

מקור: צילום מסך
צפייה בהרצאות ברשת הפכו לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אז אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
מדוע אינכם צריכים ללכת בעקבות החלומות שלכם
הדרך לחיים מלאי תשוקה הם הרבה יותר מסובכים מהעצה הפשוטה שעליכם ללכת בעקבות התשוקות והחלומות שלכם. התפיסה הרחבה היא שבמידה ותבצעו את מה שאתם אוהבים, הכסף יגיע במהלך הדרך,
אך האם אכן מדובר בעצה טובה? קאל ניופורט, מחבר הספר So Good They Can't Ignore You: Why Skills Trump Passion in the Quest for Work You Love, מאמין שלא.
במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:
- שימוש בסרטים מצויירים למען המדע - סרטוני אנימציה לא נועדו למטרות בידור בלבד, ויכולים לשמש מדענים על מנת לבדוק ולבחון את השערותיהם השונות
- לימודי שפה חדשה – איך תינוקות לומדים אותה לראשונה? - חוקר ב-MIT עקב אחר התפתחות בנו ולמידת השפה שלו, על מנת להבין מעט יותר על תהליך הלמידה של הדור המבוגר. אלו המסקנות שלו.
- 3 חוקי עיצוב הכרחיים לשירות שפונה למיליארדים - מנהלת עיצוב המוצר בפייסבוק מסבירה למה יש להתייחס כשמשנים אלמנט, גם אם הקטן ביותר, באתר הפונה למיליארדי משתמשים ברחבי העולם
- פטריות הזייה למען הרפואה? - בהרצאת השבוע אנו בודקים כיצד החומר הפעיל בפטריות משפיע על המוח האנושי ובוחנים האם הוא יכול לשמש כאמצעי לריפוי
- מה זה מחשוב קוונטי? - מיקרוסופט מציעה את היסודות הדרושים על מנת להבין מה זה בדיוק מחשוב קוונטי, גם למשתמשים שפחות מתמצאים בתחום.
- ביצוע מושלם של התכנית הלא נכונה - תומר שרון, חוקר חווית המשתמש במנוע החיפוש בגוגל, מסביר למפתחים מדוע המשתמשים אינם אוהבים את האפליקציות שלהם.
את הרשימה המלאה של ההרצאות הקודמות בסדרה תוכלו למצוא כאן.
יצא לכם להתקל בהרצאה מעניינת ברשת שתרצו לחלוק עם כולם? אתם מוזמנים לשלוח לנו הודעה על כך במייל החם, info AT geektime.co.il.