Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all 5527 articles
Browse latest View live

מגה-גיוס: Behalf מגייסת 119 מיליון דולר, כדי לספק אשראי לעסקים

$
0
0
big
מקור: Behalf

מקור: Behalf

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


בפני עסקים קטנים שזקוקים להלוואות או לאשראי עומדות בדרך כלל מספר אפשרויות ביניהן בנקים או חברות כרטיסי אשראי. בשנים האחרונות אנחנו רואים כניסה של יותר ויותר סטארטאפים מתחום הפינטק שמעניקים פתרונות יצירתיים נוספים ביניהם Square או BlueVine הישראלית. Behalf של בנג'י ושי פיינברג שונה במקצת, מכיוון שהיא מציעה פתרון מימון ייחודי לעסקים קטנים שמתבסס על קשר ישיר לספקים שלהם. עכשיו מודיעה החברה על גיוס של 119 מיליון דולר לשם כך.

הלוואה של עד 50 אלף דולר תוך דקה

מודל האשראי של Behalf שונה מאשראי רגיל בכך שבמקום להעביר כסף לעסקים הקטנים, החברה משלמת לספקים של העסקים. Behalf מעניקה ללקוחותיה קווי אשראי שנעים בין 300 דולרים ל-50 אלף דולרים לתקופה של עד 150 ימים. החברה גובה בין 11 דולרים ל-30 דולרים על כל 1,000 דולרים שהיא מלווה. כיאה לסטארטאפ, אין צורך בפגישה אישית או בסניפים והעסקה נעשית בעזרת שאלון קצר שהלווה ממלא ברשת. תוך כדקה מקבל הלקוח הערכה של גובה האשראי שהחברה תעמיד לרשותו והוא יכול לקבוע את תוכנית התשלומים שמתאימה לו.

Behalf נוסדה בשנת 2011 ברעננה על ידי האחרים בנג'י ושי פיינברג ומאז היא הספיקה לפתוח משרדים בניו יורק. סבב הגיוס הנוכחי נערך בהשתתפות קרן MissionOG, קרן Maverick Ventures וקרן Victory Park Capital ובהשתתפות של המשקיעות הקיימות Sequoia Capital ו-Spark Capital. בניגוד לסבבי גיוס "רגילים" של חברות סטארטאפ שמשמשים בעיקר לפיתוח ולהוצאות שיווק, רוב ההון שגייסה עתה החברה נועד לצורך ההון העצמי שלה ולצורך ההלוואות שהיא מספקת. בתגובה לגיוס, מסר בנג'י פיינברג, מנכ"ל Behalf: "בעזרת סבב הגיוס האחרון אנחנו מתכוונים גם להאיץ את קצב פיתוח המוצר שלנו וגם להגדיל את קווי האשראי שלנו".

ג'ין לוקהארט, שהיה בעבר מנכ"ל מאסטרקארד העולמית ושותף ב-MissionOG יצטרף לדירקטוריון של Behalf. לוקהארט מסר בתגובה לגיוס: "אנחנו נרגשים מהאתגר שעומד בפני הצוות של Behalf. הפתרון שלהם מספק שירות אטרקטיבי ונחוץ לתחום שוק גדול ומבטיח. אנחנו נרגשים לקראת העבודה עם Behalf, כדי להגשים את המטרות שלהם".

ממישל עבאדי וירון קרני מקרן מאבריק הישראלית נמסר: "אנו גאים כקרן ישראלית להשקיע בביהלף אשר מביאה בשורה אמיתית לשוק ההלוואות ותאפשר לבעלי עסקים רבים לצמוח".

 

 

 


אקזיט: ARM רוכשת את Sansa Security הישראלית

$
0
0
SMALL
מקור: Sansa Security

מקור: Sansa Security

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


ענקית השבבים הבריטית ARM הודיעה רשמית כי היא רוכשת את חברת Sansa Security, כדי לשלב את מוצרי האבטחה שפיתחה החברה הישראלית ברכיבי מערכות-על-גבי-שבב (SoC) המוטמעים במכשירי קצה של האינטרנט-של-הדברים (IoT) ומכשירים סלולאריים. סכום העסקה לא פורסם, אך הוא מוערך ב-70 מיליון דולר.

הטכנולוגיה של החברה כבר מיושמת במיליוני מכשירים בעולם

הטכנולוגיה של Sansa Security מיושמת כבר בעשרות אלפי דגמים שונים של מכשירים, החל מסמארטפונים, דרך כרטיסי זיכרון וטלוויזיות חכמות, כך שלמעשה היא מגנה על מיליוני מכשירים שונים ברחבי העולם. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מקלה על יצרניות השבבים לבנות מוצרים מאובטחים באמצעות תת-מערכת חומרה המוסיפה בידוד של פעולות אבטחה ממעבד היישומים העיקרי. התהליך מגובה על ידי מרכיבי תוכנה הפועלים מתוך סביבת פעילות נסמכת על מנת לבצע פעולות אבטחה רגישות. הרכישה מתבססת על הטכנולוגיה המוטמעת של ARM – TrustZone ויוצרת שכבת אבטחה נוספת נגד תוכנות זדוניות ונוזקות. זוהי גישה רוחבית למערכת ותומכת מלמטה בצורכי מעבד האבטחה והתוכנה. כך מתאפשרת הגנה על כל מכשיר קצה מקושר וניהול מידע רגיש ותוכן.

החברה הוקמה לפני כ-15 שנה, תחת השם Discretix, על ידי היזם גל סולומון ומעסיקה כיום כ-80 עובדים במשרדיה בכפר נטר. מאז הקמתה גייסה החברה 32 מיליון דולר מקרן Pitango, קרן Sequoia וקרן Accel Partners, קרן Genesis וקבוצות Eurocom. שיתוף הפעולה בין Sansa Security לחברת ARM אינו חדש והוא החל עוד בגלגול הקודם של החברה. ARM תהפוך את החברה הנרכשת למרכז הפיתוח שלה בישראל ועובדי החברה ייקלטו בו.

קובי סלע, מנכ"ל Sansa Security, מסר בתגובה לגיוס: "הטכנולוגיה שלנו כבר נמצאת בשימוש להגנה על נתונים שנאגרים ומשודרים ממגוון מכשירי סלולר ומוצרי קצה של האינטרנט של הדברים. החיבור ל-ARM יאפשר לנו להגדיל את קנה המידה העסקי באמצעות סיוע לשותפים הטכנולוגיים הגלובאליים של ARM להתמודד עם צורכי האבטחה הבוערים ביותר שלהם. יישור הפעילות שלנו לזו של מובילת IP עולמית מאפשר לנו לפתח את מוצרינו ויכולותינו לרמות חדשות".

מייק מולר, מנהל הטכנולוגיות הראשי של חברת ARM, מסר בתגובה: "כל מכשיר קצה מקושר עלול להוות מטרה למתקפה ומייצר צורך להטמיע אבטחה בכל נקודת תקיפה פוטנציאלית. הגנה מפני האקרים מתבצעת בצורה היעילה ביותר כאשר היא באה בשכבות וזו הסיבה שאנחנו מרחיבים את יכולות טכנולוגיות האבטחה לתת מערכות חומרה ותוכנה. בדרך זו יתאפשר לשותפים שלנו להחכיר רישיון תוכנה לחליפת אבטחה כוללנית ומקיפה ממקור אחד".

וידאו: קובי סלע, מנכ"ל Sansa Security מסביר על פעילות החברה

גיוס: פרספטו הישראלית מגייסת מיליון דולר למנועי ראייה לרחפנים

$
0
0
מקור: DJI

 

התקן ה-Percepto על גבי הרחפן. מקור: יח"צ

התקן ה-Percepto על גבי הרחפן. מקור: יח"צ

 

מאת אסף גלעד, כלכליסט.

חברת הראייה הממוחשבת הישראלית פרספטו (Percepto), שפיתחה מנוע ראייה לרחפנים, מגייסת מיליון דולר ממגוון משקיעים ובראשם מפיק הסרטים ובעלי קבוצת הכדורסל דאלאס מאבריקס מארק קיובן, קרן ההשקעות RNR של רון לאודר וריצ'רד פרסונס, וכן הטייקון הסיני שו שיאופינג, שהנפיק את חברת האינטרנט ניו אוריינטל.

פרספטו פיתחה מנוע ראייה ממוחשבת (computational vision) לרחפנים המאפשר להם לנווט ללא צורך בנהיגה ידנית. מנוע הראייה של החברה מסייע לרחפן לעקוב אחר אובייקטים תוך כדי רחיפה, להתחמק מ1מכשולים כמו כבלי חשמל, לנווט במבנים וללא איכון GPS ואפילו לשחק במשחקי תופסת עם רחפנים אחרים בצורה עצמאית.

גייס באינדיגוגו פי שניים מהיעד הראשוני תוך חודש

פרספטו הוקמה על ידי בוגר אוניברסיטת בן־גוריון ויוצא אי.סי.איי דור אבוחצירה המשמש כמנכ"ל, איש חיל האוויר והתעשייה האווירית לשעבר רביב רז ויוצא חברת השבבים מארוול שגיא בלונדר. החברה החלה את דרכה כמיזם שגייס הון ראשוני באתר גיוס ההמונים אינדיגוגו. הצוות גייס בתוך חודש 101 אלף דולר, גבוה בהרבה מיעד הגיוס שעמד על 60 אלף דולר. לסיבוב הנוכחי הצטרפו גם קרן אלבייטור הישראלית, המשקיעה הראשונה בחברה.

שיאופינג, אחד ממתעשרי האינטרנט הגדולים בסין ואחד הפעילים במדינה בתחום החינוך המקוון, משקיע באמצעות קרן ז'אן שאותה ייסד, ושזו ההשקעה הראשונה עבורה בישראל.

שיאופינג משקיע בפרספטו יחד עם קרן אמרג' (Emerge), קרן ישראלית שהוקמה על ידי דובי אולך, בכיר לשעבר במשרד המדען הראשי. אולך גייס מיליוני דולרים משיואפינג ומכמה משקיעים פרטיים (אנג'לים), מייסדי חברות אינטרנט גדולות, משקיעים אסטרטגיים וקרן הון סיכון סינית גדולה. שיאופינג משמש גם כיועץ בכיר של קרן אמרג'.

שיאופינג היה שותף גם לגיוס 10 מיליון דולר לחברת הרחפנים הסינית המבטיחה אהנג (Ehang), שהוקמה גם היא כפרויקט באתר אינדיגוגו שדרכו גייסה 600 אלף דולר לרחפן Ghost Drone הניתן לשליטה על ידי הזזת הטלפון ואינו דורש הרכבה מראש.

סין נחשבת כיום לאחד משוקי הרחפנים הצומחים בעולם, בין השאר הודות לחברת DJI משנזן, אחת מיצרניות הרחפנים הגדולות בעולם שצפויה למכור השנה רחפנים בכמיליארד דולר.

"תעשיות הביטחון בישראל לא זיהו את שוק הרחפנים"

00אבוחצירה מספר כי המנוע פותח לצורכי צילום עצמי מתוך הרחפן בזמן פעילות ספורטיבית והרעיון עלה בעת חופשת סקי. שוק צילום הספורט העצמי מגלגל מיליארדי דולרים ואחראי על הצמיחה של חברת המצלמות גו פרו.

פרספטו מייעדת כיום את מנוע הראייה גם לתעשיות כבדות, כמו חברות חשמל ותשתיות שיוכלו להשתמש בו לאיתור תקלות במקומות עם נגישות בעייתית. לטענתם, גם חברות משלוחים יוכלו להטיס רחפנים אוטונומיים עם חבילות המשלוח וחברות ביטוח יוכלו לאמוד נזקי תאונות ואסונות.

פרספטו אינה משווקת את המנוע שלה לציבור הרחב, אלא מוכרת אותו ליצרני רחפנים, ומבצעת בו הטמעות בציי רחפנים עבור חברות תשתיות, חשמל, גז, אבטחת מתקנים וביטוח, שאת שמותיהן אינה מעוניינת לחשוף. בחברה מתכוונים גם לעבוד עם השוק הביטחוני, שמרבה להשתמש ברחפנים חכמים יקרים וכבדים.

אבוחצירה מסר: "אין היום פתרון זול ונגיש שמאפשר ליצור סרטונים איכותיים מרחיפה מגבוה, כאילו נוצרו על ידי צוות הפקה מקצועי. פרספטו היא החברה האזרחית הראשונה שמפתחת מנוע ראייה ממוחשבת שמיועד כולו לשימוש לתעשיית הרחפנים".

לדברי אבוחצירה, קיים ביקוש למנועי ראייה בקרב יצרניות רחפנים בעמק הסיליקון ובסין, ויש סיכוי שהפתרון של פרספטו יהפוך לסטנדרט בתעשייה.

על אף ריבוי החברות הישראליות בתחום הראייה הממוחשבת (מובילאיי, פריימסנס, אייסייט), ובתחום הנדסת התעופה, לא קיימת עדיין בישראל תעשייה של רחפנים. זאת, למעט פעילות הרחפנים החדשה של אמזון בישראל הממוקמת בהרצליה.

אבוחצירה אומר בנושא: "בישראל לא זיהו מוקדם את השוק הזה, בין השאר מפני שאין כאן שוק צרכני מספיק גדול. התעשיות הביטחוניות בארץ מתחילות להסתכל על שוק הרחפנים האזרחי, אבל כשהוא יהיה מספיק גדול, הם יבינו שהם איחרו את העגלה".

הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט.

לקריאה נוספת

 

ההחמצה השיווקית של Waze ומה ניתן ללמוד ממנה

$
0
0
waze

waze

מה היתה תשובתכם אם היו שואלים אתכם מהי החדשנות (אפליקציה, מוצר או שרות) שהשפיעו עליכם הכי הרבה בחמש השנים האחרונות? אני התלבטתי קשות (לא ממש קשות..) בין WhatsApp ל-WAZE ואין לי ספק שעבורי זו WAZE ששינתה ושיפרה את חיי לעין ערוך. באמצעותה נחסכות מהחיים שלי בכל שבוע שעות רבות כשכבר איני צריכה לקחת חצי שעה ספייר לכל פגישה או תכנית מחוץ למשרד (וגם כך חצי מהפעמים לאחר, ובחצי השני, להקדים מדי). זמן הוא ללא ספק המשאב הכי יקר וחסר בחיי ועל פי לא מעט מחקרים, בחיי אנשים רבים אחרים.

מדובר באחד המוצרים החכמים ופורצי הדרך ביותר שהולך ומשתבח עם הזמן, פרי חזון יפהפה וראייה למרחוק. שלא לדבר על כך שהוא נמכר לגוגל ב-1.1 מיליארד דולר. יחד עם זאת מבחינה שיווקית, WAZE מעלה מספר שאלות חשובות.

בשבוע שעבר חזר חבר טוב שלנו מארה"ב. הוא סיפר שכשלקח את המונית משדה התעופה הפעיל את ה-WAZE ומצא תוך רגע את מיקום הדירה שלו. הוא הראה לנהג את האפליקציה והמיקום והנהג התלהב מאוד. טען שהיא טובה ונוחה בהרבה מהאפליקציה שבה הוא משתמש. כך קרה גם לי בביקורי בפאלו אלטו – אני השתמשתי רק בווייז. כל האחרים מסביבי כולל ישראלים (לשעבר ובהפסקה) השתמשו באפליקציה המוכרת יותר באזור.

השקת האפליקציה

נסו לשחזר איפה ואיך נחשפתם ל-WAZE ומה גרם לכם להוריד אותה.

אני זוכרת איך אני גיליתי אותה באחת הנסיעות המשפחתיות לעוד בסיס נעלם אי שם באזור עמק יזרעאל כשנתקענו בפקק לא צפוי והבת שלי פתחה את האפליקציה. התועלת באפליקציה היתה ברורה ומידית. אני גם זוכרת כמה מהר התחלתי להפעיל אותה לכל נסיעה ולא רק כשלא ידעתי איך לנסוע מפני שהיא מצאה לי את הדרך הכי קצרה ובלי פקקים.

עקבתי הרבה אחרי WAZE והדרך שבה שווקה בעולם הרבה לפני המכירה לגוגל. אז גם שמתי לב לשתי נקודות שהטרידו אותי: הראשונה היתה העובדה שהשיווק של פה לאוזן שהצליח כל כך בישראל לא עובד בדרך כלל במדינות ואזורים אחרים בעולם. במוצר בלתי מוכר אי אפשר לסמוך על כך שבכל נסיעה מישהו יגיד לזולתו "שמע אחי גיליתי אפליקציה חדשה אתה חייב להוריד אותה". זה קורה בישראל במוצרים מסוימים וזה קורה בעולם בקהילות סגורות כמו גאדג׳טיסטים או תוכניתנים. כאשר מדובר בלקוחות קצה בין אם B2B ובין אם B2C זו שיטת שיווק שמתאימה לשלב בוגר ומאוחר יותר כשבסיס המשתמשים איתן דיו.

הנקודה השניה שהטרידה אותי נגעה להגדרת המוצר כרשת GPS חברתית… אנחנו כצרכנים (וכל העולם) התייחסנו אז למילה סושיאל או ״חברתי״ במשמעות של רשת חברתית. ואני פירשתי את המכוניות הקטנות המאוירות בורוד וזהב על האפליקציה ואת ההודעה שקיבלתי פעם או פעמיים ממשתמש WAZE עלום שם כרשת חברתית בין הנוסעים המשתמשים באפליקציה. חשבתי גם שלא ממש מעניין אותי לדבר עם האנשים שנוסעים לידי…

התמקדו במקום הלא נכון

כשהושקה היתה WAZE יוצאת דופן מאחר והוצעה כפתרון ניווט חינמי בתקופה שאלו עלו הון. באחת הכתבות הוגדרה על ידי היזמים כשירות מיפוי גלובלי שמעודכן בזמן אמת. לימים הבנתי יותר ויותר את הגאונות ביישום הפריסה החברתית שעליה מושתתת עוצמת הדיוק של ווייז. לא הבנתי למה המוצר לא הוגדר כמשהו שמעניק יתרון חד משמעי על פני ה-GPS ועל פני אפליקציות אחרות (שאגב, אני באופן אישי עדיין לא פיגשתי אז..) – אפליקציה לזיהוי הדרך הפנויה ביותר.

"Start-Up Waze Gets A Boost From Apple’s Maps Fiasco Call it the Tim Cook effect”. (MATTHEW LYNLEY, WSJ.D, Sep 28, 2012)

"Apple: Use Waze Map App" (CNBC, Friday, 28 Sep 2012)

זמן קצר לפני ההכרזה של טים קוק נכחתי בשיחה באחת מחברות השרותים שעבדה עם WAZE, שהתיחסה לאתגרים אותם העלו אנשי WAZE בהתמודדות השיווקית בחדירה לשוק הבינלאומי. זה היה כבר בשלב מתקדם יחסית, ו-WAZE שווקה בלא מעט מדינות והגיעה ל-28 מיליון משתמשים ערב ההכרזה של טים קוק.

