Clik here to view.

מקור: Shutterstock
בשבועות האחרונים אחד מהסיפורים שהרעישו את הרשת היו אודות יזם צעיר שהצליח לגייס הון באמצעות מצגת בלבד, שגם היא לא הציגה יותר מידי. עם כל הכבוד לו, רוב היזמים בשוק יודעים שתהליך הגיוס מורכב משמעותית ממה שעבר על הבחור הצעיר, כשעליהם להגיע לא רק עם מצגת אלא עם הוכחה שהמוצר שלהם אכן הולך לשנות את השוק.
עבור יזמים צעירים מדובר בבעיה: בניית אפליקציה דורשת ידע וזמן, אלמנטים שלא תמיד יש להם במלאי. כמו כן, בתי תוכנה או מפתחים דורשים סכומי כסף גבוהים, שלא כולם יכולים להרשות לעצמם. חברת iOS Rapid Prototyping מעוניינת לעזור לאותם יזמים באמצעות יצירת מוקאפ-דמוי-אפליקציה אינטרקטיבי עם מגוון רחב של יכולות, שבתקווה יעזור להם להשיג את הכסף לו הם זקוקים על מנת להפוך את המוצר למציאות.
אפליקציה מתפקדת בייצור מינימלי
אחד מהאתגרים העיקריים עבור יזמים מתחילים, הוא מציאת השותף הטכנולוגי. סביר להניח שגם בסביבה הקרובה אליכם תוכלו למצוא כמה וכמה חברים שכבר חשבו על רעיון מנצח או יוזמה שעתידה לשנות את העולם, אך נתקעו בשלב הביצוע הודות לחוסר יכולת או לחילופין לחוסר ממון, במידה והם הצד הטכנולוגי בשותפות.
במקום להסתמך על מצגות ארוכות או לקחת את הסיכון שהמשקיעים לא יבינו את מלוא הפוטנציאל של המוצר שלכם, חברת הסטארטאפ הישראלית iOS Rapid Prototyping מציעה עזרה כבר בשלבים הראשוניים של הגיית הרעיון. השירות אותו מציעה החברה הוא בניית סוג-של-אפליקציה ראשונית, שאמנם לא תהיה זמינה לכלל המשתמשים אך תאפשר לכם לבדוק את השימושיות בעצמכם, או כאמור, להציג אותו למשקיעים המדוברים.
ההצעה של החברה נשמעת מעט מבלבלת: כיצד הם מסוגלים ליצור אפליקציה מתפקדת, מבלי ליצור את האפליקציה עצמה? התשובה עלולה להפתיע אתכם: בעזרתה האדיבה של אפל ושל אחת מרכישותיה הישנות. לפני מספר שנים הציגה החברה כלי בשם FileMaker המשלב בסיס נתונים עם ממשק GUI, מה שמאפשר למשתמשים ליצור גרסאות ראשוניות של אפליקציות מתפקדות.
הכלי מתממשק עם החומרה של מכשיר הסמארטפון או הטאבלט מבית אפל, מה שמאפשר גישה לחיישנים השונים, מצלמה, חיבור לאינטרנט וכל מה שהמכשיר יכול להציע. בנוסף, הממשק מאפשר ליצור ולהוסיף עיצובים שיראו ממש כמו האפליקציה האמיתית אותה תרצו לשחרר לשוק, בעלות נמוכה משמעותית מזאת של יצירת אפליקציה אמיתית.
Clik here to view.

