
CyActive, חברת האבטחה הישראלית שמציעה חיזוי עתידי של התפתחות נוזקות עוד לפני ששוחררו על ידי ההאקרים, נרכשה על ידי ענקית התשלומים המקוונים פייפאל תמורת סכום המוערך בין 60 ל-80 מיליון דולר. נכון לרגע זה ידוע כי העסקה נחתמה וצפויה להיסגר סופית בקרוב, אם כי עדיין לא נתקבלה תגובה רשמית מהחברה הרוכשת או הנרכשת.
מקדימה תרופה למכה
הפתרון אותו פיתחה החברה מתבסס על הרצון להעביר את היתרון לידיהם של המגנים והפיכת יחסי הכוחות בין התוקפים למגנים. במקום לנסות ולעמוד בקצב המסחרר של ההאקרים, החברה מסוגלת לחזות מאות אלפי גרסאות עתידיות של התקפות סייבר מוכרות ״ולהריץ קדימה״ את האבולוציה של נוזקות המחשב. כך מסוגלת החברה להסיק בצורה חכמה כיצד תתפתח הנוזקה ולהציע את ההגנה לארגונים ולחברות עוד לפני שמגיעה אליהם. לטענתם, נכון להיום לא התגלתה התקפה אחת שלא הכילה אלמנטים ממוחזרים מתקיפות חוזרות, מה שעוזר לה לחזות את צעדיהן ואופן ההתפתחות שלהן בעתיד.
כך שבשונה משאר החברות שבדרך כלל מצליחות להדוף את ההתקפות הקיימות במקרה הטוב, או להתמודד איתן כבר לאחר שהצליחו לחדור ולהשיג חלק מהמידע של הארגון במקרה הפחות טוב, CyActive מעוניינת להקדים את העתיד ולמנוע את ההתקפות הללו עוד לפני שההאקרים מסיימים לכתוב אותן. בהתחשב בכך שפייפאל מהווה פלטפורמת תשלומים מקוונת פופולארית במיוחד בה מתגלגל לא מעט כסף, הצורך שלה בפתרון שכזה לא מאוד מפתיע. בשנת 2008 רכשה פייפאל את חברת Fraud Sciences הישראלית המתמחה במניעת הונאות תמורת 11 מיליון דולר.
בספטמבר 2014 CyActive השלימה סבב גיוס ראשון בסכום שלא הותר לפרסום בהובלת סימנס. החברה שייכת לחממת הסייבר של קרן ההון סיכון JVP בבאר שבע, שהוקמה לפני כשנה וחצי, ומדובר באקזיט הראשון עבור החממה המנוהלת במשותף על ידי יואב צרויה וד״ר נמרוד קוזלובסקי.
CyActive נוסדה ב-2013 על ידי לירן טנקמן ושלומי בוטנרו, כשהרעיון למוצר נולד לאחר שלירן יצר קשר בין האלגוריתמיקה ולמידת מכונה מתחום הביולוגיה אותו למד בתואר, לבין העבודה שלו בתחום הסייבר. לאחר שסיפר לחברו לצוות, שלומי, על הרעיון להכניס אלגוריתמיקה מעולם התוכן אל עולם הסייבר, השניים הבינו שיש להם מוצר מעניין ביד – מה שהוביל להקמת החברה.
סרטון – Geektime Conference 2014 – Startup Arena – CyActive