Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

10 המעצבים הבולטים בישראל לשנת 2013

$
0
0

פרוייקט ״אנשי הטכנולוגיה הבולטים בישראל לשנת 2013״ נולד לפני מספר חודשים ומטרתו להפנות את אור הזרקורים כלפי אנשים שבלטו במיוחד בתחום מסויים במהלך השנה החולפת.

עוד בפרויקט:

לרשימת 10 מפתחי המובייל הבולטים בישראל לשנת 2013

10 מנהלי המוצר הבולטים בישראל לשנת 2013

התמורות שעבר תחום המובייל בשנים האחרונות יחד עם מהפכת הסמארטפונים ומסכי המגע, העניקו למעצבים גרפים ולמעצבי הממשק וחווית המשתמש (UX, UI), תפקיד של כבוד בעולם החדש. השימוש הגובר במכשירים אינטואיטיביים וזולים יותר כמו מחשבי לוח והנגישות הגוברת לרשת, העניקו למעצבים כוח רב, לעיתים מכריע, בנוגע להצלחת המוצר.

miriam-mosshlomi zigratziv-mljonathaneinat-tsarfiti

avrahamron nadaloded-bgeran

איך גיבשנו את הרשימה?

״בולטים״, ״הכי טובים״ – כל אלו הם מושגים בשימוש במטרה לנסות ולהבליט קבוצה מסויימת של מקצוענים הנמצאים בחוד החנית של תחומם. אבל האמת היא, מי יכול לקבוע באמת מי ״הכי טוב״? כמעט בלתי אפשרי למצוא סט של קריטריונים שחוצה מספר רב של תחומים. בשווקי הנישה זהו הניסיון, הביצוע, הגיל ומגוון רחב של גורמים משפיעים אחרים שמים לאנשים שונים את התווית ״בולטים״ בתחומם באופן הכי הוגן שאפשר. בכל זאת, כל הגורמים הללו לא צריכים למנוע מכמה אנשים מאוד מרשימים, את ההכרה הראוייה להם. אספנו בגיקטיים עשרה אנשי מקצוע שונים במספר קטגוריות, כל אחד והסיפור שעומד מאחוריו, וביקשנו מהם לספר לנו קצת על עצמם ועל נקודת המבט האישית שלהם.

בחודשים האחרונים פנינו לכל מעצב שנקרה בדרכינו וביקשנו ממנו להעביר לנו את רשימת המעצבים המוערכים ביותר על ידו. כך הגענו לרשימת מעצבים ארוכה, שהובילה לאחת נוספת וכן הלאה, עד שגיבשנו לבסוף רשימה הכוללת מאות אנשים העוסקים בתחום.

את האנשים שהוזכרו יותר מפעם אחת ברשימות השונות סימנו וספרנו כל פעם ששמם הוזכר ברשימה אחת נוספת. לבסוף הגענו לרשימה ובה 20 שמות של מעצבים אליהם פנינו באופן אישי על מנת להתרשם מהעבודות השונות שלהם בתחום ולבחור לבסוף את 10 הנבחרים שלנו מתוך אלו ששמם הופיע הכי הרבה פעמים ועל סמך ההתרשמות האישית שלנו מהעבודות שהציגו בפנינו.

חשוב לציין: הרשימה הטרוגנית וכוללת אנשים ותיקים מאוד בתחום לצד אלו שרק הצטרפו אליו לפני מספר שנים.

אז הנה הם, 10 הבולטים שלנו בתחום העיצוב לשנת 2013 (הסדר אינו מחייב):

1. מרים מושינסקי

miriam-mosתפקיד: שותפה ומנהלת ארט ב-Hooligans סוכנות קריאייטיב, מעצבת דיגיטל בכירה בגיתם BBDO, מעצבת דיגיטל בכירה ב-McCann Erickson.

השכלה וניסיון: לימודי תקשורת חזותית במכון אבני ולימודי אנימציה קלאסית ועיצוב דמויות במכללה הישראלית לאנימציה. 11 שנים בתחום.

ספרי על המוצר או הפרוייקט שאת הכי גאה בו: Hooligans, סוכנות הקריאייטיב שהקמנו אני ושני השותפים שלי (מקס שצ'רבקוב ושהר לוינשטיין). אחרי שנים בהן עבדנו יחד במשרדי הפרסום, החלטנו להגשים את הפנטזיה הפרועה הזאת, ליצור ביחד את הפרסום הדיגיטלי החדש, פרסום שלאנשים יהיה כיף לצרוך אותו, ומאז זאת רכבת הרים מטורפת.

אחרי פחות משלוש שנים, יצרנו צוות מנצח של חוליגנים מוכשרים להחריד ואנחנו מטפלים בלא מעט לקוחות, כמו סלקום, נטוויז'ן, יואל גבע, אלבר, סמארט ועוד המון. העבודה בחוליגנס מאתגרת בכל בוקר מחדש את היכולות שלי כמעצבת, כארט דירקטורית וגם כמנהלת. אני גם מאוד גאה במיתוג של חוליגנס, שהפך למאוד מזוהה בתעשייה.