את החשיפה הגדולה ביותר קיבלה WAZE בהכרזה של טים קוק לאחר כשלון אפליקצית המפות של אפל. ואין ספק שזה היה הזרקור שהאיר אותה הן למשתמשים ובעיקר ל-Big Guys שבסופו של דבר גם רכשו אותה. אולם כדי ליצור הרגל ומובילות במוח של הלקוח נדרשה כנראה אסטרטגיה שיווקית מוקדמת ומהודקת יותר.

waze

הנחות היסוד בבסיס האסטרטגיה השיווקית הנכונה

האם ניתן היה להצליח שיווקית לגרום למוצר המעולה של WAZE להגיע למודעות ולהשיג מובילות בתפיסה עוד הרבה לפני ההכרזה של טים קוק? אינני יודעת. אבל אני בהחלט מאמינה, והאמנתי גם אז כשצפיתי בה מרחוק, שכן.

מה השלבים שאמורה לעשות חברת סטארטאפ ישראלית, או אם תרצו ה" WAZE בפוטנציה" כדי להצליח במאבק על מוחו של הלקוח הבינלאומי הפוטינציאלי:

ראשית: מחקר שוק מעמיק על התנהגות ותפיסות הלקוחות בשווקים הבינלאומיים. אנשי הטכנולוגיה והמוצר שלנו טובים בהרבה מקרים מכל אחד אחר בתפיסת השימוש הטכנולוגי, הבנת המוצרים הקיימים בשוק וכד' אולם כדי להניע מישהו להכיר, לחשוב, לבחור, להשתמש ובסוף גם להמליץ על המוצר שלנו דרושה התבוננות שונה. של מי הלקוחות ומה מניע אותם. לא מה טוב יותר אבסולוטית.

על סמך המחקר ורוחב הנתונים נוכל לגבש את ארבע הנחות היסוד לאסטרטגית השוק. אלה שיובילו אותנו למקסם את הפעילות השיווקית שלנו כדי להשיג כמה שיותר מודעות ודרכה משתמשים ו\או כסף בכמה שפחות זמן והוצאות.

הנחת יסוד ראשונה

הגדרת המוצר מנקודת מבטו של הלקוח

יחד עם הקמתו של סטארטאפ, בודקים קודם את ההתכנות הטכנולוגית, אחר כך נולד המוצר ואז מגיע הלקוח. כדי לשווק את המוצר שלנו ללקוח, עלינו לראות את המוצר ולהגדיר אותו מנקודת מבטו של הלקוח הפוטנציאלי מסיבה פשוטה: הכסף שאנחנו רוצים נמצא בכיסו של הלקוח. כשנבין איך הוא תופס את המוצר, נדע להגדיר את המוצר באופן שיגרום ללקוח להשתמש בו ולשלם עליו.

הנחת היסוד השניה

הקטגוריה המתאימה למוצר

כסטארטאפ הנכם מביאים פתרון חדשני ופורץ דרך. לכן צריך להבין מראש מה תהיה הקטגוריה אותה תובילו במקום לשחק עם מוצר חדש בשוק ישן.

גם בעידן הטכנולוגי… את המוצרים שלנו קונים בני אדם, בני אדם חושבים בתבניות. זה מאפשר לנו להגדיר ולמצב את עצמנו ומאפשר לנו למקם מידית כל מוצר, מחשבה או תפיסה על פי ההגדרה העצמית שלנו ושל העולם הסובב אותנו.

הגדרת הקטגוריה אליה שייך המוצר שלנו (בין אם זו קטגוריה קיימת ובין אם צריך להמציא קטגוריה חדשה) מאפשרת ללקוח למקם את המוצר החדש ביחס להרגלים ולצרכים אותם הוא מכיר, מגדירה את המתחרים מולם מתמודד המוצר על הכסף בכיסו של הלקוח, ומאפשרת ללקוח לבצע החלטה. בחירת הקטגוריה הנכונה תשפיע, במידה רבה, על החלטתו לקנות את המוצר.

הנחת היסוד השלישית

הלקוחות הראשוניים והמשניים בהם נכון להתמקד בכל שלב בחיי המוצר

בכל שלב בחיי החברה, צריך להבין מי יהיו הלקוחות הראשונים והמשניים שיניעו את השינוי עם המוצר שלנו. פעמים רבות הלקוחות העיקריים או הכבדים ביותר לא בנויים לקחת את הסיכון להתחיל את המהפכה אלא להצטרף אליה.

כולנו מכירים את המונח מאמצים מוקדמים (Early Adopters). המונח נולד ממודל הנפיצות של רוג'רס. רוג'רס צייר פעמון המתאר את השלבים בחיי המוצר: החל מהחדשנים שיחפשו את המוצר או הפתרון שלנו, המשך במאמצים המוקדמים, לאחר מכן הרוב המוקדם, הרוב המאוחר, המאחרים ואלה שלעולם לא…

כדי למקסם את פוטנציאל המכירות שלנו עלינו לזהות מי הלקוחות שלנו בהתאם לשלב בו אנחנו נמצאים.

הנחת היסוד הרביעית

הגדרת הערך (Value Proposition) שיניע את הלקוח לרכוש את המוצר

ערך אינו תועלת. התועלות באות לביטוי בהגדרת המוצר ובהצגתו ללקוח. הערך הוא המניע. הדרייבר הפנימי שיניע את הלקוח לרכוש את המוצר.

לעתים קרובות אנשים נוטים להתבלבל ולקשור בין טכנולוגיה ללוגיקה. ורבים חושבים שהדרך להסביר או לשווק מוצר טכנולוגי היא באמצעות טיעונים רציונליים. אז זהו, שלא. אדם הוא אדם הוא אדם. ובני האדם מחליטים על ידי שילוב של רציונליזציה (לוגיקה), אמוציות (רגש) ואינטואציות (תחושת הבטן…). עלינו למצוא את הערך שיניע את מקבל ההחלטה (כל לקוח: פרטי, עסקי, ציבורי) באופן המהיר והעוצמתי ביותר לרכוש את המוצר שלנו.

לאחר הגדרות היסוד הללו קל הרבה יותר למקד את הפעילות השיווקית וביצירתיות והתמדה לבסס את תפיסת המוצר והמותג במוחו של הלקוח.

גיוס: BIScience הישראלית מגייסת 9 מיליון דולר, תאפשר לכם ללמוד מהמתחרים

$
0
0
biscience
מקור: BIScience

מקור: BIScience

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


חברת BIScience הישראלית הודיעה היום (ה׳) על השלמת סבב גיוס רביעי במספר, בסך 9 מיליון דולר. את הגיוס הובילה חברת הפרסום העולמית WPP. המערכת שפיתחה החברה אוספת כמויות גדולות של מידע פרסומי אותו צוברת בשרתיה, ולאחר מכן מבצעת ניתוחים סטטיסטיים והשוואות בזמן אמת, בכדי ליצור תובנות מדויקות ולסייע לחברות לנהל פרסום חכם ומדויק יותר.

בעזרת הגיוס תכפיל החברה בתוך חודשים ספורים את מצבת העובדים ותגייס עד כ-50 עובדים נוספים למשרדיה הממוקמים ברמת החייל. כמו כן צפויה החברה להמשיך בפעילויות הפיתוח ולהרחיב באופן משמעותית את מספר המדינות בהן מציעה את שירותיה.

תמונה מלאה של כל מסע פרסומי ברחבי העולם

BIScience מציגה פתרון בינה מבוסס ביג דאטה, הפונה לעסקים ולחברות שפועלות ברשת האינטרנט. החברה מספקת פתרונות עסקיים ומודיעינים שמאפשרים לעסקים לבנות פרופיל, לנתח, לקנות ולמכור מדיה בערוצים המקוונים השונים. בשנת 2009 השיקה החברה את הכלי המודיעיני העסקי הראשון שלה, תוסף לדפדפן שמאפשר לאנשי השיווק לצפות במודעות ותוכן בלמעלה מ-120 מדינות, וכך בעצם מספק נקודת מבט מקומית. כלי זה שימושי במיוחד עבור רוכשי מדיה, מנהלי קמפיינים ומכירות מכיוון ומציג בפניהם תמונה רחבה יותר של המתחרים שלהם וכיצד פועלים ב׳טירגוט׳ לקוחות ברחבי העולם.

מפרסמים יכולים לנתח ולנטר בזמן אמת את פעילויות הפרסום הדיגיטאליות שמבצעים המתחרים שלהם. ביכולתה של המערכת לסרוק כ-500 אלף אתרים בלמעלה מ-100 מדינות, ולאחסן בשרתיה את כל הפעילויות הקשורות לפרסום ברחבי העולם. כמו כן, החברה בונה לכל משתמש פרופיל, ולומדת מה הוא הקמפיין האידיאלי עבור כל פרופיל.

מאז שנוסדה החברה בשנת 2010 גייסה כ-16 מיליון דולר; סבב הגיוס הראשון שלה (A) הושלם בשנת 2012 אז גייסה כ-3.5 מיליון דולר מ-Bright Capital ו- Cyhawk Ventures, בשנת 2014 גייסה כ-2 מיליון דולר בחוב מ-Viola Credit והאחרון (לפני הנוכחי) הושלם בינואר 2015, בו גייסה כ-1.5 מיליון דולר מהמשקיעים הקודמים בהם Bright Capital, Cyhawk Ventures ו-Viola Credit לצד iAngels ו-OurCrowd.

BIScience הוקמה על ידי כפיר מויאל ואסף תובל וכיום מעסיקה כ-45 עובדים.

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו ביולי 2015

$
0
0
moneysmall

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש יולי.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש יוני

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

Splacer הישראלית מגייסת 1.4 מיליון דולר, תייצר לכם כסף מהבית כשאתם בעבודה

פלטפורמת Splacer הישראלית, מאפשרת לכל בעל נכס, מדירה לבית ועד למשרד ייחודי להציע אותו בשעות בהן הוא לא תפוס תמורת כסף לגורם אחר. החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 1.4 מיליון דולר. את הגיוס הובילה כרמל ונצ׳רס ביחד עם משקיעים פרטיים. כמו כן, הודיעה החברה על השקת גרסת הבטא של הפלטפורמה שלה בניו יורק, כך שבעלי נכסים פרטיים ומסחריים יוכלו כעת להירשם ולהציע את החללים שבבעלותם לאחרים גם שם.

Splacer מקשרת בין בעלים של נכסים מיוחדים ובין אלו המעוניינים ליצור אירועים חווייתיים שונים, כדוגמת מסיבות, סדנאות, צילומים, תערוכות, פופ-אפ ועוד. שלא כמו פלטפורמות אחרות שמציעות חללי אירוע, הפלטפורמה של הסטארטאפ הישראלי מציעה חללים פרטיים ומסחריים שלאו דווקא הוקמו במטרה שיתקיימו בהם אירועים כמו גלריות, סטודיו לאמנות, לופטים למגורים, גינות אורבניות ומחסנים תעשייתיים.

Minute הישראלית מגייסת 4 מיליון דולר כדי לחסוך לכם זמן

מכיוון ולמרבית האנשים הזמן הפנוי מוגבל לאורך היום, אין באפשרותם לבזבז אותו בצפייה, מהנה ככל שתהיה, בסרטונים. Minute הינה אפליקציה בסגנון טינדר, שמאפשרת למשתמשים לדפדף בתקצירים של סרטונים ויראליים, אשר מראים רק את ׳התכלס׳ של כל סרטון.

החודש הודיעה החברה כי השלימה סבב גיוס ראשון בסך 4 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים. ״סבב הגיוס נועד לסייע להמשיך ולפתח את טכנולוגיות הוידאו של האפליקציה, להגדיל את צוות הפיתוח ואת הטמעת הטכנולוגיה בחברות תוכן נוספות״ אמר לגיקטיים עמית גולן, מנכ״ל ואחד מארבעת מייסדי החברה.

דרך האפליקציה המשתמשים יוכלו לבחור מעין ׳חבילות תוכן׳ המבוססות על תחומי עניין, כאשר סרטונים שימצאו חן בעיניהם יסומנו בתנועת Swipe ימינה, וכאלו שמעוניינים לדלג עליהם יסומנו בתנועה שמאלה. בצורה זו, במקום לצפות בסרטון אחד באורך של שתי דקות שלמות, המשתמש יוכל לצפות בקליפ, אוסף של סרטונים שנוצר במיוחד עבורו אשר מורכב מתכנים שהוא אוהב.

MST מגייסת 12.5 מיליון דולר לפיתוח רובוט שמסייע בניתוחים

חברת MST מיקנעם, שמפתחת כלי עזר לניתוחים לפרוסקופיים, השלימה סבב גיוס C בגוסה 12.5 מיליון דולר ובהובלת Haisco הסינית, המתמחה במכשור רפואי.

בזמן ניתוח לפרוסקופי מחדיר הכירורג סיב אופטי שבסופו מצלמה זעירה שמעבירה את התמונה למסך גדול שניצב לפניו ועוזרת לו כך לבצע את הניתוח. הבעיה העיקרית בביצוע ניתוחים אלו הוא המיומנות הגבוהה שדרושה מהצוות הרפואי שאמור לתפעל את המצלמה. לשם כך פיתחה MST את AutoLap, מערכת בקרת תנועה רובוטית עדינה, שכוללת זרוע מכנית. בעזרת טכנולוגיות מתקדמות של ראייה ממוחשבת מניעה המערכת בעדינות את המצלמה בדיוק למיקום שהכירורג חפץ. בזכות השימוש במערכת שפיתחה MST, ניתן למעשה לוותר על אנשי הצוות שתפקידם היה לשלוט במצלמה לפי הוראות הכירורג.

Funzing הישראלית מגייסת 1.5 מיליון דולר

חברת Funzing, המאפשרת למצוא פעילויות באיזור הקרוב אליכם ואף להפוך את התחביב שלכם לעסק משתלם, השלימה סבב גיוס ראשון בסך 1.5 מיליון דולר. בעוד שעד עכשיו התקיימה החברה באמצעות מימון עצמי, את סבב הגיוס הובילה קרן ההון סיכון Inimiti. הגיוס הנוכחי נובע מהגידול בהיקף השימוש בפלטפורמה בישראל, ביחד עם התרחבות וצאתה של גרסה ייעודית לשוק הבריטי.

אמצעות פלטפורמת Funzing יכולים המשתמשים ליצור או לחפש פעילויות חדשות, החל ממסיבות נושא, סדנאות יצירה ואפילו שיעורים שבועיים שילמדו אתכם כיצד להכין את החומוס המושלם, בהתאם למה שהמשתמשים מסביבכם יכולים להציע וכמובן, בהתאם למה שאתם מעוניינים למצוא. מהצד השני, האתר מאפשר לכם לקחת את התחביבים בהם השקעתם את מיטב הזמן הפנוי שלכם ולהעביר את הידע הלאה, אל הסביבה הקרובה שלכם, ואף להרוויח על כך כמה שקלים.

GetEat הישראלית, המתחרה ב-רסט, סיבוס ותן-ביס מגייסת מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי עומד מאחורי אפליקציה שמסייעת למשתמש למצוא את המבצע המשתלם ביותר במסעדות הקרובות אליו. החודש השלים סבב גיוס ראשון בסך מיליון דולר ממשקיעים פרטיים ויוצא לסבב גיוס נוסף לטובת פיתוח בארץ ובארה״ב. האפליקציה היא למעשה פלטפורמה פרסומית שמאפשרת לבעלי מסעדות לייצר קמפיין מיידי לקהל יעד ממוקד, שמפולח בעזרת אלגוריתם מיוחד שפיתחו מהנדסי האפליקציה.

GetEat פיתחה מערכת BI למסעדות, אשר באמצעותה ניתן לזכות בסטטיסטיקות בזמן אמת לגבי הביצועים והמכירות של כל מסעדה, במיוחד על המבצעים הקיימים בה והחשיפה אליהם. כך בעצם מנהלי המסעדות או הרשת יכולים לבחון את כדאיותם של המבצעים שמציעים, לעומת מבצעים אחרים או מנות המוצעות תמורת מחיר רגיל בתפריט. בעוד שהמסעדות עצמן נהנות ממערכת חכמה אשר מנתחת את התנהגות הסועדים, המשתמשים כמובן נהנים ממבצעים משתלמים יותר.

קרן StageOne II מגייסת 65 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית StageOne גייסה 65 מיליון דולרים עבור הקרן השנייה שלה, StageOne II. הקרן החדשה תתמקד בהשקעות בחברות בתחילת דרכן אשר מפתחות תוכנה ארגונית ופתרונות לספקי תקשורת. לפי הדיווח, הקרן תסייע לחברות בשלב הראשוני עם השקעה של 500-700 אלף דולר וסכום כולל של עד 6 מיליון דולר בחברה.

הקרן מתמקדת בחברות ישראליות בתחום הדאטה סנטרים, סייבר, רשתות, ענן ותשתיות. הקרן מעוניינת להיכנס בתור משקיעה בחברות המתקיימות באמצעות אנג׳לים ומיקרו – קרנות, ולהמשיך עימן בשלבים המתקדמים יותר.

מעבר לסיוע הכלכלי, מסייעת החברה בהדרכה, תמיכה וליווי.כחלק מתהליך ההשקעה של הקרן היא מציעה ליזמים חיבור עם ספק התקשורת המתאים בשלב מוקדם במטרה לזהות את הצורך ולעזור לחברה להתקדם, הדרכה עבור היזמים על ידי מובילים בתעשייה המקומית והעולמית וכמובן עזרה לחברות לבנות ולפתח את המוצר הטוב ביותר שיענה על הדרישות הללו.

WhipClip הישראלית מגייסת 40 מיליון דולר

WhipClip של היזמים רון צוקרמן ואורי בירנבאום, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס בגובה 40 מיליון דולר. את הגיוס הובילה ענקית ניהול הנכסים האמריקאית, Eminence Capital, הנאמדת בכ-6.4 מיליארד דולר. הגיוס נעשה בהובלת משקיעים נוספים המושקעים בחברה, כגון הקרנות-IVP Partners ו-Raine Ventures. כזכור, בחודש ינואר השנה, גייס המיזם כ-16 מיליון דולר. לגיוס זה קדם גיוס ראשוני של כ-6 מיליון דולר, עם הקמת החברה בחודש יולי אשתקד.

WhipClip היא אפליקציה שמאפשרת למשתמשים שלה לשתף ברשתות החברתיות קטעים מתוכניות טלוויזיה – בזמן אמת. בנוסף מאפשרת האפליקציה למשתמשים ליצור קליפים אישיים של תוכני וידאו ולשתף אותם ברשתות החברתיות. באפליקציה משולב גם מנוע חיפוש לתוכני וידאו.

