Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

זו GanBook: האינסטגרם+פייסבוק+ווטסאפ של הגננות [סטארטאפ]

$
0
0
BIG
מקור: GanBook, עיבוד תמונה

מקור: GanBook, עיבוד תמונה

כיום נראות יותר ויותר מסיבות סיום/חנוכה/פורים בגני ילדים כמו הופעה של ביונסה: הטאלנטים הצעירים עומדים במרכז, כשגדודי הורים-צלמים מצויידים בסמארטפונים ומצלמות מתעדים כל שנייה מהאירוע. אולם לא רק באירועים. ההורים של היום דורשים להיות מעורבים גם ביום יום ולדעת בדיוק מה קורה בגן, להשמיע את דעתם, וכמובן, לקבל ישירות לסמארטפונים תמונות וקטעי וידאו שמתעדים את האוצר שלהם. אז כיצד יכולה גננת גם לחנך יותר מ-30 ילדים, גם לדאוג לתעד אותם כאילו היו במחוברים פלוס וגם לעדכן את ההורים בתכנים שהיא מעבירה? לשם כך פותחה GanBook.

ארבעה יזמים, ארבעה הורים

GanBook נוסדה ב-2014 על ידי ארבעה: אודי הירש, שמכהן כמנכ"ל החברה; מארק טולצינסקי, שמשמש כמנהל הטכנולוגיות הראשי של החברה; נועה טולצינסקי ושרוני הירש. באופן לא מפתיע, כולם הורים לילדים בגילאים שונים. מה שכן מפתיע הוא שהארבעה קרובי משפחה בדרגות שונות: אודי ושרוני הם אחים ונועה היא בת-דודתם, שהצטרפה למיזם יחד עם בעלה, מארק. הרעיון להקמת החברה הגיע כחלק מצורך אישי של הארבעה לקבל מידע ותמונות מהגננת בצורה יותר נוחה. עד אז נהגה הגננת לשלוח להורים תמונות במיילים, הודעות בסמס, אולם הם רצו שכל העדכונים יהיו במקום אחד ומרכזי, שיהיה נגיש ונוח לחיפוש.

האפליקציה שפיתחה החברה היא, אם תרצו, שילוב של אינסטגרם, ווטסאפ ופייסבוק. לאחר התנסות של כחודש בגנים שבהם לומדים ילדיהם, הם זכו לתגובות חמות הן מההורים והן מהגננות והחליטו להמשיך בפיתוח.

כאשר הורה נכנס לאפליקציה הוא יכול להיכנס ל-3 לשוניות. באיזור התמונות, הוא ימצא אלבומי תמונות מסודרים על פי שם ותאריך, עם כל התמונות שצולמו על ידי צוות הגן. הוא יכול לדפדף באלבומים כמו "קיץ", "שבועות", "הצגה", לבחור תמונה ואז לשמור אותה במכשיר שלו או לשתף אותה בווטסאפ או במייל; באיזור ההודעות יופיעו לו כל ההודעות המנהלתיות ששלחה הגננת לכלל ההורים; והאיזור האחרון, איזור אנשי הקשר, מאפשר להורים לראות את פרטיהם של שאר ההורים בגן, כמו גם את פרטיהם של אנשי הצוות, כך שהם יוכלו ליצור קשר בכל דרך שבה יבחרו – ווטסאפ, מייל או טלפון. מטבע הדברים, סוגיית הפרטיות הטרידה לא מעט את מנוחתם של המפתחים ולכן כל הורה מצורף לקבוצת הגן, רק לאחר שהגננת מאשרת אותו באופן פרטני.