אם היה לך זמן ויכולת, מהו פרוייקט החלומות שלך? משחק אופנה מטורף עם מלא בגדים ונעליים שאני אצייר כל יום.

אם לא היית עוסקת בתחום הזה, מה היית עושה? אני לא יודעת לעשות שום דבר אחר חוץ מלצייר ולעצב, אפילו חביתה אני לא יודעת לעשות כמו שצריך. למזלי, אני אוהבת מה שאני עושה, ולא רוצה שום דבר אחר. אה, פעם רציתי להיות אנימטורית, ואז זה עבר לי.

זמן לפרגן, מי מהתחום את מעריכה במיוחד? אני מאוד מעריכה את מעין פרוינד, ארט דירקטור והבעלים של סוכנות המיתוג והעיצוב Froindster, כי הוא נראה טוב.

איזו דמות או אמן בתחום את מעריכה במיוחד? יש הרבה מאוד אמנים, מעצבים, סופרים ומוזיקאים שאני מעריכה מאוד ומושפעת מהעבודות שלהם. קשה לי לבחור אחד, אבל אם אני חייבת אז Caesar Ray – אמן בריטי שיוצר בעזרת תוכנות תלת מימד. העולמות שהוא יוצר פשוט מהפנטים אותי ביופיים המוזר והמסתורי. אני מאוד מעריכה אמנים שיש להם סגנון ייחודי שלא דומה לאף אחד אחר – והוא בדיוק כזה.

אילו טיפים היית מעניקה למי שנכנס כעת לתחום? סבלנות – לוקח זמן להפוך למעצב טוב, וללמוד הרבה, כל הזמן ללמוד דברים חדשים. הרבה פעמים שואלים אותי איפה יש קורסים בפוטושופ למתקדמים. אז זהו, שאין. אבל יש מלא טוטוריאלס באינטרנט בהם אפשר ללמוד כמעט כל דבר – פשוט צריך לרצות את זה באמת, ולהשקיע הרבה שעות לימוד מול המחשב בזמן שכולם משחקים מטקות בים.

מתוך הקמפיין של חוליגנס ליואל גבע

חוליגנס יואל גבע

2. שלומי זיגרט

shlomi zigratתפקיד: הבעלים של ZigartUX. בעבר קריאייטיב דיירקטור במשך 6 שנים בחברת Netwise (מטריקס כיום). מלמד במכון הטכנולוגי בחולון בתקשורת חזותית שנה ד׳.

השכלה וניסיון: בוגר לימודי עיצוב מוצר באקדמיה לאומנויות ועיצוב בצלאל. 15 שנים בתחום.

ספר על המוצר או הפרוייקט שאתה הכי גאה בו: כולם היו בני. אתר טבע, אתר שופרסל אונליין, אלקטל לוסנט cloudband, עיריית תל אביב-יפו, הפניקס, שטראוס, Allot communications, גרמזה פרמצבטיקה ועוד רבים וטובים.

אם היה לך זמן ויכולת, מהו פרוייקט החלומות שלך? האתגרים כל הזמן משתנים, החלומות גם הם. כרגע מאוד מעניין אותי second screen. שילוב של צפייה בטלוויזיה ושימוש בסמארטפון / טאבלט.

זמן לפרגן, מי מהתחום אתה מעריך במיוחד? FI – Fantasy Interactive, R/GA, Big Spaceship.

איזו דמות או אמן בתחום אתה מעריך במיוחד? פרופסור יעקב קאופמן. אמן, מעצב מוצר, פילוסוף של עיצוב. היה מרצה שלי בבצלאל, וממנו למדתי איך לתעל את הכשרון למחשבה, לעשייה, לקונספט.

אילו טיפים היית מעניק למי שנכנס כעת לתחום? חשוב שיהיה את ה-passion למקצוע. זה המפתח להכל. הוא מניע את הרצון ללמוד כל העת, להתעדכן כל העת, לחקור ולחפש את הדבר החדש הבא.

אחת העבודות של זיגרט: קונספט אפליקציה לסטארבקס

לחצו להגדלה

לחצו להגדלה

3. זיו מלצר

ziv-mlתפקיד: שותף ומנהל מוצר ו-UX ב-Hello Doctor. בעבר המעצב של eBay Innovation Center, מעצב עצמאי הרבה שנים.

השכלה וניסיון: ״מעולם לא למדתי עיצוב גרפי ו/או אינטראקטיבי די אולד פאשן וויי. כן למדתי עיצוב פנים בשביל הכיף״. 17 שנים בתחום.

