![geekawards]()
![כל זוכי Geek Awards 2014 בתמונה משותפת. צילום: ארז כרמל וגיא אוארבך]()
כל זוכי Geek Awards 2014 בתמונה משותפת. צילום: ארז כרמל וגיא אוארבך
מעל ל-50,000 הצבעות שהצטרפו ל-21 שופטים הכריעו לבסוף מי הם היזמים, המשקיעים, היזמות, המשקיעות, קרן ההון סיכון, הסטארטאפים המובילים, האקסלרטור, ההנפקה והתרומה הקהילתית שעשו את עולם הסטארטאפים וההון סיכון הישראלי בשנת 2014. בכל אחת מ-16 הקטגוריות עלו לשלב הגמר 5 מועמדים ומתוכם נבחר אחד בלבד.
באירוע חגיגי שנחתם לפני דקות אחדות במרכז ״נא לגעת״ ביפו, עלו הזוכים על הבמה לקבלת הפרס במסגרת השנה החמישית בה מתקיימת התחרות.
<<< לתמונות מאירוע Geek Awards 2014 (צלמים: ארז כרמל – גיא אוארבך)
זוכי טקס Geek Awards 2014 הם:
בקטגורית הסטארטאפ הישראלי הטוב ביותר לשנת 2014 התמודדו:
- Taboola
- StoreDot
- Kaltura
- Moovit
- Outbrain
והזוכה הוא – Moovit
Moovit, לשעבר TranzMate, נוסדה בשנת 2012 על ידי ניר ארז, ירון אברון ורועי ביק. האפליקציה משתמשת במיקום המשתמשים, כדי לעזור להם לנווט את דרכם בתחבורה הציבורית, וכדי לדעת מתי צפויים להגיע האוטובוס או הרכבת הבאים. האתגר הגדול ביותר בפניו עומדת Moovit הוא כמובן המגוון העצום של מקורות המידע איתם החברה צריכה להתמודד, ולהציג בצורה פשוטה באפליקציה: בין אם מדובר במידע שמתקבל מהמדינה (בישראל: מאגר משרד התחבורה), מידע שמגיע מחברות התחבורה הציבוריות הרבות ברחבי העולם (בישראל: אגד, דן, קווים, מטרופולין, רכבת ישראל וכו׳) ומידע שמגיע ממכשירי המשתמשים עצמם.
בקטגורית קרן הון הסיכון המובילה בישראל לשנת 2014 התמודדו:
- Aleph
- Carmel Ventures
- Sequoia Israel
- JVP
- Magma Venture Partners
והזוכה היא Sequoia Israel
סקויה קפיטל היא קרן הון סיכון המתמחה בסטארטאפים בשלב הסיד המוקדם ובהשקעות בחברות פרטיות בשלבי צמיחה. החברה שמה דגש על חברות המציעות שירותים פיננסיים, שירותי בריאות, אינטנרט, מיקור חוץ, קמעונאות וטכנולוגיה.הקרן הישראלית של סקויה נחשבת לאחת מקרנות ההון סיכון המוצלחות ביותר בעשור האחרון מאז שהוקמה ב-1998. הצוות הישראלי מונה חמישה שותפים והם – שמיל לוי, טל מורגנשטרן, גילי רענן, חיים סדגר ויואב שקד. בין החברות בהן השקיעה ניתן למצוא את Interlude, Innovid ו-Taykey.
