

מציאת פרטנים בהתאמה אישית. מקור: EveryMatch, Youtube
סוף השבוע כבר כאן ונראה לנו שזו הזדמנות נהדרת להכיר לכם שירות חדש כחול לבן, שיאפשר לכם לבצע את כל הפעילויות האהובות עליכם, כל הזמן ומכל מקום בעולם. EveryMatch מספקת לקהילות קיימות ברחבי בעולם פלטפורמה למציאת שותפים וניהול פעילויות, המותאמת בדיוק לצרכים שלהם. החיבור מתבצע על בסיס 4 פרמטרים – מקום, זמן, התאמת אישיות, פרופיל וצרכים מקצועיים ומטרתו היא להוביל למפגש בעולם האמיתי עם שותפים שמתאימים בדיוק לכם.
מציאת שותפים לכל פעילות בעולם האמיתי
המוצר הראשון שהשיקה החברה הינו מוצר אינטגרציה המאפשר לכל קהילה, חברה, אתר או אפליקציה להטמיע פלטפורמה שלמה ומותאמת אישית, באתר האינטרנט, עמוד הפייסבוק או אפליקציית מובייל, בתוך דקות וללא צורך בפיתוח. למעשה EveryMatch מייצרת רשת עולמית המחברת בין קהילות, כך שלדוגמא ואם אתם מעוניינים לשמור על כושר גם במהלך חופשה בניו יורק, תוכלו למצוא שותף מתאים מכיוון ואתם שייכים לאותה רשת כלל עולמית, עם תחום עניין משותף (נניח כי אתם עושים שימוש באותה אפליקציה).
מנכ״ל החברה אבירם גנות אמר לגיקטיים כי ״EveryMatch קמה מתוך ההבנה כי ככל שאנחנו יותר ׳מחוברים׳, אנחנו בעצם יותר ׳מנותקים׳ והיום יותר ויותר קשה להכיר אנשים ׳בחיים האמיתיים׳. הרי כולנו שייכים ומכירים את סצנת הרשת החברתית בשנים האחרונות. הבעיה היא שבסוף היום כשאתה באמת בוחן את ההשפעה של הסצינה הזאת על החיים שלנו, אתה מגלה שהפעילות מתרחשת כולה מאחורי מסך ומתוך אלף החברים שיש לך בפייסבוק, את רובם אתה לא מכיר וכנראה גם אף פעם לא תפגוש״.
החזון של EveryMatch הוא אחר, ומטרת הפלטפורמה היא לעזור לכל אחד למצוא שותפים המתאימים לו לכל פעילות שירצה לעשות בעולם האמיתי, בין אם זה למצוא שותף לריצה, לטיול, לגור בדירה או לנגן יחד, עם המוטו – ׳Social in real life׳.
״מה שגילינו זה שבניגוד לתחום הדייטינג, שבו כבר ברור שהדרך למצוא אהבה עוברת דרך הרשת וישנם הרבה שירותים מתקדמים יותר או פחות, לתחום הפעילויות (activities) אין שום פתרון. מה שיש זה עדיין הפתקים שהיינו מדביקים על הלוח במטייל או באוניברסיטה, ופשוט העבירו אותם כמעט כמו שהם לאינטרנט״. הוסיף גרנות.

מקור: EveryMatch
פלטפורמה לניהול קהילות
מיהו קהל היעד העיקרי של המוצר שלכם?
״אנו משרתים קהילות קיימות. המגוון והפוטנציאל הוא אינסופי, בשלב זה החליטה החברה להתמקד במספר ורטיקלים מצומצם. בישראל, ההתמקדות היא ברשויות מקומיות וערים, מועדוני כושר וחברות וארגונים, המעוניינים לעשות שימוש במערכת על מנת לנהל פעילויות לעובדי החברה״.
״בחו"ל פועלת החברה בשני ורטיקלים נוספים: גולף – מערכת למציאת שותפים עבור מועדוני גולף, רשתות או חברות ניהול. המערכת מאפשרת למצוא שותפים למשחק גולף, למציאת מאמן, לנסיעה משותפת לטיולי גולף או נסיעה לטורנירים. כמו גם מועדוני ספורט עבור קהילת האוהדים – חיבור האוהבים ברחבי עולם סביב קבוצת הספורט האהודה עליהם עבור פעילויות הקשורות לתחביב המשותף או למגוון תחומים אחרים״.
התחרות בשוק היא בוודאי קשה. מה הבידול שלכם?
״כל האתרים אשר כביכול מציעים לך למצוא שותפים, עובדים עם תגיות ובצורה של רשימות. החוויה דומה לחיפוש משהו בגוגל ולמצוא את מה שחיפשת בעמוד 17 של התוצאות. גם אם כבר מצאת מישהו שנראה לך שיתאים לך אין לך שום מושג האם אתה תתאים לו ולכן קיים מחסום ראשוני שקשה לעבור״.
״המערכת שלנו עובדת על בסיס אלגוריתם מורכב אשר מציג תוצאות התאמה מהמתאים ביותר ומטה. התוצאות בין כל שני משתמשים הן הדדיות – אם אני רואה מישהו שמתאים לי ב-87% הוא רואה אחוז התאמה זהה. בנוסף ניתן לראות באילו פרמטרים אנו מתאימים ובאילו פחות. כמו כן, המערכת משרתת קהילות קיימות; תחום המותג, העיצוב והתכנים באשר הם מתאימים לקהילה שלהם. זו אינה רשת חברתית פתוחה אשר כל אחד יכול להתחבר אליה. זו פלטפורמה לניהול קהילות ולא עוד רשת חברתית״.

