

שברת רגל? עכשיו תשבור את השיא. מקור: אתר YuGo
פיזיותרפיה יכולה להיות תהליך מייגע ומשעמם, שכולל תרגילים מונוטוניים שחוזרים על עצמם. כתוצאה מכך, לא מעט מטופלים נרתעים מהתרגול העצמי ופוגעים כמובן ביעילות הטיפול. אבל מה אם לא היה מדובר בתרגול משעמם, אלא במשחק שמופעל בעזרת קינקט? הרי כל אחד אוהב לשחק. זה בדיוק הרעיון של חברת BioGaming הישראלית. היום (ג') נודע לגיקטיים כי החברה גייסה 3.7 מיליון דולר, להמשך פיתוח המוצרים שלה, תחת המותג YuGo.
זה לא משחק, זה טיפול
בנוסף למפגשים אצל הפיזיותרפיסט וקבלת טיפולים שונים בבתי החולים ובמכוני הפיזיותרפיה השונים, טיפול הפיזיותרפיה מצריך ביצוע תרגילים באופן עצמאי בבית המטופל, בפיקוח תקופתי של המטפל אחר התקדמות המטופל. הבעיה המרכזית בשגרת טיפולים מסוג זה, היא שהמטופלים אינם ששים לבצע את "שיעורי הבית" הניתנים להם על ידי המטפלים, בעיקר כי מדובר בפעולות משעממות, שחוזרות על עצמן, ומכאן גם חוסר החשק המרכזי לבצע אותן. את הבעיה הזו פותרת BioGaming, חברת סטארטאפ ישראלית שמשלבת בין תחום הרפואה והגיימינג. החברה פיתחה מוצר בשם YuGo, שהוא למעשה משחק המבוסס על בקר הקינקט המוכר של מיקרוסופט, ומטרתו היא הפעלת המשתמש לצורך תרגול פיזיותרפי. המטופל נהנה מהמשחק ו"על הדרך" גם מטפל במגוון בעיות כמו שיקום רצועה צולבת קדמית, החלפת ברך, החלפת מותניים, נקע בקרסול ושברים בגב התחתון. הערכה של YuGo כוללת מחשב PC קטן מימדים, בקר קינקט וכמובן התוכנה הייעודית של החברה.
חברת BioGaming הוקמה בספטמבר 2011 על ידי המייסדים דודי קליין, איתן מאג'ר וליאור פריד. מאז הקמתה, הספיקה החברה לגייס כמיליון דולר מחממת TheTime וממשקיעים פרטיים נוספים. ועתה, כאמור, מסיימת החברה סבב גיוס של 3.7 מיליון דולר בהובלת קרן FirstTime Venture Capital מקבוצת TheTime וקרן TriVentures, שמשקיעה במיזמים בתחומי הבריאות. משרדי החברה, שמעסיקה כ-15 עובדים, נמצאים בפתח תקווה.
בראיון לגיקטיים סיפר בעבר קליין כיצד עלה הרעיון: "הרעיון התחיל לפני כמה שנים, כאשר קרוב משפחה, שגם הוא שותף בחברה עבד בכל מיני חברות וארגונים שמטרתם היא בניית תוכניות אימון עבור אנשים עם מוגבלויות. לפני 3 וחצי שנים, במסגרת העבודה שלו, הוא קיבל את קונסולת המשחקים Wii Fit. יחד עם דוקטור אלון קלרון הם גילו כי הפידבק אשר מגיע מהמשתמשים כתוצאה מהמשחק בקונסולה מניע אותם להמשיך ולהתאמן מפני שהחוויה היא שונה, אינטראקטיבית, המשתמש רואה את עצמו ולא שם לב שלמעשה הוא נהנה מהטיפול".
מחברת BioGaming סירבו להגיע לידיעה.