

מקור: Tingz.me
בחודש יוני האחרון פרסמה חברת המחקר נילסן שבעוד שזמן השימוש הממוצע באפליקציות סלולריות עלה בשנתיים האחרונות, בכל הנוגע לכמות האפליקציות שרובנו עושים בהם שימוש אין כל שינוי. ״מספר הזהב״ שהציג המחקר, מספר האפליקציות בהן אנו משתמשים בממוצע עומד על 26.8 בלבד.
למרות הכמות הנאה של האפליקציות, אנו בטוחים שיש לכם במכשיר הרבה יותר שמות, כשרובם מעלים אבק במגירת האפליקציות או בתיקיות שכוחות. על מנת למצוא את 26 האפליקציות המתאימות ביותר עבורכם ברגע זה, מציעה חברת הסטארטאפ הישראלית Tingz.me את האפליקציה שלה, שלדבריה תהפוך ״לעוזרת החיים האישית״ שלכם שתתאים לכם את האפליקציות הנכונות, ברגע המתאים.
מנגנון המלצות מותאם אישית
אם נבקש מכם לציין מה הן האפליקציות האהובות או המועדפות עליכם, בוודאי רובכם יגידו את אותם שמות, הכוללים מותגים מוכרים כגון Waze, Whatsapp, YouTube ואפליקציות נוספות. לעיתים רחוקות אתם קוראים, שומעים או מקבלים המלצה על אפליקציה חדשה שאכן מצליחה לעניין אתכם או להיות שימושית עבורכם.
בדרך כלל, דפוסי השימוש של המשתמשים נותרים זהים וסביר להניח שהם לא מתקינים יותר מידי אפליקציות חדשות. אך מה עם כל האפליקציות האחרות המסתובבות ברשת, שיכולות לעזור להם בדיוק ברגע זה בסיטואציה הספציפית בה הם נמצאים, שפשוט לא יצא להם לשמוע עליהן?
על מנת להפוך את תהליך הגילוי ליעיל יותר, המותאם לצרכים האישיים של כל משתמש ומשתמש, מגיעה חברת Tingz.me. מטרתה היא לעזור למשתמשים לגלות אפליקציות חדשות בדיוק ברגע שזקוקים להן, על מנת שיוכלו להתחיל להשתמש בהן בצורה מיידית ולהפיק מהן את המירב.
בפועל, מדובר על אפליקציה המגלה וממליצה למשתמשים על אפליקציות חדשות, בהתבסס על אופן השימוש במכשיר, העדפותיו האישיות והקונטקסט בו הוא נמצא. Tingz.me עוזרת לעשות מעט סדר במיליון האפליקציות הקיימות, ולמצוא את התכנים המתאימים במיוחד לכם.
כך לדוגמה, החברה יכולה להציע אפליקציות שישדרגו את הטיול הנוכחי שלכם, אפליקציות שיעזרו לכם לצלם תמונות טובות יותר באירועים השונים אליהם אתם מגיעים או אפילו תציע אפליקציות שישלימו את אימון הכושר שלכם, בין אם במכון לבין אם באוויר הפתוח.
החברה עושה זאת באמצעות טכנולוגיה שרצה מאחורי הקלעים, המסוגלת לבנות פרופיל אודות המשתמש הספציפי, ללמוד את דפוסי ההתנהגות שלו ולמצוא את האפליקציות הטובות ביותר, בהתבסס על מספר פרמטרים נוספים כגון מיקום, שעה ביום ושאר אלמנטים רלוונטים.
מגלים את עולם האפליקציות
לאחר התקנת האפליקציה, הזמינה בשלב זה למשתמשי אנדרואיד בלבד, ניתן לשים לב להבדל הראשון והעיקרי בה: לא מדובר על לאנצ׳ר המשתלט על מסך הבית של המכשיר שלכם, אלא באפליקציה עצמאית המבוססת על הודעות פוש המגיעות אליכם בדיוק בזמן שאתם זקוקים לאפליקציה חדשה.
"המגבלה" היחידה באפליקציה היא שהיא ממליצה בכל פעם על 4 אפליקציות בלבד, כשהמשתמשים אינם יכולים להבין על סמך מה האפליקציות המדוברות הומלצו. בנוסף, לאור העובדה שהחברה השיקה את האפליקציה הרשמית רק לאחרונה, ההמלצות עדיין כלליות, יחסית, אך ככל שהמערכת לומדת להכיר את המשתמש, כך משתפרות ההמלצות השונות.
