

צילום: WeWork
מי שלקח חלק באקזיט מרשים של סטארטאפ ישראלי וביצע רילוקיישן עם משפחתו לניו יורק לטובת תפקיד בכיר בחברה אמריקאית משגשגת לוקח אותנו לסיור במשרדים, בשגרת יומו וגם חולק מניסיונו האישי.
בכרטיס ביקור
סמנכ״ל מוצרים ב-WeWork, חברה אמריקאית, שלאחרונה נכנסה לשוק הישראלי, המציעה ליזמים, עצמאיים, סטארטאפים וחברות קטנות שטחי עבודה.
לפני כן סמנכ״ל מוצרים ב-Soluto, סטארטאפ שנמכר ב-2013 ל-Asurion ומציע שירותים לניהול וייעול המחשבים האישיים והסמארטפונים של המשתמשים.
על העבודה שלי
"WeWork היא פלטפורמה לאנשים שרוצים לבנות משהו בעצמם. אנחנו מספקים שטח עבודה, שירותים עסקיים וקהילה בה כולם יכולים לחלוק את האתגרים ואת ההצלחות שלהם האחד עם השני. מכיוון שהקהילות שלנו די גדולות (קרוב ל-1,000 בבניין ממוצע, בערך 500 בבניינים בישראל), יש בהן מגוון רחב של סוגי פעילויות – כך שהרבה מהחברים ב-WeWork מוצאים את עצמם משתפים פעולה האחד עם השני. מהנדס תוכנה מוצא את עורך הדין שלו בקומה מעל, רואה חשבון מוצא מישהו שיעצב לו את הלוגו בקומה מתחת וכו׳.
אני מנהל את החטיבה הטכנולוגית ב-WeWork, שמונה כ-40 אנשים, רובם מהנדסי תכנה, מנהלי מוצר ומעצבים. אנחנו בונים את מערכות התוכנה שמנהלות את הפעילות העסקית של WeWork ואת הכלים שמאפשרים לחברים בקהילה שלנו להתחבר האחד לשני".
אוהב בעבודה את ה…
"אני נמצא בחברה מאוד מיוחדת. קשה לשים את האצבע על דבר ספציפי שאני אוהב כי (למרות הקלישאתיות) אני באמת אוהב את הכל. הדבר המדהים ביותר שקורה אצלנו הוא השילוב בין עבודה קשה להצלחה שאנחנו חווים. קל להיות ציניים ולדבר על העבדות בהיי-טק, אבל האמת הפשוטה היא שכשאתה רוצה לצמוח ולגדול כמה שיותר מהר, תמיד יש דברים נוספים לעשות. בכל יום אנחנו שואלים את עצמנו מהם הדברים הנוספים שאנחנו יכולים לעשות כדי לדחוף את החברה קדימה, ובכל יום אם היינו הולכים הביתה מוקדם היינו משיגים פחות. היום כשאני מנהל מנהלים, חלק מהאתגר האישי שלי הוא לפתח אותם להיות מסוגלים לדחוף את אנשי הצוות אל תוך הגישה הזו. אני לא חושב שבכל חברה זה צריך להיות המצב, אבל אם זכינו להיות במקום שצומח כל כך מהר, כל גישה אחרת תהיה חוסר אחריות כלפי המזל האדיר שנפל בחלקנו – לבנות משהו שמייצר ערך עבור קהל גדול וחשוב שהוא מהרבה בחינות קטר הצמיחה של הכלכלה המערבית. אני יודע שאני נשמע קצת זן, אבל זו באמת התחושה שיש אצלנו".
לא אוהב את ה…
"אם אני בכל זאת צריך לבחור משהו שאני אוהב פחות אז אני אחזור לשעות. יהיה כיף לנוח מתישהו. אבל כמו שאומרים אצלנו בישראל – ננוח בקבר".

צילום: WeWork
אצל האנשים שאני מקבל לעבודה תמצאו
"אנחנו מגייסים אנשים לתפקידים רבים, אבל כמה הדברים המרכזיים שאנחנו מחפשים בכולם הם:
חוכמה לאין קץ – היגיון בריא בהתמודדות עם בעיות יום-יומיות. הקבוצה שלי פועלת בתחום מלא באי-ודאות, ואין לנו את היכולת ללוות מקרוב כל עובד חדש לתקופה ארוכה. אנחנו צריכים אנשים שיקפצו למים העמוקים וימצאו דרך לשחות.
צניעות – ככל שאנחנו גדלים, אנחנו מושכים יותר ויותר אנשים מאוד מנוסים ועם מה שנקרה פה ״פדיגרי״ – אנשים עם רקע בחברות פורצ׳ן 50, בוגרי הרווארד, ייל וכו׳. קרה לנו לא מעט שאנשים שגייסנו הגיעו עם מטען של ניסיון, ובטעות חשבו שהדברים אצלנו פשוטים ושהניסיון שלהם שם אותם במקום שיאפשר להם ללמד אותנו את הדרך הנכונה לעשות דברים. אנשים שהגיעו בגישה שכזו תמיד נכשלו כשלון חרוץ, כי המציאות היא תמיד מורכבת יותר ממה שנראה על פני השטח. ותוך מיון של עשרות רבות של מועמדים מדהימים הגעתי למסקנה שיש אנשים שהם צנועים בטבעם ויש אנשים שלא. מי שלא – לא מתאים לנו. המצב דומה בהרבה מובנים לגישה שהייתה לתומר דביר (מנכ״ל ויזם Soluto) ולי בתקופה בה הייתי בחברה, אבל הסיטואציה אפילו יותר מוקצנת בארה״ב".
