיה אבל גם שיקצה תקציב (לא גבוה במיוחד) לרכישת התוכנה לכלל תלמידי ישראל באופן שיאפשר לנו גם לספק הדרכה למורים ותמיכה ראויה”.

איזו השפעה יכולה להיות לאימוץ הפתרון שלכם במערכת החינוך בישראל?

אלמוג: “יש סיכוי שפעולה כזו יכולה לשנות דרמטית את המיקום של ישראל במבחני פיז”ה ואת תוצאות מבחני המיצ”ב בתוך שנים בודדות, ושכעבור 5-10 שנים נתחיל לראות את התוצאות גם בכמות הניגשים ל-5 יחידות מתמטיקה”.

 

גיוס: Metadata מגייסת 2 מיליון דולר כדי למצוא לכם את הלידים הטובים ביותר

$
0
0
מקור: cc0-by-Pixabay
מקור: Metadata

מקור: Metadata

חברות כיום כבר מבינות שלא ניתן להסתפק סתם בלידים ויש צורך בלידים איכותיים. חברת Metadata הישראלית מפתחת מערכת שמאפשרת לאנשי השיווק לקבל לידים מדוייקים וליהנות מאוטומציה של כל התהליך. היום (א’) הודיעה החברה על גיוס של 2 מיליון דולר.

עד 150 פרטי מידע שונים על אדם מכתובת המייל שלו

כיום, חברות רבות נעזרות בשיווק מבוסס תוכן שכולל פרסום מדריכים, מאמרים ומחקרים, כדי למשוך את קהל היעד שלהן, לגרום לו להתעניין במוצריהן ולעודד אותם לבצע רכישה. האתגר של החברות הללו הוא כפול: ראשית, לייצר מספיק ביקוש לתוכן ושנית, לייצר קהל איכותי שעתיד להפוך ללקוח משלם. המערכת שפיתחה Metadata יודעת להתחבר למערכות ה-CRM ו-Marketing Automation של הלקוחות שלה, למשוך את הלידים שהפכו ללקוחות, בחיתוכים שונים כמו נפח מכירות מסוים למשל, ולעשות להם reverse engineering – כלומר ללמוד הכל על האנשים והחברות שבהם הם עובדים.

המערכת של החברה מחוברת לאלפי מקורות נתונים שונים ויכולה בעזרת כתובת מייל בלבד – לייצר בין 100 ל-150 אותות, או פרטי מידע, שונים ביניהם מצב משפחתי, משכורת, טכנולוגיות שהחברה שבה הן עובדים משתמשות, כישורים, השכלה, השפעה, שייכות לקבוצות מקצועיות, תחומי ידע, מותגים מקושרים ועוד. לאחר גיבוש רשימת הלקוחות הפוטנציאלים, המערכת מריצה פונקציות סטטיסטיות כדי ‘לנקות’ את האותות הרלוונטים לכל לקוח. כך למשל המערכת תחליט האם בעלות על כלב רלוונטית עבור חברת תקשורת כמו סיסקו למשל. בשלב הסופי, אחרי שנוצר הפרופיל של הלקוח האידיאלי, מייצרת המערכת בסיס נתונים של כל הלקוחות שתואמים לפרופיל ומתחילה לפרסם בערוצים השונים, כדי להביא אותם לדפי הנחיתה ולייצר המרה.

Metadata נוסדה ב-2015 על ידי גיל אלוש, יאן מנביץ ואסף שילת והיא מעסיקה 7 עובדים במשרדים בתל אביב, סן פרנסיסקו וויסקונסין. בשיחה לגיקטיים סיפר גיל אלוש, שמשמש כמנכ”ל החברה, כי הרעיון לחברה עלה בראשו, לאחר שעבד מספר שנים כסמנכ”ל שיווק בחברות b2b: “הרקע שלי כמהנדס תוכנה עזר לי לעשות אוטומציה לתהליך, אך כל פעם הייתי צריך לבנות אותו מחדש, בעוד שחברות מתחרות infer, leadspace, mintigo, lattice engine נתנו לי תובנות אך לא פעלו על בסיס התובנות שלהן והשאירו את העבודה הקשה לאיש השיווק”. מכיוון שרוב אנשי השיווק אינם אנשים טכניים, רבים מהם נתקעו בשלב הזה ולא הצליחו להתגבר על האתגרים הללו. אלוש החליט לכתוב את הגרסה הראשונה של התוכנה והחל לשווק אותה.

מאז הקמתה גייסה החברה 300 אלף דולר בסבב Seed ועתה כאמור היא מודיעה על סבב גיוס של 2 מיליון דולר בהובלת Hillsven Capital ובהשתתפות Greycroft, 500 Startups, Right Side Capital Partners ועוד משקיעים פרטיים.

צפו: זה מה שעושה Metadata ב-60 שניות

חמש טעויות נפוצות של סטארטאפים ישראלים בסין

$
0
0
GettyImages

GettyImages

קרדיט תמונה\צלם: Blackstation, Getty Images Israel

מאת צבי שלגו, מוותיקי היזמים בסין ומי שעומד מאחורי יוזמת CHINA BOOT CAMP – תכנית אימונים אינטנסיבית לסטארטאפים ישראלים בסין

סטארטאפים טכנולוגיים רבים מגלים היום עניין בשוק הסיני, ובצדק רב. עם זאת, לפתח עסקים ולהקים מערך מכירות בסין זהו מהלך הכרוך בהעברת ידע, שיטות עבודה, ניהול צוות מקומי והתנהלות מול גורמי ממשל ושותפים עסקיים מקומיים, שהם אתגרים לא פשוטים גם לחברות מבוססות.

לפניכם, על קצה המזלג, כמה מהטעויות הנפוצות שסטארטאפים זרים עושים בסין, ושניתן למנוע בעזרת הכנה מעמיקה ולימוד מניסיון של אחרים:

1. להגיע מאוחר לשוק הסיני, זה בד”כ מאוחר מדי

בגלל גודל השוק הסיני וקצב התפתחותו, חברה שלא שוקלת להיכנס לסין בזמן עלולה למצוא עצמה מול מתחרים סינים חזקים יותר גם בסין עצמה וגם בשווקים הבינלאומיים. כשהסינים מזהים טכנולוגיה מעניינת בעולם הם מיד מנסים לבנות גרסה מותאמת לשוק שלהם, וזו אחת הסיבות שיש להגיע לסין בזמן ולמלא את החלל. מאחר והשוק הסיני כל כך גדול, חברה קטנה שם יכולה לצמוח לממדים גדולים ומהר. יזם ישראלי המתעכב בפיתוח שווקים תחת אסטרטגיה של ״אמריקה קודם״ יתמודד עם מתחרים אמריקאים על נתח שוק ועל הזדמנויות השקעה ובד״כ ידחה את הכניסה לסין בשנתיים שלוש. בתחומים רבים כגון מסחר מקוון, מובייל, טלקום ותחומים רבים אחרים ״מתחרה״ סיני שיפעל במקביל בשוק הסיני ייחשף לשוק גדול יותר עם פחות מתחרים ועם הזדמנויות השקעה רבות בהרבה. תופעת ה-cut&paste שהתרחשה בעבר בעולמות התעשייתיים, מקובלת ואף קלה יותר למימוש בעולמות של אינטרנט כמו גם בציוד תעשייתי ורפואי בסין.

2. השקעה מגורם סיני

סטארטאפים רבים מתקשרים עם חברות או משקיעים פרטיים מסין שמציעים מימון, מבלי להיות ערים לגורמים המניעים את המשקיעים וליכולותיהם האמיתיות להוות שותפים אסטרטגיים. רבים מעניקים זכויות רבות מידי למשקיע הסיני מתוך רצון לגייס בדחיפות כסף לחברה לשימושים בשווקים אחרים, ומקלים ראש במשקל שהשוק הסיני יכול להוות עבורם. על מנת להכיר את השוק בסין ולגבש דעה בעניין מבנה ההשקעה הנדרש, סטארטאפ זקוק להוצאת משאבים ניכרים לבדיקת השוק ובעיקר להקמת נוכחות מקומית מקצועית שתאפשר מאמצי פריסייל ולווי של תהליכי מכירה והטמעה עד להוכחה מוצלחת של מודל עסקי ברור. בשלב הבא ניתן יהיה לאתר את השותפים-משקיעים הפוטנציאליים האמיתיים שבאים מתוך השוק, אלו שהאג׳נדות שלהם חופפות עם צרכי הסטארטאפ.

3. שותף מקומי – אחד או יותר?

בעיה מס’ 1 של חברות בסין היא העובדה שהשוק הסיני כל כך גדול ומורכב, שנדיר ששותף עסקי אחד יוכל לממש פוטנציאל של חברה בסין. במרבית התחומים יש צורך להקים רשת מגוונת של שותפויות שיווקיות או טכנולוגיות, כדי למצות את הפוטנציאל בשוק הסיני. גם חברה שנכנסת לשוק באמצעות שותפות אסטרטגית ראויה בסין, עדיין נדרשת להכריע אם נכון עבורה להיכנס רק עם שותף אחד. הסתמכות על שותף יחיד מסתברת לעיתים כטעות אסטרטגית של חברות זרות בסין, ולעיתים אף מונעת מהן לצמוח או לפעול בסין בעתיד.

4. הדינמיקה העסקית בסין מבלבלת את היזם הזר

עם כל הכבוד למערב, סין המודרנית יצרה דינמיקה עסקית ייחודית למדינה. העובדה שחלק לא קטן מתעשיית ההייטק הסינית מתהדר בסינים בוגרי אוניברסיטאות מערביות או באלה שחיו במערב, עדיין לא מוחקת תרבות של 5,000 שנה. לראייה: חברות מובילות כמו גוגל, פייסבוק ומיקרוסופט נתקלו בקשיים אדירים בפעילותן בסין, ולקח להן עשרות שנים להבין את הטעויות שלהן. ליזם הישראלי יש סיכוי טוב ללמוד להכיר את צורת החשיבה הניהולית והצרכנית בסין במהירות ולשנות אופי של מוצר או מודל עסקי בהתאם. בזה יתרוננו על חברות גדולות וחשוב לאפשר חופש פעולה למנהל הטריטוריה לקדם שינויים במוצר או במודל העסקי והתמחירי לשוק המיוחד והדינמי הזה. ברבות מידי מהחברות שנתקלנו לא הפנימו את הצורך לשנות ולהתאים את ה״הצעה״ של החברה לשוק הסיני כבר בשלבי החדירה הראשונים. במקרים אחרים, חברות המעדיפות לסמוך על גורם הפצה או שותף מקומי יחיד, יגלו בד”כ שאותו מפיץ ממסך את צרכי השוק האמיתיים ומתמקד במחיר המוצר בלבד. למותר לציין כי שותף בלעדי שכזה עשוי לגרום נזק בלתי הפיך למותג.

5. דחיית הכניסה לסין מקטינה משמעותית את ערך החברה בעיני משקיעים פוטנציאליים

ברוב התחומים, סטארטאפ שמראה מכירות ראשונות ותשתית עצמאית (חברת בת עם או בלי שותף מקומי) מוכיח את ההיתכנות של המודל העסקי שלו בשוק הסיני הענק, כך שניתן לנכס את הפוטנציאל שלו מיידית לערך חברת האם. אם מסכימים עם קביעה זו אזי כל עיכוב בכניסה לסין מקטין משמעותית את ערך החברה בעיני משקיעים.

מדריך האקסלרטורים הישראלי המלא לשנת 2016 [מתעדכן]

$
0
0
jobs startup PD

 

כך זה נראה מבפנים, Hatch בסן פרנסיסקו. עשרות יזמים מפוזרים בחלל אחד ענק. צילום: גיקטיים

כך זה נראה מבפנים, Hatch בסן פרנסיסקו. עשרות יזמים מפוזרים בחלל אחד ענק. צילום: גיקטיים

אקסלרטורים נועדו להגביר את התקדמות הסטארטאפ בצורה משמעותית, בתוך פרק זמן מוגדר מראש. רוב התכנית המקומיות עובדות באותה הדרך ומציעות ליזמים חלל עבודה, גישה למנטורים ובעלי ידע שנועד לעזור לפתח את המוצר בצורה הטובה ביותר וכמובן להעניק גישה למשקיעים פוטנציאלים ולקהל היעד אליו מכוונת החברה.

בפוסט הנוכחי לא תמצאו חממות, Co-Working Spaces או תוכניות מנטורים כאלו ואחרות. אנו מגדירים אקסלרטורים כארגונים היוצרים תוכניות המיועדות להאצת קצב התפתחותו של סטארטאפ לעבר גדילה. מה שמבדיל אקסלרטורים מתוכניות mentoring או חללי עבודה משותפים הוא שהם פועלים בשיטה של מחזורים קצובי-זמן שבהם כמות מסוימת של חברות עוברות את התהליך או שהסטארטאפים נמצאים בהם לתקופה קצובה של זמן. 

היות שקיימים היום כ-90 אקסלרטורים פעילים בישראל ייתכן שפספסנו חלק מהנתונים. לא מצאתם את האקסלרטור שלכם או שתרצו לעדכן/לשנות את פרטי האקסלרטור המופיעים כאן? אנא מלאו את הפרטים המעודכנים בטופס הבא (יש למלא את הפרטים בעברית ובגוף שלישי).

האקסלרטורים

g8200 EISP

תוכנית היזמות של יוצאי 8200 – EISP, הנה אקסלרטור ללא מטרות רווח (הפועלת מטעם עמותת בוגרי 8200, שהינה מלכ”ר). התוכנית הוקמה בשנת 2011 והינה מראשוני האקסלרטורים בישראל, ופועלת מתוך חזון לקדם יזמי Early Stage ישראלים – גם כאלה שאינם בוגרי היחידה – וזאת, תוך שימוש בהון האנושי, ברשת הקשרים ובידע של בוגרי 8200.

התוכנית נפרסת על פני 6 חודשים (מינואר עד יולי, מדי שנה), במסגרתם מתקיימים 14 ימים מלאים של סדנאות, הרצאות ומפגשים עם יזמים סדרתיים, משקיעים ואנשי מקצוע אחרים – כאשר כל מפגש מתמקד בסוגיות ובעיות שונות בחייו של סטארטאפ בתחילת דרכו. ימים אלה נפרסים כאמור על פני ששת חודשי התוכנית, ואינם מתקיימים ברצף. בכל מחזור מתקבלים כ-20 סטארטאפים שונים, משלב הרעיון ועד שלב ה-Seed, מכל התעשיות (ללא הגבלה).

בנוסף לימים אלה, זוכים הסטארטאפים המשתתפים בתוכנית לשלל שירותים והטבות, לרבות חלל עבודה משותף ב-WeWork תל אביב, קבוצת יזמים ותיקים אשר מסייעים לסטארטאפים המשתתפים בתוכנית במסגרת תהליך ליווי אישי (מנטורינג), וכן Office hours (שעות ייעוץ מקצועי) עם שותפי התוכנית השונים, וכן עם אנשי מקצוע ויזמים אחרים – על גיוס הון-סיכון, מוצר, שיווק, סוגיות פיננסיות, ועוד. זאת, כאמור, בנוסף לחיבור לרשת בוגרי 8200 של עמותת בוגרי היחידה, המונה כ-15 אלף בוגרים. הסטארטאפים המשתתפים בתוכנית יכולים להשתתף באירועי הנטוורקינג של העמותה, לחפש עובדים ושותפים, ועוד. התוכנית מסתיימת בדמו-דיי אליו מגיעים כ-350 משקיעים, במהלך חודש יולי מדי שנה.

התוכנית גובה מהחברות המתקבלות דמי השתתפות סמליים בסך של 1,000 ש”ח. (תשלום חד פעמי) כמו כן, היא אינה לוקחת אקוויטי או בעלות על הקניין הרוחני של הסטארטאפים המשתתפים.

בשורה התחתונה: שישה חודשים, דמי השתתפות של 1,000 ש”ח לכל מיזם, מקום בחלל עבודה משותף, ללא מימון ישיר והשקעה אך עם לא מעט חשיפה.

סטטוס: התוכנית נמצאת במהלך המחזור ה-6 שלה, אשר החל בינואר השנה ויסתיים בחודש יולי 2016. המיונים למחזור ה-7 של התוכנית ייפתחו במהלך ספטמבר 2016.

פורטפוליו: Lacoon Security, NextPeer, Keeperz, Desti, Zuznow, Carambola, PQEyewear, Evolero, Yeloha, Navin.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

g8200 Social Program

התוכנית הוקמה במטרה לקדם פתרונות טכנולוגיים לבעיות חברתיות ולקדם את תחום היזמות החברתית בישראל, וזאת תוך שימוש בהון האנושי של בוגרי 8200. מספר החברות המשתתפות במחזור נע בין 10 ל-13 מיזמים, כאשר במחזור הראשון בשנת 2014 השתתפו 13 מיזמים, ובמחזור השני, שהסתיים בפברואר 2016, השתתפו 10 מיזמים.

כל מחזור אורך 4.5 חודשים, במסגרתו זוכים היזמים לקבלת תכנים מרוכזים במגוון תחומים הנחוצים להם, לקבלת שירותים רבים (שעות פיתוח אפליקציה, פיתוח UX-UI, ייעוץ משפטי, ייעוץ עסקי, סיוע בהגשת בקשות למדען הראשי, אימון בתחום הפיצ’ינג ועמידה מול קהל, ייעוץ בנושא קמפיינים למימון המונים, וכן ייעוץ בנושאי אבטחת מידע, בניית תכניות עבודה, שיווק ויחסי ציבור). במקביל לתכנים המועברים, זוכות החברות למנטורינג אישי ממנטורים מהשורה הראשונה, המכהנים בתפקידים שונים במגוון תחומי התמחות: טכנולוגיה, עסקים, משפט, מגזר שלישי, קרנות השקעות, ניהול סיכונים, פרסום, שיווק ועוד. התוכנית הינה ללא מטרות רווח, ולא נלקח מהחברות המשתתפות בה הון, באף שלב שהוא, ואף לא דמי השתתפות.

במסגרת האקסלרטור נחשפות החברות לרשת הקשרים הענפה של בוגרי 8200, וכל מחזור מסתיים באירוע Pitch, במסגרתו זוכות החברות להציג עצמן בפני משקיעים פוטנציאליים, לרבות בפני גורמים בכירים בעולם ההשקעות הפרטיות ובעולם קרנות הון הסיכון. המיזמים בוגרי שני מחזורי התוכנית כבר הספיקו לגייס השקעות, לזכות בתחרויות בינלאומיות, להשיק פיילוטים מול חברות מובילות ולקבל מענקים מהמדען הראשי.

סטטוס: המחזור השני של התוכנית החברתית הסתיים בחודש פברואר 2016. הקול הקורא למחזור השלישי יופץ בחודש יוני 2016, כאשר המיונים יתקיימו לאורך החודשים יולי-אוגוסט, והמחזור עצמו ייפתח בחודש אוקטובר 2016.

פורטפוליו: Eyecontrol, VoiceItt, O’Daddy, Communeteer.

8200 Social

מקור: התוכנית החברתית של עמותת 8200

A3i

A3i הוא אחד מהאקסלרטורים הראשונים בעולם המפוקסים על יצירה ופיתוח של טכנולוגיות, שירותים, ומוצרים עבור אנשים עם מוגבלויות על מנת לשפר את איכות חייהם ושל בני משפחתם. A3i הוקם ב-2013 וכבר סיים שני מחזורים. התכנית מנוהלת במשותף על ידי PresenTense ובית איזי שפירא ונתמכת על ידי קרן משפחת רודרמן והפדרציה היהודית של לוס אנג’לס. האקסלרטור ממוקם בבית איזי שפירא ברעננה, שם היזמים מקבלים ליווי אישי של מנטורים ויועצים עסקיים, עד לשלב הצגה בפני משקיעים. התכנית מיועדת לחברות בשלבים הראשוניים או בשלבי מימוש מתקדמים.