נכון לעכשיו, הספיקה החברה כבר לחתום על הסכמי שיתוף פעולה עם גופי תוכן גדולים בארה״ב ביניהם ABC, CBS והרשת של אופרה ווינפרי. אולם, כדי להצליח היא זקוקה להרבה יותר גופי תוכן משפיעים דוגמת AMC, NBC ו-HBO. כאמור, האפליקציה נמצאת עדיין בשלב הבטא, ולכן היא זמינה להתנסות רק לאחר הרשמה וקבלת הזמנה במייל.

חברת אבטחת המידע הישראלית SafeBreach מגייסת 4 מיליון דולר

חברת SafeBraech הישראלית הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 4 מיליון דולר בהובלת סקויה ושלמה קרמר. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מאפשרת זיהוי ומניעה של פרצות אפשריות על ידי האקרים, באמצעות איתור ׳החורים׳ והאיזורים הפגיעים מבעוד מועד. בעקבות ההשקעה יצטרף לדירקטוריון החברה גילי רענן, שותף בסקויה. סכום הגיוס ישמש את החברה בכדי להקים מרכז פיתוח בארץ ולהרחיב את פעילותה בצפון אמריקה.

הפתרון של SafeBreach בעצם תוקף את מערכות המידע בארגונים באופן יזום, ומתריע בפני הגורם הרלוונטי היכן מצויים חורי אבטחה לא מוגנים מפני התקפה שכזו. אותם תרחישים מדומים מהווים בעצם ׳תרגול׳ למצב קריטי, ומבוססים על מחדלי אבטחת מידע אמיתיים שהתרחשו בעולם.

Apester, המתחרה של Playbuzz מגייסת 5 מיליון דולר

פלטפורמת הסקרים הישראלית Apester הודיעה על השלמת סבב גיוס A בסך 5 מיליון דולר. את הסיבוב הובילה קרן ההשקעות מאנגרוב (Mangrove) ביחד עם טל סימן טוב, לשעבר סמנכ״ל שיווק ב-AOL, גיגי קפלן, מייסד וויקס, טל קרת, נשיא סילברסטין נכסים ומייסד אמדוקס מוריס קאהן. המימון הנוכחי יסייע לחברה להרחיב את נוכחותה בארצות הברית.

מכיוון וחווית קריאת התוכן באתרים וצפייה בוידאו עשויים להיות באנליים ומייגעים לעיתים, חברת Apester מאפשרת ליצרני תוכן בעזרת פלטפורמה צבעונית ואלמנטים של משחק לשתף את הצרכנים בתהליך צריכת התוכן באופן אינטרקטיבי. בחברה הבינו כי הדרכים להגשת התוכן מתקדמות ומתפתחות ויש להפוך אותן ליותר אישיות ומותאמות למשתתפים. כיום הם מציעים שאלונים, סקרים, טריוויות, מנועי וידאו אינטרקטיביים, מנועי סיפור מתגלגל ועוד.

Octopus הישראלית מגייסת 2.5 מיליון דולר

חברת התוכנה הישראלית Octopus, פיתחה מערכת שעושה שימוש בענן ובמובייל בכדי לרכז ולעקוב אחר כל מערך האבטחה בארגון במסך אחד. החודש הודיעה כי השלימה סבב גיוס ראשון בסך 2.5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה קרן סינגולרטים, בשיתוף ענקית הטכנולוגיה הסינית Tecent Holding Group ו-Renren.

מערכת האבטחה שפיתחה אוקטופוס מיועדת למתקנים כמו שדות תעופה, מפעלים ובתי חולים, ומאפשרת מעקב אחר המתרחש בהם באמצעות האינטרנט או אפליקציה ייעודית. המערכת מבוססת ענן מנתחת נתונים המגיעים ממצלמות מעקב, מערכות אש ואזעקה או דיווחי תנועה בזמן אמת, וכך מסייעת בהתמודדות עם מצבי חירום וקריאה לעזרה במקרה הצורך. התוכנה יכולה גם להשתלב עם כמעט כל מערכת אבטחה קיימת, וכך בעצם לאפשר למוסדות לשדרג את מערך האבטחה הנוכחי שלהם במהרה ובעלות יחסית נמוכה.

TrapX מגייסת 9 מיליון דולר, מייצרת מלכודת דבש להאקרים

חברת אבטחת המידע הישראלית TrapX הודיעה על השלמת סבב גיוס שני (Series B) בהובלת אינטל קפיטל ו-Liberty Venture Capital בגובה 9 מיליון דולרים. בסבב הקודם שהשלימה החברה בחודש מרץ שנה שעברה גייסה TrapX (תחת שמה הקודם: CyberSense) כחמישה מיליון דולרים, אז בהובלת BRM Group ו-Opus Capital.

הפתרון של TrapX הוא מעין מלכודת דבש להאקרים, רשת וירטואלית שמדמה את הרשת האמיתית של החברה, מפתה אותם להכנס אליה ושם בעצם לוכדת אותם כשהרשת האמיתית נותרת נפרדת ומוגנת. החברה סומנה לפני מספר חודשים על ידי גרטנר כאחת החברות המבטיחות בתחום אבטחת המידע.

מוצר הדגל של החברה מסייע בין היתר לחברות לזהות פירצות אבטחה ותוכנות זדוניות (Zero Day Malware) על ידי העתקת המערכות הקיימות של הארגון לשרתים אחרים, עם אבטחה מוחלשת בכוונה תחילה, אך בצורה כזו שהתוקפים אינם מסוגלים לזהות את ההבדלים בין השרת ה״אמיתי״ לשרת המשוכפל שנוצר למטרות האבטחה

רונה שגב ואיתן בק מגייסים 100 מיליון דולר לקרן הון סיכון ישראלית חדשה

הקרן החדשה, TLV Partners צפויה לגייס סכום של 100 מיליון דולרים, הנחשב כסכום גדול יחסית לקרן "ראשונה". הקרן החדשה צפויה להשקיע בסטארטאפים בשלבים מוקדמים ואם נסתמך על ניסיון העבר מההשקעות הקודמות של שני השותפים, תחומי העיסוק של הקרן החדשה כנראה יסתובבו סביב עולמות ה-Enterprise Software, B2B, אינטרנט ו-IoT.

שגב ובק נחשבים לשניים מהשותפים המצליחים בתעשיית ההון סיכון בישראל (לפי דירוג שותפי קרנות ההון סיכון בישראל של גיקטיים ב-2014) ורק בסוף השנה פרשו השניים באופן מפתיע מקרן ההון-סיכון הישראלית פיטנגו לאחר תקופה ארוכה בה שניהם היו שותפים בקרן.

Blender מגייסת 5 מיליון דולר כדי לקשר בין לווים למלווים בעולם

חברת הסטארטאפ הישראלית Blender פיתחה פלטפורמה להלוואת p2p שמקשרת בין מי שמעוניין להלוות כסף, למי שמעוניין ללוות. החודש הודיעה על גיוס 5 מיליון דולר מקרן Blumberg Capital.

הפלטפורמה של Blender מבצעת את החיבור בין אנשים המעוניינים לתת הלוואה ולקבל ריבית אטרקטיבית על הכסף הפנוי שלהם, לבין אותם אנשים הזקוקים להלוואה זמינה בקלות ובמהירות. המערכת עושה את החיבור ביניהם, מאמתת את היכולות הפיננסיות שלהם, מתאמת בין הציפיות שלהם וגורמת לזה למעשה לקרות. כדי לאמת את היכולת הפיננסית של הלווה, אוסף המודל של החברה מידע ממקורות פיננסים וחברתיים רבים, מצליב ביניהם ומייצר פרופיל של יכולת ההחזר לצד רצון ההחזר של כל לקוח. על פי החברה, המלווים נהנים מריבית גבוהה יותר ממה שהיו מקבלים באפיקי השקעה אחרים, בעוד שהלווים נהנים מריבית נמוכה יותר מערוצי הלוואות אחרים.

Augmedics הישראלית מגייסת 800 אלף דולר

חברת Augmedics הישראלית, אשר נוסדה לפני כשנה, קיבלה מתנת יום הולדת חגיגית בצורת גיוס בסך 3 מיליון שקלים (800 אלף דולר) מחממת TerraLab ביקנעם. החברה פיתחה מערכת אשר מנצלת את יכולותיהן של משקפי המציאות הרבודה, בכדי לסייע למנתחים במהלך עבודתם על ידי הצגת אינפורמציה ׳מלאכותית׳ ורלוונטית לניתוח.

המערכת שפיתחה Augmedics נקראת ARGUS, והיא נועדה לסייע למנתחים לשפר את רמת ואיכות הניתוחים. בשלב הראשוני תתמקד החברה במערכת מציאות מודרכת אשר מיועדת לניתוחים בעמוד השדרה, וסביר להניח כי אם תיווכח כמוצלחת, תרחיב את יכולותיה בהמשך.

הטכנולוגיה פועלת כך שבמהלך הניתוח מרכיב המנתח משקפי מציאות רבודה, אשר מקרינים על גבי המנותח עצמים מדומים בצורה תלת מימדית. כך למשל, בניתוח אורתופדי תציג המערכת למנתח בזמן אמת, הדמיה של עצמות החולה במקומן האמיתי, ותאפשר לו לבצע את הניתוח באופן מדויק, כאילו רואה את העצמות מבעד לעור.

FanZone מגייסת 5 מיליון דולר, תשיג לכם טרמפ למשחק או ההופעה הבאים

הסטארטאפ הישראלי FanZone, המציע פלטפורמה לארועי ספורט ומוזיקה, הודיע על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן ההון Olive Tree Ventures, ביחד עם משקיעים מסבב הגיוס הראשון בהם רון צוקרמן ואמיר גל אור. בתחילת דרכה הציעה החברה פתרונות תחבורה סביב אירועי ספורט ויצרה שיתופי פעולה עם מועדונים, התאחדויות וגופי תחבורה כמו רכבת ישראל וחברות אוטובוסים.

לפני כמספר חודשים הרחיבה החברה את פתרונותיה, והשיקה את FanZone Events, כלי אשר נועד לייצר לכל אירוע מוסיקה, פלפטורמה ייעודית אשר תכלול מצד אחד שרותים רלוונטים לקהל המגיע לאירוע כולל הנחות והטבות למיניהן, ומן הצד השני פתרונות לוגיסטיים ומסחריים למארגן האירוע.

Ayehu הישראלית, המסייעת לאנשי IT, מגייסת 3 מיליון דולר

חברת Ayehu הישראלית, אשר פיתחה מערכת אוטומטית לניהול תהליכים במערכות IT של ארגונים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 3 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה קרן ההון סיכון החדשה של אריק בן חמו, BGV, עם השקעה של 2.2 מיליון דולר. בין פתרונותיה מציגה החברה בוט, שביכולתו לבצע מגוון פעולות טכניות ׳אנושיות׳ כגון טיפול בתקלות מחשב, מתן סיסמאות, פתיחת חשבונות חסומים ועד.

המערכת שפיתחה החברה בעצם מבצעת בעצמה פעולות אחזקה ואבטחה ברשתות ארגוניות, וכך מצמצמת בהוצאות תפעול בעסקים. eyeShare מבית Ayehu, הוא פתרון אוטומציה של תהליכים אשר ממכן את התגובה הידנית של מפעיל IT מנוסה ככל שיהיה, שכן מציע יתרון מרכזי על פני מעורבות אנושית; זמן התגובה שלו הוא מיידי ואוטומטי, וניתן להגדיר מראש את המטלות שעליו לבצע בכל רגע נתון. בסופו של דבר, נועד לפתור ׳משברים׳ מבעוד מועד, על ידי פתרונות שהוגדרו מראש.

Tyto Care הישראלית מגייסת 11 מיליון דולר עם פתרון מבריק להורים

חברת Tyto Care הישראלית פיתחה פלטפורמה ניידת, המאפשרת ביצוע בדיקות רפואיות לצורך אבחון מרחוק. החודש הודיעה כי השלימה סבב גיוס בהיקף של 11 מיליון דולר בהובלת משקיע אסטרטגי אמריקאי – חברת ביטוח גדולה. בין המשקיעים גם קרן תעוזה, אחת מהחברות שהשקיעו ב-Tyto כבר בשלביה הראשונים. כמו כן, בתוך חודש וחצי תוכל החברה להחליט האם להגדיל את היקף הגיוס ב-4 מיליון דולר נוספים.

המכשיר שפיתחה Tyto Care יכול לבצע בדיקות אוזניים, גרון, ריאות, לב, חום ועוד. בעצם מדובר בפתרון המפגיש בין רופא וחולה באופן דיגיטלי, וכך חוסך ומזרז את הטיפול במצבים בהם לא ניתן לתאם פגישה פנים מול פנים או שפשוט מעדיפים להימנע ממנה. ניתן לבצע את הבדיקות בעזרת הדרכה מקוונת של רופא בזמן אמת, או לבצע אותן באופן עצמאי ולהעביר את הממצאים לרופא. המכשיר מתוכנן להימכר תמורת 220 דולר או פחות (לפחות בשוק האמריקאי).

AnyClip מגייסת 21 מיליון דולר בהובלת רומן אברמוביץ' לפלטפורמת פרסום הוידאו שלה

פלטפורמת הוידאו של AnyClip אינה חדשה. היא איתנו בגלגולים שונים מאז 2008, אז הוקמה על ידי (כיום) ח"כ אראל מרגלית והציעה פתרון לאיתור ולהצגה של קטע מסויים מתוך סרטי קולנוע. בשנתיים האחרונות עברה AnyClip שינוי אסטרטגי בהובלת המנכ"ל אורן נאומן, ועברה לפתח טכנולוגיה ייחודית שמאפשרת להציג תוכן וידאו ממוקד לקהלי יעד ביותר מ-200 אלף אתרים שונים בעולם. החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס של 21 מיליון דולר בהובלת קרן רומן אברומביץ' וקרן JVP.

טכנולוגיית הפצת הוידאו שפיתחה AnyClip מתבצעת בכמה שלבים: בשלב הראשון מתבצע ניתוח נתונים ותוכני וידאו מ-50 קטגוריות שונות ומעל ל-200 תתי-קטגוריות, תוך איחסון מיליארדי פריטי מידע METADATA על הסרטים ואופי צפייתם באתר מרכזי. לאחר מכן, הטכנולוגיה מאפשרת הבנה של הסביבה שבה הווידאו מתנגן והתאמה של התוכן למאפיינים השונים של המשתמש והאתר כמו זיהוי התכנים אליהם הוא נחשף, זמן הגלישה באתר והתנהגותו. לצורך כך, משתפת החברה פעולה עם בעלי אתרים, מפרסמים וכמובן שותפי תוכן. בין לקוחות החברה ניתן למנות את פייסבוק, יאהו, וידיאולוגי, Xasis, גוגל ועוד.

Keeprz נרכשת על ידי Como בסכום המוערך ב-50 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי Keeprz, המתמחה בתחום הנאמנות ואינטראקציה בין לקוחות לעסקים קטנים ובינוניים, נרכש על ידי Como המפתחת פלטפורמה לעסקים לבניית אפליקציית מובייל. שתי החברות הודיעו כי חתמו על הצהרת כוונות לבצע את הרכישה, ויידעו כבר את עובדיהן על כך. הליך הרכישה יסתיים לאחר בדיקת הנאותות ולאחריו הפתרונות, הצוות והידע שפיתחה Keeprz ישולבו בתוך חברת Como ויצטרפו ל-100 העובדים המועסקים במשרדיה בנס ציונה. על אף ששתי החברות נמנעו מלציין את שווי העסקה, היא מוערכת בכ-50 מיליון דולרים.

הפלטפורמה שפיתחה Keeprz, מאפשרת יצירת מועדון לקוחות דיגיטלי ממותג ומותאם לצרכיהם של עסקים, מותגים ומועדוני צרכנות. באמצעות אפליקציית מובייל ייעודית ומערכת ניהול, ניתן לבצע ניתוח של מגוון הפעולות של המשתמשים השונים. כך למעשה יכולים עסקים לתקשר עם לקוחותיהם, ללמוד אודות הרגלי הקנייה שלהם ולהציע להם הטבות מגוונות ותואמות במיוחד עבורם. כמו כן, באמצעות השירות, לקוחות יוכלו לקבל מידע על קולקציות חדשות, עידכונים, קופונים ומבצעים.

WhiteBox הישראלית נרכשת עלי די SailPoint האמריקאית

חברת האבטחה הישראלית Whitebox, ספקית של פתרונות ניהול וגישה לנתונים תוך כדי הגנה עליהם מפני איומים פנימיים וחיצוניים, נרכשה על ידי חברת SailPoint האמריקאית, חברה מובילה בניהול זהויות וגישה (IAM). הפתרונות של החברה הנרכשת ימשיכו להיות זמינים, וימותגו מחדש תחת השם SecutiryIQ. כתוצאה מהרכש החדש ושילוב היכולות של החברה הישראלית ביחד עם אלו של החברה הרוכשת, ניתן יהיה לספק מערכת מלאה לשליטה אשר תציג ׳למי בדיוק יש גישה למה׳.

הפתרון של Whitebox, מאפשר לחברות לשמור על מעקב אחר מידע, לקבל ניתוח לגבי מי, מה, מתי, ואיפה בדיוק נוצר ומאוחסן כל מידע, בכדי לאפשר להן לעמוד בדרישות רגולוטריות, לזהות ולהגן על נתונים רגישים מפני איומים פנימיים וחיצוניים יחד.

Bkstg הישראלית מגייסת 20 מיליון דולר טרם עלייתה לאוויר

מיזם ישראלי חדש בשם Bkstg, אשר נועד לחבר בין אמני וחובבי מוסיקה, הודיע על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 20 מיליון דולר. לפי ידיעה שפורסמה בדהמרקר, בגיוס הנוכחי השתתפו חברות מובילות לניהול אמנים ואנשי טכנולוגיה כדוגמת חברת ניהול האמנים Live Nations, Modest Management (שמנהלת בין היתר את להקת הבנים One Direction), סקטור בראון פרוג׳קטס, קבוצת Three Six Zero. כמו גם קרן ההשקעות Lerer Hippeau Ventures, קרן ההשקעות גלובל גרופ, קרן Deep Fork Capital והמשקיעים מארק קיובן וגורדי קראופורד.

בין השרותים ש-Bkstg תאפשר נמנית האופציה לפרסם ולשחרר שירים ואלבומים, למכור מוצרים נלווים ותוכן. למעשה יהיה מדובר במערכת לניהול לקוחות (CRM) עבור מוסיקאים. המודל העסקי של החברה מבוסס על עמלה שתגבה על כל עסקה שתתבצע בפלטפרומה. הפלטפורמה בעצם מעניקה לאמנים את השליטה המלאה על התוכן והקשר שלהם עם המעריצים.

LogDog מגייסת 3.5 מיליון דולר, תגן על החשבונות שלכם

LogDog הוא סטארטאפ ישראלי שמפתח טכנולוגיית אבטחה שמתבססת על זיהוי דפוסי השימוש שלנו בשירותים השונים ומיועד לשימוש בסמארטפונים של המשתמשים הפרטיים. החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס בגובה 3.5 מיליון דולר.

