Quantcast
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

ככה קבוצת חברים אוספת כסף לאירוע בעידן המובייל, הכירו את Paybox

Image may be NSFW.
Clik here to view.
paybox

Image may be NSFW.
Clik here to view.
paybox

הפוסט נכתב על ידי סיגל בר-קובץ, עורכת, סופרת, קופירייטרית, בוגרת תואר שני בתקשורת מהאוניברסיטה העברית.

הכל התחיל כשאודי, טל, דוד ואמרי, ארבעה חברים שלמדו במכללה למינהל בראשון לציון, החליטו לארגן ל-20 חבר'ה ערב סטנדרטי של 'על האש'. "היה לנו כל מה שצריך", מספר אודי ליברמן, "היה בית עם בריכה, מישהו שהתנדב למנגל, 20 חבר'ה שאישרו את השתתפותם, ורק בעניין אחד נתקענו: אף אחד לא הסכים לאסוף את הכסף. ניסינו לחפש מוצא, אבל לא הייתה דרך לאיסוף כספים בצורה מאורגנת כקבוצה. כשהערב בוטל, הבנו שעלינו על משהו: אם אנחנו זקוקים לפלטפורמת תשלומים חברתית, סימן שיש עוד אנשים שצריכים".

מי שלא שילם, שיקום

ארבעת היזמים שמאחורי אפליקציית Paybox, הכירו כשהיו סטודנטים ולמדו ראיית חשבון ומערכות מידע במסלול האקדמי המכללה למינהל. בשנה השלישית ללימודים לקחו יחד חלק בתוכנית היזמות 'אינקובטור' של המכללה. ערב ה'על האש' הכושל פתח להם את הדלת ליוזמה החדשה. באוגוסט 2014, לאחר ימים ארוכים של פיתוח ולילות ארוכים ללא שינה, השיקו לאוויר, לאחר בדיקות מקיפות של אבטחת מידע את הבייבי שלהם: Paybox.

"מי לא מכיר את זה שמארגנים אירוע חברתי, בוחרים מיקום, מזמינים את כל החברים ואז מגיעים לשלב המעיק של איסוף הכסף?", מסביר ליברמן את הרעיון, "תהליך ה'גזברות' המסורתי מייאש, מתסכל ובעיקר לא רווחי: מארגן האירוע נדרש לרדוף אחרי מזומנים ולהחזיר עודף ולרוב הוא מוצא את עצמו משלם מכיסו עבור אלה שעדיין לא שילמו. Paybox, היא אפליקציית תשלומים חברתית, שמאפשרת לאסוף כסף מקבוצת אנשים ולשלם יחד בצורה מהירה, ידידותית ובטוחה".

מי יכול להשתמש בה?

"האפליקציה זמינה עבור מכשירי אייפון ואנדרואיד ומיועדת לכל מטרה, בין אם זה ערב ברביקיו, מסיבת רווקים, איסוף כספי ועד בית או איסוף כספים על ידי הגננת עבור ילדי הגן, מה שמאפשר להורים לראות בכל מצב נתון מה היא קנתה, מה מצב התקציב ואיזה הורה עדיין לא שילם. האפליקציה מאוד טובה גם לערבים חברתיים, לאנשים שרוצים לאסוף כסף במתנה וגם לדירות שותפים, לטובת התשלומים המשותפים של הארנונה, החשמל וכו״.

שקיפות מלאה

ארבעת הצעירים המובילים את המיזם הם טל גרינברג, מנכ״ל החברה, אודי ליברמן, מנהל השיווק והקריאטיב, דוד רחמים, מנהל פיתוח עסקי ואמרי הפנר, מנהל פיתוח וטכנולוגיה. החברה גייסה כמה מאות אלפי שקלים וצומחת במהירות עם הצטרפותם של רועי זומר ונדב פימה לקראת היציאה לשוק האמריקאי. "שוק היעד שלנו הוא לא רק בישראל", מסביר ליברמן. "אנחנו עושים כאן השקה שקטה ורוצים להמשיך לכיוון השוק האמריקאי".