בשורה התחתונה: שישה חודשים הכוללים פגישות שבועיות, ללא השקעה וללא לקיחת אחוזים מהחברה אך עם תשלום מצד היזמים בין 500 ל-1,000 ש”ח.

סטטוס: קול קורא למחזור השלישי פורסם לאחרונה והדדליין האחרון להגשה הוא ה-04.06.16. המחזור ייפתח ביולי 2016.

פורטפוליו: Sesame Enable, EasyStroll, Gemon, Just4Me, AbiliSense, Paratrek, Handy Bag.

A3I

מקור: A3i

AltaLab

האקסלרטור הוקם על ידי קרן ההון סיכון AltaIR במטרה לאתר מיזמים הנמצאים בשלבים מוקדמים ולהשביח את הרעיון שעומד בבסיסם. האקסלרטור אורך שלושה חודשים הכוללים ליווי צמוד, חלל עבודה וכן אופציה להשקעה של 200 אלף דולר על ידי הקרן תמורת 3% ממניות הסטארטאפ. ההשקעה תלויה בהישגי המיזם במהלך התוכנית. הסקטורים המועדפים הם אינטרנט, מובייל, Adtech, Fintech ותחום הבריאות.

בשורה תחתונה: 3 חודשים, ליווי צמוד באווירת חממה ואופציה להשקעה תמורת אחוזים.

סטטוס: לא עובדים בשיטת מחזורים. עובדים עם עד 3 חברות בפרק זמן קצוב מראש.

פורטפוליו: Estateya, SayYeah.

מקור: AltaLab

AtoBe

האקסלרטור יושב בעזריאלי מכללה אקדמית להנדסה בירושלים (המכללה היא עמותה). לרשות היזמים עומדים מגוון המתקנים של המכללה להנדסה, לרבות מעבדות משוכללות, חומרים מתקדמים, מדפסות תלת-מימד, ספריה מקצועית, סטודנטים מתמחים משנה ד’ במכללה ועוד. המחזור הראשון החל פעילות בשנת 2014. בנוסף לתמיכה אקדמית האקסלרטור מספק גם מרחבי עבודה חדשים – עם שולחן קבוע לכל צוות, תמיכת מגוון שותפים ותוכנית מלאת פעילות המכילה הרצאות, מפגשים וייעוץ פרטני עם מנטורים. אורך כל מחזור הוא 6 חודשים. ישנן 7 חברות בכל מחזור והאקסלרטור לא לוקח אקוויטי או כל עלות אחרת.

סטטוס: המחזור השני פועל כיום וצפוי להסתיים בחודשים הקרובים. כעת מתחילה ההרשמה למחזור השלישי שעתיד להיפתח בקיץ.

פורטפוליו: EZave, Airscort, The Elegant Monkeys, KeepItApp, Tukuoro, Keeper, Check-In, Valera.

מקור: AtoBe

Baba Tech/BABA

BABA הינו אקסלרטור למיזמים מבוססי עיצוב, מוצרים או עסקים נותני שירות אשר יכול להכיל עד 35 יזמים מבצלאל. BABA TECH הינו אקסלרטור למיזמים טכנולוגיים מבוססי עיצוב או בהובלת מעצבים (אפליקציות, טכנולוגיות ייצור או עיצוב מבוסס טכנולוגיות מתקדמות). התכניות מסובסדות במידה נרחבת עלי ידי בצלאל, קרן גראס וקרן ש״ץ. BABA דורשת תשלום סכום של 750 ש”ח לכל שלב בעוד ש-BABA TECH דורשת תשלום כולל של 1,000 ש”ח.

סטטוס: שתי התוכניות של בוגרי בצלאל נפתחו בתחילת חודש אפריל 2016.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

Barclays Accelarator

תוכנית אקסלרטור של חברת ברקליס, בת 13 שבועות, המופעלת בשותפות עם Techstars. התוכנית, היושבת במתחם Rise תל אביב, תעניק לעשר חברות מתחום הפינטק ואבטחת הסייבר הזדמנות לקחת חלק בנטוורקינג פעיל, חונכות ופיתוח וכן אפשרות לבלות חלק מזמן התוכנית באתרים גלובליים אחרים של ברקליס. במקביל למחזור בישראל ישנו מחזור פעיל בניו יורק. התכנית מופעלת בשותפות עם Techstars, בעל מודל השקעה והחוזים משלו. בנק ברקליס אינו משקיע בסטארטאפים המשתתפים בתכנית.

בשורה התחתונה: ללא דמי השתתפות, 13 שבועות עם מתחם עבודה, נטוורקינג וליווי.

סטטוס: ההרשמה לתוכנית נסגרה ב-2 בינואר 2016 והתוכנית עצמה נפתחה במרץ 2016.

ברקליס

מקור: צילום מסך

Basecamp

האקסלרטור מתמחה בתחום ביטחון המולדת (Homeland Security) ונמצא בפארק הסייבר של באר-שבע. אינו פועל במחזורים אלא מקבל סטארטאפים לתקופה של בין 3 ל-10 חודשים. אין דמי השתתפות. השקעה ולקיחת equity נלקחים בהתאם להסכם מול כל סטארטאפ.

סטטוס: הסטארטאפים הראשונים של התוכנית מתחילים בימים הקרובים.

מקור: Basecamp

מקור: Basecamp

BizTEC

תחרות BizTEC מתקיימת זו השנה ה-12 בטכניון. התחרות פתוחה לצוותי Early Stage של סטודנטים ובוגרים טריים מכל הארץ, מכל התחומים, ומתקיימת לאורך חצי שנה. מתוך כלל הנרשמים, 30 צוותים נבחרים לשלב הראשון, במהלכו הם עוברים סדנאות הכוללות הרצאות ו-Open Space עם ליווי צמוד של מנטורים מהתעשייה ומהטכניון. באירוע חצי הגמר מוכרזות 12 החברות שיעברו לשלב ה-Summer Accelerator, הנערך במהלך חודשי הקיץ. חברות אלו גם כן מקבלות ליווי, הדרכה, גישה למשקיעים ועוד. באוקטובר מתקיים ה-Demo Day, ובמהלכו הקבוצה המוצלחת ביותר, זוכה ב-10,000 דולר.
התכנית אינה לוקחת אחוזים ואינה גובה דמי השתתפות.

בשורה התחתונה: חצי שנה בטוטאל, 3 חודשים ב-Accelerator עצמו לאחר הזכייה בתחרות, ללא דמי השתתפות, ללא לקיחת אחוזים וללא השקעה.

סטטוס: המחזור האחרון נפתח באפריל. עד כה התקיימו 11 מחזורים.

מקור: BizTech

מקור: BizTech

 

Brainnovations

האקסלרטור הראשון שמיועד ליזמים בתחילת דרכם בתחום טכנולוגיות המוח. התוכנית נוסדה על ידי Israel Brain Technologies ביחד עם חברות שותפות כגון טבע, Boston Scientific, פועלים היי-טק, חברת הייעוץ הפיננסי PWC, משרד עורכי הדין קצנל דימנט פרנק, קבוצת הקניין הרוחני ריינהולד כהן, וחברת פיתוח החדשנות SIT. התכנית מלווה את היזמים בשלבי גיבוש הרעיון והתכנית העסקית. משתתפי התכנית יקבלו הכשרה ותמיכה מקיפה, וליווי אישי של מנטורים מהארץ ומחו”ל. המפגשים עצמם נערכים פעמיים בשבוע בקמפוס תל אביב של חברת גוגל.

בשורה תחתונה: ליווי אישי ומפגשים שבועיים, ללא דמי השתתפות, לקיחת אחוזים ואופציה להשקעה.

סטטוס: המחזור הראשון הסתיים בפברואר 2016. ההרשמה למחזור השני הסתיימה ב-19.3.16.

BRAINNOVATIONS

מקור: Brainnovations

 

Citi

האקסלרטור, היושב במרכז החדשנות של סיטי בקריית עתידים, כולל חיבור למנטורים רלוונטים לחברה מתוך סיטי העולמית, אפשרות לשבת במתחם של המרכז, סיוע בתהליך פיתוח מוצר אפקטיבי עבור תעשיית הפיננסים הגלובלית, חשיפה למנהלים בכירים בסיטי אשר יסייעו לחברות הסטארטאפ להגיע לשלב הבא ושבירת חסם הכניסה עבור חברות סטארטאפ בשלבים מוקדמים לעולם בנקאי גלובלי. התכנית אינה מתחייבת להשקיע ואינה דורשת הענקת אחוזים בתמורה להשתתפות. התוכנית, שנמשכת ארבעה חודשים, מחפשת יזמים מצויינים בעלי טכנולוגיות בתחום הפיננסי הן מצד הגופים והן מצד הצרכן והממשקים ביניהם. האקסלרטור מאפשרת הגשת מועמדות לחברות סטארטאפ מכל תחומי הטכנולוגיה הפיננסית כגון תשלומים, שווקים, דאטה, מסחר ואנליזות.

שורה תחתונה: ארבעה חודשים, ללא דמי השתתפות, השקעה ואחוזים. אופציה למקום עבודה, חיבור וסיוע בכניסה לעולם הפיננסיים העולמי דרך הקשרים של סיטי.

סטטוס: ההרשמה למחזור הרביעי נפתחה וניתן להגיש מועמדות עד ה-20 ביולי 2016. המחזור עצמו ייפתח ב-16 באוגוסט 2016.

פורטפוליו: PayBox, Mycheck, Ryzyco, Pronto.ly, ThetaRay, Wayerz.

citi

מקור: Citi

Cockpit

תכנית חדשנות להאצה ותמיכה בסטארטאפים מהארץ ומהעולם בתחומי התעופה והתיירות של חברת התעופה אל-על. התוכנית, שנמשכת שנה, מיועדת לחברות בשלבים שונים החל משלב מוקדם של אב-טיפוס ועד לחברות בשלב צמיחה. התוכנית כוללת גישה למערכות אל-על לצורכי פיתוח ואינטרגרציה בשלב Beta עם אפשרות שאל-על תהפוך ללקוח הראשון של הסטארטאפ, מימון ראשוני של 25-100 אלף דולר, ייעוץ בתחומיה של אל-על, חשיפה ופתיחת דלתות לשוק המקומי והעולמי לרבות עם שותפים אסטרטגיים של Cockpit (בהן ענקיות טכנולוגיה כגון יצרניות מטוסים, חממות טכנולוגיה ואוניברסיטאות) ומנטורינג.

בנוסף, התוכנית תקצה מקום עבודה לחברות המעוניינות בכך וטומנת בתוכה פוטנציאל להשקעה של עשרות אלפי דולרים בתצורה של Convertible note וכן בהטבות נוספות. במידה ותרצו להגיש מועמדות התוכנית מחפשת סטארטאפים עם מוצרים בעלי פוטנציאל רב לפריצת דרך בתחום התעופה והתיירות, החל משלב תכנון הנסיעה, שירותים בשדה התעופה, חווית הטיסה דרך שירותים במהלך החופשה ועד נושאי ליבה של חברות תעופה (כגון תחזוקה, מטענים, שירות לקוחות, ביטחון ועוד).

שורה תחתונה: תוכנית הנמשכת על פני שנה, ללא דמי השתתפות, כוללת מימון ראשוני, מקום עבודה ופוטנציאל להשקעה.

סטטוס: ניתן להגיש מועמדות לאורך כל השנה, הפעילות היא ongoing.

פורטפוליו: Shopnfly, Bid Flyer.

מקור: צילום מסך

COM.UNITY

האקסלרטור קומיוינטי הוקם בשנת 2014 על מנת לקדם מיזמים בתחום הסושיאל טק (טכנולוגים חברתיים). קומיוניטי הינו מלכ׳׳ר המתמחה ב-10 מיזמים פר מחזור. תנאי הקבלה הינם ברמת המיזם המוצע ואין דמי השתתפות וכן לא נלקח נכון לעכשיו equity.

סטטוס: המחזור נפתח מדי שנה בספטמבר ומתקיים כחודשיים עד נובמבר. המחזור האחרון הסתיים בנובמבר 2015.

פורטפוליו: Roots, Awearness, Apella.

COM.UNITY

מקור: COM.UNITY

Create Tel Aviv

תוכנית של חצי שנה בשיתוף עם קרן הון הסיכון Terra, עיריית תל אביב, VISA, BOSCH, EDP ולאומי קארד. התוכנית עוזרת לפתור צרכי שוק אמיתיים על ידי קישור בין יזמים יוצאי דופן (לפני-רעיון ולפני-צוות) עם גורמים בינלאומיים. התוכנית מתחלקת לחודשיים של bootcamp ועוד ארבעה חודשים אקסלרטור. ללא דמי השתתפות ולקיחת אחוזים עם אופציה להשקעת Pre-seed עד ל-50 אלף דולר לקבוצה. כמו כן הקבוצות יצאו עם מוצר גרסת אלפא עובד. עם סיום האקסלרטור הסטארטאפים מתמודדים על האפשרות לקבל השקעה של עד מיליון דולר וכן לבצע פיילוטים עם תאגידים בינלאומיים. גם כאן התוכנית כולל מנטורינג, שותפויות עסקיות והזדמנויות לנטוורקינג וישיבה במתחם עבודה. בתוכנית מחפשים יזמים מנוסים שמוכנים להקים את הסטארטאפ הבא שלהם (אין צורך ברעיון ו/או צוות). תחומי העניין הינם  energy and cleanweb, smart cities, autonomotive and smart transportation, industrial internet and IoT, food and agriculture.

בשורה התחתונה: יזמים שיקימו סטארטאפ במשך 6 חודשים, ללא לקיחת אחוזים ודמי השתתפות אך עם אופציה להשקעת pre-seed וכן לאחר התוכנית להשקעת seed.

סטטוס: המחזור השני של התוכנית נפתח בפברואר 2016.

CREATE

מקור: CREATE

Crossrider Innovations

האקסלרטור התאגידי של Crossrider Plc הוקם ב-2016. האקסלרטור מחפש סטארטאפים שהנם בשלב הפרה-סיד או סיד בסקטורים הבאים: e-Commerce, Big Data ו-User Personalization. לא פועלים בשיטת המחזורים אבל כל סטארטאפ נמצא באקסלרטור במשך 3 חודשים. ישנם 3-4 סטארטאפים במקביל בכל תקופה כזו. אין תשלום או לקיחת אקוויטי. יש אופציה להשקעה תמורת אקוויטי במקרה של מועמדים מתאימים.

השורה התחתונה: 3 חודשים, ללא עלות/אקוויטי, אופציה להשקעה.

סטטוס: מחפשים סטארטאפים עבור המחזור הראשון.

מקור: Crossrider Innovations

מקור: Crossrider Innovations

HAC

HAC הוא האקסלרטור האורבני והמוניציפלי הראשון בישראל. האקסלרטור, יוזמה מלאה ובלעדית של עיריית הרצליה, מעניק תכנית מנטורשיפ איכותית מלאה ל-3 חודשים, גישה לדטאבייס העירוני, הזדמנות להוציא לפועל POC או פיילוט ראשון ואף מייצר קשר בין סטארטאפים לעירייה כלקוח, ותכנית חילופי סטארטאפים עם לייפציג-גרמניה. הסטארטאפים נבחרים לפי הפוטנציאל של HAC לעזור להם באמצעות הכלים המקצועיים של האקסלרטור ושל העירייה. התכנית הינה פרו-בונו, ומטרתה היא לקדם סטארטאפים בשלב המוצר וליצור מפגש וחיבור בין סטארטאפים לעירייה ולקהילות, מוסדות ועסקים בעיר.

בנוסף לאלו, באקסלרטור נעשה שימוש בקשר הערים התאומות של הרצליה לטובת שיתופי פעולה בינלאומיים עבור הסטארטאפים. כל מחזור מכיל 6 חברות, לאורך שלושה חודשים + חודשיים נוספים של שימוש במרחב העבודה של HAC.

האקסלרטור מתמקד בחדשנות אורבנית; ערים חכמות ולייפסטייל, טכנולוגיות אזרחיות, IoT, קהילות חכמות, ומסתיים באירוע “דמו די” הצגה בפני משקיעים. העלות היא 500 שקלים לכל יזם המשתתף בתכנית.

בשורה התחתונה: שלושה חודשים, דמי השתתפות חד-פעמיים בסך 500 שקלים לכל יזם לכל התקופה. הישיבה במרכז היזמות בהרצליה. אין חלוקת אקוויטי והשקעה. חשוב לציין כי התכנית הקרובה תתמקד בחדשנות אורבנית, מיזמים הקשורים לחיים בעיר, טכנולוגיות אזרחיות, האינטרנט של הדברים, קהילות חכמות, חיי קהילה בעיר. על המיזמים להיות בעלי אופי טכנולוגי חוקי ומוסרי, בשלב מוקדם טרום גיוס השקעה ממשקיע מוסדי.

סטטוס: עד כה היו ל- HAC שלושה מחזורים. המחזור השלישי הסתיים בחודש מאי והרביעי יתחיל בחודשי יולי-אוגוסט 2016.

פורטפוליו: Doorbill, Rapid, Stepin, H2H, Seekwhale, Zipwize, WeAsQ, eatAlike, Soiot.be, WanderOn, Citymize, GreenQ, Nativeex, Kaboola, Videotherapy, iWitness.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

HaMeitz

“המאיץ” הוא אקסלרטור ליזמות חברתית-עסקית, ממוקם בבאר שבע, עבור יזמים בדרום הארץ. המאיץ הוקם ב-2014 וכרגע באמצע המחזור השני, ומופעל בשיתוף עם PresenTense Israel וארגון ביתא של תור המדבר, בתמיכת קרן נס מהפדרציה היהודית מטרו-ווסט. המטרה של “”המאיץ”” היא להאיץ מיזמים אשר יקדמו את הכלכלה המקומית, יעשירו את חיי הקהילה בדרום ויפתרו אתגרים שורשיים בדרום הארץ.
התוכנית נמשכת חמישה חודשים ובמהלכה היזמים עוברים הכשרה מקצועית קבוצתית וכן ליווי אישי של מנטור בכיר לכל יזם.

בשורה התחתונה: דמי השתתפות של בין 500-1,000 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, פגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: “המאיץ” כרגע באמצע המחזור השני. הגשת מועמדות למחזור הבא עתידה להיפתח באוקטובר 2016, כאשר התוכנית תתחיל בינואר 2017.

פורטפוליו: מתגלים, אוניברסיטת גיל הזהב, שפת מדבר.

hameitz

מקור: המאיץ

Hamitham / StartHub

“המתחם” הוא מתחם העבודה המשותף המוצע ליזמים. מדובר בתכנית אימון ייחודית ליזמים באקדמית תל אביב-יפו המיועדת ליזמים ולתאגידים. התוכנית פתוחה בפני כל יזם ויזמת עם או בלי תואר אקדמי, אין הכרח להיות סטודנט או בוגר המכללה. התוכניות נמשכות כ-3-6 חודשים במסגרתן היזמים זוכים לליווי של מנטורים אישיים, גישה למאגרי מידע ייחודיים והרצאות עומק וסדנאות.

בשורה התחתונה: מסלול של 3-6 חודשים ללא אחוזים או השקעה, אין כרגע מידע אודות דמי השתתפות.

סטטוס: טרם נקבע מועד לתחילת מחזור חדש. בימים אלו מתמקדים במתחם במחזורים ייעודיים לתחומים ספציפיים.

פורטפוליו: Trekkingin, SportCube, Remini.

מקור: צילום מסך, עיבוד תמונה

מקור: צילום מסך, עיבוד תמונה

HATCH

האצ’ פועל בשיתוף עם מרכז הצעירים בחדרה ומהווה קהילה, האב ומאיץ ליזמים וחברות סטארט-אפ בשלביהם הראשונים מאזור חדרה, עמק חפר, פרדס חנה, אור עקיבא, בנימינה והאזור. הפעילות של האצ’ כוללת מפגשים, הרצאות ומנטורינג עם בכירים מתעשיית ההיי-טק בישראל. כחלק מהפעילות, האצ’ מחברת בין הסטארטאפים לספקי שירותים וחברות מקצועיות אשר מסייעות להם בתחומים שונים.