בקטגורית האקסלרטור המוביל בישראל לשנת 2014 התמודדו:
- 8200EISP
- Zell Entrepreneurship Program @IDC
- UpWest Labs
- Microsoft Ventures Accelerator
והזוכה הוא – Microsoft Ventures Accelerator ![micro]()
התכנית של מיקרוסופט מיועדת לסטארטאפים בשלבי גיוס מוקדמים, עם התמקדות בחברות המפתחות פתרונות ממוקדי תוכנה. אורך התכנית הוא ארבעה חודשים, במהלכם יושבות החברות במרכז מיקרוסופט בהרצליה וכמובן מקבלות גישה ורישוי לכל מוצרי מיקרוסופט השונים, לצד שימוש בפלטפורמת הענן של מיקרוסופט, Azure ושירותים נוספים. כמו כן התוכנית מציעה ליזמים הדרכה וליווי של למעלה מ-100 מנטורים מבכירי ההיי-טק והמגזר העסקי, והיא מסייעת לסטארטאפים לבצע קפיצת מדרגה מהירה לשוק העולמי, בעזרת גישה ללקוחות ושותפים אסטרטגיים בעולם. מיקרוסופט אינה משקיעה ישירות בחברות וגם אינה נוטלת אחוזים מהחברה, אך כן מפגישה את היזמים עם משקיעים פוטנציאלים.
בקטגורית הסטארטאפ הישראלי הטוב ביותר בתחום האנטרפרייז לשנת 2014 התמודדו:
- Applause – uTest
- CyberArk
- Varonis
- SiSense
- CB4
והזוכה הוא CyberArk
CyberArk עוסקת בפיתוח פתרונות אבטחה לארגונים, כאשר אחד ממוצרי הדגל שלה הוא ה-Privileged Identity Management. המוצר מציע מגוון פתרונות אבטחה שונים מפני התקפות חיצוניות על הארגון, אך גם מפני התקפות פנימיות העלולות להגיע מאחד מעובדי החברה. הפתרון אותו מציעה החברה בתחום החשבונות המועדפים (Privileged Account) מיועד להגן, לנהל ולתעד את כל החשבונות בארגון והפעולות השונות שמבצעים, וכך לאפשר למנהלי המידע להשאר עם האצבע על הדופק בכל הנוגע למידע אליו ניגשים המשתמשים השונים. בספטמבר 2014, החברה הונפקה בבורסת הנאסד״ק. החברה שניסתה לגייס 75 מיליון דולרים סיימה לבסוף עם גיוס בגובה 86 מיליון דולרים וזינוק של עשרות אחוזים ביום המסחר הראשון, דבר המשקף לה כעת שווי שוק של 881.4 מיליון דולר.
בקטגורית יזמית השנה הישראלית לשנת 2014 התמודדו:
- ד״ר ליטל הלמן (Gradtrain)
- אורית חשאי (Brayola)
- ליאת מדרכי הרצנו (24Me)
- ד״ר מיכל צור (Kaltura)
- איריס שור (Takipi)
והזוכה היא ד״ר מיכל צור שלו (Kaltura)
ד״ר מיכל צור שלו הקימה ביחד עם חבר את Cyota, המציעה פתרונות אבטחת מידע, אשר נמכרה בשנת 2005 תמורת 145 מיליון דולר. מיד לאחר המכירה זו החלה לעבוד על הפרויקט הבא שלה, Kaltura, פלטפורמה המשמשת ללקוחותיה הגדלת התפוקה הכספית מפרסומות תוך שיתוף תכנים וצבירת קהל רחב יותר, והורדת עלויות הקשורות בשידור וידאו. בין השימושים השונים במוצרי החברה, ניתן למצוא מוסדות חינוך, המשתמשים בקלטורה על מנת לשפר את חוויית הלימודים בעזרת תכני וידאו. לקוחותיה של קלטורה כוללים שמות מוכרים מאוד בתעשייה כגון Warner Bros, HBO וכמובן SAP, שהפכה מלקוח גדול למשקיעה אסטרטגית בסבב הגיוס האחרון. זאת בנוסף למגוון חברות מסחריות וממשלתיות הנמנות על מאות אלפי לקוחותיה של החברה.