אפליקציית המובייל, שהשיקה החברה בשנה שעברה, מסייעת למנוע נסיונות חדירה, ריגול או גניבת זיהות של המשתמשים באמצעות סריקת החשבונות השונים של המשתמשים, השוואת דפוסי השימוש הקבועים שלהם, זיהוי פעילויות חריגות ושליחת התראות מייד כשמתגלה התנהגות חשודה.

מאחורי הקלעים, הטכנולוגיה של החברה מסוגלת לזהות האקרים העוברים משירות לשירות או ממשתמש למשתמש, ומיישמים שימוש בפרצות אבטחה שונות. כך שבמקום לגלות מאוחר מידי שמישהו מפרסם תכנים בשמכם או שהגישה לחשבון שלכם נחסמה לחלוטין, האפליקציה של LogDog תדע להתריע ואף לנעול את ההאקרים הללו מחוץ לחשבונותיכם.

פייסבוק רוכשת את Pebbles הישראלית ב-60 מיליון דולר

פייסבוק רוכשת את חברת Pebbles Interfaces הישראלית תמורת סכום המוערך במספר עשרות מיליוני דולרים. כזכור, הרשת החברתית רכשה ב-2014 את Oculus שמפתחת משקפי מציאות דומה תמורת כ-2 מיליארד דולר, כשככל הנראה התכנון של פייסבוק הוא ליישם את הטכנולוגיה שפיתחה Pebbles במשקפי ה-Rift של החברה.

Pebbles Interfaces הישראלית פיתחה טכנולוגיה לחישה אנושית (Human sensing) שמזהה ידיים, רגליים ופנים ברזולוציה מתקדמת וכוח מחשוב נמוך ומאפשרת לשלבם במציאות מדומה. הטכנולוגיה מתבססת על סנסור עומק המורכב משילוב של חומרה ותוכנה, שמספק את הפתרון הטוב ביותר לחישה של איברים אנושיים. החיישן התלת מימדי שפיתחה החברה מסוגל לזהות את תנועותיו של המשתמש אפילו ברמת התנועות העדינות של האצבע ולהמיר אותן לפעולות ופקודות.

888 הישראלית רוכשת את bwin.Party תמורת 1.4 מיליארד דולר

ענקית ההימורים הישראלית 888, הנחשבת לאחת מהחברות המובילות בעולם בתחום המשחקים וההימורים המקוונים, הודיעה על החלטתה לרכוש את חברת bwin.party המתחרה, המתמקדת בעיקר בתחום משחקי הספורט ונמצאת בשליטה בריטית-אוסטרית. הרכישה תתבצע תמורת 898.3 מיליון פאונד (1.4 מיליארד דולר), כאשר 352 מיליון פאונד ישולמו במזומן, והיתר במניות החברה. כתוצאה מהמיזוג בין החברות, תיווצר חברת-על, אשר צפויה להניב רווחים משולבים של למעלה ממיליארד דולר.

בתחילת דרכה הציעה 888 שירותי הימורים מקוונים בתצורת B2C – Business to costumer ובהמשך התרחבה והחלה לפעול בתחום ה-B2B – Business to business, על ידי בניית תשתיות טכניות בהן יכלו להשתמש חברות אחרות ובכך להפנות לפעילות בעצמן. האתר מספק משחקי קזינו מקוונים כדוגמת בלאק ג׳ק ורולטה לצד הימורי ספורט, אותם ניתן להוריד למחשב או לשחק אונליין באמצעות המחשב האישי, הטאבלט או הסמארטפון.

Cymmetria מגייסת 1.5 מיליון דולר כדי להטעות את התוקפים

חברת אבטחת המידע Cymmetria (סימטריה) גייסה 1.5 מיליון דולר מקבוצת החממות והיזמים Y Combinator, מקבוצת Seedcamp ומקרן Felicis. בסבב הגיוס השתתפו גם משקיעים פרטיים, ביניהם סטיב קרוקר – ממציא ה-RFC ומאבות האינטרנט. ההשקעה מתבצעת זמן קצר לאחר שגייסה סימטריה סבב סיד של מאה אלף דולר ממשקיעיה.

סימטריה פיתחה טכנולוגיית אבטחה שנשענת על חיזוי פעולות ההאקר עצמו לזיהוי סגנון התקיפה, בהתבסס על הרגלים ומתודות של פושעי סייבר למיניהם. המערכת של סימטריה תגלה אם מאחורי המתקפה עומד פושע שמנסה לגנוב נתוני אשראי, האקר שמנסה להשיג מודיעין עסקי וכן הלאה. בשלב זה, יוצג לפורץ מצג שווא של פריצה מוצלחת – אך המידע שיועבר אליו יהיה מזויף או לא רלוונטי.

פלטפורמת הוידאו הישראלית Showbox מגייסת 8 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי Showbox, המאפשר למותגים ואנשים פרטים לייצר תוכן וידאו מקצועי בצורה יחסית פשוטה, הודיע על השלמת סבב גיוס A בסך 8 מיליון דולר. בסבב הגיוס לקחו חלק נשיא IMAX ברד וקסלר, צ׳ארלס פטרוצ׳לי, מנכ״ל אמריקן אמריקן אקספרס לשעבר, גיורא גיג קפלן, אחד ממייסדי וויקס, קארל פטרסון מקרן TPS ואיציק בן בסט, בעברו שותף בקרן JVP ובכיר בבליזארד. החברה אשר עד כה פעלה יחסית מתחת לרדאר, תיעזר במימון הנוכחי בכדי להמשיך ולפתח את המוצר ולחדור לשוק.

בעידן בו אנשים מאסו לקרוא טקסטים ארוכים, וכוכבי יוטיוב מרוויחים מיליוני דולרים, המלך החדש הוא ללא ספק הוידאו. באמצעות Showbox כל אחד יכול ליצור וידאו מקצועי המדמה למשל אולפן חדשות דינאמי באמצעות הסמאטרפון בלבד. הכלי מבוסס ענן, יאפשר להפיק סרטון שיראה כאילו צולם באולפן, בלי כל הציוד היקר והמשוכלל מסביב.

 

FieldOne הישראלית נרכשת על ידי מיקרוסופט תמורת 39 מיליון דולר

FieldOne הינה ספקית פתרונות לניהול מרחוק של מערך ה-IT בארגונים. החודש הודיעה כי הסכימה להצעת רכישה של מיקרוסופט, המוערכת ב-39 מיליון דולר. בעוד שהנהלת החברה ממוקמת בניו ג׳רזי, מייסד החברה, משה בוים, חסיד סאטמר, ומנכ״ל החברה אילן סלסקי הינם ישראלים.

הפיתוח של FieldOne פונה למנהלי מערכות מידע, שכן מספקת לאלו לנהל מרחוק חלקים רבים של מערך ה-IT בארגון, בעודם משוטטים בין המחשבים השונים של העובדים. בין הכלים שמאפשרת הפלטפורמה קיימת האופציה לקבוע לוח זמנים, הקצאת תקשורת וניהול מלאי ורכש. בצורה זו מנהל מערכות המידע יכול לנהל בצורה ממוקדת יותר גם סניפים מרוחקים, ועובדים אשר מתחברים למערכות הארגון דרך מכשירים ניידים. התוכנה שפיתחה החברה יכולה לרוץ בחברות הן בצורת מרכז נתונים מקומי והן כשירות ענן.

מיקרוסופט רוכשת את Adallom הישראלית ב-320 מיליון דולרים

חברת הסייבר הישראלית Adallom נמצאת במגעים מתקדמים לרכישה על-ידי מיקרוסופט. לפי מידע שהגיע לגיקטיים, תנאי העסקה כבר סוכמו וההסכם נמצא כעת באישורים אחרונים לפני חתימה.

Adallom הישראלית פיתחה שירות אבטחת נתונים ומידע רגיש בארגונים המאוחסנים בענן; מכיוון והעובדים משתפים מידע בתוך ומחוץ לארגון עם שותפים ולקוחות, המידע זורם בצורה לא מבוקרת ובזכות הטכנולוגיה של Adallom, המידע מגיע בצורה חכמה ומאובטחת, כך שאינו נפגע והארגון יכול להיות עם ׳יד על הדופק׳ ולקבל התראות בזמן אמת לגבי דליפות או פריצות אליו.

IronSource רוכשת את SuperSonic תמורת 150 מיליון דולר

חברת IronSource (איירון סורס) הישראלית שמתמחה בהתקנות תוכנה רוכשת את סטארטאפ ה-Adtech הישראלי Supersonic תמורת סכום המוערך ב-150 מיליון דולר. האקזיט של Supersonic מגיע שנה בדיוק לאחר שהשלימה גיוס של 15 מיליון דולר. סכום העסקה עומד על כ-150 מיליון דולר, כרבע מתוכם במזומן והשאר במניות.

רשת הפרסום של Supersonic מאפשרת למשתמשים לזכות בתגמול וירטואלי (מטבעות, פתיחת שלבים מתקדמים או קבלת פריטים וירטואלים) בזמן שהם נחשפים למותג באמצעות סרטוני פרסומת או שלל דרכים נוספות המוטמעות בתוך המשחק. בזמן שהמשתמשים זוכים בפיצ'רים וירטואלים – המפרסמים זוכים בזמן חשיפה בלתי מבוטל ובאינטרקציה שתורמת לפרסום המותג שלהם.

SimilarWeb רוכשת את Swayy

חברת האינטרנט הישראלית SimilarWeb כי חתמה עסקה לרכישת Swayy, סטארטאפ ישראלי נוסף, שמתמחה בניטור טראפיק והמלצות תוכן ברשתות החברתיות. היקף העסקה לא נמסר, אך מוערך במספר מיליוני דולרים.

הטכנולוגיה שפיתחה Swayy מאפשרת למנהלי מדיה חברתית של עמודים מסחריים לקבל ניתוחים מדוייקים על קהל היעד שלכם והמלצות על תוכן שיעניין אותו ויגביר את המעורבות שלהם. פאנל הניהול של החברה מציג את הכתבות האחרונות שעניינו את חברי הדף, ומאפשרים למנהל לקרוא ולשתף אותן בלחיצת כפתור. לצד אפשרויות השיתוף, מציעה המערכת כלי אנליטיקה שיכולים לעזור למנהל המדיה החברתית להבין מהו מקור המידע העיקרי של חברי הדף, עד כמה הוא מוצלח ופופולארי בקרב העוקבים, מהן מילות המפתח העיקריות בהן הם משתמשים ואפילו להבין מהו התוכן העיקרי אותו הם בוחרים לשתף – הכל מעמוד הניהול הראשי.

vroom מגייסת 54 מיליון דולר כדי לעשות מהפכה במכירת הרכב 

vroom שרוצה להפוך את תהליך הרכישה של הרכב לפשוט וקל כמו רכישה של ספר באמזון, הודיעה על השלמת סבב גיוס B בגובה 54 מיליון דולר.

לאחר ש-vroom רוכשת את כלי הרכב מהצרכן הפרטי, הוא מגיע למרכז הלוגיסטי של החברה. שם הוא עובר בדיקה יסודית, שיפוץ ותיקון יסודי היכן שצריך ואפילו תיקוני פחחות וצבע. לאחר מכן, מתועד הרכב מכל הזוויות האפשריות, כולל פנים הרכב ומועלה לאתר החברה, ללא שימוש בפוטושופ. לקוח שמעוניין לרכוש רכב מ-vroom נעזר במנוע החיפוש של החברה, כדי להגדיר בדיוק את רכב שהוא מעוניין מתוך 900 כלי הרכב שכרגע נמצאים במאגר שלה. ברגע שהלקוח בוחר את הרכב שבו הוא מעוניין, הוא מכניס את פרטי האשראי ומזמין אותו. לאחר מספר ימים מגיע הרכב היישר אל דלת ביתו של הלקוח כאילו היה מטען באיביי או תיק באמזון. מרגע שהלקוח מקבל את הרכב יש לו 7 ימים להתחרט ולקבל את כספו חזרה, ללא צורך לפרט מהי הסיבה להחזרה.

invi הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר במטרה לשדרג את הודעות הטקסט שלכם

חברת Invi הישראלית, המפתחת פלטפורמה לשליחת הודעות טקסט אינטראקטיביות בין משתמשי הסמארטפון, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 2 מיליון דולרים. סבב ההשקעה הנוכחי התנהל בהובלת Seven Seas Ventures, קרן המנוהלת על ידי שני משקיעים אסטרטגיים העומדים מאחורי שתי פלטפורמות מסרים ענקיות בסין – ג׳ף יונג, לשעבר מנהל הטכנולוגיה הראשי בחברת Tencent וג׳ק שו, לשעבר נשיא משותף ומנהל טכנולוגיה ראשי בחברת SINA.

מטרתו של המוצר המרכזי מבית אפליקצית invi היא להפוך את פעולת שליחת ההודעות לחוויה אינטרקטיבית, מהנה ואינטואיטיבית הרבה יותר. במידה ותרצו לשתף תכנים ויזואלים כגון תמונות (כולל סלפי), סרטונים, משחקים או לינקים – תוכלו לעשות זאת ישירות בחלון השיחה, מבלי לפתוח אפליקציות אחרות או חלונות שיחה נוספים. אופציה זו מתאפשרת על ידי שימוש ב״מיני אפליקציות״, כאשר אלו הנתמכות כרגע כוללות בין היתר את גוגל כרום, רדדיט, יוטיוב, המשחק 2048 ועוד.

WireX מגייסת 9.3 מיליון דולר כדי להאיץ את הטיפול במתקפות סייבר

סטארטאפ הסייבר הישראלי WireX פיתח כלים שיפשטו את עבודתם של אנשי האבטחה וה-IT בארגונים. החודש הודיעה WireX על השלמת סבב גיוס נוסף בגודל 9.3 מיליון דולר.

הטכנולוגיה שפיתחה WireX מאפשרת לחברות לטפל במהירות במתקפות סייבר, תוך צמצום משמעותי במשאבים האנושיים הדרושים לכך. הטכנולוגיה של החברה מתרגמת למעשה את כלל תעבורת הארגון לשפת אדם אינטואיטיבית, שבאמצעותה יכול צוות האבטחה להבין ולפתור התרעות על איומים באופן מיידי וכחלק מעבודתו השוטפת, מבלי להזדקק לעבודת אנליזה מורכבת. סדרת המוצרים הראשונה של החברה הוטמעה עבור גופי מודיעין ברחבי העולם והיא מספקת יכולות מתקדמות לניתוח תעבורה רשתית.

VIZO הישראלית מגייסת 1.3 מיליון דולר, תתקצר לכם את החדשות

הסטארטאפ הישראלי VIZO, הודיע על השלמת סבב גיוס בסך 1.3 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים, לצד השקת אפליקציה חדשה שתאפשר לקבל בצורה פשוטה תקצירי חדשות (עד 100 מילה). מהקמתה בשנת 2014 השלימה החברה שני סבבי גיוס המסתכמים ב-2 מיליון דולר (סבב הסיד עמד על 700,000 דולר). אחת המשקיעות שהשתתפה בגיוס היא אנג׳ליקה ברי, נשיאת הקרן הפילנטרופית Russell Berrie.

האפליקציה מבוססת על אלגוריתם חכם שיודע לאתר את הידיעות בתחומים המעניינים את המשתמש, כפי שהגדיר בה מראש. תקצירי הידיעות מוצגים באמצעות ממשק נוח לצפייה, שיאפשר למשתמשים להתעדכן בחדשות, מבלי ׳להשקיע׳ או יש שיאמרו ׳לבזבז׳ בקריאת כתבות למעלה מ-5 דקות. אחת לכמה שעות המשתמשים יקבלו למכשיר הנייד שלהם מהדורה הכוללת את תקצירי הידיעות המרכזיות באותו היום בתחומי הספורט, הרכילות, הבידור, הפנאי, הטכנולוגיה והבריאות.

Leadspace הישראלית מגייסת 18 מיליון דולר כדי להשיג לכם לידים

חברת Leadspace הישראלית, אשר פיתחה פתרון שביכולתו לזהות הזדמנויות מכירה ברשת, הודיעה כי השלימה סבב גיוס שלישי בסך 18 מיליון דולר. ביכולתו של הפתרון שפיתחה לזהות הזדמנויות מכירה ממגוון מקורות הקיימים ברשת האינטרנט. הגיוס יסייע לחברה להמשיך ולהגדיל את לקוחותיה, תוך כדי חיזוק מעמדה כמובילת שוק במרחב האנליטי בכל הקשור לניבוי B2B. סבב הגיוס הנוכחי בוצע בהובלת Battery Ventures ובהשתתפות משקיעים קודמים אחרים.

המוצר שפיתחה Leadspace מיועד עבור מחלקות שיווק בחברות שמוכרות לארגונים (B2B) שכן בונה עבורם מודל של לקוח אידיאלי. מודל זה משמש בכדי לאתר לידים מכירתיים, תוך כדי שימוש נרחב במקורות המצויים ברשת האינטרנט, לצד מקורות מידע חיצוניים ופנימיים נוספים. בעזרת הפלטפורמה המשווקים יכולים לחזות ולתעדף את הפרסום שלהם כך שיגיע רק לחברות מובילות ובעלות פוטנציאל גבוהה לסגירת עסקה.

Outbrain מגייסת 50 מיליון דולר

ענקית המלצות התוכן הישראלית אאוטבריין (Outbrain) גייסה 50 מיליון דולר מקרן הפרייבט אקוויטי הטכנולוגית ססקוהאנה (Susquehanna). סבב הגיוס, שמעלה את ההון שגייסה החברה לכ־150 מיליון דולר, הושלם בפברואר. במקביל, החברה מתכוננת לצאת להנפקה בבורסה בניו יורק לפי שווי רצוי של כמיליארד דולר.

החברה כבר גייסה עד כה 100 מיליון דולר, רובם מקרנות בהן כרמל, גלנרוק ורודיום של משפחת רקנאטי, וינטאג', ג'מיני וכן לייטספיד, אינדקס והרבורווסט.

Nextpeer הישראלית נרכשת על ידי וייבר תמורת 9 מיליון דולר

Nextpeer הישראלית, המספקת תשתית חברתית לתחום המשחקים בסלולר, נרכשת על ידי חברת וייבר תמורת 9 מיליון דולר. בעזרת הפלטפורמה שפיתחה, כל מפתח יכול להפוך את המשחק שלו לחברתי יותר, תוך כדי חשיפתו לקהל יעד חדש מה שכמובן בא לידי ביטוי בסופו של דבר גם בהגדלת הרווחים. מטרת הרכישה היא להגביר את התמקדותה של וייבר בתחום הפלטפורמות החברתיות עבור מפתחי סלולר.

