Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

TestFairy: בדיקות חכמות לאפליקציות אנדרואיד [סטארטאפ]

$
0
0
מקור: יח"צ

מקור: יח"צ

אם פיתחתם לאחרונה אפליקציה לאנדרואיד, בוודאי נתקלתם באחת מהבעיות הנפוצות והמעצבנות ביותר הקיימות כיום בשוק המובייל: התאמת האפליקצייה למגוון רחב של מכשירים, מסכים וחומרות. אך עם כל הכבוד לחברים ובני המשפחה שלכם המעוניינים לעזור לכם בתהליך, אתם צריכים לדעת כיצד הצליחו למצוא את הבאג המדובר, ומהו תהליך השימוש המלא אותו עברו לפני שהחליטו שהאפליקציה טובה או גרועה.

על מנת לקבל את התמונה המלאה, חברת הסטארטאפ הישראלית TestFairy רוצה לעזור לכם לעקוב אחר תהליך ההתנסות והבדיקה של המשתמשים השונים בצורה קלה ופשוטה, ללא הוספת SDK ייחודי וללא התעסקות בקוד האפליקציה.

עוקבים אחר המשתמשים

העובדה שאנדרואיד היא מערכת ההפעלה השולטת היום בשוק אינה מפתיעה. עשרות יצרניות שונות בחרו להשתמש במערכת ההפעלה של גוגל על גבי מכשיריהן, מה שעוזר לחשיפה רחבה ואימוץ מאסיבי של המערכת. אך לצד היתרונות הברורים עבור גוגל, מגיעים החסרונות המשמעותיים מצד המפתחים – הנאלצים לבצע התאמות ושינויים למגוון רחב מידי של מכשירים הכוללים מסכים בגדלים שונים ושימושיות המשתנה בין מכשיר למכשיר, מה שהופך את תהליך הבדיקה לכמעט בלתי אפשרי.

על מנת לעזור למפתחים חברות רבות החלו להציע שירותים המשדכים בין יוצר האפליקציה לקהל המשתמשים, שבתורו יעזור לבדוק, לדבג ולדווח למפתחים על באגים ובעיות הקיימות במוצר. אך גם כאן קיימת בעיה משמעותית בכל הנוגע לשחזור הבאג או הבעיה, תהליך שעלול לגרום לתסכול רב עבור המפתחים, שפשוט לא מבינים כיצד משתמש אחד הצליח לגרום לקריסה מוחלטת של המערכת.

TestFairy רוצה לפתור את הבעיה הספציפית של חוסר המעקב אחר המשתמש הבודק. באמצעות המערכת שפיתחה החברה, היא מאפשרת למפתחים לצפות בסרטוני וידאו המראים מה בדיוק קרה על המכשיר בזמן הבדיקה. כל נגיעה על גבי המסך מתועדת, וכך למעשה יכולים המפתחים לזכות לתמונה מלאה בכל הנוגע למה קרה בזמן הבדיקה, על מה המשתמש לחץ לפני הקריסה או אפילו מהן הנקודות העיקריות עליהן המשתמשים לחצו, וממה התעלמו לחלוטין.

בנוסף, המערכת מספקת דו"ח מפורט הכולל את מצב הזכרון, CPU, רמת הקליטה הסלולרית, GPS, מצב סוללה ושאר נתונים הרלוונטים להבנת תהליך הבדיקה של המשתמשים. כמו כן, המערכת מסוגלת לתעד מה קרה לאפליקציה גם אם עברה לעבוד ברקע המכשיר, כלומר, גם אם המשתמש עבר לאפליקציה אחרת במהלך השימוש.

חשוב להבהיר כי צילומי המסך והסרטונים נשמרים רק לאפליקציית הבדיקה, כך שבמידה והמשתמש עבר אל חשבון הג'ימייל או הפייסבוק שלו – המערכת אינה מקליטה או שומרת מידע על כך, אלא מעטפת הניטור היא רק עבור האפליקציות העוברות דרך שרת החברה.

החברה מקפידה מאוד על פרטיות המשתמש, וכבר באימייל ההזמנה הבודק מקבל הסבר שהשימוש באפליקציה מוקלט על מנת שיהיה מודע לכך. כשהאפליקציה נפתחת, עולה התראה נוספת המזכירה כי מדובר באפליקציית בדיקות, וכל המידע שמוצג בה מוקלט לצרכי בקרת איכות. ברגע שהמשתמש סוגר לחלוטין את האפליקציה, ההקלטה והמעקב מסתיימים ולצד הנתונים והדיווחים הנשלחים למפתחים גם הבודק מקבל קישור מיוחד במייל, באמצעותו הוא יכול לצפות במידע שהוקלט.

