

עובדי קפריזה. קרדיט צילום: נוי פירסט.
קפריזה (Capriza) הישראלית הוקמה במטרה לפתח פתרון מובייל לאפליקציות הפונות לשוק הארגוני. המוצר של החברה הוא פלטפורמת תוכנה כשרות (SaaS), המאפשר ללקוחות ארגוניים לבצע פעולות עסקיות מול מערכות תוכנה ארגוניות קיימות כגון סאפ, אורקל וסיילספורס, בצורה פשוטה ומאובטחת, ובאמצעות כל מכשיר נייד מסמארטפון, ועד טאבלט או לפטופ בעל מסך מגע. ההנגשה מתבצעת באמצעות תשתית ענן ואינה דורשת פיתוח או אינטגרציה, מה שמאפשר ללקוחות עסקיים לקצר משמעותית את העלות והזמן הכרוך במעבר לשימוש במכשירים ניידים מול מערכות עסקיות.
מפשטת הליך מסורבל
המעבר למובייל כרוך בפיתוח יקר מאוד ואיטי של ממשקים חדשים ותואמים לאותן מערכות ארגוניות, או בתלות בספק התוכנה העסקית עצמה כדי שיתמוך בממשק הנייד. כך, נוצרה הזדמנות גדולה לפתרונות כגון זה של קפריזה הישראלית, המאפשרים לבצע את המעבר בצורה מהירה וחסכונית. כמובן שקפריזה אינה לבד בשוק, ומתחרה די בולטת ומוכרת היא חברת Oracle, המאפשרת גם היא את המעבר ׳האבולוציוני׳ של יישומי דסקטופ למובייל.
״באופן מסורתי, המעבר למובייל כרוך בפיתוח יקר מאוד ואיטי של ממשקים חדשים לאותן מערכות ארגוניות, או בתלות בספק התוכנה העסקית עצמה שיתמוך בממשק נייד שמאפשר את הפעולות הספציפיות בהן תומך כל ארגון, לפי הצרכים המיוחדים שלו. קפריזה מאפשרת לבצע מעבר זה בצורה מהירה וחסכונית, תוך ניצול מאפייני המערכת הקיימת, ללא קידוד וללא צורך בשינויים במערכות המקור. המערכת מאפשרת לעובדים גם לעקוב אחר שינויים בתוך המערכות הללו (למשל, עדכון של טבלת נתוני מכירות) ולהתעדכן בשינויים אלה באמצעות הודעות push״. הסביר לגיקטיים אורן אריאל, אחד ממייסדי החברה וה-CTO.
אז אני רוצה להבין. הפתרון שלכם בעצם מאפשר לעובדים לקחת איתם את העבודה הביתה?
״בהחלט! האפשרות להתחבר למשרד מהבית היתה קיימת שנים, אבל כרוכה בהתחברות של הלפטופ לרשת ארגונית מאובטחת, ושימוש באותן מערכות מסובכות שאליהן העובד מתחבר מהמשרד. באמצעות קפריזה העובד יכול לבצע מהבית פעולות שונות הקשורות לסביבה המשרדית בצורה פשוטה, יעילה ומאובטחת. באמצעות הפתרון ארגונים יכולים להנגיש לסביבת מובייל כל מערכת שיש לה ממשק web (בדר״כ לארגונים יש מאות ואלפי מערכות כאלו), ולהנגיש אפליקציות ניידות אלו לעובדים באמצעות אפליקציה שנקראת WorkSimple, אותה ניתן להוריד מחנויות האפליקציה של אפל וגוגל״.
״עובדים שואלים את עצמם ׳מדוע כה קל לנהל כל משימה שהיא בעולם הפרטי (להזמין פיצה, לשלם על חניה, לבדוק את חשבון הבנק וכו׳) באמצעות סמארטפון וטאבלט, אבל כשאני מתחבר לסביבת העבודה שלי, המערכות עדיין כה מסובכות ומצריכות עדיין שימוש בדסקטופ?׳ מאידך, חברות מתחילות להבין את העוצמה של המעבר למובייל שמאפשר לארגונים אלו להרחיב משמעותית את השימוש במערכות העסקיות מעבר לגבולות המשרד ולאפשר למשתמש לנצל לצרכים עסקיים תכונות ייחודיות הקיימות במכשירים אלה כגון GPS, מצלמה וטלפון ע״מ לייעל משמעותית תהליכים עסקיים ולשפר את איכות המידע הנקלט במערכות אלה״.
קהל היעד אליו פונה המוצר של קפריזה הוא השוק הארגוני העולמי (Enterprises) ובעצם כל תחום עסקי העושה שימוש במערכות עסקיות כגון חברות יצרניות, מוסדות פיננסים, חברות ביטוח, חברות תקשורת, קמעונאים וכו׳.

