Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

בדיקות QA מקיפות תוך 24 שעות: הכירו את הפתרון של We-Test הישראלית [סטארטאפ]

$
0
0
wetest
מקור: We-Test

מקור: We-Test

ביקורת אובייקטיבית ובונה היא מצרך מבוקש והכרחי עבור כל סטארטאפ מתחיל, שכן ביכולתה לשפוך אור על סוגיות שיתכן וכלל לא נלקחו בחשבון. We-Test היא פלטפורמה פרי פיתוח ישראלי, המציעה בודקים פרילאנסרים מקצועיים מרחבי העולם, הזמינים באופן מיידי ובכל רגע נתון, כך שתוך 24 שעות סבב בדיקה או מבחן שימושיות כבר יגיע לסיומו. בסופו של דבר, הלקוח מקבל דו״ח אונליין, רואה את הבודקים שהשתתפו ויכול לתקשר איתם באמצעות צ׳אט מובנה.

״הייחוד בפלטפורמה שלנו הוא שהבדיקה מתחילה באופן מייד וההליך עצמו שקוף לגמרי״, אמר ערן אריה, מייסד החברה. ״אתה בוחר את ההגדרות הדרושות לדיווחי באגים או הפידבק הנחוצים לך, והפלטפורמה כבר תתאים לך את הבודקים שעונים על הצרכים שלך ובמחיר שאתה יכול להרשות לעצמך״. מאחורי הקלעים, צוות הבדיקות מסונן על פי דרישות הלקוח בצורה אוטומטית ומפולטר על בסיס הדירוג הגבוה ביותר וביצועיהם וציוניהם ההיסטוריים.

שירות בדיקות המוני ומקצועי

לאחר פיילוט ופיתוח של שנה וחצי המוצר הושק לקהל הרחב בחודש אפריל 2015, ומיועד לחברות המפתחות בעולם המובייל וה-Web, בהם סטארטאפים הנדרשים לבדיקות QA וחברות אשר זקוקות לכיסוי רחב יותר של פלטפורמות ובשווקי היעד. החברה נמצאת בבעלות פרטית ונכון לעכשיו ממומנת באופן עצמאי ונמצאת בשיתוף פעולה עם חברת מטריקס בישראל.

לטענת We-Test, יתרונה על פני החברות המתחרות נובע גם מהמיידיות שמספקת ללקוחותיה; ״מתכנתים טרוטי עיניים הצריכים לבדוק גרסה ב-4 לפנות בוקר, לא צריכים יותר להמתין לצוות ה-QA או ליצור קשר עם סוכנות הבודקים שמספקת שירותי בדיקה יקרים שלא בזמן אמת. מכיוון שאופן הבדיקה מתבצע אונליין, באינטרקציה ישירה בין מבקש השירות לנותני השירות, ישנו חסכון משמעותי בעלויות ובזמן, כל זאת עם דגש על איכות ומקצועיות במערך הבדיקות״.

המוצר פונה ומותאם בעיקרו לעולם הפיתוח היום אשר עובד על Agile באופן אינטראקטיבי ודינמי כך שזקוק למהירות גבוהה וכיסוי רחב במדינות אליהן פונה, תוך כדי שמירה על עלות נמוכה אשר כל סטארטאפ בתחילת דרכו יכול לממן.

מקור: We-Test

מקור: We-Test

בוא נדבר קצת על תחרות

״בארץ אין מתחרים ישירים, אך המתחרים העיקריים הם Appluase ו-Ubertestesters. הפתרון שלנו טוב יותר בכך שמתאפיין במיידיות, מתבצע בצורה עצמאית על ידי הלקוח, הבודקים ׳שקופים׳ ללקוח וזמן הביצוע מסתכם ב-24 שעות ובעלויות נמוכות משמעותית״. אמר אריה לגיקטיים.

אוקיי, אבל פייבר (סטארטאפ ישראלי גם כן) הינו Marketplace עצום לשירותים, בין היתר לכאלו הקשורים ל-UX ו-QA. למה שמשתמשים יעדיפו לעשות שימוש בפלטפורמה שלכם, בעוד שהמגוון שם רחב הרבה יותר?