בקטגורית הסטארטאפ הישראלי הטוב ביותר בתחום האינטרנט לשנת 2014 התמודדו:
- MyHeritage
- Taboola
- Kaltura
- Fiverr
- Outbrain
והזוכה הוא Outbrain ![outbrain]()
אאוטבריין הוא סטארטאפ ישראלי שגדל בשנים האחרונות באופן משמעותי ועומד מאחורי פלטפורמת המלצת תכנים. המוצר שפיתחה החברה מציע למשתמשים תכנים אחרים ברחבי הרשת, כאשר המלצות אלה מבוססות על היסטוריית הגלישה, נתונים דמוגרפיים ומידע אישי הנוגע להרגלי צריכת התכנים של כל משתמש ומשתמש. הפלטפורמה של החברה עוזרת למשתמשים לגלות תכנים חדשים ומעניינים בתוך האתר בו הם גולשים, ואף לגלות תכנים רלוונטיים באתרים אחרים ברחבי הרשת – כמובן בתנאי שאלה משתמשים גם הם בפלטפורמה של החברה.
בקטגורית הסטארטאפ הישראלי הטוב ביותר בתחום ה-Fintech לשנת 2014 התמודדו:
- Zooz
- Feex
- Payoneer
- eToro
- Billguard
והזוכה הוא
Feex
FeeX, שירות השוואת העמלות הפיננסיות אינו זר ל-GeekAwards, בשנה שעברה גרף הסטארטאפ את תואר הסטארטאפ הישראלי החדש הטוב ביותר לשנת 2013. Feex מסייע לצרכנים להפחית את דמי הניהול והעמלות שהם משלמים לגופים הפיננסיים השונים על ידי השוואת העמלות והדרכה כיצד לנהל משא ומתן, כדי להפחית אותן. כדי לעזור למשתמשים לקצץ בעמלות שהם משלמים לגופים פיננסים שונים, אתר FeeX מבקש מהמשתמשים לסרוק את הדוחות שקיבלו מהגופים הפיננסיים, כמו קרנות פנסיה או קרנות השתלמות. לאחר מכן, בעזרת מנגנון OCR, המערכת משווה מול משתמשים אחרים בעלי מאפיינים פיננסיים דומים, ומספקת למשתמש מידע מעשי על מצבו וכיצד הוא ניתן לשיפור. השנה, העמיקה החברה את החדירה לשוק האמריקאי המוערך ב-600 מיליארד דולר בשנה.
החברה נוסדה באפריל 2012 במסגרת תוכנית Zell ליזמות במרכז הבינתחומי בהרצליה, על ידי אורי לוין, יו"ר החברה והמשקיע הראשון שלה. שהוא בין היתר גם מייסד ונשיא Waze, יואב צוראל, אייל הלחמי ודוד וייס.
בקטגוריית הסטארטאפ הישראלי הטוב ביותר בתחום המובייל לשנת 2014 התמודדו:
- Viber
- Glide
- GetTaxi
- Magisto
- Moovit
והזוכה הוא Moovit (זכייה שנייה לחברה)
Moovit, לשעבר TranzMate, נוסדה בשנת 2012 על ידי ניר ארז, ירון אברון ורועי ביק. האפליקציה משתמשת במיקום המשתמשים, כדי לעזור להם לנווט את דרכם בתחבורה הציבורית, וכדי לדעת מתי צפויים להגיע האוטובוס או הרכבת הבאים. האתגר הגדול ביותר בפניו עומדת Moovit הוא כמובן המגוון העצום של מקורות המידע איתם החברה צריכה להתמודד, ולהציג בצורה פשוטה באפליקציה: בין אם מדובר במידע שמתקבל מהמדינה (בישראל: מאגר משרד התחבורה), מידע שמגיע מחברות התחבורה הציבוריות הרבות ברחבי העולם (בישראל: אגד, דן, קווים, מטרופולין, רכבת ישראל וכו׳) ומידע שמגיע ממכשירי המשתמשים עצמם.
