Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

אנגלית ללא טעויות: ג׳ינג׳ר 2.0 זמינה לאנדרואיד ול-iOS 8

$
0
0
מקור: ג׳ינג׳ר
מקור: ג׳ינג׳ר

מקור: ג׳ינג׳ר

במאי האחרון הודיעה חברת ג'ינג'ר על כך שמתפצלת לשתי חברות, כשטכנולוגיית ה-Natural Language Processing Tools & Applications שפותחה בחברה נמכרת לאינטל, אך החלק השני של החברה ממשיך לפעול במתכונת שונה, עם התמקדות בפיתוח מוצרי English As a Second Language. בואו להכיר את הגרסה החדשה של ג'ינג'ר ולהבין מה בדיוק היא עושה, עכשיו כשעברה להתמקד במוצר אחד.

עוזרים למשתמשים עם השפה האנגלית

בדרך כלל כשאנו שומעים על רכישה של חברה כזאת או אחרת, המשמעות היא שכל החברה והטכנולוגיה שפיתחה עוברת לפעול תחת חסות החברה הרוכשת, כשלעיתים הנרכשת ממשיכה לתפקד כמוצר עצמאי, כמו הרכישה של Waze, ולפעמים נסגרת לחלוטין, כמו הרכישה של Boxee, במסגרתה סגרה את המוצר החדש שלה, Cloud DVR.

לכן, ההודעה מצד ג'ינג'ר הצליחה לבלבל אותנו ומשתמשים רבים ברשת, שכן אינה נסגרת לחלוטין אלא רק משנה את הפוקוס העיקרי שלה, כתוצאה ממכירה של חלק מהחברה. כלומר, ג'ינג'ר של היום היא לא אותה ג'ינג'ר של פעם (ובפעם אנו מתכוונים לאפריל 2014), כשמתוך הרכישה יצאה חברה כמעט חדשה, עם דרך פעולה שונה מזאת שהייתה קיימת עד היום.

כעת, ג׳ינג׳ר עברה להתמקד בפיתוח מוצרי English As a Second Language, עם דגש על המקלדת שהשיקה למשתמשי המובייל: Ginger Page. את המקלדת השיקה החברה בפברואר 2014 במסגרת תערוכת MWC, שכאמור נועדה לעזור למשתמשים לכתוב טוב יותר ולתקן שגיאות כתיב ודקדוק בשפה האנגלית.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

בעוד שמשתמשי אנדרואיד יכלו להוסיף את המקלדת כברירת המחדל שלהם בעת ההקלדה כבר מיום ההשקה של האפליקציה, השימושיות הראשונית עבור משתמשי האייפון הייתה מעט יותר מסורבלת, ודרשה מהם לפתוח את האפליקציה, להקליד את הטקסט, לתקן את השגיאות, להעתיק ולהדביק אותו במקום הרצוי.

לשמחתה של החברה, גרסת מערכת ההפעלה המשודרגת של iOS 8 הביאה עמה את האפשרות להחליף את המקלדת הראשית, וג׳ינג׳ר הגיבה בהתאם. כעת גם משתמשי אייפון יכולים להוסיף את המקלדת של ג׳ינג׳ר כברירת המחדל שלהם, ולקבל את אופציית תיקון שגיאות הכתיב והדקדוק תוך כדי כתיבה, בכל אפליקציה שרק ירצו.

לצד האפליקציות למשתמשי המובייל, ובעוד שמדובר על המיקוד העיקרי של החברה, היא מציעה פתרון גם למשתמשי הדסקטופ באמצעות אפליקציה ייעודית או תוסף לדפדפן. גם כאן יוכלו המשתמשים למצוא אפשרות לתיקון שגיאות כתיב ודקדוק בעת הקלדה, בין אם מדובר במנוע החיפוש של גוגל, מייל אותו כותבים לנציג רשמי או אפילו בוורדפרס, כחלק מהבלוג שלהם.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

הופכים לפרודקטיביים תוך כדי כתיבה

עם כל הכבוד להצהרות של החברה, הגיע הזמן לבדוק אותן בשטח. את המקלדת של ג׳ינג׳ר החלטנו לבדוק על מכשיר האנדרואיד שלנו, כשכבר לאחר ההתקנה הופתענו שעל מנת להתחיל לכתוב ״כמו שצריך״ לדברי החברה, עלינו להרשם ולהצטרף לקהל משתמשיה. לאחר תהליך הרישום, המתאפשר באמצעות חשבון הפייסבוק שלנו או כתובת המייל, הגדרתה של המקלדת כברירת המחדל והורדתה של השפה העברית, יכלנו לצאת לדרך.

