Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all 5527 articles
Browse latest View live

הערכה שתסדר לילד שלכם פרס נובל ועוד פרוייקטי Kickstarter ו-Indiegogo שאהבנו השבוע [GeekStarter]

$
0
0
BIG

Geekstarter

קיקסטארטר ואינדיגוגו הן פלטפורמות גיוס ההמונים הגדולות והפופולאריות בעולם, המעניקות במה לפרוייקטים רבים מתחום הטכנולוגיה ומחוצה לה ומאפשרות להם לגייס כספים לטובת פיתוח וייצור בעזרת הציבור. בפינת גיקסטארטר, בכל שבוע נציג בפניכם 3 פרוייקטים מגניבים מקיקסטארטר ואינדיגוגו השייכים לעולם הטכנולוגיה והגאדג'טים, כך שתוכלו להתעדכן במוצרים החמים הבאים שהולכים לכבוש את העולם.

inCharge – כבל המטען הכי קומפקטי

מקור: InCharge

מקור: InCharge

כמעט כולנו מסתובבים בחרדה יומיומית ומגניבים מבטים מודאגים באחוזי הסוללה שנותרו בסמארטפון שלנו. וכשהאחוזים הופכים לחד-ספרתיים אנחנו מושיטים יד לעבר התיק, לא פעם כדי לגלות שהמטען נשאר במשרד או בבית. למזלנו מגיעים קרלו ולורנצו המפתחים שעומדים מאחורי InCharge. מדובר בכבל USB שמסוגל לטעון את הסמארטפונים שלנו, אבל בניגוד למטענים הגדולים והארוכים, פה מדובר על כבל USB קומפקטי במיוחד שמתחבר לכל שקע USB פנוי. מכיוון שעל פי החברה, כ-70% מהיום אנחנו נמצאים ליד שקעי USB כלשהם (במשרד, בלפטופ, ברכב) מדובר בפתרון נפלא, גם ללא המתאם לשקע החשמלי. בזכות גודלו הקומפקטי, שעומד על 4 ס"מ בלבד, הוא ניתן להרכבה על צרור המפתחות שלכם או בארנק. הכבל הקומפקטי מגיע במגוון צבעים ומתאים גם לטעינה וגם לסינכרון ולהעברת קבצים בין המחשב לסמארטפון. אם השתכנעתם, שימו לב בעת ההזמנה לבחור צבע וכן את סוג החיבור: Lighting לאייפונים ולאייפדים או MicroUSB לאנדרואידים.

מחיר יחידה: 9 דולרים עבור יחידה (כולל משלוח)

מועד משלוח משוער: דצמבר 2014

הגיעו ליעד? המפתחים רצו לגייס 20,000$, נכון לכתיבת שורות אלה הפרוייקט גייס 67,263$, כשנותרו עוד 32 ימים.

לדף הפרוייקט באינדיגוגו

Undress – להחליף בגדים מול כולם בלי לחשוף כלום

d0f14a24a641302694b1b4cbb94398f4_large

מקור: Undress

יש נשים בקהל? אתן בוודאי מכירות את הסיטואציה בה אתן חייבות להחליף בגדים במקום ציבורי. החלופות בדרך כלל, איך לומר, על הפנים: לנסות להחליף בגדים מתחת למגבת שנופלת כל רגע, להיכנס לשירותים ציבוריים מוזנחים או להחליף בגדים בתוך מכונית תוך כדי תמרונים ומתיחות שלא היו מביישים נערות גומי מקרקס סיני. אז תכירו את ה-Undress (שם מבריק). מדובר בשמלה, אותה לובשים על גבי הבגד שאתן רוצות להחליף, ומאפשרת לכן להחליף תוך זמן קצר ביותר לבגד חדש, מבלי לחשוף דבר. הסוד טמון בכיסים המיוחדים ובתפס של השמלה, שמאפשרים בעזרת התמרונים הללו להחליף אפילו חזיית ספורט. אנחנו יכולים להתחיל להסביר כיצד הקסם נעשה, אבל במקום זה, אפשר פשוט לראות את הסרטון המצורף.

מחיר יחידה: 89 דולרים עבור יחידה (כולל משלוח לישראל)

מועד משלוח משוער: ינואר 2015

הגיעו ליעד? המפתחים רצו לגייס 22,000 דולר, נכון לכתיבת שורות אלה הפרוייקט גייס 347,170 דולר, כשנותרו עוד פחות מ-48 שעות, אז כדאי למהר.

לדף הפרוייקט בקיקסטארטר

The miniPCR DNA Machine – לחתני פרס נובל של העתיד

620

מקור: miniPCR

אנחנו נולדים לעולם של DNA: בדיקות גנטיות בזמן הריון יכולות להעיד על בעיה אצל העובר, המזון שאנחנו צורכים מהונדס גנטית, בדיקת DNA קובעת קשר ביולוגי בין אנשים, DNA משמש כראייה משפטית קבילה ואנחנו יכולים לדעת הרבה מאוד על אבות-אבות-אבות-אבותינו בעזרת דגימת DNA פשוטה. ד"ר סבסטיאן קרייבס וד"ר זיק סאוודרה הם 2 מדענים מ-MIT, המתמחים בביולוגיה מולקולרית, שפיתחו ערכת DNA ביתית פשוטה, המתבססת על שיטת ה-PCR. שיטת ה-PCR (ראשי תיבות של Polymerase Chain Reaction, או תגובת שרשרת של פולימראז). מאפשרת לגלות מחלות גנטיות, השוואות פרופילים גנטיים של אוכלוסיות שונות, לקבוע אבהות ועוד. המיני-מכונה שהם פיתחו מביאה את בשורת המחקר הגנטי לכל תלמיד, שיוכל מעתה ליהנות בביתו או בבית הספר שלו מציוד ומתנאים שהיו זמינים עד עכשיו רק במעבדות. הערכה מלווה באפליקציה ייעודית ומאפשרת לחתן פרס הנובל העתידי לייצר עץ DNA משפחתי, להתנסות במעבדת מז"פ ניידת המתבססת על ראיות DNA, לגלות מזון מהונדס גנטית (GMO) ועוד.

מחיר יחידה: 599 דולרים עבור יחידה (כולל משלוח לישראל)

מועד משלוח משוער: פברואר 2015

הגיעו ליעד? המפתחים רוצים לגייס 20,000 דולר, נכון לכתיבת שורות אלה הפרוייקט גייס 2,797 דולר.

לדף הפרוייקט בקיקסטארטר


לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו באוקטובר 2014

$
0
0
מקור: Flickr, cc-by-tracy_olson

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש ספטמבר

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

מקור: Flickr, cc-by 401(K) 2013

מקור: Flickr, cc-by 401(K) 2013

StoreDot מגייסת 42 מיליון דולרים לפיתוח סוללה הנטענת בשניות

חברת הסטארטאפ הישראלית StoreDot, העומדת מאחורי טכנולוגיה המסוגלת להטעין מכשירי סמארטפון ומכשירים סלולריים בתוך פחות מ-30 שניות, מודיעה על השלמת סבב גיוס שני בסך 42 מיליון דולרים.

מסתמן כי האבטיפוס של החברה הצליח למשוך את תשומת ליבם של המשתמשים וכמובן המשקיעים, שתומכים בה בתהליך הפיתוח ומעוניינים להנגיש את הפתרון לכלל האוכלוסיה. החברה מתכננת להשתמש בסכום הגיוס הנוכחי על מנת להפוך את האבטיפוס למוצר מסחרי, שיהיה זמין לקהל המשתמשים הרחב, כמו גם להרחיב את החברה ולהמשיך להתפתח גם אל תחומים אחרים.

Houzz מגייסת 165 מיליון דולרים; תעזור לכם בתהליך שיפוץ הבית

חברת הסטארטאפ Houzz, המפתחת פלטפורמה לשיפוץ בתים ועיצוב מחדש, מודיעה על השלמת סבב גיוס רביעי בסך 165 מיליון דולרים. הפלטפורמה של החברה מציעה למשתמשים את כל הכלים להם הם זקוקים על מנת לשפר את הבית שלהם, בין אם באמצעות שיפוץ מאסיבי, בנייה של בית מאפס או רכישה של כמה פריטים ומיקומם מחדש בחלל החדר.

כחלק מההודעה על סבב הגיוס הנוכחי, הודיעה החברה על השקת שירות הבטא החדש שלה, Houzz Marketplace. שירות זה יאפשר למשתמשים להסתובב באתר, לצפות בחפצים שמצאו חן בעיניהם ולרכוש אותם בלחיצת כפתור, כשכבר בשלב זה החברה מציעה למעלה ממיליון מוצרים לרכישה, ממגוון רחב של מוכרים.

הסטארטאפ הישראלי MedAware מגייס מיליון דולרים כדי למנוע טעויות של רופאים

כאשר הרופא שמולנו רושם לנו מרשם לתרופה או טיפול מסויים, רובנו לא מעלה על דעתו שהוא יכול לטעות. ובכן, הפתעה: גם רופאים טועים. ולא מעט. למעשה, טעויות במתן מרשם גורמות לכמעט מיליון וחצי מקרים של אשפוז, פציעות ומוות בארה"ב לבדה, מדי שנה. חברת הסטארטאפ הישראלית MedAware מנסה לשים לתופעה סוף בעזרת גיוס הכוח של ביג דאטה.

הסטארטאפ הישראלי, שנוסד ב-2012, משתמש בטכנולוגיה של ניתוח בזמן אמת של ביג דאטה ואלגוריתמים של בינה מלאכותית כדי לנתח רשומות רפואיות דיגיטליות (Electronic Medical Records). המערכת לומדת בצורה אוטומטית כיצד רופאים מטפלים במטופלים שלהם. מרשמים ששונים משמעותית מטווח הטיפול הנהוג מסומנים כ"בעייתיים". כ-2% מהמרשמים "הבעייתיים" הללו הם קטלניים וגורמים למוות של מטופלים.

MobileSpaces הישראלית נרכשת על ידי PulseSecure

ספקית מוצרי האבטחה והגישה האמריקאית PulseSecure הודיעה כי רכשה את חברת הסטארטאפ הישראלית MobileSpaces, המפתחת מוצרים ייעודיים לארגונים, שמטרתם לאבטח את אפליקציות המובייל שלהם. סכום הרכישה אינו פורסם בהודעה הרשמית, אך לפי ההערכות מדובר בסכום של 60-80 מיליון דולרים.

הרכישה של MobileSpaces ומיזוגה עם PulseSecure מיועדת לייצר מערכת משומנת שתדע לעמוד במערך המכירות המיועד למגזר הארגוני ( Enterprise Sales Cycle) ולהטמיע את המוצרים בצורה יעילה ומהירה יותר ובכך להעלות משמעותית את השווי של החברה הממוזגת.

Reduxio מגייסת 15 מיליון דולרים מסיגייט

חברת הסטארטאפ הישראלית רדוקסיו (Reduxio), העוסקת בפיתוח מערכות אחסון היברידיות, מודיעה על השלמת סבב גיוס שני בסך 15 מיליון דולרים. החברה הבינה שעל מנת להציע את הפתרון האידיאלי ולשרת את הצרכים של הארגון בעידן הנוכחי, יהיה עליה לשלב חומרה מתקדמת עם פיתוח ארכיטקטורה בסיסית חדשה לתחום הענן.

התוצאה היא מערכות האחסון ההיברידיות שפיתחה החברה, שכאמור מסוגלות לענות על הצרכים של סביבות האחסון הארגוניות העדכניות, המאופיינות במחשוב ענן, מכונות וירטואליות ומערכות מידע מובנות – בעלות נמוכה יחסית לזאת שהייתה קיימת עד היום בשוק.

Appsee מגייסת 2 מיליון דולרים

חברת הסטארטאפ הישראלית Appsee (לשעבר UserVOD), המפתחת פלטפורמה לניטור וניתוח מעמיק של אפליקציות מובייל, הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 2 מיליון דולרים. ניתוח אפליקציות הוא תחום שהתפתח ביותר בתקופה האחרונה, ומספק מידע חשוב עבור מפתחי האפליקציות. בעזרת המידע הזה הם יכולים להבין את התנהגות המשתמשים שלהם בצורה הטובה ביותר ולגלות היכן נקודות התורפה של האפליקציות: מה גורם למשתמשים לא להרשם, מה גורם להם לא להשלים תהליך רכישה, בעיות בממשק וכו.

הפלטפורמה של Appsee זמינה למפתחים בהטמעה פשוטה של שורת קוד אחת בתוך האפליקציה. נכון לעכשיו, מפתחי אפליקציות iOS יכולים ליהנות מ-Appsee, כשגרסת האנדרואיד נמצאת בשלב הבטא.

היזמת נעמה מורן מגייסת 2.5 מיליון דולרים ל-Sourcery, סטארטאפ לניהול מסעדות

היזמת הסדרתית נעמה מורן הפועלת מזה מספר שנים בעמק הסיליקון גייסה 2.5 מיליון דולר לסטארטאפ החדש שהקימה, Sourcery, המפתח תוכנה למנהלי מסעדות ומסייע להם לנהל את העבודה אל מול הספקים.

Sourcery היא שירות מקוון מבוסס תוכנה המיועד למנהלי מסעדות במגוון מטלות ניהוליות: היא מאפשרת להם לנהל באופן דיגיטלי את ההזמנות מול ספקי המזון וציוד המטבח, בכלל זה לנהל את התשלומים ולאגור את החשבוניות ולהציגם בצורה חכמה וממוינת; היא מנתחת ומציגה באופן חכם את דפוסי המטבח כמו למשל: קצב הצריכה של המוצרים והמנות, דירוג המנות האהובות או השינוי במחירים לאורך תקופות שונות.

מיקרוסופט רוכשת את Equivio הישראלית תמורת 200 מיליון דולרים

חברת הסטארטאפ הישראלית Equivio בדרך להימכר למיקרוסופט תמורת סכום נאה של 200 מיליון דולר. המוצר שמפתחת החברה נועד לתת פתרון אוטומטי לניתוח טקסטים ארוכים ומורכבים הן במסמכים והן במיילים.

האלגוריתם שפיתחה החברה יכול לקבץ ביחד מסמכים בהתאם למגוון מאפיינים כמו נושאים, מילות מפתח ובמקביל, לסמן את הקטעים החשובים בכל מסמך, מה שיכול לחסוך שעות עבודה רבות, כשעובדים על מסמכים רבים. הכלים הללו פונים באופן טבעי לקהילה המשפטית, ולא מפתיע למצוא בין לקוחותיה את משרד המשפטים האמריקאי, רשות המסחר האמריקאית, פירמות ראיית חשבון כמו KPMG ו-Deloitte ועוד מאות משרדים של עורכי דין בשוק האמריקאי.

בדרך לסמארטפון הישראלי המתקדם והיקר בעולם, Sirin מגייסת 25 מיליון דולרים

יצרנית סמארטפונים חדשה היא לא משהו שצץ בכל יום, במיוחד לא כזו שמכוונת אל קהל לקוחות עשיר במיוחד ולא אל שווקים מתפתחים. אלא ש-Sirin היושבת בתל אביב בדרך לעשות בדיוק את זה: לבנות מכשיר סלולרי שעתיד לעלות כ-10,000 דולר.

Sirin נוסדה לפני פחות משנה על ידי היזם הסדרתי טל כהן. לאחר שמכר את החברה שלו, ibetcha.com ל-Vivendi Universal ב-2003, כהן עבד במספר חברות שונות עד שעלה בראשו הרעיון לבנות מכשיר המיועד לקהל העשיר. נכון להיום ישנן עשרות יצרניות סלולר בשוק המכוונות אל קהל המשתמשים הרחב, כשחלקן מציעות גרסאות של מכשירים מסויימים המגיעים עם שיבוצי יהלומים, עיטורים מיוחדים ושאר תוספות הגורמות למחיריהם לעלות בהתאם.

Hello Doctor הישראלית מגייסת 700 אלף דולרים, מסתנכרנת מעתה עם HealthKit

הסטארטאפ הישראלי ״הלו דוקטור״ (Hello Doctor), המציע פלטפורמה לניהול רשומות רפואיות על ידי המטופלים, משלים סבב גיוס בסך 700 אלף דולרים ממספר אנג׳לים מפייסבוק, גוגל ומספר חברות פארמה.

שיתוף פעולה נוסף ומשמעותי אותו מציגה החברה, הוא עם אפליקציית הבריאות של אפל,Healthkit. השילוב בין השתיים יאפשר להלו דוקטור להוסיף מידע רלוונטי אל תיק המטופל, שיכלול גם את כמות הצעדים שהולך בכל יום, צריכת הקלוריות שלו וכמובן, לחץ הדם והדופק שלו, לצד מגוון מדדים אותם ירצה לשמור המשתמש על ידי מוצרי צד שלישי אותם יסנכרן אל המכשיר הסלולרי שלו.

הסטארטאפ הישראלי UpRight מגייס חצי מיליון דולרים עבור גאדג׳ט קטן שישמור לכם על הגב

הסטאראטפ הישראלי UpRight עליו כתבנו בעבר כשניהל קמפיין אינדיגוגו מוצלח, פיתח גאדג'ט לביש שממוקם על הגב ובודק בכל רגע נתון האם אנו זקופים או רכונים. עכשיו מודיעה UpRight על גיוס מוצלח של כחצי מיליון דולר.