חברה שמהווה מקור השראה עבורי
"יש כמה חברות שאני מאוד מעריך, הנה רשימה חלקית:
Amazon – לדעתי אמזון היא אחת החברות החדשניות בעולם ומה שאני אוהב בה הוא את ההתפרסות לתחומים שונים והשאפתנות להוביל שווקים חדשים. הם אמנם עדיין לא מצליחים עם טלפונים וטאבלטים, אבל אני מפרגן להם על הניסיון. לפני עשור קשה היה להאמין שהם ישלטו בתחום אחסון הענן ויהוו אלטרנטיבה אמיתית כשירות טלוויזיה.
אלן מאסק – כשאהיה גדול אני רוצה להיות אלן מאסק. האיש מזכיר לכולנו לאיפה טכנולוגיה באמת אמורה לקחת אותנו – להגיע ממקום למקום, ובסופו של דבר לחלל. יצא לי לנסוע בטסלה מודל S ואני חייב להגיד – זה הדבר האמיתי.
Facebook – אני מעריץ אותם משתי סיבות: האחת תהליכית והשנייה תחרותית. מבחינה תהליכית, פייסבוק בנו גישת פיתוח שמעצימה את המהנדס הבודד לקבל החלטות לגבי העסק, והדבר המדהים הוא שהם מצליחים להמשיך את התרבות הזו גם בגודלם העצום הנוכחי. בכל פעם שאני מדבר עם חברים שעובדים בפייסבוק אני מתמלא השראה. הדבר השני הוא גישת הרכישות שלהם. הרבה חברות ענק נפלו בעבר כי הן חוו מה שנקרא Disruption – משהו אחר הגיע כאילו משום מקום וסחף את כל הלקוחות שלהן (ממליץ לקרוא על ה-Innovator Dilemma כדי להבין את הדינמיקה של התהליך הזה). פייסבוק מבינה את הסיכון העצום ולכן בולעת כל שירות שמתחיל להתקדם לכיוון הזה. גם אני הרמתי גבה כשהם קנו את אינסטגרם במיליארד דולר, וכמעט איבדתי גבה כשהם קנו את וואטאסאפ. אבל האמת היא פשוטה: העלות האלטרנטיבית של רכישת וואטסאפ היא לא כך וכך מיליארדי דולרים בחשבון הבנק. היא האפשרות שעתיד התקשורת הבין-אישית נמצא בוואטסאפ ושפייסבוק יאבדו את השוק שלהם לוואטסאפ".
הסמארטפון שלי
"אני עדיין עם iPhone 5S. אני מאוד אוהב אותו ולא הרגשתי צורך עז לשדרג. נחכה ל-7".
המחשב הנייד שלי
"בעבר הייתי איש PC ומאוד חששתי מהמעבר ל-MAC. אבל עשיתי את זה ואני לא מסתכל לאחור. בעבודה יש לי iMac, בדרכים אני בעיקר משתמש באייפד, ויש לי גם MacBook Air כשאני צריך לעשות מצגות או משהו יותר מורכב לא במשרד".
3 אפליקציות חובה בסמארטפון שלי
- Uber: "היום בניו יורק Uber הוא שירות זול יותר ממוניות צהובות, והוא כמובן הרבה יותר נוח. בתור משפחה עם שתי בנות קטנות בעיר הגדולה – אובר מצילה חיים".
- Whatsapp: "ככה אנחנו שומרים על קשר עם המשפחות בארץ".
- WeWork: "כל עובדי WeWork הם גם חברים בקהילה של WeWork, ובלי השירותים שלנו לא הייתי יכול לנהל את חיי היום יום שלי. מצד אחד כל השירותים הטכניים כגון הזמנת חדרי דיונים, הרשמה של אורחים ועוד, ומצד שני החיבור לקהילה, לדעת אילו אירועים מתרחשים בבניין היום, מי צריך עזרה עם מה וכו׳".
3 כלים / שירותים שלא אחזיק מעמד בלעדיהם
- Google Docs/Drive: "פעם חשבתי שחבילת אופיס של מיקרוסופט היא הדבר הכי טוב בעולם. היה קשה לי עם המחשבה על מוצר מוצר מוגבל יותר כמו Google Docs. כדי לעזור לי, סול קליין (אחד מהמשקיעים ב-Soluto) הכריח אותי לתקשר איתו רק דרך Google Docs. ברגע שהבנתי את הכוח השיתופי של השירות – חיי השתנו (ואני לא מגזים). WeWork היא כבר חברה לא קטנה, ואנחנו עובדים כמעט רק עם השירות הזה".
