Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

הסטארטאפ הזה רוצה לנקות לכם את המחשב ולהפוך אותו למהיר ובטוח יותר

$
0
0
יאללה בלאגן. צילום מסך: גיקטיים
יאללה בלאגן. צילום מסך: גיקטיים

יאללה בלאגן. צילום מסך: גיקטיים

למרות התפקיד החשוב של הסמארטפונים בימינו, רובנו עדיין עושים שימוש מדי יום במחשב שולחני או בלפטופ בבית או במקום העבודה. באופן טבעי אחרי כמה חודשים של שימוש המחשב נהיה איטי ומתחיל להתקע, להלן, שלב התסכול. סטארטאפ ישראלי בשם Fixico רוצה להשגיח על המחשבים שלנו ולוודא שהם יהיו רזים, מהירים וחכמים – כל הדברים שאנחנו רוצים להיות.

תחזוקה ועדכונים אוטומטיים היישר מהענן

Fixico פיתחה כלי שניתן להתקנה פשוטה בכל מחשב ומבצע פעילות תחזוקה שוטפת למחשב, ללא צורך במעורבות כלשהי של המשתמש. הכלי שפיתחה החברה מספק למשתמש הגנה בפני נוזקות, תחזוקה וניהול והוא מתבסס על טכנולוגיית BigFix של IBM. אולם בעוד שהטכנולוגיה של IBM מיועדת לארגונים, הכלי של Fixico הופך אותו לנגיש עבור המשתמשים הפרטיים. על הטכנולוגיה הזו הוסיפו אנשי הפיתוח של החברה אנטי-וירוס של Trend Micro, שמטפל ברוגלות ובסרגלי כלים וכלי לניקוי הרג'יסטרי של המחשב (מערכת רישום ההגדרות של חלונות) ועטפו הכל בממשק אחד ופשוט עם מערכת לעדכון אוטומטי של הרכיבים השונים. בניגוד לכלי תחזוקה רגילים שכוללים התקנה על המחשב וניתוח בזמן אמת שבא על חשבון הביצועים והמעבד של המשתמש, הרי שהכלי של Fixico פועל בענן ולא מאט את העבודה של המשתמשים.

בדקנו את הכלי על גבי הלפטופ שלנו. לאחר תהליך התקנה זריז, החל הכלי של Fixico בתהליך הסריקה שארך מספר דקות. בסופו של התהליך הציגה התוכנה מסך ובו כל הבעיות בהן היא נתקלה בזמן הפעולה בחלוקה לבעיות ברג'יסטרי, קבצי זבל מיותרים ועוד. בנוסף הציגה התוכנה מידע על מצב התחזוקה של המחשב, מצב האבטחה, מצב הביצועים ומדד ביצועים כללי. עכשיו, מערכות הפעלה של כתבי טכנולוגיה עוברות לא מעט התעללות בחייהן עם מאות תוכנות, שירותים ותוספים שמותקנים עליהן באופן קבוע, אבל עדיין, הכלי של Fixico מצא אצלנו 181 בעיות ברג'יסטרי ולא מעט קובצי ג'אנק. חוץ מההתראות על גבי המסך, קיבלנו מהשירות גם הודעות במייל, ברגע שהיו ממצאים חשובים יותר. לאחר ההתראות Fixico גם תיקנה את הבעיות ופתרה את הסוגיות השונות שעלו בסריקה. לפחות במקרה שלנו, לא הרגשנו שיפור דרמטי בביצועים, אולם עצם הידיעה שהמחשב עתה נקי יותר משטויות ושאריות של התקנות ישנות בהחלט מרגיעה. עם זאת, מנוע ה-BigFix החליט משום מה שפייסבוק היא נוזקה וחסם לנו את הגישה לאתר. לאחר שפסלנו את כל הסיבות האחרות וגילינו שהבעיה היא בתוסף, היינו צריכים להסיר את Fixico ולהתקין מחדש.

למרות זאת, אנחנו מכירים לא מעט תוכנות ושירותים שמציעים לנקות ולתחזק את המחשב האישי שלנו, אולם הממשק המעוצב והידידותיות של Fixico, שלא דורשת מאיתנו הגדרות מורכבות או התעסקות עם קבצים שונים, בהחלט בולטים לטובה.