לצורך בדיקת הכיפוף והיציבה שלנו, מכיל ההתקן שפיתחה החברה 2 חיישנים: אקסלרומטר (חיישן תאוצה) וחיישן כיפוף (Strain Gauge) יחד עם קישוריות Bluetooth, לצורך העברת נתונים לסמארטפון. את ההתקן מצמידים לגב בעזרת מדבקה רפואית ייעודית של חברת 3M. לאחר ההפעלה, ינטר ההתקן בכל רגע נתון את היציבה שלכם ואם הוא יזהה שאתם כפופים ונרפים, הוא ירטוט קלות, כדי להזכיר לכם לשבת זקוף.

חברת הגיימינג הישראלית Diwip נמכרת ל-Imperus תמורת 100 מיליון דולרים

ישראל כבר ידועה כמעצמת סייבר, אולם עם כל הכבוד לסייבר, הגיימינג (או בשם הפחות מכובס, הימורים ומשחקים חברתיים) היה פה קודם ועכשיו, הגיע תורה של חברת Diwip התל-אביבית.

חברת Diwip נוסדה בשנת 2010 על ידי יניב גמזו ואודי קנצוקר, ששימשו מאז כמנכ"לים משותפים. החברה פיתחה מספר משחקים ומותגים בהם Best Casino, Bubble World ו-Slots Club. המשחקים שפיתחה החברה עובדים במודל הפרימיום, כשהשחקן יכול ליהנות ממשחקים חינמיים, ולאחר מכן, לרכוש שלבים מתקדמים ופריטים שונים שישמשו אותו לצורך המשחק.

Xplenty הישראלית מגייסת 3 מיליון דולרים על מנת לפשט את עולם ה-Big Data

חברת הסטארטאפ הישראלית Xplenty, המעוניינת להרחיב את מגוון האפשרויות הקיימות כיום למשתמשי Hadoop, מודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 3 מיליון דולרים.

בפועל, התשתית אותה מציעה החברה מתמקדת בשלוש נקודות עיקריות: תשתית, פיתוח תהליכים וניהול משימות (Jobs), והיא מאפשרת להקצות משימות, לבצע אופטימיזציה ל-Clusters ולנהל את אותן משימות בלחיצה אחת, או בכמה לחיצות בודדות. כך, תהליך הפיתוח מתבצע בסביבה נטולת קוד, המתמקדת בממשק ויזואלי המאפשרת בנייה של משימות באמצעות Drag and Drop. מאחורי הקלעים, החברה היא זאת שבונה אוטומטית את הקוד הדרוש לביצוע המשימה, בהתאם לדרישותיו של המשתמש.

יזמים, תרשמו לעצמכם: כרמל ונצ'רס סיימה גיוס של 194 מיליון דולרים לקרן חדשה

כרמל ונצ'רס, אחת מקרנות הון הסיכון הפעילות ביותר בישראל בשנה האחרונה, הודיעה על השלמת גיוס של 194 מיליון דולר לקרן חדשה, הרביעית במספר. כרמל כבר החלה להשקיע מהקרן הרביעית בשורת חברות ביניהן חברת Playbuzz, שעקפה את BuzzFeed בכמות השיתופים ברשתות החברתיות וחברת הגיימינג LuckyFish, שנהנית ממיליון שחקנים פעילים בחודש.

את הקרן החדשה מובילים שישה שותפים: שלמה דוברת, אבי זאבי, אורי בנדורי, רונן ניר, דניאל כהן ואיציק אבידור והיא תשקיע, כמו שלוש קודמותיה, בחברות צעירות בסקטורים המתאפיינים בצמיחה מואצת. המדובר בחברות בתחומי תוכנה ארגונית, תשתיות דאטה סנטר, ביג דאטה, אבטחת סייבר, טכנולוגיות פיננסיות, מדיה דיגיטלית ואפליקציות קמעונאיות.

הסטארטאפ YouAppi מרעננה מגייס 3 מיליון דולרים

חברת הסטארטאפ הישראלית YouAPPi, המפתחת פלטפורמה להפצת אפליקציות מובייל וניטור תוכן, הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 3 מיליון דולרים. החברה מנסה לעזור לקהל לקוחותיה, חברות תוכן ומפתחי אפליקציות בעיקר, על ידי השתלת ווידג'ט או באנר תוכן באתר הממליץ למשתמש להוריד אפליקציות המותאמות לו אישית.

ההמלצות נעשות על בסיס האפליקציות המותקנות במכשיר של הגולש ולמידת הרגלי השימוש שלו במערכת התוכן. החברה אוספת את כל הנתונים הללו לפי המכשיר בו הצרכן משתמש, ומספקת לו לינקים לחנות המתאימה (AppStore, Play Store וכו'). מאז 2012, מהנדסי החברה משפרים את אלגוריתם הניבוי של החברה, שמנתח את התנהגות הלקוחות על סמך 25 פרמטרים דמוגרפיים, גיאוגרפיים והתנהגות ברשת.

Spondoolies מגייסת 5 מיליון דולרים לכריית ביטקוין

בשנה האחרונה סבל הביטקוין, חלוץ המטבעות הקריפטורגרפיים והפופולארי ביותר מביניהם, מצניחה חופשית בשערו. למרות זאת, התעשייה שסובבת את המטבע אינה מראה סימנים של האטה והסטארטאפ הישראלי Spondoolies, שמפתח ציוד לכריית ביטקוין (ASIC), הצליח לגייס 5 מיליון דולר בסבב גיוס B.

Spondoolies פועלת בתחום של בניית יחידות כרייה של מטבעות קריפטוגרפיים, תוך כדי צריכת אנרגיה נמוכה. נישה זו הינה רווחית ומשתלמת יותר לכורים, בייחוד לאחר הצניחה בשער המטבע ועליית הקושי בכרייה שלו.

QualiSystems מגייסת 8 מיליון דולרים

החברה הישראלית קוואליסיסטמס (QualiSystems), המפתחת פתרונות תוכנה לניהול ואוטומציה של תשתיות IT ותהליכי DevOps, מודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 8 מיליון דולר.

קוואליסיסטמס מציעה ללקוחותיה שני פתרונות: CloudShell ו-TestShell, המיועדים לסייע בתהליכי הניהול והאוטומציה בעת הטמעה של תשתיות IT ורשתות תקשורת מורכבות בארגונים, וכמובן בעת ביצועי בדיקות אוטומציה ורשתות.

Matomy הישראלית רוכשת את MobFox תמורת 17.6 מיליון דולרים

חברת הפרסום הדיגיטלי הישראלית Matomy הודיעה על רכישת קבוצת MobFox שאחראית על פלטפורמת הפרסום הפרוגרמטי למובייל המובילה באירופה.

MobFox, אשר נוסדה ב-2010, נחשבת לחברה הגדולה באירופה בתחום הפרסום הפרוגרמטי ואחת מ-10 הגדולות בעולם. החברה, שמציעה פתרון משולב ואחיד למפרסמים ולחברות פרסום, עובדת עם למעלה מ-300 מפרסמים פעילים ויותר מ-10,000 אפליקציות ואתרי מובייל, לצד רשתות הפרסום המובילות דוגמת Facebook, Nexage, Inmobi, Mopub ו-Admob.

ביג גיוס: BigPanda מגייסת 7 מיליון דולרים

חברת הסטארטאפ הישראלית BigPanda, המפתחת פתרון של ניהול תקלות (Incident Management) שמאפשר לחברות לזהות בעיות אפשריות לטפל בתקלות ולהקצות אנשי צוות לטיפול במשימות השונות, מודיעה BigPanda על השלמת סבב גיוס בגובה 7 מיליון דולר.

הפתרון של BigPanda מאפשר לארגונים גדולים ולחברות קטנות לעשות "סדר" בכל הקריאות וההתראות, כך שכשדברים משתבשים (והם תמיד משתבשים בסוף) הפתרון יהיה מהיר ויעיל. הפתרון של החברה נולד מתוך הצורך של צוותי IT לענות לזרם בלתי פוסק של תקלות וקריאות, שיצרו צוואר בקבוק.

Credorax מגייסת 40 מיליון דולרים

חברת הסטארטאפ Credorax, המפתחת פלטפורמת תשלומים מקוונת, משלימה סבב גיוס בסך 40 מיליון דולרים. Credorax אמנם החלה את דרכה כחברת סליקה, אך נכון להיום ממצבת את עצמה כבנק סליקה (Acquiring Bank) המסוגל לעבוד ישירות מול חברות האשראי, באמצעות גביית הסכום הרצוי והעברתו לבית העסק.

במטרה להציע חווית תשלומים טובה יותר מזאת הקיימת כיום, החברה פעלה במהלך השנים האחרונות על מנת לבנות ארכיטקטורה בינלאומית שתאפשר למוכרים ולרוכשים לקבל ולשלוח תשלומים ללא תלות במיקום הגיאוגרפי שלהם. כלומר, לא משנה אם המוכר נמצא במדינה אחת, הרוכש במדינה שניה ו-Credorax במדינה שלישית, היא יכולה לאשר את התשלום מול חברת האשראי ולהעביר אותו מהרוכש אל העסק הקונה.

אקזיט כחול-לבן: ConferPlace הישראלית נרכשת על ידי Meda Group הישראלית

חברת הסטארטאפ הישראלית ConferPlace, המפתחת פלטפורמה לכנסים וירטואלים, מודיעה על כך שנרכשה על ידי Meda Group הישראלית גם היא. בעוד שסכום הרכישה לא ידוע, הוא מוערך בכמה מיליוני שקלים.

הפלטפורמה אותה פיתחה ConferPlace מאפשרת למשתמשים להשתתף בכנסים וועידות מרחוק, בצורה מקוונת. כך, יכולים לבקר בביתנים, לצפות בהרצאות ולהתרשם מהמציגים השונים, מבלי לצאת מהבית. המשמעות היא שהמשתמשים יכולים להשתתף במספר כנסים הנערכים באותו היום במקביל ולהשתתף בפאנלים השונים, מבלי לפספס שום דבר – אפילו לא יום עבודה.

אקזיט טעים במיוחד: OpenRest הישראלית נמכרת ל-Wix

חברת Wix הישראלית, שהונפקה לפני כשנה בבורסת הנאסד"ק בניו יורק וכבר הספיקה לשבור את מחסום מיליארד הדולר, הודיעה היום (ד') על רכישתה של חברת הסטארטאפ הישראלית OpenRest תמורת סכום לא ידוע.

חברת OpenRest פיתחה מערכת לניהול ולהזמנת משלוחים ממסעדות דרך אתרי אינטרנט ומובייל. בין השאר, פיתחה החברה מערך מוצרים לבעלי מסעדות שמאפשרים להם לקבל ולנהל הזמנות אונליין, ליצור בקלות אפליקציות מובייל, לגבות תשלומים ברשת ועוד. החברה שהוקמה ב-2011 על ידי דני לשם ויואב עמית, פעילה הן בתל אביב והן במשרד בדלאוור.

Freightos מגייסת 7.6 מיליון דולרים

חברת הסטארטאפ הישראלית Freightos, המפתחת פלטפורמת השוואת מחירים לשירותי תובלה והובלה בינלאומיים, מודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 7.6 מיליון דולרים.

הפלטפורמה אותה פיתחה Freightos נועדה לגשר בין עולם השילוח הפיזי לעולם הטכנולוגיה העכשיווי, באמצעות הצגה והנגשה של כלים שיעזרו למי שמעוניין לייצא או לייבא סחורה, להבין את השוק בצורה טובה יותר. מאחורי הקלעים, החברה משכללת מגוון פרמטרים רחב החל משיטת השילוח: אוויר, ים או יבשה, דרך הנתיבים המהירים ביותר, המוצרים אותם מעוניינים הגורמים השונים להעביר, שיטות השליחה השונות וכדומה.

Valooto מגייסת 1.5 מיליון דולרים

Valooto הישראלית, המפתחת פלטפורמת ענן לייעל ושיפור תהליכי מכירה בחברות, מודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 1.5 מיליון דולרים. הפלטפורמה אותה פיתחה Valooto הינה Collaborative Sales Engagement במודל SaaS, פלטפורמת ענן שיתופית המיועדת לארגוני המכירות. בעזרתה, יכולות החברה לבצע אינטרקציה בזמן אמת בין לקוחותיה השונים, שותפיה העסקיים וכמובן, צוותי המכירות עצמם.

מטרתה של החברה היא להפוך את תהליך בניית ההצעות ללקוחות השונים, החל ממשא המתן הראשוני ועד לסגירת החוזה, לתהליך פשוט, דינאמי ואינטרקטיבי הכולל בתוכו את כל הגופים הרלוונטים אליו: הלקוח, איש המכירות והשותפים העסקיים.

קריאת חובה: 5 ספרי העסקים שאתם חייבים לקרוא

$
0
0
מקור: יח"צ, עיבוד תמונה
flickr, cc-by, spykster

flickr, cc-by, spykster

כתבה מאת סימון ריינולדס.

אפשר ללמוד משהו מכל ספר שקוראים, אבל כשמדובר בביצועים טובים יותר בעולם העסקים, יש חמישה ספרים מקצועיים שבולטים יותר מכל השאר. אם אתם מעוניינים ליצור מערכת עסקית ברמה עולמית או סתם להרחיב את הבנתכם בעולם העסקים, ואין לכם את כל הזמן שבעולם ללמוד ולחקור, אלה הם 5 הספרים שכדאי לכם לקרוא:

laws of marketing1. 22 חוקי הברזל של השיווק / ג'ק טראוט ואל רייס

אם אתם נאבקים עם האסטרטגיה של החברה שלכם, זה הספר היחיד שעליכם לקרוא. הכרך הדק הזה מכיל יותר רעיונות חכמים על הבדלים בעלי משמעות מכל ספר אחר שיצא לי לקרוא. אין כאן ז'רגון מורכב או מתודולוגיות שעוצבו על מנת לגרום למחבר להראות כגאון.רק טקטיקות פשוטות של חוכמת רחוב שיגרמו לאנשים לשים לב לחברה שלכם ולרצות בה. אפשר להרוויח הרבה מאוד כסף כיועץ שיווקי רק מתוך דקלום העקרונות שבספר.

\

\

\

\

winning-by-jack-welch2. להוביל ולנצח (Winning) / ג'ק וסוזי וולש

הספר, שיצא לאחר פרסום האוטוביוגרפיה של וולש (שהיה מנכ"ל ג'נרל אלקטריק במשך 20 שנה), הוא נטול תיאוריות פומפוזיות. יש בו רק עובדות קשיחות על מה שנדרש על מנת לבנות תאגיד שלא מפסיק לצמוח, אפילו בסקטורים המתאפיינים בצמיחה נמוכה. וולש יכול להיות ישיר מאוד ואף צורם, אך הוא מטיף מתוך ניסיונו הרב.

\

\

\

\

focal point3. נקודת מוקד (Focal Point) / בראיין טרייסי

זה הספר עבור מנהיגים עסקיים ויזמים שטובעים במשימות ולכן מתקשים לפרוץ ולייצר צמיחה חדשה. הספר כולו עוסק בהפשטה של צורת העבודה באופן סיסטמטי, ומיקוד הזמן שמתפנה להתעסקות בדברים החשובים באמת בחברה. מהי נקודת המוקד בכל תחום בעסק שלכם?

הספר הזה יהיה הארה אמיתית לכל מי שלא בטוח מהן המשימות החשובות ביותר.

\

\

\

\

dan-s-kennedy-the-ultimate-marketing-plan-1-6384. תוכנית השיווק האולטימטיבית (The Ultimate Marketing Plan)/ דן קנדי

קנדי מלמד בעלי עסקים כיצד להרוויח יותר כבר מעל 40 שנה והספר הזה הוא היצירה הגדולה ביותר שלו. הוא מתמקד באופן בו יש לבחור את קהל המטרה וכיצד ליצור עבורו הצעות אפקטיביות לאורך זמן. הספר אמנם מלא בהפניות לספריו הקודמים של קנדי ולקורסים של עמיתיו, אך זה לא גורע משימושיותו.

\

\

\

\

book_01_01_l5. תשוקה להצלחה (A Passion For Success)/ קאצו ינמורי

על אף שאינו מוכר במערב, ינמורי נבחר פעמיים ליזם השנה ביפן. שלושת ספרי העסקים שלו הם בין הטובים שנכתבו. הספר הזה הוא יוצר דופן בכך שהוא מערב טכניקות ניהול מבריקות עם פילוסופיות עמוקות על הפוטנציאל האנושי והתפקיד התאגידי. זה לא רק ספר עסקים שמביא דוגמאות, זהו מדריך חיים כולל לחיי פרברים.

 

אז בדקו את חמשת הספרים האלה (שחלקם תורגמו לעברית) ושקלו ברצינות להפוך אותם לחלק מהספריה שלכם. אמצו את החוכמה שבהם והשמים יהיו הגבול מבחינתכם.

\

\

\

הכתבה פורסמה לראשונה בפורבס ישראל.

לקריאה נוספת

האם דווקא אפריקה תפתור את התלות האנרגטית של אירופה?

על האיש שהמציא את עמק הסיליקון

 

האזינו: איך סטארטאפים צריכים לנהל יחסי ציבור כדי להגיע לעיתונאים? [ראיון עם יניב פלדמן]

$
0
0
podcast

yaniv

בפרק 10 של ״השבוע״ אנחנו מראיינים את יניב פלדמן, מייסד שותף בגיקמדיה המפעילה את אתר גיקטיים ומי שמקבל (ביחד עם הצוות שלו) עשרות פניות ביום מסטארטאפים שמנסים לקבל חשיפה בגיקטיים.

