Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

Kidoz: לשמור על הילדים בטוחים בסמארטפון ובטאבלט [סטארטאפ]

$
0
0
מקור: יח"צ

מקור: יח"צ

אחת מהבעיות איתה כל הורה נאלץ להתמודד הוא חוסר השליטה לגבי התכנים אליהם ילדיו נחשפים ברשת. בעוד ששירותים כאלה ואחרים עוזרים לכם לנטר את המחשב הביתי שלכם, הבעיה מתעוררת מחדש כאשר הורים מעניקים לילדיהם את מכשירי הסמארטפון או הטאבלט למשחק, שבדרך כלל אינם מציעים את אותן חומות הגנה מדוברות.

על מנת להפוך את סביבת האינטרנט למהנה ובטוחה יותר עבור ילדים, הוקמה חברת הסטארטאפ קידוז (Kidoz), המציעה סביבה עשירה בתכנים לילדים ומוגנת לחלוטין מכל מה שאינו רלוונטי עבורם.

פותחים את מגרש המשחקים

קידוז הוקמה ב-2009 על ידי גיא חבקין שהיה באותו הזמן בעלים של חברת פיתוח תוכנה. חבקין, כהורה, חיפש אחר מוצר מתאים לילדיו שמצד אחד יוכל להציע להם אפשרות לגלוש באתרים שונים ברשת ולהציע להם סביבת משחקים והנאה המתאימה עבורם, אך באותו הזמן לשמור עליהם מפני אתרים מזיקים ופוגעניים. לאחר שלא הצליח למצוא בשוק מוצר העונה על צרכיו, החל לעבוד בלילות על מנת לפתח את הגרסה הראשונית של קידוז. לאחר שהעביר את המוצר בין חבריו והבין כי אוחז בידיו במשהו משמעותי, העביר את מיקודו להקמת החברה.

בתחילת דרכה הציעה החברה מוצר המיועד למחשבים אישיים, אך עם התפתחות הטכנולוגיה הבינה כי עליה להציע פתרון המותאם גם לכלי השימוש העיקריים שהשתלטו על חיינו: סמארטפונים וטאבלטים. רק בתחילת השנה הנוכחית השיקה החברה את הפתרון גם למכשירים התומכים במערכת ההפעלה אנדרואיד.

חבקין מסביר כי קידוז נמצאת במרכז של מספר בעיות משמעותיות איתן נאלצים ההורים להתמודד. העיקרית שבהן היא שהסמארטפונים והטאבלטים הפכו לצעצוע ולספק התוכן העיקרי עבורם, אך הוא אינו אידיאלי לשימוש. פעמים רבות ההורים נדרשים לעזור לילדים להוריד אפליקציות, לעקוב אחר הפעילות שלהם במטרה לוודא שהם אינם רוכשים, משנים או מוחקים אלמנטים מהמכשיר ואף להוציא את המכשיר מידיהם כשהשימוש בו הופך למוגזם.

פלטפורמת קידוז מציעה למעשה מערכת הפעלה הממוקדת עבור ילדים, ומציעה סביבה החושפת את התכנים המתאימים עבורם, המבוססים על גילם, מינם ושפת הדיבור שלהם. התכנים, הכוללים משחקים, סרטונים ואתרי אינטרנט מאושרים על ידי ההורים, כאשר גישה לאלמנטים נוספים במכשירי המובייל כגון אימייל, חייגן, לוח שנה וכדומה – אינם נגישים עבור הילד.

חבקין מבהיר כי קידוז אינה "עוד אפליקציה" על המכשיר, אלא למעשה משמשת כ-Launcher דרכו הילד עובר. כך שגם בעת לחיצה על כפתור הבית של המכשיר, או אפילו כיבוי המסך לחלוטין – תמיד יחזרו אל אותה סביבת עבודה, לפחות עד שההורה יכניס את סיסמתו ויאפשר גישה גם לתכנים אחרים.

נכון לעכשיו החברה החליטה להעביר את המיקוד מאפליקציית ה-PC ולהתמקד בשוק הצומח של מכשירי הסמארטפון והטאבלט, ולמעשה התחילה כבר במספר שיתופי פעולה עם יצרניות טאבלטים, שהפכו את קידוז ללאנצ'ר העיקרי ולשכבה העליונה של מערכת ההפעלה, ובכך למעשה מתאימות את מכשירי הטאבלטים לילדים כבר בשלב האריזה, מבלי שההורים יצטרכו להרים אצבע או לגלול לתפריט מסויים. החברה מוסיפה כי עד סוף השנה הקרובה קידוז צפויה להגיע לקהל של כמיליון וחצי משתמשים, שירכשו את הטאבלטים המותאמים הללו.

