חברת הסטארטאפ הישראלית ThetaRay, המפתחת מערכות הגנה לתשתיות טכנולוגיות כגון תחנות כוח הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 10 מיליון דולר. את סבב הגיוס, הובילו ג׳נרל אלקטריק, קרן JVP ופועלים שוקי הון, לצד משקיעים פרטיים חדשים נוספים. סבב הגיוס הנוכחי, השני במספר של ThetaRay מגיע לאחר שבאוגוסט 2013 גייסה החברה את סבב הגיוס הראשון שלה, אותו הובילו JVP וג׳נרל אלקטריק. על פי החברה, את הכסף תשקיע בהקמת המטה העסקי שלה בארצות הברית, שם יש לה כבר מספר לקוחות ובהגדלת הנוכחות שלה מעבר לים.
הגנה על תחנות כוח, מוסדים פיננסיים ותשתיות
ThetaRay, אשר פעלה עד לא מזמן בחממת JVP, הוקמה על ידי הפרופסורים אמיר אוורבוך מאוניברסיטת תל אביב ורונלד קויפמן מאוניברסיטת ייל. השניים חברו יחדיו ועבדו במשך עשור על האלגוריתם עליו היא מבוססת, במטרה להציע פתרונות למניעת התקפות Zero Day Attack והתקפות APT – Advanced Persistent Threat על מערכות תשתית קריטיות, מתקנים אסטרטגיים, מערכות תקשורת ומערכות פיננסיות גדולות, כגון תחנות כוח גרעיניות, מערכות שליטה ובקרה, תשתיות תקשורת, מוסדות פיננסים וכדומה. היא שואבת מידע ממספר מקורות ועושה שימוש במשוואות מתמטיות בכדי לזהות סוגים שונים של איומים, ביניהם גם איומים שאינם היו ידועים לתעשייה עד כה.
התוכנה של ThetaRay יכולה לרוץ On Site באתר הלקוח או בענן, והיא מסוגלת לדעת מתי משהו אינו כשורה מתרחש במערכת של הלקוח (ניקח לדוגמא בנק, כאשר זרם של עסקות פיננסיות מתרחשות בסניף כלשהו, אבל הלקוח אינו נוכח בסניף הבנק פיזית בכדי לאשר את ההעברה). בניגוד לחלק ממתחרותיה, המתבססות בעיקר על חמ״לים המאויישים באנליסטים המתמחים ב-Cyber Security, ב-ThetaRay מסוגלים לזהות את הפירצות במערכת באופן אוטומטי, וטוענים כי הטכנולוגיה שלה אינה מסתמכת על אנליסטים בכדי לעבד את הנתונים כלל וכלל.
זיהוי איומים ללא כל ידע מוקדם
החברה מבהירה כי בעוד שמדובר על אחד מהתחומים המורכבים, הוא בעל פוטנציאל צמיחה גבוה ביותר בעולם הסייבר וקורבן להתקפות מרובות מגורמים שונים. נכון להיום המערכת והאלגוריתמים שפיתחה החברה נוסו בהצלחה על ידי גופים עסקיים, ממשלתיים ובטחוניים בארץ וברחבי העולם. ההצלחה כללה גילוי מוקדם של התקפות והורדה בכמות התראות השווא, לצד הצלחה ביישומים שונים כגון בקרת תהליכים, ניטור ביצועים, זיהוי מגמות וכדומה. התוכנה של ThetaRay למעשה מזהה חדירה, מנתחת אותה, ולאחר מכן מפנה את הבמה לאנשי הביטחון, בכדי שיוכלו לפעול נגד האיום.
"למרות שהרעיון של חיפוש אנומליות ואיומים ידועים ב-Big Data הוא לא חדש, היתרון של ThetaRay הוא היכולת שלה לזהות את אותם איומים ללא כל ידע מוקדם על הנתונים, וללא שימוש בכל דפוסים, שיטות היוריסטיות, חתימות או ניתוח התנהגותי," סיפר מארק גזית, מנכ״ל ThetaRay. "הפתרון שלנו פועל לחלוטין ללא השגחה ומספק ללקוחות שלנו שיעור גילויים גבוה מאוד, יחד עם אחוזי שגיאה נמוכים מאוד.״ נכון להיום, החברה מעסיקה כ-15 עובדים והיא כבר מספקת הגנה לחלק מהמתקנים של ג׳נרל אלקטריק, אשר כאמור השקיעה בה מיום היוולדה.