Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

לא רק Yo: האפליקצייה המדוברת מקבלת פיצ'רים חדשים

$
0
0
כמה מהפיצ'רים החדשים באפליקציה. מקור: Yo + עיבוד תמונה

כמה מהפיצ'רים החדשים באפליקציה. מקור: Yo + עיבוד תמונה

אפליקציית Yo, שהיכתה גלים ועשתה הרבה באז, עם השקתה לפני כשלושה חודשים, מציגה עדכון משמעותי ראשון. רבים תהו לאן תפנה החברה אחרי שכל הרעש והצלצולים ייעלמו ולאחר שהחברה גייסה כמיליון וחצי דולר. היום (ג׳) נדמה כי הם מקבלים מענה, ולו חלקי, בדמות גרסה חדשה עם פיצ'רים חדשים.

פרופילי משתמשים, אינדקס והאשטגים

פוסט שכתב מנכ"ל החברה, אור ארבל, שופך אור על השינויים והשדרוגים שבאפליקציה. ראשית, החברה מציגה פרופילי משתמש חדשים שכוללים את השם המלא ותמונת פרופיל. החברה הציגה את הפיצ'ר החדש הזה, כדי למנוע את הבלבול שנגרם עד עכשיו, כששמות המשתמש לא היו קשורים דווקא לשמות האמיתיים של המשתמשים. כדי להגיע לפרופיל של משתמש, פשוט עושים סווייפ לימין במסך אנשי הקשר באפליקציה. חידוש נוסף שמציגה הגרסה החדשה הוא צירוף של לינק להודעת ה-Yo: כאשר משתמש מסויים מקבל הודעה עם לינק מצורף, יופיע חיווי של כוכבית, כשלחיצה על ההתראה תפתח את הלינק בדפדפן . כך מאפשרת האפליקציה למשתמשים לשלוח לינקים אחד לשני או לקבל התראות מבלוגים ואתרי חדשות אותם הם קוראים.

בנוסף, הכריזה החברה על Yo Index, אינדקס שבו רשומים שירותים ואפליקציות ששולחים התראות Yo, כאשר הם מתעדכנים. משתמשים שרוצים לקבל עדכונים, יכולים פשוט לגשת לאינדקס מהאפליקציה ולהרשם כמנויים. כזכור, אחד השירותים הראשונים שעשה שימוש באפשרות הזו היה השירות ששלח התראות Yo, בכל פעם שהיתה אזעקת "צבע אדום". חידוש נוסף שמציעה החברה הוא הוספת #האשטגים דרך האפליקציה. כל האשטג שכזה נספר על ידי שרתי החברה, ועל ידי סווייפ ימינה על ההאשטג, ניתן לראות כמה פעם הוא תוייג. המטרה, על פי ארבל, היא לאפשר להזדהות עם דמות מסויימת, אג'נדה פוליטית או מטרה.

מחשבת מסלול מחדש?

לא במקרה הושקה אפליקציית Yo ב-1 באפריל. האפליקציה אף נדחתה בהתחלה על ידי אפל, מכיוון שהיתה חסרת תכלית בעיניה. אבל נדמה שאף אחד לא צפה את שיתרחש מספר שבועות לאחר מכן. האפליקציה יצאה מכלל שליטה, הרשת התמלאה בדיווחים על הסנסציה ומיליונים הורידו אותה. לאחר מכן, הודיעה החברה על גיוס של מיליון דולר שחלקו הגדול הגיע מחברת האם Mobli, וחלקו, מפיט קאשמור, המייסד של Mashable. אבל עכשיו, לאחר ששקע האבק ואפליקציות אחרות החלו לכבוש את העולם, נותרה חובת ההוכחה על מייסדי Yo וארבל בראשם.

לטעמנו, כאן נוצר הפרדוקס שיקשה מאוד על החברה. מצד אחד, סוד הקסם של האפליקציה הם הפשטות והמינימליזם שלה והם אלו שכבשו כ-3 מיליון משתמשים (לפי העדכון האחרון של ארבל). מצד שני, שם טמונה גם הסכנה הכי גדולה לאפליקציה. כי אם היא תיתפס כ-One Trick Pony, היא עלולה להמאיס את עצמה על המשתמשים בסופו של דבר. על כן, הוספה של פיצ'רים צריכה להיות מדודה ולענות על צרכים אמיתיים של משתמשים.

אנחנו לא מצאנו בתוספות החדשות לאפליקציה כיוון חדש או התמקדות בצורך מסויים של המשתמשים. פרופילי המשתמש והלינקים שמים את האפליקציה בטריטוריה הרוויה והמאוד צפופה של אפליקציות מסרים מיידיים דוגמת ווטסאפ, פייסבוק, Kakao Talk, Line, סנאפצ'ט ועשרות נוספות. מצד שני, האפליקציה בדרך לשמש מעין מנגנון התראות משודרג ומגניב של גופים מסחריים ואתרי תוכן. אבל גם אז נשאלת השאלה, לשם מה אנו זקוקים לעוד שירות התראות? הרי קיימים כבר עדכוני RSS, עדכונים במייל, ומנגנון ההתראות של האנדרואיד וה-iOS (כך למשל אפליקציות אינסטגרם או פייסבוק מיידעות אותנו על תמונה שתוייגנו). וכמובן, עדיין לא קיבלנו תשובה לשאלת מיליון וחצי הדולר: מהו המודל העסקי של Yo? האם לגבות כסף מגופים מסחריים שישתמשו בהתראות? האם פרסומות? אמנם גם סנאפצ'ט לא הכניסה אפילו סנט אחד, אבל מצד שני לסנאפצ'ט יש כ-30 מיליון משתמשים פעילים, שמשתמשים בה כפלטפורמת תקשורת קבועה ויציבה ודורגה היום במקום השלישי בקרב הרשתות החברתיות, כשהיא מדיחה לראשונה את טוויטר.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527