Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

סמנו ביומן: 4 תחרויות הפתוחות בפני יזמים ישראלים ויערכו בקרוב

$
0
0
תמונה: flickr, cc-by, Davide Restivo

לא רק מעבר לים, אלא גם ממש פה מתחת לאף שלכם. תחרויות סטארטאפים הן קרקע נפלאה להכרות עם אנשי מפתח שעשויים לעזור לכם בהמשך הדרך וגם הזדמנות מצויינת לחשיפה רחבה. יש גם פרסים לרוב, וחלקם כוללים גם נסיעות לחו״ל או גיוס כספים שיעניק לכם אוויר לנשימה. אז הנה 4 תחרויות שיערכו בקרוב ותוכלו להצטרף אליהן כבר עכשיו.

create by terra

Create

תאריכים: מועד אחרון להגשת מועמדות – 9 במאי.

יוזמי התחרות: קרן טרה (Terra Venture Partners).

תכנית חדשנות שתסייע ליזמים לפתח מוצרים וטכנולוגיות העונים על צרכים בתעשייה הבינלאומית. התוכנית תתמקד בתחומי האנרגיה, IOT, פינטק (טכנולוגיה־פיננסית), מזון, תחבורה, בריאות וערים חכמות. למיזם שותפות עיריית תל אביב-יפו, קרן ההשקעות של קבוצת BOSCH, VISA אירופה, לאומי קארד ותאגיד האנרגיה הפורטוגלי EDP. המיזם, שהוקם בהשקעה ראשונית של מיליון דולר, יפעל במתחם "הספרייה" – מרחב היזמות והחדשנות של עיריית תל אביב-יפו.

בניגוד לתוכניות האקסלרציה המוכרות, אליהן מגיעים היזמים כקבוצות עם סטארטאפ עליו הם עובדים זמן מה. מדובר בתהליך שונה, במסגרתו יתקבלו לתוכנית יזמים בודדים (ולא בהכרח כקבוצות) רובם בעלי ניסיון קודם בעולם ההיי-טק ועם יכולות טכנולוגיות מוכחות. היזמים מגיעים ללא רעיון מבוסס, כלומר, ללא סטארטאפ ובמסגרת הליך הקבלה הם נבחנים על יכולותיהם בלבד. אותם יזמים ייחשפו לצרכי שוק אמיתיים, באמצעות בכירים מהחברות הבינלאומיות המובילות השותפות בתוכנית ויקבלו תמיכה ומימון להקמה של מיזם טכנולוגי חדש מקרן TERRA.

בתכנית יתקיימו 2 סבבים בכל שנה, כשבכל אחד מהם ישתתפו כ-25 יזמים. היזמים שיבחרו, ישתתפו במשך חודשיים ב"מחנה אימונים" (Ideation Bootcamp), במהלכו ילוו על ידי מנטורים מובילים מכל העולם, יועצים ומשקיעים, במטרה לגבש רעיון לפיתוח מוצר בר קיימא. היזמים ייפגשו עם בכירי נציגי החברות, השותפות לתוכנית מישראל ומחו"ל, בכדי ללמוד על הצרכים האמיתיים של חברות אלו בשוק הבינ"ל, להכיר חברות סטארטאפ בינ"ל שכבר פועלות בתחומים אלו ולחשוב יחד על רעיונות בעלי היתכנות עסקית וטכנולוגית.

בשלב השני ייבחרו מתוך היזמים חמישה עד שבעה צוותים בעלי הרעיונות הטובים ביותר. הצוותים ייבחרו על ידי נציגי החברות, אשר יבחנו את הרעיונות בהתאם להיתכנותם העסקית ולהתאמתם לצרכי החברה והשוק. כל צוות יזכה למימון של עד 50,000 דולר לפיתוח ראשוני של המוצר, ללא צורך לוותר על זכויות בקניין הרוחני שלו, ויעבור לשם כך ארבעה חודשי הדרכה ואימון אינטנסיביים, במטרה לפתח מוצר אלפא.

בתום התהליך תבחן קרן TERRA השקעה בסכום של עד 5 מיליון דולר במיזמים המתאימים. כל מיזם יקבל סכום מרבי של עד מיליון דולר.

לפרטים נוספים ולהרשמה

Cockpit Logo with Birds

 Cockpit

תאריכים: המיזם צפוי להחשף על כל פרטיו באירוע ThinkNext שיתקיים ברביעי הקרוב.

יוזמת התחרות: אלעל.

תכנית ייחודית להאצה ותמיכה בסטארטאפים בתחומי התעופה והתיירות. מטרת התוכנית היא לחשוף את אל על לטכנולוגיות החדישות ביותר בתחומי פעילותה, כשהיא מהווה שותפה אסטרטגית, תוך השקעת משאבים וידע בפיתוח הטכנולוגיות.

תוכנית Cockpit צפויה לגייס כ-10 סטארטאפים בשלבים שונים, ואף להשקיע בחברות עצמן. כל סטארטאפ שיתקבל לתכנית ייחשף לאנשי מקצוע מובילים בתחומי התעופה והתיירות מתוך אל על ומחוצה לה לצד קשרים ופתיחת דלתות בענף בשוק המקומי והבינלאומי. לסטארטאפיסטים תתאפשר גישה וממשקים למערכות אל על לצורכי פיתוח ואינטגרציה (Beta Site). כמו כן, אל על תעניק מימון ראשוני וליווי ויעוץ בתחומים עסקיים שונים, לרבות בתחום מסחרי, טכנולוגי, משפטי והחברות ייהנו מהאפשרות שאל על תהיה לקוח משמעותי ראשון של הסטארטאפ.