האצ’ מהווה עוגן טכנולוגי לקידום סצנת סטארט-אפים ייחודית באזור, הכוללת אירועים, הרצאות, כנסים ותחרויות שנערכים לקהל הרחב ומיועדים להעשרה ועידוד תרבות היזמות והחדשנות הטכנולוגית באזור, תוך ביסוס חדרה כמוקד הפועם והמרכזי באקו-סיסטם הטכנולוגי של האזור. האצ’ מקדם את האקו-סיסטם, מגבש ובונה גרעין של יזמים וסטארט-אפים שיהווה את ליבת הפעילות של האזור.

כל השירותים שאנו מעניקים הם ללא עלות וללא אחוזים, כשהמטרה והחזון שאנו פועלים לממשו הוא בניית אקו-סיסטם וסצנה טכנולוגית משמעותית באזור, תוך השארת יזמים מוכשרים ויצירתיים באיזור.

פורטפוליו: HandWallet, JobyTube, Torso Stepper, Steak TzarTzar, PMM.

Hatch_accelerator

מקור: Hatch

Hubanana

ה-Hubanana פתחה את שעריה לראשונה בינואר 2014 וזאת ביוזמה משותפת של עידן מאיר ומנהלת העסקים של עיריית רעננה כאשר הבעלות הינה בעלות עירונית מלאה. ההתמחות של Hubanana הינה בסטארטאפים בשלבים מוקדמים מתחומי המובייל והאינטרנט. Hubnanana אינה פועלת במחזורים קצרים, אלא במחזורים ארוכים של חצי שנה או שנה. מספר החברות המקסימאלי למחזור יכול להגיע גם ל-60 אולם, נכון להיום השיא היה 45 והם רואים בו כמספר אופטימאלי לפעילות שלהם. דמי ההשתתפות הן דמי רצינות בלבד בסך 250 ש”ח לחודש ליזם והם לא לוקחים אקוויטי. נכון להיום אין השקעה שמבוצעת במיזמים, אך ייתכן שנושא זה ישתנה בקרוב.

סטטוס: במהלך השנה השלישית לפעילות ועדיין יש מקום למיזמים נוספים להצטרף.

פורטפוליו: Zikit, Karamba Security, TROPHiT.

מקור: Hubanana

מקור: Hubanana

HUstart

מרכז היזמות של האוניברסיטה העברית הוקם בסוף שנת 2015 ומציע לאינדיבידואלים מוכשרים שרוצים להקים סטארטאפ, תכניות מסוג venture creation, בהן מקימים צוותים ויוצרים רעיונות או משפרים רעיונות קיימים. כל מחזור נמשך כ-8 חודשים, יש מפגש חובה אחד בכל שבוע למשך חצי יום בשעות הערב. התכניות מתאימות לסטודנטים ולאנשים עובדים. ללא לקיחת אחוזים וללא דמי השתתפות. כל תכנית מחולקת לשני חלקים. לחלק הראשון של התכנית מתקבלים אינדיבידואלים יוצאי דופן, מקימים את הצוותים ובוחרים את הרעיון, בחלק השני הצוותים מתמקדים ב-product ובהכנות להצגה למשקיעים. החלק השני של התכנית פתוח לרישום לסטארטאפים צעירים.

סטטוס: המחזור הראשון החל בדצמבר 2015 ויסתיים ביולי 2016. מחזור שני נפתח במאי 2016.

פורטפוליו: Convizit, Mathodix , FreeSpeech.

HUstart-3_black_fonts

מקור: HUstart

IBM Alpha Zone Accelerator

התכנית מקדמת פתרונות לשוק הארגוני, עם דגש על חברות המשלבות טכנולוגיות מעולם ה-Big Data, Analytics, Cloud, Mobile, Security, Internet of Things, Smarter Commerce ו-Cognitive Computing. במסגרת התכנית, שתמשך 24 שבועות, יקבלו היזמים גישה לטכנולוגיות של החברה כולל כלי הפיתוח, תוכנות ותשתיות ענן, ייעוץ מצד החוקרים, המפתחים והמומחים המועסקים על ידי החברה וכדומה. בפני החברות עומדת האפשרות לשבת בשטח העבודה של החברה בפתח תקווה, כאשר IBM מבהירה כי לא תיקח אחוזים מהחברות ולא תגבה עבור ההשתתפות בתוכנית. מטרת התוכנית ליצור שיתוף פעולה טכנולוגי ועסקי על ידי שילוב טכנולוגיות של IBM כחלק מהפתרון שהסטארטאפ מביא לשוק ומתן גישה ללקוחות בעולם עבור החברות הישראליות.

בשורה התחתונה: 24 שבועות, אפשרות לישיבה במשרדי החברה בפתח תקווה, ללא השקעה וללא לקיחת אחוזים מהחברה.

סטטוס: המחזור השלישי נמצא כעת בפעילות.

מקור: עיבוד תמונה

מקור: עיבוד תמונה

 Inno-Negev

מאיץ טכנולוגי המהווה מסגרת תמיכה ייחודית וראשונה מסוגה בנגב. התוכנית, שנפרסת על פני ארבעה חודשים, מספקת כלים משמעותיים ליזמי היי-טק, תוך דגש על פיתוח היכולות היזמיות האישיות של היזם וקידום מיזמים. המאיץ הוקם ומנוהל על ידי מרכז בנג’יס ליזמות וחדשנות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בשיתוף עם ב.ג. נגב טכנולוגיות (חברת הטכנולוגיות של אוניברסיטת בן-גוריון).

המאיץ מכוון למיזמים בתחילת דרכם מכל הארץ הכוללים צוות מבטיח עם טכנולוגיה או רעיון אותו החלו לגבש וזקוקים לסיוע, הכוונה, יצירת קשרים ותמיכה עסקית. המאיץ מציע למתקבלים מתחם עבודה, תכנית הדרכה המועברת על ידי גורמים מובילים בתחומם, תמיכת מנטורים מנוסים, התנסויות פעילות בהצגה בפני משקיעים, הכוונה של יועצים מומחים בתחומי יזמות, קניין רוחני, חוק ומשפט, פיננסים וניהול ועוד. כל השירותים ניתנים בחינם וללא לקיחת אחוזים.

המאיץ פועל במספר מחזורי פעילות כאשר כל מחזור מתמקד בתחומים שונים וכולל שלושה שלבים. השלב הראשון פתוח לכלל היזמים והחל מהשלב השני נבחרות קבוצות שזוכות בתמיכה הולכת וגדלה (20 בשלב השני ומתוכן 6-10 עוברות לשלב השלישי). המחזור הקרוב עתיד להתמקד בתחומי ה-ICT (טכנולוגיות מידע ותקשורת – תכנות, אפליקציות, אינטרנט, תקשורת וכיו”ב).

בשורה התחתונה: ארבעה חודשים, מקום בחלל עבודה משותף ומסגרת תמיכה. ללא דמי השתתפות, השקעה או לקיחת אחוזים מהחברה.

Logo - Inno-Negev (640x233)

מקור: Inno-Negev

Intel Ingenuity Partner

במהלך פברואר, מאיץ הסטרטאפים של אינטל פתח את המחזור השני שלו וחשף את 12 החברות שישתתפו בתוכנית. היזמים יקבלו שישה חודשי ליווי מקצועי לשיפור המוצרים והפיתוחים, תוך שהם מסתייעים במשאבים הטכנולוגיים, בפריסה הגלובלית וברשת הקשרים הענפה של אינטל כדי להתכונן לפריצה לשוק. אינטל אינה דורשת מהחברות דבר תמורת ההשתתפות בתוכנית.

בנוסף, הודות לשיתוף פעולה עם Deloitte, זוכים היזמים לייעוץ והדרכה עסקית. בין היתר, מומחי מגזר הטכנולוגיה, המדיה והטלקום בחברה מעניקים מניסיונם בתחום הפיתוח העסקי, המיסוי הבינלאומי והרחבת הפעילות. כמו כן, ניתנת לחברות גישה מלאה למחקרי השוק הבינלאומיים של Deloitte ומתקיימות סדנאות פרזנטציה והדמיות של פגישות עם משקיעים.

אינטל מעוניינת לשלב במחזור הבא חברות סטרטאפ בתחומים מגוונים כגון מיחשוב תפיסתי, מחשוב לביש, בינה מלאכותית, ניתוח ביג דאטה, התקנים מקושרים, התקנים ניידים, מחשוב (IT), “אינטרנט של הדברים”, אבטחת מידע ורובוטיקה.

סטטוס: במקביל לפתיחת המחזור השני החלה ההרשמה למחזור השלישי של התוכנית.

פורטפוליו: Lexifone, Extreme Reality, Green IT, Safe Solutions.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

Kamatech

האקסלרטור של קמא-טק הוא אקסלרטור ליזמים חרדים בבעלות עמותת קמא-טק שהינה עמוצתה ללא כוונת רווח, האקסלרטור פועל במודל מיוחד בו חברות סטארטאפ גדולות ומצליחות מארחות במשרדיהן למשך 4 חודשים סטארטאפים חרדים צעירים בתחילת דרכם, מעבר לזה קמא-טק נותן מענק של 20 אלף ש”ח לכל סטארטאפ, מעטפת עשירה של מנטורים ומוחים בשלל תחומים, קשרים עם משקיעים, ודמו דיי בישראל וגם בארצות הברית מול משקיעים מובילים מהעולם, האקסלרטור הוקם בשנת 2015 , נעשה מחזור פיילוט עם חברה אחת בלבד ולאחריו מחזור נוסף עם 7 סטארטאפים חרדים, אורך חיי כל מחזור 4 חודשים, לא גובים תשלום ולא לוקחים אקוויטי מחברות.

בשורה תחתונה: ארבעה חודשים, מרחב עבודה בחברת סטארטאפ הכוללת שימוש במתקנים של החברה. אין דמי השתתפות ואחוזים. מענק של 20,000 ש”ח לכל סטארט-אפ וטיסה על חשבון האקסלרטור לשלושה Demo-Day בלונדון, ניו יורק ובסיליקון וואלי. האקסלרטור מיועד ליזמים חרדים בלבד.

סטטוס: המחזור האחרון נפתח באפריל 2016 המחזור הקודם הסתיים בדצמבר 2015, עד כה התקיים מחזור אחד של פיילוט, ולאחריו המחזור הראשון של המאיץ.

פורטפוליו: Cognilyze, Work Capital, DMC, Brillianet, Pojo, Bontact.

camtech

מקור: יח”צ

Keyrus Innovation Factory

אקסלרטור הממוקם ברמת-גן, פריז ושנחאי משנת 2013. מתמקדים בסטארטאפי B2B בשלב הסיד או ה-Series A. משקיעים בין 25 אלף דולר ל-200 אלף דולר ב-Convertible Loan.

סטטוס: המחזור הבא של התוכנית יפתח בספטמבר 2016.

פורטפוליו: Finnovest, Vicomi, Reactful, Cabara, Affinity Engine.

Keyrus

מקור: Keyrus

LEAP

LEAP היא תכנית בתחום היזמות החברתית. התכנית נועדה למנף מיזמים פעילים ותאפשר להם לבצע את הזינוק הנדרש להם על מנת להגיע ל”שלב הבא” בהתפתחות המיזם. התכנית כוללת קבוצה מצומצמת של 5 מיזמים במסגרתה מקבלים היזמים ליווי צמוד על ידי קואץ’/יועץ בכיר, מנטורשיפ 360 מעלות של חברה מבוססת, תכנים מקצועיים, חיבור לאנשי מפתח, תמיכה של גופים מובילים ועוד. מטרת התכנית היא לפתח את ירושלים ולסייע לצמיחה כלכלית בעיר ולבסס אותה כבירת היזמות החברתית בישראל.

בשורה תחתונה: דמי השתתפות של בין 1,500-2,000 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, סמינרים מרוכזים על בסיס חודשי למשך חצי שנה.

סטטוס: LEAP כרגע במהלך המחזור הראשון. טרם נקבע תאריך למחזור הבא.

פורטפוליו: הבוידם, שבוס, מכנה משותף, אגודה אחת, בשותף.

leap

מקור: LEAP

Made in Lod

Made in Lod הוא האקסלרטור הראשון בלוד ומיועד למיזמים חברתיים, עסקיים קטנים, ומיזמי והיי-טק. המאיץ מופעל בשיתוף עם PresenTense, עיריית לוד, ומרכז הצעירים בלוד, ונתמך על ידי Applied Materials. התוכנית נמשכת חמישה חודשים ובמהלכה היזמים עוברים הכשרה מקצועית קבוצתית וכן ליווי אישי של מנטור בכיר לכל יזם.

בשורה תחתונה: דמי השתתפות של בין 500-1,000 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, פגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: Made in Lod כרגע באמצע המחזור הראשון. הגשת מועמדות למחזור הבא עתידה להיפתח באוקטובר 2016, כאשר התוכנית תתחיל בינואר 2017.

Made-in-Lod

מקור: Made in Lod

Madgera

התוכנית שאורכת כ-3-6 חודשים ומקבלת עד5-6 מיזמים בכל זמן נתון, יושבת בקיבוץ רביבים שברמת הנגב ומאפשרת ליזמים “עם ביצים” להתמקד ולפתח את המיזם במסגרת של Bootcamp. לכל מיזם נתפרת תוכנית עבודה אישית ולפיה נקבע גם הלו”ז. במסגרת התוכנית החברות יקבלו מבנה מגורים ומשרד, כאשר המדגרה מכסה את כל ההוצאות (שכר דירה, ארנונה, מים, חשמל, אינטרנט, כבלים, אוכל, כביסה, משרדיות, ועוד). החברות יקבלו סיוע והכוונה החל מבניית החברה, דרך פתירת בעיות ועד התנהלות עם הסכמים וכן ליווי של מנטורים במגוון תחומים. התחומים המועדפים הם Web ומובייל. בסיום ה-Bootcamp ייצאו היזמים ל”סבב משקיעים”. התוכנית ללא עלות אך היא לוקחת שותפות של 8% מהמיזמים.

בשורה תחתונה: כרגע מחפשים בתוכנית מיזמי דיגיטל (Web and Mobile) אך מוכנים להיות מופתעים על ידי מיזמים מתחומים אחרים, כל עוד יש יכולת להגיע לאבן דרך משמעותית במסגרת הזמן הקצוב. אין עלות השתתפות אך על החברה לתת שותפות לתוכנית במיזמים בגובה 8% .

סטטוס: המחזור הראשון של המדגרה נפתח בנובמבר 2015 והסתיים בפברואר 2016.
המחזור הבא יפתח בקרוב. כאשר פורמט העבודה הוא מתמשך. כלומר, 5-6 מיזמים בכל זמן נתון יוכלו להתקבל תוכנית לתקופה של 3-6 חודשים (תוכנית אישית לכל מיזם), כאשר מיזם מסויים יסיים את התוכנית יוכל להתקבל אחד אחר.

פורטפוליו: UPSCLE, Wedit, MyIndieLand, YouWe.

המדגרה

מקור: המדגרה

MassChallenge Israel

מאסצ׳לאנג׳ נהוא ארגון ללא מטרות רווח אשר אינו לוקח אחוזים מהסטארטאפים וחושף אותם לנטוורק גלובלי רחב, מנטורים בינלאומיים ופרסים בשווי מיליון שקלים למשך ארבע חודשים בלב הסצינה הירושלמית. האקסלרטור פתוח לכל התעשיות. רואים את התכנית בארץ כ- Hub גלובלי אשר ימשוך עשרות חברות בינלאומיות בשנה לישראל. האקסלרטור מאיץ 50 חברות בשנה.

סטטוס: ביולי הקרוב יפתח המחזור הראשון.

MassChallange Israel

מקור: MassChallenge Israel

Microsoft Ventures

התכנית של מיקרוסופט מיועדת לסטארטאפים בשלב בוגר יותר במחזור החיים, בעלות טכנולוגיה מוכחת ומעמד בשוק. בהתאם לאופי הבוגר של החברות, כל סטארטאפ מקבל תכנית מותאמת ותפורה לצרכיו ולשלב שבו הוא נמצא. אורך התכנית הוא ארבעה חודשים, במהלכם יושבות החברות במרכז מיקרוסופט בהרצליה וכמובן מקבלות גישה ורישוי לכל מוצרי מיקרוסופט השונים, לצד שימוש בפלטפורמת הענן של מיקרוסופט, Azure ושירותים נוספים. כמו כן התוכנית מציעה ליזמים הדרכה וליווי של למעלה מ-100 מנטורים מבכירי ההיי-טק והמגזר העסקי, והיא מסייעת לסטארטאפים בבניית תשתית פיזית וטכנולוגית ומגוון שיתופי פעולה עם חברות וגופים גלובאליים המציעים הדרכה ותכניות המשך. מיקרוסופט ונצ’רס אינה לוקחת מהיזמים דמי השתתפות או אחוזים מהחברה, אך כן מפגישה את היזמים עם משקיעים פוטנציאלים. האקסלרטור מציע גם תכנית בוגרים שמלווה את היזמים בשנים הבאות ומספקת להם ערך מוסף נוסף ומתמשך. לאחרונה הצטרפה חברת סיסקו כשותפה בכירה באקסלרטור. היא תסייע לסטארטאפים ע”י חיבור למומחים ומנטורים מטעמה, קישור ללקוחות, גישה למעבדות ולציוד של סיסקו ועזרה בכניסה לשווקים רלוונטיים.

המחזור הבא של התכנית יהיה פתוח לחברות ממגוון רחב של תחומים ויצטרפו אליו כשותפות מספר חברות גלובליות ומקומיות, על מנת לאפשר לסטארטאפים גישה להזדמנויות עסקיות נוספות כחלק מהתכנית. חברות הסטארטאפ שייבחרו למחזור יזכו למנטורינג מהחברות השותפות, יוכלו לקבל השקעה של 25,000$ ולהשיק ניסויי בטא באתרי החברות השותפות., כמו כן, במסגרת שיתוף הפעולה עם Cockpit, אל-על תעניק כרטיסי טיסה לסטארטאפים לצורך הגשמת יעדיהם העסקיים בחו”ל.

בשורה התחתונה: ארבעה חודשים במרכז המו”פ של מיקרוסופט בהרצליה, ללא השקעה וללא לקיחת אחוזים מהחברה.

פורטפוליו: Appixia, KitLocate, MediSafe.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

MindCET

תכנית האקסלרטור של MindCET מיועדת לסטארטאפים בתחום ה-Edtech,  , מייסודו של המרכז לטכנולוגיה חינוכית (מטח) – מלכ”ר. התוכנית נמשכת חמישה חודשים ובמסגרתה מציעים ליזמים ליווי מקצועי, חיבור לשוק ולמשקיעים וכשיתוף פעולה עם האקו-סיסטם. בכל מחזור משתתפים בין 8-10 מיזמים.

ל-MindCET שני מרכזים, בתל אביב ובירוחם, כאשר המרכז בירוחם משמש בין היתר כ-Beta Site המאפשר ליזמים לעשות בדיקות שמישות ופיילוטים של המוצרים מול משתמשים פוטנציאלים.
לתוכנית שני מסלולים: חלקי, הכולל יומיים בשבוע ללא השקעה; ומסלול מלא, הכולל השקעה בסך 20 אלף דולר, ומחייב את היזמים לחמישה ימי עבודה בשבוע במתחם האקסלרטור. המסלול המלא מתאים למיזמים במצב מתקדם יותר. התוכנית כרוכה בתשלום המגיע בדמות אחוזים בבעלות על המיזם בהתאם למסלול: 4 אחוזים לחלקי ו-8 אחוזים למסלול המלא.

בשורה התחתונה: חמישה חודשים, באחד משני מסלולים בהתאם למצב בו נמצאת החברה, הדורשים 4 או 8 אחוזים מהחברה, כשבמקרה השני מציעה MindCET השקעה של 20 אלף דולרים.

סטטוס: המחזור הרביעי הסתיים במרץ 2016. לגבי המחזור הבא – עדכונים בהמשך.

