Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

MESH: הצצה מבפנים –ההאב החדש שקם במודיעין

$
0
0

mesh

הפוסט נכתב על ידי איל בן-זאב, בוגר תואר שני (M.Sc) בחישה מרחוק ותואר שני במינהל עסקים (MBA), בנוסף ללימודים ב-Singularity University. איל עבד במשך שנים בתעשיית החלל הישראלית ולאחרונה הקים סטארטאפ בתחום המובייל.

מה לצ'אק נוריס, לאראל מרגלית, ל- Jdate ולעיר מודיעין?
 ובכן, החוט המחבר בין כולם הוא hub טכנולוגי חדש בשם MESH – Modi'in Entrepreneur Startup Hub שנפתח בעיר מודיעין לפני מספר חודשים. כשבוע לאחר פתיחתו רוב המשרדים אוכלסו על ידי יזמים וחברות סטארטאפ מאזורים שונים בארץ כגון אשקלון, אשדוד, מבשרת, תל-אביב ורחובות וזאת בנוסף ליזמים ממודיעין והסביבה. במקום יושבות חברות בתחום המובייל, שירותים באינטרנט, אנימציה, מסחר מקוון ועוד, בנוסף ליזמים בודדים המגיעים לעבוד בסביבה תומכת ומפרה (גילוי נאות, אני ביניהם). המקום פונה ליזמים וחברות בשלבים מוקדמים כמו גם בשלבים מבוססים יותר.

קהילת יזמים בלב מודיעין

MESH מאפשר לחברות וליזמים לשכור משרד או עמדת עבודה בשטח פתוח וליהנות מהתשתיות הקיימות במקום כגון חדרי דיונים, WiFi בקצב גבוה, מטבח מצויד, שירותים ומקלחות, ואווירה צעירה ותוססת. ה-hub נמצא באזור התעשייה של מודיעין (ליגד), בתוך בניין שהיה שייך בעבר לאופיס דיפו והיום עומד ריק על כל משרדיו. גודל הבניין מאפשר ל-MESH לגדול ולהתרחב ולהציע לחברות וליזמים אפשרויות אכלוס שונות. 
מיקום ה-hub מאפשר הגעה תוך כ-5 דקות נסיעה ממרכז העיר, אך עם זאת, מכיוון שמדובר באזור תעשייה חדש יחסית, תחבורה ציבורית מגיעה למקום רק 3 פעמים ביום. למגיעים ברכב, אזור התעשייה נמצא בין כביש 443 שעולה מת"א למודיעין, לכביש 431 שמגיע למודיעין מכיוון ראשון לציון. אזור תעשייה זה מתפתח בקצב מהיר ומאכלס חברות שונות, מסעדות ומקומות בילוי.

העומדים מאחורי התופעה החדשה הזו הם: משה פורת, אלישע קוצר ואהרון צוקר, שלושה יזמים שהחליטו כי הגיע הזמן להפיח קצת רוח חדשה וצעירה בעיר המנומנמת שרוב תושביה עובדים מחוצה לה ולאפשר ליזמים ולחברות מקום עבודה עם אווירה של הייטק ובמחיר שפוי (מחירי השכירות בעיר גבוהים).
יש לציין כי מודיעין-מכבים-רעות היא אחת הערים עם אחוז האקדמאים הגבוה במדינה. ניתן לראות זאת כאשר מגלים כמה בכירים מתעשיית ההיטק, ההון סיכון, הממשלה ומערכת הביטחון מתגוררים בה. עובדה זו מאירה על כמות הפוטנציאל הגלומה בעיר. עם זאת, כיום רוב התושבים יוצאים את העיר בבוקר וחוזרים בערב.
 משה פורת, בעל החזון מאחורי הפרויקט, הוא איש הייטק ויזם טכנולוגי וחברתי, אשר הקים לפני שלוש שנים את קהילת "Beer-tech Modi'in", ארגן לאורך השנים מפגשים מקצועיים ואת אירועי שבוע היזמות.

