Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

SuperDerivatives הישראלית נמכרה ב-350 מיליון דולר [אקזיט]

$
0
0
Stocks

Stocks

הפוסט נכתב על-ידי גולן חזני.

חברת SuperDerivatives הישראלית נמכרה ב-350 מיליון דולר. מפעילת הבורסות הגדולה בעולם, חברת Intercontinental Exchange היא הרוכשת והודעה רשמית על כך אמורה לצאת בהמשך היום.

המכירה נחתמה אמש. החברה מעסיקה כ-250 עובדים ומנוהלת ע"י מייסדה דודי גרשון. לפני כחמש שנים התפרסמו בתקשורת כוונות של החברה לצאת להנפקה לפי שווי של מיליארד דולר, אולם הן לא יצאו לפועל. לפי נתוני חברת המחקר IVC, בין המשקיעים בחברה נמצאות הקרנות אקסל, פיטנגו ושביט.

Intercontinental Exchange נסחרת בבורסת ניו יורק בשווי כ-21 מיליארד דולר. החברה מפעילה את בורסת ניו יורק (NYSE) ועוד 10 בורסות ברחבי העולם.

SuperDerivatives מפתחת מערכת לתמחור של ניהול סיכונים, מסחר ושערוך של נגזרים פיננסיים. עם לקוחותיה בישראל נמנים כיל, שמשתמשת במערכת כדי לנהל חשיפה לנגזרים על מטבעות ושערי ריביות וכדי להפיק דו"חות סיכונים ואנליזות הקשורות בנגזרים אלה, הבנק הגדול בסין ICBC וענקית הספנות העולמית Gearbulk.

לפי נתוני IVC, הכנסותיה השנתיות נאמדות ב־150 מיליון דולר והיא רווחית. ב־2011 העריכה IVC את הכנסותיה ב־135 מיליון דולר. בראיון שהעניק ל"כלכליסט" ב־2008 העריך גרשון כי החברה תונפק בעתיד בשווי של מיליארד דולר. אמירה זו לא הועמדה למבחן, אולם החברה סבלה ממשברים שגרמו לירידה זמנית בהכנסותיה ולהקפאת תוכניות ההנפקה.

במשך תקופת פעילותה ערכה SuperDerivatives כמה סבבי גיוס הון בהיקף עשרות מיליוני דולרים, שהיו מעורבים בהם משקיעים פחות מוכרים בעולם ההייטק הישראלי. משקיעיה הם בין היתר לו רניירי וסקוט שאי, לשעבר מבעלי המניות של בנק הפועלים, שהשקיעו באמצעות קרן היפיריון, וכן סם סומך, יזם ואנג'ל סדרתי שגם מונה למנהל המו"פ שלה ומכהן בה כדירקטור. באמצע 2008 קיבלה החברה הלוואה של כ־20 מיליון דולר מקרן פלנוס. ב־2009 גייסה 15 מיליון דולר באג"ח להמרה מקרן ההון סיכון פיטנגו וממשקיע נוסף, ופיטנגו הפכה לבעלת 10% ממניותיה.

ממשבר לאקזיט

החברה נוסדה בשנת 2000 בידי דודי גרשון, שמכהן כיו"ר וכמנכ"ל. לאורך השנים האחרונות היא חוותה משברים, שהיו מלווים בפיטורי עובדים, אבל לאחרונה התאוששה, חזרה לצמוח והיא אף היא נהנית ממגמת ההתייעלות של גופים פיננסיים רבים המעוניינים במערכת ניהול סיכונים, תמחור והערכת שווי הוגן לתיקי נגזרים, מט"ח, סחורות, מניות, ריביות ואשראי.

הכתבה פורסמה במקור באתר כלכליסט

לכתבות נוספות מכלכליסט:

קרדיט תמונה: Shutterstock / Stocks


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527