פורטפוליו: Dadaviz, Compoze, Codemonkey, Simplisico, Mobilesson.

מקור: MindCet

מקור: MindCet

Momentum

תוכנית מומנטום היא תוכנית מנטורינג והאצה של מועדון היזמות במרכז הבינתחומי הרצליה. התוכנית הוקמה בשנת 2014 ופונה לסטודנטים מהמרכז הבינתחומי הנמצאים בשלבים הראשונים של הקמת סטארט אפ. מומנטום מקבלת בכל מחזור כ-10 מיזמים ומעבירה אותם תהליך של כשלושה חודשים הכולל מנטורשיפ מבכירי תעשיית היזמות הישראלית וסדנאות קבועות בהן יינתנו ליזמים הכלים הנדרשים לקחת את הסטארט אפ שלהם לשלב הבא. תוכנית מומנטום היא תוכנית ללא עלות ואינה לוקחת equity כלל. כל מטרתה לקדם את היזמים והמיזמים אשר מגיעים אליה.

בשורה תחתונה: שלושה חודשים עם מפגשים שבועיים קבועים לסדנאות. במהלך התוכנית ניתנת נגישות לכלל המנטורים. אין דמי השתתפות והתוכנית אינה לוקחת אחוזים מהמיזם. התוכנית מיועדת לצוותים עם חבר צוות שהוא סטודנט פעיל במרכז הבינתחומי הרצליה.

סטטוס: המחזור השני החל במרץ 2016.

פורטפוליו: Solupix, Woffice, Cliquik, Whatsdue.

Momentum


Mubadren

Mubadren הוא אקסלרטור ראשון מסוגו עבור יזמים מהחברה הבדואית בישראל. האקסלרטור ממוקם בישוב חוּרָה שבנגב ומטפח ומכשיר יזמים עסקיים וחברתיים המגיעים מחורה והאיזור. האקסלרטור עוזר להם להוציא לפועל את הפרוייקטים החברתיים והעסקיים שלהם, על ידי תמיכה מקצועית וליווי אישי. המאיץ מנוהל על ידי ארגון PresenTense בשיתוף עם המועצה המקומית חורה ומרכז תעסוקה ריאן, ונתמך על ידי הפדרציה היהודית של צפון אמריקה. התכנית נמשכת שישה חודשים ובמהלכה היזמים עוברים הכשרה מקצועית קבוצתית וכן ליווי אישי של מנטור בכיר לכל יזם.

בשורה התחתונה: דמי השתתפות של כ-500 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, פגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: המחזור הנוכחי החל באפריל 2016.

פורטפוליו: מוקד 106, Cupcake House.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

NaserahTech

NaserahTech הוא מאיץ ליזמות טכנולוגית בחברה הערבית, ביוזמת ארגון PresenTense. המאיץ פועל בשותפות עם Citi Innovation Lab TLV, אלפא אומגה, צופן, The UK-Israel Tech Hub, Takwin Labs, ו-The Citi Foundation. האקסלרטור הוקם ב-2014 ומהווה גשר בין תעשיית ההיי-טק הישראלית לחברה הערבית ולעזור להנגיש את הפיתוחים לחברות ומשתמשים נוספים. התכנית תימשך חמישה חודשים, במסגרתם יעברו היזמים סמינרים ומפגשים, שילמדו אותם כיצד להפוך את החזון לחברה וכיצד לעשות את צעדיהם הראשונים בעולם היזמות.

בשורה התחתונה: תכנית המיועדת ליזמים במגזר הערבי, חמישה חודשים ללא השקעה וללא לקיחת אחוזים מהחברה. דמי השתתפות של בין 500-1,000 ש””ח ופגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: טרם נפתח מחזור חדש.

פורטפוליו: Maklatee, InterMed, Money Time, Cooknet, Injazcom, Philia, LinkYou.

 

naserahtech-logo

מקור: NaserahTech

NOVUS

האקסלרטור הוקם בראשון לציון ב-2012. פועל במסגרת המסלול האקדמי של המכללה למנהל. יש כ-10 מיזמים המשתתפים בתוכנית ‘המאיץ’ ו-10 נוספים בתוכנית ‘חממת היזמות’ המקבילה. כל מחזור פועל לאורך 2 סמסטרים אקדמיים (נובמבר – יוני) . דמי השתתפות הם כ- 6,000-7,000 ש”ח ואין לקיחת אקוויטי. לא מבוצעת השקעה במסגרת האקסלרטור.

מרכז היזמות הוקם בהתאם לחזונה של פרופסור דפנה קריב, אשר החליטה כי חייבים להקים מקום שיזמים יוכלו ללמוד ולהתנסות ביזמות, ללמוד את התעשייה, לתת מענה לרעיונות שנוצרים באקדמיה ולתת לאנשים בכירים מהתעשייה את היכולת לעזור, ללמד ולמנטר את היזמים הצעירים.

מטרת העל של מרכז היזמות זה ללמד יזמות, לתת לצעירים את האופציה לטעום מעולם היזמות ולתת להם כלים להתמודד עם העולם הפכפכך הזה. במסגרת האקסלרטור של נובוס, מגיעים היזמים למפגשים שבועיים בהם מיישמים תוכן אקדמי ומודלים מעולם היזמות, מקדמים את המיזמים שלהם ונחשפים להרצאות אורח מעוררות השראה. היזמים עוברים מספר אבני דרך ואירועים משמעותיים במהלך האקסלרטור, כמו האקתון, אירועי ספיד דייטינג, פאנל שיווק, פאנל מימון ודמו דיי.

סטטוס: ב-31 במאי התקיים אירוע הדמו דיי של המחזור הרביעי של תכניות ‘חממת היזמות’ ו ‘המאיץ’ של נובוס. המחזור החדש ייפתח בנובמבר 2016, המיונים אליו ייחלו בחודש יולי.

פורטפוליו: PayBox, re:charge, BOSSEE.

Orange Innovation Lab

תכנית האקסלרציה החדשה של חברת התקשורת מתמקדת בחברות בתחום הטכנולוגיה וההנדסה הרפואית, תחבורה, ״האינטרנט של הדברים״ ומדיה ופנאי. במסגרת התכנית, הנמשכת 12 שבועות, החברות יקבלו גישה לטכנולוגיה של אורנג’ בתחום התקשורת, כמו גם לציוד הקצה, לצד ליווי מקצועי, מרחב עבודה במשרדי החברה בראש העין, גישה למאגרי מידע ועוד. מבין 6 הסטארטאפים שיבחרו, החברה תעניק לשלוש החברות המצטיינות פרסים כספיים בגובה 50,000, 70,000 ו-100,000 ש״ח עם סיום התוכנית ומציינת כי תשקול השקעה משמעותית בחברות השונות.

בשורה התחתונה: 12 שבועות, ישיבה במשרדי החברה בראש העין ופוטנציאל לקבלת השקעה כספית של עד 100 אלף שקלים.

סטטוס: המחזור השני לתוכנית הסתיים וכרגע טרם נפתח מחזור חדש.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

Q-Start

Q-Start הוא האקסלרטור הראשון באזור “המשולש” לאוכלוסייה הערבית בצפון הארץ. המאיץ מופעל בשיתוף עם PresenTense ומכללת אל קסאמי ונתמך על ידי Citi Foundation.

Q-Start ממוקם בבאקה אל גרבייה ומיועד למיזמים חברתיים, עסקיים קטנים, ומיזמי ביו-טק והיי-טק. התוכנית נמשכת חמישה חודשים ובמהלכה היזמים עוברים הכשרה מקצועית קבוצתית וכן ליווי אישי של מנטור בכיר לכל יזם.

בשורה התחתונה: דמי השתתפות של בין 500-1,000 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, פגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: ההרשמה למחזור האחרון נפתחה ביוני 2016 והתכנית תתחיל ביולי 2016.

פורטפוליו: FeelAgain, Katkuti, Junior Guard, Ataa Center.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

SifTech Accelerator

התכנית מיועדת ליזמים הנמצאים בשלבים ההתחלתיים של המוצר שלהם (מעבר לשלב “הרעיון”), המוכנים לעבוד קשה לתקופה של ארבעה חודשים ולעמוד בכל המשימות והיעדים שלהם. בעוד שסיפתח אינה לוקחת אחוזים מהחברות, שכן מדובר על ארגון ללא מטרות רווח, היא כן גובה דמי השתתפות בסך 500 שקלים מכל משתתף. החברה מציעה שטח משרדי בירושלים לצד ליווי צמוד של מנטורים, דמויות מובילות בשווקים הרלוונטים, חידוד הצעת הערך של המיזם, פיתוח ובניית המוצר בהתאם, הכנה לשלב הגיוס וסדרת פגישות אישיות עם משקיעים.

בשורה התחתונה: ארבעה חודשים, חלל עבודה ברובע המדיה בירושלים, ללא לקיחת אחוזים וללא השקעה, אך עם דמי השתתפות מצד כל אחד מהיזמים בסך 500 שקלים.

פורטפוליו: Modli, BreezoMeter, Gradtrain, Inpris, Snapget, Blockfeed, Fellow, Chiprix.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

SigmaLabs

תוכנית של ארבעה חודשים, שמטרתה לסייע לחברות בתחילת דרכן העוסקות בתחומי הביג דאטה, וידאו, Marketplaces, Enterprise SaaS, פינטק (FinTech) ופרסום נייטיב (Native Advertising). הסטארטאפים אשר יקחו חלק בתוכנית לא יידרשו לוותר על מניות החברה בכדי לקחת חלק בתוכנית, אך חברה שתהיה מעוניינת לקבל השקעה כספית ואשר תרשים במיוחד בתקופת האקסלרטור, תוכל לקבל השקעה של 250,000$ ב-convertible note. שתי חברות אחרות יוכלו, אם יבחרו בכך, לקבל סכום של 50,000$ תמורת 5% מהון המניות שלהן. התוכנית ממוקמת במתחם הבורסה שברמת גן וצפויה לכלול עד 6 חברות בשלב הפרה-סיד. אין דמי השתתפות.

יאהו לא תתערב בכל הקשור למימון המאיץ ובאמצעות שיתוף במאגר הנתונים שברשותה, תוכל לסייע לסטארטאפים בתחילת דרכם ליצור קשרים מול יאהו ארה״ב ולקדם את החברה בשוק האמריקאי. החברות שיקחו חלק במאיץ יזכו לייעוץ וליווי של מגוון מנטורים, ייעוץ ׳בירורקטי׳ יותר הקשור לייעוץ משפטי ופיננסי וכן מחבילות הטבות נדיבות מחברות כדוגמת Microsoft ובנק הפועלים. מי שיזמו את הקמת המאיץ הם כאמור אביעד אייל ומרטין מושל מקרן Entrée בתמיכתם של עידו יבלונקה ולינת וגר מיאהו ישראל.

בשורה תחתונה: ארבעה חודשים עם אפשרות להשקעה, סיוע וליווי בכניסה לשוק האמריקאי.

סטטוס: הליך הקבלה למחזור השלישי החל באפריל 2016.

פורטפוליו: Shopic, Robotrailer, TrendiGuru, Cast Plus, SentiDio.

מקור: Sigmalabs

מקור: Sigmalabs

Silver Beam

האקסלרטור שייך לקבוצת חברות ותיקות העוסקות בשיווק דיגיטלי ולהן גישה ישירה למיליונים רבים של משתמשים (Adorika / MyMobile). התוכנית מספקת את כל הנדרש לקידום מהלכים שיווקים וחשיפה של המוצר בפני שווקים בינלאומיים. בדומה ל-One Stop Shop לכל הצרכים שיש לחברת סטארטאפ בתחילת דרכה. התוכנית שאורכת 4 חודשים כוללת נכונות להשקעה כספית מצד האקסלרטור, גישה לפלטפורמות שיווק עם מיליוני משתמשים ברחבי העולם (מעל 150 מיליון), הקמה וניהול של צוותים טכניים, ייעוץ וליווי של מיטב אנשי המקצוע, מקום ישיבה ואינטראקציה עם יזמים אחרים.
אין דמי השתתפות אולם ישנה אפשרות להשקעה תמורת אחוזים במיזם. התוכנית מחפשת סטארטאפים בעלי MVP POC עובד, צוות יזמים מוכשר, מוצר עם ערך אמיתי, הנמצאים בשלב Seed / Pre seed.

בשורה תחתונה: ארבעה חודשים הכוללים ליווי צמוד של הסטארטאפ במהלך שלבי החשיפה לשוק הבינלאומי, ללא דמי השתתפות, עם אופציה להשקעה תמורת אחוזים במיזם.

סטטוס: המחזור הבא ייפתח במהלך 2016, טרם נקבע תאריך סופי.

silverbeam

מקור: צילום מסך

SocialTechLab

מטרת התוכנית הינה חיזוק היזמות הטכנולוגית-חברתית והכשרת יזמים לבניה וביסוס של חברות טכנולוגיות עם אימפקט חברתי בעיר. התוכנית מיועדת ליזמים בעלי רעיון טכנולוגי אשר עונה על צורך חברתי ב-6 תחומים עיקריים: מיזמים בתחום הטכנולוגיות הרפואיות לחיזוק וניטור הרצף הטיפולי, כלכלה משתפת, חינוך והוראה, ביטחון אישי במרחב, סביבה והגיל השלישי. המאיץ הוא פרי שת״פ של שותפות חיפה-בוסטון, בסיוע התוכנית החברתית של עמותת בוגרי 8200, EY ישראל, בנק הפועלים ונטקראפט אקדמי.

התוכנית תיפרס על פני 12 חודשים, כאשר בשלב הראשון שיארך 4 חודשים יבוצע תהליך בדיקה ותיקוף של הרעיון, יבנו מודלים עסקיים,שיווקיים ופיננסיים. בנוסף, היזמים יזכו לסיוע בבנייה ומיתוג המיזם. בסופו של השלב הראשון יתכנסו היזמים לבניית מודל ואב טיפוס ראשוני אשר יבנה וייבחן בשלב השני יחדיו עם עזרה והכוונה לגיוס הון ראשוני, חתירה ללקוחות ופניה למשקיעים רלוונטיים . השלב השני יארך 5 חודשים ובסופו יושק המוצר. המתאימים יזכו להאצת הפרויקט ע״י התקשרות עם לקוחות ראשוניים, בעלי עניין ומשקיעים פוטנציאליים. בוגרי התוכנית יזכו לליווי אישי ומותאם.

12593682_1673316699552534_1587573435179789949_o

מקור: SocialTechLab

Streets Hub

רן סטיר, יובל וינר ועומר ורד יזמו את Streets Hub בעיר רחובות, כאשר הרעיון הוא בניית קהילה ובית ליזמים צעירים, בתחילת דרכם (טרום גיוס ממשקיע מוסדי), מאזור רחובות והסביבה. החזון של היזמים הוא חיבור העיר רחובות לקטר הכלכלי של מדינת ישראל.

היזמים יקבלו מתחם עבודה (בקרוב!), ליווי מקצועי על ידי מנטורים, מרצים וייהנו משיתופי פעולה עם חברות גדולות מעולם ההייטק והיזמות הישראלי וגופים בינלאומיים. התמיכה היא Tailor-Made עבור כל יזם מתוך הבנה שכל מייסד הוא שונה וזקוק לחבילת תמיכה שונה. הצוותים שיתקבלו לתכנית יקבלו מקום עבודה נוח ברחובות במחיר סמלי ותמיכה מקהילת היזמים, המנטורים והמתנדבים. חשוב לציין כי המיקוד הוא במיזמים בתחום החדשנות אורבנית, מיזמים הקשורים לחיים בעיר, ערים חכמות, קהילות חכמות, חיי קהילה בעיר ועוד.

בשורה התחתונה: משך התוכנית הוא שנה, דמי רצינות סמליים בלבד לכל יזם לכל התקופה. הישיבה במרכז היזמות ברחובות. אין חלוקת אקוויטי והשקעה.

סטטוס: ניתן להגיש מועמדות לכל אורך השנה. הפעילות היא ongoing.

2

The Streets Hub

Techforgood Rally

אקסלרטור המתמקד ביזמים שעושים שימוש יצירתי בטכנולוגיה לפיתרון בעיות חברתיות ומכאן שהסטארטאפים המתמקבלים לתוכנית הם בעלי שורת רווח כפולה- כלכלי וחברתי. התוכנית בת כ-4 חודשים, והיא כוללת בניית תוכנית אישית לכל מיזם, ליווי של שותפים מעולם ה-corporate ושל מנטורים מהתעשייה, הרצאות של מומחי תוכן ושעות משרד לייעוץ וליווי הסטאטראפים. התוכנית ממוקמת בהאב TLV ומתקבלים אליה עד 15 סטאטרטאפים בתחומים שונים. הסטארטאפים משלמים דמי השתתפות של 3,000 ש”ח והתוכנית לא לוקחת equity.

במחזור הבא תהיה התמקדות בכמה תחומים עיקריים (למרות שכל מיזם שמטרתו אימפקט חברתי רלוונטי): כלכלה משתפת, פתרונות לאוכלוסיה מבוגרת, צמצום פערים חברתיים וכלכליים, מציאת פתרונות בתחום הרכיבים ותהליכים בתחום המזון במטרה לספק תזונה בריאה יותר ופתרונות בתחום הניקיון וההיגיינה.

בשורה התחתונה: ארבעה חודשים בהאב TLV, עם דמי השתתפות של 3,000 ש”ח וללא equity.

סטטוס: המחזור השני הסתיים בסוף חודש פברואר 2016. בתחילת חודש מאי 2016 נפתח מחזור חדש.

פורטפוליו: E2C, Go Vivo, Eatune, Change.

Techforgood

מקור: TechForGood Ralley

The Hive

התכנית הינה מטעם עמותת ‘גבהים’, נמשכת חצי שנה וזמינה בתל אביב ובאשדוד. לכל תכנית מתקבלים בין 8 ל-10 סטארטאפים. התכנית בתל אביב מתמקדת בעולים חדשים, אך גם יזמים ישראלים מוזמנים להצטרף אליה. בתכנית באשדוד יש התמקדות בעולים לצד תושבי אשדוד והאזור- ישראלים, עולים חדשים ועולים ותיקים. החברות אשר מתקבלות לתכנית יקבלו מקום במתחם עבודה משותף, ליווי על ידי קרוב ל-100 מנטורים ויועצים עסקיים. דמי ההשתתפות עומדים על 1,000 שקלים לחודש עבור כל מיזם כאשר המיזם מתבקש להתחייב לתרום 3 אחוזים מסבב הגיוס במידה והוא מתבצע עד שנה לאחר סיום התכנית. התכנית מתמקדת בחברות הנמצאות בשלבים מוקדמים, אך לא רק.

בשורה התחתונה: שישה חודשים, דמי השתתפות בסך 1,000 שקלים מדי חודש לחברה והתחייבות לתרום 3 אחוזים מסבב הגיוס הראשון עד שנה לאחר סיום התכנית.

סטטוס:

TheHive Ashdod- תכנית מס’ 5 נפתחה במאי 2016.
TheHive Tel Aviv- תכנית מס’ 7 תפתח בספטמבר 2016.

פורטפוליו: Bilbeo , Tevatronic, Parko, Bilbeo , Dogiz, Bablic, Tevatronic, Parko.

מקור: The Hive

מקור: The Hive

The Junction

מודל התכנית, אותה מפעילה קרן הסיכון ג’נסיס, עובד כך שחברה המתקבלת מקבלת אופציה ל-50 אלף דולר ו-Advisory Board איכותי ומותאם אישית. חברות ענק כדוגמת SAP הינן שותפות אסטרטגיות של התוכנית על מנת לייצר שיתופי פעולה בין הסטארטאפ לבין החברה. תחום החברות שהאקסלרטור מחפש הינם חברות עם בידול טכנולוגי בשוק אליו הן פונות. נושא ההתמקדות הינו Cyber,Big data, analytics, BI,IOT,Fintech ועוד.