ספר על המוצר או הפרוייקט שאתה הכי גאה בו: וואו, היו מלא, I was lucky enough לעבוד עם האנשים הכי מוכשרים ונחמדים בתחום בארץ בתור עצמאי, אז חוץ מ-Hello Doctor (שהוא ללא ספק המוצר שאני הכי גאה בו) גם יצא לי לעבוד עם אנשים מדהימים על מוצרים מדהימים ב-The Gifts Project שהפכו להיות ה-eBay Innovation Center, ועם החברים הנהדרים מ-Everything.me, ועוד ועוד.

מה היה הפרוייקט המורכב ביותר שעבדת עליו וכיצד התגברת על המכשולים? ללא ספק, Hello Doctor, הסטארטאפ שהקמתי שהוא שירות מובייל לניהול תיק רפואי שיהיה זמין וברור לך בכל רגע נתון. מעבר לקשיים של להיות פאונדר, זה המוצר שאיכשהו למרות כל הכוחות שמחוץ ובתוך החברה, הצלחתי (בדם, יזע ודמעות) לשמור עליו פשוט, ובעיני גם קריא ואסתטי. אני כל הזמן מתכנן ומעצב פיצ׳רים חדשים ואת השלבים הבאים שלנו, ועדיין נאבק בעצמי כל הזמן בשביל להשאיר את המוצר פשוט וקל לשימוש. זו הגאווה הכי גדולה שלי עד כה. זו חברה שהקמתי, על כל המשמעויות הנלוות, ויש לי שותפים מדהימים וצוות משובח במיוחד. מעבר לאתגרים הגרפיים (שהם האתגר שלי), התשובה לשאלה ״כיצד התגברת על הקשיים?״ היא ללא ספק השותפים שלי לעשייה. שום דבר לא היה מתקדם בלעדיהם.

אם היה לך זמן ויכולת, מהו פרוייקט החלומות שלך? הממממ. זו שאלה מעניינת. לא חשבתי על זה אף פעם, אבל אם היו מציעים לי לעבור לתקופה מוגבלת לעבוד על מוצרים שאני בעצמי משתמש בהם כמו Facebook, Twitter, Pinterest – כמובן כולל מימון כרטיסי טיסה והוצאות :) – הייתי הולך על זה בלי לחשוב לרגע. מוצרים שאני בעצמי משתמש בהם, בטח ובטח אם הם גדולים ומוכרים ובחו״ל, בהחלט יעניינו אותי.

אם לא היית עוסק בתחום הזה, מה היית עושה? התשובה הבנאלית היא שאני לא מצליח לדמיין את עצמי עושה משהו אחר. אבל היתה תקופה בתחילת הקריירה שלי, כשעבדתי ב-Mantis, ששיחקתי אותה מתכנת. ביום שבו מחקתי Database ענק (אני מתנצל, אופיר!) שכמה וכמה אנשים עבדו עליו הרבה מאוד זמן, הבנתי שהגיע הזמן להסתכל לעצמי בעיניים ולהתרכז במה שאני באמת אוהב. אז סביר להניח שהייתי ממשיך כמתכנת, כזה שיושב מול המסך בארבע לפנות בוקר ודופק על המקלדת כי אני לא מוצא את הנקודה-פסיק הכפול, עיניים מרוטות, ביי.

זמן לפרגן, מי מהתחום אתה מעריך במיוחד? הו, וואו. קשה. יש כל כך הרבה, לא צחקתי, באמת שהתמזל מזלי ויצא לי לעבוד עם האנשים הכי מוכשרים, חכמים ונחמדים בתחום בישראל. אבל אם לבחור אחד בלבד, זה יהיה ללא ספק מתן בר, האחד והיחיד, שותף ב-The Gifts Project והיום מנהל את ה-Product ב-eBay Innovation Center, שהיה האדם שהבין אותי הכי הרבה ופשוט נתן לי לשחק במגרש המשחק שנקרא פוטושופ.

איזו דמות או אמן בתחום אתה מעריך במיוחד? אני יודע שזה לא פייר, אבל ללא ספק יהיה זה מיקי מוטס. מעבר להומור שקורע אותי מצחוק גם אחרי שנים, מעבר מהיר על עמוד הפייסבוק שלו מראה שהוא עושה דברים שונים, מגוונים, כל הזמן לומד טכניקות חדשות, ובעיקר ממשיך לייצר את אותן שטויות.

אילו טיפים היית מעניק למי שנכנס כעת לתחום? הו, זה דווקא קל. להתחיל מלהיות ביצועיסט של מעצבים ממש טובים וללמוד מהם הכי הרבה שאפשר. להמשיך בלהבין בדיוק מה הכיוון שאתם רוצים לעשות (עיצוב? פיתוח? אם עיצוב אז ווב? אפליקציות?), להתנסות בהכל ולדעת מה מרגש ומה לא. ואולי הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת – כשאתם מרגישים שאתם צריכים, לקחת יועץ עסקי. אני עבדתי עם קרן שני חיים, מוכשרת ונפלאה, שהצליחה לראות עלי בשניות דברים שלקח לי חודשים להבין על איזה מעצב אני רוצה להיות, ואיפה אני רוצה להיות בעוד 5 שנים.

