Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

השוואת מחירים בין סופרמרקטים ועדכון בזמן אמת, הכירו את Cartcrunch [סטארטאפ]

$
0
0
מקור: Shutterstock

מקור: Shutterstock

בשנים בהם העולם סובל ממשברים כלכליים, המדינות נמצאת בגירעון ובחובות ויוקר המחייה רק עולה כל הזמן לכותרות, המודעות הצרכנית גדולה מתמיד והמשתמשים מחפשים ללא הפסקה מקומות בהם חווית הקנייה תהיה מצד אחד נעימה ואיכותית – עם מוצרים טובים וטריים ומצד שני חסכונית מספיק.

השימוש העולה בסמארטפונים, היכולת לגלות את מיקומם של האנשים בנוסף למודעות החברתית והצרכנית שנמצאת בעלייה הכינו את הקרקע לאפליקציות ייעודיות שיעזרו למשתמשים לבחור את החנות, או הרשת הזולה ביותר בה הם יוכלו לערוך את מסע הקניות שלהם ולא להרגיש שהם מפסידים כל הזמן.

רשתות השיווק שומרות על עמימות מחירים

בכדי לפתור את הבעיה הזו, אייל יאיר, אייל מולד ואיילון אוהביה ייסדו בתחילת 2012 את חברת CartCrunch. השלושה החלו לבדוק פתרונות שונים להשוואות מחירים ברשתות קניות מקומיות, יצרו רשימת קניות זהה והחלו לבדוק מחירים של אותה הרשימה בחנויות ובסופרים המקומיים. אחת הבעיות הכי גדולות הטמונות ברשימות הללו היא שמדובר במחירים משתנים – למעט מחירים בפיקוח, מוצרים זהים יכולים לעלות סכום מסויים של כסף ביום מסויים, ולמחרת מחירם יכול לרדת או לעלות משמעותית.

המייסדים הופתעו לגלות כי לעיתים ישנו פער של 10-30 אחוזים בין המחירים בין סניפים של אותה רשת קניות באותה עיר המגורים, ובעקבות כך החליטו בחברה ללכת על פתרון המבוסס על עיקרון ה-Crowd Sourcing, בו המשתמשים מהווים חלק פעיל באפליקציה ועל ידי כך יכולים לתרום לעדכון המחירים של רשתות הקנייה השונות. האפליקציה שהשיקו ב-CartCrunch לסמארטפונים מסוגלת לצלם חשבוניות של רשתות נבחרות התומכות בתקן מסויים של חשבוניות ועל פי הנתונים לעדכן את המחירים בהתאם.

"אחת הבעיות של הצרכנים כיום היא עמימות המחירים, הנגרמת על ידי רשתות הקניות" סיפר לגיקטיים אייל מולד, אחד ממייסדי החברה. "כאשר צרכן מתכנן לבצע את מסע הקניות השבועי שלו, הוא לא יודע באיזה סופרמרקט סל הקניות שלו יהיה הכי זול. הבעיה הכי גדולה שנתקלנו בה היא שהשוואה של סל קניות היא מסובכת מאוד בעיקר בגלל הבדלים בין המוצרים – לא כל מוצר נמכר בכל חנות, הבדלים במשקלים ועוד."

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

להשיג את סל הקניות במחיר המשתלם ביותר בסביבה

לאחר ארבעה חודשים של עבודה, גייסה החברה מיליון דולרים ממשקיעים וקרנות הון סיכון כמו LionBird, Plus Ventures, Jeff Pulver, MicroAngel Fund ו-Techstars. בחברה הגיעו למסקנה שהשוק המתאים ביותר עבור האפליקציה יהיה ארצות הברית, פתחו שם סניף מקומי ולאחר כמה חודשים נכנסו לתכנית ההאצה של TechStars.

באוקטובר 2012, השיקו ב-CartCrunch את גירסאת הבטא הרזה הראשונה של האפליקציה בארצות הברית. במאי 2013, הוסיפו לאפליקציה את פיצ'ר השוואת המחירים כך שמשתמשים אחרים יוכלו לעשות את החשבון ולבדוק היכן הם יכולים להשיג את סל הקניות שלהם במחיר המשתלם ביותר. כיום לאפליקציה כ-40 אלף משתמשים עם פוטנציאל חסכון חודשי של 200$ למשתמש על סך הקניות. כאשר ההשקה הרשמית תתקיים בימים הקרובים.

המודל העסקי של החברה מאפשר לה לקבל הכנסות מכמה צינורות שונים, הצינור הראשון הוא רווחים מקניות שיבוצעו דרך האפליקציה ומפרסום מותאם אישית המבוסס על הרגלי הקנייה של המשתמשים הנאספים על ידי האפליקציה. כמו כן, עצם העובדה שהחברה מקבלת בהזרמה פרטים על מחירים של מוצרים שונים ברשתות שונות, מידע אשר קשה מאוד להשיג אותו בצורה אוטומטית ולא שקוף לכולם באופן עדכני – מידע שמעניין מאוד את היצרנים וגורמים נוספים אחרים.

האתגר העיקרי – חינוך משתמשים וחוכמת ההמונים

המתחרות של CartCrunch מתחלקות לכמה תחומים. אם מדובר באפליקציות להשוואת מחירים שמאפשרות הוספת\סריקת מוצרים בודדים כגון RedLaser, Grocery Pal ו-Shopsavvy, אפליקציות שמאפשרות סריקת קבלות וקבלת קופונים\הטבות שונות כגון Shoparoo ו-Receipt Hog, או לחילופין אתרי אינטרנט שמאפשרים השוואת סלי קניה אך בין אתרי חנויות און ליין בלבד כגון MySuperMarket.

היתרון היחסי של CartCrunch מתבטא בכך שסריקת החשבונית המתקבלת אורכת מספר שניות, לעומת הוספת מספר מוצרים בנפרד. מאותו רגע המשתמש יכול לראות את השוואות המחירים בסופרמרקטים בסביבה שלו וגם מסייע למשתמשים נוספים בסביבה שלו להתעדכן במחירי המוצרים העדכניים ביותר. בנוסף, האפליקציה מציעה השוואת מוצרים בין רשתות השיווק, והצעת מוצרים חלופיים או דומים בגם מידה ומוצר מסויים לא נמכר בכל רשת, וכמובן השוואת סלי קניות שלמים.

מקור: יח"צ

מקור: יח"צ

האתגר העיקרי איתו צריכה להתמודד החברה הוא – חוכמת ההמונים. בכדי שהאפליקציה תצליח היא צריכה לגייס מספר גדול של משתמשים שיעשו שימוש פעיל באפליקציה ויוסיפו מוצרים על בסיס קבוע – מה שדורש שיווק ברמה גבוהה מאוד והתגייסות מצד המשתמשים – ולא בטוח שאימהות או אנשים מבוגרים יותר יתגייסו למען המשימה.

"באמצעות בניית קהילה של משתמשים, אנחנו מנסים להעניק לצרכנים תשובה ברורה בכל רגע ובכל מקום לשאלה 'איפה הכי משתלם לי לבצע את הקניות שלי?' אנחנו עושים זאת ע"י שימוש בחוכמת ההמונים, כך שכל משתמש שסורק קבלת קניות באמצעות האפליקציה מעדכן בעצם את האפליקציה שלנו ובכך את כל המשתמשים שנמצאים באזור שלו. מחירי סל הקניות שהמשתמשים שלנו רואים, יכולים להתעדכן בכל רגע נתון במבצעים, עדכוני מחירים וקופונים".

קרדיט תמונה: Shutterstock


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527