כדי שלא תמצאו את עצמכם עם שותף לטיול שממש לא רוצה להיות שם. מקור: EveryMatch
איך זה עובד?
לאחר שתבחרו תחום עניין מסוים, תתבקשו לאשר גישה למיקום הנוכחי שלכם, זאת על מנת למצוא משתמשים נוספים הנמצאים באותו איזור גיאוגרפי. בשלב הבא יש לקבוע מועד ואת סוג הפעילות לה אתם מחפשים שותפים – הליכה יחד למשחק כדורגל, להתאמן או לצפות במשחק כדורגל בטלוויזיה. לאחר שתספקו את כל המידע הטכני הדרוש, תעברו לשלב ׳המבחן הפסיכוטכני׳, שנועד להכיר אתכם קצת יותר לעומק ולהבין מה אתם מחפשים. בסופו של התהליך יופיעו בפניכם המשתמשים השונים אשר עונים על דרישותיכם, על בסיס אחוזי ההתאמה.
באופן אישי הממשק הרגיש לי מאוד נוח ופשוט לתפעול, שכן לאורך כל הדרך מתקבלים פידבקים והוראות המנחים אותך לקראת השלב הבא.
השירות עצמו פונה לקהילות גדולות ומאורגנות, כדוגמת מקומות עבודה מסודרים, מכוני כושר או אוניברסטאות וטוב שכך, שכן התמחור של התוכניות השונות מעט מוגזם עבור האדם הפרטי; החברה פעולת במודל PaaS – Platform as a Service, כלומר מכירת השירות בתשלום לחברות שונות המנהלות קהילה, בהתאם לסוג השירות, תכולתו וכמות המשתמשים הפוטנציאליים בקהילה. התוכנית ׳הזולה׳ ביותר שביכולתה להגיע אל עד 50,000 משתמשים פוטנציאלים עולה כ-199 דולר, ואם תבחרו להגדיל את קהל היעד הפוטנציאלי שלכם לעד חצי מיליון, תיאלצו להיפרד מלא פחות מ-4999 דולר בחודש.
כפי שניתן לראות עלות השירות אינה נמוכה, ולכן דורשת או בוסים נדיבים, או כוח קהילה בו כל אחד יתרום קצת על מנת שניתן יהיה לעשות שימוש בפלטפורמה. בעיניי הלקוחות האידיאלים עבור השירות הן אפליקציות למיניהן אשר כבר יצרו קהילה מבוססת של משתמשים המתכתבים ביניהם באופן שוטף, ומעוניינים לקחת את החברות הווירטואלית צעד אחד קדימה. כמו גם קבוצות כדורגל בינלאומיות, להקות ואמנים, אשר מעוניינים ליצור שיח בין כלל המעריצים שלהם בכל העולם, שכן בכל זאת יש להם מכנה משותף מרכזי מאוד.
על החברה
EveryMatch הוקמה בשנת 2012 ע״י איש העסקים ניר ירון ובניו רועי, נדב ואסף. בספטמבר 2012 הצטרף לצוות אבירם גנות המשמש כמנכ״ל החברה. גרסת הבטא הושקה במרץ 2014 והחלו מכירות בתשלום בספטמבר 2014. כיום מונה החברה כ-17 עובדים, מהם 13 בישראל, 2 באנגליה ו-2 בצרפת. עד היום גייסה Everymatch ארבעה מיליון דולר ממשקיעים פרטיים ונמצאת כיום בתהליכי גיוס נוספים.
סרטון – EveryMatch