בתור יזמים, אחת הדרכים הטובות ביותר להשיג הרבה משתמשים וחשיפה למוצר שלנו היא יחסי ציבור. זה נראה פשוט מהצד, אבל מעשית זה ממש מסובך ולרוב פניות לעיתונאים נענות בדממה מוחלטת מצידם.

ניסינו להבין מיניב מהי ״השיטה״ למשוך את תשומת הלב של עיתונאים כמוהו, ואת התשובה שלו ניתן לתמצת במשפט פשוט: ״מה שמעניין אותי זה מה שמעניין את הקוראים שלי, זה מה שיביא לי הרבה כניסות לאתר, ואתה צריך לגרום לי לחשוב שלכתוב על הסטארטאפ שלך יהיה מספיק מעניין בשביל להביא לי קוראים״.

בעצם, בדיוק כמו שאנחנו בתור יזמים חושבים כל הזמן על איך אנחנו עושים מוצר שאנשים באמת רוצים וישתמשו בו באמת, ככה אנחנו צריכים לחשוב על הסיפור שלנו מול העיתונאי והאם הקוראים של אותו העיתונאי ימצאו את הסיפור שלנו מעניין ובאמת ירצו לקרוא אותו.

״לדוגמא, במקרה של Techcrunch, אם אתה בוגר Ycombinator או שהשקיע בך משקיע גדול, או שאתה מתחרה באיזשהי חברה גדולה ויש לך יומרנות לנצח, או שאתה באמת עושה מהפכה בלפתור בעיה מאוד מוכרת שיש לקהל הספציפי של Techcrunch.״

לתחזק מערכת יחסים

בנוסף, מסתבר שיש צד נוסף של יחסי ציבור שהוא לבנות מערכות יחסים אותנטיות עם כתבים שונים ברחבי העולם, והיום בעזרת טוויטר ופייסבוק (בעיקר טוויטר הפלטפורמה האהובה כל כתבים בחו״ל) אפשר ליצור מערכות יחסים כאלה בעזרת יצירת דיאלוגים שמביאים ערך לכתב – לדוגמא הפניה ללינק רלוונטי, מענה לבקשות עזרה ושליחת טיפים על דברים מעניינים שלאו דווקא קשורים לסטארטאפ שלכם. מערכות היחסים האלה עד כדי כך חשובות שיניב חושב שזה בהחלט צריך להיות חלק מה-job description של כל מנהל שיווק של סטארטאפ.

שוחחנו עם יניב על דברים רבים נוספים, כמו על ההשקה מחדש הממשמשת ובאה של geektime.com (הגירסה הבינלאומית של גיקטיים), על האם גיקטיים זה סטארטאפ (כן! והם גם גייסו כסף), ואיך לא – על YO.

האזינו לראיון עם יניב פלדמן בפודקאסט "השבוע"

להאזנה לכל הפרקים של פודקאסט "השבוע" ולמעקב אחר הפודקאסט

טלוויזיה, אינטרנט וסלולר –שירות חדש יגלה לכם כמה אתם פרייארים

$
0
0
BIG
מד הפראייריות של Sparkee. מקור: Sparkee

מד הפראייריות של Sparkee. מקור: Sparkee

מה הדבר שהכי שנוא על הישראלים? נכון, להיות פראייר. מה הדבר שהכי אהוב עליהם? להוכיח לחברים שלהם שהם יצאו פראיירים והיו יכולים לשלם הרבה פחות. Sparkee הוא סטארטאפ ישראלי חדש שמאיים לשים קץ לשתי התופעות ומגייס לשם כך את חוכמת ההמונים. אם הסטארטאפ הצעיר אכן יצליח במשימה שלו הוא יוכל לחולל מהפכה של ממש בהתנהלות שלנו מול החברות השונות והספקים השונים ולחסוך סכומים לא קטנים מדי חודש.

40% מהמשתמשים גילו שהם משלמים יותר מדי

הרעיון ל-Sparkee החל להתגלגל בראשו של אסף אליהו כאשר גילה חשבון אינטרנט על סך של 250 ש"ח שמונח על השידה של סבתו. אליהו, שכעס על ניצולם של אנשים מבוגרים שלא תמיד מבינים מה המחיר הראוי, החל לדבר על כך עם חברים וגילה שהבעיה קיימת גם אצל אנשים צעירים יותר, כאשר המחיר "משתנה" למשל עם תום מבצע, או עם עדכון מחירון חד-צדדי של ספק השירות. אליהו חבר לניצן פרידמן, בוגר מדעי המחשב בעל ניסיון של 9 שנים בתיכנות, ששימש כראש צוות פיתוח בסירס ישראל. שני המייסדים עזבו את מקומות העבודה שלהם והחלו לפתח את Sparkee, "כלב השמירה" שישמור לנו בצורה אוטומטית על החשבונות. אתם יכולים לחשוב על זה כ-Feex של החשבונות החודשיים, וניכר שגם המפתחים קיבלו השראה לא מעטה מהשירות המצליח, שמשתמש בחוכמת ההמונים, כדי לחסוך דמי ניהול במוצרים הפנסיוניים.

הפתרון של החברה פשוט: אתם מעלים את החשבונית האחרונה של הספק אותו אתם רוצים לבדוק. המערכת מנתחת את הנתונים, משווה מול חשבוניות שהעלו משתמשים אחרים לשירות ומול חשבוניות קודמות שלכם (אם קיימות) ותוך דקות היא מספקת לכם תשובה האם אתם פראיירים או לא. אולם למרות שהפתרון נשמע פשוט, מדובר בהליך מסובך למדי שמורכב מניתוח של אינסוף התוכניות והמבצעים הקיימים בכל רגע נתון אצל ספקי השירות השונים כמו חברות הסלולר, הטלוויזיה והאינטרנט.

בנוסף, ההשוואה חייבת להיות מדוייקת מבחינת התנאים. כלומר, לוודא שמדובר על אותו מספר דקות או קצב גלישה או מספר ערוצים וכו. המערכת גם צריכה לזהות חיובים וזיכויים חד-פעמיים בחשבון, ולהתעלם מהם. כמובן שבהתאם לעקרון המנחה את חוכמת ההמונים, ככל שיהיו יותר משתמשים, כך יהיה הפתרון של המערכת מדוייק יותר. בימים אלו מסכמים ב-Sparkee את שלב הבטא של השירות, שכלל כ-300 משתמשים, כשעל פי הנתונים שבידי החברה, כ-40% מהמשתמשים גילו שהם יכולים לחסוך כסף ורובם גם פנו לספקיות השירות שלהם והשיגו הנחה. כרגע, תומך השירות בספקים רבים כמו 012, 018, נטוויז'ן, Orange, פלאפון, Yes, HOT, בזק, בזק בינלאומי, אולם מטבע הדברים, עם התפתחות השירות, יתווספו אליו ספקים נוספים.

את החשבוניות תוכלו להזין למערכת על ידי העלאה ידנית או על ידי משלוח החשבונית לכתובת מייל של החברה. בנוסף, מציע לכם השירות כתובת מייל מותאמת אישית (לדוגמה: darthvader@sparkee.co) שאותה אתם מעבירים לספקי השירות השונים שלכם. מעכשיו, כל חשבונית חודשית שמוציאים ספקי השירות יגיעו ישירות אל השירות, שיעביר לכם אותן בצירוף ניתוח של הנתונים. הניתוח של המערכת נעשה אגב לא רק מול משתמשים אחרים, אלא גם מול חשבוניות קודמות שהעלתם למערכת. כך תוכלו לגלות אם "בטעות" הקפיצה החודש ספקית הסלולר שלכם את מחיר החבילה הבסיסית, או לחילופין אם הילדים או השותפים הזמינו יותר מדי סרטי VOD החודש.

מתחייבים שהשירות הבסיסי יינתן תמיד בחינם

מעקב נוח אחרי ההוצאות של לכל ספק. מקור: Sparkee

מעקב נוח אחרי ההוצאות של לכל ספק. מקור: Sparkee

השירות ניתן לאנשים פרטיים בחינם ומייסדי החברה מתחייבים שלעולם לא יגבו כסף מהמשתמשים עבור השירות הבסיסי. ההכנסות של החברה צפויות להגיע משני אפיקים: הראשון, שירותי פרימיום כמו למשל דשבורד שמאפשר לכם לנהל את החשבונות של כל המשפחה, והשני, שירות מקביל שפונה לעסקים ולארגונים.

בשיחה עם גיקטיים מספר ניצן פרידמן, מייסד-שותף ומנכ"ל החברה, כי הם עובדים במרץ על פיתוחים נוספים ביניהם פיתוח מנגנון ה-OCR שיאפשר גם סריקת חשבוניות, הוספה של משתמש וסיסמא של אתרי הספקים השונים לצורך משיכה אוטומטית של חשבונות קודמים וכן, הוספה של מערכת שתעזור ללקוחות להתמקח עם הספקים על ידי עזרה בניסוח המייל או ניהול השיחה (בדומה למה שאנחנו מכירים מ-feex).

פוטנציאל לשינוי של ממש

ניסינו את השירות והעלנו חשבוניות. לאחר ניתוח הנתונים של חשבונית הסלולר, קיבלנו הסבר בשפה ידידותית, הכולל גרף, שמסביר שהתנאים שלנו הם "מצוינים" ושלא נמצאו הצעות אלטרנטיביות טובות יותר אצל ספקים אחרים. גילינו שגם בחברת החשמל מצבנו טוב, אם כי ברור ששם אין לנו אלטרטנטיבה של ממש, והשירות נועד במקרה זה, כדי לאפשר לנו מעקב טוב יותר אחר החשבון. מעבר לכך, נתקלנו בכמה "מחלות ילדות", ביניהן: זמן עיבוד ארוך למדי לחשבונית (מכיוון שהתוכנית שהופיעה בחשבונית שהעלינו לא היתה קיימת במאגר המערכת); חיווי חסר, כאשר היתה בעיה עם קובץ שהעלנו; וגם ה-UI דורש עוד עבודה לא מעטה. ובכל זאת, נדמה שהפוטנציאל לשינוי של ממש בהרגלי הצריכה שלנו קיים.

ככל שהמפתחים יהפכו את האתר לנגיש ואינטואיטיבי יותר, וככל שיגדל מספר החשבוניות, יגדל הדיוק של המערכת ובעקבות זאת, גם כוח המיקוח שלנו כצרכנים ואין שום סיבה שעוד שנה מעכשיו נוכל להתחיל את שיחות המיקוח שלנו עם הספקים השונים בניתוח של Sparkee. (כניסה לשירות)

Gigya הישראלית מגייסת 35 מיליון דולר על מנת להתאים את האינטרנט במיוחד עבורכם [גיוס]

$
0
0
מקור: Shutterstock
מקור: Shutterstock

מקור: Shutterstock

גיגיה (Gigya) הישראלית, המפתחת פלטפורמות חברתיות לאתרי אינטרנט, מודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 35 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הובילה קרן ההשקעות Intel Capital, ביחד עם Common Fund ,Vintage Investment Partners והמשקיעות הקיימות בחברה הכוללות את Adobe, Advance Publications, Benchmark Capital, DAG Ventures, Greenspring Associates ו-Mayfield Fund. עד היום הושקעו בחברה 104 מיליון דולרים.

עוזרים לחברות לזהות את הלקוחות

פלטפורמת הענן אותה פיתחה גיגיה מאפשרת לאתרים, שירותים ואפליקציות לזהות את הלקוחות, המשתמשים והגולשים המגיעים אליהם, באמצעות הנגשת מנגנון הכניסה וחיבורו אל הרשתות החברתיות של המשתמשים. ההטמעה החברתית עוזרת להקל על אותם משתמשים בעת תהליך הרישום, שכן יוכלו לבצע אותו באמצעות מספר הקלקות בודדות, ולצידו תציע ערך מוסף ורלוונטי המבוסס על הפרופיל החברתי שלהם.

בצד של החברות והשירותים, אלה יוכלו לבסס קשרים טובים יותר עם לקוחותיהם באמצעות הפיכת גולש אקראי ובלתי מוכר למישהו המזוהה במערכת, מה שבתקווה יהפוך אותו ללויאלי ומעורב עוד יותר באתר או בשירות בו הוא משתמש. בנוסף, המשתמשים הופכים ״לסוכני פרסום״, בזכות שיתוף התכנים השונים לחבריהם באמצעות הרשתות החברתיות השונות.

לדברי החברה, הפלטפורמה שלה אף עוזרת להעלות את אחוזי ההרשמה בקרב הגולשים, כך שמעלה את סיכויי ההרשמה גם עבור משתמש שלא תכנן להכניס את פרטיו למערכת. אלמנט נוסף הנכנס למשוואה הוא המידע החברתי אותו בוחרים הגולשים לשתף עם בעלי האתר, שהופך לבעל ערך בתחום הפרסומי. כך, יכולות החברות להשתמש במידע על מנת להציג פרסומים רלוונטים למשתמש, שיעלו את מספר ההקלקות והמעורבות שלהן גם בפן זה.

לא רק תהליך ההרשמה מהיר ונגיש, אלא גם ההוספה של הפלטפורמה כולה אל השירות או האתר המדוברים. המפתחים אינם צריכים לשנות או לערוך את האתר או הקוד שכתבו על מנת להוסיף את השירות של גיגיה, אלא להטמיע פלאגין לקוד הקיים. כך, יכולים להתחיל להשתמש בשירותיה של החברה בתוך מספר דקות בודדות, ללא מאמץ.

נערכת להרחיב את קו המוצרים

גיגיה הוקמה ב-2006 על ידי אייל מגן, ערן קוטנר ורולי אליעזרוב. נכון להיום החברה משרתת למעלה מ-700 לקוחות ברחבי העולם, הכוללים שמות מוכרים וידועים כגון NBC, Forbes, AutoTrader, Dell, PacSun, Tommy Hilfiger, Barneys New York ועוד.

לדברי החברה, היא חוותה גדילה משמעותית במהלך השנה האחרונה ומאמינה כי עד סוף 2014 תעבד למעלה ממיליארד הרשמות וכניסות באמצעות הפלטפורמה שלה. החברה מתכננת להשתמש בסכום הגיוס הנוכחי על מנת להרחיב את נתח השוק העולמי שלה, כשמתכננת להשקיע בתחומי השיווק, המכירות וה-Client Services במשרדיה ברחבי העולם.

בנוסף, גיגיה מתכננת להרחיב את קו המוצרים שלה שיכללו, הודות להשקעה הנוכחית, עבודה ביחד עם חטיבת האבטחה של אינטל על מנת להביא פתרונות רלוונטים לשוק, שיאפשרו ללקוחות שונים להזדהות בקלות במגוון אתרים ואפליקציות סלולריות.

פטריק סלייר (Patrick Salyer), מנכ״ל גיגיה, הצהיר שהימים של אנונימיות ברשת נגמרו וזה דבר טוב, כי הצרכנים הבהירו שהתאמה אישית היא כאן כדי להשאר ועל מנת להגיע לשם, עסקים צריכים להבין את הרצונות והצרכים של לקוחותיהם, וזה מתחיל עם ההבנה מי עומד מולם.

עוד הוסיף סלייר כי גישות רבות לאיסוף וניהול המידע אודות הלקוחות מפרות את הפרטיות שלהם, לצד כך שאינן מדוייקות או אפילו שימושיות. לכן, גיגיה עיצבה את פלטפורמת זיהוי המשתמשים שלה מהבסיס על מנת להתמודד עם הסיבוכים הקשורים לזהות המשתמש המודרני, הכוללים בעיות סביב האלמנטים החברתיים, הסלולריים, עולם הפרטיות וכמובן אבטחת המידע. סלייר סיכם בכך ששיתוף הפעולה של החברה עם אינטל יאפשר לה להמשיך לחדש ולהתחדש, במטרה להפוך את האינטרנט לכזה המותאם אישית לכל אחד ואחת מאיתנו.

וידאו: Social Login

מקור תמונה: Shutterstock / Social Network background of the icons

emaze הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר, כדי לשנות את עולם המצגות [גיוס]

$
0
0
small
חלק מעשרות התבניות שעומדות לרשות המשתמשים. מקור: emaze

חלק מעשרות התבניות שעומדות לרשות המשתמשים. מקור: emaze

אנחנו לא יודעים על מה בדיוק דיברו בחדרי הישיבות של emaze, בזמן שהיזמים הציגו את המיזם שלהם למשקיעים השונים, אבל יש לנו תחושה לא רעה שהמצגת שהציגה את הנתונים לא היתה מצגת פאוורפוינט. ככה זה כשמדובר על סטארטאפ שרוצה להיות האלטרנטיבה הצעירה של פאוורפוינט הותיקה. עכשיו, מודיעה emaze על השלמת סבב גיוס ראשון.

האלטרנטיבה הצעירה לפאוורפוינט

emaze מציעה למשתמשים ליצור מצגות מרשימות, בסביבה תלת-מימדית, כך שלמרות הפשטות שביצירה שלהן, הן לא ייראו כמו עוד מצגת שראינו כבר מיליון פעמים. עתה מודיעה החברה על השלמת סבב גיוס ראשון של 2 מיליון דולר, בהובלת קרן FirstTime Venture Capital מקבוצת TheTime. לפני כשנה וחצי, גייסה החברה 800 אלף דולר בסבב סיד מחממת TheTime. חברת emaze הוקמה ב-2009 על ידי המייסדים מוטי ניסני, שמשמש כמנכ"ל, שי שוורץ, סמנכ"ל מוצר, ואריה ליבשין, סמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה.