אפליקציית Hello Doctor בתצורת האייפד

hello doctor

4. יונתן סרגוסי

jonathanתפקיד: מנכ״ל IM CREATOR, יועץ UX ב-Any.DO. בעבר סמנכ״ל עיצוב ב-WIX.

ניסיון: 16 שנים בתחום.

ספר על המוצר או הפרוייקט שאתה הכי גאה בו: אני מאוד גאה ב-IMCREATOR כי זה שלי. אני גם יודע לאן אני רוצה שהמוצר ימשיך וילך, ומידת החופש שלי גדולה מאוד. Any.Do זכתה להכרה הבינלאומית הרחבה ביותר לגבי העיצוב שלה – וזה כיף גדול ו-WIX זכה להצלחה המסחרית הגדולה ביותר. אני גאה בכל אחד מהם מכיוונים שונים.

מה היה הפרוייקט המורכב ביותר שעבדת עליו וכיצד התגברת על המכשולים? כולם קשים… מה שנראה בדיעבד כברור ופשוט, הוא בדר"כ דרך ארוכה מאוד של נסיונות, וריאציות, נפילות ופתרונות. ב-any.do הדרך לשפה הגרפית היתה קשה, אין סוף סקיצות. גם ב-WIX היתה דרך ארוכה עד שהגענו למוצר הראשון. צריך להבין שזו הרפתקאה, ולא להסתפק במשהו שלא מרגיש "זה". צריך להמשיך לחפש, לקחת מדי פעם הפסקות. זה יישמע קצת מוזר – אבל גם לא להיות מושפע מדי מהסביבה. לא להתחיל לייצר פשרות בין שני רעיונות לא מספיק טובים, אלא לנסות ולהמשיך למצוא את הפתרון הקטן והטוב. בעיני, כשמשהו פתור – מרגישים את זה בעוצמה.

אם היה לך זמן ויכולת, מהו פרוייקט החלומות שלך? לשמחתי אני עוסק בו ממש כעת, עדיין איני יכול להרחיב, אך אני מקווה שהוא ייצר שינוי אמיתי. אני חולם עליו מגיל צעיר, ורק כעת הצלחתי להביא את החברה שלי למצב שמאפשר את ההגשמה הזו.

אם לא היית עוסק בתחום הזה, מה היית עושה? כנראה אדריכל. יש משהו מדהים בעיני במקצוע הזה – זה UX בסקייל עצום, והוא מציע התבגרות מקצועית ואישית מכובדת.

זמן לפרגן, מי מהתחום אתה מעריך במיוחד? אני אוהב מאוד את העבודות המקודמות של Yogup, הוא מעצב ואמן מולטימדיה יפני שפחות או יותר חזה את כל מה שאנחנו חווים היום באינטראקטיב.

איזו דמות או אמן בתחום את מעריכה במיוחד? לאחרונה יש לי פטיש לאדריכל אלברטו פינטו (Alberto Pinto). משהו שם עובד: מאוד פשוט אבל רגשי וסוער. אני אוהב את השימוש שלו במשטחי צבע. יש לי תחושה שמשהו בעבודות שלו יאפשר לי להבין את לוקחים את ה-FLAT DESIGN למקום טוב ואנושי יותר.

אילו טיפים היית מעניק למי שנכנס כעת לתחום? היו קיצוניים, קחו סיכונים. שיאהבו אתכם או ישנאו אתכם – רק אל תתפשרו על בינוניות נוחה וחמימה. אם משהו לא מוצא חן בעיניכם או אתם חושבים שצריך לעשות אותו אחרת – לכו על זה, בכל הכוח. מצד שני, היו מנומסים והוגנים. ברמה המקצועית – סעו למקומות – טוקיו \ ברלין \ ניו יורק… קחו השראה מתחומים אחרים – עיצוב תעשייתי, אומנות, אדריכלות. זה יאפשר לכם להמציא מחדש את עצמכם ואת המוצרים שאתם עובדים עליהם.

מתוך IM CREATOR, המיזם שהקים סרגוסי ומציע בניית אתרים ללא ידע בתחום

im creator

5. עינת צרפתי

einat-tsarfitiתפקיד: מאיירת עצמאית, עובדת עם הוצאות ספרים, עיתונים, סטודיואים ולקוחות פרטיים. עם סיום הלימודים עבדתי כשנה בסטודיו של ברוך נאה.

השכלה וניסיון: בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית באקדמיה לאומנויות ועיצוב בצלאל. שנתיים בתחום.

ספרי על המוצר או הפרוייקט שאת הכי גאה בו: הבלוג "דברים שמעצבנים אותי" וגם ספר ילדים חדש שיצא בקרוב.