בשורה התחתונה: שישה חודשים עם תכנים המותאמים אישית לכל חברה המתקבלת. לכל חברה יש את האפשרות להחליט האם לקחת לפחות 50 אלף דולר מקבוצת אנג’לים שעובדת עם האקסלרטור תמורת 5%.

סטטוס: המחזור ה-15 הסתיים לאחרונה.

פורטפוליו: AppsFlyer, EatWith, Meerkat, Appsflyer, KitLocate, Honeybook, ClarityRay, Vodio, Yevvo.

מקור:

מקור: צילום מסך

ToolBox

ToolBox-הוא אקסלרטור משותף לעמותת רוח חדשה ולרשות לפיתוח ירושלים, שמטרתו לסייע ליזמים מקומיים בהקמת עסקים יצירתיים בירושלים. התכנית מיועדת לבוגרי המוסדות האקדמיים, בעלי זיקה יזמית המעוניינים להקים עסק יצירתי בתחומי העיצוב הגרפי והניו מדיה. לאקסלרטור יש 2 מסלולים:
מסלול עיצוב גרפי המיועד למעצבים/מאיירים הרוצים להקים סטודיו עצמאי ומסלול מדיה המיועד ליזמים שמקימים עסק בתחום השיווק במדיה חברתית. כל מחזור נמשך 5 חודשים וכולל הכשרה מקצועית, מנטורינג אישי וחלל עבודה צבעוני ומלא השראה. האקסלרטור ממוקם בבית הנסן- מרכז לעיצוב מדיה וטכנולוגיה. דמי השתתפות הם 1000 ש”ח למשתתף.

סטטוס: בינואר 2016 הושקו שני מסלולי האקסלרטור – עיצוב ומדיה. המחזור הראשון צפוי להסתיים בחודש יוני. ביולי 2016 ייפתחו 2 מחזורים חדשים.

מקור: Toolbox

מקור: Toolbox

TRI/O Tech

האקסלרטור הוקם ב-2016 בכפר קאסם והינו פרי שיתוף פעולה של “צופן” ו-פורום היזמות של MIT. האקסלרטור מיועד עבור יזמים ערבים או סטארטאפים שבהם לפחות מייסד אחד הינו ערבי. בכל מחזור יש 6-10 חברות וכל מחזור נמשך 6 חודשים. אין דמי תשלום (ממומן ע”י MEPI) וללא לקיחת אקוויטי. קיימת אופציה להשקעה.

סטטוס: המחזור הבא יתחיל באוגוסט 2016.

מקור: TRI/O

מקור: TRI/O

Tyco Innovation Tel Aviv

התכנית, של תאגיד הביטחון Tyco, מחברת סטארטאפים ישראליים, משלבים מוקדמים ועד חברות גדלות ומתרחבות, למאות שווקים ברחבי העולם ומאפשרת להם לקדם שיתופי פעולה עסקיים ולצמוח גלובלית. מטרת התוכנית שמימוש הטכנולוגיה יוביל להסכם מסחרי, החל מהפצה, הסכם שימוש או שותפות, ועד השקעה או רכישה. החברות שיתקבלו יבצעו פיילוט להטמעה של הטכנולוגיה שלהן בסביבות חכמות (ערים, בניינים, בתים, חנויות ומבנים מסחריים) אצל לקוחות ו/או יחידות עסקיות של Tyco ברחבי העולם. כמו כן, הן ילמדו ממומחי Tyco את השוק, יגדירו יחד את הפיילוט ויישמו אותו במשך מספר חודשים.
במהלך התוכנית, שנמשכת חצי שנה, יקבלו המיזמים ליווי של מנטורים, גישה למעבדות ניסויים מתקדמות, אפשרות להתמודד על השקעה מ-Tyco Ventures והטבות נוספות. התכנית מוצעת ללא עלות ואינה דורשת מהסטארטאפים אחוזי בעלות.

התכנית מיועדת לחברות עם מוצר משלב האב-טיפוס ועד מכירות מתקדמות, המחפשות שותף אסטרטגי, בתחומים: Internet of Things (IoT) and Smart Connected Devices; Retail/Store Solutions; Sensing and Detection; Image Processing, 3D Modelling and Video Analytics; Tracking and Location; Big Data and Machine Learning.

בשורה תחתונה: 6 חודשים, ללא אחוזים ועלות, מקום לפגישות, ליווי ופיילוט, עם אופציה להתמודד על השקעה.

סטטוס: המחזור השני נפתח במאי 2016.

פורטפוליו: ContinUse Biometrics, Vayyar, ArtSys360, StoreSmarts, Safer Place, RedCap, 3rdEye, Magos, Trekeye.

Tyco Innovation Tel Aviv

מקור: Tyco

Vertical Engine

תוכנית בת 12 שבועות, שכל מחזור יתמקד בתחום ספציפי על מנת להעניק ערך רב יותר לסטארטאפים המתקבלים. הסטארטאפים שיתקבלו לתוכנית ייהנו מתכנים מקצועיים, מנטורים ויועצים מובילים מהתחום, חיבור ישיר לתאגידים בעלי תובנות עסקיות, גישה לשווקי היעד של החברה וכן מקום ישיבה לאורך תקופת התוכנית. המסלול הקרוב בשיתוף מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב, בזק ו-Hisense יתמקד בתחום ה-IoT ויסייע ליזמים המשתתפים להביא את המוצר לידי בשלה. אין דרישה ל-equity או התחייבות עסקית אך סטארטאפים שיתקבלו לתוכנית יתבקשו לשלם אלף ש”ח דמי רצינות לכל התקופה פר צוות. כל סטארטאפ שמתקבל הופך לחבר קהילה ייחודית וממשיך להנות מתמיכה גם לאחר סיום התוכנית.

בשורה תחתונה: 12 שבועות תוך התמקדות בתחום אחד, אלף ש”ח דמי רצינות למתקבלים, ליווי וייעוץ עד לשלב הבשלה, ללא equity.

סטטוס: המחזור השני נסגר לאחרונה.

Logo Vertical Engine

מקור: Vertical Engine

Yazam Balev

יזם בלב, תוכנית האצה לחברות הזנק (סטארטאפ), מספק שירות בלעדי ליזמים חרדים בעלי מיזמים טכנולוגים השואפים לפתח סטארטאפ. התוכנית פועלת בקמפוס לב (הממוקם בירושלים) של המרכז האקדמי לב. התוכנית חושפת את המשתתפים למתודולוגית הסטארטאפים, מנטורים רבים, ומרצים אורחים מכל רחבי תעשיית הטכנולוגיה, המסייעים להם ללמוד כיצד להפוך ליזמים טובים ולהשיק את המיזמים שלהם. כל מחזור נערך על פני 4 חדשים. יזם בלב נפתח בשנת 2015. בבעלות מרכז אקדמי לב. בחודש האחרון הסתיים הסבב השני כאשר עד כה 23 יזמים סיימו את התוכנית. אין דמי השתתפות, לא נלקח equity, ולא מבוצעת השקעה במסגרת האקסלרטור.

סטטוס: עד כה, התקיימו שני מחזורים. המחזור הקודם הסתיים בפברואר 2016. טרם נקבע מועד לפתיחת מחזור הבא.

Screenshot_1

מקור: צילום מסך

 

Yazamim

“יזמים” הוא אקסלרטור ליזמות חברתית וחברתית-עסקית, עבור יזמים בירושלים. המאיץ מופעל על יזי PresenTense Israel, בתמיכת קרן ליכטאג. יזמים הוקם ב-2010 וכבר סיים 6 מחזורים של המאיץ.

המטרה של “יזמים” היא להאיץ מיזמים אשר יקדמו את הכלכלה המקומית, יעשירו את חיי הקהילה בירושלים ויפתרו אתגרים שורשיים בקהילה. התוכנית נמשכת חמישה חודשים ובמהלכה היזמים עוברים הכשרה מקצועית קבוצתית וכן ליווי אישי של מנטור בכיר לכל יזם.

בשורה התחתונה: דמי השתתפות של בין 500-1,000 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, פגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: הגשת מועמדות למחזור הבא עתידה להיפתח באוקטובר 2016, כאשר התוכנית תתחיל בינואר 2017.

פורטפוליו: הביאנלה בירושלים, הישיבה החילונית בירושלים, אקו-טק, אמאקדימה, לתת פה, מכון אילן, חיבורים.

yazamim

מקור: יזמים

 

Yazamiot

התוכנית מיועדת לנשים חרדיות שרוצות להקים או להגדיל מיזמים חברתיים או עסקים קטנים. יזמיות הוקם ב-2013 וכבר סיים שני מחזורים, ומופעל על ידי PresenTense Israel בשיתוף עם ארגון תמך, בתמיכת קרן הדסה. התוכנית נמשכת שישה חודשים ובמהלכה היזמות עוברות הכשרה מקצועית קבוצתית וכן ליווי אישי של מנטורית בכירה לכל יזמת.

בשורה תחתונה: דמי השתתפות של בין 500-1,000 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, פגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: כאשר התוכנית האחרונה נפתחה במאי 2016.

פורטפוליו:  צעד משלים, טווילינג, StartUp Roots.

yazamiot

מקור: יזמיות

Zell Entrepreneurship Program

תכנית “זל” ליזמות פועלת זו השנה ה-15 במרכז הבינתחומי בהרצליה, כחלק מבית הספר “אדלסון” ליזמות והודות לתרומתו של איל העסקים והפילנתרופ האמריקאי סם זל. מדי שנה מתקבלים לשורות התכנית כ-24 סטודנטים נבחרים, כולם בשנה האחרונה ללימודיהם לתואר הראשון. במהלך שנת הפעילות (אשר נמשכת במקביל לשנת הלימודים האקדמאית) מתחלקים הסטודנטים לקבוצות ומקימים מיזמים במגוון רחב של תחומים, כאשר צוות התכנית מלווה אותם לכל אורך הדרך – החל משלב גיבוש הרעיון ועד לפנייה למשקיעים, גיבוש אסטרטגיה שיווקית וכו’. הסטודנטים נהנים ממגוון רחב של הרצאות וסדנאות כמו גם מליווי צמוד של מנטורים בדמות יזמים מנוסים ואנשי מקצוע מובילים בתעשיית היזמות הישראלית. עם סיום התכנית נוסעים הסטודנטים לשבועיים לארה”ב, שם הם נפגשים עם בכירים בתעשיית היזמות העולמית ועם סם זל עצמו. לאחר סיום התכנית, רבים מהסטודנטים בוחרים להמשיך ולקדם את החברות שהקימו, כאשר המיזמים שייכים להם באופן בלעדי (התכנית אינה לוקחת Equity). עד כה הקימו בוגרי התכנית 85 חברות אשר גייסו למעלה מ-400 מיליון דולר, 46 מהן עדיין פעילות בארץ ובעולם.

סטטוס: התכנית פועלת במקביל לשנת הלימודים האקדמאית במרכז הבינתחומי בהרצליה, כאשר תהליך המיון אורך מספר חודשים ומתחיל (לרוב) כבר בחודש מרץ. המחזור הנוכחי יסיים את התכנית בחודש יוני, ויהפוך למחזור ה-15 אשר יסיים את הכשרתו בתכנית “זל”.

פורטפוליו: Feex, The Gifts Project, roomer, Wibbitz, Bizzabo, Argus, FairFly, Engie, Zebra Medical.

כמו כן, יש עוד לא מעט אקסלרטורים שטרם ענו על בקשתנו לתיאור התוכנית. הנה הרשימה שלהם:

BuildUp (Shikun & Binui Innovation Community)

Business Incubator Nazareth 

Daka90 Labs

EcoMotion

Eilat Hub

Exodus Hub

frum

IDC Entrepreneurship Club (IEC)

iHLS accelerator

IncrediBuild

InovGate

JEST

JFE Accelerator

Startau

TEMA -Publicis Accelerator

The Bridge – Coca Cola

The Innovation Lab – Yazamiot

toDay Ventures

Publicis TEMA accelerator

RUNWAY, Samsung accelerator in israel

StartupEast

WalkTheWalk – The Sideproject Accelerator

Y7 Yeztira Ports

תכנית עם ניחוח של חו”ל

לצד התכניות המקומיות שגדלו וצמחו בארץ, מספר תכניות אקסלרציה עולמיות החליטו לפתוח מרכזים בנקודות שונות ברחבי העולם, כשישראל היא אחת מהן. בואו להכיר את התכנית שהתבססו במדינות שונות והחליטו כי גם לישראלים יש מה להציע כשזה מגיע לסטארטאפים ויזמות.

DreamIt

במסגרת התכנית יקבלו היזמים שטח עבודה ומנטורינג לתקופה של 4 חודשים. במהלך החודש הראשון ישבו היזמים בישראל ואת שלושת החודשים שלאחר מכן יעבירו בניו יורק. Term Sheet יוענק בתמורה ל-9 אחוזים ממניות החברה, תמורת סכום שיגיע עד ל-25 אלף דולרים. התכנית מאפשרת הרשמה כיזם בודד או כחברה, המסוגלים ליצור אבטיפוס, מוצר בטא או מוצר מוכן לשוק בתום שלושה חודשים.
בשורה התחתונה: ארבעה חודשים, מתוכם חודש בישראל ושלושה חודשים בניו יורק, לצד מימון של עד 25 אלף דולרים תמורת 9 אחוזים מהחברה.

סטטוס: טרם נקבע מועד לתחילת מחזור חדש.

פורטפוליו: Yevvo, InstruMagic, Mimoona.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

IcoNYCLabs

האקסלרטור פועל בניו-יורק ומסייע לסטארטאפים ישראליים בהגעה לשוק האמריקאי. האקסלרטור עוזר לסטארטאפים לעצב את האלמנט הקריטי ביותר של העסקים שלהם – הוכחת היתכנות והתאמה בין המוצר לשוק האמריקאי בדגש על השוק בניו-יורק. התוכנית הושקה באפריל 2015. המחזור הראשון היה 6 חודשים, המחזור יהיה באורך של 4 חודשים. הדגש הוא על פיתוח עסקי, האצת המימון ועזרה תפעולית.

פורטפוליו: DandyLoop, Myndlift, Clickspree, Flux, Gaonic.

מקור: ICONYClabs

מקור: ICONYClabs

MassChallenge

בדומה לתכנית האצה מקובלות, התכנית הנוכחית נמשכת ארבעה חודשים במהלכם מקבלים הסטארטאפים הנבחרים מרחב עבודה ללא עלות, סיוע וליווי, ייעוץ מקצועי ומשפטי, חשיפה למדיה וגישה ללקוחות, שותפים ומשקיעים פוטנציאליים. ההבדל הוא בהתנהלות – הסטארטאפים אינם מקבלים השקעה בעת ההצטרפות, אלא התכנית עובדת במודל של תחרות כשהחברות המצטיינות מקבלות פרסים, כספיים או בעלי ערך כספי גבוה. התכנית אינה דורשת מהחברות אחוזים או תשלום על הצטרפותן.
MassChallenge מקבל לתוכנית המאיץ חברות צעירות, שגייסו פחות מחצי מיליון דולר. קריטיריון נוסף קשור לפוטנציאל של המתמודדות להטביע חותם משמעותי, לשנות את המציאות ולהפוך למובילות בתחום בו הן פעילות. כיום יש גם סניף בישראל.

בשורה התחתונה: ארבעה חודשים, ללא דמי השתתפות, ללא אחוזים או מניות וללא שותפות ברווחים. בתום התוכנית מחולקים פרסים בשווי של כ-2 מיליון דולר למספר חברות נבחרות.

סטטוס: ההרשמה למחזור הבא, שיחל ביוני 2016, נפתחה בפברואר 2016.

פורטפוליו: Myndlift, JoyTunes, AutoAgronom, MedAware, eRated.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

NFX

גילדה של חברות בתחום ה-Networks ו-Markeplaces, אליה ניתן לפנות בהזמנה בלבד, וכוללת תכנית, שהקימו ג’יימס קורייר, סטן צ’דנובסקי וגיגי לוי וייס, בת שלושה חדשים הנערכת פעמיים בשנה בעמק הסיליקון. בכל מחזור בתכנית משתתפות כ-15 חברות והיא פתוחה לחברות אמריקאיות וישראליות בשלבים שונים (החל מלפני סיד וכלה בחברות אחרי סבב A). התכנית כוללת פעילויות שונות בהן Office Hours עם השותפים ומנטורים שונים, Topic Gems שבועיים בהם דנים בנושאים הרלוונטיים לחברות בתחומים הללו, ארוחות ערב שבועיות עם דמויות מפתח בעולם הטכנולוגי, פגישות עם מומחים חיצוניים ועוד.

בשורה התחתונה: כפי שהשם NFX מרמז (Network Effects), לתכנית מתקבלים רק סטארטאפים בהם קיים אפקט רשת (Netorks) או שווקים (Marketplaces). החברות המתקבלות לתכנית מקבלות השקעה בת $120,000 תמורתה מקבלת NFX אחוזים על פי המפתח הבא: חברות לפני השקעת סיד – 7%/ אחרי סיד – 5%/ אחרי A – 2%. התכנית אינה מספקת מום מגורים או משרד משותף, אך מסייעת לחברות המצטרפות במציאת משרדים ומגורים.

סטטוס: המחזור החדש נפתח ב-16 במאי 2016.

פורטפוליו: Joinhonor, Honeybook, Therooster, Ivymark, Zengaming, Finrise,Outdoorsy.

nfx

מקור: NFX

Plug&Play

מדובר באקסלרטור של תאגיד המדיה אקסל שפרינגר, המזמין חברות ישראליות לקחת חלק בתכנית שלו. במסגרת התכנית, הנמשכת שלושה חודשים, היזמים יתגוררו בברלין ויקבלו מענק בסך 25 אלף יורו. לצד המגורים, היזמים יעבדו בחלל עבודה משותף וכמובן יהנו מגישה למנטורים, מנחים, יועצים וכדומה. גם לאחר ה-Demo Day התכנית תמשיך לעזור ליזמים ומבהירה כי מספר חברות נבחרות אף יזכו להגיע לסיליקון וואלי, על מנת להמשיך בתכנית ההאצה ולפגוש עוד משקיעים.

בשורה התחתונה: שלושה חודשים בברלין, 25 אלף יורו ופוטנציאל להמשיך את התכנית גם בתום התקופה.

סטטוס: ההרשמה למחזור הנוכחי, שיתחיל באוגוסט 2015, נסגרה.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

StartupBootcamp

מדובר בתוכנית המחזיקה מספר אקסלרטורים ברחבי הגלובוס כאשר התוכנית שפעלה בישראל נסגרה לאחרונה אך שאר התוכניות פתוחות להרשמה גם לסטארטאפים ישראלים. כל התוכניות נמשכות 3 חודשים וכוללות מאגר של 400+ מנטורים, משקיעים ופרטנרים, גישה לשוק האירופאי, האסייתי והאמריקאי, שטח עבודה למשך חודש-שלושה חודשים, כל קבוצה תזכה ל-Seed של 15 אלף יורו, חבילת מוצרים ושירותים טכנולוגיים בשווי של 450 אלף יורו, קשרים וגישה למשקיעים וכניסה לארגון הבוגרים של התוכנית. החברות, בתמורה, מעניקות Equity בשווי של 8 אחוזים מהחברה.

בשורה התחתונה: 3 חודשים, השקעה ראשונית של 15 אלף יורו תמורת 8 אחוזים מהחברה.

פורטפוליו: 12mass, Voiceitt, Videostir.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

Upwest Labs

האקסלרטור ממוקם בסן-פרנסיסקו ומשקיע בחברות בשלב מוקדמים במגוון סקטורים, לפני או אחרי מימון ראשוני, שמטרתן לפתוח פעילות עסקית בארה”ב. האקסלרטור משקיע לכל אורך השנה ב-10-12 חברות. במגוון סקטורים. כל חברה מקבלת השקעה בסך עשרות אלפי דולרים לאורך חייה. . כל מחזור מונה בין 10-12 חברות כאשר רק חלקן זוכות להשקעה. המטרה היא לעודד חברות לבסס פעילות עסקית בארה”ב

מעבר להשקעה, החברות מקבלות שטח עבודה ומגורים וגישה ללא מעט קשרים חשובים וחיבור ישיר למשקים וקרנות הון סיכון, מנטורים, יועצים ולקוחות פוטנציאליים. במסגרת התוכנית ולאחריה יסייעו לחברות בגדילה והשתלבות בשוק האמריקאי.

