

מקור: Pixie
יש שני דברים שמשותפים לשלט של הטלוויזיה, השלט של הממיר, השלט של המזגן, המשקפיים שלכם, הסמארטפון, הטאבלט וצרור המפתחות שלכם. הראשון, קשה לחיות בלעדיהם. השני, אנחנו אף פעם לא זוכרים איפה הנחנו אותם. אז נכון, אנחנו כבר ב-2015 ותגיות שמאפשרות לנו לאתר חפצים כבר קיימות. אבל רוב התגיות הללו לא מדוייקות, הן גדולות והטווח שלהן לא רחב מספיק. עכשיו, מציגה חברת Pixie הישראלית את הפיתוח המרשים שלה, ה-Point.
תגיות שמתקשרות ביניהן ומציאות רבודה
Pixie Point הן תגיות לאיתור חפצים, שמשתמשות ב-Bluetooth LE, לצריכה נמוכה של אנרגיה. כתוצאה מכך, ולמרות שהן משדרות את מיקומן ללא הפסק, הן יחזיקו מעמד כשנה וחצי. אגב, לאחר מכן, תאלצו להיפרד יפה מהתגיות ולרכוש חדשות, כי הסוללות אינן ניתנות להחלפה.
מבחינת העיצוב, התגיות דקות מאוד (רק 3.2 מילימטר) מגיעות במספר צבעים והן עמידות במים וניתנות להצמדה בקלות לכל חפץ. מבחינת טווח השידור, התגיות של Point מציגות טווח מרשים של 15 מטר בתוך מבנים ו-45 מטר מחוץ למבנה, אם אפשרות לאתר חפצים בדיוק של כ-30 סנטימטר. כדי להגדיל את הטווח, התגיות אינן רק מתקשרות בינן לבין הסמארטפון, אלא בינן לבין עצמן, כך שכל תגית משמשת כמעין "תחנת ממסר" לאותות של התגיות האחרות.

מציגות את מיקום החפץ במציאות רבודה. מקור: Pixie
כאמור, התגיות עובדות בסינכרון עם הסמארטפון שלכם, אולם בניגוד למוצרים אחרים שרק מראים לכם את הקרבה למכשיר האובד, Pixie גם מאפשרת לכם להפעיל את המצלמה של הסמארטפון ולראות בעזרת מציאות רבודה את מיקום המכשיר המדוייק. מרשים. סט של 4 תגיות יעלה לכם במכירה מוקדמת כ-200 ש"ח כולל משלוח לישראל ואתם יכולים כבר עכשיו להזמין אותן באתר החברה. מלבד הצרכנים הסופיים, פונה החברה גם למפתחים ומציעה להם API ו-SDK לצורך פיתוחים עתידיים שיתבססו על הטכנולוגיה שלה.
מאחורי Pixie עומדים עמיר בסן אשכנזי, שייסד את חברת BigBand Networks והיה המנכ"ל שלה במשך 12 שנים ועופר פרידמן, שעבד לפני כן כ-10 שנים במחלקת ה-Wireless ב-Texas Instruments. החברה מונה כיום 26 עובדים ויש לה משרדים בישראל ובקליפורניה. מאז הקמתה ב-2011 ועד עכשיו גייסה החברה כ-6 מיליון דולר מהקרנות Spark Capital ו-Cedar Fund.