מה היה הפרוייקט המורכב ביותר שעבדת עליו וכיצד התגברת על המכשולים? עיצוב האייקונים לאפליקציה Good Whather, נדרש שם שילוב מסובך בין בהירות (מה מזג האויר) וחידוש (יש מלא אפליקציות מזג אויר מהממות) והם גם היו צריכים להיות גמישים מספיק, כדי לההפך לחלק ממשחק. כל ספר ילדים חדש הוא גם פרויקט קשה ומורכב עבורי, צריך להכיר את הדמויות ואת העולם שלהם ועד שמתגברים על זה וכבר מכירים אותם טוב, צריך להיפרד.

אם היה לך זמן ויכולת, מהו פרוייקט החלומות שלך? אני מאד אוהבת לאייר רהיטים וצמחים, אז נראה לי שפרויקט חלומותי היה קטלוג מאוייר של רהיטים וצמחים ממאות שונות ומקומות שונים בעולם.

זמן לפרגן, מי מהתחום את מעריכה במיוחד? זה רלוונטי גם לעולם האיור? אם כן אז המאייר טומי אונגרר :)

איזו דמות או אמן בתחום את מעריכה במיוחד? Tobias Gutmann שהמציא את ה-face-o-mat, פרויקט שיש בו מכל הדברים, מרגש, מצחיק, מסוגנן היטב וגם עם אמירה על החיים שלנו היום.

אילו טיפים היית מעניקה למי שנכנס כעת לתחום? להיות מוכנים לעבוד קשה ולא להיבהל מפרויקטים שהם לא באזור הנוחות שלך ותמיד להקצות זמן לעשייה של משהו שאתה באמת נהנה לעשות כי שם נוצרים הדברים הטובים באמת.

מסדרת העבודות המוכרת יותר של צרפתי ״דברים שמעצבנים אותי״

לחצו להגדלה

לחצו להגדלה

6. אברהם קורנפלד

avrahamתפקיד: מעצב אותיות ב-אאא

השכלה וניסיון: בוגר המחלקה לתקשורת חזותית בשנקר והחוג לצילום במכללת הדסה ירושלים. עוד מגיל צעיר נחשפתי לעולם הזה דרך אבא שלי שעסק בכתיבת סת"ם (גדלתי במשפחה חרדית). הוא לימד אותי את הקליגרפיה המדויקת של ספרי התורה. ואז בזמן לימודיי בשנקר שיכללתי את היכולות האלה והתחלתי לעצב מערכי אותיות עבריות מקוריות וזה בעצם מה שאני עושה עד עצם היום הזה. 15 שנים בתחום.

ספר על המוצר או הפרוייקט שאתה הכי גאה בו: פונט פעמון הוא הבייבי האחרון שעשיתי ואני גאה בו מאד. כמעט תמיד אני הכי גאה בדבר האחרון שעשיתי.

מה היה הפרוייקט המורכב ביותר שעבדת עליו וכיצד התגברת על המכשולים? פיתוח של פונט סינופסיס שנמשך למעלה מ-3 שנים. תהליך העיצוב הורכב ממקטעים רבים של עבודה, כשבין לבין עצירה והתבוננות, ואז עיצוב, ליטוש ובדיקות. ועוד עצירה. ושוב חזרה לשולחן השרטוטים עם ראייה אחרת ועם תובנות חדשות. כך במשך שלוש שנים. אם הייתי צריך להעריך את הזמן שנדרש לי לעבודה על הגופן, זה היה מסתכם ביותר מאלפיים שעות.

אם היה לך זמן ויכולת, מהו פרוייקט החלומות שלך? אני מתכנן לנסוע בקרוב למקום מבודד כלשהו לכמה חודשים של התנתקות מטרדות היום היום, כדי לפנות את כל הזמן שלי לעבודה על עיצוב פונטים. בדומה לסופר שנוסע לכתוב. עצם הנסיעה הוא הפרוייקט מבחינתי.

אם לא היית עוסק בתחום הזה, מה היית עושה? הייתי שמח להיות מוזיקאי או חקלאי. או פנטומימאי.

זמן לפרגן, מי מהתחום אתה מעריך במיוחד? יש כאן מלא טיפוגרפים טובים, אבל יאנק יונטף​​ הוא הטיפורגף מספר אחד שלי. הכי מקורי ונועז שיש ומושא הערצה שלי.

איזו דמות או אמן בתחום אתה מעריך במיוחד? תמר הירשפלד, שהיא אחת האמניות המפתיעות והססגוניות שיצא לי להכיר. בעבודות שלה היא עוסקת בחקירת זהות אישית וקולקטיבית בעזרת מדיומים שונים. גילוי נאות: היא גם בת זוגתי והיא מאמי רצינית.

אילו טיפים היית מעניק למי שנכנס כעת לתחום? לא להתייאש אם הפונט הראשון או השני שלכם לא מוצלחים. אם אתם אוהבים לעצב אותיות חשוב להבין שצריך לעצב הרבה מאד מערכי אותיות כושלים עד שמגיעים לפונט טוב. תומס אדיסון ניסה לבנות את הנורה 10,000 פעם עד שהוא הצליח.