התכנית מחפשת חברות הנמצאות בשלבים מתקדמים, יחסית, הכוללת יזמים שהספיקו להתבשל וליצור את המוצר הראשוני שלהם. כמו כן, החברות צריכות להיות כאלו שמחפשות להיכנס לשוק האמריקאי ומהר.

בשורה התחתונה: ארבעה חודשים בסיליקון וואלי והשקעה של 25-300 אלף דולר.

סטטוס: מקבלים חברות לכל אורך השנה.

פורטפוליו: SlickLogin, Qlika, SentinelOne, HoneyBook, Keywee, Neura, Drippler, CyberX.

מקור: צילום מסך, עיבוד תמונה

מקור: צילום מסך, עיבוד תמונה

אקסלרטורים נוספים בחו”ל אשר טרם שלחו לנו פרטים הם:

Accelerator Frankfurt

מפגש חד פעמי עם המדען הראשי ומנהלי רשות החדשנות בפאלו אלטו

$
0
0
jcc

jcc

מה קורה בהיי-טק הישראלי? מדוע הוקמה רשות החדשנות? איך מחזירים מוחות מהעמק לארץ?
בדיוק בנושאים אלה יעסוק המפגש, במטרה לחזק את הקשר עם התעשיינים, האקדמאים והיזמים הישראלים השוהים באזור סן פרנסיסקו, לעדכן אותם אודות המתרחש בהיי-טק ובתעשייה בישראל, לספר על הקמת רשות החדשנות החדשה בישראל ולשמוע מהם על הנושאים והדברים החשובים להם.

במפגש ישתתפו מר אבי חסון, יו”ר רשות החדשנות והמדען הראשי במשרד הכלכלה והתעשייה, גב’ אניה אלדן, מנהלת זירת הזנק ברשות החדשנות, ד”ר נורית איל, מנהלת התכנית להשבת אקדמאים ברשות החדשנות ומר ישראל שמאי, מנהל תוכניות אמריקה ברשות החדשנות.

אבי חסון ומנהלי רשות החדשנות ידברו על הקמת הרשות החדשה ועל פעילותה לתמיכה בחברות הזנק ובהיי-טק הישראלי. רשות החדשנות הוקמה במטרה להיות גוף דינמי, פעיל ומעורב יותר, ומנהלי התכנית ידברו על היוזמות החדשות והתכניות שפותחו על מנת לטפל בסוגיות שמטרידות את ההיי-טק הישראלי, לתמוך בסטארטאפים צעירים, לעודד הקמת חברות גדולות ועוד.

ד”ר נורית איל תדבר על יוזמות התכנית להשבת אקדמאים, ועל כלי הסיוע החדשים שפותחו במהלך השנה האחרונה, במטרה לספק מענה מהיר וטוב יותר לצרכי אקדמאים חוזרים ומשפחותיהם ועל פעילות הממשלה בנושאי ההון האנושי לתעשיית החדשנות.

להרשמה לאירוע, לחצו כאן

לו”ז המפגש בפאלו אלטו

06:45 – 06:15 קבלת פנים וכיבוד קל
07:00 – 06:45 ד”ר נורית איל, מנהלת התכנית להשבת אקדמאים, רשות החדשנות
07:40 – 07:00 מר אבי חסון, יו”ר רשות החדשנות והמדען הראשי במשרד הכלכלה והתעשייה
07:50 – 07:40 מר ישראל שמאי, מנהל תוכניות אמריקה, רשות החדשנות
08:00 – 07:50 גב’ אניה אלדן, מנהלת זירת הזנק, רשות החדשנות
08:30 – 08:00 דיון, שאלות ותשובות

את המפגש ינחה עודד חרמוני, נציג ה-IEFF.

ההרשמה למפגש כרוכה בתשלום סמלי של 12$.

לפרטים נוספים אודות מפגשי התכנית להשבת אקדמאים בצפון אמריקה ביוני ולהרשמה, לחצו כאן

היי-טק בעיצוב תעשייתי: הצצה למשרדים של חברת Personetics

$
0
0
צילום: גיקטיים
IMG_8536

צילום: גיקטיים

חברת Personetics הישראלית מסייעת לבנקים ולמוסדות פיננסיים להעניק חוויה דיגיטלית קצת יותר אישית עבור לקוחותיהם. בהתחשב בכך שהבנקים מחזיקים בכמות נתונים ענקית על הלקוחות שלהם, בעזרת המוצר שפיתחה הם יכולים להפוך את אותם הנתונים לתובנות שימושיות עבור הלקוח. על ידי שימוש באותו מידע ניתן לשפר את טיב השירות עבור הלקוחות, וכמו כן לאפשר לבנקים להישאר רלוונטים בעולם הדיגיטלי ולהתחרות בצורה יעילה יותר מול ספקי השירותים השונים.

Personatics הוקמה ב-2010 על-ידי דוד סוסנה ודוד גוברין, המייסדים של הסטארטאפ Actimize, אשר נמכר ל-NICE הישראלית ב-2007 תמורת 280 מיליון דולר. כיום מונה החברה כ-50 עובדים בישראל, ו-15 עובדים נוספים בניו יורק ובלונדון. יצאנו לביקור במשרדיה הממקומים בלב החפירות של הרכבת הקלה בתל אביב, וזה מה שראינו.

IMG_8567

צילום: גיקטיים

IMG_8542

צילום: גיקטיים

האפרוריות בתמונות ביחד עם המטריות ברקע מובילות לתחושה כאילו מדובר בשיא החורף, למרות שביקרתי שם לפני מספר שבועות בודדים ביום חורפי בודד שהבליח לו. הדבר הראשון ששמים לב אליו איך שנכנסים למשרדים הוא קיר הגרפיטי הצבעוני (אנחנו כבר מזהים שמדובר ביצירה של Dioz), אך מעבר לכך רוב המשרד מעוצב בצבעים מאוד ׳תעשיתיים׳ ושקטים.

IMG_8534

צילום: גיקטיים

IMG_8600

צילום: גיקטיים

״המשרד מעוצב בסגנון תעשייתי, בטון חשוף בשילוב ברזל ועץ, המעניק אשלייה של תעשייה יחד עם מודרניות והייטיקסיטיות. בחרנו בשטיחים וריהוט אקלקטי המעדנים את העיצוב התעשייתי ונותנים הרגשה חמה ומסבירת פנים. החלל בנוי משתי קומות פתוחות ובמרכזו מייצב אור ייחודי בהתאמה אישית. המייצב מורכב מ-70 מנורות המותקנות במרחקים שווים וגבהים משתנים על מנת לייצר תחושה של תנועה וזרימה״.

IMG_8685

צילום: גיקטיים

IMG_8581

צילום: גיקטיים

IMG_8578

צילום: גיקטיים

IMG_8591

מחפשים עובדים, צילום: גיקטיים

ואיזו פינה הכי פופולארית? כמובן שאיפה שנמצא האוכל

״הקפיטריה עם העוגיות השוות שלנו שנבחרות בקפידה זוכה לפופלאריות עצומה, גם ההתקהלות שקיימת סביב המכונה לסחיטת תפוזים הידנית שלנו, מעלה את רף שיתוף הפעולה בין העובדים וגורמת להם להפעיל קצת את שרירי הידיים״

IMG_8589

צילום: גיקטיים

IMG_8671

צילום: גיקטיים

IMG_8564

צילום: גיקטיים

IMG_8675

צילום: גיקטיים

IMG_8632

צילום: גיקטיים

IMG_8626

צילום: גיקטיים

IMG_8637

צילום: גיקטיים

IMG_8665

צילום: גיקטיים

״אין ספק שהסלון שלנו הוא הפינה הכי שווה במשרד, המרכזיות שלו עבור שתי הקומות גורמת לכך שהוא מהווה נקודת מפגש גם לשיחות אישיות וגם על העבודה״

IMG_8657

צילום: גיקטיים

IMG_8653

צילום: גיקטיים

IMG_8666

צילום: גיקטיים

IMG_8659

צילום: גיקטיים

IMG_8641

צילום: גיקטיים

IMG_8634

צילום: גיקטיים

את המשרד עיצב היזם יגאל אטיאס והאדריכל רועי דוד בשיתוף צמוד עם אחד ממייסדי החברה.


אקזיט: Parko, ה'ווייז'של החניה נרכשה על ידי EasyPark השוודית

$
0
0
מקור: EasyPark
מקור: Parko

מקור: Parko

אפליקציה כמו Waze פתרה לרבים את בעיות הניווט והפקקים, אולם אחת הבעיות המעיקות ביותר צצה לאחר ההגעה ליעד, ואנחנו מדברים כמובן על החניה. לשם כך בדיוק פיתחה חברת Parko (פארקו) הישראלית אפליקציה ומערכת אנליטיקה למציאת חניה בערים. עתה הודיעה חברת EasyPark הגרמנית כי רכשה את החברה הישראלית, כדי להעשיר את השירותים שהיא מציעה ללקוחותיה.

חיזוי של מקומות חנייה פנויים

החברה הישראלית השיקה בתחילת דרכה אפליקציה שנועדה לעזור לקהל הנוהגים למצוא חניה. האפליקציה, שעדיין זמינה למשתמשי אנדרואיד ו-iOS, עוזרת לקשר בין משתמשים היוצאים ממקום החניה שלהם למשתמשים המחפשים אחת. עם קבלת הנתונים אודות הרגלי החניה של המשתמשים השונים, החלה לפתח החברה שלושה אלמנטים עיקריים שיעזרו לכלל המשתמשים בדרך: ParkoData, המסוגל להעריך אילו איזורים או אילו מקומות חניה יהיו פנויים בזמנים מסויימים, ParkoAnalytics, המסוגל לנתח איזורים שונים על מנת לקבל את האנליטיקות והתובנות הקשורות במטרה למצוא חניה ו-ParkoLastMile, שמיועד לעזור לנהגים לנווט ישירות אל מקום החניה שהתפנה, מבלי לפספס אותו. בנוסף, החברה שחררה API, שיועד למפתחי אפליקציות תחבורה.

Parko הוקמה ב-2011 על ידי תומר נוי-נר, שמשמש כמנכ”ל החברה, איתי דויד ומורן ברדה. מאז גייסה החברה גייסה יותר ממיליון דולר בסבב Seed, שהובל על ידי OurCrowd ובהשתתפות SparkLabs ו-Global Ventures. בתגובה לרכישה אמר נוי-נר: “בנינו את החברה שלנו כדי להפוך את החנייה לקלה יותר, בדיוק כמו EasyPark. יש להם צוות מוכשר ואנחנו נרגשים לשלב כוחות איתם, כדי ליצור את שירות איתור החניה המוביל בעולם”.

הרוכשת, חברת EasyPark מסטוקהולם, היא אחת מהחברות הראשונות בעולם שהפעילו שירות תשלום עבור חניה בעזרת הטלפון – עוד בשנת 2000. כיום נהנית EasyPark מפריסה ביותר מ-400 ערים ב-9 מדינות שונות והיא עוסקת בהפיכת תשתיות התחבורה העירוניות לתשתיות חכמות, ניהול חניה באירועים, ניהול ציי רכב ועוד.

יוהן בירגרסון, מנכ”ל EasyPark, מסר בתגובה לרכישה: “EasyPark השקיעה רבות בטכנולוגיה לאיתור חניות פנויות. הרכישה של Parko היא עוד שלב חשוב בשדרוג הפתרון שלנו והיא תחזק את הצוות שלנו באנשים מלאי התלהבות ורצון להפוך את תהליך איתור החניה לקל יותר”. עוד הוסיף בירגרסון: “הרכישה שמה אותנו במקום שבו אנחנו יכולים לספק לערים ולמפעילי חניונים טכנולוגיית חנייה דיגיטלית מקצה לקצה”.

וידאו: כך פועלת הטכנולוגיה של Parko

גיוס: WalkMe הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר

$
0
0
משרדי WalkMe. צילום: גיקטיים
משרדי WalkMe. צילום: גיקטיים

משרדי WalkMe. צילום: גיקטיים

חברת WalkMe הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה שמפשטת את חוויית השימוש באתרי אינטרנט ובתוכנות מבוססות ענן, השלימה סבב גיוס בגובה 50 מיליון דולר, כך נודע לגיקטיים.

הכוונה אונליין של המשתמש

WalkMe (ווקמי) מספקת פלטפורמה מבוססת ענן שמכוונת ומובילה משתמשים לביצוע פעולות בזמן שימוש בתוכנה או באתר אינטרנט. הטכנולוגיה הייחודית שפיתחה החברה מספקת הכוונה והנעה לפעולה בשיטת צעד-אחר-צעד באמצעות שימוש בבלוני עצות, מבלי שהמשתמש צריך לעזוב את המסך בו הוא נמצא בכדי לצפות במדריכי וידאו או כדי לקרוא מדריכי משתמש ועמודי FAQ מעייפים. האלגוריתם של WalkMe מדמה התנהגות אנושית, כדי לספק הכוונה שמבוססת על הקשר, כדי לוודא שהאדם הנכון מקבל את ההכוונה המתאימה – והיא מיוחדת לכל תפקיד, מטלה, פעולה והתקנים של העובדים בארגון. השירות מתאים את עצמו במדויק לכל גודל ורזולוציית מסך, וכל זאת מבלי להוריד תוכנה מסויימת.

מקור: WalkMe, עיבוד תמונה

מקור: WalkMe, עיבוד תמונה

WalkMe הוקמה ב-2011 על ידי דן עדיקא, המכהן כמנכ”ל החברה, רפי סווירי, שמשמש כנשיא החברה ואייל כהן, ה-COO של החברה. בין הלקוחות של WalkMe בעולם ניתן למנות חברות ענק כמו אדובי, סיסקו, AT&T, 3M, בריטיש טלקום וקומקאסט. כיום מועסקים בחברה כ-270 עובדים בשישה משרדים, מתוכם שלושה בארצות הברית, אחד באוסטרליה ושניים בישראל. ב-2013 זכתה החברה להימנות על רשימת הסטארטאפים המבטיחים של חברת מחקרי השוק גרטנר.

החברה לא פרסמה עדיין את דבר הגיוס, למרות שממידע שהגיע אלינו העסקה כבר נחתמה לפני כחודש והכסף כבר הועבר. עם קשר או בלי, לפני כשבוע אמר עדיקא בראיון לאתר חדשות אמריקאי כי החברה מתכננת לגייס מאות עובדים למשרדיה שבצפון קרוליינה.

סבב הגיוס האחרון מגיע בדיוק שנה לאחר השלמת הסבב הקודם של החברה, במסגרתו היא גייסה 25 מיליון דולר. בין המשקיעים בחברה ניתן למנות את הקרנות Greenspring Associates, Scale Venture Partners, Giza Venture Capital, Mangrove Capital Partners, Scale Venture Partners ו-Gemini Israel Ventures. רורי או’דריסקול מקרן Scale השווה את WalkMe לחברות אחרות בהן השקיעה הקרן דוגמת box ו-RingCentral, שנמכרו שתיהן ואמר שבדיוק כמו החברות האלו, WalkMe מציגה “דרך טובה יותר לעשות עסקים מאשר הדרך הישנה, הטכנולוגיה שלה תחליף את מה שהיה עד עכשיו”.

מ-WalkMe לא נמסרה תגובה בנוגע לגיוס

וידאו: הפיצ’רים החדשים של WalkMe

לקריאה נוספת:

מבוך צבעוני: הצצה למשרדים של WalkMe [תמונות]

שתי הסיבות העיקריות בגינן פוסלים מועמדי הייטק מקום עבודה

$
0
0
מקור: cc0-by-pixabay
מקור: cc0-by-pixabay

תל אביבים מפונקים? מקור: cc0-by-pixabay

מהו השיקול העיקרי בבחירת מקום העבודה הבא של עובדי הייטק בישראל? לכאורה, ניתן היה לחשוב שהשיקול המרכזי היה כסף ותנאים או יציבות של חברה, אולם מסתבר שלא בדיוק. מנתונים של חברת הסטארטאפ הישראלית Workey, עולים גורמים אחרים שמשפיעים על ההחלטה לקבלה או לדחייה של הצעות עבודה בהייטק הישראלי.

 

מיקום, מיקום, מיקום

222

על פי הנתונים של Workey, כ-49 אחוזים, כלומר כמחצית מהמועמדים ציינו שסיבת הסירוב שלהם לעבודה בחברה מסויימת היא המיקום הגאוגרפי של המשרדים. אלו יכולים להיות רחוקים מדי, במקום שנתפס לא אטרקטיבי או במקום שלא נגיש מבחינה תחבורתית. 36 אחוזים מהמועמדים ציינו שהחברה והמשרה לא מספיק מעניינות אותם, כדי שיעזבו את המקום הנוכחי שלהם, 10 אחוזים מהמועמדים ציינו שברגע זה הם עדיין לא בשלים מספיק למעבר והשאר סיפקו סיבות אחרות כמו תדמית שלילית לחברה ועוד.

אולם גם בין ה’רגישים’ למיקום, ניתן למצוא מפונקים יותר ומפונקים פחות. כך למשל עולה מהנתונים שהתל אביביים הם הבררנים ביותר לגבי מיקום המשרדים של החברה, כשאחריהם בהפרש ניכר תושבי הרצליה, חיפה ורעננה. דני שטיינברג, סמנכ״ל השיווק ב-Workey, מספר שלא פעם הם נתקלו במועמדים שגרים במרכז תל אביב, אבל מעוניינים לעבוד רק באזור רוטשילד ולא באזורי הייטק אחרים כמו עזריאלי, רמת החייל, אפילו שאלו נמצאים בתוך תל אביב. לדברי שטיינברג, “נראה שמועמדים תל אביביים מעדיפים לרכוב על אופניים או ללכת ברגל לעבודה ואפילו נסיעת אוטובוס קצרה מרתיעה אותם”.

רוצים סייבר, לא רוצים אופציות בינאריות וגיימינג

111

עוד עולה מהנתונים שהמועמדים מגיבים שונה כאשר הם מקבלים הצעות מחברות מתחומים שונים. במילים אחרות, חלק מהתחומים נתפסים כ’סקסיים’ ומושכים בעוד שתחומים אחרים סובלים מתדמית רעה וזוכים לאחוזי דחייה גבוהים משמעותית. בראש מצעד התחומים ה’בעייתיים’ עומדות חברות האופציות הבינאריות שנדחות על ידי 73 אחוזים מהמועמדים. במילים אחרות, כשלושה מכל ארבעה מועמדים לא מוכנים אפילו להגיע לשיחה או ראיון בחברה, בגלל תחום העיסוק שלה. התחום הבא שסובל מתדמית בעייתית משהו הוא תחום ה-Online Gaming, שככל הנראה מקושר על ידי המועמדים יותר להימורים ופחות לגיימינג קלאסי; תחום ‘בעייתי’ נוסף הוא תחום ה-AdTech, כלומר, טכנולוגיות הפרסום. מדובר בנתון מפתיע, משום שהוא נחשב לאחד התחומים שבהם ישראל מובילה ומצטיינת, אולם ככל הנראה, טכנולוגיה לחוד ותדמית לחוד.

שלושת התחומים שזוכים לאחוזים גבוהים של אישור מהמועמדים הם, כמה לא מפתיע, הסייבר שזוכה ליחסי ציבור מעולים ול-71 אחוזים של אישורים; טכנולוגיות האיחסון והמוליכים-למחצה עם 67 אחוזי אישור; ותחום הפינטק עם 65 אחוזי אישור. הנתונים התקבלו מניתוח של קבלת ודחיית הצעות עבודה של 2,500 עובדים ויותר מ-200 חברות טכנולוגיה ישראליות.