לדברי החברה ההמלצות מתבססות על ניתוח של מספר גורמים, הכוללים את הבנת העדפותיכם, הקונטסקטים בהם אתם נמצאים ברגע נתון וכמובן, ניתוח של האפליקציות הזמינות להורדה. כך לדוגמה, במידה ואתם חובבי ספורט ובמקרה נמצאים ב-Roaming במדינה אחרת, Tingz.me תדע להמליץ על אפליקציות שיסייעו לכם למצוא כרטיסים לאירועי ספורט באותה המדינה במהלך השהות שלכם.
אך מבחינת המערכת, זה לא מספיק. החוכמה שלה היא לדעת מהן האפליקציות הכי מוצלחות למדינה או לעיר הספציפיות בהן אתם מטיילים, וכמובן לדעת מתי בדיוק להגיש את ההמלצות על מנת שאכן תתקינו ותשתמשו באפליקציות. החברה מסבירה כי הצליחה להגיע "לנוסחת הקסם", שמתבטאת ב-Conversion גבוה בין ההמלצות להורדות בפועל. עוד מוסיפה החברה כי שמה דגש גם על נושא הפרטיות, כשכל פיסת מידע שאוספת משמשת רק לשיפור איכות ההמלצות שמקבל המשתמש ולשיפור האפליקציה.
חשוב להבהיר כי לאחר התקנת Tingz.me יעברו כמה שעות ויתכן ואף יום שלם עד שיתחילו להתקבל ההמלצות הראשונות, לאור העובדה שהמערכת צריכה ללמוד אתכם על מנת להכיר אתכם. כך שבמידה ואתם מתכננים טיול לחו"ל אנו ממליצים לכם להוריד את האפליקציה כבר עכשיו, כדי שתוכל לפעול כשתצטרכו אותה ולא אחרי שכבר תחזרו לארץ.

מקור: Tingz.me
לא חוששים מהתחרות בשוק
Tingz.me נוסדה ב-2013 על ידי נועם דיין ורן מלמד, לאחר שהשניים הגיעו למסקנה שלמרות שהם אוהבים אפליקציות, הם מרגישים שיש עוד הרבה אפליקציות בשוק שיכולות לעזור להם, אבל הם פשוט לא מודעים לקיומן ואף אינם יודעים כיצד להגיע אליהן. מצורך זה נולדה האפליקציה הנוכחית, שכאמור מיועדת לענות בדיוק על השאלות והתהיות הללו.
קהל היעד של החברה הוא כל מי שיש ברשותו מכשיר סמארטפון, שמרגיש שאינו מפיק ממנו את המירב. בשבוע האחרון החברה יצאה משלב הבטא והשיקה את המוצר שלה בצורה רשמית, כשכבר מונה כמה מאות משתמשים פעילים. להפתעתה של החברה, ראתה כי כבר בשלבי הבטא המוקדמים הגיעה לאיכות המלצה גבוהה מאוד וכמובן, ככל שמספר המשתמשים יעלה – כך היא גם תוכל לשפר את איכות ההמלצות.
עם זאת, ל-Tingz.me מצפה תחרות לא פשוטה בשוק, שכן עומדים מולה שלושה סוגי מתחרים שונים: לאנצ׳רים כגון EverythingMe, Aviate ואחרים, אפליקציות המאפשרות גילוי אפליקציות על בסיס קטגוריה והתאמה מינימלית וכמובן, אפליקציות חיפוש.
החברה לא רואה בלאנצ׳רים תחרות ישירה, מכיוון שהם אינם מתמקדים בגילוי אפליקציות חדשות, אלא ביצירת ממשק נוח יותר לשימוש במכשיר, לרוב בהתבסס על האפליקציות שכבר מותקנות. הסוג השני מציע אפליקציות רק על בסיס תחום העניין של המשתמש, שלרוב אינן קולעות למטרה ובעיה דומה קיימת גם באפליקציות החיפוש, המתבצע על בסיס סוג האפליקציה ולא על סמך רצונו של המשתמש.
לדברי החברה, ההבדל המשמעותי שלה הוא מנגנון ההמלצות המגיע בהודעות פוש, כך שאינה מפריעה לשימוש הרגיל של המשתמשים ואף אינה דורשת ממנו להכנס ידנית לאפליקציה על מנת להתעדכן ולראות מה מומלץ עבורו. החברה שמה דגש משמעותי על חווית השימוש ומבהירה כי אינה מתכננת להציק למשתמש עם עודף התראות, אלא להתמקד בהמלצות הנכונות בזמן הנכון.
להורדת האפליקציה למכשירי אנדרואיד