היזמים מדווחים מאז ההשקה על אלפי הורדות, ועל אנשים רבים שמצאו פתרון לאיסוף כסף באופן חברתי, כמו בוואטסאפ: "פותחים קבוצת תשלומים חדשה, קובעים סכום נדרש לתשלום מכל מוזמן ומזמינים חברים. כל אחד מבצע תשלום באמצעות כרטיס האשראי האישי שלו, בדיוק כפי שמבצעים רכישה אונליין. הכסף נאסף בחשבון השייך לחברי הקבוצה ובסוף התהליך מנהל הקבוצה מעביר את הכספים מהחשבון הקבוצתי אל מסגרת האשראי האישית שלו או של חברי קבוצה אחרים. כך, למעשה, ניתן לנצל את כספי הקבוצה לביצוע רכישות בכל זמן ומקום. בכל שלב כל אחד בקבוצה יכול לראות כמה כסף יש, מי שילם ומי עדיין לא. יש גם צ'ט בין חברי הקבוצה, איפה נפגשים, תזכורות ואפשרות להעלאת קבלה של כמה עלה כל דבר".

זה מספיק בטוח? לא עלולות להיות נפילות עם כרטיסי האשראי מבחינת אבטחת מידע?

"משלב ההורדה ועד הרישום אנחנו לא דורשים מהמשתמשים להשתמש בכרטיס אשראי. נותנים להם קודם כל להירשם, להתרשם ולהרגיש את האפליקציה ולקבל חוויה טובה מהתהליך. תהליך אבטחת המידע הוא סופר קריטי אצלנו, כי אנחנו עוסקים בכסף. 75 אחוז מזמן התהליך שעברנו נסוב על תקני האבטחה הכי מחמירים שנדרשים. בכולם אנחנו עומדים, ולכן לקח לא מעט זמן להשיק את המוצר. התשלומים מאובטחים באמצעות לאומי קארד. כרטיס האשראי לא נשמר על הנייד וגם לא על המחשבים שלנו. חשוב להדגיש", מוסיף ליברמן, "שהכסף עובר תהליך פשוט. מרגע שהמשתמש שילם בכרטיס האשראי, הכסף עובר לחשבון ייעודי, מעין קופסת תשלום ששייכת לקבוצה בלבד, כמו חשבון בנק זמני קבוצתי".

ואיך הכסף יוצא החוצה ומגיע אל היעד?

"פיתחנו דרך שבאמצעותה הכסף מהקבוצה יכול לעבור אל כרטיס האשראי של אחד החברים, כדי שיוכל לעשות משיכה מהקופה אל כרטיס האשראי שלו. עם זה הוא יכול ללכת לעשות קניות, והכל, כמובן, בשקיפות מלאה של התהליך. מרגע שאדם פתח קבוצה, כולם רואים הכל. היתרון הוא שאנשים מהר מאוד משלמים. לא נעים להם שכולם יראו שהם מתעכבים… כאן, בעצם, בא לידי ביטוי החיבור בין עולם התשלומים לעולם החברתי".

הפריה הדדית

במרבית שעות היממה, נמצא צוות Paybox במתחם Startup Rishon "כשסיימנו את חממת היזמות במכללה, כצוות שהחל להתפתח, הפכנו לחברה מסודרת לכל דבר", מספר ליברמן. "לא רצינו לתעל את הכסף שגייסנו בהתחלה, כמה מאות אלפי שקלים, לצרכי שכר דירה. חיפשנו מקום שיש בו עוד סטארטאפים ושאפשר לעבוד בו בשיתוף".

למה לא במשרדים משלכם?

"כשאתה צריך חוות דעת על מצגת, או כשאתה זקוק לעזרה כי המעצב שלך נתקע, ואתה מוקף אך ורק באנשי הצוות שלך, זה רק אתה. לעומת זאת, כשסביבך יש אנשים נוספים, ההפריה ההדדית אינסופית. יש פה כל הזמן אנשים ותנועה. גם אם היינו עובדים במשרד הכי יפה בשדרות רוטשילד בתל אביב, עדיין היינו לבד. כאן אנחנו מוקפים באנשים יצירתיים, החלל פה מטורף, עם חדרי דיונים ותנאים נהדרים. וזה לא שלא היו לנו הצעות ממתחמים נוספים, אבל הבחירה במקום הזה הייתה כמצוינת".

כרגע האפליקציה שלכם חינמית. מתי תתחילו להרוויח?

"מטבע הדברים, בתחילת הדרך לא מייצרים הכנסות. תמיד מתחילים עם הפסדים. כרגע בישראל התהליך כולו חינמי. אנחנו רוצים לשרת את הקהל הישראלי, לקבל ממנו פידבקים מה כדאי ומה להוסיף ולהיות בתוך תהליך למידה משותף של הכרת הקהל והליכי השימוש באפליקציה. בישראל כך זה יישאר – אין עמלות, האפליקציה מוצעת בחינם והעברת הכסף היא ללא תשלום. בשוק האמריקאי כן נגבה עמלות. זה חלק מהמודל העסקי של החברה".

להורדה לאייפון  –  להורדה לאנדרואיד


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527