מתוך אאא, פונט סינופסיס

Screen Shot 2013-12-02 at 2.17.37 PM

7. רון נדל

ron nadalתפקיד: מעצב במחלקת האינפוגרפיקה בידיעות אחרונות.

השכלה וניסיון: בוגר המחלקה לאנימציה, האקדמיה לאומנויות ועיצוב בצלאל. 14 שנים בתחום.

ספר על המוצר או הפרוייקט שאתה הכי גאה בו: סדרת הדפסים של מבנים תל-אביביים איקוניים – כמו רדינג, מגדל שלום והבימה – עליה אני ממשיך לעבוד גם היום. אני גאה בפרויקט הזה בגלל שהוא עזר לי להגדיר ולחדד את הסגנון העיצובי/איורי שלי. באמצעותו הצלחתי להעביר בו זמנית גם את האהבה שלי כלפי תל-אביב, מקום מגוריי, וגם לזכך את המאפיינים של העיר למינימום הנדרש של פרטים כדי לבטא את האווירה ששוררת בה.

מה היה הפרוייקט המורכב ביותר שעבדת עליו וכיצד התגברת על המכשולים? באופן טבעי, כמו כל תהליך יצירה, כמעט כל פרויקט שאני עובד עליו הוא קשה ומורכב. אבל בולט במיוחד היה פרויקט הגמר שלי בבצלאל – ׳גולם׳, סרט באנימציה ממוחשבת באורך שבע דקות. מעבר לעובדה שסרט אנימציה הוא מלכתחילה דבר מאוד מורכב, העבודה בטכניקה הספציפית הזו טומנת בחובה אינספור תקלות טכניות ופתרונות יצירתיים. כמות הפרטים שצריך להתעסק בהם היא עצומה, ועדיין רוב הזמן התעסקתי בלהבין למה לעזאזל התוכנה קורסת לי.

אם היה לך זמן ויכולת, מהו פרוייקט החלומות שלך? אם הייתי יכול, הייתי לוקח חופש, נוסע לגור למשך כמה חודשים בהודו, במקום אחד, ומקדיש את הזמן שלי ליצירה בטכניקות הדפסה שונות. בשנים האחרונות התעסקתי הרבה בדפוס רשת ובדפוס בלט וגיליתי שאפשר ללמוד הרבה על עיצוב מתוך התנסות בטכניקות ידניות.

אם לא היית עוסק בתחום הזה, מה היית עושה? קשה לי מאוד לדמיין את עצמי עושה משהו שונה לחלוטין, כי מאז ומתמיד היה לי ברור שכשאהיה גדול אתעסק במשהו מתחום האמנות החזותית. אבל אני חושב שהייתי שמח לעסוק באדריכלות או בהפקה מוזיקלית.

זמן לפרגן, מי מהתחום אתה מעריך במיוחד? אני מאוד-מאוד אוהב את העבודות של אביאל בסיל. הן מלאות חן ושמחת חיים, חופשיות, אבל גם מאוד מוקפדות ואינטליגנטיות. הדמויות שלו מצד אחד גרפיות, נקיות ומתוחכמות, ומצד שני כל כך חמודות שבא לך למעוך אותן בחיבוקים. וההספק שלו מדהים – אני מלא קנאה כלפי אנשים שלא מפסיקים ליצור.

איזו דמות או אמן בתחום אתה מעריך במיוחד? סאנג׳יי פאטל הוא מעצב/מאייר אמריקאי ממוצא הודי שיצירתו מתעסקת בעיקר במיתולוגיה ההודית. הוא נותן לאלים ולאפוסים ההינדים הגדולים אינטרפרטציה ייחודית משלו, עם טאץ׳ מערבי ומאוד מודרני – קווים נקיים, קומפוזיציות גרפיות, טיפוגרפיה מוקפדת וצבעוניות רוויה. אני מאוד מתחבר לעבודה שלו כי הוא מצליח ליצור קומפוזיציות עמוסות בפרטים שבו זמנית מרגישות מינימליסטיות, מסודרות ונקיות. במיוחד מורגשת אצלו תשומת הלב לתנועה – העבודות שלו מלאות במתח ובאנרגיה.

אילו טיפים היית מעניק למי שנכנס כעת לתחום? יש לי שני טיפים עיקריים. הראשון: תנו לעצמכם זמן. אם רק עכשיו סיימתם ללמוד, קרוב לוודאי שהסגנון שלכם עדיין לא מגובש ויעברו שנה-שנתיים-שלוש עד שתמצאו את המקום ממנו הכי נוח לכם ליצור. אין מה להילחץ, זה יגיע. השני: התנסו בכמה שיותר טכניקות ידניות. זה פותח את הראש מבחינה יצירתית, זה עוזר לבחון דברים מנקודת מבט רעננה לחלוטין, והכי חשוב – זה ממש כיף להתלכלך ולהשתחרר קצת מהמחשב.