- Dropbox: "קשה לי לדמיין את החיים בלי השירות הזה. אין לי שום קובץ שלא יושב על Dropbox, וכך, בשילוב עם Google Docs, אין לי שום קשר חזק למחשב זה או אחר. כל מחשב שלי יכול למות מחר בבוקר ואני לא אתרגש מזה. זה אמנם לא זול (אני מחזיק 2 טרה-בייט) אבל כל כך כל כך נוח".
- Chartio: "ב-WeWork אנחנו חיים Data. כל דבר בארגון מתבסס על אינפורמציה שנובעת מהמוצרים שהקבוצה שלי בונה, וכל אדם בארגון צריך גישה למידע הזה. בשנים האחרונות יצא לי להכיר כלים רבים לבניית Dashboards, אבל Chartio היה הכי מתאים לנו ואנחנו מאוד מאוד אוהבים את הכלי הזה. הוא היה מתאים מאוד כשבניתי Dashboards בעצמי לפני שהיו לנו אנאליסטים, והוא צומח איתנו בצורה מדהימה כשיש לנו צוות שלם של אנליסטים שעובד איתו. מומלץ בחום למי שחולק איתנו את האתגר הזה".

צילום: WeWork
הטיפ הטוב ביותר שקיבלתי
"שני דברים שאני חי לפיהם: הראשון הוא 'תמיד שאל את עצמך – האם אני יכול לעשות יותר היום', זה לא בדיוק טיפ, זו דרך החיים ב-WeWork וזו הגישה שדוחפת אותנו לייצר יותר מכל חברה שאי פעם הייתי חלק ממנה. אין דבר כזה 'לסיים בזמן', יש לדחוף את עצמך הכי רחוק שאתה יכול, כל שעה בכל יום.
השני הוא 'אם אתה בטוח שאתה יכול לעשות את זה – אתה לא מכוון מספיק גבוה', זה משהו שלמדתי מישי גרין, חברי מהתיכון (והצבא, ואנבארה, ואינטל, וסולוטו). התחושה של 'אני לא בטוח שזה יעבוד' היא דבר חיובי – זה אומר שמכוונים גבוה. צריך למצוא את האיזון של חוסר בטחון ובטחון. זה לא פשוט, אבל זה מאוד חשוב".
הגאדג'ט שהכי מלהיב אותי כרגע
"טוב אני כמובן מתכוון לרכוש Apple Watch, ואני שונא שעונים. הסיבה שאני בכל זאת מתכוון לקנות אותו הוא שאני רוצה לתת הזדמנות לאפל לשנות את העולם בעוד אופן. כשהאייפון יצא אני לא התלהבתי, וכך גם לגבי האייפד. היום אלו שני מכשירים שמנהלים לי את החיים. מת לדעת מה יהיה עם ה-Watch".
הספר האחרון שקראתי
"פעם הייתי קורא הרבה, אבל מאז שהבת הגדולה שלי גלי נולדה (לפני 4 שנים) כמעט והפסקתי לקרוא ספרים. מצד שני, אני אוהב לקרוא ספרים שקראתי בעבר ושיש להם ערך רגשי עבורי. אז לפני שנה קראתי שוב (בפעם העשירית בערך) את הספר האהוב עלי – הרוזן ממונטה כריסטו של דיומא ולפני חצי שנה בערך קראתי שוב את טרילוגיית רשומות רומח הדרקון. אני יודע שזה ילדותי אבל אני פשוט מת על הטרילוגיה הזו".
הסרט האחרון שראיתי
"הסרט האחרון שראיתי היה A Million Ways To Die In The West, וכמעט ברח לי פיפי מרוב צחוק. לאוהבי הומור גס, מהיוצר של Family Guy".
אמן המוזיקה שהקשבתי לו לאחרונה
"כשגדלתי בנתניה באמצע שנות ה-90, הייתי בצד של הרוק האלטרנטיבי, וכל דבר שהיה דומה לראפ או היפ הופ היה מוקצה מבחינתי. ב-WeWork יש תת-תרבות של היפ-הופ משנות ה-90 העליזות, כך שיצא לי לתת הזדמנות אמיתית לאמנים כמו ביגי סמולס השם יקום דמו. באיחור אופנתי של 20 שנה הבנתי שאני מאוד אוהב את ביגי, טופאק, סנופ ועוד".
מרגיע אותי
"אין דבר מרגיע יותר בשבילי מלשבת בערב המאוחר ולראות טלוויזיה עם אשתי, אחרי שהבנות שלי ישנות. אנחנו רואים סדרות על סדרות, לפעמים חוזרים ורואים סדרה שאנחנו אוהבים שוב פעם מההתחלה ועד הסוף. בדיוק סיימנו לצפות בכל האוס מההתחלה".
אם היו מציירים אותי לקומיקס
"אני אלך עם 'הדבר' (The Thing) מארבעת המופלאים. למה? כי הוא יהודי!".