התוכנית מיועדת לחברות בשלבים שונים החל משלב מוקדם של אב-טיפוס ועד לחברות בשלב צמיחה.

אל על תקיים שיתוף פעולה עם האקסלרטור של מיקרוסופט, במסגרתה יקבלו החברות בתוכנית Cockpit סל הטבות ממיקרוסופט וכן הדרכות בתחומים טכנולוגיים ועסקיים. בהמשך מתוכננים שיתופי פעולה עם ענקיות טכנולוגיה נוספות, יצרניות מטוסים, חממות טכנולוגיה ואוניברסיטאות.

Cockpit תיחשף לראשונה במסגרת כנס THINK NEXT של מיקרוסופט שיתקיים ב-5 במאי בתל אביב.

iati biomed

IATI Biomed 2015

תאריכים: 12-14 במאי.

יוזמי התחרות: ועידת הביומד הבינלאומית IATI Biomed.

עולם הטכנולוגיה יתגייס בשבוע הבא לטובת עולם הרפואה, באמצעות האקתון ייחודי אשר יאפשר ליזמים, מהנדסים, רופאים ואנשי טכנולוגיה מהארץ ומחו"ל לפתח פתרונות שיעניקו מענה לבעיות המטרידות כיום את מערכת הבריאות.

ההאקתון מתקיים במסגרת ועידת הביומד הבינלאומית IATI Biomed  אשר תיערך בתל אביב בין התאריכים 12-14 למאי ובה ישתתפו יזמים חברות סטארטאפ, חברות בוגרות, חברות בינלאומיות, משקיעים ונציגי מערכות הבריאות מהארץ ומחו"ל. את ההאקתון תלווה חברת Designit העולמית .

לרגל ההאקתון, נאספו מגורמים בכירים מבתי חולים וקופות החולים בארץ ובארה"ב רשימה של נושאים בתחום המחשוב הרפואי, שבהם נחוצים פתרונות חדשניים.

מתוך סקר זה נבחרו 3 תחומים עיקריים החשובים למערכות הבריאות:

1. פתרונות טכנולוגיים המאפשרים ניטור חולים מחוץ למסגרות בתי החולים כגון: טלה-רפואה ופתרונות לרפואה מניעתית.

2. טכנולוגית לשיפור אבטחת המידע של החולים בעיקר בזמן שיתוף המידע ותיאום בין מערכות הבריאות שונות.

3. פתרונות להגברת היענות החולים למשטר רפואי נכון ולהוראות הטיפול הרפואי.

ההאקתון יתקיים למשך שלושה בתאריכים 12-14 למאי ,בגני התערוכה בתל אביב.

את ההאקתון ילוו 3 שופטים בכירים מתחום הרפואה והבריאות:

  • רפי ביאר, מנכ"ל בית החולים רמב"ם בחיפה.
  • רוני גמזו – לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות ומומחה למערכות בריאות.
  • זיו אופק – מייסד dbmotion.

הצוות הזוכה יקבל סכום של 10,000 ש״ח וליווי של Designit כמו גם של אחד השופטים בהקאתון.

לפרטים נוספים ולהרשמה

climate launchpad

Climate Launchpad

תאריכים: מועד אחרון להגשת מועמדות – 12 ביוני.

יוזמי התחרות: Climate-KIC בשיתוף החברה לאנרגיה מתחדשת אילת-אילות.

החברה לאנרגיה מתחדשת אילת-אילות (עמותה ללא מטרות רווח) נבחרה לרכז ולארגן את אחת מתחרויות הקלינטק האירופאיות הגדולות ביותר לתחום הקלינטק – Climate Launchpad.

ארגון Climate-KIC מחפש את רעיונות הקלינטק הטובים ביותר העוסקים בנושאי שינויי אקלים, השפעות סביבתיות והפחתת גזי חממה. לצורך תהליך האיתור הקים הארגון את תחרות ה-Climate Launchpad המתקיימת זו השנה השנייה בהשתתפות 26 מדינות מרחבי אירופה.

התחרות מעניקה הזדמנויות פז להזניק סטארטאפ משלב הרעיון אל שלבי מימוש, במרתון פיתוח שיתקיים במהלך חודש יולי באזור הערבה. שלושת הרעיונות הטובים ביותר, יזכו לנסוע לגמר התחרות שייערך בהולנד במהלך חודש ספטמבר. רעיונות אשר יגיעו לגמר יקבלו הזדמנות לזכות בכרטיסי כניסה לתוכנית ההאצה (אקסלרטור) של ארגון ה-Climate-KIC, ואף בפרסים כספיים מכובדים.

האם זה מתאים לך?

אם יש לך רעיון קלינטק, אפילו אם מדובר בשלב הרעיון בלבד עם שרבוט כללי של קונספט, ואם יש לך חלום ליזמות בתחום בתחום הקלינטק אז כנראה שכן.

מי יכול להרשם?

כל אחד או אחת עם רעיון בתחום הקלינטק, גם אם הוא עדיין בשלב הקונספט. זה יכול להיות סטארטאפ בימיו הראשונים, חוקרים, סטודנטים, ארגונים ציבוריים, מהנדסים או שילוב של כל אלה. שתי ההגבלות היחידות הן שלא ניתן להרשם במדינה שאינך אזרח/ית בה, ולא ניתן לרשום לתחרות עסק שפעיל מעל 12 חודשים וקיבל השקעות או מענקים בסכומים העולים על 200,000 אירו.

לפרטים נוספים ולהרשמה


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527