היתרון המשמעותי של החברה, הוא שמציעה את השירות ללא הוספת SDK לאפליקציה וללא התקנת אפליקציות נוספות על המכשיר עצמו. כל מה שהמפתח צריך לעשות הוא להעלות אל חשבון ה-TestFairy שלו את ה-APK כמו שהוא, והמערכת "עוטפת" אותו בקוד שמנטר את פעילות האפליקציה. את משתמשי הבדיקה המפתח מפנה אל הקישור החדש להורדה, ואלה מקבלים את האפליקציה החדשה, עם המערכת מבית TestFairy כבר בפנים.

המערכת, אגב, שומרת את כל הבדיקות ומאפשרת לבדוק באגים ובעיות ישנות, או לחילופין לוודא איזה בדיקות נעשו על הגרסה הנמצאת כיום בשוק.

כך נראים דו"חות החברה. לחצו להגדלה. מקור: יח"צ

כך נראים דו"חות החברה. לחצו להגדלה. מקור: יח"צ

עוזרים למפתחים לפתח

TestFairy נוסדה ב-2013 על ידי יאיר בר-און וגיל מגידיש, מתוך צורך אישי של היזמים. במסגרת הפעילות הקודמת שלהם עסקו השניים בפיתוח לאנדרואיד, והבינו את האתגר שבבדיקות כאשר שלחו גרסאות לחברים, אך לא היה להם מושג מה בדיוק נבדק ומה היו הבעיות השונות.

האפליקציה הושקה רשמית בחודש מאי האחרון, לאחר תקופה ארוכה בה הייתה בבטא סגורה. בראיון לגיקטיים מסביר יאיר כי ההתעניינות שהחברה מקבלת ממפתחים מכל רחבי העולם היא מרשימה, והם רואים מפתחים חדשים המתווספים מידי יום – המתחילים להשתמש במערכת ללא שום הדרכה או הסבר.

בשלב זה מציעה החברה את השירות בחינם לכלל המפתחים, ומבהירה כי עבור המפתחים הקטנים החבילה הבסיסית תמיד תוצע בחינם, כאשר החברה מתכננת להשיק בתקופה הקרובה שירות בתשלום לחברות גדולות ומבוססות המייצרות מספר רב של אפליקציות.

בכל הנוגע לתחרות בשוק, יאיר מסביר כי אמנם קיימים הרבה שירותי אנליטיקס ומעקב אחר התרסקויות, אך אלה דורשים הטמעות של SDK, שינויים בקוד או התקנות של אפליקציות צד שלישי המסוגלות לבצע את המעקב אחר המשתמשים. TestFairy מציעה פתרון כולל ומלא בתחומים אלה, לצד מערכת ניהול ומעקב המאפשרת להבין מה גרם לבעיה כזו או אחרת, ולתקן אותה ביעילות ובמהירות. המוצר עצמו לא מיועד לקהל הרחב אלא לבודקי תוכנה המוכנים לעזור בבדיקות מוצר ומסכימים לכך שפעולותיהם יתועדו.

כעת לאחר ההשקה, כשהחברה מחזיקה בנתוני אמת בנוגע לשימוש במערכת, היא מסוגלת להבין בצורה טובה יותר מהם מאפייני השימוש של המפתחים – קטנים וגדולים – וקל לחברה להבין מי הן החברות שהשימוש במערכת TestFairy יחסוך להן משמעותית בהוצאות. יאיר מציין כי אף חברה אינה אוהבת לבזבז כספים והן מוכנות לשלם על שירות רק במידה והוא מוכיח חסכון בעלויות אחרות – והשירות של TestFairy הוא בדיוק זה.

חשוב להבהיר כי למרות כל הטוב שהמערכת מציעה, החסרון העיקרי שלה הוא שאת משתמשי הבדיקה יהיה עליכם למצוא בעצמכם. כלומר, במידה ותרצו לבדוק את המוצר על מגוון רחב של מכשירים השייכים למספר רב של משתמשים, יהיה עליכם לבצע את תהליך החיפוש בעצמכם – ולדאוג שהמשתמשים אכן מורידים את האפליקציה ומתנסים בה. במידה וחברת בדיקות כזו או אחרת תחליט להטמיע את שירותיה של TestFairy, אין ספק שיהיה מדובר במוצר מנצח למפתחים, אבל עד אז רוב העבודה עדיין מוטלת עליכם.

וידאו: TestFairy Android Testing


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527