עולם המצגות השתנה מעט מאוד בשנים האחרונות. כיום, ישנם מספר כלים מרכזיים ליצירת מצגות. האחד הוא כמובן Microsoft Power Point שנכלל בחבילת התוכנות אופיס או בגרסת הענן של החברה ה-Office365; הכלי השני הוא המקבילה של אפל, תוכנת ה-Keynote; השלישי הוא ה-Slides של גוגל, שמאפשר ליצור מצגות בענן. וכלי יצירת המצגות של Prezi, סטארטאפ הונגרי שמביא קונספט מעט שונה של תזוזה בסביבה דו מימדית, וצומח בקצב מרשים. emaze רוצה לשמש האלטרנטיבה לכלים המוכרים ולצורך כך היא מעמידה לרשות המשתמשים עשרות תבניות של מצגות שמאוחסנות בענן ובנויות בטכנולוגיית HTML5 עם CSS3 וג'אווה-סקריפט. כל שנותר למשתמשים לעשות הוא להזין את התוכן שלהם והמערכת עושה את כל השאר. לרשות המשתמשים עומד מגוון די גדול של תבניות, החל מתבניות סולידיות שמזכירות את הסגנון המוכר של פאוורפוינט ועד לתבניות תלת מימד מושקעות, המשתמשות ביכולות הגרפיות המתקדמות של המחשב. בראיון לגיקטיים אמר בעבר ניסני: "שוק המצגות מגלה התעניינות רבה בכלי אחר, לרענון הדרכים בהם המשתמשים מייצרים ומציגים מצגות, לאנשים נמאס להשתמש בפאוורפוינט והם מחפשים אלטרנטיבה". לדבריו, "פוטנציאל השוק הוא עצום וכ-500 מיליון אנשים ברחבי העולם יוצרים מצגות מדי שנה". המודל העסקי של החברה הוא Freemium, כשבאפשרות המשתמשים ליצור מצגות חינם או לשלם דמי מינוי חודשיים של 4.90 דולר בחודש או 9.90 דולר בחודש.

בשיחה עם גיקטיים מסר מוטי ניסני, מנכ"ל אימייז, "אני שמח על האמון של המשקיעים בנו. עולם המצגות צמא לחדשנות ואמייז היא התשובה. צמחנו מאוד בחודשים האחרונים במספר המשתמשים ובהכנסות. הכסף ישמש אותנו להאצת הצמיחה."

מצגת לדוגמה של emaze:

Powered by emaze

במה לבחור: השוואה בין דרופבוקס, גוגל דרייב, OneDrive ו-Copy

$
0
0
BIG
מקור: גיקטיין

מקור: גיקטייo

כבר כמה שנים שאנחנו נוהגים להשתמש בשירותי הענן השונים, כלומר, שרתים מרוחקים (לרוב, בארצות הברית) שמאחסנים את הקבצים והתוכן שלנו. חלקנו עושה בהם שימוש כמקום איחסון, בייחוד כשהמקום על הסמארטפון לא מספיק (בעיקר אנשי האייפון והנקסוס); חלקנו משתמש בענן ככלי פשוט ויעיל לשיתוף (לקבצים גדולים למשל); ולא מעט משתמשים בשירותים האלו לגיבוי של התמונות והמסמכים האישיים.

בעוד שהטכנולוגיה הבסיסית לא השתנתה בשנים האחרונות, הרי שכל אחת מהחברות שמציעות את שירותי הענן מגיעה מתפיסת עולם אחרת, לכל חברה יש אג'נדות ויעדים שונים וגם המודל העסקי שונה בין חברה לחברה. תחום האיחסון בענן, הן לשוק הפרטי והן לשוק הארגוני עובר טלטלות רבות, כניסה של שחקנים חדשים, תמיכה בפלטפורמות שונות, ובעיקר, צניחה מתמדת במחיר, מול עליה מתבקשת בנפחי האיחסון (שלום גם לכם, סרטוני וידאו שמצולמים ב-4K). בנוסף לשירותים הגדולים והמוכרים קיימים לא מעט שירותים קטנים יותר (מבחינת מספר המשתמשים), שמשתנים מדי יום ולכן כמובן לא יכלנו לסקור את כולם. הסקירה אגב מתמקדת במשתמש הפרטי ולא בארגוני, שלו צרכים שונים.

Dropbox

שיתוף קבצים בעזרת Dropbox. מקור: Dropbox

שיתוף קבצים מהדסקטופ בעזרת Dropbox. מקור: Dropbox

שירות Dropbox הינו אחד מהשירותים הראשונים שהגיעו לידיעת הקהל הרחב ולתפוצה רחבה. כיום נהנית החברה מיותר מ-300 מיליון משתמשים, כשבכל יממה נשמרים בשרתי החברה כמיליארד קבצים חדשים. השירות נתמך בכל הפלטפורמות העיקריות ביניהן דסקטופ (PC ומק), אנדרואיד, iOS וגם ממשק וובי שמאפשר לגשת לקבצים מכל דפדפן, מבלי להתקין את האפליקציה.

מבחינת נפחי איחסון, השירות מציע 2GB חינם, שלא באמת מספיקים לרוב המשתמשים, אולם רגע לפני שהם משלמים על נפח גדול יותר, החברה מציעה למשתמשים להגדיל את הנפח החינמי במספר דרכים ביניהן: השלמת סיור ה-Get Started, חיבור את חשבונות הפייסבוק והטוויטר שלכם עם Dropbox, אפשרות לקבל 500MB על כל חבר שיירשם לשירות בעזרת לינק שתעבירו לו, שימוש בהעלאה אוטומטית של תמונות שצילמתם בסמארטפונים, ובונוס נוסף, על שימוש ב-Mailbox, אפליקציית המייל של החברה. אגב, אם רכשתם מכשירי טלפון חדשים של HTC או סמסונג, תיהנו מ-48GB חינמיים למשך שנתיים.

מבחינת תשלום, 1TB יעלו לכם-37 ש"ח לחודש, ואם תרכשו מנוי לשנה תשלמו כ-365 ש"ח. יתרון של השירות הוא מגוון האפליקציות שעושות שימוש ב-API שלה, ומאפשרות אינטגרציה עם הקבצים שלכם. כך למשל אפליקציית עריכת סרטים תאפשר לכם לערוך סרטים ישירות מה-Dropbox שלכם ואפליקציה של הקלטת קול תאפשר לכם להקליט ישירות לחשבון ה-Dropbox. לאחרונה, הודיעה גם החברה, שכאמצעי אבטחה, היא תאפשר לכם למחוק מרחוק את נתוני ה-Dropbox שמאוחסנים על גבי מכשיר שנגנב או אבד.

מה אהבנו: מגוון אפליקציות, ממשק מינימליסטי, פלטפורמות
מה לא אהבנו: 2 ג'יגה? קמצני מדי לטעמנו, אין תמיכה במסמכי אופיס
השורה התחתונה לא הכי גדולה, או הכי מתקדמת, אבל עושה את העבודה היטב

OneDrive

620-MI

עד לא מזמן הכרנו את השירות מבית מיקרוסופט בשם SkyDrive, אבל מרגע שהפסידה במשפט על סימן מסחרי מול תאגיד השידור הבריטי BSkyB, עברה מיקרוסופט להשתמש ב-OneDrive, השם הנוכחי. השירות כולל שטח אחסון כמו למשל Dropbox, אולם, בנוסף אליו מציעה החברה יתרון משמעותי והוא שימוש ב-Office 365, שהוא למעשה חבילת האופיס המוכרת, במודל של מינוי ולא של חבילת תוכנה שנרכשת.

החבילה החינמית של OneDrive תעניק לכם שטח איחסון של 15GB. כמו שאר המתחרות, תוכלו להגדיל את נפח האיחסון החינמי בין השאר על ידי חברים שתפנו לשירות ויירשמו אליו, והפעלת העלאה אוטומטית של תמונות שצילמתם בסמארטפון. אגב, בחודש ספטמבר (ולכבוד ההשקה של ה-iOS8 וההאייפון 6 המוגבל במקום) ערכה החברה מבצע במסגרתו העניקה למי שמשתמש בהעלאה אוטומטית של תמונות 15GB נוספים מתנה, מה שהביא את נפח האחסון החינמי של החברה ל-30GB. לא מן הנמנע שהחברה תחזור על צעד מוצלח זה בקרוב. מנויים שישלמו על חבילות ה-1TB ומעלה ייהנו מ-Office365, חבילת התוכנות המשרדיות של החברה, שלפחות כרגע מציעות את התאימות הטובה ביותר לעבודה בעברית.

מבחינת תשלום, החברה גובה עבור 100GB סכום חודשי של 9 ש"ח ועבור 200GB תשלמו 18 ש"ח; חבילת 1TB הכוללת Office 365 תעלה לכם 37.99 ש"ח לחודש, כשבתמורה תוכלו ליהנות מאופיס מעודכן על גבי 5 מחשבים ועוד 5 טאבלטים או סמארטפונים.

מה אהבנו: פלטפורמות, 15GB חינמיים, שילוב (בתשלום) של Office365, משולבת להפליא בתוך חבילות אופיס ו-Windows8, ממשק וובי אינטואיטיבי
מה לא אהבנו: שנים של חבילות אופיס מנופחות ויקרות
השורה התחתונה: מתאימה מאוד למי שנוהג לערוך ולכתוב הרבה מסמכים בעברית.

Google Drive

google drive

לא במפתיע, שירות הענן של גוגל הוא אחד השירותים המובילים והפופולאריים בעולם עם כ-190 מיליון משתמשים. כשירות הוא קיים כ-8 שנים, אולם במהלך השנים הוא שינה את שמו ואת הפיצ'רים שהוא מציע מספר פעמים. בגלגולו הנוכחי הוא קיים מ–2012.

מבחינת איחסון, השירות מציע לכל משתמש בעל חשבון גוגל (לדוגמה משתמשי ג'ימייל) 15GB בחינם. אולם, שימו לב, המכסה הזו משותפת לכל שירותי גוגל שלכם. כלומר, אם תיבת הג'ימייל שלכם או פרופיל הגוגל+ שלכם כבר עושים שימוש ב-2GB, שטח האחסון שיהיה זמין עבורכם יהיה כ-13GB. כמו שאר שירותי הענן, גם ה-Drive זמין במגוון פלטפורמות ביניהן Web ודסקטופ (עם אפשרות Drag and drop של קבצים היישר לתוך חלון הדפדפן), iOS, וכמובן אנדרואיד ו-Chrome OS. השירות מוטמע בצורה מלאה בתוך שאר השירותים של גוגל, כך שאם קיבלתם תמונה במייל, תוכלו לשמור אותה ישירות ב-Google Drive שלכם. השירות תומך בהצגת כמעט כל סוגי הקבצים הפופולאריים, כך שתוכלו לראות קבצים רבים, ביניהם פוסטסקריפט, EPS, אילוסטרייטור, פוטושופ, אוטוקאד ועוד מבלי להתקין אפליקציות ייעודיות. גם ה-Drive תומך באפליקציות חיצוניות, כך שתוכלו לערוך מסמכים או תמונות שב-Drive עם אפליקציות חיצוניות.

כמו Office 365, גם ה-Drive מציע חבילת אפליקציות לעריכה של מסמכים, מצגות וגיליון נתונים, אולם בניגוד למיקרוסופט, גוגל מציעה את השירותים הללו חינם לכל המשתמשים בעזרת האפליקציות שפיתחה: Docs, Sheets ו-Slides. פיצ'ר נחמד נוסף הוא האפשרות לערוך במקביל מסמך. כך שלאחר שתשתפו מסמך עם אדם נוסף, תוכלו לעבוד עליו ביחד, לראות את השינויים והעריכות שמבצע כל אחד, לצ'וטט אחד עם השני וכו.

אם אתם לא מסתפקים ב-15GB החינמיים, מציעה לכם גוגל לרכוש שטח אחסון נוסף: 100GB יעלו לכם כ-7 ש"ח נוספים בחודש; 1TB יעלה לכם כ-37 ש"ח בחודש; ו-30TB יעלו לכם כ-1,100 ש"ח מדי חודש.

מה אהבנו: 15GB חינמיים, ממשק נוח לשאר שירותי Google, תמיכה מצויינת במובייל, תמיכה במגוון עצום של סוגי קבצים ועבודה משותפת על קבצים.
מה לא אהבנו: החיבור של נפח האחסון עם תיבת הדואר האלקטרוני.
השורה התחתונה: מתאים מאוד למי שמשתמש הרבה בשירותים השונים של גוגל

Copy

COPY.COM

שירות Copy מגיע מחברת Barracuda, הידועה בפתרונות המחשוב הארגוניים שלה שכוללים בין השאר פיירוול, אנטי-וירוס ו-VPN מאובטח. השירות שהושק ב-2013 צבר די מהר משתמשים רבים, שנהנו מממשק נהדר, שטח אחסון גדול ותוכנית תגמולים נדיבה ביותר.

כל משתמש שנרשם לשירות זוכה ל-15GB מקום איחסון לכל סוגי הקבצים שיחפוץ, כשאם 15GB לא מספיקים לכם, תוכלו לשדרג תמורת תשלום. עוד 250GB למשל יעלו לכם כ-37 ש"ח לחודש (ופחות אם תתחייבו לשנה). לשירות מספר יתרונות: ראשית, תוכנית ההפניות שלו: אם חבר יירשם בזכותכם (עם לינק שתעבירו לו) תזכו, כל אחד מכם, ב-5GB בונוס (פי 10 יותר מאשר Dropbox למשל). כלומר, הוא ייהנה מ-20GB התחלתיים, ואתם תיהנו מעוד 5GB על הקיים (עד מגבלה של 5 חברים=25GB). יתרון נוסף הוא מה שהחברה מכנה "איחסון הוגן": אם אתם וחברים חולקים ביניכם תיקיית עבודה שגודלה 10GB, במקום שהנפח הזה ייגרע גם מחשבונכם וגם מחשבונם, החברה מחלקת את הנפח ביניכם, כך שהתיקייה תיחשב רק כ-5GB עבור כל אחד מכם. בנוסף, תוכלו ליהנות מאופציית ה-PhotoCopy שמגבה בצורה אוטומטית את התמונות והסרטונים שצילמתם בסמארטפון (בדומה לקיים ב-Dropbox). אם אתם בעלי כרומקאסט תשמחו לדעת שהשירות תומך בהזרמה של תכנים שמאוחסנים בענן ישירות לטלוויזיה שלכם.

מה אהבנו: שטח אחסון, תוכנית ה"חבר מביא חבר", "איחסון הוגן", תמיכה בכרומקאסט
מה לא אהבנו: אין הרבה אפליקציות שתומכות בשירות
השורה התחתונה יופי של תמורה לאין-כסף שלך

לסיכום

שירותי האיחסון בענן התפתחו מאוד בשנים האחרונות, הן מבחינת הפיצ'רים, הן מבחינת שטח האיחסון וכמובן מבחינת המחיר. ההערכה שלנו היא שבשלב כלשהו, אחת המתחרות (גוגל למשל) תשבור את הכלים ותציע איחסון בלתי מוגבל, או כמעט בלתי מוגבל בחינם. סביר להניח שחלק מהמתחרות ינהגו מייד כמוה וחלק יישארו בנישות שלהן, וייגבו תשלום על שירותים נוספים (מהירות העלאה טובה יותר, אבטחה טובה יותר). עד שהרגע הזה יגיע, החברות מציעות כיום פתרונות לכמעט כל המשתמשים:
מי שאינו זקוק לשטח אחסון רב או לשירותים כמו עריכת קובצי אופיס, ההמלצה שלנו היא ללכת על Dropbox. אם אתם צריכים הרבה מקום, אבל קצרים במזומנים, לכו על Copy. אם אתם גם צריכים הרבה מקום, גם קצרים במזומנים, אבל עדיין מתעסקים עם מסמכי אופיס למיניהם, OneDrive של מיקרוסופט הוא הפתרון. אמנם גם Google Drive מציע כלי עריכה לא רעים, אולם התמיכה בעברית עדיין לא מושלמת כמו בשירותים של מיקרוסופט וגם שטח האיחסון מתחלק בין כל שירותי גוגל בהם אתם עושים שימוש. אם אתם מוכנים להיות קצת מוגבלים בעריכת מסמכים, מצגות וגיליונות בעברית, Google Drive הוא הפתרון בשבילכם. אם אתם צריכים הרבה מקום ומוכנים לשלם סכום לא גבוה במיוחד, ההמלצה שלנו היא ללכת על Dropbox. בפחות מ-40 ש"ח חודשיים (ועוד פחות אם תתחייבו לשנה) תיהנו מ-1TB שצריכים להספיק לגיבוי ושיתוף של מסמכים, שירים וסרטים.


Stratoscale הישראלית מגייסת 32 מיליון דולר [גיוס]

$
0
0
מקור: Shutterstock
מקור: Shutterstock

מקור: Shutterstock

חברת הסטארטאפ הישראלית Stratoscale, המפתחת טכנולוגיית וירטואליזציה שנועדה לשפר ביצועים ויעילות של מרכזי נתונים גדולים, מודיעה על השלמת סבב גיוס שני בגובה 32 מיליון דולרים. את הסבב הובילה זרוע ההשקעות של Intel Capital, ביחד עם Cisco Investments, SanDisk והמשקיעים הקיימים בחברה: Battery Ventures ו-Bessemer Venture Partners.