בשיחה עם גיקטיים מסביר לנו אודי הירש, כי האפליקציה אומצה במהירות על ידי הן הגננות והן ההורים שהיו צמאים לשירות החדש. לדבריו, מאז שהושקה GanBook נרשמו אליה כ-2,000 גנים שונים וכ-50 אלף איש התקינו את האפליקציה. ב-10 חודשים של פעילות הועלו לשרתי האפליקציה מעל ל-700 אלף תמונות שונות ונרשמו בה כ-17 מיליון צפיות, כשמדי יום קיימות בין 50 אלף ל-70 אלף צפיות בתמונות. השיא אגב נשבר ביום העצמאות האחרון, כשנרשמו באפליקציה מעל ל-110 אלף צפיות בתמונות השונות.

מקור: GanBook, עיבוד תמונה

מקור: GanBook, עיבוד תמונה

הבנו מדוע ההורים עושים בה שימוש. מה מושך את הגננות להשתמש באפליקציה?

הירש מונה מספר יתרונות שהגננות מצאו באפליקציה: להורים אין יכולת תגובה (מדוע זה חשוב? כדאי שתעיפו מבט במדור הסטירי של "הארץ" על "גן פשוש המהמם"); כל אפשרויות התקשורת נמצאות במקום אחד, האלבומים מסודרים לפי נושאים, כשאין הגבלה על כמות התמונות או מספר האלבומים, ניתן להוסיף גם וידאו; אין פרסומות, ניתן ליידע את ההורים בחדשות ובבקשות בזריזות היישר מתוך הסמארטפון ובעיקר פשטות הפעלה לגננות. למעשה, מסביר הירש, הגננות שמשתמשות ב-GanBook משתפות את חברותיהן והן מורידות את האפליקציה נרשמות ומתחילות לעבוד.

קהל היעד של האפליקציה כולל עיריות, גני ילדים, בתי ספר וצהרונים, אולם המודל העסקי של החברה מתבסס על ההורים. אמנם האפליקציה והשימוש בה חינמיים לגמרי והיא לא כוללת פרסומות, אולם החברה מתכננת להרוויח משוק המוצרים המשלימים. הכוונה למוצרים כמו אלבומים וכו. הירש: "עשינו פיילוט בו אפשרנו להורים להזמין תמונות ולקבלן הביתה והיתה היענות של 30 אחוז בהזמנות".

אתם לא משלבים פרסומות. האם אתם מעבירים מידע לגורם אחר?

אנו לא מעבירים שום מידע לצד ג׳.

אתם מתעסקים רק עם גנים? מה עם בתי-ספר? 

קבלנו המון פניות מהורים ומורות בבתי ספר שרוצים להשתמש באפליקציה אך יעדיפו עם שם אחר. מכיוון שזה בית ספר והשקנו עכשיו אפליקציה נוספת עם אותו ממשק ועיצוב בשם Apparent שנותנת מענה לכך.

יש לכם מתחרים?

מתחרים ישירים אין, אך מן הסתם יש קבוצות מייל, ווטסאפ, פייסבוק וכד'. בעולם ישנן מספר אפליקציות להודעות, מאוד מצליחות, שפונות בעיקר לבתי ספר ולסטודנטים

מה לגבי האבטחה? 

השרתים והנתונים מאובטחים. לאחרונה עברנו בדיקות מקיפות ע״י מחלקת טכנולוגיה במשרד החינוך, תהליך שלקח מספר חודשים ובסופו קיבלנו את אישור משרד החינוך להפיץ את האפליקציה בגני הילדים ובתי הספר.

נעבור למימון. באיזה מימון אתם פועלים כרגע? 

גייסנו 230 אלף דולר ממשקיעים פרטיים ועכשיו אנחנו נערכים לגיוס נוסף של כמיליון דולר. ויש להירש מה לעשות עם הכסף שיגוייס. "אנו רואים את עצמנו בעוד שנה מעכשיו עם פיצ'רים נוספים באפליקציה, יותר שימושיות וכ-4,000 מגני הילדים בישראל שעובדים עם GanBook, וכמובן לשכפל את המודל המוצלח שלנו עם Apparent בחו"ל".

וידאו: כך פועלת GanBook

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527