רשימת האפליקציות המורשות. מקור: יח"צ

רשימת האפליקציות המורשות. מקור: יח"צ

ילדים כשוק צרכני

בעוד שמכירת רשיונות ליצרניות הטאבלטים המעוניינות להציג מכשירים ייעודים לילדים הינו מודל עסקי אחד של החברה, היא מחזיקה במודל נוסף הפונה ישירות להורים: מנוי פרימיום. באמצעות המנוי יכולים ההורים לקבל שליטה ובקרה על התכנים אותם צורכים הילדים, שעות השימוש ומידע הכרחי אחר.

לצד שני המודלים הללו החברה בודקת תחומי התרחבות נוספים, הכוללים תגמול ממפתחי אפליקציות לילדים על הפצתם לקהל היעד, מנוי תוכן פרימיום לילדים עבור תכנים שאינם חופשיים ברשת (כגון אפליקציות בתשלום) וכדומה. בזכות עלייתם של הסמארטפונים והטאבלטים החברה גם היא מתרוממת ומונה כיום כמיליון משתמשים פעילים, כאשר חצי מיליון הגיעו במהלך 6 החודשים האחרונים, לאחר השקתה של האפליקציה למכשירי אנדרואיד.

את החברה מלווים כבר 3 שנים אנג'לים ידועים ומנוסים: דב מורן ואריה מרגי, כאשר החברה מתכננת לגייס סכום כסף נוסף במהלך השנה באמצעותו תרחיב את מעגל המשקיעים.

בראיון לגיקטיים הסביר חבקין כי העובדה שמשתמשים צעירים יותר ויותר פונים אל מכשירי הטאבלט והסמארטפון הגיעה לתשומת ליבן של חברות נוספות מלבד קידוז, אך החברה מבהירה כי התחום אינו מונה יותר מידי מתחרים, כאשר רוב החברות הינן צעירות וחסרות נסיון.

אחת מהמתחרות הגדולות של החברה הינה Nabi, המייצרת את חומרת הטאבלט לילדים לצד התוכנה. לצערה, מדובר בחסרון משמעותי שמונע ממנה להפיץ את התוכנה שלה אל יצרניות נוספות, וקידוז רואה זאת כיתרון משמעותי עבורה. עוד הוסיף חבקין כי המוצר מבית החברה הופך כל מכשיר למכשיר מותאם לילדים בהקלקה אחת, ללא צורך ברכישת חומרה, פריצת המכשיר או כל שינוי שהוא – וכל הורה, מנוסה יותר ופחות בעולם הטכנולוגי יכול להשתמש במוצר.

בשורה התחתונה, אין ספק שמדובר על מוצר הכרחי בעולם של היום, בו גילאי הילדים המשתמשים בסמארטפונים ובטאבלטים הולך ופוחת כאשר אנו יכולים לראות אפליציות המיועדים לפעוטות בחנויות. נכון להיום וכיאה לאפליקציה שרק יצאה לשוק יש לקידוז עוד עבודה בעיצוב וסגנון, אך הודות לשיתופי הפעולה הקיימים, המשקיעים הידועים והרצון העז להפוך את המכשירים המתקדמים לבטוחים יותר עבור ילדים, אנו מאמינים שעוד נשמע עליה בעתיד הקרוב.

בחנות Google Play תוכלו למצוא שתי אפליקציות נפרדות וחינמיות לקידוז: הראשונה, Kidoz Play Mode-Safe For Kids מציעה את סביבת המשחקים הבטוחה, השואבת את האפליקציות המתאימות והקיימות מהמכשיר שלכם, בהן יכולים ילדיכם לשחק. האפליקציה השניה, Kidoz TV מתמקדת בסרטוני הוידאו הבטוחים לילדיכם – ממגוון רחב של אתרי אינטרנט.

גם הדפדפן הופך לבטוח. מקור: יח"צ

גם הדפדפן הופך לבטוח. מקור: יח"צ


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527