שיפור ביצועים והגדלת היעילות

טכנולוגיית הוירטואליזציה אותה מפתחת Stratoscale מיועדת לעזור לשפר את הביצועים והיעילות של מרכזי שרתים שונים. על מנת לעשות זאת, מציגה החברה ארכיטקטורה המבזרת פעולות שונות על גבי מגוון רחב של שרתים, בניגוד לכלים הקיימים כיום המסתכלים בכל פעם על שרת אחד, ואינם מתאימים לצורה בה נבנים מרכזי מידע.

כלומר, החברה ישראלית מאמינה שיש להסתכל על ארון השרתים כולו ולבצע עליו את תהליכי האופטימיזציה, בניגוד לאופן הפעולה הקיים כיום המתמקד בשרת בודד אחד. החברה אף מסייעת בהפיכת שרתי x86 לפתרון תשתית המשלב אחסון בעל ביצועים גבוהים ביחד עם שירותי ענן, שיעזור לשיפור הביצועים.

מערכת ההפעלה אותה מציעה החברה, שתהליך התפעול שלה הינו פשוט ומבוסס על מודל Plug and Play, מאפשרת לנצל את כל משאבי החומרה הזמינים והקיימים במרכז הנתונים, כגון מחשוב, אחסון, וירטואליזציה ורשת. מאחורי הקלעים, החברה יודעת לנצל את יתרון החומרה, לבצע עליה את התהליכים והאופטימזציות השונות וכמובן, להציג שיפור משמעותי בפעילות הכוללת למגוון לקוחותיה.

Stratoscale הוקמה על ידי שני יזמים ידועים בסצנת ההיי טק הישראלית: הראשון, אריאל מייסלוס, אשר הקים את חברת Passave שנרכשה על ידי PMC-Sierra בעסקה המוערכת בכ-300 מיליון דולרים, וכמובן את חברת Anobit שנרכשה על ידי אפל ב-2012 תמורת סכום המוערך בכחצי מיליארד דולרים. היזם השני, איתי בוגנר, ייסד את חברת Neocleus שנרכשה בספטמבר 2010 על ידי אינטל תמורת סכום המוערך במאות אלפי דולרים בודדים, ואת SofaWare, חברת אבטחת מידע שנרכשה על ידי צ׳ק פוינט עוד ב-2002.

אריאל מייסלוס, מנכ״ל החברה, הצהיר כי עם למעלה מ-40 מיליון דולרים שהושקעו בחברה מיום הקמתה, היא נמצאת בעמדה שיכולה לספק את ארכיטקטורת התוכנה המשלבת בין מחשוב, אחסון, נטוורקינג ווירטואליזציה. עוד הוסיף מייסלוס כי לקוחותיה של החברה מעידים על הטכנולוגיה הייחודית והרעיונות החדשים שלה, העוזרים לחדש ולהמציא מחדש את עולם הוירטואליזציה.

לדברי מייסלוס, החברה מתכננת להשתמש בסכום הגיוס הנוכחי על מנת להמשיך לפתח את המוצר שלה וכמובן, על מנת להתרחב גלובלית בתחום השיווק והמכירות.

מקור תמונה: Shutterstock / Businessman hand working with a Cloud Computing diagram on the new computer interface as concept

3 אוספים מרשימים ויוצאי דופן של יזמים ישראלים

$
0
0
android

android

עבודה תופסת מקום נכבד מסדר היום שלנו ובמקרה של האנשים שעובדים בסטארטאפ ניישן, אלו שיוצאים להגשים את חלומם ולפתח, להמציא או לייעץ לחברה הגדולה הבאה זה כל החיים. אבל מסתבר שיש כאלה שגם מוצאים זמן לטפח תחביבים ואם להיות קצת יותר מדוייקים – אוספים דברים מעט משונים.

צלילי המוזיקה

כנראה שה-love marks של אפל עושים את העבודה כי מעבר להיסטריה סביב כל השקה יש אנשים שאשכרה אוספים דברים של החברה. רועי פוברצ'יק, יועץ סטארטאפים בתחום הגדילה, מחזיק בשני אוספים לא קטנים – האחד של קופסאות מוצרי אפל השונים לאורך השנים והשני אוסף דיסקים ותקליטים שהוא מטפח מגיל 13 ומכיל קצת יותר מ-2,000 אלבומים, הכוללים גרסאות נדירות, גרסאות פרומו, הוצאות מוגבלות חתומות ועוד.

זה מה שביקשת לבר מצווה?

"גדלתי בבית מאוד מוזיקלי, ואיפשהו בגיל 13 גיליתי את הרוק המתקדם של ג׳נסיס, קינג קרימסון ופינק פלויד מצד אחד ואת הרוקנרול של ספירנגסטין, והאפלוליות והרעש של ג׳וי דיוויז׳ן וסוניק יות׳. משם די הבנתי שמוזיקה עומדת לקחת חלק גדול מאוד בחיים שלי. אני גם מנגן על גיטרה, קלידים, תופים ולמדתי הפקה תקופה לא קצרה אצל מאור אפלבאום (שלאחרונה עבד עם להקות כמו YES ועוד כמה גדולות מאוד)".

מאחורי כזה אוסף בטוח נמצא כמה סיפורים מעניינים

"בנוגע לאוסף המוזיקה, יש המון סיפורים שבעיניי הם מאוד מיוחדים, בעיקר כי זה אוסף מאוד רגשי. אבל אם אבחר אחד אספר שלפני משהו כמו 4-5 שנים הייתי בהולנד ונתקלתי בחנות תקליטים של שתי קומות. הקומה הראשונה הייתה חנות תקליטים מצויינת אבל רגילה לכל דבר, בקומה השנייה היו רק דברים נדירים / חתומים. הבחור שניהל את החנות היה בחור מבוגר שהיה נחשב לאספן הגדול ביותר של אלבומי בוב דילן בעולם. מדובר באדם עם יותר מ-30,000 פריטים של דילן. על אחד הקירות היה אפשר למצוא Velevet Underground (התקליט של הבננה) מקורי, לא מקולף (בגרסאות המקוריות היה אפשר לקלף את הבננה) חתום על ידי כל הלהקה (כולל אנדי וורהול וניקו). היה לו אוסף מדהים. מהחנות הזו יצאתי עם עותק של אחת החזרות של לפני ההקלטה Dark Side Of The Moon של פינק פלויד, שיש ממנו רק 500 עותקים בכל העולם. מיותר לציין שמעולם לא פתחתי אותו."

אפשר לאחל לך עד 120, אלף?

"בימינו הפוקוס שלי על אלבומים, כשאני מנסה להשיג פשוט אלבומים שמאוד השפיעו או משפיעים עליי, מעיין תיעוד פיזי בתקופה שבה הכל בסטרימינג. אני יותר אתרגש מלקנות את התקליט החדש של The National מאשר לנבור בדברים ישנים".

טוב בוא נודה בזה, אי אפשר לאסוף כזאת כמות לבד. מי נמצא בצוות המלקט?

"כשגדלתי ההורים שלי חשבו שזה המון כסף שיוצא על מוזיקה שאנשים כבר צורכים בחינם, אבל הבינו גם מאיפה זה בא ותמכו. בימינו כל הדיסקים נמצאים אצלם בבית ועוד לא עברו לדירה שלי בתל אביב. אישתי מאוד אוהבת את אוסף התקליטים שהולך וגדל לו. הפטיפון שיש לי עכשיו הוא פטיפון מקורי של קולומביה מ-1948 אשר שופץ. המוכר לא רצה למכור לה אותו, אבל היא ידעה מה היא רצתה לקנות לי מתנה ליום הולדת. מפה לשם, הוא הפסיד והיא ניצחה".

כמובן שהנסיעות התכופות לחו"ל מסייעות לרועי להגדיל את האוסף המרשים אך הוא מוסיף כי העובדה שהוא אוסף מוזיקה משפיעה גם על הגישה שלו לעבודה, שיווק וחשיבה על תהליכים. "בתחילת דרכי עבדתי עם מוזיקאים ולאורך הדרך התחלתי לעבוד עם סטארטאפים ולייעץ להם. אחד הלקוחות הגדיר אותי בתור אחד שמביא מסמכי אקסל למוזיקאים ומביא את הרוקנרול והשואו לסטארטאפים. אז זו כנראה ההשפעה הכי גדולה". אגב, אם למישהו יש המלצה לחנות תקליטים ממש טובה בפריז – הוא ישמח לאחת.
CDcollection

Would you like a cup of tea?

פעמים רבות תהיתי מדוע אסף מזר מסתובב עם מגש תה ושותה לרוויה עם הקולגות לעבודה, עד שהתברר לי שלא מדובר ביוצא הממלכה הבריטית אלא באוסף מכובד של טעמים וריחות מכל העולם. מזר, מפתח תוכנה ב-Emaze, מתגאה באוסף של תה, בדגש על תה סיני ותה פואר (סוג של תה המיוצר בטכנולוגיה מסוימת – ר.ש). "במהלך שלוש השנים האחרונות היה לי מעל ל-100 סוגי תה אך לעולם לא במקביל מאחר ואני שותה אותם". היי, לפחות הוא חוסך במקום, מה שחורחה מהפסקה הקודמת לא יכול להגיד.

כמובן שכמו לשאר האספנים גם לאסף יש תה אחד שקרוב לליבו. מדובר בשקיקון מ-2005, אותו קנה לפני שנה וחצי כדי לחגוג את יום הנישואים שלו ושל אשתו. הרעיון שעומד מאחורי התה הינו לשתות ממנו קצת בכל שנה כי תה משתבח עם הגיל ואסף מקווה שכך גם יהיו חיי הנישואים.

שאלה שבוודאי עולה אצל לא מעט קוראים כרגע, איך מגיעים לאסוף תה?

"לפני כמה שנים מצאתי את עצמי בסן דייגו, ערני ורגוע באופן מפתיע אחרי שתיית תה ירוק בעודי לומד בבית קפה. הגעתי למסקנה שתה הוא זרז טוב למצב רוח חיובי וכך התחלתי ללכת לטעימות תה וטקסים באזור. שנים לאחר מכן היתה לי חוויה דומה בישראל עם תה שקיבלתי במתנה מטאי צ'י מאסטר. החוויה עוררה אצלי שוב את התחושה וכך ביליתי שעות בחקר תה באינטרנט ומציאת מקורות טובים להתנסות בסוגי תה שונים כולל אסטרטגיות בישול. הרחבתי את הידע שלי בנושא טכניקות וכלים לבישול תה טוב".

רגע, אז אין צורך ברטלין, כל מה שצריך זה תה

"אני שואף לנסות סוגים שונים של תה ולמצוא תה שיש לו השפעה חיובית על הגוף והנפש. כל תה יוצר מצב רוח שונה – אחד יכול להיות עמוק, חם ומרגיע האחר מקרר, ממריץ ומרענן. הרעיון הוא שיהיה לי אוסף של תה עם טעמים, ניחוחות ומצבי רוח שונים ואחד שמשתפר לאורך זמן".

בטח הסובבים אותך נהנים מהאוסף

"אנשים בעבודה אוהבים את זה והם מצטרפים אליי לעיתים קרובות לתה. המשפחה שלי חושבת שזה משעשע למרות שאמא שלי טוענת שאני מגזים עם זה. אשתי שותה איתי תה רק לעיתים נדירות, אבל מבחינתה הכי חשוב שלא אשאיר כתמי תה על השיש במטבח. אגב, אנשים ממשרדים ליד קופצים מדי פעם לשתות תה וזה התברר ככלי Networking מעולה".

אם כל זה עשה לכם חשק, אסף ממליץ על האתר steepster.com, פלטפורמת מדיה חברתית המתעסקת בתה בה מצא כמה מהשקיקים הכי טובים שלו.

Teacollection

בובה של אוסף

על תקן האוסף מעורר הקנאה שכל ילד ומבוגר כאחד יחמדו נמצא אוסף בובות ה-KIDROBOT של בועז סידס. סידס מתפקד על תקן המעצב והאחראי על העיצוב החזותי של הסטארטאפ VODIO. מעבר להיותו מעצב הוא גם אמן רחוב המוכר בשם UNTAY, למי שמבין באומנות רחוב זה יצלצל.

האוסף כולל כ-50 בובות ויניל של חברת KIDROBOT מכל מיני מקומות בעולם, ובגדלים שונים. הקאטץ' באוסף של בועז נמצא בעובדה של-KIDROBOT יש הרבה סדרות של בובות הפתעה, קונים אריזה אך לא יודעים מה הולכים לקבל בתוכה ורוב הבובות של סידס הינן מהסדרה המדוברת. אומנם לא מדובר בבובות נדירות ברובן אך בועז מספר כי לפני 3 שנים היה בווגאס ונפל על בובה נדירה במיוחד – בובה זוגית של שתי פטריות שמעשנות סיגריה, מה שהפך אותן למיוחדות עבור בועז ששומר להן מקום חם בלב.

אז מה גורם לבנאדם להתחיל לאסוף בובות?

"תמיד הכרתי את העולם הזה אבל התחלתי לאסוף לפני 8 שנים בערך כשהייתי באמצע לימודי עיצוב והגעתי לאיזה יריד עיצוב בתל אביב והיו שם בובות למכירה, קניתי אחת סולידית לבנה וקטנה ואיכשהו משם זה התחיל לגדול. התאהבתי בזה אבל אני מנסה לשמור על פרופורציה בלי להיסחף יותר מידי" הוא מספר, "אין לי שום שאיפה להגיע לאינשהו עם האוסף, זה נטו בשביל הכיף וזה גם מוסיף לי צבע לבית. כל כמה חודשים אני קונה או מקבל כמה בובות בודדות וקטנות ואולי ביום מן הימים, כשיהיה לי בית משלי עם סלון גדול אקנה אחת ענקית ואשים שם. יש משהו בבובות האלו שמיד שובר דיסטנס ומעלים חוסר נוחות מאנשים, אבל זה לא יקרה, כי אין לי כסף לקנות בית. יש לי רק כסף למדפים ובובות קטנות בעשר דולר".

שובר קרח זה טוב ויפה אבל כולם מקבלים את זה כל כך יפה?

"רוב החברים המעצבים והאמנים מבינים בהחלט את הטמטום שבזה. החברים שלא בתחום לא מתרגשים מזה יותר מידי והמשפחה בהתחלה צחקה עליי אבל מאז הם גם נדבקו ואין מקום בעולם שהם היו ולא חזרו משם עם בובות בשבילי".

בועז מסביר שאומנם הוא לא מחשיב את עצמו כסטארסטאפיסט (הוא נכנס לכתבה כי הוא עובד בסטארטאפ, תנאי הקבלה היו די גמישים מודה- ר.ש) אבל אין ספק שכמעצב, העובדה שהבובות מקיפות אותו זה מהווה השראה ליצור וזה כמובן חשוב.

נניח שלא היו KIDROBOT בעולם, יש מצב שהיית אוסף הפתעות מביצי הפתעה של קינדר?

"אם לא הייתי אוסף את הבובות סביר להניח שלא הייתי אוסף כלום, אני לא אגרן וגם יש לי דירה קטנה, אני מרשה לעצמי לאסוף אותן רק בגלל שזה לא מצריך ממני מחסן או מרחב גדול, אלא 2-3 מדפים פשוטים וקטנים".

Robotcollection

 

BlueSnap הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר, עוסקת בנושא הכי חם בעולם הטכנולוגי כרגע [גיוס]

$
0
0
מקור: Shutterstock
מקור: Shutterstock

מקור: Shutterstock

חברת בלוסנאפ (BlueSnap) הישראלית, המפתחת טכנולוגיה לניהול תשלומים ברשת, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 50 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הובילו Parthenon Capital Partners, Great Hill Partners ביחד עם מנכ״ל החברה, ראלף דנגלמאייר.

שיפור חווית הקנייה

המערכת אותה פיתחה החברה הישראלית מאפשרת ניהול תשלומים ברשת, במטרה לשפר את חווית הקנייה של מוכרים ורוכשים מרחבי העולם. המערכת עושה זאת באמצעות שילוב של מספר אלמנטים, שלדברי החברה הינם הכרחיים לתהליך הקנייה. האלמנטים הללו כוללים מערכת ניתוח, תהליך תשלום בלחיצה אחת, עיבוד תשלומים גלובלי, אפשרויות אינטגרציה למערכות ארגוניות וכלי מסחר אלקטרוני דינמיים.

המטרה של החברה היא להציע שירות תשלומים שיאפשר לגשר בין מוכרים הנמצאים במדינה אחת ורוכשים המגיעים ממדינה אחרת, עם מטבע זר, כרטיס אשראי ייחודי וחשבונות בנק מגוונים. כך, במקום שהרוכשים יצטרכו להתמודד עם הפערים בחווית התשלום, בלוסנאפ תבצע את תהליך האישור והגבייה עבורם, כשכל מה שיצטרכו לעשות הוא לדאוג לספק את המוצרים המדוברים ללקוחות השונים.

נכון להיום החברה מציעה תמיכה ל-180 מדינות, ב-29 שפות ועבור 60 סוגי מטבעות, לצד תמיכה ב-110 סוגי כרטיסי אשראי שונים. במטרה להציע את חווית הקנייה האידיאלית, המערכת של הישראלית מאפשרת למוכרים להתאים את עצמם לדרישות תקני הסליקה מבוססי PCI, לצד יכולות הצפנה ודפי ניהול קנייה.

ראלף דנגלמאייר, מנכ״ל בלונסאפ, הצהיר כי החברה נרגשת מכך ששתי חברות ההשקעה בעלות נסיון רב בשוק התשלומים החליטו להעניק גיבוי להתרחבות הגלובלית של החברה. עוד הוסיף דנגלמאייר כי "מעל 7 מיליארד מכשירי סלולר פועלים בעולם אך 73% מכלל המוכרים בארה"ב אינם פועלים כלל גלובלית, אנו מאמינים כי מדובר באי ניצול הזדמנות ואנו נחושים לסייע למוכרים אלה להרחיב את פעילות גם מחוץ לגבולות ארה"ב״.

