Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

תשכחו מכל מה שידעתם על נטוורקינג, כך עושים את זה נכון [הרצאת השבוע]

$
0
0
tedx
מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

צפיה בהרצאות ברשת הפכה לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.

אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.

אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.

Connecting not Collecting

״לא לשכוח כרטיסי ביקור, לא לשכוח כרטיסי ביקור, לא לשכוח כרטיסי ביקור״, זה משפט שבטח רבים מכם משננים לפני פגישה חשובה או אירוע נטוורקינג אליו הוזמנתם. ג׳ף סלובוטסקי, VP Business Development בחברה בשם Wave Interactive ומשקיע אנג׳ל מסביר כי כל מה שאנחנו יודעים עד כה על יצירת קשרים הוא פשוט שגוי. בהרצאה הוא משתף כיצד ליצור קשרים של ממש ולא להסתפק בחלוקת כרטיסי ביקור שגם ככה יקברו בין עשרות ומאות אחרים, אלא להתמקד בחיבור עם האנשים, ולא באיסוף (Connecting not Collecting).

לצפייה בהרצאה – Turning Networking Upside Down

במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:

  • עשרה טיפים שיעזרו לכם לנהל שיחות מוצלחות יותר – במשך עשרות שנים עובדת סלסט הדלי בתור שדרנית רדיו, ובמסגרת עיסוקה נחשפה ולמדה את המרכיבים הנדרשים לניהול שיחה מוצלחת, גם עם אנשים שהם לאו דווקא ׳כוס התה שלה׳. בהרצאה זו היא משתפת בכללים שימושיים להקשבה ודיבור בשיחה שיכולים להועיל לכל אחד
  • עם קצת עזרה, יתכן וגם המוח יוכל לתקן את עצמו – חלומה של מנתחת המוח ג׳וסלין בלוך, בדומה למנתחי מוח אחרים, הוא למצוא את הדרך לתקן את המוח – שכן איבר זה בניגוד לאיברים אחרים בגוף בעל מעט מאוד יכולת לתקן את עצמו. אך כעת לדברי בלוך אנו מאוד קרובים למציאת פתרון; לטענתה יתכן ותאי קורטין כפולים חיוביים – הם המפתח לתיקון נוירולוגי. אותם תאים, בדומה לתאי גזע, מותאמים מאוד כשהם ממוצים מהמוח, מתרבים ולאחר מכן מוזרקים באיזור פגום באותו איזור במוח, וכך יכולים לעזור לתקן ולבנות אותו מחדש. כך, עם מעט עזרה, המוח אולי יהיה מסוגל לעזור לעצמו להחלים.
  • החוקר שמפענח טקסטים עתיקים שמעולם לא נקראו – המדען גרגורי הייוורת׳ מנסה לשפוך אור על ההיסטוריה האבודה על ידי פענוח טקסטים שלא נקראו במשך אלפי שנים
  • מי כתב את השירים האלה: מחשב או בן אדם? – איך תגיבו אם יתברר ששיר שקראתם והתרגשתם ממנו בעצם נכתב על ידי מחשב? בהרצאה זו הסופר אוסקר שוורץ מציג את ׳מבחן טיורינג לשירה׳, שהצליח להפיל בפח 65% מהאנשים
  • כריס אנדרסון, מייסד 3D Robotics, מספר על הדרך לאימפריה שבנה – בהרצאה זו אנדרסון משתף במסעו האקראי והמקרי למדי בדרך להצלחה. לדבריו, המפתח לבניית חברה מוצלחת היא פשוט לא לחכות, אלא ׳לזרום׳ ולהמשיך שוב ושוב, שכן כל מה שלמד על תהליך הייצור למד דרך העשייה עצמה. נכון – אולי מדובר בקלישאות שכל אחד יכול להגיד, אבל כנראה שזה באמת עובד לפעמים.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527