Nextpper היא פלטפורמה עבור מכשירי אנדרואיד ו-iOS המתגאה בפשטותה והעובדה כי הטמעתה לוקחת כ-15 דקות בלבד. החברה אשר התפרסמה תחילה בעיקר בשל כך שהציגה טכנולוגיה שהופכת משחקי מובייל יחידניים לאתגרים מרובי משתתפים, השיקה לפני מספר חודשים גם תוכנה המאפשרת למפתחי משחקים להוסיף שכבה חברתית, בכדי להגדיל את מעורבות המשתמשים ולהגביר את המודעות של המשחק בפני יוזרים חדשים.

cCam Biotherapeutics הישראלית נרכשת על ידי Merck תמורת 605 מיליון דולר

הישג מרשים לחברת התרופות הישראלית cCam Biotherapeutics אשר פועלת בבעלות פרטית, ומתמקדת בגילוי ופיתוח של טיפולים חדשניים כנגד מחלת הסרטן; החברה חתמה על הסכם לפיו תימכר לחברת התרופות האמריקאית Merck תמורת 95 מיליון דולר במזומן. כמו כן תשלם החברה הרוכשת כ-510 מיליון דולר תשלומי ׳ביצועים׳, להם יהיו זכאים בעלי המניות, שייסעו להם להמשך פיתוח קליני ורגולציות למיניהן.

הטיפול שמציגה החברה הישראלית נועד להחליף את טיפולי הכימותרפיה הקשים, ובמקום לתקוף את הגידול עצמו ׳בכל הכוח׳, מציעה לגייס את המערכת החיסונית בגוף האדם בכדי להיאבק באותם גידולים. בחודש ינואר האחרון הודיעה החברה כי קיבלה אור ירוק מה-FDA להתחיל בשלב הראשוני של הניסויים הרפואים.

ARM רוכשת את Sansa Security הישראלית

ענקית השבבים הבריטית ARM הודיעה רשמית כי היא רוכשת את חברת Sansa Security, כדי לשלב את מוצרי האבטחה שפיתחה החברה הישראלית ברכיבי מערכות-על-גבי-שבב (SoC) המוטמעים במכשירי קצה של האינטרנט-של-הדברים (IoT) ומכשירים סלולאריים. סכום העסקה לא פורסם, אך הוא מוערך ב-70 מיליון דולר.

הטכנולוגיה של Sansa Security מיושמת כבר בעשרות אלפי דגמים שונים של מכשירים, החל מסמארטפונים, דרך כרטיסי זיכרון וטלוויזיות חכמות, כך שלמעשה היא מגנה על מיליוני מכשירים שונים ברחבי העולם. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מקלה על יצרניות השבבים לבנות מוצרים מאובטחים באמצעות תת-מערכת חומרה המוסיפה בידוד של פעולות אבטחה ממעבד היישומים העיקרי. התהליך מגובה על ידי מרכיבי תוכנה הפועלים מתוך סביבת פעילות נסמכת על מנת לבצע פעולות אבטחה רגישות.

פרספטו הישראלית מגייסת מיליון דולר למנועי ראייה לרחפנים

חברת הראייה הממוחשבת הישראלית פרספטו (Percepto), שפיתחה מנוע ראייה לרחפנים, מגייסת מיליון דולר ממגוון משקיעים ובראשם מפיק הסרטים ובעלי קבוצת הכדורסל דאלאס מאבריקס מארק קיובן, קרן ההשקעות RNR של רון לאודר וריצ'רד פרסונס, וכן הטייקון הסיני שו שיאופינג, שהנפיק את חברת האינטרנט ניו אוריינטל.

פרספטו פיתחה מנוע ראייה ממוחשבת (computational vision) לרחפנים המאפשר להם לנווט ללא צורך בנהיגה ידנית. מנוע הראייה של החברה מסייע לרחפן לעקוב אחר אובייקטים תוך כדי רחיפה, להתחמק מ1מכשולים כמו כבלי חשמל, לנווט במבנים וללא איכון GPS ואפילו לשחק במשחקי תופסת עם רחפנים אחרים בצורה עצמאית.

BIScience הישראלית מגייסת 9 מיליון דולר, תאפשר לכם ללמוד מהמתחרים

חברת BIScience הישראלית הודיעה על השלמת סבב גיוס רביעי במספר, בסך 9 מיליון דולר. את הגיוס הובילה חברת הפרסום העולמית WPP. המערכת שפיתחה החברה אוספת כמויות גדולות של מידע פרסומי אותו צוברת בשרתיה, ולאחר מכן מבצעת ניתוחים סטטיסטיים והשוואות בזמן אמת, בכדי ליצור תובנות מדויקות ולסייע לחברות לנהל פרסום חכם ומדויק יותר.

BIScience מציגה פתרון בינה מבוסס ביג דאטה, הפונה לעסקים ולחברות שפועלות ברשת האינטרנט. החברה מספקת פתרונות עסקיים ומודיעינים שמאפשרים לעסקים לבנות פרופיל, לנתח, לקנות ולמכור מדיה בערוצים המקוונים השונים. בשנת 2009 השיקה החברה את הכלי המודיעיני העסקי הראשון שלה, תוסף לדפדפן שמאפשר לאנשי השיווק לצפות במודעות ותוכן בלמעלה מ-120 מדינות, וכך בעצם מספק נקודת מבט מקומית. כלי זה שימושי במיוחד עבור רוכשי מדיה, מנהלי קמפיינים ומכירות מכיוון ומציג בפניהם תמונה רחבה יותר של המתחרים שלהם וכיצד פועלים ב׳טירגוט׳ לקוחות ברחבי העולם.

Behalf מגייסת 119 מיליון דולר, כדי לספק אשראי לעסקים

חברת הסטארטאפ הישראלית Behalf מגייסת סכום עצום של 119 מיליון דולר לצורך מימון שירות ההלוואות הייחודי שלה שמיועד לעסקים קטנים.

מודל האשראי של Behalf שונה מאשראי רגיל בכך שבמקום להעביר כסף לעסקים הקטנים, החברה משלמת לספקים של העסקים. Behalf מעניקה ללקוחותיה קווי אשראי שנעים בין 300 דולרים ל-50 אלף דולרים לתקופה של עד 150 ימים. החברה גובה בין 11 דולרים ל-30 דולרים על כל 1,000 דולרים שהיא מלווה. כיאה לסטארטאפ, אין צורך בפגישה אישית או בסניפים והעסקה נעשית בעזרת שאלון קצר שהלווה ממלא ברשת. תוך כדקה מקבל הלקוח הערכה של גובה האשראי שהחברה תעמיד לרשותו והוא יכול לקבוע את תוכנית התשלומים שמתאימה לו.

גם בסטארטאפים, ברלין עוקפת את תל אביב

$
0
0
תמונה: berlin, flickr, cc-by, Fraser Mummery
תמונה: berlin, flickr, cc-by Alexander Cahlenstein

תמונה: berlin, flickr, cc-by Alexander Cahlenstein

מאת אסף גלעד, כלכליסט.

כבר שנים שישראל טופחת לעצמה על השכם כבירת הסטארט-אפים העולמית. הספר "סטארט-אפ ניישן" הוא אחד ממסמכי השיווק הטובים שנכתבו על ישראל אי פעם, ואכן, אפל, פייסבוק ואמזון חומדות חברות ישראליות כיד המלך.

ואולם, דו"ח של קבוצת החוקרים קומפס מקלקל מעט את החגיגה. ב-2012 התעשייה המקומית התלהבה כשקומפס דירגה את תל אביב כבירת הסטארט-אפים השנייה בעולם, אבל זה היה ביחס לגודל האוכלוסייה. במחקר החדש שלה שפורסם השבוע היא מתעלמת מכך, ותל אביב אמנם מובילה מחוץ לארה"ב, אבל נעקפת בידי ניו יורק, לוס אנג'לס ובוסטון. עדיין מכובד. הסיפור האמיתי והמדאיג מסתתר עמוק יותר בדו"ח.

תל אביב מאבדת גובה בזמן שברלין מזנקת

לפי מדד הצמיחה של קומפס, תעשיית ההייטק בברלין צומחת בשנים האחרונות בקצב הגבוה בעולם, הרבה יותר מאשר תל אביב. גם בנגלור, סאו פאולו, לונדון ואמסטרדם מובילות בשיעורי הצמיחה על בירת ההייטק הישראלית. עמק הסיליקון אמנם נשאר מאחור, אבל הוא את הצמיחה שלו כבר עשה.

ולא פלא שברלין צומחת יותר מתל אביב. היא אמנם אינה עתירת טכנולוגיה באופן מסורתי, אך משקיעה מאמצים כבירים בשנים האחרונות כדי למשוך אליה יזמים ועובדי הייטק זרים. ברלין צומחת דווקא בזכות הזדקקותה לחיזוק חיצוני, בזמן שתל אביב סובלת בגלל הקסנופוביה.

50

המחקר של קומפס אינו חוסך ביקורת מהזירה התל אביבית. לפי הדו"ח, קיים ניגוד גדול בין זרימת ההון הזר הרב לישראל מקרנות וממשקיעים בינלאומיים, לבין חוסר השונות והמגוון בקרב העובדים בתעשייה המקומית. "שוק עבודה מעורב עשוי להגדיל את הביצועים של החברות הישראליות", חורצים החוקרים.

שימו לב לתוכניות המימון והייעוץ של ברלין למשיכת אנשי הייטק זרים אליה: סיוע של אלפי יורו לחודש ליזמים-סטודנטים בתחום הטכנולוגי מטעם תוכנית Exist; מימון של 50% משכר המפתחים הזרים לחברות הייטק במסגרת תוכנית Innovation Assistant; תוכנית EuropeanPioneers להבאת סטארט-אפים חיצוניים לברלין; וסוכנות Berlin Partners הממשלתית שמסייעת בהוצאת ויזות ומחברת סטארט-אפיסטים למשקיעים מקומיים. בברלין צומחים בזכות זרימה של זרים מצטיינים מאוניברסיטאות מעולות, נוסחה שתרמה מאוד גם לפיתוח עמק הסיליקון. בישראל המגוון האנושי מסתכם ביוצאי יחידות המודיעין השונות.

הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט.

לקריאה נוספת

אקזיט: InfiApps הישראלית נמכרת ל-Stride Gaming תמורת 39.2 מיליון דולר

$
0
0
big
Slot Bonanza, משחק הדגל של החברה. מקור: InfiApps

Slot Bonanza, משחק הדגל של החברה. מקור: InfiApps

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


חברת הגיימינג הישראלית InfiApps נמכרת לחברת הגיימינג הבריטית Stride Gaming. החברה הבריטית שנסחרת בבורסת המשנה בלונדון (AIM) תשלם עבור החברה הישראלית 21.2 מיליון דולר במזומן ועוד 18 מיליון דולר בהנחה שהחברה תעמוד ביעדים העסקיים שלה.

מפינגווינים עפים לסושייאל קזינו

דודו קלמנסון, פיתח אפליקציות לסמארטפונים עבור מספר חברות גדולות וסטארטאפים, עד שהחליט בינואר 2012 לפתוח חברה עצמאית בשם InfiApps. שני המשחקים הראשונים שפיתחה החברה היו בסגנון ה-Tiny Wings ועסקו בפינגווינים מעופפים. המשחקים, שזכו ליותר משלושה מיליון הורדות, אף הופיעו במקומות הראשונים באפסטור במספר מדינות. אחר-כך עשתה החברה פיבוט ועברה לפתח משחקים בתחום הסושייאל גיימינג. משחק הדגל של החברה, Slot Bonanza, הורד יותר מ-5 מיליון פעמים, והוא נהנה מיותר מ-500 אלף שחקנים פעילים, מה שהפך אותו לאחד ממשחקי הסושייאל קזינו המובילים בעולם.

לא קשה להבין מה מצאה החברה הבריטית בחברה הישראלית. בשנת 2014 הרוויחה InfiApps כ-3.4 מיליון דולר, כשבחמישה חודשים בלבד ב-2015 הצליחה החברה להגיע לרווחים של 2.3 מיליון דולר. Stride Gaming לוטשת את עיניה לשוק הסושייאל גיימינג האמריקאי שצפוי להכניס עד 2017 כ-12.3 מיליארד דולר, והרכישה של InfiApps צפויה לספק לה כלים, בעיקר בתחום המובייל, להיכנס לשוק האמריקאי הקנדי והאוסטרלי. המשקיעים הגיבו בסיפוק ומניית החברה זינקה, מה שהשלים זינוק של 50 אחוזים במחיר המנייה של החברה הבריטית מאז שהונפקה לפני כשלושה חודשים בלבד.

בתגובה למכירה מסר רונן קלמנסון, מנכ"ל InfiApps: "אני שמח ש-InfiApps מצטרפת למשפחת Stride Gaming. הצירוף של פלטפורמת הסושייאל גיימינג שלנו עם תשתית הגיימינג שלהם יאפשר חוויית משחק טובה יותר ויתרום לצמיחה נוספת של החברה".

איתן בויד, מנכ"ל Stride Gaming, מסר בתגובה לרכישה: "הרכישה עומדת בשורה אחת עם היעדים האסטרטגיים שלנו של התרחבות בעזרת רכישות ובעזרת הצמיחה האורגנית שלנו. הרכישה מייצרת ל-Stride Gaming פלטפורמה, בעזרתה נוכל להביא את משחקי הבינגו שלנו לעולם הסושייאל".

וידאו: הטריילר של Slot Bonanza


עריכת תמונות מקצועית מהמובייל: Bazaart תומכת מעתה בכלים של אדובי

$
0
0
big
מקור: Bazaart

מקור: Bazaart

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


מפתחי אפליקציית Bazaart הישראלית הגדירו אותה בעבר כ"פוטושופ חברתי להמונים", מתוך כוונה שכל משתמש יוכל להפוך את התמונה הפשוטה ביותר למרשימה ומקצועית, באמצעות המכשיר הסלולרי שלו. עתה, מושקת גרסת 3.0 של האפליקציה שכוללת שיתוף פעולה עם אדובי האמריקאית ויצירת אינטגרציה של האפליקציה עם Creative Cloud, פלטפורמת הענן של אדובי, ועבודה במקביל על תמונות הן באפליקציית המובייל והן בפוטושופ על גבי המחשב.

מעבר רצוף בין פוטושופ על המחשב לאפליקציה על האייפון והאייפד

האפליקציה של Bazaart עונה למשתמשים על כל צורכי העריכה שלהם: החל מתיקוני צבע וחיתוכים הבסיסיים ועד הוספת תמונות רקע, הסרת הרקע הקיים ("צריבה"), חיתוך אלמנטים מסויימים מתוך התמונה, הדבקת תמונות אחרות או תוספות על גבי התמונה המקורית, הגדלה והקטנה של אלמנטים, וכמובן הוספה של טקסטים עם אפקטים שונים ו"סטיקרים" בהתאם לדרישות המשתמשים ותוך מספר לחיצות בודדות. את התוצאה המוגמרת ניתן לשתף במספר לחיצות בכל רשת חברתית או באפליקציות המסרים השונות.

האפליקציה שנבחרה לפני מספר חודשים על ידי אפל, כאחת מהאפליקציות הטובות של 2014, התחדשה עתה בגרסה 3.0, עם חידוש גדול בדמות אינטגרציה עם מוצרי התוכנה והענן של אדובי. אם משתמש כלשהו עורך תמונה על גבי האייפד שלו הוא יוכל בקלות לבחור "Export to photoshop", האפליקציה תמיר את התמונה ל-PSD (קובץ פוטושופ), שיהיה זמין על גבי התוכנה במחשב. אם למשל אתם מתחילים לעבוד על קובץ פוטושופ וצריכים לצאת, תוכלו להמשיך את העבודה בעזרת Bazaart, כשכל השכבות והמסכות זמינות לעבודה כאילו אתם ממשיכים את העבודה על גבי המחשב. חידוש נוסף הוא באפשרויות ההוספה של האפליקציה, שמאפשרת למשתמשים גישה למרקט-פלייס של Creative Cloud, עם מבחר גדול של צורות וקטוריות, רקעים ואובייקטים שונים ולהשתמש בהם ביצירות שלהם.

הפיצ'רים החדשים מתווספים לפיצ'רים הקיימים של האפליקציה, שנהנית מממשק מעוצב, מינימליסטי ונוח מאוד. האפליקציה החלה את דרכה כקטלוג אופנה המבוסס על Pinterest, ועשתה פיבוט לתחום אפליקציות עריכת התמונות.

הגרסה החדשה זמינה להורדה עבור האייפון והאייפד

וידאו: גרסת 3.0 של Bazaart בפעולה

גיוס: Driveway מגייסת 10 מיליון דולר, תעזור לנו לחסוך בביטוח הרכב

$
0
0
BIG
מקור: Driveway

מקור: Driveway

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


על פי נתוני משטרת ישראל נפגעו בשנת 2014 יותר מ-22 אלף אנשים בתאונות דרכים בכבישי ישראל, נתון שמצביע על ירידה לעומת שנים קודמות. במקביל לאמצעי אכיפה משופרים וחינוך לנהיגה טובה יותר, עולה גם חשיבות הטכנולוגיה במניעת התאונות. אולם בצד התקנת חיישנים דוגמת אלו של Mobileye הישראלית, עולה גם חשיבותן של אפליקציות שרצות על גבי הסמארטפונים שלנו ולא דורשות התקנות של ציוד נוסף. אפליקציית Driveway היא מעין "קופסה שחורה" של הנהיגה שלנו, שנועדה לעזור לנו לנהוג בצורה זהירה יותר ולהעניק לנו תגמול בצורת תשלומי ביטוח מופחתים. עתה, מודיעה החברה על גיוס של 10 מיליון דולר.

נוהגים זהיר יותר? קבלו הנחה בביטוח הרכב

על פי נתונים של Driveway, כ-70 אחוזים מהנהגים "הטובים" מסבסדים בדמי הביטוח שלהם את הנהגים הנותרים, "הרעים". הרעיון פשוט: האפליקציה תנטר את הרגלי הנהיגה של המשתמשים ואלו שנוהגים בצורה זהירה יותר, יזכו להנחה בפרמיה שהם משלמים לחברת הביטוח. האפליקציה מנטרת מספר פרמטרים שמחולקים ל-3 קבוצות: נהיגה אגרסיבית – האצה, בלימות, פניות ונהיגה במהירות מעל המותרת; זמן הנהיגה – שעות לילה או יום וכן שעות עומס או שעות פנויות ומספר הקילומטרים שעושה הרכב מדי שנה. המערכת משקללת את הנתונים ומעניקה לנהג ציון בין 0 ל-100, על בסיסו יכולה חברת הביטוח להעניק לו הנחה של עד 30 אחוזים במחיר הפרמיה. ב-Driveway גם מציינים כי המערכת יכולה גם לחסוך בעלויות הדלק. על פי נתוני החברה עושים בה שימוש כ-250 אלף נהגים, שנהגו איתה במצטבר יותר מ-860 מיליון קילומטרים.

