

מקור: Metadata
חברות כיום כבר מבינות שלא ניתן להסתפק סתם בלידים ויש צורך בלידים איכותיים. חברת Metadata הישראלית מפתחת מערכת שמאפשרת לאנשי השיווק לקבל לידים מדוייקים וליהנות מאוטומציה של כל התהליך. היום (א’) הודיעה החברה על גיוס של 2 מיליון דולר.
עד 150 פרטי מידע שונים על אדם מכתובת המייל שלו
כיום, חברות רבות נעזרות בשיווק מבוסס תוכן שכולל פרסום מדריכים, מאמרים ומחקרים, כדי למשוך את קהל היעד שלהן, לגרום לו להתעניין במוצריהן ולעודד אותם לבצע רכישה. האתגר של החברות הללו הוא כפול: ראשית, לייצר מספיק ביקוש לתוכן ושנית, לייצר קהל איכותי שעתיד להפוך ללקוח משלם. המערכת שפיתחה Metadata יודעת להתחבר למערכות ה-CRM ו-Marketing Automation של הלקוחות שלה, למשוך את הלידים שהפכו ללקוחות, בחיתוכים שונים כמו נפח מכירות מסוים למשל, ולעשות להם reverse engineering – כלומר ללמוד הכל על האנשים והחברות שבהם הם עובדים.
המערכת של החברה מחוברת לאלפי מקורות נתונים שונים ויכולה בעזרת כתובת מייל בלבד – לייצר בין 100 ל-150 אותות, או פרטי מידע, שונים ביניהם מצב משפחתי, משכורת, טכנולוגיות שהחברה שבה הן עובדים משתמשות, כישורים, השכלה, השפעה, שייכות לקבוצות מקצועיות, תחומי ידע, מותגים מקושרים ועוד. לאחר גיבוש רשימת הלקוחות הפוטנציאלים, המערכת מריצה פונקציות סטטיסטיות כדי ‘לנקות’ את האותות הרלוונטים לכל לקוח. כך למשל המערכת תחליט האם בעלות על כלב רלוונטית עבור חברת תקשורת כמו סיסקו למשל. בשלב הסופי, אחרי שנוצר הפרופיל של הלקוח האידיאלי, מייצרת המערכת בסיס נתונים של כל הלקוחות שתואמים לפרופיל ומתחילה לפרסם בערוצים השונים, כדי להביא אותם לדפי הנחיתה ולייצר המרה.
Metadata נוסדה ב-2015 על ידי גיל אלוש, יאן מנביץ ואסף שילת והיא מעסיקה 7 עובדים במשרדים בתל אביב, סן פרנסיסקו וויסקונסין. בשיחה לגיקטיים סיפר גיל אלוש, שמשמש כמנכ”ל החברה, כי הרעיון לחברה עלה בראשו, לאחר שעבד מספר שנים כסמנכ”ל שיווק בחברות b2b: “הרקע שלי כמהנדס תוכנה עזר לי לעשות אוטומציה לתהליך, אך כל פעם הייתי צריך לבנות אותו מחדש, בעוד שחברות מתחרות infer, leadspace, mintigo, lattice engine נתנו לי תובנות אך לא פעלו על בסיס התובנות שלהן והשאירו את העבודה הקשה לאיש השיווק”. מכיוון שרוב אנשי השיווק אינם אנשים טכניים, רבים מהם נתקעו בשלב הזה ולא הצליחו להתגבר על האתגרים הללו. אלוש החליט לכתוב את הגרסה הראשונה של התוכנה והחל לשווק אותה.
מאז הקמתה גייסה החברה 300 אלף דולר בסבב Seed ועתה כאמור היא מודיעה על סבב גיוס של 2 מיליון דולר בהובלת Hillsven Capital ובהשתתפות Greycroft, 500 Startups, Right Side Capital Partners ועוד משקיעים פרטיים.