Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

חותרים להצלחה: Motionize מביא את החיישנים גם לספורט הימי [סטארטאפ]

$
0
0
BIG
מתקן הניטור מורכב בקלות על המשוט. מקור: Motionize

בניגוד לרוכבי אופניים ולרצים, לחותרים לא היו מכשירי ניטור חכמים. מקור: Motionize

כבר כמה שנים שקיימים בשוק צמידי כושר ומכשירים חכמים שמנטרים אותנו בזמן ריצה, הליכה, רכיבה על אופניים וכמעט כל פעילות גופנית אחרת שתעלו על דעתכם. כל עוד שהיא מתרחשת על היבשה. אולם מה לגבי עשרות המיליונים שמעדיפים ספורט ימי, כמו למשל חותרי קיאקים? הסטארטאפ הישראלי Motionize מפתח טכנולוגיה שתעזור גם לחותרי הקיאקים לשפר את ביצועיהם ופונה לפלח שוק של עשרות מיליוני חותרים בעולם.

עד עכשיו הסתפקו החותרים ב… מצפן

הכל החל כשגיא אהרון, חתר על קיאק יחד עם סיון פוסטלניק. כאשר סיימו את החתירה, הם פגשו את אייל פוסטלניק, שבדיוק סיים רכיבה על אופניים. הם שוחחו על הציוד שהרכיב אייל על האופניים שלו, וגילו שהוא שווה כמעט כמו האופניים עצמם. כאשר אייל שאל אותם: "איזה ציוד יש לכם על הקיאק?" התשובה של החותרים הייתה: "מצפן"… לאחר שבדקו את ההיצע והביקוש בתחום, החליטו השלושה להקים ב-2012 סטארטאפ וכך נולד Motionize. כרגע עובדים במשרדי החברה בתל אביב 10 עובדים, כולל שלושת המייסדים: סיוון פוסטלניק, מעצבת תעשייתית בוגרת Georgia Institute of Technology; גיא אהרון שלמד משפטים ומנהל עסקים ומשמש כמנכ"ל החברה ואייל פוסטלניק, מהנדס אלקטרוניקה, שמשמש כנשיא החברה. הסטארטאפ הספיק לגייס כספים ממשקיע אמריקאי.

כל תנועה של המשוט נרשמת

הדגש ששמים ב-Motionize הוא שיפור הטכניקה של החותר בעזרת אמצעים טכנולוגיים. ניטור, בקרה וניתוח הטכניקה והפעילות הפכו להיות חלק מהשגרה של כל אתלט, הן מקצועני והן חובב, אולם בגלל התנאים הקשים שקיימים בים, שכוללים בין השאר שמש, חול, קרינה, רטיבות, מלח וחוסר יציבות, ענפי הספורט הימי אינם ידידותיים לטכנולוגיה. Motinoize פיתחה טכנולוגיה שעוקבת אחר התנועה של החותרים, מנתחת אותה ומספקת הנחיות בזמן אמת כיצד אפשר לשפר את הטכניקה.

הרכבה פשוטה על המשוט ועל הקייאק. מקור: Motionize

הרכבה פשוטה על המשוט ועל הקייאק. מקור: Motionize

האלגוריתם שפיתחה החברה מצליח לעקוב במדוייק אחרי תנועות החותר ולתת לו פידבק מיידי הן בקול והן באנימציה. הוא עושה זאת בזכות שיקלול שלל המידע שנקלט על ידי הסנסורים שממוקמים על המשוט, בשילוב המידע שנקלט מהסנסורים שנמצאים על הקיאק ואחראיים על נקודת הייחוס: מהירות, עומק, גלים משתנים ועוד. הרמקולים שממוקמים בחזית משדרים את המשוב וההוראות הקוליות המיועדים לחותר.

בין היתר נמדדים פרמטרים כמו אורך תנועה, מרחק שהושג בזכותה, מספר חתירות בדקה, קצב ומהירות, עומק מקסימלי של המשוט במים, זווית כניסה ויציאה מהמים של המשוט, מספר מטרים בתנועת חתירה אחת ועוד. בסוף האימון, המשתמשים יכולים להתבונן במהלך המסלול שעשו ולקבל ייצוג בעזרת אנימציות של המסלול והתנועות שעשו. כמובן שכל הסטטיסטיקות ניתנות לשיתוף בקהילת החברים המתאמנים של המשתמש, ומאפשרות לו להשוות את הביצועים שלו לעומת הסטנדרט של חבריו. אגב, אם תאבדו את השליטה בקיאק ותיפלו למים, תזהה המערכת את מצב החירום ותיצור קשר עם איש קשר שקבעתם מראש.