עתה מודיעה החברה על השלמת סבב גיוס A בגובה 10 מיליון דולר, סבב שהובל על ידי Ervington Investments של המיליארדר הרוסי רומן אברומביץ'. Driveway הוקמה ב-2010 על ידי איגור כצמן וג'ייק דיינר והספיקה לגייס כ-1.6 מיליון דולר ממשקיעים כמו AltaIR Capital, IMI.VC ו-Kernel Capital. לאברמוביץ' זוהי ההשקעה השנייה בחודש האחרון בחברה ישראלית, לאחר ש-Ervington הובילה את סבב הגיוס האחרון של AnyClip. לאברמוביץ' זו אינה ההשקעה הראשונה בסטארטאפ שמפתח טכנולוגיות לתחבורה: באפריל השנה השתתפה Ervington Investments בסבב הגיוס של שירות שיתוף הנסיעות הישראלי Via.

וידאו: כך פועלת Driveway

מלאי מוגבל: 40 כרטיסים מוזלים ל-Geektime Conference בחסות SQream

$
0
0
geektime conference
תל אביב, קרדיט תמונה: flickr, cc-by, israeltourism

תל אביב, קרדיט תמונה: flickr, cc-by, israeltourism

הכנס השנתי של גיקטיים, Geektime Conference 2015, יערך השנה זו הפעם השמינית בתל אביב. במסגרת האירוע, יערכו הרצאות ופאנלים בנושאים החמים ביותר בסצינת הסטארטאפים בישראל, יעלו לבמה מיטב היזמים והמשקיעים המובילים בישראל וכמובן, תחרות הסטארטאפים השנתית, ה-Startup Arena שבה יחשפו לראשונה 10 סטארטאפים צעירים ומבטיחים.

40 כרטיסים מוזלים בחסות SQream

אחרי ש-150 הכרטיסים המוזלים שהוצעו בחסות AOL ו-YL Ventures נחטפו, גם SQream החליטו לפרגן לקהילת הסטארטאפים המקומית ולסבסד את המחיר ליזמים צעירים. כחלק מכך 40 כרטיסים יוצעו במחיר הנחה של 50% על מחיר הכרטיס במכירה מוקדמת רגילה ו-70% הנחה על מחיר הכרטיס המלא.

לפרטים נוספים ולרכישת כרטיסים

הגישו מועמדות להצגת הסטארטאפ שלכם ב-Geektime Conference 2015

קצת על SQream

חברת SQream אחראית לפיתוח בסיס נתונים SQL ייחודי לנפחי ענק (TB – PB), המבוסס על כוח חישוב של כרטיס גרפי (GPU). פתרון זה מאפשר ביצועים מהירים עד פי 100 מהמוכר בכלים הקיימים היום בשוק.

משרות ב-SQream

 

לתת בחזרה לקהילה על כל גווניה זה חלק מה-DNA של SQream. לאחרונה אימצנו סטראטאפ חרדי בשם DBA2 כחלק מקמאטק – האקסרלטור החרדי, לקחנו חלק מרכזי במבצע “אפיקומן” שהעניק למעלה מ-1,600 מתנות אפיקומן בפסח לילדים בסיכון ישירות מעובדי הייטק בחברות שונות. אנחנו עושים ימי וערבי מנטורשיפ עם יזמים בשלבים שונים ואנחנו מאוד שמחים לעזור ליזמים לקחת חלק באחד מאירועי הדגל של יזמים וסטארטאפים בישראל – Geektime Conference 2015.

משרות פנויות ב-SQream שממתינות לכם:

מתכנת C ++ בכיר

אנחנו מחפשים מתכנת ++ C בכיר שיצטרף לצוות שלנו. סביבת העבודה שלנו מתאפיינת ב:

  • פיתוח בסביבת Agile, תוצרים מהירים של production code.
  • כמות גדולה של טסטים אוטומטיים.
  • הקוד הוא ברובו מהיר ביצועים על מסד נתונים של Sql.
  • שימוש רב במקביליות וביזור.

המועמד/ת האידאלי/ת ת/ידרש ל:

  • לפחות 3 שנות ניסיון בפיתוח C++, ניסיון בכתיבה ותחזוקה של כמות גדולה של קוד.
  • ידע מעמיק ב-multithreading, וכתיבת קוד מהיר ביצועים.
  • ניסיון עם מע' הפעלה Linux.
  • הכרות מעמיקה עם SQL  – יתרון.
  • אנגלית ברמה שוטפת.

לשליחת קורות חיים

מתכנת C++ ו-JAVA

אנחנו מחפשים מתכנת שיפתח ממשקים בין SQream למוצרי Third-party. מישהו  שצבר ניסיון גם ב- C++, וגם ב-JAVA.

  • לפחות 3 שנות ניסיון ב-C++, וב- Java.
  • ניסיון עם PYTHON.
  • ניסיון בפיתוח דרייברים של ODBC, JDBC.
  • ניסיון ב-OLE DB – יתרון.
  • פיתוח בסביבת  LINUX ו-Windows.
  • אנגלית ברמה שוטפת.

לשליחת קורות חיים

מנהל פרוייקטים – ביג דאטה

אנחנו מחפשים מנהל פרויקטים לצוות שלנו, אדם שאוהב את השילוב בין הטכנולוגיה לאנשים, שאוהב חדשנות, בעל יכולת לפתור בעיות ולייצר קשרי לקוח טובים. אנחנו מחפשים שחקני נשמה שמחפשים להשפיע ולקחת אחריות רחבה ומגוונת, בשילוב עם עבודת hands-on.

  • מענה על RFP’s, השתתפות בתהליך המכירה המקדים (PreSale) והבנת הפערים וההתאמות הנדרשות בין דרישות הלקוח למוצר.
  • עבודה עם לקוחות על אפיון והגדרת דרישות.
  • כתיבה של שאילתות SQL מורכבות.
  • עבודה עם כלי ETL שונים והטמעה של פתרונות ביג דאטה מותאמים.
  • הגדרת הפרוייקט עם הלקוח מבחינת היקף, תקציב, לוחות-זמנים וניהול סיכונים.
  • ניהול ובקרה של אופן התקדמות הפרוייקט גם פנימית (מול גופי הפיתוח) וגם מול הלקוח.
  • ניהול כל התקשורת ובניית יחסי ספק-לקוח פוריים עם הלקוח.

דרישות התפקיד:

  • 3-5 שנות ניסיון של עבודה עם SQL – חובה.
  • הבנה מעמיקה של ביג דאטה: גישות, פתרונות, ארכיטקטורה.
  • לפחות 3 שנות ניסיון בניהול פרוייקטי תוכנה.
  • יכולת לתרגם דרישות עסקיות לדרישות טכנולוגיות.
  • רקע טכני חזק.
  • יכולות תקשורת בינאישית טובות.

לשליחת קורות חיים

נייס מוכרת את חטיבת ה-Physical Security שלה תמורת 100 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Nice
תרחיש להמחשה. מקור: נייס

תרחיש להמחשה. מקור: נייס

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


חברת ההשקעות הטכנולוגית Battery Ventures רוכשת את היחידה הביטחונית של נייס (PSBU) תמורת סכום של 100 מיליון דולר. הרכישה בוצעה תמורת 85 מיליון דולר שינתנו במזומן, בעוד ש-15 מיליון הדולר הנוספים יינתנו בהתאם לביצועים עתידיים. במסגרת העסקה, החטיבה אשר מספקת טכנולוגיות לניהול וניתוח וידאו בארגוני בטחון, תהפוך לגוף עצמאי בפני עצמו.

נפטרת מפעילויות החטיבה הביטחונית

הפתרונות לניהול וניתוח הוידאו של חטיבת PSBU של נייס מנוצלים על ידי ארגונים ברחבי העולם ומסייעים לאלו לנטר, לנתח ולצפות בנתונים המסייעים להקטין הסיכונים למחדלי אבטחה, לייעל עבודתם והמשיך ׳בעסקים כרגיל׳. בין הלקוחות של החטיבה נמנים בנקים, שדות תעופה, נמלי ים לצד מקומות המארחים אירועי ספורט גדולים ואטרקציות תיירותיות.

Battery Ventures, אשר מתמחה בהשקעות בתחום הטכנולוגי, מתכנן להמשיך ולפתח את PSBU אשר תהפוך לגוף עצמאי, תוך כדי התמקדות בשוק האבטחה הפיזית לצד הרחבת היצע הפתרונות. כמו כן, הגוף הרוכש עשוי לבצע רכישות אסטרטגיות נוספות בכדי להפוך את הפתרון למקיף אף יותר. בשל הרכישה יהפוך מוטי שבתאי, המנכ״ל הנוכחי של היחידה הביטחונית בנייס מערכות לנשיא הקבוצה החדשה שתיווצר. הוא יצטרף לאדם מרקין, חבר הנהלה בחברת ההשקעות Battery Ventures אשר יכהן כיו״ר החברה.

החברה החדשה שתוקם לאור הרכישה תהיה מבוססת בניו ג׳רזי, לצד משרדים נוספים בלונדון, סינגפור ומרכז מחקר ופיתוח בישראל. מנכ״ל החטיבה הנרכשת, מוטי שבתאי אמר כי ״הרכישה של Battery Ventures תסייע לחטיבת PSBU למצות את הפוטנציאל שלה, כמו גם להגיע ליעדים עסקיים נוספים לטווח ארוך בעזרת סיוע כספי, ניסיון מקצועי ומערכות יחסים בתעשייה (קשרים) שיעזרו להאיץ את צמיחתה של החברה״.

מכירת חיסול?

נראה כי נייס מבצעת מעין ׳מכירת חיסול׳, שכן בחודש מאי האחרון מכרה את חטיבת הסייבר והמודיעין שלה לאלביט מערכות, תמורת 158 מיליון דולר. החטיבה שנרכשה מציעה פתרונות הפונים למנגנוני אכיפת חוק וגופי מודיעין, שכן מציעה כלים ליצירת מודיעין מבוסס תקשורת.

 

'עשה'ו'אל תעשה'במקום העבודה החדש

$
0
0
office shutterstock

shutterstock office

עברתם ראיון עבודה, נשאלתם ועניתם, נבחנתם בשבע עיניים, צירפתם המלצות, אולי אפילו נשלחתם למרכז הערכה – ו… מזל טוב, התקבלתם לעבודה! זה השלב שבו אפשר לשחרר אנחת רווחה, לשמוח, להתרגש ולהיות גאים בעצמכם.

אבל יש דבר אחד שאסור לעשות, והוא להיכנס לשאננות. נכון, סיומו המוצלח של התהליך המייגע גורם לא פעם לנפילת מתח ולהורדת הילוך – אך אל תשלו את עצמכם: המבחן האמיתי יתחיל בקרוב, כשתקבלו את תג העובד ותשבו לראשונה מול המחשב.

זה השלב שבו תידרשו להצדיק את האמון שניתן בכם – וזה גם השלב שבו רבים שוגים, מפשלים ומוצאים את עצמם עם קריירה קצרצרה ועם חוסר הערכה מצד הקולגות. אז אם אתם מתחילים עבודה חדשה, זה הזמן להיות ממוקדים, להיות קשובים – ולחסוך מעצמכם טעויות של טירונים שמשפיעות על ההמשך.

1. היו קשובים

הדבר הראשון שעליכם לעשות במקום העבודה החדש הוא להפגין יכולת הקשבה. גם אם יש לכם דעות נחרצות בכל נושא ועניין, גם אם אתם בטוחים שכבר ביומכם הראשון אתם יכולים לתרום למערכת, זה הזמן להתאפק – ולהקשיב. אף אחד לא אוהב את העובד החדש שמגיע ומיד יש לו מה לומר.

יתרה מזאת, אם תאזינו למה שקורה סביבכם תוכלו לקבל מידע חיוני להשתלבות מהירה ולהמשך דרככם. יש חשיבות לכל פיסת מידע שתקלטו: מה שמספר לכם העובד שקולט אתכם ועושה לכם חפיפה, צורת הדיבור הנהוגה בין העובדים ואף הדממה המשתררת כשאחד העובדים או אחד המנהלים נכנס לחדר.

2. שאלו שאלות, אך בלי להציק

חכמינו אמרו ש"לא הביישן למד" – ואכן, אין זמן טוב יותר לשאלות מתקופת ההתאקלמות. עם זאת, היזהרו מלהפוך למטרד. עודף שאלות עלול להעיק, ועל כן כדאי לנסות להבין לבד לפני ששואלים, ואם אפשר – לרשום במהלך היום את השאלות שצצו ולשאול אותן בצורה מרוכזת.

ואחרי שאמרנו את זה, שלא יהיה לכם ספק: הבוס שלכם מעדיף שתפנו אליו שוב ושוב ותשאלו אותו לגבי כל נושא שאינו ברור לכם, מאשר שתחששו לשאול ותפעלו על דעת עצמכם. רק בסרטים הגיבור פועל באופן עצמאי ומציל את הארגון (או את העולם) – במציאות הדברים קצת שונים: אם לקחתם סיכון ולחצתם על הכפתור, אתם עלולים לגלות שהרגע מחקתם את המצגת שהבוס הכין…

3. היכנסו לתלם, ומהר

גם אם מאחוריכם תקופה ארוכה של אבטלה, של בהייה במסך, של שיחות טלפון עם חברים ושל מסיבות עד אור הבוקר, זה הזמן לעשות שינוי ולהשאיר מאחור את אווירת השאנטי שאפפה אתכם עד כה.

נכון, זה לא פשוט לחזור למעגל העבודה – אך ברגע שענדתם את תג העובד, הסביבה שלכם (ובעיקר הבוס שלכם) מצפה שתהיו ממוקדים בעבודה. זכרו: הקולגות והחברים החדשים לא הגיעו בבוקר כדי לשמוע חוויות ובדיחות, האופן-ספייס שלכם לא נוצר כדי שתחליפו אין-ספור דאחקות עם השכנים, ואיחורים אופנתיים שמתאימים למסיבה עלולים להוות עילה לפיטורים…

4. הפגינו ענווה

אולי אתם טאלנטים, אולי ניחנתם ביכולת לזהות כשלים ולחשוב במהירות על פתרונות, אולי הניסיון שצברתם שווה המון – אך זה לא הזמן להביא זאת לידי ביטוי. רק התחלתם לעבוד כאן, אל תגרמו לעובדים הוותיקים לחשוב שאתם מתנשאים עליהם.

ושלא תבינו לא נכון: חשוב לשאוף לתרום ולשפר. אכפתיות היא תכונה מבורכת, והסביבה שלכם תעריך אתכם על כך – אך בבוא הרגע המתאים. אל תמהרו 'לקפוץ' עם הערות ותובנות, חכו שיפנו אליכם ויתייעצו אתכם, וגם אז – עשו זאת בעדינות ובלי להישמע שחצנים.

5. אל תקטרו בקול

סוד גלוי הוא שעובדים אוהבים לקטר (ולא משנה מהו מקום עבודתם), ולכן סביר להניח שגם אתם תמצאו מהר מאוד פגמים וליקויים במקום העבודה החדש שלכם. יתרה מזאת, ייתכן שהקולגות יעשו את העבודה בשבילכם, יספרו לכם הכול ויתלוננו בפניכם על מר גורלם.

עם זאת, הם צברו ותק ו'הרוויחו' את הזכות לקטר – ומה שמותר להם אסור לכם. גם העובדים ה'קוטרים' ביותר לא יראו בעין יפה עובד חדש שמגיע ומיד מתחיל למתוח ביקורת. בקיצור, אם יש לכם ביקורת או הערות עוקצניות שמרו אותן לעצמכם או עד שתגיעו הביתה.

ועוד דבר חשוב: אל תזניחו את הפן החברתי. עשו מאמץ להשתלב במקום העבודה החדש: פנו לקולגות שלכם, הציגו את עצמכם, צרו קשרים חדשים ונסו להיות נחמדים לכולם. אם אתם לא תעשו זאת, אף אחד לא יעשה זאת בשבילכם. בהצלחה!

קרדיט תמונה: office via shutterstock

אקזיט: AtHoc הישראלית נמכרת לבלקברי

$
0
0
BIG
מקור: AdHoc

מקור: AdHoc

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


מראה של משתמש בלקברי הופך אמנם להיות יותר ויותר נדיר, אך ארגונים ומוסדות ממשלתיים עדיין עושים שימוש בפלטפורמה ובמכשירים של החברה, בזכות יכולות האבטחה שלה. עתה מודיעה בלקברי כי רכשה את סטארטאפ אבטחת המידע AtHoc של היזמים הישראליים גיא מיאסניק ואביב זיגל.

תקשורת בין-ארגונית מאובטחת – גם במצבי חירום

AtHoc הוקמה ב-1999 על ידי היזמים הישראליים, שלשניהם רקע דומה של שירות בחיל המודיעין ולימודים בטכניון. הטכנולוגיה שפיתחה החברה נועדה לשמש לצורך תקשורת בין-ארגונית מאובטחת בכל נקודה שבה נמצאים חברי הארגון בעולם. הטכנולוגיה גם מאפשרת לחברי הארגון לקבל התראות ולנהל תקשורת בעת מצבי חירום, כמו אסונות טבע ופיגועים בקנה מידה גדול. לחברה יש כ-200 עובדים שרובם ממוקמים במטה החברה בסן-מטאו, קליפורניה.

בפלטפורמה של AtHoc עושים שימוש מיליוני אנשים, כשבין אלפי לקוחות החברה ניתן למנות את המשרד לבטחון המולדת האמריקאי, משרד הבריאות האמריקאי, מיקרוסופט, הצלב האדום ועוד. מאז הקמתה השקיעו בה מספר קרנות ביניהן: Greylock Partners, Intel Capital, זרוע ההשקעות של ענקית השבבים, i-Hatch Ventures והמשקיע שלמה קאליש.

גיא מיאסניק, נשיא ומנכ"ל AdHoc, מסר בתגובה לרכישה: "AdHoc ובלקברי חולקות חזון משותף של עולם מחובר ומאובטח. משרדים פדרליים, ארגונים לאומיים, סוכנויות מקומיות וחברות מסחריות – כולם סומכים על AdHoc לתקשורת אמינה בזמנים הכי קריטיים שלהם. על ידי החבירה לבלקברי נוכל לגדול בצורה מהירה יותר, ולהתרחב בעולם ולהשיק אפליקציות חדשות בפלטפורמה של AdHoc".

בלקברי, שהפסידה בקרב מול אפל ויצרניות האנדרואיד, מעבירה יותר ויותר את המיקוד העסקי שלה מייצור מכשירי טלפון למוצרי אבטחה לעולם המובייל ושירותים ארגוניים נוספים, ביניהם שירות המסרים של החברה, ה-BBM. כחלק מהאסטרטגיה הזו רוכשת החברה הקנדית חברות שהיא מאמינה שיעזרו לה במיקוד החדש, ביניהן WatchDox הישראלית אותה רכשה בלקברי באפריל האחרון. בלקברי הפכה את WatchDox למרכז הפיתוח של החברה בישראל, ולא מן הנמנע, שגם את פעילות הפיתוח של AtHoc תעביר החברה למרכז הישראלי.