מעבודותיו של רון נדל – פרוייקט תל אביב (לאינסטגרם של רון)

RonNadelTLV

8. איתי מילר

איתי מילר, צילום: אורן איתמר

צילום: אורן איתמר

תפקיד: מעצב UI ב-Everything.me.

השכלה וניסיון: תואר ראשון בעיצוב תקשורת חזותית במכון הטכנולוגי חולון. שנתיים בתחום.

ספר על המוצר או הפרוייקט שאתה הכי גאה בו: פרוייקט הגמר שלי בלימודים עסק בנושא שקרוב לליבי (כתושב הנגב) – אתר העוסק בפערים חברתיים שבין מרכז ופריפריה. גם במהלך העבודה על הפרויקט וגם במהלך ההצגה שלו, ראיתי שהנגשתי מידע שלא היה ידוע כמעט לכל מי שנחשף לפרוייקט.

מה היה הפרוייקט המורכב ביותר שעבדת עליו וכיצד התגברת על המכשולים? החברה בה אני עובד כיום, Everything.me, בוחנת מחדש את היחס שבין המשתמש למכשיר הטלפון שלו. הנושא מרתק ומאתגר לגמרי. אנחנו עדיין בתהליכי עבודה, וזה כיף גדול לקחת חלק באתגר הזה.

איזו דמות או אמן בתחום אתה מעריך במיוחד? אמן אינטראקטיב בשם Scott Snibbe שהכרתי במהלך לימודי. יצר, בין היתר את האלבום/אפליקציה של ביורק. האמן הזה (והתחום הזה בכלל) מעניין אותי בגלל הניסיון להעביר תחושות ומסרים חברתיים באמצעות טכנולוגיה ואינטראקציה.

אילו טיפים היית מעניק למי שנכנס כעת לתחום? בהתחלה לנסות לגעת בכמה שיותר תחומים, ובהמשך להתמקד ולהתמקצע בתחום אחד, שמתאים ספציפית לכם.

מתוך פרוייקט הגמר של מילר: חוצה ישראל

itai miller

9. עודד בנגיגי

oded-bgתפקיד: קריאייטיב דיירקטור ב-Bengigi Studio.

השכלה וניסיון: בוגר תואר ראשון (BFA) באנימציה, האקדמיה לאומנויות ועיצוב בצלאל, 10 שנים בתחום.

ספר על המוצר או הפרוייקט שאתה הכי גאה בו המשחק הראשון שלי, NOOGRA NUT, משחק שזכה להצלחה מסחרחרת עם מעל ל-5,000,000 הורדות.

מה היה הפרוייקט המורכב ביותר שעבדת עליו וכיצד התגברת על המכשולים? סרט אנימציה תלת מימדית באורך של 6 דקות. זה נשמע קצת, אבל אנימציה זה המון עבודה, משלב טרום ההפקה עד הביצוע הסופי, התהליך הוא ארוך ודורש המון סבלנות, והרבה מרבדי ההפקה עשיתי לבדי. ההתמודדות עם משהו גדול תמיד מפחידה, אבל מלמדת אותך המון בדרך, בין הקשיים אתה מגלה המון תחומי עניין חדשים ולומד המון דברים שלא ידעת לפני כן.

זמן לפרגן, מי מהתחום אתה מעריך במיוחד? חברת SIMOGO, סטודיו שוודי קטן המייצר משחקים אינדיים (בדומה לסטודיו שלנו).

איזו דמות או אמן בתחום אתה מעריך במיוחד? מילט קאל (Milt Kahl) – אנימטור דיסני קלאסי, שכל הסצינות שהנפיש בסרטים הישנים של דיסני נחרטו לי חזק בזיכרון.

אילו טיפים היית מעניק למי שנכנס כעת לתחום? בראש ובראשונה, התמדה! בתחום האיור\עיצוב מאוד חשוב להשקיע ולהתאמן כל הזמן, בדיוק כמו בספורט. זה עולם רחב עם המון ידע מסביב לכן חשוב להשאר מעודכנים ולעולם לא להפסיק ללמוד, לא להתקע בנישה ולפחד לצאת ממנה, גלו וחקרו את כל המסביב לתחום העיצוב.

אחת העבודות של בן גיגי (מתוך המשחק Noogra Nuts)

NOOGRA

לחצו להגדלה

10. ערן זהבי

eranתפקיד: מעצב בחברת Funtomic ומרצה בשנקר לפיתוח ועיצוב משחקי מחשב.

השכלה וניסיון: תואר שני (M.Des) בעיצוב תעשייתי באקדמיה לאומנויות ועיצוב בצלאל, תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה במכללה האקדמית תל אביב יפו. עוסק 7 שנים בתחום.