מקור: קפריזה
אשמח לקבל דוגמאות לחברות שמשתמשות בשירות שלכם.
״דוגמא יפה לארגון המשתמש בקפריזה היא העיר לוס אנג׳לס: באמצעות קפריזה, כ-23,000 עובדי העיריה יכולים לבצע משימות מגוונות הקשורות לביצוע עבודתם השוטפת. למשל, שירותי הכבאות בעיריה משתמשים בטכנולוגיה שלנו ע״מ לבצע בדיקות בשטח באמצעות טאבלטים, של אזורים עם פוטנציאל גבוה לשריפות ולדווח על כך למערכת הארגונית האחראית על חישוב הסיכון ותיעדוף הטיפול. כמו כן עובדי העיריה מקבלים גישה לתלושי המשכורת שלהם דרכנו. ראוי לציין שהעיריה הטמיעה את קפריזה לשימוש נרחב תוך מספר חודשים בלבד מסגירת החוזה״.
״דוגמא נוספת היא חברת DirecTV, אחת משתי חברות הלווין הגדולות בארה״ב. כולנו מכירים את הטכנאי שמגיע אלינו הביתה להתקנה, שברגע סיום ההתקנה מתקשר למוקד וממתין דקות ארוכות על הקו להפעלת הממיר. ובכן, באמצעות קפריזה, אלפי טכנאי החברה ברחבי ארה״ב מסוגלים לבצע את הפעלת הממיר בצורה מהירה ונוחה ותוך שימוש במצלמה לסריקת הברקוד של הממיר, ללא התקשרות ישירה עם המוקד. הדבר משפר את יעילות הטכנאי, מוריד עומס מהמוקד של החברה, דבר שחוסך לחברה מליוני דולרים בשנה, וכמובן משפר דרמטית את חווית הלקוח. גם כאן, הפתרון הוטמע תוך מספר שבועות מרגע ההתחברות לשרות״.
קפריזה מונה היום כ-100 עובדים, מתוכם כ-40 בישראל והשאר במטה בפאלו אלטו קליפורניה ובלונדון. המודל העסקי שלה מבוסס על מכירת פתרון כשירות, והיא גובה מחיר לפי מספר המשתמשים בארגון הצורכים את הפתרון. בינתיים החברה נמצאת בשלב של גידול מואץ, לפיכך משקיעה מאמצים בגידול ועדיין אינה רווחית. עד כה השלימה קפריזה שלושה סבבי גיוס בסך 50.5 מיליון דולר מהמשקיעים אנדריסן הורביץ, CRV, TENAYA CAPTIAL, מייסדי החברה ועוד. ההון שגייסו מסייע לחברה להתמקד בפיתוח עסקי, שיווק, מכירות, תמיכה בקבלת לקוחות רחב יותר ופיתוח יכולות ומוצרים חדשים.

מימין: בן הורוביץ – שותף מייסד קרן ההון סיכון אנדריסן-הורוביץ, יובל סקרלט – מנכ"ל Capriza, רונן ערמון – VP R&D ואורן אריאל – CTO. קרדיט צילום: נוי פירסט
ארבעת מייסדי החברה היו בעברם בכירים בחברת מרקורי, שנמכרה ל-HP בשנת 2006 תמורת 4.5 מיליארד דולר; רונן ערמון, VP R&D ומנהל הפעילות בישראל, יובל סקרלט – מנכ״ל, אורן אריאל – CTO ואמנון לנדן, יו״ר חבר המנהלים. במסגרת עבודתם במרקורי צברו הארבעה ניסיון רב ומוניטין בתחום של בדיקות וניטור מערכות ארגוניות. בעקבות השימוש המאסיבי בסמארטפונים וטאבלטים, המייסדים הבחינו בשינוי מהותי וכמעט בלתי נמנע, באופן בו צפויים להתנהל ולעבוד ארגונים בעתיד הלא רחוק.
מילות סיכום?
״בעבר כבר ראינו שינויים ותמורות בסביבת המערכות הארגוניות שהולידו חברות ענק כגון סאפ, אורקל וסיילספורס. אנו מאמינים שבעוד מספר שנים נתבונן אחורה, ונתהה איך ביצענו את רוב עבודתנו בצורה כה מסובכת ואיטית. המעבר מעולם המחייב שימוש במסכים גדולים ומסובכים לביצוע עבודתנו היום יומית לעולם שבו העובד או הלקוח מסוגל לבצע את אותן משימות בצורה פשוטה מכל מקום, בכל שעה באמצעות מכשיר נייד, לתפישתנו, לא מצריך שנים ארוכות; באמצעות הטכנולוגיה הייחודית שלנו ניתן להתחיל עכשיו, ולקבל תוצאות מהר ובהשקעה קטנה יחסית. אנו מאמינים שמפתרון בעיה זו יצמחו גם כן חברות ענק ואנו מקווים, בזכות הטכנולוגיה כחול-לבן הייחודית שמניעה את המוצר שלנו, להיות אלו שמובילים את השינוי ובפער משמעותי מכל מתחרה פוטנציאלי״.