חברת הסטארטאפ הישראלית Cartcrunch, המפתחת אפליקציה להשוואת סלי קנייה בין רשתות, השלימה סבב גיוס בגובה 1.2 מיליון דולר, כך נודע לגיקטיים. בסבב הגיוס השתתפו קרנות הון הסיכון Plus Ventures ו-Lionbird, MicroAngel Fund לצד משקיעים פרטיים נוספים. זהו סבב הגיוס השני של החברה, לאחר שב-2012 גייסה כמיליון דולר ממשקיעים וקרנות הון סיכון כמו LionBird, Plus Ventures, MicroAngel Fund שהשקיעו בסיבוב הנוכחי לצד ג׳ף פולבר ו-Techstars, תוכנית ההאצה האמריקאית בה השתתפה החברה. את הכסף תשקיע CartCrunch בעיקר בפיתוח ושיווק המוצר.
החברה מפתחת אפליקציה המבצעת השוואת מחירים עבור רשימת הקניות המלאה של הצרכנים. בשונה מאפליקציות אשר מבצעות השוואת מחירים עבור מוצרים בודדים, האפליקציה של Cartcrunch מאפשרת ללקוח למעשה להזין את סל הקניות שלו לתוך האפליקציה באופן אוטומטי על ידי סריקת קבלה או באופן ידני ולראות היכן הוא יכול לרכוש את סל הקניות הזה במחיר הכי זול, על פי המיקום הנוכחי שלו. המחירים, כמובן, מעודכנים ע"י חוכמת ההמונים דרך פיצ׳ר סריקת הקבלות באפליקציה.
אז מה השתנה בעצם בגירסא הנוכחית של האפליקציה?
״באפליקציה הראשונה שהשקנו כל ההנעה לפעולה של המשתמש הייתה לקראת סריקת הקבלה והמשתמש לא יכל לערוך ולנהל בעצמו את רשימת הקניות שלו." סיפר בריאיון לגיקטיים אייל מולד, אחד ממייסדי Cartcrunch. ״לאחר ההשקה למדנו מהמשתמשים שלנו מה באמת כואב להם ומה נדרש מאיתנו לשנות בהתאם. באפליקציה הנוכחית רשימת הקניות עומדת במרכז – המשתמש יכול להוסיף פריטים לרשימה הן ע"י סריקת קבלות והן ע"י הקלדה של מוצרים. בנוסף, פישטנו באופן משמעותי את הניווט בתוך האפליקציה והפכנו אותה להרבה יותר אינטואטיבית למשתמש וזאת בעקבות הקשבה רציפה לבקשות שעלו מהשטח.
חברת Cartcrunch נוסדה בתחילת שנת 2012 על ידי אייל יאיר ואייל מולד. ב-Cartcrunch מספרים, כי מאז ההשקה הראשונית כ-200,000 משתמשים הורידו את האפליקציה וכ-50,000 מתוכם משתמשים בה באופן קבוע. עיקר התלונות של המשתמשים, על פי מולד, הן בקשות לתמיכה בסופרים נוספים להשוואת המחירים.
המודל העסקי של החברה מאפשר לה לקבל הכנסות מכמה צינורות שונים, הצינור הראשון הוא רווחים מקניות שיבוצעו דרך האפליקציה ומפרסום מותאם אישית המבוסס על הרגלי הקנייה של המשתמשים הנאספים על ידי האפליקציה. כמו כן, עצם העובדה שהחברה מקבלת בהזרמה פרטים על מחירים של מוצרים שונים ברשתות שונות, מידע אשר קשה מאוד להשיג אותו בצורה אוטומטית ולא שקוף לכולם באופן עדכני – מידע שמעניין מאוד את היצרנים וגורמים נוספים אחרים.
המתחרות של CartCrunch מתחלקות לכמה תחומים. אם מדובר באפליקציות להשוואת מחירים שמאפשרות הוספת\סריקת מוצרים בודדים כגון RedLaser, Grocery Pal ו-Shopsavvy, אפליקציות שמאפשרות סריקת קבלות וקבלת קופונים\הטבות שונות כגון Shoparoo ו-Receipt Hog, או לחילופין אתרי אינטרנט שמאפשרים השוואת סלי קניה אך בין אתרי חנויות און ליין בלבד כגון MySuperMarket. מתחרה בולטת בשוק המקומי היא אפליקציית Zolo הישראלית, אפליקציה דומה למדי אשר מתמקדת בשוק המקומי.
״רוב החברות רואות אנשים בתור דמוגרפיה כיוון שאינן יודעות מה הופך כל אדם לשונה. האפליקציה שפיתחנו מספקת למשתמש רשימת חנויות הממויינת מהזול ביותר ועד ליקר ביותר על סמך רשימת הקניות האישית שלו. בנוסף אנו מציעים למשתמש אפשרויות נוספות לחיסכון ע"י התאמת קופונים ומבצעים אשר רלוונטיים עבורו. הנתונים הללו יוצרים עבורנו תמונה מושלמת של כל קונה, תמונה שקמעונאים ויצרני מוצרי הצריכה יכולים להשתמש בה כדי למקד את העדפות הצרכן הבודד ולא רק העדפות דמוגרפיות כלליות.״