בונים על דרום אמריקה

ממשק מעוצב. צילום מסך: גיקטיים

ממשק מעוצב. צילום מסך: גיקטיים

Fixico נוסדה לפני 3 שנים על-ידי אלכס רושבסקי וארתור ברנשטיין. הרעיון עלה והתגבש בראשם של השניים לאחר מספר שנות עבודה שלהם בחברת IBM ישראל. Fixico השיקה את המוצר שלה לפני כשנה וחצי, והוא זמין במחשבים שמריצים חלונות, סמארטפונים שמריצים אנדרואיד, שתי מערכות ההפעלה הפופולאריות ביותר ובהכרח גם סובלות מבעיות מרובות. מאז הקמתה, גייסה החברה כ-2 מיליון דולר ממשקיע פרטי, תושב כפר שמריהו, ו-5 העובדים שמועסקים בחברה עובדים מהוילה של אותו אנג'ל.

בשיחה עם גיקטיים, מספר אלכס ורשבסקי, מנכ"ל Fixico כי קהל הלקוחות של החברה כולל משתמשים מכל העולם, כולל עסקים קטנים, כשהממוצע הוא שני מחשבים ללקוח. החברה מציעה מנוי בסיסי בחינם ומנוי מקיף יותר בתשלום שמתחיל בדולר בחודש למחשב. לאחר התעניינות במוצר במספר מקומות בעולם החליטה החברה להתחיל ולשווק את המוצר בשוק המתפתח באמריקה הלטינית. כעת נמצאת החברה בשלבי תרגום מתקדמים של הממשק לספרדית ופורטוגזית והיא אף חתמה עם מספר חברות הפצה מקומיות באמריקה הלטינית. בשלב הבא מתכננת Fixico לתרגם את הממשק לגרמנית וצרפתית.

כיום העולם די נוטש את שוק הפי.סי. אין לכם חשש להתמקד דווקא בו?

ורשבסקי: "ראשית, עולם ה-PC חי ובועט. תנסה לחשוב על אנשים שאתה מכיר שאין להם מחשב בבית או בעבודה. הוא אפילו גדל במקומות מסויימים. המוצר אכן התחיל כפתרון למחשבי ה-PC, אולם כיום אנו מציעים ניהול ותחזוקה של מחשבי PC לצד סמארטפונים וטאבלטים באמצעות אפליקציה שהשקנו לפני מספר חודשים וזמינה למשתמשי אנדרואיד ונמצאת בגרסת בטא ל-iOS.

"לדעתנו, העולם אינו 'נוטש' את שוק ה-PC. בחלק ניכר מהעולם, כמו מדינות דרום אמריקה לדוגמה, השימוש במחשבים נמצא בעלייה מתמדת, וגם בעולם המערבי רוב עובדי המשרד 'יושבים' מול מחשב שעות ארוכות ביום".

מה אפשר לעשות באפליקציה של Fixico?

ורשבסקי: "באמצעות האפליקציה ניתן בצע פעולות מרחוק בסמארטפונים ובטאבלטים כמו הסרה והוספת אפליקציות, איתור המכשירים, שליטה על ההגדרות השונות".

יש לא מעט תוכנות שעושות אופטימיזציה למחשב. מה היתרון של Fixico?

ורשבסקי: "יש בשוק מספר פתרונות שונים להגנה על המחשב ולתחזוקה שלו. המוצר שלנו הוא היחיד שמציע פתרון כולל במקום אחד – גם תחזוקה שוטפת, גם הגנה וגם ניהול. בנוסף, כל הפתרון מתבצע בענן. ואולי הכי חשוב – מדובר בפתרון אוטומטי לחלוטין שלא דורש שום מעורבות מצד המשתמש".

גם סולוטו הישראלית לשעבר הציעה בזמנו אופטימיזציה למחשב ועשתה עבודה לא רעה.

ורשבסקי: "אחד ההבדלים המשמעותיים בין Fixico לבין מה שסולוטו הציעו בזמנו היא שהפתרון שלהם היה המיועד לאנשי מקצוע ולא לקהל הרחב. זה היה למעשה כלי עבודה למנהלי PC. כל מה שנדרש מהמשתמשים של Fixico הוא לחיצת כפתור ובכך המעורבות שלהם מסתיימת והם יכולים להתחיל ליהנות ממחשב מוגן ומתוחזק היטב".

וידאו: כך פועלת Fixico


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527