

מקור: אתר REVERSEXIT
הדרך לסטאראטפ מצליח רצופה בכוונות טובות, אבל הסטטיסטיקה עגומה למדי. נתוני ההצלחה של סטארטאפים בישראל (על פי סקר של IVC ו-REVERSEXIT) מראים כי רק 4 מכל 100 סטארטאפים מצליחים. מיזם חדש בשם REVERSEXIT מבטיח לשפר את סיכויי ההצלחה של הסטאראטפים בעזרת שילוב של אנליטיקה, מנועי חיפוש, ביג דאטה וקישור לשותפים פוטנציאליים עבורו.
איבחון אוטומטי למציאת השותפים האסטרטגיים
הפלטפורמה של REVERSEXIT מבטיחה לסטארטאפים, שיעשו שימוש בשירות, איבחון אוטומטי ומקיף וקישור לשותפים אסטרטגיים מתאימים. בין היתר עושה המערכת של REVERSEXIT שימוש בכלים אנליטיים מתקדמים, מנועי חיפוש, אינדקסים טקסטואלים, ביג דאטה ומידע רב נוסף הנשאב מאתרים שונים. החברה גם תנסה לעזור בחיבור בפועל בין הסטארטאפ לשותפים עצמם.
מאחורי המיזם עומדים מספר שמות ותיקים בענף ההון סיכון ביניהם: יהודה רגב, לשעבר מנכ"ל ומייסד רשת תוכניות השותפים WeSell; אבי גפן, לשעבר סמנכ"ל פועלים שוקי הון, מנכ"ל Hapoalim Technology Fund ומנכ"ל קבוצת אקויטל-ישראמקו; ירון הורוביץ – לשעבר סגן נשיא לשירות לקוחות בסלקום, מירס והוט מובייל ומנכ"ל רשת החנויות דינמיקה; שרון קורן לשעבר מנכל"ית סוויפטנס וסמנכ"ל מכירות בנס טכנולוגיות; חן דורות – סמנכ"ל הכספים של הסטארט אפים CallmyName ו-Fixya ועופר עובד – לשעבר מנכ"ל מקאן אריקסון דיגיטל וסגן נשיא ב-AOL.
לדברי רגב, שמשמש גם כמנכ"ל החברה: "חברת REVERSEXIT פעלה בשנתיים האחרונות לייצר מתודולוגיה חדשה מגובה בטכנולוגיה מתקדמת שהולכת לשנות את כל מעגל החיים של הסטארטאפ באופן שיותר סטארטאפים יוכלו לשרוד ולהצליח. על פי הסטטיסטיקה, רק כ-10 אחוז מן הסטארטאפים בעולם ורק 6 אחוז מן הסטארטאפים בישראל מצליחים לשרוד ולהתקיים לאורך זמן, בעוד שהיתר נסגרים. הסיבה לכך היא בעיקר אי יכולת של הסטארטאפים לעבור את התקופה בה מתחיל הסטארטאפ לצבור תזרים מזומנים שלילי ועד השלב שבו הוא הופך למאוזן – תקופה אשר נקראת Valley of Death. הצלחת סטארטאפים לעבור את התקופה הזו תלויה במידה רבה במינוף ומקסום ההתאמה של האקוסיסטם הסובב את הסטארטאפ, הכולל מלבד היזמים גם את המשקיעים, המנטורים, חברות טכנולוגיה ותיקות, לקוחות מטרה וספקיות השירותים".

מתוך המחקר שפרסמו REVERSEXIT ו-IVC
כיצד יכולה החברה שלו לעזור לסטארטאפים לצלוח את התקופה הקשה? רגב מסביר שהחברה "תעזור לסטארטאפים להתחבר עם השותפים האסטרטגיים הנכונים להם, ובכך תהפוך אותם לבולטים מבוקשים ומועדפים בעיני משקיעים ובעיני כל יתר השחקנים האחרים בתעשייה, שגם יוכלו דרך הפלטפורמה של REVERSEXIT, להתקשר עם הסטארטאפים ולבצע איתם עסקאות מבוססות אקוויטי ללא צורך בהשקעת מזומנים".
מה לגבי המודל העסקי של REVERSEXIT עצמה? ובכן, הם פועלים במודל של עמלות, אולם אך ורק מעסקאות שהצליחו. נגיד לדוגמה שסטארטאפ כלשהו עשה שימוש בפלטפורמה, והצליח להשיג השקעה מחברה גדולה תמורה 20 אחוז מהאחזקות. REVERSEXIT תגבה 10 אחוז עמלה מאותם 20 אחוז, כלומר, הוא יצטרך להעביר לחברה 2 אחוז אחזקות בחברה. המודל העסקי של החברה מעודד אחזקה של אחוזים בודדים במאות חברות סטארטאטפ ומכירתם, כך שלטענת המייסדים הם יצליחו להשיג ROI גבוה יותר מזה של קרנות הון מסורתיות.
עתה, נותר רק לקוות שהסטארטאפ REVERSEXIT עצמו ימריא ויצליח, ולא ייפול בעצמו לתוך הסטטיסטיקות הקשות של סיכויי ההצלחה בישראל.