המקלדת כוללת בתוכה לא רק תיקון שגיאות ודקדוק, אלא גם אלמנטים שלמדנו להכיר במוצרים אחרים בשוק, כגון Predictive Writing, תרגום של המשפט המוצג, הגדרה של מילה, הצגה של מילת היום ואפילו אפשרות להקריא את המילה בקול רם, על מנת שנוכל ללמוד כיצד להגות אותה. אלמנט נוסף אותו מציעה המקלדת היא אפשרות הקלדה באמצעות משיכת האצבע על גבי האותיות המתאימות, בדומה לאופן השימוש הקיימת במקלדת Swype או Swiftkey וכמובן, Emoji מובנים.

אך עם כל הכבוד ליכולות הללו, הבדיקה האמיתית של המקלדת היא בתחום השגיאות והדקדוק. לכן, החלטנו לבדוק אותה ״במצב שטח״, באמצעות שליחת אימייל רשמי לאחד מעורכי אתר גיקטיים באנגלית. תוך כדי כתיבת הטקסט שמנו לב שבכל הנוגע לשגיאות בסיסיות, כגון ההבדלים בין A ו-An או שימוש באותיות קטנות במקום לא מתאים, המקלדת ביצעה את התיקונים בצורה אוטומטית וללא התערבות מצידנו.

בכל הנוגע לניסוח מחדש, האמת היא שמעט התאכזבנו – אך יכול להיות שהאשמה היא בצד שלנו. קודם כל, החיפוש של תיקון הטקסט ותיקוני הדקדוק מתבצעים בזמן אמת, כך שלעיתים היה עלינו להמתין כמה שניות עד שהאפשרויות הוצגו עבורנו, אך לרוב השינוי היה של מילה אחת או שתיים, במטרה להשמע מעט יותר רשמיים.

לחצו להגדלה

לחצו להגדלה

כפי שתוכלו לראות בצילום המסך, המקלדת הציעה לנו להחליף מילה אחת בלבד, כששאר האפשרויות שהוצגו נשארו, פחות או יותר, אותו הדבר. מצד שני, אנו יודעים שלא השקענו יותר מידי בטקסט שכתבנו, ולכן החלטנו לבדוק את העניין בשנית, עם טקסט מעט יותר ארוך ופחות רשמי.

לשם כך, החלטנו להשתמש במילות השיר Thirft Shop ולבדוק כיצד תצליח המקלדת להתמודד, אם בכלל, עם הטקסט. גם כאן לא הצלחנו למצוא יותר מידי שינויים, מלבד שניים ששעשעו אותנו במיוחד, כפי שתוכלו לראות בתמונה.

בשורה התחתונה, אנו מבינים שמדובר במקלדת שלומדת את המשתמש ואת הניסוחים השונים שלו, אך בשלבים הראשונים של השימוש מסתמן כי היא לא עוזרת יותר מידי. עם זאת, בדומה לשאר המוצרים ״הלומדים״ שהתקנו על המכשירים השונים שלנו, גם כאן יהיה עלינו לתת לה קצת יותר מיום אחד על מנת לבדוק את יכולותיה האמיתיות.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

נשארים בצד ה-Software

בשלב זה לג׳ינג׳ר יש מטרה ברורה: החברה רוצה לרוץ קדימה ולהמשיך לפתח את פתרון השפה עבור משתמשיה, במטרה לבנות חברה גדולה ומבוססת. אם מסתכלים על זה מהצד, ג׳ינג׳ר נולדה מחדש כחברת סטארטאפ עם גב מאוד חזק מאחוריה, המעוניינת לפתח מוצר שישפר את חייהם של המשתמשים.

לדברי החברה, הטכנולוגיה בה משתמשת על מנת להציע את פתרון תיקון הדקדוק והשפה מבוסס על המחקר שביצעה במהלך כל שנות פעילותה, כשכמובן ממשיכה ללמוד את המשתמשים ואת אופן הפעולה וההקלדה שלהם, על מנת להמשיך לשפר את המקלדת ואת ביצועיה.

בניגוד לחברות גדולות ומבוססות, במשרדיה של ג׳ינג׳ר ניתן להרגיש באווירת הסטארטאפ, הנובעת מהרצון של העובדים לבלוט בשוק עם מוצר חדש שרק השיקו, בתקווה שהמשתמשים יבחרו להשתמש במקלדת שלהן על פני מגוון האלטרנטיבות הקיימות בשוק, הממשיכות לצמוח בקצב. החברה מבינה שבעולם המובייל היכולת להתחרות תלויה במשיכה של המקלדת, שתעזור למשתמשים להיות פרודקטיביים יותר מבעבר וכעת היא מפוקסת ומתמקדת בפתרון לשאלה כיצד יכולה להציע את המוצר הטוב ביותר בשוק זה, לכלל המשתמשים.

להורדת המקלדת לאנדרואידלהורדת המקלדת ל-iOS

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527