וידאו: AtHoc הופכת את התקשורת לבטוחה יותר

טאבולה מציגה כלי חדש שמייצר עשרות גרסאות שונות לאותו אתר

$
0
0
BIG
מקור: Taboola

מקור: Taboola

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


חברת המלצות התוכן הישראלית Taboola חתמה על הסכם שיתוף פעולה בלעדי עם רשת Gannett האמריקאית, שבבעלותה כ-110 אתרי תוכן שונים, כשהמוביל שבהם הוא כמובן USA TODAY. לצד החשיבות בחתימת החוזה הבלעדי של החברה, בגובה 55 מיליון דולר, הציגה Taboola גם פעילות חדשה שפיתחה בשיתוף פעולה עם האתר.

אדם סינגולדה: בעתיד, יהיו לאינטרנט 10 גרסאות

Taboola כבר אינה החברה שרק מציגה המלצות תוכן בתחתית הכתבה. מעתה, החברה הופכת להיות שותפה פעילה בהתאמה האישית של האתר והתכנים שלו לקוראים השונים. בשיחה עם גיקטיים מסביר אדם סינגולה, מייסד Taboola, כי לא רק שלאנשים שונים יש הרגלי קריאה שונים, גם הם עצמם צורכים תוכן בצורה שונה בבוקר ובערב, כשהם בלפטופ וכשהם במובייל ובשעות שונות של היום. בשנה האחרונה פעלה Taboola עם אתר ה-USA TODAY, העיתון הפופולארי ביותר בארצות הברית, כדי לפתח טכנולוגיה שתתאים את האתר לטיפוסים שונים של קוראים. לצורך כך, מנתח האלגוריתם שבנתה החברה מאות פרמטרים שונים ביניהם מיקום גיאוגרפי, קונטקסט, מהיכן הגיע הקורא לכתבה ועוד.

בין השאר חשף סינגולדה שכמעט רבע מהאנשים כלל לא מגיעים לתחתית הכתבה, כך שאחוז לא קטן מהקוראים לא נחשפים לתגובות לכתבות ולהמלצות התוכן של Taboola ושל המתחרים מ-Outbrain ו-Gravity. לכן, המערכת החדשה תתאים את האתר ותציג לנו את הפסקה הראשונה בכתבה בלבד, כשאחריה תוצג האפשרות ללחוץ על More לקריאת שאר התוכן, כמו גם המלצות התוכן ותגובות, במקום המיקום הקבוע שלהן בתחתית הכתבה.

דוגמה נוספת נוגעת לכפתורי השיתוף שנפוצים כמעט בכל אתר. על פי סינגולדה, רק כ-8 אחוזים מהאנשים נוהגים לשתף כתבות ולכן, אם הקורא אינו נוהג לשתף, לא יוצגו בפניו כפתורי שיתוף, כך שיתפנה 'נדל"ן יקר'. על פי סינגולדה, "העתיד של האינטרנט הוא שיהיו 10 גרסאות לאינטרנט".

פייסבוק עושה הכל כדי להשאיר את הקוראים בתוך האפליקציה שלה, ושהם לא יגיעו לאתר. האם זה משפיע? "זה מפחיד. פייסבוק מהווה אתגר אמיתי לאתרי התוכן. קוראים רבים לוחצים על לינק שהם קראו בפייסבוק ובכלל לא יודעים באיזה אתר הם גולשים. לכן, אנחנו יודעים לזהות גולשים שמגיעים מפייסבוק ונוכל למשל להציע להם אחרי 4 פסקאות להירשם לניוזלטר של האתר, כדי לקבל עוד עדכונים שמעניינים אותם".

מדובר פה בשינוי לא קטן. כבר לא ההמלצות שבתחתית העמוד, אלא כזה שהופך אתכם לשותפים להתאמה של האתר. אתם חושבים שגם חברות המלצות התוכן האחרות ינהגו כמוכם? "אנחנו עובדים על הפרויקט כשנה וזה לא תהליך פשוט. צריך הרבה דאטה, צריך מנוע חזק שייצר גרסאות שוות, לדעתנו, זה העתיד של הפרסונליזציה".

לצורך הפיתוח של המנוע החדש השתמשה Taboola בטכנולוגיה שפיתחה חברת Perfect Market האמריקאית, אותה רכשה לפני כשנה.


גיוס: VideoStir מגייסת 700 אלף דולר, תעניק פן אנושי לאתר שלכם

$
0
0
מקור: VideoStir
video

מקור: צילום מסך, VideoStir

הערה: בכתבה מוטמע הפתרון של VideoStir במטרה שתוכלו להתרשם ממנו בעצמכם. בשלב זה הוא יפעל רק במידה ואתם קוראים את הכתבה ממחשב שולחני ולא בגרסת המובייל.

חברת VideoStir הודיעה היום (ד׳) על השלמת סבב גיוס סיד בסך 770,000 דולר בהובלת חממת TheTime. הפיתוח של הישראלית מעוניין לעזור לבעלי אתרים ליצור קשר אישי יותר עם המשתמשים. מדובר בפלטפורמה שמאפשרת לעסקים קטנים ליצור קטעי וידאו ׳צפים׳ ואינטראקטיבים, במקום פתרונות סטטיים ומרובעים, ומבטיחה כי שדרוג זה צפוי להכפיל את שיעור ההמרה של משתמשים ללקוחות.

הוידאו הוא המלך

ב-VideoStir הבינו מה ׳כוחו של הסלפי׳ ומאפשרים לבעלי עסקים לצלם קטעי וידאו של עצמם ולפרסם אותם באתר. בעבר, פרסום קטעי וידאו ׳צפים׳, המתמזגים עם העמוד בצורה הרמונית, היה תהליך ארוך שכלל שימוש במסך ירוק, שחקנים ווידאו מקצועי. בעזרת הפלטפורמה, כל אחד יכול להפיק וידאו שכזה בתוך דקות ועם הסמארטפון בלבד ללא שימוש בציוד יקר או בשעות עריכה ארוכות.

אם יצא לכם להתעסק עם תוכנת עריכה בשלב מסוים בחייכם, אתם בוודאי מכירים את התסכול והקושי שבהסרת רקע של תמונה או וידאו. למרות שככל הנראה יצא לכם לצפות בקטעי וידאו צפים באתר אינטרנט, העובדה שאופציה זו זמינה ונגישה לא רק עבור אנשי מקצוע, הוא החידוש המרכזי של VideoStir. מאחורי הקלעים, הפלפטורמה נעזרת בראייה ממוחשבת ולמידת מכונה בכדי להבין כיצד נראית רגל, מה הוא שיער וכיצד אדם נראה מזוויות שונות, וכך בעצם לומדת לעשות את ההפרדה באופן אוטומטי. לטענת פרנקל, לא קיים עדיין פיתוח שמאפשר תוצאות מושלמות, אך הטכנולוגיה שפיתחו טובה יותר מ-90% מהאלטרנטיבות הקיימות.

דוגמא לסרטונים שניתן להפיק בעזרת הפלפטורמה הם וידאו ׳ברוך הבא לאתר׳, מדריך קצר המציג את המוצר או השירות המוצע, או אפילו סרטון מרחף שיזכיר למשתמש כי ממתינים לו בסל הקניות מספר פריטים שעוד רגע ייאזלו מהמלאי.

מקור: VideoStir

מקור: VideoStir

תוסיפו קצת טאץ׳ אישי

שי פרנקל, מייסד ומנכ״ל החברה סיפר לגיקטיים כי ״וידאו באתר אינטרנט משפרים את ההמרות וה-Engagment של המשתמשים. אנשים רוצים להישאר ולצפות בהם. בעזרת וידאו, אנשים יכולים להבין גם מסרים מורכבים יותר. לדוגמא, נניח ואתה מחפש לשכור דירה ב-airbnb ולפתע יופיע מולך וידאו של בחור ממוצע, לא דוגמן, שיפנה אליך באופן אישי ויגיד לך: 'Come on in'. מדובר בהוספת טאץ׳ אישי, מה שמאוד חסר היום באתרי אינטרנט״.

המודל הכלכלי של החברה מבוסס על מספר חבילות תשלום, התלויות בכמות הצפיות וכמה פעמים הוידאו יוחלף. תמורת תשלום חד פעמי של 19 דולר, ניתן לרכוש קליפ אחד שניתן לצפות בו עד כ-10,000 פעמים. תמורת 99 דולר אפשר לרכוש וידאו שניתן לערוך מחדש ולצפות בו עד כ-100,000 פעם. את הסרטונים ניתן להטמיע בכל אתר אינטרנט, ניוזלטר מבוסס HTML או עמוד אפליקציה בפייסבוק.

מהדוגמאות שבחנו, ניתן להבחין כי החיתוך של התמונה לא תמיד יוצא מושלם, אפילו בדוגמאות שמציגה החברה עצמה באתר שלה. כמו כן, אנשים רבים עשויים לסגור מיד את הוידאו כי זה קצת מציק בעין, ולי באופן אישי זה מרגיש מיושן ׳ותקוע׳, קצת כמו הצ׳אטים עם נציג שירות שכביכול אמורים להיות אישיים. בכל מקרה – הרעיון מאוד נחמד וסביר להניח שהוא עשוי לעבוד באתרים ספציפיים בהם הקשר האנושי הזה מתבקש, לגבי הביצוע, יש עוד מקום לשיפור.

וידאו – VideoStir Demo – DIY and become your website's online presenter in 5 minutes

איש הברזל: סביבת העבודה של תומר בר זאב, מנכ׳׳ל ומייסד ironSource [יום בחיי]

$
0
0
tomer
Tomer Bar Zeev

קרדיט: נמרוד פישר

מדור יום בחיי מעניק הצצה ליום סטנדרטי בחייהם של יזמים, משקיעים ואנשי הייטק מובילים בישראל במטרה ללמוד מהניסיון שלהם, לקבל מהם קצת טיפים וגם להכיר אותם באופן אישי.

בכרטיס ביקור

מנכ"ל ומייסד ironSource.
בתפקידו הקודם סמנכ״ל שיווק בחברת Payoneer.

על העבודה שלי

"לספק את התוכן הנכון, לאדם הנכון, בזמן הנכון. אני עומד בראש ענקית טכנולוגיה המאפשרת חיבור משתמשים עם האפליקציות הרלוונטיות להם בצורה הטובה ביותר. אנחנו תומכים ביותר מ-7 מיליון התקנות מוצלחות ביום, בכל מערכות ההפעלה, המכשירים והפלטפורמות. מבחינתי לעמוד בראש החברה הוא להיות הדבק שמחבר את כל האופרציה ולהוביל אותה לטוב ביותר ביחד עם כל אחד ואחת מהעובדים והשותפים שלנו לדרך".

אוהב בעבודה….

"אני אוהב להכיר כל הזמן אנשים חדשים. לפני כחמש שנים כשהקמנו את החברה היינו 4 יזמים והיום החברה מונה למעלה מ-500 עובדים בישראל ובעולם, כשכל אחד מביא משהו חדש איתו".

לא אוהב בעבודה…

"שבעקבות נסיעות דחופות לחו"ל אני נאלץ להיפרד מהמשפחה שלי".

אצל האנשים שאני מקבל לעבודה תמצאו

"אני מאמין שכדי לקבל את הערך הגבוה ביותר מהעובדים שלך, אתה צריך להעצים אותם ושיקחו יוזמה. כך אנו מתנהלים מתחילת הדרך בהצלחה גדולה. אני תמיד מתרשם ביותר מאנשים שבאים לראיון עבודה עם רעיונות משלהם או פרויקטים שהם רוצים לממש. אני מחפש אנשים שיודעים לצאת מאזור הנוחות שלהם, שיוזמים, פתוחים ומוכנים ללמוד ולקחת אחריות. וכמובן – אנשים שהם אמיתיים".

חברה שמהווה מקור השראה עבורי

"יש אינספור חברות שראויות להערצה כמו גו-פרו, שהמציאו נישה שלא הייתה קיימת. חברה נוספת היא נטפליקס שעוררה את התחום של התכנים לוידאו למשתמשים על גבי האינטרנט במקום חברות לווין, כבלים ובלוק באסטר והם שולטים בתחום הזה".

tomer-ironsource

קרדיט: מור אופיר

הסמארטפון שלי

"אני משתמש באיפון שש פלוס וסמסונג גלקסי 6. כחברה הפועלת על כל הפלטפורמות, המכשירים ומערכות ההפעלה אני רוצה להיות בטוח שהפתרונות שלנו למפתחים פועלים בצורה מושלמת בכל מדיום ולכן אני צריך את 2 סוגי הטלפון אצלי כל הזמן".

המחשב הנייד שלי

"מק ו-PC, מאותה הסיבה שאני מחזיק בשני סוגי הסמארטפונים".

3 אפליקציות חובה בסמארטפון שלי

  • Waze – "שמאפשרת לי לתכנן את הנסיעות שלי ולהגיע לכל מקום".
  • WhatsApp – "כי זה כלי מצויין לקשר עם המשפחה והעבודה – כולם יכולים להיות בקשר ומיידי".
  • WeChat – אחת האפליקציות המועדפות עלי ביותר, המציעה שילוב אפשרויות תקשורת כמו WhatsApp, Waze, twitter, ו-GetTaxi ביחד. פותחה על ידי ענקית האינטרנט הסינית Tencent, שבכיריה היו אצלנו בביקור לפני שבוע".

3 כלים / שירותים שלא אחזיק מעמד בלעדיהם

"הכלי היחידי שאני לא אסתדר בלעדיו יהיה ה-Gmail".

tomer-ironsource

הטיפ הטוב ביותר שקיבלתי

"'Work hard but play harder', זה המוטו שלנו באיירון סורס, השקעה בטובת העובדים. חשוב לנו שהעובדים ירגישו חלק ממשפחה אחת גדולה, אנחנו מעניקים לעובדים שפע של הזדמנויות להתפתחות מקצועית ואנחנו משקיעים בהרבה בפעילויות מגבשות כמו: טיולים, ימי גיבוש מחלקתיים, התנדבויות, Happy Hour ועוד. חשוב לי לוודא שאנחנו משקיעים בעובדים שכדי שהם יהיו מאושרים וגאים לעבוד ב-ironSource. אנשים מדהימים מכירים אנשים מדהימים".

הגאדג'ט שהכי מלהיב אותי כרגע

Drone, "באירוע החברה האחרון שלנו מספר עובדים הביאו Drone וצילמו את המסיבה שערכנו , זה היה מקסים בעיני שיכולנו לראות את החגיגה שלנו בזמן התרחשותה גם מלמעלה".

parrot-mini-drone-hydrofoil

הספר האחרון שקראתי

"'Surely You're Joking, Mr. Feynman!' של Richard P. Feynman".

הסרט האחרון שראיתי

Chef.

המוזיקה שהקשבתי לה לאחרונה

"'איירון בנד', להקה שהקמנו במשרד לאחרונה והופיעה בטיול חברה שלנו בכריתים לפני מספר ימים. ההרכב מנגן פעמיים בשבוע אצלנו במרתף וכעת הם מתכוננים למופע הבא שלהם שייצא לקראת ראש השנה".

Ironband

קרדיט: עדי עזרא. איירון בנד בפעולה

מרגיע אותי

"אשתי והבנות שלי".

אם היו מציירים אותי לקומיקס

הייתי באטמן.

>> למדורים נוספים של "יום בחיי"

גיוס: LifeBond הישראלית מגייסת 27 מיליון דולר, ייצרה ׳דבק׳ שמאחה רקמות

$
0
0
lifebond
מקור: LifeBond

מקור: LifeBond

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


LifeBond הישראלית מפתחת ומייצרת מכשור רפואי לניתוח ותיקון רקמות בגוף, שבין היתר נועד לצמצם את הסיבוכים שעשויים להתרחש לאחר ניתוח. היום (ד׳) הודיעה החברה כי השלימה סבב גיוס רביעי בסך 27 מיליון דולר. בסבב השתתפו Adams Street Partners, הקרן הסינית Sino Biopharmaceutical Ltd והמשקיעים הקיימים בהם ג׳ונסון אנד ג׳ונסון, קרן פיטנגו ומשקיעים קיימים נוספים. סכום הגיוס יסייע לחברה להמשיך בניסויים ולהביא את המוצרים שלה לשוק בהקדם האפשרי.

מזעור נזקים

המוצר הראשון שהציגה החברה מכונה LifeSeal, כשמו כן הוא, נועד למזער סיבוכים שלאחר ניתוח כגון דליפה מאזורים שאוחו. דליפה שכזו לאחר כריתת מעי גס למשל עשויה להוביל לתחלואה משמעותית בשל זיהומים וסיבוכים עד כדי מוות, כאשר בין 15-19% מהחולים סובלים מתופעה שכזו (מאות אלפים מידי שנה). המוצר שפיתחה החברה בעצם נועד לצמצם את הפגיעה בחיי אדם, לאטום את האיזור וכך לספק שכבת הגנה נוספת.

הפתרון שמציגה נועד לשפר את התאוששותם של החולים וליצור סביבה תומכת לתהליך הריפוי הטבעי של הגוף, על ידי הצגת פתרון המגיע ממקור טבעי ועדין. בניסוי קליני שהתבצע על עשרות חולים, הממצאים הראו כי אלו שעשו שימוש בדבק החכם שמציגה החברה, הציגו הפחתה משמעותית בכמות הדליפות מהן סבלו. המוצר השני של החברה, LifeMesh הוא רשת לקיבוע לאלו שסבלו מבקע, ונמצאת כרגע בשלב פיתוח פרה-קליני. היצע הפיתוחים של החברה הם עדיין ניסיוניים וטרם אושרו למכירה בארצות הברית או ברחבי העולם.

סבב הגיוס הנוכחי מציב את סך גיוסיה של החברה עד כה על 57 מיליון דולר, מהקמתה בשנת 2007 על ידי ישי אתר ואורן פרייס בלום. LifeBond גייסה בשלב הסיד סכום של 1.5 מיליון דולר, בשנת 2009 גייסה 8.5 מיליון דולר בהובלת פיטנגו ורוברט טאוב ובשנת 2011 גייסה כ-20 מיליון דולר בהובלת Aurum Ventures לצד Giza Venture Capital, GlenRock Israel ו-קרן פיטנגו.

יו"ר החברה, איתי הראל מקרן פיטנגו התייחס לגיוס ואמר כי ״בשנים האחרונות LifeBond הציגה התקדמות משמעותית עם תוצאות מחקר קליני מוכחות וקו מוצרים כירורגי רחב, מה שמעיד על התמיכה הרבה לה זוכים מקהילת המשקיעים. אנו שמחים להמשיך ולתמוך בה ולהיות חלק מההתפחות והאבולוציה של LifeBond.״

מהדרום לצפון: קוד לבוש מציג יזמים עם סטייל אישי

$
0
0
reut

reut

מכירים את זה שאתם עוברים ברחוב ורואים מישהו לבוש מעולה ובא לכם לתעד אותו ל"קוד לבוש"? אה, רק לי? מה לעשות שקשה לי להישאר אדישה לאנשים נוטפי סטייל. מזל שחלקם גם מסכימים לקחת חלק בשיגעון שלי.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

פולינה אלהרר (ימנית), ארט דיירקטור

ספינת האםJelly Button Games, משחקים. וכיף.

