Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

7 טיפים לפיצ׳ינג מנצח (וגם: הזדמנות לפגוש את רוברט סקובל)

$
0
0

shutterstock megaphone

הפוסט נכתב על ידי איילת נוף, בלונד 2.0.

בעולם הטכנולוגיה והסטארטאפים, מילה נכונה אחת מהאדם הנכון יכולה להיות ההבדל בין הצלחה לכישלון. לרוב, הזמן שתקבלו כדי לשכנע את אותו האדם הנכון שהרעיון שלכם הוא הטוב ביותר יסתכם ב 10-15 שניות בלבד, לכן ניסוח הפיץ' הנכון למוצר שלכם שווה ערך בחשיבותו לבניית המוצר עצמו. אם לא תצליחו להעביר את המסר העיקרי והתועלות של המוצר שלכם לזקני השבט של עולם הטכנולוגיה הסיכויים שלכם למשוך את המשתמשים הראשונים שאינם Early Adopters הוא קלוש. בלי ניסוח והגשה נכונה של הפיץ' שלכם, יהיה לכם קשה מאוד להשיג את תשומת הלב של הקהל הפוטנציאלי פשוט כי הוא לא יבין אתכם.

כיוון שלא תמיד תוכלו לדעת מתי תתקלו בעיתונאי או במשקיע פוטנציאלי אתם חייבים להיות מוכנים מראש עם הפיץ' שלכם. ניסוח הפיץ' המושלם מראש הוא המפתח להצלחה של המוצר שלכם והסיכוי הטוב ביותר שלכם למשוך את האנשים הנכונים למוצר שלכם מההתחלה.

בפעם הבאה שתצטרכו לעשות פיץ’ לסטארטאפ שלכם – הנה כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם:

1. תתכוננו מראש

אתם חייבים להיות מוכנים תמיד. בדיוק כמו שאתם מתכוננים לפגישה חשובה עם משקיע, אתם צריכים להתכונן גם למפגשים בלתי צפויים. תכינו מראש פיץ' באורך של עד שלושים שניות ותתאמנו עליו כמה שיותר. אתם לא רוצים להישמע כאילו עשיתם חזרות, אבל אתם כן רוצים להישמע כאילו אתם מבינים על מה לעזאזל אתם מדברים ואתם בטוחים שהמוצר שלכם הוא הוא הדבר הבא. חשוב לשמור על הפיץ’ קצר ולעניין – יש סיכוי טוב שתצטרכו לעשות אותו תוך כדי נסיעה מהירה במעלית.

2. קצר ולעניין

אל תשכחו שהאדם שעומד מולכם, שלו אתם הולכים לתת את הפיץ’, מקבל בסביבות 1,000 פיצ’ים אחרים ביום. תשומת הלב שלו אליכם מעטה גם ככה, וכל הסמארטפונים והטאבלטים שמצפצפים כל פעם שהוא מקבלים מייל או איזכור ברשתות החברתיות לא עוזרים לתשומת הלב הדועכת שלו. תשמרו את הפיץ' שלכם קצר וקולע. תגיעו לערך האמיתי של המוצר כמה שיותר מהר.

3. השתמשו בכל מה שיש לכם

יש לכם משקיע או מתכנת מפורסמים? אל תהססו לספר עליהם, יש לכם השקעה גדולה? אל תתביישו להזכיר את זה. תחשבו על כל דבר שיכול לתפוס את תשומת הלב של המשקיע או מוביל הדעה שעומד מולכם. תשתמשו בכל פרט על החברה שלכם שיכול להיות מעניין, זה לא הזמן להתבייש. זכרו – פעמים רבות לא תהיה לכם הזדמנות שנייה לעשות רושם ראשוני.

4. ספרו סיפור

מוצרים הם לא פיצ’רים. מוצרים הם צרכים, חדשנות וטרנדים מתגברים. אל תתארו את האספקטים הטכניים של המוצר שלכם בזמן הקצר שיש לכם, תנצלו את הזמן הזה לספר את הסיפור של המוצר שלכם, מי ישתמש בו ולמה. תספרו על איך המוצר שלכם עומד לשנות את החיים של הלקוחות שלכם. תוסיפו לזה מידע כמו: איך חשבתם על הרעיון, מה באמת מעניין אצלכם והכי חשוב: איך אתם שונים מכל דבר אחר שבא לפניכם.

5. השתמשו במונחים מוכרים

אנשים מתחברים למה שהם מכירים. אל תפחדו להשתמש בשמות של טרנדים, מתחרים ומוצרים דומים כדי לתאר את המוצר שלכם. אם המוצר שלכם הוא הפורסקוור הבא לברווזנים, תגידו את זה. אם אתם עובדים על הוואטסאפ הבא, תספרו על בזה. השתמשו במונחים מוכרים לאנשים על מנת שהם יוכלו להבין הרבה יותר מהר מה אתם מציעים להם ומה התועלות של המוצר שלכם.

6. תעשו מזה חדשות

אם אתם רוצה שמישהו יכתוב עליכם, אל תשכחו להפוך את הסיפור שלכם לאקטואלי וחדשותי. העובדה שאתם קיימים היא לא חדשות – אבל אם תצליחו לעשות ממנה חדשות, עולם הטכנולוגיה יגיב בחיוב. תזכרו, בלוגרים וכתבים רוצים לכתוב על מה שהקוראים שלהם רוצים לקרוא, לא על מה שחשוב לכם.

7. נסו שנית

לפעמים הפיץ' הראשון לא יפעל, אבל אולי פיצ' חדש או סיפור טוב יותר יצליחו לעניין את הכתב או מוביל הדעה במוצר שלכם. אל תפחדו להיות עקשנים כשאתם מאמינים שיש לכם סיפור טוב באמת, אבל הישמרו מלחצות את הקו הדק בין עקשנות למטרד.

אם תעקבו אחר העצות האלו, הסיכוי שלכם לעורר עניין במוצר שלכם בקרב מובילי דעה ומשקיעים בטוח יגדל, ובעולם הסטארטאפים, מילה נכונה מהאדם הנכון יכולה לקחת אתכם רחוק מאוד.

*  *  *

עכשיו שקיבלתם את כל הטיפים לפיצ’ינג נכון, אנחנו בבלונד 2.0 רוצים להציע לכם את האפשרות להשתמש בהם כדי לתת פיץ’ לאחד מהאוונגליסטים החשובים בעולם הטכנולוגיה – רוברט סקובל. במאי הקרוב אנחנו מביאים לישראל את סקובל ומארחים אותו במשרדינו ברמת החייל, ואנחנו מחפשים את הסטארטאפים החמים ביותר בישראל על מנת שיפגשו עימו. אלה חדשות טובות בשבילכם. שלחו לנו את הפיץ’ שלכם (עד 200 מילים) לפי ההנחיות הללו ואולי תוכלו להיפגש איתו ולספר לו על המוצר שלכם!

קרדיט תמונה: megaphone via Shutterstock.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527