מקור: Shutterstock
רוצים לעזור לקהילת היזמים
מאחורי iOS Rapid Prototyping עומדים הזוג אלי ואריאלה סוויד, שבמשך שנים ארוכות עסקו בתחום היזמות והסטארטאפים. במהלך עבודתם בתעשיה הבינו כי אחת מהשאלות הנפוצות ביותר העולה בקרב יזמים, היא כיצד ניתן להציג למשקיעים או לשותפים פוטנציאלים רעיון, ללא אמצעים או מימון ומבלי להכנס תחת ההגדרה ״חברת פאוארפויינט״. שאלה נוספת שעלתה פעמים רבות הייתה כיצד ניתן לבחון רעיון ואף לבדוק אותו מול המשתמשים, מבלי להשקיע יותר מידי כספים או לבזבז יותר מידי משאבים על תהליך הפיתוח.
במיזמים האחרונים בהם היו מעורבים מצאו את הפתרון: הצגת אבטיפוס מהיר שפועל על גבי אייפון, המסוגל להשתמש במלוא יכולות המכשיר. כך יכולים היזמים להציג ולבחון את ממשק המוצר ואת יכולותיו, תוך כדי חסכון בעלויות הפיתוח וקיצור תהליך ״הניסוי והטעיה״. בנוסף, כחלק מיצירת האבטיפוס נוצר עבור היזמים מפרט טכני של המוצר הכולל את המסכים, מבנה השדות, בסיס הנתונים וכדומה, מה שבתמורה ישפר גם את מסמך דרישות המוצר, PRD, שיועבר לבית התוכנה או למפתחים.
בראיון לגיקטיים הסבירה אריאלה כי מלבד הפנייה הברורה לשוק היזמים והסטארטאפים, המוצר הנוכחי יכול להוות פתרון גם לחברות גדולות. בעזרתו, יוכלו לחסוך חלק משמעותי בעלויות הפיתוח, כמו גם לפתח אפליקציות פנימיות בתוך החברה. כך לדוגמה, ניתן יהיה לבנות מערכת שרת/לקוח שתשמש דיילות מכירה באירוע, מבלי להמתין לאישור הרשמי של אפל או לחשוש שהאפליקציה תהיה זמינה גם למי שלא מורשה להשתמש בה.
״אנו רואים בעצמנו סוג של ׳מדפסת תלת מימדית לאפליקציות׳״ מסבירה אריאלה, ״בדומה למדפסות אלה המייצרות מודלים פלסטיים של מוצרים פועלים ובניגוד ל-Mockups גרפיים, אנו מאפשרים הדגמה של יכולות המוצר עצמו: לרבות שימוש בתכונות הטלפון כגון מיקום ומצלמה, בסיס נתונים מהיר על גבי המכשיר, ממשק משתמש מלא הכולל גרפיקה ומחוות, הצגת נתונים מהרשת באמצעות Frames ושירותי רשת. בהמשך אנו מתכננים להציע שיתוף נתונים באמצעות שרת מהיר וכמובן שאת הפתרון הסופי ניתן להעביר לבית תוכנה, מה שיפחית בתהליך הפיתוח וכמובן בעלויות״.
יזם המעוניין לפתח אפליקציית דמה אינו זקוק ליותר מידי, כשכל מה שהחברה מבקשת הוא פירוט הרעיון, הכולל תיאור כללי של מסכי האפליקציה ותכולתם, לצד הסבר לפעולות שהמשתמש יכול לבצע באמצעות הקלדת נתונים, צילום, לחיצה על כפתורים וכדומה. בעוד שהחברה מתמקדת בהצגת עיצובים בסיסיים, היא מאפשרת לכלול רקעים, כפתורים, פונטים וכדומה – שיועברו על ידי הלקוח.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
בואו להתנסות עם אפליקציית המוקאפ של גיקטיים
במידה ואתם עדיין מבולבלים, אל חשש – יש לנו את הדרך הטובה ביותר לעזור לכם להבין במה מדובר. iOS Rapid Prototyping יצרו אפליקציית דמה עבור גיקטיים, המאפשרת לכם להתרשם מהיכולות השונות שלה. כל מה שתצטרכו לעשות הוא להוריד את אפליקציית FileMaker למכשיריכם, בחינם, ולאחר ההתקנה תוכלו להוריד את אפליקציית המוקאפ של גיקטיים. לחילופין, תוכלו להתרשם גם מאפליקציית ההדגמה של החברה עצמה, המציגה גם היא את יכולותיה של החברה ושל הכלי המדובר.
על מנת להוריד את האפליקציה למכשירכם, תתבקשו קודם כל להוריד את אפליקציית FileMaker ולאחר מכן יהיה עליכם לפתוח את הקישור לאפליקציית גיקטיים ישירות דרך מכשיר האייפון או האייפד שלכם.
להורדת אפליקציית גיקטיים – להורדת אפליקציית ההדגמה
Clik here to view.

מקור: צילום מסך
מקור תמונות: Shutterstock / Studio shot of brand new Apple MacBook Pro / Woman looking for a new game apps