
בינואר הקרוב נקיים בנמל יפו זו הפעם השנייה אירוע חגיגי במסגרת טקס חלוקת הפרסים של זוכי Geek Awards 2014 שיתקיים כאירוע סגור למוזמנים בלבד. זוהי השנה החמישית שהתחרות מתקיימת ואם לשפוט על בסיס השנים הקודמות, נראה שמי שיזכה להופיע ברשימה הזו עשוי לייצר לא מעט כותרות בהמשך הדרך.
באירוע יוענק פרס לזוכה יחיד בכל אחת מ-16 הקטגוריות השונות והפעם בחרנו להתמקד במועמדים לפרס הסטארטאפ הישראלי הטוב ביותר לשנת 2014:
ואלו המועמדים:
1. Kaltura
הפלטפורמה שפיתחה קלטורה משמשת את לקוחותיה בהגדלת התפוקה הכספית מפרסומות, תוך שיתוף תכנים וצבירת קהל רחב יותר, והורדת עלויות הקשורות בשידור וידאו. בין השימושים השונים במוצרי החברה, ניתן למצוא מוסדות חינוך, המשתמשים בקלטורה על מנת לשפר את חוויית הלימודים בעזרת תכני וידאו. לקוחותיה של קלטורה כוללים שמות מוכרים מאוד בתעשייה כגון Warner Bros, HBO וכמובן SAP, שהפכה מלקוח גדול למשקיעה אסטרטגית בסבב הגיוס האחרון. זאת בנוסף למגוון חברות מסחריות וממשלתיות הנמנות על מאות אלפי לקוחותיה של החברה.
2. Taboola
טבולה הוקמה בשנת 2007 על ידי אדם סינגולדה והיא עוסקת בפיתוח ויישום טכנולוגיה המציעה המלצות וידאו ברשת הזמינים ללמעלה מ-550 מיליון משתמשים ייחודים מידי חודש. המערכת שפיתחה החברה מפענחת את מעורבות הגולש, תוך כדי הצפייה שלו בתכני מדיה שונים ברשת. כך, ניתן לנתח גם תכנים אחרים הרלוונטים עבור כל גולש במהירות, ולהציע לו לא רק תכנים נוספים המתאימים לו, אלא גם תכנים המתאימים לאתרים בהם הוא גולש.
3. Moovit
Moovit, לשעבר TranzMate, נוסדה בשנת 2012 על ידי ניר ארז, ירון אברון ורועי ביק. האפליקציה משתמשת במיקום המשתמשים, כדי לעזור להם לנווט את דרכם בתחבורה הציבורית, וכדי לדעת מתי צפויים להגיע האוטובוס או הרכבת הבאים. האתגר הגדול ביותר בפניו עומדת Moovit הוא כמובן המגוון העצום של מקורות המידע איתם החברה צריכה להתמודד, ולהציג בצורה פשוטה באפליקציה: בין אם מדובר במידע שמתקבל מהמדינה (בישראל: מאגר משרד התחבורה), מידע שמגיע מחברות התחבורה הציבוריות הרבות ברחבי העולם (בישראל: אגד, דן, קווים, מטרופולין, רכבת ישראל וכו׳) ומידע שמגיע ממכשירי המשתמשים עצמם.
4. Outbrain
אאוטבריין הוא סטארטאפ ישראלי שגדל בשנים האחרונות באופן משמעותי ועומד מאחורי פלטפורמת המלצת תכנים. המוצר שפיתחה החברה מציע למשתמשים תכנים אחרים ברחבי הרשת, כאשר המלצות אלה מבוססות על היסטוריית הגלישה, נתונים דמוגרפיים ומידע אישי הנוגע להרגלי צריכת התכנים של כל משתמש ומשתמש. הפלטפורמה של החברה עוזרת למשתמשים לגלות תכנים חדשים ומעניינים בתוך האתר בו הם גולשים, ואף לגלות תכנים רלוונטיים באתרים אחרים ברחבי הרשת – כמובן בתנאי שאלה משתמשים גם הם בפלטפורמה של החברה.
5. StoreDot
StoreDot עלתה לכותרות במהלך שנה שעברה אחרי שהציגה טכנולוגיה שמצליחה להטעין מכשירים חשמליים בתוך פחות מדקה, נקודה כואבת לכל משתמש סלולרי באשר הוא, הנאלץ להסתובב עם מטענים או סוללות רזרביות על מנת שמכשירו ישרוד את יום העבודה.
לוח זמנים
שלב ראשון: הצעת מועמדים – מועד סיום: 27.11.
שלב שני: הצבעה למועמדים המובילים – מועד סיום: 07.01.15.
שלב שלישי: הכרזה על המועמדים בטקס Geek Awards 2014 בנמל יפו בינואר 2015.
ההצבעה בעיצומה!
בהמשך הפוסט תתבקשו לבחור את המועמדים שלכם עבור 16 הקטגוריות המשתתפות בתחרות. שלב זה יסתיים ביום רביעי, ה-31 בדצמבר 2014 לקראת ההכרזה על הזוכים הגדולים בטקס שיערך בסוף חודש ינואר. מבין המשתתפים בהצבעות ייבחרו 5 זוכים שיקבלו כרטיס כניסה לאירוע.