Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

מ-Cleantech ל-Cleanweb שהופך לנושא חם בעולם היזמי

$
0
0

תמונה: shutterstock

הפוסט נכתב על ידי ברק גולדשטיין, שותף בקרן ההון סיכון TERRA Venture partners ומנכ"ל TerraLab.

בחודשים האחרונים תחום הקלינטק שוקק חיים: מאות מפתחים מתקבצים יחד בבוסטון וניו יורק, לונדון ופריז כולם עוסקים בדבר אחד: ניסיון למצוא פתרונות לשיפור הסביבה בה אנחנו חיים על ידי שימוש בטכנולוגיות WEB ומובייל. את השינוי הזה מובילה תנועת קלינווב העולמית.

אז מה זה בעצם קלינווב?

הקלינווב מסמל את הגל השלישי של ההשקעות בתחום הקלינטק ומייצג אסכולה חדשה בעולם הקלינטק. הקלינווב מנצל את יתרונות האינטרנט, המדיה חברתית, והמובייל במטרה לנסות להשפיע ולשנות את האופן שבו אנו צורכים משאבים ומתנהלים מבחינה אקולוגית.

התחומים המגוונים של הקלינווב:

1

חברות מתחום הקלינווב מטפלות בתחומים שעד היום טופלו גם על ידי הקלינטק המסורתי: תחבורה חכמה, התייעלות אנרגטית, עידוד שימוש במוצרים ירוקים, כלכלה שיתופית ועוד. על פי הערכות, כ-25% מכספי ההשקעות שהופנו מאז 2011 לתחום הקלינטק בארה"ב השקעות למעשה בחברות קלינווב.

תנועת קלינווב נוסדה על מנת ליצור קהילת יזמים ומפתחי קלינווב עולמית, שתייצר פתרונות הקשורים בתחבורה, אנרגיה, חקלאות ועוד. נכון להיום התנועה פועלת כבר בארבע יבשות. כך, גם בישראל, בה אני מייצג את התנועה, צפויים להתקיים אירועים שמטרתם להגביר את המודעות ולעודד כמה שיותר אנשים מוכשרים לקחת חלק במיזמים מתחום הקלינווב.

ארגון קלינווב נוסד לפני כשנתיים על ידי סוניל פול (לינקדיאן, זינגה, ספרינג ונצ'רס) וחבורה של יזמים ומשקיעים בעלי אג'נדה והרבה אמונה שהצליחו לגייס את פייסבוק כנותנת חסות ראשית של הארגון. כל זאת במטרה אחת: להחזיר את הצבע ללחיים של תחום הקלינטק. ראשי התנועה מסתובבים בכל העולם ומפיצים את האג'נדה של קלינווב בניסיון לגייס את הכשרונות הטכנולוגיים הגדולים ביותר למען הסביבה, מעל ראשם של תאגידים וממשלות. קלינווב מארגנת בכל העולם האקתונים המוניים בהשתתפות מאות יזמים, משקיעים ומובילי שוק על מנת לשכנע אותם להעדיף פיתוח כלים טכנולוגיים לצריכה חכמה והתייעלות אנרגטית על פני פיתוח של עוד אפליקציית משחקים.

ולא מדובר רק בחלום של מפתחים מוכשרים ואנשי חזון. גם המשקיעים מבינים את הפוטנציאל הגלום בקלינווב. סוניל פול, ממייסדי התנועה, אמר לאחרונה כי "גיוס הון סיכון לקלינטק ולחברות (בשלבים מוקדמים) שעוסקות בסוגים חדשים של הפקת אנרגיה, הפך ליותר ויותר קשה. זה הזמן גם למשקיעים כמוני לחשוב על דרכים חדשות להשקיע את כספנו בפתרון בעיית האנרגיה, וההזדמנות הבאה הזאת היא קלינווב".

מגמת ההשקעות בתחום הקלינווב:

pic2

אז מהן בעצם חברות קלינווב?

עולם המובייל והרשתות החברתיות סלל את הדרך של סטארטאפים לדבר אל ליבו של הצרכן הסופי בכל הקשור להתייעלות אנרגטית. בעולם פועלות כבר לא מעט חברות שניתן להגדיר אותן כקלינווב קלאסי.

p1כך למשל, סולאר מוזאיק, נחשב למיזם Crowdfunding המוביל היום בתחום הסולארי. האתר מאפשר לאנשים לגייס את הכסף הדרוש כדי לשים פאנלים סולאריים על גגות הבתים בשכונות שלהם ובכלל להשקיע בתחום,  “Kickstarter" לעולם הסולארי.

p2דוגמא נוספת היא Getaround, שלוקחת את הקונספט של שיתוף רכבים צעד אחד קדימה. החברה מאפשרת שיתוף והשכרה של מכוניות פרטיות, בין אנשים פרטיים דרך האינטרנט peer to peer ללא מתווכים.

חברה מעניינת אחרת היא סולאר-סיטי, שמתקינה מערכות סולאריות לשימוש ביתי או מסחרי, ללא עלות התקנה, ומאפשרת לכם "להעביר" p3את החשמל העודף שייצרתם ולא צרכתם לבית השכן, תמורת זיכוי בחשבון החודשי. כך כמה שיותר אנשים עוברים לחשמל נקי יותר, וגם מורידים בצורה משמעותית את תשלום החשמל שלהם. החזון של סולאר סיטי הוא להפוך בצורה הזו אלפי אנשים וקהילות לשותפים אמיתיים לצריכת אנרגיה נבונה.

יש שאוהבים להרחיק לכת ואף לומר שהמייל (הדואר האלקטרוני) הוא מוצר קלינווב קלאסי, שכן באמצעות פיתוח טכנולוגי פשוט וזול, חסך לסביבה מיליוני דפים מודפסים והרס של קילומטרים רבים של יערות גשם.

איך אפשר להצטרף למהפכת הקלינווב בישראל?

קלינווב מגדירה את עצמה כתנועה עולמית והיא רוצה גם את היזמים הישראלים. האקו-סיסטם היזמי בישראל והחדשנות בתחום שימוש אופטימלי במשאבי הסביבה, מהווה כר נרחב למיזמי קלינווב תוצרת כחול לבן.

בלייק בוריס, הרוח החיה מאחורי תנועת קלינווב העולמית, מסביר למה סימנה התנועה דווקא את ישראל על מפת היעדים שלה בעולם: "ישראל נחשבת למעצמת חדשנות וטכנולוגיה. קלינווב מחפשת את המוחות הישראליים המוכשרים שהביאו לעולם כמה חברות ששינו את כללי המשחק בתחומן. אין לנו ספק שאפשר לגייס את התעוזה, הניסיון והמחשבה המקורית של היזמים הישראליים כדי להביא לעולם טכנולוגיות שתהיה להן היתכנות כלכלית וגם ישנו את הדרך שבה אנו צורכים".

אנו, כמייסדי הקהילה בישראל נרצה להביא את הבשורה של קלינווב לכל היזמים המוכשרים שמחפשים את הרעיון לסטארטאפ הבא שלהם. בשבועות הבאים אעדכן כאן על אירועים למפתחים ומפגשים מעניינים, עד אז, אתם מוזמנים לפנות אליי ישירות עם כל שאלה או רעיון.

מוזמנים לפנות אליי במייל: barak@terravp.com בקרו באתר שלנו.

קרדיט תמונה: Shutterstock.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527