ההתקנים הינם אוניברסליים, כלומר, לא דורשים קידוחים או הברגות מיוחדות. פשוט משחילים על הקיאק ועל המשוט וזהו. התקשורת בין ההתקנים לטלפון נעשית בעזרת Bluetooth ו-BLE. מכיוון שאתם נדרשים לקחת אתכם את הטלפון לים, כמובן שהערכה כוללת גם כיסוי אטום למים, שיאפשר לכם להפעיל את הפיצ'רים השונים היישר מהטלפון שלכם גם בים. למרות שהמוצרים יושקו לקהל הרחב רק לקראת אמצע 2015, בחברה מספרים שחותרים מובילים בעולם כבר התנסו בהם והתגובות היו מצוינות. האקדמיה הבינלאומית לחתירה אף כללה אותם ברשימת המועמדים לפרסי 2015 שלה. בנוסף, נרשמו כבר מספר מאות בקשות להזמנות מוקדמות על ידי חותרים מכל העולם שמוכנים לשלם סכום שנע בין 300 ל-600 דולר עבור המכשיר.

כאמור, המוצר הראשון של Motionize מתמקד בשוק החתירה, שעל פי החברה, הוא ענף הספורט המתפתח ביותר בארה"ב בשנים האחרנות. אולם מרגע שהטכנולוגיה זמינה בסביבה הימית המאתגרת, הבאים בתור יהיו שאר ענפי הספורט ה"יבשים" על הקרקע שכוללים אביזר חיצוני כמו טניס, בייסבול וגולף. כרגע, רוב המוצרים הקייים בעולם הספורט הימי אינם מספקים מידע שניתן להפיק ממנו תועלת אמיתית, מכיוון שרובם הם מוצרים מעולם הרכיבה על אופניים או ריצה, שנעשה בהם שימוש כי לא קיימת כרגע אלטרנטיבה. החברה גם רשמה פטנטים על הטכנולוגיה שמאפשרת בקרה וניתוח תנועות ללא שימוש בוידאו, שהוא טכנולוגיה בעייתית ויקרה לשימוש בייחוד במרחב פתוח.

מרוויחים מהמכשירים ומההדרכות

אנחנו מתעניינים במודל העסקי של Motionize ובחברה מסבירים לנו שקהל היעד שלהם, בארצות הברית לבדה, מונה יותר מ-25 מיליון חותרים, כשהשוק צומח הן במכירות והן במספר המשתמשים שגדל. אם תצליח החברה גם לעבור מהים ליבשה, ולייצר מכשירי ניטור שמתבססים על הטכנולוגיה שלהם, לשווקי הטניס והגולף למשל, היא תוכל להגדיל בעשרות מונים את קהל היעד שלה.

החברה מרוויחה מהמכירה של המכשירים עצמם ומכירת קורסים והדרכות למשתמשים באמצעות האפליקציה שהיא חלק מהחבילה. מהחברה מסבירים, שהחותר האמריקאי כבר משלם כיום על קורסים והדרכות של מאמנים, והם יאפשרו לו ללמוד ישירות מספורטאי-על, שינחו אותו וילמדו אותו איך להיות טוב יותר וליהנות יותר מהפעילות.

לפני כ-15 שנה הציל חותר הקיאק מיכאל קלגנוב את הכבוד הלאומי, כשהצליח להשיג את המדליה היחידה של ישראל באולמפיאדת סידני והיחידה שהגיעה מענף הקייאקים. מי יודע, אולי בעזרת הטכנולוגיה של Motionize, יוכלו החותרים היום לשחזר את ההישג ההוא ואפילו לעלות עליו.

וידאו: כך עובדת הטכנולוגיה של Motionize


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

Trending Articles


FORECLOSURE OF REAL ESTATE MORTGAGE


Tagalog Quotes About Crush – Tagalog Love Quotes


OFW quotes : Pinoy Tagalog Quotes


Long Distance Relationship Tagalog Love Quotes


INUMAN QUOTES


Sapos para colorear


Break up Quotes Tagalog Love Quote – Broken Hearted Quotes Tagalog


Patama Quotes : Tagalog Inspirational Quotes


5 Tagalog Relationship Rules


Re:Mutton Pies (lleechef)