הרצאות, סדנאות, כנסים ואירועים

כמו בהאבים אחרים, גם פה מאורגנות במקום הרצאות, סדנאות, כנסים ואירועים במטרה ליצור קשרים אישיים ועסקיים, ללמוד זה מזה ולבנות אקוסיסטם מקומי. 
כך למשל, התקיימו ב- MESH בחודשים האחרונים הרצאות של משקיעים ומנהלי קרנות הון סיכון כגון ח"כ אראל מרגלית (המקים והבעלים של JVP) ויזהר שי (מנהל קרן ההון סיכון קיינן פרטנרס). בנוסף, הועברו במקום הרצאות של אנשי מקצוע מתחומים שונים כגון עדי חורש מדלויט ודניאלה פרלשטיין, מנכ"לית Jdate ישראל/אירופה.

כל הפעילות הזו לא נעלמה מעיני המוסדיים ול-MESH יש כיום מספר גופים התומכים בה מבחינה מקצועית כגון בנק לאומי, דלויט ומשרד עו"ד יגאל ארנון ושות'.
גם חברות הייטק הבינו כי משהו קורה בעיר המנומנמת ויריד התעסוקה שמאורגן השבוע (19/3) במקום, מושך אליו חברות גדולות כגון אינטל, התעשייה האווירית, טבע, בנק דיסקונט, JVP, סיסקו ועוד. מה שלהערכתי ימשוך קהל של מחפשי עבודה מהאזור, אך לא רק.

אירוע נוסף שיתקיים ב-MESH השבוע (20/3) ומראה דווקא את הצד היצירתי של יושבי המקום, הוא אי-כנס היתולי בנושא "צ'ק נוריס והשפעתו התיאולוגית-פילוסופית על החברה הישראלית" (בהמשך לתרבות צ'אק נוריס שקמה באינטרנט לפני שנים). 
עם פאנלים כמו "פרח נתתי לנוריס – דמותו של צ'אק נוריס בספרות ובשירה העברית" ו-"השפעת צ'אק נוריס על הנהיגה הישראלית" ועם אורחים ומנחים כגון חבר הכנסת זבולון כלפא, העיתונאי אראל סגל, עורך מדור הספרים ב"מקור ראשון" ד"ר שמוליק פאוסט ואיש התקשורת ד"ר אמיר חצרוני, אני מצפה לאירוע קורע (לפחות כמו צ'אק נוריס).

משיחות עם היזמים של MESH נודע לי כי יש להם תכניות רבות לגבי הרחבת הפעילות במקום, בין היתר הם עובדים על הקמת תכנית האצה לחברות סטארטאפ, בניית "אכסניה" לתוכן טכנולוגי בתחומים כגון רובוטיקה, סייבר, פיתוח אפליקציות ועוד, לנוער ולאוכלוסיית גיל ה-40. בנוסף, הם בודקים את האפשרות של גיוס כספים לטובת השקעה בחברות העובדות במקום.

עושה רושם כי MESH הוא אלטרנטיבה מעניינת ליזמים ולחברות באזור המרכז הזקוקות למשרד או שולחן עבודה ומעדיפות להימנע מהמחירים ומהנסיעה לתל אביב או ירושלים. לחילופין, חדרי הדיונים והתשתיות במקום מאפשרים לחברות מהערים הגדולות לקיים דיונים רבי משתתפים ב"אמצע הדרך" בין שתי הערים.
 נצטרך לחכות ולראות האם ליזמים יש כיס עמוק דיו ומספיק אורך רוח על מנת לגרום למוסד החדש הזה להשפיע על עולם ההיטק והתעסוקה במודיעין והאם הוא יצליח לזרז תהליך של הפיכת עיר-שינה עם פוטנציאל אנושי כל כך גדול לעיר-תעסוקה. עד עכשיו (וזו אכן רק ההתחלה) עושה רושם ש- MESH בכיוון הנכון.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527