״הפלטפורמה שלנו מותאמת לעולם הבדיקות ומאפשרת בדיקה מרובה ובו זמנית ממגוון פלטפורמות, אשר בסופה מתקבל דו״ח משולב מכלל הבודקים במקום אחד, ללא כל ׳התקשקשות׳ מול כל בודק בנפרד. כמו כן, הבודקים שלנו עוברים בחינה על מנת שיוכלו להציע את שירותיהם באתר, ונבחרים מעבר לדירוגי הלקוח גם על סמך ביצועיהם בפועל באתר. באופן כללי פייבר מספקת שירות רוחבי בעוד שאנחנו שירות אנכי, מה ששונה בתכלית״.

מה דרוש בכדי להיות טסטר? ״הבודקים עוברים בחינת כניסה מעמיקה בה נקבעת יכולת מציאת הבאגים, צורות הבדיקה, כלי הבדיקה ויכולת הדיווח המפורטת והמלאה שלהם. על פי אלו נקבע דירוגם הראשוני ומנקודה זו ואילך ביצועיהם באתר וחוות הדעה של הלקוחות משנה ומשפיעה על דירוגם״.

ומה לגבי המודל העסקי שלכם? ״הפלטפורמה הינה תחרותית בה כל בודק מציע את מחיר השעה שלו כמו ב-Marketplace ולכן ניתן למצוא בודקים החל מ-10 דולר. המודל העסקי בנוי על עמלה של מספר אחוזים לטרנזקציה״.

We-Test נוסדה בשנת 2013 על ידי ערן אריה, ונכון לעכשיו מועסקים בה כ-10 עובדים שבקרוב יעברו למשרדים החדשים ברעננה. בין לקוחותיה של החברה ניתן למצוא את ׳מפה׳, בנק דיסקונט, Keeprz, כאשר הקהילה נמצאת בצמיחה מתמדת עם אלפי בודקים המגיעים מ-30 מדינות שונות. שיתוף פעולה מעניין עליו עובדת החברה הוא עם בית אקשטיין, שמטרתו להכשיר ולהעסיק בעתיד בעלי מוגבלויות עם יכולת גבוהה במיוחד לאיתור באגים.

test3

מקור: We-Test

איך מצטרפים?

ההרשמה לשירות די פשוטה ודורשת מכם להזין באופן ראשוני כתובת מייל וסיסמא, או אם תבחרו ניתן להתחבר על ידי התממשקות עם חשבון הפייסבוק שלכם. תתבקשו לציין האם אתם מעוניינים בשירות בדיקות, או מנגד הייתם רוצים להצטרף לצד השני של המתרס ולבצע בדיקות עבור לקוחות. החשבון שאני יצרתי הוא כזה של לקוח, ועל מנת לחפש אחר בודקים רלוונטים יש ללחוץ על הכפתור הגדול והבולט למדי ״Start Here״

לאחר מכן יש לבחור בסוג הבדיקה בה אתם מעוניינים – מציאת באגים או קבלת פידבק (במובייל ו-Web), להזין מאפיינים דמוגרפים כדוגמת מין, גיל ומיקומו הגיאוגרפי של הבודק (במידה ויש לכך חשיבות), באיזה מכשיר (אנדרואיד, iOS, או דסקטופ), באיזה דפדפן והסכום השעתי שאתם מוכנים לשלם על הבדיקה (נע בין 10-55 דולר לשעה).

השלב הלפני אחרון מתאפיין בפורמט ׳פתוח׳ יותר, בו ניתן להזין טקסט חופשי עם הערות, בקשות, שאלות ולבחור את כמות הבודקים וכמה זמן תיערך הבדיקה ביחד עם עלותה הכוללת והפניה לדף בו תצטרכו להזין אמצעי תשלום.

אם אתם נמצאים בעיצומה של העבודה על המיזם החדש שלכם, או מנגד מעוניינים לתרום בידע שלכם ועל הדרך להרוויח מזה קצת כסף, מוזמנים להציץ ולבדוק את השירות החדש שמנסה לספק שירות זמין וקל להשגה, מבלי להתפשר על האיכות. אגב, כיאה לאתר המתמחה בבדיקות תוכנה, חוויית השימוש בו מהנה ופשוטה למדי.

בדיקה ראשונה חינם

We-Test מציעים בדיקה בסיסית של 3 בודקים בעלות של 10$ לבודק לכל פלטפורמה (אפל, אנדרואיד או דסקטופ), על מנת שתוכלו להתנסות ולהתרשם מן המערכת. על מנת ליהנות מההטבה יש להירשם לשירות כאן.

סרטון We-Test – OnlineTesting


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527