

מקור: צילום מסך
החבר הטוב ביותר שלכם, כלבכם הנאמן, אמנם אינו יכול לדבר את שפתם של בני האדם אך הוא יכול להעביר מספיק מידע על מנת שתדעו אם הכל בסדר אצלו. חברת הסטארטאפ הישראלית Oggii מציעה חיישן מיוחד שיעזור לכם לפענח את המידע ולהבין בזמן אמת למה כלביכם זקוק.
מנביחות לנתונים
במאי האחרון פורסם מחקר שהסביר כיצד ניתן לאלף כלבים על מנת להריח את נוכחותו של סרטן הערמונית בקרב בני אדם, בדיוק כמעט מושלם. המחקר המדובר מתווסף לרשימה ארוכה של מחקרים, עדויות וחוויות אישיות המציגות כי הקשר בין בני האדם לכלביהם מאפשר לשני הצדדים להרוויח משמעותית ממנו.
עם זאת, בעוד שבני האדם יכולים להתלונן כשמרגישים רעבים או ללכת לרופא כשכואב להם הראש, עליהם לסמוך על תחושת בטן או לחפש סממנים חיצוניים כשמאמינים כי משהו קרה לחיית המחמד האהובה עליהם, ולעיתים הגילוי מגיע לאחר תקופה ארוכה של סבל מצד הכלב האהוב.
במטרה לעזור לכם להבין הרבה יותר טוב את החבר הטוב ביותר שלכם, חברת הסטארטאפ הישראלית Oggii השיקה מערכת שלמה המסוגלת לזהות, לנתח ולדווח על שינויים כאלה ואחרים אצל הכלב. היא עושה זאת באמצעות חיישן המוצמד לקולרו של הכלב, בשילוב עם אלגוריתמים בענן וכמובן, אפליקציה ייעודית.
בפועל, החברה מציעה התראה מוקדמת אודות מחלות, תזונה ואורח החיים הכללי של הכלב, מה שמאפשר לבעליו לטפל בבעיות כבר בשלביהן הראשונים, וללמוד ממשתמשים אחרים כיצד לפעול ולטפל באלמנטים שונים וכל זה על מנת לשפר את חיו של הכלב.
נכנסים מתחת לפרווה
לאחר הצמדת החיישן של החברה אל קולר הכלב שלכם, תתבקשו להכניס כמה פרטים מזהים אודותיו כגון גזע, גיל וכמובן, מצב הבריאות הנוכחי שלו. בשלב זה יתחיל החיישן בתהליך הלמידה כשיזהה את התנהגותו הטבעית של הכלב, שלאחר מכן יוכל להתחיל לזהות ״חריגות״ בדפוסי ההתנהגות שלו. השינויים הם הסממן שעוזר לחברה להבין מה בדיוק עובר על הכלב, ומהו המצב או הבעיה הרלוונטיים.
החיישן מסוגל לזהות מגוון רחב של בעיות ומצבים, כגון האם הכלב סובל מקרציות, פרועשים, פציעות עור, דלקות אוזניים וכמובן מחלות הרבה יותר קשות ומסובכות, כשכל זה מגיע לאור זיהוי איטיות ההליכה של הכלב, או ניעור ראשו בתכיפות גבוהה יותר מהרגיל, לצד סממנים נוספים ומגוונים.
ברגע שהחיישן מזהה את החריגה המדוברת, הוא מסוגל לשלוח הודעה למשתמש באמצעות האפליקציה הסלולרית שתעזור לו באבחון ראשוני ותציע טיפול בסיסי, במידה וזה קיים. במידה והכלב שלכם הפסיק לרוץ בגינה והחל לנשום בכבדות בלילה, החיישן ידע לזהות האם עליכם לקחת אותו לוטרינר, או האם בסך הכל מומלץ להחליף לו את התזונה ולהתחיל בדיאטה.
לצד הזיהוי המתבצע באמצעות האלגוריתמים של החברה ובמטרה להציע למשתמשים את הזיהוי הטוב ביותר, יכולים ליצור קשר עם קהילת בעלי הכלבים המשתמשים גם הם בחיישן ובאפליקציה, על מנת להבין מה עובר על הכלב שלהם וכיצד לטפל בו. כך לדוגמה, אם אימצתם רק לפני שבוע את הכלב הראשון שלכם, הקהילה תוכל לתמוך בכם ולהבהיר לכם שלא צריך לרוץ לוטרינר רק כי העור מעט פצוע, אלא שמדובר בסממן קלאסי של פרעושים ועליו לעבור טיפול מתאים.
מדובר על כלי שיכול להיות אידיאלי עבור משתמשים הנוהגים להשאיר את כלביהם בבית במהלך יום העבודה, שכן כך יוכלו להמשיך ולעקוב אחר מצבו גם מבלי שיהיה צמוד אליהם כל הזמן. כך, יוכל הכלב לקבל את תשומת הלב הראויה לו גם מבחינה בריאותית, לצד הליטופים והחיבוקים הסטנדרטיים שמקבל בכל ערב, כמובן.
בניגוד למתחרותיה בשוק, המתמקדות בזיהוי וניתוח הכושר והתזונה של הכלב, Oggii משלבת ביכולות הזיהוי שלה גם את אלמנט המעקב אחר בריאותו הכללית של הכלב. בנוסף, החברה מציינת כי הסוללה של החיישן מסוגלת להחזיק שנה שלמה, כך שהמשתמשים לא יצטרכו לזכור להטעין אותה בכל יומיים על מנת שתעבוד.
בנוסף, התקשורת בין החיישן למכשיר הסמארטפון מתבצע באמצעות חיבור בלוטות׳, כך שאינו צריך חיבור אינטרנט על מנת להעביר את הנתונים החדשים.

החיישן החכם. מקור: Oggii
עוזרים לחברים הכי טובים
Oggii נוסדה ב-2012 על ידי יוני דרור, כשהרעיון למוצר הגיע לאחר שקרא מחקר וטרינרי שהוכיח את ההקשרים בין תבניות התנועה של הכלבים, לבין בעיות בריאות ספציפיות מהן סובלים. נכון להיום החברה עדיין נמצאת בשלבי הבטא שלה, כשהחלה לבדוק את החיישנים בפעולה עם מספר משתמשים מצומצם.
בעוד שהחברה כבר השלימה את סבב הגיוס הראשון שלה בסך מיליון דולרים, שהגיע ממספר משקיעים פרטיים, היא עובדת במקביל על מודל עסקי ממנו תוכל לא רק היא להרוויח, אלא גם לקוחותיה. לשם כך החלה בשיתופי פעולה עם מספר גופים שונים הכוללים חברות תרופות, חברות ביטוח וכמובן, חברות אוכל לכלבים, כשמציעה להן לקחת תפקיד פעיל באיכות החיים והבריאות של לקוחותיהן הפרוותיים.