בקטגורית הסטארטאפ הישראלי הטוב ביותר בתחום אבטחת המידע לשנת 2014 התמודדו:
- Zimperium
- Forter
- Biocatch
- Cyvera
- Aorato
והזוכה הוא Forter
חברת הסטארטאפ הישראלית Forter רוצה לעזור לסוחרים לזהות משתמשים לגיטימיים ולאפשר להם לפתוח את הסחר שלהם לכל רחבי העולם, באמצעות מנגנון אבטחה שיזהה בתוך שניות האם מדובר על עסקה לגיטימית שניתן לאשר, או האם מדובר על ניסיון לתרמית. הטכנולוגיה של החברה מסוגלת לבדל בין משתמשים עם פרופילים שרק נראים רע באינטרנט (ממדינות מסויימות, בעלי רקע מקוון כזה או אחר) לבין משתמשים המעוניינים לבצע הונאה.
בקטגורית הסטארטאפ הישראלי הטוב ביותר בתחום החומרה לשנת 2014 התמודדו:
- Zuta Labs
- Orcam
- Storedot
- SCiO
- Kaminario
והזוכה הוא Storedot
StoreDot עלתה לכותרות במהלך שנה שעברה אחרי שהציגה טכנולוגיה שמצליחה להטעין מכשירים חשמליים בתוך פחות מדקה, נקודה כואבת לכל משתמש סלולרי באשר הוא, הנאלץ להסתובב עם מטענים או סוללות רזרביות על מנת שמכשירו ישרוד את יום העבודה.מלבד הסוללה החברה מתכננת להתמקד בתחומים נוספים הרלוונטים לטכנולוגיה שלה, הכוללים בין היתר זכרונות פלאש, חיישני תמונה ועשויה להיות רלוונטית גם עבור תעשיית ה-Semiconductor Materials.
בקטגורית הסטארטאפ הישראלי החדש והטוב ביותר לשנת 2014 התמודדו:
- Fundbox
- Playbuzz
- Zeek
- Air – Yevvo
- Forter
והזוכה הוא Playbuzz![playbuzz]()
פלייבאז אחראית לפיתוח פלטפורמה שמאפשרת לאלפי אתרי תוכן ברחבי העולם ליצור חידונים, סקרים, רשימות וצורות נוספות של תוכן אטרקטיבי שניתן להטמיע בכל אתר או אפליקצייית מובייל. חצי שנה בלבד לאחר השקת השירות הצהירה הישראלית על 40 מיליון משתמשים ייחודים מידי חודש. החברה נוסדה ב-2012 על ידי שאול אולמרט ותום פחיס.
בקטגורית האקזיט / IPO הטוב ביותר לשנת 2014 התמודדו:
- Mobileye IPO
- Viber – Acquired by Rakuten
- Cyberark IPO
- MobileSpaces – Acquired by Pulse Secture
- Check – Acquired by Intuit
והזוכה הוא Mobileye ![mobileye]()
גם הספקולנטים הגדולים ביותר לא חזו למובילאיי הישראלית דריסת רגל ראשונה כזו מוצלחת בבורסת ניו יורק, כאשר לאחר ההנפקה המוצלחת (סימול MBLY) אשר בוצעה במחיר של כ-25 דולר למניה והייתה גם כך גבוהה מהתחזיות המוקדמות, היום הראשון של המסחר בוול-סטריט היה אפילו מוצלח יותר מבחינתה, כאשר מניית החברה קפצה ב-47 אחוזים למחיר של 37 דולר, המשקף למובילאיי שווי של 7.85 מיליארד דולר – הצלחה גדולה לאחר שהתשקיף שהגישה החברה להנפקה ניבא לה שווי מוערך של עד 5 מיליארד דולר.