בלוסנאפ, שבתחילת דרכה נקראה פלימוס, נרכשה ב-2011 על ידי קרן ההשקעות Great Hill Partners, אחת מהקרנות שהובילה את סבב הגיוס הנוכחי. המטה הראשי של החברה ממוקם בבוסטון, כשבישראל נמצא מרכז המחקר והפיתוח של החברה, לצד משרדיה בשיקגו, לונדון וסן פרנסיסקו. בסך הכל, החברה מעסיקה כ-110 עובדים במשרדיה ברחבי העולם.

החברה מתכננת להשתמש בסכום הגיוס הנוכחי על מנת להרחיב את פעילותה הגלובלית ואף במטרה לקדם מהלכי רכישות אסטרטגיות, שיעזרו לה להרחיב את מוצריה לקהל משתמשים גדול עוד יותר.

וידאו: Complicated Checkout Experience

מקור תמונה: Shutterstock / Woman shopping using tablet pc and credit card

WeWork מגיעה לישראל, תציע לסטארטאפים מרחב עבודה ושירותים שונים תמורת מחיר קבוע

$
0
0
מקור: WeWork

מקור: WeWork

החברה האמריקאית WeWork, המציעה ליזמים, עצמאיים, סטארטאפים וחברות קטנות שטחי עבודה, מגיעה לישראל. לשם כך מודיעה החברה על פתיחת שלושה חללי עבודה בתל אביב ובהרצליה, כשכל יזם מוזמן להצטרף לקהילה שמקימה החברה ולהתמקד בפיתוח המוצר ולא באלמנטים שמסביבו.

ה-WiFi כבר בפנים

קהל היזמים הישראלי יודע שעל מנת להצליח, עליו להתמקד קודם כל בפיתוח הרעיון שלו. לצערם של אותם יזמים, לעיתים הפוקוס עובר לאלמנטים אחרים והרבה פחות חשובים, כשמציאת חלל עבודה ודאגה לאלמנטים שונים במשרד הם חלק מהם. במקום לעבוד על פיצ׳ר חדש היזמים מוצאים את עצמם נאלצים להשקיע שעות בהזמנת קפה, נייר טואלט או שיחות עם המנקה ויתר נותני השירותים.

זהו חלק מהקונספט העומד מאחורי חלל העבודה אותו מציעה WeWork, המציעה ליזמים במחיר של שולחן את כל ״ההטבות״ מסביבו, הכוללות חיבור לאינטרנט, חשמל, מים, ארנונה, ניקיון, ניהול, שירותי מזכירות, הדפסה וכמובן האלמנטים החשובים ביותר לתהליך העבודה: בירות, מים וקפה.

החלק השני בקונספט של החברה, הוא יצירת קהילה תומכת סביב חלל העבודה. כלומר, בעוד שלכל אחד מהיזמים יש משרד משלו, הוא יושב בתוך קהילה המורכבת לא רק מיזמים, אלא גם מעורכי דין, חברות קטנות, כתבים או כל מי שזקוק לחלל עבודה. המשמעות היא שבמידה ועורך הדין זקוק לעצה טכנולוגית, או שהיזם זקוק לעצה מעורך דין – הם יכולים להעזר אחד בשירותיו של השני, שכן הם יושבים דלת ליד דלת.

מקור: WeWork

מקור: WeWork

״פייסבוק ולינקדאין במודל פיזי״

בראיון לגיקטיים, הסביר בנג׳י זינגר, מנכ״ל WeWork ישראל, כי החברה היא בעצם שילוב של פייסבוק ולינקדאין במודל פיזי, שכן מאפשרת ליזמים ליצור צוות עסקי ולעבוד על המוצר, תוך כדי יצירת חלל נטוורקינג הפועל 24/7, המעשיר גם את האלמנט החברתי. המטרה של החברה היא ליצור מקום עבודה גמיש, הרלוונטי לכל עסק באשר הוא.

מודל השכירות של החברה מבוסס על ״מחודש לחודש״, כך שהיזמים אינם צריכים להתחייב לפרק זמן מסויים בו ישבו במקום, וגם אינם צריכים לחשוש שיתבקשו לעזוב לאחר מספר חודשים בודדים. כך לדוגמה, יזמים הנמצאים בתקופת צמצום לא יצטרכו לוותר לחלוטין על שטח העבודה, אלא יוכלו לשלם על פחות שולחנות, בעוד שיזמים המתרחבים במהירות יוכלו לשכור שולחנות נוספים, במגוון משרדיה של WeWork ברחבי העולם.

כאן נכנס היתרון המשמעותי של החברה על פני שאר חללי העבודה הקיימים כיום – העובדה שהינה גלובאלית. כלומר, במידה והיזמים מתכננים לטוס לחו״ל, יוכלו להזמין חדר ישיבות או חלל עבודה באחד מ-30 משרדיה של WeWork ברחבי העולם, בהתאם למדינה אליהם מגיעים. כך, את פגישות העסקים או אפילו את העבודה היום-יומית יוכלו לקיים תחת קורת הגג המוכרת, כשאת החדרים יוכלו להזמין עוד מהארץ.

בהתאם לכך שמדובר בחברת הייטק, ההתנהלות של החברה מול הקהילה מתבצעת באמצעות אפליקציה ייעודית. באפליקציה יכולים היזמים לקרוא פוסטים קצרים של חברי הקהילה, להזמין את החדרים השונים שירצו לשבת בהם ואף לצפות במגוון ההטבות המגיעות להם, כחלק מהצטרפותם לקהילה המדוברת. בארץ, לדוגמה, יוכלו היזמים להנות מהנחות והטבות למסעדות שונות באיזור המשרד, באמצעות שיתוף פעולה של החברה עם סיבוס.

בדומה לשאר חללי העבודה המוכרים ליזמים, גם כאן הם יוכלו להנות מאירועים ופעילויות שונות, שיכללו Meetups, מסיבות ושאר ארועים, אותם יוכלו גם היזמים עצמם לארגן לקהילת הסטארטאפים הישראלית.

מקור: WeWork

מקור: WeWork

כמה זה עולה לנו?

משרדיה הראשונים של החברה בישראל ימוקמו בדובנוב 7 תל אביב, שם שכרה החברה שטח של 2,600 מ״ר. מחירי השולחנות נעים בין 1,000 ל-2,500 שקלים בחודש, בהתאם לכמות השולחנות להם היזמים זקוקים.

במהלך השנה החברה צפויה לפתוח שני סניפים נוספים, בשרונה תל אביב, שיציע 422 שולחנות ומתחם נוסף בהרצליה, שיציע שטח של 3,200 מ״ר שיתפרס על שתי קומות ויכללו 453 שולחנות. בהמשך השנה החברה מתכננת לאפשר ליזמים להצטרף אל הקהילה גם ללא שכירת שולחן, כשהחברות שלהם תאפשר להם להשתמש בשטחים הציבוריים של החברה, תמורת תשלום חודשי מוזל.

זינגר הבהיר כי המודל העיצובי של המשרדים ״מדבר בשפה דומה״ ברחבי העולם, אך לצערנו לא ראינו עדות לכך במשרדים בישראל, שכן אמנם הגענו לבקר בהם – אך הם עדיין נמצאים בשלבי בנייה. עם זאת, החברה מאמינה כי המשרדים יפתחו כבר במהלך חודש דצמבר ויציגו את החברות שבחרו לשבת שם, כגון הסניף הישראלי של Uber, חברת Docady לצד שמות נוספים כגון Big Blue Parrot, Elevation Academy, Tradeo, Contact+, Yevvo, Feature.fm ואחרים.

ככה זה נראה היום. צילום: גיקטיים

ככה זה נראה היום. צילום: גיקטיים

הסטארטאפ הישראלי Meekan מגייס 870 אלף דולר [גיוס]

$
0
0
SMALL
אפליקציית Meekan. מקור: יח"צ

אפליקציית Meekan. מקור: יח"צ

בשנים האחרונות, עברו רבים לנהל את כל הזמן שלהם ביומנים שנמצאים ברשת. לא משנה אם יש לנו אירועים או שמחות משפחתיות, תור לרופא וכמובן פגישות וישיבות במקום העבודה – הכל נמצא שם ביומן. אבל איך נתאם בין היומן של אחד שמשתמש ב-Outlook והשני שמשתמש בגוגל והשלישי בכלל ב-iCal? חברת הסטארטאפ הישראלי Meekan ("מי כאן") שמנסה לפתור בדיוק את הבעיה הזו, הודיעה היום (ה') על גיוס של 870 אלף דולר לשם כך.

איך קובעים פגישה ל-15 איש?

הסטארטאפ הישראלי, שפיתח טכנולוגיה שמחברת בין מה שהוא מגדיר "היומנים של העולם", הודיע על גיוס סיד בגובה 870 אלף דולר, כש-750 אלף דולר מגיעים מ-Horizons Ventures ו-120 אלף דולר נוספים מגיעים ממשקיעים פרטיים. החברה תשתמש בהון שגוייס לצורך המשך הפיתוח של הטכנולוגיה של החברה, כמו גם להרחבה של צוות המחקר והמכירות שלה.

Meekan נוסדה ב-2013 על ידי ליאור ואייל יבור (אבא ובן) בשיתוף המעצב מתי מריאנסקי. הרעיון החל להתגבש כאשר ליאור האב, ששימש כסמנכ"ל תפעול וטייס ראשי באל על ואייל בנו דיברו על הקושי לתאם פגישות מרובות משתתפים. מנוע קביעת הפגישות והאופטימיזציה של הזמנים שפיתחה החברה מסוגל למצוא את הזמן המתאים ביותר לפגישות עבור המשתתפים, לא משנה באיזו פלטפורמה הם עושים שימוש: Gmail, Google Apps, Exchange/Office365 או iCloud. כדי לקבוע את הזמן המתאים ביותר, לצורך זה, המערכת לוקחת בחשבון משתנים כמו זמינות, אזורי זמן שונים, ושעות עבודה בכל מקום. המערכת של החברה לומדת את המשתמש במהלך הזמן. כלומר, ככל שתקבעו יותר פגישות באמצעותה, כך היא תדע להציע לכם את הזמנים המתאימים ביותר על פי ההעדפות שלכם. כרגע, מלבד השקת אפליקציית האייפון, החברה שחררה כבר API למפתחים והיא עובדת על אפליקציית אנדרואיד (כרגע בבטא).

גלעד נוביק, CTO בקרן Horizons Ventures מסר בתגובה לגיוס: "קביעת פגישות היא משימה יומיומית והרבה פעמים היא משימה שמכלה זמן רב, בעיקר, כשמדובר במשתתפים רבים או משתתפים מאזורי זמן שונים. אלגוריתם הזמן הגמיש שפיתחה Meekan מקל על המשימה ומספק פתרון פשוט שמאפשר לכולם לעבוד יעיל יותר. זה הרבה יותר מאפליקציית לוח שנה ואנחנו נרגשים ש-Meekan מצטרפת למשפחת Horizons Labs". זו אגב לא ההשקעה הראשונה בחברה ישראלית שעושה הקרן הסינית של המשקיע לי קה שינג. הקרן כבר השקיעה באוגוסט השנה ב-feex.

 

 

אתרי הטיסות, המלונות והחופשות ששווים מיליארדים; מה עם ישראל?

$
0
0
travel shutterstock

shutterstock travel

הפוסט נכתב על ידי עודד נבו, מייסד שותף ב-localyoo ואיש טכנולוגיה, תכנון ועיצוב מוצר עם ניסיון של שנים רבות בתחום בחברות כמו Conduit, אינטל ו-Telmap.

עולם הטכנולוגיה והחיבור שלו לשוק ה-Travel הוא נושא שלטעמי קצת מוזנח בסיליקון וואדי, למרות שבתקופה האחרונה אפשר לחוש בהתעוררות בתחום עם לא מעט מיטאפים סביב הנושא. אולם עדיין כשסוקרים את התחום מבחינת גודל החברות וסכומי הכסף הגדולים, אני חושב שאפשר לומר שאין בישראל באמת דריסת רגל לתעשייה הזאת.

קצת מספרים

תעשיית ה-Digital Travel שפונה לצרכן הסופי היא תעשייה שמגלגלת כ-300 מיליארד דולר בשנה והיא כוללת חברות ענק שנסחרות בבורסות בעולם בסכומים של מיליארדי דולרים, הנה כמה דוגמאות:

  • TripAdvisor – כ-13 מיליארד דולר
  • PriceLine – כ-60 מיליארד דולר
  • Expedia – כ-11 מיליארד דולר
  • Airbnb – כ-10 מיליארד דולר (שווי מוערך לפי גיוס אחרון)

אגב, מדובר על חברות עם רווחים מכובדים, בטח ובטח אם נשווה אותם לחברות כמו eBay ו-Amazon הקמעונאיות המקוונות.
כדי להבין את גודל ועוצמת השוק אציין שסך המכירות המקוונות בעולם ה-Travel לצרכן הסופי מהוות כרבע מכלל סך המכירות המקוונות לצרכן סופי.

אולי לא ידעתם אבל אחת מעסקאות הענק בעולם הטכנולוגיה שבוצעו בספטמבר אשר בו רכשה סאפ, ענקית התוכנה הגרמנית, את קונקאר תמורת 8.3 מיליארד דולר (שזו דרך אגב עסקת הרכישה הגדולה ביותר אותה ביצעה סאפ מאז ומעולם) היא עסקה שקשורה לעולם ה-Corporate Travel כשהפתרונות אותן מספקת קונקאר מאפשרים לארגונים לנהל את ההוצאות הקשורות לנסיעות של עובדיהם. בהודעה לעיתונות שהוציאה SAP בעקבות הרכישה היא מעריכה שעולם ה-Corporate Travel מגלגל מעל לטריליון דולר(!).

המלך הבלתי מעורער, Trip Adviser. צילומסך

המלך הבלתי מעורער, Trip Adviser. צילומסך

המהפכה

הדרך שבה אנו צורכים שרותי Travel (או גם: נסיעות ותיירות) עברה שינוי אדיר בשנים האחרונות, כשכל התהליך של הזמנת חופשה משלב התיכנון וצריכת התוכן ובהמשך רכישת הטיסה והחדרים במלון – מתבצע באופן עצמאי ע"י הצרכן עצמו מול המחשב או המכשיר הנייד ללא כל צורך בהתערבות אנושית. כשההוצאה השנתית למשק בית בעולם המערבי על נסיעות וחופשות היא הוצאה לא מבוטלת, וחלק ניכר מכל הטראנזאקציות מתבצע באופן ישיר ע"י הצרכן הסופי ניתן לומר שעולם ה-Travel הוא אחד הדוגמאות המובילות לכך שיותר ויותר אנשים מוכנים לצרוך שירותים דיגיטלים מורכבים, שכוללים תשלומים מקוונים בסכומים גדולים ומעקב אחרי אישורים וטפסים דיגיטלים, בתמורה לחסכון כספי ושירות מהיר יעיל ונוח. עולם ה-Travel הוא ללא ספק עולם שהתווה דרך ועומד בחוד החנית של הצרכנות המקוונת.

אם ננסה לחלק את תעשיית ה-Travel המקוונת שפונה לצרכן הסופי לתחומי פעילויות מרכזיים, ניתן לומר שבגדול קיימים שני תחומים עיקריים: תחום של צריכת שירותים ותחום של צריכת מידע.

צריכת שירותים

בתחום צריכת השירותים (הזמנה של טיסות, מלונות, ורכבים שכורים), האתר המוביל הוא Booking.com, מה שמעניין בסיפור של Booking.com הוא שלא רק שהם פיתחו ממשק שאיפשר לצרכן הסופי להזמין חדרים בבתי מלון בצורה ישירה, הם גם עשו שינוי בדרך שבה נגבו התשלומים, כשאם עד אז הסוכנים היו גובים את סכום ההזמנה מראש, במודל החדש של Booking.com התשלום התבצע רק כאשר הלקוח סיים את החופשה ועזב את המלון והחדשנות הזאת (היום קוראים לזה: Disruption) היא שהביאה בסופו של דבר להצלחה של הסטארטאפ ההולנדי ולרכישתו ע"י Priceline שהיא החברה הגדולה ביותר הפועלת בתחום ומאגדת תחתיה מותגי ענק אחרים כמו Kayak ו-Agoda (דרך אגב Priceline רכשה במהלך 2014 את Qlika הישראלית שמתמחה בפתרונות לוקאליזאציה לתחום הפרסום המקוון). מייד אחרי Priceline נמצאת Expedia שמאגדת תחתיה מותגי ענק כמו Hotels.com ו-HotWire.com

מלבד המותגים האמריקאים, ישנם שחקנים גדולים מאוד שפועלים בשווקים מקומיים, אשר חלקם גדולים יותר מחלק מהמותגים האמריקאים המוכרים כמו MakeMyTrip ההודי ו-HotelUrbano הברזילאי.

הכסף הגדול דרך אגב נמצא בהזמנת מלונות, שכן זו התעשיה שמאפשרת את אחוזי הרווח הגדולים ביותר.