תאג מי: #קפה #מתוקים #אינסטגראם #קלוריות #קונצפט

לפגישה החשובה האחרונה שלי לבשתי: "מכנסי עור (לא אמיתי) שחורים, חולצת T לבנה, מגפיים קצרים שחורים".

אם הייתי אפליקציה, הייתי: Pinterest, "שומרת אצלי המון דברים יפים, אבל אף פעם לא מוצאת כלום".

מתאים לי קפה עם: פנדלטון וורד, "יוצר הסדרה 'Adventure time', יש לי כמה שאלות והצעות".

הגאדג'ט הכי מיותר שקניתי לאחרונה: "עדשת Fish Eye ועדשה רחבה למובייל, שכל מי שרואה אותה רוצה גם".

הדבר הראשון שאני עושה אחרי האקזיט: "סרט או סדרת אנימציה, סתם כי זה חלום שלי".

כשנגמרת לי הסוללה אני: "בלחץ. וזה המצב הרגיל של המכשיר שלי. יש לו שניים בעצם: מחובר למטען ו-3% סוללה. אף פעם לא ראיתי אותו באמצע".

משחק האסוציאציות:

וואטסאפ – "החלפות תמונות".
מדפסת תלת מימד – "סופגניה".
פלאש – "נמרוד, המאייר שלנו".

קוד פתוח:

ג'קט- H&M.
מכנסיים- Aliexpress.
חולצה ונעליים- Next.
תיק- BaoBao.
שרשרת- Accessorize.

QA: לגזור- שרשרת, אחת עדינה יותר היתה מתאימה כאן.
לשמור- המכנסיים, גורמים לדודא לקרטיב לימון 24/7.

דביר דהאן (שמאלי), מעצב

ספינת האםJelly Button Games, משחקים. וכיף.

תאג מי: #רדבול #אינסטוש #ארומה #אוכל_של_אמא.

לפגישה החשובה האחרונה שלי לבשתי: "את מה שאני לובש בתמונה כנראה".

אם הייתי אפליקציה, הייתי: "האפליקציה של יד2. מנסה למכור את הפולו שלי".

מתאים לי קפה עם: "מיה חופרי. מנהלת המוצר החזקה בביזנס".

הגאדג'ט הכי מיותר שקניתי לאחרונה: "עדשה למצלמה של המובייל שקניתי בהמלצתה של פולינה ונשברה לי כעבור שבוע".

הדבר הראשון שאני עושה אחרי האקזיט: "תורם בסתר. NOT!".

כשנגמרת לי הסוללה אני: "אומר לעצמי שאני חזק מזה ושכמה כיף זה קצת שקט. וכעבור דקה הופך למפלצת".

משחק האסוציאציות:

וואטסאפ– "נראה לאחרונה".
מדפסת תלת מימד– "ערן התלתיסט שלנו".
פלאש– "1997".

קוד פתוח:

הפירות – גולף.
נעליים- Pull and Bear, "סניף ברצלונה. חה!".
מכנסיים וחולצה- Zara.

 QA: לגזור- המכנסיים, הם יפים והמידה נכונה לך אבל עם חולצה כזו איך לא שילבת מכנסיים בצבע ירוק בקבוק או גוון ורוד בהיר?
לשמור- החולצה, מ-ו-ש-ל-מ-ת.

carlywalkme

קרלי סטיין, מנהלת פרי סיילס (והכלב גוטה)

ספינת האםWalkMe, מספקת פלטפורמה מבוססת ענן שמכוונת ומובילה משתמשים לביצוע פעולות בזמן שימוש בתוכנה או באתר אינטרנט ע"י הכוונה והנעה לפעולה בשיטת צעד-אחר-צעד באמצעות שימוש בבלוני עצות, מבלי שהמשתמש צריך לעזוב את המסך בו הוא נמצא.

תאג מי: #הרפתקאות #טבע #טרקים #שאנטי #צחוק.

לפגישה החשובה האחרונה שלי לבשתי: "מה שאני לובשת בתמונה".

אם הייתי אפליקציה, הייתי: Scrabble, "כי אני אוהבת משחקי מילים".

מתאים לי קפה עם: נלסון מנדלה.

הגאדג'ט הכי מיותר שקניתי לאחרונה: מקלף תירס.

הדבר הראשון שאני עושה אחרי האקזיט: "קונה בית ביוון".

כשנגמרת לי הסוללה אני: "מחפשת חדשה".

משחק האסוציאציות:

וואטסאפ– "חברים".
מדפסת תלת מימד– "צבע".
פלאש– "מצלמה".

קוד פתוח:
חצאית- Zara, פראג.
גופייה- פריימרק , לונדון.
נעליים- "בוטיק פריזאי בארץ".
שרשרת- TopShop, דרום אפריקה.

 QA: לגזור- הסנדלים. טיפה גסים ללוק, רצועות דקות היו יותר מחמיאות.
לשמור-  החצאית והכלב. מיני שיק, תרתי משמע.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

טל ברדה, Data Scientist

ספינת האם: Zebra Medical Vision, "בעיקר מקום שכיף לעבוד פה לאנשים שרוצים להשתמש במוח שלהם כדי לשפר את העולם ובכל זאת – מפתחים פלטפורמה BIG DATA למחקר רפואי הגדולה בעולם".

תאג מי: #Data! #טניס #גרגורי_מאמן_אישי #בישול #Python

לפגישה החשובה האחרונה שלי לבשתי: "כנראה אותה חולצה שלבשתי בצילומים".

מתאים לי קפה עם: אייל גורה.

אם הייתי אפליקציה, הייתי: Drupe, "תודות לגיקטיים האמת".

הגאדג'ט הכי מיותר שקניתי לאחרונה: "רצועות גומי לספורט ביתי".

הדבר הראשון שאני עושה אחרי האקזיט: "מחפש את הארגון הכי טוב לתרום לו".

כשנגמרת לי הסוללה אני: "טוען את הפלא?"

משחק האסוציאציות:

וואטסאפ- "משגע".
מדפסת תלת מימד– "
לא מעניין בעליל".
פלאש
"עיוות".

קוד פתוח:
נעליים – Clarks.
מכנסיים – ML MEN.
חולצה – אמריקן איגל.

QA: לגזור- הנעליים. סניקרס מתאים יותר לאופי שלך.
לשמור-
החולצה ולו בגלל הצבע החי והשיקי.

מפריחים את השממה

הרגע שנכנסתי לחממת אינקוביט בבאר שבע היה מפתיע. יזמים בחולצות מכופתרות וארשת פנים רצינית אך חמה, קיבלו את פניי. די בטוחה שהם לא הבינו מאיפה נפלה עליהם הבחורה שמבקשת מהם להיעמד מול המצלמה ולענות על שאלות הזויות כמו איזו אפליקציה הם היו אך הם זרמו עם החוויה וזו התוצאה.

רגע לפני, קצת על החממה. חממת אינקוביט יזמות טכנולוגית היא חממה טכנולוגית פריפריאלית הפועלת בבאר-שבע וגם הראשונה בארץ בעלת גב של חברה תעשייתית ישראלית, מאחר והיא בבעלות מלאה של חברת אלביט מערכות. החממה נוסדה כחלק מתפיסת החדשנות המיושמת באלביט ומממשת את מודל היזמות הפתוחה Open Innovation. במסגרת תפיסה זו מאתרת ומשקיעה החממה בחברות טכנולוגיה צעירות. אינקוביט מעניקה לפרויקטים שהיא משקיעה בהם חבילת תמיכה רחבה הכוללת הן את כספי ההשקעה (של החממה ושל המדען הראשי), שטחי משרד והנהלת חשבונות וגם חבילה רחבה של שירותים, תמיכה, ליווי עסקי, mentoring וערך מוסף המבוסס על אנשי מקצוע, נכסים ומשאבים טכנולוגיים, הסכמי מסגרת, ניסיון ורשת קשרים עסקיים. על בסיס מעטפת זו יכולות חברות הפרויקט הצעירות לנצל טוב יותר את התקציב הזמין לתקופת החממה באופן שישפר את סיכויי ההצלחה שלהן.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

רפי זך, מנכ"ל

ספינת האםEchoCare Technologies, החברה מפתחת מערכת לא לבישה לניטור קשישים בזמן שהייתם בבית בגפם ומתריעה על מצבי חירום שונים כגון נפילות.

תאג מי:  #ריצה #רכיבת_אופניים_וסקי #טכנולוגיות_חדשות #TED #שירה_בציבור.

לפגישת המשקיעים האחרונה שלי לבשתי: ג'ינס וחולצה מכופתרת כחולה עם פסים.

מתאים לי קפה עם: דב מורן.

אם הייתי אפליקציה הייתי:  "פנס, פשוט, יעיל ומאיר את הלא נראה".

הגאדג'ט הכי מיותר שקניתי לאחרונה: "סמארטפון חדש".

הדבר הראשון שאני עושה אחרי האקזיט: "חושב על הדבר הגדול הבא".

כשנגמרת לי הסוללה אני: "הולך לחדר כושר".

משחק האסוציאציות: 

חדרי בילוש – "מרתפים".
POPCORN TIME – "ישיבה בכורסה נוחה וצפייה בסרט טוב".
תכנות – "יציאה מהמבוך".

קוד פתוח:

נעליים – H&O.
בגדים – משביר ופולגת.
שעון – GARMIN FORRUNER.

QA: לגזור- הבחירה קשה, כי אני אוהבת את הלוק. הייתי הולכת על משקפיים עם מסגרת כחול כהה ולו כי יש לי תחושה שרפי יכול להוציא את הצד המחוייך גם אופטית.
לשמור-
החולצה, מהפנטת.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

מיכאל ברומפמן, מנכ"ל

ספינת האם: סאנס חומרים בע"מ, מפתחת חומרים המשמשים עליית ביצוע סופר קבלים וסוללות ליתיום-יון.

תאג מי:  #חוש_הומור #היסטוריה #ספורט #ספרים #פיתוח_טכנולוגיה

לפגישת המשקיעים האחרונה שלי לבשתי: מכנסיים כהים , חולצה בהירה.

מתאים לי קפה עם: אלון מסק, מייסד  Tesla & SpaceX.

אם הייתי אפליקציה הייתי:  WhatsApp.

הגאדג'ט הכי מיותר שקניתי לאחרונה: ספר אלקטרוני.

הדבר הראשון שאני עושה אחרי האקזיט: "חוזר לעבודה".

כשנגמרת לי הסוללה אני: "קונה חדשה".

משחק האסוציאציות: 

חדרי בילוש – "פנס מכוון על הפנים".
POPCORN TIME – "רגוע".
תכנות – "אלגוריתם".

קוד פתוח:

חולצה, חגורה ומכנסיים- המשביר לצרכן.
נעליים- מנזרית.

QA: לגזור- הנעליים. צבע בהיר יותר היה מוסיף לטוטאל לוק הכחול.
לשמור- הג'ינס והחולצה אלגנטיים אבל ביחד זה יותר מדי כחול. מכנסיים בצבע אוף וייט היו מחמיאים יותר לחולצה היפה.

ומהדרום לצפון, שני יזמים מסטארטאפ חיפה, מתחם משותף חדש המיועד ליזמי סטארטאפ בתחילת דרכם, הנמצא באזור היזמות המתפתח בעיר התחתית בחיפה. המיזם, שבבעלות עמותת מטי חיפה, כולל בנוסף למשרדים מרחב משותף, הכשרות בתחום היזמות, וועדות ייעוץ , סיוע פיננסי ראשוני וסיוע של עיריית חיפה והשותפות הצעירה של קרן בוסטון חיפה.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אסף גז, מנכ"ל

ספינת האם: AppToEat, פתרון לאנשים רעבים בעולם שמחפשים מה לאכול ולא איפה לאכול.

תאג מי: #אוכל #חדשנות #טיולים #צרכנות נבונה

לפגישת משקיעים האחרונה שלי לבשתי: "ג'ינס וטי -שרט".

מתאים לי קפה עם: שחר וייסר.

אם הייתי אפליקציה, הייתי: ספורט 5.

הגאדג'ט הכי מיותר שקניתי לאחרונה: אוזניות.

הדבר הראשון שאני עושה אחרי האקזיט: "נוסע לכמה ימים למדבר".

כשנגמרת לי הסוללה אני: "נהנה מהשקט ואם אני ממש צריך להשיג מישהו אז מתקשר מטלפון ציבורי".

משחק האסוציאציות:
כבל– "תת ימי".
גטקסי– "המקבילה שלנו בעולם המוניות".
גיבור על– "רובין הוד".

קוד פתוח:
נעליים – Hush Puppies.
ג'ינס- מהשוק.
טי-שרט -קסטרו מן.

QA: לגזור- הגוונים בלוק לא מסתדרים לי. הייתי מחליפה ונותנת לג'ינס את הגוון של החולצה ולהיפך.
לשמור- הנעליים. ולו כי לא נעלת נעלי ספורט.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אמיל פישר, CTO

ספינת האם: BreezoMeter, "אנחנו החברה הראשונה בעולם אשר מנגישה בצורה פשוטה ומובנת, מידע על איכות האוויר שאנו נושמים ברמת הרחוב, כולל המלצות אישיות על צמצום החשיפה המזיקה. כל זאת בזמן אמת וברזולוציה של רחוב".

תאג מי: #Google Cloud #Android #Maker #Quad-copter #RT-Embedded

לפגישת המשקיעים האחרונה שלי לבשתי: "ג'ינס, חולצת פסים מכופתרת וכמובן גרביים שחורות".

מתאים לי קפה עם: אריק ריס וגאי קוואסאקי.

אם הייתי אפליקציה, הייתי: Yahoo Weather.

הגאדג'ט הכי מיותר שקניתי לאחרונה: "XBOX – למי יש זמן".

הדבר הראשון שאני עושה אחרי האקזיט: "על האקזיט אני לא חושב אבל הדבר הראשון שאעשה כשאצליח לפנות קצת זמן זה יהיה חופשת סקי. מאוד מתגעגע לזה".

כשנגמרת לי הסוללה אני: "מוציא את המטען הנייד מהתיק".

משחק האסוציאציות:
כבל– "RS-422".
גטקסי– "נמרוד מאי, לשעבר סמנכ"ל השיווק התותח ב-GETTAXI".
גיבור על– "אשתי סמדר. דביק אך נכון".

קוד פתוח:
חולצה- Golf.
ג'ינס- Levi's, מחנות Macy's.
נעליים- Rockport, מחנות Original's.
שעו- Tissot.

QA: לגזור- הגוון של הג'ינס ירקרק מדי בשביל החולצה. התשובה הנכונה כאן היא ג'ינס שחור.
לשמור- החולצה. מזכיר מחברת חשבון אבל במובן הטוב של המילה.

>> למדורים נוספים של קוד לבוש

בואו לעבוד איתנו: שתי חברות מספרות למה שווה לעבוד דווקא אצלן

$
0
0
sundaysky

sundaysky

SundaySky

ב-SundaySky, חברה המייצרת סרטוני מושן גרפיקס המותאמים אישית באמצעות ביג דאטה, היחס האישי הוא לא רק פתרון טכנולוגי, אלא דרך חיים. החברה שהוקמה לפני למעלה משבע שנים הצליחה לייצר חיבור מיוחד בין מקצועות טכנולוגיים ומקצועות עיצוב, אנימציה ותוכן. סביבת העבודה המשותפת מטשטשת את הגבולות בין אנשי קריאיטיב ומתכנתים, ועוזרת לפרוץ גבולות במה שעשוי להפוך לערוץ התקשורת היעיל ביותר בין חברות לצרכנים.

SundaySky עשויה גם להיות מקום העבודה הטוב ביותר למי שמאמין שה-"מה" וה-"איך" צריכים לעבוד ביחד. החברה, המונה 170 עובדים בתל אביב, ניו יורק, לונדון וטוקיו, עובדת עם לקוחות דוגמת AT&T, Vodafone, Sears, Home Depot ועוד, מעודדת יחד עם הצמיחה שלה את צמיחת עובדיה. רבים מהעובדים התקדמו לתפקידי ניהול ופיתוח בישראל ובארה"ב.

המתכנתים ואנשי הקריאייטיב של SundaySky מייצרים יחד סרטוני הסבר, שיווק, שירות, פרסום ושימור לקוחות אשר מגיעים אל הצרכנים באימייל, בהודעות טקסט, באזורים המזוהים באתרים, בפרירולים, באפליקציות ואפילו בערוץ ייעודי בממירים בארה"ב.

בשבע השנים האחרונות נחשפו עשרות מיליוני צרכנים מאוסטרליה ועד צרפת, דרך ברזיל, גרמניה וקנדה, לסרטונים המופקים במשרדי החברה ברמת החיל. ואם עד עכשיו לא הבנתם את כל זה, ב-SundaySky יודעים שוידאו היה מסביר את כל זה טוב יותר.

רוצים לעבוד ב-SundaySky? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

Technical Project Lead
Senior Front End Developer
Senior Java Developer

Playtika pic 2 (640x427)

קרדיט: Efisameach

Playtika

Playtika היא אחת מחברות המשחקים הגדולות והמצליחות בעולם, ששמה את ישראל על המפה בזירת ה-Social Games העולמית. כ-20 מיליון שחקנים נהנים מהמשחקים שלנו בכל חודש, ב-12 פלטפורמות שונות (אפל, אנדרואיד, פייסבוק וכו'). הם מחייבים אותנו להיות תמיד בקדמת הטכנולוגיה בסביבה היפר תחרותית.

החברה הוקמה ב-2010 וכיום למעלה מ-1,000 עובדים מייצרים ריגוש חווייתי ממשרדים בארצות הברית, קנדה, יפן, ארגנטינה, רומניה, אוקראינה, בלרוס ובמטה החברה בישראל.

אנחנו מתגאים באווירה הדינמית שקיימת עוד מכשהיינו סטארט-אפ ומאמינים שלמרות שאנחנו חברה גדולה, רוח הסטארטאפ עדיין נושבת בנו. כל עובד ועובד משפיע על התוצאות העסקיות שלנו, כולם: אנליסטים, BI, מנהלי מוצר, אנשי מרקטינג, קריאייטיב, פיתוח, שימור לקוחות, QA ומנהלה.

הכח שלנו הוא בעובדים שלנו, ולכן אנחנו דואגים לבדר ולהעשיר אותם כדי להמשיך להיות החברה מספר אחת בפיתוח משחקים בישראל ומהגדולות בעולם. אנחנו עוסקים בבידור וזה מתחיל מהבית.

בואו להגשים איתנו את החלום, לא רק לשחק משחקים אלא גם לפתח אותם!

רוצים לעבוד ב-Playtika? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

Copywriter
Director of Marketing
SQL Server DBA

Viewing all 5527 articles
Browse latest View live