בקטגורית יזם השנה הישראלי לשנת 2014 התמודדו:
- ירון גלאי – Outbrain
- רון יקותיאל – Kaltura
- משה חוגג – Mobli
- אורי לוין – Feex
- אדם סינגולדה – Taboola
והזוכה הוא אדם סינגולדה
אדם סינגולדה, נמצא באמצע שנות ה-30 לחייו, הקים את חברת Taboola בשנת
2007 המוערכת ב-1.5 מיליארד דולר. החברה עוסקת בפיתוח ויישום טכנולוגיה המציעה המלצות וידאו ברשת הזמינים ללמעלה מ-550 מיליון משתמשים ייחודים מידי חודש. המערכת שפיתחה החברה מפענחת את מעורבות הגולש, תוך כדי הצפייה שלו בתכני מדיה שונים ברשת. כך, ניתן לנתח גם תכנים אחרים הרלוונטים עבור כל גולש במהירות, ולהציע לו לא רק תכנים נוספים המתאימים לו, אלא גם תכנים המתאימים לאתרים בהם הוא גולש.
בקטגורית המשקיע הישראלי לשנת 2014 התמודדו:
- גיגי לוי
- גיא גמזו
- אדן שוחט – Aleph
- זוהר גילון
- שמיל לוי – Sequoia Israel
והזוכה הוא אדן שוחט – Aleph![eden]()
אדן שוחט, יזם סדרתי ומשקיע ותיק ובעל ניסיון. שוחט היה אחד ממייסדי חברת Face.com, האחראית על פיתוח טכנולוגיית זיהוי הפנים שנמכרה ב-2012 לפייסבוק תמורת 60 מיליון דולרים. כמו כן, היה שותף בקרן ג'נסיס שהובילה השקעות בסטארטאפים כגון Any.Do של עומר פרצ'יק, Commerce Science של אביב רווח ו-JoyTunez שגייסה במאי האחרון 1.5 מיליון דולרים. ביולי 2013 הכריז ביחד עם מייקל אייזנברג על קרן חדשה של 140 מיליון דולר – Aleph, אשר תתמקד בסטארטאפים בשלב Series A בתחום התוכנה וה-Big Data, עם יעד של 15-20 חברות פורטפוליו ו-2-5 מיליון דולרים להשקעה.
בקטגורית המשקיעה הישראלית לשנת 2014 התמודדו:
- מירב וינרב – Qualcomm Ventures
- שלי הוד מויאל ומור אסיא – iAngels
- טילי קליסקי – Greylock Partners
- ענת סגל – Xenia Venture Capital
- רונה שגב -גל – Pitango
והזוכה היא רונה שגב – גל – Pitango
רונה שגב-גל נחשבת כיום לאחת ממשקיעות ההון-סיכון המובילות בישראל. לאחרונה, היא סיימה פעילות של כמעט 10 שנים בקרן פיטנגו ולפני כן, כיהנה כשותפה כללית בקרן ההון סיכון אוורגרין. ההתמחות של שגב-גל היא סטארטאפים שמפתחים תוכנות אירגוניות.
הנפקות ואקזיטים בולטים: Varonis (evergreen, pitango), TRAIANA ( evergreen, pitango), WorkLight (pitango), Fring (pitango), identify (evergreen), Actona (evergreen), ItemField (evergreen), ADUVA (evergreen.
על הפרס לתרומה חברתית וקהילתית התמודדו:
- יזהר שי – Startup Stadium
- אדן שוחט
- הילה אוביל ברנר – יזמיות
- Campus For moms
- חמי פרס
והזוכה הוא Campus For Moms![tlv]()
Campus For Moms מבית גוגל ו״יזמיות״, הוא בית הספר הידידותי לתינוקות הראשון בעולם, כאשר סניפו הראשון הוקם בתל אביב. זה נועד לאפשר לאמהות לפגוש יזמים, להתרכז, לפתח ולהתקדם לשלב הבא בכל הקשור לרעיון היזמי שלהן. בשיתוף עם ארגון ״יזמיות״ הישראלי, הנשים נהנות מהדרכה, הכשרה ומפגשים עם אנשים מהתעשייה.