
JoinTV הישראלית נוסדה לפני כשנתיים ומציעה למעשה תמחור דינמי של תכנים, בהתאם לפרופיל הלקוח ומידת ההשפעה החברתית שלו. היזמים מאחורי החברה הם ערן דביר, שי הרשקוביץ, וערן פיין, עימו שוחחתי על מנת להבין קצת יותר על המיזם של השלושה.
תמחור דינמי
השירות שמציע הסטארטאפ הישראלי JoinTV הוא תמחור דינמי בהתאם לפרופיל הלקוח וההשפעה החברתית שלו; המוצר הראשון של החברה מאפשר ללקוחות לקנות תוכן ושירותים דיגטליים ברשת כקבוצה, כאשר גודל הקבוצה וכמות הרוכשים משפיעים בזמן אמת על מחיר המוצר. כמו כן, חברים יכולים ליהנות מהנחה מסוימת אבל לקנות מוצרים שונים לגמרי. כך לדוגמא, ספק כבלים מסוים יכול לפנק את חבריו בהנחה בערוצי פרימיום, כאשר כל אחד מהרשומים לשירות יכול לבחור ערוצים שונים לגמרי. מעבר לכך, המערכת שפיתחו מאפשרת לנתח את התנהלות ואופי הקבוצה ועל סמך זאת להציג בפניהם הצעות משלימות, מה שכמובן מגדיל את סל הקנייה של המשתמשים.
אוקיי, אז זה בעצם סוג של גרופון רק לתכנים?
״זה קודם כל לא רק תכנים. יש לנו לקוחות של תכנים, ספורט, כרטיסים ואפילו מערכות שיווק של ספקי כבלים גדולים בארה"ב ובאסיה. זה רחוק שלא לומר הפוך מגרופון, בשני מובנים; אחד, אתה מביא את החברים. שתיים, זו מערכת לומדת. יש טכנולוגיה די מורכבת שגם מתאימה מחירים לגודל הקבוצה. הדוגמא הפשוטה היא שהמחיר יורד ככל שיותר חברים מגיעים אבל בקרב חלק מהלקוחות יש שני סוגי משתמשים – חדשים וכאלה שחידשו מנוי. אלו מלכתחילה יתחילו בתוך המערכת שלנו ממחירים שונים ויהנו מגובה הנחה שונה״.
באיזה שלב המוצר נמצא עכשיו?
״המוצר כבר יצא ללקוחות ׳אמיתיים׳ בהשקה מלאה; עלה לאוויר עם NBA ב-30 מדינות, ונועד לעזור להם למכור מנויי צפייה באינטרנט, כאשר מספר הלקוחות שלהם מונה כמאות אלפים ברחבי העולם. לאחרונה עלינו לאוויר עם ספק כבלים גדול במזרח אסיה (לא ניתן לספק את שמו היות ואין להם יחסים עם ישראל), ובחודש מרץ צפויים לעלות לאוויר עם ספק הכבלים הגדול ביותר בארצות הברית, ובהמשך עולים עם שתי ליגות נוספות גדולות מאוד (מאוד) בארצות הברית גם כן. כך שסך הכל מדובר בקרוב לשישה מיליון משתמשים״.
בוא נדבר קצת על תחרות
קיימים מתחרים כדוגמת Shop Soically, Social Annex ו-Gigya. מי הוא קהל היעד אליו אתם פונים?
״אנחנו עובדים היום הן עם ספקי תוכן גדולים, ספקי ספורט גדולים וחברות כבלים, אשר קהל המשתמשים שלהם הוא בעיקר לקוחות צעירים וסטודנטים. אנו נמצאים גם בתחילת פעילות עם אתרי מסחר אלקטרוני המשווקים כרטיסים להופעות ותחרויות ספורט״.
ובמה אתם טובים יותר?
״ההתמחות שלנו היא ראשית כל בהיבט הקבוצתי וביכולת לייצר קבוצת רכישה בזמן אמת, ובעיקר בתמחור הדינמי והפרוגרסיבי, המשתנה בהתאם למספר הרוכשים. כמו כן, אנו מספקים מבט יוצא דופן על ההתנהלות של הקבוצה, אנשים מרכזיים בקבוצה ומאפשרים לחזור לקבוצה עם הצעות ייחודיות, ואפקטיביות במיוחד״.
מה המודל העסקי שלכם?
״אנו מרוויחים מעלות רשיון שנתית, הכנסות מכמות משתמשים במערכת ועלות השימוש במערכת המידע שלנו – מידע התנהגות קבוצתית״. עד כה גייסה החברה כספים מקרן Afterdox, ממשקיעים פרטיים מתחומים דומים והמדען הראשי קרוב למיליון דולר ובהמשך השנה מתכננים לצאת לסבב גיוס נוסף למטרות צמיחה״.
ומה לגבי ישראל?
״כרגע רק המוצר של NBA זמין בארץ. המוצרים האחרים הם של לקוחות בארצות הברית ורחבי העולם ולכן רובם לא זמינים. נשמח מאוד לשתף פעולה עם חברות ישראליות״.