חברת הסטארטאפ הישראלית Chekkt, המפתחת Marketplace למוצרי SaaS לעסקים השלימה השבוע סבב גיוס Seed של 1.25 מיליון דולר. את הסיבוב הובילה קבוצה משקיעים יהודים מסן-דיאגו בשם Israel Tech Trust, אשר השקיעה כמיליון דולרים. שאר הסכום הושקע על-ידי פקדון-טק, Wingate Ventures של לורנט מלכה Broadway Partners של ניקולאס פריאנטה,ValueShine Ventures והמשקיע הישראלי אמיליו מימון.
עוזרים לעסקים למצוא את התוכנה הנכונה
Chekkt נוסדה ב-2012 במטרה לספק פתרון לאחת מהבעיות המרכזיות בשוק ה-Small Business בעידן האינטרנט. בשנים האחרונות, כשמגוון פתרונות ה-SaaS גדל באופן משמעותי, עסקים קטנים המעוניינים להשתמש בכלים שונים דוגמת שירותי הנהלת חשבונות, שירותי ניהול קמפיינים באינטרנט, שירותי אנליטיקס ועוד, לא ממש יודעים כיצד למצוא אותם וכיצד לדעת מה השרות שהכי מתאים לצרכים שלהם.
בראיון לגיקטיים, הסביר אורי מנור, אחד המייסדים ומנכ"ל החברה, כי הפתרון של Chekkt מאפשר לחברות בכל גודל לרכוש תוכנות ענן רלוונטיות בצורה קלה ונוחה יותר: "קהל הלקוחות של החברה הן חברות אינטרנט המוכרות או קונות מוצרי SaaS מסוגים שונים ואנחנו בעצם מלווים אותם החל משלב איתור המוצר, ניתוח תכונותיו, השוואתו למוצרים בקטגוריה ועד לרכישתו".
תחום ה-SaaS Marketplace אליו נכנסת Chekkt עדיין אינו נחשב רווי, אך כבר היום ישנם מספר מתחרים שמתחילים להראות מספרים יפים מבחינת כמות המשתמשים והאפליקציות שנמכרות בהם כגון GetApp ו-BestVendor.com. בנוסף ל-Marketplaces העצמאים, לכל אחת מהחברות הגדולות (מיקרוסופט, גוגל, SalesForce וכדומה) יש Marketplace עצמאי משלה עבור האקו-סיסטם של האפליקציות שרצות על-גבי הפלטפורמה שלהן ו\או מתחברות לאפליקציות שלהן.

צילומסך, אתר החברה.
"כשאתה מגיע לכל האתרים האלה, מה שאתה רואה מול העיניים זה קטגוריות לאפליקציות. רוב בעלי העסקים רואים רשימה ארוכה של תוכנות בקטגוריה מסוימת, עם מספר גדול של תכונות במחירים שונים ולא באמת יודעים מה מתאים להם. אנחנו מגיעים בגישה קצת שונה שאומרת שצריך קודם כל להבין מיהו הלקוח. מה החברה עושה, האם מדובר בחברה גדולה או קטנה וכדומה. לפי הנתונים שמכניס המשתמש על עצמו ועל החברה, אנחנו יודעים להמליץ לו על האפליקציות שהכי מתאימות, גם מבחינת התכונות וגם מבחינת המחיר ביחס לסוג העסק" מסביר מנור.
"בנוסף, בנינו ב-Chekkt מנגנון דירוג המבוסס על CrowdSourcing שמיועד לעזור ללקוחות להבין אם המוצר באמת טוב או לא. בניגוד לשוק ה-B2C, בעולם ה-B2B קשה היום ללקוחות להבין האם המוצר שהם מתכוונים לרכוש אכן שווה את הכסף ומנגנון הפידבק שלנו מאפשר לקהילה לדרג את השירותים השונים כדי שכולם יוכלו לדעת אם זה טוב או לא. תוסיף את זה להשוואת פיצ'רים בין מוצרים מתחרים בכל קטגוריה והמלצות על מוצרים משלימים ותקבל מערכת חכמה לליווי רכישת תוכנות ושירותים מבוססי SaaS לעסקים".
תוצרת פורטפוליו
סיפור ההקמה של Chekkt הוא עוף מעט מוזר בעולם הסטארטאפים. החברה הוקמה במקור על-ידי Valueshine Ventures, חברת פורטפוליו שהקימה עד היום עוד שני סטארטאפים נוספים. Valueshine, היא סוג של ייצור-כלאיים בין קבוצת משקיעים לאינקובטור אשר הצמיחה מתוכה עד היום שלוש חברות סטאטראפ והשקיעה בהן יחד עם משקיעים חיצוניים נוספים.
במקרה של Chekkt, השותף מ-Valueshine שמנהל את הפעילות הוא אורי מנור ואליו הצטרפו נועם סימקס ואמיליו כהן מחברת פיקדון-טק ואמיליו מימון. נכון להיום החברה מונה כיום כ-6 עובדים העובדים ממשרדי החברה ברוטשילד שבתל-אביב אשר עובדים כעת על הגרסה הראשונה של המוצר שצפויה להיות מושקת לקראת סוף השנה.