צריכת מידע

מלבד החברות שמספקות שירותים, יש לא מעט מותגי תוכן מוכרים שכוללים שמות כמו National Geographic ו-Lonely Planet (שבבעלות BBC) אבל גם מותגי תוכן נוספים שפחות מוכרים לקורא הישראלי כמו Travel&Leisure ו-Conde Naste Traveler ששייך למוציא לאור של Wired, GQ ו-Vougue, כל אותם המותגים אחראים לכמויות מכובדות של תנועת גולשים (וזה לפני שהזכרתי את מדורי ה-Travel של ענקי מדיה כמו BBC, NYTimes, Yahoo ועוד) אבל הענק הבלתי מעורער של התעשיה הוא TripAdvisor, עם כ-84 מיליון כניסות בחודש הוא משמש כערוץ הראשי של תנועת גולשים לאתרי הזמנת המלונות ומהווה דוגמא מצויינת לכוח שניתן לצרכנים בזכות שירות שמבוסס על חוכמת ההמונים.

התרבות

בנוסף לעולמות התוכן הקלאסיים שסובבים את עולם ה-Travel, ניתן למצוא גם תכנים שעוסקים בחדשנות דיגיטלית. אם אתם חושבים להכנס לתחום או סתם רוצים להכיר את העולם הזה ולספוג את התרבות, כדאי לכם לעקוב אחרי שני בלוגים מובילים שעוסקים בטרנדים האחרונים בעולמות שמשלבים טכנולוגיה, Travel ו-New Media:

Skift: האמריקאי שיושב בניו יורק אבל מאוד מזכיר בהוויתו את הבלוגים הטכנולוגים של החוף המערבי.

Tnooz: עם משרדים ראשיים באירופה וכתבים בכל היבשות. המראה של הבלוג קצת מיושן אבל התכנים מצוינים ממש כמו בבלוג המתחרה.

לפני כמה חדשים פתח גם הבלוג הענק LifeHacker תת מדור בשם Wayfarer שמתעסק הרבה בפתרונות טכנולוגיים ובדרך שלהם לשפר את חווית הטיול עם פוסטים תמציתיים בסגנון הפוסטים של הבלוג הראשי.

מאיפה תצמח החדשנות הבאה?

אם בתחילת הפוסט ציינתי את המהפכה שחוללה הטכנולוגיה בעולם ה-Travel והחדשנות שעולם ה-Travel מוביל, אי אפשר בלי להזכיר את המהפכה העכשווית שהתאפשרה בזכות הטכנולוגיה, מהפכת "הכלכלה השיתופית" שסוחפת את העולם בהובלתה של Airbnb, שכבר חצתה את גבולות עולם ה-Travel, משפיעה על מודלים כלכליים מסורתיים ומביאה לשינויים חקיקתיים במדינות וערים באירופה וארה"ב. מלבד Airbnb שווה להזכיר את CouchSurfing, גם היא מתחום ה-Travel, שנוסדה כבר ב-2003, כחמש שנים לפני Airbnb, שלקחה את מודל הכלכלה השיתופית לקצה ויש לה חסידים רבים בעולם וגם בתל אביב שמקיימים מפגשים שבועיים בבתי קפה בעיר עם "גולשים" שבאו להתארח בעיר.

אז מה קורה בארץ?

לא הרבה האמת… קרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים מאוד חוששים מכניסה לתחום, אם אתה יזם, קרוב לוודאי שיהיה לך הרבה יותר קל לגייס לחברה שמפתחת פתרונות שקשורים לאבטחת מידע או מתמקדת בעולמות ה-B2B ובכל זאת ניתן להרגיש בשינויים כש"הדקה 90" מתחילה לבחון השקעות בתחום, ב"אל על" יש דיבורים על הקמה של אקסלרטור ואפילו חברה מהתחום (Roomer) שהצליחה לגייס 2 מיליון דולר מקרן הון סיכון (BRM).

WIX נכנסה לפני כחודש לעולם ה-Travel כשהחלה להציע את פלטפורמת WixHotels שתאפשר הקמה של אתרים שמאפשרים הזמנה של חדרים.

במסגרת DLD TelAviv התקיים פורום בנושא "תיירות דיגיטלית" בהנחיית שרון לנדס מנהלת השרות לתייר בתל אביב עם פאנל שכלל את גלן פוגל סמנכ"ל אסטרטגיה ב-PriceLine שהיה מעניין מאוד ודיבר על הקשיים בכניסה לתחום שנשלט ע"י חברות ענק ואיפשר לשאול שאלות על הטרנדים האחרונים שנצפים בענף. נראה שאולי אולי מתחילה להיתפתח אצלנו סביבה תומכת שתאפשר גדילה של חברות שמסוגלות לפעול בתחום ולתרום לעולם המרתק והאתגרי הזה.

קרדיט תמונה: two people travel via shutterstock

 

הרצאת השבוע: 10 הטעויות הנפוצות ביותר של יזמים

$
0
0
מקור: צילום מסך
מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

צפייה בהרצאות ברשת הפכו לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.

אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.

אז אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.

10 הטעויות הנפוצות ביותר בקרב סטארטאפיסטים

גיא קוואסקי הוא בעל היסטוריה משמעותית בתחום ההייטק, הוא היה סגן נשיא באפל והאחראי על חטיבת המקינטוש שלה, יועץ לחטיבת מוטורולה בגוגל וכיום הוא Chief Evangelist בחברת Canva, כלי מקוון לעיצוב גרפי. הנסיון הרב שצבר במהלך השנים והחשיפה שלו לשוק ההייטק בכללותו ועולם הסטארטאפים בפרט, הובילו אותו להרצאה הבאה, המפרטת מהן 10 הטעויות הנפוצות ביותר בקרב יזמים וכיצד הם יכולים להמנע מהן.

 


במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:

את הרשימה המלאה של ההרצאות הקודמות בסדרה תוכלו למצוא כאן.

יצא לכם להתקל בהרצאה מעניינת ברשת שתרצו לחלוק עם כולם? אתם מוזמנים לשלוח לנו הודעה על כך במייל החם, info AT geektime.co.il.


5 פיתוחים טכנולוגים שעתידים לעצב מחדש את עולם האופנה

$
0
0
printed

רוצים להכיר סטארטאפים וטכנולוגיות שיעצבו מחדש את עולם האופנה? מעוניינים לשמוע על החזון של אינטל לגבי מחשוב לביש? הירשמו לאירוע ה-Fashion TechDate ותוכלו להיחשף ולחוות הכל מקרוב ובסטייל.

קוקו שאנל אמרה פעם, "אופנה תמיד משתנה אבל סטייל מחזיק מעמד". ואכן, עולם האופנה מתחדש כל הזמן וצריך להמציא את עצמו מחדש, בדיוק כמו העולם הטכנולוגי. לכן, אין זה מפתיע כי הגבולות בין שני העולמות מיטשטשים בעוד הם מתקרבים אחד לשני. משמלות שנוצרו במדפסות תלת מימד, חלונות ראווה אינטראקטיביים וצמידים שמתריעים בפני קרינה, הכל כבר כאן ורק תופס תאוצה. כל מה שלכם נותר זה לשמור על הסטייל.

1. מדפסות תלת מימד יאפשרו לכל אחד לפתוח סטודיו אופנה בבית

אם עד היום היינו צריכים ללכת למעצב, שיתפור לנו את השמלה המושלמת (או החליפה), בקרוב, מדפסות תלת מימד יאפשרו לכל אחד להדפיס את העיצוב החלומי אצלו בבית.

מעצבי אופנה כבר אימצו את טכנולוגיית ההדפסה בתלת מימד כדי לייצר עיצובים חדשניים ומפתיעים. מעצבת האופנה ההולנדית, איריס ון הרפן, היא אחת הבולטות בתחום ויצרה מספר תצוגות אופנה ובגדי קוטור שהודפסו באמצעות המדפסת (אגב, תערוכה שלה תוצג בשבוע האופנה הקרוב בחולון).

irisvanherpen

מקור תמונה: burdastyle

ויקטוריה סיקרט שילבו אלמנטים ממדפסת התלת מימד בתצוגת האופנה שלהם ואף ייצרו בגד שעוצב והודפס מאבני סוורווסקי והותאם במיוחד לדוגמנית לינזדי אלינגסון (גברים, הוידאו הזה בכתבה הוא בשבילכם).

ובנתיים בסן פרנסיסקו, סטארטאפ בשם Electroloom  כבר עובד על מדפסת תלת מימד פרסונלית שיכולה להדפיס בדים.

2. הבובות בחלונות הראווה הן המוכרות החדשות

באמצעות טכנולוגיית ה-Beacon, בובות בחלונות ראווה יכולות להציע לעוברים ולשבים מידע אודות הבגדים שהם לובשים ולהזמין אותם להיכנס לחנות.

אבל לא רק הבובות מתחילות לתקשר, גם חלונות הראווה משתנים ואפילו המראות. רשת האופנה TOPSHOP מאפשרת לצרכנים לראות איך הבגדים ייראו עליהם באמצעות טכנולוגיית הקינקט, ובכך חוסכת לצרכנים את הסירבול שבמדידה והתור שבחדרי ההלבשה. בחנות שלהם בבריטניה, הם איפשרו לעוברים ולשבים להיכנס לחלון הראווה ולהרגיש א-לה אנה וינטור, בשורה הראשונה בתצוגת האופנה בחלון הראווה באמצעות משקפי Oculus.

3. לייק, טוויט ונוטיפיקיישן מעודדים קנייה אימפולסיבית

כמו שכל ארון זקוק לשמלה שחורה קלאסית, כל מותג אופנה זקוק לנוכחות דיגיטלית במובייל וברשתות החברתיות, השאלה האמיתית היא איך ממירים את הפעילות והתוכן לכדי ביצוע קנייה.

ב-TechCrunch Distrupt, הציגו אפליקציה חדשה, Kwoller, שמגדירה את עצמה כטינדר של עולם האופנה. חווית הקנייה דומה לחוויה באפליקיציית השידוכים כאשר הגולש מדפדף בין פריטים של מותגים ובוחר אילו פריטים מעניינים אותו. האפליקציה לומדת אותו ומציגה לו פריטים הרלוונטיים לקנייה (כמובן הדאטה מאפליקציה כזו הוא חשוב לא פחות, ע״ע הסעיף הקודם).

עוד דוגמאות לחברות שאימצו בחום ובחוכמה את הסושיאל הינן Burberry, שעשו שימוש בכפתור ה-Buy החדש של טוויטר בשבוע האופנה של לונדון ואילו H&M ״נעלו״ פריטים מתוך הקולקציה של איזבל מארנט בלוחות מודעות וגולשים יכלו להזמין את הפריטים לפני שהם מגיעים לחנויות באמצעות כתיבת טוויט.

4. Big Data – ביג רווח

״מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך״ הם אלמנט שכיח בכל אתר קניות שמכבד את עצמו. מידע אודות פעילות הצרכנים, טרנדים, חיזוי ביקושים וניתוח חכם של העסקאות המבוצעות – יכולות לחסוך הוצאות על ייצור וכמובן לייצר רווחים. ASOS, GAP ועוד אתרי קניות אונליין וחברות אופנה עובדות עם טכנולוגיות ה-Big Data ומגלות למה כדאי למכור יותר שמלות במאי ושכדאי יותר להשקיע בטרנד ״הנעליים המכוערות״ באביב 2015.

marketactivity

במשרד הפרסום DigitalLbsi יצרו מודל לתא בקניון, שיכול לסייע במציאת הפריטים המתאימים מחנויות הקניון, בהתאם למבנה הגוף והטעם האישי, וגם להתאים פריטים שנקנו לפריטים נוספים בחנויות בקניון וכך לעודד יותר ביקורים בחנויות.

5. מחשוב לביש למי שיעיז

השיח הכי רותח בכל הקשור לחיבור בין טכנולוגיה לאופנה הוא טרנד ה-Wearable. המשקפיים, השעונים והצמידים החכמים – הכל הופך להיות הרבה יותר מעוצב ואופנתי. חברות טכנולוגיה הבינו שהטכנולוגיה כשלעצמה כבר לא מספיקה ואם הם רוצים שאנשים יענדו או ילבשו את המוצרים שלהם, הם חייבים להיות בסטייל. סטיב ג׳ובס הבין מזמן שמוצרים טכנולוגיים חייבים להיות מעוצבים לעילא ולעילא והיום ניתן לראות חברות טכנולוגיות שחוברות למעצבים ולמותגי אופנה כדי לייצר מוצרים חכמים ושיקים.

אינטל פיתחו שמלה חכמה עם מעצבת האופנה ההולנדית, אנוק ויפרכט, שמסוגלת להציג אם הלובשת מתרגשת בזמן נתון ותאותת אם מישהו מתקרב מדי למרחב האישי. השמלה פותחה באינטל לצד צמיד Mica שנוצר בשיתוף עם בית האופנה Open ceremony.

שעון חכם שבאמת מעוצב כמו פריט אופנתי. מקור: גיקטיים

שעון חכם שבאמת מעוצב כמו פריט אופנתי. מקור: גיקטיים

היום כבר ניתן למצוא טבעות מעוצבות חכמות שיתריאו לכם על הודעות שתקבלו בסמארטפון, צמידים שיתריאו בפניכם בפני קרינת שמש מסוכנת ותכשיטים שיתריאו לקרוביכם אם אתם בסכנה.

מסך האפליקציה והטבעות. מקור: Ringly

מסך האפליקציה והטבעות. מקור: Ringly

 

רוצים להכיר סטארטאפים וטכנולוגיות שיעצבו מחדש את עולם האופנה? מעוניינים לשמוע על החזון של אינטל לגבי מחשוב לביש? הירשמו לאירוע ה-Fashion TechDate ותוכלו להיחשף ולחוות הכל מקרוב ובסטייל.

איך עושים כסף מאפליקציות? Mobile Monetization Summit 2014 יתקיים ב-2 בדצמבר [3 כרטיסים חינם]

$
0
0

 

mobie monetization

ב-2 בדצמבר יערך כנס Mobile Monetization Summit 2014 ב-YesPlanet בראשון לציון. הכנס הוא מהדורה מיוחדת של ועידת המובייל הישראלית ומתמקד באחת הסוגיות החשובות בתעשייה – איך עושים כסף מאפליקציות מובייל? זוהי המהדורה השלישית של הכנס שמושך אליו דוברים ומשתתפים מכל רחבי העולם.

לרגל הכנס יגיעו לארץ קרסטן ואן-הוסן, מנכ"ל חברת המשחקים Gameforge, ראג'את גופטה, ראש תחום User Acquisition בחברת LINE (ה-Whatsapp של אסיה), רקהי שח, ראש תחום הפרסום במובייל באירופה בטוויטר וכן בכירים מגוגל, אמזון, פייפאל, סטארטאפ ועוד. בנוסף ידבר בכנס חגי טל, מנכ"ל מרימדיה שהנפיקה השנה בבורסה בלונדון, כמו גם יזמים נוספים שביצעו אקזיט השנה. (לרשימת הדוברים המלאה)

פרסום, הורדות, רכישות בתוך אפליקציות ועוד

הכנס יעסוק בשלושה נושאים מרכזיים: פרסום במובייל וכיצד מפתחי אפליקציות יכולים להנות מרווחים משמעותיים, מאיזה כמות הורדות פתרון זה רלבנטי, מה הם הפורמטים החדשים בתחום וכו'., רכישות בתוך האפלקציה (in-app purchases) ומה הן הדרכים השונות ליצירת כלכלה וירטואלית בתוך האפליקציה/המשחק וערוצים אלטרנטיביים ליצירת רווחים כגון מכירות של מוצרים פיזיים מתוך אפליקציות ורכישת משתמשים (User Acquisition). כמו כן, כיצד בעידן של למעלה ממיליון אפליקציות ניתן למשוך משתמשים לאפליקציה מסוימת בדרכים חכמות.

במסגרת הכנס תיערך תחרות סטארטאפים לאפליקציות וטכנולוגיות בתחום המובייל. בתחרות זו יזכו להציג 8 סטארטאפים בפני חבר שופטים וגם יקבלו ביתן בתערוכה, וכרטיס לכנס SXSW בארה"ב. פרטים על הכנס והרשמה ניתן למצוא באתר הכנס.

יש לנו 3 כרטיסים לחלק לכם

כרטיסים לאירוע זמינים כעת לרכישה תמורת מחיר מוזל בגובה 250 ש"ח (המחיר הרשמי צפוי לעמוד על 300 ש"ח), אבל לנו יש 3 כרטיסים לחלק לכם.

על מנת להעשיר את קהילת הקוראים שלנו עם טיפים מעניינים, נשמח אם תספרו לנו בתגובות על אפליקציה אחת שגיליתם לאחרונה והייתם ממליצים עליה בחום לאחרים. מתוך כלל המגיבים נבחר 3 תגובות שיזכו את אלו העומדים מאחוריהן בכרטיס חינם לאירוע.

הקפידו להגיב במערכת התגובות באתר (תגובות פייסבוק לא תקראנה) ולהזין את כתובת המייל האמיתית שלכם בשדה המתאים. הכתובת לא תפורסם באתר אך תשמש אותנו במקרה של הודעה על זכייה. התחרות תסתיים ביום רביעי הקרוב, ה-12.11 בשעה 13:00.

יזמים, רצים לגייס השקעה? זו הטעות הכי גדולה שתוכלו לעשות [אורח]

$
0
0
startup, flickr, cc-by Heisenberg Media
startup, flickr, cc-by Heisenberg Media

startup, flickr, cc-by Heisenberg Media

הפוסט נכתב על ידי גיא קצוביץ', מנהל תכנית ההאצה 8200EISP.