ספר על המוצר או הפרוייקט שאתה הכי גאה בו: בפרויקט הגמר שלי בבצלאל רציתי לשלב בין תחומים של אומנות רחוב ואקט חברתי. התחלתי פרויקט המלמד נשים מעל גיל 70 טכניקות בגרפיטי. יש הבדל מהותי בין ילד בין 16 שכותב על הקיר "הייתי פה" לבין אישה בת 75 שעושה את זה. זה התחיל קצת כגימיק אבל הלך, צבר וצובר נפח ועומק. לדוגמא אחת מהן, רחל, עבדה עם שבלונות שהכנו מתמונה שאהבה של בעלה שנפטר. מכיוון שהוא היה ממקימי העיר שבה הם גרו היא ממש סימנה או כבשה מחדש את הטריטוריה. בשנים שלאחר מכן בימי האזכרה לבעלה במקום לבית קברות היא עשתה למשפחתה סיור בעיר בכל המקומות שהיא הנציחה / ריססה שבלונות שלו. לפני שנתיים היא נפטרה, נכדה שלח לי תמונה: הוא תלה על פילר חשמל מודעת אבל לזכרה ואז שם לב שליד המודעה מרוססת שבלונה שהיא עשתה עם כנפיים. (וידאו: פרוייקט הגמר של ערן זהבי)

מה היה הפרוייקט המורכב ביותר שעבדת עליו וכיצד התגברת על המכשולים? בתחילת הדרך כפרילאנסר נפגשתי עם סטארטאפ של מהנדסים, הם פיתחו מוצר ששובר את הקרח שמצטבר על כנפיים של מטוסים (גורם להתרסקות מטוסים). הם היו לפני כנס גדול בארה"ב ולאחד היזמים היתה פנטזיה לעשות סירטון קצר עם יצורים שמדמים את החברות השונות בשוק, דרכי ההתמודדות וכו. הכנס הוא מאד יבש, מדובר באנשים שקוראים בשירותים בשביל הכיף ספרים של נוסחאות חוזק. הוא רצה להפתיע וליצור בידול. הקושי היה מסגרת זמנים קצרה ,תקציב מוגבל ובגלל שהייתי בתחילת הדרך לעשות את כל עיצוב הדמויות, סטוריבורד, בימוי ואנימציה היה לוקח לי הרבה זמן. פתרתי את זה ע"י כך שהשארתי אצלי את הדברים שיכולתי לתקתק – עיצוב דמויות, סטוריבורד, הכנה לאנימציה ועבודה מול לקוח. וצירפתי שותף לחלק של האנימציה (רועי מנור – אחד האנימטורים הטובים בארץ. עובד עכשיו הרבה עם גל שקדי – קסטרו, סדרת הפרסומות ״תאגיד המוות״). התוצאה היתה שחסכתי בעלויות ובזמנים, והמוצר יצא איכותי. הסרט היה הצלחה מסחררת הכנס יצר בידול ומשך תשומת לב לפיץ' שהיה אחריו. בדיעבד הם המשיכו להשתמש בסרטון עוד הרבה פעמים אחר כך, וגייסו לא מעט כסף בעזרתו.

אם היה לך זמן ויכולת, מהו פרוייקט החלומות שלך? אני לא חושב על מוצר מסויים כמו סרט או משחק. הייתי רוצה לעבוד עם צוות של אנשים קטן וסופר מוכשר ופשוט להיות בתוך תהליך יצירה. זה הכיף מבחינתי הפרויקטים פחות מהותיים. אני גם מפנטז על יותר זמן לפתח את הקו האישי להשקיע יותר זמן באיור ולהשתתף בתערוכות סטייל pictoplasma וגלריות קטנות

אם לא היית עוסק בתחום הזה, מה היית עושה? אני ואישתי מפנטזים על לעזוב הכל ולפתוח איזה גאסטהואס / מסעדה / בית קפה קטן.

זמן לפרגן, מי מהתחום אתה מעריך במיוחד? יש המון, אני יכול להעביר שעות בלהסתכל העבודות, יש כמה מאיירים אירניים מעולים שאני עוקב אחריהם בזמן האחרון. Birdbox הוא סטודיו אנימציה מלונדון שכבר שנים משחרר סירטונים עם טיימינג פשוט מושלם.

איזו דמות או אמן בתחום אתה מעריך במיוחד? שוב בחירה קשה…אני אלך על פרגון ישראלי עידו יחימוביץ, הגעתי לעבודות שלובמקרה דרך לייקים של מעצבים אחרים. יש לו כמה סדרות איורים מעולות בניהם Ze Future!- סדרת מכוניות עתידניות ו-TLV heat סדרת דמויות תל אביביות פשוט כיף לעקוב וללמוד.

אילו טיפים היית מעניק למי שנכנס כעת לתחום? הדברים שאתם עושים סתם ובשביל הכיף הם חשובים, בגללם נכנסתם לתחום – תגדישו להם זמן, אחר כך תנסו לדאוג שגם תרוויחו מזה כסף. חוץ מזה לעשות כמה שיותר ולשתף אחרים. ראיתי ראיון עם pascal campion מאייר ואנימטור מעולה שאמר שמה שאתה מצייר ורק אתה רואה זה לא נחשב שציירת.

אחת מעבודותיו של זהבי

ערן זהבי


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527