חברת הסטארטאפ הישראלית MobileSpaces, המפתחת פתרונות אבטחה לאפליקציות מובייל בארגונים, הודיעה היום (ד') על השלמת סבב גיוס שני (Series B) בגובה 8.6 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הובילו קרנות ההון סיכון הישראליות Marker LLC ו-Accel Partners, קרן הון סיכון המרבה להשקיע בסטארטאפים ישראלים, לה זו ההשקעה השנייה בחברה לאחר שהובילה את סבב הגיוס הראשון של MobileSpaces בהיקף השקעה של 3 מיליון דולרים. הכסף שגוייס במסגרת הסבב הנוכחי ישמש את החברה על מנת להרחיב את צוות הפיתוח, השיווק והמכירות ועל מנת לשנע את הטכנולוגיה ולהפוך אותה למשמעותית במרחב האבטחה הנייד. בנוסף, לדירקטוריון החברה יצטרף מעתה יובל שחר, אחד השותפים במרקר.
MobileSpaces הוקמה ב-2011 על-ידי דיויד גולדשלג (David Goldschlag), בעברו סגן נשיא ב-McAfee וכיום מנכ"ל החברה ויואב וייס (Yoav Weiss), בוגר יחידת 8200 ובין העובדים הראשונים בצ'ק פויינט המשמש כיום כסמנכ"ל הטכנולוגיות (CTO) של החברה. MobileSpaces מעסיקה כיום 20 עובדים, 10 מהם עובדים על פיתוח המוצר, הנעשה בישראל ו-10 נוספים ממוקמים בארצות הברית ומתמקדים בשיווק ומכירת המוצר.
הפתרון של MobileSpaces מאפשר לארגונים לשלוט באופן מלא על מכשירי מובייל חכמים השייכים לעובדי החברה, באופן שלא יפגע מצד אחד בשימוש האישי והפרטי שלהם במכשירי הסמארטפון או הטאבלט שברשותם, ומנגד ישמור על המידע הנוגע לחברה מאובטח ומסווג. ההפרדה נעשית באמצעות סביבה וירטואלית המסופקת על ידי MobileSpaces, אך נשלטת ומוגדרת באופן ספציפי על ידי הארגון עצמו.
אבטחת אפליקציות המובייל בארגון
בשנים האחרונות נאלצים ארגונים רבים להתמודד עם תופעה שנולדה מתוך הפופולאריות שצברו מכשירי הסמארטפון והטאבלטים שחדרו בהדרגה אל הארגונים. עידן מכשירי המגע פלש במהירות לארגונים שנאלצו לפתע להתמודד עם סמארטפונים וטאבלטים המשמשים את העובדים גם להתנהלות היום-יומית. המידע הרגיש שבמשך שנים היה שמור ומוגן בין כותלי החברה, הפך לפתע לנגיש הרבה יותר, גם עבור גורמים שלא קשורים בהכרח לארגון.
מאז, חברות סטארטאפ רבות ניסו לפתח פתרונות שונים שיענו על הצורך החדש, אך השינוי המשמעותי בפתרון של MobileSpaces היא היכולת לעבוד עם "כל אפליקציה על גבי כל מכשיר". לדברי החברה, היא היחידה מבין כל הפתרונות הקיימים בשוק המסוגלת לאבטח את כל האפליקציות הקיימות גם ב-App Store וגם ב-Google Play Store.
"ספקי IT מסורתיים מספקים אבטחה ליישומי צד שלישי במכשירים של העובדים בשיטה המצמצמת את מבחר האפליקציות שניתן להוריד למכשירים למספר עשרות אפליקציות בלבד" אמר גולדשלג. "זה יוצר פער עצום שמונע גישה ל-1.5 מיליון אפליקציות ומונע מהחדשנות המגיעה מהשוק לפעפע אל הארגונים. במקום זאת, אנו מאפשרים לארגונים להשתמש בכל אפליקציה בכדי לענות על הצרכים העסקיים שלהם".