יזמים שרצים לגייס השקעה עם סטארטאפ בשלב ראשוני, עושים טעות. במסגרת תפקידי אני פוגש לא מעט יזמים מדי שבוע – רובם ככולם, בסופו של דבר, מסתכלים על המציאות דרך "החור של הגרוש", ומחפשים דרכים שונות ומשונות להגיע לגיוס ההון-סיכון הראשון עבור הסטארטאפ שלהם. ברוב המקרים, זו טעות גדולה.

זה כמובן לא נכון לכל הסטארטאפים, יש מיזמים שאכן זקוקים לתזרים משמעותי כבר בשלבים המוקדמים, בכדי לבדוק בצורה אפקטיבית את הנחות המוצא של הרעיון שלהם ולהוציא לפועל מוצר סביר המאפשר זאת – אולם, במרבית המקרים זה לא המצב.
הנה כמה הסברים לכך שגיוס הון בשלב מוקדם (מדי), הוא טעות גדולה – ועדיף לכם להתמקד בדברים אחרים:

1. במקום לגייס כסף, פשוט תעבדו

גיוס הון-סיכון הוא, לרוב, עבודה במשרה מלאה. הדבר דורש הכנה מדוקדקת של חומרים שיווקים ופיץ' למשקיעים הפוטנציאליים, ובכדי לעשות זאת בהצלחה – נדרשת עבודה מתמדת לחידוד המסרים שלכם ושיפור שלהם מפגישה לפגישה. וכך, כבר בשלבים מוקדמים של הסטארטאפ, אחד מחברי הצוות (המצומצם מאד) שלכם מושקע כל-כולו בגיוס כסף, במקום להצטרף ל"כוח העבודה" ולסייע בקידום המיזם עצמו.

2. במקום לדבר עם משקיעים, דברו עם לקוחות/משתמשים

כדי לבנות סטארטאפ מוצלח, עליכם להוציא לפועל בצורה מוצלחת את הרעיון שלכם, קרי, לייצר מוצר נהדר שהלקוחות/משתמשים שלכם יאהבו. ברוב המקרים, קשה לצלוח את המשימה הזו רק על בסיס האינטואיציה והתחושה שלכם: בשביל לעשות זאת כמו שצריך, על הסטארטאפ שלכם להפנות כמה שיותר משאבים בשלב מוקדם ככל הניתן, לתקשורת שוטפת עם הלקוחות או ה-User-ים הפוטנציאליים שלכם – הם אלה שאתם רוצים "לשרת" וצריכים את הסטארטאפ שלכם, לכאורה. כדי להסב את ה"לכאורה" ל"בוודאות" – נדרשת עבודה רבה, ויצירת מוצר בסיסי לפחות, אשר יאפשר לכם לבחון את הערך שלו והשימוש בו, מול השוק.

בקיצור, במקום להציג את הרעיון שלכם למשקיעים – הציגו אותו לחברים ומשפחה, ואחר כך לכמה שיותר משתמשים/לקוחות פוטנציאליים. עשו זאת לפני, בזמן ואחרי סיום פיתוח המוצר והקפידו לשמור על מערכת היחסים הזו שרירה והדוקה ככל הניתן. זו אמת המידה המיטבית, כדי לדעת אם המיזם שלכם "בכיוון הנכון".

טיפ קטן: לפני שיחה עם משתמש או לקוח, רשמו לעצמכם את השאלות שחשוב לכם לשאול: השתדלו לא להיצמד לשאלות כלליות כמו "מה דעתך?" ("נהדר!") ונסו להיות יותר קונקרטיים, עם שאלות דוגמת "האם אתה צריך את זה?" ("כן!"), "האם היית משלם על זה?" ("כן!"), ו"האם היית מוכן לשלם על זה 5 דולר ממחר?" ("הממ…" [שתיקה מביכה]).

3. במקום לנסות להצליח, התמקדו בלהיכשל

מרבית הסטארטאפים הטובים, לא מנסים בתחילת דרכם להצליח אלא להיכשל. ובמילים יותר פשוטות: סטטיסטית, מעטות הדרכים ה"נכונות" בהן סטארטאפ הפועל עם רעיון ומוצר מסוימים בשוק מסוים, יוכל "לפרוץ" את אותו השוק ולפיכך, סטארטאפ "חכם" ישאף בתחילת דרכו "להיכשל כמה שיותר" ולבצע התאמות מהירות לשירות או המוצר שלו, על בסיס ניסוי ותהייה.

החוכמה היא לבצע את ההתאמות הללו בחוכמה, בזריזות, על בסיס נתונים (ולא רק אינטואציה), וכמובן, בהתאם לפידבק שמתקבל מהלקוחות, השותפים או המשתמשים הפוטנציאליים שלכם.

הבעיה היא שמהרגע שגייסתם השקעה, הסטארטאפ שלכם נמצא על "זמן שאול" – ונדרש לרוב לגייס גיוסי המשך ו/או סיבוב השקעה נוסף, בתוך תקופה יחסית קצרה ממועד ההשקעה הראשונה (שנה וחצי בממוצע). המשמעות היא שבמקום להתמקד בכישלונות מהירים, הפוקוס עם הגיוס עובר מיידית למדדים והמטריקות אשר יצליחו להוביל את הסטארטאפ, פוטנציאלית, לגייס שוב כסף גם בסיבוב הבא.

בחלק מהמקרים, הדבר מוביל לכך שבמקום "להתמיד בלהיכשל", כל הלחץ בסטארטאפ מופנה עם קבלת הגיוס "ליצירת הצלחות", לעיתים גם רק למראית עין, בכדי להבטיח גיוס נוסף.

לסיום, אל תשכחו: יצירתיות והעזה אלו שתי תכונות אשר מובילות בדרך כלל להצלחה – "פורחות" בסביבה אשר מעודדת, מקבלת ומתפתחת מתוך כישלונות – לכן, הקפידו לדאוג לייצר סביבה כזו בסטארטאפ שלכם עוד בתחילת הדרך, וכך, סביר להניח שתמצאו את הדרך להצלחה מהר יותר (ואז, גם הגיוס הראשון יגיע, וזה שאחריו…).

4. במקום "לעבוד", חיו את החלום

יזמים רבים מחפשים השקעה, כי בין היתר, כי זו תאפשר להם "לעבוד בסטארטאפ" שלהם ולמעשה, למשוך משכורת בעודם מנסים לממש את החלום שלהם. מנגד, דווקא יזמים שעובדים על סטארטאפ ללא משכורת, יכולים ללמוד על עצמם בכנות יתרה לגבי מחויבותם לרעיון ולמיזם שלהם, תוך שהם מתמודדים עם קשיים מנטליים, אתגרים אישיים ומקצועיים, חוסר וודאות, כשלונות מתמשכים והצורך לנקוט אופטימיות זהירה, למרות כל אלה.

התנסות שכזו הינה בדרך-כלל בונה, מגבשת ומעצימה – וגם מאפשרת ליזמים, להתמקד ברמה הפרקטית ב"הוצאה לפועל" של החלום: ביצוע כמה שיותר יעיל, מהיר ויצירתי של הרעיון שלהם תוך מגע מתמשך עם השוק הפוטנציאלי. תהליך שלא היה קורה באותו אופן, אילולא היו נתמכים היזמים בכר מזומנים.

5. במקום להתקבע, התגמשו

משקיע הוא לא רק "ארנק מהלך", אלא שותף מלא לסטארטאפ שלכם אשר עשוי לדרוש הובלה של המיזם שלכם לכיוון מסוים, על כל המשתמע על כך (טכנולוגית, תפעולית, מצבת כוח אדם, וכיוצ"ב). כשאתם מקבלים השקעה, אתם למעשה מכניסים שותף נוסף לסטארטאפ שלכם, אשר מביא עמו (לצד יתרונות רבים) גם לא מעט תקורות ניהול, אשר לעיתים דווקא פוגעות במיזם. סטארטאפים הנמצאים בשלבים מוקדמים מדי, אשר עוד זקוקים (כאמור) ל"ליטוש" וביצוע התאמות מהירות – עדיף שישמרו על צוות מקבלי החלטות רזה ויעיל, אשר יוכל להטות את כיוון הספינה במהירות ובחדות הנדרשים, גם במזג אוויר סוער ומסוכן במיוחד.

פליט האח הגדול מפתח "גוגל גלאס"ב-20 דולר

$
0
0
medium
620

מקור: Ashkelon Visor, עיבוד תמונה

משקפי ה"גוגל גלאס" הם ללא ספק מוצר ה-Augmented Reality (מציאות רבודה) המוכר ביותר בעולם. כרגע, הוא מוכר בעיקר לקהילת המפתחים, מתוך ציפייה שהם יכינו את הקרקע להשקתו עם אקוסיסטם עשיר ומאות אפליקציות תואמות. אולם, עם תג מחיר שעומד כרגע על 1,500 דולר, ספק אם הוא יהיה זמין בעתיד הנראה לעין להמונים. מצד שני, גוגל גם הציגה את ה-Cardboard, פתרון חכם שמאפשר גם להמונים ליהנות מחוויית המציאות המדומה דוגמת Oculus Rift תמורת כ-20 דולר. עכשיו, מנסה קבוצת יזמים ישראליים מאשקלון, בהובלת בני גולדשטיין, פליט האח הגדול ומפלגת "כלכלה", להביא את בשורת ה"גוגל גלאס" להמונים.

20 דולר לחוויה דמויית "גוגל גלאס"

תכירו את ה-Ashkelon Visor, שעל פי החברה לפחות, תהיה ערכת המציאות הרבודה הראשונה בעולם שתעלה כ-20 דולר בלבד. בדומה ל-Google Cardboard, הערכה אינה כוללת מערכת תצוגה עצמאית משלה, אלא תא שלתוכו מכניסים את מכשיר הטלפון ועדשה שתשקף את התצוגה. האפליקציה שמפתחת החברה תתאים את התצוגה בסמארטפון כך שתשתקף כראוי בעדשה. כלומר, בערכה עצמה, או "המצחייה החכמה" כפי שמתעקשים בחברה לכנות אותה, אין למעשה אף רכיב של תצוגה, מעבד או חיישן כלשהו, אלא. מערכת אופטיקה שמשקפת את הנעשה במכשיר. עיקר העבודה תיעשה כמובן בצד של פיתוח אפליקציית הסמארטפון, תוך הסתמכות על החיישנים ויכולות המסך והעיבוד של המכשיר.

האפליקציה הייעודית שתרוץ על גבי המכשיר תאפשר בין השאר לענות לשיחת טלפון ולנתק, לצפות במפות או ב-GPS ולנגן מוזיקה. השליטה באפליקציה וב"מצחייה" נעשים בעזרת קול (ככל הנראה תוך הסתמכות על API של תוכנות קיימות ולא פיתוח עצמאי של החברה), בעזרת מגע, מחוות ידיים, מחוות ראש והסתמכות על המצפן המובנה במכשיר.

החברה מתכננת לצאת ב-1 בינואר 2015 בקמפיין גיוס המונים באתר "קיקסטארטר" האמריקאי, ותנסה לכסות כך את עלויות הפיתוח כמו גם להגיע לקהל רחב יחסית של לקוחות מכל העולם.

Ashkelon, we have a problem

אולי תחליטו? מקור: Ashkelon Visor, עיבוד תמונה

אולי תחליטו? מקור: Ashkelon Visor, עיבוד תמונה

הנטייה הטבעית של לא מעט אנשים תהיה כמובן לזלזל ביזם האשקלוני, פליט ריאליטי ויוצא מפלגה הזוייה. לא כל שכן, כאשר הוא יוצא בהצהרות על הכוונה להתמודד מול גוגל הענקית עם עשרות המהנדסים שעובדים בכל רגע נתון על ה"גוגל גלאס" שלה. אולם בתור אתר טכנולוגי, רצינו להתמקד בפן המוצרי, הטכנולוגי והעיצובי ולא בפן הרכילותי.

הרעיון של שימוש ביכולות העיבוד, החיישנים והמסך של המכשיר על גבי התקן זול להרכבה – הוא רעיון מסקרן ומוצלח, ונוכחנו בזה במו עינינו עם ה-Cardboard של גוגל, מספק חוויית מציאות מדומה מרשימה למדי בשביל כמה פיסות קרטון ועדשת פלסטיק זולה.

עם זאת, כדי שהחברה תצליח, אנחנו מקווים שמאמצי הפיתוח שלה פחות חובבניים ממאמצי השיווק. האתר עילג ועמוס בשגיאות כתיב ("היפואלגני", "זרוע טלסקופי", "קסדה עשוי"), כשהשיא הוא שעל "אב הטיפוס" שמוצג בוידאו כתוב Ashkelon Viser, בעוד שמוצר בכלל נקרא Ashkelon Visor. ואם אנשי החברה לא יודעים כיצד נקרא המוצר שלהם, Ashkelon, we have a problem.

סימן אזהרה נוסף הוא, שלמרות שהחברה בחרה לצאת עם המוצר לתקשורת, הסרטון עצמו אינו מראה אבטיפוס פועל, אלא רק הדמיות לא מחייבות, שמבוצעות ברישול. במקרה הטוב, הסימנים הללו מצביעים על חובבנות, במקרה הרע, הם מדליקים לא מעט נורות אדומות.

 

 

הנה 3 אפליקציות שהמודל העסקי שלהן הוא לעשות טוב

$
0
0
MEDIUM
הזוכים במקום הראשון, מיזם Apella. מקור: יח"צ

הזוכים במקום הראשון, מיזם Apella. מקור: יח"צ

תחרות האפליקציות Com.Unity נועדה ליצור ערך חברתי באמצעות אחד מהנושאים הפופולאריים ביותר בעולמנו כיום: אפליקציות. מייסדיה רצו להעניק במה לסטודנטים ולעמותות שונות ולעזור להם לפתח אפליקציה בעלת השפעה משמעותית על הקהילה, העוזרת לעמותות לפתח טכנולוגיות שיעזרו לאוכלוסיות מוחלשות. סטודנטים מכל הארץ לקחו בה חלק במטרה לקדם ולעזור לעמותות השונות וכמובן, לנסות ולהתחרות על המקום הראשון והנכסף. לאחר שצוותו הסטודנטים לקבוצות שונות, צורף לכל קבוצה מנטור בכיר מהתעשייה, המגיע מחברות כמו אינטל, SAP, אמדוקס, צ'ק פויינט ועוד. עתה, הוכרזו 3 המיזמים הזוכים, שיזכו במלגות לצורך פיתוח האפליקציה, וכן פרס כספי למפתחים שעומדים מאחוריה.

עזרה לקואפרטיבים, גמילה מחיתולים וליקוט מזון לנזקקים

למקום הראשון הגיע מיזם Apella שמציע מעין רשת חברתית לארגונים קהילתיים ודמוקרטים. הכוונה היא לכלי שישמש לתקשורת וקבלת החלטות בקואופרטיבים הרבים קמו בשנים האחרונות ברוח המחאה החברתית, כמו לדוגמה קואופרטיב "בשותף" בירושלים. קואופרטיב זה ודומיו נותנים לעשרות החברים בהם שליטה על הספקים מהם קונים, המוצרים ומחירם. בזכות אפליקציה כמו Apella, יוכלו ארגונים קהילתיים נוספים לנהל דיונים, לקבל החלטות ולהתנהל באינטרנט ובכך לאפשר לחבריהם ללמוד על ההחלטות המתקבלות, להשתתף בקבלתם וליזום הצעות חדשות. כל התקשורת נעשית בממשק ידידותי שמאפשר לקורא להתעדכן בקלות בעיקרי ההחלטה שעומדת על הפרק ובתובנות של חבריו לגביה. היזמים שמאחורי Apella זכו ב-50 אלף ש"ח לצורך המשך הפיתוח ועוד 12 אלף ש"ח פרס כספי.

למקום השני הגיע מיזם GoToilet, שפותח על בסיס ניסיון של בית איזי שפירא ברעננה בתחום הגמילה מחיתולים של אנשים עם מוגבלויות. המיזם נועד לשמש ככלי עזר לגמילה מחיתולים, המיועד להורים ולצוות המטפל של אנשים עם מוגבלויות. הוא עושה זאת על ידי הפיכת תהליך הגמילה מחיתולים לנוח וידידותי יותר. בין השאר מציעה האפליקציה סטטיסטיקות על קצב הגמילה, מידע על ביצועים ורמת ההצלחה בתהליך. היזמים זכו ב-8,000 ש"ח פרס כספי.

למקום השלישי הגיעה אפליקציית "המלקטת" שייועד לארגון "לקט ישראל", עמותה העוסקת בהצלת מזון וחלוקתו למשפחות נזקקות ובתי תמחוי, דרך כ-180 עמותות שונות. איסוף והצלת המזון נעשות בין השאר על ידי ימי קטיף למען הנזקקים, איסוף מזון מירידי מזון וגני אירועים ועוד. האפליקציה מאפשרת ללוות את הקטיף ולהפוך אותו לחווייתי ולתחרותי, תוך שיתוף תמונות והישגים ברשתות החברתיות. בנוסף, האפליקציה מציעה ממשק ידידותי למשתמש, המאפשר לו להכניס מספר מוצרי מזון שנשארו לו בבית, ולקבל הצעות למתכונים רלוונטיים. המשתמש יכול לסמן מתכונים שאהב, להרכיב לעצמו ספר מתכונים, ולהעלות מתכונים משלו.

לאתר Com Unity

סרטון ההדגמה של אפליקציית "המלקטת":


מקור תמונה ראשית: cc-by-Michael Himbeault, flickr

Viewing all 5527 articles
Browse latest View live