 

חודשיים בלבד אחרי הגיוס הקודם: Twiggle מגייסת 5 מיליון דולר מ-Alibaba

$
0
0
מקור: www.alibabagroup.com
צילום: Twiggle

צילום: Twiggle

לפני כחודשיים בלבד השלימה Twiggle גיוס של 12.5 מיליון דולר, למנוע החיפוש החכם שהיא פיתחה לאתרי קניות ברשת, והיום (ג’) מודיעה חברת הסטארטאפ הישראלית על השקעה נוספת שגייסה בגובה 5 מיליון דולר. המשקיעה – ענקית הסחר הסינית AliBaba.

Alibaba מצטרפת כמשקיעה אסטרטגית

לא מעט אתרי סחר אלקטרוניים, גם המובילים שבהם, סובלים ממנועי חיפוש מוגבלים שמתבססים על מילות מפתח בודדות ולא על סמך הקונטקסט המלא. כך למשל אם תחפשו באמזון “הסמארטפון עם המצלמה הטובה ביותר” תקבלו תוצאות שכוללות מצלמות אקסטרים, שעונים חכמים שבהחלט לא ראויים לתואר של הסמארטפונים עם המצלמות הטובות ביותר. מכיוון שהאתרים לא מצליחים למצוא את המוצרים שהמשתמש מחפש, הוא עלול לנטוש את האתר ולבצע את הרכישה באתר אחר. אלגוריתם החיפוש שמפתחת Twiggle מצליח לפענח מה בדיוק רוצה הצרכן שכותב בשפה טבעית ומוצא לו את המוצרים הרלוונטיים ביותר תוך שימוש בעיבוד שפה טבעית (NLP), מדע נתונים ובינה מלאכותית.

היום (ג’) מודיע כאמור הסטארטאפ על גיוס השקעה מענקית הקמעונאות הסינית, Alibaba, שמצטרפת כמשקיעה אסטרטגית. אמנם החברה לא נקבה בסכום, אך על פי ההערכות מדובר ב-5 מיליון דולר.

Twiggle הוקם ב-2013 על ידי אמיר קוניגסברג, שמכהן כמנכ”ל החברה והיה אחד מהעובדים הראשונים של מרכז הפיתוח הישראלי של גוגל ומנכ”ל אתר השוואות המחירים MySupermarket; ועדי אבידור, שגם הוא הגיע מגוגל ישראל ושימש שם כמהנדס תוכנה בכיר בצוות שפיתח את Google Now.

בשיחה עם גיקטיים אמר קוניגסברג כי קבלת תמיכה מגופים כל-כך משמעותיים ומרכזיים בעולם ה-eCommerce היא הואלידציה הכי גדולה של המוצר שהחברה מפתחת.

ברבעונים האחרונים אנחנו מרגישים רוחות רעות שמגיעות מכיוון הסיליקון וואלי. אתם לא הרגשתם דבר?

קוניגסברג: “הרבה קרנות מובילות מגלות בנו עניין, אבל כשמשקיעות אסטרטגיות רואות חברות שמשנות את הכללים – הן רואות בהן יותר מהחזר נאה על ההשקעה. הן רואות בהן כלי שמביא ערך לפורטפוליו הנכסים שלהן”.

לדבריו, Twiggle רוצה להציג תוצאות מאוד מהר והוא מאמין ששיתוף הפעולה עם קבוצות אסטרטגיות וגדולות יעזור להם להגיע למטרה הזו. למרות זאת מציין קוניגסברג שהם רוצים לצמוח בצורה מדודה ומחושבת, ולכן הם מעדיפים לעבוד עם מספר מוגבל של לקוחות בהתחלה ולוודא שהם מבצעים את העבודה היטב, לפני שהם גדלים בצורה מהירה יותר.

האם ההשקעה מ-Alibaba לא חוסמת אתכם למעשה לעבודה עם לקוחות גדולים אחרים כמו אמזון למשל?

קוניגסברג: “לא, אנחנו פתוחים לעבוד עם כל השוק ללא הגבלות מיוחדות”.

20 מיליון דולר משורה של משקיעים

מאז הקמתו גייס הסטארטאפ כ-20 מיליון דולר, כשבין המשקיעים בו בסבב הקודם ניתן למנות את תאגיד המדיה הדרום-אפריקאי Naspers, סר רונאלד כהן, Yahoo Japan, וקרן State Of Mind Ventures, של פנחס בוכריס, מי שהיה מפקד 8200 ומנכ”ל משרד הביטחון, ויובל בהרב, לשעבר שותף בקרן Sequoia ומנהל תחום המיזוגים והרכישות באמדוקס. SOM גם השתתפו בסבב ה-Seed של החברה.

ביוביט מגייסת מיליון דולר, כדי לנטר את הבריאות שלנו

$
0
0
מקור: BioBeat
התראה על חריגות במדידת מדדים שונים. מקור: BioBeat

התראה על חריגות במדידת מדדים שונים. מקור: BioBeat

בשנים האחרונות אנחנו רואים כיצד החיישנים מגיעים לכל מקום; החל ממוצרי בית חכם, דרך IoT וכלה בסמארטפונים ומכשירים לבישים אחרים. היום (ג’) הודיעה חברת BioBeat (ביוביט), שמפתחת מערכות ניטור רפואיות, על השלמת סבב גיוס של מיליון דולר ממשקיעים פרטיים. החברה תשתמש בכספים שגייסה בין היתר לקבלת אישור FDA ולהרחבת השיווק.

מדידה רציפה של מדדים חיוניים והתראה במקרה של חריגה

BioBeat, שפונה לשוק הרפואי, פיתחה חיישן זעיר, המבצע מדידה רציפה של מספר מדדים פיזיולוגיים מכל אזור בגוף האדם. המערכת לומדת עם הזמן את מדדי הבסיס של הנבדק ומתריעה במקרים של חריגות כמו למשל במקרה של עליה בלחץ הדם, ירידה בתפוקת הלב, אוטם בשריר הלב, שבץ מוחי, התייבשות בזמן פעילות גופנית או מתח נפשי. החיישנים מבצעים מדידה רציפה ומשדרים את הנתונים למערכת, שמשווה את הנתונים למדדים האינדיבידואליים והנורמליים של הנבדק ומתריעה אוטומטית לגבי חריגות או מצבים מסכני חיים. לצורך פעילותה משלבת החברה בין טכנולוגיית גל DPG נקי ואלגוריתמיקה חכמה.

בניגוד ללא מעט חיישנים אחרים שקיימים כיום בשוק, הטכנולוגיה שפיתחה החברה מאפשרת מדידה של מדדים פיזיולוגיים מכל איבר בגוף, גם בזמן תנועה ופעילות גופנית. הפרמטרים השונים נמדדים באופן רציף בכל שעות היממה ומשודרים למערכת מידע המאפשרת ניהול התראות בזמן חריגה ואיסוף נתונים מלא לכדי היסטוריה רפואית מקיפה לשימושו של הרופא המטפל. בשוק הניטור פעילה גם חברת EarlySense הישראלית שעוסקת בניטור ובבקרה של מטופלים, מבלי שאלו יצטרכו לענוד על עצמם חיישנים או מכשירי בדיקה שונים.

BioBeat הוקמה ב-2014 על ידי אריק בן ישי, יוחנן מאי וישראל סרוסי. הגיוס הנוכחי הוא הראשון של החברה מאז הוקמה והוא נעשה בהשתתפות מספר משקיעים פרטיים מישראל. החברה מעסיקה כיום 6 עובדים והיא פועלת במתחם המשרדים המשותף פאוורבול, פארק המדע נס ציונה. מהחברה נמסר לגיקטיים כי כספי ההון שגוייס ישמשו לצורך הגדלת מספר העובדים בחברה ל-20, להשלמת הניסויים הקליניים ולהוצאת אישור FDA וכן לצורך הרחבת השיווק לבתי חולים, חברות הביטוח והמשתמשים הפרטיים.

 

סירין הישראלית השיקה את ה''סמארטפון המאובטח בעולם''; המחיר: 54 אלף שקל

$
0
0
מקור: Sirin Labs
הפרזנטורית של המכשיר: הדוגמנית אירינה שייק. מקור: Sirin Labs

הפרזנטורית של המכשיר: הדוגמנית אירינה שייק. מקור: Sirin Labs

אחרי תקופה ארוכה של פעילות מתחת לרדאר וגיוסי הון של יותר מ-70 מיליון דולר, חשפה אתמול Sirin Labs של משה חוגג את Solarin, הסמארטפון היקר בעולם שמבטיח גם להיות המאובטח בעולם.

הצפנה ברמת 256bit

סמארטפונים יוקרתיים ויקרים אינם דבר חדש. החל ממותג ה-Vertu הוותיק שמייצר סמארטפונים יקרים כבר יותר מעשור ועד הקוויאר, סמסונג S7 שעשוי מזהב, ומיועד בעיקר לאוליגרכים. אולם נדמה שבפעם הראשונה מוצג סמארטפון יקר כל-כך שכולל גם הבטחה ברמת המפרט והפיצ’רים.

מילת המפתח ב-Solarin היא אבטחה. המכשיר כולל שכבת הגנה שפותחה במיוחד עבורו על ידי סטארטאפ הסייבר הישראלי Zimperium, שמתמחה באבטחה לסמארטפונים ונועדה להגן מפני איומים ומתקפות סייבר, מבלי לפגוע בביצועים או בחוויית השימוש של הלקוח. בנוסף, שיתפה פעולה Sirin Labs עם KoolSpan כדי לספק למשתמשים הצפנת 256bit AES, שהחברה מתארת כ”טכנולוגיה שבה משתמשים צבאות ברחבי העולם בכדי להגן על התקשורת שלהם”. כדי לעבור למצב המוגן (Shielded Mode), לוחץ המשתמש על מתג אבטחה מיוחד בגב המכשיר.

המפרט הטכני

מקור: Sirin Labs

מקור: Sirin Labs

מעבר למערכות האבטחה הייחודיות של החברה, כולל המכשיר מפרט שמיישר קו עם מכשירי הדגל של שנה שעברה. המכשיר כולל מסך 5.5 אינץ’ ברזולוציית QHD עם ערכת שבבים מסוג Snapdragon 810, זיכרון RAM מסוג LPDDR4 בנפח 4GB ונפח איחסון פנימי נאה של 128GB. המכשיר מגיע עם סוללה שמנמנה בקיבולת של 4,040mAh וכולל מצלמת 24 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם ƒ/2.0, פוקוס לייזר ופלאש מרובע-גוונים. בחברה גם מתהדרים ביכולות ה-WiGig שלו, אם כי מספר המכשירים שתומכים בעולם בטכנולוגיה הזו הוא מצומצם למדי, וכן טכנולוגיית 2X2 MIMO, שמציעה רוחב פס כפול. המכשיר עוצב על-ידי המעצב התעשייתי הנודע קארים ראשיד והוא עשוי מסגסוגת מתכת ושילוב של פנלים מטיטניום וציפוי זכוכית Gorilla Glass 4. לבחירת הלקוחות מספר עיצובים ביניהם שילוב עור בגוון שחור פחם עם טיטניום, שחור פחם עם פחמן דמוי יהלום, שחור פחם עם זהב צהוב או עור לבן קריסטל פחמן דמוי יהלום. המכשיר יהיה זמין לרכישה כבר היום בחנות המקוונת של החברה או באמצעות חנות הדגל שפתחה Sirin Labs במייפייר, איזור היוקרה במערב לונדון.

לא כולם מתלהבים

למרות הסקרנות שמעורר הסמארטפון החדש והייחודיות שלו, נדמה שלא כולם נדבקו בהתלהבות של משה חוגג, שותף-מייסד ב-Sirin Labs, שהציג את הסמארטפון באירוע ההשקה בלונדון. הגדיל לעשות ולאד סאבוב מ-TheVerge שכינה את הסמארטפון “מגוחך”, “מתחזה יקר”, “המצלמה, לכאורה הטובה בעולם, היא איטית כמו שהטלפון שמן” וב-Android Authority התרשמו לרעה ממשקל המכשיר שעומד על 250 גרם (כמו שני מכשירים ממוצעים).

עם זאת, חשוב לזכור שהיתרון הגדול ביותר של המכשיר הוא רמת האבטחה ועל פיה הוא יישפט. כצעד ראשון, הוא כבר מגיע עם עדכוני האבטחה החדשים ביותר ששחררה גוגל, ממש כמו מכשירי הנקסוס. אנחנו נמתין לסקירה המלאה של המכשיר, כדי לחוות את הדיעה שלנו.


 

צפו בסרטון ההשקה של ה-Solarin

קבוצת משקיעים גאה תחל לפעול בתל אביב, תשקיע ביזמים ויזמות גאים

$
0
0
תמונה: גיא צרור
עיריית תל אביב חוגגת גאווה (צילום: גיא צרור)

עיריית תל אביב חוגגת גאווה (צילום: גיא צרור)

אנחנו יודעים מה אתם חושבים לעצמכם: זו סוג של אפליה לא? ובכן, אם לא להשמע ביקורתי מידי, הרי שגם התרת נישואים וזכויות לזוגות הטרוסקסואלים בלבד זו אפליה וכאן הרי מדובר ביוזמה פרטית ולא ציבורית. אז עכשיו, אחרי שהתייחסנו לפיל הלבן שבכתבה, הכירו את גיינג׳לז (Gaingels), קבוצת אנג׳לים גאה שהיא יותר סוג של מועדון חברים מקושר במיוחד.

לא רק השקעה

גיינג׳לז נולדה לפני כשנתיים על ידי שני אנגל׳ים אמריקאים: פול גרוסינגר (Paul Grossinger) ודיוויד בטי (David Beatty) שהגיעו יחד למסקנה שקהילת ההיי-טק כוללת לא מעט להט״בים (לסביות, הומואים, טרנסקסואלים וביסקסואלים) ושאם יהיה גוף שיקשר בינהם, הרי שהפוטנציאל לקשרים וחיבור ברמה העסקית הוא הון חברתי ממעלה ראשונה. ״רצינו לבנות קהילה של אנשים שמכירים אחד את השני ויש להם מכנה משותף חזק. לא כל החברים בגיינג׳לז בהכרח משקיעים, כל אחד עוזר בדרכו אבל מדובר באנשים שנמצאים בעמדות מפתח ובעלי לא מעט קשרים״, מסביר לנו גרוסינגר.

במבט ראשון וכשעוברים על הרזומה העשיר שלו, קצת קשה לתפוס שמתחת לכל הטייטאלים, הבחור היהודי אמריקאי הזה שהקים את Gaingels יחד עם דיוויד הוא בן 26 בלבד, לא הטייפ קאסט הטיפוסי שהייתם מצמידים לאנג׳ל.

כמשקיע גרוסינגר חתום על 74 השקעות בסטארטאפים והוא משמש כיועץ בכיר למספר קרנות, כותב קבוע ל-inc.com ובוגר אוניברסיטת קולומביה לתקשורת ואוניברסיטת ג׳ונס הופקינס למדעי המדינה. את השהות הקצרה שלו בארץ הוא מקדיש לסדרה של פגישות במרכזן התנעת השלוחה התל אביבית של גיינג׳לז. היעד צנוע – 15 חברים בהתחלה שיהפכו לחלק מהקהילה הבינלאומית של גיינג׳לס שמונה נכון להיום למעלה מ-120 חברים בכל העולם. רשת כזו שבבסיסה מכנה משותף חזק כל כך, עשויה לשמש כאקוסיסטם בינלאומי מאוד משמעותי עבור כל החברים בה.

״במזרח התיכון אין כאן בכלל שאלה, תל אביב היא העיר החשובה ביותר״ צילום: גיא צרור

״במזרח התיכון אין כאן בכלל שאלה, תל אביב היא העיר החשובה ביותר״ צילום: גיא צרור

למה דווקא בתל אביב?

״קודם כל זו עיר מלאה ביזמות וחדשנות. שנית, במזרח התיכון מדובר ללא ספק בעיר הכי ידידותית וחמה עבור הקהילה הגאה. כשאנחנו בוחנים מקומות להתרחב אליהם אנחנו בודקים שני דברים: עד כמה הקהילה הגאה דומיננטית וגדולה באותה עיר ועד כמה פעילות ההיי-טק והיזמות מאפיינות אותה. מיותר לציין שבשני המקרים מעמדה של תל אביב הובטח״, מסביר גרוסינגר.

את הקהילה הגדולה ביותר של גיינג׳לז תמצאו בניו יורק שם היא מונה 50 חברים, לפני מספר שבועות התרחב המיזם לשיקאגו ועכשיו הוא מגיע גם לתל אביב. בהמשך צפוייה גיינג׳לס להגיע גם ללונדון וללוס אנג׳לס וזו רק ההתחלה לטענת המייסדים.

היקף השקעות קטן, בעיקר בשלבים מוקדמים

עד היום השקיעה גיינג׳לס 8 מיליון דולרים בחברות, אבל ההערכה היא שכבר בשנה הבאה ההשקעות יגדלו לכיוון ה-25 מיליון דולר וימשיכו לגדול מידי שנה. ההשקעות הן ברובן בשלבים מוקדמים (פרה סיד, סיד ו-A) ובנויות על מנגנון מעניין למדי.

אין כאן טפסים או הגשת מועמדות, הדרך היחידה שחברי גיינג׳לז יבחנו חברה להשקעה היא רק במידה ואחד מהחברים יציף את שמה. זו מערכת שבנויה נטו על קשרים ומי שמקושר לאחד החברים, יכול בהחלט לעשות לו פיץ׳ ויתכן שהוא יזכיר את החברה כמועמדת להשקעה. אחרי שאחד החברים מציף שם של חברה פוטנציאלית להשקעה נערכת הצבעה בין כלל החברים – במידה ולמעלה מ-70 אחוזים מכלל החברים מצביעים בעד ההשקעה, היא תצא אל הפועל.

השגרירות האמריקאית בתל אביב מביעה סולידריות עם הקהילה הגאה, יוני 2016. תמונה: גיא צרור

השגרירות האמריקאית בתל אביב מביעה סולידריות עם הקהילה הגאה, יוני 2016. תמונה: גיא צרור

״המנגנון שיצרנו אחראי לסינון אגרסיבי של החברות בהן אנחנו משקיעים. אנחנו מחפשים את החברות הטובות ביותר עם הצוותים הטובים ביותר, כאלו שיגייסו גם בלעדינו, אבל הקשרים שלנו יעזרו להם לצמוח ולגדול״ מסביר גרוסינגר. בכלל, בשיחה הוא מנסה להדגיש שוב ושוב שההשקעה כאן היא רק חלק קטן מהרעיון הכולל, שהמטרה היא ליצור מועדון אקסקלוסיבי של אנשים מקושרים עם מכנה משותף איתן. ״אנחנו מקיימים 6 אירועים בשנה ודוחפים את החברים שלנו לעזור אחד לשני ולקיים שיתופי פעולה״ מסביר גרוסינגר אבל גם מבהיר: ״בסופו של יום, אנחנו גם אנג׳לים וכל עסקה נבחנת לעומק, כשאנשים משקיעים כסף, המטרה היא גם להרוויח״.

השבוע מתקיים בתל אביב שבוע הגאווה שמושך אליו עשרות אלפי תיירים מכל העולם. תייר גאה שמגיע לארץ עבור החגיגות שוהה בישראל בממוצע 3.5 ימים ומוציא כ־275 דולר מידי יום, שהם 40% יותר מתיירים אחרים. בשנים האחרונות הפכה תל אביב לאחת הערים הנחשבות והפופולאריות בעולם עבור הקהל הגאה ובמצעד הגאווה שיתקיים בתל אביב בשישי הקרוב צפויים לצעוד למעלה מ-100 אלף בני אדם. בתוך כל החגיגה הזו, נחמד לגלות שתשומת הלב הרבה מובילה להתעניינות בעיר גם ברמה העסקית.

 


אוריבי של איריס שור מגייסת 5.4 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Oribi
הצוות הנוכחי של Oribi. בפעם הבאה שנכתוב עליהם, הם יהיו יותר. מקור: Oribi

הצוות הנוכחי של Oribi. בפעם הבאה שנכתוב עליהם, הם יהיו יותר. מקור: Oribi

חברת הסטארטאפ הישראלית Oribi (אוריבי) הודיעה היום על גיוס בגובה 5.4 מיליון דולר. המוצר שמפתחת החברה מסייע לחברות להגיע לקהל ממוקד יותר ולרכוש לקוחות חדשים. בין הקרנות שהשתתפו בגיוס הן Sequoia Capital ו-TLV Partners.

לאפשר לחברות בכל גודל ליהנות מכלי BI של חברות ענק

הבעיה המרכזית כיום במוצרי אנליטיקס ו-BI היא המורכבות הטכנולוגית באיסוף המידע והגעה למסקנות על בסיס המידע שנאסף. כיום, מוצרים קיימים מתבססים על שמירת מידע לבסיסי נתונים או הטמעת קוד באתר לניטור כל פעולה. כלים אלה מחייבים תמיכה שוטפת מצוות הפיתוח, על מנת לקבל מידע, מה שמוביל לכך שאנשי מוצר ושיווק לא יכולים לגשת למידע בעצמם. אוריבי מפתחת מערכת אנליטיקס לאנשי מוצר ושיווק שמזהה באופן אוטומטי את הפעולות המרכזיות באתר או במוצר ומאפשרת לשלוף מידע מורכב באופן ויזואלי. המטרה היא לאפשר לחברות בכל גודל ליהנות מאותו מידע שנגיש כיום רק לחברות ה-Enterprise שעושות שימוש בכלי BI מורכבים. הגרסה הראשונה של המוצר עתידה להשתחרר בחודשים הקרובים. אוריבי שיחררה לפני 4 חודשים גרסת ביתא בסיסית וכיום מעל 2,500 חברות משתמשות במוצר.

Oribi הוקמה באוקטובר 2015 על-ידי איריס שור, יזמת סידרתית שהקימה בעבר את החברות Takipi ו-Visual Tao, שנרכשה על ידי אוטודסק ב-2009. סבב הגיוס הנוכחי, בגובה של 5.4 מיליון דולר, הוא הראשון של החברה והוא נעשה בהשתתפות של קרן Sequoia Capital, קרן TLV Partners והמשקיע זוהר גילון. ההשקעה האחרונה ב-Oribi היא ההשקעה השלישית המשותפת של חיים סדגר מ-Sequoia Capital ורונה שגב מ-TLV Partners, לאחר שני האקזיטים המוצלחים. משרדיה של Oribi נמצאים בתל אביב והחברה מגייסת עתה את הצוות הראשוני שכולל את צוות הפיתוח.

בתגובה לגיוס מסרה שור: “היה לי קריטי לדעת שיש צורך אמיתי למוצר ושאנחנו יודעים איך להגיע ללקוחות הפוטנציאליים שלנו לפני שאני מגייסת כספים”. עוד הוסיפה שור: “מדהים בעיני שכיום רוב החברות בעולם לא יכולות לענות על השאלות הכי קריטיות עבורן כמו – מה גורם למשתמשים לחזור למוצר? מה כמות השימוש בפיצ’ר חדש? או מה היו ההשלכות של שינוי האתר? המטרה שלנו היא לאפשר לשאול את השאלות החשובות בפשטות ובלי כל עזרה מצוות הפיתוח”.

לדברי שור היא קיבלה השראה מחברות כמו Slack, Stripe, ZenPayroll, שאמנם נכנסו לפעילות בתחומים רוויים במתחרים, אבל הפכו למובילות בתחומן והגיעו לכמות משתמשים עצומה, משום שהציגו גישה טכנולוגית שונה ובנו מוצר פשוט. שור אמרה: “כמות המידע שנאסף בעולם גדלה באופן משמעותי משנה לשנה. כמו כן, גם החשיבות של החלטות מבוססות נתונים ומספרים מתעצמת. עם זאת, לא היה שינוי בתפיסה של עולם האנליטיקס במשך שנים ארוכות. אנחנו מאמינים ש-Oribi יכולה להוביל למהפכה בתחום”.

חיים סדגר מ-Sequoia Capital מסר בהתייחסו לגיוס: “עבדנו עם איריס בסטארטאפ הראשון שהקימה ואנחנו שמחים מאד לעבוד איתה בשנית. לדבריו, “היא מביאה סט יכולות ייחודי ואין לי ספק שהיא בדרך לבניית חברה משמעותית”.

אותות חיוביים: Signals מגייסת עוד 10 מיליון דולר

$
0
0
צילום מסך
מקור: יח"צ

מימין לשמאל: גרשוני ושדה, מייסדי Signals. מקור: יח”צ

להחלטות שמקבלים אנשי השיווק בחברות קיימות השלכות עצומות על מידת ההצלחה שלו. ומכיוון שרוב הסטטיסטיקות לגבי הצלחה של מוצר חדש הן גם ככה נגדם, הרי שהם ישמחו לקבל כל כלי שיעזור להם בקבלת ההחלטות. כזה הוא המוצר שמפתחת Signals. היום (ד’) מודיעה החברה הישראלית על השלמת גיוס של 10 מיליון דולר, פחות משנה לאחר הגיוס הקודם שלה שעמד על 15 מיליון דולר.

מתבסס על שיטות מודיעניות צבאיות

Signals מפתחת פלטפורמה טכנולוגית לאיסוף, ניתוח והפקת תובנות באיכות “אנושית” בעזרת ביג דאטה ממקורות רבים ומגוונים מחוץ לארגון ביניהם מקורות פתוחים וסגורים כמו מאגרי פטנטים, מחקרים מדעיים, מוצרים שונים, מדיה חברתית, ניסויים קליניים, אתרי מסחר מקוון, דו”חות של חברות מחקר ועוד. לאחר איסוף המידע, מבצעת המערכת איחוד נתונים, עיבוד וניתוח תוכן לפי מודלים מורכבים לקבלת החלטות עסקיות. על התובנות המתקבלות עובדים מומחי תוכן בצד הלקוח או מומחים של החברה כדי להוציא המלצות למקבלי ההחלטות. התובנות אותן מפיקה המערכת מסייעות למנהלי מוצר ושיווק לקבל החלטות שונות. המודל העסקי של החברה מסתמך על רישיון SAAS לשימוש בפלטפורמה, עם מחיר קבוע לכל אפליקציה שנרכשת לצד תשלום על כל עדכון מידע – שאת התדירות שלו קובע הלקוח.

Signals Group נוסדה בשנת 2009 על ידי שני קציני מודיעין לשעבר: גיל שדה, שמכהן כמנכ”ל החברה וקובי גרשוני, מנהל הפעילות שלה בארצות הברית. השניים בנו את המוצר על בסיס שיטות מודיעיניות צבאיות כדי ללמוד ולתאם בין נתונים חיצוניים, לחבר יחד אותות חלשים ולספק תובנות ערכיות במהירות. על ידי יישום מחדש של מתודולוגיה צבאית והפיכתה לרלוונטית לתחום ספציפי זה, החברה מציעה פתרון שלאו דווקא מציעות המתחרות בשוק. גישה זו בעצם מספקת יתרון תחרותי, על ידי כך שמאפשרת לתאגידים לקבל החלטות חכמות ומהירות הרבה יותר מאשר אם היו נעזרים בשיטות מחקר מסורתי וחברות ייעוץ. ל-Signals יותר מ-50 לקוחות Fortune 5000 ביניהם פרוקטר אנד גמבל, פפסיקו, ג’ונסון אנד ג’ונסון ונסטלה והיא נכללה לאחרונה ברשימת ה-Cool Vendors של גרטנר לשנת 2016.

הגיוס הנוכחי, בגובה 10 מיליון דולר, הובל על ידי קרן הצמיחה הישראלית Qumra Capital והוא מגיע פחות משנה לאחר סבב הגיוס הקודם בו גייסה סיגנלס 15 מיליון דולר מ-Sequoia Capital ו-TPY. החברה מתכננת להשתמש בהון שגייסה על מנת להגדיל את צוותי המכירות והפיתוח במשרדי החברה בנתניה, בז’נבה ובניו יורק.

וידאו – Signals Intro

אקזיט: IBM רוכשת את EZSource הישראלית

$
0
0
מקור: עיבוד תמונה
מקור: IBM

מקור: IBM

ענקית הטכנולוגיה האמריקאית IBM הודיעה היום (ד׳) על כוונתה לרכוש את חברת EZSource הישראלית, הממפה יישומי תוכנה ארגונית, כדי לסייע למפתחים לשנות בקלות ובמהירות קוד מיינפריים, על בסיס נתונים המופיעים על הדשבורד ואמצעים חזותיים נוספים. העסקה צפויה להיסגר ברבעון השני של השנה, בכפוף לעמידה בתנאים רגולטורים ותנאי סגירה מקובלים. EZSource היא החברה הישראלית ה-14 במספר ש-IBM רוכשת ב-15 השנים האחרונות.

מפחיתה את עלויות ניהול היישומים בארגון

EZSource מספקת דשבורד ויזואלי, המציג למפתחים איזה יישומים שונו – כדי להקל על תהליך התאמת היישומים לעידן החדש, ולנצל באופן יעיל יותר את משאבי הפיתוח. סוויטת EZSource מפחיתה באופן משמעותי את עלויות ניהול היישומים של הארגון, משפרת את מהירות פיתוח ותחזוקת היישומים, גמישות ואיכות התוצרים ומורידה את הסיכון הכרוך בפיתוח יישומים ותחזוקתם.

הרכישה של EZSource תסייע ללקוחות IBM למצוא דרכים לחדש ולעדכן את היישומים הפועלים על המערכת, שהיא עמוד השידרה של הכלכלה העולמית. היכולות של EZSource למפות  ולנתח מרכיבי יישומים והתלויות ביניהם, משלימות את היכולות של יבמ בתחום השינוי הדיגיטאלי, APIs, ענן היברידי ו-DevOps – כדי להאיץ ולתכנן את השינוי עם פחות שיבושים והפרעות. טכנולוגיות של החברה כמו IBM  z/OS Connectו-IBM API Connect, יחד עם הטכנולוגיה של EZSource יוכלו לסייע לקשר שירותים מיישומי ליבה לסביבות החדשות של מובייל, מדיה חברתית ומחשוב קוגניטיבי.

EZSource הוקמה בשנת 2003 על ידי ערן טירר, שמכהן כמנכ”ל החברה ועומר כספי, שמשמש כמנהל הטכנולוגיות הראשי של החברה. בראש הדירקטוריון שלה עומד ראובן אגסי. לחברה משרדים בישראל, בריטניה, ארה”ב, שוויץ, יפן ורומניה ויש לה יותר מ-40 לקוחות ברחבי העולם, שעושים שימוש במוצריה ביניהם: ING Life, Maybank ו-7-Eleven.

בתגובה לרכישה, אמר מאורו רוסי, המנהל הכללי של מערכות z ב-IBM: “המיינפריים הוא כיום עמוד השדרה של העסקים. ככל שלקוחות עוברים לעידן הדיגיטאלי, הם מחפשים אחר חדשנות וקבלת ערך עסקי מהיישומים החדשים, תוך מינוף של הנכסים והתהליכים הקיימים”. עוד הוסיף רוסי: “באמצעות הוספת הטכנולוגיה של EZSource להצעות DevOps וניהול ממשקי תכנות של IBM, אנחנו מאפשרים למפתחים לחדש יישומים קריטיים, בקלות ובמהירות – תהליכים שדרשו בעבר עבודה ידנית מאומצת ופעמים רבות דרשו כישורים מיוחדים”.

ערן טירר, מנכ”ל EZSource, מסר בתגובה: “המחויבות ארוכת השנים של IBM להציע פתרונות תשתית לארגונים חיזקה, לאורך כל העשור האחרון, את ההצלחה שלנו בסיוע ללקוחות לייצור יותר ערך מיישומי המיינפריים שלהם”. עוד הוסיף טירר: “הטכנולוגיה הממוקדת שלנו, יחד עם הפריסה העולמית של יבמ יסייעו ליותר ויותר לקוחות למקסם את הערך של המערכות הארגוניות שלהם”.

הרכישה של EZSource היא ה-14 במספר שמבצעת IBM בישראל והראשונה מזה שלוש שנים; קדמו לה חברות כמו Ubique ב-2001, XIV ב-2008, חברת Storwize ב-2010 ו-Trusteer ב-2013.

ארלי-סנס מגייסת 25 מיליון דולר, כדי לנטר מטופלים בלי להרכיב חיישנים

$
0
0
מקור: EarlySense
מקור: EarlySense Facebook

מקור: EarlySense Facebook

חברת EarlySense הישראלית המפתחת מכשור אלקטרוני לניטור ומעקב אחר חולים מרחוק, הודיעה על גיוס בסך 25 מיליון דולר בהובלת בנק הפועלים ובהשתתפות של המשקיעים הקיימים בחברה קרן Pitango וקרן JK&B.

ניטור מדדים קריטיים מבלי שהמטופל יצטרך להרכיב חיישנים מסורבלים

הטכנולוגיה שפיתחו ב-Earlysense מאפשרת ניטור רציף לשווקי הבריאות הרפואיים והצרכניים על ידי שימוש בחיישן שטוח הממוקם מתחת למזרן, המעוצב כמו קרש חיתוך סטנדרטי. ביכולתו של החיישן לפקח על פעילות הלב, קצב הנשימה, תזוזה והשינה עצמה ולהתריע בזמן אמת על מצב חירום. הפתרונות הרפואיים שהחברה מציגה מסייעים לרופאים לאבחן בזמן הידרדרות במצבו של המטופל וכך גם למנוע מקרים כגון נפילות מטופל מהמיטה או כיבי לחץ. היתרון הגדול עבור המטופל הוא כמובן שהוא אינו צריך להרכיב על עצמו חיישנים מסורבלים שמגבילים אותו ועדיין ליהנות מניטור ברמת דיוק רפואית. הטכנולוגיות השונות של החברה מוגנות ביותר מ-20 פטנטים מאושרים.

בין המוצרים של החברה ניתן למצוא גם מוניטור למיטת המטופל בו מוצגת אינפורמציה עדכנית לגביו וכמו כן תצוגה מרכזית בתחנת האחיות בה ניתן להתעדכן ולקבל אינפורמציה לגבי עד 36 חולים בו זמנית. המערכות של החברה מותקנת כיום בבתי חולים, מרכזי שיקום ובתים בארה״ב, אירופה, אסיה ואוסטרליה, כשחלק מהטכנולוגיות של החברה כבר משולבות במוצרים שמשווקים לקהל הרחב ביניהם SleepSense של סמסונג, Sleep Sensor של iFit ו-Sleep Expert של Beurer.

EasySense הוקמה בשנת 2004 על ידי ד”ר דני לנגה, ד”ר גיא שנער, יוסי גרוס ואבנר הלפרין, שמכהן כמנכ”ל החברה. עם זאת המוצרים הראשונים של החברה הושקו רשמית ב-2010. עם הגיוס הנוכחי, מגיעים סך גיוסיה ל-100 מיליון דולר, כשבין המשקיעות בה ניתן למנות JK&B Capital, Mitsui & Co, Pitango Venture Capital, ProSeed Venture Capital Fund ו-2 משקיעות אסטרטגיות חשובות: חברת הניטור הרפואי Welch Allyn ו-Samsung Ventures, זרוע ההשקעות של הענקית הקוריאנית, שהצטרפו בסבב הגיוס הקודם של החברה.

בהתייחסו לגיוס, מסר אבנר הלפרין, מנכ”ל EarlySense: “אנחנו נהנים כיום מצמיחה גדולה מאוד בתחום הרפואי והגיוס הזה מאפשר לנו להמשיך לגדול בתחום ובמקביל להשיק מוצרים לצרכן, שמתבססים על הטכנולוגיות הרפואיות שלנו”. הלפרין הוסיף: “יותר מ-100 אלף מטופלים ינוטרו השנה בעזרת החיישנים שלנו, מה שיעניק להם טיפול טוב יותר. ההתרחבות תאפשר לנו להשפיע על חייהם של מיליונים הן בתחום הרפואי והן בתחום הבריאות גופנית-נפשית”.

EarlySense מעסיקה במשרדיה שברמת גן כ-90 עובדים וכ-20 נוספים פועלים ממשרדי המכירות שלה בארצות הברית, באירופה ובמזרח הרחוק.

וידאו: כך פועלת הטכנולוגיה של EarlySense

אקזיט: Whitesmoke רוכשת את חברת האדטק הישראלית GMS DIGITAL

$
0
0
מקור: GMS DIGITAL
מקור: יח"צ

החברה תשולב כחטיבה נפרדת ב-WhiteSmoke והעובדים יעברו לרמת החייל. מקור: יח”צ

על פי מחקרי שוק, בארה”ב לבדה היקף הפרסום בווידאו על גבי מובייל צפוי לצמוח פי חמישה ב-4 השנים הקרובות ולהפוך לשוק של 6.5 מיליארד דולר. עד שנת 2020, היקף הפרסום העולמי באינטרנט ובמובייל צפוי להסתכם במעל ל-25 מיליארד דולר. לתוך התחום הזה רוצה להיכנס חברת WhiteSmoke הבורסאית ועתה היא מודיעה על רכישה של חברה מתחום האד-טק, חברת הפרסום בוידאו הישראלית GMS DIGITAL, תמורת 1.2 מיליון דולר.

המטרה: תקיעת יתד בפרסום בוידאו

חברת Whitesmoke (ווייטסמוק) רכשה את GMS DIGITAL, כדי לתקוע יתד בתחום הצומח של הפרסום הדיגיטילי בוידאו. העסקה הינה עסקה משולבת של רכישה במזומן ובמניות והיקפה הוא 1.2 מיליון דולר, כשבמועד השלמת העסקה יועבר תחילה סכום חלקי בסך של 300 אלף דולר, והיתרה תועבר לאחר שהחברה הנרכשת תעמוד ביעדים עסקיים ותשולם במזומן ובמניות.

Whitesmoke, המנוהלת על ידי איתי מרוז ומתמחה בפיתוח ומכירת תוכנות כתיבה ובשיווק ופרסום באינטרנט, מנסה בעצם הרכישה להיכנס גם היא לשוק של הפרסום הדיגיטלי בווידיאו, הנהנה מצמיחה משמעותית בשנים האחרונות וצפוי להתפתח עוד רבות בעתיד.

GMS DIGITAL הוקמה ב-2014 על ידי דני סלבין והיא מציעה למפרסמים ובעלי תוכן במובייל ובדסקטופ טכנולוגיית מוניטיזציה ושירותי אופטימיזציה מתקדמים. החברה הציגה הכנסות משמעותיות כבר במהלך שנת 2015 ולטענתה, יש לה עשרות לקוחות פעילים ושיתופי פעולה עם סוכנויות ובורסות פרסום דיגיטאליות. לחברה גם הסכמי שיתוף פעולה עם ספקיות טכנולוגיה שמספקות טכנולוגיות למדידת תוצאות הפרסום בוידאו. הכנסות GMS DIGITAL בתקופה שבין נובמבר 2014 ועד לתום שנת 2015 הסתכמו ב-7 מיליון ש”ח. במסגרת הסכם הרכישה יעברו עובדי GMS DIGITAL לרמת החייל והחברה תהפוך לחטיבה בתוך WhiteSmoke.

בתגובה לגיקטיים מסר מנכ”ל ובעלי החברה, דמיטרי (דני) סלבין, “GMS DIGITAL מצפה בכליון עיניים לשיתוף הפעולה עם Whitesmoke, אנו בטוחים ש-2016 צפויה להיות שנה מעניינת ומשמעותית עבור שתי החברות”. בנוגע לתוכניות לעתיד שאחרי הרכישה, מסר סלבין: “החברה מזהה הזדמנויות רבות בתחום המובייל ושואפת להמשיך לפתח את הפעילות בתחום זה. כמו כן, החברה מתכננת להרחיב את פעילותה לשווקים חדשים ולפתח שווקים קיימים”.

Viewing all 5527 articles
Browse latest View live